And so it is...

Thursday, November 11, 2010

Gelang AC Mizal - Uik! Apa Ni Macha?

Komen Aidid Mu'addib di  Say No To MLM di facebook, 11/11/2010: Daripada xstor.com.my 10/11/10 PETALING JAYA: Pelakon Nomulia Roskanda menafikan gelaran "Pokcik" daripada Istana Pohong yang diberikan kepada suaminya, pengacara B.D. Muzla ditarik balik, sebaliknya memaklumkan darjah itu akan dikurniakan secara rasmi dalam satu istiadat yang akan diadakan pada bulan Disember nanti. Nomulia yang juga isteri serta pengurus kepada B.D. Muzla berkata, pihaknya telah pun menerima surat pengurniaan darjah kebesaran peringkat kedua iaitu Darjah 2 Kelas Pertama D2KP (amende ntah? kompius!) yang membawa gelaran "Pokcik" pada bulan lepas. B.D. Muzla tidak dapat dihubungi sebab dia tengah berendam kat spa dengan amoi cun, 2 orang maah!

  
Berita Terkini!
Utusan:  
  

Wow! Padat dengan nikmat!
 (KFC sponsor blog ni... apa aku bole buat?)
   


Harian Metro:

Commentaries from Aidid Mu'addib:

Oh man! What a disgrace! Typical lousy prima-donnas.... or just psycho goody-two-shoes has-been artist with no business-sense whatsoever! And no common sense too, for that matter. What a retarded SOB!

Tuan-puan sekalian, inilah mangkok hayon penjual gelang cikai berprestasi tinggi, yang buat cerita bahawa dia telah teraniaya oleh blog saya. Dey, ada kasi duit sama itu reporter Harian Membiol ka? Korang tengok Utusan Malaysia... 1st class. Utusan cerita direct, takde nak buat sensasi-sensasi gitu. News is news... itu la sebabnya bang, paper Membiol abang tu orang tak respek. Cuba tulis berita tu sungguh-sungguh, check betul-betul, takde buat keje melepaskan batuk di tangga. Keje putar-alam macam AC Mizal. Aiyo ma! Aiyo Pa!

Oh ya... pasal cerita suam-suam ni. AC Mizal ni teraniaya ke? AC Mizal kena fitnah ke? AC Mizal betul-betul kena ugut ke? Wadehel? AC Mizal tu yang sebenarnya sudah mengaut jutaan ringgit daripada orang Melayu selama lebih setahun daaaahhhh! Apa nak dikenang beb? Kebangsatannya yang memang tiada tolok banding. Gila babi (oop! sori... gila baboon) punya jenis manusia. Lepas tu bangang nak mampos buat report polis, panggil kawan reporter kat Harian Membiol (agaknya la) dan kasi kecoh isu ni. Macha... meh sini aku kasi advice: Kalau aku la engkau, aku dah pack barang siap-siap dalam suit-case (mungkin 5 beg besar), beli tiket kapal terbang 1st class ke Gold Coast ke, Vancouver ke.... dan enjoy duit haram laknat yang juta-juta tu... melepak dan melaram sakan dengan omputeh. Kalau dah buat keje lahanat... hidup jadi lahanat full-time la beb! Akhirat tu kan cerita dongeng?

An Open Letter to the Authority:

We are all matured adults here, with a clear sense of right and wrong... so I advice, or maybe even plead... PDRM, please stop wasting tax-payers money in investigating this nonsense allegations. What have I got to hide? All the information you need is here in my blog. Take it all in...

Oh ya... I will never come out in the open, if that is what people are asking me to do. I had been threatened before, from people who has vested interest in pyramid-schemes and MLMs. And that is serious s**t! And do not be so naive that I will speak and be seen freely outside of this blog. We're not talking about simple innocent things here. We are talking about 4 billion ringgit a year kind of business here. The law is the law... I know, but who's gonna stop crazy-ass people from harming me and my children. So... I will stay as Aidid Mu'addib, the "ko ada susu?" guy... thank you very much!

Utusan/Metro: You want to interview me... come on over. We can talk here in my blog. It's the same thing guys. I'm a busy man, I've a lot of things to do... life goes on for me. I have lots of people to see every day, I have lots of bills to pay, I have stacks of medical journals and books to read through. In my head now, I got a couple of new projects, and I have a lot to figure out. And it's not about AC Mizal, man! No sir. He's old rag, I better throw it in the garbage can... fast! Boring stale guy. Hmmm maybe... ND Lala? Or maybe that Shamelin thing (with that 2 celebrity jokers Malik Noor and Shaiful Apek on-board). Hey... maybe Rosyam Nor with that Power-Impian4u pyramid-scheme? Maybe that fatso Hairul Nizam with that buffalosms thang, maybe that Celya and Morgan Tay scheme, aaah so many pyramid-schemes in Malaysia. What a BLOODY DISGRACE!

Come on.... I'm no celebrity. I'm not looking for money.... not a single cent. I have a great day-job that pays well. These are all about MLMs and Pyramid-schemes! What else is there for Aidid Mu'addib?
  

232 comments:

1 – 200 of 232   Newer›   Newest»
Aidid Mu'addib said...

1st! Woohoohoo!

Ejad Fotopoyo said...

2nd!!!!

Dark-Emperor said...

fffffffuuuuuuu.....
third...

sekali lagi aku sentiase berdiri tegang...
eh tegak!!!
dibelakang kamooo...

safiyyashaidin said...

fiya 4th..!!

kot..ngee~~

aceDultraman said...

go batman susu go..

Yoshiro said...

boleh tak aku cakap cam ni - nilah akibatnya menganiaya anak2 sendiri. Rintihan anak2 yg diabaikan/teraniaya adalah 1 doa kemusnahan untuk mak bapa, abg Ac oiiiiii. Mcm mana ko berkira nak kasi duit sara hidup kat anak2 cam tulah Allah pun berkira nak kasi rezeki kat ko.
cam mana ko aibkan bekas isteri ko dlm paper, dlm rancangnan hiburan haprak tv, cam tu lah Allah aib kan ko sikit2 ....
kita ada duit bnyk, tapi utk yg berhak kita cakap - Mana Aku Ada Duit - kata2 kita tu pulak 1 doa utk diri kita sendiri, so sikit2 kita pun tak berduit @ pun rezeki tu makin berat.
tak ada sesiapa yg menganiaya ko, ac. ko yg menganiaya diri sendiri. sesuatu kebenaran perlu ditegakkan walaupun pahit.
Apa pun pintu taubat masih terbuka.

aku-alam said...

dah bermacam bukti yang saudara Aidid berikan..
tapi sukar juga orang nak percaya..
maka hiduplah mereka dalam penipuan selamanya hanya kerana taksub kepada seseorang..

MarLissa said...

jeng jeng...tu dia...makan diri sendiri beb..haha tgk laa Allah Maha KAYA KUASA nya.....

Abdullah Zawawi Abd Rahim said...

wah berselera aku tengok iklan KCF tu ..

Hasney said...

mudah-mudahan org yg dianiayanya akan mula tersenyum2 sekarang.....

Informasi dan Hiburan said...

wohoo..bravo bro...gua saluteeeeeeeeeeeeee...sama lu bro..teruskan usaha pembongkaran...gua baru folo this blog..sekali bace..wohoooooooooo...mantob..(kena qalqalah sket)...wa caya la lu bro...

♥CIK SHA♥ said...

dari dulu sampai sekarang aku memang tak percaya dengan skim MLM/piramid yang berlambak ade kat Malaysia ni..uhuk..

shapoji said...

buleh syer teka wak kerja aper Aidid, aku rase ko seorang doktor, sebab dlam entry2 ko sbelum nie ader citer hal double blind studies and placebo...that is clinically tell u are one of medicine practicioner!!! just a guess...hahaha....ehm...tak yah duk siasat siape tuan blog nie, bukti dah ader....amik jer.....tangkap jer ac mizal...bgi balik duit tue kat org yg dah kene tipu...sian mereka!!! terayam cam tue jer!!

MrPropaganda said...

kudos bro ;)

Asyraf said...

you are the man....keep it up.... we will support you....

Aidid Mu'addib said...

Uik! Aku keje motong getah beb!
Getah skrg mahal... getah sekerap aje dah RM6.50 sekilo!

moon said...

siapa familiar dengan perintis4all.com?

Adlina Husaini said...

en aidid, teruskan usaha awak tp jgn reveal diri awak utk pastikan keselamatan keluarga dan diri sendiri terjamin

Aidid Mu'addib said...

perintis4all.com
Skim piramid 1 downline 3
Kerja dajjal yg keji, menggunakan agama utk jual orang... oops! barang.

Jaz said...

metro is SAMPAH!
MLM memang x kan kaya.
menipu = miskin hati budi xD

Neni said...

tabik spring lahhh.... teruskan usaha anda untuk membongkar orang2 mcm ni... salute lahhh

* MissYaniAbdullah * said...

aidid saya sokong ngan keberanian anda..
berani kerana benar.
kalo AC MIZAL xsalah dia xkan takut..
tp skrg nampak sgt dia menggelabah

Snowflake said...

Bravo!! Kudos 2U. Kipidap.

Adii NakHeran said...

kahkahkah,,, kantoi sudah,,

Normi Ali said...

Saya menyokong anda saudara Aidid.....teruskan perjuangan anda =D

Amin said...

gud job..i like~haha

niEna sHaLim said...

yeahhhhhhhhhhhh !!!!!!! (aku jerit kuat2 nie) ahahaha....
syabas bro....aku rasa aper yg ko buat nie btol2 menyelamatkan orang melayu ISLAM yea....ermm, betol jugak ckp sorang yg mengomen mcm nie !!!

Yoshiro said...

boleh tak aku cakap cam ni - nilah akibatnya menganiaya anak2 sendiri. Rintihan anak2 yg diabaikan/teraniaya adalah 1 doa kemusnahan untuk mak bapa, abg Ac oiiiiii. Mcm mana ko berkira nak kasi duit sara hidup kat anak2 cam tulah Allah pun berkira nak kasi rezeki kat ko.
cam mana ko aibkan bekas isteri ko dlm paper, dlm rancangnan hiburan haprak tv, cam tu lah Allah aib kan ko sikit2 ....
kita ada duit bnyk, tapi utk yg berhak kita cakap - Mana Aku Ada Duit - kata2 kita tu pulak 1 doa utk diri kita sendiri, so sikit2 kita pun tak berduit @ pun rezeki tu makin berat.
tak ada sesiapa yg menganiaya ko, ac. ko yg menganiaya diri sendiri. sesuatu kebenaran perlu ditegakkan walaupun pahit.
Apa pun pintu taubat masih terbuka.

aku teramatkah sokong ayat2 diatas....SEGALANYA DAH TERBUKTI !!!! come on la AC MIZAL...tak perlu berdolak dalih lagiiiiiiii....

misa said...

masuk paper plak dah. kalau da name artis. semua benda nak sumbat dalam paper

Obefiend Weiland said...

shame gak la engkau tak nak muncul secara terbuka

i would love to pick your brain over the tarik

Hisyam said...

Teruskan usaha anda aidid ..
walau apa pun terjadi pastikan anda tidak dedahkan diri awak.. masih banyak lagi MLM perlu dibongkarkan selepas ini.. masyarakat masa kini perlu diselamatkan dari Bzns MLM nih..

Ayumi Makeup said...

hehehe entah lah.. sebenanyer perasaan aku ni bercampur baur..
1st) dalam secara tak langsung aku bangga kerana AC telah berjaya membuktikan bahawasanya dengan meletakkan produk "trading" yang dinaik tarafkan dari segi pembungkusan dan stratergi pemasaran yang berpengaruh dapat menukarkan nilai harga najis kepada emas!
2nd) Menggambarkan si luncai yang cuba ingin menegakkan benang yang basah dan akhirnya akan terjun ke sungai dengan labu2 nyer.

Aidid Mu'addib said...

Ayumi... I like
Mixed feeling gitu....

hup said...

aidid: yup~setuju sgt2~keep it up!!!
obefiend: hari2 sy bc blog anda~heee~

Mastercopy Inc said...

You'll never walk alone...

hanamktr said...

keep it up bro aidid.. we will always behind u.. reveal the truth..

nkz said...

KEEP UP A GOOD WORK BRO!!! PROUD COZ THERE'S SOMEONE THAT DARE TO REVEAL THIS KIND OF @#@#&^% MLM...SAY NO TO MLM!!!

moon said...

