And so it is...

Wednesday, May 11, 2011

Dogtor Bloodyfool Redux: Memang Sah Hai-O Itu SCAM Gilabab!



Semalam Dogtor Mangkok-Hayon made-in-Indon ni kasi aku ultimatum - cheewwaahh! Anak Dato, perasan hebat gilabab... macam cipan yang perasan hebat leee. Pagi ni aku found-out, rupanya mamat barua sekor ni takde teloq, dan memang sah scammer bagi pihak apek Hai-O. Anyway, no surprise there - to me. Sekilas ikan di air, sudah ku tahu ianya bukan ikan, tapi bahan buangan si dogtor merapu ni, sebab aku nampak dia mencangkung atas batang kayu di hulu sungai. Tak jadi mandi sungai aku dibuatnya.... bloody shit! (pun intended, and delivered successfully).




24 HOURS IS UP!


Dengan ini, telah disahkan bahawa Dogtor Mohd Hafiz Dato Osman, Tel No: 012-3051984, No. Pendaftaran MMC: 43662, APC No: 4212/2011, lulusan Indon - yang bekerja di Klinik Keluarga Taman Melati, No. 24 Jalan Melati 3/5, Taman Melati, Setapak, WP, mengakui bahawa kantung scrotumnya memang kosong takdak teloq (sebijik pun tarak dey, siyes!), dan sekaligus mengesahkan juga bahawa tuduhan Aidid Mu'addib terhadap syarikat parasite bawaan apek Hai-O yang beribu-pejabat di Klang Selangor adalah sebuah syarikat yang mengaut jutaan ringgit keuntungan daripada kelentongan buta-buta pada orang Melayu dengan jualan produk merapu yang penuh penipuan medikal itu, SEMUANYA ADALAH BENAR. Sememangnya Corset Bloodyfool yang dipasarkan oleh orang-orang Melayu yang tamak-haloba tak reti isu rezeki halal-haram (serta sekor-sekor dungupiang macam lahanat) bagi pihak syarikat Hai-O hanyalah dongeng MLM semata-mata, dan tiada "basis in medical science". KELENTONGAN BULAT-BULAT. As expected actually, what the hell...

Aku tanya soalan medikal yang simple aje wei... bukan soalan-soalan theoretical quantum mechanics. Seorang doktor yang bertauliah sure boleh jawab senang-senang soalan aku tu semua. Tapi dogtor penganut agama Hai-O yang sekor ni terus kantoi takleh jawab. Wadefaknya dol? Woi Hafiz Osman... dogtor kalau made-in-Indon tu memang haprak takde kualiti erk? Apekejadahnya lecturer Indon tu ajar korang kat Yogjakarta tu? Bukan medical science ke? Tak reti MEDICAL ETHICS tu apa ka dey? Bila dah graduate nanti, lecturer korang suruh buat MLM skim piramid ka hape? What the fuck la ko neh?

283 comments:

1 – 200 of 283   Newer›   Newest»
aeroz said...

huhu...post dlu

seri said...

woha! mcm tak caya...

Malik Ramli said...

ada juga doktor macam tu

http://aniesandyou.blogspot.com said...

lama nyer x menjengah blog ni...

uiiii berasap lps ni!!!

Jiran ooo jiran

curigelap said...

top 5.. salute u bro aidid.. berani kerana benar..

Mudahbots said...

wah no 6.. hahhaa

onguard said...

semoga Allah Ta'ala merahmati anda Bro Aidid.. Amin..

jidood said...

yesszzzaa... i like it very the much lah bro aidid!!.... marbelles1000x... puashati aku baca!... heheheee... keep-it-up bro!!...

Izaham said...

Hahahaha gud job bro!!! Gelak gulin2 aku baca!

Teruskan!

Sicher said...

Alamak Aidid, dia akan hantar hackers dan tonto kepada anda! Cepat beli parang gedabak, untuk pertahankan diri...aiyaaak

Hai-O ni banyak gengster kakipukul tau kungfu, bahaya ni. Tapi setakat dogtor tu....hahaha

lol, nampaknya Dr Hafiz dah panasss

helangkawi said...

wassup doc!

go go bro aidid, but please la less kan ayat mencarut tu, tak elok dipandang orang berumur dan yang muda


btw doc hafiz, u punya klinik dekat je ngan area rumah aku, bacul la lu takleh jawab dalam tempoh 24 jam, lu takyah jadi doktor la, lu jadi pencacai, ok?

tapa said...

best wooo...

