And so it is...

Tuesday, March 22, 2011

Asia Herbal Biotech - FungusTek KelentongTek ApaTek?!



Kalau aku nak buat MLM dengan satu produk canggih "space-age" dan aku kecohkan ianya sangat berkhasiat pada manusia sejagat, senang aje bang. Kelentong aje pengguna kat Malaysia ni bulat-bulat. Takde problem, semua omputeh, cinapek dan orang Melayu fasik buat kerja sebegini, apa nak dikenang? Janji untung besar, akhirat tu semua cerita dongeng, korang bukan tak tahu. Janji dapat banyak duit. "Kalau aku dengar BMW second-hand aku tu mengaum, I'm in heaven, man", bak kata pengamal MLM. Takde masalah kalau orang yang berpelajaran takmo beli produk aku, banyak orang Melayu dungu-piang boleh jadi sasaran. Kalau buat promosi produk tu, buat aje iklan yang gah, cukup dengan fakta sains ntah datang dari mana, dan pastikan pengguna Melayu dungu-piang tu tak faham sepatah haram pasal teknologi produk tu - you get what I'm saying? Cakap aje dengan confident produk tu telah dikaji dan diiktiraf oleh pusat penyelidikan perubatan kat Shanghai yang tak wujud, dan jangan kesah walau pun sebenarnya rujukan tentang produk tu datang daripada journal sains made in Chow Kit Road. Aku kasi contoh:

Belacan Cap Beskal daripada keluaran Syarikat Aidid Mu'addib Belacan-ngong Sdn Bhd was formulated using the latest biotechnology combining world international patented tissue cultured CORDYCEPS, 20 DIFFERENT SPECIES OF PRAWNS and HEXAGONAL TECHNOLOGY.

Benefits Of Belacan Cordyceps Cap Beskal:
- High Anti-Oxidant.

- Anti-Inflammatory.
- Controls liver, lung and kidney dysfunction, resists respiratory problem.
- Prevents tumor activity and promotes cardiovascular health.
- Improve respiratory syatem.
- Improve blood circulation and regulates blood pressure.
- Strengthening the immune system in order enhance longevity.
- Improve Male & Female sexual disorder (impotence/menopause)
- Protects against free radical damage and oxidative stress. Slows down the effect of aging.
- Increases vitality and stamina.
- Reduce high cholesterol disease
- Improve recovery from illness
- Improve mental alertness & clarity.

HEXAGONAL TECHNOLOGY:

Hexagonal Water is formed when 6 Hydrogen Bonds come together and form an organized pattern in the shape of a hexagon which a crystal-like structure. Dr. Mu Shik Jhon explains that 100% hexagonally structured water has a huge capacity to store energy which can be released immediately when it is utilized by living organism.It is able to carry signals and transfer information with greater efficiency. It appears to be the key to faster hydration, enhanced energy transfer protein and DNA stability, and the enhancement of numerous metabolic processes. Every cell in our body has “docking stations” called receptor sites. For optimum absorption of nutrients, water molecules need to have a particular molecular shape in order to hook up to these receptor sites (much like a key that fits the right lock) & communicate using energetic vibrations thus allowing nutrients to be carried into the cell instantly and at the same time toxins to be transported out of the cell.
 
Don't worry if you're lying through your ass, there will always be consumers (especially if they are Malays) stupid enough to buy any kind of stupid thing in this world. Lepas tu, kalau nak untung besar dengan mengeluarkan modal yang sikit, buat aje cara MULTI-LEVEL MARKETING beb! Ada beribu orang Melayu di luar sana yang boleh dikategorikan sebagai species "razalicordyceps", yang mana, tak kesah cemane sekali pun apek AHB tu semua mengelentong dan mengencing dia, dia masih sungguh-sunguh jugak jilat bontot apek tak istinja' tu saban hari, sampai tak hengat dunia wei! Tak abis lagik tu - dia pulak saban hari cuba bersyarah dengan orang lain bagaimana sistem perniagaan Asia Herbal Tech yang dah sure >95% di-conquered oleh chinese businessmen kat puncak piramid tu, adalah satu peluang perniagaan yang terbaik untuk orang Melayu, dengan produk air buah-buahan yang ada kulat dalamnya... yeay! The AHB apek care, that's why some meleis share. 


Come on, why don't we all Malays grow up? Apekehenye susah bebenor yeop, yong, alang, yang, chor? Aku sebenarnya malas betul nak buat entry pasal AHB ni - it's such a small fish. Belum setahun pun lagik dia orang ni buat kerja mungkar MLM menjajap jus buah campur fungus ni - small potatoes, just nickels and dimes. I've got bigger fishes to fry, man. And I've got lots of songs to practice on my guitar too... and I have a number of books that I haven't got around to read to the end. Itu tak masuk bab motong gotah lagik tu, gotah tongah maha jang oi. But, I had said that I would do an entry on AHB on the request of some deluded mushroom, and since I consider what was said is a promise (mushroom or not), so "here I go again on my own, going down the only road I've ever known"... bak kata David Coverdale.
 
But, I'll try to keep it simple and sweet. Takmo panjang-panjang dan puter-alam macam apa yang razalicordyceps buat trolling kat blog aku ni. Sampai sekarang, ntah apekejadah mesej bahalol sekor tu, aku pun tak tahu (ye, ye... tahu, saja jer). Here's the gist of Asia Herbal Biotech, in no particular order.
 
KELENTONGAN #1
 

Lembaga Pengiklanan Perubatan, di mana garis panduan yang jelas sudah wujud mengenai penggunaan 'testimonials'. Garis panduan berikut adalah bagi memperjelaskan peruntukan Akta Ubatan (Iklan dan Jualan) 1956 (Pindaan 1983) dan Lembaga Pengiklanan Perubatan 1976:
5.5.3 Criteria for testimonials
(a) Testimonials are allowed for products registered under category ‘X’ with the Drug Control Authority.
(b) Testimonials should not:
i. Contain any statement(s) which is exaggerated by the improper use of superlatives.
ii. Contain any medical statement(s) which refers of implies that the use of the product may be used for the purpose of diagnosis, treatment or prevention of disease(s) or condition(s) of human beings.
iii. Contain any statement(s) that indicates or implies its effectiveness or superior quality and that good health is endangered because diets are not complemented with health supplements.
   
Kerja mungkar MLM tu semua mana nak kesah kalau dia orang melanggar undang-undang dunia ke, undang-undang akhirat ke... semua boleh, asalkan pengguna Melayu boleh dikelentong dan duit dapat masuk poket lintah-darat di puncak piramid tu semua, dan razalicordyceps dapat tempias seposen-doposen. Macam-macam promosi sumbang yang syarikat MLM buat, dan AHB ni tak terkecuali - ikut sedap mulut aje dia orang buat promosi. Who cares anyway, right? Kementerian Kesihatan takde buat apa-apa pun. Akta Ubatan dan Pengiklanan Ubatan memang dah ada, but nobody cares. Especially those fluckers in AHB. Kalau korang google "cordy juize", tengok macamana lahanat Melayu bawaan apek AHB tu semua buat promosi produk cikai ni. Memang sampai tak hengat dunia. Kasi sembuh kanser, kencing manis, darah tinggi bagai - dan siap testimoni Makcik Kiah, Tok Leman, Pak Pandir dan Mak Lampir. These are all wrong and against the law, all you AHB dumbshits. Alasan yang selalu diberi oleh mana-mana syarikat MLM tu pulak - ini bukan syarikat yang buat flyers sebegini tapi reseller/distributor yang buat. What the fruck? Sapa untung paling besar apek? Adakah reseller seperti razalicordyceps atau syarikat induk AHB yang paling banyak dapat duit? The company will always be responsible for such stunts and shenanigans. But anyway... korang tengok flyer kat atas tu. Ada ke korang rasa razalicordyceps yang sah-sah IQnya bawah sket daripada Benjamin Buford "Bubba" Blue, ada cukup akai mahu hasilkan flyer sebegitu? I rest my case.

KELENTONGAN #2


Hexagonal technology kejadahnya mamat kelentongan AHB woi? Sains tok batin Papua New Guinea ke apa ni dol? Uik! Tok Batin Korea mari - tapi digunakan oleh apek AHB untuk kasi gah ini produk. But, wadehel? The water science such as this is QUACKERY, it doesn't exist ladies and gentlemen. Ini sains kelentongan ni bang. Sains jenis hmmm... ko turun kapal kat Port Moresby, pastu ko cari mana-mana lori yang boleh ditumpang hala ke arah pekan Terapo, dapatkan bot kat sungai di sana, untuk masuk ke pedalaman ke arah kampung sakai Urulau dan lepas tu ko cari pulak guide untuk masuk hutan kat lereng bukit Keremahaua - cari Tok Batin cannibal kat Papua New Guinea nun di sana, sana, sana. Tok Batin tu boleh terangkan sains jenis cokia' sebegini. Molekul air tu adalah gabungan dua atom hydrogen dan satu atom oxygen, just in case ko tak abis sekolah - dan memang ia wujud dalam bentuk cluster, tapi ianya hanyalah split-nano-pico-second punya cluster, dan ianya takde makna langsung dalam hal-hal sebegini. It IS NOT significant at all - tarak aplikasi langsung dalam apa-apa hal perubatan dan whatever. It's just water molecules you AHB dumbasses!


Gambar kat atas ni aku screen-capture daripada website Asia Herbal Biotech sendiri dan bukan daripada website promosi resellers yang ngok semua tu - jadi takde alasan syarikat nak cakap resellers yang buat palat dengan isu sains tok batin PNG ni. Korang baca statement merapu pasal hexagonal water kejadah kat atas tu - what the fffaaaaaaaa? Gilabab sesat punya ilmu sains. Dan tanpa segan-silu pulak mahu kaitkan isu receptor dalam physiology dan biochemistry. Korang yang medical student yang baca ni, aku pasti dah ketawa terbahak-bahak dah ni, tapi ramai orang besa-besa yang sure tak faham pasal isu receptor dalam physiology dan biochemistry manusia. 

Medical science: In biochemistry, a receptor is a protein molecule, embedded in either the plasma membrane or the cytoplasm of a cell, to which one or more specific kinds of signaling molecules may attach. A molecule which binds (attaches) to a receptor is called a ligand, and may be a peptide (short protein) or other small molecule, such as a neurotransmitter, a hormone, a pharmaceutical drug, or a toxin. Each kind of receptor can bind only certain ligand shapes. Each cell typically has many receptors, of many different kinds. Simply put, a receptor functions as a keyhole that opens a neural path when the proper ligand is inserted. Sejak bila pulak molekul air H2O perlukan receptor untuk bergerak ke dalam atau keluar sel manusia dan lain-lain benda hidup? Sains perubatan bahalol AHB sesat gilabab ka dol? Sains Asia Herbal Biotech daripada Universiti Quackery - sebuah universiti cap ayam yang ada cawangan di Shenzen, Shanghai dan Kuala Lumpur... hahahahukhukhuk!

OK, tengok gambar promosi AHB kat sebelah ni pulak - ini website replika daripada resellers AHB. Ntah amenda cakap wadefak pasal hexagonal water, tapi siap tunjuk gambar snowflake? Bahalol sungguh ke marketing officer kat AHB tu? Atau... seperti biasa, apek tu semua berharap sungguh dengan kebahalolan ramai orang Melayu yang bersepah sana-sini, dapat telan terus sains sebegini tanpa banyak soal? You know, macam besa-besa orang MLM buat kat orang Melayu. Macam bahalol Ads4Blugs punya kad nanofak, macam isu colostrum dalam Transfer Factors, macam isu spek RM5 dalam Profitnetwork.biz, dalam isu pad herba dalam kelentongan Avail Beauty, macam isu acaiberry dalam kes MonaVie... the list goes on and on. And the numbers of Malay bahalol that will accept these kind of dumbass sciences also goes on and on. Dah sah-sah gambar snowflake, air hexagonal apekebendanya dol?

Snowflakes are conglomerations of frozen ice crystals which fall through the Earth's atmosphere. They begin as snow crystals which develop when microscopic supercooled cloud droplets freeze. Snowflakes come in a variety of sizes and shapes. Complex shapes emerge as the flake moves through differing temperature and humidity regimes. Individual snowflakes are nearly unique in structure.  

OK then.. what the heck hexagonal water has got to do with snowflake, you AHB dumbfaks? Keje korang ni nak mengelentong pengguna Melayu aje la ya dol? Benda kelentong yang remeh-temeh sekecik ini pun dah kira kelentong jugak kan? Kelentongan dalam mencari rezeki dah kira jadi HARAM jugak kan? Is there any alibi or any justification here boy? Maybe, your reason as a AHB distributor is... I"M A REAL DUMBASS AND I CAN"T GET UP. Is that it?


Anyway, kalau korang google issue hexagonal water ni, macam-macam website ada menceritakan isu ini - yang mana perkataan "quack" dan "scam" akan keluar silih berganti. Aku jumpa satu website yang menceritakan pelbagai scam tentang isu air sebegini yang dikarang oleh seorang saintis dengan nama Stephen Lower (B.A. Biochemistry, University of California, Berkeley. Ph.D. Physical Chemistry, University of British Columbia. SFU Chemistry Faculty 65-99). Looks like a real scientist. Bacalah website ni - Water Quackery. Sapa-sapa yang minat sains dan ada hasrat nak tahu pasal kelentongan seperti yang dilakukan oleh syarikat apek AHB ni, silalah baca pelbagai isu kelentongan pasal air... Boleh jugak gelak-ketawa sambil menimba ilmu sains yang berpijak di bumi nyata.

KELENTONGAN #3


Komentar: HAHAHAHAHA! HIHIHI! HUHUHUHUHUHU! HIK! HIK! HAHAHAHAHA! HOHOHOHOHO! HAHAHAHAHA! HIKHIK! HAHAHAHAHA! HAHAHAHHAHA! HAHHAHAHAHAHAHA! Sapa la yang bahalol sengap bingai sanggup bayar RM360 untuk air buah 3 botol, dan buta-buta kena kelentong dengan apek Asia Herbal Biotech - aiyoooo maaaa! Produk tu air buah-buahan la dol. Kat 7-Eleven, Jusco, Tesco dan Giant, air buah Marigold PeelFresh atau F&N Fruit Tree atau Sunkist hanya dalam lingkungan RM5+ untuk satu liter. Apekejadahnya air buah made-in-China AHB ni lebih special daripada air buah PeelFresh, FruitTree dan Sunkist? Seriously dol? We're talking about fruit juice here. What's the different between the fruits like acaiberry, delima/pomegranate, blueberry, cranberry, manggis, anggur and all those other fruits in Cordy Juize, compared to acaiberry, delima/pomegranate, blueberry, cranberry, manggis, anggur and all those other fruits from PeelFresh, FruitTree and Sunkist products? Semua buah-buahan tu Allah yang jadikan. Adakah ada korang yang jadi kuli-batak AHB tu nak kelentong bahawa syarikat AHB tu punya buah lebih berkualiti berbanding dengan buah daripada Marigold dan F&N. Buah ko la dol! Oh sebab ada cordyceps sinensis dalam air buah tu, harganya naik melambung sampai RM120 sebotol - what the fruck punya bongok la korang neh! Senangnya la kena kelentong dengan apek tu semua. Hahaha! Kayo apek kayo!