Hahaha.. thought so perintis4all.com is another scam. We are so bless to have some'one' who's well versed in such topic, has guts to speak-up and doesnt care a damn. I can see u really care for the ummah. I'm sure not many of us can really do what u do, and that makes u 'that man' saudara Aidid. Wish u were around with ur brilliant ideas bout this ridiculous mlm back 4-5 years ago, huhuhuu...
May Allah bless u and ur family untill hereafter, and permudahkan urusan u berjihad menentang depa2 yg tau nak meghosak agama, bangsa sendiri. Amin...

Syai Kamar said...

Aku baru jek start follow cite ni arini. Read all the previous posts and lovin' every word from it! Aku memang da lame anti-MLM ni sejak dari azali lagi. Sebab bisnes menipu ni la aku se-family idup merana dek kerana bapak aku gile wat MLM. Harta anak isteri sume dilaburkan. Lagi ramai musuh dari kawan. Ini testemoni aku, xde kopipes dari mane2 website.
Aidid: You're a savior. Aku sokong ko, ko memang idola. Let's bring this scam down once and for all.

Sang Pencinta said...

syai::
same la...
bpk ak pon gile MLM...
ak tak taw nape jd camtu...
sgt sedih....
nape la pnipu2 neh wujud!!
hapuskan mreka!!!
vavi btl!!

pejuang islam said...

Hahahaha mana dia mangkuk2 yg sibuk duk bela sangat MLM nie??????????????......aku cukup benggang dgn mangkuk2 hayun yg duk sibuk kata MLM nie halal......ha tgk dari segi undang2 dunia pun lum halal lg....lum lulus lesen pun lg....

The Poyo Me said...

baik sembelih je kot.....

lembu untuk aidiladha ni.

jom aidid, kita kenduri syukur. sebab si fiona rambut rebonding tu sudah mula disiasat.

yes!

Hisyam said...

jom hapuskan MLM di dunia nih... selamatkan anak bangsa, agama dan negara...

max dis said...

Encik Aidid, saya cadangkan dan syorkan supaya encik siasat ND Lala & geng2 unstopbebal tu ala geng tayang duit. Tolong telanjangkan cara penipuan mereka. Sekian. Terima Kasih.

Kassim Selamat

KNOWLEE said...

Bila si AC Mizal buat police report, seolah-olah mcm dia menyerah diri aje kan?

saya sokong saudara aidid 100% saya pun pernah kena tipu dan banyak kali hampir ditipu oleh company2 MLM ni.

teruskan membongkar perkara sebenar!

asyraf amran@bat said...

good job brother..

mofierce said...

ahhhh ... aku lambat.... senjata makan tuan... padan muka... kipidap bro aidid... ac yuck tuih..

Ac Inzal @ Ac kakaikelentong @ Ac baghal @muhammad dicky dan tah berapa puluh account lagi yang aku tak ingat...

kurosagi said...

jangan lupa~ AC sendiri kan PELAKON~ bukan sukar untuk dia BERLAKON DIFITNAH, BERLAKON DIUGUT~ sudah2 la tu AC,bawak2 la tobat, klu xnak, lari g oversea lagi baik~

Cik Agogo said...

merepek tu MLM dia...

tu la pasal... dier pegi wat report tu macam pegi serah diri je... lama2 makan diri la tu... hehe...

berapa lama dia bleh tahan untuk tegakkan benang yg basah tu...

mofierce said...

page not found.... dah takdak la hiburan alternatif kita ejad.... kipidap... ac yuck tuih

Mastercopy Inc said...

Marilah kita membunuh syaitan MLM ni.. (mlm ni kan mlm jumaat.. haha)

nkz said...

ac dah delete fan page account die kat FB...wahaha wadehel???nampak sgt bersalah...takut...klu betul die x tipu...xyah delete fan page tu...

aina@3 said...

i like ;-)

Too Fazt said...

Saya sokong perjuangan anda. Cukup-cukup laa dgn MLM, beribu duit abis, anak bini tergadai, cuci tangan la weh...

Santo said...

let us all pretend to be aidid. baru susah skit diorg nak attack.

fujiFX said...

kawe tetap sokong demo..kalu perlu bantuae kawe relo turun...

fame said...

Salam bro.

First of all congrats to you.

Sy nak tanya satu soalan je...adakah Score A juga merupakan MLM/ Pyramid scheme?

Sekian, terima kasih.

Regards,
Penulis

NaD_antlya said...

Aidid better u pegi check kat fan page we hate ac mizal..coz I think ada org menyamar pakai ID u..

hafiz said...

salam aidid,

nak tanya ,betul ke ni fb aidid ,kerana ada seorg2 di fb tgh menggunakan nama bro aidid ..sy cuma mahukan kepastian ,kerana dia skrg tgh berlegar2 di page We Hate AC Mizal

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001844583560&v=wall

thanks,
wan ahmad hafiz

g0rg0nz said...

holyshyttt, dia da DELATE account ac mizal tue.. wakakaka.. chuak shiyal dia sampai DELATE DELATE ni

IRAH HAJERAH AZMAN said...

Tahniah kepada AC. Walaubagaimanapun, kami sangat bersedeh fan page anda telah di delete. Kurang 1 hiburan waktu beronline :| wuuu..

anyway Aidid, keep it up u rahsiakan identiti. Keselamatan family u kena jaga gak. Takut nanti ada orang sakit hati dengan kebenaran dari u.
Anyway keep it up :D

kuzud™ said...

ada apa-apa info berkaitan score A/skor A?

ini cuma picisan info,

http://scoreascam.blogspot.com/2009/10/score-scam.html

minta pendapat encik.

miss cloudy said...

fame.. iyerr skor A ponnnn MLM

Rosso said...

Score A - Kenshido
Skor A - Berita Harian.

Get ur fact right first. Dua dua benda yang berlainan.

nkz said...

bro...seems like someone is faking ur id in FB...better check it out...

MuKaHaNTu said...

Mohon share bro...sikit review aku utk support ur cause.
Malaysian Media

Pitto said...

Aidid,

bila nak TT session nie bro,ramai nak lepak sekali,nak2 kita pegi lak kampung2 MLM memana.uishhh,sungguh indah,nikmati teh tarik sambilberjaya buat makhluk2 yg buta ngn duit nie tobat(kalau tobat laa)

sapa2 nak offer start session?gua on jer beb.happily to join(sponsor xleh lagi,xkaya cam puak MLM tu lagi) :D

SURALAYA said...

salam bro...ni ada lagi dok penaya Melayu...
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=170509312974596&set=a.170508906307970.44665.100000465845829

aDiJoE said...

Baru berjinak dalam membaca blog bro aidid. I must say very insightful and genius indeed! kudos to u.. Ayah & abang sendiri pernah ditipu siang2 hari oleh dajjal2 MLM ni.buat rugi simpanan kwsp ayah aku je!!WT*. In fact, bukan diseleweng oleh orang lain but one of our closest relatives. So sad kan?! No! It was pathetic!

and my ex-hsemate, diberhentikan pengajian (Uni awam lg tu!) sbb tll taksub dgn kerja 'kotor' yg dajjal2 MLM suruh die buat smpaikan kelas pun die x pernah pergi. $$$ ptptn habis dilaburkan sbb dijanjikan dpt bonus lumayan stiap minggu, tp bila bonus x masuk diaorg ckp duit yg dh terlabur tu masih x ckp utk dpt pulangan spt yg dijanjikan..sampailah dh berbulan2 x dapat jugak, hutang pun dh keliling pinggang, $ nak beli mkn pun takda sbb asyik dok beli 'jus mangga ajaib' yg beratus ringgit sebotol tu.. barulah budak tu insaf. Allah itu Maha Adil, masa kitaorg nasihat.. die marahkan kitaorg cakap x kaji MLM lah, x faham lah tak nak maju lah and mcm2 lagi yg kite biase dgr dr mulut berbisa org2 MLM ni.

Mohai@Mohd Aizuddin said...

Keep it Up Brooo.... ur identity kena coverr.. br ganasss tok menyerannggg... ^_^ gua saluteee u aidid... aku doakan ko dimurahkan rezeki yg halal... kerna ku tau.. ALLAH MAHA MENGETAHUI mana yg benar dan salah... ko sentiasa di jalan yg benar.. amin

daus said...

kau pelajar physics ker bro?

salam perkenalan dr rakan se-fizik dari US...

Nor Effendy said...

Salam,

Bagi aku, aidid ni jenis yang AMAT ANTI MLM dengan emosi sekali dan apa saja yang terpalit dengan MLM akan cuba diburukkan sehingga tanpa sedar (ilmu yang cukup), beliau telah menyatakan bahawa SEMUA yang ikut MLM disuruh jadi YAHUDI (bagi aku kenyataan tersebut disampaikan kepada semua penggiat MLM termasuk UZAR sendiri yang terlibat secara langsung dalam MLM Storm Reader).

Nasihat aku kepada PEMBENCI MLM, anda tidak perlu terlalu beremosi hingga sewenang-wenangnya menjatuhkan hukum HARAM, YAHUDI dan lain-lain jika anda tiada asas agama yang kukuh untuk menyatakan hal sedemikian. Apa yang perlu hanyalah menyedarkan orang ramai dan pengikutmu agar berhati-hati dengan MLM (LEBIH TEPAT lagi SKIM CEPAT KAYA yang bertopengkan MLM). Itu lebih baik dan penggiat MLM tulen pasti akan berlapang dada menyokong kamu.

Kepada yang menyokong TANPA BERBELAH BAHAGI, ini menunjukkan bahawa anda BERSETUJU dengan tulisan, hujah serta gelaran yang diberikan olehnya kepada pengiat MLM. Bersetuju dan mengakui bahawa hanya dia BETUL. Jika tidak bersetuju dengan sesetengah hujahnya, BERI NASIHAT.

Aidid Mu'addib said...

Bagi aku, Nor Effendy ni jenis yang amat suka MLM dengan emosi sekali sebab dah byk sgt duit MLM masuk jadi darah daging... sampai tak boleh fikirkan bahawa sistem MLM itu memang dipelopori dan amalan orang yahudi (sebab org yahudi tak kesah harta dia datang dari mana) dan memang jadi hobinya untuk assume yang orang lain tu yang tak berilmu, sedangkan dia dah ada PhD dalam ilmu MLM ni, mengalahkan Uzar. (Cuma kalau la budaknya dah abis khatam hasil kerja aku kat sini, di facebook dan di zaharuddin.net... takde la dia akan cakap pasal Uzar sampai begitu sekali... hmmm, besa la tu. Org MLM la katakan).
Kepada sapa2 yang suka makan duit haram dan shubahah... sila ikut mamat kat atas ni... yahoo! Sekian, mekaseh!
p/s: Macam la dunia kita ni black & white... there's always exception to the rules, there's always the "grey areas" in life. That's why ilmu yang betul tu memainkan peranan yg penting sama ada kita kan menganiaya orang lain atau tidak dalam tindak-tanduk kita. Saya berharap kpd diri saya sendiri.... saya dapat membantu masyarakat, dan bukan pulak menganiaya masyarakat dalam mengisi akaun bank saya. What is money anyway, man?

Nor Effendy said...

1- Apakah kau yakin sumber yang aku dapat adalah HARAM?

2- ADAKAH KO TAHU BEZAKAN ANTARA YAHUDI DAN ZIONISM?

3- Apakah SEMUA yang YAHUDI hasilkan perlu dibantah, diboikot dan tidak boleh diterima walaupun ianya baik? Jika diterima pakai maka JADILAH IA YAHUDI, begitu?

4- UZAR telah menerangkan ciri-ciri MLM yang TAK BOLEH diikut dan yang BOLEH diikut (UZAR lebih RASIONAL dan TIDAK MENGHUKUM SESUKA HATI). Tetapi kau pulak MENJATUHKAN HUKUM SEMUA MLM ADALAH HARAM DAN YAHUDI. Siapa lebih hebat, ko atau UZAR? UZAR juga terlibat secara langsung dalam Storm Reader (sebuah syarikat MLM). ADAKAH UZAR JUGA MELAKUKAN KERJA HARAM dan YAHUDI?

(aku bukan attack UZAR, tetapi attack kau yang telah menjatuhkan hukum menurut nafsu, sedangkan UZAR telah menerangkan ciri-ciri MLM yang boleh diikuti. Ini BERMAKNA TIDAK SEMUA MLM KORUP).

5- Kau memang tak bercakap/ mengelar UZAR begitu sekali secara direct. Tetapi perbuatan kau yang MENGATAKAN MLM SISTEM YAHUDI, SIAPA BUAT MLM LEBIH BAIK JADI YAHUDI secara tak langsung membabitkan beliau, kerana beliau juga seorang yang terlibat secara langsung dalam industri MLM).

