And so it is...

Friday, November 12, 2010

Gelang AC Mizal - Oh Man! You're Gonna Piss When You See This!



Komen Aidid Mu'addib di Say No To MLM di facebook, 13/11/2010: Yang sebenarnya... terlalu ramai org Melayu kena kelentong dgn konsep MLM ni. Apa cirinya? "Tak perlu pengalaman, modal kecik dan boleh buat biz dari rumah". Yang sebenarnya... memang mastermind skim perlukan org yg berciri di atas, cuma dia perlukan manyak2 org (dan mereka yg bebal takleh nampak permainan minda sebegitu). Yes, MLM mmg boleh meningkatkan ekonomi masyarakat, tapi peningkatan yang tak berkadar terus gitu. Mastermind dan kuncu2nya dapat income exponential... dan itu yg nak dikaber-kaber gitu oleh CEO... yang sebenarnya. <Rasa-rasa kalau Aidid Mu'addib ajak Yuna jamming main gitar lagu "Yang Sebenarnya".... dia sudi tak meh? Aku dah praktis "Yang Sebenarnya" dah ni...>

Hey guys! I have this great friend named Nordin. I used to play computer games all night long and goofed around that brand new kind of machine with him, back in U, more than 15 years ago. We played games when PCs was still running on intel i386... that was some crazy times. It was a heck of a few turbulent years for me (but not for Nordin) to reach the summit of a basic degree back then. But, now... he's a bloody specialist. And he still goof-around every chance he gets. The difference? Now, he's bloody stinking rich!

So, last week, he figured out that he wanted to confirm the info I got from my informer - you know, about that USD25 magic tungsten/neodymium/keramat bracelets. So he email that Guangzhou factory... and whaddya know... a girl named LULU ZHENG replied. Apparently, she's the oversea liaison officer or clerk or whatever for HotTime Jewelry... and she writes passable English. I hope she's cute though. 

These are the email exchanges between Nordin and Lulu, and the accompanying pdf pricelist that she sent to him.
 
>>>
This is lulu speaking from Hottime Jewlry Co.,Ltd in Guangzhou China.
very happy to got your inquiry and sorry for late reply.
We are a manufacturer local in China.
We have a long experience in the export trading.
We are Alibaba Gold Supplier.
We are doing serious bussiness.


TA DAAAA!!! It's on sale, man!
SALE! SALE! SALE!

Those freaky bracelets are now about
USD12.50 or USD 13.00 a piece! 
38 HINGGIT AJE YEOP!!! 
IT'S JUST CRAZY, MAN! 
I'm speechless...


p/s: OK... maybe you're sceptical of Nordin and myself. Maybe you think we're making these up. So, I suggest.... anyone of you, please send an email to Lulu requesting for their latest offer on those series of bracelets. When you get that pricelist, go compare that to every single bracelets that is on ACK catalogue. If there's no more ACK websites to be found... because that lousy no-good crazy swindler has taken it off-line, I think Google will still have them on cache. These are all in public domain. What an entrepreneur!

CRAZY ASS!


68 comments:

Ejad Fotopoyo said...

1st!

Nor Effendy said...

Salam,

Sangat MELAMPAU. Memang patut pun kena belasah.

NOOR FATIN said...

2nd! wa, nice info! good job aidid

aceDultraman said...

Alamak dah ada yang 1st. Tak po den 1st yang kedua..

dotblogspotdotkom said...

huhuhuh.... mmg melamapau..... tp kalu cara MLM.. tak melampau la tu.... dah biasa.....

huhuhuhuh.....

sbb tu depa blh jadi jutawan... memang cpt kaya... depa yang depat kaya.. bukan orang bawah...

Mar said...

wah sungguh murah, boleh beli timbang kati, kalau Rm 1000 dah boleh beli +-25 gelang, boleh pakai sampai lengan, ha ha ha..

K^HazwaN said...

bangang gile 38 ringgit dier leh jual sampai RM1000 mmg penipuuu bangse!!!! melampauu kejiiii nk mamposs !!!!

zach said...

nice one!!!..hahahaha.. gile murang.. kne beli kati nie...

zach said...

*murah

Wahida Nasution Thakhrim said...

mak aih!! jauh giler bezanya..

Farra Dhelina said...

bravo bro

Aidid Mu'addib said...

Bravo Nordin!

Mohai@Mohd Aizuddin said...

baikk aku bli direct kat china terus.. jimatt.. ble pegi melanconggg teruss..

nkz said...

pergh...nak tgk ape reaksi speaker2 ac bile tgk bende ni hahaha

Snowflake said...

Barvo Aidid and Bravo Nordin!
Korang memang legend! I loike u know.

MarLissa said...

good job .... tq very much atas pembongkaran ni.....yg pasti kejahatan mereka sudah terserlah skrg......

