And so it is...

Tuesday, March 15, 2011

Ads4Bugs - Pensyarah Kencing Berlari, Pelajar Kencing Melompat


There's a long line of cars, and they're trying to get through. There's no single explanation, there's no central destination. But this long line of cars, is trying to get through. And this long line of cars... it's all because of you..... %@&$??!$@#%!!!

Aku ingat aku dah settled dengan kejadah Ads4Faks yang jadi amalan anak-anak orang Melayu yang bodo-piang tahap gaban - tapi, dalam beberapa hari aku cuti ni (layan anak-anak yang tengah cuti sekolah), aku dapat beberapa email pulak pasal menatang merapu meraban neh. Dan dah ada "spin" baru. Ada "new lease of life" dengan contribution daripada pihak anak-murid dajjal wang-ringgit, yang rupanya dia sendiri ada anak murid yang ramai. Ada lecturer kat USIM (Universiti Sains Islam Malaysia) yang dah jadi tekong skim piramid yang ini, siap kasi SPIN yang ianya satu sistem perniagaan yang lulus syariah, telus dan tulus, serta bukan gharar - chewwahhh! Bukan ke Ads4Saks ni, budak darjah 6 pun tahu ianya skim piramid? Kalau ko ajar budak darjah 6 tu pasal matematiks dan basic economics laaa... It's a simple thang, apa yang musykilnya? Ianya skim piramid sistem 1 cari 3 dan dia ada kad plastik volcano wadefak. Kehkehkeh! Kad nanofak tu yang paling takleh tahan tu. Hahahahahaha!

Anyway, remember my old entry? Ads4faks - Kebahlolan Tanpa Sempadan - sapa-sapa yang tertinggal ekspress KKKL tu, dipersilakan ke sana untuk recap. Dan, daripada koleksi pengomen di sana tu, baru-baru ni ada troll pakai tie datang mahu kasi basuh gue. Bangang nak mampos. Dia tak tahu ke sekarang ni sakai dan jakun pun pakai tie jugak... Uik! That wasn't the thing I wanted to say. Kalau "occupation" tu adalah "Financial Services Manager", maknanya ada ijazah BA atau akauntansi ke tu dol? Atau tulis borak mengelentong aje? Memang pengamal skim piramid atau MLM tu semua sudah diiktiraf sebagai geng manusia paling suka mengelentong dalam dunia moden sekarang ni, itu semua orang tahu. Tapi kalau betul ada ijazah yang bersangkutan, apekehenye yeop buat skim piramid untuk cari duit kasi anak-bini makan? Psycho ka? Sia-sia aje emak-bapak ko hantar belajar masuk U. Patut la bebudak dungu Melayu yang tak abis sekolah join skim piramid bagai nak rak, orang Melayu yang terpelajar pun sebok nak join jugak. Mengikik cinapek tu sume ketawa daripada Perlis sampai ke Sabah. Jokers betul la bangsa aku neh. Bila la nak berubah? Nampak gayanya, lambat la lagi tu.

Ini pakej Ads4Bucks Lama. Memang tak menarik. Sekarang Ads4Bucks guna pakej Online Mall, with sms blaster, blog, affiliate program, e-office, elibrary dan of course, free gift kad bio-energi
Banyak benda yang Aidid cakap kurang tepat. Of course ini bukan skim piramid atau skim cepat kaya. 3 jadi 9, jadi 27, itu hanyalah process duplication saja. In reality, perkembangan tak sekata pun. Sistem tak akan crash sebab maximum payout is 12 pairs per day (left & right). Bukan sorang boleh buat sampai 40-50 pair dan company bayar buta buta. 
Company is not an MLM company. Ads4Bucks is registered with SKMM since they sell online content applications. 
Saya percaya Aidid tak dapatkan maklumat sahih dari orang macam saya dan sekadar search online sahaja. Company is legal, takde penindasan berlaku, unless dia tamak dan treat ni macam investment scheme, dump duit ingat ianya akan grow sendiri tanpa buat apa apa. 
Kalau tak, takkan Dato Dr Awang Adek datang rasmikan produk Ads4Bucks itu hari? 
For more info, u can visit my Fb page at http://www.fb.com/InternetBizz 
But, kalau masuk page saya, hormat hormat lah sikit ya. :)
March 3, 2011 8:47 PM 

Spin jgn tak spin...
Kejadahnya la sebab ada limit ianya bukan pulak skim piramid? Sebab duplikasi tu la ianya jadi skim piramid. Kalau ada limit 12 sehari, it is still a pyramid-scheme. It just delay the crash a little bit. Exponentialism still happen, the end people will still lose money, and it just delay the inevitable. Korang ni masa buat bzns, takde ke nak cari akauntan yg berkaliber? Kalau buat bzns, takde ke kesah halal-haram rezeki tu? Talak sekola punya olang... apadaaa? Ko ingat aku ni sapa? Budak U... gitu? Kerani sekolah rendah? Stupid people do stupid things... that's why ada nano kad bagai - boleh kasi pokok pisang subur, wadefak. Ko dulu sekolah kat mana bang? Papua New Guinea? Sekolah kat bawah pokok pisang hutan.... pakai cawat?
Tapi, jgn risau... mesti ada org Melayu yg dungu join. After all, itu la punca income manusia macam korang. The source of your scam is from the dungu kind... not much anyone can do about that. Awang Adik? What the fuck org politik nak diharap? Were you born yesterday? Oh lupa... PNG punya olang.
March 4, 2011 9:13 AM
   
OK, itu cerita yang dah lepas. Seperti besa, banyak cerita menarik kalau korang rajin baca bahagian komen kat bawah-bawah tu. Kalau ada blog-trolls, memang boleh kasi meriah maah. Especially trolls yang berkaliber dan gilabab sesat haram-jadah macam mala'un sekor kat atas ni. Tanpa trolls, blog ku ini tidak berseri. Siyes! Cuma, kalau dapat shit-trolls macam Razali cordyceps, itu dah kira masuk kategori "trash", dan dah terlebih merapu la pulak. Nak layan pun rasa malas sungguh. Hopefully, lepas ni geng-geng Ads4Plaques hantar trolls berijazah dan yang ada PhD, atau hantar aje Ustaz kat bawah ni. Boleh kita belasah ramai-ramai. Ustaz huh? Oh, itulah isu entry yang ini. Ada lecturer kat USIM dengan nama Ustaz Zohdi jadi kepala ketapi Ads4Kaks. Ini profile facebook lecturer ni - Mohd Zohdi Mohd Amin, pegi la survey muka encem nya. Ada janggut, ada specs, ada deskripsi "Akademi Jutawan Sixtyninez - 1st Intake. Jurulatih Terlatih"... gilos dowh! Apa nak jadi kalau lecturer buat skim piramid? Adakah sekarang ni USIM dah jadi markas bahalol-bahalol Melayu pengamal skim piramid? Outstanding! Go go Universiti Sains Islam Malaysia! Naib Canselor, Profesor Dato' Dr. Muhamad Muda tahu tak benda ni berlaku kat Nilai sana? Haiya! Hancus USIM!

Nah, tengok video ni dulu...


Selepas 2 hari, video youtube yang ini dah hilang. Uik! Kalau confident mende skim piramid nye patuh syarie, kejadahnya ustazdol kasi delete pulak? Biarkan aje la video tu kasi tahu seluruh dunia bagaimana Ads4Lalaks adalah satu perniagaan yang telus, tidak gharar dan halal dari segi agama kejadah. Dan, pehal la pulak ingat orang lain tu amatur macam diri sendiri? Woi! Ingat boleh lari ka dey? Takpe, ini ha video yang sama... credit to Hell`s Angel.
 

Okeh! Kalau korang follow apakejadah yang mamat kat atas ni terangkan... dan korang faham skim piramid tu apa - aku berani bet, korang sure dah geleng kepala macam tak sudah huh? Cenggini... kalau aku cerita pasal harimau - aku cakap, ianya berbelang-belang warna oren-hitam-putih, ianya bermulut besar dan ada bertaring, ia berkaki empat, dan ianya mengaum bila kena gentel. Betul ke? Sure, betul la tu. Except aku tak cakap harimau tu sejenis binatang. I missed the most important info about the tiger. Kalau aku cakap benda tu kat alien dari Marikh... ok, kat anak aku yang 5 tahun yang tak pernah kenal apa itu harimau, dia tak kan tahu harimau tu seekor binatang kan? Mungkin dia ingat harimau tu alien agaknya... atau jin atau sejenis buah-buahan. My point is, mengikut kata Ustaz Mohd Zuhdi Mohd Amin, Pensyarah Kanan USIM, Ads4Maks adalah suatu perniagaan produk maya yang tidak gharar, yang lulus syariah (syariah daripada USIM - worait!) dan ianya sangat menguntungkan. Menguntungkan kepada dia la, sebab dia lecturer. Bayangkan berapa banyak pelajar-pelajar USIM yang dia boleh kaut sebagai downline - longkah seehhh! Tunjuk aje muka lecturer/ustaz ada join haramjadah ni, berlambaklah budak U akan join. Bebudak U la orang paling senang nak dihasut. I know, I was there a long time ago.  Again... longkah bzns neh! Woohoohoo! Oh ya, pasal perumpaan harimau tadi, dalam video di atas, ustaz skim piramid kita ni lupa nak cakap satu benda yang paling penting - Ads4Rucks ni adalah satu SKIM PIRAMID sebab adanya isu penajaan dan duplikasi penajaan ahli tanpa henti. Lantak la kalau ada akad sekali pun. Tak kesah la kalau produk maya kejadah apa sekali pun. Tak kesah la kalau ada ustaz ajaran songsang yang join. IT"S A DAMNED PYRAMID-SCHEME BOY! Where've you been? Hari kiamat sudah mampir, bak kata Ayah Roy. Ayah who? Never mind.

Aku ambik plan pemasaran (plan duit untung haramjadah skim piramid, senang cakap) daripada blog ustaz kita neh http://zohdi5.ads4blog.net/. Now, my question is... how in the world could you say in deadpan fashion, that the above picture is not a pyramid-scheme? Wadehallelujah? Apekebendanya la ada lecturer yang sebegini jadi tenaga pengajar kat universiti ISLAM? Apa ISLAM atas nama aje ke? Atau UNIVERSITI tu yang atas nama aje? Universiti sepaling low-class gitu? Low-class tahap cipan... sekali lagik, cipan jugak yang kena. Dan, apa yang susah sangat nak faham apakebendanya skim piramid tu? Dah berbuih... uik, dah naik ada arthritis dah jari-jari aku ni menaip benda yang sama berulang-ulang. Cuma, problem nya pasal maklumat kat blog ni - setiap hari ada aje pembaca baru yang singgah dan tak tahu dia dah terlepas bas, dan akan tanya aku benda yang sama kat email... "kenapa benda ni skim piramid?". Well, kalau nak faham secara basic dan siap ada formula matematik, pegi ke entry sebelum ni ya dik. Study sket-sket, sure boleh faham punya. 

