And so it is...

Friday, November 5, 2010

Gelang AC Mizal - Kat Mana Fitnahnya Beb?



Komen Aidid Mu'addib di Say No To MLM di Facebook, Okt 16, 2010 - Point of View: Kpd adik2 ku, fans di SNTM - bersyukurlah kita semua bahawa Allah sedang menguji keimanan anda semua dgn hasutan mereka2 yg beramal dgn MLM-skim piramid yg cuba influence anda semua utk join. Mereka pujuk anda dgn kemewahan dan kealpaan. Ingat... anda yg diuji, dan anda bukan bahan yg menguji org lain. Mereka yg jadi bahan uji itu sama kategori dgn iblis, syayatin dan dajjal. Bersyukurlah temanku... you're the blessed, not the cursed.

Tak sampai sehari selepas penipuan testimonial semalam... ada lagi "plagiarization" ni rupanya. Ini bukan sahaja penipuan testimoni oleh seorang mangkok hayon, ini penipuan dan pengelentongan oleh hyper-super-duper-mangkok hayon gila baboon punya hayon. Amateur pathological liars you have here ha Dato' AC Mizal? Seriously Dato'? Malunya la pada status dato' yang ada kat Malaysia ni. Usahkan school-boy error... ini tahap budak tadika punya error ni! Apakebendenye bang yeop?


Rupanya testimoni daripada Barry Walker di atas, bukan daripada Mr.Walker. Testimoni tu sebenarnya datang daripada tabiat kopipes AC Mizal aje.... oh sori, testimoni daripada Mr. Batkin... yang saya pasti omputeh kat magna-health kelentong jugak tu. Ye la... tak kan AC Mizal sorang aje tukang kelentong seantero dunia ni? Birds of a feather, flock together!


I haven't finished yet... oh no! Not by a long shot! I have to get this done once and for all. These people... AC Mizal and his twisted cohorts are really psycho, man! How could they accused Aidid Mu'addib of fitnah and dengki? What the f**k, man? I caught them with their hands in the cookie jar. I caught them red-handed (actually I've got help from outside ... thanks you guys. Don't think you are just nameless friends... you know who you are!). I hit them right smack on their faces with their own shit. Now in turn, they say, "hey! that's not my shit..." Hoi! I know it's your shit from a mile away boy!


Bang! Kaboom! (to all you Gooners out there - UP YOU GUNNERS!).


LOUSY AMATEURS!!!

>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<

Thinking about this whole affair these past few days, makes me wonder.... are there really other Malays (or muslims for that matter), who has a heart as black as what these people have? Come on, man! Be honest! I really really hope not. How could you sell a USD25 useless trinkets and promoted it as health magnetic bracelets at RM1000 a pop to your fellow Malays/Muslims... by deceit, mind you... and then bought yourself a Bentley? Then, day in day out, you try to get more Malays to join your pyramid-scheme, to prevent it from collapsing too soon.... then you go home and feed your children with this kind of wretched HARAM income. Oh man! I can't imagine the horror of the hereafter for these soulless beggars (but of course... that is for Allah to decide).

These AC Mizal people also seemed to get the coming of Aidid Mu'addib all wrong. They get the feeling that I'm envious of them. Go to hell with dengki and fitnah woi! As if I care if AC Mizal is feeling good today? As if I care if his twisted disciples are well-fed or not? You are already LOST! There's not much hope for you left. Again... go to hell with you all at ACK. I only care about my Malay people who has not been into your pyramid-scheme.... no more no less. I need to reach all these Malay kids, before it's too late... before this actor (he wakes up every day and he acts - nothing real about this guy. Acting, acting, acting! WTF?) get their money and before he makes them slaves to the banks by taking out that f**king personal loans to buy a USD25 useless bracelets.... hoping for bonuses from other people that buy the same useless bracelets at a later time. A CLASSICAL PYRAMID-SCHEME! It's a crazy world.... ini macam punya manusia pun ada ka dey?