Tempat Sembunyi Lipas Kering said...

you are my idol now bro aidid...

NanA said...

hehehe..nice two~! purrrrfect!!

Azrul Hisham said...

jauh gila beza harga tu...isk2


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau org berniaga dengan jujur Allah akan tolong dia kalau sebaliknya.. nescaya kekayaan yang di miliki hanya sementara...


Jom tolong Vote cerita kreatif saya dengan menaip LEKAT LEKIT GURL STORY di comment box blog ni http://www.benashaari.com/2010/11/mari-mengundi-jangan-persiakan-undian.html
sebelum jam 12 tgh malam ni yer

Ayub.skod.mg said...

RM964 tanggung kos beli kapal..pengangkutan beb

Wahida Nasution Thakhrim said...

peringatan kepada semua lelaki beragama Islam, adalah HARAM sama sekali bagi lelaki memakai gelang..

boleh baca kat sini..
http://ustaznaim.blogspot.com/2007/12/hukum-lelaki-memakai-gelang-magnetik.html

pingu said...

BRO BRO NIH LAGI SATU SYSTEM YG AKU RASA HARAM JUGAK NIH VIP ONLINE CLUB. <-- KO JE HARAPAN KAMI UTK DEDAHKAN BENDA HARAM NIH

zaty hanyut said...

henti la komen 1st 2nd tu sume, annoying oo .. harap bro aidid delete post macam ni sebab lari topik sehh !

Aidid Mu'addib said...

Tapi aku ada sekali buat... aku 1st! Kat blog aku sendiri... hahaha!
Biarkanlah zaty... setengah org itu jadi kegemaran dia...
Aku buat tu saja nak kasi member aku bengang aje...
Dan aku sendiri pun selalu larik topik gak...
Well anyway, I hope my blog helps.

Aidid Mu'addib said...

VIPonline:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=156130841074200&set=a.156130791074205.29798.156116464408971
http://3.bp.blogspot.com/_7qHWiNcFDSw/TLkXGT3byjI/AAAAAAAAAF0/XS1w-EraJu0/s1600/39550_156130841074200_156116464408971_355891_4794002_n.jpg

faris said...

27th.. hahahaha..
Nak murah beli kat chow kit la.. cuba pergi KLCC.. tengok harga diorang jual.. 3-4k beb.. heheh.. Balik2 itu yang speakers dia balas.. anyway.. kalau dah tau boleh dapat murah.. nak beli yang 3-4k buat apa?? kedai mana yang jual 3-4k.. cuba bagi nama kedai..

Valossa Vicious said...

Say, if the police needs 'testimonials' (I hope not), hahaha, you have hundreds of us who followed the route of this case. No worries!

ROW ROW FIGHT THA POWAH!

Obefiend Weiland said...

holy fuuuuuuuuuuuuuuuuuu

outrageous

Zala Wajik said...

Wohohohohohohohoh !

neorackle said...

Oooo...ni la site dari pesaing bsnes AC Mizal yg cuba jatuhkan AC tu ek?

Dasar pendengki! Korek sana sini kasi malu AC. Ini kerja ko ek. Ko pn nk jual gelang mcm AC buat cara baik2 la!






BAHAHAHAHAH..

jz do it bro. keep it up. sapok u and all da team dat pwned da culprit.

Kimi Asyraf said...

bro, aku ade buat kisah sikit pasal blog kau ni, aku pun anti MLM

http://bit.ly/bnzjcn

menarik ape yang kau tulis, aku nak semua orang pun bace

Abdul Fatah DK said...

i dont know u adib,but since ur first post about this MLM company,u've gain my interest on u :) thnx untuk bukak mata semua org :) for all ACK fan,this is not FITNAH,ini FAKTA..harap faham..

p/s : i'm also on MLM company,but my company is 30 years in the world,for over 73 country..based on nutrition,we've got more than 1 million live testimony from all over the world,the best is our company also listed on New York stock exchange since 6 years ago :) u know our company better aidid :) u're anti mlm,i'm on mlm,whatever it is,i still interested in u :)

hayat said...

dalam iklan ac mizal
rantai yg dijual ada diamond?

btoi ka?

or dia nak kata memang diamond tapi fake punya

Chaoi said...

dah lama aku bace kisah2 terbaru brader ni.teruskan usaha anda bro.bongkar jangan tak bongkar..follower pon dah semakin meletup..

lara_nur said...

Apakejadahnya sampei doblas hengget??

Udah sama mahal dgn getah kilo rupanya

hfzkhazali said...

memang sebijik la dengan produk AC TENGOK KAT SINI http://www.gelangacmizal.com/katalog.php

garjhann said...

go aidid go!
geng cari forumers are behind you!

Aidid Mu'addib said...

Dan aku berhutang dgn gang cari forumers.
Thanks guys, kirim salam sama semua orang...

Mastercopy Inc said...