Dan lain-lain entry, yang ada contoh pelbagai permutasi skim piramid

Definisi Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib: Skim piramid itu adalah suatu model perniagaan yg "non-sustainable" dan ianya menjanjikan pulangan keuntungan bila mana lebih ramai ahli menyertai perniagaan tersebut sebagai seorang penjual (reseller/affiliate/members/dll) dan bukannya keuntungan itu datang semata-mata daripada penjualan produk atau perkhidmatan kepada orang ramai. Ciri utama skim piramid adalah adanya penajaan dan pencarian ahli baru, yg mana ahli baru pula jadi penaja kpd ahli baru yg lain dan terdapat duplikasi syarat ini kepada setiap yang join. Jadi, bila ada upline dan downline yg mempunyai syarat penyertaan seperti itu, ahli bzns model tersebut akan meningkat secara eksponensial dan akhirnya akan "crash", bungkus tergolek-dog, bila mana tiada lagi mala'un yg low IQ atau samdol yg tak pass matematik moden tadi dapat dicari untuk jadi downline. Bila tiada downline lagi, maka downline yang terakhir akan mengamuk macam lembu jantan yang horny, sebab dia dah hilang duit (yang dah diberi kat upline), sedang dia termangu-mangu menunggu benda yang tak jatuh-jatuh. Macam telur lembu jantan gitu... tak mau jatuh-jatuh. Uik!

OK... al-ustaz dungu maths ni ada cakap banyak benda, sampaikan 8 bentuk komisen bla bla bla - dan 8 bentuk komisen itu bukanlah riba' - sebab dia tak mention pun perkataaan "riba". Dia tak mention, jadi bukan riba' la namanya. Sebagaimana yang ramai ketahui bahawa seseorang yang join skim piramid Ads4Blugs hanya perlu cari 3 downline untuk pulang modal (alarms bell are ringing there!), tapi dia al-ustaz secara penuh sardin dan tanpa terkincit sedikit pun, terus yap-yap-yap-yap-yap dalam video kat atas, tanpa menyentuh isu eksponensialisme dalam geometric series seperti yang diamalkan dalam Ads4Praks. Ada banyak isu yang dia sentuh, except for that particular fact. How pathetic is that? Really fucking pathetic, man! Sebagaimana yang kita maklum di Malaysia ni, kalau nak jadi ustaz atau lecturer universiti sekali pun, matematik moden atau matematik tambahan tu semua tak perlu pass masa SPM... yeah baby yeah! Takde susahnya nak jadi lecturer. Especially kalau nak jadi lecturer kat USIM.  Sapa mau? Berbalik kepada 1 cari 3 tadi, kalau sorang tu join Ads4Waks, dia berjaya mintak sedekah daripada 3 orang dungu lain, yang 3 downline tu pulak dapat apa? Oh dia orang kena cari 3 downline jugak, mintak sedekah merempat... meaning, kena ada 9 orang ahli baru Ads4Flaks. Ingat bahalol troll tulis kat atas tu - ada limit sehari 12 downline - I really did not get that. IQ berapa ntah sakai mala'un sekor tu. Why the freaking fuss about 12, when 3 is actually the key number? OK, yang 9 orang tadi pun nak duit free, dia orang kena cari 27 orang. Yang 27 orang ni pulak nak duit free jugak. Dah kena ada 81 orang dungu lain kena dihasut untuk join benda lagha ni. Dah tu yang 81 orang tu pulak macamana bang? Nak kena cari 243 orang lain. You all getting this? Dah berkali ulang dah ni. Meh kita skip ke level 12 dalam sistem perniagaan Ads4Quarks meh. By this level, Ads4Jaks akan ada ahli seramai 265,720 orang. Ada orang bahalol seramai ini tak? Kat USIM tarak la, tapi kat seluruh Malaysia - that is feasible. Make that 250,000 anak Melayu dan yang selebihnya bangsa lain - now that is a real possibility. Anak Melayu kalau pasal skim piramid dan MLM ni, memang akan mencatat statistik yang amat memberangsangkan - kepada mastermind MLM/SP cinapek dan omputeh la. Ajaran emak-bapak masing-masing kut.

Eh, pasal level 12 tadi - level yang terakhir seramai 177,147 orang tu masih belum dapat duit free macam level-level yang kat atas, sedangkan duit dia orang dah disedekahkan dengan rela masa mendaftar jadi ahli Ads4Bugs, dan duit dah masuk ke akaun CEO Ads4Shucks dah tu - ini dah kira tak fair dah ni. Jadi, dia orang ni kena cari downline 3 orang masing-masing jugak. Lagi 531,441 orang dungu diperlukan tu dol. Setengah juta orang ni pulak kalau berjaya dipujuk untuk join bzns lagha ni nak dapatkan duit free kat mana? Kena cari 1.6 juta orang lagi... You all getting this? Sorry, I have to lay it down step by step, sebab isu utama pasal perniagaan Ads4Trucks ni adalah isu kedunguan bebudak Melayu - aku takde choice neh. Kena huraikan step-by-step. That above is what is going to happen in this business. Dan memandangkan lecturer USIM tu tak pass maths SPM, dan aku dapat A2 dalam Mod Maths dan C3 dalam Add Maths, dan kalkulus yang ini dah kira simple sungguh - aku kena huraikan la. Especially untuk budak USIM. Harapkan lecturer dia orang nak kasi terangkan isu matematiknya, ntah ke mana merapu merabannya - hancus dowh!

Apakah implikasi sistem perniagaan Ads4Clarks ni? Tak kesah kat mana skim piramid ni crash - sama ada kat Marikh atau Musytari, kat USIM atau kat UPM, atau kat level 5 atau level 15 - lebih daripada 67% ahli akan kerugian tanpa dapat mintak sedekah lagi, sebab level ke bawah adalah sentiasa 3 kali ganda daripada level di atasnya. Example: Kalau Ads4Rucks ada 30,000 ahli berdaftar, 20,000 akan cirit tak dapat apa-apa. Kalau Skim piramid ni ada 90,000 ahli, ada 60,000 ahli yang kena jirus dengan air hancing... dan kalau ada 265,720 orang dah join sampai ke level 12, ada 177,147 orang kat level 12 akan makan taik, sedangkan dia orang nak duit. Kalau ada 21 juta orang join Ads4Hulks kat seluruh Malaysia dari datuk-nenek sampai ke cucu-cicit, 14 juta orang akan kena kencing... for sure. 

Jadi perkembangan ekponensial siri 3 ini adalah satu skim piramid straight-up, dan ianya adalah satu peniagaan "non-sustainable" yang akan membawa kerugian buta-buta kepada level yang terakhir, dan akan menjanjikan CEO dan kuncu-kuncu terdekatnya joli-katak makan duit haram lahanat. Keuntungan itu dijamin akan masuk poket CEO secara eksponensial, dan seterusnya jugak menjanjikan kerugian bebudak bahalol-sengap-bingai yang akan dikencing buta-buta oleh manusia seperti Ustaz Zohdi. Adakah model perniagaan sebegini sah halal dalam Islam? Seriously man? Where is the common sense, if there is no economic sense existed at hand? Adakah tahap kebahlolan pengamal Ads4Chucks memang tanpa sempadan seperti yang pernah diwar-warkan dahulu? Benda sempoi sebegini pun boleh tak nampak, dan boleh pulak kasi SPIN SPIN SPIN sampai ada penjelasan secara syariah? Go go lecturer kanan USIM! Yeehaa hahahahahaha hik! 

Satu lagik aku nak sentuh - ustaz ni ada cakap, semua transaksi Ads4Kakaks adalah telus dan ada akad, termasuklah dengan "hadiah" kad plastik saiz kad kredit nano-tech yang boleh menyuburkan adik sedara dalam seluar jika ianya diletakkan dalam poket, jadi takde masalah la halal-haramnya Ads4Trolaks ni. Ianya adalah jual-beli yang patuh syarie. What the fuck is going on here man? Seriously these people... what crap are they perpetuating there in USIM? If it's me - forget about the clear-cut pyramid-scheme of this crappy business, the magical card from outer space itself is enough to make me throw the whole damned freaking thing out of the window. Selain daripada ketakperluan untuk pass maths masa SPM, subjek sains SPM pun tak payah lulus jugak ke dol? Usahkan subjek sains kat peringkat universiti erk? Ini punya low-class kelentongan pasal sains yang tak pernah wujud pun boleh makan dengan lecturer USIM ka? Aiyo ma! Patut la ramai pelajar USIM hantar aku email komplen kat aku pasal benda ni. Sebab ramai jugak bebudak USIM yang ada berpotensi dalam bidang keilmuan dan ada "critical thinking". Lecturer USIM nya aje yang cokia' tahap badut. "Please bro... can you do something about this" - Haiya! VC dan dekan-dekan korang tu semua kan ada kat USIM tu? Pehal cari Aidid Mu'addib pulak neh? Supaya aku boleh belasah lecturer korang kat blog ni erk? Pandeeiii...


You know what? Like I said before - just forget about the pyramid-scheme element of Ads4Lucks, just forget about everything else... the card above is enough to tell you that Ads4Tucks is a SCAM! And, how in the world that a business that has a stupid-fuck nano-card can be considered halal by this "Pensyarah Kanan Fakulti Pengajian Quran Dan Sunnah"? Pray tell... pretty pretty please. 

Pasal kad hasil dari gabungan bahan yang dituai daripada volcano ntah dari mana ni yang paling aku nak terkencing ketawa dari dulu lagik.... HAHAHA! Gilos dowh! Pehal la syarikat MLM dan skim piramid ni suka sungguh topik nano-technology (yang rata-rata sekor pun tak faham apekejadahnya), dan Far Infrared (FIR - yang memerlukan matahari atau reaktor nuklear untuk menghasilkan tenaganya) untuk buat scam sebegini? Apa dia ingat semua orang dungu sengap bingai ke apa? Letak kad Ads4Mucks ni kat dalam poket seluar, logik ka boleh kasi seorang lelaki shoot gilos power macam Peter North? Kad nano-tech ni boleh kasi bunuh bakteria wadefak? Serious huh?! Dan apekehenye yeop kad ni boleh mengaktifkan molekul air dalam badan? Sure ke air dalam badan manusia tu ada kategori aktif dan tak aktif? Professor perubatan kat universiti mana yang ajar korang pengamal Ads4Ducks pasal isu perubatan sebegini. Professor perubatan kat USIM ke dol? Kalau aku cite benda ni kat anak aku yang darjah 4 tu pun dia sure ketawa bagai nak rak - tapi lecturer ni terima bulat-bulat la pulak al-kesah kad nanofak Ads4Nucks macam teknologinya benar-benar ada? Haiya apek! Ini olang Melayu ha apek... kasi campak masuk lombong dalam aja la apek oi. Ada lagi baik. Mau kaya macam apek, tapi kaya taik kucen.

Anyway, meh kita berkenalan dengan pensyarah kita yang aku dah pemeskan neh. Tengok gambar kat bawah tu, ada ramai bebudak hingusan yang masing-masing baru bersunat tersenyum riang buat skim piramid beramai-ramai di bawah bimbingannya. Meh dik jadi kaya beramai-ramai buat skim piramid, walaupun korang tu masih belajar di universiti dengan ihsan duit rakyat - rakyat macam aku ni ha yang bayar tax setiap tahun. Ingat tu, korang masuk USIM tu atas ihsan rakyat Malaysia, dan universiti tu bukan bapak korang punya, kalau korang perasan la. Apa boleh buat, kengkadang bebudak bebal-sengap-bingai macam bebudak USIM pun boleh dapat masuk U jugak. Kan ke anak orang Melayu ada quota masuk U. Anyway, pensyarah korang dah ajar kencing berlari tu, meh kencing beramai-ramai sapa-sapa orang Melayu lain yang korang akan jumpa di mana sahaja meh. Hidup Melayu!



Encem? Nope... just another fucking asshole to me.
Aidid Mu'addib signing off... with another sicko jackass crucified.