Alhafiz said...

Bukak klinik tp jual MC kt org...pastu MC dh tak laku join Hai-O...BTW, Bro Aidi...mmg terbaik bro!! Bak kata Nabil, "Best Bro...Best Bro...".

Mudahbots said...

1st..

Aidid Mu'addib said...

helanglangkawi....
Aiseh... okeh okeh.... kalau mamat dogtor Indon ni boleh jawab soalan medical aku tu dgn berwibawa.... aku akan edit semua carut aku tu semua, dan aku akan kasi blog ni wangi sewanginya... siyes!

Mudahbots said...

gila glamer ko hafiz... entry khas dari en. aidid kat ko... terbaeekk dari ladang anggur monavie...

Alhafiz said...

memalukan org nama Hafiz je...tukar la nama lain...John Kumbang ke, Pandy Kutty ke...haha...oooppsss...

Fahmi Ismail said...

Kehkekehkehkeh...tang 'kantung skrotum tu yang kosong takda teloq' tu yang aku tak tahan tergelak-gelak sampai keluar air mata ni..kehkehkeh..Bro Aidid, kang dogtor ni cakap ko fitnah dia pulak pasai dia takda teloq dalam skrotum.Kehkehkeh

Dzul said...

wahahahahaha kan dah kene...

adui... hope he'll come by and amuse me..

wv: perialit : peria

hyelbaine said...

PWNED!

1. Is a leetspeak slang term derived from the verb own, as meaning to appropriate or to conquer to gain ownership. The term implies domination or humiliation of a rival, used primarily in the Internet-based video game culture to taunt an opponent who has just been soundly defeated (e.g., "You just got pwned!").

2. An internet chat language variety/version of the word "owned", used in the sense of beating/defeating/outclassing someone. Usually used in games such as Counter-strike or on message boards when a user posts arguments or insults that can't possibly be counter-argued.

3. To school someone. To kick someone's ass.

4. The ultimate shutdown of another person or beating someone that you are better at.

5. Internet lingo for being beaten down, esp. in a brutal, cold, and efficient manner and usually expressed in an omg context. An alternate possible "literal" translation could be pawned, specifically used when the pwner uses a pwnee for the pwner's own benefit without the pwnee realizing/knowing it. This allows for an alternate "literal" translation for ownd.

abon said...

Salute! go aidid go... Erm sudah2 le nak advice aidid ubah cara percakapan dier... Memang biasa la insan yang x ske marah2 n nak wat baik tapi MaLauM2 tu taknak dengar die bengang la.. kalau i pon gitu..


vw: cantanes = cantas sama dier..

ahmad said...

Doktor made in indon tak boleh blah

Mama Zharfan said...

memang terang-terangan against the professional ethics tu bila involved dgn MLM..menyampah sungguh me dgn golongan mcm ni...my family ada 3 org doktor, tapi tak nyer hampeh join MLM tu

Sulaiman said...

simpan telor dan poskan ke pejabat hai-o untuk claim reward downline ke paris...

x payah nak berlagak letak gambaq p obersi tu dol..aku ni bukan doktor n bukan MLM pun mampu p obersi dan x kebuluq pun posting gambar p main salji kat blog..

udah2 le..jadi agen jual durian batu kurau lagi mulia dari jadi doktor tapi jual hai-o..

keep up good work AM...

abon said...

aku tak kesah korang nak kaya... Jangan main kotor le dol... Kalau ko dah camtu. Perusahaan klinik keluarga ko dlu camtu gak ker... Kesian la kat patient2 kuarga dogtor sejak dlu...

Ni macam main guli ke main teng-teng la kan... Ko bleh main kotor tapi x rasa bacul n dayus ke sbb mengelat. Orang kaya susah2 ko nak kaya (belum kaya lagi pun) setakat spend rete mak bapak pastu pakat kencing orang. siap belagak alim guna alasan2 islamic..

Apaneraka!!! cuba fikir camni la dol.. arini ko begambo depan biemdabelyou.. petang nanti mana tau ko mati... ape nak jawab bro di alam sana...

Ingatan padaku juga sbb smalam ada satu eksiden yang mengorbankan nyawa rakanku di Bahau, N9.

