And so it is...

Wednesday, June 29, 2011

AUCMS + Geng Scammers = Kolej Universiti Medikal Badut Sarkas


Ever heard of AUCMS? Err... err... me neither.
Kampus kat mana? Tu tengok kat bawah... alahai.



KEPALA BATAS, 15 Jun (BernamaNot) - Institusi pendidikan perubatan yang tak terkemuka sangat, Allianze University College of Medical Sciences (AUCMS) yang baru dinaikkan taraf sebagai kolej universiti, telah melantik 6 artis tak laku daripada syarikat World Event Management Sdn Bhd (WEM) sebagai duta wadefak kejadahnya minggu lepas.

Presiden AUCMS Datuk Dr. NtahAkuTakKenal berkata 6 artis cokia' berkenaan ialah KhaiPunde, RosmaCiba, AlifBar, SalimaLeleh, LanTai dan pelakon ZurainiWhoTheF?". 

Kesemua 6 artis itu dipilih kerana, "mereka mengamalkan gaya hidup scammers parasitik yang sihat, dan ianya boleh dijadikan satu contoh yang excellent gilababi untuk anak-anak Meleis yang result SPM mereka cukup-cukup makan dan yang dah takde universiti high-class di Malaysia yang nak terima, dan akhirnya sangkut di AUCMS", katanya kepada pemberita yang dipaksa oleh boss masing-masing travel sampai ke Penang untuk menghadiri majlis memperkenalkan duta baru AUCMS, sedangkan beritanya langsung tak menarik untuk dilapurkan. Nobody gonna care, except probably, some desperate people (p/s: pehal ko cakap omputeh pulak dah?).

Beliau berkata buat permulaan mereka berenam akan menandatangi kontrak selama setahun dan sepanjang tempoh berkenaan artis terbabit, mereka akan bertindak sebagai mascot universiti macam badut-evil gitu, di dalam membantu mempromosikan AUCMS sebagai satu destinasi untuk mendapatkan ijazah medikal badut sarkas dan ijazah-ijazah yang seumpamanya. 

"Dengan track-record mereka sebagai bekas badut Akademi Fantasia dan seterusnya karier sebagai geng balaci AC Mangkok-Hayon, pihak universiti merasakan perlantikan mereka wajar dilakukan, sebab terlalu ramai anak orang meleis yang memang cukup minat dengan hal-hal berkaitan dengan artis - walaupun artis tu perangai macam barua mengalahkan orang kapiaq, dan bakat sepaling cokia' macam cib-pund. Dan lagi pulak, 6 barua@artis tersebut pernah direkodkan sebagai pengencing tanpa segan-silu terhadap masyarakat meleis yang dungu, dalam business scam gelang magnetik satu-sen-tarak-guna anjuran dajjal paleketapi AC Mangkok-Hayon sedikit masa dahulu", katanya lagi. 

"They are also cheap... bro. Six of them, all-in", bisiknya kepada pemberita keparat, si barua Aidid Mu'addib.

AUCMS berharap mereka dapat mempamerkan budaya scammers yang berfikiran positif kepada masyarakat meleis low-class dan ini boleh dilakukan melalui aktiviti ko-kurikulum seperti temasya nyanyi-nyanyi off-key dan lain-lain khidmat masyarakat yang akan dianjurkan khas untuk anak-anak meleis yang baru keluar hutan dan tak pernah tahu-menahu tentang hidup scammer bahalol berenam neh. Geng anak meleis yang kuno tahap cipan zaman batu.

Sementara itu, Dr. NtahAkuTakKenal berkata AUCMS bukan sahaja berhasrat melahirkan graduan yang cemerlang dalam bidang perubatan, malah pihak universiti juga berharap graduan AUCMS akan ada yang join skim piramid seperti perniagaan cacing kerawit Hai-O jual korset FIR (FIR tu weh!) haramjadah, seperti contoh dogtor graduan Yogyakarta Indon hari tu. Dan pihak AUCMS juga berharap mereka akan memberikan perkhidmatan cari downline yang first class apabila mereka sudah bergelar doktor berwibawa, satu hari nanti. 

Beliau berkata, "Itulah salah satu sebab kenapa kami memilih badut 6 orang artis cokia' tu sebab mereka cukup berpengalaman dalam mengelentong umat meleis (dan lepas tu cabut lari takmo bertanggungjawab) dalam skim piramid AC Mangkok-Hayon yang pemes tu, sebelum ianya crash, angkara si pengarang keparat Aididleaks yang cilanat. AUCMS akan menawarkan program ijazah Perubatan AUCMS (MD AUCMS) Badut Sarkas yang dijadual memulakan sesi pengambilan pertama pada September ini."

"Kita juga sentiasa menggalakkan pelajar aktif kokurikulum untuk membentuk potensi diri selain membangunkan kemahiran insaniah, jadi perlantikan enam-jahanam ini dirasakan amat bersesuaian dalam aspirasi AUCMS untuk menjadi satu kolej universit badut sarkas, serta menjadi tempat buat business dengan menjaja ijazah MD universiti terkemuka lain kepada anak-anak meleis yang 2nd class, tapi dengan kos 300K-a-pop. Longkah maaa!" katanya lagik kat aku ni ha, bro. 

AUCMS, yang sebelum ini dikenali sebagai ACMS, ditubuhkan sejak 2002 dan merupakan kolej universiti swasta yang berdaftar dengan Kementerian Pengajian Tinggi serta memfokuskan kepada pendidikan perubatan dan sains kesihatan bersekutu. Banyak pelajar yang memasuki ACMS sebelum ini telah melahirkan perasaan tidak puas-hati dengan situasi kolej yang terlalu low-class, dan sekarang dengan berlakunya "bloody stunt" terkini seperti perlantikan 6 orang scammers ini sebagai duta, maka AUCMS telah mengorak langkah yang "full-circle" dalam memastikan taraf kolej ini kekal 2nd rate. 

AUCMS kini menawarkan beberapa jurusan peringkat ijazah antaranya bidang fisioterapi, farmasi, kejururawatan, perubatan bioteknologi, pengurusan (penjagaan kesihatan), pengurusan pelancongan perubatan (perhotelan), sains psikologi, sains (sukan dan kecergasan) dan perubatan komplementari (homeopati, Cina dan ayurveda... aiyoyo dey amma!) serta crash-course dalam bidang badut sarkas yang membawa ijazah yang sure tak laku, well except maybe... to AC mangkok-Hayon... sebab dia memang species mangkok, kole dan pinggan ayan.

- BernamaNot!




KEPALA BATAS, June 15 - The Allianze University College of Medical Sciences (AUCMS) today appointed six young useless scammers artistes as its useless no-good jokers ambassadors. 

Its president, Datuk Dr. IDunnoWho, said the artistes were singer KhaiDic, RosmaDeng, AlifLolz, SalimaYaHabibi, LanDuh and actress ZurainiWhoTF?. 

"The six artistes were chosen because they are living a healthy lifestyle some deluded meleis could be proud of (yeah... that's right), and as real-life living freaking scammers, they can surely become excellent role models for all the meleis students and the even local community here," he told reporters after introducing the AUCMS ambassadors somewhere in the middle of nowhere, today.

For a start, the artistes were bound by a one-year contract and would be involved in putting up a clown-shows once a month at a local Chinese fun-fair near here. They are all expected to do some weird stunts, freaky stuffs, even kinky whatchamacallit, and the occasional tumbling somersaults, in some promotional events and activities organised by the university. 

"We also hope that they will exhibit a positive culture to our students, through their experiences as unrepentent scammers in AC Mangkok-Hayon failed pyramid-scheme magnetic-bracelet business before. And in turn AUCMS is hoping that they will teach a little thing or two about the skills of lying through their teeth in order to get as many downlines dungupiang as possible in any future pyramid-scheme that our students will get into, in Kepala Batas, and even beyond", he said.

Meanwhile, Dr. IDunnoWho said AUCMS was not only aimed at producing excellent doctors, but also pharmacists, physiotherapists, nurses and circus clowns. "We also encourage our students to be active in co-curriculum such as Score A, Hai-O, MonaVie, among others, in campus, in order to develop their potential and interpersonal skills, as it will useful later in their lives, after they graduate and become bonafide pyramid-schemes scammers themselves" he added.

AUCMS offers several degree courses including in physiotherapy, nursing, biotechnology, healthcare management, health-tourism management, psychology, sports science, and complementary medicine, such as those that produce Mickey Mouse dogtors from Colombo, and like stated above, yes, real circus clowns. What the F boss?

- Harian Membiol (edisi omputeh).


Hold on a tick! What's UKM got to do with AUCMS?


Well, excuse meeee... it's a frachise programme for medicine, man! Anyone reading this wanna send or email some complaints about all these crappy shenanigans to Prof. Tan Sri Dato' Wira Dr. Sharifah Hapsah Bt Syed Hasan Shahabudin, the UKM Vice Chancellor? After all, the good name of UKM is also on the line, in this storyline. 

Btw, it's been quite a while since I last saw the VC, back when she was still just a Assoc. Professor. No Tan Sri, no Dato' Wira... way way back. I was just a skinny kid, she was still fairly young actually. Hey, I'm reminiscence here... huh? Yeah, I remember it well. It was the good old days, great times, lots of laughter and piles and piles of books and wonderful new knowledge... before the kicked me out halfway through! Well, being a rubber tapper now, is not that bad. So, no hard feelings, I guess.
  

Salima yang... ko tulih apo tu beb? Ekau jangan typo sain nama sendiri yo?
_____________________________________


Komentar Aidid Mua'ddib

I wonder how on earth the administration of the said college-university had the crappy idea of hiring these 6 well-documented pyramid-scheme scammers as AMBASSADORS for a tertiary educational institution - it's mind-boggling man! Are there no "Mr. Current Affairs" on the staff of AUCMS? Are you all real living true clowns... perchance?

Think about it for a tick - what we have here is an IPTS (up and coming institution is definitely hard to say) that wants to attract new students to do medicine and allied medical sciences programme, because there is MONEY to be made for these unknown businessmen people. It's a damn bloody business that makes lots of money, no one can deny me saying that. Stop acting like AUCMS is trying to help KKM in producing more doctors because of some idealistic reasons and social needs - they do this for the money, man. But, in order to attract parents with big pockets, and students with 2nd-rate SPM results with nowhere else to go, they want to apply the way of pop-culture advertisement in achieving this. God have mercy. Have these people gone mental? And that is not the half of it.

