And so it is...

Tuesday, March 1, 2011

Profitnetwork.biz - Pakai Specs Tu, Nampak Lembu Tak?

   
   
Kengkadang orang Melayu punya "stupidity" ni memang menakjubkan. Bila aku panggil "cow", terus ada yang merajuk. Macam la ada orang yang waras nak kesah kalau si penyangak atau si mat rempit nak merajuk. Tapi ini semua memang dah jadi unending story saban hari kat negara ni, gilabab punya memalukan bangsa betul. Sesetengah orang Melayu ni, ada hasrat nak buat skim piramid, tapi buat kecil-kecilan, dan jual produk haprak satu-sen-tarak-guna pulak. Cuba la bercita-cita tinggi sket samdol woi! Nak buat mungkar, buat la sungguh-sungguh. Buat macam Bernie Madoff ke, Jason Kok ke, Mata Hati ke, Herbacow ke... baru la berasap beb. Dah, kalau ada mala'un-mala'un Melayu tu dah beri'tiqad tak kesah telan duit haram lahanat, rompak aje la bank mana-mana. Ini tidak, buat skim piramid haram-jadah, jual cermin-mata ntah hape-hape. Gilos dowh!


WOW!!! BIZ PASIF YANG HEBAT...
TIDAK PERLU MENAJA!
TIDAK PERLU MENJUAL BARANG!
TIDAK PERLU PROMOSI!
 
Company Profit Sharing (CPS):
Join RM200...30 hari dpt RM600
RM800...30 hari dpt RM2,400
RM2,600...30 hari dpt RM7,800
Join RM8,000...30 hari dpt RM24k
  
Sapa di luar sana ada 8K, serius ko boleh buat 24K profit. I am not joking! Join aje la skim piramid http://profitnetwork.biz/ ni, dan tunggu aje la bebudak dungu Melayu seantero Malaya sedekah duit beramai-ramai RM200 sorang. Dan, dah memang pasti akan ada bebudak Melayu yang dungu dan bahalol macam lembu Friesian kaler hitam-putih akan join der... you just wait. Jangan la korang risau, duit dalam tangan beb - you'll never fail. Bangsa Melayu tu ada terlalu banyak lembu dungu yang sapa-sapa sahaja boleh ambil kesempatan. Dan macam yang korang tengok dalam kes Joesengapbingai dalam entry sebelum ni, omputeh tu sendiri beramai-ramai di merata dunia dah bongkarkan isu kelentongan dan skim piramid Herbacow bagai nak rak - yang dia sebok nak defend bagai, macam company Herbacow tu bapak dia punya, kejadahnya dol? Macam la aku yang detect dan karang semua laporan perubatan daripada pusat-pusat perubatan di Switzerland, Iceland, Spain dan lain-lain negara tu semua. Are you Benjamin Buford "Bubba" Blue ka dol? You know, kawan si Forrest Gump tu...

Anyway, modus operandi profitnetwork.biz adalah run-of-the-mill skim piramid. Paling sempoi, tak payah pecah kepala nak design dan aplikasi. Macam skim piramid yang lain-lain jugak, ko suruh orang join, ko kasi duit yang join terkemudian untuk bayar orang yang join dahulu, dan ko sebagai mastermind ambik share ko daripada ahli yang join, sket sorang. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit taik. Bila ahli meningkat secara eksponensial, dan ko dah tak boleh nak cover bayaran keuntungan yang ko janjikan pada ahli yang join tu, cha alip boat la brader. Biar aje skim piramid tu crash. Peduli hape orang lain rugi. Sapa suruh join keje bangang? Lepas dah ada banyak duit tu, lepak aje dua-tiga bulan kat Hat Yai, hari-hari romen dengan awek siam sepuas-hati. Kat sana awekz murah. Dan awekz siam tu sume remaja dan cun-melecun. Talak istinja' punya olang. Kalau nasib ko baik, boleh dapat AIDS. Kalau dapat AIDS tu, jangan risau pulak. Produk cordyceps Razali si moron tu boleh sembuhkan AIDS ko tu dalam masa 7 hari 7 malam. What have you got to lose man?


Aku ambik gambar dan ayat promosi ni daripada blog Melayu-cow yang ini:

Rahizam Abdul Rahim
Shah Alam
Selangor
id: danapadu
016-9130113
Seorang lecturer kat Shah Alam 
(akhir zaman beb... memang dah nak kiamat dah pun)

CARA2 MENJADI AHLI PNR DLM TEAM DANAPADU
p/s...JOIN AT YOUR OWN RISK.. -----> What the hey?
JOM PARKING SEKARANG!!!!
REBUTLAH PELUANG 2011.. KEJAYAAN DI TANGAN ANDA!!!!
JANGAN BIARKAN KEGAGALAN LALU MENYEKAT KEJAYAAN ANDA DI MASADEPAN!!!!


Jika anda berminat menyertai kami sebagai ahli PROFITNETWORK.BIZ di dalam GROUP SAYA, sila daftar PERCUMA. Selepas daftar percuma, sila bank in duit ke dalam akaun yang tertera di bawah untuk kami mengaktifkan akaun anda dan menerima tawaran2 istimewa spt SPILL OVER yang kami tawarkan. INSYAALLAH......
 
INSENTIF HARIAN :
Sekarang insentif Harian 10% (CPS) = RM20.00/lot
Anda akan mendapat RM20.00/lot sehari selama 30 hari @ RM600.00
PAKEJ YG DITAWARKAN :
1. BASIC = 1 lot = RM200 = CPS = RM600
2. SILVER = 4 lot = RM800 = CPS = RM2,400
3. GOLD = 13 lot = RM2,600 = CPS = RM7,800
4. PLATINUM = 40 lot = RM8,000 = CPS = RM24,000

NAMA SYARIKAT:
Profit Network Resources (SA0177628-U)
Wakaf Che Yeh,
Kota Bharu
Kelantan, Malaysia
 
Syarikat & Pengerusi
Profit Network Resources (SA0177628-U)
Wakaf Che Yeh
Kota Bharu
Kelantan
Pengerusi: Prof Dr. Wan Ismail Wan Omar (Who the fuck is this guy? Anyone knows?)

Call Center & Admin Syarikat
Tuan Asraf: 010 8978686
Ferris: 017 6739847
Admin: 012 6302612 (sms only)
 
Anyway, I haven't got much to say concerning this particular Malay stupidity, because it's soooo stupid, and I don't want to dignify this stupid pyramid-scheme with any stupid jokes of mine - because I just don't like this kind of stupid Malays... it's so stupid. The pyramid-scheme is stupid, the product is more stupid, the mastermind is definitely really stupid, and those Malays who will be joining this crap are mostly stupid useless Malay kids.... Aahhh! I can't stand the stupidity!
   

Eja "therapy" pun epic fail... memang macam haram-jadah. What a stupid thing to sell a useless stupid product, and doing stupid pyramid-scheme in the process, and inviting all the stupid Malays they can find, to join such stupid crap. Itulah dia stupid meleis, tuan dan puan. This stupid product thingy is old stupid news bro/sis, like almost 20 years ago stupidity. Apekejadahnya la orang Melayu ni macam ketinggalan naik sampan nak ke seberang... macam lembu sekor-sekor yang masing-masing tak pandai naik sampan (sebab lembu tu memang tak pandai naik sampan sejak azali). What the hell?

Marketers of "Pinhole" Eyeglasses Settle FTC Charges That They Made False And Unsubstantiated Claims, That The Glasses Could Correct Or Cure Vision Disorders.
FTC News Release
October 21, 1993


In four separate cases, three companies and five individuals have agreed to settle Federal Trade Commission charges that they made numerous false and unsubstantiated claims about the vision-improvement benefits of their "pinhole eyeglasses," which are opaque plastic "lenses" with multiple pinholes. The FTC maintained that, among other things, the defendants represented that the pinhole glasses could correct vision disorders and permanently cure a wide range of vision deficiencies, including farsightedness, nearsightedness and astigmatism. The proposed settlements would prohibit the defendants in the future from making the alleged false claims or engaging in the practices challenged by the FTC. In addition, two of the companies have agreed to provide refunds to all consumers who purchased the pinhole eyeglasses from them.

The purportedly therapeutic eyeglasses were sold under several brand names, such as "Aerobic Glasses" and "Vision Clear Glasses," through advertisements in newspapers, magazines, television and mail-order catalogs nationwide. The retail price of the eyeglasses ranged from $19.95 to $49.95.

The FTC filed four separate complaints detailing the charges in federal courts in California, Wisconsin and New York. Named in the complaints are: Natural Vision International, Ltd., based in Manitowoc, Wisconsin, and its officers, Larry Lindwall and Robert Bonk; National Syndications, Inc., a New York City firm, and its owner, Anthony R. Pironti; Professional Product Research Co., Inc., a Brooklyn, New York company, and its owners, Leonard Feldman and Larry Brown; and California-based John App, a shareholder in Natural Vision at the time of the alleged actions and the sole owner of Natural Vision Products, an unincorporated firm that assembled and distributed Natural Vision Inc.'s pinhole glasses. National Syndications also has agreed to settle unrelated FTC charges regarding deceptive marketing of an exercise device marketed under the brand name "Speed Shaper."

The FTC complaints cite numerous statements in the defendants' advertisements and promotional materials that touted the vision-improvement benefits of the glasses. Among other things, according to the complaints, the advertisements and promotional materials made representations that wearing the glasses a few minutes each day could improve or restore the wearer's vision and correct specific vision problems. The ads also allegedly represented that wearing the glasses could eliminate the wearer's need for prescription glasses or contacts. In addition, Natural Vision, National Syndications and John App allegedly claimed that certain eye exercises performed in conjunction with wearing the pinhole glasses would improve vision by strengthening eye muscles.

In fact, the FTC complaints say, contrary to the defendants' representations:
1. The use of pinhole eyeglasses does not result in long-term vision improvement in these vision problems;
2. Pinhole eyeglasses do not cure, correct or ameliorate specific vision problems;
3. They are not an adequate substitute for prescription lenses or contact lenses; and
4. The defendants' eye-exercise programs do not strengthen muscles or improve vision; nor
5. Do they reduce or eliminate the need for prescription lenses.

The FTC also charged that Natural Vision, National Syndications and John App made false and unsubstantiated representations that their pinhole eyeglasses are an adequate substitute for sunglasses. According to the complaint, however, the glasses cause the pupils of the eye to dilate, thus letting in additional ultraviolet rays. In addition, the FTC alleged that various consumer testimonials and endorsements used by these defendants do not reflect the typical or ordinary experiences of consumers who used the pinhole glasses or the defendants' eye exercise program. Moreover, the FTC charged that Natural Syndication misrepresented that a "consumer endorsement" by John App was the endorsement of an individual who was independent of the defendants. In truth, the FTC alleged, at the time of the endorsement, App was a part owner of the manufacturer of the glasses.

bla bla bla..........

The five-member Commission vote to file the complaints and proposed consent judgments was 5-0. The settlements are subject to court approval. The documents were filed by the FTC as follows:
1. Natural Vision, in US District Court for the Eastern District of Wisconsin, in Milwaukee.
2. National Syndications, filed in US District Court for the Eastern District of New York.
3. Professional Product Research, filed in US District Court for the Eastern District of NY.
4. John App, in US District Court for the Central District of California, in Los Angeles.