Alfatihah untuk beliau...


wv:parec = palat


???? ape ke hey parec sinonim dengan palat

Dunia Baru said...

heheheh...mmg terbaik la p'bongkaran ni...bak cacing kepanasan

Aku Ibu Muda said...

mungkin lepas ni AM try tegur dengan gaya bahasa sopan santun plak... mana tau kot2 nk lembut hati kaki2 MLM..kih kih kih...

Mudahbots said...

wallawleh...

baru aku perasaan website dia ader version no.2 punya... a.k.a towards infinity II..

hundred persen hai-o team ...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:gACIvDLvmrcJ:towardsinfinity2.blogspot.com/+http://towardsinfinity2.blogspot.com/&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=my&source=www.google.com.my

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KuXEVdrdD40J:towardsinfinity2.blogspot.com/2011/03/garam-buluh-bamboo-salt-kunci-kesihatan.html+http://towardsinfinity2.blogspot.com+hai-o&cd=3&hl=en&ct=clnk&gl=my&source=www.google.com.my

dan yang paling penting... kat tepi dia ader gambo dgn statement nie...

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman
Berlatarbelakang sebagai seorang pegawai perubatan tetapi memilih bidang MLM untuk mencapai matlamat dan impiannya. Catat sejarah sebagai doktor perubatan lelaki yang pertama dalam syarikat HaiO Marketing SDN BHD yang mencapai pangkat tertinggi iaitu Crown Diamond Manager. Kini bersama isteri tercinta Dr Aisyah @ Azlindarita Binti Mohd Abdullah berganding tenaga bersama rakan-rakan kongsi untuk menjayakan perniagaan ini ke peringkat yang lebih tinggi lagi .


fuhhh....

penat aku lap lantai hari nie... nak tido jap...

ejump said...

@Bro. Aidid
Wayang Dogter-made-in-indon ni dah lama main dah...ending dia pun kita dah tau. Hehehe... Skrotum takde isi... Guling2 sy gelak ni bro.

I'll follow you bro. All the way.

Alhafiz said...

baru aku perasan...kt list visitor from where kt blog aidid ni...people from many country had read Aidid's blog..I wonder whether they understand the language that Aidid used...maybe Aidid should used full English after this...Even, 1 person from Israel also read this blog...mcm x percaya je...

raptorarena said...

cahaya memancar..daripada mana puncanya?

bunyi berdesing..daripada mana asalnya?

bau menusuk..daripada mana datangnya?

Koset berteknologi tinggi ada teknologi USA, JEPUN dan GERMAN..di mana KILANGNYA..?

ada dalam google map tak..kilang tu siap R&D tak agaknya ek..

Mudahbots said...

dR. Mohd Hafiz,

boleh tolong jelaskan mengenai iklan gaarm buluh tuan yang mengatakan

2. Mencegah & Merawat penaykit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.

Terima Kasih.

https://lh4.googleusercontent.com/-OwYIZvEr5yE/TXmO3PkOzQI/AAAAAAAAAY4/GToqh6aOerg/s640/garambuluh1.jpg

Emira Darmia said...

salam, bro aidid dah bace ke blog dogtor tu semalam??

Santo said...

aku nak print entry ni byk2...pegi klinik keluarga taman melati dan campak kat situ. biar smua pesakit dia bace.

vw:remus (wah, remose ko cantik la doc)

eera said...

AM klu ubah bahasa percarutan dia jd lebih lembut blom tentu dpt melembutkan hati diorg.. even azwan yg mula2 dulu sungguh berlapik n berbudi bahasa pn dh tukar jd ganas gitu disbbkn penganut2 MLM..


adoyai.. penat jg parking arini... hahaha...

wv : uvells (avail kaa..??)

Zuhairi said...

Found this while reading the code of conduct for Doctors

"5.9 Association with Commercial Enterprises

Direct association of a medical practitioner with any
commercial enterprise engaged in the manufacture or sales of
any substance which is claimed to be of value in the prevention
or treatment of disease, and presented to the public in such a
fashion calculated to encourage the practice of self-diagnosis and
of self-medication or is of undisclosed nature of composition, is strongly disapproved and therefore not allowed"

Zam DiEnd said...

Nice info, mohon share :P

Daniel Darius said...

Nice one! flip flap flop kedeboom kaboom!
haha nice la.
In Aidid we trust!

Neotoxin said...