Caveat:
To those who are newcomers to this here blog of mine - I don't care if you're an ustaz, an artist, a well-respected citizen, or Dato' Seri Najib he'self... if you do pyramid-schemes or crappy MLMs, you're not really a Malay or a Muslim according to Aidid Mu'addib. You're just worms and parasites that is bleeding my people dry for your own twisted benefit. Don't act dumb, don't act innocent, don't act like "what did I do?", don't act like you're not a criminal and please please please... don't act like you've been victimised. It's you that have victimised my people. It is you who are screwed-up big-time. I will definitely put your face front and center. And I will make you pay dearly. And by the way, fuck you to hell... you dumbfuck!

Addendum 1:
Daripada entry Ads4Badaks sebelum ini:

Zarina Zam said...
bro aidid.. owner ads4faks nih yg saya penah cerita dalam komen yg lepas.. dia sebenarnya muflis.. dtg ideanya lps dia dh pulun program2 hyip.. salah satu program hyip dia buat adalah apimutual dan ntah ape2 fund lagi lah yg dulunya tumbuh mcm cendawan.. dan sebelum tuh pun ada beberapa program yg dia penah buat dan berjuta2 dia berhutang dgn orang ramai.. sebahagian duit tuh dia songlap jadikan pendahuluan utk beli kereta2 mewah dan rumah.. tetapi nk dipendekkan cerita.. sebahagian kekayaan yg dimiliki lenyap sekelip mata kerana kebodohannya yg amat sgt.. trade forex membabi buta.. umpama judi.. dh duit haram ke tempat haram jugak hilangnya.. kad tuh mmg totally ridiculous dan tak masuk akal langsung! yang pelik bin ajaibnya.. owner dia tk pernah kena tangkap.. sedangkan beribu orang dia dh menipu termasuklah orang2 yg join dari negara2 lain terutamanya indonesia.. http://www.ads4bucks.asia/ ini adalah link salah seorang mangsa dia.. yang tak boleh tahan ads4bucks nih siap masuk MHI dan surat khabar lagi.. dia menggunakan artis2 sebagai penarik utk orang join ads4bucks nih.. dan dengar2 cerita lagi, dia nih siap sanggup pinjam duit ahlong semata2 nk buat marketing kasi gempak dan boleh menipu ramai lg orang2 melayu join ads4bucks wadefak.. mmg pelik bin ajaib.. nape pihak berkuasa tak pernah nk amik tindakan kt mamat ni yg terang2an buat kerja haram bukan takat dari segi hukum islam tapi juga undang2 negara.. cukup masa ads4bucks nih akan tutup bila cycle dah tamat dan ownernya lari dengan senang lenang2 hidup dengan duit2 haram... December 9, 2010 3:41 PM

http://www.youtube.com/watch?v=OUkEtyv2-I8&NR=1 
Korang boleh pergi kat Youtube - ada beberapa video barua lahanat skim piramid Ads4Klakaqs ni kat sana. Omputeh ntah sapa-sapa pun tahu cite pasal scammer ni... sesetengah org Melayu aje yg tak tahu. Especially pelajar kat USIM kut... not many "Mr. Current Affairs" there. Second rate tertiary institution, it looks like.

  
Addendum 2:
I find the mentality of this ustaz kinda sophomoric and twisted. This is taken from his FB wall - him talking amongst his students, yesterday. Really second-rate... fitnah kejadahnya? Ntah hape-hape ngomelnya. Pensyarah kanan USIM ni? Aiya!



Oh ya, satu perkara lagik...






594 comments:

1 – 200 of 594   Newer›   Newest»
missatieah said...

yeay....=b

http://aniesandyou.blogspot.com said...

1st? 2nd? 3rd?


ooo x...lecturer ku itew

Abu Ryan said...

3rd?

hasmn said...

woww.. antara yang terawal.. tak sesie refresh bebanyak kali

musbiaggi said...

benda simple dowh..mmg x paham atau buat2 takpaham...


WORD VERIFICATION hanonfa

4G92vsAE111 said...

Yop.. dia macam ni.. kaki MLM dema mana ade rasa bersalah ke ape ke ngan tindakan dema. Sebabnye mata terjelio nengok duit. Haram ke halal ke dema tak heran.. janji masuk.

Jangan tak pecaya teman ade ramai kekawan MLM ni. Bila satu MLM ni gagal/kena sabotage/ban dema pakat pakat buat team dan buat MLM baru laks.

missatieah said...

gila la lecturer ni....xrasa malu ke

MiszBaizura said...

yowza!! top ten!

ak47suk1 said...

9th. Hahahaha. hambek, bertepek kena. keep up good post, bro!

word verification: zoorpne

Memang cam beruk aku tengok geng2 69erz ni. Lucah sungguh nama.

Asyraf said...

10th ..maybe....

http://aniesandyou.blogspot.com said...

rs nk hempok2 jer bla dgr explaination dia tu?

bandingkan dgn astro? maxis? kerjaya guru?


oittt! den yg x belajar ekonomi ni pn x de la sebengap tu!

Farhan said...

part kad tu langsung tak boleh blah. bio-enery card? wadehel?

hyelbaine said...

Ladies and gents,

Let's help Aidid out and the rest of the people out there and spread the word. Go to the following link and lodge a complaint with USIM itself.

http://www.usim.edu.my/usim/en/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=195

I've done it, please do it too. A disgrace to society, the religion of which he is supposed to be preaching and a parasite that must be stopped.

Faudzan said...

kad ajaib

Rose said...

Oh! Buat malu pensyarah je. Oh!

.Gory. said...

Makanya, Astro, Maxis dan guru telah dicemarkan oleh beliau. Wey, dari segi akad, memang la tak salah. Hengkau nampak produk kau. Tapi, produk kau tu semuanya tak berguna. Dapat blog. Kahkahkah. Ini blogspot bagi free saja. Adoyai pakcik oi

Asyraf said...

wahahahhaha.. kan dah kena suluh.... nasib la kau.....ambik kad tu tutup muka....

Izaham said...

Yeayy yeayyyy bravo bro Aidid!! Suka betul aku baca..Ads4Hulks..Ads4Trucks..Ads4Sucks! Hahaha..

Apa bebal la pensyarah2 U skrg ni?? Org byr gaji suh mengajar majukan anak bangsa, ni tak..dok kempen merata U cari downline..

Kalu aku student kt USIM ni, dah lama aku celet taik idung kat dahi pensyarah sengap samdol badigol nihh.m

Word Verification : (LatoSan)

osip said...

hahahaha..

aku suke gile thread ni..pedas,tajam,jitu dan straight to the point of his freaking head..

memang mencemar imej academician la die ni..haha..orang hadith&sunnah lak tu..adoiii...fail

lagi satu, aku tak pernah ade high expectation pun dengan politicians Malaysia ni since DR.M resigned..tak kisah la govt ke pembangkang..so tak payah nak bangga ada politician support ke, perasmi majlis ke..tak impress langsung

ibnubattuta said...

aku baca dulu nanti komen. 20th??

budak hort said...

sedih wooo... pensyarah yang buat camtu? Aku ni duk UPM pun tak sanggup aku kalau pensyarah aku wat camtu. Sian kat dia. Abis satu keturunan cucu-cicit mak pak dia kena balun. Ilmu apa la dia ajar samapi bertimbun-timbun dosa dia.

Orang camtu pown boleh sesat apatah lagi kalau yang tak berakal tu... ish2.

Baik bela jer kelulut kat rumah tu.. lagi baguih... LOL
http://izhamwong.blogspot.com/2011/03/lebah-kelulut-tak-menyengat-tapi.html

Breakeven said...

~ ganchong dekat je ngan sy....lalalalalalal..~

Hell`s Angel said...

hoh gila mamat ni buat malu je...

si kacak bergaya said...

kt ukm pun ade dulu. tapi dah kena tendang. padan muka. bongok btol. aku smpai mintak tukar kelas lain. sbb asal masuk kelas dia je, dia duk kempen MLM bangang suruh jd downline dia. bughek.

Izaham said...

Hyelbaine : ok bro! Nt aku masuk lodge complain n bg link Aididleaks ni kt VC Usim..

Panehhh la bontot so called Ustaz ni!
Kompem!! Hahaha

WV: (Kwaye)

hyelbaine said...

Just reiterating before my earlier comment gets swamped. Please point your browser to the following:

http://www.usim.edu.my/usim/en/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=195

Lodge a complaint. If the comments for this post can easily grow to 200, if there's 100 people who lodge the complaint, USIM must act.

If not that I guess the post is correct, USIM is a poor institution indeed.

WV: faked :P

Anep said...

menghillangkan bau yang kurang enak.

membantu mengekalkan kesegaran bahan makanan di dalam peti sejuk.

membantu tumbesaran bunga-bungaan, sayuran serta tumbuhan.

SUMPAH BANGANG
ade jugak ke org terpedaye ? gileeeeewwwwwwwwww tamadun semakin lame semakin mengundur ! makin rmai bengap dr celik.. biar la bodoh mane pon tp jgn la bengap tahap gaban ha.. ish ish

Kamil said...

tolong!!!
aku rasa aku dah give up dengan bangsa aku yg mcm ni...sebodoh2 aku..sejahat2 aku...takdela aku nak memperbodohkan diri sendiri & bangsa aku sendiri...adoi....

azwan said...

Zohdi, Azha..
Kalau korang baca blog ni...aku dengan segala hormat jemput korang berdebat dgn aku. Aku janji aku takkan mencarut. Deal!

StingRay said...

hehehe...celup kad dalam air eh?

Entah2..bakteria yang bersepah kalau yang pegang kad tu jenis lepas cebok tak sabun tangan.

epic habis bisness kad diorang ni.

kelalar lah!

lol.

Asyraf said...

inilah dia..kalau bertuhankan duit.... sepatutnya ajar budak budak biar bersyukur dengan rezeki usaha halal.... jangan berkejar nak cepat kaya....

Rose said...

Good point, Baine. Tengah buat complaint nie. At least ada something we can do, dari komen jer. Thanks for d suggestion. Harap USIM will take the complaints seriously.

azwan said...

Mencanak-canak viewers. Aidid ko dah jemput satu USIM tengok blog ko nih..HAHAHAHHAhahahahHAHAHAHA..

lemongrass said...

Buat malu kaum lecturers and melayu aje badigol ni. It's beyond belief what some people will do to earn some cash.
Memang menjatuhkan maruah anak bangsa aje.

Da One & Only said...

ni sure Meniaga Larut Malam lpas kelas... ajak student² g minum then TADA!... parasit sungguh... mari ramai² launch complaint kt USIM...

WV: idiali (idiot sggh sape yg buat AD4Bug ni)

Izaham said...

Jap lagik Ustaz badut ni masuk, maka mula la kuar hadis n dalil bg menegak kan benang yg basah..

Kita tunggu jer next troll!

Hahahahaha

WV : (chedson)

hyelbaine said...

@ Rose,

The complaint that you raised will be assigned a ticket number so I'm guessing it's part of their feedback/complaints system that they have implemented.

They'll send you and email and also a copy of the ticket. You can even login into the system to request for updates on the issue you raised.

Unfortunately, don't know what is their SLA for these 'tickets'

So far baru aku ngan Rose jer buat complaint kat USIM, yang lain?

Come on you anti-MLM'ers! ;)

hafiz said...

sedapnyeeeeeeeeeeee makan duit ptptn student. Lecturer of The Year woo

Izaham said...