Anak-anak peribumi yang dungu-bodo-bahalol-piang yang dah join:
Smartgirl (Kelantan) 0129836799 USD100K (Kuala Selangor) 0136747480 Zanprof10 (Sg Petani) 0195436280 Lat60 (Bedong) 0125491235 Suharto (Sabah) 0138874562 Fattah (Shah Alam) 019-6327726 Andalusia (Putra Height) 0196116842 Arrjiee (Klang) 0108949290 Rozlan (Ipoh) 175613711 Wangprofit (Sg. Buloh) 0192350050 Adeputra (Putra Jaya) 0194544944 Impian (Putra Jaya) 0132243408 Hamidi12 013-4367349 Permatang Pasir, Penang Sunnyprofit 0194004930 Butterworth, Penang Shazniee 019-6503726 Negeri Sembilan Ctmoney 014-893 0937 Sarawak Danapadu 016-9130113 Shah Alam, Selangor Smartgirl 012-9836799 Pasir Mas, Kelantan Jutawan6 019-5783919 Kampar, Perak ProfitInvest 010-4233772 Kota Damansara, Selangor Master.Sunny 012-5180787 Johor Walisongo 016-5214482 Perak Nana RafeeQ 012-3782246 Selangor Profitalieyzs 010-9778815 Sarawak Profitcash 016-9229711 Kota Bahru, Kelantan Penawar2u 019-5222904 Kepala Batas, Pulau Pinang Passolle 019-8039175 Sandakan, Sabah Latifkaya666 017-5233210 Ipoh, Perak Yess 013-6134009 Melaka USD100K 013-6747480 Kuala Selangor Aura2u 010-8446810 Rantau Panjang, Kelantan xoxcentre 012-3033671 Pasir Mas, Kelantan biznetwork 019-7705392 Segamat, Johor Wangmas 013-7141039 Kota Masai, Johor Billionstar 010-2461874 Ampang, Selangor Profitalieyzs 010-9778815 Kuching, Sarawak Maria 012-4277967 Sg. Petani, Kedah Arrjiee5 010-8949290 Klang, Selangor Dlagenda 019-9955481 Pelabuhan Klang, Selangor Syukmoney 013-2330591 Klang, Selangor Batu Bersurat 012-4848905 Hulu terengganu Langbuana 017-3766857 Melaka Nshazbiz0 017-7282485 Johor Bahru Rahimi1761 012-6228052 Machang, Kelantan Profitbiz 017-2053667 Seremban, Negeri Sembilan Yusa 019-7865713 Kluang, Johor MassNetwork 014-2348219 Bahau, Negeri Sembilan Zanprof10 019-5436280 Kuala Nerang, Kedah Danielariffin 017-4953709 GeorgeTown, Penang Hamidi12 013-4367349 Butterworth, Penang MARK5339 010-5025339 Putrajaya Jeff Jutawan 013-5146203 Teluk Intan, Perak Paurich 019-5060204 Teluk Intan, Perak Ramli75 017-7586191 Pasir Gudang, Johor Adnan68 019-5744759 Bertam, Penang Zaimadkaya 017-5797902 Ipoh, Perak.


273 comments:

1 – 200 of 273   Newer›   Newest»
cek chun said...

firsttttttt

ak47suk1 said...

second

Aslina said...

cheh... lambat seminit... kempunan nak jadi first.

nanti lagi 2 jam datang komen balik lepas abes baca semua ni

osip said...

4th

osip said...

dan 5th

bisnes camni pun ade ke..lerrrrr

http://aniesandyou.blogspot.com said...

x kira no brape yg penting komen dulu baru baca ha3.. ;-)



word verification: proming (hahaha)

Neotoxin said...

pinhole glasses? takde glass kan? plastik semata-mata

cek chun said...

sila daftar PERCUMA. Selepas daftar percuma, sila bank in duit <--- dok digest this sentence dari tadi.. what am i missing here..sigh

lepas pakai spek ni, nanti mata kuar api tak?
dah lama berangan nak masuk geng x men

Neotoxin said...

alamat kompeni tu mcm tak lengkap je... kat belah mana kat wakaf che yeh nun? Ntah2 takde opis... lagi satu, sume nombor kontek guna mobile phone... opis takde fixed line ke?

Muse Taken said...

hihi..
spek kat pasar malam bru RM10..
RayBan pun bru RM100 lebey..
brand lg tu...

http://aniesandyou.blogspot.com said...

dr. wan ismail wan omar? cam familiar je? jgn2 my ex-lecture.

hanya explain kelebihan cemin mata jer. x de pn sertakan mn2 kesahihan or bukti saintifik dr mn2 optometrist (btol ke spelling ni?

jelas dan nyata = mmg nk kelentong umat melayu..


waaarghh knape la bangsaku jd cenggini!!!!

The Traveler said...

pakai spek yg ada pinhole memang la improve sket vision kita..

setakat nak buat spec ada pinhole..buat sendiri pun bleh..

I'm as an Optometrist sgt kesal dengan msyrkt skrg mudah percaya pada perkara2 yg leh di fikir dgn logik

The Traveler said...

kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut pasal kesihatan mata better korang log on to my blog

http://syah916.blogspot.com

klik pada eye health info

koperasi homestay said...

rasa meluap sungguh bila baca hok ni..thanks bro...banyak ilmu i dapat dari u bro aidid....

Aslina said...

ok. da abes baca. hahahh...

hahahahahh...

hahahahahah...

syiok woo pakai spek banyak pinhole.

aku amik pcb jenis donut tu pastu potong ikut shape spek singgit setengah beli kat pasar malam pakai pun ada effect camni gak...

bwahahahah...

bak kata The Traveler kat atas nun... buat sendiri pun bleh... sebab membe aku pun ada sorang optometris. dia bagi suggestion camtu kat aku. sebab susah nak buat pinhole sendiri, aku amik je pcb donut yg lebih2 tu. potong. da setel. :D

total cost baru 5 hengget. ala. murah je pcb tu.

word verification: neyin

terjun.tanpa.parachut said...

Stormreader Network ni apa ke bende plak. Nampak je menyelinap kat FB

cek chun said...

aslina, pcb donut?
explain jap :)

Zam DiEnd said...

pki helmet kamen rider lg afdal. nice info, mohon komen yer :P

Ah Win said...

aku masuk website tu..tgk ruangan chat..aku rasa nak muntah.betapa ramai manusia bgelar melayu kena b0d0 percuma..

nak kaya cepat sgt? duit byk boleh bwk mati ke?

Faizannie Fabs said...

spek mata ni ada jual kat Daiso dgn harga RM5 jer. tak perlu jadi ahli pun.

AZAM said...

tahun 1994 dah pernah keluar dah produk nie...masa tu smartshop jual tak salah aku la..

@mal12 said...

aduaii..sedeehhh...
nway, is he really a lecturer?..watashem...

Izaham said...

kehkehkehhhh...

hyelbaine said...

HOH?! Sepek mata pun nak di MLM kan? I tell you, the things that Malays come up with just to make a quick buck, it's shocking.

And YET...look at how many have joinT into the whole scam! Launch less than 3 weeks ago and so many cows have joined!

Tell you what, if the are troll's coming in to support this product and its scheme, this would be the best post yet!

Fitrix said...

Everything can be MLMed nowadays.Im just waiting for wild animals like tigers or lions to be MLMed.Anyone here willing to make that happen?Anyone?

Hell`s Angel said...

@hyelbaine

try MLM kan viagra or cialis... kaya weh.. terbukti secara saintifik... hahaha... tapi kena kasi nama yang generic ar nanti kena saman....

nadiahkamil said...

Cermin mate berlobang-lobang nie memang dah ramai yg pakai ape. Untuk exercise mata, 20 -30 ringgit je tak silap aku, Plastik je.

nadiahkamil said...

Aku check kat Alibaba.com cermin mate berlobang nie boleh dibeli dari china dengan harga USD0.5 - USD1.00 per pair...tapi kene beli 1200 unit la...Sesape yg nak start business skim piramid sendiri boleh la membuat tempahan sekarang....make sure nama letak islamic sket...baru org picaye,letak la ibnu abbas ke,ibnu biruni ke,..asal ade bunyik arab.

mode bersangka baik - mungkin ibnusina eyewear ni diperbuat daripada plastik jenis biodegradable kot, tu yg mahal sket...barang baik kene la bayar mahal sket

mlanau said...

Selamat Berjumpa di Puncak Kejayaan!!! Berapa orang kat puncak tu??? hahahahahahha, bagus daki gunung kinabalu (orang sabah cakap naik gunung kinabalu). MLM ne perlu diberi perhatian yang sewajarnya oleh pihak kerajaan. Saya cadangkan Bro Aidid try email mana2 ahli parlimen supaya boleh dibahaskan undang baru tentang MLM ne. Lagipun dah ada undang2 tentang main kutu aku dengar di berita. Tapi artikel dalam blog ne memang power... aku suka gaya bahasa yang bersahaja (melambangkan keikhlasan penulis). Tabik bro aidid! terukan menulis di blog ne...

mazlan said...

memang betul Faizannie Fabs cakap tu, pegi je kat Daiso (kedai barang jepun) kat the curve tu.. lima hengget je beb.. Berapa banyak boleh borong da...

Hell`s Angel said...

I conclude unlike herbacow this so called business is never about product. The product is just a reason to build another pyramid scheme.

Ikemal said...
This comment has been removed by the author.
Ikemal said...
This comment has been removed by the author.
id said...

baru nak tulih kat kedai 100yen daiso the curve bole dpt 5 hengget je spec tu, damn these people, charge harga x hagak2! memang la 'profitable', kesian gile kat maleis yg kene tipu hidup2 ngan depa..damn! memang lembu ah!

p/s- i think prof tu nak amik kesempatan from the 'naivity' (is these such word? :p); of their maleis families and whatnot to promote bende alah tu, biasala melayu tipu melayu ni kan- damn!

efa said...

@ikemal

Nasib baik kau dah mengaku loser! ahaha.

Jue said...

cermin mate pon bleh di MLM kn, pasni nak MLM kn ubi kayu plak.. kehkeh

cantekk said...

wat lagi sakit mata ada la..
mngarut tak habih2...
kang mata da elok2 jd juling,,

sero said...

abis la student die kalau dia ni masih lecturer... boleh buat report coz lecturer gomen tak boleh terlibat dalam sebarang skim malapetake-bodo ni...

boyarque said...

Aaarghhhh!!! Tak bley belah dowh! Benda ni banyak kot kat market...BERSEPAH BEB!!! Guardian ada jual, Watson aku tak check lagi, dalam Giant pon ada, siap macam2 fesyen lagi...dan yg penting, LAGI MURAH!!! Tak perlu nak join skim2 lahanat lahabau ni semua!

Weh, aku nak buat Skim Pyramid Spenda Beritma, sapa mau 'joint'? Tak 'joint' nanti mesti 'fill frast'!!

Adeh...really, Malays.....

azrol said...

bai. ko kasi bongkar sikit MY 1TONE. ni bertopengkan kerajaan ayah jib

Blood Seeker said...

Pensyarah universiti? Hmm. Berapa batch student dia yg jadi 'kaki' dia agaknya. grad dengan hutang tuuu.

Silap2 dia ni makan duit ptptn/jpa student dia sendiri.

ibnubattuta said...

Nasib baik dia tak pakai nick aku. Kalau tak.... aku nak ikut stail PHQ. Kenakan tindakan tatatertib. Soalan untuk PHQ ( kalau wujud lagi pun). Ko dah rotan ke bontot Aidid nih? Kata nak buat tindakan tatatertib. Poyo betul.

ibnubattuta said...

Sape-sape nak tengok geng-geng MLM yg pakai cermin mata ni tolong pergi usha link nih

http://bainosbanter.blogspot.com/2009/05/more-i-see-you.html

Amacam? serupa tak dengan geng MLMer tu?

ibnubattuta said...

spec kaler pink youuu. Tak kuasa I.
hehehehe

hyelbaine said...

@ mlanau,

"Saya cadangkan Bro Aidid try email mana2 ahli parlimen supaya boleh dibahaskan undang baru tentang MLM ne."

Good luck to anyone that wants to do that. I have not known a single politician that cares more for the people than lining their own pockets. The day that an MP takes up the issue, will be the day I start voting.

@ Hell's Angel,

I think dah terlambat kot. Bukan Power Root dah corner market MLM untuk benda tuh dgn Viagra/Cialis local bernama tongkat ali? :P hahahahaha.

The fact of the matter is this is nothing but a pyramid scheme. Even the people running it show that by not focusing on the product at all. Any yet...so many...so ramai...so gila baban banyak manusia yang dah join.

I don't get it

ibnubattuta said...

Aku x campor hal politik. tapi aku setuju dengan hyelbaine. org politik ni mmg lebih pentingkan apa2 yg mashyuuuuk daripada nak kerja tolong rakyat. Cakap berdengar2 tapi isi tarak. sama mcm Atok Razali impotent yg gilo cendawan buntut ( butang ke buntut? aku konpius). hehehe

Aidid Mu'addib said...

azrol...
my1tone... belum launch, I read will launch in May, or is it?
I also heard it's just a simple pyramid-scheme irrespective of the telcos, like that lousy friends2talk... same old story.

zaty hanyut said...

aku ada join satu program IT sekarang, and dok hostel dekat puchong, budak satu bilik aku ni story dia dulu rabun, agak teruk gak rabunnya masa dia sekolah dulu, power maybe dalam 300 somthing, tapi dia rajin baca al-quran , now mata dia dah okey alhamdulillah, tak perlu bergantung dengan spec, dia cakap mungkin ni satu keajaiban dari dia baca al-quran tiap2 hari lepas solat..

ArtForAuction said...

salam...
adui, payah ni aidid, spek ni pun diorang jual jugak.

dulu masa kerja farmasi boleh beli hara tak sampai 100 ringgit.

sekarang nak jual secara MLM konon2 boleh jana untung lebih.

apa kata you guys beli kat farmasi banyak2, pastu resell balik dengan 50% increment. 10% pun takpe. still untung weh. dan takde upline to report to. ye dak?

this is MLM--selling evey kind of supposed cure-alls that has ever invented. mostly are quack science.

azwan said...

