And so it is...

Sunday, May 15, 2011

Hai-O Scam: Khas Untuk Melayu, Dan Si Melayu Dungu Telan Bulat-Bulat



Talk about PENGKHIANAT. Tapi hari ni aku bukan nak cakap pasal harga minyak naik. Kang aku mencarut pulak lagi teruk. Udah-udah la tu aku mencarut erk? Yeah, right. Come on people - how did you all feel actually when you read about the stories such as those retarded doctors that became the kuli-batak of Hai-O, those that I highlighted for the last week or so? Isn't it disgraceful and sickening? Doctors should be tirelessly serving the people, helping those who are sick, and in turn, not to be the ones that scam their own race, for the littlest money to enrich themselves, and then put themselves at par with all those fucking pyramid-schemes scammers? What a bloody disgrace. Why would the government spend so much money to send some selected Malay students to oversea's medical school in the first place - and then when these students graduated and become doctors, and work to finish off their compulsory service - then they go out and enrich themselves by scamming the Malay people with MLMs such as this Hai-O fuckshit? Mafakkaaas! The stupidity of it all is mind-boggling. These Malay doctors are the hope of the people. Fucking assholes these useless young doctors - KKM/MMC should just strip them off their licences - they're a fucking disgrace to the medical institution of Malaysia. Listen... Dr. Mohd Hafiz, Dr. Azlindarita, Dr. Norshahidah, Dr. Adrin dan Dr. Mizatul - YOU ARE ALL FUCKING ASSHOLES SCAMMERS! QUIT BEING DOCTORS, WHYDONTCHA? THEN AFTER THAT, YOU ALL CAN GO TO HELL! The Malay people do not want you people to be doctors anymore - PENGKHIANAT ORANG MELAYU HARAMJADAH BETOL!

Why am I so angry? Dah cakap omputeh pulak dah... aku sekeh ko kang. Hai-O ni scam inside-out... tanya orang terpelajar seperti doktor (kecuali 5 ekor dogtor hampeh kat atas), para jurutera yang tahu pasal Far Infrared, dan saintis-saintis dikalangan orang Melayu di pusat-pusat pengajian tinggi - Apa yang Hai-O lakukan untuk memasarkan produk haprak Premium Bloodyfool itu adalah tidak masuk akal, dan hanyalah modal scam untuk jual barang cara MLM. Korang sendiri aku rasa pernah baca pelbagai cara promosi produk ni - kejap toumaline la,  kejap bioceramic la, kejap injek FIR kat Jepun la - ntahapekejadahnya punya bahalol punya promosi berunsurkan sains medikal ntah, boleh tukar-tukar sumber FIR macam haramjadah - kelentong gilabab macam cipan. Saintis dan Industrialis gunakan FIR untuk buat laser sebab power nya sangat la kuat. Apekebendanya bengkung kain nak keluarkan FIR kasi badan kurus. Itu penerangan paling sempoi aku boleh kasi tahu korang adik-adik anak-anak Melayu yang baca blog aku ni. Sedap-sedap cakap ikut bontot aje la korang promoter Hai-O eh? Seronok sungguh makan duit orang Melayu lain dengan mengelentong dan buat bzns cara MLM, sekaligus dapat mengayakan apek-apek kat Klang tu ye? Wadefak la korang neh?

Pehal aku marah sangat tadi? Sebab aku tahu apa yang ramai orang lain tak tahu. Aku dapat info hampir setiap hari pasal produk-produk haramjadah MLM ni. Dan aku jugak dapat info pasal produk Hai-O sebab aku ada orang dalam yang berjaya dapatkan maklumat untuk aku share dengan korang kat sini. Kat mana Hai-O dapatkan produk Premium Bloodyfool ni, dan berapa harga belian dia orang? Dia orang order benda merapu ni kat sini:


Contact aje Ms Sunny. Ini ha QUOTATION daripada syarikat pembekal bengkung bahalol ni.


Korang baca apa yang apek kat Tianjin, China tulis untuk mempromosi produk dia orang - promosi sains yang tak pernah wujud, yang diulang-ulang oleh apek Hai-O di Malaysia - dan seterusnya digunakan oleh orang Melayu sendiri untuk mengelentong umat Melayu lain sejak beberapa tahun kebelakangan ni, dan seterusnya menyumbangkan berjuta-juta ringgit kepada kekayaan suku-sakat syarikat Hai-O (yang rata-rata bukan orang Melayu). Aku dah besarkan penerangan FIR kilang tu kat bawah. 


Anyway, berbalik kita ke isu industri China - industrial-culture negara China sekarang ini memang tengah melonjak naik dalam penghasilan produk-produk untuk di eksport, yang seterusnya dipasarkan ke seluruh dunia, menjadikan China negara pengeksport produk komersial terbesar sekarang, sehinggakan Amerika Syarikat dah jadi No. 2. Walaupun ada kecoh pasal melamine, pasal produk ciplak, pasal ntahapekejadahnya dan pasal produk yang tiada langsung kaitan dengan sains konvensional seperti corset bahalol ni, negara China tetap mengeksport pelbagai produk yang digunakan oleh syarikat-syarikat komersial di seluruh dunia untuk dipasarkan di negara masing-masing - sebab barangan made-in-China itu murah dan boleh diimport dengan banyak dengan senang. Give them the money, they will produce whatever you want. Scam or no scam.

"Using Japanese high purity of magnetic Far Infrared powder and granular specks which is made from a natural mineral as electric stone...." HAHAHAHAHAHA! Hanya di China - very bad English, very bad non-existence science yang dia orang pasti nak kaitkan dengan negara Japan (sebab Japan very high-tech dan orang memang tak percayakan sains daripada China), and those Chinese don't really care about such things, as long as the money roll in. How in the world FIR is able to help to promote "metabolism and blood circulation, as well as excretion of body waste and excess subcutaneous fat...." hanya saintis kat kilang kat Tianjin ni boleh jawab. It's like science from outer space. It just doesn't exist in medicine here on earth. Scientifically - A real pathetic kind of scientific promotion. Tapi promosi sebegitu jugaklah yang doktor tak keruan macam 5 orang mangkok-hayon yang aku diskus sebelum ni kasi kat downline dia orang. Macam pelajaran kat fakulti perubatan kat universiti yang diajar kat doktor-doktor tu semua tak wujud la pulak. Mana-mana doktor boleh nampak scam ni, sebab kelentongannya memang dah seterang-terangnya dah tu. Really useless dogtors those meleis creeps, no use one cent. 

Lepas tu gunakan rezeki daripada scam Hai-O ni, pegi bersuka-ria kat oversea, dan bermegah-megah macam perangai kafir-laknat kat blog masing-masing, kasi melayor kat orang lain pasal handbag, pasal kasut, pasal tempat dia orang pegi melancung, dan pasal kepala hatok dia senget sebelah. Islam cap ayam pengkor betui sekor-sekor. Macam la orang Islam yang waras kesah pasal kasut berjenama wadefak. So freaking vain, mengalahkan orang kapiaq yang taksub dengan benda-benda keduniaan style gila-gila punya haramjadah... dan badan sekor-sekor promoter bengkung useless tu pulak dah sah-sah macam gajah bunting. Bengkung magic kasi kurus badan konon, wadehelnya kak oi? Aiyoyo amma! 

Dah tu, tak nak ambik kesah langsung pulak bahawa duit yang menghantar dia orang pergi melanca...cung tu bukannya duit syarikat Hai-O, tapi duit downline yang dikencing tu semua, yang diagihkan ke atas piramid bzns scam ni. Lepas tu lagik, orang seperti Dogtor Hafiz ni jugak la yang suka sangat tulis ayat Al-Quran dan Hadith kat blog masing-masing. Kasi blog tu wangi walaupun tengah scam orang Melayu dan memang dah terbau pekongnya ya amat, terbau sampai ke Kepong. Diskus benda-benda Islamic tanpa segan-silu, tapi mentekedarah duit downline sampai tak hengat dunia. Haiya anak angkat apek@dajjal kapiaq Hai-O! Itu yang takleh tahan tu, sebijik macam perangai anak dajjal. Sesat dan menyesatkan orang Islam lain. Wadefak punya jenis manusia Islam ntah.

So, berapa apek Hai-O beli kat Tianjin corset haramjadah ni? Here you go.


Satu set dalam USD28.50 hingga USD35.50 per 1000 units - bloody hell! Berapa hengget tu beb? Antara RM80.00 hingga RM106.00... woohoohoo! Pakcik kayo! Sori tersilap... Apek kayo! Berapa mala'un Hai-O jual kat pelanggan Melayu dengan kaedah MLM kat Malaysia ni? Saiz regular - RM2,300 dan saiz besar - RM2,600. What the freaking hell man? Now, are you telling me I should not be angry? Those psychos bought those useless corsets for less than a hundred ringgit, and sell it to my people... the Malays (with promotional scientific scam that doesn't make sense whatsoever, but it seems to work well on those desperate stupid Malay women), and then mark it up 26 times. Sebijik macam yahudi. Sebijik macam AC Mangkok-Hayon buat dengan gelang magic tu jugak. Are you all not angry my dear readers... are you not Malays that paham aku spekong?

Let me put this in a different perspective. Ini 50 orang tertinggi suku-sakat Hai-O 2009: 
1. Suvit Lee, Director (Hai-O Energy)
2. Boon On Suee - Director/ Asst. General Manager (Kinds Resource)
3. Tan Tok Keong - Director/ General Manager (Hai-O Raya)
4. Soh Ai Choo - Director/ Manager (Seagull Advertising)
5. Tan Keng Song - Group Executive Director
6. Ng Lip Yong @ Ng Lip Sat - Managing Director (Hai-O Energy)
7. Tan Kee Hock - General Manager (Hai-O Enterprise)
8. Tan Siow Eng - Group Chief Treasurer
9. Hew Von Kin - Group Chief Financial Officer
10. Jym Ow Chee Wei - General Manager (Hai-O Marketing)
11. Chua Chun Siang - Director/ Asst. General Manager (SG Global)
12. Chris Chia Kuo Wui - Group Exec/Director & Asst. General Manager (Grand Brands)
13. Chai Meng Kow - Director/ Asst. General Manager (Hai-O Medicine)
14. Julie Tan Chwee Sin - Group Admin & Porperty Manager
15. Erica Lai Ah Moy @ Lee Ah Moy - Director/Administration Manager (Hai-O Energy)
16. Lim Ai Aik - Personal Assistant to MD (Hai-O Enterprise)
17. Philip Teo Kheng Leong - Asst. Area Manager(Hai-O Raya)
18. Tan Soh Hoon - Adminstration, Asst.Manager (Hai-O Marketing)
19. Thomas Chong Kit Keong - Creative Director (Seagull Advertising)
20. Eric Hew Koon Soong - Internal Audit Asst Manager (Hai-O Enterprise)
21. Jason Hong Kok Siong - Marketing & Branding Manager (Hai-O Raya)
22. Tan Leok Kwee - Asst. GM cum Merchandising Development Manager (Hai-O Raya)
23. Tan Tin Hoong - Branch Manager(Hai-O Raya)
24. Tan Leok Yen - Customer Service, Asst. Manager (Hai-O Marketing)
25. Teoh Soo Hin - Group Advertising & Publicity Manager
26. Tan Hock Seong - Store, Asst. Manager (Hai-O Marketing)
27. Mohamed Tajuddin - Assistant General Manager (Hai-O Marketing)
28. Teo Yew Chai - Asst. Warehouse Manager (Hai-O Enterprise)
29. Liu Wu Chiu - Chief Research Officer (Hai-O Enterprise)
30. Jonathan Chong Chee How - Chief English Editor (Hai-O Enterprise)
31. Bryan Tee Woon Onn - Senior Area Manager (Hai-O Raya)
32. Woon Chin Keong - Asst Merchandising Manager (Hai-O Raya)
33. Yap Oi Lin - Operations & Planning Manager (Hai-O Enterprise)
34. Jackson Cheah Kah Loong - Group MIS Manager
35. Tan Siew Kheng - Accounts Manager (Hai-O Raya)
36. Miandy Lai Seng Mian - Group Accountant
37. Wong Leong Foo - Regional Manager (Hai-O Raya)
38. Penny Wong Yee Ping - Asst. Accounts Manager (Hai-O Enterprise)
39. Chu Huon Peng - Asst. Franchise Development & Operations Manager (Hai-O Raya)
40. Wong Kim Far - Sales Manager (Chop Aik Seng)
41. Florence Lee Yuen Ngor - Customer Service Manager (Hai-O Marketing)
42. Jessica Lim Yim Peng - Group Personnel Manager
43. Yap Sooi Mee - Group Finance Manager
44. Yap Ai Ho - Operations Manager (Hai-O Marketing)
45. Ng Soh Bee - Project Coordinator(Hai-O Enterprise)
46. Tan Wan Ewe - Operations, Asst. Manager (SG Global)
47. Nancy Chua Swee Tin - Customs & Shipping Manager (Hai-O Enterprise)
48. Tan Siew Ze - Asst. General Manager (Hai-O Marketing)
49. Tan Sit Chung - Product Development & Promotion (Hai-O Marketing)
50. Woh Chee Houw - Sales Manager (Hai-O Enterprise)

Daripada 50 orang exec tertinggi, ada sorang aje orang Melayu dengan nama Mohammad Bin SesatTakTahuJalanPulang. Jadi, ini boleh kita klasifikasikan sebagai syarikat 100% Cina ek? OK - settled on that issue. This is a Chinese company through and through. Tapi kan, tak boleh tidak, aku kena respek dengan ahli perniagaan China di Malaysia ni - kalau aku ambik perspektif perniagaan dan perspektif perkauman la. Apek Hai-O tu semua tahu bahawa produk bengkung haprak satu-sen-tarak-guna ni adalah benda murah dan datang penuh dengan scam macam barua mat rempit - jadi dengan sifat yang penuh patriotik terhadap bangsa sendiri - dia orang hanya pasarkan benda ni hanya pada orang Melayu sahaja, dan orang Melayu beramai-ramai terus-menerus kena kelentong kaw-kaw bagai nak rak. Yeehaaa! Apek-apek Hai-O tu sendiri tak sanggup nak pasarkan produk cikai bengkung pundek ni kat kaum Cina di Malaysia. Nanti dia orang pulak akan kena chop pengkhianat bangsa sendiri kut. Yeah baby yeah... you have to respect that, man.