These 6 lousy tits are no role model for education dear sirs and madames... what more medical education. Role models for what in hell, pray tell? For singing off-key and merempit? What is that got to do with education, and with medicine and some pretty teenage skinny girls trying to take up courses to be a nurse (and become a fat missy 20 years later)? And what is much worse - these six no-good lousy freaking fuckers was working with AC Mizal not a few months ago - selling useless trinkets - some lousy magnetic bracelets that promises non-existent medical benefits to clueless stupid no hope orang Melayu. Alternative medicine my ass! It was a RM200 million hengget SCAM... move along bitches. What the hell boy?

Am I talking shit here? Their involvement in AC Mizal's freaking pyramid-scheme has been extensively documented here in this blog by yours truly. Imagine the feeling of all those orang Melayu (stupid as they are, never you mind) that took up all those personal loans to buy a bunch of RM38 bracelets at a price of RM1000... woohoohoo! Just think about it - can you feel what those pissed off people are feeling right now? Those six useless buggers were the same lousy dumbshits that influenced those thousands of meleis in buying those useless mangkok-hayon bracelets made in Guangzhou, with a promise of money in return for their "investment" in that pyramid-scheme... which amounts to nothing in the end, except lots of people having loans that need to be paid for years to come. These six lousy human beings (or monkeys, some people claimed) must be proud of their accomplishment. Yeehaaa! Fucking assholes.

Now, come AUCMS with their short-sightedness and misplaced intention. What a bunch of jokers you people must be. Not Heath Ledger funny, no sir. But Heath Ledger's psycho... oh yes. Those six people don't deserve to be appreciated and they definitely should not be role models to students in college. Did those six people achieve anything substantial in their education, by the way? Doctors, lawyers, engineers, scholars... what? What kind of a sick joke that a college hires some low quality no-good singers as their representatives? These are AUCMS ambassadors? They should not be there dear sirs. Where they should be is IN JAIL - for all that they had done to thousands of Malay people that involved losses in millions of ringgit in a blatant scam of a pyramid-scheme. Am I getting through here? Hellooooo... anybody home? You people didn't do your homework properly huh? A real colllege-university for circus clowns - that's what AUCMS is now. Is that what you call positive publicity and advertisement? Are you all somewhat daft? WTFFIR?

__________________________________



Salima beb, ko campak kawan sebelah ko tu masuk gaung, bleh?
Boleh kita berduo main-main doktor-misi.
Memang boleh buat modal neh... Whaaaaaaat?






397 comments:

1 – 200 of 397   Newer›   Newest»
wolfe_csi05 said...

1st

Mudahbots said...

2nd hahaha..

Mudahbots said...

baru aku boleh baca dgn aman...

mr edz said...

wow.. aku fikir benda lain bila gambar yang last tu

matsom said...

Stalker! This is the real reason for this blog -the author's unrequited love for SalimaAFundek :P

found on the web: "Celebrities think they know everything. Even worse, many of us actually BELIEVE that celebrities know everything!" source

razif said...

besa nye buah salima..LOL

Mudahbots said...

main-main doktor misi... i like...

betul la edz... aku pun terpikir lain jugak..

ZM said...

ke 7? yesss!! top ten!! jom baca :P

cek chun said...

Kat mana nak subsribe BernamaNOT nih. Aku nak baca hari-hari ler.

http://aniesandyou.blogspot.com said...

mlm td tertengok "Fuuuhh' n diorg interview la org bsr kolej ni.. aduhai..rs nk muntah dgr jwpn dia..

Affis Ashari said...

tak habis2.. PFFFT. eh, hai cekchun :D

NisaUsoff said...

apa kena mengena artis dgn study kat Kolej ni nih? da takde org lain lg ke yg bole jd duta... adoi aiii...

Dayang said...

funny haha

cek chun said...

Hi affis,
Hi nisa,
Banyak orang boleh jadi duta, tapi bayaran tak le seciput depa 6 orang ni. Bak kata datuk kepada pemberita keparat (ahaks) tu - They are also cheap... bro. Six of them, all-in.

akmalsobri said...

nice!layan.....

ngokz said...

Ni lah yang aku pening ni. Bila orang buat duit ngan cara bukak "medical college". Nanti keluar kualiti ada ke? Yang malu nanti orang melayu jugak. UKM ni biar bebetul, standard yang dah ada tu kenalah jaga.

hang jebat said...

pergh...gangbang main2 doktor-misi...

Nur Amira said...

Dalam ratusan IPTS kat Malaysia ni, berapa yang berkualiti dan berdaya saing? Berapa yang hidup segan mati tak mau? Semua nak perabih duit PTPTN....Kualiti Graduan???

hang jebat said...

gambar last tu...naughty nurse??

Mama Zharfan said...

IPTS/medical college nak kena ada duta ker? pelik i

and if ever nak lantik duta, amiklah yg bijak pandai bknnya artis reality show...msia msia..

NisaUsoff said...

hai cik chun :P masalahnya kalau aku la yg akan buat pilihan.. aku tak pilih laa Univ/Kolej or what so ever yg letak artis sbgi duta diorg...


Mama Zharfan : dunia hari ini bukan kira bijak pandai.. asal artis je jalan hahahahaha....


p/s :: masih pening memikirkan strategi kolej itu haha

Mr Freak said...

nur amira..jangan pukul rata..yang bangang boleh jadi pandai, yang pandai boleh jadi bangang..

kalau diorang pandai sekali pon, tak bermakna diorang SUCI dan tak terlibat dengan scam MLM ni..

mencarut kang..ok

Mems said...

Picture tell a thousand stories .

Sebelum nak buat apa apa kesimpulan , sewajarnya kenali AUCMS , bila dah kenal baru la nak komen ka , nak puji ka atau nak kutuk pun terpulang. (bukan apa buduh lah kalau berkata kata tanpa tahu ujung pangkal)

Nak tahu mengenai AUCMS

http://www.facebook.com/media/albums/?id=184122271631323

Nak tahu berita terkini dalam AUCMS

http://www.acms.edu.my/portal/our-story/news.html

Dan ini pendapat saya

Insyallah pelajar Allianze University College Of Medical Sciences (AUCMS) akan dididik bukan utk mengejar sekeping kertas semata mata , tapi dengan bantuan duta duta kami seperti Dato Sheikh Muzaffar , Prof Muhaya dan gabungan 6 artis terkenal di Malaysia , siswa siswa kami akan dilatih utk berkeyakinan bila bersemuka dengan masyarakat umum.

conan said...

wow, 6 artis terkenal. sape tu siti nurhaliza ke? yg 6 org artis disebut diatas tu terkenal dengan scammernye.

Eliza said...

Oh my..sekali Pengetua dia datang komen sini siap promote lagik. Habislah Aidid kena hentam pasnih..

Be cool Aidid, beb.. :)

anon said...

student kolej universiti ayam ni boleh la promote mlm produk bila dah grad nanti dengan menggunakan worth-for-nothin degree...

sama la macam dogtor2 hai-o dan sekelian spesies macam tu..

Mems said...

Tak minat hentam hentam , buang masa aja , saya bukan pengetua mana mana kolej , sekadar orang biasa yang nak kongsi maklumat . Klu nak hentam atau saman (mungkin sebab kongsikan maklumat palsu) tu biar orang lain yang buat :)

Terlanjur menulis , kat atas tu , gambar bangunan School Of Nursing aja. Kami ada banyak School spt School of Physio , School of Pharmacy , School of MD (akan dipindahkan ke Kulim HiTech dalam masa terdekat). OK nak tengok prasarana kami , boleh pi sini

http://www.acms.edu.my/portal/our-story/our-campus-and-residence-faclities.html

Since tuan tanah pun orang perai , saya rasa dia mesti setuju , kedudukan AUCMS memang dikelilingi kawasan kawasan menarik yang mententeramkan jiwa , rujuk sini

http://www.acms.edu.my/portal/our-story/surrounding-aucms.html

hang jebat said...

but...why artis jadi duta...???
utk melahirkan doktor yg pandai nyanyi ker...apa kaitan artis ngan medical subject...apa kelulusan artis tu yg melayakkan mereka jd duta kolej...semata-mata utk promosi kolej je ker...kalu sesebuah kolej tu bagus xperlukan artis rasanyer tapi berdasarkan mutu graduan yg dihasilkan kolej tu...kenapa 6 artis ni yg terpilih, padahal diorng ni dh mencetuskan kontrevesi di AC-Mang!!kebetulan or ada agenda tersembunyi...alang2 tu jemput je Amy Search jd pengetua kolej....amacam...buleh?

Aidid Mu'addib said...

Siyes?
Sheikh Muzaffar pun duta jugak? Scammer MLM jugak tu dol.
WTF? AUCMS has got afinity towards MLM-PS scammers... or whaaaat?

6 artis terkenal palejadahnya?
Aidid Mu'addib is more of an artist than those clowns...

Tell me people...
To those who come to this blog for their daily fix.
Are you not entertained?
ARE YOU NOT ENTERTAINED?

I am Maximus Decimus Meridius...
And I will have my vengeance, in this world or the next...
ARE YOU NOT ENTERTAINED?

p/s: I did not study this topic properly huh?
Seriously? Aidid Mu'addib didn't do his research?
Yes... I have seen all those websites, and all those photos,
and I've passed the place a few times...
That's why I said: "IT'S SHIT! AND IT"S GETTING WORST BY THE MINUTE... THEY NOW HAVE SCAMMERS IN THEIR BOOK"

ZM said...

Quote Mems

"saya bukan pengetua mana mana kolej , sekadar orang biasa yang nak kongsi maklumat ."

another quote Mems,

"Kami ada banyak School spt School of Physio , School of Pharmacy , School of MD "

KAMI??

conan said...

kalau kolej ni nak lantik duta sekalipun, 1st thing in medical school teaching orang akan tengok barisan lecturer and prof. yang mengajar dekat sana. senarai hospital yang di gunakan untuk teaching semuanya adalah hospital2 kerajaan. adakah MO atau Pakar dari hospital tersebut yang akan mengajar student2 ini. bertambah la beban kerja Dr Dr hospital kerajaan.

hang jebat said...

bakal graduan kolej akan dilengkapi dgn FIR+nano technology+nano biokad+ECPI Mizam Water = Ultraman Neptune

Hime said...

ouh please. artis terkenal??nk tmuntah. bodoh btl kolej ni pg amik 6 artis tah sape2 bg jadi duta.amik la doktor2 yg dh bjaya ke.ni tah blaja hbs ke tidak..ewww

Mems said...