Benda macam ni pun ade?

penyu-turtle said...

wow...

cuba en.aidid selidik sket pasal HPA neh...MLM gak ke..

lagi plak diorang gne hadis dan al-quran

ESQ plak cene?MLM gak?saya tak faham diorang2 neh

5c1d said...

kebalolan yang begitu terserlah dekat org melayu..malu aku sbg bangsa tersebut..nih rase nak cabot gi obersi nih kah3

-RaViN- said...

i dun care who the fuck are u, if ur anti mlm or wateva just get the fuck out from there, u dun need to waste ur time postin at forums,blogs bout people's business, that is non of ur biz, stop acting like a "loser"

p/s get a life fucker o0o

ilufne said...

alamak! ada orang sudah marah lah.. :P

The Office Mice said...

if u dont care, then dont comment..

ilufne said...

nantikan entri counter dari aku 1 mei 2011.


apsal lama bebenauuu? pegi obersea ke bang? :P

azwan said...

Gile ape ravin? ni blog dia, ko la yg pegi mampos dari sini. we are enjoying every single entry here. kalau ko tak enjoy, ko boleh berambus main telur ko. Who are u? ravinkumar?

ilufne said...

-RaViN- said...
i dun care who the fuck are u,


so? aidid also dun care who the fuck are u. that makes 2 of u ain't it???? get lost.

-Crysis21- said...

aniway im out ass holes, mr fucker(not interested to use ur name) stop commenting on CG forum like an idiot we dont need ur comment about this biz, so fuck yea..

azwan every guys play their balls, u dun play?ur fuckin gay =p get life learn how to speak...

-out-

azwan said...

Just another stupid bastard, its a common trait of MLMers like you. Ptuii..

hyelbaine said...

I'm lost.

Did Ravin & Crysis woke up on the wrong side of the bed this morning?

ilufne said...

1. ibnusina? what a disgrace to Ibnu Sina

2. tak perlu lasik? menangis ophthalmologist dengar ni.

yang lain2 superpower tu tak gamak nak komen. kartun nak mampus ok?


and @ -Crysis21-

it's a free WWW you asshole! who's the idiot now???

The Office Mice said...

ravin & crysis21 tu same person.. identiti crisis :-P

theorangelily said...

hihi baru discover, kat daiso (brg 5 henggat dr jepon) pon ade natang ni.. 5 hengget je. bulihla ai beli manyak2 juai 100 hengget seketul.kahkahkahkah

kerazee.hisham said...

Wahhhh...ade troll hilang downline dtg mengamuk kat sini. wadefak?

Aidid Mu'addib said...

About the butthurt trolls just now.
You all gonna love this....

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=8830853&posted=1#post8830853

kerazee.hisham said...

Laaa....anak Karpal Singh rupenye si ravin ni.patut sibuk mengGAYkan org lain.seram dowhhh..

http://www.profitnetwork.biz/crysis21

ilufne said...

ok, done with CG just now.

but honestly, what's with the ever repeating spelling joinT tu? bingai tul. tipu orang pandai. tapi join dengan joint pun tak tau beza.

kalau tak reti omputeh tulih meleis udahlah weh. buat malu uncle john jek!

azwan said...

SELAMAT DATANG KE WEB TEAM PROFITNETWORK
Penaja Anda : Ravinder Singh a/l Karpal Singh
(ID= CRYSIS21)
HOTLINE : 012-788 9467

Ni anak karam singh walia ke? ni la yg menjahanamkan budak2 melayu.

hyelbaine said...

@ crysis21,

"im a investor, i do speak english well i guess u need to go school back .aniway i don't talk to noobs like u and wastin my time get the **** out".

WOW! You're an investor? Which counters are you holding right now? Blue chips or penny stocks? Main board or ACE? Which sector is hot right now may I ask? O&G, plantations or finance?

Or are you a commodity type of guy? What do you think about the builders, is 2011 gonna be a bumper year for them?

Or are you a treasuries type of guy? I'm kinda long on USD at the moment, you think I should still hold? Frust lar bro tgk my long positions semua nampak malap.

What do you think Mr. Ravi? I'm only a LPD traffic cone mover who's interested in investing. Maybe you can share your experience?

azwan said...

HeheHEHEehe hyelbaine...

One of the biggest mistake among Malays is they don't know what it takes to be an investor. They don't know how difficult it is and what are the learning curve required before calling themselves an investor.

Asal duit byk dah kira investor. tu yg bangang2 invest dalam lintah la, and all these type of pyramid schemes. They don't even have an idea how important is financial literature.

zura said...

Congrats Mr Aidid...1 million ++ views yek..dasat tu..
..harap S. M. Mohd Idris of Penang pun baca blog ni, mesti dia suka..

Hell`s Angel said...

aku hairan sebenarnya dengan perangai manusia ni. Diorang tak boleh ke nampak benda salah yang terang jelas nyata depan mata. Sama macam thread yang lepas2, ada yang bising kata produk lain lagi teruk apsal tak attack. Sama macam si puppy gomol kata aidid tak attack e-dymium. Diorang ingat pengarang blog ni ada 8 juta orang ke? yang mana sempat dia taruk la dulu. Stupid dumb dumb

hyelbaine said...

"They don't even have an idea how important is financial literature."

@ Azwan, you hit the nail on its head again. To be honest, if half of the Malays understand what financial literature means in the first place, most of these people would not be in the quandry that they find themselves in. Knowledge about to many one's own money is key factor that the Malays cannot afford to overlook.

Financial maturity will help people to see a scam when they see one. It'll help people understand how realistically funds can grow. It'll also help them understand where should the money be invested in to ensure that for example, it is not devalued by inflation.

Akan tetapi ketuk ketampi atas keretapi, financial maturity and literature only happens bila orang sanggup membaca dan berfikir. Soklan2 mcm "logik kah aku dapat return 30% sedangkan the best fund managers pun struggle to give that in good times" will only arise when you read and think. 2 traits that is sadly not common among most Malays.

It's only through financial literature/maturity org akan faham how to make sure duit tak dihakis inflasi. It's only through this that org akan faham that a scheme that relies on funds from other people to pay you returns is nothing but a glorified ponzi/pyramid scheme.

Akan tetapi...ada Melayu yang malas dan hanya nampak duit semata-dua mata

@mal12 said...

btol tu bros azwan n hyelbaine..it's not an easy job to become a good investor and give out higher returns..it takes years (like u guys) in the industry to know and understand the market (for investors related)..sambil2 angkat telefon i peep what are my boss's top picks..~still learning~

eLL said...

SPEK NI BOLEH BELI KAT KEDAI UBAT DALAM CARREFOUR MIDVALLEY. UNTUK REHATKAN MATA.

azwan said...

Yeap, they refuse to go through the learning curve, from worker to manager, business owner then finally become an investor.

The reason they fail to understand is because they also refuse to learn out of the box. These financial literature/maturity and skillsets cannot be learn in the University.

2 things that shape your financial maturity: the book you read and the people you nixed with. I am talking about reading hundreds of books, and mix with people who walk the talk, and learn from the best. The Malays don't know these bro, always comfortable of doing short cut and cut short.

Aslina said...

aku tatau nak cakap pcb donut tu camne... tapi ada gambaq ni ha... :D

http://www.siongboon.com/projects/2009-04-22_smd_soldering/others/prototype%20board1.jpg

tu diaa banyak gila komen tak sampai 24 jam pun kan... jauh tu dah cek chun tanya aku... tak perasan plak kalo ada yg dah jawap... tapi takpe la nak jawap jugak :D

sori la kalo lari topik. hehe.

It Just Me..... said...

SKANG AKU PAKAI SPEK, 450 each eyes...agak2 kalo pakai menatang ni aku tak payah pakai spek dah ka?
Hebak......tak yah riban2 p laser...:P

uik, ada gak trolls...wuhuhu...beshh....dtg2 umah org...menyalak...
HUH....

aidid..ko tak takut ke? anak karpal singh tu...naa...naa...tak tau...(muahahaha)

Rose said...

Ravin and Crysis made me think of Mr T

I pity the fool...!

zulfadhlimansor said...

lain kali, kalau nak jual barang, tanyalah pakar mata yg betul. ini main boh saja... las2 kena tipu....

hyelbaine said...

@ Azwan

"The Malays don't know these bro, always comfortable of doing short cut and cut short."

How true bro. Apa lagi menyedihkan? Check out the article below.

1,086 Penjawat Awam Bankrap Dan Ramai Dibelenggu Hutang

http://bernama.com/bernama/v5/bm/newsindex.php?id=567807

Penjawat awam rata2 nya dari bangsa mana? Org2 yang rajin buat MLM bangsa mana?

I know it's a rather crude connection to make but the fact is there's substance in that crude claims of mine.

azwan said...

Thats a very reliable connection indeed.

Kawan adik aku kerja PTD kat JPM, quit keje semate2 nak full time Lempe CheeseBurger. Giloss..skang tak kemana pun. hutang melambak2. bangang budak2 nihhh..

It Just Me..... said...

bior betik azwan, keje baguih2 pahtu benti wat mende tu....

mcm korek kubuq sendiri ja depa .....

kerazee.hisham said...

aku keje gomen. 2 org member baik brenti keje semate2 wat fulltime hai-o. loan die kat bank ade 80k. bile die brenti je keje gomen,hutang die mencanak jd 130k. account dah x secure psl bank dah x leh collect dr biro angkasa.

bygkan-umo baru 24thn,ade anak bini.keje salesmen jual filter air + korset berplutonium dgn hutang personal loan sbnyk 130k nak byr selama 20thn.

Mmg btol rezeki die tu Allah yg tentukan. Rezeki aku pun x tau lg.Cuma sbgi kawan aku sedih beb. Kemaruk nak kaye psl.

Ayat die yg aku xbleh blah bile aku nasihat psl loan;
"Xpe la beb, paling kuat pun bank BLACKLIST name aku je. Lgpun dlm Malaysia ni ade brape juta buah rumah. Stakat nak jual filter air mmg bleh pegi punye"

WTF?

Razali said...

"Kalau dapat AIDS tu, jangan risau pulak. Produk cordyceps Razali si moron tu boleh sembuhkan AIDS ko tu dalam masa 7 hari 7 malam. What have you got to lose man?"

Tak ada minat nak buat entri tentang Jus Cordyceps ke bang? Nama kompeni dah bagi, nama pemilik pun dah bagi, nak tengok compensation plan dulu ke? Sales kita dah semakin tinggi ni lebih kurang RM12 juta sebulan. Tak rasa nak bantu pembeli yang tertipu tu ke? Tak kesian ke?

Mercujaya Network said...

hsdhshdjshd

Azrul said...

Threat detected!

File name : Razali horse.Tiny.F
Threat name : Razali.Cordyceps.exe.

Move to vault or ignore..

gerh...

Sape ader antivirus utk virus nie..
Somebody help me plz...

Word Verification : hampeh

Aidid Mu'addib said...

Razali...
The cordyceps product is so freaking stupid, and totally a blatant scam, it'll be too easy to make one entry in the blog... and sad to say, so small time, I didn't bother to write one lousy article. Small potato, just nickels and dimes. I've got bigger fish to fry. What does it matter about the compensation plan if the product itself is useless, medically? Kasi kelentong baeeekk punya, bak sini duit.
And btw, that RM12 juta tu bang jgn senang2 kena kelentong bang... ko akauntan company ke apa? You've seen the book 1st hand? Seriously? Atau ko dengar celoteh upline wadefak? Atau dgr masa briefing, atau tgk brochure? Bahalol lurus-bendol nak mampos la ko pulak ya... berapa kali aku nak cakap ntah... haiyaaaa!
Kok iye pun dah tua... act like one la dey. You're too naive, to do you any good in this world. Why don't you try at least be matured about all these crap.
Wadehel la you?

Dah la... if you get lost from here, no one will notice, I supposed. Go home...

hyelbaine said...
This comment has been removed by the author.
gempur said...

