And so it is...

Thursday, December 9, 2010

Ads4Bugs - Kebahlolan Tanpa Sempadan




Marilah join revolusi pengiklanan internet terkini Ads4Faks. Anda tidak akan kecewa kerana kami menjanjikan seribu satu macam kelainan dan kebangangan yang terhebat, sesuai dengan keperluan seharian anda. Ianya dicipta khas dengan perkataan "Melayu" betul-betul di pusat pengolahan sistem perniagaan ini, semasa ia masih di awal "drawing board" lagi. Cubalah...

I can't really grasp the stupidity of some people and the laughable situation that we have here in Malaysia. Macamana skim piramid terang-terangan sebegini boleh dijadikan perniagaan yang bermaharajalela di internet dan di alam nyata, tanpa ada pihak berkuasa mengacau operasinya, memang menakjubkan. Ads4Bucks adalah sebuah Portal Pengiklanan dan Program Afiliat (affiliate? kahkahkah!) yang memberi anda kemudahan untuk mengiklankan produk dan juga perkhidmatan anda. Ads4Bucks ini dimiliki sepenuhnya oleh Ads4Bucks Network Sdn. Bhd. (863787-X) yang dahulunya dikenali sebagai GIAB Resources Sdn. Bhd. Tujuan pengendali program Ads4Bucks ini adalah untuk menjadikan Portal ini sebagai sebuah portal pengiklanan yang paling popular di dunia agar pelanggan benar-benar dapat menjual produk-produk dan perkhidmatan-perkhidmatan dengan efektifnya. Alamat syarikat ini adalah seperti berikut : Blok B, 1-32 & 1-32A Jalan Pandan Prima 2, Dataran Pandan Prima, 55100 Kuala Lumpur. Tel: 0392861029/0392862235. Fax: 0392862157. Email: admin@ads4bucks.com.


Sebijik angan-angan macam Emall la ni, tapi seperti semua maklum (semua... I mean mereka yang anti MLM/skim piramid) itu hanya kelentong murahan aje, sedangkan modus operandinya adalah skim piramid - full stop. Dengan hanya menyedekahkan duit anda sebanyak RM210 kepada syarikat lahabau ini, anda akan dapat menyertai ramai lagi bebudak Melayu yang siyes lemau gila bab, yang telah berjaya lulus dengan cemerlang dalam ujian penilaian kelemauan darjah 6.

Kalau join anda dijanjikan dengan:
1. Kad Bio Energy (nanti aku cite).
2. Sistem SMS blaster (anda akan diberikan Software SMS Blaster yang boleh menghantar SMS kepada beribu-ribu nombor dengan hanya satu click).
3. Sudah ramai ahli perniagaan yang tidak melepaskan peluang untuk beriklan dengan Sistem Pengurusan Iklan Ads4bucks. 
4. Anda juga akan diberikan pelbagai kertas kerja untuk pelbagai jenis perniagaan di dalam bentuk Digital Library. Terdapat 500 (500 dol! 500 e-book dapat masa join! gila2 punya e-book cikai) e-book yang berkaitan Pelan Perancangan Perniagaan (Business Plan) yang akan membantu anda untuk memulakan perniagaan sendiri. 
5. Anda juga akan diberikan Virtual Office Ads4Bucks yang membolehkan anda untuk melihat 'business hierarchy', pergerakan jualan kumpulan serta e-wallet anda.


Ok, kat sini kita akan dapat lihat Ads4Faks ni terang-terang skim piramid. 

Kata website: "Sekarang kita sudah kenal apa itu Ads4Bucks, dan produk-produk Ads4Bucks. Maka tibalah masanya untuk saya terangkan mengenai pelan pemasaran Ads4Bucks ini. Pelan pemasaran Ads4Bucks ini adalah istimewa dan mudah untuk di duplikasikan. Untuk bonus yang di janjikan oleh pihak Ads4Bucks, anda akan mendapat 6 jenis insentif atau komisen iaitu: 
1. Direct Agent Comission/Introducing Incentive. 
2. Development Incentive/Leveling Incentive. 
3. Overriding For Development Incentive/Leveling Incentive. 
4. Group Sales Incentives/Pairing By Volume Incentive. 
5. Overriding For Pairing By Group Sales Incentives/Pairing By Volume Incentive. 
6. Data Entry Commission.
Sebab itulah, dengan modal serendah RM210, anda boleh menjana sekurang-kurangnyaRM500~RM1000 seminggu malah boleh mencapai sehingga RM20895 dalam biz Ads4Bucks ini. WOW! Bagaimana?? Okey, mari saya terangkan apa yang perlu anda buat untuk mencapai potensi pendapatan tersebut!! 

Penerangan plan pemasaran: Cari 3 downline... the end.


Hahaha! The severe stupidity about this whole thing is astounding! How could anyone not see that the above marketing plan is not a classical pyramid-scheme? 1 cari 3, cari 9, cari 27, 81, 243, 729, 2187, 6561, 19683, 59049, 177147, 531441, 1594323, 4782969... dan seterusnya ad infinitum... of which infinity will never happen. Crash will definitely happen. Bila skim piramid ni akan crash? Dalam level berapa? Katalah 30,000 org join (ada ke 30,000 budak dungu kat Malaysia ni? never mind... ini theoretical), lepas tu takde downline lagi dah - lebih daripada 67% ahli akan kerugian akhirnya. Crash kat level 10. Tapi takpe... kalau anda join awal kat level 2 atau 3, memang jadi millionaire, tapi untuk yang join level 4 atau 5, kaya sket-sket pun jadi la. Yeay! Yang rugi tu semua lantak pi leee... who cares, right? Nak buat mungkar, do it all the way baby!

OK itu semua boring... too easy. Wait till you see this:



HAHAHAHAHAhahahahaahHAHAHAHAHAHAHAhahaahahahahahahahahahaheeheehehe <sigh!> OMG! Those poor retards! Oh my goodness dear holy faks, fook, fungkeong, felong, far-out, far-flung bleeding-heart stupid crap! Dengan confident keluar statement: "Cara menggunakan kad ini ialah dengan meletakkan kad ini di dalam poket kemeja, poket seluar, baju dalam dan tempat yang berhampiran dengan tubuh badan anda. Boleh juga direndam di dalam air kosong selama 15 minit dan air tersebut hanya perlu diminum". HAHAHAHAhahahahahaHAHAHAHAHAHA... so sorry, I just can't help myself. Rendam jangan tak rendam beb... rendam dalam air basuh tangan dalam kobo'an tu ha, sekarang kan banyak kenduri kahwin - air basuh tangan tu pun boleh jadi air magic... lebih hebat daripada air zam-zam. Tak payah pegi jumpa Tok Batin Gunung Benum.

Kalau dah join Ads4Faks ni, that means setiap ahli telah menerima dengan tangan terbuka tentang teknologi nano dalam Kad Bio Energy dengan bentuk dan saiz yang sama dengan kad kredit - jadi aku rasa ahli Ads4Faks tu semua memang sasa-sasa dan sihat-sihat belaka. No doubt! Sihat walafiat mengalahkan lembu atau kerbau yang montok dan tegap, dan sangat sesuai untuk dibuat sembelihan kurban masa hari raya haji baru ni. Rugi aku tak booking awal-awal kerbau yg dilekatkan dengan kad ni kat badannya (lekatkan pakai masking-tape). Dan jika anda mahu jadi sihat lebih lagi, bukak 3 atau 4 akaun Ads4Faks, sekaligus anda boleh jana income skim piramid dengan lebih manyak, dan seterusnya boleh letak kad magic ni kat poket belakang seluar (kasi bontot jadi montok), letak kat dalam underwear (kasi barang macam pelakun porno - tanpa viagra), untuk yang pompuan letak kat dalam bra pun boleh (kasi tetek gebu dan menggiurkan... kasi leleh mamat keliling, show-off gitu beb) atau tampalkan aje kat dahi dol - boleh jadi genius macam Albert Einstein atau Stephen Hawking gitu.

Kad magic ini jugak sangat sesuai untuk penoreh getah dan penanam sayur macam aku ni... sebab ia dapat membantu tumbesaran bunga-bungaan, sayuran serta tumbuhan. Gila baboon punya crazy bang oi! It's a freaking miracle! Cuma masalahnya, kalau kebun getah aku ada 1000 pokok, kena bukak 1000 akaun tu beb... aku perlu modal RM210,000 untuk dapatkan 1000 kad ni - kasi ikat kat pangkal getah, kasi air getah tu memancut keluar macam pili air. Kena pulak harga getah sekarang mencecah RM11.50 sekilo. Tak dapat aku nak bayangkan betapa longkahnya keuntungan jual getah dan getah sekerap, serta dapat pulak pulangan daripada sistem perniagaan Ads4Suckers ni... woohoohoo! Tapi mana aku nak cari RM210K? 

Dah la.... I give up.






>>>>>>>>>>>>>>    <<<<<<<<<<<<<<<<



Isu tambahan yang tak bersangkutan:











174 comments:

Kamarulazwa said...

mane pergi insan yg selalu nak 1st tu???

bro thank 4 info...

cek chun said...

nak jdi 2nd bleh tak..ngeeeeee

mazlan said...

score a xnak wat kad jgk? rendam kad trus score SPM dgn cmrlang..

muhammad khairul said...

hahaha..kad tu paling takleh blah.antra kad tu ngan gelang ac mane lagi dulu??aidid ko bukak 2 acc ads4faks.satu kad ko pakai satu lg bg kt aku.nk tmpal kt dahi kot2 bleh dpt 4flat straight to the end pasni.=P

cek chun said...

fungkeong? hahahaha kasut tu cek pakai masa skolah dolu2 bang...

kalo pakai kad ni, tak payah la pakai baju cerut perut beautiful lgi dah. mau nages orang hai-o kalau baca nih..hahaha

Kamarulazwa said...

lawak giler babas tang kad tu...hakhakhakhak...tui...lebih kurang gelang magnet ACMang je...

sparkl.polaris4 said...
This comment has been removed by the author.
Faizal said...

Egypt! Eat your heart out! We have taken over the title of the country with the most pyramids! Malaysia Boleh!

JuanYuan said...

yang kad bio energy tu serius lawak doh..hahahahaha

apa punya malaun la ni??

agaknya diorang ni semua tak pas UPSR kot? sbb tu dungu..kahkahkah

AmenoWorld said...

Neh seme mangkok ayon nak menjahanamkan org melayu

muhammad khairul said...

haha.tu belom tgk lagi ade ahli sntm post kt page sntm lagi..diorg demo kelebihan kad ni bleh bg kekuatan (dgn izin allah dihighlightkn.stndad la tu.ayt kaver)..xtau la at the end cemane sbb video tu sikit je tapi dr feedback yg dilihat mcm prospek2 tu pcaye je.haha.takleh blah~

Bomoh Hujan said...

kah kah kah..kad magic tu.....jgn memain...adui adui kalu letak kat ketiak ngan tapak kaki mcmana ek???

Hell`s Angel said...

katun betui

Cinta Pakai Buang said...

hahaha~ rendam dalam air, boleh kasi ilang kebodohan bdak2 ads4bucks.... hihihi~

Nur Amira Ramli said...

keh3..stuju ngn mazlan..score a x nk wt kad gak? rndam dlm air trus bijaksana score spm trus.haha

muhammad khairul said...

tokmoh taknak try rendam dlm teh ais?tgk jd kaler ape plak teh ais tu?kot leh neutralize teh tu jd crystal clear.hahaha.

yanayo said...

dah bod, doh plak 2... owh. sy nk 10 kad bio energy... hahahahahahaha... lwak gla.. percuma plak 2..

JundullahOsman said...

aku baru je, berjumpe dengan Zulfaizal, leader paling berpengaruh dalam ads4buck. hmmmmm, insyallah, aku beratkan hati dari join. xberapa minat

nadiahkamil said...

Selalu jadi silent reader je kat sini...Tapi baca pasal kad magik tue terus teringin nak komen...memang tahap rendah punya penipuan.Nak kutuk kaw2 pon tak sampai hati sebab my family pon banyak yang terpengaruh benda2 macam nie. Nenek saya baru-baru nie beli thermos ape tah sampai 3 ratus lebih, katanya ada FIR nie lah boleh kasi hilang semua sakit sendi, diabetes, strok, kanser pon boleh, yang sedihnya sipenjual tue pula mak sedara saya sendiri. Pasni saya ingat nak bukak kompeni MLM nak jual spender ada infrared dengan Nano teknologi..ke dah memang ader jual?

Baz said...

Bomoh Hujan, kalau letak kat tapak kaki, kad jadi itam, sebab keluar toxin dan segala macam penyakit dari tapak kaki tu

Asyraf said...

Wow...dulu ade gak cikgu sekolah buat lawak ..rebus buku teks pastu minum...... ini kira moden la ni rendah kad tu dalam air pastu minum.... mau rendam dalam kolah buat mandi... mesti boleh hidup 200 tahun ni...... kahakhakhakhakhkahka......... dah macam orang gila aku duduk dalam ofis gelak sorang sorang.....

Adii NakHeran said...

bravo bro!!
1 lagi kebodohan terserlah,,

Wahida Nasution Thakhrim said...

ada member ajak join benda alah ni.. kena bayar almost rm2ribu untuk mula..

Breakeven said...

~ kad tu ..kalau gi sopim leh x guna ganti kad kredit? kalau camtu sy nak la..~

Zarina Zam said...

bro aidid.. owner ads4faks nih yg saya penah cerita dalam komen yg lepas.. dia sebenarnya muflis.. dtg ideanya lps dia dh pulun program2 hyip.. salah satu program hyip dia buat adalah apimutual dan ntah ape2 fund lagi lah yg dulunya tumbuh mcm cendawan.. dan sebelum tuh pun ada beberapa program yg dia penah buat dan berjuta2 dia berhutang dgn orang ramai.. sebahagian duit tuh dia songlap jadikan pendahuluan utk beli kereta2 mewah dan rumah.. tetapi nk dipendekkan cerita.. sebahagian kekayaan yg dimiliki lenyap sekelip mata kerana kebodohannya yg amat sgt.. trade forex membabi buta.. umpama judi.. dh duit haram ke tempat haram jugak hilangnya.. kad tuh mmg totally ridiculous dan tak masuk akal langsung! yang pelik bin ajaibnya.. owner dia tk pernah kena tangkap.. sedangkan beribu orang dia dh menipu termasuklah orang2 yg join dari negara2 lain terutamanya indonesia.. http://www.ads4bucks.asia/ ini adalah link salah seorang mangsa dia.. yang tak boleh tahan ads4bucks nih siap masuk MHI dan surat khabar lagi.. dia menggunakan artis2 sebagai penarik utk orang join ads4bucks nih.. dan dengar2 cerita lagi, dia nih siap sanggup pinjam duit ahlong semata2 nk buat marketing kasi gempak dan boleh menipu ramai lg orang2 melayu join ads4bucks wadefak.. mmg pelik bin ajaib.. nape pihak berkuasa tak pernah nk amik tindakan kt mamat ni yg terang2an buat kerja haram bukan takat dari segi hukum islam tapi juga undang2 negara.. cukup masa ads4bucks nih akan tutup bila cycle dah tamat dan ownernya lari dengan senang lenang2 hidup dengan duit2 haram..

apex said...

pakcik aidid, mohon share kat wall FB sy...thanks in advance

alien said...

hebat la kad ni..
aku tertanya2 la
kalau dah rendam dalam air
misti nano tu larut, lama2 kecik la kad tu/abis la nano tu kan.. ye la, mana d menda kekal di dunia kan
iskh3

Aniey said...