KM - kami tu mewakili warga AUCMS , saya yakin orang biasa pun layak jadi warga AUCMS :)

Conan terlanjur anda beri komen sedemikian.

http://www.acms.edu.my/portal/our-story/training-hospital-of-allianze-university-college-of-medical-sciences.html

Cuma nak tambah , mengikut ketetapan pihak berwajib , kami mempunyai jumlah CI yang mencukupi utk pelajar kami di Hospital , insyallah takkan membebankan sesiapa lebih lebih lagi jika kita berniat nak didik anak bangsa.

hang jebat said...

tapi kenapa artis ni jadi duta...kenapa...kenapa...apa yg melayakkan diorang jadi duta...apsal xamik nasi bilal khan ke...jalil hamid ke...ebby yus ke...ke...ke...ke...

ZM said...

Mems,

owh..mcm tu...

Sukasuki said...

yup, every college or univ starts from nothing to something, depending on the college achievements throughout the years.

but artist to a medical college?? what kind of marketing strategy is this? tolak belakang la pasal kes AC tuh, tapi again, why artist? kalau offer courses related to performing art logik la juga..

off topic: jom ambil pengajaran dari peristiwa israk mikraj!

conan said...

la, aku ingat dia bg link senarai prof. kat sane. just nak bg senarai hosp tempat posting student je. kalau brani bg la senarai prof, Cl and what so ever pengajar yang teaching kat sana. kalau just prof. jemputan nanti byk la Sir prof. diraja yg akan mengajar kat sane.

hang jebat said...

yes...why artist!!??...please somebody answer this question...!!

Bohemian said...

Obi Wan Kenobi Kata " Who's the more foolish? The fool, or the fool who follows him?
~~Star Wars: Episode IV - A New Hope ( 1977)

Gua Kata " Gua dah bekerja di dalam bidang pendidikan Tinggi lebih 5 tahun.Masa mula2 Gua baca berita ni di akhbar Tabloid yg paling lucah di Malaysia 'Harian Membiol', Gua tak dapat nak menahan diri Gua daripada ketawa terbahak-bahak.Terguling-guling. Lepas terguling-guling Gua bangun, Gua lepaskan geram Gua dan sepak bakul sampah dalam office Gua sampai berterabur.

Gua duduk depan PC.Gua mula membuat beberapa hipotesis yg mungkin releven ..

1. Chairman Universiti College ni mungkin dapat Capital untuk running dis college dengan duit Perniagaan MLM yg pernah dia pelopori dulu

2. Chairman Universiti ni adalah kaum Maleis yg sangat Hedonisme dan tak dapat membezakan Cendiakawan dan artis baduut suam2 kuku.

3. Head Of Corporate Communication yang jaga branding College ni pun sama Bodoh piang mcm Duta2 yang mereka lantik.

Gua kata lagi " Selaku individu yang masih percaya bahawa ilmu itu adalah satu pencerahan dan Universiti itu adalah satu tempat yang setinggi Ivory tower, Gua rasa tersangatlah hodohnya bila University yg tumbuh bagai cendawan lepas hujan dikawal oleh Kapitalis2 MALEIS YG MACAM NI...

nadiahkamil said...

First time aku tak berapa berkenan dengan artikel Aidid. For some reason aku rase Aidid tak berapa nak adil dalam menghukum kolej AUCMS. Ape perasaan student student kolej nie kalau bace artikel nie???Diorang mungkin akan start rasa rendah diri bile orang dah start pandang rendah pada kolej nie..Tak dapat dinafikan kolej2 camni memang money oriented college..but still AUCMS nie adalah higher learning institution kepada sesetengah orang..we should show some respect to them..Keputusan mnagement amik 6 orang nie meamng lah very-very-wrong..tapi still aku rase tak patut Aidid labelkan AUCMS sesuka hati, lainlah kalau kolej nie ada melangagr undang2 ke, atau terbukti menjalankan MLM ke, then itu lain cerita la...Amik badut tak qualify jadi ambassador, pada pendapat aku adalah keputusan yang sangat bodoh tapi tak menajadikan kolej itu sendiri bodoh as a whole..

Bohemian said...

Nadiah Kamil ...Gua cadangkan Lu fahamkan betul2 Quote 'Obi Wan Kenobi' Yang Gua tulis kat atas comment Gua tu :) .Kalau Lu faham, mungkin Lu akan faham apa maksud aidid dengan post dia kali ni... :)

ZM said...

i think i got what Bohemian trying to tell us...that related with aidid article

Mems said...

Saya sekadar tersenyum melihat tuduhan tak berasas atau disamar dengan perkataan hipotesis mengenai Presiden AUCMS yang dilontarkan Bohemian yang mengaku bekerja di KPT utk 5 tahun , tak mustahil sikap beliau sebegini membuat beliau tak lama dgn KPT , ini so call hipotesis saya :)

Saya difahamkan tuduhan tak berasas menyamai fitnah.

:)

Nadiah - sekadar nak tambah antara aktiviti yang dilakukan Duta tersebut bersama pelajar AUCMS


http://www.acms.edu.my/portal/acms/340-teater-mahsuri-di-dewan-pramlee-pulau-pinang.html

Aidid Mu'addib said...

Hey... if some MLM masterminds, some sickos CEOs or some clownish institutions do some CRACK-POT thingy... I'll be there to come up with a crack-pot analysis and revelations...

I have an excuse for being a crack-pot... I'm a nobody, I just write a crazy blog. AUCMS doesn't have an excuse for being retarded. It's a medical college for goodness sake... you know, doctors and missy stuffs.

Screw up - and I'll surely bulldoze it through.

Adinda said...

Bohemian
Lu memang kacak ahh
Tak sia-sia dah lima tahun kat pengajian tinggi.

farid said...

ape la... baik ambik nenek aku jadi duta... pandai berubat cara kampung. bukan jampi2 punya. ade related dgn medicine wat!!

drpd 6 ekor bangang ni jadi duta... mesti si ACamang yg rekmenkan nie.

strategi marketing macam bodoh.

nadiahkamil said...

Sori Bro Bohemian...aku faham quote Obi wan Kenobi tu..tapi masalahnye I dun see things in yes or no..dalam kamus otak aku fool itu sendiri mungkn berada dalam beberapa range..Fool to da max, partially fool, not very fool ataupun not fool at all...dalam kes nie aku letak kolej nie sebagai partially fool sehingga la ke tiga-tiga hipotesis ko terbukti..Yang kedua dan ketiga tue dah memang terbukti la...

matsom said...

@all: Hypothesis bukan fitnah.


*nape laa butthurt punye olang rajin sangat guna perkataan 'fitnah' -esp. dalam blog nih t(-_-t)

Aidid Mu'addib said...

Doesn't really matter how well AUCMS is doing nowadays...
Doesn't really matter if the college has Stephen Hawking as a visiting Prof...
DO NOT MISS THE BUS ABOUT THIS ARTICLE.
Those 6 clowns were involved in a pyramid-scheme scam that some estimate put the losses among the Malays at RM200 million! I repeat - TWO HUNDRED MILLION RINGGIT! AUCMS find that acceptable huh? Come on... is that acceptable? Huh? Huh? Huh? F......

Just stay away from dumbasses... is that so hard to do?

Bohemian said...

Dear MEMS,

Gua tahu, Dato Chairman College ni memang berbakat besar di dalam bidang perubatan dan perniagaan.

Gua tahu juga dia dapat fund nak running college ni dengan bukak Kebun Pisang secara besar-besaran dan buat kilang tisu.

Gua tahu juga Dato Chairman Universiti ini adalah salah seorang anak emas bekas PM Malaysia iaitu Tun Abdullah Badawi.

Gua tahu juga membezakan antara fitnah dan Hipotesis.

Gua tahu juga membezakan antara Falasi dan Metafora.

Mems, Gua cadangkan Lu baca buku Kemahiran berfikir Edward D'Bono ya.

Bob Dylan kata "All the truth in the world adds up to one big lie" 1966

Gua kata " HIPOTESIS tak sama dengan HIPOPOTAMOUS"

sensible said...

This is very clear & simple,

It is not about AUCMS faculty, human capital etc it is about your ambassador . Be sensible will you?

P/s: Anyway I'm totally agree if Kanang anak Langkau be ambassador for UNIPEN.

Mems said...

Ada sapa ke yangt duk kata Hipotesis yang dibawa Bohemian satu fitnah :)

Kenapa perlu terasa.

Tapi yang nyata hipotesis bohemian buat tu bohemian sendiri dah akui tak berasas. Alhamdulillah.

Kekadang jadi muslim ni mudah aja , rujuk Al Quran yang satu tu pun boleh beri kita panduan . Insyallah

Firman Allah bermaksud: “Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)

Jadi utk berbicara mengenai AUCMS , tak wajar lah kalau kita nafikan kita tak perlu kaji maklumat mengenai AUCMS. Adalah malang bila kita berbicara mengenai sesuatu yang kita sendiri tak tahu :) Jom kaji ACMS

http://www.allianzeunicollege.edu.my

Mr Bean said...

Mems,
Saya disini sebagai student acms.. yes i would like to say very much that Dato Z, Ceo of AUCMS hanya nak buat $$$ semata mata. a greedy person indeed.

Publisiti mcm ni boleh buat? bayar artis mahal2, kebajikan student xjage? Putavillas tu teruk mcm ape da skang..bape org korang nak sumbat satu rumah? 6 ni pon satu group 12 org keatas!! Terlalu RAMAI dan Hospital terlalu kecil!!!

Bohemian said...

Mems,

Lu cakap memang cantiklah ...

Lu baca Al-Quran Lu faham ke ? Lu Rujuk dengan sape ? Setan ke? Iblis ke ? Lucifer ? Samael ? Lilith? Mormoc ?

Lu tahu tak Iblis pun boleh baca quran ?

Lu makan nasik Lu baca Bismillah?
Lu Tulis ni semua Lillahi Taala?

Ini satu soalan. Kalau Lu tak fahamlah....

Geng,

Berbalik kepada pokok perbincangan Aidid yg asal - Seorang yg berfikiran jelas, akan mengkaji setiap tindak tanduk di dalam membuat keputusan. Keputuasan yg dibuat oleh Chairman depa ni, nyata melucukan dan membuat ramai chairman2 universiti lain ketawa terbahak-bahak.

Mems, MACAM YG GUA KATAKAN.

" Selaku individu yang masih percaya bahawa ilmu itu adalah satu pencerahan dan Universiti itu adalah satu tempat yang setinggi Ivory tower, Gua rasa tersangatlah hodohnya bila University yg tumbuh bagai cendawan lepas hujan dikawal oleh Kapitalis2 MALEIS YG hanya memikirkan keuntungan semata-mata"

Itu adalah satu Generalisasi yang Gua buat berdasarkan Observation Gua selama 5 tAHUN. Klaau Lu rasa ianya satu Falasi, terpulanglah pada tahap pemikiran Lu.