Read for yourselves:


Dah buat benda mungkar haram menipu orang Islam/Melayu, terus-menerus "acting" bahawa dia dah di fitnah oleh anak Mu'addib dan blog cilanatnya. Dan apakebenda punya mentaliti la mamatnya yang hari-hari asyik cakap "pinjaman peribadi, berduit sekarang berduit masa depan". Nama pun pinjaman... pinjam RM100K bayar balik RM170K... Wadehel boi? Itu ke yang nak diterapkan pada anak Melayu? Berduit sebab pinjam daripada Kuwait Finance House? Engkau tu yang berduit dapat rezeki haram daripada bebudak Melayu tu... dan bebudak yang meminjam tu pulak yang akan berhutang untuk 20 tahun akan datang. Crazy son of a bitch! Aren't they ashamed of themselves? Tak malu dengan kami semua yang baca ni ke? Tak malu dengan ahli keluarga? Tak malu dengan diri sendiri? 

TAK MALU DENGAN ALLAH?

p/s: Aku perhati budak Salima Af len-macam aje pembawaannya. Dek... apa kata ko pegi tuition Bahasa Melayu 2-3 kali seminggu kat kelas tuition cikgu Maryam. Ko ni asyik salah eja aje la dalam komen ko semua. IQ ko berapa yang? Lepas tu, yang ko tanya rina tu... "bukti ape nye rina? stakat website yg boleh di reka 2... blablabla"... kat mana yang abang Aidid reka-reka dek? Abang... eh Dato' AC Mizal tu yang reka-reka semua kat atas tu. Nak bukti macamana lagi yang? Ko nak abang berlari ke pangkuan mu... kasi eja satu-satu huruf artikel 5000 perkataan aku ni... berdepan-depan gitu, main-main kenyit mata kita berdua? Jangan la gitu sekali dek... Abang dah letih ni.

Salima ni... huhu KELALAR LA!

 

40 comments:

Zailee said...

lagi klakar dr senario..bg aku,duit hanya datang lau wat keje..jgn berutang n jgn bg bnda pada yg x nyata..peace..(^^)V

safiyyashaidin said...

adehh~~ malu suda..bertempek2 gitu..hahaha..kirim salam laa aidid mu'addib nk dengki & buat fitnah..kehidupan aidid mu'addib jauh lebih bagus drpd 'org tu' tanpa MLM..nk dengki dggn org jg buat benda lagha..??kirim salam je laa..

i'm waiting for your next post bro..!!haha..

Fake Joe said...

apa sudah jadi AC ?
kantoi lagi memalukan .
oh tidaaaaaak .
pulanglah kepangkal jalan .
jalan pulang masih terbuka luas selagi ajal belum dtg menjemput

Mr. Rizal said...

wah wah wah... bro, kasi gua plagiat lu plak bro... keh keh keh... abis org kampung gua kene tipu nih...

Obefiend Weiland said...

he blocked me and my buddies from posting the link to this page there

what a cowardly action

Adidi Muaddib, if this lying cunt can get a DATOSHIP, i swear to god you DESERVE a TAN SRI ship

you are a true malaysian hero for having the balls to menegakkan kebenaran

much respect and PLEASE keep up the good work. I have been tweeting and Facebooking links to your page since yesterday. Hopefully orang akan sedar THE TRUTH

be safe my friend. We need more people like you.

p/s : imma sharing the price list on mah blog if u dont mind. Will link back here.

Obefiend Weiland said...

btw Aidid

just in case depa kata ang reka site tu ang key in THE URL dalam google. Ang boleh nampak that pages Testimonial asal dah ada dalam GOOGLE DATABASE since 2007. 22 JULY 2007 to be exact. That means THERE IS NO WAY you made them or is it a RECENT edit.

camtu je nak lawan balik auta pusing2 Ac Mizal ni

since AC hanya jual placebo dia starting 2009, we have SOLID PROOF that he copy pasted from MAGNALIFE and MAGJEWL

no ifs no butt

google have timestamped those sites!

Apa lagi AC sila jawab

iamnerves said...

haha...nice...

AC..lukenabeb...wtLoser

Spring Lover said...

wow!
sungguh tak sangka, hampir terjebak tp mmg dah rasa ada unsur penipuan.
Thanks bro ..telanjang lagi penipuan mereka..
kisah ACK ni sama cam Ceramic Club dulu..
kunun2 kebal.. last2 kecundang juga..
leader2 berterabur larik..
org kg yg tergadai tanah rugi..
tapi yg peliknya.. KPDNKK lamat sgt nakl bertindak, BNM lambat sgt nak sedar..sampai dah jual nama MAYBANk pun masih tiada tindakan..
pada yg rajin memebaca..dpt lah info penipuan mereka ini..
pada yg malas..jadi mangsa lah gamaknya...

shahridzad said...