Aku dah tengok komen2 si samdol aidid ni..biasanya jarang aku panggil orang samdol..but i think this samdol deserve it. Kesian sebab kononnya memperjuangkan perkara untuk kebaikan kononnya for what he believes in but dia peduli apa what others believe. Different of opinion to him never exists as long as it goes along with his opinion...so...samdol la tu!!! Orang melayu ni tau adab bila bercakap mengenai kebaikan dan kalau betul2 nak memperjuangkan nasib orang melayu, ada cara berhemah, ulamak bila ada perbezaan pendapat masih dapat duduk bersama berbincang...tapi samdol kdg2 terlebih dr ulamak dan konco2 dia pun ikut sama. ESQ bila ada berbeza pendapat antara ulamak tentang hukum, tak de la pulak aku tengok ulamak lain belasah yg lain...but lain dgn samdol ni...dia kira ikut pendapat dia saja yg betul. Bahasa2 yg digunakan memanggil bangsa sendiri (melayu) sebagai bodoh dan mcm2 lagi..dikira mmg tersangat kurang ajar...mungkin sbb dia ni mmg anak durhaka atau mmg sebab mak bapak dia silap ajar ataupun tak ajar langsung...so salah sapa...mak bapak dia la kot sbb tak ajar dia cukup2...agaknya ler. Nak belasah orang tanpa berani keluar identiti dr dulu lagi...mmg pengecut...atau sangat la..orang kampong. Bukannya tak kenal... Cuba cabar dia demi untuk kebenaran..letak no telefon atau rumah tang mana..mampoihh dia tak berani. Kalau dok ikut pendapat samdol ni...orang yg beli kereta semua bodoh...sebab dah berapa ribu orang accident..mati, cedera, hilang orang tersayang, rugi duit..tapi masih ramai dok beli kereta lagi. Orang yg hisap rokok semua bahlol sebab dah tau rokok tu bahaya tapi hisap lagi rokok...kerajaan kita benarkan penjualan rokok...awat dia tak maki kerajaan sama. Orang2 yg tak pakai tudung atau tak tutup aurat..semua kira kurang cerdik la tu sbb dah sah hukum haram tak tutup aurat tpi masih lagi dok terdedah sana sini..Ni la pendapat si samdol aidid muaddib yg bongkak, sombong, samdol. Dia ni lah perosak bangsa melayu sebenarnya sbb memecah belahkan sesama bangsa sendiri dgn kata2 menghina dan tohmahan dia...tu kalau betul la dia melayu. Islam kot..sebab orang yg bersujud penuh tawadhuk kpd Allah dalam solat 5 waktu ni tau cara nak hormat orang. Kalau yang salahpun dibetulkan dgn cara berhemah. Moga Allah swt mengampun dosa2 dia sebelum dia mati. Aku tengok banyak sangat dosa dia dok maki hamun bangsa sendiri, menghina orang lain, memfitnah orang lain. Nauzubillah!!! Minta dijauhkan kita semua dr terpalit dgn dosa2 si aidid ni. Bertaubat lah ko samdol!!! Kalau nak berbuat baik...buatlah kebaikan dgn berdepan...tunjukkan jantan ko demi kebenaran. Wallahualam!!!

hyelbaine said...

"Sales kita dah semakin tinggi ni lebih kurang RM12 juta sebulan"

WOW! Lagi untung ana jual orang dari jual unta. WOW!

I tabik you lah En. Razali. Your company punyer performance would make most listed companies on the main-board cry.
These billion ringgit companies would kill to have monthly sales of RM12,000,000.00. I mean for a company like PLUS which is a cash-cow in terms monthly turnover would KILL to have RM12,000,000.00 in sales a month.

The performance of your company would even make the biggest financial institution in Malaysia by market capitalization envious. Seriously En. Razali, the biggest property builder listed on Bursa would KILL to have RM12,000,000.00 in sales a month.

Bravo sir, bravo! Memang betul mujarab!

Rose said...

Re: Gempur
(Again, nasib baik dah minta maaf kat budak Tadika Kemas).

Razali said...

Buat saja entri bang jangan ragu-ragu, untuk kebaikan sejagat tiada yang susah atau senang, 12 juta mungkin kurang tepat..boleh jadi 13-18 or 25 siap tahu, yang pastinya ia bertambah naik setiap minit-jam.

Nak mintak tunjuk penyata akaun pulak ke? Tak semudah itu.

Aidid Mu'addib said...

huhuhu... troll on radar.
Kalau berhemah sekali pun tapi menyamun sesama umat Melayu... kira OK la ya dol?
Anyway, udah butthurt sgt ke samdol gempur?
Waaaaa.... dah berasap?
kehkehkeh....

TQ for dropping by... come again you fucking asshole.

@mal12 said...

omaigosh..org yg makan cili jek rase pedasnye..da panas bont** nampak si gerak gempur upsr ni..(apsal aku bace blog+comments kt sini ni x terase pape pedas pown..epi jek..lg bertambah ilmu didada adala..)

hyelbaine said...
This comment has been removed by the author.
mazlan said...

Apa Pakcik Kordi??
12 juta mungkin tak tepat? MUNGKIN???
tak sure ke yop.. ini ke mike kate fakta.. fakta pun ada MUNGKIN MUNGKIN gitu.. sengal ko ni dowh..

Razali said...

Jangan hanya kerana sales RM12 juta sebulan semua pandangan anda tentang Cordyceps dah berubah. Jangan terus percaya semua cerita-cerita kerana duit.

Dan jangan fikir dalam bisness MLM sebenar jualan RM12 juta itu mustahil. Banyakkan belajar supaya nanti bertambah ilmu dan toleransi.

hyelbaine said...

"12 juta mungkin kurang tepat..boleh jadi 13-18 or 25 siap tahu, yang pastinya ia bertambah naik setiap minit-jam."

WOW! Lagi untung ana jual orang dari jual unta. WOW!

WOW! RM25,000.000.00 dalam sebulan?! Not only listed Bursa companies would be envious, even those listed on NYSE, FTSE and DAX would be envious. RM25,000,000.00 would make even Warren Buffet be interested in investing in your company. A company that makes ~USD8,000,000.00 a month AND INCREASING would have Carlos Slim lining up for a stake in your company.

RM25,000,000.00 a month would put most pharma companies to shame in terms of sales. I mean, even private hospitals run by the likes of KPJ would KILL to have RM25,000,000.00 of sales in a month.

WOW Encik Razali, anda memang hebat. Sesungguhnya orang2 Melayu patut berbangga dengan company yang En. Razali berkhidmat untuk. I mean, who wouldn't be proud of a Malay company with RM25,000,000.00 of sales in a month?

I need to look for the figures but even Petronas would bow to this company with RM25,000,000.00 of sales a month!

BRILLIANT!

Babunlaut-sama said...

duh... gempur butthurt tuh.... hahaha... modus operandi troll.. attack gaya penulisan aidid... hahahaha......

word verification : asshurt

azwan said...

Ko ni Zali Kordi lagi mangkuk dari MsAwin ghupenye. Ape kate ko blah, ko dah tak reliable kat sini lagi dey. berambus je la. you are not welcome here. Too stupid to be here.

Gempur,
Lu main saiko ka?

Aidid Mu'addib said...

"Dan jangan fikir dalam bisness MLM sebenar jualan RM12 juta itu mustahil. Banyakkan belajar supaya nanti bertambah ilmu dan toleransi."

Bang... itu advice elok pada diri sendiri tu bang... becos ko tu bahalol nak mampos macam talak sekola punya olang dan tak pernah faham apekejadah topik medical yg diperbincangkan oleh aku dan reader blog ni. Cuba belajar betul2 dulu, baru buat bzns. Kalau mat rempit, tak kan nak jual produk kesihatan?
Dan sampai skrg ko masih tetap tak mengubah isi blog yg "misleading" dan kelentongan terang2an ko tu... tak kesah makan duit haram shubahah ke bang? Ko tahu dan faham apa aku cakapkan ni ke tak? Info kat blog ko tu adalah kelentongan, cuba buat balik dgn cara yang beretika dan tidak menipu... dan buat sales pulak bukan dgn cara MLM buatan/anjuran alkafirun tu semua. Kan elok rezeki tu datang?

Wadehel la you?

azwan said...

Aku suke btol karya Johari ni..

Cerita lawak siri 1
Razali: Cordyceps sangat berkesan! Dalam masa 7 hari pasti ada kesan! Tapi berkesan tak semestinya sembuh!
Kami: ah! tipu la kau ni!
Razali: Kenapa aku tipu lak?
Kami: Sebab kau tak de clinical proof!
Razali: Tapi aku ada video testimoni tau!
Kami: meh sini clinical proof!
Razali: produk ni atas nama kompeni ASIA HERBAL BIOTECH SDN BHD. tau!
Kami: mana clinical proofnye?
Razali: adik bongsu kepada DYMM Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agung Sultan Mizan Zainal Abidin pon own sebahagian drpd kompeni ni tau!
Kami: mana clinical proofnye?
Razali: Korang tak pernah tengok produk ni, patutla korang kata aku tipu! Tau tak nilai Cordyceps ni kat serata dunia?
Kami: Penipu! mana clinical proofnye?
Razali: Ok, buktikan yang aku menipu. Beli produk aku ni, korang test kat diri sendiri. Perbelanjaan tanggung sendiri sebab korang yang pandai-pandai claim kata aku menipu. Anda mahukan jawapan kenapa orang lain kena tanggung kosnya?

(selepas 24 jam)

Razali: Dah sehari tunggu, takde sape pon berani buktikan tuduhan yang kata aku menipu
Kami: Kitorang dah sehari tunggu, mana clinical proofnye?
Razali: Hyelbaine nampaknya "berahi" tapi seperti hangat-hangat tahi kucing je. Lebih buruk lagi bila yang menuduh meminta orang yang dituduh menyediakan pula perbelanjaan untuk menanggung kos pemeriksaan kesihatan pula..20k sahaja? Cukup ye?
Kami: encik pakcik, kitorang dok mintak clinical proof ni.. kau baca ke tidak?
Razali: Dah la tak sanggup buktikan tuduhan saya, lagi mau maki hamun saya
Kami: Kau yang jual ubat, kami pulak kena uji? Mana clinical proof yang makmal kau buat?
Razali: Saya dah sahut cabaran anda, tempat dan masa dah saya tetapkan. Tapi korang spin spin spin.
Kami: Kami dok mintak clinical proof tapi kau dok cerita kompeni la, adik bongsu Agong la, berkesan tapi tak semestinya sembuh la, suruh kami sign surat perjanjian la.. sapa yang spin ni? mana clinical proofnya ubat kau ni?
Razali: Azwan mangkuk tandas - sembunyi dalam tong taik!
Kami: Oi! pegi spin kat Azwan buat ape? clinical proof meh sini!
Razali: Memandangkan tiada penyertaan dan saya beranggapan tiada sesiapa yang benar-benar berminat, tawaran ini ditutup serta merta sekarang. Tiada lagi selepas ini.
Kami: Kitorang tak berminat nak beli ubat kau, kitorang nak clinical proof je.
Razali: THE BURDEN OF PROOF IS ON THE SELLER, NOT THE BUYER. Thats right and absolutely.
Kami: encik pakcik, kau paham ke apa yang kau tulis ni?
Razali: You guys are selling a story of me being lie about my statement on my blog, and I'm no buying it because i didn't belive it. Just go and proof it sir. Why so complicated?
Kami: Kitorang kata kau menipu sebab kitorang mintak clinical proof tapi kau tak bagi. Bila kitorang kata kau menipu, kau kena buktikan yang kau tak menipu. Apa yang susah sangat? Mintak la kat makmal kau tu. Eh, ada makmal ke tidak ni?

azwan said...

Zali, read carefully you moron...Ni takde pesong2 punya...

Hahahahha...what are you actually? Syuhhhh Syuhhhhh...

Babunlaut-sama said...

terbaeeeeeek azwan....

hahahaha.... byk punya spin tuh...

word verification : retede

azwan said...

Woi gempur,
Ko bodoh ke butoh? Ko analyze btol2 semua komen kat sini, brape ramai yg appreciate Aidid? Ade otak guna dey. Hujah2 ko tu tak kemana bai..

Aku rase si Zali Kordi ni tak setolol nko. at least dia ade benda nak defend. ko?

Ko ade testis, bagi fakta balik. bukan main attack camtu. org tgk sengih je bai. malu la sket. jgn jadi bangang sgt.

Babunlaut-sama said...

leave the troll... let the fact leads...

word verification : antict

Aidid Mu'addib said...

Gempur dol...
Kat mana fitnahnya? meh la share kat sini, boleh kita diskus dgn penuh akademik. Dan dear dol, aku tulis blog dol... takde aku paksa org datang suruh baca artikel aku deerr. Aku ada undang ko datang sini ke tadi? Ko ni dol... len-macam punya samdol laaaa... malu wei, dah org kat sini nampak.

Btw, your parents suck ass... you moron!

Ya Allah... lindungilah kami munafiq orang Melayu spt ini yg pentingkan duit duit duit, sampai sanggup mengencing sesama org Islam... utk cari rezeki dan sekaligus mengayakan alkafirun laknat. Lindungilah kami drpd jenis si gempur samdol, ntah anak sapa2 yg useless ini... yg satu ilmu pun takleh masuk lagi dah, sebab menyokong bzns org kapir laknat. Lindungilah kami...

Razali said...

Pergi lah mintak Clinical Evidence pada orang yang jual ubat bang. Kenapa minta pada orang yang jual "makanan". Abg sekolah mana dulu- dulu. Cikgu ada ajar tak ubat tu ialah apa dan makanan pula macam mana?