KELENTONGAN #4







Pum pang pum pang mamat cordyceps trolling kat blog aku ni, saban hari asyik mengatakan MLM itu baik dan takde salahnya, dan dia cukup seronok buat MLM dan sekaligus dapat mengayakan apek AHB dengan kaedah menjajap produk air buah cikai ni kepada sesama  orang Melayu - kasi duit orang Melayu yang memang dah sedikit kat Malaysia ni, di-transfer-kan lagik kepada geng cha ya nun alip. For the sake of MLM business... yeay! Aku ingatkan MLM yang dia amalkan tu bagus bebenor le - ghopenye macam pundek jugak. AHB mengamalkan "pyramid-selling" binary system aje pun, what the hey. "Advance Hybrid Bonus" katanya - it's a freaking binary system, you ass! Sama lebih kurang dengan MonaVie, USANA, Score A dan banyak yang lain, sistem piramid 1 cari 2, dengan ada syarat bonus binari (yang sentiasa advantageous kepada syarikat dan sentiasa kasi kencing sama itu distributor semua... always! Please go back to USANA entry kalau nak fahami sistem binari dengan terperinci), yang mana bila bzns ni lingkup, at least 50% resellers akan masuk longkang. Yang hairan tu, kejadahnya la dia orang yang join bzns AHB bongok sangat suka sungguh kena kelentong tentang plan pemasaran sebegini? Tarak selidik dan fahami dulu ke kelentongan syarikat MLM sebegini, dan tak kesah ke kadar kerugian 50% tu dah set awal-awal lagik? Sistem bzns konvensional takde isu kerugian sebegini - itu perbezaan antara bzns konvensional dan bzns MLM - kalau ada yang masih blur dan tak faham lagik. Oh ya, sebab dia dungu maths. "Alasan" razalicordyceps kat blog ni beberapa hari lepas. Dia mungkin fail maths SPM kut, jadi kadar kerugian >50% tu tak wujud, sebab dia memang takleh nak tangkap isunya, dan ketepuan pasaran dalam bzns MLM pun tak wujud gak - sebab dia takleh faham konsep matematik sebegini. Tak tahu dan faham maka ianya tak berlaku - what a simpleton. I envy the guy.

KELENTONGAN #5


Komentar: HAHAHAHAHA! HEHEHE! HUHUHUHUHU! HUKHUKHUK! HIK! HIK! HAHAHAHAHA! HOHOHOHOHO! HAHAHAHAHA! HIKHIK! HAHAHAHAHA! HAHAHAHHAHA! HAHHAHAHAHAHAHA! Sapa la yang bahalol sengap bingai sanggup bayar RM360 untuk air buah 3 botol, dan buta-buta kena kelentong dengan apek Asia Herbal Biotech - aiyoooo maaaa! Aku belum abis ketawa... soooooory. Dan aku belum abis komen pasal "ratusan ringgit per miligram" - HAHAHA! HOHOHO! HAHAHA! Kok iye nak mengelentong, biarlah berpada Pak Pandir woi. Korang penjajap AHB fikir orang lain pun sama bongok macam korang jugak ke apa dol? Usahkan harga emas (dalam RM140 per GRAM), harga berlian pun takde semahal itu bang Pandir oi - dan jangan cakap ini masalah "typo" pulak. Cakap aje, ini masalah kita orang kat AHB ni semua memang "bloody freaking pathological liars" - kalau tak, camane nak cari makan dengan rezeki haram-lahanat ni kan? Anyway, pasal harga kejadah ni, aku maleh nak kupas, sebab ada orang lain dah kupas sebelum ni. I rest my case.

syzlerz said...
Taken from Razali blog: Blog Kuli-Batak Cha.
"Nilai harga pasaran cendawan cordyceps liar sekarang adalah diantara USD60,000.00 hingga USD100,000.00 sekilogram". Where did they get the source from? Heaven knows!
Extractchina.com - Cordyceps only USD4000 per kg.
Chinese Herbal Ectract - Cordyceps extract only USD209 per kg.
BBS.com - highest ever wild Cordyceps price in NEPAL at NU330,000=USD 7330.48 per kg.
CMS - highest ever wild Cordyceps price in 2005 at USD7500 per kg.
The Star - even in malaysia it cost at RM 16,000 = USD5276.18 per kg.
Razali, USD 60,000.00 - USD 100,000.00 per kg? Are you on drugs? (Aidid said: Yep!)
March 9, 2011 6:52 PM

syzlerz said...
Cordy juice 1 bottle of 300ml herbal drinks cost about RM120 had 14mg of Cordycepin inside! 14mg? Assuming IF asia herbal is really stupid enough to buy the cordyceps at the extremely high price of USD10,000 = RM31,000 per kg which then they lied that it can cost at a minimum of USD60,000, that 14mg cost them at max only RM4.34 per bottle.
Well, for those of you who fully trust the benefit of cordyceps and really wanted to get one. you better buy it here instead at Timo.com - at RM80, you'll get 30x450mg = 13,500mg/13.5g cordycepin! 14mg is really a small amount, Mr Razali.
At RM160, you can even get 2 bottles of those cordyceps (27,000mg of cordycepins!) plus free 37.5g (37,500mg of corcepins!) whoa!!! Plus 2 free mugs!
March 9, 2011 6:54 PM

KELENTONGAN #6


Isu yang ini sensitif sket, aku tak nak memperlekehkan orang yang dilanda musibah. Artis ke, tak artis ke, sapa-sapa ke... Artikel Berita Harian Tentang Yazid Search. Tengok tarikh video, tengok tarikh artikel. I pray he'll get well and continue with life in good health.

KELENTONGAN #7


Kalau ada orang nak berkenalan dengan razalicordyceps (though I tend to doubt it), korang boleh jengok blog merapu mamat ni kat http://cordycare.blogspot.com/. Itu yang aku screen-capture kat atas. Masa mula-mula aku tengok blog tu, lagi merapu gilabab, tapi selepas kena belasah oleh Azwan, Baine, Rose dan lain-lain kat sini, tentang isu cordy juize boleh menyembuhkan penyakit selama 7 hari dan isu ntah apa-apa lagik, mamatnya terus delete entry promosi yang tak beretika langsung tu semua. Terus malu-malu kucing. Hah! Kalau kucing aku, dah lama aku humban keluar tingkap. Nasib baik kucing aku kat rumah manja kat aku. I love pussy.

Hmmm... where was I? Oh ya... itu aku buat arrow kat atas tu. Apa isunya? Itu abstract kajian yang di copy-paste daripada PubMed - very reputable. Cumaaaaa... itu report pasal Cordyceps militaris (ada jugak report pasal C. sinensis), dan bukan pulak report pasal cordy juize. You all get me? Bahalol ni nak ikut style Fendy83281782531263612 jugak, report pasal isu lain yang takde kaitan langsung dengan produk MLM yang nak dijual. Produk AHB cordy juize tu TIDAK PERNAH diuji per se whatsoever. Apa yang dia orang highlight adalah kajian tentang kulat cordyceps tu sahaja - dan dalam kajian saintifik, kaedah sebegitu adalah satu kaedah yang dipanggil "A WHOLE LOT OF SHIT". It doesn't mean anything. 

OK, kalau kita berbalik kepada Belacan Cap Beskal aku kat atas nun tadi - apa bezanya dalam promosi produk belacan aku tu dengan promosi cordy juize AHB? Dalam belacan aku ada cordyceps sinensis jugak, dan aku boleh post 101 entry tentang kajian terhadap kulat cordyceps kat blog promosi Belacan Cap Beskal - tapi belacan tu sendiri tak pernah dikaji tentang keberkesanannya dalam mengelakkan kanser. Dan belacan aku itu berharga RM120 sekilogram, in case ada yang minat nak beli. Mana la tau.

KELENTONGAN #8

After I reviewed Asia Herbal Biotech pep-talk about how to start an MLM bzns like theirs - I had a deja vu... seriously! Korang boleh check kat sini: ahb2u How To Start. Lepas tu, sapa-sapa yang belum baca pasal manual tentang MLM, korang boleh review aku punya manual: MLM For Dummies - A Manual. Hampir sebijon... hahaha! These people are too easy...

Asia Herbal Biotech Business Guide

Networker on Relationship
Uplines to Downlines - Education, training, motivation, guidance and offering assistance.
Downlines to Uplines - 100% duplication, show respect and always appreciate uplines.
Sidelines - To build a strong and close relationship, be helpful and motivate each other.
Komentar: The key-word, duplication... yeay! Let's build a pyramid, macam firaun.

Networker on Sponsorship
Do not discuss on personal and education background but exchange experiences instead.
Do not discuss on ranks but discuss on sales volume instead.
Do not discuss on negative issues but show encouragement to one another.
When encounter negative issues, report to your upline.

Komentar: Tanya upline tu, kalau ada apa-apa hal timbul. Cuma kalau dapat upline macam razalicordyceps, elok siap-siap tali rapia untuk jerut tengkuk kat alang siling rumah.

5 Basic Networker Principles
1. If you have new ideas, always discuss with your Upline.
2. Do not convey negative issues to your Downlines.
3. Do not disrupt the good relationship between Upline & Downline.
4. Loans between Uplines and Downlines are discouraged.
5. Do not get involved in unhealthy relationships.
Komentar: Jangan skandal dengan razalicordyceps... it'll drive you insane!

3 Sensitive Issues MUST be avoided
Religious beliefs
Political issues
Passing negative remarks about others
Komentar: Whatever.

How To Start At AHB?

Attend Smart Partners Preview (SPP). To understand the company's background, product knowledge, marketing plan and rules and regulations, once need to attend SPP at least minimum of 5 times.
Komentar: Money machine for AHB. Dakyah mana-mana syarikat MLM lintah-darat di dunia ni, masih diamalkan bagai nak rak oleh apek AHB....HAHAHAHAHA! Mangkok nak mampos!

Use Products

Use the products personally in order to feel its benefits thus providing you with the understanding of the benefits of the products. Using the products personally will not only improve your state of health but you will also be able to share the benefits with your friends and customers and convince them to purchase the products.
Komentar: Straight out of the MLM handbook too. Kalau aku la jadi penjual sesuatu produk, takde aku sendiri nak telan produk tu der. If I join a bzns, I just wanna make money, man! I don't wanna swallow whatever the fak they ask me to swallow, no two ways about it. I definitely do not want to shrink my profit for this kind of stupid reason. CEO Syarikat MLM tu memang la smart suruh telan produk dia, tapi distributor mana-mana syarikat MLM tu semua yang sememangnya bongok bak cipan... eerrrr, never mind. Isu sebegini pun takleh tangkap ka dey. Isu dah basi dah ni. Haiya!

Have products in hand
Having products in hand will endure that your friends and customers can purchase the products immediately. Request your sponsor to assist you initially in purchasing your stocks (products).
Komentar: More assured profit for AHB... right on!

To obtain materials to assist your sales
To perform your work well, materials such as tape recorder, notebook, name cards, system training cassettes, product videotapes, product booklets and system training handbooks are recommended.
Komentar: More and more assured profit for AHB... right on!

Attend training
Always attend product knowledge and system training. Efforts should be made to encourage your friends and Downlines to attend training and meetings.
Komentar: More and more and more assured profit for apek AHB! Wadefrak woohoohoo!

Project a successful image
Examples of a successful image are your manners, attire, attitude and habits.
Komentar: Yeah! Yeah! Kelentong jangan tak kelentong. Kipas duit tu. Bergambar dengan BMW apek ntah sapa-sapa yang parking kat ofis AHB.

List down your prospects
Everyone is your potential prospect.
List down your sponsorship as follows: unemployed, not satisfied with current job, business minded, those who wish for success, those who are in financial problems, retiree, those who are experienced in direct selling.
List down at least 100 prospects and keep them close to you.
Your list of prospects should begin with the one closest to you.
Do not disregard your prospects.
Continue to make new friends and list them in your prospect list.
Komentar: Belajar jadi lintah-darat MLM style. Putuskan silaturrahim seramai mungkin.

Invitation
Give priority to friends who are close to you.
Invite them over to the meeting to convince them.
Make one to one invitation.
Before inviting your prospect, inform your upline about your prospect's background.
Discuss with your upline regarding the technique of invitation.
Invite your prospects sincerely.
When doing invitation, do not touch on 3 matters: company, products and marketing plan.
Invite one person at a time but couples are encouraged to come together.
Learn telephone ethics; keep your conversation brief.
Your appointment should be reconfirmed.
Komentar: Lantak korang la! Parasite gilabab!


Follow-up
The aim is to assist prospects to have an interest in the business and to further understand the benefit of network marketing.
After the appointment, you must do a follow-up within 24 hours.
The best way to do follow-up is to meet them personally.
Prepare tools such as books, video tapes and others for them so that you have a chance to meet them again.
Your positive attitude is an essential factor to convince prospects to make the decision.
Komentar: Ajak jumpa. Mesti face-to-face. Mesti!

Time management
Consult with your uplines on time management when doing AHB business.

Seven Routines to Perform Daily
1. Read
2. Listen to CD/cassettes (motivations, trainings, etc.)
3. Use the products
4. Sell the products
5. Attend training and meetings
6. Always stay in touch with your Uplines
7. Present your business opportunity

Komentar: Aku dah buatkan manual pasal benda ni. Second-rate betul AHB neh. I'm out.
 

"KELENTONGAN" #9
Tak sure lagik...
 
Aku tak tahu korang, tapi kalau aku la, bila benda makanan tu made-in-China, atau dibuat oleh alkafirun like cha ya nun alip atau omputeh, takde aku nak berkejar nak makan apa-apa produk tu der. Apekebendanya sesetengah orang Melayu tu "trusting" sangat - dah sah-sah sesuatu benda makanan tu dibuat di Shenzen atau Guangzhou (macam produk Herbalife bawaan Joe Jambol pun ada isu yang sama jugak), tapi disebabkan ada tanda halal dan sebab si upline dah cakap halal - telan aje la bang erk? Tanda halal? Entah la korang neh. Naive gila bab macam cip.... moving on.
 
 

KELENTONGAN #10
Uik! Gambar ni lagik? Berapa kali nak keluar gambar neh? RM120 untuk sebotol jus buah! HAHAHAHA! HIK! HUHUHUHU! What the fluck? Udah la tu mamat fungus. Ada banyak lagik kelentongan daripada AHB dan penganut-penganut agama AHB aku boleh diskus kat sini... tapi boring ya amat jadinya nanti. Berjela pulak bagai nak rak. Itu sebabnya, kelentong no.10 sebenarnya bukan yang kat atas ni. Kelentong no.10 adalah Aidid Mu'addib punya kelentong. Aku cakap aku nak buat entry ni "simple and sweet". Nampak gayanya aku pulak yang dah kelentong dah neh. Shit! Anyway, enjoy this entry. You requested it.


Addendum 1 
  Mari kita berkenalan dengan CHIEF SCIENTIFIC ADVISOR KEPADA AHB... chewwaahh! 
   
Ko iye pun apek AHB wei, cari la doktor perubatan ke, pakar dietetik ke, botanist ke... Apekehenye "chief scientific advisor" kepada syarikat yang mengeluarkan makanan kesihatan ada kepakaran dalam "waste engineering" dan "sludge treatment"? Are you all at AHB trying to make a funny late-nite comedy show or what?

