And so it is...

Thursday, December 2, 2010

Unstobebal - Memperkenalkan Geng Badut Tersohor Dekad Ini.


Caveat Emptor!

Assalamu'alaikum. Before I proceed into my latest blog entry, there are a few issues I need to clarify to all you readers out there. A lot of folks has been saying that I acted like I own the freaking joint - uik! I do own the joint. Well, I mean I own this blog ('less you confused ACMang's "joinT" with "joint"). Since I have no monetary interest writing this blog and at times unappreciated by some quarters, I may damn well write whatever I wanna write, and whatever I wanna comment or joke about. And if some people don't like it, just get the hell out of my blog man! Don't think that I care a whole bunch about what all you MLMers think about yours truly. Again, I stressed it out that I don't f**king care! And please be aware, that I am not the authority here, I'm not KPDNKK or PDRM. Don't expect me to come out in the newspaper or whatever, because whatever I write doesn't mean anything in the court of law. These articles were written from the research that I had done myself, with a lot of help from fellow human beings who are sick of the loathsome inequity that is happening every day in our Malay society, and in Malaysia in general.

So, as the story goes, Aidid Mu'addib was just writing from the depth of his guts, and according to his believe, while holding on to his faith. Not your believe, not anyone's faith... but my own. If you drop by and read my articles, it is up to any of you to believe my no-holds-barred writings, or if you wanna believe some other psychos' writings elsewhere. Even when controversies were stirred or specific people were incensed, I will continue to write the way I see fit nonetheless. There is no issue of me lying or making up stories, because I write whatever I think is right ACCORDING TO ME! I do not intend to force my faith and believe on any of you. Consider these as my interpretation of the issues that came about from my observation of my fellow humans (also some monkeys and dajjals), in this fickle material world. Nowadays, I consider all you blog-readers as my consumers and I am selling a product which I think is useful for all of you (selling my product without MLM, mind you) - but do not get angry or start asking for refunds (since it is free anyway) if you don't like what you read. So buyer beware! Caveat emptor!

Lets get down and boogie... 



(gubahan ayat bunga-bunga aku daripada website asal di http://www.khairolr.com/)


Biografi (juga daripada http://www.khairolr.com/):

Chairul Niza Abd Rahman atau lebih dikenali sebagai Khairol R (nama pena) asalnya adalah seorang pemuzik cikai dan tak laku seposen pun, menjalani kehidupan yang sangat daif, pernah merempat dan merempit, dan tidur dalam kereta sebulan lamanya di stesen-stesen minyak kerana tak mampu nak sewa bilik atau rumah... emak-bapak ntah apa cer. Nampak gaya mamatnya tak belajar langsung daripada ujian Allah, dan seterusnya sebok nak jadi kaya, dan akhirnya jadi JUTAWAN (kata dia laaa) dalam masa 15 bulan sahaja setelah nekad untuk buat skim piramid dan seterusnya mengubah kehidupannya.

Beliau banyak menyertai kursus-kursus networking yang mengajar mala'un cara buat skim piramid, membaca serta mengkaji sedalam-dalamnya isu ini, dan berfikir semacam orang psycho kenapa ada orang miskin dan kenapa ada orang kaya, apakah perbezaannya, bolehkah ia diubah dan sebagainya!

Beliau sendiri telah membuktikan betapa seseorang yang merempit boleh jadi JUTAWAN dalam masa yang singkat seandainya 'mahu' untuk berubah dengan menjalankan skim piramid besar-besaran. Beliau telah memberi serta mengubah nasib puluhan ribu golongan bawahan seperti beliau, dengan menubuhkan satu komuniti yang diberi gelaran UNSTOBEBAL, sehingga KhairolR dan beberapa kerat anak angkat dajjal macam dia berjaya memiliki pendapatan sehingga lima angka ke enam angka sebulan, sedangkan beribu lagi budak Melayu terus jadi papa-kedana sebab kasi duit dia orang kat upline tetapi tak dapek apo-apo jang oi!

Pencapaian beliau amat dikagumi oleh iblis, setan, ifrit dan dajjal, dan ianya mencerminkan perbezaan antara orang yang 'tahu' cara buat skim piramid yang efektif dengan orang yang 'tak faham" langsung apekebendanya skim piramid tu... u know, bebudak Melayu kita tu sume... ehem! ehem! Antara kata-kata ajaib beliau adalah "susah sungguh masa tak tahu benda skim piramid ni, dan bila dah tahu memang senang gila, janji korang tak kesah makan duit laknat la beb"!

Antara pencapaian Khairol R: Berpindah dari rumah flat tingkat 5 ke teres 2 tingkat dalam masa 2 bulan setelah buat skim piramid bebal neh. Membeli kereta BMW CASH 7 bulan selepas join bisnes ni menggunakan duit downline yang berduyun-duyun sedekah kat dia. Membeli kereta Mercedes C200 3 bulan selepas membeli BMW tersebut sebab duit manyak meh! Membeli 2 biji kondominium mewah di Damansara perdana yang bernilai lebih RM800k. Bergelar JUTAWAN selepas 15 bulan aktif dalam perniagaan ini (jutawan taik kucing). Antara 20 orang yang pertama membeli BMW 6 series yang bernilai RM888,000.00 - punya la manyak mangkok bebudak Melayu yang kasi dia duit free. Membeli sebuah Banglo di kawasan elite yang bernilai RM2.4 juta. Mendirikan UNSTOBEBAL AUTOSPORT yang bernilai RM450k cash-butik aksesori BMW... sekaligus dapat mengabui mata kerajaan tentang aktiviti lahanat yang cibai ni. Membelikan Banglo buat Ibu yang bernilai RM500k CASH di Seremban (ibu nya bukan tahu sumber duit haram tu dey). Membeli komersil property di Shah Alam yang bernilai RM650k. Bakal mendirikan hotel UNSTOPPABLE yang pertama di BALI (kelentong di siang hari aje tu... ah! who cares?).


Petikan daripada pep-talk badut tersohor tentang "CLOSING POWER":

TIPS CLOSING POWER BY KHAIROLR ---> F10: 
10 

senang je f10-10 ni...
 kalau dah dapat d/line baru, tanya 3 soalan:

1) Tahniah dah join. Soalan saya, u ni nak jadi penderma je ke atau betul2 nak buat duit??

2) Soalan ke 2 saya, betul ke?

3) Kalau betul nak buat duit, sanggup ke??


Kalau sanggup ada 1 syarat... malam ni jugak kumpul 10 orang kat rumah u.. saya akan datang & try buat presentation & closing sebaik mungkin!! panggilah dalam 30-40 orang.. pasal yg dtg nanti mesti 10 orang... buat lah makan-makan ke.. apa ke... tak kisah.. tapi kalau u betul2 nak buat duit... panggil 10 orang malam ni jugak.. (kalau masa tu siang) 

ini namanya: drive people forward.. then buat sgm utk dia.. make sure bagi flyers sorang satu supaya diaorang baca & tertarik dulu.. minda dah bukak baru kita blasah sgm.. masa closing pakai 3 steps ni utk closing on the spot.. kita target 2-3 orang yg bayar on the spot!!


1) Saya dah tanya tuan rumah,dia kata hari ni yg datang semua kawan2 grade A dia je..yang betul baik & percaya satu sama lain.. saya tak taulah.. saya percayakan dia je... hari ni menentukan kata-kata dia tu betul ke tak...


2) Saya dah diskus dengan tuan rumah tadi, sesiapa yang bayar on the spot malam ni jugak, atau selewat2nya esok kat sini... dia akan duduk atas.. so lepas2 tu akan duduk bawah.. siapa cepat dia dapatlah....


3) Lagi 1, siapa yang bayar on the spot malam ni jugak atau selewat2nya esok...saya sendiri akan present di rumah dia... so kalu tak bawak cash, baliklah ambil duit, sapa pakai kredit card boleh swipe..saya sendiri akan buat presentation kat rumah dia....

 then closing bagi borang & pilih sorang dua yg nampak boleh close dan closing sampai dia bayar... 
Bila ada 2-3 orang yang masuk, jangan lupa, ulang semula dari atas sekali... tanya 3 soalan yg sama... ingat.. kita yang kena drive, bukan upline dia tu... psl upline dia blum ada power.. masa buat kat rumah d/line dia, minta & drive upline dia utk datang bawak lagi 10 prospek... kalau buat ni berterusan, Insyaallah.. paling bangsat pun income naik RM20k sebulan... ini yang saya buat selama ni & ini cara saya berjaya...

 MGU tahun depan kita naik stage sama -sama!!

 go.. go UNSTOPPABLE TEAM!!!


- KHAIROL R 
Bz neh... Adam Rahmad, "super-leader" tengah nyusun duit... wtf?


Ok... font jadi biru balik, meaning aku pulak yang nak komentar. Ramai yang tak sure apekejadah bebudak bebal ni buat, cakap sampai berdegar-degar bagai nak rak tiap hari kat facebook dan blog masing-masing, dan siap sebok menunjuk gambar posing dengan BMW 2nd-hand di merata tempat (sampai aku sendiri malu nak bawak 525i aku keluar - aku punya brand new pulak tu... bloody shit!). 

Yang aku nak buat kat blog ni, aku nak explain modus operandi bahalol ni semua kat korang, supaya sapa-sapa yang ada tertarik nak join, pikio le due-tige puluh kali yeop! Macam yang aku cakap sebelum ni tentang apa saja MLM dan skim piramid - the keyword is JOIN! Jadi macamana tu? Orang unstobebal ni berahsia gila baboon pasal kejadah bzns dia orang ni, sebab dia nak jumpa personally dan boleh ayat dan hasut bagai nak rak... Contohnya, mesti ko dah pernah dengar ayat ni, "35K dalam masa 1/2 jam, lepas tu multiply jadi 70K, kemudian multiply lagi jadi 200K..." or something like that. U understand the trick here? Kalau ko nak tahu secret ni, ko kena join at least dengan pakej paling cikai yang memerlukan RM532, then baru ko tahu apa... bangsat gila bab, sebab kalau ko bayar RM532 dan dapat produk satusentarakguna Uptrend - ko dah JOIN dan jadi downline, dan akan jatuh tertakluk pada syarat dan terma keahlian ajaran sesat ni. Korang baca mala'un Adam Rahmad punya pep-talk pulak kat group misteri UNSTOBEBAL "infinity X6" di facebook (sama jugak, korang tak kan dapat masuk group FB ni, sebab ko kena join jadi mamat dan minah bebal dulu maaaa! Oh aku? Aku ada password... ada mamat bebal yang berpaling tadah kasi... kehkehkeh!).


Adam Rahmad
Salam buat semua Profit Engineers!!! 


CREATE URGENCY ( CU ) satu method paling POWER!! MAGIC!! SIMPLE!! TERBUKTI!!! & dianggap kuasa NOS pd submission anda!! U all bleh share cara2 & skills CU dlm forum nh k ;) ALL THE BEST!!! 


# SKILLS 1

) biasanya sy close 'patient' baik yg berdekatan atau jauh sy akan minta dia NAMA PENUH, IC, ALAMAT, HP NO. & TRADING NAME!!


2) Bila dpt details td sy akan forward pd patient2 lain yg pending pymt.. sy akan forward "Ayat Sentap" & details patient yg dh ada td.. TAPI JANGAN bg HP patients dlm details tu k... u bleh masukkan bnyk details lg best!!!


3) cnth Ayat Sentap sy guna dlm sms "Salam, i dh ada pymt pd sy skrg dh 3 org bayar utk buat sama2, klu u nk i bantu utk letak pd empayar u bleh.. but i kena key in u dlu.. if u serius nak dibantu bank in trus coz sy xle hold lama coz ramai lg.. klu lambat i pass pd org lain! say no say next!! u stay the same u be the same!! dunia dh berubah, zaman dh maju.. klu u masih xberubah jgn mimpi nk maju!! i & yg lain2 dh buat RM1,000 - RM3,000 hari2 xkan u nk ngok jerr.. Salam Kejayaan!! Adam R" pastu baca bismillah & selawat 3x trus tekan button "SEND"!!!


4) biarkan sms u pergi ke 10 atau 30 pending pymt seketika... Hasilnya... NAH!!! dr asal 1 atau 3 pymt yg u dpt, sbab u buat CU nyer pasal CONFIRM u xckup tgn nk key in nnt!!! ;) 10 ke 30 pymt masuk trus sbb u buat CU td!!


5) nh lumrah manusia, nk kena hentak baru kelam kabut!! baik kononnya xde modal trus ada modal!!! kekekee!! kelekar ngok gelagat manusia... 


6) so cara u nak key in, pastikan org pertama yg buat pymt hasil dr CU u key in dlu & sterusnya pastu yg 1st pymt ASAL kita dpt u key in lassssst skali ;)

selamat beramal & salam kejayaan!!!

p/s; FYI, masa i buat $$$ yg punoh skotak CPU tu (bleh ngok pic tu kt profile i www.facebook.com/adamr.infinity) tu hasil dr CU ler!! stress gek masa tu nk handle pymt masyuk mcm peluru berpandu & hp xabis2 bising bunyi "PAYMENT!! PAYMENT!! PAYMENT!!!" adehhhh... stress dibuatnya!!! ;) untill now submission average 60 ke 120 dulang sehari!!! hmmm, tp masih skit lg nk kena xtra lg kan??? ;) 
ada 1 lg SKILLS utk sekali buat masuk 110 dulang ke 440 dulang sehari.. skill nh namanya FD2M & ada lagi RT44M!! but sooner or later i share k.. ;) 
DAH MASTER MARKETING PLAN BASIC, MASTER STRUCTURE, MASTER SIFIR 38 & 57, MASTER LIPAT bitaw i share k ;) 


Salam JEBAT!!!
 Fisabilillah!! 


Adam R
Profit Engineer 
Infinity X6 Empires tuned by Unstoppable

Komentar: Kan aku cakap dia orang ni anak angkat dajjal - siap selawat, bismillah, fisabilillah tu ha! Kalau bukan dajjal pun, munafiq pun bole gak... musuh dalam selimut umat Melayu. Doa dulu tu sebelum memerangkap budak Melayu lain dalam sistem perniagaan skim piramid. Bloody crap!

Adam Rahmad dengan mamat badut


OK... ini pakej daripada syarikat Uptrend yang digunakan oleh geng BEBAL dan jugak oleh group ND Lala, group iRich (pari-pari duit yang dah terbongkang), Tiger group, SKN2U dan beberapa group sesat lagi - yang pasti, kebangsatan setiap satu group memang 1st class. Perangkap bebudak Melayu, tapi dia orang masih tak lupa mau kasi apek-apek Uptrend tu semua duit daripada belian produk yang useless oleh mala'un-mala'un yang join selepas kena kelentong tu. Sifat patriotisme kemelayuan yang mendalam yang cuba diamalkanya dan ingin diterapkan juga oleh badut supreme kepada setiap ahli geng bebal... tidak terkecuali. Hidup Uptrend!

1.Pakej Usahawan BRONZE
VPP + Lumiglow + IBS
potensi pendapatan Sehari = RM684, Sebulan = RM20,520
Harga permulaan : RM 532 (Termasuk RM38 bayaran pendaftaran ahli)

2.Pakej Usahawan SILVER
VPP + Lumiglow + Omega + Oxylife + TrimmUp + IBS
potensi pendapatan : Sehari = RM2,052, Sebulan = RM61,560
Harga permulaan: RM 1,444 (Termasuk RM38 bayaran pendaftaran ahli)
3.Pakej Usahawan GOLD
VPP + Lumiglow + Omega + Oxylife + TrimmUp + X’sotika + HealUp + SBW + IBS
potensi pendapatan Sehari = RM 3,420, Sebulan = RM 102,600
Harga : RM 2,356 (Termasuk RM38 bayaran pendaftaran ahli)

4.Pakej Usahawan PLATINUM
VPP + Lumiglow + Omega + Oxylife + TrimmUp + X’sotika + HealUp + SBW + Clensup + IBS
potensi pendapatan Sehari = RM 4,788, Sebulan = RM 143,640
Harga permulaan : RM 3,268 (Termasuk RM38 bayaran pendaftaran ahli)

Jadi, dengan join dan terus melakukan head-hunting, sapa-sapa yang join Unstobebal akan memperoleh hidangan yang seciput daripada setiap downline, tetapi kalau ada "super-leader" yang boleh dapat sampai beratus dan beribu downline, kan ke boleh dapat manyak income beb? Nanti dia boleh stay kat presidential suite di hotel 5-star kat neraka nanti - Orang BEBAL mesti sentiasa aim setinggi mungkin. Namanya pun badut bebal.