Kalau Lu masih tak puas hati, Lu pi buat Tai Chi Pokok 5 MINIT untuk tenagkan perasaan. Kalau tak tenang jugak, Lu sepak pintu Bilik rumah Lu. :) Cheers Mems

Mr Bean said...

Sebelum sibuk nak cari duta..concentrate program korang tu dulu..

Utk pengetahuan SEMUA.. Program MD UKM ACMS ni agak unik.. sb kelas tu berdasarkan VIDEO CONFERENCE ngn lecturer UKM.. nak saya bg tau ke ramai mana kene ulang balik 1st year kt sini Mems?

Aidid Mu'addib said...

Ya rabbi... ko tak baco ko apo kek ateh tu?
Udah kaji dah... udah kaji sampei nak muntah dah ni ha.
AUCMS is really shitty! They have clowns scammers on the prowl...

Rujuk Quran la, kasi bunyi alim-alim gitu laaa... lopeh tu buek kojo bangang. Memang ontah apo2 ontah sesetongah oghang melayu eh... Berlambak org melayu kono aniayo ilang duik juta2 angkaro duta baduit 6 org tu tu, itu kiro takpo yo?

AUCMS takdo hal punyo.... sumo okeh!
Bangang...

Message sent to me an hour ago:
Yo aidid... about the AUCMS MD UKM program
its a joke, seriously
UKMs lecturer do not come to their campus
instead lectures are done via VIDEO CONFERENCE... LOL
1st batch almost half the students failed to go to 2nd year
and FYI dato zainuddin tu scammers jugak
main politik kotor kuat
org kuat BN tu thats how they got MARA n UKM to their bidding
1st batch premedical students facility pon xde
but MARA dah boleh hantar about 90 students there

farid said...

huhuhu... best best topic nie...
student AUCMS sendirik kasi komen.

hah... jawab la Mems..

course 300K stakat class vid-conference??

ZM said...

makin lama makin byk yg akan didedahkan oleh orang ramai..terutama student AUCMS sndiri..dah student sendiri komplen, ape lg nk cakap?

Mems said...

Mr Bean - Saya sekadar nak kongsikan maklumat mengenai jumlah pelajar ditempatkan dalam satu rumah di Putra Villa.

Hanya 6 ke 9 orang satu rumah. Adalah tak adil utk anda memberitahu umum jumlah yang tak tepat.

Dan bagi sesiapa yang ingin melihat kemudahan Asrama kami

http://www.acms.edu.my/portal/our-story/our-campus-and-residence-faclities.html

Mr Bean said...

Akhir tahun lepas CUCMS dah kene tarik balik accreditation kerana telah melanggar undang2 MMC iaitu nisbah Lecturer kepada pelajar adalah 1:5 (1 lecturer kepada 5 pelajar) dan telah mengambil excess 85+ students.

Saya sudah tidak follow up lagi kes mereka dan ape sudah terjadi sekarang.

Tetapi apa yg berlaku di ACMS bagi pelajar Clinical, Kenapa boleh sampai 1 group lebih dari 10 orang?
Kenapa sudah tidak boleh pergi ke HSB?

Saya akan membuat aduan rasmi kepada MMC mewakili batch 06 nanti.

azwan said...

Ape benda yg kalutnye.

HahahHAHAhahah..paham the mind of blogger dol. Aidid put things here for a reason. And that reason I believe based on thorough research. Ko tgk entry2 sebelum ni...ada cakap semborono membabi membuta memfucker?

Aidid, aku tak byk info pasal AUCMS, tapi deputy CEO dia memang kawan baik aku. Reveal sebanyak mungkin bro, info kat atas tak cukup. Tq.

Mems said...

Bohemian - saya mula mula rasa terkejut melihat komen anda yang begitu panjang . tapi diakhirnya , saya merasa lega , rupanya memang tiada bukti terhadap tuduhan @ hipotesis yang diberikan anda tadi :)

Mr Bean said...

saya bercakap ttg jumlah grouping pelajar clinical.

Korang boleh pergi sendiri tgk kedaifan pelajar (non medical) di Putravillas , Bertam, Kepala Batas.. Tgk bagaimana satu rumah disumbat sampai 9. And ACMS masih merancang tuk mengambil lagi ramai students? Saya juga diberitahu bahawa juniors kami dibawah tajaan MARA WAJIB tinggal diHostel mereka kerana MARA sudah bayarkan kos asrama at about RM400 PER HEAD. Not per room people.. PER HEAD.

RM400 untuk bilik kecil 3 orang. Di kangar RM500-600 sudah boleh sewa satu rumah teres 3 bilik. Jadi acms dpt untung rm1200 atas anging

zulpjj said...

kantoi sudah......:-p

Mr Bean said...

Dean of medicine ACMS adalah DR. Badrul Hisham, ex UKM lecturer. Orthopaedic. Mungkin aidid kenal dia?

Mems said...

ZM - kekadang lagi bagus anda membuat kajian anda sendiri berbanding mendengar kata kata orang lain . Al Quran yang kita junjung sendiri dah terang terang tertulis

dan MD UKM sekadar VC? Dah lihat link link aktiviti akademik dan non akademik kami tu kah :)


Firman Allah bermaksud: “Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)

Adinda said...

Wowww..behind every shit there will always more shit. All it takes just a correct switch to release the odour.

Welldone reporter keparat BernamaNoT. U did it again babeh!!!

tebing anglers said...

nape tak amik mamat Hugh Laurie tu... si DR gregory House je... artis gak tu, dok belakun doktot tempang... kakakakakakakak

P/S: salima,khai and rosma tu pandai wooo... graduate dari Akedemi Fantasia (ijazah scam)

ZM said...

mems quotes,

"Bohemian - saya mula mula rasa terkejut melihat komen anda yang begitu panjang . tapi diakhirnya , saya merasa lega , rupanya memang tiada bukti terhadap tuduhan @ hipotesis yang diberikan anda tadi :)"

mungkin sepatutnya,sebenar2nya adalah :

Bohemian - saya mula mula rasa terkejut melihat komen anda yang begitu panjang . tapi diakhirnya , saya merasa lega SGT2 , rupanya anda BELUM JUMPA bukti terhadap tuduhan @ hipotesis yang diberikan anda tadi :)

Mems said...

http://www.acms.edu.my/portal/our-story/our-campus-and-residence-faclities.html

Lihat prasarana di Putra Villa ,

Kecil? Tidakkut

Daif? Tidakkut

Lihat sendiri gambar diberi , dan jika nak datang melawat , insyallah dialu alukan.

ZM said...

mems,

baiklah,sy akan kaji dan tanya adik2 yg belajar kat sana yea :) tq mems~~

azwan said...

Mems,
Jangan merapu tak tentu pasal. Ape qualification ko meraban.

Mr Bean,
Mr Bad kawan baik aku. Aku leh call dia skarang gak. heheHEHEhehe...

Mems said...

ZM - saya gembira anda sependapat dengan saya yakni kata kata bohemian tu tak berlandaskan fakta benar ketika dikeluarkan (tak kiralah belum dapat atau memang tiada)

pali7x said...

"We also encourage our students to be active in co-curriculum such as Score A, Hai-O, MonaVie, among others, in campus"

giloks apo! macam takde co-curriculum lain ker oi?! bersih rumah anak yatim ker, tolong orang tua ker. dah nama kolej medical.

azwan said...

Mems,
Fucker la ko. tu Mr Bean cakap ada substance, experience tu. Ambik perhatian la kalau ko syg sgt AUCMS tu. Bongok ape ko ni.

Mr Bean said...

ok.. mems kate tidak kecil? Anda semua boleh dtg sendiri ke Putravillas ye. Tgk budak2 physio/nursing semua tinggal mcm mana ok.

Dari Lebuh Raya timur selatan.. Kalau dari penang.. Lepas Tol Sungai Dua.. Masuk 1st exit ke kepala batas. Lepas bayar tol. turn to left and keep going straight until u see housing area on the right side of the road. U can ask around from there where Putra Villas is.

RUmah disana mmg cantik tidak dinafikan, tetapi, over crowded.
Satu rumah ada 3 bilik. Master bedroom disumbat 4 org.. bilik tgh yg kecik sumbat 2.. bilik belakang sumbat 3 org.. total 9 students dan sgt sempit. Xpercaya anda semua boleh LIHAT SENDIRI. siapa yg tinggal dekat penang boleh dtg tgk sendiri. :D ckp kt sini xguna pon.

Adinda said...

Ai rasa mems ni people\head keparat com yang bangang bak kata Bohemian tadi. Lepas ni, semua students dilarang membuka blog AM sampai isu selesai. Hihihihi

Mems said...

Azwan - Silakan :)

Pali - memang ada dan infact terlampau banyak aktiviti CSR dilakukan pelajar AUCMS.

Tapikan klu takat cakap aja , semua boleh cakap , jom kita lihat sendiri

news dan ada gambar , berpuluh cecah ratus.

http://www.acms.edu.my/portal/acms/205-acms-ipt-pertama-hulur-bantuan-kepada-mangsa-banjir-di-perlis.html

azwan said...

HahahAHAHAhaha...
Kibut la nko mems. Jgn ingat org sini cakap mcm tin kosong. Jgn uderestimate readers here. Kire ko ni bersubstance sungguh la ai. Zainudin Wazir, consultant cardiologist, Prof Muhaya..all within my circle. Malaysia kecik je mems oi, buat itu ini org2 tu gak. 29 million jek..

Mems said...

Camnila Mr bean , anda berhak kata kecil , saya pula berhak kata besar. Tapi kata kata kita tak berguna satu sen , sebab pembaca lain ada mata , let them decide sendiri.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.498899467023.266670.199382572023

Antara kemudahan infra yang kami ada dan bangga banggakan

Mr Bean said...

news dan gambar hanya yg cantik diambil dan ditayang..yg buruk mcm mane?

Mr Bean said...

saya nak menyeru pembaca lain suh tgk dgn kepala mata sendiri. paham x mems?

Gambar anda boleh tunjuk yg indah2 sahaja dan menapis yg buruk. Aku pon leh buat cmtu.

azwan said...

Mems dol,
Pergi turun padang la. ko bebel sini watpe. baik letak gambar klcc dol.

kah kah kah!!

Mems said...