  

Addendum 2:

Any dumbass out there wanna tell me that AHB's compensation plan as shown below, is not a classical pyramid-selling shit? I wonder where those 1,048,576 level 10 members gonna get their commision from? From level 11? All 4 million plus of all those  (imaginary) AHB members? Where the fuck did these people go to school in the first place? Tel Aviv?




563 comments:

1 – 200 of 563   Newer›   Newest»
norazziah said...

first!

norazziah said...

ok, skrang baru nak bace. haha

emil-emilda said...

3rd???? unbelievable...

myjamnapari said...

bgs2...

emil-emilda said...

ehhh...2nd rupanya...
teruskan membaca...

Panji said...

come to papa Razali Kordi...!

myjamnapari said...

selagi ada manusia bodoh-bodohhh selagi itu la MLM ini akan hidupppppp (sib baik aku kambing...embekkkkkk))

ak47suk1 said...

666th :P

The Eccentric Butterfly said...

Bro your belacan MLM cannot make it lah. Tak cukup england typo error...

WV: suadi kap (ujung tu sajer tambah)

Rose said...

Kordi will be so happy, finally, an entry just for him! Dok la kat sini forever pun tak pe, Kordi oii..

Rose said...

Seven Routines to Perform Daily
Read
Listen to CD / cassettes (motivations, trainings, etc.)
Use the products
Sell the products
Attend training and meetings
Always stay in touch with your Uplines
Present your business opportunity

Standard brain washing techniques!

@rep said...

nak order belancan i kontena please

Well...Unomyname said...

Aku nampak Macbooknya..Bakul sampahnya penuh, komen bernas aku aje dalam tu.

Aidid Mu'addib said...

What the hell are you talking about boy?

Mish Natrah Roslan De Silva said...

Bro u sangat excellent..sokong kamu much2..hihihih..

http://mishnatrahdesilva.blogspot.com/2011/03/moh-reramai-terjah-blog-bro-aidid.html

terjun.tanpa.parachut said...

yeaa top 20...malam kang baru baca

raptorarena said...

RM360 untuk 3 botol yang tak tahan tu..how on earth mereka yang join dan siap boleh bukak blog untuk promosi brang2 retard macam ni tapi TAK google pun pasal produk2 tu suma sama ada betul atau tak..

weird malaysians..

Hell`s Angel said...

tahniah zali kordi. dah ada entry untuk troll bingai macam anda.

LittleLady said...

yeay top 20 jugak..

great entry en. aidid.. tahniah sebab sgt gigih menyedarkan melayu yg benak2 agar tak buat MLM & percaya kelentongan yang tak berasas..

seriously aku pnh terfikir nak benti kerja dulu sebab nak berbisness.. aku nak jual pekasam secara kecil2an sebab aku mendapati pekasam kat kg aku sgt sedap (pt tg piandang)..

ada kenalan aku so called "consultant" advice kalau nak jual pekasam org lain dah biasa buat. so dia advice aku kena buat trademark aku sendiri.. taruk nama yang gempak2 gitu agar org org tertarik nak beli pekasam aku.. dia cakap nama brand pekasam itu haruslah ada perkataan "BIO" "TECH". Tagline pun mesti sedap agar nampak berteknologi tinggi (walhal proses belakang rumah aja).. "fermented fish - biotechnology process" ..

ngeh3.. boleh buat MLM nieh, jual BIOTECH pekasam - kaedah fermentasi gitu.. hikss..

menetti90 said...

akhirnya....khas utk pakcik...
tanda halal tu sapa yg kluarkan? ade ke roasted pork pun dia kata halal

osip said...

haha roasted pork halal..babi sembelih ke ape..ke daging die samak dulu...

btw...kaboom..indeed this is just a small fish..obvious crap is obvious..

menetti90 said...

kekeke...samak dulu kot dgn air tanah..jgn dia ckp dari air tanah yg special di ambil dari 7 lautan udahh

The Office Mice said...

i like reading this blog. tp tulah, org2 MLM yg bodoh piang ni mmg x ter"didik" kalau seribu artikel pon yg post kat sini. tegar dah ke hati tu buat MLM?

y did i say dat? i got a friend who saw me reading this blog. you know what he said? x semua MLM ni x bagus.. watde...?!! i asked him y? pastu die mention laa die masuk MLM yg prepaid apekejadah tu.. he said, modal x tinggi, got keuntungan summore..

u see? they just dont get it.. they dont see the bic picture.. they DONT WANT to see the big picture.. that's y there's such people as zalicordy yg pertahan benteng cendawan die bagai nak rak..

it's sad.. bkk lah berape byk surah Alquran tunjuk kat die pon die xmo terime.. tunggu wahyu jatuh dr langit kot.. percaye sgt kat magic2 tu..

ok.. me emo :-P

Izaham said...

Hehehehe sila jawab kordi kordial..jgn nk spinning gasing pusingpusing kpla fenin...

The Eccentric Butterfly said...

babi halal tu adalah babi yang sudah sunat... tak boleh di makan tapi boleh dibuat laki *giggle tutup gigi*

Well...Unomyname said...

Sebelum pergi lebih jauh, sila luangkan waktu untuk menjawab soalan ini kerana hal ini adalah penting untuk menentukan perkara selanjutnya tentang entri ini layak untuk dibincangkan lanjut ataupun tidak, supaya pada akhir perbincangan nanti tiada lagi isu berbangkit dan semua kita dapat hasil yang sesuai dengan usaha AMdol menulis. Aku fikir ini adalah mungkin entri terakhir yang aku akan terlibat berkongsi pandangan. Perkara ini sangat penting.

"PANDANGAN SIAPA YANG KITA PATUT PERCAYA/TERIMA ?"

Ada tiga kategori penulis cerita: Mereka yang belum pernah melakukan hal itu, mereka yang telah melakukannya dan gagal, dan mereka yang menulis tentang apa yang mereka lakukan dan berjaya….

1. Penulis yang tidak pernah melakukan apa yang mereka sedang tulis (atau katakan).

Penulis akhbar, majalah dan wartawan television jarang sekali telah melakukan apa yang mereka sedang tulis atau berbicara tentang - maklumat mereka kebanyakkanya berasal dari khabar angin dan umpama "orang luar melihat ke dalam," Banyak peguam dan profesor sering memberikan nasihat pada subjek yang tidak pernah mereka lakukan. Majoriti buku-buku di kedai buku adalah dari penulis yang belum pernah melakukan apa yang mereka tulis. Mereka boleh menulis (atau bercakap) tentang itu, tapi belum berjaya membuktikannya.

Nasihat serta saranan mereka jarang berdasarkan pada penemuan. Ia lebih menunjukkan pendapat orang lain, atau desas-desus. Masalah ini diburukkan lagi oleh seorang penulis hanya menulis sesuatu yang mereka dengar dan lihat dari media. Sekarang ada dua lapisan orang yang tidak boleh/pernah melakukan apa yang mereka tulis, tetapi berfikir bahawa mereka tahu semua tentang hal itu. Penulis yang belum pernah melakukan apa yang mereka tulis, atau yang tidak pernah berjaya pada itu, tidak mungkin meletakkan pentingnya perkara yang betul pada subjek! Anda akan selalu dapat mengenalpasti penulis yang belum pernah melakukannya subjek yang ditulis kerana isinya sedikit dari subjek utama dan sangat mudah dipertikaikan.

Sebagai contoh, anda membaca sebuah artikel web mendakwa bahawa dengan MLM (Multi Level Marketing) untuk berjaya adalah mustahil secara matematik. Itu seperti mendakwa bahawa secara ilmiah adalah mustahil bagi lebah untuk terbang. Pernahkah anda terfikir bahawa penulis hanya MELIHAT dari luar? Realitinya, syarikat MLM tertua masih tumbuh dan berkembang!

2. Penulis yang telah gagal tentang apa yang mereka tulis (atau katakan).

Apabila seseorang telah gagal pada apa yang mereka tulis atau katakan, pada kebiasaannya mereka akan menjadi kritis (cenderung untuk mencari kesalahan ) dengan subjek dan mereka yang menjalankannya. Mengapa? Kerana sesuatu yang sebenar tentang subjek adalah misteri lengkap untuk mereka dan mereka tidak mampu menghuraikan itu. Mereka jelas tidak tahu sebahagian itu-jika tidak mereka tentu tidak akan gagal!

Ambil contoh, seseorang yang ingin menjadi pelabur hartanah tapi gagal di situ. Dia akan menyalurkan perkara negatif ke atas apa pun yang ditulis atau katakan tentang perniagaan itu. Dia biasanya akan menulis tentang "apa yang sukar," "salah," atau "berbahaya" tentang hartanah". Mengapa? Kerana dia tidak lagi membayangkan kejayaan dengan itu, dan sesiapa yang berjaya dalam hal itu hanya membuktikan kekurangan tentang pengetahuan atau keupayaan subjek hartanah mereka(penulis). Orang yang berjaya di pelaburan hartanah adalah mimpi buruk baginya. Pemikirannya hanya tertumpu pada aspek pelaburan hartanah yang menyebabkan dia gagal, tetapi sangat jelas dia tidak tahu mengapa ia gagal, jadi dia cuba untuk membuat SEGALANYA tentang pelaburan hartanah adalah salah - tidak kira siapapun menjalankan bisnes hartanah. Hal ini sangat jelas - orang yang telah gagal dalam bermain bola sepak sebolenya cuba untuk mengelakkan anak-anak mereka dari bermain sukan itu...sambung

Well...Unomyname said...

sambung...Dalam setiap subjek pasti ada lebih banyak orang yang gagal di situ daripada orang yang berjaya, sehingga anda dapati sangat mudah untuk melihat lebih banyak maklumat negatif tentang subjek anda daripada maklumat positif. Ini Benar.

Jangan ambil nasihat daripada penulis yang telah gagal pada apa yang mereka tulis (atau katakan) - mereka marah dan tidak mahu anda berjaya di mana mereka gagal. Kejayaan orang lain 'hanya membuktikan ketidakmampuan mereka. Mereka mungkin mendakwa bahawa mereka "hanya ingin melindungi anda," tetapi pada kenyataannya, mereka hanya ingin melindungi diri sendiri dari rasa kegagalan dengan mencegah anda dari mencuba dan berjaya.

3. Penulis yang telah berjaya tentang apa yang mereka tulis (atau katakan).

Jika penulis telah berjaya dengan apa yang mereka tulis (atau katakan), mereka adalah aset berharga bagi anda dan nasihat mereka adalah sangat berharga. Mereka tahu dengan jelas apa yang penting dan apa yang tidak penting tentang subjek.

Sila ambil perhatian bahawa ada perbezaan besar diantara seseorang yang telah berjaya dengan subjek mereka dan seseorang yang hanya telah "di didik" tentang hal itu.

Hanya kerana seseorang telah mempelajari subjek, tidak bererti mereka boleh melakukannya. Jika seseorang telah mempelajari semua tentang kecantikan rambut - itu tidak bermakna dia boleh memotong rambut untuk kepuasan pelanggan-nya. Seorang psychiatrist mungkin telah berjaya mendengar dari guru-gurunya dan mungkin telah mampu membaca buku teks yang diperlukan dan bahkan telah mampu lulus ujian pada subjek - tetapi dapatkah ia memperbaiki masalah orang lain? Jika dia tidak boleh, jangan terima cadangan dia! Seorang pelajar yang telah dididik tentang subjek hanya membuktikan bahawa ia boleh menjadi mahasiswa dengan cemerlang. Dia belum terbukti dapat melakukan subjek.

Orang yang anda perlu terima cadangan pada subjek yang anda sedang meneliti adalah orang yang telah mendapat hasil yang anda inginkan. Jika anda ingin gagal, ambil nasihat dari seseorang yang telah gagal, jika anda ingin berjaya, ambil nasihat dari mereka yang telah berjaya.

Bagi aku AMdol bukanlah orang yang layak membicarakan soal bisness MLM pada keseluruhannya. Jelas mengelirukan isu, berdusta, tidak professional dan serba tak kena.

Maksud aku jelas. Orang yang mengaku ANTI MLM tidak akan berlaku adil tentang bisness MLM bila menasihati orang lain tentang itu. Kenapa yang lain patut percaya orang ini? Dan jika orang yang menulis tidak boleh dipercayai, patutkah anda percaya apa yang ditulis? Jika apa yang ditulis tidak boleh dipercayai, dan anda menyokong pula, apa bezanya orang yang menyokong dengan yang menulis dalam hal ini?- Bagi aku-Tiada Beza -

GAFARO a.k.a. agentno9 said...

2. Penulis yang telah gagal tentang apa yang mereka tulis (atau katakan)= Well...Unomyname

Rose said...

(sambil tersenyum dan berkata di dalam hati): ah, seronok nampaknya anak kambingku bermain-main di dalam kandangnya sendiri. Dulu, selalu mengacau kandang kambing2 lain. Sekarang ni, biarlah dia...

The Office Mice said...

yo pakcik kordi,

so ur saying buat dulu dose tu, bile masuk nerake baru ade hak nk ckp yg bende tu dose lah?

hahahahaha

Oh Oeya said...

20 DIFFERENT SPECIES OF PRAWNS and HEXAGONAL TECHNOLOGY.

wakakakakakakakaka :D

menetti90 said...

apa yang kebendenye berjayanya dgn mlm ni...walaupun berjaya, konsep berniaga dah salah dah...menindas downline...adehhhh

sero said...

hey zali kordi.. ni ape lagi yg ko nak spin ni ni, cepat la defend produk mlm ko tu...

tolong la jgn jawab soalan dengan memberi soalan, buat ko nampak bingai

FI3 said...

wow another troll trying to justify MLM with their knowledge.... i doubt that will be usefull.
kesian aku nengok korg ni, trying so desperately nak menaikkan MLM jugak walaupun sudah dibentangkan dengan sesuatu fakta/info.
surely you guys were a slow learner...

as i had said it before, new package but comes with a same products is a LOSER!!

Aidid Mu'addib said...

What the.....? Kat mana part desas-desus yg tak betul tentang MLM AHB barua parasite kat artikel ni dol?

Anyway... Am I not successful? I'm a rich guy, Allah give me that much, I hope it'll last to my kids - didn't I say that before? A person like me cannot give advice ha? Did I discuss things without any substance in all the 88 articles (I think there are 88 as of today) I've posted here? All those things I wrote about economics, mathematics, sciences, are all crap and shit ha?

Jelas mengelirukan isu, berdusta, tidak professional dan serba tak kena.
Aiyo ma! Dah jelas, tapi keliru pulak? Seriously? Cer cite cer cite...

Why do you keep missing the boat boy? Is it a habit? Patut la ko jadi kuli-batak apek Asia Herbal Biotech. Just another fucking asshole... I saw that a long time ago, but I thought I may be wrong. But... there you go. A real fucking asshole. Parasite orang Melayu - the worst kind.

Yg ko mintak aku buat artikel ni dulu tu, apekejadahnya bang?
Tak mengenang budi betul la ko neh! Harghkptuiii!

azwan said...