6- Aku bukan aktif dalam MLM. Tetapi bila melihat ada yang salah beri pandangan, aku cuba tegur. Tolong bezakan MLM dengan SKIM CEPAT KAYA yang bertopengkan MLM. Apabila menyamakan semua MLM sama seperti SKIM CEPAT KAYA, maka rosaklah pemahaman yang ko sampaikan kepada pengikut blog ni. Pemahaman yang salah pula akan terus dijaja dan membuatkan orang yang tak tahu apa-apa menambahkan dosa masing-masing. ITU YANG AKU CUBA SAMPAIKAN DALAM NI.

Jika aku orang kuat MLM dan makan hasil dari MLM 100%, aku tidak akan buang masa aku layan blog ini kerana ianya membuang masa. Tetapi sebagai orang yang sedikit tahu, aku rasa bertanggungjawab sebagai Muslim untuk menegur.

Semoga Allah Memberkati.

moon said...

Berlapang dada lah kamu wahai saudara effendi dgn penjelasan saudara aidid... (hehehe..) Well said bro!

zon hijua said...

assalamualaikum..betul gak bro aidid,mungkin boleh kau beri pendapat pasal storm reader dan HPA yg buat MLM gak??amacam..perbincgn secara ilmiah..

zon hijua said...

aku berpendapat ada MLM yang betul2 mengikut syariah,bro aidid..(HPA dan Storm Reader)..jadi sesiapa yang nak sangat kaya melaluui MLM nie,korang ada choice iaitu HPA dan Storm Reader..
ada setuju tuan punya blok???

zon hijua said...

aku faham bro aidid perasaan ko thdp org2 MLM nie...tapi aku cadangkan ko gunakanlah bahasa2 yg baik ,yang lebih layak sebagai seorang islam dan seorang doktor bertauliah kan..supaya org tak lah kata ko nak sembelih dia(kalau kau tak gunakan ayat sarcasm tue,mungkin dia xde alasan nak buat laporan polis tue)
apa salah org yg berMLM dgn HPA dan Storm Reader tue??
aku tengok HPA dan storm reader pun dah makin berkembang bro???
tapi aku sokongla perjuangan kau mendedahkan kebusukan geng2 skim cepat kaya ala2 AC mizal dan sewaktu dengannya nie..

dalam masa yg sama,aku bangga dengan usaha2 MLM syariah konsep HPA dan storm reader nie..

ok aidid,selamat maju jaya dan berjiwa besar

Mastercopy Inc said...

sokay la.. kalo xsuke dengan nama Yahudi amik la ape2 gelaran yg ko nak.. aku org gelar aku Fan The Red Devils pun lepak jer aku.. haha.. ecelli kami xkisah pun.. if sesape yakin dgn MLM yg derang buat tu diberkati dan mampu membawa kebahagian dunia dan dunia.. then teruskanlah.. Aidid dan kami xrugi pape pun just kami kesian tgk anak bangsa kami dimiskinkan oleh kaum sendiri.. terutama yg cetek ilmu IT dan disebabkan kurangnya kempen kesedaran mengenainya.. so blog ini adalah inisiatif Aidid untuk memberi kesedaran kepada pembacanyer tentang MLM terutama yang belum join supaya jangan join lgsg.. xkisah la kalo MLM tuh bagus ke, mulia ke yg penting sudah terbukti hampir kesemuanya hanya membawa keuntungan kepada pihak creator nyer ajer.. kata orang sebab nila setitik rosak baju sebaldi.. tapi kalo ader yg nak join jugak MLM nih then kami bukan leh buat aper pun.. xkan kami nk pegi report police plak sbb ade MLM nk sembelih bangsa kami?? hahah.. kami hanya ckp Good Luck ajer la

perkataan Yahudi tuh sbnrnyer adalah supaya ia akan meresap sehingga ke sumsum supaya hindari MLM nih.. kalo setakat Aidid sound "MLM adalah xelok", "MLM adalah tipu", "MLM adalah nakal".. mane lah nk meresap ke dalam pemikiran dan sumsum terutama org melayu kita nih.. tp Ok aper kalo MLM itu adalah Yahudi.. kan US ngn EURO sokong Yahudi.. so lagi kuat la.. so leh la 'sembelih' lagi org Islam/Melayu idup-idup..

Az Zahra Muslimah said...

aku mmg salute abis dgn aidi. blog ni ada byk info yg takde kat tempat lain.

tapi tak semestinya aku bersetuju 100% dengan aidid. dlm 95% gitui ada laa. salah satu yg aku kurang setuju bila aidid cakap semua MLM adalah haram.

aku sefahaman dengan aidid dalam benda ni dah lama, dan aku dah byk kali 'basuh' member2 MLMers. sampai diorang tak terjawab dan aku puas hati bila akhirnya diorang berenti buat MLM tu (Hyprobulks SMS, Unstoppable dll), walaupun sebab sebenarnya diorang berenti tu aku tak surelaa..

tapi aku masih berpegang hukum mesti diletakkan berdasarkan panduan syariah, mengikut nas dan pendapat ulamak. Stormreader contohnya mempunyai dua orang penasihat syariah yang bukan calang2 orangnya, jadi adalah agak keterlaluan untuk menghukum semua MLM itu haram.

bab lain, aku mmg respek abes dgn aidid.. kipidap bro!

mijie said...

makin panas nampaknya, aku rasa semua orang perlu buka mata hati dan lihat kebenaran....buat apa nak tegakkan benang yang basah oi

Snowflake said...

Betul tu Mastercopy,
nak share sikit halatuju Bertulis dengan Berhikmah ni. Aku pernah adviced lemah lembut dengan geng Memang Lah Menipu (MLM) nih, aku ckp tak salah berbzns, tetapi buat lah bzns yang betul jalan nya.dan aku ckp aku tak pandai recruit orang.. tak pasal pasal dia lenting dan cakap yg pedas pedas lak tu..bla bla kat aku. Itu yang Aidid cuba give DIRECT EXPLANATION dekat hati hati pembaca tu. Biar BERKESAN.
Yang pasti, walau pun aku tak join MLM, all the kununya "Rich Lifestyle" that we just had ie blended cappucino and some scone with butter and sugar di San Fran, aku yg bayaq.

Az Zahra Muslimah said...

tentang HPA, saya baru melihat marketing plannya di http://www.hpa.com.my/09/plan.html

PENDAPAT PERIBADI saya, skimnya memang sangat2 jelas merupakan skim PIRAMID. lihat pada bulan ke-5, dimana pada ketika itu, kita menerima bonus 2% daripada orang yg level keempat di bawah kita. dengan andaian setiap peserta, termasuk kita) mencari 6 orang downline, bermakna pada bulan kelima kita akan menerima bonus 2% hingga 6% dari belian 1,548 orang di bawah kita (dari level pertama hingga keempat).

apa hak kita utk menerima bonus dari belian 1,548 orang ini? jika sehingga 20 orang di bawah kita, saya masih percaya kita sekurang2nya memang layak menerima syernya kerana usaha memperkenalkan produk dan berjumpa dengan mereka utk membuat jualan. tapi 1,548? saya berani cakap nak kenal separuh daripadanya pun belum tentu kan?

jadi, pada PENDAPAT PERIBADI saya, skim/plan bonus HPA ini patut dikaji semula. supaya bonus yg diperolehi oleh ahli benar2 layak diperolehi oleh mereka. dari segi harga jualan barang, pada saya tiada masalah sebab tidak sampai 30% dari hasil jualan diperuntukkan untuk bonus2 tersebut.

Aidid Mu'addib said...

Mastercopy... eloquence... I like...
Anyway, just from this blog... people are judging my ideology now? Do u all know I have 5 drafts unpublished as yet, becos of this AC Mizal fiasco? Next topic... maybe: MLM in syarie, HPA/ScoreA/Stormreader... etc. But, I need solid info & research, and I am not alone doing this btw... waiting for collaborators to submit their drafts.
Anyway, sapa yg pernah berdiskusi dgn aku selama setahun ni di FB atau tempat lain... not once did I ever attack HPA, Stormreader and ScoreA... even when pengamal2 ketiga2 MLM di atas berkelakuan macam pengamal2 skim piramid dalam mempromosi MLM masing2. I feel like some people failed to see that, no matter how well you design a bzns model, even by syarie guidelines... the model itself is not the key factor. Factor utama adalah, org yg buat bzns tu yg bertanggung jawab utk jadi manusia yg bertanggung jawab. After all... ini kes nak cari rezeki yg halal. Ini kes tentang niat, akad dan ketelusan dalam perniagaan. Tak kesah la Uzar bantu design bzns model storm-reader... kalau mamat yg promote storm-reader tu berniat nak untung atas angin, promosi cakap yg bukan2, janji pada prospek bagai nak rak.... Do u all get what I'm saying. Bukan Uzar yg memerhatikan gerak laku korang... Allah yg memerhati.

Satu lagi.... do u all realised that MLM is mostly "mind-games"?
Hey... my blog is also another "mind-games" - hopefully on the opposite direction.

Abu Humaira said...

Ayam, seekor binatang yang halal, sekiranya mati bukan kerana disembelih dengan dibacakan nama Allah, tetap haram untuk dimakan oleh umat Islam.

Mungkin MLM patuh syariah pun boleh kias macam di atas. Boleh ke?

Saiful Nizam said...

Salam..

http://bapak-gulagula.blogspot.com/2010/11/ac-mizal-akta-jualan-langsung-1993-dan.html

Ulasan sikit bro..

diyana said...

bagi aku satu je.. yahudi kalo kita baca sejarah balik adolf hitler sendiri pun ngaku yahudi perosak bangga. lagilah kita orang Islam secara terang2 memang tahu tiada benda yang yahudi buat untuk memperindah bangsa2 orang lain. melainkan tujuan utama yahudi adalah untuk menghancurkan umat-umat lain terutama umat Islam.
bab yahudi ni affendi jangan buat main senang akal berckapa. sedangkan dalam al-quran terang-terang menolak yahudi.

Aidid Mu'addib said...

SN: Aku tgk ni smlm... I felt so vindicated.
>>> KPDNKK dikatakan akan memulakan siasatan segera terhadap aduan orang ramai termasuk aduan terbaru dari Jabatan Perdana Menteri mengenai aktiviti syarikat milik artis itu.
Kementerian yang sama akan turut meminta kerjasama agensi kerajaan lain seperti Lembaga Pengiklanan Perubatan, di mana garis panduan yang jelas sudah wujud mengenai penggunaan 'testimonials':
Garis panduan berikut adalah bagi memperjelaskan peruntukan Akta Ubatan (Iklan dan Jualan) 1956 (Pindaan 1983) dan Lembaga Pengiklanan Perubatan 1976:

hmmm... nak ulas apa bro? it's all there...

ohoeya858.blogspot.com said...

mewah rezeki awk dek :)
176465 perrrggghhh!..
tahniah :)

azian_ab said...

ish ish... x tau nak kate ape.

EiQa said...

salam saudara..nk tau syarikat ni mcm mana plak ye..
http://www.facebook.com/pages/Hi-Goat/134666299912008

zon hijua said...

kalau begitu menurut en adib,org yg bisnes single level pun menipu org juga sama seperti org MLM...after all,sumer berbalik pada niat...

bg saya,yg membuatkan MLM dan SLM tu dipandg buruk adalah AKHLAK bisnesman tue sendri(seperti yang En Adib bagitahu)

x terlepas juga,ejen2 insurans..
apa pendapat tuan punya blok??

Nor Effendy said...

Salam,

1- Saya juga menyokong pendedahan dan peringatan yang diberikan oleh tuan rumah berkenaan Skim Cepat Kaya yang menggunakan TOPENG MLM. 100% sokong tanpa prejudis. Saya faham mengapa aidid terlalu emosi dalam menghentam SCK ni. Tapi jangan sampai mengelirukan pengikut anda kerana mereka kini bergantung kepada anda untuk mendapatkan info yang berkenaan. InsyaAllah, artikel berkenaan Network Marketing dan Manfaatnya yang pernah saya tulis dulu ada diblog aidid yang satu lagi.

2- Berkenaan YAHUDI ni sebenarnya kita tak dapat lari. Kita jangan sampai dikatakan HIPOKRIT kerana cakap berapi-api menghentam benda yang kita tak suka dengan alasan ianya ada kaitan dengan YAHUDI.

Tetapi dalam masa yang sama benda yang kita suka, kita diam tak bersuara sedikit pun. Saya yakin 100% bahawa anda yang menggunakan YAHUDI sebagai alasan untuk MEMBENARKAN apa yang anda cakap tidak dapat tidak mesti menggunakan hasil idea, keluaran dan perniagaan mereka. Jadi YAHUDIKAH KITA SEMUA? Komputer, pasaraya, restoran makanan segera dll semuanya mempunyai sumbangan terus kepada YAHUDI.

