And so it is...

Tuesday, November 30, 2010

Unstobebal - Freaking Stupid Like Drunken Monkeys.


I am Miracle! I'm Possible! I am Unstoppable! I am result oriented. I get what I want! I believed and I achieved! No matter what situation, what occasion, what events, I am making money.. when they drop I'm going to the Top! Wadehel is this you shit? It should be like this man. Meh aku ajar korang: I'm cilanat! I'm impossible! I am bebal ya amat! I am pyramid-scheme oriented. I get what I want, i.e. other people's money. No matter how bebal, however laknat, whatever bangsat, I am begging money like pengemis moden. When they drop, I also drop masuk liang lahad, who cares about being on top? Wadefak?

Uik! Relak aaaa... ini baru mukaddimah aje ni. Entry pasal KhairolR badut extraordinaire serta pengikut-pengikutnya (badut junior) masih belum siap dan aku pulak nak gi tengok wayang hari ni. Kasi chance la aku nak tido kat dalam panggung wayang, sebab anak-anak aku nak tengok cite kartun. Shoot!

Anyway, ini koleksi flyers aku di facebook selama lebih-kurang 9 bulan, khas untuk kaum kerabat bebudak Melayu yang paling hebat kebebalannya, sampai tak leh challenge di mana saja dalam dunia ni. Aku berani bet dengan sapa saja (sebab aku tahu... nak bet camane? Aku bukan nak jumpa dengan sapa-sapa pun). Korang ingat Ayah Pin itu psycho dan pengikutnya semua psycho jugak? Korang belum lagi jumpa bahalol bangsat gila babat ni semua dey... ini psycho tahap gaban, cipan dan kamen rider... all roll into one. Psycho macam Power Rangers ada jugak.
















Yang ini aku kopipes drpd mala'un ni punya profile, dan bukan aku yang design 
- hanya "keh keh keh keh!" tu sahaja aku punya design.



Ini pun bukan aku punya flyer - but I like....









Ha! Jangan nak cakap aku mengaibkan orang. Korang cari profile mala'un ni semua setiap sorang, tengok apa yang terbongkang saban hari kat wall dia orang tu. Ko tengok flyers aku, kali dengan 20 kali ganda cikai dan merapu. Sawan gila babi punya psycho semua anak orang Melayu neh. Itulah dia geng bebal punya trademark - kipas duit macam sakai dan jakun (mintak maaf aku pada sakai dan jakun... ya tok batin ya? Figure of speech aje tu). Memalukan orang Melayu gila-gila punya. Anak-anak sapa la ni? Kesian sungguh aku memikirkan nasib emak-bapak dia orang ni... malu seehhh!

Nanti aku bongkangkan lagi cerita di sebalik fenomena kebahlolan kuncu-kuncu UNSTOBEBAL yang tiada taranya dalam dunia ini. Memang badut 1st class!



88 comments:

yuu donaghue said...

firsssttt

Laila said...

First. Finally . Am i?

yuu donaghue said...

yessss aku menang!!aidid hadiah2

Laila said...

Dammit! haha

Ayda said...

uhhhh so fasttt!!!! :)

apex said...

siottttt...siap mta hadiah...hahahaha....
aku nyaris2 termakan racun rumpai unstopbebal ni...diaorg nye promosi dahsyat...sib baik iman kuat lg...dari JOINT unstopbebal,baik aku beli mainan anak aku...hehehe

Bomoh Hujan said...

huihhhhh banyak nya monkey2 berTUHANkan duit.....tayang duit untuk apa????? xtakut ke kena rompak???? uiiiiii....pasai pa jadi lagu tu nohhh.....hahahaha mcm merak pun ada...dah kaya ke join unstopbebal nih...keh keh keh..mcm2 style la....heheheh tapi rasa nya lagi ramai yang macam MONKEY tu kan kah kah kah kah heheheh mana punya company nih...keh keh keh bukan beradik ngan i-rich ka????? join jgn x join...tok moh tolong gelakkan je pasal bebal sangat..keh keh keh....opsss jgn la marahh....join jer nak sangat kan kan kan...pastu tok moh gelak biler korang yang join jadi mcm MONKEY tu kah kah kah nak sangat berTUHANkan duit....baik xpayah belajar tinggi2..siap tayang topi petak...tapi.....keh keh keh....oiiiii ape nak jadi nih??? jangan FRAST kemudian hari...pesan tok moh nih...

Tie Quar said...

unstoBEBAL? hahahahahahahahahahah just right for those meleis yang bebal babat. nak duit halal kena la kerja keras dey. mana ada cara senang. cara senang cuma menipu je dey.

AlpocodelaCruz said...

Catchy gak nama 'Unstobebal' ni. WAKAKAKAAKA!!