Salam,

I am back. Semalam aku test jus kordi, leh tahan 7 jam je..aku ingat 7 hari! Cis, sah2 menipu. tapi wife aku still tersenyum puasss...Haiya, thanks to zali kordi bahlol.

Wellapekejadah, dah jilat bontot Vincent Toto hari ni? ko kan menjajap sgt Cosway tu MLM "SEBENAR"..keh keh keh...

My comment about this entry will follow afterwards..

Rose said...

AM, I think Well dah lama karang spin nie, tunggu masa untuk letak kat entry special untuk dia.

As usual Well, no substance pun? Setakat ni your defence are more like testimonials je (yela, tu je yg di ajar). Ingatkan power lagi.

Ingatkan dah lama you dok trolling blog ni you know, ramai pakar dalam bidang masing2, and will contribute their knowledge to this blog. This is not just about system MLM, the products pun dipertikaikan, and ramai dah bagi scientific knowledge dalam hal2 products MLM. Tu pun you nak sangkal ke?

It's not the case of being jealous of MLMers, you just don't get it. What I think you are doing now is trying to justify to YOURSELF that what you are doing is right. You are having doubts, but tak nak ngaku (denial lagi la tu, like what someone - sorry x ingat nama). Hopefully, you will pass this stage and terima hakikatnya. Kalau x pun, dok je la kat sini, jangan kacau entry lain.

simn said...

gud job AM..kipidap

azwan said...

Hah! aku baru abeh baca entry ni..ingat nak tambah apa2, skali dah mantop daaaa....

Ape lagi zali krodi, nenek kordi, bapak kordi, wellapekejadah, MLMers fuckers...sila pertahankan product bahlol anda.

Yahooooooo!!!!!!!! Best betul bantai org yg konfem salah!!!

kui kui kui...!!!

Yahoo!!!!!!!!!!!!!!

budak hort said...

"Hah! Kalau kucing aku, dah lama aku humban keluar tingkap. Nasib baik kucing aku kat rumah manja kat aku. I love pussy."

LOL. Buat aku tergelak sampai tersembur air aku minum ni.... hahaha

Harap dapat beri kesedaran kepada mana-mana yang nak sedar.

FI3 said...

eh lupo plak, to aidid kalu ko tngh nak asah bakat main gitar lg eden cadangkan lagu dr 'killerbuckeye' = the rising n lg satu arrival....
bagus untuk mengasah bakat...

ilufne said...

baru nak baca.

Well...Unomyname said...

Apa yang ditulis-satu perkara, SIAPA yang menulis membuatnya BERBEZA-Subjek.

Maksud aku jelas. Orang yang mengaku ANTI MLM tidak akan berlaku adil tentang bisness MLM bila menasihati orang lain tentang itu.

lemongrass said...

Aidid,
Bila you buat MLM belacan cap beskal tu, don' forget me ok sebab tak jumpa lagi belacan cap beskal kat OZ ni.
I pun nak kaya jugak, hahahahaha.

Aidid Mu'addib said...

Sejak bila ada MLM yg adil dey?
Sejak bila ada penyamun yang baik hati?
Sejak bila ada mat rempit peragut handbag imam kat surau?
Sejak bila Bubba Blue boleh faham macroeconomics?
Tertinggal bas lagi erk?

azwan said...

Wellapekejadah..

Ape ko ni, jawab sains dgn sains la...ini bagi pendapat sendirik, konon MATANG la tu. hihihihi..geli testis aku tgk ko ni.

Okla, by right ko ni dah lost credibility nak berhujah kat sini. actually ko tak same wavelength dgn kitorang. fine, IQ ko kira ok gakla..tp ko dalam delusion, tu yg payah.

aku ni melayan ko sbb ko ni buat aku ketawa jek. ko ni dah kira category hitam, mmg tak bleh diubati..so melayan ko mmg just for fun. boring2 layan le hujah bangang ko.

So, since hujah2 ko tak kemana..ape kata ko panggil 2-3 ekor mamat kordi yg leh defend jus bahlol tu. Lagi lively blog ni. Panggil2..aku tunggu...

Well...Unomyname said...

Apabila seseorang telah gagal pada apa yang mereka tulis atau katakan, pada kebiasaannya mereka akan menjadi kritis (cenderung untuk mencari kesalahan ) dengan subjek dan mereka yang menjalankannya. Mengapa? Kerana sesuatu yang sebenar tentang subjek adalah misteri lengkap untuk mereka dan mereka tidak mampu menghuraikan itu. Mereka jelas tidak tahu sebahagian itu-

azwan said...

Tak bley la camtu,

Mempersoalkan fakta dengan mempersoalkan kredibiliti penulis.

Aku bagitau ko la...ape yg ko cakap tu, leh apply dalam:
1) ART
2) POLITIC

Dua perkara ni kalau ko nak kaitkan dgn hujah ko tu boleh la, aku sokong ko. tapi kalau dalam SAINS, bentuk dah empat segi, empat segi la dia...takkan jadi tiga segi plak.

Kalau ko bijak, ko focus kat POINTS YANG AIDID TAKDE CREDIBILITY TU. yela, dia bukan pandai semua. haa..bantai benda yg ko btol2 sure satu. just satu point! at least Aidid betul 10, salah 1. ko menang satu pun jadik ler, ade gak maruah.

Itu yg ko kurang tu. Takpun pegi panggil lagi 2-3 ekor dey...

azwan said...

"Apabila seseorang telah gagal pada apa yang mereka tulis atau katakan, pada kebiasaannya mereka akan menjadi kritis (cenderung untuk mencari kesalahan ) dengan subjek dan mereka yang menjalankannya. Mengapa? Kerana sesuatu yang sebenar tentang subjek adalah misteri lengkap untuk mereka dan mereka tidak mampu menghuraikan itu. Mereka jelas tidak tahu sebahagian itu-"

Yang ko tulih atas tu...buat org tersengguk2 nak pahamkan. berbelit2 ai bahasa. camne la org nak respek? misteri lengkap la, huraikan la, tidak tahu sebahagian itu la...cuba cakap straight2.

Zam DiEnd said...

aku bru prasan wall post aku di printscreen. hahaha..

It Just Me..... said...

fuiyooooo...the place of honour for pakcik kordi....

mmg terbaeeekkk ahh....

Misti pakcik kordi BANGGA nih...:P

Word Verification: tatedros (apa tuh)

ilufne said...

Well...Unomyname said...
Apabila seseorang telah gagal pada apa yang mereka tulis atau katakan, pada kebiasaannya mereka akan menjadi kritis (cenderung untuk mencari kesalahan ) dengan subjek dan mereka yang menjalankannya. Mengapa? Kerana sesuatu yang sebenar tentang subjek adalah misteri lengkap untuk mereka dan mereka tidak mampu menghuraikan itu. Mereka jelas tidak tahu sebahagian itu-



serius. apakejadah yang dia tulis ni? boleh tak summarize tidak lebih dari 2 ayat? aku takleh nak baca la. langsung tak paham.

FI3 said...

to unomyname; quote yg ko bagi tu aku rasa kene pada ko balik la..
why ha???
ko cakap cam ko mengetahui semuanya kebaikan MLM melalui perspektif MLM itu sendiri....
but as i'm trying to find the roots of your quote in the term of economic generally, aku nmpak ianya agak pincang...
as we all know marketing comes dlm subjek yg kecik di bawah tajuk ekonomi dan kat sini aku rasa ko lagi tak paham dgn ape yg ko tulis tu kan?

Rose said...

Acknowledgement :sme1013jb (about denial syndrome)

Wan, berjanggut nak tunggu scientific explanation sbb kan Kordi dah mengaku tak de clinical evidence.

Soalan Azwan (Addfaxs thread)
1) Satu clinical evidence yang membuktikan cendawan bahlol ko leh beri kesan pada satu-satu jenis penyakit.
2) Satu syarikat MLM "sebenar" yang sibuk sgt agung2kan tu.

Jawapan Kordi
Jawapan aku bagi pihak PacikLi

1.Tiada bukti klinikal untuk produk Mix Fruits Juice with Cordyceps, AHB.

2. Aku rasa PacikLi setuju kalau aku bagi contoh company ni-Cosway/ e-cosway.

My comments:
1. tak de bukti clinical, so nak spin camne lagi.
2. Bagi contoh MLM lain, bukan AHB, maknanya PacikLi ada perasaan was2 dengan syarikat dia sendiri.

So, now ni Pacik Li hanya boleh pertikaikan kredibiliti AM (which is so lame).

Well...Unomyname said...

AMdol

Sejak bila ada MLM yg adil dey?= MLM sentiasa adil namun sentiasa terdedah pada penyalahgunaan oleh orang yang tidak adil, sama seperti apa-apa bisness pun.

Sejak bila ada penyamun yang baik hati?= Aku pernah dengar cerita penyamun yang baik hati, namun menyamun tetap satu kesalahan.


Sejak bila ada mat rempit peragut handbag imam kat surau?= Aku tak pernah dengar ada sorang pun macamtu.

Sejak bila Bubba Blue boleh faham macroeconomics?= sejak dia ada keinginan untuk faham, dia akan boleh faham.

Tertinggal bas lagi erk?= Dulu-dulu masa aku naik bas aku tak tertinggal, bila tertinggal aku tak naik. erk.

azwan said...

Mamat Wellapekejadah pernah buat novel kot..

Aku rase character mamat ni suit utk video youtube ni..

http://www.youtube.com/watch?v=TzyznEewpio

Mamat yg jenis tak ngaku salah. Ade2 je hujahnye yg tak jelas..

Well...Unomyname said...

Rose

1.Aku dah kata takde tu maknanya tak ada. Mana yang pusingnya?

2.Aku bagi contoh Cosway tu sebab ia nampak lebih lengkap dan dah lama tetapi masih tak tepu-tepu lagi, AHB masih sangat baru, bukan bermakna aku tak yakin. Belum lengkap tidak bermaksud ia salah.

azwan said...

Dahla samdol..dah bodoh, bodoh gak. Sah2 ko ni orang yang tak tahu dia tak tahu, dan taknak belajar. keh keh keh...case close la bai..

osip said...

woi anon, aidid bentang fakta, datang dari sumber2 yang ade kreadibiliti..

kalau ko nak kate ape yg aidid kate ni salah, bentang la fakta ko..tunjuk bukti..

cakap bodoh kang marah..ko ingat kami yang agree dgn aidid ni bodoh2 ke..tak payah nak bangkitkan isu moral kalau pihak yang ko bela tu tersiratnya lagi teruk moral..

************

aidid tersurat nya memang pervert..eh rude..suke pussy..eh cat..

but that all nothing compared to you brain-damaged-money-suckers-SOABs..stop using morality issues when you cant win by facts..you disgraces the moral itself..

Aidid Mu'addib said...

Just a little gist of my comprehension of the deluded 40 y.o. virgin was saying just now: To him, since Aidid Mu'addib has never done any kind of MLM (that's true), I should not be the one who should be discussing about the topic here in this blog. And since he is dumb enough to be the slave of alkafirun at AHB, his words would be more reliable then... what a retard.

Oit! My parents sent me to school, and on to university, and I learned things like all educated people do... alhamdulillah, God-blessed me. So, I learned a lot about economics, mathematics and all the sciences, and so I learned about how MLM works - is that not good enough now? All you kids out there in the universities all around the world right now have this responsibility to learn properly, and to assimilate knowledge, and then to apply the things you all learn in real life. You don't have to be a kuli-batak of any alkafirun in any MLM scheme to know and comprehend what they are up to - it's all about money kids. It's all about other people's money. There's no mystery there... "misteri lengkap" kejadahnya bang?

A doctor learn in med school that cholesterol will clog up the arteries with artherosclerotic plaques - so he must be crazy if he swallow all the cholesterol he could find for years and years. Don't have to wait for a heart attack or stroke to learn that... isn't it? An engineer will know not to work with shoddy material, less the machine will go kaput in a day... that they learn in U, most likely huh? A teacher would know not to touch a student with lust, less he be put in jail... they teach that in university too, btw. A business admin major student would know not to do MLM in the future (or do MLM anyway, if he's so inclined and has no ethics whatsoever), because from the lesson of economics in U - MLM is a parasitic business. Economics scholars has established that a long long time ago in many institutes of higher learning all around the world. If you didn't go to school - don't blame others.

You get what I'm saying you dumbass fungus?
You're really hopeless dol...

Rose said...

Well,
Sebab tu la saya cakap kat Azwan, Pacik Li dah tak leh pusing bab saintifik ni, tu la Pacik Li dok sibuk dengan isu MLM la, kredibiliti AM la. Dah tak banyak modal.

Well...Unomyname said...

"cakap bodoh kang marah..ko ingat kami yang agree dgn aidid ni bodoh2 ke..tak payah nak bangkitkan isu moral kalau pihak yang ko bela tu tersiratnya lagi teruk moral.."

osipdol, memang aku ada ingat engko yang percaya bulat2 dengan cerita AMdol tu bodoh jugak, cuma aku tak sampai hati nak sebutnya.

Sebab hakikatnya, aku memang tak pandai. Tiada apa-apa..

azwan said...

Hahahaha...
btol2, dia sibuk dengan aku rugi RM600K dulu. Berape aku earn skarang hasil kegagalan aku dia tak sibuk. kih kih kih...

Fakta sains dia tak bleh pusing sebab knowledge takde. aku paham la, tu sebab aku suruh panggil org2 AHB yg tau sains. lagi dia cakap, lagi nampak la levelnye kat mana..

Wellbuntal, baik ko panggil talian hayat skang. ko dah kena knocked out! keh keh keh..

osip said...

haha bodohnya dia ni..hati ko dah gelap sangat ke sampai tak nampah bukti2 suma tu..

kan aku cakap, kalau ko nak kate ape yg aidid ni cakap cuma tuduhan, cerita2 tipu, ko buktikan la..lagi satu, kami tak percaya dengan aidid..tapi kami setuju dengan aidid..faham?

azwan said...

"Sebab hakikatnya, aku memang tak pandai. Tiada apa-apa.."

Dah tau tak pandai, tapi taknak belajar. tu bengap namanya, grey matter ko dah atropic.

Cuba puji sket point2 Aidid, ok la gak aku ade nampak sinar nak belajar ko...keh keh keh...

Jiji said...

perghhhhhhhhhhh Well...Unomyname just fucking answer the damn questions.

Aidid bantai ko: pasal Hexaganol water-- ko bantai laa dia balik!!

Di bantai ko pasal tipu harga cendawan.. ko keluarkan laa fakta ko balik..

-- it is not thatttt difficult to counter if u really know what yer talking about. Ni tak..

Ok let say laa, ko join MLM (mmg pon) dan ko gagal... you can find all the 101 reasons in this blog.

kalo ko berjaya sekalipon, aidid dah terang-terang kata KO BERJAYA SEBAB SEPULUH (++) ORANG BAWAHAN KO GAGAL!!

tolong laa sangkal fakta-fakta tu kalo ko arif..

Aku nak join MLM ni (NOT!)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

bro, btol ke tu belacan. skali pandang mcm gula melaka. 2 kali pandang, cam kayu beguti. mmg best kalu belasah org yg x fhm2 ni dgn kayu beguti...da x tau, da x fhm nk spin2 lg.. eee x fhm haku!