Alhafiz said...
baru aku perasan...kt list visitor from where kt blog aidid ni...people from many country had read Aidid's blog..I wonder whether they understand the language that Aidid used...maybe Aidid should used full English after this...Even, 1 person from Israel also read this blog...mcm x percaya je...
----------------------
ada beberapa kemungkinan:_
(1) mmg betul org tu dari negara tersebut, atau
(2) org mesia tp browse guna proxy
(3) search crawler/spider

Affis Ashari said...

tak setuju sgt aaa kalo AM tak mencarut. ibarat polis cakap dgn pencuri, "abang pencuri, u jangan curi lagi tau. i polis yang baikkk..". kalo polis tu cakap mcmtu, agak2 pencuri akan stop mencuri tak? :D

AM, pakai je bahasa kasar tu. lagi bagus makan dalam. MELEIS, what do u expect? :p

vw: vwcdyle

Dzul said...

ataupun orang dari israel tu perasan diorang kena puji pasal kaki mlm ni slalu eja mcm !@#&% contoh: ape 'jew'

cek chun said...

Hehehehe
Good one dzul

Melur Netti said...

weh..klinik keluarga tu rasanya byk cawangan dia...so maybe orang lain punya..aku pernah pergi yg kat pandan indah....owner dia doktor yg sgt senior...en hafiz ni mebe kerja kat situ ajer kot

pk said...

hahahh...

mungkin sbb dogtor ni indon edukesyen bukan english edukesyen, makanya dia perlu berbicara dlm bahasa indon.

apa kata bapak hafiz?

permisi

hyelbaine said...

I wonder what the doctor's supporters reading this post and the previous entry and all its comments are thinking right now.

I'm sure they're here, reading and almost in disbelief witnessing how their hero and heroin are being put to shame mercilessly yet so easily.

So come one now, Pewaris@Rose impersonator and the rest, nothing?

cek adek comel said...

gile kentang!!!

kena lagi kt dr hafez ni...
aiya... wadefak ko ha.. hambek ko padan muke... bla la wei mlm.. bek ko dok umah berzikir dari ko ngabiskan duhet ogang dol.. wadefak dol...hahahaha

blog-tips-kurus said...

aku pernah 'termasuk' dalam blog doktor tu & siap dia jempot join. hehe! mujur aku memang anti MLM ni. dia study kat Yogjakarta? harap2 my niece-doctor-to-be tak join. siap aku clorox nanti!

cek adek comel said...

@Alhafiz

betol².. oi dib ko kene buat blos nih dwibahse... sonang sikek ogang luaq baco kalo depo tuh ogang inggehis... kalo setok ogang melayo ni hang dok maki bahse ogang potih pon depe pahang noh....

yeha... wadefak dol.. hahaha

cek adek comel said...

dol.. typo * blog

Dzul said...

OMG OMG OMG *sambil kipas muka pakai tangan*

cek chun yg femes kt sini blog AM tegur aku!!

hehehe yup, i'm waiting to see the Pewaris@Rose impersonator come ere and get their tushi kicked.

vw: poyolembu?

raptorarena said...

@hyelbaine..

it's simple..DENIAL SYNDROME will always win..

apa je yang kita cakap pun..satu benda je yang kuar daripada depa,

"forget the Blog..focus on ur Mission to Success!!"

"apa kabar jutawan jutawan semua..??"

"LUAR BIASA!!!!!"

Materials Corrosion said...

Haram dogtuih (tuih=aplikasi meludah) takde telor tu dah remove dia punya latest blog 2. Semua pakat boikot la klinik dia. Tengok muka pun menyampah aku tengok. Bukan nak belajar bersungguh buat masters jadi specialist, tapi sibuk dok canang MLM tak guna dia... keparat HaiO tak guna sorang lagi, perosak anak melayu. Aku ingat kita kumpul statistik tanya sapa yang dah jadi mangsa HaiO ni, sure nanti nama upline dogtuih ini keluar... haram jadah

Damon Salvatore said...

Where is my pretty girl Cik Rose? I wanna suck your blood..

farah said...

wish all the PB promoters can post their pictures wearing the corset.. only :) before and after. want to see where all the lemak2 spread.

It Just Me..... said...

wahhhh chun, hang pemes ka kat sini? hahaha..mana abg moh hang? dok betapa ka? lama tak nampak...

DENIAL SYNDROME among MLMers mmg tak bleh di pisahkan. If depa duk kata aidid punya bahasa kasaq, awat aku tak terasa? sbb tak kena kat aku kut, haha. takmo terasa jgn buat MLM la..bukan susah pun.