Agak1 kad Bank atm kite klu rendam dlm air pastu wat minum tak boleh jadi bijak jugak tak..?

Euwwwwwwwwwwwwwww.. Kotoq arr minum kad bekas tangan sape2 tah... pastu jadi bongok cam geng2 ads4bucks tu jugak..!

Lina said...

Ada juga tokey MLM bercita-cita nak jadi Tok Moh / Dukun Alaf Baru..hahaha...mmg lawak dan tak tercapai dek akal kalau ada yang terpedaya dgn kad Bio Energy ni..gilerr la dorang nih!!

Ar.man said...

laa..aku ingatkan Harry Potter je ade benda ajaib,rupanya msih ada di dunia realiti kad ajaib seperti itu..

nape tak kunyah je kad tu? wlpn liat,tp zat dia lebih..pe brg rendam,tak 'kaw' lgsg!..

hahahahahhahahhahaha...
dunia oh dunia...

joe said...

ex-hosmet aku ade ngajak join mendealah ni, dengan taktik 'temankan aku, aku tak biasa drive malam sorang2' WT ef, balik kampung drive memalam bole pulak 0_o

hyelbaine said...

It's been 30 comments or so and yet not one defender of the scheme has come out. Seriously, I can't wait. They would be trolls worth feeding...

I thought corsets and underwear were ridiculous but cards? How gullible can these people get? I bet you could sell them O2 to these people and they would buy it in a blink of an eye

Asyraf said...

kalau sebut oksigen deorang tahu free tapi kalau O2 deorang mesti beli..... hehheheheheeee

muhammad khairul said...

hyelbaine:actually this ads4faks has almost crashed..evn some of the pioneer already move on to another mlm tu be another pioneer.as we all know the only secrets to be rich in mlm is to be the pioneer.i hv a fren who join ads4faks as a pioneer and really,he does make a lot of money.but as the system is going to crash,he quickly move to another new mlm and he evn ask me to join him~

Mastercopy Inc said...

Wahh.. terkasimanye aku.. kad ini boleh menjadi bende ke-8 ajaib di dunia.. atau ke-9 selepas gelang magnet..
Mungkin ia jika dikaji dengan lebih saintifik dan secara klinikal dengan menggabungkan Teknologi Nano dan kelicikan Nani Man Utd serta serbuk bio seramik dengan lantai ceramic, ia mungkin boleh digunakan untuk penyediaan air mandian jenazah selepas tuannya mati nanti bagi menggantikan kapur barus. Antara kebaikannya adalah;
- si mati tidak akan berasa haus (mengaktifkan molekul air didalam tubuh badan)
- mendapat bekalan air minuman di dalam kubur (mengaktifkan molekul air minuman)
- tidak berbau busuk (menghilangkan bau yang kurang enak)
- darah sentiasa mengalir seperti orang mati syahid (melancarkan peredaran darah)
- tidak akan dijangkiti bakteria di dalam tanah (efektif untuk membunuh bakteria)
- pohon2 kemboja di kubur juga akan membesar dengan subur (membantu tumbesaran tumbuhan dan tanaman)
Sebab itulah mereka masih lagi tegar menipu orang dengan produk ini kerana ia adalah sebagai satu bekalan sempurna selepas mati nanti.
Dengan penghasilan produk ini. ia pasti akan menjadi satu produk kebanggaan 1Malaysia yang dipasarkan di lebih 60 buah negara.

Tapi, nape kad ini tidak boleh membuang toksin sekali dan menjadikan diri, keluarga, jiran2, haiwan ternakan dan peliharaan, kawan2 sihat-sihat belaka? Eh, silap produk plak.. confuse sbb byk sgt produk.

hyelbaine said...

Khairul,

If that is true that the word must go out that it's crashing and what Aidid is doing can only help. As for getting rich and all, I stand by my stand...

Cerita banyak tak mau, gambar keter or rumah tak mau. Gambar kipas duit pun tak mau. Apa mau is JPG of the so called "jutawan" punyer EA, BE, payment slip LHDN or payment slip zakat.

Lain saya tak layan :P

Mr HK said...

skim penipu satu hal.Nak jugak ada kad ajaib..hahha bertukar menjadi power ranger

muhammad khairul said...

hyelbaine

juz for the highlight,this is told by my friend who is a pioneer in this scam.either this is the reality and the fact or he is just trying to persuade me to join his new mlm..i didnt refer to any facts or whatsoever.jus from the mouth.

haha.yg tu im definitely sokong.segan pn ade gk tp actually i used to be one of the mamat bodoh yg pcaya pada testimoni dn gmbr2 duit.bile dh join skali baru tau realiti.trus kluar laa..lagi mau tunggu??haha

HotLady said...

Adoi.... Aku gelak sakan la baca kad magic bin ajaib dorang 2...hahahahhaha...dah2 la. Benda cikai mcm nie pun nk di jadikan modal... Mcm mane ek kalau ada coli nano....hehehehe...

hyelbaine said...

Khairul,

Bodoh? I don't think so. As they say, fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me. At least you got out and it takes guts to admit that you were wrong.

+10 for Mastercopy Inc ;)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

sape ada kad tu? nk kopipes bleh?

sparkl.polaris4 said...
This comment has been removed by the author.
muhammad khairul said...

haha.u guys should watch the video posted at the SNTM group at FB..ade video demonstrasi.lagi ridiculous cara dia demonstrate

kimdaboom said...

JABATAN PENGURUSAN MAKLUMAT PERBADANAN LABUAN
Iskandar B. Raiman
Penolong Pengarah ICT III
087-408630
iskandar.raiman@pl.gov.my

http://pl.skali.my/web/guest/direktorihubungi;jsessionid=9EE29E444D3421E898842F1E0A94BADA?p_p_id=56_INSTANCE_3OZs&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-5&p_p_col_count=1&page=2

Staff gomen rupa-rupanya..

zarul3109 said...

hahahahahehehehehuhuhuherkkkarggkkk uhuk uhuk hukk....aku dah 3 hari rendam 'kad pengenalan+kad tepon,satu baldi lg....khasiat die lebih power dari kad ats td...ape kenamanye pung tak ingat...
sape teringin nak leh anhkat tangan....
hahahehehuhuhuerkkk hukkkk
agak2 kalau jual kat Ads4Faks laku tak ekkk?
uhuhuhuhuhu

Ahmad Fares said...

Aidid dh tahu pasal viponlineclub.com ? Portal pengiklan jugak katanya.

Kalau dlm FB - www.facebook.com/viponlineclub atau seorang userID "Arin Paramore".

Aidid Mu'addib said...

viponline: http://3.bp.blogspot.com/_7qHWiNcFDSw/TLkXGT3byjI/AAAAAAAAAF0/XS1w-EraJu0/s1600/39550_156130841074200_156116464408971_355891_4794002_n.jpg

Ahmad Fares said...

o ya...ada saya jumpe dlm entry sebelum ni.

Breakeven said...

~ how about ReachtoRich?
pernah dengar?

nasi ayam said...

owh,menda ni lebih kurang mcm Bio**** ni jugak..
rasa-rasa korang ni pon menipu jugak ke?

http://www.youtube.com/watch?v=jhmGpdUa0iY&feature=related

Laila said...

If that card can magically inflict severe stomach pain with intense diarrhea upon my boss for 5 consecutive days, then i want 10 of those cards please.

armie::parc::udinc said...

kawan aku penah join ads4buck..dok pakse2 aku join sekali...bile aku tanye bnd tu menatang ape..xnak terangkan pulak.ajak jumpe laa..ape laa...aku mmg x minat benda2 camni..kalo tak..melayang duit...duit die tu pun da byk melayang ;p

Laila said...

i'd love to know the kind of morons who're so phenomenally stupid to fall prey to dis scam & actually believed this card has "magical" attributes. Takder customer profiling ker, well apart from Malay & stupid. Those wth daddy issue ? Mummy issue? Short circuited?

azwan said...

Salam,

These MLMers know who they are targeting. Quite good in assessing their target market personality profile. The pioneers/mastermind group/founders are the culprits.They realize the hot spot of the target market group, serve their needs and take advantage of their naivety. These craps know how to play the game.

TQ

phreak-id said...

lol.. pembongkaran terbaru.. bagus.. bagus.. banyakkan lagi..

pasal kad magic tu. hampir semua mlm ada implement kad jenis macam tu kan?? lawak la. diaorang semua pakat beli kat china (company yang sama ke?) lol ..

Terbaru >> 1) 3 Tips Untuk Elakkan Ditangkap Khalwat 2) Facebook Ibarat Pisau 3) Pengasuh VS Amah

fahmie said...

bro Aidid....
saya nak sangat tanyer pasal benda nie..
saya tertunggu2 sekian lama kalo ader sesapa tanyer pasal produk nie....USANA
cara dia approach mmg jelas nampak style mlm, piramid. saya nak tahu lak pasal produknyer
org cakap bagus sgt produk2nyer...kat US well recognized... siap ramai athlete2 kat sana guna...
nak tahu sgt pasal2 USANA ni....

Aidid Mu'addib said...

USANA Health Sciences or USANA, is a MLM company that produces various nutritional and skin-care products. Most of these products are manufactured in the US and sold in international markets. In 2007, several of its executives were discovered to have made false statements in their resumes.
Lbh-krg Amway, Monavie, TF... keje MLM di mana kontroversi mesti timbul. According to documentation from USANA corporate, 87% of associates fail to make enough off of commissions to recover the cost of their qualifying purchases with 67% of all associates making no commission. 72.2% of all companies commissions are earned by the top 2.31% of associates.... cerita besa la tu.

hyelbaine said...

Laila,

You'd be surprised that not all of them who are duped are as per your categorization. I've known of executives, professionals and even senior bankers who fall prey to such scams.

The power of easy money is not to be underestimated; neither is the power of stupidity and ignorance.

ps>> I pun nak kad tuh if I can get my project customers to get sick for 5 days, boleh mintak nyawa sikit :P

encik azuwan said...

aku pnah kena approach dgn bdk2 ads4retard.mula2 otai die dok jauh dgn aku.skali aku hentam anak buah die..dgn muke rilex die pindah tmpt dok dpn aku.die ingat aku tak skolah ape.aku kasi die soklan cepu emas kalo satu malaysia dh join skim ni.ape jadi org last join tu?nak untung cmne?die punya putar-belit-alam mmg superb.lgsg jawapan aku die tak jawab.bullshit..aku tidak akan tertipu lagi!!!

yana said...

ish2...kelakar...sakit perut aku gelak...bodoh betul la budak2 ads4buck ni...kad rendam dalam air 15 minit boleh ubat mcm2 penyakit...hahaha...
lawak...lawak...kebodohan paling teruk selepas ACikai+gomo+armand...tak tahan nak gelak...
harus aku sebarkan pada family, rakan2 dan jiran tetangga semua...

Apisz Ashari said...
This comment has been removed by the author.
sparkl.polaris4 said...
This comment has been removed by the author.
Kar said...

aku rasa ac ni mmg ler dah masuk peringkat bengap tahap kritikal. dgn pendedahan bertubi2 dari aidid dan lain2 dari "gerakan anti_melayu_ bodoh_ dan_rakus_nak_cepat_kaya_tapi_malas_cari_rezeki_halal" ni, sapo lah bangang nak masuk join pakai gelang bangang dia tu.. terpakso lah gadai bentley tu balik agaknya nanti

Abdulla said...

salam,

saya ada jumpa album ni kat facebook, one of my friends was tagged in it.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=155035534542088&set=a.155035197875455.30147.100001069276772&ref=nf#!/album.php?aid=30147&id=100001069276772&page=2

ni ape plak?

Aidid Mu'addib said...

Caiit! Loginfacebook dapat 100 hengget!
Bloody crap... ngencing org la tak sudah, sudah.

http://aididmuaddib.blogspot.com/2010/10/finite-downline-skim-piramid-paling.html

muhammad khairul said...

hahahaha.bkn skim piramid la aidid.scam piramid paling sampah pernah wujud.

mike said...

Member aku letak kad bio energy tu dlm engine compartment kancil pastu kete trus transform jadi vw golf gfi mk6. tapi dia still bodo sbb joinT mlm.

Laila said...

hyelbaine,

At the risk of sounding like an idiot & mcm katak bawah tempurung, professionals really?

I’m aware that there are PMEs who participate in MLMs with decent (sensible) but overpriced merchandise to sell for quick bucks . But those who are involved in schemes with nonsensical products that offer moronic theory/solutions like this Bio card or the underwear that can transform one into KKardashian, and actually believe in 'em , is be-yond me. Are these ppl really dat na├»ve? How could they not see through da blatant lies & maneuvers. And those agents/speakers must be really dat good.

Frustratng tol..i mean I work really hard (2 jobs mind you, satu lagi kerja my boss, alaa the one whom I want to cast a Bio-card voodoo spell upon tu) so dat i can fulfill my expsv shallow needs (heh), diorang sesuka hati nenek diorang jer sedekah kat MLMs.

Fairuz said...

MLM is just like Wrestling. No matter how crap it is, there are some stupid people who still think that it is real.

As if I'd never existed. said...

sampai camni skali dorang nak tipu.

syockit said...

Trollin jap weih.

Aidid said:
"1. Apa2 kaitan dgn Russia tu semua kelentong. 4Life pilih Russia sebab... dot dot dot. Korang cuba fikirkan. Nape tak US? Great Britain? France? Malaysia? Kenapa Russia? ....hahaha!"

And fendy's reply was:
"Kadang-kadang jawapan perlu diberikan dalam bentuk soalan. Apa masalahnya dengan RUSIA? Pelajar kita juga ramai yang ambil jurusan perubatan di sana. Apa doktor mereka tak sepandai doktor dari barat ke hingga benarkan produk ini digunakan di Hospital dan Klinik."