WV: bonomalm (bodoh MLM) hikhikhik

sme1013jb said...

Rose,

I sense that En Razali is moving from stage 4 (compromising) to stage 5 (depression). Don't you think so? Hopefully he reaches stage 7 (acceptance) in no time.

azwan said...

sme1013jb..(small medium enterprise 1013 johor bahru?)

Heheheh...i don't think so la. this blog not for hardcore MLMers like this bahlol. When he attend another fungus seminar this weekend, the upline will brainwash him again, straight to the heart.

Hanyut je la bahlol ni...hanyuttt...

uculer said...

kesimpulannye senang je; siapa nak mengaku dia dah berak tgh jalan?

in the case of MLMers, dia dah terpijak tinja org, dia tambah lagi. weih, malu gila nak mengaku. maka dia pun ajak orang lain bergelumang sekali. jadi senang, semua dah terpalit tahi, mudah nak disalahkan sistem yang sentiasa 'adil' tu.

you know, i write the previous paragraph blindly and i think it still has meaning. youknowmynameidon'tgiveahootreally tulis panjang-panjang sepatah aku tak paham.

vw: readio (saya tujukan lagu karma police tang 'for a minute there i lost myself' dekat en razali. jgn biar lost je, carilah cahaya.)

Well...Unomyname said...

Aku pernah jumpa doktor yang jual cuti sakit untuk duit senang, pernah dalam berita kita ditunjukkan doktor yang seludup ubat batuk dan jual pada penagih dan didakwa di mahkamah-Doktor jahat.

Bolehkah aku hukum semua doktor macamtu secara pukal? Ah..semuatu sebahagian dari bisness konvensional, bolehkah aku kata bisness konvensional tu semuanya tak betul? Berdasarkan contoh itu.

Boleh ke aku post pasal produk ubat batuk tu di laman web dan buat cerita tentang semua doktor jahat dan asyik ulang-ulang cerita yang doktor tu menjilat bontot cinapek yang supplykan ubat batuk tu..

Lepas tu aku ulang2 lagi ayat tu sampai engko lupa ramai lagi doktor yang baik2 kat luar sana dan bisness konvensional bukanlah salah pada keseluruhannya.

Lepastu bila engko dah kabur dan jatuh percaya, (kerana aku ni seorang doktor yang kaya), maka bersoraklah engko beramai-ramai menyokong aku...kita semua keparit sudahnya.

azwan said...

Doktor ke, cikgu ke, ape2 pun pekerjaan Halal dan noble mana boleh sama kan dgn MLM...

Ko gile ape..dah tumbuh tanduk?

Lagi contoh bodoh ko..keh keh keh..
Selagi ko samakan bisnes conventional, kerja makan gaji dgn MLM, selagi tu la ko fail, masuk ape? parit?

MLM is about the system bai. system and the business practice that LIES INSIDE the business. It will always and always function like THAT.

Kalau kerja doktor tu membunuh dan ramai org tak sedar, jadi ko leh buat satu blog ala2 blog aidid ni, tegakkan yg sebenar-benarnye kerja doktor ni membunuh. ada paham fuck?

Well...Unomyname said...

Asal jawab aje ye azwandol? Engko overdose cendawan ke tu?

abdul said...

Well...Unomyname said...
Apabila seseorang telah gagal pada apa yang mereka tulis atau katakan, pada kebiasaannya mereka akan menjadi kritis (cenderung untuk mencari kesalahan ) dengan subjek dan mereka yang menjalankannya. Mengapa? Kerana sesuatu yang sebenar tentang subjek adalah misteri lengkap untuk mereka dan mereka tidak mampu menghuraikan itu. Mereka jelas tidak tahu sebahagian itu-

@ilufne....macaman nak faham, dia google translate dari artikel/buku mana ntah. Tapi aunty dah google translate ayat2 Kordi tu, and voila....

When a person has failed in what they write or say, they usually will be critical (tends to find fault) with the subject and those who run them. Why? Because something real about the subject is a complete mystery to them and they are not able to describe it. They obviously do not know that part-"

P/S silent reader since Nov 2010

Well...Unomyname said...

abduldol.

Itu betul aku belajar, pilih dan terjemahkan dalam bahasa aku untuk kemajuan aku dan kongsi pada semua yang boleh. Apa masalahnya?

Aidid Mu'addib said...

Google Translate... patut laaaa... HAHAHA HIK!

azwan said...

Ade minum mlm tadi, kote aku sampai skang tak turun2. ko nak testimoni tak bahlol?

Sebab ko bahlol la fuck..

Apesal...tercabar sebab aku jawab?

Best melayan bahlol mcm ko ni. lagi ko bercakap, lagi nampak level ko. tu yg best. panggil la scientist ko 2-3 org, baru best berhujah2. ni ko cakap benda2 sampah.

Well...Unomyname said...

nak pusing cerita pulak AMdol? ko sanggup padam komen sendiri tak?

Siapa yang lahir terus jadi pandai dan tidak menyalin dan belajar ilmu dari orang terdahulu?

Rose said...

Abdul - mantap! That explains a lot! Hehehe...

Rose said...

Wan, betul tekaan aku n Chun, semalam ko xde... Kui, kui kui, bak sebotol lah Pacik Kordi..

azwan said...

HAHAHAHAHhahahahaHAHAHAHAHAHAHHAHA!!!hahahahhahaHAHAHAHAHAHahhahahahahaha!!!

Alahai...benda2 camtu pun nak terjemah?

hahahhHAHAHAHAHAHhahahahahahahha!!!

Dahla bai....

HAHAHAHHAhahahahahahhaAHAHAHHAHA!!!
Aidid, sorry aku byk gelak..
HAHAHhahahahhAHAHHAHahahahhahaha!!!

azwan said...

hahhaHAHAHAHAHAHAHAhahahah!!

patutla setiap kali komen jadi cenggitu. terjemahan ghupenye. pening la aku mamat schizophrenia ni.

Hai hai..bai bai..
HAHAHHAAhahahahhaAHAHAHHA...

Pastu leh plak bagi hujah ni..
"Siapa yang lahir terus jadi pandai dan tidak menyalin dan belajar ilmu dari orang terdahulu?"

hhahahHAHAHAHAHhahahaha...!!!

Well...Unomyname said...

Banyak lagi yang aku ambil dari web dan sedang terjemahkan untuk dapat ilmunya dan aku akan kongsi juga disini nanti, memang sangat banyak tetapi..

Satu persatu..masanya akan sampai.

azwan said...

Tak payah la bai. kalau ko nak buat, buat kat blog ko sendirik ler. masa akan sampai buatpe, org tak tunggu pun. bace buku self help banyakla ayat2 camtu, lagi jelas. ni nko main tangkap muat, agak2 sesuai dgn nak bantai hujah aidid ni, pastu taruk. nampak la pelik dan bangangnye.

patutla aku slalu nampak disassociation of thought setiap kali baca komen mamat ni...huhuhu..

Rose, memang berkesan. bukan setakat kekerasan, kepanjangannya juga. suruh hubby ko beli satu..

abdul said...

Pokcik, masalahnya hanya awak saje yang faham. Selepas dah google translate tu pokcik, cuba susun balik ayat tu ikut susun kata bahasa melayu yang betul supaya orang lain boleh faham. Ini tidak, ambil bulat2 dari google translate. Sebab itulah ayat awak tu berbelit-belit.

P/S jangan marah haa, nanti kena jual (dialog dari filem 3 Abdul)

Well...Unomyname said...

Oh satu lagi, aku terjemahkan apa yang Upline aku kata, dia orang yang terbukti sangat berjaya dalam bisness MLM. Orang yang bagi aku paling layak untuk mebincangkan tentang bisness MLM.

Dia bukan doktor tapi lebih kaya dari doktor AMdol. Hartanya dikumpul dengan bisness MLM.

azwan said...

Bagitau la nama dia. aku nak tau gak. selama ni aku tak pernah tgk MLMers kaya. siapa dia tu?

sme1013jb said...

When a person has failed in what they write or say, they usually will be critical (tends to find fault) with the subject and those who run them. Why? Because something real about the subject is a complete mystery to them and they are not able to describe it. They obviously do not know that part-"
This sentence applies to En Razali too, he doesn't understand the geometric series on MLM. The series is a complete mystery to him and he is unable to describe it. Maybe that's the reason why he's not willing to accept defeat/the truth.

Well...Unomyname said...

Aku ada buku yang dah di alih bahasakan oleh dewan bahasa dan itulah rupa ayatnya..aku boleh faham. Orang lain yang tak faham kena baca semula sampai faham dan ulang semuanya semula.

Tak ada yang tak kena dengan ayat itu, masalahnya tahap kefahaman individu yang baca.

Kebanyakkan dol kat sini faham, cuma buat2 tak faham supaya ada isu buat pusing cerita.

azwan said...

Buku ape tu?
Yang sebelum2 ni pun banyak ko terjemah camtu gak ke?
Siapa MLMers kaya sgt tu?

azwan said...

Lain kali paste yg english je la. aku takkan suspect ko kopi pes punye, sebab aku tau english ko OK...

sme1013jb said...

En Razali, saya tak nafikan yang saudara faham ayat tersebut. Cara2 saudara berinteraksi dalam ruangan komen ini menunjukkan yang saudara betul2 faham.
1. Saudara kritis dalam mencari kesalahan AM, Azwan dan yang lain2.
2. Saudara kritis dalam mencari kesilapan maklumat tentang MLM (menyatakan matematik mengenainya tidak betul/realistik)
3. Saudara tidak faham mengenai siri geometrik (mungkin kerana tak ambik calculus masa SPM/tahun 1 U), dan tidak dapat menerangkannya kepada orang lain.
Ketiga2 ciri itu menunjukkan yang saudara faham tentang ayat yang saudara tuliskan.

Well...Unomyname said...

Aku tak fikir sesiapa penyokong blog AMdol akan terima MLM walau macam mana jelas pun penjelasan dari orang MLM. Sebab itu aku tak pernah kongsi link atau apa-apa web tentang MLM tulin dan kelas pertama, hanya aku amek sikit2 point dari sana.

Aku selalu teringat ustaz kata ada pesalah Islam yang telah dijatuhkan hukuman mati. Pada waktu hukuman nak dilaksanakan ustaz ini dipanggil datang untuk ajar pesalah ni mengucap Kalimah Syahadah dan dia tidak mahu. Sehingga dia akhirnya mati di tali gantung, ini cerita benar dan pesalahnya adalah Melayu Islam.

Aku fikir hal yang sama bila berhadapan dengan orang yang negatif MLM. Mereka kekal dengan peganggan sendiri tidak kira salah atau betul. Sehingga ke akhir.

Aku tengok rancangan Tanya Ustaz selepas subuh di tv9.

Aidid Mu'addib said...

Mushroom said...
>>>Oh satu lagi, aku terjemahkan apa yang Upline aku kata, dia orang yang terbukti sangat berjaya dalam bisness MLM. Orang yang bagi aku paling layak untuk mebincangkan tentang bisness MLM. Dia bukan doktor tapi lebih kaya dari doktor AMdol. Hartanya dikumpul dengan bisness MLM.

Aiya! Itu jugak la yg aku diskus kat blog ni bhai. Bila ada sorang jadi jutawan, ada 999 org lain lagi masuk longkang... nangis sendiri2 keseorangan. Itulah dia MLM dol. Itulah yg professor economics/accountancy/actuary ajar kat student U. Ko ni memang tak pernah terfikir org ada belajar pasal ekonomi dan ilmu perniagaan kat universiti erk? Ada bhai... ramai bebudak yg awal 20-an buat ijazah business admin, actuary, accountancy, economics kat merata2 universiti dalam dunia ni. Just becos ko tak pernah belajar economics kat U, atau ko tak masuk U langsung... doesn't mean the knowledge doesn't exist. Berapa kali nak cakep benda ni? Ko nak aku cakep chowo pulak? Gitu wak?

Amaran sekali lagik: Jgn cakap on and on and on about nothing - I will delete your comments. Ko dah request suruh buat entry yg ini... jgn lupa pulak. Kena diskus topik pasal menatang jus kordy kat atas tu dan perkara bersangkutan sahaja. Jgn cakep benda macam budak dungu-piang, jgn cakep ntah hape-hape bhai. Stick to the topic.

OK... kat mana desas-desus rumours khabar angin tentang jus cendawan cordy juize kat atas tu yg tak benar? Come on boy... lets discuss.

osip said...

laa die ni pakcik razalikordi tu ke..buang masa aku lawan dia cakap tadi..patut la perangai putar belit macam ular..org yg same rupenye

Well...Unomyname said...

Hampir semuanya yang nko tulis tu meleset jauh dari yang sebenar AMdol.

Kecuali engko sanggup letak akal waras engko dalam kasut aku atau MLMers yang lain, baru cerita nko itu akan jadi cukup berbaloi untuk diterima dan dibincangkan.

Well...Unomyname said...

Jangan ugut aku mana yang boleh mana yang tak boleh dalam menyampaikan maklumat dan isu yang benar AMdol..ko padam ajae mana yang ko rasa menyakitkan hati engko. Itu takkan dapat merubah hakikat.

Yang benar tetap benar, yang salah tetap salah, Walau siapapun enko..atau aku.

GAFARO a.k.a. agentno9 said...

Well...Unomyname apa yang sedang anda cuba sampaikan?...

janganlah fakta sains dipuitiskan...

apakah kaitan shahadah dengan pegangan MLM? ...tak percaya pada MLM maka terpesonglah akidah seseorang?..tolak MLM masuk neraka? janganla kelirukan kami...tunjukkan jalan kebenaran MLM dan jangan campurkan cahaya keimanan dengan cahaya MLM...jadi ayah pin nanti..

ambil la contoh senang sikit macam tak pakai sitbelt kena saman ke langgar lampu merah ke...

bila kata kami taksub tolak MLM anda pon sama taksub sokong MLM..jadi berhujah dan patahkan hujah aidid...berani dan ada bukti baru betul... setakat sembang je BORING....

****Buat blog sendiri dan jemput kami lihat bukti....

keciq_physio88 said...

mane bukti AM tulis tu 'meleset jauh dari sebenar'?
cepat la jwb.... boring la diskusi bersamamu... hi all... :D

GAFARO a.k.a. agentno9 said...

-Yang benar tetap benar, yang salah tetap salah, Walau siapapun enko..atau aku.-

getiknye la ayat...


kengkadang rasa macam berdiskusi bersama S. Samad Said wannabe pon ade..

keciq_physio88 said...

haha... MLMers mmg susah nk berdiskusi... sbb sudah dibrainwash... anyway, i'm new here... and i'm in love with this blog... :D

Aidid Mu'addib said...

Mushroom said... >Hampir semuanya yang nko tulis tu meleset jauh dari yang sebenar AMdol.

Kat mano yg meleset wak? Meh la diskus...

p/s: Pehal ko punya komen petang ni bunyik macam org depressed (kemurungan) aje bang? Nak aku psychotherapy dan kasi ko manic semula? Nak Prozac, Luvox, Zoloft? Bipolar is a bitch, dontcha know? Meh la bhai... FOC.