Terbaek laa.. aku rse CEO Hottime pun xseHOT AC.. ade kete Bentley, Ferrari, Lembugini, Inspira?? Apa barang bg die beb.. haha

Itulah hebatnyer jual gelang magnetik kot.. bukan ajer boleh tarik besi, duit pun bleh.. bile plak nk tarik awek HOT? haha

Dey, RM1K bli gelang utk kesihatan? Wadepak.. kalo pegi jog pun xyah bayar.. lagi la sihat.. kalo nk kuarkan toxin dalam badan pun, berak adalah cara terbaik, murah dan selesa beb..

chiman said...

yup... aku dah email n siap chat dgn lulu ni this afternoon... i also got a PDF file of this catalog... USD12.50... hehehe

jahanam said...

bro..tolong check this new mlm company. creative dreams international sdn bhd.lesen dpt dlm masa beberapa bulan jer.prodct dia e-learning web base ( focus A).

jahanam said...

additional info...dorang ni siap dpt cop mohor besar dr umno and puteri

Lina said...

Kalau pergi sendiri kat sana beli gelang tu,mesti dapat murah lagi...

anaz said...

mari join kompeni aku.. Anaz Konsortium. Jika join pasti lebih kaya dari Ismet Ulam Raja.. Abdul Wahab.. Abdul Wahib dan Abdul Wahub. Buat pinjaman RM5k tak pulang balik pun tak apa.

testimoni : dulu saya seorang yang pelupa.. sejak memakai gelang magnet anaz konsortium.. saya tidak lupa membayar nafkah anak2 saya lagi.

DrSaberk said...

Congrate to Brother Aidid with the detail bout MLM scheme....Just wanna ask your kindness to explain regarding new business in malaysia called VEGROW.How we wanna tell the others that it is a MLM scheme....TQ

HafizRahman.com said...

bro...try la tanya amoi tu..ntah2 dia kenal AC sebab supplier AC ..hahhahhaaa....who knows rght???

Lady Hanny said...

aku amatlah bersetuju dengan soklan HafizRahman.com... memang jenis 'dajjal' la kerja mcm ni... (kena letak lam kurungan takut org tak paham penggunaan istilah) hahhaha... pesal la buat kerja mcm ni? bro? apa kata, lu mintak kerja dgn CIA... sgt layak dan berketrampilan yg mantap! x pun jadik lecturer, mesti nanti mampu lahirkan pelajar yg terbuka mindanya! syabas dude!

Lady Hanny said...

how bout DCL produk? should be banned too?

ZakiahAyop said...

Jap nak tanye.. UPTrend ND Lala nye E-Dagang tu bukan MLM ker???

ohoeya858.blogspot.com said...

Tak tido malam dak AC gak nye skg nih..
dah nama nye 'pekong'.. camnerrr..
sama dgn perihal 'nafkah anak2'..
tu lom kira lagi klu 'si mangsa' tu 'anak yatim'..
tahi ayam pon bleh thn lama hangatnye dibanding nikmat sekejap AC lyn bently.. SubhanaALLAH

Aidid Mu'addib said...

VeGrow.net
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=156119131075371&set=a.156130791074205.29798.156116464408971

http://1.bp.blogspot.com/_7qHWiNcFDSw/TLkXLek-7wI/AAAAAAAAAF8/3XQasfiwQKw/s1600/44186_156119131075371_156116464408971_355709_4144846_n.jpg

zehan said...

hrp smer dpt pengajaran.. tiada kekayaan dpt dgn jalan mudah.. kekayaan menganiaya org lain xberkat & bersifat sementara..

Hrp sedare aidid teruskan usaha berani & xputus asa membongkar kegiatan MLM lain yg menganiaya org lain..smoga usaha murni anda sentiasa mendapat perlindunganNya..

ahmad endo said...

ada sale aku nak belilah......hahaha.....

Az Zahra Muslimah said...

Salam Aidid, good job bro!

Tapi ada satu soalan, mcmanakah kita nak pastikan bahawa gelang ACK sama dengan gelang HotTime Jewelery ni? Walaupun gambar rupanya sama, tapi kalaulaa dibawa ke mahkamah bukti mcm ni tak cukup kuat.. nak dapat P/O atau Invoice mungkin susah skit, tapi kalau dpt emel pengesahan ke dr si Lulu amoi tu yg ACK order dr diorang, mmg marveles laa..

Jangan salah faham, sekadar cadangan kalau boleh dikaut bukti yg terang2, bukan apa, pencacai ACK ni tak terbuka matanya kalau sekadar bagi bukti senarai rege dr Hottime Jewelery ni..

zaty hanyut said...

aku pernah dengar perigiduit.com kot 2,3 tahun lepas, and hampir2 nak join sebab tengok modal sikit tapi pulangan hebat, time tu mentah lagi, takda expose sangat psl bahana MLM lahanat, syukur aku tak masuk huuu

zaty hanyut said...

setuju sangat zahra!