OK.. semua faham? Itu skim piramid yang standard aje tu, takde putar-belit sangat. Anjuran asal daripada Uptrend, tapi kalau tak join Uptrend "per se" pun takpe, Uptrend tak kesah... join group KhairolR the Clown pun OK gak - Uptrend still dapat duit. Apa nak dikenang otak berniaga Cina tu semua? Masalahnya pun bukan geng apek tu, tapi geng orang Melayu yang berkecimpung sebagai lintah darat kepada masyarakat Melayu tu sendiri, isap selagi mahu daripada budak-budak hingusan yang baru bersunat, berkulit sawo matang dan beragama Islam - itulah golongan yang senang nak dikelentong pun. Kalau KhairolR nak harap masuk kat group bebudak Cina, nak kena sekeh boleh la kut. Bebudak kat U pun selalu kena offer kejadah ni kan? Apa yang dia akan dapat kalau dijajapnya Unstobebal ni kat UTAR katakan? Nak kena sula dengan batang penyapu oleh taiko samseng dia orang boleh la. Itu yang aku cakap tadi, KhairolR punya semangat kemelayuan memang tiada tolok banding di Malaysia ni. Yang FRAST tu, si AC Mangkok yang dapat title dato', sedangkan calon dato' yang dah ada kat sini takde pun mana-mana Sultan nak kesah. Mamat ni memang la takde drive Bentley, tapi dia ada 645Ci (or whatever) yang dia beli dengan harga RM888,000.00 maaa! (itu pun nak cakap kat bio - wadefook?). Mungkin sebab KhairolR tak cekap bahasa omputeh macam AC Mang agaknya... takde frast, joinT, yall, etc.

OK... kalau ada prospek samdol yang nak reject orang Unstobebal punya offer, camane pulak? Yang ini koleksi perbincangan di antara ahli-ahli bebal di discussion group mereka di infinity X6.



Cara2 Maut Simpul Rapi "Handling Objection"!!! 
Teknik Cibantakgun, Reversal, Kena Dlm Ketawa etc.. 
Sharing i$ Caring!! 

Ezzya Natasha 
Ini cara sya pulak.. sya guna cara direct call..budak ni dari somewhere kat swak ni la..mula2 tu kena rapport dulu lah... suai kenal ..dia cakap "macamna nak join.. sya ni byk hutang.." terus sya cakap aaa mmg tepat pun kalau join biz ni akan settle kan segala hutang2 tu..jeng2.. bermulalah .. citer n citer tiba dia cakap "ada kwan sya cakap ni uptrend ui2u tu.." sya cakap sya ni bukan uptrend tapi unstoppable.. hehe kalau x de unstoppable uptrend x jalan.. macam keta.. x de minyak macamna nak jalan kan...emm dia cakap betul juga.. hehehehe..biasa org akan buat andaian dulu sebelum tau macamna biz ni berjalan.dia tanya n tanya.. so sya cakap kalau asyik tanye apa2 pun u tetap takkan tau sbb u x BUAT.. macamna nak tahu.. betul x.kalau u buat i takkan kaya n kalau u x buat pun i takkan jatuh miskin....jgn tunggu peluang tpai carila peluang. peluang dah ada depan mata ni cekup je lahh apa tunggu lagii.. dia diam seribu bahasa. hehehehe...lepas tu dia cakap sya ni jarang on9 boleh ke buat,, Y not.. mesti la boleh. dia cakap lagi dia nak suruh awek dia BUAT.. boleh je..dia kuarkan modal n awek dia tolong.. heheh duit u duit i duit 1 duit 1 la hih.. ini cara yg sya guna tadi.. closing dah..

Anuar Rahman 
Biasa bila citer pasal modal jer prospek dah mula kuncup...Senang jer nak handal ...Bila dia tanya berapa modal? macam mana nak jawab? 
Abg nak yg cepat ker yg lambat ? nak susah buat ker, nak yg senang buat ? hari nie bang kalau abg serius saya lagi serius ...kalau abg nak cepat saya lagi nak cepat ....Kita citer adik beradiklah bang ..berapa abg ader untuk mula ...? 
Ader 4 return sekali buat dah dapat 5k, 9k, 36k, 127k, ? kita tgk berapa budget abg dan sy akan suggestkan mana satu yg sesuai untuk abg.. 

Castello Nhah 
Soalan lazim dari prospek....bisnes ni nak kene cari org kerr?? emm kalau prospek tanye mcm ni...senang giler kite nak handle...kite jawab mcm ni jerr...kite tanyer die balik... 
"Dalam dunia ni bro, bisnes ape yang tak kene cari org? semua bisnes kene cari org?" biar die pk jap...then sambung "nak tahu sebab ape bro?" ilek kejap bagi die pk lagi....then sebelum die nak buka mulut kite sambung balik...ckp mcm ni...."Sebab dalam dunia ni bro, org jer yang pandai pakai duit, sebab tu kite kene cari org, kalau rakyat kat zoo pandai pakai duit..kite cari jerr rakyat kat zoo...lagi senang. BETUL TAK BRO?" confirm die ckp betul...sambil ckp sambil ketawa skit...then mention kat die..."tapi dalam unstoppable nie org cari kite bro, mcm bro skrg ni la...sape cari sape?" confirm die diam seribu bahasa n mengangguk jer...dah agngguk jer...confirm bleh close.. 

Raeiz ハモン 
Ni pulak soalan2 yg aku slalu dpt dari prospek... 
1. Bisnes ape ni? 
2. Jual ape? 
3. Leh percaye ke? 
4. Ade fixed income bulan2 ke? 
5. Ni piramid ke? 
6. Kene cari orang ke? 
7. Macamane bisnes ni jalan? 
8. Kalo dline sorg je leh untung ke? 
9. Takkan selama2nye nak cari orang? 
10. Kalo dline kite duit masuk, sape yg untung, kite ke upline? 
11. Macamane keuntungan kite di kire? 
12. Kalo yg xde downline tu x untung la kan? 
13. Kalo aku masuk, duit yg aku labur tu gi mane? 
14. Yang korg dok gne perkataan BUAT, BUAT ape, tipu orang ke, atau perangkap orang? 
Mintak tolong sape2 guide aku, aku orang baru masuk....takut salah langkah.. 

Anuar Rahman 
1. Bro kerja mana? 
2. Apa bro nak jual kereta bro ker? 
3. huhuhuhu...jgn percaya bro...sbb kalau u tak percaya pun i tak miskin dan kalau u percaya pun i tak kaya ..I dah dapat ..u jer yg belum ...sbb i buat apa yg org kaya buat tapi u tengok jer .. 
4. Fixed income tu apa bro...income fixed untuk org yg mati ..sbb income mati . 
5. Pyramid ader 2 bro nak yg mana? satu kat Sunway Pyramid ...satu lagi kat Mesir ...Bro kerja atau tak? (kalau dia cakap dia kerja..jawab bro tahu x selama nie bro dok dalam Pyramid) 
6. Cari ayam bro..tak pun bro cari monyet . 
7. Dia lari bro...dah lari terus terbang..jalan letih ..lambat sampai. 
8. Downline tu apa benda? Downtown aku tahulah.. 
9. Jual goreng pisang cari hantu ke bro..Jual kain kapan pun kena cari org...org mati bro...Lain lah kalau bro nak wat biz ..bro nak cari BINATANG ker bro ? 
10. BMW untung ...best men win ... 
11. Kita kira pakai culculator ..Nak tahu kena wat dulu ..citer banyak tak guna ..Nak u jumpa i
12. Kalau biz takde customer ...boleh untung ke bro...? 
13. Syurga ..jgn tanya soalan kurang cerdik ...company lah bro ... 
14. Sbb yg buat jer yg dapat...jangan langgar hukum alam bro nak anak kena BUAT lah bro ..tapi sebelum buat kena kawin dulu ...kalau x dapat anak luar nikah .. 
Pantang dalam UNSTOPPABLE ...jgn MENGHARAP dan jangan tunggu.. dan jangan bertangguh.. 
Ader banyak teknik . 
1) misdirection (org tanya lain jawab lain ) 
2) Provoke ( Jawapan yg buat dia terbakar ..tapi ianya menjurus pada buka minda) 
3) Answer YES ..Question. 

Abdullah Hakim Al-hafiz 
FORMULA MUKE SUCI REJECTION…….. HE3 
"i mmg nak buat biz ni, sanggup belajar & di ajar.. bla..bla..bla.. tapi i xde modal... cam ner nak cari? Credit card pun xde!" gitu2lah lebih kurang... 
JAWAPAN AKU: erm... ni bukan soal duit bro, masalahnya NAK ke TAK... itu je, kalau u minat.. pasti u akan cari juga... sbb NAK punya pasal... setiap penyakit ada penawarnya, setiap masalah ada penyelesaiannya.. cth: org tua u sakit, nak pakai duit.. apa tindakan u?confirm u cari... pasal NAK punya pasal... 
atau belasah mcm ni ke..... 
erm...tanya je dia."serius ko nak join bisnes ni"?tanya 2 @ 3 kali ke...ayat yg berulang2..... 
bgtau je mcm ni..."hari ni ko kata ko minat nak join,tapi ko xde modal",esok ko kumpul kwn2 ko...seramai mgkn,aku tlg ko..walaupun ko xjoin lagi.."ha....kat sini kita dah berpeluang dpt prospek tanpa henti..silap2 kwn2 dia ada 2 @ 3 org yg nak join....CONFIRN terangkat mamat tu... 
habis tu...kalau kwn2 dia dah buat payment,suruh dia cari modal hari ni juga,paling lewat esok..rasa2 dia dpt tak cari modal?erm,....silap2 rm3k o..... 
ada satu soalan orang tanya: macam mana nak jawab kalau orang tu cakap: kau modalkanlah aku dulu.. 
so saya jawab: yang nak masuk syurga you..takkan saya pulak yg nak kene sembahyang untuk you... 
boleh jugak jawab macam ni: kita tak bagi ikan, kita tak bagi pancing..kita cuma ajar cara memancing yg paling betul..pancing u cari sendirilah..kalau u boleh cari modal, maknanya boleh sangatlah buat biz ni..pasal u tau cara nak pakai akal you.. 
ada lagi sorang ni tanya:kenapa la orang pikir kita ni makan duit hasil titik peluh orang lain? sedangkan dorang da nampak jalan peluang rezki tu... 
jawapan saya : wal aqmalu bin niyyat: segala perbuatan atas niat..kalau niat u nak makan hasil titk peluh orang lain..macam tulah jadinya..padahal dia lupa..kita yg kena ajar dia buat biz ni..kita yg bantu dia buat talk..kita yg bawak dia g hq dsb...konsep kita kayakan orang bawah..so automatik kita kaya... 
sama macam orang kata: saya tak suka ambik duit2 orang nih... wal aqmalu bin niyyat.. kalau niat nak ambik duit orang.. jadi camtulah... tapi kalau niat nak bantu orang.. jadi bantu oranglah... 
awal2 waktu closing kene YES or NO..ckp dia terus terang jer,kalau nak ckp nk,taknak ckp ckp tanak sbb saya taknak kt sini kata yes dlm hati kata no nti col tk jawab msg tk balas...leceh nk deal ngan org2 mcm ni tapi u bkn org mcm ni kan? 
“Saya bukannya apa … sebab skrg ni ramai sangat orang yg berjanji tapi tak tepati & saya rasa orang professional macam U ni bukan tergolong dalam golongan yg macam ni kan? 
Kadang2 Untuk Kenalan Rapat Boleh Belasah Macam ni.. 
“Aku bukannya apa … sebab skrg ni ramai sangat orang yg berjanji tapi tak tepati & tapi aku rasa kawan baik ni aku bukan tergolong dalam golongan yg macam ni kan? & Janganlah tambahkan lagi orang munafik dalam Malaysia ni, k” 
jawapan:cakap je...'yelah..saya jumpa banyak jugak orang yang hipokrit...just janji nak bayar..tapi takde..buat menambah dosa je diaorang tu...munafik lak lagi...adehhhh...thats y rezki makin jauh..lagi dikejar lagi lari..pasal tak pernah tepati janji...' 
guna 3rd party utk blasah dia...the he he.. 
mcmne plak kalau kite jumpe prospek janji nk bayar..last2 esoknye ckp cancel..x jd nk join..?? 
boleh jugak sms dia: bro..u janji nak bayar hari ni..tapi tak gentle kalau tak balas msg or tak angkat fon...aku ni orang yang teraniaya..biasanya doa orang teraniaya ni makbul bro...aku tak pernah jumpa orang mungkir janji berjaya..kalau u bukan orang mcm tu...kolback asap bro... 
biasanya jadi macam ni pasal kena racun dengan istri/suami or kengkawan..kalau masa closing tu...just bagi antibodi macam ni..cakap sambil ketawa je...: ramai orang nak kaya tapi salah tempat bertanya...nak main bola tapi tanya ngan tiger wood...adehhhh...balik tanya isteri tanya kengkawan...konfem la dapat jawapan yg salah..macam2 dorang cakap..padahal sentuh bola pun tak pernah..bro..aku nak tanya kau satu soalan : kalau nak berjaya nak ikut orang pandai buat ke yang tak pandai buat??? 
dah tt prospek, dia kata nak buat tapi bila follow up, diA jwb mcm ni 
"bajet x ader g ni nk wat kja tu...........bnyak nk pakai lak duit blan ni...."" 
jawapan: Cakap jer, tiap2 bulan pun byk pakai duit. Apa salahnya kalau kita korbankn masa kita untuk masa depan yg lebih cerah. Xnk xpe, aku xrugi, hang yg rugi. Kenapa rugi? pasal tiap-tiap asyik jadu hamba duit jer. Sepatutnya, duit tu jadi hamba kita. Kita yg sepatutnya yg control kewangan kita. Bukan DUIT control kita 
1) cikgu skolah mengajar, kita pun mengajar jugak, bila dah ajar, murid taknak amik periksa... bila gagal... so jgn salahkan cikgu2, jgn salahkan leader2... 
lagi satu, kita pun tk leh nak salahkan sepenuhnya pada player yang mati tu... kita tanya balik pada diri sendiri..."KENAPA PLAYER KITA MATI???" 
puncanya maybe kurang bimbingan, kurang aktiviti... berapa kali kita call player kita sehari, ada sms diorang tak, ada bagi kata2 semangat tak, ada chatting ngan diorang tak ajar camner nak buat... bagi ilmu, suggest buku-buku yang perlu di baca, video2 yang perlu di tengok dan sebagainya... Kalau masa dulu baru dapat awek/boyfriend nak bercinta, boleh plak hari2 call 2-3 jam sampai bill telefon melambung-lambung... ni call player tak sampai seminit... adeh... jaga player ni cam jaga awek/boyfriend... kalau dah mati akal tak tau nak cerita apa, atleast call tanya khabar diorang... 
Lagi satu tanya diorang soalan 
1. Join biz ni serious nak buat duit ke atau nak jadi kelab penderma?; 
2. berapa percent hati ko boleh letak dalam biz ni? 95 % atau 5 % ???; 
3. kalau betul2 serious, apa cara sekalipun jumpa aku, follow aku, ko tengok camner aku buat, belajar camner aku buat...dan buat apa yang orang berjaya dah buat baru dapat apa yang orang berjaya dapat!!! 
4. Kalau ko betul2 nak berjaya dlam biz ni, boleh tak ko ikut cara aku dan bukan ikut cara ko... aku takda masa nak tunggu2 ko sibuk la, nak g kenduri la, nk g holiday la apa la itu la ini la...sorry!!! biz ni lagi senang buat cepat dari buat lambat... PANTANG DALAM BIZ UNSTOPPABLE NI JANGAN BERTANGGUH DAN JANGAN TUNGGU SEBAB "WE MAKE THINGS TO HAPPEN!!! WE DONT WAIT THINGS TO HAPPEN!!! 
sy bru jek join biz ni..lom de downline.. 
bl sy cri prospek..ajak join..diorang slu tanye... 
awk da dpt untung?klu da dpt..bape awk dpt? 
so.ape sy nk jwb? 
hmmm..biasanya jadi macam ni kalau TT takde power & salah guna ayat2 approach samala dlm prospecting/tt.. 
saya biasa jawab simple je: 
kalau letak resipi nasi goreng kat sini..kita ramai2 masak...confem rasa tak sama...mana tau awak punya lagi sedap dari saya punya... 
so..sudah2lah letak masa depan kat tangan org lain... 
kalu nak join biz ni jgn psl saya dah berjaya,dorang dah berjaya..tapi pandanglah muka mak abang, muka isteri abang, muka anak abang... 
AKHIR KALAM DARI SAYE,SILA PENUHKAN RUANG KOSONG DIBAWAH: 
MUKE SUCI DAPAT………………………………………………..HE3….