Lawyer said...

i've been a silent reader for some time..erkkk,,from the beginning actually...

teman dok tertarik nak bagi komen nie bukan apa,dah muak tengok pakcik kordi nie menjawap semua soalan2 kita bagi..

yadei...mike nie nape sebenonye nie..cer cite meh ckt kat teman,mana tau,teman boleh tolong...tolong dengo pun dah kira bagus dah nie weh...nie ikhlas nie nak tolong nie..ikhlas nie....betol...xyah nak penin2 pikir hal bukti2 saintifik nie..meh,meh...cite meh...

ASAR said...

En. Razali Cordyceptics,

(Quote) Penulis akhbar, majalah dan wartawan television jarang sekali telah melakukan apa yang mereka sedang tulis atau berbicara tentang - maklumat mereka kebanyakkanya berasal dari khabar angin dan umpama "orang luar melihat ke dalam," bla..bla.. blaa.

- penat aku baca surat khabar NST hari2 kalau suma tu kelentongan belaka.

(Quote) Penulis yang belum pernah melakukan apa yang mereka tulis, atau yang tidak pernah berjaya pada itu, tidak mungkin meletakkan pentingnya perkara yang betul pada subjek! bla..blaa.. blaa (Unquote)

- nak tau hebatnya syurga atau seksanya neraka, kena mati dulu pergi ke alam barzakh ke gitu. Al-Quran, sekolah, ustaz & buku kan ada boleh belajar ..

sme1013jb said...

Aidid,
Did you mention depressed (kemurungan)?
Well, I think I'm right. En Razali is in stage 5 (depression)

Well...Unomyname said...

Engko nak cuba letak taraf blog ni setinggi Al-Quran ke ASARdol, dengan perumpamaan yang macam itu?

ach van diel said...

Aidid,

gua nampak folder Dermatology kat Mac lu. Kasi ubat sapu dengan ubat makan dah tak berkesan nak rawat kurap si Razali ni. Dia dah 'overdose' minum jus Kordi. Lu kasi laser satu kali pun tak hilang.

Lu tekan 'delete' je. Senang cerita. gua dah redundant dengan troll dia. Umpan trolls lain pulak. Bersepah kat carigold tu.

keciq_physio88 said...

jwb la yg mane melesetnye fakta dlm blog nie? pnat aku ngan en.AM tanyer... xskolah ke ape neh? susah bebenor nk paham soalan simple cmtu.. die jugak yg timbulkn...

Abu Huzaifah said...

Well...Unomyname...
Ko x faham ke abg azwan ckap ape? Ko xleh samakan mlm dengan sistem konvensional...mlm tu sistemnye sendiri dah rotten to the core...ko letaklah ustaz ke buat..letaklah niat baik macam mane sekalipun buat mlm...sistem mlm 2 sendiri dah corrupt dan oppressive..ko nak samakan mlm dengan ape? Samakan dengan merompak...ko letaklah niat baik nak bagi kat orang2 miskin ke apa ke...sistem merompak 2 sendiri dah salah..faham x?

Well...Unomyname said...

Buat bisnes MLM tu umpama merompak? Harap enko percaya dengan apa yang ko tulis. Pengang itu jangan ubah fikiran.

Aku nak makan nasi dan minum Jus Cendawan dulu..

Lawyer separuh Masak said...

aku rasa dia ni salah baca buku lah...bukan MLM for dummies,tapi politics for dummies la yang dia bace...

dalam tu,dia kata apa tau, better ada cite pasal dia dari lansung xde..nnt orang lupakan dia lansung..

so,dia wat troll mcm nie sebab nak kasi ada cite pasal dia..pasni,senang,jap lagi,dia g jmpa prospect dia,siap kata yang kita nie xbetul,jauh dari kebenaran,xpaham,dengki dgn orang lain lah,sume2 lah kat prospect dia 2...dia perlukan kira sbnrnya utk up sales dia...huh..

org mcm nie pun ada kan....

Mama Zharfan said...

ok, dh khatam baca. tqvm
as informative as usual :)

Anep said...

Lawyer separuh Masak :

ak rase bukan la.. die bace buku Born to be Dummies la ak rase

Babunlaut-sama said...

ape motif pakcik kordi masuk sini? cer citer cer citer cer citer....

WV:comenh (comeneh?)

azwan said...

Gini laa...

Aku tgk si Wellapekejadah ni dalam dunia dia sendiri. dia pun pikir kita ni dalam dunia kita sendiri gak..

Dia bagi fakta(bagi dia laa fakta) ape pun, kita mmg takkan accept, sebab bagi dia kita ni mmg anti-MLM. bagi dia, kita ni nak tegakkan benang yg basah. kita dah benci satu, so benci sumer.

So ok la, fine. blog ni dan komen2 viewers takkan bagi ape2 kesan pun kat Wellapekejadah. Dan hujah2 dan fakta2 Wellapekejadah pun takkan bagi kesan kat viewers blog Aidid. Jadi memang takkan ada penyelesaian. takkan ada titik pertemuan. ada sampai tahap macam buang masa.

So ape point mamat nih dok kat sini?

Wellapekejadah..aku suggest ko tulih ni..
TUJUAN AKU STAY BAGI COMMENT KAT BLOG NI WALAUPUN AKU TAU KORANG SEMUA TAKKAN TERIMA IALAH____________

PS: Sila isi tempat kosong yek. keh keh keh...

uculer said...

Q: how many MLM practitioners do you need to change a lightbulb?

A: none because they will keep on duplicating what the first person will be doing without understanding what they are doing anyways.

that's why they end up in total darkness.

Lawyer separuh Masak said...

Anep :

teman rasa ada betol gak tu...born to be Dummies...

WV : reeder (reader???)

syockit said...

Sebagai pendukung logika, Unomyname punya contoh yang 3 tu langsung tak dapat diterima aku.

Aku bagi contoh penulis tentang penyalahgunaan dadah.
"
1. Penulis tidak pernah menyalahgunakan dadah:

Selalu ada kolum2 tentang bahaya penyalahgunaan dadah oleh doktor2 terkemuka. Mereka bagi nasihat tentang perkara yang mereka tidak pernah lakukan. Pernahkah anda terfikir doktor tu hanya tengok dari luar? Realitinya, ada penagih dadah yang masih alive & kicking!

2. Penagih dadah yang nyesal dengan ketagihan mereka

Disebabkan dadah telah merosakkan hidup mereka, mereka ni biasanya cenderung mengkritik penyalahgunaan dadah. Dia hanya menulis tentang sengsaranya bila ketagih. Ala, kau tak reti hisap dadah tu, dah la, toksah la bising!

3. Orang gian yang masih cool dengan gaya hidup dadah mereka

Mereka ni aset berharga beb! Boleh mintak tunjuk ajar camana nak pakai recreational drug dengan betul. Ntah2 dia ajar nak pakai syringe tu, pastikan sterile. Tak pun, combo drug apa yang best ke dia dah master tu.

Bagi aku, azwan bukanlah orang yang layak membicarakan rec-drug usage secara keseluruhannya. Dia doktor je, bukan hippy drug addict, beb!

Maksud aku jelas. Orang yang mengaku benci drug misuse tak akan berlaku adil tentang rec-drug. Now gimme my meth, mate!
"

ASAR said...

No i did not say that.
You miss the point cordyseptics.
One doesn t necessarily have to experience sthgin order to learn about it

Books are there to read. You can learn from others experience too.

I suppose it doesn't take a brainer to understand what i was tyring to point out.

Haaiihhhhh

Babunlaut-sama said...

Chuck Norris never cheat death, he beat it fair and square....

uculer said...

for someone who copy-pastes Google Translated 'words of wisdom', you sure as hell have some nerves.

since i'm feeling pretty generous, let me translate that for you using your own method (drumrolls) Google Translate!

'untuk seseorang yang copy-pasta Google Diterjemah 'kata-kata bijak', anda yakin sekali mempunyai beberapa saraf.'

ilufne said...

@abdul said...



@ilufne....macaman nak faham, dia google translate dari artikel/buku mana ntah. Tapi aunty dah google translate ayat2 Kordi tu, and voila....

When a person has failed in what they write or say, they usually will be critical (tends to find fault) with the subject and those who run them. Why? Because something real about the subject is a complete mystery to them and they are not able to describe it. They obviously do not know that part-"

P/S silent reader since Nov 2010


hikhikhik! that explains it! thanks bro. lepas ni apa2 aku tak paham pakcik ni spin aku copy paste aje kat gugel translator gitu.

hmm apsal susah2 nak translate? i trust it's much easier to comprehend the english para rather than translated version.

dah sah2 usaha nak meng-spin ayat2 mudah kan pakcik perigi kan?

Fyed Rautha said...

syockit

apa hang dok mengarut ni labu..

Rose said...

Azwan, meh aku tolong isikan tempat kosong utk Kordi

TUJUAN AKU STAY BAGI COMMENT KAT BLOG NI WALAUPUN AKU TAU KORANG SEMUA TAKKAN TERIMA IALAH aku gila talak kat AM and kalau tak dapat AM, dapat Azwan pun best gak...

:P

Well...Unomyname said...

TUJUAN AKU STAY BAGI COMMENT KAT BLOG NI WALAUPUN AKU TAU KORANG SEMUA TAKKAN TERIMA IALAH____________

1.Aku sangat suka bisness MLM. Ia umpama memajukan aku menjadi manusia yang berbaloi dalam banyak cara. Aku akan bercerita tentang hal MLM setiap hari.

2.Aku suka timbulkan keraguan pada orang anti MLM, tetapi aku takkan beritahu mereka semua perkara benar tentang MLM, terutama orang yang pernah memakihamun aku..Rose kelihatan baik tetapi kekadang melatah juga, tapi aku jawab banyak soalan Rose sejujurnya. Yang lain aku fikir biar kekal macamtu lah. Dah makihamun aku lepastu nak harap aku lurus macam engko tak salah sikit pun. Mana boleh.

3.Aku nak berniaga. Jus Cordyceps tu, engko azwandol dah kenal dan rasa. Kalau aku tak mula di sini, mungkin engko belum tahu Jus Cordyceps Ajaib tu wujud.

4.Aku suka layan perangai orang anti MLM, bila dia jadi marah, aku tahu aku betul sebab kalau aku pun anti MLM mesti dia tak marah walau aku makihamun orang dalam ni, tapi mak kita mesti tak sukakan itu.

azwan said...

When you give any comments, make sure you have enough capacity and capability to do it.

Capacity = knowledge
Capability = experience

I agree most of doctors only has the capacity, not capability. They don't see things differently because the doctors commonly, just like other technical people are dominant more on the left side of brain, not the right side. The right side embedded the abstract thinking process, creativity & innovative potential. What to do, the doctors are train to be perfect in that way. But we encourage to develop lateral and critical thinking in our professional life.

I am not a kind of person who thinks 1+1=2. You need a wisdom to judge what is right and wrong. Your knowledge and experience will shape how you think.

syockit, you must learn how people think.

ilufne said...

4.Aku suka layan perangai orang anti MLM, bila dia jadi marah, aku tahu aku betul sebab kalau aku pun anti MLM mesti dia tak marah walau aku makihamun orang dalam ni, tapi mak kita mesti tak sukakan itu.

pakcik, not so much of 'marah'. but more to amused kot.

:P

Aidid Mu'addib said...

Cordy Juize dengan AIR HEXAGONAL.... Yeay!
Jual kat org Islam erk?

Well...Unomyname said...

ko tak boleh kata 1+1 itu bukan =2 dalam blog ni azwandol. Itu namanya tak reti matematik, kata AMdol.

Babunlaut-sama said...

huhuhu.... nk tya pakcik kordi, ape tujuan pakcik masuk mlm?

btw..

Chuck Norris never stand on a fight, he do it while sitting....

wv : stionse (still on sense?)

azwan said...

3.Aku nak berniaga. Jus Cordyceps tu, engko azwandol dah kenal dan rasa. Kalau aku tak mula di sini, mungkin engko belum tahu Jus Cordyceps Ajaib tu wujud.

Betol cakap ko...kote aku keras dari semalam sampai sekarang. nak testimoni tak?

HahahahHAHAHhaaha...samdol so ko agree 1+1 bukan 2, ko sekepala dgn aku ek. Tapi apehal ko suka sgt MLM, aku plak rase nak muntah. Hhahahah badigol..still in delusion.

uculer said...

seperti biasa, tade modal lain:

'Aku suka layan perangai orang anti MLM, bila dia jadi marah, aku tahu aku betul sebab kalau aku pun anti MLM mesti dia tak marah walau aku makihamun orang dalam ni, tapi mak kita mesti tak sukakan itu.'

kenapa mesti libatkan 'mak kita'?

BTW, kalau meniaga letak harga melampau-lampau, tindas pengguna, Tuhan kita mesti tak sukakan itu, kan?

Well...Unomyname said...

Kalau 1+1=2 dan ko letak teori matematik itu pada seekor lebah untuk dapat jawapan samada dia boleh terbang atau tidak, jawapannya nanti sudah pasti ia tak boleh terbang.

Rose said...

Hmm, terfikir lak. Ada ke opposite of erectile dysfunction ek? Coz I'm sure that could cause problems jugak. (sorry, mmg curious, at least will get some knowledge out of this, dari dok main konda-kondi dgn Kordi)

Well...Unomyname said...

uculer.

Betul meniaga mesti letak harga patut dan tidak boleh melampau dan jangan menipu pengguna. Aku setuju.

azwan said...

Macam si mamat bahlol ni capacity and capability pun takdak..zero!

Capability zero:
Tu yg jadi lurus bendol, jilat bontot pak vincent tan. bodoh2 je support Cosway, masuk MLM.

Capacity zero:
Tak dapat paham fakta sains, economics, etc. last2 tak dapat balas hujah. budak macam Wellapekejadah ni dulu2 mesti pemalas nak belajar ni.

ilufne said...

Kalau 1+1=2 dan ko letak teori matematik itu pada seekor lebah untuk dapat jawapan samada dia boleh terbang atau tidak, jawapannya nanti sudah pasti ia tak boleh terbang.

hahahahhaha! pakcik! serius. ko ni sesuai layan a. samad said and the likes aje. mesti depa suka kat ko. bahasa seiring sejalan gitu. tak sesuai ko nak bermadah2 kat sini pakcik. orang tak paham.

Well...Unomyname said...

Aku kena pergi hantar jus pada dowline dan pelanggan, nanti kalau sempat aku datang lagi..ada link dari website aku nak kongsi.

Permisi Bapak dan Ibu..sampai ketemu lagi.

uculer said...

well..uapepjgsgtnickkauni,

i quote: Betul meniaga mesti letak harga patut dan tidak boleh melampau dan jangan menipu pengguna. Aku setuju.

you are so contradicting yourself, dude. so contradictory.

see? my theory up there on the changing the lightbulb is proven. and what the people are saying about MLMers is proven.

one word: delusional

@ilufne
dia nak berfalsafah. tapi dia tak sedar apa yang dia kata sebenarnya sampah.

Babunlaut-sama said...

buat pakcik well.. uknowmyname, pakcik jawab lar nape pakcik join mlm....

btw...

Chuck Norris once gave a man an apple. Today that man is known as Steve Jobs.

wv : imend

azwan said...

Rose,
Erection jadi sebab stimulation of parasympathetic nerve. Anything that stimulate that nerve, a man will easily get erection. keh keh keh..