Mr Bean saya rasa tak sapa disini (termasuk tuan rumah yang saya hormati sebab benarkan saya kongsi maklumat betul) yang larang anda dari kongsikan GAMBAR yang anda maksudkan :)

Mems said...

Saya sependapat dengan MR Bean , jom lawat AUCMS dan kalau susah juga lawatlah facebook dan website aucms.

Bukan apa saya yakin Mr bean juga sependapat dengan saya , tak wajar membuat kesimpulan BERDASARKAN cerita mulut orang lain.

Sukasuki said...

bangga benar kamu dengan gambar2 dari website eh?

pernah dengar photoshop tak? muka banyak jerawat boleh licin kalau reti guna software tu...

dengar sikit rintihan mr bean tu. put yourself in a master bedroom with 3 other roommates + baju + buku + +katil + barang2 lain. it looks too crowded to me.

isu asal: why artist?? it's a medical college for God sake.

azwan said...

Mems dol,
Kalau ko tak kesah la kan. Sebab hujah ko dah sampai ke bilik AUCMS. Ape yg ko tak puas hati dgn entry blog ni? cube ko listkan satu2..senang sket aku nak tgk ape yg kena ape yg tak...

Mr Bean said...
This comment has been removed by the author.
Mems said...

suka suki - siapa lah saya nak kata pendapat saya merupakan pendapat umum. Saya yakin anda juga sama :)

Mr Bean said...

Sukasuki.. meh saya buat pembetulan sedikit,Masterbedroom itu ada 4 orang bukan 3 olang maaa

Sukasuki said...

atau kamu pun tak faham kenapa AUCMS ambil artis jadi duta medical college? :)

Sukasuki said...

:) rilek Mr Bean. saya tau awak tengah hangin dengan mems. saya suruh letak diri dia (mems) dengan 3 rumet lain. jadi la 4 org..

Mems said...

azwan - tang mana yang saya lakukan anda katakan tak puas hati dgn entry blog ni?

Saya sekadar kongsikan maklumat yang terlupa tuan tanah sertakan. tak manis la biarkan pembaca membuat kesimpulan tanpa merujuk maklumat tepat :)

raptorarena said...

mems..

u kind of missing some point here..

kalau dah duta untuk produk tu pun tak disukai..apa cara pulak orang nak suka kat barang apa yang dibawaknya..?

awak suka ke kalau tiba2 ayah pin atau pak man telo jadi duta untuk produk sebuah kerusi urut..? people with sense confirm tak akan peduli..malah pasti akan mencemuh..

that's what happens tu AUCMS..dutanya adalah 6 orang scammers tegar zaman gelang kesihatan dulu..

lots of people here talks about the medical quality in malaysia apabila tumbuhnya sebuah kolej yang dutanya sendiri pun dah tak betul, apatah lagi isi kandungannya..

but for me..medical is not my strong point..but i can see the technical side where a bad ambassador will represents a bad institution and this will show you that ur institution is not worth a penny in medical related issue rather than it's glamorous status..

macam ni lah melayu..sokong membabi buta je..mr bean ada bukti2 lain pun tak nak amik port..entah apa apa..

azwan said...

Dey mems,
Ko cakap dgn aku, tak payah main isu ayat mana guna, perkataan apa guna, tu sumer cara bangang nak counter aku.

Ko bebel panjang2 kat sini..nampak sgt la ko sependapat dgn tuan blog. so ape yg ko tak puas hati nye..listkan satu2. ape susah, ko takut aku pedajal ko ke...come on..

azwan said...

keh keh keh...tak sependapat. kalau sependapat tak membebel pjg.

Mems said...

rapto - anda maksudkan pendapat yang Mr Bean berikan kan?

azwan - saya tak perasan pula saya ada buat perkara yang anda katakan sebagai tak puas hati dgn tuan tanah:)

Mr Bean - saya hormat pendapat anda sebagaimana anda juga akan menghormati pendapat orang lain. Anyhow saya memang dah maklumkan kepada pihak berkenaan mengenai pendapat anda

karomi said...

bagussss mr bean,kau mewakili golongan2 marhaen ucms yg tertindas,cuba kau bongkar dan bikin panas lagi byk2 mklumat.

azwan said...

Owh...kira ko no hal la dgn tuan blog? settle laa?

Artis tu jadi duta camne...ko sokong ke?

Mems said...

Azwan - saya tak berminat nak sokong sapa sapa , saya cuma nak kongsi maklumat yang diperlukan oleh pembaca bila membaca blog tuan tanah

azwan said...

Sokong majikan ko je la dol. aku susah sgt nak sebut stand ko tu.

Ko dah berape lame ikut blog ni? kira kalau tuan tanah post entry baru, dia tak buat research betol2 la ek? hentam keromo gitu?

azwan said...

"Insyallah pelajar Allianze University College Of Medical Sciences (AUCMS) akan dididik bukan utk mengejar sekeping kertas semata mata , tapi dengan bantuan duta duta kami seperti Dato Sheikh Muzaffar , Prof Muhaya dan gabungan 6 artis terkenal di Malaysia , siswa siswa kami akan dilatih utk berkeyakinan bila bersemuka dengan masyarakat umum. "

6 Artis yg buat scam, yg mula2 hentam blog ni gila babat, jilat bontot skali dgn bulu AC sampai licin, pastu skang dah retreat...skang leh latih siswa siswi berkeyakinan??!!!!

Kah kah kah !!!!

Mimpi la ko samdol.

azwan said...

Aku dulu2 belajar medic..takde plak perlu 6 artis nak bagi aku konfiden. Prof Muhaya tu ade la nasihat2 aku. Ini 6 artis...tak payahlaaa ai. skang aku buat CRO.

Nak konfiden..present byk2 kat lecturer, aktif dalam national conference, attend case byk2 kat hospital. tu semua part of building self confidence. Ini jumpa khai rosma....ape kejadah???!!! kah kah kah!!!!

raptorarena said...

mems..

mr bean bukan setakat bagi pendapat..beliau bagi BUKTI terus..

memang lah nanti one of your point mesti ni,

"susah nak puaskan hati semua pihak tapi AUCMS pasti akan menyiasat perkara ini.."

tak kisahlah AUCMS ke..IPTA ke IPTS ke..tapi sesiapa yang ada sense pasti akan menyampah dengan duta 6 orang tu..bila menyampah dengan duta, pasti menyampah dengan produknya..

takkan lah tak kaji latar belakang depa..ke setakat nak glamer je..? masuk kolej sebab glamer..?? apakah?

hang jebat said...

oii Mems...KENAPA 6 ARTIS NI DIAMBIL JADI DUTA...APA HUBUNG KAIT NYER DENGAN PENDIDIKAN KOLEJ!!!???

peeja said...

sian hang jebat..dah byk kali tnye, x terjawab2 lg ..sy mau tau jugak ape kaitan artes2 tuh dgn education line..=p

azwan said...

Oi raptor dan hang jebat...korang taktau ke budak2 AF tu kalau gelek2 dgn medical student, dorang boleh over konfiden?

Aku ingat lagi first lesson dari Prof Emeritus Dato' Dr Khalid Kadir...first thing you should do with your patient and people around you is build your rapport with them ASAP.

Mems said...

Rapto - saya boleh memilih utk memberi pendapat yakni kata kata tanpa disertakan sebarang bukti.

Contoh - saya rasa AUCMS cantik.

Tapi saya tak suka cara sebegitu. Saya sertakan maklumat lanjut yang mendokong pendapat saya sebegitu.

Contoh link

http://www.acms.edu.my/portal/our-story/our-campus-and-residence-faclities.html

Dgn berpandukan link diberi saya berpendapat AUCMS memang cantik .

Contoh perbezaan pendapat dan bukti.

jadi :)

Anyhow saya hormati pendapat Mr Bean sepenuh hati :)

Aidid Mu'addib said...

Woi... pehal dah klebet jauh bebenor weh?
Isu aku - isu 6 jahanam scammer jadi duta badut kolej medikal, bukan isu prasarana kolej whatever...
But anyway, kalau ada student yg tak pueh ati tu,
Pegi tangkap gambar apa2 yg menarik di Penang tu,
Email kat aku di aididmuaddib@gmail.com
Nak kasi V sign pun buleh ajo - jgn tunjuk bontot udah...
Nanti aku tepek kat blog neh... meh kita share sama2 gmbr pemandangan.
Pum pang pum pang tak berkesudahan sampai ayam pulang petang... apekepekdahnya?

Mems said...

Kenapa 6 duta tu dipilih , boleh rujuk dalam link diberi. Insyallah , siap ada berita bergambar lagi

http://www.acms.edu.my/portal/acms/339-aucms-lantik-enam-artis-sebagai-dutanya.html

NisaUsoff said...

"Kesemua enam artis itu dipilih kerana mereka mengamalkan gaya hidup sihat dan boleh dijadikan satu contoh yang baik kepada pelajar dan komuniti di sini," katanya kepada pemberita selepas majlis memperkenalkan duta AUCMS Rabu."

sumber : http://www.acms.edu.my/portal/acms/339-aucms-lantik-enam-artis-sebagai-dutanya.html


p/s : sebab tu je ke? sebab mengamalkan gaya hidup sihat? masih musykil dlm pale otak ku ini...adehhhhh

hang jebat said...

"Kesemua enam artis itu dipilih kerana mereka mengamalkan gaya hidup sihat dan boleh dijadikan satu contoh yang baik kepada pelajar dan komuniti di sini,"

mengamalkan hidup yg sihat!!??
boleh dijadikan contoh baik!!??

yg dok menipu org jual gelang magic otromen tu contoh yg baik ke...!!?? artis dijadikan contoh untuk medic student..!!??

serius aku xpaham...

azwan said...

"Kesemua enam artis itu dipilih kerana mereka mengamalkan gaya hidup sihat dan boleh dijadikan satu contoh yang baik kepada pelajar dan komuniti di sini," katanya kepada pemberita selepas majlis memperkenalkan duta AUCMS Rabu."

Ko sure none of them smoker? Org educated gelak je bai. org samdol percaye bulat2.

Jgn lurus bendol la mems. Purposely utk promotion. tu sahaja...kalau letak gambar mems, mahu lembu dan tapir je yg pandang..ye tak?

http://aniesandyou.blogspot.com said...

@ mems

simpati bla bc komen2 anda..

hasmn said...

hahaha..

scammer contoh yang baik?

6 artis dilantik jadi duta ni lebih kepada pablisiti murahan je kot..

cheap bro! 6-in-1 bro! best bro!

hang jebat said...

6 jahanam ni dh x joinT AC-Mang & tiba2 dilantik jadi badut kolej neh...tu yg buat aku pk cm ada agenda tersembunyi...