Saya TIDAK MENYOKONG kekejaman yang dilakukan oleh Israel dan FAHAMAN ZIONISM yang cuba merosakkan UMMAT. Ini kena jelas.

Sekiranya ada yang tersalah faham saya dalam menilai tulisan aidid, saya mohon maaf. Antara cara mudah untuk masuk syurga ialah BERKASIH SAYANG KERANA ALLAH. Yang salah kita tegur, yang baik kita ikut.

Saya akan cuba luangkan masa untuk menjawab artikel aidid berkenaan 4Life dalam blog. Di situ juga nanti saya akan cuba jelaskan MLM, Konsep dan kebaikannya serta nilai Murni yang ada dalam sistem tersebut.

Selamat Berjuang.

gloryahatty said...

yeah!!!! go aidid go!
AC Mizal...._( hurm.... shian kamooo.... dulu kamu susah kamu doa mintak desenangkan.... tapi bila dah senang kamu lupa untuk berdoa diberkati rezeki ito..... hurm...

MLM ye? hahahhahaha.. bagi aju yang buat MLM tu adalah insan yang paling cetek IQ dan paling HINA.... makan duit orang.... tipu sana sini... bongkak... lupa diri!!!! tu semua bukan reka cerita tapi kenyataan.....

AKU BENCI MLM DULU KINI SELAMANYA!

SKOR A YE BRO? Skor A ni berasaskan pendidikan.. tapi MLM lah jugak! aku penah maki budak SkorA kat umah aku..... mana taknya... dia boleh sound aku 'ko keje dah 2tahun...tapi 10k pon ko takda?' pehhhhh!!! memang kene bantai balik la ngn aku....

aku balas balik; 'ko masuk Skor A.... ko punya pelajaran tahap apa?' kuang kuang kuang...merah padam muka brother tuh..... bukan nak kutuk la budak2 Skor A nih kan.... tapi agak2 lah... buat MLM pasal Skor A..... tapi akademik korang ni skor ke?

yyzest said...

I resent MLM for good reasons be it if you claim it to be shariah compliant what knot. What's with the layers and commission to uplines dude, even if some people would fry hard with defence kind of lines spice up with shariah justification somemore..'ohh..it's ok commission to your immediate upline'..'ok if be conditioned you know who this jack down your lines'...'it's permissible in Islam'..'we're manifesting wakalah and ujrah concept'..bla..bla..bla..
Why can't people be rewarded solely based on his hard earned effort on sales practices..the more you sell the more you profit with no nonsense of overriding kind of thing. Do your uplines do care or even lend a hand selling your product. ironically you know what..you'll never hear.."bro upline..saya ada orang yang berminat nak beli produk ni..boleh bro datang bagi penerangan pasal kebaikan produk ni ..cara nak guna..supaya dia berminat beli barang ni".. Yang biasanya.."bro upline..saya dah kumpulkan org, boleh bro datang bagi penerangan bagi diorang join bisnes ni (bro masyukk..saya pun masyukkkk)". If the MLM company is so generous remunerating and can boldly afford paying flows of money to those upward chain in line, why don;t that substantial portion be used to mammothly lower down the price of the goods which will in fact benefit the consumers at large..aiya..apparently you'l then get more people entice to buy that product and generate tonnes of sales..that the economy of scale maa. Sorry if I ramble but it should make sense. wassalam

Mastercopy Inc said...

Dari Miqdam RA, Dari Rasulullah SAW,:”Tidak ada makanan yang dimakan oleh seseorang sekali-kali tidak, yang lebih baik daripada memakan makanan hasil dari usaha tangannya sendiri. Sesungguhnya Nabi Allah Daud AS makan dari hasil usaha tangan baginda sendiri.”

deanno said...

salam..ni susulan kes AC MIZAl yang aku jumpa dlm blog..lesen xsah, siap nak jd ah long lagi..pemberi pinjam duit tanpa lesen, ah long la tu kan..
http://bapak-gulagula.blogspot.com/2010/11/ac-mizal-akta-jualan-langsung-1993-dan.html

Blogger said...

susah sgt ke nak paham pasal Konsep @ plan Marketing MLM nih??..

beli barang+yuran ahli = 1k

cari 2 orang bawah dapat komisyen 500 setiap seorang...

jadi org memula dapat 2k la kan... maka duplicate je la.... samapi ntah berapa level....

barang tak jual lagi tu.... tp dah dapat untung.. kalau tak dapat orang... maka cari lah sampai dapat....

so apa barang yg dijual?.... DAPAT DUIT DARI HASIL YURAN KEMASUKAN ORANG BARU JE....

macam jual orang la plak.... barang tu hanya nak mengaburi mata orang je....

ntah le orang melayu nhi... susah sgt nak paham...

bila dah kene tipu.... baru la tersedar... lepas tu ada lagi MLM lain... masuk lagi.. kene tipu lagi.....

Malang La Melayu........

guna duit tu buat modal jual air soya kat pasar malam pun boleh untung.. jgn jual kat pasar MLM udah le....

dotblogspotdotkom said...

ini le balasan nak kaya cepat..... samada ac @ yg ngikut nye.... sama je.... 2² nak kaya cepat.... kabur dengan RM-Ringgit Malaysia.. bukan Rosmoh Mansur yee....

rakyat dari negara lain berpusu² dtg malaysia.... bekerje.... cari duit.. kata mereka... malaysia lombong duit.... tapi orang melayu kita p buang duit....

ayat org MLM nih sgt sinonim...

ORANG MELAYU NAK BANTU MELAYU

maaf tulis la... jarang sgt orang melayu kalau dah jadi JUTAWAN tu nak bantu bangsa dia sendiri.... memusnahkan tu lagi ada....

dan yang lagi aku nak GELAK TERGULING² ialah....

bila ada MLM lain tumbuh... depa yang dah dapat musibah nih.. join lagi.... yang nih aku nak cakap PADAN MUKA!!!... BODOH PIANG!!!.. sekali dah terkene... buat mende yang sama... tidak ke itu namanye BODOH!!...

belajar le dari kesilapan diri sendiri dan juga kesilapan orang lain....

so utk menambahkan AKAUN BUKU KANAN yang dah tertipu tu.... niat je la sedekah...... moga-moga dapat dijadikan tiket utk melintas siratulmustaqim.... @ diberatkan timbangan amal diakhirat nanti.... itu baru btl2 melabur utk jangkamasa pjng...

jangan sedey2...
yg mana berhutang.. bayar je la....
yang mana guna duit sendiri.... menabung semula....
yang mana pinjam adaik beradik.. sila la bayar balik... nnti putus kekeluargaan.....

bapaklu said...

Kepada Saudara/i Nor Effandy,

penah lihat senarai peserta dlm BUKU mana2 MLM yang kaut untung atas RM10 ribu sebulan? ada berapa orang?..

ada 20,10 mgkin 40 orang, mgkin bawah seratus orang,

abis, mana pegi yg lebih2nye,yang join MLM tu adalah dalam ber ribu2 orang..

jadi,

adakah semua tu akan dapat penuh impian mcm 10,20 orang tu?, seperti yang dicanang2kn oleh pihak MLM??...pasti tidak, cume 1% jer yang berjaya, abis 99% termasuk Saudara/i Nor Effandy join tu tak kuat usaha ke, atau ikut nasib?..?..

Kesimpulannye, MLM tu cume impian taikkucingg jee...

LOL!...

erniemusliana said...

sgt terbukti mende ni rubbish but still......*sigh
neway,haha sgt menarikk! ^^

Wan Gerrard said...

hehe terbaik la bro..~

apex said...

http://beautifulnara.com/ac-mizal-akta-jualan-langsung-1993-dan-akta-pemberi-pinjam-wang-1951/#more-8035

mmg sah2 kantoi mamat AC ni...hahaha

NaNa said...

this is awesome..keep it up dude...hehehe

Pen Merah Pen Biru said...

caya la.

Mr Ceym said...

keep it up bro aidid... kalau sape2 yang pro-mlm sini please la blah, cipta satu blog sendiri cerita kebaikan MLM k... jangan nak nafi tulisan aidid kat sini okeh.. sini untuk yang against mlm.. yang nak sokong2 mlm nie kalau nak bagi teguran ke, tolong la, benda dah terbukti btk keburukan... cuba buat blog kebaikan MLM, boleh dapat banyak mana kebaikan? setakat nak kaya copat baik ikut bapak aku suluh sotong kat pantai cenang la.. sotong dah naik harga cam getah.. tambah2 musim banjir.. pergh masyuk

HM Khan said...

salam aidid..saya terharu kaji selidik aidid yang selongkar penipuan besar2an oleh mereka tak bertanggungjawab tak henti2 kaut keuntungan..cume minta aidid tolong banyak tulis kot bahasa malaysia..makcik2 pakcik2 pun boleh paham lebih lagi..terima kasih :)

diyana said...

.
assalamualaikum.. saya sekadar berkongsi pendapat. "YAHUDI kita tidak dapat lari." Mengapa kita tidak dapat lari sebab kita telah diasuh dari kecil lagi untuk memandang remeh isu yahudi yang dibangkitkan. Kita selalu mengatakan benda itu sudah terbiasa dengan diri kita. Dek kerana itulah mengapa kita mudah jatuh dan terpengaruh dengan anasir luar. contohnya jika anak kita mendengar muzik atau mengunjungi konsert-konsert hiburan artis luar negara maka kita tidak mengambil kisah dan mengatakan bahwa biarlah, sekali-sekala sekadar mengisi halwa telinga. Kita sendiri yang suka membiasakan diri kita dengan isu sudah terbiasa. melalui keterbiasaan inilah penjajahan psikologi dilakukan oleh golongan barat xlain xbukan untuk menjajah minda kita.
hasil idea , benda yang baik dan boleh dibuat kajian lagi untuk memperindahkan agama dan bangsa kita mengapa perlu dipejam mata. sedangkan mereka juga mencedok ilmu-ilmu dari ahli bijak pandai Islam sperti ibn sina, al-razi. YAHUDI adalah bangsa AUTA.sedangkan nabi sendiri pernah mengatakan carilah ilmu sampai kenegri china. bukan sekadar bermaksud ambil flight ke china dan belajar di sana. tetapi juga bermaksud belajarlah cari lah ilmu dimana2 sahaja walau berlainan agama dan bangsa.
Bagi saya susah saya nak jumpa MLM yang dijalankan untuk kebaikan bersama. Saya sendiri sudah berpengalaman mengikuti kawan-kawan yang sangat-sangat terpengaruh dengn MLM. semuanya kerana duit. Akhirnya tanah tergadai, duit lesap. syarikat bangkrap. orang atasan awal lagi sudah cabut tetapi yang bwahan merasa perit teramat.
MLM terutama sekali ni secara jelas ditubuhkan oleh saudara seislam kita untuk merosakkan saudara seislam kita sendiri. mengaut keuntungan yang tidak setimpal. bagi yang berada di atasan memang seronok berkempen. ramai-ramai masuk. dapat modal cepat.yelahh kempen kuar air liur je. tapi yang masuk ,duit yang lebat. duit yang lebat nilahhh secara terang-terangan diambil daripada sikap yahudi tetapi kita lagi zalim dari yahudi ,demi mengisi perut, kita rela bangsa sendiri punah ranah untuk diri padahal sama-sama berjuang.
Yahudi kenyang bersama bangsa dia. kita bangsa peduli apa asal perut aku penuh!

arnab said...

Semua MLM adalah berasakan sistem PYRAMID tak kira ada penasihat Syariah ataupun tidak!

gloryahatty said...

System pyramid yang menyusahkan dan menjengkelkan... saya pernah hampir diracun budak MLM (Ladzo) pehhh!!! nasib baik mak aku sedarkan aku balik... kalau tak nth apa yang aku dah buat demi nak bayar duit masuk ladzo tuh.....

membe aku sampai jual rantai arwah mak dia ngn laptop yang dia dapat dari sumbangan org ramai (sebab dia anak yatim piatu) last2.. apa yang dia dapat? habuk pon takda bukan kata pulangan ribu riban..... seposen pon takda beb!

adoiyai ahli2 MLM.... korang ni memang ni impian akhirat korang apa la ye? kat dunia memang la tecapai jadi kayooooo.... tapi kat alam barzakh? astagfirullah....al azim....

~fadz~ said...

salam bro aidid..
saya nk tnya pasal svr..adakah tgolong dlm mlm gak..

opisboi said...

para penguasa MLM adalah jelmaan terdiri daripada pengikut setan-setan kecil & yahudi laknatullah.