Jus kordi mmg ajaib...keh keh keh..

Izaham said...

Wellpekejadah neheremmmm

Lps mkn nasi n minum jus cendawan tu mst bertambah ligat ayat2 puitis translate akan kluar kann kannn

Hahahaa

azwan said...

Gilos, dia pikir ni tempat untuk buat marketing. tu yg persistence sgt tu. Kalau 100 orang tgk website aku, mesti 1-2 nak try. tu prinsip marketing tu. ni blog aidid ade sejuta, 1-2% kira banyak tuhh..

aku the great said...

bro aidid...cmne ni..kwn baik sy dah terjerumus dgn MLM..td sy overheard perbualan dia dgn kwn sy yg sorang lg..kwn sorang tu wat wemma(nak pujuk sy mula2 but sy x lyn) dan kwn baik sy plak sy x tau apa produk dia.dia x berani nak ajak sy sbb dia tau sy x suka MLM. sy sedih sbb x dpt nak halang dia sbb dia skrg tgh ada prob kewangan. mgkn dia igt dia blh selesaikan prob dia dgn masuk MLM...huhu. weekend ni sy dgr dia nak dgr ceramah kat klang..sabo je. nak ckp salah x ckp pun salah. nanti kalau sy halang kang nanti dia ty blk kat sy, ko blh tolong setel prob kewangan aku ke??? huhuhu

syzlerz said...

well, here's my point, if you don't agree please provide evidences to prove i am wrong

i am not interested to talk about testimonial, medical claim or mlm system but just straight to the point that this business and its product is a scam!

ps: AHB stands for Asia Herbal Biotech and not Amanah Hartanah Bumiputera! the latter help you invest your money the right way, the former is just a blood sucking company preying money from the unfortunate people

Point 1: AHB lied about its patented tecnology
- AHB claim on international patent is invalid. the patent was applied in 2005 and was withdrawn in 2006 as there is no preliminary examination provided by the researcher.

read here http://www.wipo.int/pctdb/en/wo.jsp?WO=2005058022&IA=CN2004001315&DISPLAY=HISTORY

what's more outrageous, AHB claimed that they invested USD 5 Million to transfer this inexisting patented technology to Malaysia! Whoa!

http://www.ahb2u.com/v4/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=279 - refer the item 5 of the 7 wonders of AHB! (i wonder, yeah, i wonder why they lie!)

why do AHB establish a false claim to the consumers? what kind of extra-terrestorial technology did AHB really use exactly?

COMMON SENSE: AHB lied to make cordy juice sounds superior. unethical business practice
- and your targeted consumer are mostly ill, old malay people

syzlerz said...

well, here's my point, if you don't agree please provide evidences to prove i am wrong

i am not interested to talk about testimonial, medical claim or mlm system but just straight to the point that this business and its product is a scam!

ps: AHB stands for Asia Herbal Biotech and not Amanah Hartanah Bumiputera! the latter help you invest your money the right way, the former is just a blood sucking company preying money from the unfortunate people

Point 1: AHB lied about its patented tecnology
- AHB claim on international patent is invalid. the patent was applied in 2005 and was withdrawn in 2006 as there is no preliminary examination provided by the researcher.

syzlerz said...

Point 1 evidence

read here http://www.wipo.int/pctdb/en/wo.jsp?WO=2005058022&IA=CN2004001315&DISPLAY=HISTORY

what's more outrageous, AHB claimed that they invested USD 5 Million to transfer this inexisting patented technology to Malaysia! Whoa!

http://www.ahb2u.com/v4/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=279 - refer the item 5 of the 7 wonders of AHB! (i wonder, yeah, i wonder why they lie!)

why do AHB establish a false claim to the consumers? what kind of extra-terrestorial technology did AHB really use exactly?

COMMON SENSE: AHB lied to make cordy juice sounds superior. unethical business practice
- and your targeted consumer are mostly ill, old malay people

syzlerz said...

Point 2: AHB lied about the price of wild cordyceps
- taken from AHB website http://www.cordyjuice2u.com/produk.php?id=admin1
slide Lagenda Cordyceps | Cordyceps Liar "harga pasaran mencecah RM 60,000 - RM 100,000"

- taken from Razali website http://cordycare.blogspot.com/
"Nilai harga pasaran cendawan cordyceps liar sekarang adalah diantara USD60,000.00 hingga USD100,000.00 sekilogram"

where did they get the source from?

http://www.extractchina.com/showcp_Mushroom.asp?title=a2 - Cordyceps only USD 4000 per kg

http://www.dhgate.com/chinese-herbal-extract-cordyceps-p-e-cordyceps/p-ff8080812c3055c1012c61ddcbaf0e54.html - Cordyceps extract only USD 209 per kg

http://www.bbs.com.bt/Cordyceps%20price%20falls.html - highest ever wild Cordyceps price in NEPAL at NU 330,000 = USD 7330.48 per kg

http://cms.herbalgram.org/herbalgram/issue83/article3433.html?Issue=83 - highest ever wild Cordyceps price in year 2005 at USD 7500 = RM 22,830 per kg, now the price has gone lower.

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/4/9/nation/20100409130135&sec=nation - even in malaysia the highest cost at RM 16,000 = USD 5276.18 per kg

syzlerz said...

AHB said it was between RM 60,000 - RM 100,000 which is extraorbitant lie. While Razali, at USD 60,000.00 - USD 100,000.00 per kg is triple time stupid and bastard that cannot even differentiate RM and USD

AHB also claimed they cultivate the cordyceps mushroom in research centre in a controlled environment. this should result into cheaper price compared to the wild cordyceps collected on mountain but not a more expensive one unless you do this cultivation in planet mars (mars need mom, mars need cordyceps too)

COMMON SENSE: AHB tricked the consumer with false cost claim so that consumer would think the cordy juice is fairly priced.
- and your targeted consumer are mostly ill, old malay people

syzlerz said...

Point 3: AHB priced the cordy juice at an extraorbitant price to malay market
- Cordy juice 1 bottle of 300ml herbal drinks cost about RM 120 had 14 mg of Cordycepin inside! 14 mg?

assuming IF asia herbal is really stupid enough to buy the cordyceps at the extremely high price of USD 10,000 = RM 31,000 per kg (Market price in Malaysia is only RM 16,000 per kg after shipping) which then they lied that it can cost at a minimum of USD 60,000, that 14mg cost them at max only RM 4.34 per bottle.

as your main product is the cordyceps, then let just assume all cordyceps would result into all the health and medical benefits as said in the testimonials. unless now you would like to claim that all the cordyceps in the world are fake and only your cordy juice have the utmost, super original form which only available for the malay

well, for those of you who fully trust the benefit of cordyceps and really wanted to get one. you better buy it here instead at http://www.timo.com.my/english/estore.php - at RM 80, you'll get 30 x 450 mg = 13,500 mg / 13.5 g cordycepin! 14 mg is really a small amount. this product has 965 times more cordyceps than cordy juize.

syzlerz said...

or you feel cordy juice too special because it liquid and its cordyceps synensis?
https://www.cordycepsreishiextracts.com/catalog/product_info.php?cPath=21&products_id=29
this 70g liquid cordyceps only cost about USD 29.56 = RM 89.98

AHB claimed that they have a research centre in China, do they have a product manufactured by AHB that specifically available for China market? that technology is in China isn't it.

would they really make it only exclusive for AHB to sell in Malaysia and Indonesia only but none for their beloved chinese?

COMMON SENSE: AHB management are a set of bastard people that take advantage on Malay low knowledge/exposure to cordyceps and manipulate this to sell to the malay market a low standard product (low dosage of cordyceps) at extraorbitant price!
- and your targeted consumer are mostly ill, old malay people

well, do you have any COMMON SENSE involving in this scam?

azwan said...

syzlerz,
You really don't talk through your ass.keh keh keh..this is fun.

Ntah samdol tu paham Patent rules and regulation ke idak. Layperson don't really deal with this bro.

He is not in the position to answer the question. I hope other viewers will understand what syzlerz trying to emphasize.

ahong said...

Pakcik kordi
TUJUAN AKU STAY BAGI COMMENT KAT BLOG NI WALAUPUN AKU TAU KORANG SEMUA TAKKAN TERIMA IALAH____________

1.Aku sangat suka bisness MLM. Ia umpama memajukan aku menjadi manusia yang berbaloi dalam banyak cara. Aku akan bercerita tentang hal MLM setiap hari.
-Oii mangkuk, takkan tak paham lagi. Cerita la hari-hari, tambah dosa hari-hari untuk menipu orang beli atau join MLM ni.

2.Aku suka timbulkan keraguan pada orang anti MLM, tetapi aku takkan beritahu mereka semua perkara benar tentang MLM, terutama orang yang pernah memakihamun aku..Rose kelihatan baik tetapi kekadang melatah juga, tapi aku jawab banyak soalan Rose sejujurnya. Yang lain aku fikir biar kekal macamtu lah. Dah makihamun aku lepastu nak harap aku lurus macam engko tak salah sikit pun. Mana boleh.
-Lantak ko la nak fikir apapun. Tak ada orang kat sini yang akan ragu-ragu lansung dengan apa yang ko tuliskan. Kami hanya gelak dan geleng kepala, doa kat Allah untuk buka hati dan pemikiran tak logik kau tu. Memang orang yang taklik buta. Kau kata kau tahu perkara benar tentang MLM? Buat lawak bodoh, semua orang tau kau yang tertipu dengan MLM. DAH KENA TIPU PAHAM TAK DEY!

3.Aku nak berniaga. Jus Cordyceps tu, engko azwandol dah kenal dan rasa. Kalau aku tak mula di sini, mungkin engko belum tahu Jus Cordyceps Ajaib tu wujud.
-Oii mangkuk cordyceps tu nenek moyang aku (Cina, aku Cina gak) dah guna berkurun. Kau takyah nak kelentong la sial. Cordyceps ada kegunaannya tapi bukan ajaib macam yang ko kata la. Bodoh piang pi percaya. Kalau ada orang kata jus kektus ada khasiat rawat kanser pun percaya ke sial.

4.Aku suka layan perangai orang anti MLM, bila dia jadi marah, aku tahu aku betul sebab kalau aku pun anti MLM mesti dia tak marah walau aku makihamun orang dalam ni, tapi mak kita mesti tak sukakan itu.
- Siapa yang suka dengan perkara mungkar sial. Mak aku kalau suka benda mungkar pun aku takkan suka sebab tau Allah tak suka.


Komen khas buat Pak Cik Kordi,
Orang macam awak ini ramai sebab dah join MLM. Dah dapat duit. Masih membuat duit. Bila orang kata MLM silap dia membantah sebab punca duit haram dia putus.
Dan mula mencari 101 alasan supaya rasa duit haram dia itu halal.
Kesian kat anak isteri makan duit haram. Kesian mak bapak makan duit haram.
Bertaubat aje la pakcik. Kalau nak teruskan dosa tu, silakanlah sebab pakcik dah aniaya ramai orang.

Aidid Mu'addib said...

Pengumuman sket....
Ada update di entry Profitnetwork.biz

http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/03/profitnetworkbiz-pakai-specs-tu-nampak.html?commentPage=2

ahong said...

Azwan ko dah minum ke?

Ko tau tak cordyceps tu macamana asal usul dia?

Cuba tengok ni.
http://www.youtube.com/watch?v=CCOQ0VU24xw&feature=player_embedded

Geli aku tengok.

azwan said...

Tu yang Ravin, crysis21 bahlol sibuk2 defend tu. Sial betol, padan muka lingkup.

azwan said...

ah chong,
Aku rase dia pun tau aku main2. kalau dia betol2 percaye, memang sah2 dia manusia paling lurus bendol penah aku jumpe.

ps: kote aku leh keras lama tanpa jus kordi bahlol.

Rose said...

Mau masuk balik blog AM sambil marah2 ala Mr T.. It's good that the police are taking these matters seriously.

Rose said...

p/s I was talking abt Profitnetwork, not Kordi

p/s2 sudah2 la psl k@te awak tu Wan. Amboi, patut la seminggu dua ni marah bebeno, ari ni dah happy semacam jer, kurang gak carutan dia kat Kordi....hehehe...

azwan said...

Hoh...hari tu kate jgn guna female punya part. Haiyaaaaa....

Bomoh Hujan said...

Aku pernah jumpa doktor yang jual cuti sakit untuk duit senang, pernah dalam berita kita ditunjukkan doktor yang seludup ubat batuk dan jual pada penagih dan didakwa di mahkamah-Doktor jahat.

Bolehkah aku hukum semua doktor macamtu secara pukal? Ah..semuatu sebahagian dari bisness konvensional, bolehkah aku kata bisness konvensional tu semuanya tak betul? Berdasarkan contoh itu.


hahahahaha ko hukum jer la...ada aku kisah??.....bodoh nyer pendekatan ko...doktor tu x menindas....menipu..kalau doktor tipu2 bawah jambatan..kat lorong2 gelap tu lain ler hahahaahah selagi ada bunyi "downline,pairing,bonus level,kiri kanan hentak sampai bawah lepas tu maintain" memang kimak piramid..namanya hahahahaha

psttt..jadi doktor kene ada pairing ngan downline ke???

boyarque said...

yadda yadda yadda...
keep on blabbering ur MLM mumbo jumbo, fact is:

1. The product is full of s**t.

2. The business plan? Ditto on the s**t.

NO need to xplain further, Aidid has laid it out on the table.

~ dyn ~ said...

ape la korang neh. biorkn lah "Well...Unomyname" dgn MLM nye.

perumpamaan nye senang je..kalau dh gile, mentol dh putus, dh mmg xde harapan naik jadi betol..bia je dia mati.

kite tgk je. ade tak dia tersenarai dlm 100 org terkaya kt Malaysia dgn hasil MLM nye tu. agaknye robert kuok, vincent tan, syed al bukahri tu semua masuk MLM kot..

hyelbaine said...

Over 160 odd comments and not a single point of fact, scientifically, mathematically or economically is produced by the MLM'er. It is the same artsy fartsy nice words and attacks on an author's credibility of which, the MLM'er has not a shred of.

Why would anyone even bother joining a company who's website is littered with grammatical errors? Korean's are supposed to be at the leading edge of technology, Samsung, LG, Hyundai and the likes. What they don't have MS Word or Google Docs or OpenOffice or any decent word processor there?

I was really looking forward for the "facts" promised by the MLM'er after literally spamming the blog to get a post done. Then again, what else would you expect from a wanker?

"When encounter negative issues, report to your upline."

I'm pretty sure he has an upline. Maybe we could get some 'facts' from his upline since it's pretty certain now that his 'facts' are far from anything concrete and viable. Pray tell uncle wanker?

"List down your sponsorship as follows: unemployed, not satisfied with current job, business minded, those who wish for success, those who are in financial problems, retiree, those who are experienced in direct selling."

They jews used to say, when there's blood on the streets, buy assets. The 'success factors' listed above shows that these people are no worse than the scums of this earth.

A previous commenter highlighted the issue of how those in financial crisis are the 'target' for MLM's. Let me put it this way, if you're really in trouble financially, let me help you. Don't get me wrong, I'm not going to bring you fish for lunch but I'll teach you how to fish. NOT how to get fish by the MLM way though. I'm willing to share whatever knowledge an LDP traffic cone mover has in financial stuff for as long as you don't turn to MLM.