Terbukti berkesan dalam masa 7 hari tu berdasarkan testimoni pengguna sahaja. Sesiapa yang pertikaikan testimoni tu nampaklah cerdiknya sikit. Sesiapa yang mintak Clinical Evidence tu patut cermin diri sendiri ye.

azwan said...

Bang Kordi, kalau dah tau testimoni, jgn claim boleh ubat cancer, HPT, Diabetes, etc. org dah ulang banyak kali dah dol.

Kalau ko nak claim gak, kena buat clinical trial, TAK BOLEH TESTIMONI. tu yg datangnye clinical evidence. ni benda basic bang, tu pun ko tak paham.

SALAH KO CLAIM MAKANAN YG BUKTI BERDASARKAN TESTIMONI LEH UBAT KANSER, HPT, DM DAN BAGAI. NAK KATA BERKESAN PUN SALAH BANG. BERDOSA TIPU PESAKIT BANG. APESAL BODOH SGT BANG? SEMUA ORG CLEAR KAT SINI BANG MELAINKAN KO. MALU LA BANG OI. TU YG ORG SIAP DRAMA PASAL KO. KO NI DAH TUA2, TAPI TAK PAHAM2 GAK.

Aidid Mu'addib said...

Memang tak boleh bawak langsung mamat neh... wadefak?

Dol.. blog ko menjanjikan sembuh kanser dan whatever kejadah penyakit dalam masa 7 hari, itu menjadikannya tak beretika dan shubahah dlm perniagaan Islam, sebab ko sendiri dah mengaku produk itu makanan kesihatan dan bukan ubat... gilos dowh! Kalau dah makanan, nak menyembuhkan penyakit apekejadahnya yeop? Pehal sebok kelentong kat pelanggan dgn promosi kesihatan yg bukan2? Tanpa penyelidikan sains yg diiktiraf pulak tu. Udah2 la kaitkan produk tu dgn journal report pasal cordyceps... produk AHB tu sendiri tak pernah di test pada sampel populasi manusia. Shoot! Ko boleh serap tak infos aku ni?

Dan pegi baca entry aku pasal testimony kat blog ni... rajin la sikit membaca bang, dapat jugak ilmu yg berguna utk di bawak balik rumah. Macamana la nak diskus topik kat dalam kelas kalau anak murid cikgunya tak baca buku langsung sebelum masuk kelas? Haiya!

Anyway... testimoni is SHIT dol. Takde saintis nak pakai testimoni deerrr... org buat SCAM macam MLM aje yg pakai testimoni. Udah la ko ni... pegi aje la betulkan blog ko tu. Sekurang2nya ada jugak belajar "etika perubatan" sambil2 ko buang masa org lain kat sini. At least, takde shubahahnya blog ko tu lagi dah. Ka faham ke tak isu aku neh? Ah... who cares?

Rose said...

Eh, abang Wan, abang Li cakap "berkesan" la...bukan sembuh...

LOL!

Rose said...

Cirit-birit tu "kesan" jugak...

gempur said...

Hahahaha..kan dah terkeluar sikap sebenar semua tu..just play his game and all will come out from him. Selama ni...ni lah Aidi yg sebenar...cuma orang nya saja tak berani keluar..simple...kalau atas kebenaran...just show urself...but i guess u r coward enuff to hide behind samdol aidid. Academician konon!!! hehehe...perangai mcm ni kaa...silap mak bapak dia la jadi sikap kurang ajar mcm ni. I'm not talking abt facts or his opinion...tapi perangai, sikap yg busuk terhadap bangsa sendiri yg tidak sependapat dgn samdol ni...para2 pengikut yg lain...tolonglaa jgn jadi samdol mcm dia..seorang anak yg kurang ajar, pemfitnah, perosak bangsa dan penuh hasad dan busuk hati. Kalau nak cakap pasal facts..cakap saja but seorang muslim yg beradab tidak akan sama sekali menghina muslim yg lain but that is U!!!! Aidid Muaddib yg tersalah didikan oleh mak bapak dia...hahaha!!! dia marah bila orang maki dia...hahahah...mcm tu lah dia dok buat kat bangsa dia sendiri..tu pun kalau dia ni melayu. Teruskan...show the real side of u..keep on maki!! keep on tohmah!!! bcos that is who YOU ARE!!!! Yang lain2 jgn ikut membuta..ramai yg appreciate..good...tapi tak ramai yg mcm perangai dia ni..Sikap dan perangai ni yang aku gempur!!!!

azwan said...

Berkesan, mampu mengurangkan, menyegarkan, menyembuhkan, berpotensi, berkuasa, bersifat, berpaksi, berperkasa, bersekutu, bersinergi, berpaling, berbodoh, berbangang, berkordi....

APE2 SAHAJA, KALAU NAK SEBUT BERKAITAN CANCER, HPT, DM, ASTHMA, APE2 SAHAJA PENYAKIT MODERN MEDICINE, SILA GUNA CLINICAL TRIAL UNTUK BUKTIKAN! Yehaaaaaaa!!!!!!!!!!

cekodok said...

wei, ni entry sepek mate la.. dah mcm jadi entry Uncle Razali pulok. giler glam la uncle nih..

kerazee.hisham said...
This comment has been removed by the author.
kerazee.hisham said...

Tipikal MLMers punye gempur,

Jawab la mane fitnah nye. Tu tuan punyer blog nak btolkan. Bg facts sket. Kau bwt character assassination sambil maki hamun tuan punyer blog. So kau bajet kiteorg tetibe cam sedar kononnye pastu same2 nak bangkit ikut kau gempur perangai tuan punyer blog? Kire kau bagus sngt kononnye? WTF?

Anak sape ni? Kes kurang kasih sayang la ni. Ke downline lari dik? tu psl butthurt sngt..

gempur said...

Semua orang pernah terjebak atas banyak perkara...tetapi dgn keputusan sendiri sbb Allah bg kita akal untuk berfikir dan membuat keputusan..bukannya untuk mencari salah orang lain atas kesilapan sendiri. Aidid ni...perjuangan yg bagus untuk berkongsi fakta demi kebenaran tapi sayangnyaa..sikap yg sombong dan bongkak dgn mengutuk bangsa sendiri, saudara seagama sendiri itu yg perlu digempur..bab lain ok..rasanya la.. Ubah la sikap dok menghina orang ni...(tu pun aku assume ko ni mmg melayu dan islam) kalau lain tak tau laa.. ni aku rasa la aoa yg berlaku dulu2 masa dia ni kecik2.
Mak dia nasihat; ko ni besar nanti..carilah ilmu banyak2..buatlah kebaikan dan selamatkanlah bangsa dan agama...dah tu sapa2 yg ko rasa tak setuju dgn apa yg depa buat..ko makilah depa..bodohkan depa...ko bangangkan lah depa...ko rendahkanlah martabat depa...sebab ko anak yg baik...masa ko hina depa tu..ko gunalah nama aidid muaddid..cuma jgn letak samdol di depan dah lerr...nnt orang tau pulak ko tu mmg samdol. Sebab tu ko ni dah dapat fakta sebelah pihak,...ko tetap nak memaki orang...semua yg ko setuju semestinya bodoh....jgn satu hari nanti anak2 ko pun jadi mcm apa yg ko dok hina orang...insaflah. Keluarkan nama ko yg sebenar wahai academician..hahahaha!!!!sekolah mana la tu!!!!Call me bro....with guts....sekampong apa...

LittleLady said...

eleh.. POYO je si gempur ni. tahu gempur aje tapi tak guna akal fikiran..

gempur pun sama je tak tunjuk identiti sebenar. bak mai nama sebenar, no IC, pasport, alamat tempat kerja dan rumah kau.... haaaaa.. tahu takut... ahaha..

kalau aidid guna ayat skema, aku pun tak lama kat blog ni.. sebab penyampaian dia yg butthurt la sampai engkau pun masuk ke blog ni. cuba ayat dia sopan santun? mau ke org macam kau dtg menjengah? sekurang2nya cara dia berkesan walaupun agak kasar. lgpun penipu, penyangak, perompak, penyamun, lanun (menipu bangsa sendiri, adik beradik, kawan2)yang tak makan nasihat ni layak ke utk dibawa berbincang?

btw.. pdn muka downline ko lari.. ahaha

Aidid Mu'addib said...

Dan itulah problem nye dgn bahalol MLM dan SP yg berkeliaran kat Malaysia ni. Dia org ingat dia org masih ada maruah Melayu atau ada maruah Islam... you're nothing but penyamun dan perompak to me... really low-life. Yg aku nak respect low-life punya samdol, apakejadahnya samdol gempur dol? You digged your own grave, now you complained that people spit and pee on you. Sapa suruh jadi penyangak dan penyamun samdol wei?

You all MLM scammers think that MLM/SP tu sumber rezeki yg halal, that's why you all are screwed-up big time. Useless buggers each and everyone of you. Buat kerja munafiq merosakkan umat Islam dari dalam... lepas tu expect org utk layan ko berhemah. What the fuck dol? Ko ingat aku samdol macam ko punya samdol... seriously? Talak sekolah punya olang ka dol?

Jangan sebab dah butthurt so good... sekarang nak cari alasan utk attack aku punya method. You're a low-life useless bugger... live with it. You'll grow up to be useless nothing because of all the haram money you had swallowed freely. Tak kan itu pun takleh nampak dol? Come on la... nak gempur konon. You're just a crappy retard who has been eating shit all this while... who do u think u are boy?

And, u think u can change me?
And I think your parents really do suck ass! Suck BIG TIME... you fuck!

p/s: This is my blog. Anyone mention my parents will get the worst from me. Remember that you useless motherfucking stupid dumbass jerk-off MLM cunt... And you can always go to hell with your MLM money. You fucking dipshit!

cekodok said...

aku rasa gempur nak dapatkan nama penuh, alamat & IC aidid la. dia nak ambik tindakan tatatertib.

Aidid Mu'addib said...

Dan satu lagi gempur dol....

STOP SPAMMING COPY-PASTE THE SAME COMMENT ALL OVER MY BLOG.
You really are one psycho retarded stupid useless cunt asswipe huh?
Fucking asshole punya anak org Melayu... satu sen tarak guna.
Takde keje lain ke?
SPAM SPAM SPAM!
SCAM SCAM SCAM!
Lepas tu telan duit haram laknat kencingan sesama org Melayu... wadefak dol?
Your parents must be so proud ada anak yg perangai mengalahkan mat rempit psycho penyangak jalanan... is that it boy?

Hisyam said...

cop2..saya tgk semakin panas perbualan di antara aidid dan gempur, mcm ni cara senang nak selesai..pilih satu tarikh, tempat dan masa untuk bersemuka bagi kedua belah2 pihak..duduk satu meja dan bincangkan apa yang tidak puas hati bagi pihak2 terbabit..xelok la orang tgk korang cmni..imej kena jaga, kita orang melayu,satu agama lagi..sy sbg pelajar IPT malu dengan sikap sekalian..kalau semua setuju untuk berjumpa, saya sanggup jadi orang tgh bagi kedua2 pihak..ok aidid? ok gempur? yang lain nak join pon boleh

azwan said...

Ape susah sgt si badigol ni paham?

Character assassination does not work here. People visit this blog, looking for fact. Aidid mencarut ape ke tu dia punya pasal la beb. tu urusan dia dgn tuhan. MLMers yg penyangak menipu org, tapi konon perangai baik, kire ko boleh diterima la? Apa punya IQ la ko ni.

Ayat2 ko dah basi la bingai. ko bukan 1st troll yg buat perangai bodoh camni..kui kui kui...

cek chun said...

wahh..hisyam nak jadi orang tengah la pulakkkkk..
jom jom.. nak jumpa kat mana dik

Rose said...

Hehehe, ni nak buat ala ala teh tarik bersama ACMang ke? Apa kelas gempur sampai Aidid nak jumpa dia...Buang masa..
Tapi jom cek chun, kita jumpa sambil2 shopping..nak gie beli spec lobang2..

azwan said...

Oit Hisyam,
Niat ko baik, tp ni bukan drama Tamil. Yg nak buat keje2 tu mentality mcm gempur, yg low class punya...sama macam AC Mangkuk.

Razali said...

Dol.. blog ko menjanjikan sembuh kanser dan whatever kejadah penyakit dalam masa 7 hari, itu menjadikannya tak beretika dan shubahah dlm perniagaan.

Saya janjikan sembuh dalam masa 7 hari ye bang? Betul gitu ye? Abang faham maksud 'berkesan' tak bang? Sembuh tu apa maksudnya bang? Sama dengan berkesan ye?

Kalau nak tulis terbukti berkesan dalam masa 7 hari mesti ada Clical Evidence ye bang? Walaupun ia bukannya ubat dan disahkan sebagai makanan. Walaupun dah terbukti ke atas diri saya sendiri.