Eliza said...

This entry is the most entertaining and funny from Aidid esp. dgn kehadiran Mems...

Your answers tell a thousand picture how good this kolej is..

Boleh guna SMS tak nak vote pelajar terbaik kat sini. Tetiber i terbayangkan Akademi Fantasia pulak takpun Raja Lawak.. :)

ps: Habislah Aidid dah jadi Gladiator hari nih. Nanti Optimus Prime pulak eh.. :P

Oh Oeya said...

Assalamualaikum..

Sebelum mokcik tambah komen..

Blog header best Mr. AM!!

T J said...

mems....

Gua rase masih banyak soalan yang ditanya belom lu jawab....

keterangan yang tak diperlukan lu post kat cne wat paer....

Mengambarkan dan menjanjikan sesuatu yang indah memang dah makanan harian lu eh??...kalau jujur mcm yang lu perasan tu kenapa tak post sekali gamba isi rumah yang mcm mr bean dakwa tu??...

Kenapa tak dedahkan student yang fail almost separuh tu??...

Jangan belagak alim dengan surah2...nanti jadi mcm org meludah kelangit pulak...

~ APE PUN TAK BULEH ~

azwan said...

mems ni reti copy paste jek. heEHEHhehe... dia takut nak respon dgn pandangan dia sendiri. ni semua auto..spinal level thinking.

ilufne said...

Kesemua enam artis itu dipilih kerana mereka mengamalkan gaya hidup sihat dan boleh dijadikan satu contoh yang baik kepada pelajar dan komuniti di sini," katanya kepada pemberita selepas majlis memperkenalkan duta AUCMS Rabu.

bingai nak mampus punya alasan pilih duta untuk MEDICAL college????? MEDICAL oi MEDICAL!! sapa korang punya board of directors nih?

apa benda duta2 artis sengap tu boleh nasihatkan kat bakal2 doktor2 tu? errr.. adik2 sila belajar rajin2 untuk jadi doktor dan nurse berkaliber macam kami jadi artis berkaliber. kalau kantoi boleh join kami jadi artis tak laku. gitu? gitu? nak mampus gamaknya.

benda2 gini, memang kat malaysia je yang jadi kan?

siyes aku rasa nak nangis jadik rakyat mesia.

Mr HK said...

kalo nak sangat ambik artis jugak jadi duta..ramai jer yang memang berpendidikan tinggi.cthnya Yuna ke

http://ohartis.com/2009/10/majlis-konvokesyen-yuna/

Tulang said...

Adeh.....artis jadi duta Medical College??? Kalau artis yang betul2 hebat pun hamba rasa tak wajar....ini pulak budak 6 orang nih...

Kalau masa hamba student kolej hamba buat macam ni...mau rasanya tukar kolej...Malu, jatuh standard...nak letak artis tu sebaris ngan medical students???

Kesemua enam artis itu dipilih kerana mereka mengamalkan gaya hidup sihat dan boleh dijadikan satu contoh yang baik kepada pelajar dan komuniti di sini," katanya kepada pemberita selepas majlis memperkenalkan duta AUCMS Rabu.---> Mentang-mentang Salima dan Rosma berjaya menguruskan badan.....

SANGAT-SANGAT TIDAK WAJAR!!!

T J said...

ilufne..

gua rase tujuan dorg lantik 6 jahanam tu tuk tunjukan contoh ter baeeeekkk.....

"adek2 meh abg khai and kak rosma bagi nasik hat...belajar lah rajin2..focus!..'Score A' dalam sume subject...sambil tu boleh 'HAI-O...hai-O...sedara2 yang cukup2 makan SPM nye tuk joinT AUCMs...selalu berdoa sambil minum air ECPbesepai dan air MIzAm"... Kata BangKhai kepada bakal2 studen AUCMs...diikuti dengan tepukan darah gemuruh....

"Ye adek2 sekalian...sentiasa selitkan Kad Bio berteknologi nano dalam kocek...bagi kuat semangat gtu"... Kata SalimaRock....Tapi?..tapi? studen tak tepuk??? kenapa yek...oooo dorang tak tau menatang kejadah aper Kad Bio tu...tangkap lopong jerlaa...huhu..

"Akhir sekali kami nak declare yang kami ne dilantik sebagai duta kolej ne sebab nak kasi tauladan kat adek2....Lihat lah kami yang sengal lagi tah hapa2 ne...Jangan sampai adek2 terikut2 jejak kami...tak lepas masuk Kolej..Universiti lagi laa....So..buat lah yang terbaekkk"...

"Selamat datang dan selamat melangkah kealam pendidikan kedoktoran dan kejururawatan diKolej AUCMS"...

Gtula kata duta2 tu gamaknye...

AUCMS kalau tonggangtebalikan jadi ??? SCAM u tolak tepi...

~ PEACE YO ~

hang jebat said...

artis yg lgsung xde medical background nk dijadikan role model utk bakal2 doktor & nurse...aku xpaham...aku xpaham....siyes xpaham...

-nak tuju lagu bole?

Oh Oeya said...

ROKOK?!! Pulakkk!!

Dah Asar lom?!!

Mokcik tambah off topik huh!!

Jap lagi GULA!!

Lagi off topic!!

walahhh! walahhh! walahhh!!

Ora ngerti moh takon!! Kon mareng sekolah mareng ngendhi mboh!! Mareng lombong kono!! Ojo nang kene!!

Bochah! Bochah!

Oh Oeya said...

Blogger hang jebat said...

artis yg lgsung xde medical background nk dijadikan role model utk bakal2 doktor & nurse...aku xpaham...aku xpaham....siyes xpaham...

uuuiiihhh!! nu graduan yang lagu negaranya "Percayalah pada diri.. pung pang pung pang.."
disambut sambung oleh mak jemah "Akak-der-mi Fun-ta-Siot"

Sicher said...

Awwww shet. all of their courses are auxiliary stuff. Not saying that they aren't important, but still....

Isn't it better if they made a pre-med course instead of them auxillary ones to fill auxiliary positions (staf sokongan)?

Also, 6 ex AC clowns as spokesperson for a medical college. Somehow, Khai and Lan really looks like a MA if you squint your eyes a bit. Yeah, that MA in Kajang hospital who smokes outside.

fairuzdanu said...

En/Pn Mems
I found that your arguments are hard to digest, especially when you have a student of your institution voicing his/her complaints.

By any standards, four people in a (master)bedroom is overcrowding.

Please listen to your students' complaints. They are, by right, your TRUE customers. You are there to provide a service.

In my opinion there's no need for mascots or whatever. Your medical college from the sound of it gets most of its finances from government scholars, i dont see why u need artistes to get more business.

I believe our governments chose ur college not because of the representation but other factors( eg: cronism, cost hu hu)

Besides, i dunno, it seems that the hospital listed for training are small district hospitals with no/minimal specialists availability and limited facility and resources.

Not the most ideal place to train, i believe(not to say that these hospitals are bad, just that they are normally by definition are understaffed/under resourced. Been there done that k)

Instead of trying to get artists to promote your uni, why not do it the old way.

Established medical schools dont buy their reputation, they earned it though long lines of distinguished graduates.

well, that's my 2 cents lah.

matsom said...

+1000000 recommendations for this gem:
"Established medical schools don't buy their reputation, they earned it though long lines of distinguished graduates."


...and 'nother gazillion likes for the kfc-bucket-toting-psycho avatar! \m/

KickYourAss!! said...

Korang yg menyokong aidid meleis bangang sebenarnya sebenarnya yg lebih bangang samdol & biol. Apa2 saja yg dibuat org melayu suma meleis kononnya... awat hanpa ingat hanpa tu baik sangat ka... terer sangat ka... cuba la bukak Medical U sendiri...

Tgk langit tu tinggi ka rendah ka...
Diaorg buat tu suma mesti ada marketing strategi diaorg sdri... kalo hangpa tak suka, hangpa tak payah antar anak hangpa mengaji kat sini.. yg dok mengaji kat sini tak kutip duit dari mak bapak hangpa 1 sen pon..

Si mangkuk hayun aidid ni cuma nak balas dendam ja.. hangpa yg bodoh dok ikut tak tau ujung pangkal.. macam lembu.. aku ingat lembu pon lebih cerdik la...

matsom said...

Bwahahah! Datang lagi sekor spesis butthurt yang tak gosok gigi, tak makan sayur & minum air telaga!

Aidid Mu'addib said...

Oh tuan-puan semua...
Memperkenalkan sekor babi hutan tarak sekolah (dia ngaku tadi).
Berikan tepukan gemuruh... yeaaayyy!
Welcome boy...

sensible said...

KickYourAss,

Marketing strategy? I think that president of AUCMS commit harakiri when he select them as ambassador.

you can see now even AUCMS student raise the overcrowding issues..

karomi said...

sepak pungkok hang mau ka kick youe ass

MINS Enterprise said...

agree wt mr bean td...

MINS Enterprise said...

isu ni mmg memalukn student.kami tak bangga pon artis jd duta college.stkt publisiti murahan cmni tak yah la... kualiti xde.pening kot blaja kt sini.mnyesal tak yah cakap la kn?klu xpikir mak bapak yg mengharap,xpikir future mmg dh lama blah dr college ni.

biar la si mems tu nak promote mende pon.
biar la si kickyourass!!! nk maki apa pon

tak payah la tegakkan benang yg basah
aku dh muak dgn benda ni semua.publisiti murahan.memalukan.ckp from experience la.aku stress join college ni.nyesal gila...

Bomoh Hujan said...

wewittt salima typo....xdapat salima...dapat yang lagi sorang tu pun jadi la~~~~~~~ hihihiihih montok lentik sana sini.... si tailor salah ukur baju ape?

keciq88 said...

perrghh... kaut yuran bkn main mahal, penempatan student pun xleh nk bg selesa?

setahu aku, IPTS ni penempatan lg selesa dari IPTA sbb yuran mahal nk mamps....

ok, back to the topic.... :)

sic said...

ape jahanam artis jd duta nih? seriusly aku dh jadi bebal dh ni... oi...sape2 tolong la jgn bg bende camni jd lg jahanam.

Its.Me.Lah said...

MEMS nie aku rase si MASLI yg dok flood kan CARI FORUM kt thread pasal 6 mangkuk tue....

betul x MASLI...berpindah ke sini ko ye....hahaha...

oren said...

couldnt agree more with fairuzdanu..btw wat was actually in dat Datuk Dr NtahAkuTakKenal's mind when he chose those 6 clowns to be aucms ambassadors. Cho bedah tgk???

mes:Yg Jadik persoalannya kenapa 6 orang artis cikai tuhhh??

azwan said...