Ungu Violet 
Ada 3 Jenis RETURN (R.O.T.I)... Buat 1x Masyuk RM2,660.00 SEHARI tp Buat 10x Masyuk RM26,600.0!! ATAU... Buat 1x Masyuk RM13,604.0 SEHARI tp Buat 10x Masyuk RM136,040.!!! ATAU... Buat 1x Masyuk RM52,459.0 SEHARI tp Buat 10x Masyuk RM524,590!! Mana u nak?? Dah ada highway baik ikut airway!!! Simple je, duit bkn LAG..........I MASALAH kalau TAHU skills nyer!! Serius Nak Buat & Belajar drop fon to my INBOX!! ;) Sharing is caring!!! 
"KEBEBASAN KEEWANGAN SEUMUR HIDUP"

OK... Stop kejap, aku nak komen. Korang dah tangkap belum IQ level budak-budak ni semua, daripada cara penulisan dan idea yang terpancut keluar daripada kepala lutut masing-masing? Itulah sebabnya KhairolR kaya-raya sebab terlalu ramai budak remaja Melayu yang dungu dan tak faham isu ekonomi skim piramid dan idak pulak kesah halal-haram dan dosa-pahalanya buat kerja laknat ni. Siap atur strategi putar-alam untuk tarik prospek, untuk buat closing atau untuk handle rejection... sebijik macam sekumpulan penyamun buat meeting untuk atur sapa yang akan masuk ikut siling rumah, sapa yang akan bukakkan pintu dari dalam, sapa yang akan ikat orang dalam rumah, dan sapa yang akan sentry kat luar - you know, agenda dia orang masa menyamun rumah sipolan sekian-sekian nanti. Munafiq anak angkat dajjal betul sekor-sekor - tapi percayalah, dia orang ni tak tahu atau tak kesah pun kerjanya tu menganiaya orang lain, atau kerjanya tu kerja setan - siap fisabilillah, siap bismillah.... doa-doa lagik tu. Kalau memang ada ramai anak Melayu macam dia orang ni, tak lama lagi Malaysia ni memang tergadai. Generasi keparat ni yang akan jadi generasi tua kemudian hari dan kalau ada yang jadi ahli politik, jadi orang penting dalam jabatan kerajaan - mampos negara ni. Sori... MAMPOS LA ORANG MELAYU!



BUAT LOAN 5K DAPAT 35K:
SYARAT-SYARAT:
1. WARGA NEGARA MALAYSIA.
2. LOAN LEPAS - TIADA BLACKLIST (KECUALI GOV & BDN BERKANUN).
3. DERMA 3K.
4. PERKENALKAN 4 ORG KAWAN.
DOKUMEN YG DIPERLUKAN:
1. IC
2. SLIP GAJI 3 BULAN TERKINI
3. EPF STATEMENT
4. BANK STATEMENT
5. COMFIRMATION LETTER

Korang tahu kan, salah satu promosi geng bebal ni, termasuk offer mau kasi 35K pada sapa2 yang join. Wadefak? Macam la ada orang nak kasi duit free dalam dunia ni. Kelalar sebenarnya benda ni... ia berkait dengan satu ciri implementasi skim ni, iaitu di manakah TT (table-talk) tu akan dilakukan dengan prospek? Kedai mamak kat mana? TESCO salah satu tempat peberet, atau sebenarnya di mana sahaja yang ada RHB-easy berdekatan... kahkahkah! Suruh buat personal loan - dan percayalah pegawai RHB bank tu pun bersekongkol dengan lahanat bebal ni. Dia pun dapat habuan. Itu sebab professional tak join sangat group bebal ni - sebab tak kan ada orang yang waras dan yang berduit dan buat kerja kelentongan sebegini dan itu jugak sebabnya budak-budak Melayu jadi sasaran "pejuang ekonomi orang Melayu" macam si badut KhairolR tu - gila babi punya terencat akal mala'un cikai satu sen tarak guna. A real-live sicko fucking asshole!


Aku ada lagi banyak nak diskus, you know... isu ini, isu itu, isu ASB 30%, isu apekejadahnya lagi - tapi nanti entry ni jadi panjang sangat dan takut pulak korang rasa boring. Aku sendiri kalau ikut hati, baca tulisan bebudak bebal macam kat atas tu... memang aku stop baca separuh jalan punya. Macam takde undang2 grammar atau spelling dia org ni tulis merapu. Tak sekolah punya lahanat. Memang leeee tak sekolah... kan join UNSTOBEBAL? 

Macam ni, kita stop kat sini dulu, dan aku tunggu komen korang, mana tahu ada fakta dan penerangan aku kat atas tersasar ke, confusing ke... kita diskus lagi kemudian. Basically, bendanya simple aje. UNSTOBEBAL ni hanyalah SKIM PIRAMID yang hyper-bebal gila-bebal... takde susah nak faham. Cuma kumpulan sasarannya tu yang menggusarkan - anak-anak Melayu yang baru mumaiyiz yang jadi mangsa. Tak tahulah kalau emak-bapak yang salah atau cikgu sekolah yang salah. Kalau ada emak-bapak yang ada anak yang terlibat berguru dengan badut sejati KhairolR ni, fikir-fikirkanlah. Macam aku pernah war-warkan dulu, mungkin elok emak-bapak ambik kursus atau seminar "parenting" yang berjudul "MY CHILDREN ARE SCREWED-UP, AND I WANT TO BLAME OTHER PEOPLE!". Dengar cite seminar tu akan diadakan di Hotel Mei Loon bulan depan. Cuba google...



Berikut adalah senarai anak-anak Melayu yang telah dikenal-pasti memang sah terencat akal dan telah menamatkan Tabika Kemas di bawah ajaran badut tegar KhairolR, dan di tahun hadapan memerlukan kemasukan ke sekolah yang ada kelas khas untuk pelajar-pelajar yang istimewa. Diharap pihak KPDNKK dapat melakukan sesuatu tentang mereka ini. Sekian... mekaseh!


Perutusan hari-raya aidil fitri daripada KhairolR:

SALAM AIDILFITRI & SELAMAT HARI RAYA WARGA UNSTOPPABLE! hmmm.. sejak eom/sgm cara baru dilancarkan, rate closing makin meningkat!! perghhh!Kena pulak pakai teknik 7 hari 100 orang, memang ramai sangat yang masuk dan dengan cepatnya mereka ada group sendiri! bila pakai konsep 'grouping' dan 'teamwork' ni, susah nak mati dah.. semua hidup & stay dalam bisnes ni! saya baru je buat 3 line baru, dan alhamdulillah.. dengan berberapa aktiviti SGM, coaching, training dan development, ketiga2 line ni dah pun jalan dengan sendirinya! tapi saya takkan berhenti pasal bisnes ni, kita sendiri yang pilih income yang kita nak! Jadi saya buat keputusan untuk buat RM1,000,000 sebulan!! Dengan penggunaan MAJALAH UNSTOPPABLE, MASYAALLAH!!! senangnya orang2 baru dalam bisnes ni nak kumpul kawan2 utk saya buat SGM.. closing dah jadi kacang gila.. tak kurang yang baru join terus je buat duit$$$!! RESULT berganda-ganda! Ramai jugak leader2 yang masih tak reti2 dan tak ikut jugak cara guna MAJALAH UNSTOPPABLE neh, maka saya ucapkan SYABAS dan selamat ikut jalan jauh, short cut dah ada still nak ikut jalan jauh jugak!! adehhh! tak berapa nak cerdiklah! Tak reti2 jugak nak jadikan MAJALAH ni satu budaya, dok bagitau network sekali dua, pastu sendiri pun tak pakai-pakai lagi... hmmmm SYABAS sekali lagi! dengan kombinasi RHB, CIMB dan al RAHJI, unstoppable jangkakan sales kita akan meningkat sekurang2nya RM20 juta sebulan!! takda salahnya kalau satu kapal masuk (satu famili - 10 nama/10 platinum) so buat apa nak buat kerja sekali dapat sekali, lebih baik buat sekali dapat 10x.. baru cerdik namanya! Selamat berjuang Tuan2/Puan2!! saya akan pulun gila2 sampai kehujung tahun ni.. dan memenuhkan hidup saya dengan aktiviti disana sini, Insyaallah, RESULT pasti ADA!! tangkal baru saya untuk tuan2: BUAT SAMPAI PAKAI FERRARI!
all the best! khairol r 4.44pm

Yabedabedoo! Bacalah wahai orang Melayu woi... hayati bagaimana badut kimak yang sasau ni pep-talk para pengikut dia cara terbaek mengencing orang Melayu lain secara besar-besaran supaya dia dapat ngompol harta dan sekaligus tak lupa kasi cinapek tu semua kaya-raya. Orangnya memang penyayang dan prihatin tentang kesejahteraan apek-apek tu semua. Nanti duit berkepok-kepok tu si KhairolR nak lapikkan liang-lahad dia dalam 2-3 inci tebal gitu, dan dia nak sumbatkan duit note seratus tu semua dalam sarung bantal, buat bantal la bro... apa lagik? Kasi liang lahad dia selesa dan empok - buat bekalan kat alam barzakh. Marilah bebudak Melayu semua dey... tolong sedekah duit korang kat bahalol ni. Boleh tercapai cita-citanya beli Ferrari pulak. Best kan?!




Macam Lembu Jugak!
kuang! kuang! kuang!

152 comments:

Tempat Sembunyi Lipas Kering said...

hoho...penuh info..

apex said...

hahahahaha...akhirnyeeeeee

sero said...

gile b#b* punyelah banyak geng2 bebal ni kat johor... jgn tsunami kat johor ni sudah

Putera A said...

well done

Adii NakHeran said...

hahaha,,,
good2x,,,
baek punya~~

apex said...

siotttt...koleksi perbincangan di antara ahli-ahli bebal di discussion group mereka di infinity X6 tu mmg sah2 jahanam punye group.6jahanam...camtu nye cara diaorg buat,mmg iq diaorg cam binatang

anah nik mahmood said...

letih nak bace

Pelangi Bonda said...

samolah,...letih nk baca, tapi best la abe aidid. 2 tahun lepas ms jadi student terserempak dengan geng unstopbebal ni la bagi flyer kat kiteorang masa pameran di PWTC. memang keje cari orang je. cakap ade produk la.. bagus la... cepat kaya laa..ntah ape2,tapi memang tak boleh blah bab cari orang paksa, psiko lebih . dapat duit terus lenyap..memang taik la group2 unstopbebal skim piramid nie. cukup la piramid kat mesir 2 ade. byk2 wat piramid watpe..memang soalan dan jawapan dorang macam tu. ska maybe guna FB or internet. p dlu siap selit2 dlm suratkhabar.ntah la.dmemang cucu2 dajjal je doang nie..huhuhuhu

daliela said...

pehhhh....panjangnya...nak sambung bace balik...

Waris said...

Speechless !! Gila betul tengok perbincangan diaorang. Memang xde beza dgn perompak. Memang sangat layak digelar Dajjal.

UNSTOPBEBAL memang BEBALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL !!

Laila said...

This entry sir. Bar none. Now i'm fully switched on.

Gila bab diorangnya operasi, & since aku ignorant & MLM-challenged, tak pernah aku terimagine the level of ruthlessness & the extent they'd go to recruit the fools & rob people off their hard-earned earnings. Create urgency=repulsive persistency. Kalu bank persistent call aku nak cross-sell credit card ker investment product ker after i said no, aku dah bagi sebijik kat diorang, apatah lah lagi nak part with hard cash on da spot.

Gambar kat atas yg cam kat conference unstoppable tu, cam Kerajaan Langit nya cult members tegah konsentret dengar apa leader cakap.

curigelap said...

woww.. grup disgusting unstopbebal memang bikin panas.. reverse psyco la konon dr anuar rahman... kudos bro aidid sbb share info-info tg unstopbebal nieh.. kipidap digging this grups..

Dante said...

Nice one bro aidid.Korek balik info lame2.Siap audio klip course dajal dia buleh di donlod kan2 :-P

Aidid Mu'addib said...

Dante dll... kalau ko rajin, nah dengar dan lihat (aku rasa ko dah sudah):

MARKETING PLAN 1-
sila klik link dibawah:
anda boleh click 'fullscreen' dan 'zoom' utk grafik yg lebih jelas:
http://www.livescribe.com/cgi-bin/WebObjects/LDApp.woa/wa/MLSOverviewPage?sid=Fnht8VMpjQlw

MARKETING PLAN 2
http://www.livescribe.com/cgi-bin/WebObjects/LDApp.woa/wa/MLSOverviewPage?sid=pG0VKl9G4rfZ

MARKETING PLAN 3
http://www.livescribe.com/cgi-bin/WebObjects/LDApp.woa/wa/MLSOverviewPage?sid=wLFbmnSXCH9B

MARKETING PLAN 4
http://www.livescribe.com/cgi-bin/WebObjects/LDApp.woa/wa/MLSOverviewPage?sid=rv4sJwJNKxln

MARKETING PLAN 5
http://www.livescribe.com/cgi-bin/WebObjects/LDApp.woa/wa/MLSOverviewPage?sid=m21k9QszpBw1

Extra MP 6
http://www.livescribe.com/cgi-bin/WebObjects/LDApp.woa/wa/MLSOverviewPage?sid=n4HZzvN1Flq5

hanamktr said...

woo.. lots of info.. tx bro aidid..

alien said...

bro, aku rasa aku ada satu rekoding masa dia brief budak2 kat kedai kereta tu
nnti aku cek..if bro nak la..

aku bukan geng2 drg ye..

harap maklum

Zaidi Rasmin said...

Gile babas tul... sudah terang lagi bersuluh. Kasik bongkar habis-habisan. Baru2 ni aku ade di"approach" oleh budak2 bebal ni. Ayat diorang lebh cam diatas laa. Aku ni, sungguhpun cukup2 makan, otak aku masih waras. Nasib aku search kt Internet pasal unstobebal ni. Memang diorang cakap, diorang bukan buat MLM. Tp padehal? Uptrend? memang waddefak betul laaa...

-HanaMichi- said...

tak bleh blah...ramai johor tu...
member wa rmai je provok mende ni..time ni la..dulu gaduh tetibe nak baik-baik..sbb nak cr prospek..ceh...

Laila said...

Budak unstobebal tau ker kena rekod tu, ker undercovernyer recording ? Kalu csi punya, sampai wat visual re-construction diskusi (siap ngan diagram) tu cayalah.Leh wat dokumentari terus.

rahman said...