Style sama je diorang ni smua kipas duit. Tak versatile la. Buatla style bakar duit ke, KOlajkan duit tu ke, buat bentuk2 kapal terbang ke, kucing ke, tak pun rendam dalam air ke.

Barulah kreatif.

JuanYuan said...
This comment has been removed by the author.
yuu donaghue said...

dorg cakap ini bukan MLM...saya tros glak...dorg cakap mari kita bersama2 menolong satu sama lain dalam bangsa sendiri...dan bercerita ttg jumlah duit...kotak ketawa saya rosak terus...kesian saya..

Sasanian said...

such a disgrace. -____-

ummuabdullahsyaakir said...

Salam,Bro...sejak saya tau tentang blog ni,semakin saya banyak belajr ttg hidup.Ramai rupanya yg masih tak tau akibat MLM cara skim piramid ni.Alhamdulillah,saya terselamat dlm tipu daya mereka.

Moga Allah berikn hidayah pada mereka2 yg masih belum ada kesedaran.

Apapun saya tetap sokong bro utk terus membongkar hingga nafas terakhir.

Btw,saya ada buat entri tentang Detox tu,tpi saya dh kredtkan pda blog ni...

Jemput singgah blog saya:

http://ummuabdullahsyaakir.blogspot.com

ahin2960 said...
This comment has been removed by the author.
ahin2960 said...

To those MLMers, business is not all about money, its ur passionate to serve something to customers that will benefit them. Then you will feel how very sweet the money is. This kind of MLM? WTF!

Its stupid man..soooo stupid.

http://janjialam.blogspot.com

Sylarius said...

Terbaiek!!!

Saya inginkan lagi. Tak tahan aku nengok flyers-flyers tu. Lawak siot. Rasa macam nak ajak member-member yg suka tarik-tarik orang join MLM gi lepak minum. Sure kena bahan kaw-kaw punya.

Laila said...

Bila baca post ni & entries pasal MLM companies yg lain kat lam blog Aidid ni, entah kenapa aku teringat kat citer Boiler Room (by the way, that Giovanni Ribisi dude, is hot).

Aku bajet lam masa kurang 24 jam, budak2 Unstobebal tu akan datang berduyun2 ngan rombongan Cik Kiah menyerang blog ni . Behold, here cometh The Bebalians.

iamnerves said...

faking eshol betul
kaye tapi duit haram.
kalau dunia terselamat..akhirat?!!...
burn baby burn in hell!!


ps..sial aku tgk dokte gigi tu..buat malu dentist semalaysia je...
ape ko takcukup lg ke duit gaji...
kalau takcukup..buat locum..takpun bk klinik sendiri...stil bole kaye..
tp si dokte buduh ni taksabar..nk dpt duit cepat..
ntah nak duit banyak mane lagi..
bullshit...dokte bebal macam tahik..
gemuk la kau dengan duit2 haram tu..
sialan unstobebal lahanat ni..

Putera A said...

mmg bebal sungguh la si unstobebal...

Dark-Emperor said...

knp ade logo bmw??
ke memang diaorg ade letak logo tuh sbg ganti pade "O" ???

aku rase cam nak jual lah BMW aku sebab nanti dikaetkan dengan bende2 lagha neh... =))

|rough| said...

emmm...aku still rs kita manusia nih tak layak nak cakap org tuh booking tmpt di neraka la, sure confirm masuk neraka la...tak solat masuk neraka dan lain2 lg...

kadang2 jika ada hidayah n mereka dpt beramal satu masa nnt, Tuhan saja yg boleh ampunkan dosa2 mereka. syurga lah jawabnyer kan? sbb spjg life aku (yg tk baper pjg nie), ramai sgt kaki botol aku kenal, tp 2 darinya dah jadi kaki masjid. itu pun lom tentu mereka ke neraka sbb dlu jahat kan? still...tak semestinya masuk syurga.

just pemikiran ku yg 20 tengge ini...

yanayo said...

semua kulit sawo matang.. melayu tulen beb.. hadoi... ap la nk jdi.. ak rsa cam duit 2 ble wat kipas sate ja.. haish tiba2 rsa cam lapaq sate la plak.. haha...

Wangi74 said...

Actaully makcik JOINT gak..hahaha..alahai habis rm3650 ke gitulah..bayar terus tak berminat ..kena cari 4 org yg boleh keluarkan modal byk tu juga)kecik pun boleh)sebab mcm pathetic sgt nak tunjuk2 duit tu..pengajaranlah..bila tgk unstopbebal ni..rasa mcm shitlah..macam lah i boleh terpegaruh ntah...boleh beli prada cikai satu tu..

boyarque said...