Hyelbaine : japp arr. Online guna henpon Caphayam ni x stabil sket..sabau ek

Hehehehe

WV : carre

miss nina said...

Bro Aidid, diorg ni dah suka spin2 sampai kalau tak spin lain jadinya.

kad ajaib banyak khasiat rupanya. sungguh ajaib!!!

Rose said...

Baine, let's see how fast they will act. Tajuk of my complaint: Ustaz Mohd Zohd Mohd Amin (MLM scam). Hehehe, attention grabber tak?

Jiji said...

OH EM GEEE!

okeh gedik.

CMON!!!!!!!!!!!!!!!!




aidid,

u have all the rights in this world to curse like hell when it comes to this -- "rendam dlm air kosong selama 15 minit dan air itu boleh diminum"


LEPAS NI TAK PAYAH REBUS BOTOL SUSU ANAK.. ko rendam je kad bahalol ni dlm periuk bersama-sama botol susu!

Boleh bunuh bakteria tuuuuuuuuuuuu!

KEBANGANGANGANGANG sangat??????????

hyelbaine said...

@ Rose,

+9999999 for the ohsem'ness!

@ Izaham,

Biar lambat asalkan submit ;)

Apisz Ashari said...

thanks uncle Aidid Mu'addib. Entry yang ni lah yang aku tunggu. Thanks, sifu! Thanks banyak2!

Annette Michelle said...

Aidid, u dah gegar satu usim la rasanya. Entry ni panas sbb u dah menggoyahkan kredibiliti usim tu sendiri. Hahaha

Aidid, i bet u'd better back up your blog. Takut nanti jadi macam blog che det pulak. U ni fenomena tau tak? ;)

ps: boleh tak air rendaman kad nano-nano ni hilangkan kesan bpa pada botol susu anak saya?

Aidid Mu'addib said...

Aku lepak sekejap praktis main guitar lagu "smoke on the water" beberapa round, lepas aku post tadi... dah ada 45 komen? Ini berasap neh... smoke on the blog!

http://aniesandyou.blogspot.com said...

1 lg troll mangkok the hayon terjah blog org tiap kali aidid wat entry br!

kpd troll yg bijak bestari: ayat2 mu yg penuh kecarutan itew hanyalah senilai kuman je..

azwan said...

Rileks Annette, mamat Aidid tak sorang2. I'll give my best shot if they come.

rayzel said...

saya cukup berminat dgn skim nih... cukup senang nak tipu org melayu!!!!

hyelbaine said...

azwan said...

Rileks Annette, mamat Aidid tak sorang2. I'll give my best shot if they come.


This humble LDP traffic cone mover would share his 2 cents as well. IF they do come lar.

Secretly hoping that they do, especially the ustard fella.

azwan said...

Kehkehkeh..
Why I am soo over confident because there is no way they can defend their product. They are hopeless. Google won't help them. Just wait and see then...

Aslina said...

takde produk? bukan MLM? perkhidmatan? helooo... dia nak compare perkhidmatan ads4bucks ni ngan astro semua???

astro hampir semua orang guna kot walaupun bila hujan siaran sekat2 macam biasa... takde pun orang nak piramidkan astro...

haishhh...

sapa nak guna perkhidmatan ads4bucks ni???

sepanjang aku dengar mende ustaz ni merepek dalam clip ni... mcm mendedahkan semua bende tak patut yang menunjukkan bende ni betul2 skim piramid...

dah tu siap compare ngan komisen jual buku kat student... gila la dia ni...

aku tak dapat gambaran apa faedahnya perkhidmatan ads4bucks yang ditawarkan ni... seriously tak paham. kenapa perlu nak piramidkan perkhidmatan tu kalo perkhidmatan tu membawa faedah kepada manusia sejagat. ha. manusia sejagat tu.

Alfian_Troxion said...

hehehehehehehehehehehe...
hahahahahahahahhahahah...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu...

Hayun juga ini ustad. BTW... mana troll troll tak masuk2 ni?

Btw, aku insyaAllaah tak lama lagik jadik lecturer gak kat salah satu uni mesia ni. bila aku tengok ada lect yg jadik macam ni (DS52 lagi tuuu), mmg rasa sadis dan sedih dan sad lagi pilu.

Ustad ni dah melalui semua fasa2 psikotik-MLM:

1) Terdengar kelentongan kaki2 promo MLM a.k.a. the damn uplines - KESAN = akhirnya percaya its another way to make side income

2) Dengar compensation plan dan mcm mana nak promo kat family, (students?) and friends - KESAN = Mula2 rasa mcm tak best kena tarik family n frens... tapi lepas tu setan kasik justify yg benda ni side income n good for the (your) ecomony

3) Start ajak orang masuk - KESAN = Bila ramai student dah terpercaya ngan dakyah, dan berpusu2 masuk... maka TARUS!!! gumbira dan nak carik orang lagik

4) Di Pertengahan Jalan Ada rasa mcm benda ni too good to be true dan mula berfikir "Betul ke benda ni? betul2 ok ke ni?" - KESAN = JUSTIFIKASI demi JUSTIFIKASI mula dicipta oleh subconscious dan diterjahkan ke conscious mind. End up, semua benda yg nampak tak betul mungkin dia justifikasikan dengan hadis2 atau ayat2 Quran dan sebagainya. Most of the time, the ustaz truly believes he is doing the very very right thing based on Syariah!!!

5) Kebas / Numb - KESAN = Dah tak kisah dah. Terus menjalankan bisnes lahanat ni sampai dan tarik ramai orang dengan niat ikhlas (mmg dia rasa dia ikhlas pasal dia ngok) nak tolong orang... especially orang melayu Muslim

Sekian... teori dari seoarang bakal pendidik

:D

Hell`s Angel said...

@bro hyelbaine

I have done my part. Already submitted a report for USIM. Harap2 dia insaf lepas ni.

ikhsan said...

link usim tu macam kene DDOS je..try bukak tak boleh2..sebab ramai sangat nak report kot?

Alfian_Troxion said...

Satu lagi info nak share. tadi aku pergi ads4mall... saja nak tengok camne ghupa mall dia tu. end up mmg template based la. yg paling mangkok hayun ialah harga barang. nampak sangat developer/designer yg ikut template tergesa2 nak enter harga. Gila apa kopmuter Sony VAIO RM1000? Lepas tu paling lawak kemra Canon EOS 5D RM 100 tu :( Kalau betul harga ni, aku mmg nak join la Ads4Ducks ni. Hahahaha!... ni URL dia utk kemra tu.

http://agen.ads4mall.com/index.php?route=product/product&product_id=30

Alfian_Troxion said...

Jumpa satu lagi website yg lebih kurang sebijik. Sapa tiru sapa?

http://www.shrimantech.com/opencart/demo/upload/index.php?route=product/product&path=33&product_id=31

ikhsan said...

bro aidid...bad news..

cube tengok link ni...adekah ini MLM???

http://program2talk.blogspot.com/p/apa-itu-cdma.html

sedeynye....TM malaysia supportkah???

Aidid Mu'addib said...

friends2talk tu skim piramid mempergunakan nama TM, yg mana TM deny ada kaitan apa2... kata org TM la. Ada beberapa skim yg gunakan telco sbg umpan... kalau dah dajjal MLM-SP tu, itu aje la keje yg dia org nak buat... tak bole cari makan cara lain dah, selain dari nak mengencing org... namanya pun org Melayu.

ikhsan said...

oh i see..
patut lah ade nampak piramid ajaib dalam tu..konon nak mulakan CDMA kat Malaysia lah ape lah...hampeh...

Bomoh Hujan said...

aidid goreng sikit lagu deep purple smoke on water tu hihihihiih....smoke pakai shisha hahhahhahha

matbong said...

FFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUU
rosak..rosak..
SETAN betol la ada makhluk dungu ni..
Ustaz banggang!!

p/s: aku mmg sengaja guna bahasa kasar..

hyelbaine said...

@ Ikhsan,

Keep trying the URL. I doubt it's DDoS but maybe just volume.

So sapa lagi tak lodge complaint to USIM?

Ps: still no signs of troll or the ustard?

cek chun said...

hebat la ustaz nih
aku rasa aku boleh paham apa alfian terangkan.
sebab tu dia dengan rasa tak bersalahnya boleh dok explain benda ni ikut syariah.

tak pasai2 aku p google si north.caitttt

azwan said...

Baine, done my part. Tugas hakiki pensyarah ialah mengajar. Dia tak professional...focus dah lari. Boleh jejas masa depan pelajar.

Mane trolls...aku dah refill M16 aku.

ikhsan said...

@ bro baine

still can't eventhough I've tried using different browser...maybe internet connection problem in USM ni kot..sucks..

sayagilamakan said...

xyah kata lecturer usim..even lecturer ukm pon ada wt hai-o... siap suruh membe aku sorang ni buat tesis kaji pe ntah psl pasaran mlm dulu...

then ada sorg lagi cikgu ni join elken sampai masuk kelas pon dok cerita psl dianya mlm n kehebatan dia dlm 2..even kwn2 pon dah jauh kan diri dari dia...lastly sanggup benti jd cikgu nak kejarkan mlm dia tu..tp bgus jugak..kurang manusia parasit dlm bidang perguruan..tak ikhlas mengajar buat tambah dosa je..mnghasilkan generasi muda yang ...... je lg byk

pcbahar said...

I've done my job..
dah dapat pun ticket EYV-706512
kita tengok apa tindakaan USIM nanti..

Heran juga dah DS52 TAPI buat kerja bangang..

teruskan Aidid..

cek chun said...

apa ada pada gred incik bahar
kalau akai tak guna

hyelbaine said...

@ Rose, Hell's Angel & Azwan, can I have the ticket numbers for your complaints please?

I plan to take it up on my blog (yg tak byk org baca tuh), MalayMail and also MoHE.

I think 7 working days to respond is a fair SLA to assume. Don't you think?

Ps: Still no trolls?

Izaham said...

Done my part! hahaha

YOS-618240

WV : defunta

Izaham said...

Terima kasih kerana menghubungi kami. Ini adalah mesej yang dihantar secara automatik untuk mengesahkan penghantaran tiket anda.

ID Tiket: YOS-618240
Tajuk: Ustaz Mohd Zohd Mohd Amin (MLM scam)
Jabatan/Perkara: Pertanyaan Umum (General Enquiries)
Keutamaan (Priority): High
Status: Open

Anda boleh menyemak status tiket anda di: http://helpdesk.usim.edu.my/index.php?_m=tickets&_a=viewticket&ticketid=802
Email: @gmail.com
Katalaluan: i46ren3f

Salam Hormat,

USIM::HelpDesk

aris said...

Suh je Uataz (?) tu jadi upline dan esok dia sendiri jadi 3 downline, dan lusa jadi 9 downline... dan seterusnya.. buat apa ko (bhsa yg sesuai utk Ustaz (?) ni) kasi peluang kat org lain, ko sapu jer la semua tempat2 tu... kan ada trillion downline yg boleh ko isi....

hyelbaine said...

@ Izaham,

Itu mmg standard auto-reply tuh. It seems that the system is built on Microsoft's .Net or VB judging by the favicon when using Firefox browser.

We'll see lar how it goes. Aku dah ada email utk MalayMail and I found a way to report to MoHE's JPT tapi nak load dia punyer website, MasyaAllah punyer lar lembab. Apasal gomen nyer website suke penuh ngan benda2 ngarut yek?

Hell`s Angel said...