Macamana pulak tu bang? Korang tengok website Hai-O kat sini - SUCCESS MODEL. Success model kejadahnya ntah. Success dalam pengelentongan orang Melayu? Why? Tengok gambar "success model" yang terpampang dengan megahnya kat bawah ni - Ini gambar berduyun-duyun orang Melayu yang dah capai pangkat tertinggi Hai-O, pangkat CDM. Sekor-sekor adalah bahalol pengamal MLM dah tak hengat dunia dah tu. Masing-masing tengah posing dengan kereta mewah, sebijik ikut perangai kafir laknat tak Islamic langsung tu ha. Wadefak punya kebudayaan yang bermegah dengan kereta cabuk - accident dalam kereta tu, mati jugak kan? Klik gambar kat bawah kasi besar sket. Korang kira berapa orang Cina jadi CDM dalam syarikat Hai-O.



Daripada 56 CDM yang terpampang kat website Hai-O, 54 adalah gambar orang Melayu - bermakna di bawah setiap CDM Melayu tu ada beratus/beribu orang Melayu lain yang jadi downline atau pelanggan dia orang (kalau tak dia orang tak jadi CDM la kan?). Itulah sumber puluh-malah-ratus juta ringgit keuntungan Hai-O daripada perniagaan MLM yang setiap CDM tu semua banggakan. Sekor-sekor buta-mata, buta-hati, dan buta-IQ haramjadah dungu-bingai nak mampos, ini pun tak boleh pikio. Benda sebegini ini pun tak boleh nampak dengan adanya fakta ni sejelas-jelasnya dah depan mata. Orang Melayu yang dah sesat dengan wang-ringgit yang dihidangkan oleh orang kapiaq, itulah dianya pun. Apa maknanya semua ni? Business MLM Hai-O itu rata-rata ditujukan khas pada orang Melayu, dan percayalah, CDM Chen Tam Chai dan CDM Chen Tam Chai (adik-beradik ek?) punya pelanggan pun orang Melayu jugak tu bang. Takdenya dia nak promote bengkung murah ni kat kaum-kerabat dia. Orang Cina tu sendiri tak sanggup memasarkan produk haprak MLM dia orang kat kaum dia sendiri. Dengan bangganya aku boleh declare, Geng Apek Hai-O Klang telah berjaya memperkudakan orang Melayu dan menjadikan pasaran orang Melayu itu sebagai satu sasaran utama scam jual bengkung kain RM100 dengan harga RM2,600. Are you all happy now?

Ada mamat sorang datang sini minggu lepas yang highlight bahawa syarikat Hai-O ini diiktiraf oleh JAKIM, KPDNKK, dan Securities Commission (Bhg. Syariah). SC iktiraf bahawa Hai-O patuh syariah. I seemed to have missed the boat on this one. Syarikat Hai-O ni, selain daripada jual bengkung kejadah, penapis air Bio-Auta, garam bukit RM56 sebotol yang boleh kasi sembuh kanser, dan lain-lain produk merapu - dengan kaedah MLM yang gah, dia orang jual apa lagik dol? Have a look below - ini salah satu kumpulan produk yang Hai-O pasarkan. Ada wine, ada whiskey, ada sake, ada todi, ada air kencing jin aprit, ada bermacam-macam ayaq setan tu ha dia orang jajap. So, bahagian syariah SC iktiraf Hai-O sebagai satu syarikat yang patuh syariah. Sorry again... I seemed to have missed the boat on this issue la bro. Securities Commision memang cekap buat kerja eh? Sama jugak JAKIM la kiranya gitu bang? Soraaaiiitt!


OK, berbalik kepada isu "PENGKHIANAT" kat mukaddimah artikel aku kali ini. Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob cakap sesiapa yang seludup minyak keluar negara itu adalah pengkhianat negara. Hey... sekarang aku tunjukkan korang pulak pengkhianat bangsa Melayu. Dalam scam Hai-O ni, beratus juta ringgit duit kaum Melayu berpindah tangan kepada apek Cina Klang dalam proses jualan bengkung cikai RM105 made-in-Tianjin, yang dijual dengan harga RM2,600 kepada pompuan Melayu yang dungu-piang tak abis sekolah yang percaya bulat-bulat sains yang diwar-warkan oleh CDM Hai-O dan kuncu-kuncunya yang hampir 100% orang Melayu jugak. You all should be proud. Hebak mung! 


Dengan 54 CDM yang diiktiraf oleh syarikat Hai-O sebagai the top-tier tali-barut orang kapiaq pemakan khinzir yang kat atas tadi tu, campur dengan 5 orang dogtor tiga-suku yang seeloknya dihumban dalam laut kat Indon, dan sekali dengan mereka yang kat atas ni (aku google "premium beautiful", aku ambik aje mana-mana gambar promoter bahalol), jadi aku, Aidid Mu'addib, ingin mengumumkan bahawa inilah sebahagian daripada kumpulan orang Melayu yang sepaling bahalol nak mamps yang pernah aku jumpa (selain daripada AC Mang), yang dah gelap-mata buta-hati disebabkan seciput wang-ringgit anugerah orang kapiaq, dan dah tak reti langsung dah tentang perasaan sayangkan sesama anak-bangsa, dan dah sememangnya:

PENGKHIANAT BANGSA MELAYU!
All you psychos will fall in due time. You think money rules huh? 
Elok sangat la tu jadi tali-barut orang kapiaq, mengencing sesama Melayu.
You all must be so proud... your parents too.



Addendum:
Woi! Orang Melayu! Read between the lines.


PETALING JAYA: Hai-O Enterprise Bhd’s first-quarter results were below analysts and consensus estimates, spurring market concern on the company’s performance, going forward. However, Hai-O management has ensured that it is ready with various strategies to strengthen its business.

Group managing director Tan Kai Hee told StarBiz the current downturn was just a temporary scenario due to some negative newsflows and internal matters and that the company had “cleaned up” the matters.

“Introducing new creative products and adding new distributors will help drive our multi-level marketing (MLM) business,” he said.

Tan added that Hai-O planned to introduce new technology products by early next year under a newly formed Energy Division.

He said the new division would help to offset the slowdown in MLM business and would be the company’s growth driver in the future.

Hai-O net profit for the first quarter ended July 31 dropped 57.7% to RM7.8mil compared with the same period last year. Its revenue decreased 63.1% to RM54.8mil from RM148.6mil previously.

Hai-O said in a release that the drop was mainly due to lower revenue recorded by the MLM division.

However, its operating profit margin for the current quarter rose about 2% compared with the previous corresponding quarter, contributed mainly by high-margin products sales, the weakening of US dollar and improvement in operating efficiency.

Its share price dropped 32 sen, or 9.82%, to RM2.94 yesterday.

OSK Research said Hai-O’s annualised profits were much lower than its and consensus estimates of RM60.4mil and RM73.9mil respectively.

It said the poor numbers were mainly attributed to the company’s MLM division.

“The MLM sales plunged 73% year-on-year due to slower membership growth, which was partly affected by the more stringent rules on new member recruitment imposed by the authorities,” it said.

The research house believes the weak MLM sales were also further impacted by the fewer working days due to Hari Raya festive season because bumiputras make up about 90% of Hai-O members.

“The contraction in MLM sales was partially offset by the year-on-year sales growth registered by other divisions – wholesaling, retail and manufacturing,” it said.

RHB Research Institute Sdn Bhd said Hai-O net profit was below the research house and consensus estimates, accounting for only 11.2% and 12.2% of its and consensus full-year net profit forecasts respectively.

“We believe Hai-O’s outlook for FY11 is bleak, driven mainly by its slowdown in the MLM division.

“Despite other divisions performing relatively in line, these divisions only contribute 36% and 41% of revenues and operating profit respectively, while the rest is derived from MLM,” it said.

It said the only exciting prospect now was the expansion of Hai-O’s MLM business into Indonesia but the contribution from its Indonesia venture was still small.



Addendum: Latest News
24 June 2011





334 comments:

1 – 200 of 334   Newer›   Newest»
cek chun said...

Woho!

Wan Firdaus™ said...

demn,xsmpat 1st

Zam DiEnd said...

nice info :P

cek chun said...

Lepas ni cirit la sorang-sorang. Jenuh gagau duit nak bayaq beyemdabelyu.

Kalau tak dapat dengan harga murah, mana mampu hai-yoh nak bayaq bonus kat hampa sampai ribu-ribu. Itu pun tak dapat nak digest ka..haiyohhhhh

missatieah said...

Syabas bro Aidid. biol auta sungguh la deme ni. korset 80 hengget dari China jual 2000hengget kat Malaysia ni...ngok

Gegena Paraben Eson said...

6th?

sya fiq fox said...

nak carut tahap dewa2 rasanya dgn pengkhianat bangsa mcm ni.. kalau dapat seko2 bagi hukuman mcm dalam mangsa2 movie SAW baru puas rasanya..

deasa said...

patut la haiO mampu sponsor annual dinner berpuluh ribu macamtu je

hasil dari premium beautiful la ni

zeefahdhom said...

peh, pastni aku nak jual telo la, beli tiga posen, jual 50 hengget, mesti kayo, buat MLM lagi, infinitilah untung aku

apersaje said...

Harapkan doktor bagi nasihat, doktor promote corset Hai-O. Teruk betul ler doktor2 nih. Orang ramai harapkan diorang dalam isu kesihatan tapi kalau doktor sendiri percaya kat pseudo-medical ni dan promote untuk buat duit haram, memang menyusahkan orang ramai. Guna title Dr untuk bagi endorsement kepada produk-produk yang tah hape-hape, memalukan para doktor lain yang berdedikasi ajer.

marauhirang said...

Salamm.
Dah lama dok ikut blog nie..
Satu persoalan yang x ku temui jawapan.. Kenapa golongan profesional nie cukup galak masuk MLM..tak cukup ka gaji yang dah ada..Kalu x cukup..apa sebabnya..gaji dah tinggi... atau mungkin kerana nilai pendapatan golongan nie rendah di bandingkan dengan perbelanjaan harian yang tinggi..yang aku paling kesian bila golongan nie datang ke kampung buat kempen mlm..penduduk kampung kena jual bulat-bulat...bayangkan orang kampung yang memerah tulang 4 kerat tu terpaksa memberikan duit pada golongan nie..x malu ke..pakai kenderaan punya hebat..tapi dok ciluk orang kampung...

Neotoxin said...

mmg kayo kalu ini macam... untung beribu2 lemon... dan masih lagi ada orang yg percaya sains cina tianjin tu... hahahha

blogger addict said...

Hai O kes paling besar scam MLM nie

ammar mohd said...

aku nak pakai bengkung gak , p pinjam kat nenek aku punye , masam woo !

hyemynameisrasyid said...

syabas bro aidid.,
biar padan muka ngan puak2 hai-o ni.,
xsedar diri lagi tu.,melayu2~ haish.,

aku nk jual pen bio energy bla..bla..bla jgk la.,
bli pen biasa, kilometrico ke,. rm90sen.,buat cover casing lain, ala-ala bio2 sket.,reka crita best2 ala2 berpelajaran lulusan tggi dlm bioenergy then pasarkan dgn harga 100-200 hengget,. spe masuk ahli boleh beli dgn hrga 100-150hengget je.,

wallah.,simple business plan come to big output of profit.,

amacam? spe nk join??hahaha!

Neotoxin said...

nak tambah lagi - biasanya pendedahan harga sebenar macam ni lebih memberi impak kepada reputasi syarikat - tengok ACK sebagai contoh. Disebabkan pendedahan harga gelang tu la yg menyebabkan ACK jatug tergolek berguling-guling. Aku dapat rasakan pasnih saham Hai-o merudum terus katup.