"Sebab dalam dunia ni bro, org jer yang pandai pakai duit, sebab tu kite kene cari org, kalau rakyat kat zoo pandai pakai duit..kite cari jerr rakyat kat zoo...lagi senang. BETUL TAK BRO?"

klau beruk pandai pkai duit pn..dorg pn x kan join menatang ne..mangkuk btol..nmpak sgt tergila gila kn sgt duit..

Ar.man said...

akhirnya..kebenaran tiba jua..
biarkan mereka KAYA SAMPAI MAMPUS..
sbb hidup dah berTUHANkan DUIT..
rasa aku,org BEBAL ramai dah terkencing2 ketakutan sbb biz diorang dh masuk LIST WAJIB DIBELASAH oleh saudara Aidid kita..hahaha..

Tidurmu Lena kah??..

Zafran Yusrin said...

pergh.. exclusive! lama dah aku tunggu entry ni. pasal yg lain aku geram gitu2 je, mcm vemma, 4Life, sebab skit2 je effect orang Melayu. tp geng bebal yg tak bleh nak stop ni mmg aku geram betul, sebab sangat ramai orang yg terpengaruh.. dan for sure sangat ramai juga yg telah kerugian..

selama ni diorang dok war-warkan dlm facebook, dalam unstoppable ni anda akan belajar pelbagai ilmu untuk generate income.. nak tahu kena laa join & buat.. rupanya ilmu yang dimaksudkan adalah ilmu merompak cara halus.. sunggu keji!

Zaidi Rasmin said...

Memang betul tu Zafran. Aku pun tertunggu-tunggu bro Aidid nak wat entry ni. Bagi aku, bebal ni memang susah nak stop selagi takde sape2 yang berani merungkai kemungkaran diorang. Ramai gak kawan2 aku dah terjoin bebal nih.
betul gak macam cakap Arman, bile hidup bertuhan kan duit, macam ni laa jadinye.
Haru... haruuuu.....

Faeiz said...

Wadefak! Info ni buat aku speechless. Gila jahanam budak2 buat kerja laknat ni!

Zafran Yusrin said...

info2 ni buat aku faham kenapa Aidid asik nak mencarut.. geram siot.. aku yg tak berapa penah mencarut ni pun rasa nak ^%$*&(^&#^&*(/% *&^%^%

MrCarpitalist said...

Apa la nak jadi diorang ni..

Otak pkey nak kaya je..

Cari rezeki halal la woii!!!

Bomoh Hujan said...

yuhuuuuuuuu Khairol R dimana?????? dah packing beg ke??? dah beli tiket flight ke???? KENAPA XPERCAYA KE???? GRUGIII keh keh keh keh...

LadyRye said...

tengah aku serious kerut-kerut kening baca

tiba-tiba ada gambar makcik tipah tunjuk fuck

babi sungguh! wakakaka!

Ahmad Fares said...

Kawan saya pernah join uptrend, time tu takde unstoppable ni lagi. Mula2 tu nampak bersungguh la dia, maklumlah upline dia seorang jutawan.

Beberapa bulan kemudian senyap. Dah tak aktif lagi. Banyak keletong katanya. Uptrend pun dh jadi suam2 kuku.

Kemudian timbul Unstoppable plak. Produknya ialah aksesori kereta. Tapi kemudian kantoi...rupa2 ada link dgn Uptrend.

Masya Allah...macam2 la cubaan umat Islam akhir zaman ni. Umat Islam kena peka & celik ilmu.

yanayo said...

sblm ak tau psal MLM, makhluk2 prosak ni slalu invite aku kat tagged.. menyemak inbox ja.. seb bek xlayan sbb ak masih ada akal.. pelik gak kipas duit sna-sni tp produk xnmpak btg idung pun.. msti something wrong somewhere punya.. haha.. puih.. pigirah mabuk..

Ahmad Fares said...

Boleh tak buktikan berhubungan antara Unstoppable ni dgn Uptrend...

kardio said...

memang naiss

nasi ayam said...

MLM mmg cenggini. Masa aku zaman jahiliah dulu, selalu gak aku gi convention derang. Upline-upline dalam Q****t mmg brainwash habis-habisan. Kalo org luar yang tak tau paper pasal Q****t ni masuk function kitorg, mmg ingat kami ni adalah pengikut ajaran sesat. Tah apa-apa, menjerit sana, menjerti sini, gamat dewan tu. Pastu kalo so called leader naik stage, mmg depa semua menjerit, melolong, tepuk tangan sekuat hati bagai apa aje.. kalo boleh depa ni nak cium kaki "leader" derang.
Begitulah betapa dasyat nya kampeni MLM dan Q****t meracuni/ brainwash pekerja mereka. Memang aku pon x sangka dulu aku penah di brainwash sebegitu rupa.
Talking about teknik-teknik meracuni prospek, mmg itu la yg selalu di ajar kepada downline, dlm Q***t dulu, ada 8 step kot dipanggil 8 Basic Building Block,
1 - berangan-angan dulu, nak beli apa atau so called di panggil dreamlist,
2 - komitmen - kena declare apa komitmen terhadap piramid yng nak bina ni, komitmen bagaimana nak bg pada angan2 ni
3 - Buat namelist , nak cari mangsa,
4 - Invitation - jemput mangsa dengan plan ke neraka
5- Show the plan (tunjuk rancangan membina piramid) 6
6 - Follow up- sesi memaksa mangsa join
7 - check with upline - ye la, kalo downline giveup rugi la kan sign up susah payah
8 - duplicate - ulang balik proses ke neraka ni pada downline baru.

MLM ni mmg gini, tarbiyah kuat sangat..
saiko

Az Zahra Muslimah said...

ahmad fares, dalam web KhairolR secara jelas menyatakan "UNSTOPPABLE tak pernah menyertai dengan mana-mana Syarikat melainkan UI2U semata-mata!"

bukti apa lagi? Ui2U to Uptrend laa..

Laila said...

yanayo, nasib baik aku tak pernah kena tag pasal MLM ni cos i have a close circle of private FB friends yg tak associate ngan MLMs, who also know i hate any form of business tagging (akak2 yg nak jual kain baju tu siaplah).

The only thing yg close to MLM tagging (kind of) was Score A (like i need it, main redah jer diorang ni!), cos a friend got involved briefly, which she got out soon enough. (aku asssume ni MLM -sila betulkan kalu salah- cos symptom2 luar biasa gila babboon yg ada kat dia sama cam kena describe kat sini). From educational aspect, it looked ptetty convincing at first (harga mahal tho' ). Tapi bila at one stage status updates dia asyik pasal nak target sales ratus ribu riban & ajak orang lain joinT(yg ni takper lagi) & hari2 shoved down my throat "buat income besar sambil anak jadi cerdik/score a" kind of updates , (yg ni aku hangin) so i asked her to hit the road. Bukan sebab dia MLM ker apa, tapi sebab menyemakkan Newsfeed aku jer + i didn't need the darn thing, well not yet (nak suh kucing aku score a agaknya).. Of course, back then i didn't know menatang ni MLM (again, pls correct me yg MLM-challenged ni)atau sewaktu dengannya, i was vulnerable and naive..aww.

riduan said...

mangsa tak ada ke tampil untuk beri pengakuan? tanya je..anyway...tks bnyk info

yanayo said...

laila, yes you are so vulnerable and naive.. aww.. haha.. mmg sgt annoying.. nak2 yg jnis tagged gambo kipas duit 2.. aish. mluat tgk.. seb baik xde yg amik gmbo gna duit wat kipas wktu bsanding ke.. haha.. yg score A tu ak pnah dgr dri kwn je.. dia pnah g seminar tuk score ABC tu.. haha.. kuar modal about 2k then dpt la bnde alah yg dpt tulun kte dpt A.. bli satu dpat gne smpai ke ank cucu.. then kwn ak pun tnye, abis kalo dah ubah silibus cmne plak.. jwpn dia~xpe kte akn upgrade bnde 2.. lol.. pegi tuisyen guru2 pakar pun ad pekdah kn.. bkn stakat score A tp A+++++ la..

Eliza said...

Salam..
Another impressive revelation by Aidid. My respect on u for ur courageness. Hardly to find these days..Semoga yg belum terjebak tak mudah terpedaya dgn pujuk rayu pengemis zaman millenium demi mengkayakan tuannya.

How bebal one can be when they see $$$$! To innocent folks out there, jusk ask oneself , To be or Not to be?

p/s: Aidid, panjang sangat nak baca nih. Kena ulang2 baca nak fahamkan. And the size of font too?

Bomoh Hujan said...

--Ahmad Fares--
---team xpandai berhenti bebal nih..under UPTREND keh keh keh tengok produk dah kenal keh keh keh..kenapa????
---PRODUK=lain company MLM xkan sama ngan company MLM yang lain(siap cop mahh) keh keh keh keh..apa mau pening2...team xpandai berhenti bebal nih adik- beradik ngan I-Rich yang dah kena cekup baru2 nih...bapak nya UPTREND la...kalu xcaya boleh mintak katalog pasal produk dari geng2 xreti berenti bebal..pastu bandingkan ngan HQ UPTREND..apa kata dorang keh keh keh...
--diwujudkan team supaya kenal ahli masing2 antara upline ngan downline...(yela.. kena yang dah level 5,6 tu mana nak kenal sapa di level1 atau siapa yang paling atas..sebab yang dok mengencengnya tentu la yang di level 4 kan????dan begitu la seterusnya....jadi wujudnya berbagai2 team nih bertujuan memudahkan komunikasi(berbincang cara mengenceng)..tapi bapaknya TETAP UPTREND...apa mau pening2????
======================================================================================
itu baru sikit pasal perihal pengenalan Uptrend ngan team xreti berenti bebal melalui produk yek..rasanya bro aidid dah study mende nih..keh keh keh tok moh hanya tengok dalam mangkuk ajaib berisi air teh ais..keh keh keh

Laila said...

yanayo, yg kipas duit tu aku tak pernah tengok sebelum ni. First time tengok kat blog ni lah. Terkezut berok i tengok yg spesis cam ni pon exist. Betul kata Aidid, macam jakun. Duit berkepuk tapi takder class pon tak guna gak.

Ahmad Fares said...

Az Zahra Fatimah & Bomoh Hujan : o ya ! Yak perasan plak...thanks for mention it.

Mudah2an dgn adanya pendedahan & pengkonsian info camni umat Islam Melayu jadi lebih berhati2 & sebarkan kpd kekawan yg tak tahu internet atau blog macam ni. Ini kerana, orang Melayu yg duk kat tanah rancangan felda atau luar bandar ramai yang buta2 je kena tipu..kecian diorang.

Kropocot said...

kt U aku ade group ni..gile pshyco diorg tabur duit ats meja kt cafe..nasib bek la aaku masih waras lg..duit yg diorg kipas tu, duit yg diorg leburkan sblm join bnd ni..pas2 dpt downline baru..suh downline lak kipas duit tu sblm serahkan kt bapak dajal..

Lost_Soul said...

Aku penah anto bekas tunang pi ceramah macam nie la, ape punyer company mlm dulu aku tak tau lak sebab aku dari sekolah memang tak minat tentang ape saje yg berkaitan dgn direct selling ni. so aku tunggu die sambil minum kat mamak kat bawah bangunan tempat diorang berkumpul, makaii... riuh rendah diorang bersorak la, nyanyi la, tepuk tangan la, tu mesti kena brainwash la tu agaknya, balik2 aku tanye X tunang aku dier cakap takde pe ceramah motivasi jer har har.... dan akhirnya kami berpisah kui...kui...kui... sebab? jgn di tanye mengapa kah kah... budus...

blitz said...

yang score A tu.. masa awal2.. aku pernah melepak dengan dua org big boss company tu.. mula2 diorang nak upah company aku buat promotion.. siap dah buat surat lantikan.. tiba2 aku dgr dua org mamat tu ckp nak buat macam MLM.. apa jadah.. aku terus chow.. surat tu aku ada je simpan lagi.. buat kenangan.. haha..

kurosagi said...

ceh~ kipas duit~ meh cni tgk ak punye foreign currencies~ haha~ ape barang ringgit malaysia, org main euro, danish krone n japanese yen la~

btw, nice job, bro~ full of information~ yang halal tetap halal, yang haram tetap haram~ klu dorg nk jugak makan yg haram, terpulanglah~ jawab la sendiri dalam kubur nanti~ duit jgn buat main2, yg mengambil kena pulang balik pada yang diambil~ tanggungjawab yang menegur da lepas~

Anum Att's said...

Padat ! dasyat !
Memang speechless dibuatnya .

Sylarius said...

Hotel Unstoppable? Ntah hapa punya nama la. Tak market langsung untuk sebuah hotel.

Ahmad Fares said...

Bila saya baca betul2 kenyataan dari Khairol R & Adam Rahmad tentang cara2 diorang ni buat closing, memang tak ubah macam perompak. Tergamak guna "insya Allah", "bismillah" & "selawat Nabi" buat keje "menyusun batu piramid" firaun malaun.

Kalaulah ditakdirkan mati dlm timbunan wang haram tu, tak sempat tobat...

Hidup di dunia ni bukan untuk bertanding...siapa lebih kaya...siapa lebih glamer...siapa lebih berjaya.

Dark-Emperor said...

dayum wall of text...
xpe bro...
nanti aku print then bace sebelom tido... =|

CEO said...

perh memang perangai dajal.. sanggup guna helah dan kelemahan bangsa sendiri untuk jadi hamba duit.. KEJI

blackswann89 said...

bro..ape yg ko wat ni mmg aku ske..
tp aku nk gak tgk ko lari topik sket(sket je),bincang psl isu video youtube namewee..bkn psl vid die yg konon2 talented sgt tuh,tp lbh kpd komen2 yg ada kt c2 yg menghina Allah dan agama kita yg dtg dr mulut cina2 p*k*mak..sbb aku rs cm pihak berwajib wat derkk jeh,tp darah aku menyirap nih..melampau yg amat!!lau bro free,bro luangkanlah masa baca komen2 kt situ..

thanx a lot lau bro sudi baca suggestion aku yg x seberapa ni..

Ahmad Fares said...

Kalau unstoppable ke uptrend ke betul2 hebat dapat tolong tingkat ekonomi, KENAPA TAK RAMAI CINA YANG JOIN (mungkin tak sampai 5%) ?

Padahal orang cina lah yang lebih gilakan duit dari Melayu dan lebih berotak bisnes dari Melayu. Tak kira halal-haram.

Tapi...kita tengok bila time kerajaan mewartakan jualan sesuatu saham, ASN ke ASW ke...berduyun2 cina pergi beli. Juta2 saham. Begitu jugak dgn penjualan hartanah.

Saya cukup bimbang apabila saudara Aidid kata :

"Kalau memang ada ramai anak Melayu macam dia orang ni, tak lama lagi Malaysia ni memang tergadai. Generasi keparat ni yang akan jadi generasi tua kemudian hari dan kalau ada yang jadi ahli politik, jadi orang penting dalam jabatan kerajaan".

Lebih membimbangkan kalau diorang meresap masuk dalam rumah tangga keluarga kita melalui perkahwinan....

CikNon said...

:) ----> aku kagum ngan ko punya research

aku kan smpi skang aku tak faham knp ramai nk kaya amik duit org, KERJA LAH OIIIIIIIIIIIIIII .... [boleh tak jerit camtu kat dema2 ni]

Adii NakHeran said...

dorang semua dalam unstobebal ni,,,
BADUT KAPALA DUNGGA,,
ada sorang mamat ni boleh plak ajak aku masuk,,
aku xcakap banyak,,
amik kertas ngn pen,,
aku tulis "http://aididmuaddib.blogspot.com"

pas2 aku suwuh dia g cek sendiri,,
mls cite panjang,, bia dia nengok,,
kang kata aku ++ cite lak,,

idazulqarnain said...