Hehehe...dari 2004 lagi ada satu mamat ni cuba saiko aku masuk unstobbebal ni, tak berjaya lagik. Last mid 2010, dia yg call aku ajak buat MLM lain...pasal alat jenazah? Aku tanya apa jadi dgn Unstobbebal? Jawapan selamber dia,"Tak boleh jalan, tipu orang je lebih..."...Lalalalaaaa...

Roslan said...

salam..thak bro aidid..info yg mabeles.
daily aku akan check ko punya blog ...mesti aku akan habiskan membaca 2jam lebih sambil memahami kupasan2 ko...teruskannnnnn

Breakeven said...

~ ini baru intro...sy tak sabar tunggu kupasan bro aidid lagi...tak semua org seberani anda dalam menegakkan sesuatu yg betul...~ thanks bro aidid..

Tokapi said...

Aidid, AC tuduh ko hantu.. hahaha..

http://www.4shared.com/audio/FH_XcPik/AC_Mizal_Interview_Radio24_BER.html

Kropocot said...

mmbe aku pn ade yg terjebak dlm unstopbebal ni..mule2 kagum gak aku tgk gmbr die kipas2 duit..pas2 baru aku dpt tau..duit yg diorg kipas tu duit yuran yg diorg bayar nk jadi 'bebal'..naseb bek aku xjadi bebal gak..mmbe aku gunekan duit scholar 'master' die utk join bnd ni..dh desprate sgt nk cr 4 org downline..blh lak racun bdk2 junior gunekan duit 'ptptpu' diorg utk join gak jadi bebal..kesian aku kt bdak2 U yg dh join bnd ni...aku bace buku diorg pn..xde pn cite pslproduk..cite psl teknik asb sume tu..yg ade..bukti income org len yg beribu2 tu ade la..artis pn bnyk join bnd ni..tolong bongkar bro

Rasyid said...

paling nyampah orang nunjuk duit ... paling kurang SGD la beb .. stakt RM nk tayang .. ptuih ..

CikNon said...

bravo bro ... aku pelik aaa diorg ni kan ... nk kaya tak nk kerja ... kalau ikutkan logik akal tuhan bagi kat kita yg normal ni kan (bukan org gila yea) walaupun makanan dan siap hidang kat atas meja nk makan pun kena usaha suap jugak kan ke mulut 9erh jab org gila pun leh gak suap kat mulut kalau nk makan)... maksudnya rezeki tu tak kan datang bergolek lain lah kalau mak pak kaya kan leh upah bibik suapkan ... owh aku rasa yg dok kibar2 duit ni bukan ank org kaya .... [ayat rasa ditekankan]

Dante said...

Macam haram lu.MLMers yang terkena tembakan aidid ka?keh3

Hampehs said...

To FAKE Mu'addib Aidid

1. ko ke yg menyamar sbg Adid "Susu Mau?" masa gathering Teh Tarik Bersama YB?

2. cara ko bercakap lagi macam sampah, attack peribadi rather than presenting facts. ko ada fakta ke? kurang-kurangnya si Aidid ni bagi fakta untuk pembaca menilai dan berfikir secara rasional. ko ape ade?

3. bukan semua yang baca blog si Aidid ni terima bulat2 apa yang dia cakap. Allah bagi otak untuk kita berfikir, jadi pandai2 la gunakan ye.

4. aku rasa ko ni sama ada geng Unstopbebal @ AC Mangkuk Tandas Tersumbat yang tak habis2 nak menipu duit orang. insaf lah oi!! takde makna nye ko tayang duit & kereta BMW tak habis bayor tu, kalau hasil tak berkat. ko ingat dalam hidup nie sebagai seorang muslim, money is matter ke??

5. BTW, ko pernah cium kencing orientalis ke?

Amirul said...

to fake aidid and his AUDIEANCE:

First ko memang bangang. 2nd,xde sapa nak sokong ko dan takde sapa pon nak baca blog bosan ko(kalau ko buat blog la). ko duk la tulis panjang2 pon, ade aku kesah? setakat seciput yang membaca, ade hati nak memperjuangkan MLM die tu. mengong.. Aku rasa ko mesti salah satu dalam gambar kat flyers unstopbebal tu, pasal tu ko melenting kan? haha.. Patutla, dah la muka cam cipan, tambah lagi dengan kata-kata cipan ko tu, baik ko g makan semut lagi baik la. Xleh terima orang lain cakap ko makan duit haram ke dey? ke ko ni dah kene tipu, tapi masih mengharapkan duit seciput tu? petuihh..