CUba dedahkan pulak rege sebenar Bio-aura

mdfaizal said...

bravo!!

hyemynameisrasyid said...

ha.,sebelum lupa.,nk tanya korang.,ni pon MLM kan?

http://sayeponadeblogjgk.blogspot.com/2011/05/alahai-super-annoying-massage-in-fesbuk.html

Neotoxin said...

@hyemynameisrasyid
Pen Bio energy ko tu kena bubuh statement camnih:
- memancarkan FIR daripada dakwatnya
- mengurangkan stress
- mencegah dan menyembuhkan carpal tunnel akibat memegang pen terlalu lama
- meningkatkan IQ penggunanya kesan FIR nano-biomagnetic ink.
- mengelakkan mengantuk hasil denyutan gelombang FIR dari dakwatnya
- mencegah kemandulan dan meningkatkan tenaga dalam

hyemynameisrasyid said...

@neotoxin:
pergh.,mmg cool la.,kompem ramai yg tertipu nnt.,caya la,.
ok2.,ko jadi partner aku.,kita tipu satu malaysia.,bila kantoi kita blah.,pegi luar negara.,duit banyak.,haha! dem idea dude!!~

Aslina said...

aku dok aim yang ni ja...

Liquor

ewwww... dorang lupa check abes2 ni kot...

ke ingat liquor tu same mcm liquid paper...

ishh... pe nak jadi ni... kira subahat sama jual arak nih...

bawak2 la insaf kaki-kaki hai-o sekalian...

Aslina said...

eh eh neotoxin...

aku pun nak join jugak. hihi.

Ummu Amisya said...

Adooii..hrga bengkung tu ciput dijual smpai 26 kali ganda...kus smangat patut pon kaya raya MLMers yg jual brg ni...haiyaa..

phreak_scooter said...

Ni mesti Dogtor2 tak bleh tido malam sejak kena sergah ni ... hahahahahahhaarammmm

Saya SiPelangi said...
This comment has been removed by the author.
mendamberahi said...

hi bang, rasa2 ada tersilap sket kat ayat abang tu kot (kot la)

the Malays (with promotional scientific scam that doesn't make *scam* ---> *sense*

pape pun syabas dan tahniah, satu lagi pendedahan kaw2 dari AM. rasa tak rugi kadang2 singgah kat sini (sebelum ni sekadar membaca je), keep it up!

Saya SiPelangi said...

korg tgk nie..
anak demam pun bg pkai corset..
melayu2...T__T

http://tinyurl.com/66ox94l

Neotoxin said...

@hyemynameisrasyid, @Aslina
ramain pulak nak jadik partner.. Ni sapa nak order barang kat China nih? Kalu beli kat kilang kilometrico mahal - margin untung ciput.. kalu order kat cina, beli sebatang 2.5sen bley markup RM449.90.. hohoho.. kayoooooooo

Neotoxin said...

@Saya SiPelangi
Excerpts from blog
--------------------------
We have been told so many times, that the waist nipper can really help to reduce the hot temperature from our body.
So, i just gave it a try on Danial
------------------------------------
jap jap... bukan ke corset tu memancar FIR untuk bagi panas ke? camne pulak ble kurangkan suhu badan? tak paham *&$#%$# Org MLM ni fakta yg contradict pun kira betul je.. mata letak kat lutut

Life Learner said...

arwah tok aku pernah ckp kt aku, "kalo kamu nampak ular dan kamu nampak melayu bangsat, yg mana satu akan kamu bunuh dulu??? lebih baik kamu bunuh melayu bangsat tu dulu..melayu bangsat tu lebih bahaya dari ular..kerana melayu bangsat ni adalah pengkhianat bangsa..kerana melayu bangsat la, tanah melayu dijajah oleh jepun dalam masa beberapa hari walaupun mereka ni hanya berbasikal..ali(nama aku),kamu jgn sekali kali jd melayu bangsat..."

p/s:arwah tok aku adalah salah seorang pejuang melayu+umno dimasa awal 1950 ketika malaya nk menuntut kemerdekaan dan dia juga turut terlibat ketika menentang komunis dan peristiwa 13 mei..

tp skg, aku mengeletar menahan marah bila aku bc latest posting dlm blog ni...tak sangka ramainya melayu bangsat kt tanah melayu ni..kalo la arwah tok aku tahu, mesti dibunuhnya sekor2..melayu oh melayu...

Sulaiman said...

kah kah2...

aku pernah ke china, cari barang nak jual kat mesia..at the end, aku tak jadi, sbbnya, all their products are rubbish..x quality and aku tak sanggup tipu orang melayu dengan jual barang yang x memberi manfaat langsung..

Saya SiPelangi said...

@neotoxin- tu lah yg eden x paham 2..dorg nie belit2..byk sgt da tipu..smpai ape yg dorg ckp now da bercanggah..tggu mase nk jerut diri sendiri je la tu..hahah..

aRoLe said...

aku rase post ni die buat ntok aidid ni..nk bg takut laa tu..haha

http://haidoctorhafiz.blogspot.com/2011/05/skmm-terima-101-aduan-berkaitan-laman.html

id said...

Wahhh..lama sudaaa xjenguk blog bro Aidid, walauweyhh mahal giller babs dorg makap harge korset nih. Good job for exposing this corset thing bro Aidid! Ni dah macam kes AC Mang gak, makap harga melampau gila babs...dah kantol, tak bole nak kona2 dah..

I just hope these scumbags will read your blog and realise that their money is haram and repent. Afterall, they're our 'Muslim' bros and sis, masih ada harapan untuk bertaubat selagi nyawa dikandung badan, huhuu...insaflaa.. hidup kat dunia ni tak kemana pun dengan harta dari duit haram tau.. Kalau tak sedar diri jugak, tunggulah balasan Allah diakhirat kelak.

Again, thanks bro Aidid for exposing the HaiYoo scam. In Aidid we trust eh! :)

bing jie said...

Bro, dogtor tu, pg blaja kt Indon, blanja sndiri tu...kt malaysia xde tpt utk dia,bdk pndai2 byk lagik.Indon je la...

uculer said...

marauhirang:

sila la jenguk blog hanishaizi, dia cakap yang makan gaji ni tak mampu bawa dia pergi melacng, beli kasut jenama mahal, nak menyimpan semua tak mampu. sebab tu terliur sangat nak buat MLM. cepat kaya konon.

pelik betul aku. tang mana yang tak cukupnye? nak breapas kat tony romas, lunch dengan TGIF dan dinner di KL Tower memanglah tak cukup. agak-agaklah.

konon perjuangan nak tolong org melayu. yeah, RIGHT. kalau nak tolong sgt, tak payah beli BMW tu. buat sumbangan banyak-banyak kat rumah anak yatim. ini lebih kepada nak masuk tembolok sendiri.

Bomoh Hujan said...

fuh.. memancut2 tengok model pakai ketat2 gitu... tejojol sana sini.. kalau la guew dapat........kekekekek

aliaL said...

Terus dejavu gelang ACmang bila tengok quotation korset tu, though the former already suffered a pre-mature death albeit branded under the founder's (D-list) celebrity status & endlessly whoring on its(lukewarm) popularity/ blonde-haired LV toting consort.

While ACmang's lame-ass MLM "business consortium" exploited a bunch of "less-priviledged" (ok, stupid) malays and talentless artists to con their fellow malays/fans , Hai-O 's advocates, mostly PMEs who're entrusted with huge responsibility to look after the people/country, are even bigger parasites. All in the name of greed. Disgusting.

Thanks AM for exposing all these parasites. Hope those who read the blog take away something from it and viral the info out to save more innocent souls from being duped. Save the cheerleader, save the world!

Keep doing what you're doing bro, rock on and God bless.


Signing-off.

azwan said...

Aidid,
Ko ade contact Ms Sunny Xi direct tak? Mintak quotation, tanye dia ada tak supply menatang tu kat Hai O? Kalau Hai-O own exclusive license pun, dia leh bagitau.

Kalau ade ko paste kat entry nih. Ko buat macam kat AC Mizal dulu. Good job bro..

Aeti Amira said...

good one! tapi rasanya diorang sendiri pun sedia maklum pasal ni kot. tp nak kaya punya pasal...

n0tangel said...

takde, yg aku xpaham sampai skang tu, nape newspaper xnak dedahkan pasal kampeni 'HaiYOoo' satu nie? sbb klu berdasarkan fakta2 yg bro aidid bg tu, mmg sah2 la kampeni haiyo nie pentipuk!

reporters kt msia nie, instead of looking for stupid sensational / controversial news about local celebrities, nape xhighlight je isu2 nie? i'd say why not? ape takut nnt dilabelkan racist ke? well, these culprits, they don't give a shit about org melayu pun... it's none of their f-king business... what they care abt is the bling-bling...

hyelbaine said...

Hoh! Konpem Aidid kena tindakan tatatertib lepas nie. Public rotan bukan guna rotan tapi libas pakai string guitar :P

Once again yet another shocking revelation sir. I'm shocked to see the greed of Meleis manifest itself.

Sicher said...

Hai-O jual arak. So memang sah hukum haram tu bekerja bawah dia.

Keje dgn syarikat jual arak. Tapi blog letak ayat Al Quran. Memang Dog-tor.

Arf arf

Muhammad Affandi Adnan said...

terbaek semenjak kes AC. sokong statement neotoxin, "Disebabkan pendedahan harga gelang tu la yg menyebabkan ACK jatug (jatuh) tergolek berguling-guling". sokong juga statement bomoh hujan kt ats tu walaupun dh lari dr topik. hehehe..

bangsa Cina kaya dgn buat bisnes.
bangsa Melayu kaya dgn buat bisnes MLM(bwh org Cina jugak)
bangsa India kaya dgn beli gelang & rantai emas buat aset(bkn gelang & rantai tungsten)

hyemynameisrasyid said...

@neotoxin:
haha.,ok gak tu.,makin banyak murah pen makin byk kita bleh makap.,caya la.,

sanitarfeldscher said...

In nora3mina's blog

http://nura3mina.blogspot.com/2011/05/danials-fast-recovery.html

, I left her this comment:

"That corset reportedly releases FIR - Infra Red rays which noticeable effects include BEING HOT / FEELING WARM. How in hell does that help with fever? Doesn't it make your baby feel hotter instead of cooler?

The sun releases Infrared on a daily basis, you can feel the effects while standing in the sun. It's hot. Now that's IR for you. How insane can you be, applying Infrared rays onto your baby? WHAT."

She's not gonna approve it :(

Muhammad Affandi Adnan said...

lg 1, agk2 dr hafiz tu boleh tak dikenakan tindakan oleh SKMM di bwh
Akta Perihal Dagangan 1972 (Akta ini melarang iklan palsu dan mengelirukan mengenai barang, harga, perkhidmatan, penginapan atau kemudahan ditawarkan dalam perniagaan dan perdagangan) dia sendiri yg tulis tu.

cik kompas said...

ish3.....xleh jadi ni!!!menipu ja depa tau.

cek chun said...

Baine,
Guna g string eh?
Wanna watch!! Hehe

Snowflake said...

Aidid, my sister who is living in Shanghai told me the Kopiah which our Pak Ustaz is putting onto their head only cost RM0.10sen. I often stroll along Masjid India and these Kopiah cost ranging to RM7 to RM15. So I am not surprise if the Malaon MLM ini cekik darah to the maximum. Just imagine if the traders can make untung that much what more with all these MLMers. Dig out Aidid. Many are with you. Terbaik!!

azwan said...

Snowflake,
If you go to Shanghai, you can get good quality Tuxedo worth only RM250, deliver directly to your hotel, everything ready within 24 hours. The same Tuxedo right here, worth at least RM3000, need at 2-3 weeks to ready. Millions of chinese are sooo poor, earning 1USD per day.

Cikgu Musi said...

Aidid...macam mana pulak dengan penapis air RX Water...boleh tolong bongkarkan plak tak pasal MLM ni???

Snowflake said...

Azwan,
I reckoned you live in Shanghai. Goodness gracious, why don't you make business back in  Malaysia? But don't qautim that much larr.. Dosa. Anyway thanks for the info. I wonder how these people who make ridiculous profit feel about it. Don't they have any guilt or won't they expect any consequenves that may occur?! To them and their children....

azwan said...

Aku dok kat Kg Pisang jek. Alih2 kutip udang jual kat pasar. Skali sekale jumpe Baine tolong angkat kon, part motong getah tolong Aidid.

No, I have a regular visit to Shanghai, once in 3-4 months. Boleh jalan2 dgn akak nko ye tak? Boleh, ape saje kat sana leh dapat murah gedabak. ape saje. sape minat buat trading gi la sane, tak payah join MLM.

Snowflake said...

Baguih la tu hang tolong Aidid motong getah. Dapek jiugok pahala yedak. Perkerjaan hang murmi belako. Pepun, gigirl harap hang, baine ngan aidid jgn tetiba buat MLM plak. Manalah kami sumo nak ngadu nasib... Say no to MLM (Memang lah Menipu). Adios.

azwan said...