Kebanyakan yg wat MLM ada satu target ja..."NAK JADI JUTAWAN SEGERA"..takmau naik step by step, nak nek lift terus p puncak. Jgn harap la kalo bkn founder weiiii...ko jadi lift depa nak nek atas ada la....

tapi tu la, yg salu jd mangsa MLM ni org2 kmpg yg dah tua2 duk kat ceruk tuk kun.nak2 lagi time baru lepaih kerat padi,hari2 ada mai rumah,mcm2 product ada....ada depa nak mai singgah umah kita kt bandar ni kalau tak nak kena hambat?meh la berani....aku sesah!

Materials Corrosion said...

Aku still tak puas hati, apasal penjual konon corset magikal turun dari langit amik sumber dari bulan tue semuanya GEMOK-GEMOK belaka... haha... nak kata dah tua, bukanke ada product MLM lain yang konon boleh melawan penuaan.. dan korset cekik tengkuk tu boleh menguruskan... wadefak...

azwan said...

This blog is a reliable platform for indirect education. The "scientific debate", if its really happen, will be a plus point for the viewers too. I don't give a hope now. Its kind of fun for me too because that fella is digging his own grave, zero chance to defend.

Aidid, ko buat HPA plak ler, I think he won't respond.

Dzul said...

pakai corsett saje? errr... nak tgk diorang yang horizontaly challenged tu sme dalam baju kurung je dah leh buat lunch sy keluar balik, ini kan pule tgk diorang pakai corset je... bleh buat sy retarded....

sukri said...

hehe..klelakar beb

Biqque said...

MLM mmg suka amik orang2 yg KONON professional, leh kencing orang senang2, so that bleh digunapakai nak menaikkan kepercayaan orang...ha mcm dogtor ni lah! tapi tak sedar yg orang skang dah pandai pikirrrrr!

farah said...

hehe.. janganlah muntah Dzul. lepas sebulan pakai PB sure kaw body diorg :) dah terer simpan lemak dalam kocek korset..

slightly chubby = yummy , no?

Gegena Paraben Eson said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAH!
serious lawak dol. bodoh nye dogtor.

Bro Aidid, medicine belajar thermodynamics jugak ke? I don't think so...

Dzul said...

herm... tamau tamau nanti mengigau.

kena bersenam kalau nak kurus. there's no other better way. if badan cantik, tapi lembik and stamina takder (especially when u 'excercise' on bed), laki mana pun tak sronok. eventho muka n badan cam pippa or scarlett jo or fergie.

Aidid Mu'addib said...

Gegena...
Yes... medical students learn THERMODYNAMICS. It's one of the most fundamentals of all the sciences anyway... Smart doctors should remember those lessons. This hanjeng Hai-O memang bahalol macam pundek... dungu nak mampos takde tolok-banding. Asyik memikirkan nak duit dgn cara mengencing anak bangsa aje keje nya - sememangnya bangsat punya species haramjadah... There, I said it!

Damon Salvatore said...

Forget the girl doctors wearing the corsets, I would love to feast my eyes on Hafiz da Indon doc wearing only that..Wear the black one, honey..

akuatik said...

aku ingatkan dr hafiz tu akan terima cabaran aidid untuk berdebat since salah satu entry dia dulu adalah untuk menjawab tuduhan aidid..u really let me down dr hafiz...

berdebatla secara ilmiah...kalau alasan aidid mencarut dan menghina...dia dah ckp debat nanti akan berlangsung tanpa sebarang carutan atau makian...

cek chun said...

Ewwwwww..u so noti la damon.u don't cakar d dogtor. Nanti downlines dia maraa..

Betul tu.senaman jugak yg best pun.errr..kena start balik jogging la ini macam

Materials Corrosion said...

Haha... dogtuih bodo tu penakut, takde telor, ambik lu punya telor kasik makan anjing je la... hoi dogtuih berengset, jawab la... bodoh punya dogtuih...

mohd sharil alif said...

@AM

Thermodynamic tu blaja masa posting apa bro? yang aku pernah ada belaja menda der perkataan Dynamic ni cuma
1. pharmacodynamic
2. dynamic psychotherapy

ke tertidus kat dalam kelas dulu tu jadi cleaner je sekarng nih.