aku nak bgtau ko, setakat dapat duit dari org2 melayu yang ko tipu tu, berapa la sangat.. 25k? 50k? 4juta? ceh, duit ciput. dah la sikit, dosa makin bertambah.. mende la desperate punya olang. orang cina india tengah gelak2 dengan kebodohan orang melayu buat bisnes tak pakai otak. aku dok belajar kat jepun pon pelik kenapa orang jepun tak buat bende2 cikai ni.takde sapa buat melainkan org melayu sendiri. malu aku sebagai wakil bangsa melayu dan umat islam. dgn adenya org2 macam ko ni, jadilah bangsa yg low class, takdak degree walaupun diploma macam ko meminta sedekah dengan cara macam ni. malu sehh!! Tapi alhamdulillah ade juga bangsa melayu ni berjaya dalam pelajaran atau kerjaya macam saudara aidid, yang hidupnya walaupon hidup tak mewah, tapi kaya dengan ilmu. Pergi conference kat luar negeri sekali sekala beb! 20K masuk walupun bukan 4 juta. Tapi who cares? takde pulak nak riak pakai bmw ke apa. BMW? peh kereta ciput, apatah lagi caldina.. Yang penting aku tak menipu bangsa sendiri.. baik guna utk anak bini aku, pelajaran anak2 aku daripada beli BMW cikai. kehkeh. Desperate gile..

Laila said...

He just wanna rile you up Aidid, and get a sick pleasure out of irritating you. Kalu ignore dia spam, kalu delete he's just gonna keep coming back. Just like roaches, they won't die & gonna keep crawling back. Pakai Sheltox pon tak mati, ni spesis yg kena pijak2 sampai hancur.

Adii NakHeran said...

salam,,,
bro aidid,,
mau tanya,,
apa marketing hi goat ni ada unsur2 MLM x??

Aidid Mu'addib said...

kehkehkeh! aku delete aje terus komen bahalol tu... kalau aku takde keje la - masa tgh boring. 2-3 hari ni, aku nampak aje nama aku yg diciplaknya tu, takde baca2 terus delete. Saja nak kasi pengalaman kat mamatnya tentang makna kerja sia-sia... delete permanently? yes!

Waris said...

Aku syak Fake Mu'addib Aidib ni samada Arman PERKASA ataupun Prince Sani kat atas tu.

Rukun wajib Retarded MLMers adalah; JIKA TAK MAMPU LAWAN FAKTA, SERANG PERIBADI ORANG !!

Contoh; Kata orang lain riya, ujub, tak solat dan sebagainya seolah-olah mcm dia sorang je layak masuk syurga.

MLMers memang demn. muhaha..

Ar.man said...

Mulut kata kesian melayu tapi dlm hati kata,orang melayu la paling senang di-kencing,senang buat duit krn otak melayu yg lambat pikap (segelintir)..inilah perangai munafik org MLM..

aku pun perasan org cina dan bangsa len kurg join menda ni.sbb dorg rasa biz spt ni tak bertahan lama..ada expired dated (rasa dh collect byk,i cabut oversea laa honeymoon smpai mamposh..hahaha)..bangsa len byk buat kilang,ade supplychain yg betul dan sah,bru biz camtu berterusan for long time..

kpd fake aidid atau MLMers yg dh mcm cacing kepanasan,silalah bertaubat.buang jauh2 rasa ego dan niat nak kaya cara MALAS&CEPAT mcm yahudi tu,dan akuilah kesilapan diri..itu barulah bermaruah..kami sedia membimbing anda pula utk mencari KEKAYAAN&KETENANGAN JIWA sbnr..ekeke..

Nukilan ku... said...

xde mase la nak tgk dkt fb diorg2 nih abg aidid...sbb letih duk remove flyers2 yg diorg tagged dkt fb kite... mmg berusaha habis mempromote sampai kan dah letih bgtau NO MORE TAG PIC DUIT dkt sy..pownn still kene tagged jugak... mmg berusaha mencari duit....

hafiz.nasir said...

yang GTP7 born to be pioneer tu paling gampang la sial. Kesian cikgu english dia... buat ayat direct translation je.

dotblogspotdotkom said...

1.5k punya modal.. mcm2 boleh buat....

deme yg join tu tak de pikiran sungguh.... agaknye kalau le kita paham cakap lembu macam dalam kartun tu..... lembu pun tak mo join.....

teruknye le tahap pemikiran deme yg join nih....

dah tak tau cara macamana nak nyedarkan deme tu seme....

Jarr said...

sapa nak JOINT MLM aku sila email. skim piramid Giza aku sediakan..
modal singgit, dlm masa seminggu dpt balik 23k.
ade berani?
tak JOINT rugi lorrrrrrrrrrrr....

Laila said...