Aku pun tak tau la Fendi. Apa masalahnya dengan RUSIA? Apa kata kita tanya RUSIA tu sendiri ye tak? Oops...

RHEA said...

en aidid, dah baca ni ke --> http://www.papagomo.com/2010/11/papadiva-ac-mizal-saudagar-gelang.html

sy tak faham..

phreak-id said...

@RHEA : aku dah baca jugak, cuma penulisan blogger tu tak mengemukakan apa-apa bukti. Dia buat demo? apa yang dia demo? Even kalau dia upload video pun kita kena kaji kesahihannya.

------------------------------------------------

"Untuk makluman semua sebelum AC Mizal dok sibuk jual gelang Megnetic ini Gomo dah 4 tahun jual Gelang ini di Uptown Danau Kota. Bermula dari Stainless Steel, Titanium, Tungsteen, Locket Steel malah sampai batu Gunung Berapi pun Gomo jual. Gomo tahu kebenaran barangan Megnetic tersebut dan Gomo yakin akan produk berkenaan".

Cuba fikirkan : gomo ni jual gelang tu Rm1000 ke kat uptown Danau Kota? sungguh tak logik tu. Uptown jual barang ribu-ribu.

Kalau gelang yang dijual di danau kota sama effect dengan gelang Rm1000 AC, baik kita semua beli kat danau kota je. confirm la murah!

Jom Serbu Danau Kota pastu jual balik RM899 (lagi murah dari AC punya)..

ops gua dah terlebih cakap pulak sehari dua ni. Sory to haters. Aku blogger cikai je. Aku bersuara sebab aku kelakar bila orang nak tunjuk bukti, tapi bukti yang dia tunjuk menggeletek hati.

Terbaru >> 1) Blog Pilihan Malaysia 2) Prank Paling Gempak 3) 3 Tips Untuk Elakkan Ditangkap Khalwat

phreak-id said...

Bro Aidid. U see my point? Agree with me?
Jom gelak. Hahahaha

smyMONAVIEmalaysia said...

seriously...kad ajaib tu... sgt kelakar...gud job tuan aidid

pingu said...

lama aku x baca blog aidid.. warghahahaha.. sakit perot aku gelak.. kad ajaib palohotak diorg ni.. warghahahahahaha.. hadoi.. ape ke bodoh sgt org yg join n pecaya kat ajaib cm bangang.. aduhhhh.. gilaaa tak tahannnn nak nanges baca benda nih... BODOHnya manusiaaaaa yg pecaya.. wahahahaha

Bomoh Hujan said...

---percaya atau tidak----
kad touch n go bagus..kasi angkat turun palang tol..
kad rebet petronas,shell pun ok...kasi diskaun
kad bank lagi la....mau kasi jolok dinding
paling nak kene jaga kad pengenalan....sendri mau ingat la...keh keh keh

Asyraf said...

ini macam kad dalam citer budak budak... mask rider apa tah... masuk kad dalam slot... pastu boleh panggil naga dari langit.... huhuhuhuhu..... kalah budak budak kalau ade yang beli benda ni.... hehehhehehehe.....

hyelbaine said...

@ Laila,

Most of them are in it for the money. None of them even believe in the product except for the very very few gullible one's. Not those who got there due to hard work, experience or qualification.

Those who get into management/executive positions because they're in 1 company for donkey years and untuk tunjuk appreciation for "loyalty", kasi ler naik pangkat....

Laila said...

@hyelbaine re:pangkat, dun think i have that kind of patience. Happy as it is , but the thot of takin over my boss' lucrative job sooner does excite me sometimes.:p

pingu said...

warghahahaha boleh jadi gila aku camni duk kat malaysia.. kelakaaaaa siaaaaalll manusia nih.. waduhhhh2... gila tak tahan aku sakit pinggann gelak guling2 atas meja warghahahahaha thank la adds4retard buat aku gelak camni. haku sakit kapala dgn fyp akhirnya terjumpa jugak lawak rendam kad.. warghahahahaha tak abes lagi gelak. kenapa ko tak jual je kad tu dah magik sgt? warghahahaha.. macam2 lah orang melayu yg makin lama makin mundur dek kepercayaan karut. baik aku jual cupcakes! sedap! yg penting halal! haha.. aduh.. thanx tuan aidid. u rock!! i love u so much laaah! haha.. sori kak, i mean i love ur husband's blog. so informative n kelaka. credit to pencipta mlm hahahahahahhahaha

muzalli sam said...

speachless...................

Just Me said...

elok la korang,, terjun la korang bersama dgn labu org yg bersangka buruk.. if you want to talk about divinity but at the end korang yang buat benda bertentangan dgn etika. Kutuk, fitnah orang lain dalam blog ni. Org MLM ke, Ads$bucks ke, orang2 ni sahut seruan "Jika kita tidak mengubah nasib kita, bagaimana Tuhan nak ubah nasib kita".. korang yg taknak berubah.. sahabat dulu berjuang agar Islam berkembang dan dinikmati oleh umat nabi zaman sekarang, apa salahnya kita membuka ruang pada orang untuk berjaya. Orang terdahulu dapat pahala, zaman skrg orang dapat pahala dan imbuhan. Kalau kita yg menanam pokok, kenapa bila orang menikmati hasil dari tanaman kita, memberi peluang pada orang lain untuk berniaga dari hasil usaha kita, kita tak boleh mendapat imbuhan dari usaha awal kita. Kenapa pula kita yang buat baik dari usaha orang lain tetapi orang yang terdahulu dapat pahala? so kalau Tuhan dah buat sistem camtu kenapa korang nak persoal, yang memulakan satu perniagaan, dengan sokongan kita orang yang kemudian berjaya, whats wrong with that? changing life of others who need shelter and new lifestyle. Orang yang berjaya, berilmu dan berharta kan lebih dekat dengan tuhan. Islam menentang kemiskinan dan kefakiran. Kalau you ingat kutuk orang, fitnah orang lebih ethical.. buatlah.

Of course along the line ada culprits yang larikan duit downline dan sbgnya buat that what make human so diverse.. ada yang baik dan ada yang buruk.. so yang baik kita ambil dan yang buruk kita jangan buat.

Pasal kad bio tu.. tu sama macam korang minum teh sebab anti-oxidant (healing properties).. kad tu ada seramic based from vulcano, so again its just another way of preserving healthy lifestyle, bukan sebab kita percaya benda tu ada kuasa.. Klau korang sceptical, tak payah la makan ubat.. doa je pada Allah tanpa ikhtiar..

Selamatkan lah diri kamu wahai sahabat, sedara seislamku.. jgn kita bersangka buruk dan menentang perkara yang kamu sendiri tidak faham!

Just Me said...

oppss..by the way.. ads4bucks already has SKMM endorsement. Deputy Minister of Finance even launched one of their product.

http://www.youtube.com/watch?v=UTEHQ7vRz9g

LittleLady said...

Just Me said...
Selamatkan lah diri kamu wahai sahabat, sedara seislamku.. jgn kita bersangka buruk dan menentang perkara yang kamu sendiri tidak faham!
------------------------------------------------

aku faham.. budak2 pun faham... ia adalah SKIM PIRAMID~! sekian..

Aidid Mu'addib said...

Tak faham? Hahahaha....
Kad Bio another way of preserving health? Hahahaha....
Bersangka buruk what the fuck samdol?
Gila babai punya anak org Melayu neh....
IT'S A PYRAMID-SCHEME YOU SHITTY USELESS PERSON!!!!
What the bloody 'ell?

Just Me said...

Kan aku cakap bahasa mencerminkan korang sendiri. We develop the growing path of the group... Mana korang faham, korang faham hentam bangsa sendiri. Selidik betul2 tak. Klau tak betul, gov tak endorse! Bila bangsa lain kaya, korang tepuk tgn.. Sorry la aidid, yr words is as what you are! We are who we choose to be!!!!!!!

mainrah said...

mungkinkah mereka2 yg memberi komen 'berfaedah' dlm blog ini boleh membantu saudara melayu seIslam di luar sana mencari pendapatan yg lebih baik untuk memaju dan mengubah nasib mereka. mungkin apa yg mereka kerjakan nampak 'bodoh' di mata dan di hati mereka2 di dalam blog ini termasuk juga sang penulis ttp apakah sumbangan anda sekalian dalam membantu mengubah nasib saudara muslim di luar sana? fikir2kan dan renung2kan

Aidid Mu'addib said...

mainrah...
Blog ini hanya highlight MLM/skim piramid/penipuan pengguna.
Kalau nak diskus benda lain, buat blog baru, cari moderator yg berwibawa dan silakan launch... boleh jugak buat perasmian, panggil Menteri datang, kasi gah gitu! Terus mencanak naik pageview sampai sejuta... yeehaa!
Anyway, aku tak mampu nak handle byk benda. I just stick to the point and the discussion at hand. Contohnya...
ADS4FAKS is a pyramid-scheme. That's it.
Moving on....

Aidid Mu'addib said...

Just me...
Selidik betul2 kejadahnya dol? Apa yg tak betul dalam artikel aku ni... highlight kan la, nanti aku perbetulkan. Jgn cakap aku cakap tak betul, tapi tak cakap pulak kat mana yg tak betulnya... Gilbab dungu dowh gitu! Dan sejak bila pulak kalau ada Menteri rasmikan pelancaran skim piramid ADS4FAKS terus ADS4FAKS tu jadi halal dan bukan lagi skim piramid. It's just news on TV3... berlambak skim piramid dan produk2 penipuan pengguna ada keluar kat TV3. Aku berani cakap menteri tu sendiri tak tahu Ads4Faks ni skim piramid... besa la tu dol. Dah byk berlaku berulang kali sejak zaman-berzaman.

http://1.bp.blogspot.com/_7qHWiNcFDSw/TQBTbrfF_GI/AAAAAAAAAqQ/PK2ArktZT-Y/s1600/Screen+shot+2010-12-09+at+8.58.53+AM.png
Tu dia haaaa! That's a pyramid-scheme.

http://4.bp.blogspot.com/_7qHWiNcFDSw/TQBZyJVdusI/AAAAAAAAAqY/g3fEGj-v5Wk/s1600/ads43.jpg
Tu dia haaaa! That's pure stupidity and kelentongan gilbab!

Kejadahnya kalau keluar TV, terus jadi skim piramid ADS4FAKS jadi skim piramid halal dan ada endorsement SKMM? Wadehel bahalol nya la pulak...

AND YES... MY WORD IS WHO I AM! Aku takde nak selindung2 dgn ayat2 manis macam korang pengamal Ads4Faks... tapi korang tu merosakkan ekonomi org Melayu dari dalam. Chayanunalip dan omputeh alkafirun sentiasa ambik kesempatan pada kedunguan org Melayu, dan pulak org Melayu tu sendiri jugak ambik kesempatan pada kedunguan org Melayu lain. I just say what is and what is not. Takde aku nak jadi macam korang pengamal skim piramid yg siap cakap berdegar2, siap keluar ayat Quran dan hadith, tapi sebenarnya menganiaya sesama org Melayu dari dalam... Memang la ayat aku menghina org lain, sebab org lain itu adalah macam korang yg buat skim piramid spt Ads4Faks... Korang memang sehina2 org Melayu what? Tak kan tak faham jugak sampai skrg dol?

We are who we choose to be kepala bapak kepala lutut engkau! Duit keuntungan drpd skim piramid yg korang kaut tu datang drpd anak-bangsa aku, bukan anak-bangsa korang. Cuba pegi kelentong anak-bangsa korang tu, pehal yg nak dikacau org Melayu kat Malaysia ni? Anak bangsa korang? Oh... bangsa dajjal wang-ringgit. Tak kan tak faham jugak sampai skrg dol?

Camni la... bendanya sempoi aje samdol. Takde susah2. Ko buat kerja haram-jadah skim piramid ko tu, dan aku pulak akan kempen pada org Melayu anak-bangsa aku supaya JANGAN join - jadi cepat sket skim piramid Ads4Faks tu crash tergolek-dog. Jadi nya, settle satu perkara. Then, korang buat lagi satu skim piramid yg baru, dan aku kempen lagik pada org Melayu lain yg tak dungu dan yg kesahkan halal-haram rezeki mereka supaya jgn join. That's it... moving on....

Just Me said...

To Little Lady and Sdr Aidid,

“Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.”
(Surah al-Hujurat, ayat 6)

1. Rujukan Jakim : Harga produk yang dibeli sebenarnya tidak sampai 30% dari wang yang dibayarkan pada syarikat MLM. (bermaksud produk dijual dgn harga tinggi iaitu lebih dari kadarnya dengan yuran keahliaan)

- Nilai produk ads4buck yg disediakan kepada ahli adalah rm1500 tapi yuran keahliaan dikenakan cuma rm420 (awk boleh check dgn orang IT) dan semua produk ini dapat pd harga rm420 > 1. SMS Blasters Sys utk global delivery 2) eMall with 9 local FPX ready, mcam Ebay 3) E-Library dgn 2000 document perniagaan termasuk kontrak guaman, kontrak pembeliaan 4) Virtual Office 5) Kad Bio.

so, garis panduan masih ikut jakim, harga jauh lebih rendah dari nilai pasaran..,bayar pulak seumur hidup sekali so takde penindasan (baca guide dibawah) dan kekuatan kami adalah pada produk yg boleh digunakan untuk usahawan atau persatuan dan individu..

2. Komisyen yang diterima ahli atasan untuk group adalah tidak melampau mcam garis panduan dibawah :
jika 1000 org sekalipun dibawah satu orang ahli (satu akaun), dia cuma dibayar 12 orang sahaja sehari max RM960 sehari mengikut sistem flushing ads4buck kerana ia melindungi kepentingan penjual (syarikat) dan menidakkan sistem piramid. Dan jika ahli membantu groupnya dibawah dengan seminar, konvesyen baru, dgn teknologi dsbgnya barulah ahli diberi incentive group developement, mengikut perkembangan group. Ini masih lagi mengikut kaedah islam.. sila rujuk perenggan "lampiran 3" dan "bonus". Sebab itulah structure multi level ini perlu jelas dan tidak disembunyikan seperti yg dituntut dalam garis panduan syariah.

3. HPA pun MLM, awak sanggup pikul tanggungjawab nak kata orang HPA pun main piramid? sebab korang semua main pukul rata kata MLM adalah sistem piramid. pokok pangkalnya ia masih multi level tapi semua ni ada garis panduan syariah yang perlu dipenuhi.. jgn main hentam tanpa periksa.