Weh kickyourass,
aku sokong ko. memang siol blog ni. meh sembang2, aku akan back up ko habis2.

Nizam said...

kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah!

ZM said...

azwan,

ok gak idea ko tu bro azwan, aku pun nk backup kick tu gak la..hahaha..jom2...reramai backup dia~~lalala

Sukasuki said...

sicher:

if you look at the entry requirement for the college's diploma courses, and compare with current SPM achivement, maybe you could understand why these types of colleges offered the so-called niche programs/courses. sangat laku, especially courses having entry requirement with minimum 3 credits in SPM, without specifying the subjects that must be credit.

just imagine, credit in BM, PI, Sejarah, fail everthing else, you could enter diploma in physiology. what do you expect?

sorry, off topic.

Aidid Mu'addib said...

OK... OK... OK...
Aku pun akan backup si Kickyourasshole tu.
Meh babi hutan meh... meh datang balik sini bab.
Come on BAB... here bab bab bab... jgn la malu2.
Come on over here boy...

ZM said...

come on babeh...dont shy shy..we all support u here..backup u here...come here kick..come2

Mems said...

Fairuz - I do believe you prefer others to respect your opinion . And in the same time you respect others opinion.

BTW - I am only interested in sharing opinion and information. I doubt I am sharing any argument here :)

EG - When I share below link (I do believe it fall under Information @ fact.) and in the same time my personal opinion , it will show how the actual condition to public.

http://www.acms.edu.my/portal/our-story/our-campus-and-residence-faclities.html

We can share any opinion here , this what I believe what the blog intention.

And regarding student needs @ "kemahuan" , Alhamdulillah , if you follow our activity in AUCMS , refer below link for

http://www.facebook.com/media/albums/?id=184122271631323

I can assure you , most of the activities is done to fullfill what student needs. Insyallah.

Assumption is bad , fact is good. :)

azwan said...

When it comes to promotion it will always be presented as the best case scenario. Please take all the comments here into accounts, especially from the student. Indeed, they are your customer. In view of our culture, you will rarely receive "good" and constructive comments.

In a way, it will not really tarnish AUCMS's reputation, regards it as a valuable feedback from your customer. It is a private institution anyway, so every comments should be appreciated. Please take it positively. Jangan kibut. hHAHAhahaHAHA...

Sometimes people want to see how do the damage control instead of how you argue with it. keh keh keh..

azwan said...

mems samdol,
jangan ingat ko sekor je buat bisnes bagak2 kat sini...keh keh keh..

Adinda said...

Bang azwan
Watdeheck is kibut?

azwan said...

kibut : kelam kabut
bagak : besar

sekian kelas bahasa saya.

Yang Benar,
Dr Azwan
Professor Bahasa Mengarut
AUCMS

Mems said...

Do agree , regarding student is our priority . And proudly I can said and do believe you will also agree with me , with all the activity done as per in link that I have provided previously and also in below link

http://www.acms.edu.my/portal/our-story/news.html

Most of the time what student needs , AUCMS will try to fullfill it , but off course if their need is making sense and also will contribute to everyone.

Glad now we are discussing. :)

P/s - thanks blog owner sebab masih bersabar dengan kami.

azwan said...

Aidid bersabar? kah kah kah!!..mems, ko cakap dia pundek pun dia gitu gak..

Apo ko ni...kalau aku tulih !!! kire aku jerit gilabab?

Aaaaa....aku tak kesah la Zainudin buatpe pun kat kolej ko. Aku ok dgn Bad sahaja. Tp lantik artis memang memualkan la dey. Kot ye pun...haiyaaa...

Mems said...

:)

Bukan apa sesetengah blog owner ada attitude , mahu ikut cara dia aja , klu tak ikut dia delete terus .

Tulang said...

wonder saper lar Mems ni agaknya...english ayat berterabur, grammar ke laut...

asyik letak link jer....musti geng2 promo nih...entah2 idea pakai artis tak glemer 6 orang ni idea dia kot....(satu andaian sahaja)

WV: exehumit --> exhumation (mayat sapo nak gali???)

Mems said...

Tulang - saya sekadar orang biasa yang juga jadi warga AUCMS , dan hanya mampu guna broken english sama dgn cara anda guna di blog anda

Manglish keh keh keh

Its.Me.Lah said...

MEMS a.k.a MASLI...
ko nie x paham lg ke dr kt CARI FORUM lg....org dok pertikaikan perlantikan 6 samdol tue...ko x abes2 nak mempromote lg aucms tue...cukup suke ko lari topic eh...

btw...manglish ngan poor english pn ko x tau beza eh...kesiannn...hahaha...

Adinda said...

Ada link ke beb?
Bak sini nak usya kat forum tu.

matsom said...

Mems, again, you're attempting misdirection with your posts.
Like so many have said before the main issue at hand is not about the quality of AUCMS's service or facilities or staffs, it's about your company employing well-documented scammers -and since you're quite fond of inserting links into your posts, have a look here.
I believe you or other people in your team are well aware of these blogposts (hence the really quick action taken to control the "damage" ) on your ambassadors -if you look around here some more you'll find a piece of 'news' on your beloved angkasawan too.
So either you stop beating around the bush and explain why your people choose these dubious characters as your ambassadors or just GTFO* -we all can Goolgle anyways.

*of course it's highly doubtful that this spinner will leave -the AUCMS bosses should be paying him very well to spout all these craps... t(-_-t)

Its.Me.Lah said...

nie link die...
tp thread tue dh kene lock sbb si MASLI tue la... >=(
still boleh bace lg rasenye...

http://mforum4.cari.com.my/viewthread.php?tid=557325&extra=&page=1

Mems said...

matsom - I am sorry , i did not aware that I should include also the link that will answer your question in English.

Below are the link .

http://www.acms.edu.my/portal/acms/328-aucms-appoints-six-artistes-as-ambassadors.html

And if you believe the answer is incorrect , please forgive me , I can't help you anymore , unfair for everyone if I create an answer just to satisfy you :)

hyelbaine said...

When has Oxford, Harvard, MIT and the likes used Britney Spears or Kim Kardashian as 'icons'?

So is this a new PR by a new IPT? Not really. No offense to the students who read here but it shows the 'target market' of the company when such 'duta' is used.

As to mems, I hope that you're well paid because you wouldn't survive in the real world as a PR practicioner.

Both you and the lost swine rectal-kick, please Go Fly Uncle Charlies kite Yourself.

Mems said...

hyelbaine - i doubt you also consider urself as PR Practitioner when you joining here to share ur opinion.

Same goes here , I am just sharing my opinion and some information as per needed by our friends here.

I do believe you will agree , it will be difficult to discuss if we have no information at all.

BTW - similar as you , I am a just normal ppl (orang biasa) who only interested in sharing info and opinion. And in the same time I do also respect others opinion .

Fact is good , assumption is bad :)

Athirah said...

patotla amik 6 artis terkenal tuh jadi duta.. hik hik hik...

http://www.facebook.com/pages/Aucms-Idol/162533260470274

azwan said...

Cakap melayu sudaaaa...

1) Ko tak share ape2 opinion dari diri ko sendiri. Ko kopipes link je aku nampak. Bila tanya ape2...nahhhhh ni link..ape2....nahhhh link. Takut kena sembur ke dey.

2) PR ko memang hancus la. bila dah tiga suku discuss, baru nak terhegeh2 tunjuk professionalism. Hahaha ape kes?

3) Baine org lama, ko yg nyibuk kat sini mems oi.

4) Apa yg assumption kat sini. cakap berkias2 mcm sampah.

sme1013jb said...

Apasal berterabur je Engeris nya? Basic subject verb agreement pun hancur.

Mems said...

azwan -

1 - anda boleh baca dari mula sampai habis. Tapi saya hormat pendapat anda yang mengatakan saya tak keluar pendapat. Itu hak anda:)

2- PR saya? Saya memang tak ada PR dan tak pandai nak ber PR , saya dari mula sampai sekarang cuma sekadar mampu kongsi pendapat , kongsi maklumat dan elak diri sendiri dari menghina orang lain , insyallah :) Itu sudah mencukupi utk orang biasa spt saya.

3- :) Saya pasti orang lama boleh terima orang baru juga

4- :)assumption ni dalam bahasa malaysia adalah andaiankan?

matsom said...

Mems, you've already put up that link previously, and there's nothing to gain from going around in circles -like I wrote earlier, I can Google (or even Goolgle) those crap anyways.

And no, a 2-sentence statement given to the press is not the type of explanation that I (and many others here) seek.

If you're a 'somebody' in AUCMS PR team I believe you can impart your own opinion on why you and your bosses choose these particular artistes and not other 'role models' (former students who are now successful medical practitioners for example?).

And why is it unfair to create an answer just to satisfy me? Don't you think that if your answer satisfies me then it could also satisfy others?

sme1013jb said...

matsom,
S/He might have a hard time trying to understand what you're talking about, thus answering your question in circles and giving unsatisfactory response.

If s/he is related to AUCMS, and his/her level of English is that poor, what can you deduce about the quality of AUCMS products?

matsom said...

sme1013jb, I couldn't care less about the product anyways -it's beyond my expertise to judge people's medical skills. But I do care when people start employing borderline criminals as 'education ambassadors' :D

kebenaran said...

Maaf saya pinta.Saya mencelah.Saya nampak trend tidak sihat dalam thread ini.Wujudnya sekumpulan manusia yang membuat serangan peribadi bila mereka tak dapat menerima dengan baik jawapan orang lain.Please stop it.

Salty Sweat said...

Tak silap si Lan tu penilaian darjah 5 pun tak lepas?? Kata2 perangsang dari Lan.... Adik2 toksah sebok2 blajar susah2. Tgk abang, dah besar boleh jadik duta & pakai kot kaler putih. Silalah berangan puas2, adik2. Abang ok jerr biler dah besar, buku pun last abang pegang masa darjah 4. Sementara tu biarlah bos2 di kolej scammers ni sedut duit kerajaan sampai boncit. After all, the money is from the rakyat, going straight back to leeches sucking the money using high powered vacuum cleaner. Nak tiru macam abang? Mati nanti belum tentu apa balasan abang trima tapi abang ok sebab atas dunia dah merasa pakai kot putih amik gambar besor2. Mau tiru macam abang?? Anyone??

kebenaran said...