Sian pulak aku tengok gambar2 geng2 unstobebal ni. Typical cara nak hook prospectives...tak yah cakap byk pasal skim, tunjuk jer duit berkoyan2 (sekalipon kat celah2 notes tu kertas kosong) ramai org Melayu get sexcited. Senang jer nak pancing. Duit is the source of happiness kekdahnya. Belom aper2 dah dok bayang keter besar, rumah besar..melancunng sana sini.

And not along ago AC dah dok terbayang to take the world by storm & jadi entrepremanure tersohor. Sekarang sejak isu pendedahan (& business mula nak goyah i presume?) , sibuk berkempen sana sini. What have you done Aidid? Damn you Aidid. Haha.

Asyraf said...

Ini lagi satu geng up trend yang cari downline ... memang dia bagi 2 pilihan ..nak jual barang ke nak cari orang...

http://tiger2ugroup.blogspot.com/

phreak-id said...

Unstopbebal punya bengkel BMW tu kat mana eh?

Terbaru >> 1) Mertuaku 2) Pesan Untuk Adik 3) Komen Adalah SEO? Macam Mana?

fiza2304 said...

Bro Aidid,

Baca page nih..Apa la yg "Papa Gemook" tu dapat!!!

http://www.papagomo.com/2010/11/papadiva-ac-mizal-saudagar-gelang.html

Kamsiah said...

kata my hubby...
"bisnes yg paling cepat kaya,rm berjuta2-jual dadah"
lain2 bisnes..kalau dlm masa yg singkat,duit masuk berkepul..tu bisnes menipu dan merapu.!!
malangnya ramai melayu yg tak guna otak,malas berusaha...nak cepat kaya tanpa bekerja...bermimpi duit turn dari langit..!!

Simple1 said...

salam,
aidid pe pendapat kamu tentang penyimpanan wang dinar iraq....logik ke benda ni...
http://dinariraq009.blogspot.com/

anies said...

bro. sy dgr Dato' siti pn nk wat MLM melalui pelaburan dia (SITY AVITA). bro korek2 la cite dia ni..nk tau gak. at least sblm peminat2 dia (bkn sy) terpelosok dlm tektik dia..baik bro belasah kaw2 dulu.tq.

http://aniesandyou.blogspot.com

solid19 said...

salam bro, ni lg geng2 GTP7-unstobebal. buat flyers lg bia org rmai x join.

http://www.facebook.com/album.php?aid=32287&id=1679120832

sensible said...

Simple1,

This is purely specualative.Since 2004.If you non muslim and have extra cash and believe in long shots, and I mean long, then go for it! Otherwise, take your money and invest it in something with better odds.

Tie Quar said...

aku rasa fake aidid ni psycho la bro. dia macam emo sorang2. attention deficit disorder kot? suruh orang jangan pedulikan dia, tapi dalam masa yang sama macam mintak perhatian. sampai kena guna nama bro aidid yang glemer ni. alolololo cian dia!! come to hospital meh, come baby come. i can admit you to psychiatry ward. free of charge. lepas ni kau nak emo sorang-sorang kat hospital pun boleh. nanti nurse layan ko kasi ubat penenang. please come ya?

4_tune said...

duit mudah? ade beza x dgn judi eh?

Mr Freak said...

Mu'addib Aidid --> troll sambil pakai boxer..fake!

Kropocot said...

xpyhla nk suh block id ko fa aidid..boleh gak ko hiburkan org2 kt sini..ko ckp ko bkn pro mlm mane2..tp ko ckp si true aidid kutuk and bbahasa biadap kt ko..sah2 la ko ni mlm'ers punye org..kesian..prospek lari ke bro..

Laila said...

Aku lak speku Fendy= Mu'addib clone. Split personality. Satu versi sopan santun jantan Malaya terakhir, satu lagi Aidid wannabe , nak ikut personality ori Aidid yg rude & loud-mouthed ( sorry bro, but as i said, there's a certain charm there somewhere..charmingly rude? is there such oxymoron?) tapi tak jadi, jadi obnoxious/repulsive tahap gila bab adalah. But if they are 2 different ppl, then they should hook up. Match made in heaven gitu..

Aidid Mu'addib said...

Sori... Aidid Mu'addib is my trademark. Jadi kalau aku nampak kat blog aku sendiri ada barang tiruan - aku delete. Bukan susah pun nak pakai nama lain. I know, imitation is a form of flattery, but in this case, it's just plain annoying... and I kinda like him to write something and then I come in and delete. Give me purpose to read all your comments.
Anyway, mamatnya len-macam punya psycho. Pernah kena belasah teruk kut dgn aku... mungkin gambarnya ada terpampang dalam Wall of Shame aku.... itu yg berasap lubang anus nye tu... aku agak la.

sarzli said...

orang kaye mane tunjuk duit...orang yang perasan nak jd kaye je dok tunjuk2 duit...hahah

Abgcengkih said...