Weih bro!! Ni aku marah ni!!!! Ko "buat" ke website2 yg ko tunjuk tu?

BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

KELALAR PULAK!!!

byk masa buat blog aku blh blah lagi.. buat masa buat full website...

mak datok..

gila logik..

ko ni ada berapa ramai ejen utk buat website just utk satu pos kat blogspot??

MAK OIIIIII tak kuasa nyah

kahkahkahkahakhakhakhakah KELALAR LA lawak of the year KELALAR BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHA tula kalau buta IT len kali sorok2 jgn bgtau orang ramai kak salima oi kan dah kene gelak!! BWAHKAHKAHKAHKAHAKHKAHAKHAKHAKHAKHAKHK ADOI LA buat sakit perut aku je tghari2 ni

Hazrey said...

Hahah dude, likewise, i agree with Obefiend, you are Malaysia Smallville dude.

Aku tak penah suka MLM, membohong banyak, banyak yang dah terbongkang. Anyway, im borrowing some of the pictures here on my blog and have linked it back to this Smallville blog of yours!

Cheers Aidid Smallville. Haha

Khairul Nisha said...

apa yg berlaku nie sikit sebanyak memberi tempias kepada usahawan seperti saya.kpd AC MIZAL ini pesanan saya.Didalam perniagaan dgn apa yg u buat..ini dipanggil RIBA..jd kajilah dan carilah maksud RIBA supaya u boleh membaiki semula kesilapan yg telah u buat..tq

Cik Agogo said...

err... nak menyibuk luar topik jap bley??

ermmm... mau suggest ko wat pop-up comment ah bley? sebab aku ade habit bace entry lepas tu bace komen...

tangan+jari aku lenguh kot nak klik satu-satu tajuk pasal aku tak pakai gelang power AC mizal...

keh keh keh...

ijat said...

Thanks for the info..

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4582282.stm

AC Mizal
No. 1 Swindler in Malaysia
Approved by Sultan and Astro.. LOL.

y4da said...

Memetik kata-kata seorang rakan: Orang Melayu Islam sekarang bila berniaga suka menunjuk2 kekayaan masing, kereta mahal, rumah mahal, pakaian mahal, dan sebagainya. Sepatutnya yang perlu ditayang dan dipentingkan adalah all about the product, the benefit, research yang dilakukan, dan testimoni yang 'sebenar'. Kalau produk yang dijual SANGAT bagus, pasti berduyun2 orang beli, tak perlu susah-susah tayang kereta.

Apapun, Islam tak ajar umatnya menunjuk2 harta sendiri.. Itu bukan cara berniaga dalam Islam yang sebenar. Kata nak ikut Al-Quran, so jangan pilih2, kena ikut semuanya. PEACE~

Harriz Izwan said...

omg obefiend posted here...

dee said...

Timbul rase semangat bile bace entry ni..will follow dis blog terus..sangat suke! :)
btw, salam kenalan:)

ainShahajar said...

=)
siapa lagi lepas Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary kan

Light of Heart said...

keta mahal yg dtunjuk/tayang semua lakonan semata2 kecuali ada bukti bitam putih atau dlm English black n white.Nape i kata mcm tu,sbb ada kwn buat keta sewa BMW dan org yg sewa drnya ialah yg terlibat MLM...

george said...

Tahniah,
Blog yang sangat berinformasi
dan KELALAR... hahahaha

chemicaln0va said...

org yg keje MLM ni..
mmg suka tnjuk harta benda. kereta nk gah. balik balik BMW. sya x anti ngn keta BMW. tp menyampah tgk org yg berlagak. yg peliknya..npe cover no plate keta? y so? takot kantoi tu cume super impose? hahaha~

lg 1... keta je tunjuk? rumah? tanah? private property xnk tunjuk?
sebab....kebanyakan org MLM ni dok kat flat. sewa bilik pun ada!

cmon... wake up & smell the coffee.
it's the new century.
how bad u want to show off pun..in the end akn kna balik kt muka kita...

cek chun said...

kelalar beb kelalar sunggoh..hahahaha..nice ending bro. tetiba hg jdi miang sat nooo..