Saya juga perasan wujud satu jenis manusia yang merasakan dirinya hebat dan tidak mahu menerima pendapat orang lain.Semua pendapat orang lain akan dicantas dengan serangan peribadi hanya kerana dia tidak dapat terima pendapat orang lain.

Abusive ad hominem (also called personal abuse or personal attacks) usually involves insulting or belittling one's opponent in order to attack his claim or invalidate his argument, but can also involve pointing out factual but apparent character flaws or actions that are irrelevant to the opponent's argument. This tactic is logically fallacious because insults and negative facts about the opponent's personal character have nothing to do with the logical merits of the opponent's arguments or assertions.

kebenaran said...

matsom dan sme1013-minta anda jangan malukan geng anti-mlm dengan cara tak bermoral yang anda telah lakukan.Jika anda tak setuju dengan cara yang si Merms tu buat,tolonglah beri sebabnya atau serang isinya.Bukan dengan bermati-matian menyerang cara cara dia menulis.

Orang yang bijak akan menyerang argumen & bukan menyerang peribadi

Orang yang tolol akan menyerang peribadi & bukan menyerang argumen

kebenaran said...

Baiklah kita kembali kepada topik bro aidid kita.

Mana elok?

6 duta tu dalam ACK atau 6 duta tu dalam AICMS.

Saya lebih suka 6 duta tu dalam AICMS dari mereka terus bersubahat dengan penipuan MLM jika berada dalam ACK.

Ada dalam berita,ACK tak suka 6 duta ni berhenti dari ACK dan lompat ke AICMS.Jangan kita sama fikiran dengan ACK cukuplah.

sme1013jb said...

kebenaran,
Isu dipersoalkan ialah duta yang dilantik. Bila pertanyaan2 diajukan kenapa mereka dilantik, jawapan tidak dapat diberikan, cuma berulang2 kali memberikan link yang jawapannya cuma 2 baris ayat.
Saya membuat kesimpulan bahawa mungkin dia tak faham soalan kerana soalan dalam bahasa Ingeris. Adakah itu salah? Satu lagi pemerhatian ialah kalau dia seorang yang ada kaitan dengan AUCMS (samada pelajar atau staf), ini adalah sesuatu petunjuk (indicator) yang kurang baik tentang AUCMS. Apakah itu serangan peribadi? Adakah dengan sebab saya memberi pendapat tentang pemerhatian saya, saya dianggap tolol dan melakukan kegiatan tidak bermoral?

matsom said...

Dey, kebenaran, cer tunjuk mana serangan peribadi aku? Ade aku kata dia gemuk/kurus? Tak sekolah/terlebih sekolah?
Ko kan expert pasal ad hominem-mominem nih, cer ajar aku tang mana aku wat salah?

*napok dok pasal apa aku tulis BI? kalu aku tulis melayu jadi berterabur bahase... t(^-^t)

Bomoh Hujan said...

azwan kecek bidayuh ler.....
kibut2 bagak2 hihihihiih betui ke tu.....

sme1013jb said...

kebenaran,
Bukankah mengatakan matsom dan saya tolol, satu serangan peribadi terhadap kami. Bukankah orang yang melakukan serangan peribadi itu seorang yang tolol?

azwan said...

Saya lebih suka 6 tolol badut artis tu tak terlibat langsung dalam health related service.

Ungkapan Zainudin cakap mereka amalkan gaya hidup adalah rubbish.

Mems robot, point langsung takde. corner sana sini last2 bagi link. pendirian zero, last2 bagi link, gambar. lagi2 nak jadi macam zali kordi, cakap berkias2...assumption la, hepekebenda.

kebenaran said...

sme1013-

anda sendiri mengatakan dia ada beri jawapan.Saya juga bersetuju jawapan dia tak seperti yang saya mahu.Tapi ini bermakna dia memberi jawapan yg dia rasa betul tapi malang sebab kita rasa salah.Ini bukan permasalahan bahasa tapi lebih kepada perselisihan pendapat.

Jika anda boleh buat kesimpulan,kenapa saya tak boleh buat kesimpulan.

Jika kesimpulan anda betul,kenapa kesimpulan saya mengenai

Abusive ad hominem (also called personal abuse or personal attacks) usually involves insulting or belittling one's opponent in order to attack his claim or invalidate his argument, but can also involve pointing out factual but apparent character flaws or actions that are irrelevant to the opponent's argument. This tactic is logically fallacious because insults and negative facts about the opponent's personal character have nothing to do with the logical merits of the opponent's arguments or assertions.

ini adalah salah?


Saya tidak berhak beri pendapat saya dalam isu tolol selepas saya membuat pemerhatiankah?

keciq88 said...

kolej universiti sains kesihatan bukan badan kebajikan untuk memulihkan artis2 yg bermasalah. xperlu soalan 'mane elok 6 duta tu dalam ACK atau 6 duta tu dalam AUCMS'

kalau kolej universiti seni persembahan ke, xkesah la jgak.. duit utk bayar duta yg xde manfaat cmni lebih bagus kalau spend utk kemudahan student. VC pun bole jadi duta kalau nk. tapi kalau da duit lagi penting dari kualiti....

p/s: harap students yg belajar kat situ grad dgn cemerlang dan beri manfaat pada masyarakat...

kebenaran said...

Matsom & SME sebenarnya tak setuju dengan serangan peribadi terhadap diri mereka.Tapi membenarkan serangan peribadi dilakukan terhadap orang lain.

azwan said...

Kah kah kah...
ko ni kebenaran...ada gaye zali kordi junior.

csi said...

tumpang lalu....

kr555zal said...

pnya byk artis lain kt luar sna tu, knp msti ambl 6 org artis ni?...dh le tu,6-6 ada rekod bruk lk tu.

seriously aku xnk pndang serong kt kolej ni.mybe kolej ni bkal lahirkn seseorg yg berkaliber tpi why on the god green earth yg dorg prlu lantik 6 org artis ni jdi duta?

wv: exputr--->ex-putar? ex-putar alam?
x psl2 aku dh trpndang serong jgk...harharhar!

M>S>R said...

Salam,

berkenaan kolej2 kejururawatan & medical swasta aku sememangnya meragui kualiti pengajaran & pembelajaran yg ditawarkan. sbg contoh kolej Masterskill. 5 org kwn aku mengajar dipoma kejururawatan & MLT (2 di Cheras, 1 di Ipoh, 2 di Kota Baru - 1 kt KB dah berhenti hjg taun lepas)
Dean Masterskil Dr Ahamad Aman tu bekas pensyarah aku..
sbb2:
1-kualiti pelajar- bnyk pelajar diambil drpd bukan background sains masa SPM & diambil utk bleajar sains..60 % tak boleh pickup sains dgn cepat..saya dh tengok sendiri kertas jawapan final sem mereka & memang menyedihkan apabila bakal2 jururawat ini diminta melukis anatomi perut(stomach) tapi dilukisnya buah punggang,pundi kencing etc
2-kualiti pensyarah-kebanyakan pensyarah adalah graduan ijazah yg baru grad & tiada pengalaman mengajar..pernah kwn saya yg mengajar di KB diminta mengajar subjek physioterapi yg x pernah dia belajar semasa di ijazah. pensyarah juga kerap bertukar ganti kerana bnyk tidak tahan dgn tekanan mengajar& tekanan drpd pihak pengurusan utk meluluskan pelajar yg tidak sepatutnya lulus
3-kualiti pengurusan-setiap hujung sem kalau ikut standard ipta sekurang-kurangnya 60% bakal jururawat ini fail tapi hanya 2-3% sahaja yg fail kerana standard utk pass direndahkan..ini kerana kalau student fail, PTPTN akan diberhentikan, jadi kolej akan rugi.

yg menjadi mangsa ialah anak2 melayu yg meminjam rm 60,000+ drpd ptptn untuk menjadi jururawat. setiap sem, bdk2 akan dpt rm rm500-600 duit mkn..baki kolej amek

aku yg buat degree pun pinjam rm rm28,00 utk 4 taun..tu pun bila keja n dpt gaji kene potong 150 pun agak terasa..bagaimana budak2 diploma nursing ni yg sudah tentu gaji lagi rendah dari gaji degree..tapi bayar lagi bnyk..

sedih2..dah la malays kene scam MLM..nk study pun kene scam jugak :(

kebenaran said...

azwan - ACK juga nampaknya tak senang hati melihat duta duta ni berada dalam dunia health care.

azwan said...

dah dah...
cakap je la yg buat serangan peribadi tu aku. satu jenis, dua jenis manusia. aku pulak terasa pedas. woi tok moh, tu bahasa penan.

kebenaran said...

azwan , sapa zali kordi ni?

kebenaran said...

MSR masterskill diipoh tu bukan yang terletak ditengah kawasan kilang?

azwan said...

ACK tak senang hati? ko baru kontek dia ke....manisnya kurmaaa..haaaaa..

zali kordi legend kat sini. ko kena baca satu2 entry. dia suka jawab soalan dgn soalan, pastu guna google translate bahasa inggeris ke bahasa hutan.

kebenaran said...

Back to topic

Jadi bolehlah dikatakan kita sama fikiran dengan ACK , duta tu jangan dibiarkan dalam AICMS. Patut terus dalam ACK untuk cari makan?

matsom said...

blehhh balik-balik isu bahasa gak yang diungkit -ni takde lain nak cover pasal dah terambik 6 orang perosak ekonomi bangsa sebagai duta?

kebenaran, lagi sekali aku tanya, apa contoh serangan peribadi aku? Takkan pasal aku tulis BI pon jadi serangan peribadi?

Takpela, kalo ko jumpa Mems lepas ni ko cakap aku mintak mahap (walopon tatau mana salah aku), lepas ni aku tak tulis elok-elok kat die, aku tulis makihamun ajelaa ek?

p/s Kat atas tu aku tulis AM(=stalker Salima) takde pon die mengamuk? :P

keciq88 said...

keje kilang pun leh cari makan..

Bohemian said...

Dear Kebenaran,

Ralph Waldo Emerson Kata " Truth is beautiful, without doubt; but so are lies "

Gua kata " Two wrongs do not make a right "

Gua kata lagi "Bingung makanan si cerdik, orang tidur makanan si jaga"

Namun hari ini, "Kebenaran" tidak bisa tidur lena kerana Aidid Muaddib dan konco-konconya akan datang meragut mimpi yg indah :)

azwan said...

MSR, aku tau senario tu. Itu jadi bila bidang professional dan bisness dicampur aduk.

Hah?! balik ACK...? Elok gak tu, campak ke tempat asal buat scam. jadila duta Amway ke, duta jus kordi ke, duta air mizam ke. elok2..

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 397   Newer› Newest»