Little Lady, sedarlah bahawa
“Dan berwaspadalah dari mereka yang hendak memesongkan kamu dari jalan kebenaran.” ( 49 : Maidah)



Artikel lengkap sila rujuk http://hpa4u.wordpress.com/mlm-syariah/

Sdr Aidid, saya tidak menyalahkan saudara sebab adakala kita tidak mendalami ilmu sebelum kita membuat sebarang pertuduhan, balik lah tuan ke pangkal jalan! maaf diatas kata-kata saya jika melukai mana-mana pihak, saya hanya menegakkan kebenaran.. wajib kami membela jika difitnah..


jika mana-mana pembaca merasa tertipu dengan kenyataan asal blog ini, jgn berlengah lagi dan sertai kami.. satu perniagaan yang telah mendapat pengiktirafan kerajaan melalui SKMM dan produknya dirasmikan oleh Timb Menteri Kewangan.
sila ke http://on.fb.me/akademi69z

Just Me said...

ARTIKEL RUJUKAN : http://hpa4u.wordpress.com/mlm-syariah/

Perenggan 1
"MLM: YANG HALAL DAN YANG HARAM
Oleh: Ust. Ahmad Adnan Fadzil
Soalan; Sekarang ini banyak jualan langsung yang menjalankan operasi di Malaysia. Apa pendirian Syarak berkenaan MLM; apa ciri-ciri MLM yang harus dan apa ciri-ciri MLM yang haram pula?
Jawapan; Setakat sekarang ini penulis belum menemui sebarang fatwa yang jelas berkenaan Sistem Jualan Lansung MLM dari mana-mana ulamak muktabar hari ini khususnya dari Timur Tengah atau Al-Azhar sama ada mengharuskannya atau mengharamkannya. Namun secara umumnya panduan urus-niaga secara Islam telah dihuraikan oleh ulamak dengan lengkap dan panjang lebar di dalam kitab-kitab Feqah."

Lampiran 3
"FATWA TENTANG MELETAKKAN SYARAT BAGI MENDAPAT KOMISYEN" Soalan; terdapat satu system jualan produk yang diperkenalkan oleh beberapa syarikat yang diringkas seperti berkut; Syarikat menawarkan kepada orang yang berminat menjadi wakil/pengedarnya untuk terlibat mempromosi barangan/produk keluarannya dengan satu kadar komisyen tertentu (cthnya 10%) bagi setiap produk yang dijual, namun syarikat meletakkan syarat komisyen tersebut tidak akan diberikan melainkan wakil/pengedar melakukan jualan dengan jumlah tententu yang ditetapkan Syarikat. Adakah ianya harus?
Jawapan; Polisi jualan tersebut adalah harus. Ia tidak lain merupakan langkah Syarikat melakukan akad al-Ji’alah (pemberian bersyarat) dengan pengedarnya sebagai imbalan mempromosikan jumlah tertentu dari barangan/produk Syarikat. Jika ia berjaya melakukan jualan dengan jumlah tersebut, berhaklah ia untuk mendapat komisyen yang dijanjikan itu. Jika tidak, tidak berhaklah ia mendapatnya. Masalah ini termasuk dalam bab al-Ji’alah (pemberian dengan bersyarat). Sekalipun ada kemungkinan akan berlaku kepada wakil/pengedar mereka berpenat saja tanpa imbalan apabila tidak berjaya mencapai jumlah jualan yang ditetapkan itu, perkara tersebut tidak akan menjejaskan keharusan mu’amalah tersebut. Ini kerana telah sedia dimaklumi (dalam Fiqh) bahawa akad al-Ji’alah harus berlaku padanya al-Jihalah dan al-Gharah (yakni ketidakpastian) walaupun unsur tersebut tidak harus berlaku dalam al-Ijarah (akad sewaan)."

Perenggan 6
"Bonus" Dicadangkan pemberian bonus dilakukan dengan menepati konsep al-Ji’alah di dalam Fiqh Islam. Al-Ji’alah bermaksud menjanjikan suatu pemberian (komisyen) kepada orang yang melakukan suatu kerja atau tugas tertentu yang sukar seperti seorang lelaki berkata; “Sesiapa dapat mengembalikan untaku yang hilang, baginya pemberian sebanyak RM 200” (Al-Majmu’, jil. 15, Bab al-Ji’alah). Al-Ji’alah adalah akad yang diharuskan dengan dalil al-Quran dan hadis, antaranya firman Allah;
“Orang-orang menteri menjawab: “Kami kehilangan cupak raja dan sesiapa yang memulangkannya akan diberi (benda-benda makanan) sebanyak muatan seekor unta, dan akulah yang menjamin pemberian itu”. (Yusuf: 72)
Menurut ulamak, keharusan al-Ji’alah terikat dengan beberapa syarat, antaranya;
1. Pihak yang berakad hendaklah terdiri dari mereka yang memiliki keahlian untuk melakukan akad.
2. Hendaklah bayaran terdiri dari nilai harta yang diketahui.
3. Hendaklah manfaat yang diperolehi menerusi kegiatan ini diketahui pada hakikatnya serta harus memanfaatkannya dari sudut Syarak.(Wahbah az-Zuhaili, 4/787)
Jadi, supaya bonus dapat menepati konsep al-Ji’alah tersebut, maka pemberian bonus oleh Syarikat MLM hendaklah berasaskan kepada manfaat/kerja yang disumbangkan oleh para pengedar atau orang terbabit dalam membantu syarikat. Nilai bonus yang dijanjikan hendaklah dinyatakan dengan pasti oleh Syarikat kepada para pengedarnya supaya ia menepati syarat yang kedua di atas."

azwan said...

Hm..ade party kat sini, aku tak perasan.

Weh Just Me,
1) Aku tak minat dgn cara ko guna ayat2 suci murni utk berhujah. Ko poyo la wey. Cara ko same mcm makan benda haram dgn baca bismillah. you get the point dey?
2) Kad bio kepala puki hang? Ko jual benda yg zero value dengan harge ratus2. ape kejadah nye wey. ko bodoh ape? bagi clinical evidence kad bio boleh ubat semua benda yg ko claim tu, baru ko layak berdebat kat sini. ko ni la yg jadi perosak bingai. upline ckp kad bio bagus, ko pun baguuuus. upline cakap mkn taik bagus, ko pun baguuuuuuuss..you get the point dey?
3)Apehal dgn menteri kewangan? dia paham MLM? dia nak menggalakkan org berniaga je, taktau taktik cibai mcm ko ni. dia dtg, dia rasmi, dia pergi. Ko ingat dia analyze? dia ada masa nak analyze sumer tu? tanyela pak2 menteri ni apa tu MLM..dia pun jawab "erm..aaa..erm..aaa..saya tunggu laporan dulu lah". Bodot ko lurus bendul, baru balajar makan cili heh?
4)Dey dey..sistem is sistem la. ko nak kata untung 30% je ke, 5% ke, xnak kaut lebih2 ke, ape pointnye bai? masih guna aliran piramidnye. loser, ko nak bagi point baik ko bace semua entry dulu. ko pun main sergah kan? hahahkahak
5) hahahakhak..kalau ko tgk situasi aku ni, byk mencarut2. so nampak gayenye aku ni org yg teruk, jadi aku salahla. yahooooo! otak ko tu dah kena basuh, ape2 fakta org bagi pun dah tak lut.

end 1st round..

p/s: i miss MsAwin

Just Me said...

Azwan, call me Alif..

yap, join the party..

Thanks. I'm a muslim, has running malay blood in me and stood here just for simple reason. Hard facts!

1. ehh bukan ke kita org islam gunakan hadis dan alquran sebagai sandaran hidup? salah ke saya guna?

2. Do you want to reinvent the wheel for all scientific studies ? do you ask
for scientific facts when you buy cars, buy microwave, buy any drugs for medication.. if u starts to do that, yes we will present the scientific studies for nano technology.

2. This is what we called "due diligence". usually menteri especially ministry of finance, they will do investigation and check all legal resources before they commit to launch anything. Check your facts kay.

somehow its a loosing battle talking with u guys out there who always jump to conclusion!
Please! wise thinkers out there,, study the hard facts before barging in.

Salam. Alif.

azwan said...

Alif aka MsAwin versi 2,

1) jgn pusing2, takde ape yg salah bila guna hadith dan al-quran utk sandaran. Tp ko punye hal ni bkn utk sandar2 beb. Ko tu nak tunjukkan ko tu baik sgt, walhal benda yg ko guna tu perosak bangsa.
2) Berapa lama skim ko ni boleh bertahan? you tell me boy. ko tgk nanti bila ko dah terduduk, baru ko sedar langit tinggi rendah.
3) Hah, present la kat aku pasal nano technology ko tu. bagi aku research paper, clinical data. aku nak tgk beb...cepat2. Ramai researcher kat sini. ko ingat org2 kat sini dungu mcm ko?
4) Ko takpayahla nak advice aku pasal due diligence. aku work closely with PM department, EPU dan MTDC. Aku dah biasa pasal investment dlm life science business. ko nak ckp pasal due diligence dgn aku? aku muntah beb. Ko tu lurus bendul, otak kat lutut. baru nak kenal dunia, ingat semua benda lurus, what the fuck due diligence?

Ape loosing battle..ni fifa fiarplay punya..haaa cepat2...

Just Me said...

Aduh bro,, jgn insult intelligence ko sendiri la bro. ko jgn disgrace la PM dept dgn explanation ko mcam nie.. aku pun pernah kerja bawah Senator Idris Jala la bro, orang kat PEMANDU tu ramai member aku, aku pun penah lead national project la bro. byk org kat luar sana yg credible tinggi, so ko tak payah la hype link kau dgn PM dept.

Gov has noticed MLM sbg pemangkin ekonomi negara untuk rakyat bawahan. Cuma kita kena pilih mana yg baik atau tak. Aku tak kaya macam ko bro, so aku ambik peluang ni. Tinggi rendah langit, tu urusan Tuhan bro..

i'm wasting my time talking to u guys..

watever lah bro.. :)

azwan said...

Yeop2..
Ko tak jawab soalan aku. Mane clinical data pasal nanotechnology yg ko agung2kan sgt tu. bagi sini la bai..

Hhahahaha aku bukan nak riak beb. sebab org mcm ko ni kena ajar sket. cakap dgn ko ni takpayah belembut. sebab ko ni dah dungu kena brainwash dgn upline ko. cakap tak paham bahasa. so ko kena tau, ko kena jage2 sket ckp dgn org kat sini. org kat sini ramai yg educated, critical thiking, tak dungu mcm ko beb. dan kitorang tak amik bulat2 ape aidid ckp beb.

Pemandu, pembonceng ape2 profile ko pun, ko tak padan dgn gaye ko join menatang ni. bai..aku tgh tunggu research paper ko ni bai..

Aidid Mu'addib said...

Of all the topic of all my entries... Ads4Faks was one of the stupidest and clear-cut pyramid-scheme there is in Malaysia right now... Tak sangka pulak ada self-righteous bahalol nak defend sampai keluar ayat2 berbau agama wadefak... gilbab dowh! hahahaha!
Tu la pasal beb... byk sgt minum air rendaman kad nano-tech ko tu kut bro... hihihihahahaha!

azwan said...

Yeaaa...

Aku rindu sgt2 la kat MsAwin. One of the thing i enjoyed most about this blog is indirect education to the Malays out there. Yolaa aku tau cursing words aku pun, tapi bdk2 MLM ni mmg tak bleh mkn saman. dah buat keja bingai mmg patut kena siku pun.

Ceh aku masih menunggu research paper nye..

Just Me said...

Kau google la bro..aku dah letih nak melayan ko ni.. sbb korang dah sceptical, banyak kat internet tu, ni contoh.. FIR card ni sama yg ada pd kitaorang.. ikut polisi syarikat card ni kitaorang bg free je. Yang lain tu internet-based products. Clinical study org yg sama Jae Won Lee.

Kita org Islam bro, bukan benda ni ada kuasa but insyaAllah ini satu ikhtiar, as how we rely on drugs for medication.

Clinical study :
http://www.e-djtrade.com/co/cleanhitec/GC03450226/CA00560838/FIR_Health_Card.html

Bio researcher :
Jae Won Lee, http://www.korea.ac.kr/~biostat/

Nasihat akhir bro, jangan banyak jaja dan takbur fitnah bro.. gunakan ilmu sebagai asas. Aku dah masuk 40 ni, akhir kata,, jgn bazir masa korang hentam bangsa sendiri.. statistik terkini DEB pertumbuhan 7%, org kita baru 2.5%.. lagi setengah abad, org kita dah melukut ditepi gantang.. yg kita masih nak pijak bangsa sendiri. Aku dah bg facts kat atas sistem multi level kitaorang yg menidakkan sistem piramid.. bacalah sebelum korang nak mencarut lagi!

azwan said...

Wey mamat,

Ko dah pun masuk 40, ko yg takde asas ilmu.
ape clinical study yg ada kat web tu? berapa jumlah subject guna? mana pre-clinical data nye? mane first in human study nye? abstract pun tarak. kalau setakat testi pun mane boleh pakai dey kalau ko nak claim benda2 tu.

Tu aku cakap ko ni takde ilmu, main join benda alah tu, jual bagai nak rak heboh boleh ubat itu ini? ko paham tak maksud aku? itu aku cakap ko ni bodoh sombong. ko ade medical degree beb? takde? ade allied health degree? takde?

Dah 40, dah cukup matang tp tak sedar2 diri. org mcm ko ni yg buat DEB 2.5%. bodoh dan tak boleh diajar, org sumbat ape ko telan jek. ko nampak tak level ko skang? tu sebab ko senang sgt kena tipu.

wey mangkuk, ko tau kenapa kitorang ni skeptical? sebab kitorang ni ada ilmu dan experience. tau nak interprate research camne. tau research tu viable ke tak. tau nak analyze itu ini dari awal sampai akhir. ko ade skillset tu beb? research cokia dlm web tu aku boleh suruh member aku buat kat lab UTM dalam 1 month je.

bro, ko cakap pompang pompang melayu tak maju. ko tau apesal tak maju? sbb adenye org mcm ko ni, dah 40 takde ilmu, main belasah masuk benda useless camni. ko bukak kedai burger buat francais lagi bagus dey! bro, ko takde knowledge, so ko dah masuk gaung.

aku beria layan ko ni sbb aku nak bagitau semua org kat luar yg tgk web ni...bila dah masuk umur 40 buatla something yg worth it. Guna ilmu dan experience. Org mcm ko ni ckp lembut2 mmg tak jalan, ko ni patut kena maki, lempang, baru berkesan.

Just Me said...

Ko lagi hebat dari Prof Jae Won Lee..? dah la dik, malas nak layan ko.

Laila said...

Owh Just Me..you didn't just say that..*gasps*

You're going to unleash the thunder and lightning...

azwan said...

dik? hahahahkhakak..

Bodos punye budak, ingat aku lagi muda dari ko? fucker? ko dah taktau nak jawab camne ke?