Izaham said...

kehkehkehhh...padan muka ko AC MANGKOK! sekian.

Republic Aku said...

tersenyum lagi....mmg dia kaya dgn plat number ACC 1.....tunggu dan lihat ...BKB!

Firuz Izzudin said...

mcm2 la korg ni,xde keje lain ker setan2 sme?? lantak dia la nak kencing ker apew,hidup diew senang gak,dari pada pandai cakap tp hidup merempat,nak bayar sewa rmah @ installment kete pn gagap..itu cara dia ,korang buat lah cara korang,aidid ni mcm org kampung la suke jage tepi kain orang,jage hal sendiri la weyyy!!

Firuz Izzudin said...

info pasal adolf hitler pn x betul,bukak buku dan kaji dulu,ni sme agenda freemason @ illuminati..yahudi yang haprak tu gune fahaman zion,kalo xde adolf hitler n perang dunia ke-2 xde la tubuhnya negara israel tuh yer kwn2..kurang skola agaknyer korang ni : P

Aidid Mu'addib said...

Woi anak sakai... bahalol pundek gilabab macam cibai. Kalau dah ada org nak mengencing org Melayu - biarkan aje ya dik? Supaya tak jaga tepi kain org? Apa punya sengap-bingai punya pemikiran mala'un la ko ni dey? Fucking asshole punya emak-bapak mengajar anaknya macam gini... useless satu sen tarak guna budak sekor ni... dapat ajaran low kualiti dan sekarang membesar jadi org yg kepundekan macam pundek... satu lagi generasi fucking asshole yg dumbass.

Hitler what the fuck bahalol woi? Pum pang pum pang cakap merapu Zion kejadah... perang dunia kedua wadehel? Haiya... baru aje bersunat dah rasa macam diri tu ada barang macam Peter North... gila babi punya barua perasan mengalahkan babi gila... Bukak buku? Ko tahu ke buku tu apa? Ko ni nampak macam tak pernah bukak buku aje dik oi... pemikiran ko tu pun macam tak abis sekolah aje wei... tak boleh bawak eh? Not everyone can samdol... what to do?

WHAT A USELESS FUCKING SHITE THIS ONE!
Adik AC Mangkuk Hoyon kut... elok humban dalam lubang jamban. Biar mamp... selamat takde generasi Melayu sebegini punya kualiti selepas ni... what the fuck punya bingai anak sakai yg ini.

Kopi-Pasta said...

Firuz Izzudin said...
"mcm2 la korg ni,xde keje lain ker setan2 sme??"

Aku yakin ramai yang berniat ikhlas untuk menyedarkan orang lain dalam blog ni, tapi ko panggil diorg setan.

"lantak dia la nak kencing ker apew,hidup diew senang gak"

Hahaha...memang senang la hidup ko bro. Xpayah risau org lain kene kencing. Entah2 mak ko kene kencing pun ko wat tak tau je. Janganlah macam ni bro, walaupun kita tak kenal org tu tapi kene tolong gak, kene sedarkan org yang tak sedar dia kene kencing. Itu baru la hidup bermasyarakat. Satu lagi, Yahudi membenarkan kaumnya mengencing org lain selagi orang tersebut bukan org Yahudi. Jadi, orang yang sanggup mengencing kaum sendiri ni lagi teruk akhlaknya dari Yahudi.

ps: suke betul budak2 zaman skang ni tambah "ew" kat hujung perkataan. Nak cakap xsekolah, tapi ngaku ada sekolah. konpius aku...tak matang langsung...

Aidid Mu'addib said...

Oh yew... lupa pulak. Yg ada hujung "ew" itu... saja2 ajew bebudak Melayew sebegitew nak kasi tahew org lain yang dia nya bahalol dungew..... yea babew!

azwan said...

Firuz yg simple dan bercita2 tinggi..

Betolkan kepala bahlol ko tu sebelum nak bercakap kat sini cikai. Setakat bahlol useless mcm ko nak bertekak kat sini? get lost la fuck.

Firuz Izzudin said...

nak betul atau menegur kesilapan org bkn mcm ni cara nye bruk2 sekalian,ini dah tahap meng'aib'kan individu tersebut serta berniat ingin menjatuhkan seseorang,ko ni aidid dak bwh umo ker? aku tgk cam x matang jer..ker ko spastik? terencat akal or down sindrom tahap tujuh petala bumi? sedarlah wahai setan2 sume,mangkuk hayun ni ada agenda lain,jgn menyokong si 'dajjal' ni dengan membuta tuli,siasat dlu adakah perkara yang beliau lampirkan ini benar atau sebaliknya..aku sikit pn x respek ngan lu aidid,kalau berani tunjuk kan muke ko yang x brape nak ensem tu..berani kerana benar!! orang yang bersalah jer berselindung disebalik 'gua' nya,dan mencari kesalahan serta kesilapan individu lain,aku x kisah kau otai blog ker ape ker,tp aku x suke cara ko..aku akan respek ko bila ko respek hak orang lain..ko xlayak digelas manusia,tp cuma syaitan yang bertopengkan manusia dengan niat menghasut dan menutup rezeki orang lain,kau kena ingat rezki tuh datangnya dari Allah swt,kalau betul la si AC tuh menipu,biar Allah sahaja yang menghukumnya,kau bukan sape2 aidid..cme manusia yang kesunyian dan cuba mendapat simpati orang lain,sedarlah wahai sahabat2 sekalian..buka mata @ minda dia ni bukan orang baik..

Firuz Izzudin said...

aku nak tgk bape jauh kau boleh pegi aidid dengan cerita kau yang berbaur fitnah dan menjatuhkan orang lain ni..ko ingt ko hidup brape lame kwn? ajal ni kita x tau,sudahkah kau meminta maaf pada org2 yang pernah kau sakiti? aku simpati ngan nasib kau aidid..bertaubat laa,belum terlambat lagi,ko ingt ngan blog ko ni bleh bawa kau ke syurga Allah ker? Hentikan la sme perkara yang takde maksud ni @ xde faedah..kalau kau bosan pegila cri keje parti time sebagai sekuriti..kalau kau nak tau sistem piramd ni bkan sahaja ada pada MLM,tp memang dah sebati dalam diri kita,bekerja makan gaji juga spt sistem MLM,ade org ats serta downline nye,dalam keluarga juga begitu,ada mak ayah,anak2 cucu cicit..bnda ni kita x dpt nak elak k,itulah kitaran manusia sejak azali..piramid hanyalah susunan,abis tuh kalo kau x susun ke bwh,ko nak susun kemna? atas ?tepi? kiri? kanan? ko rekalah satu bisnes yang menggunakan konsep geometri yang lain,mcm segi empat tepat ker,bulat ker..aidid2,aku kelakar tgk kau sbnrnye..aku ngan member2 ak ketawa jer kt sni..hahahahha

Firuz Izzudin said...

Kalau aku jadi AC tuh aku xkan tunduk n takut orang mcm kau,tp aku cabar kau!! mcm mana ko mencabar hak orang lain tp mcm tuh la aku akan cabar ko balik..sekurang-kurangnya bisnes2 MLM ni buka peluang pada sme orang untuk mencari 'income' lebih,kerana ramai pada kita yang kerja makan gaji x ckup..lain lah kau an? gaji bsar konon nyer berlagak,bongkak,angkuh..leh bwk mati ker duit kau tuh mr.aidid? ker ko nak dikebumikan mcm cina? leh aku bakar kan duit kertas kt kau byk2 skit,: ) aku x nafikan byk bisnes MLM ni yang SCAM..tp kau kena ingt x sume ok aidid,masih ada lagi biz MLM kat luar sana yang relevan dan bukan SCAM,aku sokong perjuangan ko ni..tp biarlah kena ngan cara dan tmpatnya,hormat menghormatilah sesama kita..jganlah rasa diri tuh 'gah' jalan bukak kepak mendada..hahahahaha aku berjaya menjatuhkan 'artis' chowkia mcm AC mizal dan ramai lagi..sedarlah aidid..kalau cara kau betul knapa rmai yang nak menegur n x berpuas aty? ambil wuduk solat n isgtifar byk2 aidid,insyallah Allah tunjukkn jalan untuk kau..amin

Aidid Mu'addib said...

What the hell?
Fucking asshole punya budak hingusan yg ini...
Woi dengar ni - Kalau AC Mangkuk Hayon nak merompak dan menyamun org Melayu, mamat sakai ni cakap, biarkan aje Allah yg hukum, aku dan korang semua jgn masuk campur dan aibkan si mangkok hayon tu pulak... bukan hak kita, katanya...

Gilabab sasau macam babi gila anak hindu yg ini... off-topic bagai nak rak. Tak kose aku aih nak sambung apekejadah dia tulis lepas tu.. Fuck man! Bahalol macam ini pun ada wujud ka? Patut la AC Mang boleh buat bzns skim piramid dia... anak sakai betul. Adik AC Mang la ni erk? That means AC Mang pun sakai jugak la eh?

Aku rasa Forrest Gump lagi cerdik dari mamat ni...
FFFFFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
HAHAHAHAHA... hancus baghal sekor neh...
Apew kejadew lew mat rempit IQ tahap lembew gila babew punyew dungew....

Firuz Izzudin said...

What the hell?
Fucking asshole punya budak hingusan yg ini...
Woi dengar ni - Kalau AC Mangkuk Hayon nak merompak dan menyamun org Melayu, mamat sakai ni cakap, biarkan aje Allah yg hukum, aku dan korang semua jgn masuk campur dan aibkan si mangkok hayon tu pulak... bukan hak kita, katanya...

Gilabab sasau macam babi gila anak hindu yg ini... off-topic bagai nak rak. Tak kose aku aih nak sambung apekejadah dia tulis lepas tu.. Fuck man! Bahalol macam ini pun ada wujud ka? Patut la AC Mang boleh buat bzns skim piramid dia... anak sakai betul. Adik AC Mang la ni erk? That means AC Mang pun sakai jugak la eh?

Aku rasa Forrest Gump lagi cerdik dari mamat ni...
FFFFFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
HAHAHAHAHA... hancus baghal sekor neh...
Apew kejadew lew mat rempit IQ tahap lembew gila babew punyew dungew....

ini ker orang yang korang agung2 kan?? hahahahha,mmg nak stupido nyerr bkn main melenting bila orang kutuk dia,haa sakai mcm tuh la orang lain rasa,amcam? ada umphh x?? hahahahhaha

Firuz Izzudin said...

sekurang-kurangnya AC mizal x menyorok baii,walaupun dia tipu org!! hahahaha,daripada hokk ni..duk menyorok mcm kucing tino pe psai?? ada 'cuak' ker..buatlah satu artikle baru dan post kan,kebenaran tentang aidid si 'dajjal' jantinanya masih diragui? hahahahahha..

Aidid Mu'addib said...

Sapew yg diagung2kan tew brew? Dan sapew pulak yg melenting tew samdol? Ada bunyew macam akew melenting kew? Kew ni org pertamew yg kutewk akew kat blog ni kew ngok?

Dey sakai... jangan perasan la dol... free-free nanti kena belasah dgn readers lain.... hahahaha! Aiyeewww... ini mamat betul2 ada something wrong. Ada loose screw erk?

Ada eewwphh ke takdeew? What the fuckew?

Firuz Izzudin said...

kau xnak ban aku ker aidid? nnti rosak lak blog ko yang 'lawa' ni dengan comment2 aku :P

Firuz Izzudin said...

ingt aku tkut ker kalau reader2 lain nak attack aku? so what..silakan laa wahai balaci si 'dajjal' aidid n the gang..korang kn sme hebat2,terpelajar,berbudi bahasa..orang 'islam' kan?? so,wadefakk..silakanlah wahai setan2 sme..

Rose said...

Firuz Izzudin,
Dik, kesian akak baca rintihan adik ni. Nape, cita2 tinggi adik nak jana pendapatan secara online dan bisnes sendiri terjejas sebab blog Aidid ke?

Komen adik pasal makan gaji macam piramid, sekaligus menunjukkan yang adik ni tak berapa paham sebenarnya. Adik Firuz, akak rasa patut baca lebih mendalam lagi...

Adik ni nak masuk AC living large ke? Adik peminat setia AC yek? Kem salam kat AC..

cek chun said...

kakakakakakahh..
budak baru mumayiz rupanya..
kona merata.. mula-mula maki. lepas tu dok insyaallah..

ko baru buat belog ye dik? nak bagi ramai orang serbu belog kau ker dik?

ko suka ehh AC menipu secara terang-terangan? kira dia ada value le sebab buat keja terang-terang macam tu eh?
cer citer sikit..

Rose said...