Makanan terpilih yang diketahui ramai tentang khasiatnya tidak boleh diterima kesan baiknya tanpa Clinical Evidence ye bang?

Penghidap kanser tak boleh ambil makanan yang baik-baik selain dari ubat yang ada Clinical Evidence ye? Doktor tak benarkan ye? Kenapa ye?

cek chun said...

aiyoo incik razali..
sudah sudahlaaaa
mau dapat traffic free kah????

rose,
jom..jom. lepas pakai spek konfem tak payah pakai contact lens.. wuhuuuuu..

teh tarik apa barang. pekena nasi ganja la. bang aidid belanja. guna duit 'klik-klik'..lol

Aidid Mu'addib said...

Dol...

So, kalau aku jumpa penyangak2 MLM berdepan2... then what happen? Tamadun manusia, culture org Melayu akan berubah ke... gitu? Ko serius ko budak IPTA ke ni? Gilos dowh! Grow up! Scammers will be scammers. My job is to reduce the numbers of potential scammers. MLM make anyone into a scammer... useless shite!

I'm here to disseminate infos... be it economics, scientific or mathematics - up to u all to hear me out. I kept telling my readers, I am not interested to change any useless and stupid MLM scammers here... they're already lost to me. Their parents did a lousy shit job in bringing them up. I don't care about them one tiny bit... but I care the rest of Malay kids who's willing to learn.

I write a blog... take it or leave it. Takde sapa mengajak korang datang sini... jgn perasan bagus thinking you're so important, to make me change my mind, and to make me drop down so low, like the pirates you are... and to see you face to face. What the fuck does that serve? So that you will know who I really am, and... so that you can send some samseng to my house huh? Bahalol sekor2, naive gilabab, baru abis SPM, perasan bagus nak mampos. You're nobody to me, unless you try your damnedest to save your own race from the disaster of MLM-SP. Ini tidak... hari2 sebok cari downline baru, mintak sedekah duit org lain tak sudah2. Apekejadahnya ntah anak org Melayu sebegini? Takde maruah langsung. Emak-bapak 1st class betul... good job yeah!

All you MLM-SP scammers will amount to nothing in the end. Just a useless bunch of no-good stupid asshole creeps that humankind have in every age of human civilisation. Do not expect me to change any of you, who doesn't want to be changed. I'm only writing in this blog, to change the minds of people who are willing to learn and who are not willing to steal, rob or swindle other people... especially your own kind. You kids have done nothing like the kind of things that I have done before in my life. You don't know hardship and worldly hell, if it is staring you in your faces. You have never save lives... but you only make other people lives miserable. You all understand what I'm talking about here? Those MLM suckers will always fail to understand this.

Hey... All you MLM-SP scammers... you all can go to hell for all I care. You're nothing but trash...

Same with Razali... mangkok hayon nak mampos punya bebal. Sepatah haram tak faham apa yg org lain semua faham dgn senang... gila babi punya dungu... Just go home dol! You're wasting my time.

Rose said...

Teringat masa tengok dokumentari kat Discovery channel. Masa depa train animals, they use positive reinforcements, not negative reinforcements.
Maksudnya, masa training, kalau animal tu buat perkara yang positif aje baru trainer dia layan. Masa buat perkara negatif, trainer buat dek aje, sebab kalau di layan perkara2 negative (like marah), animal tu makin buat, sebab dia dahagakan perhatian, so animals tu tak kira, dapat perhatian negative pun kira ok la..
Camna boleh terfikir dokumentari ni pulak?

azwan said...

Ntah, kalaulah ni bukan Zali Kordi, bersemangat gak aku nak jawab panjang2. Ni dia...haiya rase nausea plak, dia mmg dungu camtu gak. aku harap kat Rose je la. hehe..

Aidid Mu'addib said...

I get you Rose... I guess. Hahaha...
but some people are hopeless.
You do whatever it takes to help... or just give up.
Sometimes, I gave up.

Rose said...

Azwan, you and me both. Kalau orang lain, boleh try explain, coz rasa mungkin orang tu tak tahu, rasa terpanggil pulak nak share apa knowledge yang ada.

Aidid, don't give up as a whole. Just some people are lost causes, no need to waste your energy. But I do feel your frustrations and passion to educate our people, most of your readers feel it too. I think that's why your blog is so popular. It's straight from your heart.

Continue your fight, we help you as much as we can.

azwan said...

Ejejejeje...

Rilek la Aidid. Org popuan bagi semangat sodapla. kui kui kui..

Rose, takpe..kalau orang lain aku jawab btol2..

cek chun said...

nak tompang gelak ngan azwan..
hehehehehe

nah susu bang..
kasi cool down

Razali said...

Tak nak jawab soalan ye bang? Nak jadi mcm En..... tu ke? Takkan nak jadi sama level bang? Kena tunjuk beza sikit. Status kena jaga bang.

Apa bezanya orang yang menulis untuk dapat perhatian dan orang yang menulis untuk membela diri dari tuduhan liar sekumpulan orang-orang keliru? Rose..

azwan said...

Buatpe bai..aku cakap dgn ko macam cakap dgn monyet la zali. monyet lagi senang nak train. dah byk kali aku ulang statement ni. ape kate ko blah..pegi mintak sedekah kat lorong haji taib.

rozashi said...

he3..selama aku menjadi pembaca tegar blog en aidid nih, terasa makin ramai lak mormon yg dh butthurt..aku rasa, sbb tu depa masok blog nih..downline dh ramai counter attack depa kot..guna info2 dr en aidid..ha3..tu yg hangat bontot tu..

Rose said...

Azwan - tergelak besar baca komen ko. Tu la, bila baca balik komen aku, cam serious sangat lak... Lawaks, tumpang sekaki gelak ngan Chun..

hyelbaine said...
This comment has been removed by the author.
hyelbaine said...

*Stretch fingers*

Amboi2 cik gempur. Sedapnya kau cakap mak bapak aku tak pandai ajar aku ye. Agak2 tuan/puan badan, aku nie mak bapak dah takder, takkan kau nak gali kubur pi mintak maaf kot?

Cik gempur, you think we all here are like you? You who has your nose ringed up to your upline? Than you must've not read the older posts and comments. Just because we here are LDP traffic cone movers, rubber tappers, gardeners and coffee makers makes us lower compared to you? You who speak so eloquantly and so nicely? If that is the case, that I am so not surprised to see your attitude and your mindset.

Careful gempur, now your place. You have no idea who the rubber tapper is. You have no idea the director/producer of the infamous drama sebabak works in which field or the mother with the nick of a flower is an expert in which area. Nor do you know the skills and knowledge of the gardener and the coffee maker. You have no idea who this LDP traffic cone mover is too.

IF you had read this blog long enough, you'd know baiting the author and its readers with personal attacks don't work. You know that if you take the supposed higher moral ground, you'd be found out for who you are. You would know that using Islam as a mask to hide that hideous face of yours is frowned upon.

But you did not read, did you? You talk about people's parents like you know them. Are you a parent yet? Where are you in your career now if I may ask you politely? If you're a Malay and at a managerial level and claim to have such care for your race, than your comments earlier would not be sent in the first place.

This is his blog and these are our comments. We did not force you here nor are we forced to be here. Why would we even bother contributing ideas, discussing facts and feeding trolls for the benefit of the 'whites and greys' if we didn't really care about our own race and religion. We're not paid nor do we ask to be paid.

Cik gempur, take a step back from that PC of yours and just pause. This blog has had a million visitors and for all you know thousands of comments. Ask yourself why are you really here. Are you really here because you feel that Aidid and all of us here have presented incorrect facts and figures? If that's true believe me, I, who some have labelled me as Aidid's attack dog will be the first to raise my hands up. But, you'd have to prove it first.

We here care only about facts, figures, numbers and the likes. Not morality issues, linguistic issues, testimonials or otherwise. Present your case that is backed with these and you can curse as much as you like. Otherwise, just sit back and pray none of your potential customers find this blog.

Hisyam said...

Kenapa pula saya dipersalahkan? saya berniat baik..nak tolong orang, merapatkan silaturrahim..sedih la saya camni..mak pernah cakap, banyakkan bersabar jika orang tak berpuas hati dengan kita atau dengki dengan kita..nak cakap saya ni mangkok wat sume tu dan tu bermakna mak saya pon mangkuk jugak la..sedih sangat..saya menangis ketika menaip nukilan ini..

dunia akhir zaman, wat baik disindirkan2 dan wat jahat diagung2kan..

Ya Allah jauhkan la hamba mu ini daripada golongan ini, berilah kami perasaan takut kepadamu yang dapat menghalang kami dari kemaksiatan dan berilah kami ketaatan kepadamu yang menyampaikan kami ke syurgamu, dan berilah dan berilah keyakinan yang memudahkan kami menghadapi bencana di dunia.”

“Berilah kami kenikmatan pendengaran, penglihatan dan kekuatan tubuh badan selama hidup kami dan jadikanlah dia mewarisi kami dan berilah pembalasan kepada orang yang menzalimi kami. Dan tolonglah kami terhadap orang yang memusuhi kami.Dan janganlah engkau jadikan bencana bagi kami dalam agama kami dan janganlah jadikan keduniaan sebesar-besar cita-citanya dami dan tidak sampai batasan ilmu kami. Dan janganlah Engkau biarkan orang yang tidak menaruh kasihan balas terhadap kami, dapat menguasai ke atas kami.”

“Kami pohon perlindungan dengan nur kesucian engkau dan berkat kebersihan dan keagungan sifat jalal engkau, dari setiap yang datang waktu malam kecuali yang datang dengan baik.” “Ya Allah, engkaulah penolong kami, maka kepada engkau kami mohon pertolongan engkaulah juga tempat kami menyelamatkan diri, maka kepada engkaulah kami pohon selamat. Wahai tuhan bagilah kelemahan dan kehinaan yang mana segala tengkuk pembesar dunia.”

“Dan tunduk kepadanya segala urusan dan kebesaran raja-raja Firaun, selamatkan kami dari penghinaan dan hukuman seksamu, ketika malam atau siang, ketika kami tidur atau berada di suatu tempat. Tiada tuhan bagi kami melainkan engkau demi kebesaran wajah engkau dan kemuliaan kesucian engkau, hindarkanlah kami dari segala kejahatan hamba-hamba engkau, berilah kemudahan kepada kami dengan limpah kurnia dari engkau wahai tuhan yang maha pemurah.”

“Wahai Tuhan sama ada engkau lembutkan hati-hati mereka untuk kami sebagaimana kamu lembutkan besi untuk Nabi Daud, dan kamu menundukkan mereka seperti seperti kamu tundukkan bukit bukau, gunung ganang untuk Nabi Sulaiman atau pun kamu lipat balik rancangan jahat mereka supaya berpatah balik ke atas mereka sendiri , dan kamu hancur leburkan pakatan mereka dan kacau bilaukan kumpulan mereka dan goncangkan pendirian mereka dan Ya Allah turunkan bendera mereka rapat ke bumi, Wahai Tuhan yang tetap hidup yang mentadbir urusan makhluknya, Wahai Tuhan yang mempunyai keagungna dan kemuliaan, sesungguhnya Engkau berkuasa di atas tiap-tiap sesuatu.”

“Ya Allah Tuhan kami, limpahkanlah rahmat ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W yang dengannya dapat mengubati hati dan menjadikan penawar, menyihatkan badan yang menyembuhkannya, menjadi cahaya bagi pandangan mata dan menyinarkannnya dan limpahkanlah rahmat dan kesejahteraan kepada keluarga dan para sahabat baginda sekalian..amin

azwan said...

Dahla Hisyam Oi...
Awat laki nak nangis2 plak. ko just terlalu naive sgt. thats all. takde sape kate ko bangangla. pegi blaja rajin2, jangan masuk MLM.

Hisyam said...

xmasuk MLM papepun...baik, terima kasih

Rose said...

Thanks for the doa Hisyam. Minta maaf kalau terasa pulak.

hyelbaine said...
This comment has been removed by the author.
hyelbaine said...

Relax Hisyam.

Maybe you were just caught in the cross-fire. Kinda feels like you were the one who's antlers were in the head lights.

Macam Azwan ckp, jangan masuk MLM sebab nampak kau nie macam baik jer orangnya.

azwan said...

Nanti bila ko dah beso..ko tgk balik blog ni, ko musti gelak2 je. Skin kena thick bro..awek2 tgk malu nanti. tu cek chun tgk, malu. amik yg baik, tapis2. taktau tanye org yg tau. sob sob sob...

cek chun said...

hehehehe.. tadi aku tak tau nak pujuk hisham. tu yang diam jer :p
pinjam doa-doa tu yer. nak hafal.

errr.. jangan menages ehh. nanti akak blanja teh tarik gelas beso

hyelbaine said...