Aeti Amira said...

https://lh4.googleusercontent.com/-OwYIZvEr5yE/TXmO3PkOzQI/AAAAAAAAAY4/GToqh6aOerg/s640/garambuluh1.jpg

asal blog garambuluh ni dah takde? takleh bla gila gbr melambatkan proses penuaan tu. sah2 menipu.

inmyownword said...

Bro...
Kesian dog-tuih ni.. (psst,bersangka baik...)agaknya dia tak jawap coz dia terkedu@terkuzut kut baca soalan tu OR maybe gak dia baru nak cek kamus ke ... (agaknya dia tak reti guna Google translate la tu)... maklumla, kan ke dia pakai benda tu, so agaknya effect FIR la tu.

Kasi can la ngan dia utk cari fahamkan soalan & cari jawapan utk soalan cepumas ko u bro. Ingat senang ke nak copy paste dr tenet ni...

osip said...

hahahaha..

lawok la lawok dogtor2 neh..he was digging his own scumbag grave..

go aidid go..

Boutique Daisy said...

baru je abis kelas agama..ustaz bgtau..

Rasulallah pernah bersabda:'akan tiba 1 zaman di mana umat islam akan terkena percikan2 yg haram'..

skrg la kot zaman tu..yg haram dihalalkan..nauzubillah..

red-daddy said...
This comment has been removed by the author.
a n a s t a s y e a said...

lidah kelu tak terkata ..

Aidid Mu'addib said...

Sorang lagik tertinggal bas.... aiyarrkkk!
Bloody 'ell... byk jugak mangkok-hayon sebegini eh?

DoDoBiRd said...

dey red daddy, aku suke ayat ko. mcm ayat pengamal MLM tegar je bunyinye. haha. diorg geram sbb org yg septtnye boleh dipercayai cthnye seperti cikgu anak anda yg disuruh utk mngajar ank anda supaya pandai, tp las2 bwk lari anak ko ke thailand n kawin lari.ibarat harapkan pagar, pagar bkarat. klo ko agk2 ko marah x? ke ko wt perangai melayu "aiman x kesah" ko je?

Damon Salvatore said...

Red-daddy, helping people steer away from borrowing 25K to start one MLM business is a pretty obvious example of helping people.
Typical MLM thinking: kalau makan gaji tak kan kaya, MLM boleh bantu tingkatkan taraf hidup (if u think taraf hidup adalah tinggi bila dapat gi jalan makan angin obesi, kereta mewah, barang branded - u r sadly wrong, dear red), MLM banyak bantu orang miskin berjaya (hmm, 1% je kot, cuba kita berapa persen MLM buat papa dan tanggung hutang?), etc (malas la nak sambung, suddenly bored with the subject).

Anyway, I hope in ten years you will remember your comment, and ingatla, menyesal kemudian tak guna, Red oii...

farah said...

apa masalahnya kalau kekal dengan keadaan sekarang ni red daddy. suka dengan kerja, makan cukup, bole bercuti and shopping sekali sekala. yangp penting happy dan tahu kerja aku ni takde merugikan orang lain..

akuatik said...

maksud red daddy tu adalah asalkan byk duit, kira berjaya ler hidup. tak kisahlah macam mana cara dapat duit tu sama ada menipu, menganiaya atau menindas. yg penting boleh melancong free, boleh pakai kereta mewah dan boleh beli barangan berjenama mewah.

matlamat menghalalkan cara. kalau dgn menindas org lain boleh kaya cepat, apa salahnya kan? pastu cover2 la dgn penampilan diri kononnya berbudi bahasa dan berakhlak mulia. sapa2 yang cuba mendedahkan penindasan semuanya dengki sebab tak kaya macam yang buat mlm, betul tak?

vertq said...

red-daddy

walaupun ramai orang kat sini yang x berubah hidup at least dorang x der la suruh orang len buat hutang ribu2 masuk MLM yg x tentu lagi untung..

anyway kebahagiaan bagi ko hanyalah bila orang tu kaya ada duit ribu-riban ker?? kesian orang berfikiran macam kau ni.. nampak harta dunia jer..

onguard said...