Oh ya, adik kan suka baca buku yang mempunyai pengetahuan dan nilai ILMU yang tinggi...

Leh citer apa buku2 yg adik baca? Kongsi ler..

Firuz Izzudin said...

takde maknenyer aku nak cri trafik murahan kt sni,aku x ajak sape2 pn nak usha blog aku,tu hak msing2..aku kn x sehebat korang sme 'blogger' so what? do i really care? hahahahahhaha

Firuz Izzudin said...

buku tentang aidid si 'dajjal' cerita baru ni,ada jual kt bookstore 'haprak' berdekatan.. : )

Aidid Mu'addib said...

Dear anak sakai...
Boleh ban reader eh? And if possible... for what purpose dol?
You're entertainment beb... dontcha realized that by now?
You kind... with that IQ level... had came and went in this blog man...
Who do the fuck do you think you are anyway?
You're just a useless retarded shite... get that into your head.
And your own blog is shitty and sophomoric... realized that too.
Dumber than a bag of hammers, this one...

Faham dah dewl?
Apew yg ko tulis tew, ramai org lain dah tulis dulew...
You can fuck yourself with a broomstick... for all I care.

Rose said...

Oh, adik Firuz ni pun peminat pelem Melayu...tengah cari bakat untuk pelem LEFTWINGS 2011. Patut la sayang ngan AC...anak seni la katakan...

"Ai tak rela yu wat cam ni Aidid, ai tak rela!!!!"

Amacam, leh tak akak masuk ujibakat tersebut?

Firuz Izzudin said...

aidid,ade aku kesah ker? hahahaha..mamat ni mmg terencat akal betol r,hobinya mencarut,mengencing dan segala mcm men lagii..get a life laa dickhead!!

Firuz Izzudin said...

kepada supporter 'dickhead' ni aku x kisah ape korang nak ckap,truskan la menyokong si 'dajjal' ni,kiamat pn nak dekat biasa la tuyh sure pengikut2nya da 'ready' nak menunggu al masih si dajjal ni..last word kpada sme sakai2 laut kat sni,bolehh jalann daaa.. : )

cek chun said...

kakakakakah..firuz..firuz..
batang baru mula nak belajaq tegak, sudah pandai menjolok merata..
yu ni...
noti tau...
puk kangg...

Rose said...

Ok, babai adik Firuz...

Ingat yek, kerja makan gaji, walaupun boss kat atas, ramai pekerja, tu bukan cam skim piramid.. Lepas wat pelem, dan dah baca buku yang mempunyai pengetahuan dan ILMU yang tinggi, sila-sila la terjah lagi...

Aidid Mu'addib said...

Like I said... this sakai boy has got some screw loose in his head... He kept saying things that apply back to him.
1. Buat blog macam cikai... nobody's interested dol.
2. Attack aku kat sini, tapi cakap macam a real retard.
3. Cakap aku mengencing, tapi sejak bila aku ada buat skim piramid atau MLM? AC Mizal abang sakai ko tu dik yg mengencing org Melayu besar2an - dan pulak, dah lingkup pun skim piramid AC Mangkuk Hayon tu dol - in case ko duduk kat hutan belantara dalam 6 bulan ke belakangan ni, dan tak tahu benda ni dah berlaku.
4. Aku cakap aku tak kesah apa yg dia tulis - dia balas balik "aidid, ada aku kesah ke?" What the fuck punya IQ mat rempit yg ini? Kept repeating what other people said...
5. Yg nak defend pengamal skim piramid tu... apekejadah haramjadah punya Islam ko ni samdol?

Akhir sekali...
Datang2 la selalew ke sini dewl... kasi hiburkan kami di sini dgn komentar2 yg bahalewl dan macam samdewl tew... yew firuzew izzudinew? Jgn malew malew yew....

Bomoh Hujan said...

ada anak ikan host rancangan maharajalawak mengomel kat sini ker?

Kopi-Pasta said...

Just a typical MLMmers...very sad...

azwan said...

Cis? aku terlepas? apesal takde sape2 sound aku?

cek chun said...

dari tadi aku kasi smoke signal kat hg wan.. tak nampak ka..iskkkkk

Kopi-Pasta said...

Organisasi syarikat "mungkin" ada bentuk piramid tapi tak boleh panggil SKIM piramid. SKIM ni dari perkataan SCHEME. Cuba cari ape maksud SCHEME tu dulu baru komen.

Rose said...

Azwan, bak mai pager number hang.. kalau ada terol, leh beep beep... hahaha, tapi budak tu hingusan sangat, nangis kalau Wan marah..

azwan said...

Budak, ko bernasib baik aku takde. Meh aku tgk komen ko satu2 budak..

nak betul atau menegur kesilapan org bkn mcm ni cara nye bruk2 sekalian,ini dah tahap meng'aib'kan individu tersebut serta berniat ingin menjatuhkan seseorang,
--> sampah, kalau ko btol2 paham tujuan blog camni bukan utk tegur sampah2 macam ko dey. Ko tu dah hitam macam pantat kuali, takde sape kat sini kisah sampah. sampah utk diludah, dikeji, dipijak2 kasi terkeluar burit. takde pasal nak respek MLMers. nampak sgt ko tak paham sistem mlm ni camne. mengagungkan penagih dadah tau tak.

ko ni aidid dak bwh umo ker? aku tgk cam x matang jer..ker ko spastik? terencat akal or down sindrom tahap tujuh petala bumi?
--> ape ko merapu ni bai. cakap petala2 konon nak nampakkan sgt ko ni power. ape ke bodohnye, mak salah didik ke? tak kasi ko breastfeeding ke? sape pedulik pun aidid xmatang, terencat? kitorang sini tgk fakta je bai. critical bai. tau nilai mana baik buruk. yg ko kesah pasal carut marut jek, ilmu2 sains dah sah2 ko bodoh, gampang dulu ko taknak blaja. fadan muker tak paham.

sedarlah wahai setan2 sume,mangkuk hayun ni ada agenda lain,jgn menyokong si 'dajjal' ni dengan membuta tuli,siasat dlu adakah perkara yang beliau lampirkan ini benar atau sebaliknya..
-->siasat? ko kalau macho sgt budak, bagila hasil siasatan ko tu, ilmu2 ko tu bai. takdela nak memekak tak tentu hala. ape benar, ape yg salahnye? ape agenda aidid? aku tak tau...bagitau bai.

aku sikit pn x respek ngan lu aidid,kalau berani tunjuk kan muke ko yang x brape nak ensem tu..berani kerana benar!! orang yang bersalah jer berselindung disebalik 'gua' nya,dan mencari kesalahan serta kesilapan individu lain,aku x kisah kau otai blog ker ape ker,tp aku x suke cara ko..aku akan respek ko bila ko respek hak orang lain..
-->Ko respek sgt MLM kan? ko respek penagih dadah bai? Ape ko janji dgn downline bila masuk MLM? bila downline gagal, salahkan downline, janji bukan main. tu yg ko respek kan? penyangak, penipu, penyonglap. ko syaitan ke budak?

ko xlayak digelas manusia,tp cuma syaitan yang bertopengkan manusia dengan niat menghasut dan menutup rezeki orang lain,kau kena ingat rezki tuh datangnya dari Allah swt,
-->Amboi2, dah sebut nama tuhan, konon ko jadi sentiasa baik la ye cibai? Buat MLM cara menipu org, tak pulak kait dgn syaitan, tak pulak sebut nama tuhan. otak dah mereng ke budak? benda yg dah tak betol, memang patut ditutup rezki terus. tu taiko2 MLM tu, patut disula, buritnya kasi anjing dan budak sekor ni makan.

kalau betul la si AC tuh menipu,biar Allah sahaja yang menghukumnya,
-->memang biar Allah hukum dia! lagi bagus kalau kita tambah sengsara dia kat dunia. dah buat dajal cilakak punya AC, senang2 pakai bently? org lain kering poket.

kau bukan sape2 aidid..cme manusia yang kesunyian dan cuba mendapat simpati orang lain,sedarlah wahai sahabat2 sekalian..buka mata @ minda dia ni bukan orang baik..
-->Aidid penagih pun aku tak peduli bai. fakta ok...fakta...

azwan said...

Lagi ni sampah..

aku nak tgk bape jauh kau boleh pegi aidid dengan cerita kau yang berbaur fitnah dan menjatuhkan orang lain ni..ko ingt ko hidup brape lame kwn? ajal ni kita x tau,sudahkah kau meminta maaf pada org2 yang pernah kau sakiti? aku simpati ngan nasib kau aidid..bertaubat laa,belum terlambat lagi,ko ingt ngan blog ko ni bleh bawa kau ke syurga Allah ker? Hentikan la sme perkara yang takde maksud ni @ xde faedah..
-->Mane fitnahnye. cakap beria-ria, kononnya ada isi. mana fitnahnye bai. mana bai. cuba sebut satu fitnah. leh gak aku pelangkung aidid ni. mane fitnah bai. kalau blog ni leh bawak SEORANG manusia mengelakkan diri dari masuk MLM, tu dah kira kejayaan besar. tengok tu budak, preventive measure. golongan hingus hitam pantat kuali macam ko tak tergolong fuck. ko teruskan pakai gelang kat kote, jadi peter north ok.

kalau kau bosan pegila cri keje parti time sebagai sekuriti..
-->Cilakak punya budak tak sekolah. sekuriti tu lagi mulia dari skim piramid ko bingai.

kalau kau nak tau sistem piramd ni bkan sahaja ada pada MLM,tp memang dah sebati dalam diri kita,bekerja makan gaji juga spt sistem MLM,ade org ats serta downline nye,dalam keluarga juga begitu,ada mak ayah,anak2 cucu cicit..bnda ni kita x dpt nak elak k,itulah kitaran manusia sejak azali..
-->gila babat punya punya rojak campur aduk sumer skali. ni IQ dah kire negatif 80 ni. bapak bodoh, bodoh pun tak macam bapaknye. basic MAKNA PERKATAAN STRUKTUR DAN SISTEM pun taktau. giler ape? biar betol aku bace nih. awat ke jadah ade melayu camni. belajar dari cipan kah? sekolah kebangsaan cipan?

piramid hanyalah susunan,abis tuh kalo kau x susun ke bwh,ko nak susun kemna? atas ?tepi? kiri? kanan? ko rekalah satu bisnes yang menggunakan konsep geometri yang lain,mcm segi empat tepat ker,bulat ker..aidid2,aku kelakar tgk kau sbnrnye..aku ngan member2 ak ketawa jer kt sni..hahahahha
-->HAHAHHAHhahahHAHAHAHAA...ko yang lawak bai. Cervix aku terkeluar bai gelakkan ko ni. campur aduk tahap dewa. tu ade beg sekolah belakang ko tuh, ape kate ko hempuk kuat2 kat cervical spine ko. mane tau terbijak sket..

azwan said...

Sampai lagi ni..

Kalau aku jadi AC tuh aku xkan tunduk n takut orang mcm kau,tp aku cabar kau!! mcm mana ko mencabar hak orang lain tp mcm tuh la aku akan cabar ko balik..
-->Cabar mende, blogger will remain as blogger. AC buat keja sampah haram, sure kena punya. artis otak mmg low class gitu, buatpe cabar2 badut gitu. bodoh namanye.

sekurang-kurangnya bisnes2 MLM ni buka peluang pada sme orang untuk mencari 'income' lebih,kerana ramai pada kita yang kerja makan gaji x ckup..lain lah kau an? gaji bsar konon nyer berlagak,bongkak,angkuh..leh bwk mati ker duit kau tuh mr.aidid? ker ko nak dikebumikan mcm cina? leh aku bakar kan duit kertas kt kau byk2 skit,: )
-->buka peluang pada SEMUA atau SESEKOR orang saja? dah buta hati budak. berape ramai downline ko yg dah kaya? 2 dari 16? yang 14 tu jadi ape? jadi loser macam ko kan. peluang ape yg ko cakap nehh???!! peluang bagi semua org bangkrap. yg gagal tu sendiri yg salah yek? mase suruh join bukan main lagi. sanggup cuci bontot la. sanggup berkorban sehati seburit la. sanggup mandi sama2 la. sanggup sanggup sanggup sanggup!! semuanya sanggup!! dah gagal ko biar, yg dapat modal cakap degar2 pasal income. low class punya budak. sah2 agamanye MLM. Makan gaji tak cukup kalau ko beli beg LV, Chanel tiap2 hari bai. lifestyle lagak org kaya. ko dah pakai beg sekolah camtu, buat cara org takde duit la fuck.

aku x nafikan byk bisnes MLM ni yang SCAM..tp kau kena ingt x sume ok aidid,masih ada lagi biz MLM kat luar sana yang relevan dan bukan SCAM,
-->please please please bagitau yg ni. aku teringin sgt sgt sgt sgt nak tau. pleaseeee...

aku sokong perjuangan ko ni..tp biarlah kena ngan cara dan tmpatnya,hormat menghormatilah sesama kita..jganlah rasa diri tuh 'gah' jalan bukak kepak mendada..hahahahaha aku berjaya menjatuhkan 'artis' chowkia mcm AC mizal dan ramai lagi..
-->tetibe nak sokong plak. konon jadi matang plak. ni ayat budak2 sekolah. hahahaHAHAhaha. AC Mizal memang patut dijatuhkan setelah ramai ditipu dengan gelangnye dipakai di kote. Sampai rosmah dan khai pun dah lari.

sedarlah aidid..kalau cara kau betul knapa rmai yang nak menegur n x berpuas aty? ambil wuduk solat n isgtifar byk2 aidid,insyallah Allah tunjukkn jalan untuk kau..amin
-->mana lagi ramai, yg tak puas hati ke, yg puas? ko ade statistik? tolong bagi bleh? ke ko cakap ikut ketiak? last2 sebut nama tuhan..haiyoooo..kiranye ko tersangat2 betol laaa aaii. eiii budak ni. terus imej nye bapak baik, yg carut2 salah sgt2 la ai.

ghadenz said...