@ Aidid,

If there was a way to help you delete the TroKer's comment in other threads and just limit him to this post I would. I for one would prefer this c*** play in this playground of his on his own than give senseless nonsense in other comment threads.

Stammofa said...

nih 1st post aku.. b4 this, jadi silent reader je... boleh dikatekan bukak hari-hari utk tgk new leaks dgn membaca carutan pakcik Wan yg aku rase kelakar..

1)kat sini aku leh terime lagi troll uncle Well tu, tapi aku takleh terime lagi lawak Chuck Norris yg dipost banyak kali tuh..

sudah la... kat malaysia nih lawak chuck norris dgn justin bieber takleh jual.. wahai babunlaut konoyaro!!

2) pendedahan dah cukup bagus dah.. banyak pengetahuan dan membukak minda bile bace blog nih..

3) BAGI AKU la.. selagi Pakcik Aidid tak sentuh pasal HPA dengan Stormreader, aku anggap sume post kat nih sebagai foreplay yang menginzalkan sahaja.. itu bagi aku..

kipidap pakcik Aidid...

Azwani Shaari said...

agreed! menunggu entry tentang HPA/STORMREADER.. MLM yg xde kaitan dgn cha ya nun alif tp adakah sistemnya benar2 berlandaskan syariat atau berselindung saje..

cek chun said...

wan,
nak masuk tadi aku dah siap pakai spek lobang-lobang. langkah berjaga-jaga..
mujoq sudah kurang, hati ada riang barangkali.
betoi kan Rose? mesti projek baek punya tu :p

kali ni memang bersungguh betul aku baca. saja nak melihat kebaikan jus tu dari mata pak kordi. tapi tak jumpa la. maaf ya pak.

Just another heart in need of rescue (pak kordi)
waiting on love's sweet charity (wan..kuikuikui)

bang, nex week mo request lagu ni ya, kasi slo mo nyer version

azwan said...

Hai Azwani..saya azwan.

Well...Unomyname said...

Sylerzdol.

Tu soalan engko yang banyak tu bukannya soalan sangat. Itu kenyataan nko untuk menyokong apa yang ko percaya. Ko percaya AHB menipu pelanggan.

Siap tunjukkan bukti yang menyokong tuduhan nko itu. Harga mahal lah, Cordyceps tiruan boleh dapat lagi murah lah, kata aku tipu harga pasaran lah, dah berapa kilo engko sendiri beli dan makan Cordyceps murah tu? Apa rasanya?

Nih ko sendiri dah jawab soalan susash engko tu:

COMMON SENSE: AHB management are a set of bastard people that take advantage on Malay low knowledge/exposure to cordyceps and manipulate this to sell to the malay market a low standard product (low dosage of cordyceps) at extraorbitant price!
- and your targeted consumer are mostly ill, old malay people

well, do you have any COMMON SENSE involving in this scam?

This Scam??

azwan said...

Apola ko ni syzlerz,
dia ni mana paham sumer tu..amik masa nak guna google translate. Keh keh keh...

Langsung tak menjawab soalan. capacity = zero.

Sedap jilat bontot pak vincent toto badigol?

Well...Unomyname said...

"bro aidid...cmne ni..kwn baik sy dah terjerumus dgn MLM."

aku the great- Bagitau kawan ko tu orang meniaga MLM sebab nak untung duit dari bisnes MLM, bukan untuk masukkan duit sendiri banyak2 dalam MLM, kononnya "beli kejayaan" lah tu, mesti upline dia suruh buat gitu.

Ko kenalkan kawan ko dengan Pakciknya Azwandol yang dah rugi $20,000 sebab nak cepat kaya dengan bisness MLM, bior dia ajar macam mana cara mudah untuk gagal dalam MLM.

azwan said...

Cosway = owned by Berjaya
Berjaya = buat Sport Toto
Wellapekejadah = support Cosway
Wellapekejadah = support Sport Toto
Kesimpulan = Wellapekejadah jilat bontot cina main judi.

keh keh keh...loser. ko memualkan kat sini. menjijikkan. ape kate ko blah je?

Rose said...

Wan, biarkan dia di kandangnya.

AM, I know you are tired, but hope you will have a new entry soon, so we can leave this tired old man...

Well, mmg saya boleh melatah, sebab kesabaran saya pun ada hadnya.

azwan said...

Wellfuck,

have you look at this video? you are just like him...

http://www.youtube.com/watch?v=TzyznEewpio&feature=related

syzlerz said...

well,

do you have evidence to prove all the other cordycep products (ex: tymo)i listed before are using fake cordyceps?

i already provide evidence that your cordyceps product is super expensive compared to other cordyceps products in Malaysia.
now you claim all other cordyceps sold in malaysia not under AHB is fake?

do you have evidence to prove that AHB is not lying with their claim that their patent is invalid? i already provide you the link of that patent, and that coming from the official body governing the patent that says that patent is invalid.

do you even understand the meaning of scam?

well, you are one shallow bastard!

azwan said...

Apa lagi...translate la guna google... "shallow bastard". English C7 ka? keh keh keh Wellfuck, you are baseless since the beginning. Poorly retard Vincent asslicker.

Aidid's time is wasted writing this entry...spesel for you dumb.

syzlerz said...

http://soupqueen.blogspot.com/2009/03/cordyceps-soup.html

well,

i've got good recipe for you. the cordyceps soup.. and that lovely cordyceps is available at your nearest chinese traditional medicine shop at only RM 4 per packet. Oh, do add some pork to make it taste better. really suits you

Well...Unomyname said...

sylerzdol,

do you have evidence to prove all the other cordycep products (ex: tymo)i listed before are using fake cordyceps? = NO.

i already provide evidence that your cordyceps product is super expensive compared to other cordyceps products in Malaysia.
now you claim all other cordyceps sold in malaysia not under AHB is fake?= NO.


do you have evidence to prove that AHB is not lying with their claim that their patent is invalid?.. YES.

do you even understand the meaning of scam?= YES.

well, you are one shallow bastard!= NOPE.

Rose said...

Wan, that's what pisses me off. AM can be doing something else like making an entry about dr Jugah (begging dah ni, with Laila), or helping other lost souls from being trapped by the evil MLM schemes (I can a drama queen sometimes), but he had to make this special entry for a certain Kordi (I seriously can't find a more degrading word) who I don't know why got his kicks from annoying the hell out of us...

Maybe it will be a new catch phrase: don't be so Kordi la (if somebody is really annoying and tak paham2 bahasa)

Semua said...

hanginnnn..hanginnnnnn baca..
(xper2..masih belum thap kritikal lagik coz pakcik kordi dan lembu beliau masih belum kemukakan hujah2 yg sepaptotnya,ni asyik spinnnnn...driftttttttt..biarlah..)

-back to silent reader mode-

syockit said...

azwan,
Yes, you're right. This is a good place to see how common people think. I did get valuable lessons here in that not everything you learn in argumentation theory is applicable universally, since some people just seem to be resistant to it.

Actually, I have a pretty vague idea of how these people think, but the problem is how to approach/fix them. Maybe the whole thing has its roots in our education system; while they are taught knowledge of all branches, little attention is given to the education of how to properly use the knowledge. They'd graduate from high school knowing algebra and all sorts, but not having the clue that it can be used in practical life; instead they have the belief that "since we practiced our maths on paper, the only time we ought to use them is when the problems come out on paper".

Looks like I have to go back rereading all those books on education theory.

aku-alam said...

Well_Unomyname :(aku the great- Bagitau kawan ko tu orang meniaga MLM sebab nak untung duit dari bisnes MLM, bukan untuk masukkan duit sendiri banyak2 dalam MLM, kononnya "beli kejayaan" lah tu, mesti upline dia suruh buat gitu.)

Nak join MLM dan pastikan bonus berterusan kena maintain point.. Untuk maintain point kena beli produk.. Duit beli produk tu datang dari mana ?? Dari poket sendiri of course.. Duit beli produk tu pergi kat mana ?? Pergi kat syarikat MLM la.. Nak jual produk kena ada ada produk.. Takkan nak jual katalog je.. Macam mana nak jadi usahawan berjaya kalau takde produk ?? So kena beli produk.. Pakai duit siapa ?? Duit sendiri jugak.. Memang la "nak untung dari bisnes MLM".. Tapi kena keluar duit sendiri jugak sebelum nak kutip hasil MLM tu.. Hasil dari siapa ?? Hasil dari kerja orang bawahan.. Itu pun kalau ada hasil la.. Banyak duit kena keluar dari poket sendiri sebelum "nak untung dari bisnes MLM" ni.. Itu yang saya faham la..
Urmm.. salah ye ?? Tak apa la.. Fahaman masing-masing..

azwan said...

Keh keh keh...MLMers are always like that maaa. He is very entertaining in revealing his stupidity. We have seen true color of him. And I hope he does not make any further comments in the next entry.

I can list some advantages by joining MLM, just by principle. But this is an anti-MLM blog, why should we promote something that is fundamentally wrong. Anyway, Wellfuck is in a different league.

azwan said...

syockit,

What shape your thinking process is not only from what you learn in the pre-school, school and university. Its about you..only you..nothing else. Just look at the mirror and ask yourself what actually make you?

This fundamental will determine whether you are easily get influenced with this kind scam or not.

Thats why you better equipped yourself with different skillsets and hopefully, you are wise enough to reject any sort of persuasion from the MLMers. Anyway, MLM is just a piece of shit in your life.

You won't know everything by yourself. read the right books, mix with the right people, and create your own mastermind group.

Well...Unomyname said...

syockit,

What shape your thinking process is not only from what you learn in the pre-school, school and university. Its about you..only you..nothing else. Just look at the mirror and ask yourself what actually make you?

This fundamental will determine whether you are easily get influenced with this kind scam or not.

Thats why you better equipped yourself with different skillsets and hopefully, you are wise enough to reject any sort of persuasion from the ANTI MLMers. Anyway, MLM is just a piece of cake in your life.

You won't know everything by yourself. read the right books, mix with the right people, and create your own mastermind group.

March 23, 2011 1:34 AM

azwan said...

Tu je ko leh adjust?

Gunela google translate bai. English ko kan C7. keh keh keh...

Well...Unomyname said...

Hidup dan berniaga kena pandai-pandai berjimat cermat, bukan kedekut, bukan malas.

Belajarlah menggunakan sumber yang ada dengan sebaiknya dan anda akan dapat banyak faedah. Dapat jimat banyak.

Maksudnya sampai juga.

Well...Unomyname said...

Ohya..sebelum aku lupa, ini dia link yang aku nak kongsi tadi.

www.mlmlegal.com/videoQAs.html.

Rose said...

La..bukak lap top baru perasan ada concert khas AM. Mantap! (actually saje nak komen, sebab baru tukar gambar). Wan, it's your show, I had enough.

azwan said...

Dulu ade satu troll namanye Fendy120324095. Gigih dalam perjuangan dia, mcm ko gak la..wellfuck. Then sorang lagi yg gigih, MsAwin. Tp dua2 troll ni semua datang dgn hujah2 baru, yg buat kami ni kena berfikir panjang gak la untuk balas balik. Dorang ni kena gak kutuk, tapi setiap kali balas komen, ada la gak substance nya. Macam ko ni..entahla aku tercarik2 gak. tp balik2 cenggitu gak.

kalau ko taknak amik pengajaran daripada blog ni pun takpe, tp cuba tgk komen2 troll lain yang ada isinya. barula btol. ko antara troll pun dah out. susah la bai kalau nak kekalkan perjuangan ko tu. orang2 atas pagar pun tak konfiden dgn ko. haiya..susah la ini olang.

osip said...

@azwan

betul tu..b4 ni fendy ngn si msawin tu agak panas la bace..terase la nak wat research sendiri pasal ape yg diorg tu cakap...

tapi..

si pakcik kordi ni..haih..ilang mood terus..memang macam cakap ngn budak2 belum mumayis..bising je selagi boleh..tak kisah la merapu ke tak..

tbh, lepas aku realize die ni orang tua..memang aku malas nak lawan balik..kang maki kang xrespect org tua plak..aku assume die nyanyuk je..

karlxyz said...

cheis.. buat penat je aku scroll..
kepada pakcik kordidoucebag, aku tunggu lah ko jawap nama jutawan mlm yg enko ckp..huh...

klu stakat jawab YES/NO.. cicak gecko aku bole jawab... tapi dia angguk dgn geleng kapla je la..

Well...Unomyname said...

Jemput singgah ke home Page:

www.mlmlegal.com

Banyak lagi info lanjut disana.

Hell`s Angel said...

Sapa suruh baca komen kordi pastu komen balik? Mangkuk hayun ni memfalsafahkan economics, maths and moral. Memang bingai ar. Bukti sebijik-sebijik orang kasi kalau dah hati hitam cemana nak buat. MLM legal? Fahaman mormon jugaklah kau nak kutip kordi oo kordi.

Bawang Besar said...

alahhh..diorg ni bkn interested in maths n science punye facts punn..mmg sgt sabarlah org2 yg layan mintak facts kat diorg ni..sgt2 penyabar..

Lawyer separuh Masak said...

let me talk about as so call PS nie dgn yang mereka kata kje makan gaji ni pun PS gak..short n simple aje..

aku xmo cakap apa dia MLM 2,sume orang dah tau kat sini..malas nk cakap..PS tu pun sama la gak...nama+ejaan je lain,tp isi sama je..

dalam office structure, memang la atas tu kecik,bawahnya besar..penah dengar tak, kapal di laut tu,berapa ramai nakhoda dia??satu je kan?? sama la juga seperti di opis, kalau banyak sangat boss nya,mampos la,mana satu nk dengar?? so,atas kecik, bawah besar la...

yang bawah pula, dia besar,banyak orang,bukan buat duplikasi..setiap orang tu,ada kerjanya sendri..penah dengar fail meja??eerkkk..MLM@PS manada benda nie kan??dalam fail meja 2,ada ditulis,kerja masing2,supaya xde pertindihan tugas!tp dalam MLM,sume orang wat keje yang sama!bodo piang tol..

ko nk samakan lagi ke MLM@PS dengan keje opis nie dol???bengong...duplikasi dgn specific task pun xreti nk beza,ada ati nk ambil perumpamaan..

haa,sape lagik nk balon pasal keje pejabat sama dengan MLM nieh???aku tgh sejuk pagi2 ni,nak gak carik pasal kasi panas nie!

sero said...

wehh zali cendawan kordi... kalau tak boleh nak jawab / defend secare saitifik, panggil la upline ko bace blog aidid ni.. susah sangat ke nak hantar link blog ni

kiteorg nak tengok upline ko jawab pulak... nak mengharapkan ko?... huhu hu

farid said...

terbaik dr ladang utk pakcik kordi...
aku sure inilah satu2 yer entri yg dibaca sepenuhnyer dgn khusyuknye dalam aidileaks nie..
jgn demam lepas ni dah ler...

Aidid Mu'addib said...

someone did this... stay tuned.
http://pakcikkordidanlembubeliau.blogspot.com/

Izaham said...

Hahahaha pokcik kordi dan lembu..

Patut la punnnn

Hahahaha

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 563   Newer› Newest»