Tahniah buat tuan blog!

Walaupun kelihatan biadap dalam pendekatan penyampaian saya kira ada kewajarannya mengambil kira kebanyakan pemain MLM sebenarnya memang melampaui batas panduan yang digariskan dalam Islam.

Ini adalah pengalaman peribadi sendiri. Saya banyak kehilangan kenalan dan rakan hanya kerana sikap menolak terhadap MLM dan SLM. Antaranya melalui pengalaman dengan mereka yang masuk ahli CNI, Debella, HerbsLink, Zhulien dan beberapa lagi yang tak dapat saya recall buat masa ini.

Anda akan dapati adanya riba, gharar, maysir, ghubun disusunatur dengan kemas sehingga ramai terkesima walaupun dari kalangan yang lebih terpelajar.

Insyaallah saya akan turut sama menyokong usaha anda dan mendoakan agar perjuangan ini diterima fillah , billah, ilallah. DAn kiranya banyak kesilapan dalam perjalanan perjuangan menyatakan KEBENARAN UGAMA semoga kita sentiasa insaf dengan terbuka dan meminta keampunan dari Allah.

homesweethome90 said...

slm.. respek la dgn owner blog ni, brsungguh-sungguh banteras pgrm yg ade unsur2 mlm n pyramid nie.. by d way, ade stu pgrm ni yg sy nk kpastian ade unsur mlm or piramid x.. sy dgr psl pgrm ni mlalui kwn.. so blh x tlg siasat n kupas lbh detail psl pgrm ni.. skadar ingin thu pndapat dr owner blog ni.. trime ksh..
ni link nye..
http://marhaban4u.com/index.php?pa=system

Waris said...

To Homesweethome,

Benda mcm Marhaban4u tu pun piramid. Tak payah tanya aidid. tengok sendiri dah tau. produk yang dia konon2 CD mengaji, Maher Zain just sekadar nak mengabui mata. orang akan masuk benda tu bukan nak produck, tapi nak duit or sistem dalam tu.

Letak la nama Syurga4u ke, Bidadari4u ke, MalaikatMikail4u ke. Nama org bley letak mcm2 tp yg penting sistem tu. Nak senang lagi tengok ada tak panel syariah. Kalo xde, jgn cuba nak masuk. Tak padan dapat income 100k sehari tapi merana selamanya kat akhirat.

Nanti aidid akan jadi mcm Ustaz Zaharuddin. Semua benda nak suruh dia check. dia pun manusia mcm kita. ada tanggungjawab. lain la kalo kita bayar gaji dia untuk buat benda ni je. hehe..

To Fake Aidid,

Terima kasih kerana keberadaan anda di sini. Sedikit sebanyak aku terhibur dengan gelagatmu. muhaha..Update la blog tu. nak jugak baca dan komen. jgn jadi mcm Fendy, berbuih mulut ckp pasal blog, last2 habuk pun tada. muhaha..

blitz said...

aku saja je add ada sorang budak unstopbebal ni..

terus dia msg aku..

"salam....semua org nak duit kan?? semua org nak kebebasan kewangan, btol tak?? tp mcm mane nak dapat?? tak perlu keje keras tp just work smart... contohnye mcm sy, just peruntukan 2 jam je sehari utk bekerja... minimum bleh dapat RM 500 sehari..tp kena tau la skillnye..kena lah blajar skill nak buat duit.... pastu bile cash flow dah cantik, kita blajar plak camne nak multiply duit tu... semua tu dr skill dan usaha... so, memula kena la blajar... bile dah tau, kena la buat kan?? br dapat hasilnye...mcm mane nak dapat keuntungan dr ASB 30% setahun, mcm mane nak main PROPERTIES, mcm mane nak main GOLD BAR??yg bestnye..skrang ni ade projection baru... tempat limited sbb modal kecik je... hasil lumayan sbb semua platform multiply duit akan diajar secara detail... kalau berminat sy akan bgtau potentialnye... let's do it to make DUIT $$$"

aku reply balik dengan ayat poyo..

"salam.. saya memang main properties pun, alhamdulillah, dah ada 5 rumah sewa sekitar shah alam, klang, ampang, dan pj.. saham pun saya main juga.. awk main properties jugak ke? kat area mana?"

sampai sekarang dia tak reply..

hahaha..

Laila said...

The raving loon has left the building.

theorangelily said...

ader cerite kelaka ngan unstoppabble bebal ni. aku kenal mamat name aidil tu
hahahahaah. later2 aku cerite
nyaris2 nak kene tipu padahal aku selame ni mmg benci gile mlm
ntah cemane aku hampir terjerat pon tataula
aku syak aku kene mandrem. ngehngehngeh

tp panjang sgt kronologi cerite nye.. haha

Abgcengkih said...