Salam semua, ayah saya baru pulih dari stroke,dia ada mengidap darah tinggi,kakak saya telah belikan ayah susu kambing jenama H* Go*t,soalan saya adakah susu kambing ni boleh memberi khasiat kepadanya atau sebaliknya... mintak nasihat tuan-puan.. terima kasih...

sero said...

aku dok tunggu la dogter hafiz tu mari sini, alih2 yg dtg red-daddy... blah la red-daddy kami nak dogter hafiz la mai sini taruk komen sebarang dua....

dogter, ni nak masuk 48 jam ni... the clock is ticking

Aslina said...

apa beza corset yang aku tak nampak langsung dia letak apa tu bioceramics disalut kat benang(??!) dengan kalo aku bentukkan ceramic materials tu terus wat mcm baju besi zaman purba....

aku rasa lagi cepat effect nak kurus plus dapat kulit halus mulus hampir melecet akibat takleh bernafas dari pakai corset.

hehehe...

eh? salah entry eh?

Aidid Mu'addib said...

Onguard... Ada 2 isu...

1. Tgk kat sini:
http://www.hrgroup2u.com/index.php?option=com_content&view=article&id=221&Itemid=125

HR Marketing mengamalkan sistem MLM dgn kadar komisen sehingga 8 level-deep atas-bawah, dan mereka secara terang2 menggunakan promosi bzns berbau2 agama gitu, sedangkan sistem perniagaannya adalah sistem MLM ciptaan yahudi, yg mana ianya akan mengencing umat manusia yg join kat level 5 ke atas... yeay! Hebak mung!

2. Susu kambing merangkumi hanya 2% drpd keseluruhan pengeluaran susu komersial di seluruh dunia. Dari situ kita boleh agak bahawa ianya ada mempunyai permasalahan - berbanding dgn susu lembu. Susu kambing mengandungi sodium yg lebih tinggi drpd susu lembu, dan jika susu kambing fresh diberi pada anak kecil dgn byk, ianya boleh membawa maut. Actuallu, ada byk lagi isunya...

>>The American Academy of Pediatrics discourages feeding infants milk derived from goats. An April 2010 case report summarizes their recommendation and presents "a comprehensive review of the consequences associated with this dangerous practice," also stating, "Many infants are exclusively fed unmodified goat's milk as a result of cultural beliefs as well as exposure to false online information. Anecdotal reports have described a host of morbidities associated with that practice, including severe electrolyte abnormalities, metabolic acidosis, megaloblastic anemia, allergic reactions including life-threatening anaphylactic shock, hemolytic uremic syndrome, and infections." Untreated caprine brucellosis results in a 2% case fatality rate. According to the United States Department of Agriculture (USDA), doe milk is not recommended for human infants because it contains "inadequate quantities of iron, folate, vitamins C and D, thiamin, niacin, vitamin B6, and pantothenic acid to meet an infant’s nutritional needs" and may cause harm to an infant's kidneys and could cause metabolic damage.

>>The Department of Health in the United Kingdom has repeatedly released statements stating on various occasions that "Goats' milk is not suitable for babies, and infant formulas and follow-on formulas based on goats' milk protein have not been approved for use in Europe," and "infant milks based on goats' milk protein are not suitable as a source of nutrition for infants.".

Tapi... itu untuk org dewasa. Isu meminum susu kambing adalah sama jugak spt meminum susu lembu... ala-kadar, jgn berlebihan. Dalam susu ada byk carbs, lemak, kolesterol, etc... Dari situ jugak kita boleh lihat bahawa HR Marketing hanya mementingkan product sales dan bukannya kesihatan pengguna - apekejadah nak minum susu kambing yg diproses di kilang hari-hari? Nak mati awal kena heart attack atau angin ahmar ke apa? Lepas tu, bahan kimia yg dicampur dalam susu kambing dlm bentuk tepung tu boleh meningkatkan risiko kanser usus di hari tua pulak tu... PROMOSI PRODUK MEMANG FAIL!

red-daddy said...
This comment has been removed by the author.
onguard said...

Terima kasih banyak tuan Aidid... Nasihat tuan akan saya panjangkan ke kakak saya... Terima kasih sekali lagi tuan... :)

Aidid Mu'addib said...

Telah menampakkan simptom2 dah kena brainwash dgn mastermind MLM di situ.... yeay!
Kehkehkeh... Pathetic punya mangkok-hayon..
Btw... kejadahnya Uthman & Khadijah ada hubung-kait dgn sistem bzns MLM ciptaan yahudi? Wadehel nye dol?

red-daddy said...
This comment has been removed by the author.
Damon Salvatore said...

Red-faced daddy,
Ko nak cari geng tak? Gi cari blogger yg wat blog ni, sesuai untuk korg gi mengeteh sesama http://pacikleaks.blogspot.com/2011/03/mlm-tolong-orang-lain-tolong-diri.html
Kem salam kat Pacik tu yek, rindu kat dia. Blog dia dah x leh masuk, tapi ko pandai kan red-faced daddy..

onguard said...