@bro hyelbaine

ID Tiket: HNH-529931

Tajuk: Ustaz Mohd Zohdi Mohd Amin (MLM Scheme Report)

Just doin' my job....

Hell`s Angel said...

Downloaded the youtube video already. Who knows he might remove it anytime and called our reports as slanders to clear out his name but sue us instead? i already saved the evidence heheh....

dausz said...

saya adalah staff TM.. sebenarnya tiada apa2 mail yg kami dapat dari pihak pengurusan mengenai sistem piramid penjualan CDMA diserahkan pada kampeni2 lain..

lebih elok para pelanggan terus ke TMpoint.. di sana pelanggan akan dpt pakej CDMA terus tanpa ada apa2 sistem piramid..

Semua ni syarikat2 cap kangkong yg sajer gunakan nama kampeni besor utk dpt kekayaan cara cpt..

Saiful said...

" you're not really a Malay or
a Muslim according to Aidid Mu'addib"

Menuduh seorang Muslim sebagai tidak Islam, yakni mempersoalkan keimanan seseorang Muslim, adalah cara terpantas untuk menjadi kafir.

Kau Aidid kan pandai google. Google it.

Dalam kau rasa kau menegakkan kebenaran, jangan sampai kurang ajar kau tu naik kepala. You make enemies out of friends that way.

http://www.haqq.com.au/~salam/sufishar/fast.html

http://www.witness-pioneer.org/vil/hadeeth/riyad/17/chap326.htm

http://www.themodernreligion.com/ugly/kafr.html

Jangan buat alasan kau tak panggil orang "kafir" pulak. Aku tahu jenis engkau ni, banyak dolak-dalih, sama dengan puak MLM yang kau anti sangat tu.

Melakukan dosa besar, yakni membunuh, berjudi, mencuri, menipu duit orang (dengan cara MLM), belum cukup untuk menggugurkan akidah Muslim. Kau banyak guna hujah agama, macam kau pandai sangat, takkan benda ni (jangan mempersoalkan akidah Muslim) kau tak tahu.

Takkan darah Muslim halal bagi engkau sebab dia menipu engkau?

zulfadhlimansor said...

DARI WIKIPEDIA~ TAKRIFAN SKIM PIRAMID......
A pyramid scheme is a non-sustainable business model that involves promising participants payment, services or ideals, primarily for enrolling other people into the scheme or training them to take part, rather than supplying any real investment or sale of products or services to the public. Pyramid schemes are a form of fraud.[1][2]

SELESAI MASALAH....

hyelbaine said...

The first troll that shows up takes the religious route again.

Same MO... *Yawns*

cek chun said...

tengah2 malam baru nak mai..
haiyooooo

Saiful said...

First, I am not a troll. I am correcting Aidid, telling him jangan persoalkan akidah Muslim lain. Korang ni bodoh sangat ke? Can you read what I wrote and agree with me? Do you have the intellectual capacity to understand things? Soal akidah bukan boleh main-main. Orang tipu duit engkau, engkau panggil dia kafir. That's not the way things are.

Secondly, Aidid took the religious route himself. Dia kata tak Muslim orang yang buat MLM. Why bother with religious ruling when you have strong mathematics basis?

Korang ni bodoh, fanatik tak tentu pasal.

You make enemies out of friends that way.

Kalau korang bukan troll yourselves, then put your own particulars here.

Jangan buat alasan pukimak celaka babi haram jadah konon taknak letak biodata sebenar nanti gengster cari korang. Kalau orang lain guna alasan tu, korang panggil dia troll. Korang pulak tak apa.

azwan said...

Epul,
tu je ke point ko?

Kalau betul Aidid salah bab tu pun bukannye ade kesan pada integriti dia. tiada apa2 pun. dia bentangkan fakta, ko plak question pasal side issue.

Meh kita discuss secara ilmiah pasal product. saya sungguh berminat pasal biokad. Jom epul..

Aidid Mu'addib said...

And the first self-righteous dumbfuck has landed on this entry... with the usual spin no less! What an ass it looks like. Cari alasan aje la ko dol... tarak keje lain ka dik?
Concentrate - stick to the issue at hand, boy. You're not the first self-deluded blog-troll that drop by here you know... original la sket. Haiya!

azwan said...
This comment has been removed by the author.
aku the great said...

aku tgk muka ustaz ni dah mcm pakar bom dr malaysia yg membuat onar kat indo tu,dr. azhari ke apa namanya tu..kah kah kah..

hyelbaine said...

You're not a troll but you sure act like one. I don't agree with you so I'm bahalol too?

Bro, yg kau risau sgt pasal akidah dia or mine apasal? Aku share kubur ngan kau ker? So who cares?

Kau ckp mcm bagus tapi malas nak baca previous posts and comments. Here's a place where facts rule, period.

Come on now, take up Azwan's offer. Man up boy

azwan said...

This dumbfuck, Saipul, coming from nowhere..talk about akidah. Then suddenly mencarut2. ade personality disorder ape..fuck ko bahlol. we don't need mental retard like u. Hhahahaha...aku bukan aidid fans okeh fuck? aku just follow his facts. that all. check mate epul, get lost...

cek chun said...

wan..
maki jgn la guna female parts..

malu la aku nak baca

azwan said...

Right..next time i use penis epul.

Aidid Mu'addib said...

chun,
azwan tu nak kena banned tuh...

hyelbaine said...

Btw Saiful, kau complain pasal org tak letak bio/profile alasan pukimak and shit u just cursed.

Tapi encik punyer profile sendiri pun sama. Best ker telan ludah sendiri?

@ Chun,

Sabaq2, spur of the moment jer Azwan tuh :P

azwan said...

Siyes, pasni aku jadi downline zali kordi. kui kui kui..

cek chun said...

hehehe
bang..kasi dia kad merah sudaa
dia takda kang tak meriah majlis lak

Izaham said...

Saiful masuk....tung tang tung tang.. pastu ilang..kehkehkeh

amender arr..

Anep said...

da jelas2 spe wat mlm ni bertuhan kan duit kan da terjejas akidah tu ? terang2 die menduekan tuhan xkan la tu xleh nmpak spe la yg bodoh ni

lg 1 akidah tu no 2 yg penting skrang ni psal fakta n penipuan bende alah ni.. hamboi xkan la ak run casino tp ak still ckp ak ni Islam berpegang pade agame ? pdhal da terang2 ak wat sesuatu yg ditentang agame ? adekah dgn gelaran Ustaz ak mmpu buat casino bersyariatkan Islam ? bodoh bodoh

mlm ni mmg hidup pnoh ngan spin ke =__=

Kucing said...

aku punya

KCD-805516

Rose said...

My ID: ZNN-267305. Sorry late reply, bertimbun glassware nak kena basuh.

Hell`s Angel said...

Troll MLM je yang nak butthurt dengan belog ni yang apa pedulik

Rose said...
This comment has been removed by the author.
Neotoxin said...

"Financial Service Manager" ni bukan ke sama dengan ejen insuran? (yup... aku ni mindset orang kampung)

Neotoxin said...

" Letak kad Ads4Mucks ni kat dalam poket seluar, logik ka boleh kasi seorang lelaki shoot gilos power macam Peter North?"
hahahhahh....

dewi said...

MHI pagi ni menceritakan skim piramid / skim cepat kaya. yang tak boleh blah ni dia beri perumpaan pen magnet . dia ada menceritakan pasal tepu / crash .. hhhehehehe.

panel bagi contoh di albania kerajaan pernah muflis kerana hampir 2/3 rakyatnya egitu taksub dgn skim nak cepat kaya. bila dah jadi tepu hingga 2000 orang terkorban kerana perang saudara apabila masing2 memohon duit semula.

harap blog ini dapat membuka minda orang2 yang baru nak join. yang dah hidup mati bertuhankan MLM tu dah tak dapat nak tolong

qontary said...

Pasal agama ni yang aku tau, bila yang haram tu di halalkan dah nampak dah kekafirannya. Contohnya, kalau sape2 cakap judi tu halal atau riba tu halal dah sah dia kafir. Pasal MLM ni, kalau nak perniagaan tu halal upah PENASIHAT SYARIAH TETAP YANG BERTAULIAH, habis cerita. Takkan untung sampai 6 angka sebulan tak mampu nak upah kot. Sayang sangat dengat duit (tak tau la kalau 6 angka tu dia campur dgn titik perpuluhan dan dua nombor kat blakang tu).

Asyraf said...

WXO-855958

ambik kau.....

Apisz Ashari said...

kalo bawak orang masuk buat skim piramid ads4dumbs, tak salah ye?

WV - scestie

hyelbaine said...

@ neotoxin,

Titles these days don't count for much. Cleaners are now known as maintenance engineers. A financial services manager in its truest sense is a person who is a financial adviser to high net worth individuals.

These people are responsible to manage the assets of these high net worth individuals by ensuring that the assets are invested to return the best profits possible while ensuring that risks are mitigated accordingly.

MLM'ers mmg suka pakai title gempak2 nie. Kalau boleh dia nak dia punyer title/designation lagi panjang dari Agong.

Mudahbots said...

Ticket ID: HRJ-208752

sic said...

mane si sepul ni..xbes la klu takde org yg sggup jadi bahan ni...
mcm mlas je nk bace komen klu takde bahalol2 yg nk jd hero ni...
hahhahha......

Mudahbots said...

aper da,

jahanam punya lecturer, ader ker mengajar student buat kerja2 mungkar..

panas ati aku... klau macam nie laa lecturer zaman sekarang, x tahu la aku aper nak jadik bila budak2 nie grad nie nanti... rosak la bangsa kita klau macam nie...

aidid, god job bro!!

5c1d said...

teringat mase aku jage kursus utk staff jkr dulu..sebelah bilik seminar tuh tmpt puak ads4faks nih tgh brainwash budak itm shah alam nih...awal2 tuh aku malas nak layan tp biler dah kene perli makan gaji(halal beb) terus aku sound budak2 yg kat luar tuh suh abeskan blaja dulu baru nak pikir sound2 org laen..diri sendiri pon makan gune duit ptptn sebok nak sound org yg cr rezeki halal nih..wadehel???

Breakeven said...

~ bro aidid pernah cerita pasal beautiful x ? korset yg harga riban2 tu..kalau ada..boleh kasi link x ...

Belacak said...

TDA-326756 ...

Let see USIM walk the talk policy ... got ISO meh!

raptorarena said...

saya ikut blog aidid baru je lagi..tapi memang sangat kagum dengan fakta yang ada..!

anyway..i still believe the denial from MLMers is stronger than we thought..i do send several link masa cuba nak pangkah geng unstobebal dulu tapi mereka cuma reply with lots of denial and in the end, 'abaikan je dia..dia dengki dengan kita..'

so as in here there's lots of fact that can be utilized is there someone willing to simplified the info and make it a poster or banner or bunting or whatsoever n place it in every place where lots of people can read it..?

we should care with the one who not into the group yet compare to cuba tarbiah kepala batu mereka yang dah termasuk dalam group MLMers ni..sebab mereka yang dah masuk..akan kekal bengap sepanjang hayat mungkin..

dengan kita cuba simplified and make it a flyers, posters, bunting, banner, a page iklan in surat khabar, it is possible yang kita boleh sedarkan elbih ramai orang di malaysia ni tentang bahaya MLM..?

hopefully this can be a reality..i hope MLM will die someday..cheers..!

LAA......AWATNYA MACAM TU.... said...