Prof Jae Won Lee..hebat siot profile dia. Ko plak? sah2 senang kena tipu, knowledge zero, harapkan bontot Ju-On, eh Jae Won. Right, research tu means something, but worth nothing. level of research dia sama macam level gelang AC Mizal yg mangkuk hayun, yg memang senang sgt dimanipulasi utk tipu level org cam ko ni. bagi aku journal dia beb. buat kerja level lab claim lebih2, apehal bingai?

Dey, kalau aku jadi ko, aku bawak data2 hampeh yg ko agung2kan sgt tu, tanye profesor2 kat sini, boleh tak claim itu ini, tanye NPCB. ini main belasah, ilmu pun tarak, sibuk pasal DEB. tu sbb ko gagal beb, 40 pun masuk benda alah ni. ko jadi bahan beb.

azwan said...

Siot dia blah camtu jek. aku nak entertainment. Looks like MsAwin still No 1.

LittleLady said...

batu gunung berapi mmg dah lama jadi modal org berniaga sejak zaman dulu kala..

1. dulu2 org jual batu gunung berapi tepi jalan, dlm bentuk raw aje.. beli batu ni, rendam dlm air pastu minum. semua penyakit pasti akan sembuh..

2. zaman sekarang batu gunung berapi diolah dlm bentuk berbeza dan dijual secara MLM contohnya dlm bentuk pendant, cincin, gelang dan sebagainya. boleh direndam dalam air dan boleh juga dipakai. semua penyakit pasti akan sembuh.

3. yang paling latest, batu gunung berapi di diproses seperti bentuk kad kredit. dan dijual secara MLM juga. boleh direndam dan dimasukkan ke dlm poket saja. semua penyakit pasti akan sembuh. bkn itu saja, pokok2 juga akan tumbuh segar dengan menggunakan kad ini.

hai gunung berapi... kalau kau meletus aku tak heran la sebab ramai benar manusia gunakan populariti kau.. sekian~

LittleLady said...

alahai azwan oi. baca la smpai abis.. ko tak detect bunyi sarcasm ke dlm ayat aku tu.. ke aku tak pandai susun ayat.. hee..

aku ni geram sebab ada member beriya pomote pendant gunung berapi excel fusion kat aku. kunun2 power giler.. pastu baca kat komen lak Just Me ckp kad dia pun asal dr volcano. cikai punya idea... hakktuii... :P

azwan said...

hahahhahahakakak..
No sweat sayang, as long as you are anti MLM.

ilufne said...

kahkahkahak! siannnn little lady hahahahha!

LittleLady said...

hee... azwan dah panggil syg tu.. lembut hati gue.. heee :P

Laila said...

azwan, if you want MsAwin back, you gotta suck up to Aidid. Heheee

Aidid has already put the kibosh on MsAwin's plan to stay on, and Aidid is the only person he/she would respond to if asked to quit or return.

azwan said...

Oit ape jadi, aku baru lepas makan ayam penyet. mane respon en alif ba ta?

Hoh, pantang aku salah sergah. hahahakhakahha! Yola, MsAwin punya point mmg sedap untuk dibantai. Tuan punye blog takkan unblock punye la.

Aidid Mu'addib said...

Just Me said...
Ko lagi hebat dari Prof Jae Won Lee..? dah la dik, malas nak layan ko.

Isunya bukan dia tu lagi hebat dari Prof Kejadah dari Korea tu samdol. Isunya ko punya IQ aje yg kureenngg sket hebat drpd byk org yg baru akhil baligh... crazy fuck dumbass punya bahalol bingai. What the fuck punya critical educated mind yg boleh senang2 percaya pasal kad magik sebegitu boleh kasi org sehat... memalukan org Melayu betul laaaa.... sakai Papua New Guinea yg bercawat pun aku rasa takde sebangang 40 year old virgin yg ini... tak kan sakai tu sanggup rendam kad nano-tech ADS4FAKS dalam air utk dibuat minum. Think about it for a tick!
Gilababi terencat akai btoi! Patut la skim piramid sebegini berleluasa... patut la Malaysia maju dlm isu kelentong mengelentong MLM... korang semua boleh tengok kat mamat ni... cish! Buat malu org Melayu sampai ke anak-cucu la sekor ni....

dah la bang, maleh nak layan ko yg IQ kureeeeeng...

Aidid Mu'addib said...

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=149796738411151&id=144366415620850&notif_t=feed_comment

azwan said...

Ade troll = rase nak hempuk
Takde troll = bosan plak

Bila next entry Aidid? pasal DCHL? Mamat pengasas tu kaye giler babi. Rakus siap pakai Bently.

Just Me said...

aidid,, kawan ko 'GuaHenjet Aje' mgkin nk tgk nie.. mana ada lesen AJL, ads4bucks bukan bwh akta jualan lansung la..

http://2.bp.blogspot.com/_I2A8NiQOQPI/TU1LPSExayI/AAAAAAAAAAw/DxEcPK39s44/s1600/skmm.png

satu lagi, skim piramid ni ada panduan syariah la, tahu baca ke tak.. facts ada tp ko nk tegakkan benang basah gak.. mmg korang ni budak hingusan la. hidup setahun jagung nak tunjuk pandai.... org yg suka tabur fitnah ni elok di lempang je, azwan tu pun sama gak.. budak hingusan.. (pinjam ayat azwan).. ko aidid masih nak jaja konon menteri tak check credible syarikat sebelum pelancaran.. geli la dgr explaination ko. sian kat ko penat kali ni sebab ada facts.. so byk skit kerja kan.. multi level tu mmg ada bro, tapi bro lu lupa pasal flushing system tu.. nak hentam MLM pun be selective la. buat listing mana yg ok, mana tak. at least ko contribute pada society. tgk ko cam gempak, dok kat USA, aku pun gang budak ivy league dulu.. tp nape ko jadi camni,,pening gak tgk ko.

korang ni perli hasil bumi tuhan cam takde agama, gunung berapi ke apa ke, tu semua bumi Allah tinggalkan pada kita utk kebaikan manusia.. nasib korang tak persoalkan scientific studies pasal air zam2. Berjuta org minum, takde plak aku pernah dgr org nak clinical study.. mineral based gak..

aidid, azwan, little lady, maaf yer kalau terkasar bahasa, aku dah maafkan dosa korang.. ok bro lain tahun kita bual lagi..

Aidid Mu'addib said...

Kat mana agaknya mamat ni kompius?
Jenis org Melayu yg percaya kaedah rendam kad plastik saiz kad kredit utk diminum airnya supaya menyihatkan tubuh-badan dan menyuburkan pokok bunga... wadefak dey? Dan ada hasrat nak tuduh aku pulak yg tabur fitnah. Kejadahnya haram-jadah aku nak tabur fitnah dey bahalol 40 tahun yg tarak sekolah macam sakai Papua New Guinea pakai cawat makan babi hutan tepi unggun api "Just me" wadefaaaaaak? Kengkadang mmg give-up betul aku dengan si sengap-bingai org Melayu sebegini... kalau ada anak, berapa la agaknya IQ? Kalau dah bapak nya IQ sebegini, elok jgn beranak la wei! Aku ulangi lagi sekali: Kad plastik saiz kad kredit, rendam dalam air, buat minum - adakah itu amalan harian this 40 year old virgin? Gilbab terencat akal dowh!

Diambil drpd web promosi Ads4Faks:
Kad Bio Energy merupakan sebuah kad yang dapat membantu untuk meningkatkan tahap kesihatan anda. Dengan menggunakan nano teknologi, kad ini mengandungi serbuk bio seramik yang menghasilkan Far Infra Ray (FIR). Berikut ialah kelebihan-kelebihan Kad Bio Energy :
- Melancarkan peredaran darah di dalam tubuh badan manusia.
- Meringankan stress serta kelesuan badan.
- Meningkatkan kecergasan serta tenaga.
- Efektif untuk membunuh bakteria.
- Mengaktifkan molekul air minuman.
- Mengaktifkan molekul air di dalam tubuh badan.
- Menghilangkan bau yang kurang enak.
- Membantu mengekalkan kesegaran bahan makanan di dalam peti sejuk.
- Boleh membantu meringankan kesakitan seperti sakit kepala, sakit otot serta sakit belakang.
- Membantu tumbesaran bunga-bungaan, sayuran serta tumbuhan.
Cara menggunakan kad ini ialah dengan meletakkan kad ini di dalam poket kemeja, poket seluar, baju dalam dan tempat yang berhampiran dengan tubuh badan anda. Boleh juga direndam di dalam air kosong selama 15 minit dan air tersebut hanya perlu diminum.

Elok humban aje org2 Melayu yg percaya benda sebegini sekor2 masuk lombong... biar mampos cepat. Selamat org Melayu drpd gene kebahlolan yg tiada tandingan macam barua sekor ni... selamat generasi akan datang.... mmg betul la tajuk artikel aku ni.... kow-kow!

ADS4FAKS - KEBAHLOLAN TANPA SEMPADAN.

azwan said...

En Alif Ba Ta,

Ko perasan tak level kebodohan ko skang ni. camni...kitorang ni deal dgn facts. mana clinical research pasal kad tu bai? tu yg aku nak. aku nak tgk betul2 viable ke tak, kalau bagus, aku boleh nyumpah balik si Aidid ni.

Ko takde ilmu bro, aku repeat ko takde ilmu. cakap beria, claim haram jadah. ko jual produk cikai kad tu ko ingat tak berdosa ke menipu org? ko ingat rezki ko halal jual product sampah? Sape tabur fitnah skang? ko cakapla kat aku mane clinical evidence kad bio tu puki. bagi aku link dia. tu aku cakap ko ni terlalu bahlol sampai tak paham bahase. elok aku lempang ko 10 kali. umo 40 tapi sah2 bangang. mane clinical data tu sial..?

apesal ko pikir aku mude dari ko? hahahah xde otak. ko nak judge aku dari gaye aku tulis? aku baby boomers dey, bukan sampah, budak hingusan baru masuk 40 macam ko.

apahal dgn air zam-zam. takde sape question kelebihan air zam-zam. yg pentingnya kita kena gunakan akal utk kaji ape sebenarnya yg buatkan air tu baguih. same gak mcm habbatus sauda.

gunakan kepala hotak bana ko tu utk jawab soalan aku..MANE CLINICAL EVIDENCE BIO KAD TU CIBAI?

chelle said...

muahahahahahaa... salam semua..
ni yang sy perasan.. kenapa semua ahli 'berjaya' mlm mesti posing sakan dengan keta mewah diaorg? contohnya jutawan ads4bucks ni, faisal, apasal tak habis2 ngan keta 6 series dia tu? mana gambar pegi cuti2 ke luar negara? tak payah lah jauh ke eropah tapi setakat negara jiran....
bukan apa.. ni kalau nak 'mengkonvincekan' orang join benda ni mesti tunjuk ckit kejayaan dan kemewahan dia cikit2 kan. kan? setuju tak?
satu lagi sy prasan.. baju dia... murahnya.. tak macam pun baju branded mahal2 seperti emilio valentino, renoma. etc.. etc.. nak kata baju branded diskaun 70% pun tak da rupa pun.. kot2 beli kat kedai yang jual baju2 china tu. kasut pun mcm beli kat bata jer.
kalau tak caya cuba tgk betul2 semua gmbar kat facebook dia tu.
banding si faisal ni dgn pekerja salun/ kedai jual baju kat timesquare, sg. wang tu lagi vogue n class pekerja ni dari dia.
satu lagi.. kalo korang fikir kenapa lah orang2 ads4bucks ni asyik2 keluar dlm paper n magazine, sebab diaorg beli iklan.. so kalau dia beli iklan beribu2 mestilah kena buat story pasal dia. fikir orang kat paper tu sibuk sangat ker nak tulis pasal orang main MLM ker?
jadi, kalau mak cik jual pisang goreng nak buat iklan bisness dia 5 ribu kat paper tu boleh request utk orang tulis pasal dia..
sesiapa nak join2 tu fikirlah 6, 7 ,8 kali dulu.. betul ke tak dapat duit seperti dijanjikan tu? kalau betul benda ni memang berhasil kenapa hanya melahirkan 2 jutawan jer? yang 70,000 ahli dia kenapa bukan jutawan?
jangan bazir masa menjebak diri dalam benda tak berfaedah ni, baik jual pisang goreng ker, keropok lekor ker.. ternak kambing ker.. sebab benda ni tipu semua. sekian..

azwan said...

Salam,

Kesimpulan pasal Alif Ba Ta:

1) Tak dapat provide quality clinical data pasal bio kad. hal ini disebabkan beliau tiada knowledge langsung pasal biology, hanya harapkan apa yg disuap oleh upline.
2) Beliau tidak faham apa keperluan saintifik yang membolehkan bio kad digunakan untuk tujuan2 spesifik kesihatan.
3) Hanya mengharapkan alasan panel syariah dah luluskan. Dia sendiri tahu yg sistem pyramid ni one day akan collapse. ada kemungkinan besar dia akan tubuhkan syarikat MLM sendiri di kemudian hari sebab dah faham taktik2 penyangak MLM.
4) Dia tidak rasa bersalah menjual product yg tiada kualiti. ini jelas satu penipuan kepada org ramai walaupun beliau sebenarnya naif pasal kad bio.
5) Tiada juga rasa bersalah suap anak dengan punca rezeki cara menipu dan memanipulasi org lain.
6) Tidak juga rasa bersalah pada orang2 terakhir join skim ini, yang mana mereka jelas akan gagal disebabkan sistem yang telah tepu.
7) Kematangan yang kurang, kerana walaupun sudah berumur 40 tahun masih lagi join skim2 macam ni, yang biasanye disertai oleh anak2 muda generasi Y, yg baru nak belajar erti hidup
8)Beliau tidak pasti apa sebenarnya keperluan ilmu sains dalam mengkaji apa kelebihan yg tersirat dari hasil bumi. Beliau berpendapat apa yang natural di alam ini, sedia untuk diguna terus. Beliau tidak tahu apa gunanya kajian ilmu sains dalam mengoptimumkan kelebihan sumber alam bagi kebaikan manusia.
9) Beliau adalah contoh orang Melayu yang gagal, mencari jalan singkat untuk berjaya melalui perniagaan.

TQ

Laila said...

He left already?

Owhh Just Me..you disappoint me baby..

I was hoping that you’d fight on & give what azwan & Aidid wanted and make me a believer. I almost had one leg at the door of this blog.

Maan..I was just about to ask if this Bio Energy card can help me with my illness that I’ve been suffering for quite some time now. See ..everytime I read this blog, my heartbeats/BP'd go haywire causing me to have some sorta epileptic-like spasms (sawan-bab like), so I was wondering if this bio card is the solution. Forget what I said earlier about this bio card being the most phenomenally stupid product in the universe and those who bought it are as phenomenally dumb.