Takder common sense langsung, sebelum blog aidid ni wujud lagi saya sendri dh tak blh trime konsep so called "bussines" mcm ni. Klu org lain, CEO multi billion company kt malaysia ni pun mcm nk gile keje nk dpt kan profit, nk dptkan gaji jugak...nk mersa pakai ferrari, ni kan die boleh plak yg blaja tak bape nk tinggi, bukak bisnes cikai mcm ni dapat duit beratus ribu sebulan..diri sendri pun dh in denial, tutup mata hati sbb tak nak trime kenyataan yg diorang menipu..mmg la bisnes kene cari org..tapi bisness tu dikategorikan sbg menjual barang fizikal atau service..ke diorang ni mmg tak blaja marketing..ape servis diorang?..ape barang yang diorang jual..setakat masuk ahli dapat 2-3 barang..pastu dh takder dah..kepada ahli MLM tu..tolongla gune akan akal yg tuhan bagi tu skit..sayang betul otak besar dlm kepala tu tak digunakan...

dari blog ni mmg sy tak nampak lgsg yg aidid ni dengki dgn usahawan melayu..biaser la melayu...bodoh tak boleh diajar kdg2..klu pandai pulak tak boleh ditegur...kene tegur skit..melenting tak igt mcm org MLM ni la...

Santo said...

mana2 MLM pun,tektik dia mcm ni la. sebelum kita masuk, kita nampak mcm niat mulia, nak jual barang, nak tambah pendapatan.

bila dh join, baru diorg akan bagitau, cara nak dpt duit hanyalah dengan menipu org lain.

tapi pada diorg itu cara marketing, tapi diorg brainwash mcm mane pun, jauh di sudut hati aku,aku tau diorg tgh ajar aku menipu.

Aku penah 2 kali masuk MLM, kali pertama sbb aku mmg x de keje time 2, kali kedua, sebab member baik sebantal setilam aku yg ajak. Tapi dalam 2 2 kes aku x cari downline sbb x sanggup menipu kawan, ape lagi nak menipu keluarga sedara mara.

org MLM kompem akan cakap aku benci MLM sbb aku org yg gagal dalam project diorg, tapi sebenarnya aku benci MLM sbb aku dh masak dengan tektik keji diorg. Seboleh2 nya diorg akan cuba menghalal kan yg haram.

Laila said...

Takder ker ex-Bebalians yg dah insaf nak buat first class confession kat sini..

chentaku said...

idazulqarnain, aku pon same..dr dulu aku rase cam ade yang x kena ngan sistem MLM ni sume..dan akhirnye blog ni da speak my heart out loud!!...(in sarcastic way which i love the most)..
p/s:apsal la ramai org johor join ni??wat malu johorean weih!!..

Zafran Yusrin said...

riduan said...
mangsa tak ada ke tampil untuk beri pengakuan? tanya je..anyway...tks bnyk info

riduan, inilah yg dinamakan jenayah terancang. lagikan semua persoalan, semua objection, diorang dah sediakan jawapan untuk ahli2 diorang counter balik. mangsa2 tu dah dibrainwash, "kalau ko gagal, ko yg salah sebab ko malas berusaha (cari orang tu), ko yg tak ikut mcmana kami yg dah berjaya ni buat.." lebih kurang mcm tulah, sehingga mangsa rasa down dan rasa no point utk salahkan team unstoppable ni..

mungkin dengan adanya group SNTM dan blog aidid ni kita boleh kumpulkan orang2 yang menjadi mangsa dan mungkin sesuatu yg lebih agresif boleh dilakukan.. mangsa2 ni sebelum ni merasakan mereka keseoranga, bila bersatu ramai2, baru diorang berani skit.. buat report kat KPDNKK ramai2 ke...

bujal X said...

semalam seorang teman MLM menalifon mempelawa saya untuk minum petang.saya jawab saya pengikut blog aidid muaaddib.terus kensel temujanji itu.

Bomoh Hujan said...

--Ahmad Farez--
tok moh suka berpesan...sebenarnya produk MLM nih memang bukan benda perlu pun...
==============================================================
kalu sakit hospital ada...keh keh keh...petua2 org dulu pun ada mahhh boleh je cuba2...tapi AWAS MLM ni jual barang pastu ajak JOIN dan MENYALAK...(berselindung di sebalik produk yang dikipas2 tukang karut sampai jadi MAGIC sampai mikir..."dorang nih doktor ke ape??" then tadaaaaaa~~~~harga markup gila2...bila xda kesan..mula la kata..~~kita ikthiar,berusaha..blabblabla~~..padahal nak "cover" dorang nih la head hunter masa kini )..RM~~RM~~RM~~RM
=========================================================
dan dari pemerhatian tok moh MLMer nih xda mende nak jual...majoriti sume pasal produk kesihatan padahal nak tengok bilangan doktor bertauliah dikalangan mereka nih SUSAH!!!!!!...UBAT MAGIC!!! keh keh keh keh renungkan...

Asyraf said...

hahhahah deorang memang first class loser.... i hate MLM......

Syai Kamar said...

Thanx bro Aidid. I salute you! yup, padat dgn info dan dasyat sungguh realiti yg berlaku. I dunno anytg about these BEBAL BADUTs nor about Uptrend. But I've joined an MLM which I forgot what its called back in 2005. Xbyk la hangus dalm RM300 je. tapi as a student back then, 300 tu byk woo...terpedaya dgn psyco bodoh budak2 MLM ni la. yup, product kesihatan umpan diorg. Aku pun hampir terjoin DCHL apekebenda ntah namanye. dek kerana xde RM2k time tu, aku xjoin. Kalu ade, maybe aku da join lalu hangus la kot. Aku ingat lg ayat mmber yg ajak aku join. die kate die tau family aku susah, jadi nak tolong aku dan mentaliti aku tinggi xmcm kawan2 yg lain. Jahat betul, sampai gune kan family utk pancing, cisss!! Bila aku kate xde 2k, soh aku pinjam kat adik beradik or kawan2 plak. xde plak die nak tolong dahulukan 2k tuh, ptuihh!Ya Allah, syukur aku x join. Ternyata KAU lebih tau apa yg terbaik utk aku. Again Aidid and the rest of SNTM, thank you for giving me a peace of mind :)

ak47suk1 said...

Kalau ada apa2 info terbaru, boleh kongsi di page FB ini

http://zap.my/sntmlm

Bomoh Hujan said...

-Ahmad Farez-
kalu anda ragu2 lagi..klik je kat sini...nak tau betul ke x geng xreti berenti bebal nih under uptrend...tengok flyers nih http://www.facebook.com/photo.php?pid=109189&o=all&op=1&view=all&subj=154618694571313&id=100001701993668
nak lagi detail plak klik sini
http://www.facebook.com/topic.php?uid=292672229849&topic=14318

Ahmad Fares said...

-Bomoh Hujan-

Teima kasih.

Saya takde masalah dgn perubatan / rawatan / pemakanan kesihatan alternatif selain dari ubatan hospital asal saja dibawah pengsyoran doktor & KKM.

Cara "berniaga" - head hunting, mementingkan "untung" dgn cara manipulasi & pelan berbentuk skim cepat kaya itulah yg HARAM dlm Islam & SALAH dari segi etika bisnes.

Saya juga pernah di approach oleh org2 MLM Head Hunting camni biasanya leader2...mcm2 skil bercakap. Pandai berhujah. Saya gunakan pendekatan falsafah dakwah saja.

Dari pengalaman sendiri...pernah apabila berhujah dgn mereka, saya zikir asma ul husna dlm hati & doa perlindungan dari Allah dan tenung tepat ke mata mereka. Insya Allah, boleh nampak ketidakselesaan mereka...mati kutu...tergagap2..resah gelisah dan cabut lari atau terus tukar topik lain atau mudah terima nasihat / teguran kita.

dotblogspotdotkom said...

memang bebal... bukan upline tu bebal... tapi yg mengikut tu BEBAL.... aku rasa lebih bebal dari lembu gamaknye......

mana ade nye orang melayu nih kalau dia tau sumber kekayaan.. @ cara2 nak buat duit... lepas tu nak kongsi.....

tak lain tak bukan nak menjahanam kan orang melayu je la...

yang ngikut tu memang BODOH PIANG!!!!....

upline tu dah sememang nye awal2 lagi berniat jahat ......

kepada yang ngikut tu.... dan tak sedar2 juga.... terus le dengan kebebalan tu.....

brokenpuppets_90 said...

ade trick lae 1...
dorang soh kaji sorang tuh mendalam...
mcm name n etc smue tuh...
dan diselit ngn family...
family de pnyakit ape...
da gi haji ke blom...
ade duit ker tak...
kejer fix or freelance....
nk pkai keter idaman die ape...

dorang korek info gile2 babi dan jeng jeng jeng...

dorang mle a opening ngn tekan hot button korang...

sbg contoh cam family/ bapak ade pnyakit jantung...

den die ckp a law ade duit ley tolong bapak die...
law boley nak wat budak tu brainwash and $$$$$$ la si MLM neyh

muhammad said...

bleyla q spread out info nie kt kwn2 laen.thanx bro

anies said...

AGREE DGN YANAYO. sesapa yg ada acc tagged.com ni, krp jd sasaran. sampai naik tension! lps pihak tagged.com amik tindakan close buletin, then reda sket...uhhhh... mmg susah kalu dah hidup berhambakan harta.

nauzubillah

http://aniesandyou.blogspot.com

BpK AyAM zainal said...

haha..aku suka ko nyer blog..baru dpt tau hr nie..haha..so true..till to sad for them(saper2 yg termakan mlm nie)

.Gory. said...

Yes, a few issues I would like ti highlight.

Pertama, seriusly 40 ribu seluruh dunia? Bukan Melayu belaka ke yang join? Ha ha?

Then, katanya mahu buat RM 1,000,000 sebulan wooo!
Setahun dapat la minimum RM 10 juta. Eyh, pasal apa dia tadak pun dalam bisnesman yang paling berpotensi ke ape ke tahunan? I mean yang diiktiraf magazine or persatuan persatuan yang berkaliber. Bukan persatuan mereka sendiri.

Next thing, aku pantang betul pakai Bismillah fisabilillah apa benda. Yes, untuk buat perkara, baca bismillah. But man, kau punya purpose of using it is to kaburkan mata orang kononnya kau punya bukan MLM, sah, rujuk UZAR apa benda tah. Wait. What is your main bisnes? Mencari orang! Dalam urusniaga sah, perlu ada harga dan barang yang berguna sebagai subject of matter. Bukan mencari orang!

That put your biz ini Syubhah. Kau tak boleh kata sah. dan kami pun tka boleh kata tak saha, pasal modus operandi masih kabur. Jadi, perkara syubhah adalah sesuatu yang belum pasti sah, jadi sebaiknya dijauhkan. Dan jangan guna agama untuk menarik orang! Kau sama saja macam ahli politik yang main ayat agama untuk meraih undi, tapi akhirnya menghancurkan anak bangsa, negara dan agama.

Nak kaya, cari bisnes yang nyata. Biar lah jadi dentist, bekerja susah susah. Pasal kejayaan dan kekayaan yang mudah bukanlah sesuatu yang manis.

farah said...

nak kongsi link blog Aidid kt fb boleh x? kasi tunjuk sikit info pasal MLM ni kat budak Melayu yg xpaham2 bahasa ni.

Abgcengkih said...

Firman Allah Taala "Sebaliknya orang yang bakhil (daripada membuat kebajikan) dan merasa cukup dengan kekayaan dan kemewahan serta ia mendustakan perkara yang baik, maka sesungguhnya kami akan memberikannya kemudahan untuk mendapat kesusahan dan kesengsaraan dan apakah pertolongan yang dapat diberikan kepadanya oleh hartanya apabila ia telah terjerumus (kedalam azab siksa akhirat?)" (Allail:8-11)

Wahai Rasulullah, adakah dianggap ashobiyyah, puak orang yang sayang kepada kaum bangsanya? Jawab Baginda s.a.w.: Tidak, tetapi ashobiyyah ialah apabila seorang itu menolong bangsanya kepada kezaliman. (hadith riwayat Abu Daud, Ibn Majah dan sebagainya)

Tie Quar said...

kalau dah namanya melayu, memang bodoh sampai ke sudah. not all, but almost all. typical melayu; dah la bodoh, lepas tu cepat melatah bila orang tegur. mat salleh guna fuck, dia pun nak guna fuck. mat salleh cakap frust, dia pun nak frAst jugak. kelalar la orang melayu ni. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. mamat kat atas tu muka dia muka budak kampung hingusan la. patutla gaya penulisan pun macam budak hingusan. kah kah! please la melayu, don't be so stupidodol!

abib said...

hahahah... nice aidid.... kita akan gempur unstopbebal habis habisan....... kita suggest group nie ngan mmber kte..... n.....

pendapat aku.... carik fb penyamun unstopbebal tegar.... n kta attack smpai mnusia tu stopp dari merapu psal unstopbbebal nie....

nurehan tahir said...

sgt suke dgn entry ni..da lame st nk tahu pasal bende alah ni..nice job bro..nk print out n jadikan journal.. hehe :)

koperasi homestay said...

tak sia sia aku baca....thanks bro....

Selamba said...

Salam Aidid,

Bila aku start baca blog ko sejak bulan Oktober, aku teringat pengalaman aku yg dulu2, especially post ko about Unstoppable ni.
Aku pernah terjebak dlm bidang MLM ni tapi bukan dgn Unstoppable sbb masa tu Unstoppable tak wujud lagi cuma owner dia mmg dah beli BMW 6 series tu. Seriously, bila aku dah join, aku teruja utk buat duit sampaikan habis nearly RM1000 untuk buat flyers, penanda buku dan lain2 dgn group yg kitorang buat sama2. Tu belum masuk RM3k++ yg aku laburkan lagi tu.

Aku pernah lepak2 dgn geng2 MLM ni sampai ke pagi walaupun esoknya aku kena kerja semata-mata nak tau cara utk cari prospek. Segala kursus yg dianjurkan oleh diorg aku dah masuk. Tapi setiap kali aku balik drpd lepak2 dan kursus dgn diorg tu, aku mesti rasa mcm ada benda yg tak betul ni.

Aku penah tanya "nama U*****D ni kan orang ramai dah tau, diorng mesti taknak masuk". Dengan selamba upline tu cakap, "takyah sebut nama company, sebut nama group yg korang create dan cakap pasal hal lain"...

Aku pun terfikir, itu mcm nak perdayakan orang lain dgn berdolak-dalik apa yg nak disampaikan. Kan tak baik tu. Lepas tu, makin lama makin banyak aku jumpa perkara-perkara yg tak patut kita lakukan dari segi moral.

Ada sorang ni dia jadi downline aku sbb bawah aku masih kosong compare dgn geng aku yg lain dan dia laburkan separuh drpd simpanan dia untuk MLM ni. Dia kata dia harap dpt untung untuk bini dia bersalin lagi 6 bulan. Tapi tak sampai 3 bulan dia berhenti buat benda tu dalam diam. Tetiba dia contact aku kata kalau boleh dia nak dapatkan duit tu balik pastu aku ckp aku takleh buat apa2.

Lepas tu aku nekad mmg aku nak jadi anti-MLM ni sbb aku rasa aku ni menipu orang untuk jadi kaya. Dan aku fikir duit yg aku dapat tu adalah duit haram. Sepanjang aku jadi ahli diorang, aku mcm memberi harapan palsu dan jadikan duit, kereta, rumah dan sebagainya sbg sandaran utk diorg buat duit. Aku terus stop dan tak pandang belakang dah pastu. Aku insaf.

Walaupun aku buat MLM ni sampai aku dah dapat balik modal, tapi sampai sekarang aku rasa bersalah terhadap orang2 yg di bawah aku yg tak dpt balik modal. Ada gak yg di kalangan kawan2 aku tapi nasib baik diorg ni baik dgn aku dan faham sbb sama2 terpedaya.