*Miss Geli^ said...

haiya...dah kaya raya, duit nafkah anak tak rereti nak bayor...


fitnah apenye??
dah kantoi tu, kantoi arrr

FM said...

duit nafkah tu tak banyak mana kalau banding dengan bentley. takat beberapa utas gelang je. takde duit tunai bagi nafkah patut ganti gelang dia ke. :D

Oh Nina said...

tengah serius baca tiba2 part yg last tu lawak pulak .hahahah
pape pun good job .baru tau kot

Anak said...

fuh! betoi2 lawak weh,terguling2 aku baca ayat ang ni,bukan lawak pasai saliman afro tu. tp lawak tajam ayat2 ang ni menyedarkan aku sebagai org melayu kot. dasyat la ang aidid,hang mai kedah aku blanja jo cendoi pulot na,meletup mcm ayat ang kat jitra ni.
hehehe terbaek!

Fear said...

Koperasi yg dia buat 2 memang mkn riba pun...aku kenal business partner dia 2 ..seangkatan ngan beta dulu zaman Moccis Trading..Koperasi AC 2 sjebik Moccis trading.

raindrop said...

ac di mana ac di kantoi hu2

.Gory. said...

And, one more thing. Islam melarang lelaki memakai gelang. For health? Mari tunjuk report doktor lu buat research meh.

And setakat Dato' dari Pahang, kalau beli tak payah la wey. Apa sumbangan engkau pada negara? Ada lagi besar dari Chef Wan yang meletakkan nama Malaysia di peta dunia?

Beli wey beli.

Zack Curry said...

Orang melayu ni kalo aku perasan mudah memaafkan. Kembalilah ke pangkal jalan AC Mizal woiii...

A. SHAM said...

Indah khabar dari rupa la dey.....
jom kit ramai2 ajak AC bmuzakarah n bIstighfar.......

Mizz Angelica Sweety (bukan nama sebenar) said...

hshaha... Hadoi!! Lawak tul la lu bro.. Dalam nak 'berjihad' smpt g nak wat lawak.. hahaha... Suka la kat bro Aidid... Hahaha~ ^_=

mrV said...

Though I'm not really an expert in business but what I can say is business is in many ways,MLM included. MLM selalu disalah tafsir masyarakat sebagai teruk. Kenapa? Pasal ramai yang dah kena tipu ngan syarikat palsu yang tiada lesen yang sah. Tetapi ada yang berjaya sampai sekarang under syarikat yang berlesen sah dan cara sistem mereka adalah berpandukan MLM yang betul iaitu membantu sambil meniaga. Kalau kita fikirkan balik MLM ni dah wujud sejak zaman Rasulullah. Guna sistem Hambali. MLM ni boleh dikatakan bukan sahaja perniagaan tetapi dengan ajar orang mengucap 2 kalimah syahadah dan juga ajar Al-Fatihah kepada orng yang tak mengetahui juga salah satu MLM. saya ajar saya dapat pahala, Rasul saya juga dapat pahala. CUMA, manusia jer menyalahgunakan sistem ni. di Japan, sistem ni tak dapat diterima dan banned. Di Malaysia sistem ni masih was was tue yang masih bergerak lagi. Pasal ada yang mengatakan sistem ni bagus but kebanyakkan syarikat memalsukan document macam unstoppable dan sebagainya. Jadi itu isu MLM yang diperkatakan masyarakat sekarang. Masing-masing ada cara untuk mencari rezeki, tetapi biar rezeki tu halal dan jangan fikirkan pasal keuntungan, fikir pasal membantu, ikut sifat-sifat mulia Rasulullah. isu AC pula, agak memalukan bangsa sendiri kerana dia secara terang mengatakan dia jual benda alah tu ngan harga yang tak masuk akal. Hello,isu nafkah pun baru jer selesai hang dah buat masalah lagi. aish, ambik iktibarlah yeah. dalam hal ni urusan dia dengan masyarakat dan Yang Maha Esa.