I guess it’s too late now. Heeeeee.

Just Me said...
This comment has been removed by the author.
Just Me said...

Hi Laila my dear.. not to disappoint you,
ppl like you, are the compelling factor for me :)) The said bio-card or FIR card in which ads4bucks introduced has a similar technology used for fashion as well.
There are fabrics equipped with FIR technology or what we called Far-Infrared-Rays (FIR). Few scientists in the like of Prof Jae Won Lee, Dr Sasaki Kyuo have extensively promote this technology for many known healthcare industry. eg. http://ubeebeautiful.blogspot.com/2009/06/information-about-fir-far-infrared-rays.html ; just google them, the products.. For God sake, volcano substance and other natural compound similar to "Air Zam Zam" are His gifts for the good of mankind. I don't need my upline or leaders to explain about the properties or FIR cards values.. Its a proven technology by the industry. What could compare those scum-bag vs captain of industry?

And to Chelle, the evidence of less millionaire in ads4bucks actually a hard evidence that this is not a pyramid system, if we do, don't you think we could had more millionaire? is this a rocket science for you guys to understand?.. But ads4bucks has developed potential people with earnings around 10k-50k a month which more realistic. we've flushing system of max 12 ppl to ensure the ones who making efforts will get extra token. again, it is also syariah compliance based on the principles attached earlier.

I can't keep coming back just for replying some idiots who think their blog could rally people minds towards a narrow minded perception. I've prove my points. i've even gave a link to SKMM approval and explain how the system works. And now, they're diverting the facts to FIR cards clinical study to cloud your minds supporting their objectives. They treat other people life-altering-experience like sports. People grabbed opportunities coz they want to change! a better way to do its to list which MLM or company has credentials and the one which clearly violate the laws and public interest.

Laila, I think you and silent readers out there are smarter and just need some facts and motivation to stand in between their evil minds.. i gave constructive feedbacks, but they wont listen.. ~~typical minds of 'budak hingusan'. They don't have other things to do rather spitting and stepping on their own races!

Folks, do better stuff coz here "stupidity has no limit"..

Aidid Mu'addib said...

What the fuck this bebal-bingai tak sudah lagik neh? Kalau ada flushing max 12 people, makes it not a pyramid-scheme kejadahnya mamat? Kek mano ko belajar jang oi? Universiti mana ko graduate? Colombo ka?

Ads4Faks mengamalkan sistem skim piramid tajaan 1 cari 3, yg mana flushing ke, barua flushing datok-nenek ke.... ianya tetap menjanjikan 66.67% mala'un yg kena kelentong akan rugi bila skim ni crash... business school mana mamat ni dapat BA agaknya? Oh ya... Colombo, Ceylon. Matematik paling basic dlm skim piramid pun boleh putar-belit lagi ka samdol? Org kat blog aku dah advanced bab2 skim piramid ni, kalau ko tak perasan laaa.

Sapa tahu bila benda ni akan crash? Akauntan Ads4Faks yg review jumlah keahlian yg tahu... dan bila dia buat kiraan and analisa trend keahlian, dia boleh predict bila skim piramid ni akan crash. So, pihak KPDNKK perlu buat siasatan accounting syarikat lintah-darat ni.... tapi, don't hold your breath seeing that day to happen. Bila dah crash, baru la govt. keluar statement sekian2... dia org ni barua sekian sekian... bla bla bla. Money talks maaa....

I can't keep replying to sakai macam bahalol yg ni, yg masih jugak mahu mempertahankan kaedah rendaman kad plastik dlm air is a logical scientific wadefak volcano substance kejadah since it's a proven technology yg diterima-pakai oleh lembu dan keldai dan kambing dalam dunia ni - FIR is FAR INFRA RED, it means it needs a high energy power source - teknologi kelentongan pasal FIR ni digunakan oleh banyak syarikat MLM utk kelentong pengguna kiri dan kanan, bersepah2 lepas sekor-sekor... satu teknologi yg non-existent. Aku dah bincang panjang-lebar isu FIR ni dlm entry sebelum ni dalam isu thermodynamics... hanya mamat bangang nak mampos ni aje yg tarak baca punya olang. Gila2 kena brainwash dgn CEO Ads4Faks... sampai sains yg dihuraikan dah jadi macam haram-jadah punya sains. Meaning sains yg tak wujud kat alam nyata, hanya dalam alam Ads4Faks... macam Prof Korea tu boleh dipercayai la pulak... what the hell punya senang la kena kelentong. Gilababi terencat akal nak tegakkan jugak isu volcano taik kucing dalam kad bio Ads4Faks kasi lancar peredaran darah dan kasi pokok sayur jadi segar - what kind of IQ we're talking about here anyway? IQ Forrest Gump ka samdol? IQ lembu?

YES! YOUR STUPIDITY REALLY HAS NO LIMITS! GILABAB PUNYA BAHALOL 40 YEAR OLD VIRGIN YG SEKOR NI... ASTOUNDING PHENOMENON!
(Actually... not really. Berlambak org Melayu yg bahalol macam ni kat Malysia. Org dah sampai ke bulan, dia amalkan minum air rendaman kad plastik Ads4Faks...).

azwan said...

Hahahahkhaka!... ko tengok mamat barua 40 tahun ni refer scientific evidence dia kat blog ni...ni reference dia? hHHAHAhahak! Sweet 40s aa.
http://ubeebeautiful.blogspot.com/2009/06/information-about-fir-far-infrared-rays.html. badigol ni yg ko kate "constructive feedbacks"?

Bro, bro..you know nothing about science. Bodoh nak mampus patutla senang kena tipu. Just google, hahakahakak just google. Satu keturunan konpem bodoh neh.

"People grabbed opportunities coz they want to change!" --> ni ayat kelas malam MLM. Umo 40 baru nak belaja, tak sedar2 diri. budus aku tak sabar tgk org mcm ko yg dah tak boleh diperbetulkan ni gagal. sebab bila dah terduduk baru ko belajar. ko boleh gi mampus dgn MLM ko yg rate2 5-6 tahun je bertahan. ada paham retard?

"I don't need my upline or leaders to explain about the properties or FIR cards values.. Its a proven technology by the industry." --> Of course ko tak perlu bai..sebab ko bkn dalam league tu. ko just a budak hingusan/layperson. Ko taktau nak critic ape, just terima ape dalam google. Hhahakakaha sah2 bebal sombong.

"I can't keep coming back just for replying some idiots who think their blog could rally people minds towards a narrow minded perception. I've prove my points." --> siape narrow minded bai, ko ke kitorang? ko tgk brape ramai visit this blog dan brape ramai give positive comments? ko siape bai nak judge? bawak geng2 penyangak ko berhujah kat sini kalau ko tak mampu nak buat. kitorang open for discussion.

"And to Chelle, the evidence of less millionaire in ads4bucks actually a hard evidence that this is not a pyramid system, if we do, don't you think we could had more millionaire? is this a rocket science for you guys to understand?".. --> the fact that its a hard evidence you earn nothing from ads4bucks. its useless and a total stupidity. saje nak tunjuk keter lepas buat loan bayar riban2 kat bank every month.

Forget about my statements above. Focus on this one: We are not trying to cloud anyone's mind here. When you want to sell something, you are selling the benefits. To sell the benefits' you must know everything about the products, not just by googling, referring to respective researcher. The researchers have done their job, but is that level of "job" allows your company to make such stupid claims? People like Laila are waiting for facts. You give me a good clinical evidence, then thats it..hats off to you, Alif. If you don't, then you are actually a dumbass, manipulating basic research data to make stupid claims/indications that is not proven by any local authority. This is very simple bro..i have show you the pathway, and you just have to prove it right here.

Just Me said...

"Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and consciencious stupidity."
-Martin Luther King, Jr.

Aidid Mu'addib said...

Ha... elok la tu ikut kata org kafir sebagai panduan... kejadahnya dol? Kalau aku cakap ko tu bangang nak mampos rendam kad plastik dalam air buat minum utk kasi sihat badan... is that ignorance fucking hell ha you stoopeed dumbass? Dan sejak bila Martin Luther King kasi spelling conscientious sbg consciencious? Kalau nak copy-paste sebab nak tunjuk kat org lain yg ko tu pandai (sket2)- at least, get the spelling correct la mangkok-hayon you psycho dumbass!

Is is conscientious stupidity when people refuse to believe your psycho-useless-babble that Ads4Idiots is not a pyramid-scheme? Dol... it is definitely nothing more than a blatant clear-cut pyramid-scheme for useless uneducated idiotic Malays like yourself, no mystery there. And don't ever forget that your bio-whatever-the-fuck-you-wanna-call-it ridiculous non-existent nano-technology quackery plastic card from some volcano is pure stupidity to the extreme... which of course is only fit for the IQ level of donkeys and goats? Ha samdol woi? Wadefaaaaaak punya IQ ko neh?

There's nothing sincere about you and your Ads2Idiots... keep that in mind, you fucking useless shit of a 40 year old psycho virgin. Memalukan org Melayu haramjadah betul mamatnya! Gilabab mengalahkan babigila...

Zaquan Adha said...

1st......

ilufne said...


"I am a Muslim, because it's a religion that teaches you an eye for an eye and a tooth for a tooth. It teaches you to respect everybody, and treat everybody right. But it also teaches you if someone steps on your toe, chop off their foot. And I carry my religious axe with me all the time."

--------------------------------------------------------------------------------

"There is nothing in our book, the Qur'an, that teaches us to suffer peacefully. Our religion teaches us to be intelligent. Be peaceful, be courteous, obey the law, respect everyone; but if someone lays a hand on you, send him to the cemetery."

-Malcolm X



chop off all their foot dude! :D

azwan said...

Lagi banyak dia type, lagi terserlah kebodohannya. ntah mane geng2 dia yg lain, patut join la skali party ni. Apelaaa yg bangang sgt, dari 1st commentator blog ni semua dah pecah perut bace pasal kebodohan bio kad tu, sampai dia je...boleh backing plak tu. tak sangke gak aku ade org yg sanggup backing. kalau tgk evidence Monavie tu actually lagi kuat dari bio kad, jadi aku paham gakla ngape si MsAwin nak backing. ni bio kad??? bio kad??? Haiyaa....umo dah 40 plak tu. ade gak org jahil camni. hai2...fail2..

kepada budak2 muda yg bace cerita en alif ba ta ni, amik2 la pengajaran. daripada korang sibuk benda ntah hape2 yg tak pasti ni, kalau korang nak buat bisnes gak, buatla care yg betul. belajar daripada asas bisnes, finance, marketing, accounting, buat business plan, etc. Ni blaja pasal skim pyramid, jadila mangkuk hayun 40 tahun ni. umo dah 40 tahun tapi tahap pemikiran mcm bdk hingusan.

Laila said...

Thought the comment has stopped right where I left. I suppose the party didn’t end there.

Now I feel kinda guilty. Should i? Just Me, didn’t mean to mock or add fuel to the fire (well kinda initially) but my stance’s clear from the get-go. Nobody’s swaying my judgment, not azwan nor Aidid , or anyone else here..

Ya know.. under usual circumstances, depending who and how ”duh” or annoying the MLMer/troll is, I’d say: Whoever those fucking patronizing opportunists that created this idiotic product and whoever delusional loons/inbreds falling prey to it , have redefined stupidity & brought it to a whole new fucking level.

But I’d like to think tt you’re a pretty decent person, so I wanna say ..if you really believe in this product & its supposed benefits, I guess it‘s your choice to make. Oftentimes, I’d keep an open mind and try to understand issues from diverse perspectives (pro /anti MLM ) and will evaluate them further based on what I think is right or logical from where I stand, as a layperson. But Bio Energy card? I’m sorry hun, but I couldn’t bring myself to even imagine someone would actually drink water out of this card (well..from da gelas) and the available “facts” are certainly not hard enough to make me a believer. Even with the presence of the “supposed evidences”, I still cudn’t wrap my head around this wayward routine/idea . It’s just too mind-blowingly mind boggling.



p.s If I’m an Idol judge, I’m definitely a J.Lo or Paula A who just can’t say no to mediocre try-outs. Mark Burnett, please bring back Rock Star!

It Just Me..... said...

Cam ID aku je...huhuhu...

chelle said...

Salam.. sorry lagi menyampuk lagi di sini. tapi saya nak juga coz pernah berlaku something2 laa ngan Ads4bucks ni.
My dear Just Me, ok lets skip the MLM debate. One of ads4bucks org besar also said the same thing.. and he explained to me like this.. if i join and become a member, i can choose to use the product myself or promote it to others. when i promote the product, i will earn some commission. and when i promote and bring more people to join as members, i will earn more money. So my dear, this business plan, what is it called?
I assume you're already earning 10-15k permonth. How long have you been joining this business? 1 year? 2 years? Faisal was already a millionaire after 6 months in the business. I understand that the company is targeting for another 10 millionaires this year, with two more new products.
And one thing i'm very curious.. why there is no biography about the 2 millionaires in the website. im sure people like me are very interested to read their success.. or are they avoiding from being tax?
How bout we skip the science part.. and lets see the wonders of Bio-Energy Card.
1) Melancarkan peredaran darah di dalam tubuh badan manusia.
2) Meringankan stres serta kelesuan badan.
3) Meningkatkan kecergasan serta tenaga.
4) Efektif untuk membunuh bakteria.
5) Mengaktifkan molekul air minuman.
6) Mengaktifkan molekul air di dalam tubuh badan.
7) Menghilangkan bau yang kurang enak.
8) Membantu mengekalkan kesegaran bahan makanan di dalam peti sejuk.
9) Boleh membantu meringankan kesakitan seperti sakit kepala, sakit otot serta sakit belakang.
10) Membantu tumbesaran bunga-bungaan, sayuran serta tumbuhan.

*coughs at number 4 and 10..
By now i guess you must be a very healthy person. I'm wondering, if this product is really that effective, why is it never recommended by clinics and hospitals? Imagine how much it can help esp to people staying in rural areas, then the government might not need to come up with Klinik bergerak 1Malaysia, Klinik Bot 1Malaysia and flying doctors.. dont you think so?
Memang semasa buat demo tu kita dapat lihat kesannya. But the real effect such as claimed above betul2 ada tak? if this thing is genuine why not approved by Ministry of Health and Halal?

cek chun said...

aku ada bagi link post entry ni kat sorang blogger yg baru join skim. siap bawak mak bapak dengar talk. dan jawapan cik kak tu:


actually, i think aidid is a closed-minded la
dah terang2an ade yg dah berjaya siap ada pengiktirafan tu..
lgpown, kementerian, bank negara dah luluskan..
kenape pulak nak berMLM nye.
budak tu yang hati batu



hahahahahaha..budak tu. dia kata batman hensem ni budak.aiyarkkkkk...
gelak besaq aku. dia yang baru nak kenai duniya. bila baca lagi blog dia, rupanya dah siap berkenduri panggil upline bagi talk.tapi sorang je yang datang. tu pun masih tak mau sedaq lagi. ntah laa.