Uiks cek chun, Hisyam jer?

Tuan direktor drama sebabak ngan tukang angkat kon trafik takder ker? :P hahahahah

cek chun said...

baine,
korang spesel kes, kena open table guna duit klik2 bang aidid.. lol.

Hell`s Angel said...

chek chun...
aku nak mintak kopok leko yang hang selalu goreng tu seketui hehe

sero said...

pak razali.. ialah Super Mario dengan "Cendawan Ajaibnye"..

Hisyam... jangan sibuk nak jadik org tengah la, abiskan study ko tuh.. takkisah la bahase kesat atau kasar janji sampai mesejnya(ayat skema?...)

It Just Me..... said...

giler panas kat sini.....

Tuan Tanah dah marah tuh...hahaha...

chun..takkan hisyam je...:P

bravo said...

agree ngan ko bro gempur, aidid ke ape lancau ke..poyo nak mampos x reti ckp english nak menyalak macam anjin x dapat makan, x join gi mampos seluruh keluarga ko, jgn kecoh2 biz orang,berlagak pro tin kosong ada la,o0o lancau u,sohai,big disgrace of "malay" jumpa ko mana2 u confirm mati, wat are you?piece of shit?empty tin?

bravo said...

anjing x gune, ko mampos lagi baik,suka ati orang la dia nak create apa biz, kimak ko susah ape?sengal nak mampos, bro gempur, dah lama aku perhatikan anjing ni, dia memang kat facebook pon suka kecoh macam anjin, biarkan je , x makan nasi kot ni, makan babi,buat malu orang melayu je,

Hell`s Angel said...

bravo aku rasa kau yang tin kosong. Tak reti nak bisnes so masukla bisnes yang sibuk menganiaya orang yang masuk kemudian. Bisnes pala hotak apa tuh?

ilufne said...

bravo said...
agree ngan ko bro gempur, aidid ke ape lancau ke..poyo nak mampos x reti ckp english nak menyalak macam anjin x dapat makan, x join gi mampos seluruh keluarga ko, jgn kecoh2 biz orang,berlagak pro tin kosong ada la,o0o lancau u,sohai,big disgrace of "malay" jumpa ko mana2 u confirm mati, wat are you?piece of shit?empty tin?

March 3, 2011 11:07 AM
bravo said...
anjing x gune, ko mampos lagi baik,suka ati orang la dia nak create apa biz, kimak ko susah ape?sengal nak mampos, bro gempur, dah lama aku perhatikan anjing ni, dia memang kat facebook pon suka kecoh macam anjin, biarkan je , x makan nasi kot ni, makan babi,buat malu orang melayu je,


hahahahhaha! lagi? lagi? lagi? lagi? cepat cepat buh la lagi. ahahha! retard betul. ko ingat aidid heran ke apa ko tulis ni?

btw, entry2 dalam sini bukan untuk orang slow processor macam ko ni. untuk orang2 bijak2 sahaja. dah pi main jauh-jauh.

bravo said...

ape2 je la anjing2 pengikut2 si orang makan babi tu aidid, x kisah, x brani nak tunjuk muka sebenar meh tunjuk skali, aku aim skali mmg x slamat ko lari kemana ,empty tin, fuckin retarded ass hole, ur family suck that's the reason ur like a empty tin + an biggest ass hole, u cnt run nowhere, everyone is watchin u get ready for ur day, u tink u can survive long?dream on, u will be surely fucked on day, and go fuck yourself,please do eat more "babi" suits u man :)

u shudn't be a malay, coz u eat babi lol

ilufne said...

bravo said...
ape2 je la anjing2 pengikut2 si orang makan babi tu aidid, x kisah, x brani nak tunjuk muka sebenar meh tunjuk skali, aku aim skali mmg x slamat ko lari kemana ,empty tin, fuckin retarded ass hole, ur family suck that's the reason ur like a empty tin + an biggest ass hole, u cnt run nowhere, everyone is watchin u get ready for ur day, u tink u can survive long?dream on, u will be surely fucked on day, and go fuck yourself,please do eat more "babi" suits u man :)

u shudn't be a malay, coz u eat babi lol


whatever you say la retarddd. aku iyerkan aje. lagi? lagi? lagi?

tulis la lagi banyak2 perenggan skittttttttt.. baru puas hati tak gituuuuuu :P

Aidid Mu'addib said...

Sapa yg telan duit org lain tu.... itulah dia SHIT! Apa yg susah sgt nak faham samdol?

Sapa yg poyo sebenarnya neh? Bahalol MLM tu semua la monkey2 yg sepaling poyo yg pernah wujud dalam dunia ni. Kalau aku poyo sekali pun, aku tak kan berjaya nak mengalahkan tahap kePOYOan bahalol MLM yg bersepah kipas duit dan cakap berlagak macam cibai... memang fucking asswipe first class sekor2. Tak sedar pulak diri tu sampah masyarakat - just a burden of society.

gempur la, bravo la... tetap fucking assholes macam haramjadah wei! Talak sekola punya olang jugak, tak payah nak berlakun... kebanggaan emak-bapak btol la bebudak Melayu sekarang neh.... "lancau-sohai-anjin", emak-bapak ko ajar ni ya? Kalau keluarga ko mampos dulu sekor-sekor... ok, lepas tu keluarga aku pulak follow... orait dol? Fucking dumbasswipe.

Gila babi nak mampos sebok nak scam manusia aje kerjanya hari2... ajaran emak-bapak korang kat rumah gitu erk? And btw, an empty tin? Empty TIN? What the fuck boy? TIN? Haiya!
Cakap henggelish ka? Patut la join MLM....

hyelbaine said...
This comment has been removed by the author.
Azie_Jamaludin said...

@gempur & bravo

aku malu mengaku ko sebangsa ngan aku...suka suki panggil org anjing...kata org makan babi...what the F***...haissh

"xreti ckp english"
AM's english is way more better than yours i presume..at least better than me..and my IELTS is 8.5 btw..

"berlagak tin kosong"
tang mana fakta2 AM dlm post dia yg kosongnye??cer citer...please highlightkan ye...nak jugak tau..

"big disgrace of malay"
you are...im praying everyday that me, my family and friends dijauhkan dari org2 mcm ko...haissh

"confirm mati"
tudia...hang malaikat ka???tuhan ka??? daayym you..


seriously....what the h*** happened to people these days??
takde jalan pintas nak jadi kaya dik oooiiii!!!

bravo said...

wateva bitch, ko nyer family tu makan babi ari2 tu pasal u aso perangai babi ma..u empty tin la..u got balls show up ur face?i'll put my ppl for hunting u, and ur gone with ur pig's family o0o

hyelbaine said...

"ape2 je la anjing2 pengikut2 si orang makan babi tu aidid, x kisah, x brani nak tunjuk muka sebenar meh tunjuk skali, aku aim skali mmg x slamat ko lari kemana ,empty tin, fuckin retarded ass hole, ur family suck that's the reason ur like a empty tin + an biggest ass hole, u cnt run nowhere, everyone is watchin u get ready for ur day, u tink u can survive long?dream on, u will be surely fucked on day, and go fuck yourself,please do eat more "babi" suits u man :)

u shudn't be a malay, coz u eat babi lol"


Balai Polis Taman Tun Dr. Ismail, 8.00AM. Tomorrow, Friday, 3rd of March, 2011. I'm always here every morning to send my daughter. After that you'll find me by the LDP moving traffic cones.

Yes aku berani tunjuk muka aku. Kalau kau boleh sampai muka aku, sila lah aim. I'm a bit taller than most Malaysians. Might want to bring a chair with you.

Let's meet up shall we, I'm ready for my day but are you?

And oh for your kind info, the phrase that you're trying to say is EMPTY CAN and not tin. An example, "the empty can of bravo's cranium rattles the most.". Not empty tin but can.

So, tomorrow at 8.00AM then Bravo & Gempur? Don't send your people though, come yourself ;)

bravo said...

why shud i waste my time for doggies like u?i will aim only the aidid, ur just a piece of shit...wastin my time, u duno my background, i can finish ur family and u piece of shit within few days so please fuck yourself, i aint talk to dogs

well done ass holes, dont forget u guys are following a malay pig eater useless piece of malay shit o0o!

niama

hyelbaine said...

u duno my background, i can finish ur family and u piece of shit within few days so please fuck yourself, i aint talk to dogs

And you know mine? I don't talk to fags too but in your case I'll give an exception. Come on, what's a guy like you have to be afraid like me?

Bring as many 'friends' of yours that you want. I'll be there. Balai Polis TTDI ;)

Aidid Mu'addib said...

dik...
Jgn cakap omputeh dik...
U sounded like an unschooled asshole just now...
Ko suka kena doggy dik? Nanti aku carikan ko gay boy sekor... ok dol?

ilufne said...

bravo said...
wateva bitch, ko nyer family tu makan babi ari2 tu pasal u aso perangai babi ma..u empty tin la..u got balls show up ur face?i'll put my ppl for hunting u, and ur gone with ur pig's family o0o


retard, you've got a hell lot to learn. silap besarrrrr ko ingat aku nak marah sekadar ko cakap aku ngan family aku makan babi. aku tak kisah derrrrr. tulis la lagi 8 juta kali pun sampai ko muntah ok?

balik rumah, amik wudhu, solat dua rakaat. semoga padam api syaitan dalam jiwa ko tu.

ppl hunting me? kalau betul aku mati kena bantai ngan samseng2 ko pun, itu semua ajal allah tentukan. aku redha je.

btw, since i'm a bitch, i definitely don't have balls.

see u around, retard.

Azie_Jamaludin said...

@bravavi

owh...kecik ati ai u kate ai n my famili makan babi ari2...perangai pon dah macam babi...sorry mama...anak mama dah jadi babi...ishk..ishk..

owh...nak show up my face kah??...he3...and then what??hunting me down...and do what??kill me??sue me??me my pig's family gone to where again??sorry..my english is not good...can u please enlighten me mr. bravavi...

dayyym..ko wat aku gelak guling2 pagi2 nih...abes hangus babi panggang aku dalam oven tuh...

p/s: betul la bro AM said...MLMers memang camni perangai...memang langsung xde level...haissshhh

hyelbaine said...

Bravo jangan lari tau, besok 8.00AM...i follow...walaupun kejap lagi penuh comment thread nie, aku tak lupa janji kita bersama pagi besok ;)

heheheheheheh

azwan said...

Weh, aku terlepas bas ke?
Who the hell is this so called "bravo"...?

Ko bravo, low class punya troll la. aku tgk care ko tulih pun nak tercirit aku. Ko tak deserve to be here la. biar Aidid buat hal dia, ko buat hal ko.

Ko rase biz ko bagus sgt, Aidid ni just taik kucing je la, ape ko risau sgt.

Kitorang sini mmg anti MLM, ko boleh berambus, kalau ko nak bersuara gak, jom kita discuss secara ilmiah. kita buat dalam bentuk point2, discuss tubi2 pasal point tu. tgk sape lagi hebat. aku bukan jenis yg suka spin.

Ko nak cakap byk sini = berdebat
Ko benci blog ni = berambus je

2 options je bai. aku dah simplify utk ko. takdak paham gak, mmg tolol la..

RudyShahrin said...

to bravo and gempur,

korang dua nih terencat akal ker? budak army ker? nape ngan korang 2 nih? tebiat ker? tetiba nyemak kat sini?

and since u've already post an intimidation to cause injury to Bro aidid, did you really think that you get away with it? u think people here cant trace ur ISP? but, to one extent its rather pointless to do that.. its because you're a fucking retard!

one more thing,

stop with the google translaton k, malu aku weih dengan english korang.aku tak skolah tinggi punnnn...

sero said...

Bravo...

derr blah la... cakap malaysia sudahlah, speaking orang puteh pun berterabur(nampak bodoh ok)

Ko ni pengusehe MLM atau Skim piramid ni?... tengok bahase mcm pengikut/speaker tuan gelang aje

kerazee.hisham said...

Apehal lu ni bravo? Downline lari xmo joinT ke ? Padan muke lu bro. Habis la modal lu wat "pelaburan". Bodoh...bodoh...

matbong said...

@ gempur & bravo

Ko ni org yang sama kn??
HAHAHHHAHAHAHAAHAA

Dua2 BODOH
Dua2 gunakan cara pendekatan yang sama
Dua2 kutuk peribadi org
DUA2 ni mesti org MLM yang tengah KERUGIAN gilababas

BWAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAA

Fahmi said...

Makin lame makin sengal pulak troll2 yg dtg kat sini. xdak kualiti langsung.

Razali ni memang lembab sgt2 ek. tak paham2. Org explain elok2 x paham, kene maki marah pulak.


@Bravo: hahahahahahahahahahahhahahahhahahahahhahahahahahahahaha. Tahap pembunuh upahan ni. Ptuih. Habis gengster la lu ni. Sicillian punye gang la ni?