Adela hajat buat MLM. tgh cipta kopi palingg terrrbaekkkkk punyaaaa.

Azwani Shaari said...

alaaa, bosan la kopi.. kopi radix pun bro aidid lum reveal..huhuhu..tp mmg ramai la sngt2 kawan2 ku yg terpedaya ngn ini hai-o, MLM paling glemer buat masa ni kot.. yg resign keje pun ada..hurmmmm :'(

azwan said...

azwan azwani?
apesal ko pandang bawah, malu ke dik?...keh keh keh. Ape saja leh buat MLM. corset, kondom, etc. Kawan aku doktor pun ada join. terdesak la nak kaye cepat.

Azwani Shaari said...

malu la pakcik azwan..kita keje drebar van antar budak pi skolah ja.. x mampu nak pakai corset mahal2..tp kalo pi shanghai lg, beli la corset tu satu, nak gak try pakai..hikhikhik

cek chun said...

kekekekekehh..
i know wat the purpose of your kopi

Ezi Kefli said...

cek chun,
utk menggembirakan pasangan pd waktu malam i guess.. heheh

wv: sessen.. haha.. sessen tarak guna more like it :-D

Azwani Shaari said...

azwan buat kopi duda kot..hikhik

Bomoh Hujan said...

azwan azwani?
apesal ko pandang bawah, malu ke dik?...keh keh keh. Ape saja leh buat MLM. corset, kondom, etc. Kawan aku doktor pun ada join. terdesak la nak kaye cepat.
May 15, 2011 11:29 PM

bayangkan kalau kondom boleh....memancarkan FIR .....fuh...takat nak tanduk bumper beamdabeleuw x terjejas beb...kalah pancutan air kat taman klcc yg berirama gitu2 kuikuikui

cek chun said...

aiyooo tok moh,
the corset's girls make you sooo horny.
meh sini nak simbah dengan teh ais satu baldi

Bomoh Hujan said...

banyak aktiviti yg xpakai modal sangat2 pun....rajin berjogging,kurang guna lif(kalau larat la takat tingkat 3 tu ok lagi)cuci mata kat shopping kompleks ke...cuci kete/motor lori ke..bekebun ke..asal keluar peluh..kalau keluar air geli2 pun..psttt sensored....dekat tempat gue...majoriti cina2 tua lingkungan 50 dan keatas jogging pusing satu taman permainan kat taman perumahan dorang...paling2 jalan sambil ngumpat2 hihihih entah ler pemende dorang ngumpat kekekeke...kalau pi kat Bukit Larut Taiping nun siap bulih tengok apek tua turun dari bukit guna lampu suluh siap tongkat..turun bukit seawal jam 7am..xtau la kol berapa apek tua panjat bukit...sambil2 tu boleh jugak beriadah dengan keluarga...gue? mcm biasa la... mata kelabu sikit...tengok goyang sana goyang sini naik pondok ke2 ok suda~~~~
-siyes beb..ada satu awek tu..muka ala2 anak mami comel2...kaki memang kuat.. naik bukit.. turun bukit berlari je...sampai bukitnya pun begoyang2
-bile ditanya kenapa tergesa2 katanya nak pi kije...tu yg gue semangat nak panjat bukit larut..walaupun semput2 ^_^ keh keh keh

azwan said...

Tok Moh,
Buatpe kondom panas2? keh keh keh..

Bomoh Hujan said...

cek chun- ai kesepian dikala ni..saja luah perasaan hihi

azwan- kondom panas2 supaya kebas hahahahahah....weiiiiiii nak panas celup jer dalam air suam... hahahahh kejadah hai-york tu.....itu bengkung2 mahal2 pun....tengok yg jualnya xda la slim mana pun...haiyok haiyok...pale hangguk tol...

Azwani Shaari said...

haaa, betui ckp tokmoh..mommies lg senang, just breastfeed your baby..kompem kurus selim world terus..

bersabar tunggu bro aidid buat karangan 5000pp ttg falasi susu formula tu...

Bomoh Hujan said...

korang nak berpeluh sihat2 gitu sambil beriadah bersama keluarga atau kengkawan..berhoneymoon atau berdating-JAIT power2 kat situ sehh atau nak tengok orang utan kat pulau orang utan?
pi jer ke kat Bukit Merah laketown-5minit jer dari exit tol kamunting menghala ke utara gerenti berpeluh jalan2 kaki kat tepi tasik tu...gue gerenti sapa2 yg berkunjung memang lencun ketiak...-bahang tasik-xpayah pi spa asap2 ketiak...
xmau pi Bukit Merah laketown....mai ikut Tok Moh gi jalan2 cari siput sedut kat Taman Bakau Larut Matang...jalan ikut trek....amik gambo siput sedut..hikhikhikhik
tempat yg besh skali kat Taman Tasik Taiping ler....port gue kalau sakit lutut atau urat sendi...itu tempat...suma ada..... mau besar goyang..kicik goyang...gelap cerah pendek panjang suma ada...asal boleh keluar air......peluh... sekian karamsinki melaporkan..

ASAR said...

aku ada post ni dulu tapi blogspot buat palat bak kata aidid..
http://faridahmohdali.blogspot.com/2011/05/jenayah-kepada-diri-sendiri.html
dia kata
" Petang tadi aku ke Semenyih berjumpa seorang prospek, seorang guru
di salah sebuah sekolah di sana.
Aku berdemo seperti biasa, perkenalkan diri, puji dirinya,
tunjukkan tools, nyatakan terus terang apa yang aku buat, siapa aku dulu,
bukti2 kejayaan ku, kereta, rumah, pendapatan belasan ribu, puluhan ribu, ratusan ribu, gambar2 melancong ke seluruh dunia, aset ..."
Kesian la kalau cikgu tu masuk perangkap org tua ni.

azwan said...

Hoh,
Aku dah membuat onar kat situh, habeh dia delete komen2 aku. keh keh keh..

hyelbaine said...

Hoh! Padan pun aku lapaq semacam tgk bola mlm nie, ada org dok sebut2 nama den ghopenyer.

Baru teringat, tak bayar 'saguhati' kat Azwan lagi sbb tolong aku angkat kon terapik masa buat flyover kat kampung boyan.

Sorry arr Wan, hang bukan tak tau gomen mmg lembab bab2 membayor nie, bab enforcement jgn ckp ler :P kekekekek

Bomoh Hujan said...

hihihihihih gue nak tanya ek walaupun mungkin menghampehkan..MLMers yg skodeng blog keparat aidid nih stanby pen dan kertas..kalau xda... guna pendrive......soklanya berbunyi.. -kenapa produk2 MLM satusentarakguna nih...xda satu pun testimoni dari atlit2 dalam dan luar negara? yang bekas atlit xnak ler...nama pun bekas.... hikhikhikhikhikhik

why bother said...

aku pernah ke tepen.
rupanya banyak boleh buat lagi yer kat sana.
bomoh hujan takmau bawa aku ronda sana ker.

Azwani Shaari said...

Asar: kat skolah saya blum ada promoter hai-o dtg, boleh la suruh kak dah tu dtg, kalo dia bawak geng2 hai-o yg gomok2 baguih gak, senang sket nak bahasakan..hihi

Bomoh Hujan said...

hyelbaine
flyover kat kampung boyan-alahai..dekat nyer kite ghupe nyer...jiran.....gue ada jer kat aulong nun..ala kedai makan makjan dekat klinik 1malaysia kampung boyan..alahai.....

azwan said...

Ape nye tok moh, tu Messi guna herbalife. keh keh keh..

Yaa Baine, skang sumer susah cari makan. Sumer lembab, kena pegi China gak segala macam ade.

Bomoh Hujan said...

why bother- hang mai ja taiping.. mcm2 ada....gue merempit jer..gue rempit ngan geng2 kuala gula.....hikhikhikhikhikhik

azwan- ada gambo messi telan kejadah menatang tu? kot2 bayar upah amik gambo jer hahahhahah berjuta2 atlit kat dunia nih...

why bother said...

memang gila la geng ni sekor-sekor.
apakehey dah kurus pakai korset pastu sibuk tunjuk body pakai baju ketat lepas tu.

dalam blog sibuk letak hadis ayat alquran bagai. lepas tu letak pulak gambar body hugging clothes yang baru dapat pakai lepas kurus.

aiyooooo.. watdefak!!!!

azwan said...

HahahHAHAHahaha...
Exactly. Aku ada few friends yg pioneer dalam local cosmetic industry. Kat Malaysia, actually yg really do have GMP manufacturing facility are companies like Sendayu Tinggi, Nouvelle Visages, Reena and very few others. Yg brand baru2 skang ni sumer OEM, marketing semata2. Yg pioneer memang damn rich! tp dorang takdela buat MLM. Pointnye, walaupun dorang ni own cosmetic company, tapi dorang tak guna product syarikat sendiri. Guna SK-II, La Mer, etc. HahahaHAHAHAhahaha...tok moh, ko rase cina apek kat China tu guna korset tu ke? Silap2 wife CEO Hai-O pun tak guna! keh keh keh keh...

Bomoh Hujan said...

psttt 1 lagi tempat nak buang air..... peluh.. sambil cari jodoh..tambah jodoh..pi kat taman polo ipoh...masuk ikut exit tambun bulih..exit ipoh utara boleh....hikhikhikhik awek2 nurse comey2 ramai yg dok jogging kat sana...petang2 weekend2..xtipu bai.. pi la....x rugi pun buang air......peluh...jogging follow awek2 nurse2 nih...malam2 ada latihan poco2 kat esplaned taman polo.. mak datin pun ada joinT hihihihi
- itu la antara kelebihan xpayah guna modal banyak untuk jaga kesihatan..yang banyak xperasan.. ^_^

Bomoh Hujan said...

azwan- gue rasa cina apek kat China tu guna korset tu..untuk balut nangka cempedak xpun pisang tanduk..boleh jadi jugak balut limau!!! mau nampak cantik dan bermutu katakan hahahahhha gue rasa la......kikikiki

why bother said...

woiii
rosak hang ni bomoh hujan.
harap-harap perangkap hang mengena la sorang dua

Bomoh Hujan said...

salah beb...ipoh selatan... hikhikhikhikhik atas sikit dari exit tambun hikhikhikhik

why bother- gue mana rosak..masih teruna kikiik... gue sukekan sesuatu yang memberi nilai..tanpa perlu kuar modal banyak tapi bendanya mcm haremmmmmm cewahhh..hikhikhik perangkap apenyer bukan nyer gue ada bawak kamera speedtrap ..gue kasi tips jer...hikhikhikhikhik

azwan said...

Baru minum kopi hijjaz ko nih...macam hamster.

Bomoh Hujan said...

hhahahahaha hamster tu ada rupe kanggaru x? hikhikhikhik hamster balut pakai haiyok nyer corset hai-yak..mesti nampak ramping bulu halus2 hikhikhikhikhik

why bother said...

kalau minum kopi azwan, mau habih teruna tok moh ni..hahaha

azwan said...

Damn!! No trolls.....

Bomoh Hujan said...

hahahaha aku xnampak pun puak2 barua cinapek Hai-yak nih slim-xkira la jantan betina wehhh nampak sangat nipu hahahhaha

http://www.hai-omarketing.com.my/haio/news_info.asp?RECORD_KEY[highlight]=HighlightID&HighlightID[highlight]=159
watdefak bebeh

why bother said...

azwan,
troll tengok nama hang, terus tak jadi nak menaip.. takutttt..

bak kata BH tadi, masing-masing sediakan pen dan kertas buat notes. lepas ni boleh balun aidid kat blog.

BellaGrey said...

Any Haiyo corset wearers want to compare their bodies with a body that is sculpted and toned by regular exercise? Bring it on...

Bomoh Hujan said...

yukkkkk "kopi" azwan sori... :P haahahahahha

why bother said...

ko yucks kan kopi yang terkenal dengan kehebaktan sampai 8 jam tu???
hahahaha.. sikit lagi campo acaibery, terus shoot sampai 9hours non stop

Bomoh Hujan said...

gambir swk beb hikhikhik panas punya!!! hahahahahh kalah corset hai-yak tu.....x tipu punya hahahaha

e said...

Syabas... artikel yang tetap menarik dan memberi banyak info. Semoga MLMers mendapat iktibar. Jangan korang asyik2 bangga dengan benda takda pekdah...

cek chun said...

Amboi tok moh,
Sakan hang pagi2 buto nih. Dah minum kopi azwan ke belom :p

osip said...

aidid..

this is epic..aku usha blog si dr apebendetah tu, penuh dgn ayat2 quran..positif, optimis, hukum fitnah, bla bla bla..tapi hakikatnye? buat bisnes scam..no no it is only scam..not a business..malu la woi!

I wong (依之汉) said...

Nak minta pandangan commenterz semua.. abang saya baru jer beli Hai-O dalam Rm1k... so kira dia kena tipu la nik? T.T sedihnya kalau tu betul...