Laila said...

chelle , he ain't coming back. I think.

Keith said...

LOL ...

* Ads4Fucks mmg MLM
* Ads4Fucks nyer marketing plan just kira2 bodoh ats kertas putih kosong
* Ads4Fucks sememangnya perlukan AJL sbb running on MLM .. bukan SLM atas eCommerce whatthefak
* Ads4Fucks mmg skim pyramid

** Ads4Fucks mmg sudah CRASH !!!!!!!

Korang tau tak ... dlm akaun company malaun tu ada berapa ringgit ?? dan korang tau tak .. dlm akaun ewallet korang semua tu ada berapa JUTA ?

Ini semua PONZI skim !!!

Just Me = Just Moron = Don't know anything about Ads4Fucks ... hanya ditipu oleh Upline

Or .. Just Me = Moron = Owner Ads4Fucks !!

I personally kenal org org yg rugi ratusan ribu dalam Ads4Fucks ... these people all said the same thing .. Ads4Fucks management sucks ... And Ads4Fucks is just another SCAM yg menunggu masa utk mampos ...

FIR Bio Kad = Just another placebo effect ... letak lah kad maybank sekalipun .. sama jek effect nyer ...

what the fuck you are talking about ecommerce .. it's just a FREE shopping cart system that you guys "re-brand" ... go to opencart.com and you guys will know what am talking about

what the fuck you are talking about blog ? it's just a free wordpress system !

what the fuck you are talking about sms blaster .. that system is super duper cheap outside

what the fuck you are talking about virtual library since that is not even Ads4Fucks product .. just a plagiarism and breaching of intellectual property of other company ... go and browse this page ==>>

http://www.biztree.com

...

so dude .. what else you want to talk about ???

the products are totally rubbish
the marketing plan is totally bullshit
it is pure money game
pure head hunting scheme
the management sucks
it doesn't have an audited account
it doesn't declare it's P&L

wooshh.. the list goes on ... so Just Moron ... what are u waiting for .. bring you facts here so it is debatable ....

Keith said...

faisal millionaire .. okay okay.. that guy millionaire from this ads4faks scheme .. once this system crash .. he and his BMW 6 series will be burn to hell ...

another one ? who's her name ??? they call her Kak Darling.. hahahaha... fuck off laaa.....

Keith said...

another this Just Moron .... I heard from Monavie people ... the owner of this Ads4Fucks is borrowing money from loan shark .. is that true Just Moron ?

Keith said...

and your forum sucks Ads4Fucks ... so many spams and scams and people promoting china scam products and china fake products ... is that a credible advertisement campaign that you are promoting ??? fuckss.. you know nuts about ecommerce !

Mudahbots said...

Pakcik Alif,

Saya amat bersedih kerana pakcik menjadi salah seorang mangsa penipuan Ads4Bucks ni. Untuk pengetahuan Pakcik Alif, memang ramai warga emas yang dijadikan sasaran mereka untuk bisnes ini disebabkan beberapa perkara.

1. Kebanyakkan warga emas tidak akan periksa latarbelakang sesuatu peluang perniagaan.

2. warga emas mudah percaya, terutamnya jika ditunjukkan testimoni mereka yang berjaya (bergaya dgn kereta, kipas2 duit).

3. Warga emas berkemampuan dan mempunya ramai kenalan, lebih cepat untuk mendapatkan pulangan.

So, pakcik Alif, besarlah harapan saya jika pakcik alif kembali ke pangkal jalan dan jangan memandang serong kepada mereka yang cuba menyedarkan umat2 kita yang hanya mementingkan duniawi semata2.

Memang bahasa disini kasar, tetapi sebab itu jugalah pakcik singgah dan sekurang2nya mungkin dapat melihat Ads4Bucks ini dari sudut yang tidak pernah dapat dilihat oleh pakcik sebelum ini.

Laila said...

Perghhh..kalu komen section ni citer lam tv, harus memanjang bunyi bleep..

Aidid Mu'addib said...

tgh blog surfing ke beb?

Laila said...

tengah trolling blog ni haha

Laila said...

Btw tuan belog, this is just a suggestion.

Boleh tak next to each entry of the entry list under the archive section of this page tu letak total no. of comments. Senang sket nak tahu kalu ada new comments especially tok regular readers who like to read other people's comments in other entries other than those on the first page of this blog. Senang gak people like azwan nak tahu if ader troll party going on, asyik tertinggal tongkang jer dier (hohoho...). tak yah go pa-troll-ing the blog aimlessly.

I know you have 10 most recent comments at the bottom of this page but they're fast moving & not everyone's on this blog 24/7.

Tak sure cemaner nak set up but i remember seeing this in one of the blog links i clicked from here.

Anyway, just a suggestion, it may/may not help.

Azha Syazri Azizan said...

Ini pakej Ads4Bucks Lama. Memang tak menarik. Sekarang Ads4Bucks guna pakej Online Mall, with sms blaster, blog, affiliate program, e-office, elibrary dan of course, free gift kad bio-energi.

Banyak benda yang Aidid cakap kurang tepat. Of course ini bukan skim piramid atau skim cepat kaya. 3 jadi 9, jadi 27, itu hanyalah process duplication saja. In reality, perkembangan tak sekata pun. Sistem tak akan crash sebab maximum payout is 12 pairs per day (left & right). Bukan sorang boleh buat sampai 40-50 pair dan company bayar buta buta.

Company is not an MLM company. Ads4Bucks is registered with SKMM since they sell online content applications.

Saya percaya Aidid tak dapatkan maklumat sahih dari orang macam saya dan sekadar search online sahaja. Company is legal, takde penindasan berlaku, unless dia tamak dan treat ni macam investment scheme, dump duit ingat ianya akan grow sendiri tanpa buat apa apa.

Kalau tak, takkan Dato Dr Awang Adek datang rasmikan produk Ads4Bucks itu hari?

For more info, u can visit my Fb page at http://www.fb.com/InternetBizz

But, kalau masuk page saya, hormat hormat lah sikit ya. :)

Aidid Mu'addib said...

Spin jgn tak spin...
Kejadahnya la sebab ada limit ianya bukan pulak skim piramid? Sebab duplikasi tu la ianya jadi skim piramid. Kalau ada limit 12 sehari, it is still a pyramid-scheme. It just delay the crash a little bit. Exponentialism still happen, the end people will still lose money, and it just delay the inevitable. Korang ni masa buat bzns, takde ke nak cari akauntan yg berkaliber? Kalau buat bzns, takde ke kesah halal-haram rezeki tu? Talak sekola punya olang... apadaaa? Ko ingat aku ni sapa? Budak U... gitu? Kerani sekolah rendah? Stupid people do stupid things... that's why ada nano kad bagai - boleh kasi pokok pisang subur, wadefak. Ko dulu sekolah kat mana bang? Papua New Guinea? Sekolah kat bawah pokok pisang hutan.... pakai cawat?
Tapi, jgn risau... mesti ada org Melayu yg dungu join. After all, itu la punca income manusia macam korang. The source of your scam is from he dungu kind... not much anyone can do about that. Awang Adik? What the fuck org politik nak diharap? Were you born yesterday? Oh lupa... PNG punya olang.

knv said...
This comment has been removed by the author.
hyelbaine said...

You must be joking Azha. So because some minister came for your lunch makes you all legit?

Must be nice living under that coconut shell of yours. It's either you don't read or you're just too lazy to read.

The posts and comments are all here and yet you say something that IF YOU READ in the bloody first place, you wouldn't have even bothered.

Pakai dah hensem bang tapi byk sangat layer kot. Malaysia nie kan panas and campur plaks butthurt makin paneh ler amatnya :P

ilufne said...

Kalau tak, takkan Dato Dr Awang Adek datang rasmikan produk Ads4Bucks itu hari?

sapa pulak dato dr awang adek tu? ulama terkenal? mufti tersohor? imam masjid negeri? bilal kampung dusun?

tak heran langsung aku kalau setakat orang politik nak rasminya system bodoh korang ni.

korang ni takdak sense langsung ke? aku jamin potong kaki (ayam) la yang dato tersohor ko tu langsugn tak tau apakenbenda yang korang buat ni. kalau setakat datang baca teks yang orang buatkan pastu potong ribon dengan gunting besar tu budak tak pas SPM pun buleh buat.

so, is that the best you can do? benda ni jadi HALAL dan SAH bila ada celebriti politikus datang potong ribbon, gitu? retard sungguh.

ko ni mesti dah tua kan? aku kesiannnn. oh dan link page ko tu? upah seribu hengget pun tak hingin aku nak pi baca dan pahamkan. buang masa. info tak pekdah. menyesatkan lagi ada.

rahman said...

@ilufne
agree with u.
kebanyakkan ahli politik ne al-LEMBUti, al-LURUSi dan al-BENDULi..
ikut je..

Azha Syazri Azizan said...
This comment has been removed by the author.
Azha Syazri Azizan said...

Kesian aku tengok korang ni tak reti cakap elok elok dan cakap dengan hormat. Just becoz kau tak suka MLM, kau chop semua MLM tu bodoh. Padahal yang salah bukan sistem MLM. Members MLM yang tamak dan manipulasi orang lain.

Awang Adek tu kan Timbalan Menteri Kewangan ke-2. Kehadiran dia BUKAN untuk halalkan aktiviti syarikat. Tapi sekurang kurangnya dia datang recognize the company. Bukan macam Uptrend ke, Unstoppable ke. Mana pernah Timb Menteri rasmikan ke apa.

In Ads4Bucks, just becoz kau masuk awal, atau kau on top, doesnt mean kau make more money. Sapa kerja keras, they get paid more, regardless position.

Seperti aku pesan, cakap biarlah dengan hormat. Kalau kau tak reti nak hormat orang, macam mana orang nak hormat kau dengan Blog Aidid yang kau buat ni? :)

Arguments setakat ahli politik rasmikan, korang tak heran? does it make it illegal sebab timbalan menteri rasmikan? Hehehe

Aidid Mu'addib said...

Wadefaaaaaaakk punya bahalol Melayu sekor ni.
Ads4Faks tu skim piramid la dol, apaekejadahnya yg complicated sgt? Ko ni sure ke complete sekolah dulu? Nampak ada pakai tie bagai - tapi, skrg sakai dan jakun pun pakai tie jugak. Apa yg aku nak hormat penyangak dan penyamun sampah masyarakat Melayu macam korang yg buat skim piramid? You don't get it do you? YOU ARE NOT MALAY TO ME. YOU ARE HEATHENS... Tahu apa "heathens" tu? Check dictionary. What a retarded stupid fucking asshole fuckshit. What the fuck do I care if you don't respect me? You think people respect you huh? Pengamal skim piramid adalah munafiq musuh dlm selimut org Melayu. You people are just worms that eat the apple from the inside, rotten to the core. You can all go to hell, for all I care. Ajak kengkawan Ads4Faks ko tu sekali... u dumbfuck!

p/s1: Kalau aku cakap tak elok sekalipun, ada aku makan duit org Melayu? Huh, u dumbfuck?
p/s2: Dah minum air rendaman kad plastik volcano hari ni samdol?

kerazee.hisham said...

Aku x kisah aidid ckp ngan hormat ke x. mmg ade segelintir melayu di mmg x layak ckp hormat2. lg melayu penyamun mcm kau yg join ads4fuckers!

aku hormat aidid n blog Aididleaks pasal FAKTA yg diberi. Blog ni dah 1.2 juta visitor and rising every each seconds.

Aidid ade FACTS. Kau plak?

azwan said...

Azha,
Org bertuhankan MLM macam ko ni tak perlu direspect langsung. get lost la bai..takde kerja lain nak buat? jgn cuba cover kerja bangang ko tu dgn ayat2 mulia ko...kitorang kat sini dah muak..

Budus punye Azha, stupid retard..you have no idea with whom you are talking to. kitorang bukan pengemis macam ko dey nak carik2 downline. fucker..jgn ko pakai tai ko pandai sgt dey...Haahhah loser!

azwan said...

Woh, azha, aku lupe pasal Kad BioEnergy tu.

Ko biar bena Azha, ko nak backing product cokia ni gak ke. dengan segala hormatnya aku jemput ko berdebat dgn aku.

Aku bukan ape bai, aku mmg tak sabar nak reveal betapa celakenye bisnes ko ni. dah la MLM, menipu pulak tu. apehal azha ko nak bagi anak2 ko 2 org tu makan dgn rezki care camni. ko biar benar bai..biokad??? ade ke bio kad hampeh tu ko leh jual. hampeh taik ayam puki ko la azha..

meh bedebat dgn aku sial pasal bio kad lahanat ko tu. panggil semua expert2 ko bai pasal biokad..cepat2!! jgn lari baiii...

hyelbaine said...

Ada lagi troll nak defend? I'm shocked.

Seriously Azha, who the fuck cares about the lingo used in this blog. Apa kau ingat kau pakai tali leheiq kira ko baik dari kitorang semua ker?

Don't you know who caused the great financial crisis? It's wankers in suits and ties just like you.

So go on and preach your high morality shit somewhere else. Here's a place where facts are discussed. Facts will always be facts, no matter what language is used.

But...if baseless ideas are presented, you can go on and sugar coat it all you want it'll still be shit.

Do you understand you cunt?

ilufne said...

Awang Adek tu kan Timbalan Menteri Kewangan ke-2. Kehadiran dia BUKAN untuk halalkan aktiviti syarikat. Tapi sekurang kurangnya dia datang recognize the company.

recognize the company?? you must be kidding man. recognize yang benda yang korang buat tu menyamun orang? itu yang nak dibangga2kan sangat?? what kind of thinking is that?? you should be ashamed of yourself mister!

ko tak habis2 cakap yang sapa kerja keras dia get paid more, regardless the position. aku peduli hapa? dah sah2 sapa yang usaha lebih dia dapat banyak. itu budak tak pass SPM pun tau. that totally beside the point. yang pointnya ialah kerja keras ko tu dalam menyamun orang. itu sebenarnya yang bangak. ko paham ke tak apa yang blog ni cuba sampaikan? kalau tak paham, sila amik cuti seminggu dan duduk depan PC baca balik blog ni dari first posting.

ok ni aku nak cakap sehabis elok dah ni. apa lagi alasan ko nak bagi?

Ameerah Muhsinah said...