Salty Sweat said...

oooooo, yang hari tu dia can't make it to 'cuci the musical 2' punya latihan ke PC ke, sebab he was in China.... itu alasan dia bagilah kat Hans. Agaknya gi jumpa si dak Lulu ni la agaknya. Kalau Lulu tau si Mizal kita tu mega, super, million hengget star (NOT!!) mesti dak Lulu tu amik gambo nak masuk kat fb dia kan. Amik gambo ngan orang femes ni bagus, nanti kawan kt fb boleh jeles.
But on a serious note, I applaude you bro for taking the trouble to do this and bukak mata orang melayu pasal skim semacam labu peram ni. Orang melayu malas bila bangsa lain kata, kita melenting tapi banyak kebenaran disitu. Tengoklah berapa ramai orang kita yang dah melebur dalam skim yg macam ni. Suami den seorang Dato' Seri (in the real sense, mind you.... graduated from LSE, worked in Europe until he was called back to konon berbakti pada negara.... but this is not about him la kan) telah bertanya pada seorang yang in charge of jualan langsung di some Kementerian. Sebab dia bertanya tu ialah dia melihat isterinya melompat2 gumbira bila membaca kata2 dari blog lu, bro. Bak kata Dato' yg satu lagi tu, tak senang nak get these pengkhianat bangsa i.e. yg create sistem perleburan nih. They could get away with technicalities like, there were willing buyers and willing sellers w/pun harga sembelih orang.... MAY I REPEAT, 'HARGA' sembelih orang, bukan profesion ku dalam bidang sembelih nih.... dan another aspect which i will not put up here sebab i could go on and on for 3 nights. Those are the few reasons how 'gores dan menang' could get away with whatever they are doing for so long. One persatuan dah cuba lama untuk bubarkan gores dan menang sebab yang terkena ialah orang2 malays, tapi belum successful lagi.
Unless, orang yang terkena dgn ACK come out and collectively do something about this scam. Tapi biasalah orang melayu, dah buat salah nanti dey yall pentingkan apa orang lain kata tentang kebodohan dan kemalasan dey yall. Takut kena kata dari berbuat sesuatu yang betul adalah adat melayu. Tu yang suma mungkin akan senyap diri dan makan hati berulam jantung. Apa2 pun, bro Aidid tak dapat apa (as what I was telling my husband) but insyaAllah pahala daripada future2 victims yang nyaris2 terkena. Pahala kerana menyedarkan dan memberi ilmu kepada yang kurang berfikir dan membuka mata dan minda mereka2 yang terkena dan pada yang clueless tentang scam yang sebegini..... Amin

Yatre Hayati said...

sumpah gelang dia sama dengan yang ada kat katalog web dia. isyhh...menipu seyh !!

nikemyr said...

naise~

grafreak said...

korang leh tengok kat sini kot gelang ac mizal.

http://www.gelangacmizal.com/katalog.php

yeaaaaaaaaaaaaaaa

DrSaberk said...

thnxs bro aidid for the info VEGROW.It is really a MLM scheme and for kak zakiahyeop:...Uptrend is a MLM scheme and also ND LALA...Bro Aidid, can you explore more about Unstopbebal team and I-rich.From wut i know they already being caught once in media but they still promoting their business in internet...If can i just wanna be like AC MIZAL story..So everyone can knnow bout this scheme.It all about 35k from your credit card.it is so crazy man....

una berry said...

don't chicken out aidid
the truth is yet to come
just keep the good work coming

pasal contact hot time tu,
ada other civilian contact jugak
siap skype lagi
n memang terbukti seperti yg dicatatkan di atas
so rasanya kalau org lain xcaya,
boleh g contact company tu sendiri

Matjoe said...

mcm hampehhh. murah dowh sebenarnya

Anak said...

butuh pak hang ac mizal!!

Computer Sales and Services said...

murahnya...
patut la

headbomb said...

bro sebenarnya mainanminda org mlm ni senang je dah penat keje lah ini lah itu lah.. tapi realitinya ramai jadi ngoi duit dah labur tapi harem tak dapat, nanti geng2 kipas mati ni akan cakap tak usahalah ni lah bagi aku ini adalah permainan bisnes yahudi.. yg cukup power untuk melemahkan org2 islam dengan $$$$, baik bisnes kedai runcit ke.. terhormat sikit...

keypadlock said...

aku dah lambat tapi ko kena bacer.. Woi aiDid Ko kena buang Namer Sultan Tuu Bro.. Undang2 Mesia Nie Bukan Nyer Boleh Kire Sangat.. Demokrasi Ciptaan Israel Lahanat.. Namer Sultan Tuu Buang!! Mampus Ko Nanti Kalo Ader Kaki Report..