BellaGrey said...

I wong,
Ya think? On top of that, the corset claims to "Flatten the stomach, lifts up the breast". And this is for ya brother? Man, he is gonna have a pair of perky man boobs soon!

Err, e-mail me the after pics, ok?

Lazy indulgence said...

http://www.hanishaizi.com/

nyampah aku tengok nih.

raptorarena said...

tergendala jap menaip report baca post kali ni..

ada tak korset hai-o bersaiz jari jemari..nak balut kat jari..dapat gelombang FIR, boleh menaip tanpa henti di samping menjadi semakin sihat..

Diah Sastrowardoyo said...

wau thanks aidid for giving DOGTORs a whole new meaning...hehehehe woof2...

Diah Sastrowardoyo said...

lazy indulgence: xde yg kurus pon pki mende tu kt blog dia tu kan..sume gebu2 je kan...hahaah..

Bomoh Hujan said...

che chun..... lempaq kat pulau jerjak baru taw~~~~~~
-testimoni tok moh...
setelah menjadikan corsets haiyak kepada kain perca dan ikat di ekor kambing2 jantan dan betina tok moh...kambing tok moh mula membunting dengan kadar segera...yeeeaaaa...malah kambing2 tok moh dilihat tidak risau bila berdepan cuaca sejuk atau hujan lebat... maklumla... aura dari corsets yg dah jadi kain perca tu... ^_^- start dah gue nak menganjengggg

Biqque said...

jap, part ni (Mohammad Bin SesatTakTahuJalanPulang) lawak! hahahaha!

haih...mmg betul, apa2 barang dari china, mesti orang tak caya...tapi guna je skit bahasa pusing, dah, terus termakan! tah pape! tak sia2 aku tak percayakan skim2 camni slama ni :D bangga dgn diri sendri dan seorang melayu sedar :)

Mudahbots said...

nak berniaga2.. nak berniaga...

Mudahbots said...

jom jual spender fir... aun...

Aldan said...

pehh..kalau org lalu time gua tgh scroll kt qoutation ms sunny tuh, mesti die ingat gua tgk victoria's secret..x pun porn site.. cess!

gua dh sll baca aididleak nie, tp pjg sgt, penat wa baca nak komen pn dh x larat.. heh..

well job dude. kipitap!

Aldan said...

ni mslh kebanyakan melayu nie..
kiblat keje nak jd jutawan je..lupa halal haram.. org niaga sbb fardu kifayah.. dpt untung tu rezeki, ni smpi scam org lgsg x rs salah..

takat amik gambar ngan kete nenek aku pun boleh la!

wtftfyhgfs!

@rep said...

minta sebarkan. bagitaw semua orang. masih ramai yang belum sedar. masih ramai pengkhianat bangsa di kalangan blogger!

MAMA KAY said...

panas.panas. TQ Bro

It Just Me..... said...

azwan, kalao pi china ag, nak kirim korset ni brg sepeket dua ek.....hehe

Materials Corrosion said...

Betul tu, cuba check kat sini. http://www.hanishaizi.com/
Gila meroyan ke hapa minah tu, konon dah jual beribu corset, tapi badan masih macam gajah. Menyampah, latest entry, siap tunjuk statement, memang sah2 bukan jual corset, tapi jual hope and mengelentong semua pembeli... ntah la labu... hentikan lah penipuan dan pendustaan ini...

Niqq said...

aidid: sy nak sharekan link ni ngan kengkawan yg lain...terutamanya yg join Hai-O, Transfer Factor dan sebagainya...TQ

http://aniesandyou.blogspot.com said...

kalu stakat bergambar dgn kete Bahasa Melayu x de la nk heran mana... len la lamborgini ke..aston martin ke...ferrari ke...

Aksi-aksi terlarang @ Kuala Lumpur International Book Fair 2011

a said...

Pakat-pakat ler komplen kat Suruhanjaya Sekuriti pasal Hai-O yang disenaraikan patuh syariah tapi jual arak ni, aku dah email dah.

ilufne said...

next week kebetulan ai nak pegi tianjin. nanti ai nak melawat lah kilang koset tu. mana tau beli 10 dapat free 10. pastu jual balik kat bebudak hai-o ngoks tu hahahha!

It Just Me..... said...

ilufne,

kirim barang sekeping dua korset...:P.....
kalo harga camtu, mampu milik tu...muahahaha...harga kat sini bleh buat beli skontena....

Y bother said...

kesian tengok anak-anak melayu jadi macam nih. dalam blog masing2 pulun tunjuk kekayaan bila jual korset.selit sikit kata2 semangat/motivasi. selit sikit hadis n petikan alquran. nampak la baik, walhal its just a scam.

semua dah kena brainwash dengan upline. bila kita tegur, siap kata kita jeles. tak boleh tengok kejayaan Melayu. heck! bodo piang!!!

dah tak nampak yang benda ni salah. semua betul saja. padahal yg dipulun sebenarnya cari downline jer. sapa yang mampu buat loan 24k, baru la dilayan. setakat nak beli korset sebijik, ingat depa nak layan ker?? bonus pun tak lepas.

ilufne said...

itjustme,
hahahhaha! bila bebudak hai-o soh kita beli, kita pulak soh dia beli koset kita. baru adil tak gitu? ;P

Izaham said...

Bro, ada x cara selain dr intenet/blog utk kita bgtau pd org kampuing yg dok kt felda2 supaya jgn tertipu dgn skim haramjadah Hai-O ni? Eg: tebar flyers etc...

Ksian org2 kg kna tipu dgn. Sakai pundek yg bgaya dgn kete BMW ni..

Ishhh babi betul la diorg ni..geram plak aku bila baca Bladiful korset sialan ni harga cuma Rm80-100 hengget je..

Kawan aku keje TNB bangsar pn ada yg kna tipu...ishhh

Ezi Kefli said...

i shared this link dekat facebook mlm td.. td bkk facebook tgk dah kurang2 orh kawan.. siap kene block lg.. so sad, so sad..... for them..

Mama Zharfan said...

i dh linkkan my blog entry dgn ur post ni...even i tau ramai my blog readers yg jual/guna PB ni..
i memang dari dulu wonder naperlah PB ni mahal sgt--dh terjwb segala kemusykilan me
tqvm bro Aidib!

Rose said...

@Ezi Kefli,
Terus nampak agenda your "friends" to sebenarnya... Baguslah, link Aleaks boleh jadi pengukur mana kawan sebenar dan mana kawan mata duitan yg mencari mangsa.. Penganut2 HaiO yg baca blog ni, kalau tak sedar2 gak tak tahu la nak wat camne. Tok Moh jampi pun sure tak jalan. Biarla depa ngan korset2 nya...

aesh came said...

wooo~ kaw2 ni..if this is true thumbs up for sharing with us.. fuh klu tipu mcm 2 mmg x patut la..tp pnah dgr jgk kes2 org kene tipu, pelik apasal berkembang jgk biz Hai-o ni..huuu~ jgn sbb duit x ingat dunia buat ske hati leeee....

It Just Me..... said...

just contact my HQ in tianjin, katanya mmg kat sana murah menda2 tu. Since my company wat logistics, derang siap tanya lagi. Nak satu kontena ka, nanti kami hantar...muahahaha...depa jual kat kedai2 biasa je wei, kat pasar malam pun ada.....u want? tak payah mahal2...budget usd 60 ke bawah bleh dapat 1 set...2k kalo p main jauh2....

mohd said...

aku check senarai CDM kat situ, mane tau ade name exGF aku yang dah kurus ngah bergambo ngan biemdabelyou ke. sekali takde la. maknenye x sia2 la aku dump dia time dia decide nah join haiyo ni dulu. well, setelah baca pendedahan bro AM ni rase cam semangat plak nak tunjuk bukti scammer Haiyo kat penjawat2 awam yang dah join benda ni. aku rase majority yang join haiyo ni adalah penjawat2 awam yang terdiri dari cikgu2, nurse2, kastam, PPK Hospital, dan tidak terkecuali doktor2 tak kesah la housement maupun MO.

haters said...

1 - korang ni dok pertikaikan dosa diorang ni dok menipu..tapi korang dok mencarut hape bagai..tak dosa ke?

2 - ckp psal cost - yg si aidid ni confirm ke hai-o order dari ctu..ke...die ASSUME?? mcm mana aidid ni boleh betul2 SURE yg hai-o beli product dari ctu? dah contact sunny and tanya? mana prove? klu setakat nak andaikan...tak payah laa...sebar fitnah namanya tu...yg org2 yg takde otak sendiri kat sini pun ikutttttt jer...takleh nak pk sendiri...

3 - yg dok senaraikan nama2 org yg "tertinggi" hai-o tu kenapa?? tinggi mendenya...diorang tu sume makan gaji...klu dapat pun duit extra dari hoi-o..masa bonus tahunan jer...pengedar yg dapat bonus n keuntungan bulan2..bukan diorang..diorang gaji tetap kot!?!?!?!!

4 - klu betul hai-o ni scam...kenapa polis, government takde buat ape2 selama 20 tahun hai-o ade kat malaysia ni? klu betul korang rasa teranaiya, g report..seriously report..bukan dok bising2 kat sini tapi takde action?

5 - mmg laa harga cost die bukan rm2k on the dot..harga yg die bagi pengedar haruslaa dah tambah shipping,handling,packing,marketing,storage,distributing,goverment tax bagi..gaji pekerja lagi...kata bijak pandai...TAKKANNNN itu pun nak kene ajar?? ingat Honda tu harga cost die harga die jual kat market?? ingat cost nak buat kereta tu sampai ke 50% dari harga jual kat malaysia ni??? kita org biasa beli online baju dari overseas pun kene duti import n tax 30%..ini kan lagi corporation...SILA LAA BELAJAR MCM MANA NAK BUAT COSTING SESUATU PRODUCT!!!

aku bukan laa pro mana...tapi aku boleh laa pk untuk diri sendiri..bukan bodoh2 jer terima ape si aidid ni cakap..

korang2 yg ckp bende ni scam..menipu...kaji sendiri dulu..bukan dengar sebelah pihak jerr..

bab nak jatuhkan org cepat jer melayu ni...tapi bab sendiri nak maju...malas...alasan...cehh..

Azrul said...

Bile AM da tulis, br nk mengelabah biawak.

lau da rs mende nie betul sgt, nk ngelabah wat per.


hampeh.. duit punyer pasal la jadik camnie.. nk salah mak bapak xleh.

Salah'n diri sendiri tu yg xreti nk gune akal.

Kipidup bro..

Aidid Mu'addib said...

Jadi?
Meh la kita join Hai-O ramai-ramai... yeay!
Kasi Melayu lebih bertambah maju lagik sbg kulibatak cinapek... double-yeay!

My Blog said...

@haters,

"mmg laa harga cost die bukan rm2k on the dot..harga yg die bagi pengedar haruslaa dah tambah shipping,handling,packing,marketing,storage,distributing,goverment tax bagi..gaji pekerja lagi"

___________________________________________________________


ayat ni la yang ACMang Gelang & penyokongnya bagi dulu, sebelum jatuh tersungkur bila penyudahnya AC sendiri akui 50% dari harga gelang sakti tu adalah untuk dibayar kepada upline

jangan risau...nanti ade la mamat2 dalam ni yang selidik kat kilang tu utk cari maklumat..jangan dicabar, diorg ni bukan calang2 orang..

dol, HONDA tak buat MLM, OK..tolong la jangan samakan "bisnes" Hai-O dengan bisnes HONDA yang "genuine" & asli...buat malu dek orang jer..

LittleLady said...

ahahaha.. troll dah datang... hee.. ceria hari aku.. hee..

mata dah kelabu dek wang ringgit. mmg la pertahan habis2an.. corset tu sekali tgk dah tau made in china.. ala2 gelang AC dan mesin2 terapi jugak. beli singgit dua, jual 2,3 ribu.. BODOH~!

hyelbaine said...

Haters you pathetic profile not available wanking c**t. You might want to think about what you just posted, you're trying to stretch a wet thread to the point that it'll snap and send you careening down the butt crack of the Haiyo apeks.

How much more pathetic can you get? If the facts here are incorrect that correct it with FACTS. Not with lame moral bull crap shoved up your rectal cavity so high up that you can taste it it in your mouth.

And please for fornicating's sake what is with the whole report thing? You think reports HAVE not been made? Why don't you go and fornicate the govt agencies, maybe it'll wake them up.