Hahahahha. X bley berenti gelak beb. Hahahahahah

hyelbaine said...

Ish korang nih, kecik hati Bravo tuh dowh. Kejap lagi dia pi komplen kat upline dia dan 'abang' dia, masak worr.

Jangan main2, dia ambik semangat daripada game "Hitman 2: Silent Assasin" tau. Kecik hati dia nanti korang dok gelak2 kan dier :P

Boy said...

Bravo,
Aku tak suka mencarut, tapi ko punya pasal aku terpaksa mencarut ....

Fuck your mum!

kerazee.hisham said...

@mr hyelbaine

i like Hitman. Khatam "Silent Assasin" 3-4 tahun lps. Layan woo....

tp pki cheat-code la,hahaha!

hyelbaine said...

@ kerazee

Nasib baik kau pakai cheat-code dlm game jer. Jangan jadi org pakai cheat-code untuk berjaya dalam perniagaan dan hidup sudah... ;)

Hell`s Angel said...

Eleh bravo... sembang boleh la...

Kau nye profile pun hide... Sama je penakut... Pot calling keetle black la oi...

Kalau berani post la, kita tengok. Gengster taik kucing. Mau langsi ka? Tuih...Belajar naik turun bukit dulu...

Regards,
-anak burung 306-

Sukasuki said...

Aku baca betul2 business info yang Aidid paste:

Business type: membekal dan menjual produk kesihatan dan kecantikan melalui internet, perkhidmatan pengurusan, agen komisi am, pengiklanan.

really???

hyelbaine said...

"Tuih...Belajar naik turun bukit dulu..."

Fuuuuhh...dah lama dah aku tak dengar ayat tuh. Terus teringat zaman2 jahiliah once upon a time dahulu kala :P hahahahahahh

Alamak..err...aku telah mengantoikan diriku sendiri kah?

kudul said...

TELUR SEBIJI RIUH SEKAMPUNG...

azwan said...

kudul,
Pasal org budul macam ko la jadi riuh sial. dah cukup menipu org? ko ingat benda sial ko buat ni kecik ke? loss class punya troll. fuck off la! boleh gi mampos dgn MLM ko!

kudul said...

huhu....ada orang panas...
ciannya...nak jadi hero kampung...
ko tak leh wat apa pun babun...
post comment per benda pun x guna...
akai simpan mana...
ko sapa nak kata orang...mak bapak tak ajar sopan ker...?

gempur said...

Si Aidid punya la takut orang maki dia sampai block gempur from his blog. Ko dengar sini samdol...bila ko maki orang...ko ingat ko boleh tido lena...ko maki bangsa sendiri..ko hina sedara seislam... U came with 1 sided findings about MLM la, products laa..tests laa..I dont give a damn abt u. Thats ur right..buat la ko nak buat apa abt ko punya perjuangan ni..apa kami peduli!!! but bila ko aibkan bangsa semdiri..ko malukan orang..ko maki, ko mencarut...aku gempur!!!! KO maki suami orang..ko bodohkan isteri orang..ko bahlolkan mak bapak orang..just because they have own way of life and opinion which u dont agree with...lantakla ko agree ke tak...tapi..bila ko maki orang...u crossed the line..kononnya nak jadi mcm Ustaz Zaharuddin....ustaz tu pun comes up with his facts n findings..walaupun setengah boleh dipertikai...dia tak pernah maki orang yg tak setuju,,,..dia bagi pendidikan berdasarkan fakta dan pendapat dia then biar orang judge sendiri...berdasarkan khilaf...ko pulak...siap nak maki2..bodohkan...bangangkan orang...who r u??? SAMDOL!!!! Sapa ko nak judge orang sampai mcm tu? Masa ko maki melayu2 ni semua..orang2 islam ni semua..ada ko check their financial status..ada ko tanya susah depa...ada ko kaji kenapa dia buat semua ni..mana ada!!! ko belasah ikut sedap otak busuk ko je. Berani di belakang nama with no identiti. Bangang punya manusia!!!! Ko tengok la 1 fine day..apa yg ko buat ni dok aibkan orang...anak2 ko akan diaibkan mcm bapak depa buat kat orang...Aku cabar ko....kalau berani...biar yg lain baca di sini...kumpulan yg akan gempur sikap busuk ko selama ni. Siapa yg DAJJAL sekrg ha!!!! Aidid Muaddib...

kudul said...

admin aididmuaddib.....fuck you blog...ilmu cetek...info x berfakta langsung...ayat panjang lebar...benda sama jer dikata....semua benda dia tau...copy paste blog/web orang dan post membabi buta....nak glamorkan blog lah ni...hehehehe...
nak buat blog cam ni kacang jer....pemilik blog plak ntah sapa...nama sapa,mak bapak dia sapa,alamat kat mana pun tak tau...
yg lain support jer....cam ni lah jaguh kampung....cakap sedap mulut,sembunyi diri...napa? takut kena saman ker...hehehehe...?

gempur said...

Aku baru dapat tahu rupanya Si Aidid ni dulu masa kecik2...mak bapak dia orang kata mmg dok buat direct selling ( tah betoi ka tak!!!) Selalu keluar cari prospek..malam2 tinggal la si Aidid Samdol kat rumah...akibat menagih kasih sayang yg kurang..tu yg buat si Dajjal bangang ni (ni lah yg dia dok kata kat bangsa sendiri) jadi pendendam. Jadi bila dah besaq panjang...dia pun buat onar dgn memperjuangkan nasib bangsa dia dgn memerangi MLM ni...ooooo patutlaaaa!!!!! Academician konon....aku gempur ko bukan sebab ko benci MLM...effort ko buat cari 1 sided findings...tu semua lantak ko laa....but aku gempur manusia laknat mcm ko bila ko hina, aib, malu dan hina bangsa sendiri hanya kerana pilihan sendiri utk terlibat dgn bisnes mcm ni, Aku pun bukan minat sangat MLM ni. Tapi aku gempur atas sikap bangsat ko menghina bangsa seagama sendiri...bangsat dan jadi dajjal sebab kekurangan kasih sayang mak bapak ko mengajar ko erti kasih sayang. Kesian bini, anak2 dan student ko...ni la academician paling bangang!!! sapa??? Aidid Muaddib.. ko berani sangat dok maki orang..pi depan2 keluar paper...ko lawan semua orang MLM...tonjolkan diri dan lawan dgn berani...jgn dok selindung jadi phantom...or u r the real hantu!!!! Ko nak bagi pendapat apa ..buat la....but ko maki orang dan aibkan orang...mmg akan digempur habis2an. Jangan ko block aku dari masuk sini gempur ko kalau sanggup terima maki hamun orang mcm ko buat kat orang..Samdol!!!! Show urself...be a jantan!!!!Manusia Aidid ni mmg tak de maruah...sebusuk manusia...bila saja ko hina orang .... akan sama hinanya bini ko, anak ko, mak bapak ko dan semua keturunan ko...sbb semua ada keluarga masing2. Berani kerana benar...get out n show urself and fight those people ko maki like a man. Ni berani ajar samdol2 lain dok maki komen kat forum je. Amway, Herbalife, dll dah bertahun2..buat bisnes ni....tiba2 ko pulak lebih pandai. Bangsat sunggguh...bukan sebab ko terlebih pandai....sebab ko mmg bangsat!!!! Ko maki orang...kami maki ko dan keturunan ko....Bangang!!!!!Aku cabar ko lagi....ko pi maki Akhil Hayy, Irfan Khairi, Hijjaz, Tabung Haji, Felda dll yg ada kena mengena dgn MLM ni..bawak konco2 ko yg pandai2 ni pi maki depan2...jgn berani komen sini saja ...Bangsat Sungguh Aidid ni...

azwan said...

Low class macam korang patut disepak jek sekor2. fakta zero la sial.

kudul, terang2 ko buat skim pyramid. ape sakai bai. aku tgk blog ko takde kelas langsung. memalukan sial, buat aku muntah. apekejadah fast track???? memalukan la puki!! bab menipu, songlap duit org nombor satu. sah2 bangang bahlol.

gempur bahlol. mane fakta ko. cakap melalak macam pantat. bagila fakta ko woi...cakap kosong baik takpayah...budak darjah 6 leh buat.

puki la korang 2 ekor. buat keja lahat pedajal org melayu. pemusnah bangsa lahanat. korang 2 ekor elok kena pijak. tak balajar tinggi ada hati nak pedajal melayu. dah tau bodoh pegi mencacai najis lagi bagus la wey.

cakap besar fakta zero beb! korang bedua mmg tak setaraf nak bedebat kat sini. ape yg ko tak puas hati bagi point by point. jgn melalak mcm pantat. get lost la cilakak lahanat.

azwan said...

Ape kelas nak gi jumpa troll macam korang. blogger always be a blogger. ko takde modal bai nak kate org salah. setakat character assassination? tu je yg ko leh buat fuck?

dengar sini bai...org bijak, pandai2 buang masa nak jumpa tolol mcm korang 2 ekor. manusia jumpa haiwan. buatapa??? apa kelas weyyy...butoh lu 2 ekor teruskanla makan duit haram, pegi pos duit korang tu balik kampung. terus jadi miskin, miskin dan miskin...

azwan said...

Suruh belajar rajin2 taknak...last2 buat skim pyramid. ape ke bahlol takde kerja 2 ekor. dahla pemalas, penipu org. buat malu je ko hidup. masukkan kepale ko dalam burit la wey..buat malu jek.

skim pyramid yg low class plak tu. tgk product pun dah lawak. pyramid scheme classical. ape ke bahlol takde business minded langsung.

korang 2 ekor mmg tak deserve respek langsung. korang nak berjaye camne weh...camne2? rezeki halal ke weh menipu org. macam sial, fuck. dahla bodoh, buat skim pyramid. ape ke low class nak hidup...

Rose said...

One the positive side, the obviously pissed off trolls mean that something is happening: people are beginning to realise the absurdity of joining MLMs and buying their products. The word is spreading out, guys n gals....

It's just a pity that the thugs and grunts are voicing out their frustrations here, what they should do is go to their up liners and demand their money that the up liners have cheated them.

Dik, adik dok marah-marah sini, tapi orang atasan syarikat adik masih boleh bergolek-golek atas tilam berduit, pakai kereta besar-besar, yang rasa bahang adik-adik down liners di bawah. Patut marah dengan orang atasan, sebab dah tipu adik habis-habisan...Kalau marah kat sini, bukan dapat duit balik pun...

duit balik pun..

kerazee.hisham said...

ini troll sume, gempur ke, kudul ke,sume butthurt psl DOWNLINE sudah lari xmo join skim piramid diorg. dkt 1 juta org dah masuk blog ni.terpaksa datang sini wat damage control la kan.

Asal jumpe prospek n nak wat closing konon
1. Errr...sori Dol. Aku pembaca tegar blog Aidid Muaddib dan aku x suke tipu org..
2.bukan skim piramid ni yg masuk blog Aidid Muaddib ke dol? Kejadahnye aku nak join? Lgpun aku pentingkan sumber halal haram rezeki aku. Sori Dol"

Maunye sekor2 x butthurt. Nak counter aidid,sekor2 bahalol xde facts psl yg dieorg join mmg sah2 skim piramid. So last choice,serang peribadi aidid.Tipikal punye anak haram...

Nak gempur konon,harkhhh ptuiiihhh...

Aku suggest,korang bukak blog sendiri yg 100% proMLM. Bg fact kat sane.kumpulkan at least 5000 followers dgn 2juta visitors,then baru dtg balik sini.

Kesian korang kan? Tu la,lain kali blajar sungguh2 kat skolah. Ingat hebat sngt ke jd bdk jahat mase kat skola dulu? Dulu x suke wat homework ke dol? Bile dah bahalol camni idup menyusahkan org,ajak org masuk skim piramid.

Rose said...

Oh, adik-adik ni baru nak berangan jadi orang on top of the pyramid ke? Mesti dah berangan nak kipas2 duit, beli bling2, beli kereta mewah gitu. Belum apa-apa, pyramid dah nak crash. Mana la nak letak spec lobang2 yang berkotak2 tu yek?

hyelbaine said...

Aduh, nak tergelak pun ada. Punya lah marah ngan org2 kat sini sampai nak maki hamun dalam bahasa ibunda sendiri pun dah tak betul.

Udah2 ler tuh, takder sapa kat sini kisah kau panggil kami nie aper. Tak lut pun derrr. Aku agree ngan Rose, yg ko bising2 kat sini buat aper.

Gi ler jumpa upline masing2 complain pasal prospek lari. Korang datang sini bising2 nanti blog nie jugak jadi femes. Sapa yg rugi?

MLM dan keluarga MLM jugak yg rugi dowh ;)

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 273   Newer› Newest»