Duh!x tahan bila kata guru pegi kursus dpt elaun....itu kemudahan....bukannya kemestian....skrg mane ade lagi elaun tu sume....boleh guru piket nk elaun?x boleh sbb kemudahan boleh ditarik balik....bukannye hak guru...yg hak utk guru 2 je...gaji n nak letak jawatan.....walaupun gawat....insya allah x akan join mlm nie....(dulu hampir terkena sbb naive).....

Abu Ryan said...

ini dari gue:


Ticket ID: DAQ-479252
Department: Pertanyaan Umum (General Enquiries)
Full Name: abu ryan
Email: ??
Priority: High

Pensyarah terlibat dengan sistem piramid.berpotensi menyeleweng tugas mendidik.
diharap pihak pengurusan boleh mengambil perhatian berkenaan hal ini. pensyarah tidak sepatutnya manjalankan perniagaan sistem piramid yang akan merugikan masa depan pelajar.

sila ambil tindakan.

butiran:
nama pensyarah:Mohd Zohdi mohd amin
no pekerja: 61


sila rujuk http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/03/ads4faks-pensyarah-kencing-berlari.html untuk maklumat lanjut dan bahan bukti.

WV:skined

man said...

terus je email kat NC USIM...baru la ngeri sikit,hehehe....

jom kasi penuh mailbox NC...harap2 dia rajin la bukak email...

mmuda@usim.edu.my or nc@usim.edu.my

MR.F said...

Saya budak baru belajar, Kalau salah harap maafkan.

1) Aqidah Islamiyah adalah IMAN kepada Allah SWT, Malaikat-MalaikatNya, Kitab-KitabNya, Rasul-RasulNya, Hari Kiamat, Qada dan Qadar (baik buruknya) dari Allah SWT.

2) Makna iman adalah pembenaran secara pasti (tashdiq al-jazim) sesuai dengan kenyataan berdasarkan dalil. Jika pembenaran saja tanpa disertai dalil tidak digolongkan Iman, kerana tidak termasuk pembenaran yang pasti kecuali apabila bersumber dari dalil. Jika tidak disertai dalil maka tidak ada kepastian.

3) IMAN ialah membenarkan dengan hati, menyatakan dengan lisan, dan melakukan dengan anggota badan. Ringkasnya orang yang beriman ialah orang yang percaya, mengaku dan beramal. Tanpa tiga syarat ini, seseorang itu belumlah dikatakan beriman yang sempurna. Ketiadaan satu sahaja dari yang tiga itu, sudah lainlah nama yang Islam berikan pada seseorang itu, iaitu FASIK, MUNAFIK atau KAFIR.

4) KAFIR (bahasa Arab كافر kāfir; plural كفّار kuffār) secara harfiah bermaksud orang yang MENYEMBUNYIKAN ATAU MENGINGKARI KEBENARAN. Dalam terminologi kultural perkataan ini digunakan dalam agama Islam untuk merujuk kepada orang-orang yang mengingkari nikmat Tuhan (Allah) (sebagai lawan dari kata syakir, yang bermaksud orang yang bersyukur).

5) Rasulullah s.a.w. pernah bersabda:

"Dua orang yang sedang melakukan jual-beli dibolehkan tawar-menawar selama belum berpisah; jika mereka itu berlaku jujur dan menjelaskan (ciri dagangannya), maka mereka akan diberi barakah dalam perdagangannya itu; tetapi jika mereka berdusta dan menyembunyikan (ciri dagangannya), barakah dagangannya itu akan dihapus." (Riwayat Bukhari)

6) Kufur al-juhud: Mengingkari sesuatu
..maka setelah datang kepada mereka apa yang telah mereka ketahui, mereka lalu ingkar (kafaru) kepadanya. (Surah Al-Baqarah ayat 89)



So, kesimpulan kat sini kita boleh katakan:

Tipu == Mengingkari Allah
Mengingkari Allah == Kufur
Kufur == Akidah terjejas
Akidah terjejas == Tak beriman
Tak beriman == Rosak akidah.

sekian terima kasih.

Rujukan :
Pakcik google & Auntie Wiki
http://ms.wikipedia.org/wiki/Iman
http://ms.wikipedia.org/wiki/Kafir
http://ms.wikipedia.org/wiki/Aqidah

extra sikit
http://www.zaharuddin.net/senarai-lengkap-artikel/3/518-penipuan--kerjaya-universiti-a-sekolah.html

P/S : Terminologi di atas secara tak langsung membenarkan kata-kata tuan belog.

Alfian_Troxion said...

aku rasa Saiful ni bukan la troll. tapi dia ada pendapat dia sendiri pasal konsep takfir. anywayz...

pada aku la... kalau sapa2 dok menipu cara MLM ni... mmg kira keimanan dia dah drop sket la. Pasal apa, kalau tengok definasi iman... it basically means belief (basically la, aku bukan arab, jadi kot2 salah tapsiran simple aku ni).

Drop in iman (belief) means drop in Islam (definasi Islam, leh google video Yusuf Estes dan kawan2 dia). Bila dok buat MLM lama2 sangat... end up iman and Islam seseorang tu leh drop sampai satu level yg menghampiri kekafiran.... :)

So, maybe hampir betul gak la kalau Aidid cakap pasal kes being Muslim or not. Sebb sekarang, try to look at the definition of the work MUSLIM as being a state, instead of the stereotypical way many malays view it... as a 'club membership' :D Arigato

solehahkahaku said...

Sala mr aidid..

Saya dah lama benci dgn MLM ni.xlogik lansung...benda ni mudah je fikir..nape kalu xde org masuk kita xdapat duit..sume kena cari org tp xde jual barang sgt pon...hbs dr mana dtg utgnya kalu x dr duit org2 bawah kita td...benda mlm ni bukan bisnes...lbh kepd cr org....sbb seperti kata mr aidid bisnesnye rolling duit yang xkan menaikkan syer ekonomi org melayu pon..yang tetap kaya yg mastermind...cha ya nun alip..
teruskan perjuangan...pastu kalu perasan org mlm ni ayat dorg same jek suke kutuk og makn gaji bagi kita rs bodoh sbb dok tunggu gaji tiap2 bulan...hbs tu kalu dah betoi2 bisnes mlm ko hebat nape xberenti je keje ko ?tp still gak dorg mkn gaji kan ??

Aidid Mu'addib said...

Mr. F,
Soraaaiiittt... thank u.

p/s 1: I'm writing in this blog, not to tell people what is right or wrong, as if the words came down from heaven. I write so that I can tell people what I THINK is right or wrong. It's the world according to Aidid Mu'addib. The rest is up to u.

p/s 2: Pehal spin-spin-spin sampai kafir-mengkafir neh?
cer patah balik: "if you do pyramid-schemes or crappy MLMs, you're not really a Malay or a Muslim according to Aidid Mu'addib." - the term "NOT REALLY A MUSLIM" tu kira dah mengkafirkan org lain ke? Ever heard of "figure of speech", "metaphorically" or "proverbial thingy"? Atau ada budak hingusan bahalol-sengap-bingai mahu deflect the issue at hand? Come on man... I do not time to layanz every lousy amateurs that drop by here.
Anyway... I stand by my statement. Kalau betul la seseorang tu Islam 100%, takde dia nak buat skim piramid dan MLM tu semua deeerr... is that clear enough now?

Mr HK said...

aku dah komplen..mari kawan2x kita komplen kat http://www.usim.edu.my/usim/en/index.php option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=195

hyelbaine said...

Thanks everyone that has shared their ticket numbers with me. To date, there are 12 complaints which I'll take up after giving USIM some time to respond. Thanks to Man, I know have the email for the NC. That would be my second target before going on to MoHE and the papers.

This fight I will take on, Aidid dah bukak jalan so masa bila lagi nak proof to those trolls that I am indeed Aidid's "Attack Dog"

With regards to religion, well itu semua terpulang pada masing2 lar nak interpret. Aidid's blog is just a vehicle, tepuk dada and tanya selera.

Santo said...

hyelbaine, i also have submit the report using links given. my report title is: Penipuan Menggunakan Skim Piramid Oleh Uztaz M Zohdi M Amin. (Ticket id:ELC-941669)

Hope he will get what he deserve.

come on guys. biar byk2 report masuk dalam kotak aduan diorg.

id said...

Done my part!

Ticket ID: DAL-177286

P/s: Tak semestinya seorang ustaz tu baik/ perlu dihormati sebab zaman sekarang ni, ada je ustaz2 yang 'tak betul' (Akhil Hayy, lecturer usim ni.. etc.), btw, perkataan ustaz itu maksudnya guru, so basically any teacher in any field can be called an 'ustaz'. cuma di malaysia ni kita anggap term ustaz tu 'gelaran' utk org yg 'alim' dlm ilmu agama. biasalah meleiskan suka berbangga2 dgn gelaran ni. :p

azwan said...

Baine, buat je la ape yg patut. Usretard tu konfem dah tau dia femes kat sini. Anyway, since government pun blur dan masih support the MLM business, kita kena cari jalan dan sebab yang lebih kukuh.

Contoh...dari segi perlembagaan univ, boleh ke staff univ terlibat aktif dalam MLM business? In general, penglibatan staff gov dalam business boleh sampai sejauh mana? Part time je? Kalau at the same time jadi Managing Director public listed company sure tak boleh..kah kah kah! Kalau cikgu balik rumah, petang jual kuih sure ok je. tp kalau masa office hour pun jual kuih, hmmmm tgk budi bicara ketua jugak.

So, persoalan aku:
1) Sejauh mana penglibatan staff gov dibenarkan dalam any business?
2) Kebenaran staff gov untuk terlibat secara part time specifically dalam MLM business?

Kena rujuk perlembagaan universiti, kalau dapat clear case, maka Usretard ni konfem kena. Ok, ni pasal komitmen staff gov.

Satu lagi, sejauh mana penglibatan Usretard ni distract tumpuan pelajar kat USIM? Sampai tak bagi kuliyah, sibuk pegi seminar? kalau semua downline2 student dia cakap ok je, then tak jadi ape benda.

Ni 2 main issues yg aku nampak. Sebab isu Halal Haram business MLM termasuk Ads4Fuck ni kat Malaysia pun tak strict sgt, lagi2 Usretard ni pensyarah agama. Tangga 52 dah kira pensyarah kanan, at least. Undang2 pasal MLM kat Malaysia pun blur lagi.

VC, Jawatankuasa Tatatertib Univ, ape2hal akan rujuk balik perlembagaan universiti. Orang2 atas yg brilliant2 ni takkan ambil tindakan sembarangan. Dan kalau benda tu bukan dalam bidang kuasa dorang, dorang akan boo layan jek.

HhahahaHAHAHAHahhaha...ape pun Usretard Zohdi, jgn gembira sgt. Fuck you!!

Hell`s Angel said...

agreed id

Ustaz nowdays lagi banyak yang haram jadah daripada yang betul. Simply because they graduated from UIA or Al-Azhar does it justify that they will straight to heaven? this is a real disgrace to islam.

P/s: Got a lot of bad experience from those so called ustaz. Sori aku mmg tak bleh belah dengan orang pakai ketayap, pakai jubah tapi semua benda dia buat dia rasa dia betul even though dia salah

hyelbaine said...

Some bad news to update....

I logged back into the USIM HelpDesk system today by clicking on the link from their auto-reply email to check on the status since it's been almost 24 hours (kata ISO certified)

And guess what, the log I raised earlier has miraculously disappeared! Gone! Hilang!

Not sure if there's a system bug or error. Maybe a cover-up by the system admin who happens to be an MLM'er?