Bukan usim je.. u kitorg pun sama..lecture dh jadi lecture MLM...hmm....dari first lecture lagi dh nmpk gaya MLM..tunjuk rumh besar,keta besar, melancong sana sini..n of course dorg suke guna ayt quran allah xkn ubh nasib seseorg tu...rupe2nya pengikot HAI-o..nasib kami lagi trok kot..boley dia soh dftr SSM n wat current account utk dptkn mark...n bila kitorg habes duet ley join MLM dia tuh kot.....wat sesak dada masok klas dia..tensen dpt lecturer gila duet aka gila MLM nih..

slk said...

Err en azhar kalu pm rasmi kat batu cave..
.. kira tu agama yg benar...oo mcm tu verifikasi en azhar..

ilufne said...

last week kakak bancuh kopi kat opis aku bagi flyer menatang adfuck ni. ada chop nama dia kat situ. kesian lak aku nengok haa. dia cakap "mana tau nasib baik pulak ikut ni.."

sighhhh....

sallehuddin said...

salam..sdara aidid,agak2 r nk tulis entry pon..kau nk banned MLM ni, takat MLM sudahlah..xyahlah nak kaitkan dengan budak2 yg blaja kt USIM tu sndri..kau gelarkan dorg bengap+bingai dll..aku tau la kau pandai..kau maki ustaz bodoh tu je sudahlah..jgnlah dikaitkan dengan budak2 yg blaja kt USIM tu..anak aku pn blaja kt situ..so kau nk kate anak aku yg blaja kt USIM tu bengap la?ayat kau ni dah melampau..jgn kurg ajar sgt aidid..posting ayat berpada2 lah pd yg berkaitan shj..aku pon bayar cukai jgk bukan kau sorg je yg bayar..mybe lg byk dr kau..duit rakyat yg dorg guna tu pn ade jgk sbahagian dr duit aku..aku suke motif kau dgn motif entry ni sbb aku pon mmg mnympah tgk MLM ni..tp beragak skit..kalau nk hentam MLM hentam MLM je..ni kau kaitkan skali dgn budak2 yg blaja tuh..in fact anak aku sndiri pn xknal ustaz ni..so,tapis2 la ayat..hentam mana yg berkaitan saja sudahla..

Hell`s Angel said...

Wei azha...
Politician apa dia kira? kau ingat dia ada ethics ka? Dey... dinner kongsi gelap minggu lepas pun ada menteri attend la woi. Gambar pun ada tapi aku takleh publish la sensitive issue nanti

@encik sallehudin

Rasanya tuan tanah teremosi. Bukan sengaja tu dia nak mengata semua bebudak USIM bangang. Yang ikut ustaz tu je lah. Kan dah ada posting baru

USIM is not that second rate it looks like

sallehuddin said...

syabas..harap2 xda la trjadi lg lps ni..impak die sgt besar..klau dah beribu org bce USIM ni itu ini maka scra xlngsung dah mnjatuhkn standard universiti tu sndiri..pdhal yg buat taik hny segelintir..sy harap sdara aidid prbaiki kelehamahan ini..i like ur blog...truskn mncari kbenaran..

ikh1 said...

wow...sejam lebih membaca entry post+comment pedas [n penuh dosa aku bila membaca :)] pasal ads4bucks neyh..habis gak akhirnya...well i'm also an anti MLM sbb aku pon penah menjadi bahalol ikut sistem neyh..(pengajaran mengajar manusia) ada org post link blog neyh dekat FB...so aku yg bekas ahli neyh nk gak bc..setelah lama tinggal ads4buck n pergi bertaubat n minta maaf untuk insan2 yg pernah aku ajak join 2 tahun lalu...aku buka la blik baca pasal ads4buck.bukan apa nk tau dah bankrap or blum...xsangka masih bertahan...apesal waktu aku jahat nk menipu dlu xleh nk berjaya jd millionaire pon..sedangkan bnyak ja usaha n duit aku kuar...xpa tuh crita lama...
BTW i like ur blog..maybe aku pon akan perjuangkan "Kempen Anti-MLM"...tapi plizzz la...aku xkisah bahasa hampa kasaq..tp bila bahasa hampa kasaq..kgkadang nmpk cam bodoh..bgla bahasa kasaq tuh nmpk pandai sket n dlm entry ads4buck/ads4fuck nmpk sgt mcm xmatang...so, ada troll yg masuk pertahankan ads4buck...bgus korang tentang...tp???
1. page rank or page view tunjuk fact kata korang btol???fikir blik
2. sdra Azwan..salute point dia...tp asyik nk mintak evidence??dia tuh (alif) bukan prof...xyahla nk push dia..dah korang kata dia bodo kurang cerdik...bahalol...yg minta evidence dr dia watpa..cuba tolong reader sket dengan fact yg lg bernas...stakat dok protest point kelebihan kad tuh watpa...cra ckp ko mcm ko pandai or mang pandai..so bernas la sket..kalau la btol kad tuh mang ada teknologi camtuh..kang korang nk watpa?stakat delete post untk minta maaf..x ka haram jadah tuh..n btol product yg diaorang bg untuk bayaran tuh mcm haram..suma aku reti guna..tp aku rasa xberbaloi..(mungkin kurang minum air celup kad hijau tuh)
3. bnyak post kau pasal tentangan terhadap MLM neyh aku respect..ya kau nk pertahankan bangsa kau mcm merong mahawangsa or hang tuah...tp kan..aku pon nk minta fact evidence dr kau yg kau dah berjaya jatuhkan mana2 skim MLM..bukan apa..neyh akan tmbh lg respect reader terhadap kau...sbb blog kau kan page view tinggi..mesti kau hbat..dan mampu untuk berbuat demikian. so pliz la bntu bangsa ko yg makin nk binasa neyh..ko savior kami skang dlm hal2 penipuan MLM neyh.
4. cara korang ckp kat blog neyh mcm sial la..melalui analisis dr aku yg kurang pandai neyh..xyahla nk threaten org..cena la org nk masuk berdebat ngan korang..yg alif tuh bukan dia xnak balas sial..dia fed-up...kalau aku nk berdebat ngan korang pon aku fed-up..suh org kemuka bukti..tp haprak satu pon hampa xbg...mangla mng kat hampa...kalau ada piala pidato peringkat planet pon bleh mng kat hampa kalau ckp haprak ceni..mng sbb puas maki hamun ja la..point tarak..
5. last2..aku minta maaf kalau hampa marah..aku 100% mengaku aku budak hingusan n x sepandai scholar2 kat blog neyh..n crius..aku respect blog neyh...bgus untuk kempen anti-MLM..

Sekian dr saya...

ikh1 said...

woh..sori..pnjang benar comment akuh...xsedar..asyik menaip n trus post...ok minta maaf untuk point yg bukti kau berjaya jatuhkan mana2 skim MLM tuh..serbu xpkai helmet bak hang~~minta maaf yerk..bru nk follow..so mana yg sempat bca aku bca..

Ms Cipan said...

ikh1..baguslah kalu ko suka/sokong blog ni

Cuma satu jer. Dekat 2 menet aku try nak paham komen ko yg ni, maklumlah aku sekolah pondok jer, org kampong tanam jagong.

"aku xkisah bahasa hampa kasaq..tp bila bahasa hampa kasaq..kgkadang nmpk cam bodoh..bgla bahasa kasaq tuh nmpk pandai sket n dlm entry ads4buck/ads4fuck nmpk sgt mcm xmatang"


Lagi dua menet mata aku ulang alik baca antara komen ko & komen2 kat sini yg ko kata kasar tu, sebab ko nyer komen pon sama kasar gak (walaupon ko tak guna perkaatan maki hamun yg sofistiketot cam derang tu). Yg bezanya, isi komen2 derang ader substance/matang.

Bak kata ader satu mamat niggah mana tah, when an argument (or any words spat out of yo' mouth) possesses substance, da style don't matter no more.


ps just a fly-by comment out of this tormenting ennui, the ush stuff i shoot outta my ass.

azwan said...

2. sdra Azwan..salute point dia...tp asyik nk mintak evidence??dia tuh (alif) bukan prof...xyahla nk push dia..dah korang kata dia bodo kurang cerdik...bahalol...yg minta evidence dr dia watpa..cuba tolong reader sket dengan fact yg lg bernas...stakat dok protest point kelebihan kad tuh watpa...cra ckp ko mcm ko pandai or mang pandai..so bernas la sket..kalau la btol kad tuh mang ada teknologi camtuh..kang korang nk watpa?stakat delete post untk minta maaf..x ka haram jadah tuh..n btol product yg diaorang bg untuk bayaran tuh mcm haram..suma aku reti guna..tp aku rasa xberbaloi..(mungkin kurang minum air celup kad hijau tuh)

--> Ko ingat aku cakap kosong ke bai? Ko nak explanation ape dari aku? Bagi point2 ko...aku leh jawab dgn penerangan satu2. Bagi2..
--> "kalau la btol kad tuh mang ada teknologi camtuh..kang korang nk watpa?"
Sebab aku tau memang takde teknologi camtu la aku berani cakap. Bukan aku setakat berani bercakap sahaja..aku memang qualified utk explain satu2, dan aku memang tau nak sebut ape, guna perkataan ape,...orit??Aku bukan setakat pandai sembur org aje bai. Mungkin ko hesitate ape scientific evidence nye, tapi aku tak. Technology tu rubbish. Kalau setakat sembur, baik dok diam, jadi silent reader lagi bagus. paham? WTF?

p/s: berani kerana tau...

''Happy Day" said...

Bro..aduh2 lagi hebat bercerita disini..hahahaha

aku dulu ada join MLM mcm ni,dia cuci hotak korang,mmg tahap gaban punya..org ckp apa pun,korang mesti bertahan korang punya MLM...Compnya aku pun guna kad mcm ni,sihat utk badan lah.letak kat rokok boleh kurangkan nakotin laa dan mcm2...

At last,Allah tu nak tunjukkan,kad tu terbelah dua,yg ada dlm kad tu,cuma kertas no ekor surat kabar je..mana datangnya magnetiknya..dia letak celah mana..

aku cabar ahli2 ad4buc@# ni,korang belah kad korang,tgk apa ada dlm...baru ko tahu langit tu biru atau air laut yg biru..hahahhaha

datatypemismatch said...

Assalamualaikum..

Den sesunggohnyo menyokong apo yang dibuek oleh cik aidid. Memang ghamai dah kono tipu@rela ditipu oleh mamat-mamat@minah-minah yang dah gilo duit. Tapi nak buek camano dah diorang memang kojo eh camtu. Cubo tengok contoh kek bawah nih..

http://www.facebook.com/pages/Ads4Richscom/165789666813992

skrinhijau said...

saya charge org nak setup e-commerce RM 1000 siap dgn domain dan hosting.

sekali ads4bucks ni offer RM 210 jer siap dapat e-commerce + email semua sekali ader ...

bengang btol saya!! competitor yg tak reti market price.

naisb baik ada saudara Aidid. semoga ad4 bucks ni bungkus dan tak jadi competitor saya lagi

Idan said...

salam kawan2,
nampaknya saya suda terlepas jon party korg..xpela, hero salu datang lambat ckit..

Saya telah hampir 5 kali dgr talk diorg, dari group a-z la sy dgr..betol ckp aidib modus operandinya adalah skim piramid. kalo tgk plan dia pun kita suda tahu,

pasal kad tu, sy x nk komen, n pasal product yg saya baca total kos adalah RM1500.00 adalah merepek sama sekali. Sbb ape blog n emall menggunakan subdomain iaitu xxx.ads4blog.com dan xxx.ads4mall.com ( sorry kalo salah TLD ).

Pasal affiliate...
Ciri -ciri affiliate adalah :
1 -max 2 level
2- based on sale
3- infinity kiri n kanan, bukan ke bawah.
4- xde plan
5- daftar free ( ade g affiliate berbayar )
6- bole rujuk wangcyber.com untuk lanjut..

---- ketika dalam talk ----
saya heran n pelik, kanapa dari semua group yg buat talk, semua kasi info salah..even hal sekecil alexa.com pun pun salah.. mb diorg salah amik screenshot or sengaja. dari kesemua group semua kasi info yg salah. rasenya semua org taw bahawa mudah.my adalah web no1 kt mesia kn..ape yg saya heran, kanape diorg tetap nk cakap ads4bucks da potong mudah.mb dia ingat semua org x rety guna alexa kot..banyak lagi info pasal internet biz yg dicanangkan adalah bertentangan dgn fakta.maksudnya dia banyak auta, and lagi 1, agen yg promote sya, tidak tahu gunakan internet, masakan dia ajak saya join internet biz ads4bucks nie.

-- Head Hunting ---
Yes, pengamalkan head hunting dari penjualan produk. sbb ape, dalam talk pun kita da bole baca, mostly dia akan bercakap ttg cari downline, kalo affiliate sebenar, dia akn bercerita pasal produk sbb komisen based on sales bukan downline. kenapa dia guna 3*3 da bukan infinity kiri kanan ? sbb infinity kiri kanan based on sales..means tidak akan ada over paid..kalo guna real nye affiliate, diorg akan over paid..kalo sy nk terangkan..mmg banyak penipuannya..dan sy sndri pernah berborak dgn leader speaker ads4bucks..dan dia sndri yg menceritakan perkara sebenar..

-- Akhir kata --
ads4bucks adalah Skimpiramid yg berselidug disebalik inetrnet biz and affiliate/.. konsep n plan pemasaran adalah Skim piramid dan org macam nie lah yg buat rosakkan perniagaan internet.

Zulkifli Mohd Noor said...

Assalam.... teri a kasih pada aidid.... dah melingkup pun ads4bucks ni... dah tutup kedai. Dengarnya pasal dah x larat nak bayar commission agen2.... mukhlisin duit semua org. Taukeh bukak bisnes lain.

Azlan Shah said...

Korg keje hari2 bgun pg blik mlm tu pn piramid jgk..ada macai ada kerani ada assistant ada manager ada bos..ko buat keje berpeluh2 bos jgk untung besar..x ke piramid tu?? Xde dlm dunia ni wat keje sorg2..suma sgkut paut..ade tokey ade planggannyer..ade bos ade pkerjanyer..ko p dok utan la klu sorg2 ko bleh niaga ada untung..kdg2 melayu sendiri yg lingkopkan bisnes melayu..yes ads4bucks mmg moneygame..tp klu xde hatterz moneygame tu dh bleh jd bisnes bsar dlm malaysia..bila ada hatterz mniaga nsik lemak pn bleh lingkop..fikir blik psl piramid td tu..btol ke korg keje pg blik mlm bertungkus lumus sdapkan hati bos korg tu bkn piramid?? Sdangkan bos korg sdap jgk rse aircond..hehe