Wake up from your slumber or forever die a slow, corset gripping spine cracking death. I couldn't care less.

haters said...

aku bukan suruh korang join hai o ...tapi jgn laa dok percaya 100% si aidid ni...

korang jugak yg pertikaikan fakta2 doktor tu..konon kene amek dari jurnal perubatan laa bagai..baru boleh diambil kira...

tapi bila aidid ni main boh jer konon2 "fakta' kat sini...semua main angguk menurut jer...korang kaji dulu ape yg si aidid ni cakap is betul atau tak..?? klu betul2 sahih then bagus laa...but what if sebenarnya tak betul? tak rase tertipu ke korang..

dah laa dah buat dosa mengkeji menghina...tau plak tetibe korang ckp tu tak betul...dah...korang plak pihak yg menganaiya orang lain... dosa?

nak ckp psal kulibatak..adoi..tak payah hai-o..bukak mata laa tgk industri perniagaan siapa yg pegang...org2 yg kerja MNC tu..melayu ker pegang? org2 yg kerja kat kebanyakan syarikat swasta kat malaysia ni...melayu ker owner??? itu lagi kerja dari pagi ke malam..bertungkus lumus siapkan project...siapkan kerja bagai untuk bos....korang dapat ape?? gaji jer kan...ade laa bonus sekali setahun...siapa yg kaya..?? korang ke??

at least yg jadi pengedar..diorang kerja tungkus lumus pun company share peratus keuntungan dengan pengedar...walaupun 20% jer..masih keuntungan kan?

siapa yg kulibatak skrg ni? yg kerja makan gaji ke yg jadi pengedar?? sendiri pikir laa...

pprtz said...

Aidid,
Our very own WAG, Cik Jejari Runcing pun sibuk promote corset ni kat blogspot.com dia. Makin popular la corset ni.
Yang peliknya, Aidid dah siap bagi scientific explanation nak menunjukkan betapa absurdnya corset ni. Yet, bebal jugak eh diorang ni nak dengar. Betul-betul dah kena brainwashed ni.

raptorarena said...

@haters..

gila ka lu kawan..? cara cakap macam kanak2 yang konon2 tau pasal dunia serba serbi..

semua yang setuju pasal benda scam daripada blog ni, bukan baca je ok..internet ada..wikipedia pun ada..rakan2 physician, doktor, engineer, biologist, chemist, marketing, akauntan..even mereka semua pun educated..so boleh la nilai sendiri langit tu tinggi ke rendah..

unless..depa pun jual benda2 tu jugak la kan..or u urself has a colleagues..or awek or boyfren or sapa2 yang sedih, crying at ur shoulders mintak u back them up..?

u tak setuju sudah..pergilah jalan2 kat blog oh bulan ke..blog murai.com ke..tak sakitkan hati..ye tak..?

ilufne said...

bab nak jatuhkan org cepat jer melayu ni...tapi bab sendiri nak maju...malas...alasan...cehh..


woi mangkuk hayun!

ko ingat orang2 sini takde otak macam ko ke hah?

ceciter sikit definasi 'maju' ko tu? 5 figure income? bmw sekeng heng? naik kapaltebang pi venice? perth? hongkong? beli hendbeg ribu riban? beli baju cap london yang takde kat giant supermarket tu?

itu kemajuan yang ko kejar?

ish ish ish ish ishhhhhhhhhhhh sungguh low class mentaliti korang ni. aku tak 'maju' cam ko pun tak pe la weh.

tak heran laaaa...

ini bukan soal dengki. eh pedulik hapa ko nak 'maju' pun. sukahati ko la mangkuk.

tapi ini untuk membuatkan manusia2 tak 'maju' kat luar tu untuk fikir seratus kali sebelum sign borang RHB buat loan 12 bulan semata2 untuk beli korset bodoh ko tu. bingai betul la suruh buat loan just for that piece of shit. bingai tau bingai?

oh lupa. takpe la bingai pun, asalkan 'maju' ke depan.

pegi mampus la woi!

Asyraf said...

@haters

aku mula mula tadi nak tegur ko elok elok.... tapi lepas post ko yang ke dua ni aku nak makila skit...

ape ko bodoh bangang ko ni!!!!!!! dah la tertinggal bas...... pastu tak reti nak faham entry ni......

your missing the point... sekolah mana dulu????

buang masa layan ko ....... pegi la mampus.......

Asyraf said...

sekali ayat penutup aku ngan ilufne sama da.... hahhahahahhaha

ilufne said...

hahahhhahhaha... doa tu doa... hahahhaha! :D

raptorarena said...

@haters..

kau dah main kasar beb..

kau dah mula main pasal makan gaji tu kuli batak..

kau dah kulibatakkan semua orang2 gomen yang bekerja untuk negara..

kau dah kulibatak kan semua cikgu cikgu yang mengajar anak bangsa..

kau dah kulibatak kan org2 bawahan, cashier, tukang sapu, guard..

dan kau backing lak depa yang scam tu as some sort 'mencari rezeki halal'..dan sepatutnya semua orang mencontohi mereka..

salah konsep dah tu..r u serious..?

BellaGrey said...

Ohh, a troll! Can I have haters as a pet Aidid? It looks trainable, as long as I shove dough up its ass....

haters said...

little lady, barang mana yg tak made in china skrg ni? sedangkan Longchamp jenama yg top tu pun dah bukak kilang kat china because of the economy skrg ni..nak kene kurangkan cost...apetah lagi bende lain...company2 kat US tu..berapa bnyk yg bukak kilang kat china...made in china SEKARANG doesnt mean takde kualiti..klu dulu maybe..now..nope..

my blog : read back..aku tak samakan business..aku cerita psal costing..?? dey..mana2 pun costing barang tetap sama bai..die kene amek kira semua aspek.. lagipun...busines is busines..concept sama..semua bisnes nak jana keuntungan...just cara jer diffrent..strategy is different...and by the way..not scared by someone yg tak berani tunjukkan muka..

hyelbaine: wow! so much hatred...got ur BP checked lately? careful..if it gets too high can cause brain damage dude..now..we dont want that..dont we...

Aidid Mu'addib said...

2 main things I gathered from this bingai:

1. Memandangkan byk syarikat swasta mmg apek punya kat Malaysia ni - apa salahnya Hai-O ni kasi perkudakan org Melayu macam syarikat2 yg lain tu jugak... apa salahnya beb?

2. Bahalol ni anggap pembaca Aididleaks yg ada doktor, engineer, cikgu, technician, lecturers, korang semua la... ada IQ level yg setara dgn IQ level mat rempit (macam dia) - Itu yg dia assume korang takleh fikir secara kritikal dan skeptikal apa sahaja yg dihidangkan oleh yours truly kat blog ni... kehkehkeh. Macam la pembaca aku takde check-out my facts... badut seh!

Come on... gimme counter-facts man.
If not... you can suck my... never u mind.

hyelbaine said...

Yeah my BP is just good, a whole lot better than your butthurt's I'm pretty sure.

A lot of things are made in China yes but you're missing the fornicating point. The point here is that the irresponsible cost mark-up and also the irrelevant scientific bull crap used to back a pathetic piece of cloth. Get it?

You think all of us here just nods in agreement with Aidid all the time? Then you have been around long enough to know that we have had our run ins with Aidid. Balik baca posting and comments from earlier posts. I've had my disagreements with him.

Again, let's have some facts now you pathetic c**t. If you can't converse on the scientific facts, let's do the finance and economics part.

Where do you want to start?

It Just Me..... said...

cayalah baine...tak keja ke ujan2 ni. LDP misti jem ni..:P

biasalah tu...die ingat, kita ni main hangguk aje apa aidid cakap.nampak sangat tak ikut dari mola2. mai2 terus terjah...

My Blog said...

@haters,

nope...awak tetap salah konsep..HOnda punya business dengan Hai-O punye business lain, sangat lain..costing diorg pun lain..HOnda ada R&D sendiri, marketing sendiri, factory sendiri, blue-print sendiri, assembly-line sendiri & dirog boleh mass-produce dengan modal sendiri..R&D je costing dah billion2 $ yor..itu pun boleh bagi attractive price to buyer..cume kat Malaysia jer mahal sebab Tax kereta dari Gomen yang giler mahal..

Hai-O...??? kilang sapa..??? R&D sapa..??? korang stakat tampal stiker, packaging & marketing je pun..costing shipment..?? tipu la weh kalu cecah 20%-30% dari cost produk per-unit, tambah2 kalu order by bulk..tax berapa la sangat..

& yang paling x boleh diterima, teknologi "FIR" yang diiklankan tu...terang2 menipu di siang hari..& benda ni tak di'declare' sebagai Health product, macam produk2 supplement MLM lain la..dalam agen2 MLM punye blog, bertimbun-timbun marketkan produk tu boleh sembuhkan sakit itu & ini..tapi kat kotak produk, tak crite walau satu pun yg produk tu boleh sembuh penyakit bermacam bagai..sebab...??? takut kena gam dengan KKM...kalu catat kat kotak produk, mampos kena dengan KKM nanti..macam tu jugak la produk korset ni..dalam web, melalui mulut ke mulut, berdegar-degar criter ada FIr la, itu la, ini, boleh sembuh itu ini la..padahal kat kotak Produk, ada nampak ke dicatat kat kotak korset apa2 yang di'claim' tu..?? sebab tu boleh lepas..kalu ade orang report tu, boleh bagi macam2 alasan, macamana alasan agen2 MLM yang provoke suruh amik personal loan utk join MLM, yang katanya itu salah agen & prospek, company x suruh buat pun..

chesss...ini semua ceriat lama yang diolah semula la, haters..

osip said...

@haters bodoh

woi lahanat..ko da brape lame bace blog aidid ni? kalo setakat baru bace entri ni terus menyalak bek tak payah la woi..

point of this entri, aidid tunjuk brape actually cost item2 yang hai-o tu jual..hai-o jual bende2 yg same yg company china ni produce, tapi dgn harge berlipat2 kali ganda..

FIR tu boleh bagi manfaat bukan2 tu dah satu scam..ko sekolah ke tak bodoh? matahari pn ade FIR lagi kuat..nak sangat FIR pg duduk bawah matahari tu..bukan beli pekung sampai 2600..

ape yg aidid nak sampai kan, buat ape nak beli item yang never been medically approved dengan harge RM2600..plus, ko boleh dapat menatang scam yang sama tu dengan harga ++RM100...

akal ade gune, takde ilmu tanye, kalo bodoh, BELAJAR!!!

pegi mampos

hyelbaine said...

@IJM,

Petang takder angkat kon trafik, pagi jer. Petang lepak menikmati hidangan troll tak cukup umur sambil membaca pasal the third round of bank rationalization and trying to provide an answer as to why Hai-O as a listed company can be listed despite being a scam (although the answer is really pretty obvious)

haters said...

wow! dasyat..

aku just ckp opinion aku jer...ker korang jer yg boleh kasi opinion and korang jer yg betul?

ape yg aku tulis is the truth...truth yg korang susah nak terima..

korang yg ckp...masuk hai-o jadi kulibatak cina...aku just pointout...org2 yg kerja MNC (MultiNationalCompany if u dont know btw) , yg kerja syarikat2 swasta company cina...kira semua kuali batak diorang jugak laa kan..??? bukan???

ade aku ckap suruh join hai-o ni...??takdekan...

aku just cakap dari point aku...yg walaupun aku tak agree ngan most MLM tapi aku jugak tak agree mcm mana Aidid boleh kluarkan post mcm ni and kutuk and hina org lain seolah die ni above org lain...and korang boleh agree aje...korang ni semua over emo...korang dah kaji dulu every single detail yg aidid ni kluarkan? ke korang just sokong based on emotional korang jer??

btw, tak semua org setuju bende ni scam..maybe ade MLM yg scam..tapi tak semua MLM scam...klu semua MLM scam then dah lama gov akan masuk campur...

maju in the sense of maju laa...tak payah BMW, tak payah melancong, tak payah handbag ribu riban...cukup sekadar takde hutang , cukup sekadar mampu hantar anak ke university tanpa pinjaman..cukup sekadar mampu ke umrah, haji masa umur 30-40an..

maybe korang tak realise..tapi berapa ramai gov servant yg buat loan masa raya? untuk melancung? untuk expenses harian...yg buat pinjaman dari ahlong? RAMAI..terlampau ramai...hidup dikelilingi hutang sbb nak tampung lifestyle..berapa ramai yg kene istihar bankrup..tak perlu join MLM pun..yg tak dapat bayar installment CC tiap2 bulan...just becoz korang tak tau bende2 ni...doesnt mean it doesnt exist!

aku bukan pro mana2...aku just cakap...if they think they can money that way..itu hak diorang...

korg boleh pk sendri...if rasa corset tu tak logic n mahal..jgn laa beli..

if korang rasa bende tu scam...jgn laa masuk...

but menghina...mengkeji org lain..for me is just not the way..

Biohidrogen said...
This comment has been removed by the author.
hyelbaine said...

I'm reading the investor note for Hai-O berhad. In it, it claims that the lower revenue and pre-tax profit (dropped by 26% and 32% respectively) for the financial year ended October 2010 is due to and I quote:

"coupled with recent rise in interest rate had indirectly affected the growth of new members venturing into MLM business as entrepreneurs"

WTF?! Dalam investor notes pun boleh kelentong? Their financial year end is October and between October 2009 and October 2010, BNM raised OPR rates by how much? Not even a hundred basis points. And those hikes happened towards the END of the financial year too.