Maybe Azwan has a point there....

The plot thickens

kiko said...

ustaz ni kena buka buku teks agama dia balik la.. nampak duit dah x nampak kitab lagi...

man said...

Dah reply by Prof NC USIM:

"
Walaykumussalam wbth Sdra. xxxx xxxxxx.

Saya sudah maklum akan perkara ini. Kini sedang dalam siasatan dan tindakan akan menyusul. Maklumat yang Sdra berikan akan diambil kira.
Sekiranya ada maklumat tambahan, seperti aduan oleh waris, sila panjangkan kepada saya.

Shukran jazilan.
------Original Message------
From: xxxx xxxxxx
To: mmuda@usim.edu.my
Cc: Rodiyah
Subject: mlm scam in USIM
Sent: Mar 16, 2011 11:07 AM

Assalamualaikum PROFESSOR DATO’ DR. MUHAMAD MUDA

Sila rujuk link dibawah. Kredibiliti USIM sekarang dipersoalkan. Reaksi para waris/penjaga mungkin akan menyusul tidak lama lagi jika tiada sebarang tindakan diambil

http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/03/ads4faks-pensyarah-kencing-berlari.html

http://aididmuaddib.blogspot.com/

Tindakan susulan dari PROFESSOR DATO’ DR. MUHAMAD MUDA amat dihargai.

Terima Kasih
xxxx xxxxxx
"

GAFARO a.k.a. agentno9 said...

baine: ni tiket gua SXS-948966...

kalu kena erased kita bom mailbox mmuda@usim.edu.my

azwan said...
This comment has been removed by the author.
azwan said...

Hmmm,
Konfem VC USIM dah tgk blog ni. Just wait and see.

Jgn harap sgt ade tindakan tatatertib pada Usretard tu. Sebab ape2 pun akan bergantung pada 3 issues yg aku highlight tadi:

1) Isu kesan pada student. Prestasi student merosot? Aduan dari student sendiri? Atau aduan dari waris/ibubapa..cakap anak2 dah tak focus, sibuk buat MLM, duit saya bagi tiap2 bulan habis cari downline, prestasi pelajaran merosot.
2) Isu tanggungjawab dia sebagai pensyarah USIM, ada sampai tak bagi lecture? tak bagi kuliyah?
3) Perundangan. Kebenaran staff gov terlibat dalam MLM, walaupun part time.

Kalau TERBUKTI walau salah satu daripada 3 isu ni, maka kantoi Usretard tuh. At least dia akan dapat warning letter. kalau warning letter tu masuk dalam file peribadi...alamat nak dapat Assc Prof pun ade masalah nanti.

cek chun said...

good work man
at least dah ada reply from NC himself

hyelbaine said...

"Jgn harap sgt ade tindakan tatatertib pada Usretard tu."

That would be the final outcome I'm afraid. I guess now we can assume why the government of Malaysia is turning a blind eye to this malice.

ps: Apa jadi dgn troll yg nak kenakan tindakan tata-tertib kat Aidid ari tuh yek? :P

azwan said...

If the VC is a man with integrity, he will walk his talk.

ibnubattuta said...

Hell's Angel.....
Banyak benda aku setuju dengan ko tapi ada satu je aku x berkenan.

"Ustaz nowdays lagi banyak yang haram jadah daripada yang betul"

Bro, jangan pukul rata macam gitu. kesian ustaz yg betul2 ustaz. aku marah jugak dengan usretard kat atas tu, tapi jangan pukul semua yg x terlibat.

cek chun said...

baine,
depa dok kumpul bukti nak bawak ke court.
rasanya depa stuck kat PubMed.
dok search tak jumpak-jumpak..
kuikuikui

Well...Unomyname@PacikLeaks- said...

Kat belog ni semua buleh pukul rata janji jangan buat bisness MLM. Dan jangan cuba2 tanya soklan yang tuan tanah tak reti jawab. Itu pun kira salah..boleh dihukum delete

Aidid Mu'addib said...

Ye ke dol? Waaaaa...

id said...

tuuu dia troll bahlol sudah mai...

ibnubattuta said...

aku x setuju pasal pukul rata tu. kita kat sini bercakap guna fakta, statistik dan sumber2 yg boleh dipercayai. mencarut boleh (rasanyer laa) tapi bukan melalut. Bukan main serkap jarang dan main sedap mulut tuduh2 je. Apa beza group ni dan group MLMer yg gila baban claim mcm2 pasal produk diaorang? kita jgn terikut rentak diaorang. tak gentlemen beb.

Well...Unomyname@PacikLeaks- said...

Engko dah jadi tuan punya belog pulak ibnubattutadol, dia tak larang pun kalu aku nak makihamun sesapa, janji sokong dia sudaaaaahhh..

ibnubattuta said...

ada ke tak statistik yg kata ustaz2 ni lebih banyak kaki lebong dari yg betui? tarak? Mamat Zohdi tu tak kuasa aku nak panggil dia ustaz. Panggil retard boleh laaa.

Abu Ryan said...

setahu aku, yang kene pukul rata kat sini, kalau buat MLM je..

anyway, memang ada gak ustaz yang ok..yang betol2 layak menjadi ustaz..

tapi ada gak ustaz yang tak layak sebenarnye bawak title ustaz ni...

anyway, ustaz still manusia biasa..bukan maksum..so, still terdedah ngan salah dan silap..

so, kalau buat silap/salah, layak je kene hentam..kasik sedar sikit..

vw:unalesti?? (U nak lastik?)

ibnubattuta said...

sapa sokong siapa? Aidid x mintak pun ko sokong dia. Aidid mintak ko guna otak, pikiaq betui2 pastu buat kesimpulan yg fakta dia bagi tu masuk akai ke tak. bukan sokong melulu macam kerbau yg gila main sondol tu. cakap pasal sokong ni, Aidid nak jadi YB ke? hahaha. Lawaklah Well nih. main sokong2 pulak. main konda-kondi x bleh? hehehe

ibnubattuta said...

"Kat belog ni semua buleh pukul rata janji jangan buat bisness MLM. Dan jangan cuba2 tanya soklan yang tuan tanah tak reti jawab. Itu pun kira salah..boleh dihukum delete"

ko ke aku yg cuba jadi tuan blog ni Well? Jangan marah. Kalau ko marah... Ade aku kesah?

ibnubattuta said...

Abu Ryan...
Aku setuju ngan ko. Manusia mana ada yg sempurna.

Well...Unomyname@PacikLeaks- said...

Fakta matematik dia bagi mana ada betulnya kalau nak guna dengan bisness MLM, fakta tentang fatwa pun dipusingnya, tentang tindakan undang2 ke atas Amway pun dipusingnya, orang dah pertikaikan dan dia tak jawab pun, dipusingnya ikut lain lpastu tak lepas pusing dia padam aje...aku nampak banyak dah

ibnubattuta said...

"dia" tu merujuk pada Zohdi ke? Laaa... dah memang org MLM ni kaki putar alam. semua dah sedia maklum. Hanya org yg dungu dan bodoh piang x boleh nak diajar je yg terpengaruh.

hyelbaine said...

Teruskan perbincangan. Jangan dilayan troll tua itu. Biar dia bercakap sorang2 ;)

Lepas nie boleh bukak blog baru berjudul "siri bercakap dengan cendawan" ;)

Aidid Mu'addib said...

Ye ke dol?
Fakta maths pun boleh pusing gak ke? Waaaaaa... hebat sehhhh. Tak perasan pulak aku ada kebolehan hebat sebegitu. >1 mil pageviews, bahalol cordyceps aje yg perasan benda ni... waaaaa! Ko nampak byk dah? Meh la share kat sini meh... jgn ikut perangai org MLM tak sudah2 - suka cite separuh jalan, hanya mahu spin kasi org kompius gitu. Cecite... cecite...

Oh ya... yg kes Amway tu pun bole pusing gak? Ikut arah jam ke ikut lawan arah jam punya pusing tu dol?

Well...Unomyname@PacikLeaks- said...

Aku tak berapa minat nak bagi betul orang jahat, kalau orang bodoh boleh jugak ditolong, orang2 jahat ni kalau dia tengah buat salah bagus ko biorkan aje...PacikLi ajor aku mcm tu.

Nanti aku tanya kalau dia rajin nak bagi info lagi kat sini

ibnubattuta said...

Laa mmg la fakta math org MLM boleh putar alam. Dalam entri Aidid yg lepas pun ada tulis. Kalau x silap,

Sin x / n = 6 kalau x silap.

Equation yg ni kalau bagi pakar math tengok, mau diaorang melalok sampai pagi

hehehe

cek chun said...

kuikuikui....ceria petang aku

ibnubattuta said...

cek chun apsal ceria? sudah masuk gaji tengah bulan ka?

cek chun said...

ib,
sambil mop lantai sambil baca komen kat sini.
ceria seh..

nurul said...

@hyelbaine
uncle,my ticket no is TFG-159708

ibnubattuta said...

hehe. baik2 mengemop tu. nanti jatuh sapa yg susah?

Shakirah said...

Salam. saya baru jumpa blog ni dari blog keretamayat hamka.

thanks to Bro Aidid atas pencerahan yang betul2 trigger otak.. dah lama saya cari hujah yang kukuh dan kritikal camni utk encounter MLMers. budak universiti mmg bnyk kena hasut join benda ni.

thumbs up!

Abu Ryan said...

Well...Unomyname@PacikLeaks,

ko ni pun kategori lembs gak ek? dah bodoh, bangang lak tu...

ape sebenarnye yang ko tak pueh ati? ko marah sebab dengan adernye blog ni, ko dah susah nak klentong budak2 u untuk join skim lahanat ko ni ke?

ibnubattuta said...

uih? Well..idontwantoknowyourname@kencingleaks tu troll ke? cheis buang masa aku je. Kalau dah jadi troll ni mmg x leh nak ditolong.

Mudahbots said...

Well...Unomyname@PacikLeaks-,

Ko jual produk aper bai..

ce citer ce citer...

wv: comand (koman)

Rose said...

Well.. = Kordi gone wild

Mudahbots said...

ko biar betul rose..

Well...Unomyname@PacikLeaks- = Kordi?

cam x cayer ajer...

hyelbaine said...

@ Mudahbots,

Betul der...mmg dia...sbb itu aku ckp tadi carry on...jgn dilayan

cek chun said...

laaa..
ib tatau kaa..
patut setia menjawab soalan..
hahahaha
adoihh.. mujoq tak tumpah baldi aku tahan gelak

@mal12 said...

laa..pakcik kordi ker...awat x habaq mai dari tadi..hmm..udah2 ler pakcik kordi oi..g la men jejauh..xder sape nk layan pakcik kt sini..

Naseem said...

tlg a sesape amik tindakan kt pensyarah2 yg gunekan title jorang utk sebarkan bisnes mlm kt anak2 didik..jorang ni sume budak hingusan lg..sedangkan org yg dh ade phd pun boleh terjoin menatang ni, inikan plak bebudak yg baru nk kenal dunia tu..lg2 bile dgr sendiri dr org2 yg die trust mcm pensyarah, sedare mare dll..adik aku pun dh terkena..aku dh ckp byk kali tp tkmoh dgr last2 aku bg je link ke blog ni..terus insaf

Abu Ryan said...

lor..gue pikir well tu anak didiknya kordi...rupanya kordi yang menyamar....kordi, kan udah ku tanya dahulu, produk kordi ko itu confirm halal atau tak? sebab dalam jakim nye site, takde iktiraf pun..so, best ke makan duit sumber haram, pastu minum pun jus yang 'was-was' status halal haramnye tu?