Frankly speaking, lepas tu aku terima balasan buruk drpd Allah dari segi financial. Income kerja campur part time income(bukan MLM ye) sepatutnya banyak, tapi rasa mcm sikit towards the end of the month. Ada je duit nak kena pakai. Aku rasa memang tak berkat duit yg aku dapat masa tu. Tapi aku terima dgn redha dan kerja keras mencari duit halal. Alhamdulillah, sejak satu - dua tahun yg lepas, financial aku dah pulih dan pintu rezeki mula terbuka.

Sebenarnya org2 MLM ni tak kaya pun. Most of them berhutang. Nak kata berjaya, tak pulak. BMW pun 2nd hand yg aku sendiri boleh beli. Semua tu semata-mata utk mengaburi mata prospek.

Aku sgt berharap orang2 Melayu dan beragama Islam jgn join segala apa jua jenis MLM. Kalau anda kaya pun, bukan duit anda. Aku percaya, kalau kita perdayakan org lain, kita akan dpt balasan di dunia ini kelak.

Ishh panjang pulak aku bercerita, banyak lagi taktik2 MLMers ni yg aku tau dan aku bleh cerita kat korang. Tapi nanti2 la ek...hehe

Sama2 kita hapuskan MLM ni sehingga ZERO.

En. photoshop said...

Damn!,ramai yg kena tipu terutamanya perempuan,(stkt yg ak kenal la)
score a bila nak serang, dah ramai budak2 U kena tipu nih... mencegah lebih baik dari merawat,
sekian..

hyelbaine said...

Hoh...fanning money is no proof of wealth. A car depreciates faster than a sink-hole is no sign of wealth either.

Tak payah cakap banyak. Betul dah kaya? Betul dah jadi jutawan? Kasi angkat itu original BE form kasi tunjuk. JPG please, bukan PDF sbb PDF pun can edit ok?

ps>> Ada ker Daim, Bukhary, Vincent Tan, Robert Kwok main kipas2 duit?

IdaShah said...

klu boleh bro..bongkarkan sampai masuk paper ker, tv ker barulah ramai yg bukak mata dan tak tertipu

Hell`s Angel said...

org banyak duit mana nak tunjuk duit nanti kena pow. diorang tu tunjuk2 amik gambar lepas tu duit tu dia tak rasa pun nak belanja duit tu semua kasi upline sampai ke CEO laknat ja. Kesian

minamina said...

bagus bro....excellent job.....cuma nk bg cadangan psl unstobebal ni mcm lahanat juga...harap bro continue kutuk n bongkar rahsia lahanat2 tu...

satu lg, MLM bukan takat produk2 camni jek....rasenye organisasi hotel pun ye juga....join beberapa ribu dpt 7 hari setahun penginapan hotel di oversea????? katenye hotel affiliate....bro tolong siasat perkara ini samada benar atau tidak....

tq..gud job bro...

The Nemesis said...

Bro..
gua penah msk 1 MLM gak dl...
B4 masuk suma upline cter kencang nk mati..
Tp hakikatnya...
byk brg gua tergadai..
termasuk xbox 360 yg ex gua bg dl...
downline2 gua pun hbs maki hamun kat gua blk..
ilang awek sbb bnda bodoh ni gak..
apa pun..
gua sokong cr lu menulis..
HOPE ALLAH BLESS U

smj407 said...

hi bro aidid...as u know, i mmg anti betul ngan group nie....tetiba badut tu plak jd my fren gf...dia beli ngan duit...perempuan pun jgn la tgk duit terus layu...ish ish...

Ahmad Fares said...

Cuba tengok blog ni...mesti menarik perhatian saudara Aidid :

http://magnetofmoney.wordpress.com/2010/02/13/indahnya-perniagaan-dalam-islam-by-ustaz-azharimam-besar-masjid-negara/#more-53

copy & paste link

Hell`s Angel said...

betul ke tu? tak macam kata2 sorang imam pun? ke bebal jemput baca doa selamat pastu imam besar pun tak tau apa kebendanya bebal ni datang lah... dapat gambar tulisan direka sendiri?

smyMONAVIEmalaysia said...

yang ini ... saya memang sokong seratus peratus 100% pendapat tuan aidid... mmg sgt mengelirukan... namun masih ada ruang utk diputarbelitkan oleh mereka2 yg nak mengaut keuntungan dengan pantas... syabas tuan...

pingu said...

astagfirullahalazimmmm.. nak nagis baca apa yg mereka tulis. sanggup mereka ni guna kan perkataan spt fisabilillah etc.. ya Allah, kau hancurkan golongan munafiq ini.. aminnn..... T.T

siti zaidah said...

http://magnetofmoney.wordpress.com/2010/02/13/indahnya-perniagaan-dalam-islam-by-ustaz-azharimam-besar-masjid-negara/#more-53

tak menarik langsung blog kat atas ni..tak bnyk input.....balik2 duit duit duit matlamat kami.......
input dr bro aidid lagi byk sampai tak abis2 baca...teruskan perjuangan...saya pun cuba nak lwn...tapi takle sekuat bro aidid...cuma nak belajar hujah nak mematah hujah org2 MLM ni..almaklum mulut ni tak ramah..

Ridhwan said...

saya memang setuju... dan memang saya selalu bergaduh dengan unstopbebal nie hahahaha mereka tak abis-abis mengatakan next bila dah mati kutu nak berhujah dengan kita ekekekkek

rbizancb3 said...

http://www.bernama.com/bernama/v5/bm/newsgeneral.php?id=548945

Assalamualaikum, menarik blog ni sbb penulis serba tahu tentang dunia MLM dan Networking. Memang Hebat tulisannya. Cuma saya musykil tentang anugerah ini? Boleh sesiapa beri komen?

Aidid Mu'addib said...

I have an account into Uptrend2u.com - the system they use is a classical pyramid-scheme, no doubt. Plus all those crackpots iRich, unstobebal clowns, tigers, skn2u... my goodness!
Hai-O has caused lots of Malays hardship for the the last few years due to those 20K unsold water putrification thingy, and now this rocket-science slimming corset with radioactive supply of unendless energy... now, we have this situation where the govt reward these hacks with Anugerah Kecemerlangan Perniagaan. And would you think I'd have faith in govt & politics? In money-politics... sorry. It's a shame really.
May Allah have mercy on all our souls.

suarahatiaku said...

kenapalah saya terlambat baca blog u ni aidid...urgh.tension betul.skang ni saya terpaksa menanggung hutang bank semata-mata nak join Hai-O..dorang memang pandai cakap.masa buat loan tu saya demam tapi still gie kerja tapi dia beria-ia suh saya sain borang loan.tulah first loan, bapak saya dah warning jangan masuk.tahla rasa macam kena pukau time nak transfer duit tu gie kat akaun upline.then semuanya selesai camtu jelah.pastu saya saya tak diberitahu pun saya boleh pilih barang ape.dalam tempoh berapa bulan dan so on la.then dia kata dia akan bagi 10 barang.INGATKAN boleh PILIH 10 BARANG tu ikut yang kita nak, tapi dia dah siap2 pilih air water filter tu..cis mana nak simpan 10 benda alah tu?sampai skang my dad tak tahu.hurm, sampai sekarang saya sangat2 menyesal..sangat menyesal.lebih baik wat loan untuk kereta baru ade gak pekdahnye..ayat2 dorang time nak umpan:
1) modal RM30(sebenarnya 20K..stupid RM30 tu untuk daftar ahli je)
2) dalam masa 2 tahun dah boleh setel hutang loan tu DENGAN SYARAT CARI 2 ORANG SENGAL JADI DOWNLINE)
3) NI PALING BEST>>>>KO DUK DIAM2 PANGGIL KAWAN2 KO MINUM SEMBANG KAT KEDAI NANTI AKU DATANGLA DENGAN GENG2 AKU NAIK KERETA BESAR SEMUANYA BIAR DIA TERTANYA2 KO DUK TEPI BIAR KITORG TERANG<<<<UISH...
4) ko JANGAN bagitau kat orang yang ko JOIN HAI-O ni..haaaaaaa(camne nak gerak bisnes ni kalau aku tak usahakan??)
5) Aku dah ade rumah, kereta, tanah semua beli atas duit ni..

apa pun salah aku kerana tak berfikir dalam2 dan kesan nye menanggung hutan bodoh for nothing!!!!menyesallllll giler2...air tu aku minum tade pape perubahan pun~~~ huish..

suarahatiaku said...

yang paling best...Hai-O hantar surat maklumkan anda telah berjaya jadi ahli pastu dalam tu ada sekeping kertas>>syarat2 untuk pengedar...
1) dilarang untuk memaksa orang baru untuk buat loan dan beli secara lambakan 10 barang tu! bodow..kenapa dia tak terangkan boleh cuba dulu?aku yang bodow sebab percaya..dia suh aim orang yang suka bergaya coz org macam tu lagi senang nak perdaya...

Hasif said...

salam aidid... sy adalah ahli unstopabble dan segala fakta adalah tepat sekali... n sy dh menarik diri disebabkan sy meneliti sedalam-dalamnya tentang uptrend nyer marketing.. actually uptrend nih xderla hebat sgt dan cmner depa leh cpt kaya nk tau... korg leh bygkan x harga COFFEE X'sotika RM172.60 logik x???? Cream Pencuci RM200.00 dan banyak lagi harga len yg xlogik.. ok bro lu lg kutuk MLMkn but u need also to understand maksud MLM - multi level marketing... lu pnh dgr HPA, Cosway... cr MLM diorg u beli then u dpt diskaun itu br konsep yg xmerugikan tapi menguntungkan gua bg cthla Kopi Radix normal price RM25.00 harga ahli RM18-RM15 so produk tuh mmg berguna dan kesihatan dan bkn gua nk ckp lu slh tp the meaning of MLM not all are wronged... berbalik pada uptrend n unstopabble nih.. this one i think mmg merosakkan bangsa org Melayu.. dan uptrend claim diorg sah dr segi syariah.. tp mengaut keuntungan berlipat-lipat kali ganda tuh aper cer... dlm pada tuh diorg bg point untuk pembelian kita tp aku xnampak lg aper guner point tuh... itu alkisah uptrend tp dlm unstoppable yg aku kene tipu... diorg ckp "kt exploit jer uptrend tuh"... gua dh ragu2 tp yerla gua nih jenis org yg ske amik risiko n nk tgk aper akan jd... dan pada suatu hari diorg wat class konon2 utk TT-Table Talk... so diorg br trus trang (bangang gak dier nih kantoikan kejahatan diorg)... "aku ckp aritu xcari org bkn sbb per, utk perangkap soalan.. tp itulah crnye klu ko nk berjaya cam aku".. aku nih jenis nk wat bisnes biar btul2 bkn men2 tipu mcm cibai cina... actually cina nih korg nampak jerk best bisnes kencang F**K kencang... menipu org... rasuah org... diorg lg truk.... tp melayu yg merosakkan org nih aku xtau nk ckp r... bdak2 unstoppable nih ayat diorg mmg pedas dan akn terperangkap.. klu korg yg mungkin akan terperangkap... diorg nih akn ty YES or NO... bile korg xjwb soalan diorg... diorg akn berulangkali ty.. so cr nk nk jwb mudah snang jer "i'm not interested this bullshit biz".. bg panas balik @ klu nk best jgn jaga hati diorg langsung... bl korg ty "kene cr org x?" diorg sure jwb "ko mai sini, ko cr aku ker aku cr ko".. nk jwb soalan tuh "ko dtg tempat aku so ko la cr aku"... abih citer tp aper pn aku kurg setuju cr diorg yg agak desperate dan menekan org... sib baik gua xguner duit simpanan kawin mmpus gua sengkek...

rbizancb3 said...

Assalamualaikum,

hurmh....ramai betul org yg gagal dlm MLM kai sini ek...sape yg salah tu sebenarnya? sykt? upline? sistem? produk? semua salah kan kecuali DIRI SENDIRI!! bila org lain berjaya, tuduh sbb makan hasil downline, menipu lah, sbb tulah boleh kaya raya...hebat betul korang ni...

kalo sykt dapat anugerah pula (dah lebih 60 dah dlm masa 6 tahun), sume badan, agensi dan pihak yg bagi anugerah tu x betul pula, padahal bukan senang satu2 anugerah tu nak diberi. ni bukan pilihanraya (di mana undi boleh di beli). ni ANUGERAH dalam dan luar negara yg di raih kerana menepati kecemerlangan dan kriteria setoap anugerah tu.

terpulang, tepuk dada, tanya IMAN. dlm setandan pisang tu ada juga yg x elok...

renung-renungkanlah dan selamat beramal...

Wassalam

Aidid Mu'addib said...

Uik! renung-renungkanlah dan selamat beramal...?
Ada ke penyamun atau perompak atau penyangak suruh org lain renung2 dan selamat beramal - itu psycho namanya dey...
Salah DIRI SENDIRI kepala hatok ko yg tak pegi sekolah! Suka sungguh buat mungkar nape dol? Anugerah? Anugerah oleh badan sekular, anugerah oleh badan yg boleh senang kena suap dgn duit, aku pun boleh buat - kalau aku byk duit le. Nak pangkat dato' pun boleh skrg ni, keluarkan aje duit - ko ni duduk hutan mana ni bang?
>> Salah satu teknik brainwash yg diamalkan oleh dajjal MLM: "Kalau anda gagal dalam biz MLM ini, anda sendirilah yang bersalah kerana tidak dapat menghayati sistem macam mereka yang telah berjaya. Maka anda akan usaha sungguh-sungguh cari downline setiap hari, jadi mastermind akan dapat duit berterusan, selagi brainwashing ini lekat kat kepala downline tu. Sedangkan realiti MLM dan skim piramid itu adalah, apa-apa sistem perniagaan yang bergantung kepada pencarian downline ke infiniti dalam satu ruang pasaran baru, ianya hanyalah kepala bapak kerbaushit. Ko memang tak akan berjaya punya dey. Ianya adalah disebabkan bahawa jumlah semua manusia itu bukan infinit, dan jumlah org yang bangang yg tak dengar cakap dan low IQ macam rbizancibai pulak tak besar mana pun, dan takde pulak market baru wujud dalam dunia ni. ONLY NEW FOOLS (macam si bahalol rbizancibai), but NO NEW MARKET". Dan dgn adanya macam bahalol kat atas, MLM dan skim piramid itu akan terus lekat kat org Melayu sampai bila2... sebab org melayu macam ni tak kan paham matematik dan statistik - walaupun ko hantar dia tuition kat mana sekalipun.

abib said...

hahahahhaha,,,,, pedas nye.

nur said...

org yg kipas2 duit ni bukan org kaya tapi kayap...org yg betoi2 kaya takkan ngaku kaya,org yg kaya tak akan tunjuk duit pada org lain!!! budusssbebal

Aidid Mu'addib said...

Saya owner blog ni, Muhd Aidid B. Muhd Addib mengaku buat blog ni & asyik tabur kencing dalam periuk nasik orang & buat fitnah...semata mata untuk google adsense nya pasal saya sanggup aniaya orang lain..

google adsense = siapa yg klik blog, owner blog akan dapat $$$$$$. So saya buat lah blog yg kontroversi.. pasal citer2 kontroversi gerenti akan ada org klik.. So bila korang yg bangang ni semua klik ke blog aku... aku dapat laaa $$$$
So korang semua ni sebenarnya kena kelentong dgn aku jugak.. hahahahaha..

Ini detail saya:
Muhd Aidid B. Muhd Addib,
I/C 730721-02-4571.
23 Kampong Lanchok Air Mat,
Pokok Sena 06400 Kedah Darul Aman
(jom dtg beraya kat umah saya reramai...hehehe)

Aidid Mu'addib said...

Google adsense tu macamana nak buat dol? Ko boleh ajar?
Ada jgk org cakap pakai nuffnang... muffnang tu camane pulak?
Btw... ko tulis info kat atas tu, sapa punya info la agaknya tu? hahahaha!

Aizam said...