Btw, why does members need to be worried about OPR rates to join Hai-O? Adakah sebab kena ambik LOAN ker? :P heheheheh

Oh and by the way, if you're revenue drops by that much in just one year.... the end is nigh....

To be continued.....

ps: haters, trying to calm the storm that you brewed? Come on now, we're all just getting started ;) Indulge us, please :P

Biohidrogen said...
This comment has been removed by the author.
haters said...

my blog, ape yg awak ckp tu component2 or item2 yg dikira sebagai cost..of course laa setiap barang tu component cost nyer tak sama...berlainan...takkan component cost buat makanan sama dengan buat kerusi?

FIR tu mmg debatable.... betul you cannot prove its there...

BUT can you prove its not there also?

read first psal FIR theraphy http://www.biocera.co.kr/eng/Far_infrared_ray.htm

how the Sun is a natural source to get exposed to FIR thermal therapy? the sun..tak perlu bateri ker charger ke..manusia dah cipta mcm2 dah these days..tech dah makin maju...for me, nothing is impossible nowdays..

osip, baru jer baca..sbb itu terkejut betapa teruknya bahasa seorang doktor..

cost cost cost..meh laa cite..

org yg jual tudung online..

cost tudung diorang beli borong kat jalan TAR tu rm4..tapi diorang jual online rm25

now..tipu ke org tu? cekik darah? scam?

nope. sbb cost diorang, minyak kereta, parking, internet untuk create blog, camera untuk tangkap gambar, tenaga diorang berjalan kat jalan TAR tu cari supply, tenaga diorang amek gambar tudung satu2, edit satu2 n upload...tu semua cost..

maka, tak salahlaa diorang jual rm25, betul?

korg ni super emo dowh...satu comment jer smpi berpuluh perkataan mencarut aku dpt...and you say u are the educated people..wow.

Johey Oak said...

Haters buat MLM ape ye? tak bagi tau kat sini pun. Tapi tengok gaya, macam Hai-O la kan. Mungkin dia cakap Aidid ni cube kelentong orang sebab korset yang Aidid tunjuk kat post tu tak nyatakan boleh sembuhkan kanser. Saya ni masih dalam proses menghadam fakta2 kat atas tu, kalau ada fakta yang bercanggah bagi tau la. Tak elok tuduh org menipu tau...

haters said...

hyelbaine, nope. not trying to calm down..i have been calm the whole time..

have u seen me cursed in any one of my comments?

merely amused by how cepat melayu ni melatah...or mencarut in this case :)

i have to say..if this is how the educated malays are..no wonder laaa susah melayu nk naik..

hyelbaine said...

Ahaa....so cussing means that I'm angry? And acting all alim cool and no cussing means you're all calm and not butthurt?

Kamon ler brader/sister, Melayu ini bahasanya indah, lembut? Sebab tu lar melayu nie selalu kena tipu bulat2 di siang hari.

So kalau aku yang mencarut (kat mana aku mencarut? Fornicate, wanking are cuss words?) dapat menyelamatkan org dari tergadai CCRIS dia kat Hai-O then so be it. It's a whole lot better than nice speaking, calm looking, cool acting people like you and the dogtor who use cantik budi-bahasa dan agama utk kelentong orang.

You dig brah?

osip said...

yeah there are also plenty of educated people who claimed they are doctor, engineer, study kat UK whatever that live their life with these scam businesses..

rude educated people? not a big deal..tak kikis duit orang melayu pun..orang educated yang sopan2 yang dok buat scam tu la yang kikis duit orang melayu..

biar tipu orang, yang penting sopan? bodoh

a said...

haters,

"BUT can you prove its not there also?

read first psal FIR theraphy http://www.biocera.co.kr/eng/Far_infrared_ray.htm

how the Sun is a natural source to get exposed to FIR thermal therapy? the sun..tak perlu bateri ker charger ke..manusia dah cipta mcm2 dah these days..tech dah makin maju...for me, nothing is impossible nowdays.."

ko baca la literature pasal matahari, baru ko paham kenapa dia boleh jadi sumber haba, uv dan infra red, sebab aktiviti gas2 dan plasma yang tak stabil menghasilkan tenaga, haba....matahari tak memerlukan sumber tenaga sebab matahari tu sendiri yg hasilkan tenaga..

now, adakah bioseramik tu sama sifatnya macam matahari?

freewaay said...

To haters,

Tak salah nak hina orang kalau dah bodoh dan degil sangat. COntohnya kalau ko tengok askar Israel suka-suka hati tembak remaja palestin mesti ko kutuk diorang macam2 rasa macam nak cincang2.

Sebab tulah Allah pernah kutuk mereka (AQ: 5.60) jadi babi dan kera sebab degil dan terlampau cintakan dunia.

Samalah macam ko yang degil masih nak pertahankan aktiviti MLM yang kebanyakkannya jelas haram.

Ko tu bodoh lebih dari lembu. That's all.

May 16, 2011 5:54 PM

Rose said...

Dear Haters,
I can tell you personally for me, I would always double checked AM's facts. You can see that in the comment thread at the first entry about Dr Syhidah and HaiO, where we discussed that tourmaline, can in fact release FIR naturally (I have shared the links to the papers). We also discussed the benefits of FIR which has been reported in journals. 

However, I have not find any reputable paper that reported the success of weaving tourmaline into fibers or the benefits of using FIR as a weight loss device. So, if you want to share some of your info (please, share the credible ones only), then by all means do so. It's good to have opinions, but please back them up with facts and credible infos so that we can all learn.

ps lots of readers have give valuable insight to this blog, sometimes correcting AM and the rest of us. If its reasonable and true, we would have no problem accepting that.

ps2 dik, link biocera dah AM letak kat first entry psl Dr Syidah. Kat situ la dr tu tiru info..hehehe, nampak sgt ko x baca. Link http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/05/doctor-bloodyfool-dungu-piang-macam.html

My Blog said...

@haters

awak yang tak paham

senang citer camni la;

- Honda hasilkan produk sendiri
- Hai-O tak hasilkan produk sendiri

& lawaknya, yang hasilkan produk sendiri tu la yang boleh bagi harga munasabah..manakala yang x hasilkan produk sendiri, yang cuma tampal sticker, tukar packaging, yang tu la yang "mark-up" harga gila2 dari harga produk yang asal dari kilang...yang buat orang marah, ialah perangai agen2nya (supposely most MLM agent) yang persuade prospect utk masuk dengan modal besar, janji2 kekayaan RM, buat personal loan, etc2...bukan setakat harga "mark-up" & info palsu FIR tu je semata-mata..kalu harga "mark-up" & pasal info FIR tu jer, setakat boikot je dah cukup..kesian kat orang2 kampung yang kena tipu idop2 dengan janji2 palsu..Honda tak pernah turun kampung cari buyer tabur janji2 palsu & maklumat2 palsu utk suruh beli produk dier, btul tak?

& pasal FIR tu, Aidid dah sembang dah cukup2..maklumat dah terang jelas..& link website yang awak bagi tu, link company buat business jugak, bukannyer independent body..apa daa..scientific research punya paper tada ka...??

haters said...

why should i feel hurt? i'm not in the MLM anyways..so takde kene mengena pun..interested to know what happens if I had a different opinion here..

did i specifically said it was u who said all those nasty stuff..nope..you can easily read for urself who did the cussing..but there were sure tons of them just now.. :)

there is a whole other group of people yg dah tergadai CCRIS tanpa Hai-O..so why stress on this one particular company? why not stress on an issue way bigger than the company? the core to this problem?

sikap orang melayu tu sendiri.. :)

LittleLady said...

eh. eh... tertinggal bas ye cik? aidid dah sebut byk2 kali ttg sikap org melayu. iaitu TAMAK.. tu yg menyebabka dorang joinT mlm ni. nak kaya mudah, scam duit kaum sendiri. tak nak bersusah payah.

aku tak ckp pun made in china tak bagus. cuma, aku pnh baca auta yg kununnya ia adalah buatan jepun.. sekian.

Rose said...

Again, haters, look at the whole content of this blog. It's not just about HaiO. You hit the nail in the head, the core of this problem: is the MLM system and the meleis who abuse it at the advantage of others (especially the sick and the poor).

Not all readers cuss, by the way haters

My Blog said...

@haters,

sikap orang melayu ialah mudah percaya kepada janji2 manis & ayat2 keagamaan dalam mendapatkan tuntutan nafsu..

alamak, awak ketinggalan bas la, haters..bukan Hai-O ni je yg kene..cuba baca entry2 yang sebelum ni..bape byk company dah kena...haish...ni la masalah utama melayu; M.A.L.A.S M.E.M.B.A.C.A

Masalah melayu;

- Credit Card? BNM dah pun bertindak tukar rule baru, tubuh AKPK, etc2..

- MLM? masih tiada kawalan yang efektif

haters said...

wow! ok laa..

kesimpulan yg boleh di buat disini is

1 - korang mmg tak boleh terima pandangan org lain :)

2 - bnyk giler pahala aku harini :)

aku naik pening baca...tapi apepun...it doesnt hurt to write properly..without the really2 bad words...our children are reading this you know...

and sure...tak salah mencarut bagai asal tak tipu org...tell that to your kids..i bet the grandparents would love it hearing their grandchildren cussing! :)

world peace ya'll!

roger n out.

Rose said...

Hmm, typical MLM troll. Focus on the cussing, bila nak discuss secara ilmiah, terus lari. Apa la..

Asyraf said...

sapa yang tak boleh terima pandangan ni?????? kat sini tak main pandangan la.... kita main fakta!!!!!

ape punya peragai.... bila dah salah taknak mengaku....

nak tegur pasal sikap melayu... padahal dia pun sama......

freewaay said...

@Haters,

Perasan, dapat pahala.

Sometimes, someone deserved the cussing.

a said...

haters,

wow! nampak sangat ko tak baca betul2 apa yg ada kat entry dgn komen-komen tapi terus melatah dgn bahasa yang digunakan...gi baca dulu bagi paham segala teori yang diberikan oleh org mlm, jangan baca web pengeluar produk...baca teori tau...

ni nak bezakan bioseramik ngan matahari pun tak lepas...

hyelbaine said...

Do you have trouble reading? The title of this post clearly states the company being discussed. If you want to talk about other companies, read the other posts will you?

Leaving so soon? Again Rose is right but where did I curse? Fornicate is a cuss ya?

@ Rose,

Biasalah tuh. Dah mai kentut dia lari ler :P

cek chun said...

Haiyoooh haters,
U come here n claimed tat u want to giv diffren view of this fiasco.

But.. How come all ur opinion sound like coming out from MLM's motivasional seminar??

1. Compare dengan org makan gaji ngan gomen.

2. Financer freedom. Bleh bayar hutang, jln2 n tunai haji masa muda.

3. Punya pendapat yang 'bernas' tanpa mencarut dan jaga bahasa.

4. Balik-balik nak tee down (pinjam ayat cikRose bingai, owh miss her siasatan, oh ya, dah jumpa rumah azwan ka? How's the coffee? Ada power ka) aidid punya carutan dan fak-fak yg ada dalam blog ni.

Aidid Mu'addib said...

1. Kalau mmg ada pandangan yg best... sure aku terima, no prob.
2. Byk giler pahala ko hari ni... hahaha, perasan macam cipan.
3. Sure... lantak la aku mencarut, suka hati aku la bingai - janji aku tak pernah kelentong anak bangsa aku utk cari rezeki kasi anak-bini aku makan, macam korang (agaknya la, tgk level butthurt) - I'm fine with that. Capische dol?
4. Lain kali singgah dan kasi komen, baca abis2 artikel lain, pastu baru kasi konklusi. Hai-O ni satu, ada 100+ entry pasal syarikat2 lain dlm blog ni. IQ berapa bang?
5. Butthurt dah tu eh? Buat MLM yg mana satu bang? Jual corset ada FIR? Tak leh tinggalkan apek kesayangan ko tu yer? Kesian ko...

Mr Freak said...

beza MLM dgn business konvensional pon lu tak lepas HATERS
..kesian gila mentaliti lu ni..rasa nak mencarut khas utk u tau..awww~
cibai babi lanjiau sao hai fak fakers fak u pandi cunt..adoi tu je gua tau..nak kena belajar lagi ni...ok bye2

dont ban me from this site..i love mencarut..LOL

Fitrix said...

Alamak Im late to the party.The LOLCOW just left.Haters,jgn pergi lagi.X sempat saya nk TROLL anda.

Meh la sembang2 lg psl pandangan anda tu.Saya open-minded.Mungkin anda blh ubah pandangan saya.Anda x suka mencarut?Ok saya x mencarut.Tapi blh x anda terima SARCASM?Mana tau anda igt SARCASM tu adalah mencarut heheheheh

azwan said...

What the??? Am I too late?

Mr Freak said...

azwan, dah telepas daa..gua pon tak tau point dia relevant ke tak..sometimes gua rasa tak worth it gua study lama2, point dia tangkap hati gua..pandai dia gunakan emosi..dayummm

hyelbaine said...

