And so it is...

Thursday, June 16, 2011

Asia Herbal Biotech - Part Deux


Kepada Razalikordy (a.k.a. kulibatak apek Asia Herbal Biotech Sdn. Bhd.), si penganut MLM tegar dan yang tersohor dalam sejarah industri MLM seantero Malaya.


Dah minum jus kordy hari ni bang?






Woi! Udah-udah la tu mengelentong orang Melayu dengan produk haprak air jus buah yang ada kulat tu dol. Buang aje la semua Cordyjuize tu masuk longkang belakang rumah... bukan nak dengar cakep... damfak!


66 comments:

Adinda Resah said...

Perhhhhhhhhh

Stammofa said...

lesen batal? glamer la pakcik kordy pasnih

Geiko_Gallery said...

ayooo.. batal sudah...

3viL X eIjI said...

kordifaks?

lalacici said...

top 10?? hehehehe..lame dh x singgah kt cni..

Mama Zharfan said...

terbaek lah bro aidib--sepantas kilat tau psl status batal lesen tu :) tq for the info

conan said...

jus kulat dah berkulat. heiyak.

AidahT said...

adakah pakcik kordy akan tetap bermadah kali ini? wakakakka

karomi said...

aku bru ikut page aidid ni,byk jgk aku baca artikel yg lpas2, pd pandangan aku mmg susah org mlm(mangkuk lancau macibai) nk pertikai kan fakta2nya.teruskan bro aidid..inilah fardhu kifayah kita,kita yg tahu maklumat kita sebar.(kalau ikutkan keparahan dan penipuan mlm ni dh taraf fardhu ain dh ni).

Junaidi Mohamed said...

Assalmualaikum... boleh bro buat artikel tentang:

http://www.kelabjutawan.org/


aku dah bengang kena scm memanjang.

cek chun said...

bang,
mu dah lepas ke pak kordi dari kandang?

cek chun said...

JM
bukankah ko nyer permintaan dah dilaksanakan ker?

pcbahar said...

Boleh tak selit-selitkan sikit kifarah* orang yang buat MLM ni.. Saya ada dua tiga kes kifarah ni..
Tapi yang paling banyak kifarahnya ialah keta pengamal MLM ni selalu rosak, selalu eksiden dan lain-lain masalah lagi..

Kifarah lain segan nak citer...

P/s Kifarah tu maknanya macam pembalasan la..

azwan said...

keh keh keh..
Ni Aidid saje nak menjempot troll nih.

wadi said...

SAVE TO CONSUME? OR SAFE TO CONSUME?

aku the great said...

15th? hehehe

first said...

Ada kenal sorg mlm player ni, budak luxor. Muda g dh pakai Honda INTEGRA!!! accident kat highway PLUS kat Perak. After that incident, dia stop wat mlm. Katanya dah "putus ranting". Then now ngah wat bisnes cc kat daerah yg bersebelahan dgn daerah kg AM (xmau sebut nama tmpt sat g org tau) huhu. Xtaulah apa jd kat downlines dier yg di perah duit after their so-called-trusted tu resign.
Tu je lah citer yg aku nk share kali ni. Btw, aku ada byk citer dpn mata yg len. Simpan utk next time. Hahahaha

Bte, gua sokong AM!! hidup AM.

john said...

dah batal sudah... AM u're the MAN... kipidup!!!!!!!!!!!!!

AZAM said...

masuk kandang tak mau kuar dah lepas nie.....(menanggung malu yang teramat sangat)

cek chun said...

dia tengah dok minum kordicep tu. ambik mood. jap lagi mai ler tu.
kopi Azwan anyone?
malam sumaat nih..

azwan said...

No coffee. My wife not feeling well. Hohh...zalikordy takkan kluar, sibuk "up"kan mlmclass.blogspot. So fat 1 komen jekk..kah kah kah!!!

izza said...

save to consume vegetarian? save to consume (dot) vegetarian? which one is it?? kah kah10x

FI3 said...

Bnyk bona kesilapan ejaan dr bebudak baru belajar MLM nih, ado ko nak makan org yg pemakan sayur, gilo qota ko????
aik2 murah je nak amik lesen direct selling ni ek, ingatkan bisnes million billion brazillion nih paling koman kene bayar pun dekat rm20k, ceh den punya sijil lg mahal nak mampus dr sijil MLM nih

vw; unpurbi - ontah payah den nak torangkan....

Sicher said...

LESEN DIBATALKAN

^

syabash....inspektor sahab...syabash....ehehehe

Momentum said...

i know rite..

:)

Munah Kekonts said...

Gedik.

AidahT said...
This comment has been removed by the author.
AidahT said...

cer tengok. layout dan characteristics blog http://momentumbuilder.blogspot.com/ (org MonaVie) by the above-named 'Momentum' dgn blog http://mlmclass.blogspot.com by profile 'MLM', dgn profile pix yg sama lak tu. dan blog mlmclass tu follower sorang saja iaitu profile 'Phoenix Bangkit'.

Kui kui. Trololol.

Latifah said...

huhhhhh???

SYABAS :)

Munah Kekonts said...

On non-Kordi-da-shoddy-todi related note, kasiklah tambah itu gambar Firaun kat header tu AM.

ska said...

suke header baru..

cayalah AM..

Saya said...

Hey, I like Cordyjuize...it's better than Azwan's coffee..Makes me feel good..oh, yeah...

Johey Oak said...

1 dah jatuh tapi nanti lebih dari 1 yang akan muncul plak. MLM ni macam kanser.

hyelbaine said...

HOH!