BBStar Auto said...

Aku suka bile org berpengetahuan dan berfakta menulis..rasa seronok je baca,ada elemen klakar2 lg..

Aku nak suggest,ko wat dapatkan online signature ke ape ke online petisen menyokong pergerakan ko nih..'PETISYEN KAMI SOKONG AIDID'.. (capital letters bukan sbb pyscho nih, sbb bersemangat lebih)

In-case la kalau ACK nak amik legal action ke ape ke,kitorang leh sokong dari belakang..menunjukkan ade sokongan padu 'maut' utk bro Aidid..

Lagipun kat M'sia ni kesedaran pengguna tu kurang..dengan adenye medium n informasi yg bernas mcm ni,dapatla menghebahkan unsur2 yg x betul psal kencingan hancing ACK..

X salah adenye blog mcm ni, freedom of writing, kalau ACK nak counter balik,silalah bg hujah n fakta yg menyatakan pihak anda x 'MENGENCING' <--- (capital letter ni sebab Bengang)

BBStar Auto said...

terjumpa plak petisyen nih http://www.petisyen.com/

AkudanDiaAA said...

<Malunya...kalau aku le terus masuk muka kat mangkuk tandas..ptuii dasar penipu !!!

chicken_floss said...

salam..

waa...impress gle bace kes ni..dung3..=) suke! rowck la encik blog..=)

Sasanian said...

This is the best blog yet. :)

Thanks for the info on this MLM-shit. I studied in perak and I'm lost about things happening in KL (though I have weekly visits to my dear home KL. pffft.).

and bila masa pulak AC dapat title 'Dato' and more importantly, FOR WHAT??! hell what's his fucking contribution to the country? mengharumkan nama Malaysia ke kau? HARAAAMMMM.
tanya indon kat seberang pun belum tentu diorang kenal AC Mizal. Lain lah macam Datuk Sheila Majid tu kan. hehehe.



ps. KELALAR lah. HAHA. (Salima AF. who?)

ikaZara said...

AC OH AC!

ade speaker dye yg ntah dari ceruk mane dpt my phone number and call offer mcm2..abes nak kikis gaji aku..suh aku pinjam berpulu2 ribu..dari aku perabes kat hang yg penipu, baik aku bagi zakat kat anak yatim..

aliffirdaus said...

HAHA alhamdulilah ku belum pernah join mlm masuk bab ni ku terasa nk komen lak .ade membe join bioaura dulu pakai bmw next year fairlady nextyear nye lagi upgrade truss kete malaysia wira 1.3 mati tgh jalan call aku suh p ambek time nak raye sadis ku tgk anak isteri kesian ...berusahalah cari rezeki yang halal ..kalau jalan tak betul tkkn bertahan lama .doa tawakal insyaallh ..amin moga korang semua dimurahkan rezeki dilipatgandakan rahmat ..

Uncle Zhaqiz M-sport said...

Saya sokong dengan cara anda AIDID sebab saya angin jugak dengan Upline-upline MLM ni. Menunjuk bagai nak rak. Saya memiliki sebuah BMW E46 yang nombor plat 8282, masalahnya ramai ingat saya join gang 8282 sampai Polis pun dok tgk semacam je hahaha mungkin juga sebab kereta saya tu tinted habis gak nya. AC Mizal pernah shoting di rumah saya dalam cerita Dakkolin Dakkosi tu, dia ni ok dan ramah orangnya. Tak sangka sekarang dah jadi Jutawan Penipu. Saya juga meminati lakonan - lakonannya sebab masa kecik2 dulu suka tgk cerita GERAK KHAS.

Pada sudut pandang saya juga, elok AC MIZAL give up je, saya rasa buat masa ni tentu ada impak atas PERNIAGAAN MLM dia tu, tak lama nanti mungkin kereta-kereta mewah dia bakal di jualkan oleh Cina USED CAR.

Media pulak satu hal, bukannya nak menceritakan terus menerus hal penipuan MLM ni, sibuk dok cerita hal Politik je. Kesiannya bagi orang yang tak berinternet la. Tambah-tambah orang melayu.

Badan kerajaan pula, buat kerja LEMBAB. Bukan nak memfitnah. Saya berpengalaman.