[Saya owner blog ni, Muhd Aidid B. Muhd Addib mengaku buat blog ni & asyik tabur kencing dalam periuk nasik orang & buat fitnah...semata mata untuk google adsense nya pasal saya sanggup aniaya orang lain..

google adsense = siapa yg klik blog, owner blog akan dapat $$$$$$. So saya buat lah blog yg kontroversi.. pasal citer2 kontroversi gerenti akan ada org klik.. So bila korang yg bangang ni semua klik ke blog aku... aku dapat laaa $$$$
So korang semua ni sebenarnya kena kelentong dgn aku jugak.. hahahahaha..

Ini detail saya:
Muhd Aidid B. Muhd Addib,
I/C 730721-02-4571.
23 Kampong Lanchok Air Mat,
Pokok Sena 06400 Kedah Darul Aman
(jom dtg beraya kat umah saya reramai...hehehe)]

*ni keje org MLM la nih.. sape yg tipu sape sbnrnyer ni..??
mak bapak du bg skolah korg pndai2, korg duk tipu2 org.. pastu gune duit tipu org tu hantar mak bapak pegi haji... mati nnt korg pk la sndiri yer orang2 MLM nih.. 2 pn klu korg mengaku islam lg la terutama kepada org yg beragama islam..
klu x, go on.. teruskn wat dosa.. dh jadi darah daging korg pn kn..

hahaha.. i hate MLM.. sekian..

Aidid Mu'addib said...

Betul tu Aizam.. sy sokong 1000%..
I also HATE MLM..

Saya owner blog ni, Muhd Aidid B. Muhd Addib mengaku buat blog ni & asyik tabur kencing dalam periuk nasik orang & buat fitnah...semata mata untuk google adsense nya pasal saya sanggup aniaya orang lain..

google adsense = siapa yg klik blog, owner blog akan dapat $$$$$$. So saya buat lah blog yg kontroversi.. pasal citer2 kontroversi gerenti akan ada org klik.. So bila korang yg bangang ni semua klik ke blog aku... aku dapat laaa $$$$
So korang semua ni sebenarnya kena kelentong dgn aku jugak.. hahahahaha..

Ini detail saya:
Muhd Aidid B. Muhd Addib,
I/C 730721-02-4571.
23 Kampong Lanchok Air Mat,
Pokok Sena 06400 Kedah Darul Aman
(jom dtg beraya kat umah saya reramai...hehehe)]

*ni keje org MLM la nih.. sape yg tipu sape sbnrnyer ni..??
mak bapak du bg skolah korg pndai2, korg duk tipu2 org.. pastu gune duit tipu org tu hantar mak bapak pegi haji... mati nnt korg pk la sndiri yer orang2 MLM nih.. 2 pn klu korg mengaku islam lg la terutama kepada org yg beragama islam..
klu x, go on.. teruskn wat dosa.. dh jadi darah daging korg pn kn..

hahaha.. i hate MLM.. sekian..

Yeahhh... I & We also HATE MLM...

viosk said...

kesian kat ko penyamar..mesti punggung ko tgh panas membara sbb keje mlm lahanat ko org dedahkan..hahaha..

adsense mana ada klik blog dpt duit..mangkok..nk menipu pn agak2 la..

jejakjuta said...

google adsense tu adalah iklan yang diletakkan oleh google dalam blog ni, dan kalau orang klik iklan tersebut barulah owner blog ni dapat duit... walau berapa juta visitor pun tapi kalau tak klik iklan, owner tak dapat duit pun...tapi pun mana ada iklan dari google dalam blog ni...

Rina Hassan said...

haaaa dah lame aku tunggu pasal bende ni...giler ahhh siap tdo ngn duit ..ape kes?pasan tak yang join ni sume jenih camne...kalau betul bende yg derang buat ni patutnya mesti raai bisnesman yang nak join so that senang nak cari capital...pastuh sukati tok nek derang letak pic tdo ngn duit la ape la, eeee meluat mak ni tgk oiii...die ade add aku kat fb...aku naik jelak bace posting die..
aidid!!! congrates bro...reveal bende2 tak masuk akal ni...
ps:mane ade cara senang nak kaye...!!

rbizancb3 said...

Alhamdulillah...ada juga org nak maki sy kan...hehehe...ni lah contoh org yg psycho...org cerita tentang fakta, dia main emo pula, siap maki2 sy pula dah....huh...buat blog, syok sendiri aje, penuh kata nista, caci maki...apa nak jadi dgn budaya dan sikap sopan santun org melayu turun temurun tu? dah punah...

ni bulan melayu...ni meLAYU!!! dah layu dan basi dah, ckp aje berdegar2, tapi setakat berani kat blog ajelah....huhuhu...masyarakat..ramai pula tukang soraknye ek...

x pelah, korang teruskanlah dgn sikap korang yg begitu...nanti org akan tanya...anak sape ni ek...baiknya bahasa dan peradaban...suka2 aje panggil org b*****l, c***i...hahaha...bahasa menunjukkan bangsa, inikah bangsa melayu masa depan yg akan menjadi generasi pelapis, pergh...rosak betul lah..

Aidid Mu'addib said...

See... itu yg aku tak faham tu. Buat skim piramid - lepas tu keluar perkataan macam, "alhamdulillah", "bangsa melayu bla bla bla", "sopan-santun"... Apekebendenye dey? Gila bab punya psycho bebudak Melayu nye pun. Pengamal skim piramid tu takde beza dgn penyamun, perompak dan pengemis yg kelentong.
Nanti org tanya, anak sapa yg buat skim piramid unstobebal ikutan badut KhairolR tu? Pergh... takde masa depan betul org Melayu nye, mengemis duit org lain tak sudah-sudah... Tak malu sedikit pun ka dey? Wadefook? Generasi pelapis kepala hatok betul.

izzNatta said...

Tak pe rbzancb3, orang dah bagi petunjuk, pendapat dan bukti-bukti yang dia dah cari, kau tak bole terima... tak pe. Carilah harta dunia & saham akhirat kau.

Selepas solat & sebelum tidur, kau doa & mintalah pada Allah agar kurniakan kau rezeki yang halal untuk kau sekeluarga. Agar keuntungan daripada "Force Sale dengan muka suci" menaja downline2 kau dapat dihalalkan.

Kalau cakap2 orang ramai kau tak boleh terima... Cubalah berdoa agar mendapat petunjuk dariNya.

Cubalah berdoa... Insyaallah

rbizancb3 said...

EXCELLENT!!

http://www.yadim.com.my/Ekonomi/EkonomiFull.asp?Id=144

http://www2.islam.gov.my/muamalat/sites/default/files/kertas_ilmiah/2010/04/MLM.pdf

selamat membaca...

izzNatta said...

EXCELLENT???

Aku dah baca ko punya... ko baca aku punya pulak... Ala Ustaz Zaharuddin yg ada kolum kat Metro Ahad ruangan Ekspresi tuh... ada fatwa dari Kesatuan Fiqh Sedunia (Majma' Fiqh Islami) lagi...

http://www.zaharuddin.net/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=303

Selamat membuka minda... Telan walaupun pahit...

Aidid Mu'addib said...

Laaaa... mamatnya dah baca Uzar punya artikel, dan ada jugak baca hal2 dakwah... kok masih sesat lagik? What the...?

abib said...

budak bebal memang xpandai bace..... jgn heran k.

radzi said...

tips untuk hidup senang:

1) buat apa2 biz pun kalo usaha bole jadi
jutawan
2) buat biz yg kita ada skill bole berdikari
3) pelaburan: cth nak melabur emas, beli je kt
kedai atau agent yg jual emas. kalo ASB plak
laburlah seberapa byk yg kita suka
4) nak pakai mewah: cari keta yg bole kita
tolong sambung bayar. ramai org kt luar sana
yg terdesak nak lepas BMW, merc, porsche dll.

Mohd Fariz said...

nice info...
dlu kt facebook bersepah psl bnda alah ni promote gne ayat baik pnyer siap tnjuk duit ar kete ar umah ar.....
aku nyaris nk join tp pkir2 gne akal selamat xjoin...

pemerhati bebas said...

Extra info: KhairolR sememang nya dah beberapa kali turun naik office KPDN atas sebab banyak aduan. UZAR punya penerangan memang leh pakai, tapi dia sendiri leh diragui sebab dia sendiri dah meluluskan satu konsep MLM iaitu stormreader, stormreader adalah 3level punya MLM, produk nya ialah buku2x keluaran Telaga Biru. Jadi, saya tak berapa yakin dengan si UZAR ni. Dia tak sepatutnya meluluskan apa2x sistem MLM jika yakin dengan kenyataan dia pasal MLM ni. Memang confirm haram/syubhah kalo org join sebab nak masuk sistem structure. Tapi kalau memang sebab nak beli produk macaam HPA, tak da masalah pun, tak da apa nak di-was2x kan pun. Dalam uptrend ni ada banyak mazhab, mazhab unstoppable ni memang tak betul. cuma kpdn tak leh wat apa2 pun, sebab apa? aku pun tak tau. irich kena serbu pun sebab tak guna pekataan uptrend, org confius, n ramai yg rasa tertipu. So ada banyak hidden stories yg ramai org tak tau. Aku tau sebab aku berkawan dengan geng2x mazhab yg pada aku jujur berbanding mazhab unstoppable, irich,tiger ni. Ntahla.. setuju sgt, kalo dah pening2x xtau mana yg betul, way la semayang hajat, minta ditunjuk jalan yg benar, demi kebaikan akhirat dan dunia kita. Kepada penulis blog ni, niat bagus, tapi cara menyampaikan guna bahasa macam ni tak manis. Nak berdakwah/membetulkan org, guna r cara Nabi. Apa salahnya penulis ni menunjukkan identiti dia. Jangan risau, Allah bersama2x org yg benar, kalau kena bunuh disebabkan fakta2x yg ditulis ni, xpa.. sebab mati dalam perjuangan menyelamatkan umat melayu nih..

UZAR kata haram dan syubhah- dia tunjuk muka..
tapi penulis blog ni tak berani tunjuk muka..
dikhuatiri penulis sendiri ada banyak hidden stories.. so tunjuk je muka..

apa2xpun yg hangat kat sini.. jangan la negatif mengenai perniagaan,plz.. bisnes memang bagus, tolak tepi head hunting, pyramid macam ni.. kita fokus berniaga betul2x.. macam2x leh diniagakan, macam2x leh diberikan service..

salam
pemerhati bebas

pemerhati bebas said...

setuju 100% dengan radzi

Aidid Mu'addib said...

Tunjuk muka? Terencat akal ke apa? Korang rasa aku menulis utk femes ke beb? Kalau aku spent hours and hours writing - I don't ask a single cent from anybody. Blog aku sendiri takde advert, sedangkan ramai yg suggest, boleh buat duit maaa...

Pasal nak mati, ko aje la volunteer kalau ko tak kesah mati kena bunuh, aku tak kesah bro. Ambik la peluang tu kalau ko nak. Aku takde rasa nak volunteer mati kena bunuh just because aku berusaha bongkarkan badut KhairolR tu dan MLM dan skim piramid yg bersepah2 tu. Sapa nak bagi anak-bini aku makan? Jgn la jadi bangang dol.

Bahasa aku... who the heck cares man? I don't.
And if you don't like it, get lost.

pemerhati bebas said...

oh, takut mati la ni.. ok.. tq

Aidid Mu'addib said...

Pandeeeeiii puuuunnn...
He can be taught!

pemerhati bebas said...

tq aidid... sebab berani bg pandangan dan mengahala haram kan sesuatu perkara ni... steady aidid.. mufti kalah, uzar yg berpuluh tahun bersengkang mata study agama pun kalah ngan ko nih.. haha.. Andai sudut pandang ko ni berserta fakta2x ko ni BETUL.. besaq pahala ko.. tapi
andai tak betul.. banyak fitnah dari yg betul.. hahahah... banyak r dosa ko dapat! hehehehe.. alah, ko pun bukan kisah sangat dgn dosa pahala ni tul x? ntah2x ko pun networker.. kalo xpun mangsa networker yg tension sebab rasa kena tipu..? hahaha.. sebenarnya apa yg ko buat ni menyebabkan lagi ramai org kena tipu. xpecaya, sudah lerrrrrrrrrrrrrrr...... go to hell.. watdefuck..pergi mampus..ilek je.. ahhaha

Aidid Mu'addib said...

Itu la dia mamat bebal - putar-alam tak sudah2.
Bila masa aku menyanggah Uzar dan Mufti? Ada ko jumpa statement aku kat mana2 yg cakap gitu? Gila bab punya budak Melayu suka makan duit skim piramid macam tok guru bahalol dia. Networker? Pegi mampos la networker macam korang... tak hingin aku join keje haram korang der.
Ingatkan boleh diajar, rupanya KhairoR jugak yg diikut. Geng bebal ni mmg badut btol! kasi aku gelak-guling hari2.

pemerhati bebas said...

dei professor, Dr, Ir, Doktor, economist, and segala pakar.. tn. Aidi Mu'addib.... banyk nye title ko nie.. universiti mana yg bagi kat ko ni.. pasni leh la dapat title prof madya ke. tapi alamak.. mana ada universiti nak iktiraf JOKER.. xda identiti.. (penuh dengan misteri)..! hehehe.. banyak ye thesis kajian ko ni.. dasyat lak tu.. siap diiktiraf U terkemuka lagi.. emmang boleh jual la isi blog ko ni.. confirm government leh jadikan tn ni sebagai inspirasi baru..(ko memang takut dikenali pun.. biasala tu, takut kerana TAK YAKIN dengan diri sendiri.. dgn Tuhan tak la camana kan..hehehe).. Simple je.. Orang lain belaja bertahun2x dalam satu2x bidang tuk wat kesimpulan, yg ko ni leh wat kesimpulan dari banyak ssudut kepakaran.. dasyatttttt tu..! Kepada follower Aidid, attentionnnnnnnnnnnn: lepas ni kalau ada blog cakap PANADOL tu leh menyebabkan anda mati, ekonomi terencat, anda tertindas, dan anda dah nampak satu cerita menarik dari blog tu, maka PERCAYA LAH 100% dan berhenti ikut pandangan DOKTOR bertauliah dah yerrrrrrr... bijak2x..... HArini semua org nak jadi pakar...... yabedobedoooo.. (mesti Aidid baung komen nie.. mesti punya..)

apersaje said...

Duh, pemerhati bebas kalau Aidid ada cakap salah atau fakta tak betul pasal Unstoppable tunjukkanlah. Enlighten kitorang semua pasal kepalsuan tulisan si Aidid nih. Kupas satu satu point yang dia salah tulis. Bukan susah pun.

Aidid Mu'addib said...

"....BAUNG komen nie?" wow! patut la mala'un ni join bebal group.

Btw, pehal mamat terencat akal ni macam terencat akal aje aku nampak?
Gila babai sengal dan bebal dah ko ni dey! Pehal?
KhairolR belum sontot ko lagik minggu ni?
Dah kalau ada org yg tak terencat akal dan tahu selok-belok perkembangan dunia... itu pun nak marah ka dey?
Ko yg bangang dan sengap, jgn la pulak salahkan org lain... what the fuck?

Anyway...
I THINK HE CAN STILL BE TAUGHT!
Hallelujah!

Hamba ALLAH said...
This comment has been removed by the author.
Hamba ALLAH said...
This comment has been removed by the author.
Hamba ALLAH said...

ASSALAMUALAIKUM...
Apa khabar semua... semoga semua kita di rahmati oleh ALLAH & diberikan segala kebaikan olehNYA..
Sy ingin berpesan supaya kita tidak menghina sesama kita...