Ya sama ada tuan tuan percaya atau tidak, memang ada yang keji menggunakan sihir penunduk dan pemikat demi untuk mendapatkan dowliner. Ini pengalaman yang isteri saya tempuh bersama ahli Zhulien.

Dan barang jangan tak tau, kini ramai juga kepala MLM yang mati kena santau kerana dendam oleh mereka yang banyak kehilangan dana. Ynag kena santau tak untung, yang menyantau pun rugi. Itulah akibat kecintaan daki dunia.

sparkl.polaris4 said...
This comment has been removed by the author.
Lina said...

Im speechles....*sigh*
Ini lagi hebat!!Tgk senarai nama GERUN..tgk gambar perhimpunan, tepuk dahi!!!tgk cara kelentong tak terkata....mmg tak terkata!! mmg betul-betul penyamun!!

Aidid Mu'addib said...

OK... I just had a revelation.
Aku ngaku perkataan aku kadang2... ok, selalu keterlaluan - mau buat sensasi gitu, tapi aku rasa ianya perlu dihentikan. Aku mintak hampon kalau ada sapa2 yg terasa... kecuali kalau org MLM atau yg buat skim piramid... then, I don't care about that.

Anyway, I promise to do better. Ini adalah perjuangan aku - mau dedahkan sistem piramid dlm perniagaan.... atau apa2 topik yg menggusarkan aku dalam masyarakat. Bukan aku hebat, but at least, I'm doing something. Little things.... sikit pun jadi la. Let's stick to that.
Again... I'm deeply sorry.

BabyStarLight said...

Pergghhh!!!! Cam best siot tengok gambar2 kat atas tu. Ada yang gigit duit, kipas duit, tidur atas duit, cium duit dan sebagainya. bestnye....BESTNYEEEE...!!! Bestnyer aku tengok betapa manusia2 ini begitu angkuh, berlagak, riak dan mata duitan, ramai2 pakat jadi kawan baik syaitan dan iblis kerana terlalu sayangkan kemewahan dunia yang hanya sementara.
Pastu pakat ramai-ramai kasi anak, laki, bini, mak, ayah, pak-mak mertua makan hasil dari sumber yang tidak diluluskan oleh Islam, kerana terdapat unsur2 syubahat dan penipuan (serta unsur2 penindasan). Pastu, kalau boleh, korang buat wasiat supaya kuburkan duit korang yang berkipas-kipas tu sekali.

Bila dah kasi anak2 makan duit haram...pastu anak2 pun perangai cam siot je...ha! jangan nak salahkan cikgu di sekolah bagi salah didikan. Salahkan diri sendiri yang terlalu mengejar kemewahan dunia sampai lupa erti halal, haram, dosa, pahala.

Gambar2 di sudah cukup menginsafkan aku bahawa perjalanan hidup kita di dunia ini bukanlah untuk mengejar Ferrari, rumah besar, duit berkipas-kipas dan sebagainya. Bila dok sibuk sangat kejar duit...kita mudah lupa kepada Yang Maha Esa.

(Pesanan khidmat masyarakat ini ditujukan untuk diriku dan juga kawan2 di sini. Sekadar kata2 nasihat dari aku, insan kerdil yang sukakan kesederhanaan hidup dalam semua perkara. Maaf, jika tulisan aku ini menyakiti hati mana-mana pihak. Bukanlah niat aku...)

MrCarpitalist said...

Aidid, aku rasa mcm ni la yg patut kau buat. Biar satu Malaysia membenci kau, apa yg kau buat tetap betul dan harus diteruskan. Syabas!

profwacko said...

sibuk promote MLM dan business n marketing skills dorang tu, taknak pulak ajar bahasa engrish yg betul. Grammar pun salah hancur ke laut. Huhu.
Lawak siut baca dorang nyer profile and testimoni tu.

sonyps2ps3 said...

bro aidid,aku mmg suka gila dgn blog ko nih

mdfaizal said...

aku yakin gila sangat2 yg diorang unstobebal ni duit masyuk bnyk TAPI confirm takde Insurans/Takaful

izaru_kd said...

aku bka lman web 'Unstopbabble' n aku trtrik kt ayat last skali kt muka dpan lman web tu sbb ada ayat ni..