LOL...hahaha...lawak siot bdk virus(kalau indon sebut firuz)...beliau br perasan kewujudan blog ni ke sampai membebel gitu sekali. Bersemangat waja gitu mempertahankan AC n para2 sakura MLMmers. Sekali baca bebelan mabuk si virus ni macam tulisan si 'DONUT' je atau lebih mesra SUTUN. dua kali..sumpah aku taknak bca..
Firuz, takder makne nyer komen2 ko tu nak merosakan Blog ni waima ko tu Virus paling DANGEROUS penah diciptakan di planet ini..(adeh aku pun dh mula mengomen mcm org mabuk jgk ni)
apa pun, MR AIDID n MR AZWAN jgn layan komen virus2 seperti ini..buang masa. nampak sgt hingus hijau masih menyumbat di lobang hidungnya sekaligus menyekat saluran penafasan membuatkan dia tidak boleh membezakan mana yg betul dan yg salah.
MR Aidid teruskan perjuangan anda!!!

azwan said...

ingt aku tkut ker kalau reader2 lain nak attack aku? so what..silakan laa wahai balaci si 'dajjal' aidid n the gang..korang kn sme hebat2,terpelajar,berbudi bahasa..orang 'islam' kan?? so,wadefakk..silakanlah wahai setan2 sme..

-->Hohoho...tu dia. dah sebut2 nama tuhan, suruh sembahyang solat bagai, datang dengan imej terbuka dan baik...leh plak cakap org setan. autofellatio ke beb?

http://firuzizzudin.blogspot.com/
-->Ni blog ape neh? aku try gak cari benda2 menarik, tp sampah je sumer. nampak la kenaifan ko taraf mana. dahla budak, buat malu melayu jek...

azwan said...

Oit ghadenz, saje jek aku geram. sib baik anak aku tak tolol cam nehh..

Rose, aku tak practice lagi dah. pager takde. lama sudaa. keh keh keh..tara best la ini macam, aku tertinggal bas lagi.

Rose said...

Hahahaha...gelak guling-guling ai baca komen balas Azwan...seriously sakit perut ai...Ni mesti Wan kegersangan terol, sebab tu layan si Virus nie...kalau ada terol berquality, mmg x pandangnye...

Rose said...

Tu la Azwan, buatla fb...leh contact time ada terol..

cek chun said...

bz lagi ka wan
dalam hati aku dok tunggu hg mai datang maki je..
tak larat aku nak menaip elok-elok dah..
budak2 macam tu elok dibrainwash oleh hg jer

azwan said...

Bole la bz. dah lame takde trol yek.

Sakit mata aku tgk budak Melayu seteruk tu. hape kebenda la semuanye tunggang terbalik. salah konsep dan konsep salah. ntah hape2 dia belajar dulu.

Aku takde FB. Perlu ke FB? keh keh keh...

Bile nak kluar HPA nih..

sya fiq fox said...

damn ter'miss' maharaja lawak.. kesian budak ittew.. 1st class clown with a full credential to be a complete moron..

Bomoh Hujan said...

mana anak ikan gapi ac mangkuk tu... senyap dah ?? dok dalam botol ada anu???

Firuz Izzudin said...

bila masa lak aku sokong AC ni? menatang bisnes dia mcm mne pn aku x tau,aku ckap sal mr.aidid aka al-masih dajjal ni jerr..supporter ang bkan rmai mne pn,nak aku kumpulkan ker yang anti mr.aidid aka al-masih dajjal,jgan ingt sme orang sokong ape yang kau buat dan perjuangan kau yang sia2 ni,ape pn ade aku kesah korang nak ckap ape? hahahahahah..

Firuz Izzudin said...

tp satu jela aku suka sal ko ni al-masih,kau bagi makan cukup pada anjing2 kau ni yerr,sampai dierorg backup ko habis2..tido lena la kau kan al-masih,biar anjing jer yang buat keje,ko kasi tulang babun ker tulang dinosour? :P hahahahah

azwan said...

Babun pun tak sebodoh ko nak samekan sistem piramid dan struktur keluarga bai. ko bodoh sgt, judgement part tu pun tak betol. ape mak bapak ko bagi makan ni. part tu pun jelas2 bahlol bai. ade perasan tak kebodohan ko skang?

aku tgk blog ko pun nak muntah. satu substance pun tarak. zero knowledge. takda sapaa back up aidid la cibai. sumer sini anti MLM. ko mangkuk hayun perasan gempak sgt ke puki? kumpulkan la pro2 mlm ko kat sini.

Takpun ape MLM contoh yg ko agung2 kan sgt tu? cakap la..bagila substance. setakat pung pang pung pang tak payahla bai. org sini sumer deal dgn fakta, bukan sampah mcm ko dey.

struktur dgn sistem pun tak bleh nak beza. apa da bodoh tahap anjing. tgk muka pun macam tak habis skola ja. buat malu melayu. dah tau knowledge zero, ape kate ko berambus?

azwan said...

"kalau kau nak tau sistem piramd ni bkan sahaja ada pada MLM,tp memang dah sebati dalam diri kita,bekerja makan gaji juga spt sistem MLM,ade org ats serta downline nye,dalam keluarga juga begitu,ada mak ayah,anak2 cucu cicit..bnda ni kita x dpt nak elak k,itulah kitaran manusia sejak azali.."

Ni ape ko cakap nih? otak ko kat dubur ko ke? ape banding2 bahlol camni? tak kesian kan mak bapak ko ke buat contoh2 camni? ko sekolah kebangsaan ape bai? IQ ko taraf babun? buat malu la babun. Yg pro2 MLM pun tak buat perbandingan camni. ko perasan tak kebodohan ko skang?

azwan said...

STRUKTUR dengan SISTEM pun tak boleh nak beza. apa punya budak melayu laaa. Eiiii hampa betol aku. sah kena masuk darjah 6 balik babun nih.

STRUKTUR = SISTEM?

Kalau bentuk dengan struktur boleh la terima gak. Yang ni...

STRUKTUR = SISTEM?

Eii....pelik betol aku dgn babun nih. Jap..nak hantuk kepala aku kat dinding jap. dush dush dush! STRUKTUR = SISTEM? Tak paham gak aku! Iskkkk...

Firuz Izzudin said...

lantak kao la babun,asalkan kau bahagia disamping 'tuan' mu sudahlah,ape post terbaru mr.aidid? x sabar aku nak baca laa..: )

Firuz Izzudin said...

walaupn blog aku mcm tu ker,aku buat utk suke2,untuk diri aku..xde kna mengena ngan spe2,dan xde plak aku nak aib atau menjatuhkn spe2 kat blog aku tu,sbb bg aku rasa hormat pada orang lain 2 adalah tersgat penting,jgan rasa diri tu bagus baii,ko ni bkn sape2..belum tentu kau dipandang mulia didepan Allah,sepatutnya korang buat blog yang membantu bangsa melayu kita,dan jauhi perkara x berfaedah spt MLM la pe lancao sme 2,tp msalahnye korang sndiri dah tunjuk cth x baik pada adik2 korang..mcm mne ni bai?? educated ape lancao mcm ni,ayah aku 'someone' pn ade aku kecoh kerr ar labi??

Rose said...

Adik Firuz,
Kalau akak jual kelapa kat Kak Limah lima posen pastu Kak Limah jual kelapa tu lak kat Usop seringgit, tu kira sistem pyramid gak ke?

Kalau adik cakap ya, akak nak kenalkan adik ngan sorg lagi adik yg pemikiran sama dgn yu...Nama dia adik Yasser, abang dia Mr Freak...

Firuz Izzudin said...

ko kerja kt mne bai? pjbt perdana menteri ker,ko cari sape rizal mansor,ko tanye dia sape ngan aku?? menggelabah la lu ni mat..

Firuz Izzudin said...

whatever la akak 'rose' : )

Rose said...

Lagi satu, adik cakap:
bila masa lak aku sokong AC ni? menatang bisnes dia mcm mne pn aku x tau...

Laaa..tak tahu apa AC buat and camne dia conduct business dia, wat pe sokong berapi2...Len kali, kaji la dulu dik oii..

Rose said...

Wah, ayah adik Firuz somebody laa....

Ayah....ingatkan adik Firuz...Dik, kat sini lagi ramai somebody, take it from me, jangan nak berbangga dan menumpang nama ayah....malu la, especially anak lelaki..Earn it yourself!

Firuz Izzudin said...

tuh la ble org len comment nak 'sailang' jer keje,ni la org ckap bodoh sombong..sy cme ckap psal care dia x btol,cube kalu kamu ditmpt AC atau sapa2 yang telah dimalu dan diaibkn dsni,ape perasaan kamu yer cik 'akak' rose? jgn ckap yang kamu xde perasaan kerna kamu menjadi babun 'balaci' si almasih ni..

Rose said...

Camni la, boring main cakap2 je. Akak ni suka facts. Boleh bagi satu MLM yg adik Firuz rasa ok, serta alasannya.

Firuz Izzudin said...

sy x bangga dats why sy x penah mention sape my dad,but bro azman tu bermegah2 yer tntg diri dia..bagaikan dia 'tuhan' dan tau segala-galanye..jgn rasa diri tu sentiasa btul,kerana orang yang slalu merasa diri nye betol ada masalah pada 'hati' beliau,diharapkan saudara/saudari sempat bertaubat dan dirahmati Allah..amin

Rose said...

Firuz,
Cuba ko ditempat orang2 yg kena tipu bukan sahaja Wang ringgit tapi kesihatan jugak...Apa sangat kena aib..Ada tu pesakit kanser yg sanggup tak amek ubat doktor sebab nak amek ubat MLM, pastu Dari stage 1 yg kira boleh atasi kalau berubat ngan doctor jadi stage 4 yg dah teruk. Bila dah teruk, gi balik doctor...Tu apa perasaan orang2 camtu? Apa perasaan tukang jual, ada rasa bersalah ke x? Ke kira duit jer yg penting...benda2 camtu ko kena pikir..

azwan said...

Buatpe bangge dgn ayah ko. Ko tu yg mangkuk. apesal, panas bontot? ayah ko dah salah didik ko kan? dia dah bagi ko salah makan?

Sistem dan struktur pun tak boleh beza. tak kesah la ayah ko PM ke, tapi tu pun ko takleh beza, nampak la bahlol sgtnye.

hah..ape lagi tu..spin spin spin. ko benda basic pun tak boleh nak beza.

AC tu dah buat cilake la cibai. memang patut didedahkan. kalau ko dan ayah ko bagus sgt...HAAA BAGILA CONTOH MLM KO TU...cepat2.

Rose said...

Ko tengok lagi pakcik makcik kat kampung, bergolok gadai, mintak duit anak2 beribu raban, nak beli produk2 sampah.. Pastu bila tahu kena tipu...apa perasaan depa?

Orang yg buat pinjaman banyak, dengan harapan nak jadi businessman berjaya dlm MLM, last2 bankrupt, apa perasaan dia?

Apa sangat kena kutuk kat blog, blog ni sume berdasarkan facts. Ingat kitorg tak double check ke apa yg Aidid tulis?