ShAh said...

Done my part..

ID Tiket: BUD-545116

Mudahbots said...

abu ryan,
aku pun ingat dia down line si kordi... ceistt.. tipah tertipu..

hyelbaine, aku ingt sbb aidid duk delete post dia, tu pasal tukar id pulak kot...

kordi, kepala cendawan ko okat tak? ader bengkak2 ker, merah2 ker... hehehe...

Abu Ryan said...

mudahbots,

kepala cendawan?? (O_o)

bengkak2? merah2?

side effect minum jus kordi ke??

wakakakaka

nampak sangat la si zali tu takde donline..ataupun, donline dia pun dah blah tanak jadiik donline dia dah..itu yang terus menyamar lak tu..wakakaka

McCat said...

salam...ada sesapa tau pasai GTP 7...apa tuh sebnrnya?

Max_Underwood said...

Kordi ni mmg jenis pukimak dia. Dah la tua, nak mampus dah tapi buat keje haram.... Makan duit haram, bagi anak bini duit haram.... Lama2 i have to call u kordi haram jadah anak haram dumbfuck.

Abu Ryan said...

GTP 7 tu tgk kat blog dia nampak ala-ala unstobebal je..tukar hutang jadik aset wadefuk ntah...

Max_Underwood said...

Razali, go fuck urself la. Its over u old fuck. Mesti ko dah mampus mlm haram jadah ko tu. Downline dah taknak. Bodoh nak mampus punya kordi pasal banyak minum toddy.

Mudahbots said...
This comment has been removed by the author.
Abu Ryan said...

McCat,

refer this:

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=137796

WV: sustat?? (s ustat?retard?)

Mudahbots said...

GTP 7? x salah aku up trend kot... satu geng dgn unstopbebal...

"sapukan jus kordisep tue pada cendawan anda dan lihat lah kesannya. Yg kecik jadi besar, yang putih jadik merah, yang hitam maintain hitam..."

hahaha... ini statement aku sendiri haa... pakcik zali jgn tiru aaa...

Mudahbots said...

Mc Cat,

aku rasa geng uptrend sbb pernah dapat tag gmbr kipas duit diorang kat bukumuka.. cam konpem uptrend jer GTP 7 tue.. nie cam nama kumpulan diorang laa.. sebab klau dia orang ckp uptrend, nanti semua orang lari x mo dgr citer tipu @ brainwash diaorang..

Abu Ryan said...

dah kompom..GTP7 tu suku sakat puak sakaiPNG unstobebal gak...

WV:marco marco polo?

Mudahbots said...

GTP7

Group Tipu Peringkat 7..

ni klau dalam komik cina, hikmat nie dah cukup tinggi untuk jadi hero terkenal..

x caye? try la carik "ALam Perwira, Dewata Raya, Wong Feng Lei.. " biasanya peringkat 7 tue dah masuk peringkat tertinggi sesuatu hikmat (bukan semua laa, cth hikmat sembilan matahari leh smapai peringkat 10, loceng emas peringkat 12)..

Hahaha.. aku dah off topic gila2 nie.. dulu2 suka sgt baca komik.. nie la jadinya...

Max_Underwood said...

Pakcik kordi punya cendawan bila letak cordicep terus jadi pukimak dia.

McCat said...

ahaha tau GTP 7 sbb depa dok tagged I kat fb pic duit kipas bertubi-tubi...pastu kat profile ckp depa bkn MLM ahaha sengal la org2 mcm neh

id said...

max_underwood sounds like bro azwan lah (bila in mode rage, hehee)

i loathe pakcik jali kodi too but the way you insult him is a bit wee too much dah ni..bwk2 bersabar na bro max.

Mudahbots said...

McCat, kalo depa ckp depa nie mlm, possibility orang nak lari @ ingore kan diaorang tinggi.. tue pasal kena tipu sket..

memang diaorang dah di train utk menipu dgn muka slambe.. hehehe..

dan mmg diaorang suka kipas2 duit yang belum tentu diaorang punya.. ini la manusia2 bengong yg cuba menipu orang ramai dgn teknik nie..

Janjikan segala kemewahan, tayang kereta (x tau siapa punya), kipas2 duit (pun x tau siapa punya).. x pun tunjuk akaun bank (pun x tau siapa punya)...

just be careful dgn makhluk2 mcm nie..

klau nak mudah,

"if it is too good to be true, then it has high possibility of not being TRUE".. ---> nie aku adjust sendiri daa..

Rose said...

id, totally agree. Sometimes kena beringat gak bila nak use swear words, some are appropriate (like sentence enhancers to quote Sponge Bob and Patrick Star), some are a bit too much. Kena ingat, ramai budak2 baru belajar baca blog nie, karang terikut-ikut lak.

Tengok cam adik Nurul ari tu, disebabkan the 3Es (biodisc) bagi website Indon, terus Nurul mengIndonkan diri..kesian dia.. (hehehe, Nurul, jangan marah, tapi mmg suka bangat baca komen Nurul in Indon).

Mudahbots said...

ingt tue adik2...

nasihat dari kak rose.. buang yg keruh, ambil yang jernih...

hehehehe...

sajer nak post jugak sebab

wv: kerar (KERA) hahahaha...

Fitrix said...

Nasib baik la aku dapat belajar oversea.Kalau belajar sini kat Malaysia sakit la kena kejar dengan kaki2 MLM kat universiti ni.Lagi best lecturer pun terlibat sama!Merana-merana

MLM macam jadi satu kanser kat universiti di Malaysia ni.Org suruh belajar dia sibuk ke hulu ke hilir cari downline.Takde duit sgt pergi la kerja part-time mcm kat McD ke KFC ke.

Sini kat Australia takder pulak aku tgk org ke hulur ke hilir cari downline.Nak duit pergi kerja part-time.Tak tau cari kerja blh mintak pihak universiti tlg carikan.SERIUS!!Kat Malaysia tak tau la ada x perkhidmatan sebegini di universiti,kalau xde alahai kesiannya.

Jadi slm simpati aku kepada pelajar2 universiti di Malaysia ni yg terpaksa berdepan dgn kaki2 MLM siang dan mlm

cek chun said...

uit cik max
bawak-bawak besabaq ye sama
mencarut kalau takde point tak sedap gak nak baca.

azwan pun dah nak cut down mencarut dia. harap awk pun sama lah.
setuju dengan rose,
ramai adik-adik baca nih. kakak-kakak pun malu nak baca kalau macam ni.

Rose said...

Berbulu weh dengar AC on d radio (SNTM). Kordi, ko and AC g training sama ke? Sepesen je jawapan.

Anis_Zahra said...

Salam Bro,

Kau buat la research pasail Zhullian pulaks... Aku was one of the victim time aku lemah di ulit pujukan kaum2 tu! Time tu, kesian sungguh aku tengok gang mak2 kita yang dah nearly 90's bawak barang kemas n gadai tukar dgn ntah apa2 mas dorang...naya woo bangsa kita skrg nih!

cek chun said...

rose,
hahaha ko pun..
aku gelak sorang-sorang tadi.
gila sebijik tu ayat.
depa pi kelas malam sama kot

Laila said...

Sila kurangkan carutan porno yang terlampau, nanti saya rasa agak setim, dan akan turut serta mencarut. Sekian maceh & harap maklum.

Anyways, during the early days of A’leaks , I’ve once anticipated that the subsequent MLM anecdotes would carry recurring, mundane themes of pyramid concept and mathematical impossibility of MLM’s compensation system regardless of the types of products/services’ distributed by the MLM companies being exposed. Tapi, makin banyak yang didedahkan oleh tuan belog, the subject of MLM becomes more dynamic and the truth seems to get uglier & eerier. Never thought how seriously twisted the world of MLM is, from the system, objec(s) of transaction to the people involved. All in the name of $ and shallow-worldly happiness.

When we have ostads who're supposed to guide people towards God's righteous path, intellects who're supposed to mould future leaders and professionals from all economic engines of growth supporting these parasitic businesses , when the legal loopholes remain exposed , when the society is constantly shoved with fast track to riches fairy tales (instead of instilling them with true sense of achievement and happiness) etc etc etc bla bla bla, the MLM industry will continue to churn new companies and newly invented (moronic) MLM products/plans will emerge like cendawan kordi.

So yeah AM, kudos, the belog is showing some signs that there's hope & light at the end of this crusade tunnel.

p.s Aku frasT giler bab sebab asyik tertinggal tongkang 1-2 hari nak baca enteri terbaru tuan belog (tu lom kira backlog komentar2 para pembaca). Masa, kopi dan Dia sungguh menyemburuiku.

pcbahar said...

Mungkin betul kata azwan pihak USIM tak boleh ambik tindakan terhadap usretard malaon tu sebab tidak memenuhi tiga syarat.. Whatever..

TETAPI sebagai academician adakah patut buat kerja macam tu? Bukan ke kerja academician buat kajian, tulis buku, thesis dsb untuk kemajuan bidang pendidikan..?

Apa etika yang usretard malaon tu pakai? DS52 tu selangkah lagi nak pergi JUSA C.. Fikir-fikirkan usretard ooiii...

Rose said...

eh, video ustaz zohdi dah tak de la. Nasib baik Hell dah download.

Bomoh Hujan said...

McCat said...
salam...ada sesapa tau pasai GTP 7...apa tuh sebnrnya?
March 16, 2011 5:52 PM

G=Gila
T=terencat
P=peringkat
7
Gila kerana GILA duit nak kaya...tapi diTERENCATKAN oleh GTP7 pada tahap 7 petala langit...hihihi
adik beradik unstopbebal ayah kepada UPTREND!!!

Bomoh Hujan said...

ni ke standart pensyarah2 yang ada skarang???? patut gaji x cukup2 dok ngajar penuntut mengenceng...tanggungjawab entah ke mana

hey hey pensyarah..cer citer cer citer...(pada pensyarah yang belum dikantoikan buat MLM)

hyelbaine said...

@ Laila,

Great comment. The malaise afflicting the Meleis is actually multi-fold.

Most of the resources quoted by Aidid are in English and that's the first barrier already. Most Malay's still struggle with English. As Tun said it in his book "These days, most of our Malay-educated graduates cannot speak or write even a simple sentence in clear, correct English"

Another is of course the urge to have an easy life by taking the short cut way to the top. Why bother grinding out in life when you can take the supposed 'easy' way out and earn money while doing nothing? As the MLM'ers would say, "Duduk dirumah saja dapat duit"

Malay's are a trusting lot too. As long as the words come from a supposed Doctor (mickey mouse even) or artists or engineer or in this case an ustard, some Malay's throw logic out of the door and swallow everything spewed whole.

Financial literacy is another front where most Malay's struggle. Something that the Chinese especially are very good at.

Add to that the gullibility of some Malay's and the blindness induce by life's riches, you have a race that is primed to be feeders to such pyramid schemes.

Who do we turn to? The government? Well, Azwan got it spot on. There's so many loopholes to plug that it'll take them years to figure out, if they even want to in the first place.

This blog is a medium. It's contents should be shared and understood by one and all. Maybe the readers could also help to chip in with research and facts rather than just ask Aidid questions of "Boleh tolong bongkarkan bla bla bla tak".

I'm sure he doesn't mind but he is just a man, a rubber tapper. He too needs help from time to time ;)

@ Hell's Angel,

Can you email me a copy of the video? I would like to upload it.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 594   Newer› Newest»