Islam adalah suatu agama atau cara hidup yang melengkapi dalam urusan dunia atau di akhirat. Ajaran Islam yang dibawa oleh Rasulullah s.a.w. adalah berpandu kepada Al-Quran dan sunat Rasulullah. Islam agama yang diredhai Allah untuk selama-lamanya. Firman Allah ta"ala dalam surah Al-Imran ayat 85

Maksudnya : " Dan siapa yang mencari agama selain daripada Islam maka Allah tidak akan menerimanya, dan pada hari akhirat kelak ia tergolong dikalangan orang-orang yang rugi "

Islam mengharapkan supaya umatnya hidup bersatu padu dalam keadaan aman damai, bantu membantu, tolong-menolong, hormat menghormati antara satu sama lain dan Islam melarang umatnya daripada berpecah belah, bermusuh-musuhan, tuduh-menuduh, mencaci antara satu sama lain. Allah berfirman dalam surah Al-Maidah ayat 2

Maksudnya : "Hendaklah kamu bantu membantu kepada kebaikan dan ketakwaan dan jangan kamu sekali-kali bantu membantu ke arah melakukan dosa dan permusuhan antara satu sama lain""

Hamba ALLAH said...

Semenjak akhir-akhir ini masyarakat Islam sedang dilanda satu perkara yang tidak sihat dikalangan masyarakat iaitu sifat suka menghina, memaki hamun sesama manusia umumnya dan Islam khasnya tanpa usul periksa, menggelar seseorang dengan gelaran yang buruk dan sebagainya. Sebenarnya budaya seperti ini adalah budaya jahiliah yang ditegah oleh Islam dan diharamkan oleh Allah.

Di dalam Al-Quran ada menjelaskan beberapa perkara untuk panduan orang-orang mukmin, antaranya firman Allah :

Maksudnya : " Wahai orang-orang yang beriman, janganlah sesuatu puak mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, kerana harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka, dan janganlah pula sesuatu puak dari kaum perempuan yang lain, kerana harus puak yang dicemuh itu lebih baik daripada mereka; dan janganlah sesetengah kamu menyatakan keaiban sesetengahnya yang lain, dan janganlah pula kamu panggil memanggil antara satu sama lain dengan gelaran yang buruk, amatlah buruknya sebutan nama fasiq sesudah ia beriman. Dan ingatlah, sesiapa yang tidak bertaubat daripada perbuatan fasiqnya maka merekalah orang-orang yang zalim "

Daripada ayat tadi terdapat tiga perkara pokok yang Allah ta"ala menjelaskan kepada orang mukmin.

Pertama : Allah subhanahua ta"ala memerintahkan supaya orang mukmin tidak menghina atau mencapai antara satu dengan yang lain sesama Islam, lelaki atau perempuan. Larangan Allah ini adalah disebabkan boleh jadi orang yang dihina itu, lebih baik daripada orang yang menghina. Islam mengharamkan seseorang itu menghina orang lain yang seagama dengannya disebabkan oleh kefakiran atau kerana dosa yang dilakukan dimasa lampau atau sebagainya. Satu kisah dizaman Rasulullah s.a.w., pada suatu hari semasa Umar Al-Khattab sedang merejam seorang perempuan yang berzina dengan batu, tiba-tiba darah perempuan tersebut terkena baju Saidina Umar Ibnu Al-Khattab lalu Umar pun mencaci dan menghina perempuan tersebut, lalu Rasulullah s.a.w. menegur Saidina Umar dengan bersabda," Wahai Umar, jangan kamu menghina dan mencacinya, sesungguhnya dia adalah dikalangan ahli syurga kerana taubatnya"

Hamba ALLAH said...

Kedua : Allah melarang umat Islam daripada mencaci dan mengeji antara satu sama lain kerana itu adalah sifat yang buruk dan tidak sepatutnya bagi seorang yang menggelarkan dirinya mukmin. Firman Allah ta"ala yang bermaksud jangan kamu menyatakan keaiban setengah yang lain. Dalam ayat yang lain Allah telah berfirman :

Maksudnya : " Kecelakaan besar bagi orang yang mencaci dan pengkeji "

Larangan ini kerana umat Islam antara satu sama lain adalah seperti satu jasad apabila sakit satu anggota maka seluruh anggota akan terasa sakit seperti dalam sebuah hadis yang bermaksud : " Orang mukmin itu seperti satu jasad apabila salah satu anggota terasa sakit maka seluruh anggota akan terasa sakit dengan demam atau berjaga malam "

Oleh kerana itu sifat suka mencaci dan menghina antara sesama manusia amnya dan Islam khasnya adalah dilarang dan ditegah oleh Islam. Oleh itu hendaklah kita menjauhinya kerana takut dan takwa kepada Allah.

Ketiga : Allah ta"ala melarang umat Islam daripada memanggil atau menggelar seseorang dengan gelaran yang buruk seperti dizaman jahiliah. Firman Allah dalam surah Al-Hujrat ayat 11 yang bermaksud : " Dan jangan kamu memanggil dengan panggilan yang buruk antara sesama kamu yang seagama seIslamnya, seperti panggilan ya fasiq, ya kafir, Firaun, Haman atau sebagainya ". Firman Allah lagi yang bermaksud : " Amat buruk panggilan nama fasiq kepada seseorang setelah dia beriman kepada Allah "

Hamba ALLAH said...

Allah ta"ala melarang umat Islam daripada melakukan semua perkara yang dijelaskan tadi kerana ia adalah antara dosa-dosa besar. Oleh yang demikian umat Islam harus menjauhi sifat suka menghina, mencaci, tuduh-menuduh sesama manusia umumnya dan Islam khasnya, serta memanggil dengan panggilan yang buruk. Jika kita masih meneruskannya nescaya mereka tergolong dalam orang-orang yang dimasukkan ke dalam neraka jahannam seperti mana maksud Al-Quran disurah Al-Hujrat ""Dan sesiapa yang tidak bertaubat yakni berhenti daripada melakukan perkara tersebut mereka itulah tergolong dikalangan orang yang menzalimi diri mereka sendiri " iaitu membenarkan diri mereka dibakar oleh api neraka jahannam kerana dosa yang mereka telah lakukan."

Marilah sekalian supaya berhenti daripada melakukan perkara yang ditegah oleh agama Islam yang maha suci, kerana sifat yang disebut tadi boleh membawa kepada permusuhan antara satu sama lain, kerana umat Islam semuanya adalah bersaudara. Firman Allah dalam surah Al-Hujrat ayat 10

Maksudnya : " Sesungguhnya orang-orang mukmin itu bersaudara maka hendaklah kamu berbaik-baik antara satu sama lain dan bertaqwalah kepada Allah supaya kamu mendapat rahmat daripada Allah " Dan janganlah kita meneruskan sifat-sifat buruk tersebut maka umat Islam akan berpecah dan bermusuhan antara satu sama lain dan ingatlah peringatan Allah dalam hal ini dalam firmannya :

Maksudnya : "Dan janganlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dengan itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"

Renung2kanlah & Selamat Beramal

joe said...

Ape pulak hukumnye kalau menghina orang2 bebal yg melakukan perbuatan keji merompak duit orang lain dengan janji2 manis dan mencari rezeki dengan cara menganiaya orang lain?

Daripada,
Insan terkeliru yang ingin tahu

Aidid Mu'addib said...

Besa la org bebal nak putar-alam... org unstobebal la yg paling byk aku jumpa palaing lahanat suka gunakan agama dan hadith dan ayat Quran untuk promote skim piramid dia org... sama agaknya dgn mamat troll yg ini... goody goody bagai nak rak, mau tunjuk dia macam ulama' gitu... tapi ntah sebuk hari2 buat skim piramid dgn guidance mangkok-hayon chairul niza badut tersohor... Apa nak jadi org Melayu sekarang?
Pasal duit, sanggup kelentong dan menggunakan agama... Malu seeehhh!

Kpd pembaca muslim yg masih waras- perangi skim piramid anjuran anak dajjal di mana sahaja korang jumpa. Cemuh dan belasah selagi mahu. Jadikan skim piramid tu sama taraf dgn mat rempit peragut, sama taraf dgn pengemis pasar malam, sama taraf dgn penyamun dan perompak. Say it out loud to those around you yg buat MLM-skim piramid. Biar dia tahu org Islam mesti tahu jaga halal-haram rezeki, bukan main ambik aje drpd org lain tanpa haq... macam lahanat unstobebal dan lain2 skim piramid di luar sana. Malu la sikit wei!

Renungkanlah dgn bukan menggunakan kepala lutut lu!

Hamba ALLAH said...

Assalamualaikum..

Sy TIDAK masuk mana2 skim piramid. Sy tahu niat tuan baik nak sampaikan perkara yg baik untuk semua. Cuma di sini sy cuma nak menegur cara tuan menegur org. Allah & rasulNYA MELARANG kita menegur org dengan cara memaki hamun & mennggunakan kata2 yg kesat. Walau sejahat mana pun seseorang itu, ALLAH & RASULNYA... MELARANG kita mencela meraka dgn kata2 kesat & maki hamun.

Allah telah berfirman :
Maksudnya : " Kecelakaan besar bagi orang yang mencaci dan pengkeji " .

Spt kenyataan Adid di atas
"Cemuh dan belasah selagi mahu"

ALLAH & RasulNYA tidak mengajar umatnya supaya mencemuh atau belasah. Itu semua cara Yahudi.

Tegurlah dengan cara yg lebih beradap & bersopan. Lakukanlah teguran kerana ALLAH seperti yg dilakukan oleh Nabi S.A.W.
Islam telah tetapkan cara2 & adap2 untuk memberi nasihat. Berpandukanlah kepada AL-QURAN & AL-HADIS.. kerana itulah jalan yg TERBAIK

Saudara ada cara yg lain ke yg lebih baik dari mengikut AL-QURAN & HADIS..??

ALLAHUAKBAR..

Aidid Mu'addib said...

Seriously this freak? What the fuck do I care about what you think? If you took the effort to crap out my blog like in those comments above... you must be a psycho like all those BEBAL kids... no other reason.
Stop it man... you're embarrasing yourself. Yahudi what the fuck? That is not the yahudi I know.. Yahudi kill other people who shit on them, and they steal money like they own the world... u know, a bit like UNSTOBEBAL group. Korang tu yg sama tahap dgn yahudi, makan duit org lain tanpa hak, hati dah itam laknat - suka menggunakan agama utk buat kerja lahanat korang tu.
I will not use isu dakwah dan isu agama, doing what I do here... get that fact into your thick useless brain... I will say whatever I think is the truth. Not the truth according to you, not the truth according to psychos like your BEBAL people... the truth according to me. U don't like it, get the hell out of my blog!
You're useless as a Malay, btw... macam munafiq yg lebih nya puuunn...

mhmd Baden Powel said...

Sekali lebai pun masuk da.

Salam Aidid, respek bro, n terima kasih bebanyak sangat,

nak cakap apa pun, ramai follower dah cakap... tapi paling lawak bile ada Geng MLM ANJI#g yang bercerita pasal benda baik, bersopan santun etc, walopun Aidid da jawabkan, saya nak tambah dengan pepatah ntah hape ke bende..

jadi le Orang baik yg jahat mulut...
JANGAN JADI Orang JAHAT yang baik mulut....

ada lagi patut jangan bunuh K&*()^ING ngan Ular dulu, tapi TIBAI bebudak ANJI#G MLM dulu. lagi Fisabilillah mendedahkan mereka ini!

sebab jahat mulut ni, lain budaya lain pemahaman jahatnya..

Aidid Mu'addib said...

Masuk rumah orang.... BEHAVE! Kalau tak, aku halau aje... i.e. aku delete.
I don't really care much the opinions of some people... yg bersekongkong dan menyokong skim piramid, esp. geng group BEBAL ya amat.

Abu Ryan said...

diorang ni berhujah ngalahkan ustaz..siap kuar ayat quran, hadis bagai..pastu makan duit haram..haram jadah sungguh...

bro aidid, gua still setuju ngan lu...pendedahan ekslusif...tahniah bro..

tentang cara lu mengupas topik dengan maki hamun tu semua, masih jauh lebih suci berbanding perangai lahanat unstopbebal dan geng2 piramid ni....

tanak baca maki hamun, carut-marut, baca la buku skolah ke...buku akaun bank ke..bongok punye MLMers...

ilufne said...

fisabilillah dalam mencuri duit orang? go to hell la weh. yang tingkat ke 7 tu. kesian kat anak bini ko yang dibagi makan hasil duit haram tu.

camne ek ko boleh tido malam2 dengan caci maki orang yang ko dah tipu?

seriously, i hope all of you rot in hell for eternity. depan tuhan sok, baru ko tau la langit ni tinggi rendah.

bodoh piang. benda simple halal haram pun tak tau. lagi sibuk nak cakap memaki hamun itu celaka dalam islam. yang ko makan duit haram tu tak celakakah?

piece of shit!

pengembala said...

mmg celaka haram betoi unstobebal ni

skang modus operandi merekani di seremban degan masukkan risalah kat dalam news paper.

smalam tgh aku dok belek2 paper ak jumpa risalah unstobebal dalam paper metro ni celko elako celako


nseb bek ak jumpa link ni,rupaya2 group uptrend lahanat neh

Blood Seeker said...

Their persuasion tactics is so fucked up....it's like reverse interrogation. Tambahan pulak kalau malaun2 tu ramai keliling kita. memang xleh lari.

Those guys in SYN even had 'Macai' team to pressure on prospects. The only way you can escape them is to act retarded on the spot.

azwan said...

Aiseh...miss party lagi. Hoi korang lain kali sound aku!

RIzaL90 said...

aidid aku pernah join MLM skali je..pastu serik xnk join lagi..MELAYU BODOH TAU NAK PEKENA BANGSA SENDIRI JE!!!!!!!

kalau leh aku nk tau sikit pasal forex...sbb ramai membe aku main forex..tp x kaye2 mcm dorg ckp pun

silkhannaz_langsuir said...

salam sumer...cayalaa baru dieorg M.L.M ada akai hahahaha...nie just nak share jer laa yer...ramai yg terjebak sebab terdesak,mungkin pengaruh slot citer org2 kaya kat tv kot hehheeh..Cuba blajar penggunaan (ASB vs OVERDRAFT) INSYALLAH kalau betul cara manage duit OVERDRAFT tu,rasanyer takde masalah kewangan lagi kot..aku cakap sbbnyer mcm nie yer...

let say ASB korang ada RM200k,konvertkan jadi sijil.

pastu pegi bank buat OVERDRAFT,bank akan bg 90%-95% duit atas nilai ASB korang..ikut cth diatas..bank akan bg RM190k@195k(nie duit cash dlm akaun semasa korang)

so pandai2laa uruskan duit tu ok.

mungkin ramai org melayu tak tau guna kemudahan overdraft yg disediakan oleh bank ni @ dh tau tapi takleh kontrol nafsu hehehehe...

kalau salah fakta tolong betulkan yer...

Petai The Puteq'eu said...

AKU DAH TENDANG SEKOR MINAH UNSTOPBEBAL NI DALAM fB AKU,SIOT JER..SEMINGGU SKALI INBOX MINTAK JOIN..PALA BANA TOL...

Cute Girl said...

h=mmg malas daorg nak keje! keje lah makan gaji mcm bapak aku tu! x nak !

Haq Amar said...

bor aidid, good job
saya setuju dengan bro.

tapi apa yang hamba Allah kat atas tu cakap ada betulnya. dia just kritik cara penyampaian bro je, tak perlu la nak sentap sangat.

and sebelum bro nak tuduh saya join mlm,pyramid, haram jadah yang sama waktu dengannya, saya jugak anti benda2 camni sume

16:125

Aidid Mu'addib said...

Don't care... assholes you treat like assholes - that's it.

Tips Temuduga said...

Mentor unstobebal khairol dah masuk HORSEPOWER TEAM

http://mysuccessline.com/3643831

nampaknya tak serik lagi mamat ni scam orang..

harap bro dapat bongkarkan team horsepower yg sedang aktif rekrut ahli baru

Akukah? said...

tunjuk duit sekebat juta2, begambo depan kete beso, cite buat duit pum-pang-pum-pang...

adam machaa... rokok kasi tengok mari... ayoyo! semporna merah ka??? (itu bukan ke rokok utk org yg mkn gaji x bisnes MLM??)