Firuz Izzudin said...

abis tuh akak rasa apa yang korang buat kat sni betol?dierorg bleh buat pilihan k,cth if sy ade 1 produk sy cite la khasiat dia from A to Z tp sbnrnya produk tu x spt yang sy ckapkn,pembeli tu msih bleh membuat pilihan,dia paksaan dalam urusan jual beli kak,mgkin mcm pesakit diats tau yang dia xde harapan utk hidup or whatever but dia buat pilihan utk mencuba alternatif lain,itu hak individu kak..akak xleh larang sesiapa untuk menentukan jalan mne yang dierorg akan pilih..abis tu cuba akk jwb pertanyaan sy k,selain dri MLM ni ade ker cara lain untuk membantu atau peluang utk org melayu menambah pendapatan sampingan?

Rose said...

Azwan,
Tak kerja ke esok? Syok na layan Firuz...aku pun br nak tido...kena bedtime story dulu ngan bebudak..

azwan said...

o kerja kt mne bai? pjbt perdana menteri ker,ko cari sape rizal mansor,ko tanye dia sape ngan aku?? menggelabah la lu ni mat..

hahahaHAHHAHAhahahah...lu la menggelabah budak. bodoh nak mampus struktur dan sistem pun tak bleh beza. sapaaa rizal, ada dia type kat sini? kalau takda watpe aku kesah? sapaa dia? sulaiman akhlaken ka? nak saman ka?

Bodoh punya budak. taktau langit tinggi rendah. bagi contoh MLM ko cepattt..

Firuz Izzudin said...

dah la aku malas nak bertekak nan korang sme,aku respect korang sme sbgai abg n akak2 aku,kalau ade salah @ silap aku tolg maafkan..dan aku juga sudi memaafkan korang sme,biarlah kite dengan jalan msing2.aku doakan korang sme berjaya..

Firuz Izzudin said...

aku x layan MLM ni bro..dlu ade la join 2-3 bis sme nyer pn tersungkur..

Rose said...

Firuz, banyak lagi leh wat selain MLM. Business biasa ok apa...ramai kawan akak dok jual handbag via fb, masa kat uni dulu bebudak jual nasi lemak, buat proofreading, typing, macam2 boleh.

Memang la business biasa lambat masyuk duit....tapi at least tak de unsur was2..

Lagi satu, pasal pembeli Ada hak nak membeli, betul tu. Tapi ramai di antara kita (termasuk akak), susah nak say no, lebih2 lagi kalau family atau kawan baik yg pujuk. Tu dah terpaksa dah tu. And ramai penjual MLM dah di train baik punya supaya tahu camne nak pujuk pembeli (ni my fren yg dok wat MLM yg cerita...lain orang, dia guna lain tektik).

Barang MLM pun mark up gila2, berganda2 dr harga runcit. Pastu quality bukanla bagus sgt. Tu pun Firaz setuju ke?

Firuz Izzudin said...

cth nyer brg MLM ape yg akk ckap kn tu? gelang AC tuh ker,atau ade yang lain,tolg list kn kt sy brg2 MLM yg akk ckap mahal tu tadi..

Rose said...

One more thing, Firuz said
"bis tuh akak rasa apa yang korang buat kat sni betol?dierorg bleh buat pilihan k,cth if sy ade 1 produk sy cite la khasiat dia from A to Z tp sbnrnya produk tu x spt yang sy ckapkn,pembeli tu msih bleh membuat pilihan"

Yes, akak setuju. Hak individu. Sebab tu bagus ada blog Aidid ni, jadi pengguna boleh dengar dari dua belah pihak. Kalau dulu, asyik dengar yg positive saje dari penjual MLM, now ada cons dari blog Aidid (and others). Pastu pengguna boleh la gunakan akal untuk buat keputusan sendiri. Okla tu blog AM nie, maklumat tambahan.

Firuz Izzudin said...

tolg cri kan info sal 2 program ni friends2talk n clubautocash..

Firuz Izzudin said...

mgkin sbab baru msuk blog mcm ni kn,so tbe2 sy cm 'shock' r dgn pendedahan berani mati beliau,tp ape pn mulut dia agak 'laser' yer ..kne krgkan mencarut skit baru berkat info dan ilmu yg dishare..

Rose said...

Alahai si Firuz, pi baca entry2 AM yg lainla...Sume ada..Yg mahal2 contohnya Herbalife, Cordyjuize, Korset far infra red beautiful (x berapa ingat Nama), most of d products la mahal....Ada kopi mana tah harga beratus...

Akak mmg x ingat sgt nama2 produk ni, sbb byk sangat rupanya..Tapi tu la antara contoh2. Nak lebih lanjut lagi, baca je la entry2 AM, banyak tu.

Okla Firuz, boleh bincang di lain kali, akak nak tido..

Firuz Izzudin said...

clubautocash bru launch feb 2011,program pasif tanpa perlu menaja la,mule2 pakej yang ditawarkan dah cantik,modal rm250 dpt rm22.50 x 30kali pembayaran dpt rm650 mcm tu,pakej 2 rm750 dpt rm75.00 x 30 kali pembayaran dpt rm2450 mcm tu,tibe2 ari tuh sy 'usha' web depa,dah tukar pakej plak..basic $1000usd tah ape2 la dier ngarut smpai beribu-ribu usd modalnye..den lg satu leh tahan lame ker sykt ni? tau2 blum balik modal depa dah cabut..adesss

Firuz Izzudin said...

okeh akak rose : ) thanx for info kk..

azwan said...

Gilos budak manja nak mampos. pemalas nak membaca, dtg2 sound. ape ape...rizal mansor? gangster kampung pisang ke? ke one of zombie tu? Budak, semua org kat sini termasuk aku leh bantu clear mind ko yg berserabut tu. ni ko masuk rumah org takde adab. ptuii...

Rose, anak ko 12 orang ke? pandai ko didik babun sekor ni.

Aidid Mu'addib said...

Apew kew diskewsi itew masih belum abis kew gitew? Wadehel? Siap mention bapak haprak semak wadefak... aiyewyew bloodyfewl... who the fuck cares bapak ko sapa dol? Kalau Najib sekali pun bapak ko - ko still dungew macam lembew, so who the hell cares? Anyway... suruh aje bapak ko tu terjun gaung sekali harung dgn ko dan AC Mangkok Hayon... IQ dah tahap cipan terencat akal - useless satu sen tarak guna... so, kiranya bapak ko tu pun salah gak - membesarkan anak IQ macam pundek. Kalau korang semua terjun laut, boleh gak jumlah Melayew dungew kureng sket kemudian hari...

What a crock of fuckshit!

azwan said...

"sy x bangga dats why sy x penah mention sape my dad,but bro azman tu bermegah2 yer tntg diri dia..bagaikan dia 'tuhan' dan tau segala-galanye..jgn rasa diri tu sentiasa btul,kerana orang yang slalu merasa diri nye betol ada masalah pada 'hati' beliau,diharapkan saudara/saudari sempat bertaubat dan dirahmati Allah..amin"

-->Hasil didikan rizal mansor a.k.a ketua gangster kampung pisang. keh keh keh...

STRUKTUR = SISTEM

Hm...dapat bezakan dua ni pun dah kira aku tuhan ke? bagus sgt ke? Ni level darjah 6 dey. tak payah sekolah tinggi. nak spin2 aku belagak plak. keh keh keh babun barua.

"dierorg bleh buat pilihan k,cth if sy ade 1 produk sy cite la khasiat dia from A to Z tp sbnrnya produk tu x spt yang sy ckapkn,pembeli tu msih bleh membuat pilihan,dia paksaan dalam urusan jual beli kak,mgkin mcm pesakit diats tau yang dia xde harapan utk hidup or whatever but dia buat pilihan utk mencuba alternatif lain,itu hak individu kak..akak xleh larang sesiapa untuk menentukan jalan mne yang dierorg akan pilih..
-->tu la ko babun. otak kat lutut. yg pesakit buat pilihan tu sebab kena hasut dgn babun2 MLM macam ko. product dah clear cut sampah. yg jual konon tau sumer benda, promote gila babeng mengarut, tapi ilmu sains level darjah 3. leh plak nak salahkan pembeli, konon tak pilihan. awat la care pemikiran ko nih..rizal mansor tak ajar ke?

abis tu cuba akk jwb pertanyaan sy k,selain dri MLM ni ade ker cara lain untuk membantu atau peluang utk org melayu menambah pendapatan sampingan?
-->pendapatan sampingan? ni aku taknak komen byk2 sebab macam karangan UPSR.

cek chun said...

kahkahkahkah
bloodyfool sunggoh..
sebab hang 'shock' masuk sini, dengan semua orang pun hang nak hanjingkan??

hang baca pun belum habis sudah mau gempaq huhah sana sini. lagi mau suruh cari maklumat untuk hang pulak??? watdefak sunggoh.. ni bukan dah tahap manja, ni dah tahap akai kurang. benda baru nak tegak sudah pandai jolok orang merata.

dah tu hang nak bising macam mana orang Melayu nak maju. kalau berlambak orang melayu perangai macam hang ni, pakai tak kemana la jawabnya.

Mudahbots said...

fuckiruz

ko pegi mampus la bai... dah bodoh, bangang, x reti nak tanya..

"sy x bangga dats why sy x penah mention sape my dad,"

abis tue kenapa ko nak mention... ko ingat bagus sgt la tue.. pegi mampus la ko.. ader aku kisah...

baru kena sergah sikit dah lari duk celah ketiak bapak... ko nie laki ker pompuan.. ker kategori ... dalam botol jugak nie...

Mudahbots said...

cuba citer skit firuz, pasal ko punya sara team dgn kopi kucing galak ko tue..

Sara Team - Penaja firuzbingai http://tinyurl.com/makemoney36

Pastu, kopi kucing galak pulak...

Kopi Kucing Galak Dan Susu Kambing Ori..

Minuman Kesihatan utk mengekalkan Tenaga/stamina setelah penat seharian bekerja, Ianya Boleh diminum Panas atau sejuk..Bukan Sekadar itu ia boleh menyembuhkan pelbagai jenis penyakit spt kencing manis, gout, darah tinggi dan berbagai jenis penyakit lagi..Gabungan Herba Misai kucing dan Kucing Galak..Amalkan Minuman Berkhasiat Ini Kopi Kucing Galak/Susu Kambing Ori..Harganya Amat Murah sesiapa Sahaja Mampu membeli dan mengamalnya..Kpd Yang Berminat Ingin Membeli bolehlah Hubungi/sms sy utk sebarang pertanyaan dan tempahan.. 0122685608 - Firuz 0192155502 - Yati Kopi Kucing Galak - 1 papan = 20 packet -RM24 Susu Kambing Ori - 1 papan = 20 Packet -RM27


http://firuzizzudin.blogspot.com/2011/04/kopi-kucing-galak-dan-susu-kambing-ori.html


Ceciter, ceciter...

Mudahbots said...

pastu aku rasa mangkuk ayun nie banyak join menipu duit orang ramai.. pasal tue dia marah sgt kot...

cuba check link nie..

http://www.iklanpercuma.com/news/427627/65/Business-Opportunities.html

http://dir.groups.yahoo.com/group/pahang-classifieds/message/25273

sampah masyarakat rupanya... cesss..

Firuz Izzudin B. Md Farmi
Izzudin = loser..

azwan said...

Wau Mudahbots..
You are way ahead man!

Kopi taik kucing dan bulu kambing, sesuai jadi peter north. sekali minum terus sihat, habes segala macam sakit. keh keh keh..

boringgg...

Mudahbots said...

keh keh...

patut la dia marah.. wan, jom minum kopi janda.. aku blanja ko..

hahahahaha... janji bukan kopi taik kucing ko mesti layan kan...

Aidid Mu'addib said...

Waaaahhh! Pengamal SKIM PIRAMID BERPRODUK ghopenye yeop... padan leee... dungupiang macam gampang. Kaum SCAMMER taik kucen, agama hindu.

Boleh menyembuhkan pelbagai penyakit kepala bapak hatok ko la! Kopi gabungan herba bulu bontot kucing dan susu tetek kambing yg diproses dikilang dan dicampur dgn pelbagai bahan kimia bagai nak rak... ori kejadahnya samdol? Sapa yg minum, sure kasi si peminum horny gaban macam kambing/kucing... tapi, IQ pun jadi level kucing + kambing jugak... wadefak.

Bahalewl nak mampews... satew sen tak gunew punyew dungew...

Mudahbots said...

hehehe... itu la pasal dia marah sgt kat ko aidid.. marah sebab dia punya produk x der dalam nie..

maksudnya x glamer la produk dia nie (atau susah nak jual skang kot).. hehehe..

cakap pung pang 7 petala langit bagai... sekali hameh masyarakat jugak...

wv: sibuc -->(sibuk)

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 232   Newer› Newest»