"Ibarat macam duit dah berterabur atas jalan, tinggal nak ambik je..takkan nak tengok je?"

aku rsa yg kes org eksiden then duit rm70,000 brterabur atas jln dikebas org awam tu sure yg kaki kebas tu geng2 'Unstopbabble' ni le kot...hawhawhaw!

fir said...

adoaiii..nak dijadikan citer..ade sorang membe skola dlu aku ni,die tahu aku keje rhb punyelah semangat meracun rondak aku suh komplot sekongkong buat keje setan bagi customer die loan lepas utk wat modal join unstobebal ni..kepale otek die..aku tolak then kutok gile2 skim die ni..die xtaw aku ni peminat setia blog nih!! silap owg beb..sampai skang x btegor padahal dlu skola kawan bkn main baik..haiii kerana duet bole putos kawan..lantakla..

paer_roslan said...

kawan aku br je join gtp7.. adeh..
xsempat nk selamatkan.. hahahaha

Kopi-Pasta said...

Memang susah nak halang member2 join MLM-SP ni, sbb budak2 MLM-SP ni slalu pakai taktik kotor untuk tarik prospek diorg. Xbagi peluang prospek diorg berfikir secara rasional. Kalau tak faham pasal MLM-SP ni, memang bile2 masa je boleh terjebak walaupun berpendidikan.

Cucuatoks CASS Accessory said...

haha upstopbebal neh kawan aku ade sorang terpengaruh..adooohaiii... nak ajak aku masuk unstoppabebaaaaaall aku dah cakap aku ni anti MLM... so sorry la bro..

Tulang said...

kawan hamba yang mengajak masuk unstopbebal ni skang nampaknya mengiklankan homemade coklat kat FB dia.....uikkss....tak cukup duit berkepuk2 tu?????

Tembakau5050 said...

suka membaca artikel saudara =) teruskan kritikan anda..aku pun dh kena blok dgn kwn aku sbb kritik ckit je

routermen said...

adib . cuba check benda ni. unstopbebal nak kelentong lagi.

http://3.bp.blogspot.com/_4jyEgWsqx48/TTESRJLH0YI/AAAAAAAAAHg/TEL_-PT1kLg/s1600/bebal.jpg

taufique said...

so easy to dupe people issit. Alot of our local muslims born so dumb? Money hungry till they dont bother about halal/haram.I swear man where do these monkeys come from.

Aidid: how do u keep doing this day after day? All these ponzis and so called mlms, im just getting too ticked off, my bp is rising just looking at these dweebs.

i rather earn my measly 2Kplus a month doing my genuine work than earn a cent of scammed money off people.

Burjacks said...

cantik2 aweks bebal ni yob..

Pakubuana XiV said...

tahniah buat aidid.. actually lama dah perasan MLM dan apa2 skim piramid yg sewaktu dengannya ni sebenarnya ibarat senjata yahudi utk pecah belahkan agama, bangsa & negara..tgk berapa ramai skrg sudah gila kejar duit smp lupa malu,segan,halal,haram,putus silaturrahim, hutang along,etc.. mmg betul Riba' tu akan timbulkan byk masalah sampingan yg buatkan dosanya lebih besar drp berzina.. apa pun cara penyampaian samada sopan atau kurang, jgn berhenti utk didik msykt ttg penipuan & bahaya MLM ni aidid..

Goro Imaidegawa said...

Aidid, boleh siasat pasal company DENCOME x?. Sbb sy syak yg sy dah terjebak dlm SKIM CEPAT KAYA...tp naluri kuat menyatakan sy ni dah jd SKIM CEPAT KAYAP dah...:-(

Skim die mcm ni. Die ikut batch dr 1-8. Stakat yg dah tgk, batch 1-6 mmg semua dah dpt untung. Tp bl masuk utk payment batch 7 & 8, dah mcm2 masalah timbul. Payment tangguhlah mcm2 spi berbulan2. Die kira mcm ni utk masuk. 1 lot = rm150. Nak masuk xda limit lot nak masuk brapa2. Untung adalah 60% dr lot.

Katanya ni nak tlg sama2 melayu. Katanya juga modal yg dpt dr ahli akan dilaburkan dlm bidang peruncitan seperti supermarket, etc.

Tp utk skang ni payment utk b7 & 8 bermasalah diorang nak byr. Mcm2 alasan diorang bg alasan bodoh, company ada masalah lah, mcm2. Jd aidi rs menda ni dah kene main ker sbenarnya?

Tips Temuduga said...

Mentor unstobebal khairol dah masuk HORSEPOWER TEAM

http://mysuccessline.com/3643831

nampaknya tak serik lagi mamat ni scam orang..

harap bro dapat bongkarkan team horsepower yg sedang aktif rekrut ahli baru

Drina Marya said...

http://kahwinthaibest.blogspot.com/


jom kawiinnnnnnnnnnnnnn!!!!

Dr. Valentine said...

Bro, aku je ke yg perasan gambar tu atau apa yea.... Makcik Tipah tu buat middle finger... ke aku silap tengok?