Ada adik Agong pun lesen kene batal ker? Adik Agong tak cukup power kot cable dia :P

It would have been nice if the agency stated WHY the license was cancelled?

Was it due to infringement of the act or was it based on feedback from other agencies such as MOH?

What a shame. It was less then a month ago it proclaimed a 7 million ringgit deal....

Sukasuki said...

hahaha.. i also remembered his statement on 7 million deal. ntah betul ke idak..

7 hari berkesan la sangat..

Hanif said...

tumpang lalu..

http://www.agromultytrading.com/amtb

adekah ni mlm ?

Mudahbots said...

dah batal...

Mudahbots said...

Pak kordi oii...

Meh la singgah sini... ceciter skit ape kes nie...

It Just Me..... said...

waaaaahhh...entry khas utk pakcik kordi.....

Ray-bLaCk said...

komen tu komen saja, :) tapi jangan lah sampai cakap orang tu semua BABI.diorang carik duit.ada yang tak tau pun apa yg diorang buat.tp yg penting diorang tu semua manusia.tak yah lah ckp org BABI,samdol.kita nak komen berdasarkan Al-Quran tpi bab adab dalam Islam kita tak bawak.. :) banyakkan Istighfar ya semua.Wallahualam

Adinda Resah said...

Baeklah bang ray.
Wayfarer ada?

blubangg said...

abg ray dh salah forum nih.....bilamasa lak ada perkataan BABI kt entry & komen2 sini..aku tekan ctrl+F x jumpa pong..kenot compute..system erroorrghh...

Johey Oak said...

@blubangg

Ada perkataan B*B* la. Tu abg ray yang sebut. Nasib baik dia Istighfar lepas tu.

karomi said...

first said...
Ada kenal sorg mlm player ni, budak luxor. Muda g dh pakai Honda INTEGRA!!! accident kat highway PLUS kat Perak. After that incident, dia stop wat mlm. Katanya dah "putus ranting" ''''''''''''

first,aku mcm kenai ja budak tu hahahaha hang msti duk pi mandi wap di kedai FIR sebelah cc dia kan hehe

pcbahar said...

Selain daripada keta suka xciden, banyhak pula MLMers yang porak peranda rumah tangga.. Haa, yang ni belum ada statistik, tapi setakat dua tiga orang tu ada la depan mata.. Tu yang saya kata kifarah tu.. Apa nak heran kan... Tengok sumber la..

Munoh Wokah Che Yeh said...

Biarlah Ray tu, bukan semer orang boleh terima perkataan kasar macam tu, walaupon niat baik. Termasuklah saya yang tak berapa exposed dgn words yg kurang senonoh.:) Saya kena ambik masa nak menyesuaikan diri dengan lenggok bahasa yg digunakan dalam blog ni. :)

Adinda Resah said...

Abang aididdddd..
Ni ada gocell2u pulok. Artis jadi ambeseder. Si cun Eja n mamat yang tak boleh bikin dinda resah si... alaaa.. Lupo lak namo ehh.

Marketing plan dah bunyi-bunyi MLM.
http://gocell2u.com/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=313

Munoh Wokah Che Yeh said...

golek2u?

Bawang Besar said...

https://www.facebook.com/pages/Go-GoGeous/143637412321053

http://gogogeous.blogspot.com/

ni sume go cell punye la ni kan. ada sorang mamat ni, famili club da hancus, la ni, go go gogeous la pulop kan. hidup mati dengan MLM ni. mengong.

Adinda Resah said...

Aah la bawang
U mean iman wan tu ker?
Memang pemes kan dia dengan macam-macam MLM dulu ni. Patut dia ambik artis.dulu dia pun retis gak

MeWithNoNames said...

salam.
En.Aidid...thanks for all your info...kdg2 kita perlu dgr the other side punya pendpt..
En.Aidid, nk tnya, how about public gold...MLM gak ke? OK ke if msuk pelaburan emas ni?

-Faridz- said...

hahaha pakcik kordi kne lg.. :P:

Munah Kekonts said...

Dah ada special entry ni, takde lak Pak Kordi nak merempit kat sini. Kalu enteri org lain, meronggeng dangdut tak hengat donia. Ker dah malu sebab dah kena busted. Biz jota-jota yo!

Munah Kekonts said...
This comment has been removed by the author.
cek chun said...

here kordi.. kordi..

Munah Kekonts said...

hey kitty..kitty..
Come out, come out wherever you are..

MEKAR SETIA HOMESTAY said...

MeWithNoNames..

Tang mana hang boleh cakap Public Gold tu MLM?? ce cerita bleh?

Setahu aku ni Public Gold tu salah satu instrumen pelaburan daripada Public Bank dan dikawal selia oleh Security Commision Malaysia dan Bank Negara.

anonymous said...

xde kaitan public gold ngan public bank ...

Bomoh Hujan said...

sama jugak xda kaitan ngan public phone :P heee~~ :P

sme1013jb said...

Tok Moh, ada lagi ke public phone sekarang? Semua orang dah pakai cellphone/handphone.

elloooo said...

salam bro aidid..

ada 1 lagi malaun MLM "Gogeous"..mintak tolong bongkarkan..

http://gogeous.net/main.php?action=Opportunity

Tq..

mabong said...

pakcik kordi
haha

MeWithNoNames said...

Mekar Setia Homestay:

Sy xckp pun Public Gold tu MLM, just nak tnya je sbb ada org datang promote nie...

Rasanya Public Gold xde kaitan pun ngn Public Bank..

RudyIndera said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

pakcik kordi takde nak komen ape2 pasal lesen kene batal? 0_o

Adinda said...

Pokcik dah kiok!!!
Kohkohkoh