Yeap you guys miss the express bus but che cun had summed it up well though ;)

minuman said...

anyway just to share, i read about this comments end of last year, was laughing at it n still i can remember till today so i went to google & browse the site, anyway in event korset to koyak, what happen to the so called FIR, kalau koyak jahit je balik? n seller dia jawab not convincing at all, afterall how could u sell something u dont even have full knowledge about it, i wonder



firahadifa // Dec 13, 2010 at 8:47 pm

saya pakai juga dulu after bersalinkan farrihin .. tapi indah kabar dari rupa actually , corset tu koyak , then ingatkan dapat ganti 1 yg baru as they claim masa belum beli , but dia repair jer , jahit balik , so kalau repair jahit balik , tang ana FIR nya.. ?? so i da x pakai da pastu ..

[REPLY]

Little Mama™ Reply:
December 14th, 2010 at 11:30 am

afidah, waah.. koyak ke? so far i punya PB okey je walau i main tarik ganas-ganas.. rasanya FIR tu dah embedded dalam benang kan..

sebab tu diorang tak bagi kita jahit sendiri..maybe repair pun pakai benang FIR jugak..

nak kena study lagi pasal PB ni

minuman said...

oh ya, anyone mind to explain on peraturan pegawai awam, kelakuan & tatatertib, sebab ramai sangat pegawai awam terlibat dalam MLM ni.

syzlerz said...

FIR tech?

this one sure amused me.

http://www.aysia.com.my/male_physiological_briefs.php

it's going to be a hit in the malaysian market soon. heh

cek chun said...

Baine ;)
I think that man, haters was 1 of d DDM or CDM level. Ayat kena sopan. Ramai downline dok baca ni.

Tiba-tiba tingat joejambol. Dia tak mau siasat dengan ms sunny ka info ni. Macam dia buat dulu dengan gelang ACmang. Terbaca sapa ntah paste komen hanishaizi dlm blog ni,dan nampaklah kesungguhan joe berinteraksi dengan aidid before he get pwnd in herbalife entry.

Saya SiPelangi said...

seriously rse nak muntah tgk page corset nie kt fb..so many things they claimed that can be heal by dis corset thingy..and it just doesn't make sense at all..

https://www.facebook.com/pages/Premium-beautiful-corset/113090858755229

azwan said...

Salam,
With due respect...blog owners and viewers, friends and foes, allow me to give my comment.

Aku pikir reason follow blog ni pun bukan nak agungkan sape2. sumer org kat sini search for info. takde la plak aku tgk dorang ni sumer terkinje2 dgn Aidid. Aku ni, FB SNTM pun aku tak ikut. dan the main objective bukan untuk nak sedarkan troll, sebab medium blog ni takkan boleh menyedarkan sape2. Blog ni just bagi info utk org berwaspada, lebih dari tu no way. it just to trigger only slight level of awareness.

orait haters, aku dah baca info2 nko, dan aku ade satu kesimpulan utk ko...NAIVE. Ko tak bodoh sgt, takla pandai sgt. cukupla akal tu..tapi naif.

1 - memang mencarut berdosa. blog ni ade sebilangan mencarut. aku pun melambak mencarut. bab mencarut, tu hal si pencarut dgn Allah. dosa dia dgn tuhan. MLMers pandai plak pandang yg negatifnye dalam blog ni, tapi bila cari downline, pandang yg positif je. Ape tak boleh apply konsep yg same?

2 - soalan ko ni betol. first comment aku dalam blog ni, aku suruh aidid verify pasal benda tu. tapi isunye kos. isu kos aku akan cakap dalam point 5.

3 - kalau ko tak faham yg hai-o ni memang amal skim piramid, ko takkan paham kenapa aidid listkan sumer tu. Aidid nak tunjukkan Hai-O ni memang syarikat chinese, yg mempergunakan org melayu untuk join skim piramid dan generate revenue utk company cina. tu sebabnya aidid cakap "kulibatak cina". syarikat lain amal konvensional business. MLM mengamalkan konsep downline mesti cari nafkah utk org atas kalau nak survive. tu yg jadinye "kulibatak".

4 - Hai-O memang scam dik, macam MLM lain. MLM kat negare lain dah lama kantoi dik. sebut je negare mane pun dik. kawan aku dok Azerbaijan pun cakap MLM kat negare dorang scam, diharamkan. scam macam Hai-O dikaburi sebab ada product, bukan pure money game. ko nak expect negara Malaysia pantas cantas benda ni? no way..

5 - betol ko cakap pasal shipping, marketing, storage ape2 sumer tu. in fact, Hai-O ada hak nak letak harga kordet tuh 5000. tuh hak Hai-O, so tak salah. aku buat regular bisnes dgn chinese, I am not kidding...kalau ko nak satu kontena korset tu, aku boleh jual RM500 kat malaysia still make profit. No prob. So full stop, memang hak Hai-O nak letak selling price camtu. Pointnye kat sini ialah konsep PROFIT SHARING. Dalam Hai-O, duit 2k jual korset tu, bukan utk cover kos2 yg nko sebut tu, tapi utk share dgn upline2. dari 2k, 100 pegi 1st upline, 100 pegi 2nd upline, 150 pegi 3rd upline..dan lain2 upline. Ni bukan soal willing seller, willing buyer..ni soal share profit seller dgn seller2 lain yg takde kaitan. profit sharing ni mesti discuss di peringkat board dalam sesuatu company, bukan setakat antara buyer dgn seller. itu unethical, salah sebab bila ko jual, profit tu hanya milik ko sahaja. kalau org lain nak share, mesti ada significant contribution dalam erti kata bisnes, means support logistic, packaging atau ape2 sahaja yg ko boleh terjemah kepada duit. bukan dengan bagi semangat semata2. cth, aku nak profit share dgn ko, jadi aku support logistic ko. ini semua mesti ada dalam business plan. ape2 pun dalam bisnes, semuanya duit. Orait, so konsep profit sharing dalam MLM adalah tidak beretika, jadi berdosa.

azwan said...

Ni point aku pulak...

Hai-O seller dah cross the line dalam jual korset tu. Aku tgk dalam website Hai-O takde plak dorang kate leh cegah kanser. seller2 Hai-O ni dah memandai2 sentuh bab modern medicine yg hanya doktor2 sahaja yg boleh bagi professional comment. Doktor2 pun tak boleh terlibat secara langsung utk jual corset, sebab ia dah langgar Medical Act 1971 dan Code of Ethics yg dipegang oleh doktor. Of course, aku sebagai doktor akan melenting bila tgk doktor2 lain memalukan profesion sendiri. benda yg jelas salah, memang salah. dia ada kategori salah, ada salah tu macam 60-40. Tapi bab camni memang 100% salah. nak claim something pasal cancer memang kena ada credible clinical research, complete till phase III. Aku cakap bukan sedap mulut dik, I am launching 4 clinical trial soon this year. Hai-O tak mampu nak buat clinical research camtu, cost at least 100 Mil for medical device.

"maybe korang tak realise..tapi berapa ramai gov servant yg buat loan masa raya? untuk melancung? untuk expenses harian...yg buat pinjaman dari ahlong? RAMAI..terlampau ramai...hidup dikelilingi hutang sbb nak tampung lifestyle..berapa ramai yg kene istihar bankrup..tak perlu join MLM pun..yg tak dapat bayar installment CC tiap2 bulan...just becoz korang tak tau bende2 ni...doesnt mean it doesnt exist!"

Yg ko cakap tu bukan scam dik. Ni blog antiMLM, focus bab MLM. kes rogol pun banyak kat luar. dah ni blog antiMLM, of course discuss bab MLM. Tu sumer choice ko sendirik nak buat loan, along. tapi blog ni kita discuss pasal ape pasal masuk MLM. kalau gitu masukkan sumer jenis permasalahan dunia, ntah jadi blog caca marba gitu. Dan...org tak invest dah company nak crash dik. ko tgk sales figure hai-O, memang drop gilabab. Tiba2 ada budak melayu umo 21 cakap nak invest dalam Hai-O, walhal warren buffet kalau tgk situasi Hai-O skang ni takdenye dia nak invest. ape yg buatkan budak umo 21 lebih hebat dari Buffet? jawapannye greed and poor financial literacy.

ps: ade aku mencarut?

hyelbaine said...

Wow, sungguh berhemah sekali En. Azwan. I am impressed sir ;)

Yes I agree with your point on the oracle of Omaha. Ramai 'investor' Melayu perasan lagi hebat tapi haram tak tau apa pun. Dah malas nak baca, itu lah akibatnya.

minuman said...

this is what we want, FACTS, anyway berhemah gila, no carutan at all, bravo azwan!

azwan said...

Oh ya I forgot..

Fuck you haters! Kah kah kah!!

uculer said...

Whattt? I missed all the fun ala mencik la mcm ni.

Apa haters? Tak boleh terima pandangan? Percaya bulat-bulat apa aidid ckp?

Then tell me that:
- the case that a lot of my seniors end up not finishing their studies despite the fact that used the PTPTN loan to 'invest' in their MLM business is not true. And to top it, one of the seniors owed his ex-gf 10k is also not true.
- that afriend who sold his motorbike (tha his parents gave to commute to uni) but in the end failed in the business is not true.
- tell me that the top MLMers usually top up untuk adakan ahli hantu under them is not true.
- a friend end up not having a degree and cannot work without qualification (mengharapkan MLM) is not true.

Umur aku bukan 19-25. Hai-O ni bukan MLM pertama yang aku nampak. Never underestimate kami yang ada kat sini. Walaupun aku hanya pembancuh kopi (bukan azwan punya kopi), aku ada akal. Paham maksud keteuan market. Sedangkan MLM jua barang kegunaan harian pun melambak-lambak lingkup, inikan pulak bengkung ini.

Kalau aku hingin sangat, aku beli kat Marks and Spencer. Batu 400 ratus.

Lagi satu, aku suka tengok Singapore kalau hal-hal gini. Kalau benda ni yang kononnya boleh kasi kaya sangat derang, kenapa Singapore tak benarkan masuk? Tapi dik, aku rasa kau ni pemalas sikit. Tak berapa nak paham kenapa aku susah payah nak tengok Singapore. Konsep Hai-O dgn Honda pun boleh silap jadi aku nasihat (tgk, ayat aku suci kan walaupun aku sbnrnya tgh menganjing), aku nasihat ni demi kebaikan kau, pegilah mengaji lagi. Mengaji tu jangan kiblatnya pada ulama MLM saja ye.

Eh terpanjang pulak komen. Sori.

hyelbaine said...

Ceh Wan, baru aku puji last2 ko selitkan gaks ayat2 bunga kau :P heheheh

azwan said...

Apesal trolls blah bila aku masuk? cilakak btol. Baine, budak2 skang mmg gini yek. Tadi aku meeting dengan CEO Yayasan Pelajaran Mara, dgn TERAJU last week, punyela banyak dorang boleh tolong. yg penting business plan dan team. tu pun pemalassss.. nak gak MLM.

a said...

tapi kira improves sikit la berbanding pewaris@cik rose si haters ni...dia tak delete komen dia...maybe the next coming troll baru berani berdebat kot...

Azrul said...

Lol la ko wan...

br nk rs best bc komen ko..

komen da tebaik. tetibe... adoi.. camner troll nk singah nie..

azwan said...

Sebenarnye takde mende nak debat pun. Memang sah2 gali kubur sendirik MLMers nih. tu sebab kita boleh ajak sesape nak berdebat. Kalau benda tak sure salah ke idak, walau sikit pun, jgn ajak debat. kah kah kah....

syzlerz said...

interesting FIR insight for your reading

http://www.freepatentsonline.com/5571460.html

read part SUMMARY OF THE INVENTION

hyelbaine said...

@ Azwan,

Mahu depa tak lari bro. Sekali kau komen bergegar tiang sain-board ACK tepi highway. U scare the living day lights out of them.

I do sense a trend though. The trolls will come if certain commentors aren't around. I guess they feel safe maybe?

Not just Mara bro but there are so many agencies that WANT to help. MPC, SME bank, SME Corp and so much more. Heck, some of them give out grants. Grants and not loan! Free money from gomen.

But those require effort and planning, kena usaha. That's why meleis will always fall for MLM. Duduk rumah and login FB boleh jadi jutawan maa :P

azwan said...

syzlerz,
thanks, very interesting.

azwan said...

Baine,
Nope, aku kebetulan takde tadi. Ya ya ya...banyak sgt bantuan. tp zaman najib ni grant dah kurang bro. tp elok gak kena belajar survive tanpa grant. pada aku ape2hal dorang ni buat je trading dulu...senang. pegi china amik la barang2 ape pun. sumer murah, ada gak yg high quality. baik2 dgn freight forwarders plak. byk belajar, tu pun tak nampak.

syzlerz said...

azwan,

which one is it that you found very interesting?

is it this one?

http://www.aysia.com.my/male_physiological_briefs.php

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 334   Newer› Newest»