Alah losernyer... Buat loan utk meniaga, kalau tak balik modal salah siapa? Salah empunya diri lah... Ramai pulak orang yg bukan takat balik modal, untung lagi. Kalau nak meniaga, meniaga betul2. Tak berjaya jgn salahkan orang lain. Mmg betul ada kes yg kena tipu mcm kes Taipan 181, tapi ada jugak yg betul2 bisnes.

Kalau dah terpaksa buat loan sampai berpuluh-puluh ribu setelah disajikan dengan gambar duit berkepuk, kereta BMW bersusun; terpaksa pula beli dulu produk dalam kuantiti yang banyak pada harga yang telah dimark-up melampau-lampau kononnya untuk komisyen up line dan sebagainya,kemudian produk tak laku kerana produk yang hampir sama fungsinya boleh diperolehi pengguna dengan harga yang berkali-kali jauh lebih murah dipasaraya,tidakkah anda nampak akan unsur-unsur penindasan kepada peserta disitu???

sero said...

kalau ko amik loan n buat bisnes trading(kedai runcit, bakery) atau servis provider(transportation, dobi, maid service), takde hal la dol utk ko samekan ala2 uthman atau khadijah sekali..

Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary, Saidina Uthman, Saidatina Khadijah, apatah lagi Junjungan besar kita. diorg ni tak meniage MLM ok

jap2... ko MLM mane satu ni?.. ceciter2

farah said...

just because Security Commission, JAKIM, KPDNKK and bla bla don't ban the companies, doesn't mean they are legal. plus money talks in malaysia..so it give us more reason to be more wary, no?

ps: red_daddy, do you pay tax/zakat from your MLM income?

Aidid Mu'addib said...

Kalau dah clear nampak Hai-O mengelentong org Melayu dgn corset RM160 beli kat Tianjin China dan jual kat org Melayu dungu dgn harga RM2600 dgn kaedah MLM dan pengelentongan perubatan buta-buta gitu... ko nak harapkan SC, JAKIM, KPDNKK kejadahnya samdol dol? Aiyaaaarrkkk! Pegawai SC, JAKIM dan KPDNKK tu semua akan pastikan ko masuk syurga ke hape dik? Dia org akan kasi ko tiket masuk syurga kat Padang Mahshar nanti eh?

Naivity has it's limit... grow up!

Aidid who?
Aidid "Your Worst Fucking Nightmare" Mu'addib.
Sent just for you.... you fucking retarded dumbass!

Asyraf said...

@ Red-daddy

ko dah tertinggal bas jauh sangat dah..... Dogtor Hafiz pun tak berani nak fight untul HAI-O kesayangan dia.... apa ko ingat ko mampu....


bak kata ice cube...check your self before you wreck your self...

I wong (依之汉) said...

Nanti Dogtor Haifiz keluarkan wanted poster AM "Wanted - Aidid Muadib: 50k" up sikit dari dulu... hehehe

Takyapun red daddy yg dah kuar modal dapat ribu-riban...guna duit poket orang lain...

SC said...

org bercerita pasal penindasan dan penganiayaan dalam berniaga...dia nak tunjuk pandai konon-konon orang menghentam semua yang berniaga..

bila masa semua org dok mengata semua yg buat bisnes? yg kepedasan tak kena tempat tu kenapa? benak betul

raptorarena said...

Ehemm..MLM tu meniaga ke..? yahudi je panggil dia meniaga..dalam Islam..kita panggil dia menipu rasanya..Ehemm lagi sekali..

nak Ehemm lagilah..

Ehemm..

sero said...

sori guys wrong term untuk "Meniage MLM"...

Cik Kiah said...

doktor pun sebok nak wat MLM.
tak paham tol.

Iris said...

No sign of Dork Hapiz yet?

He's kinda hot. Patutlah ramai braless groupies with budding bosoms.

onguard said...

upline-upline ni tak rasa bersalah ke dengan jerih payah downline diorang ni,terpaksa buat loan berpuluh ribu,terpaksa ikat perut sebab gaji dah kena potong bank,terpaksa jimat-jimat belanja rumah,belanja makan anak isteri,buku anak sekolah,kos perubatan keluarga, semata-mata untuk mengejar impian palsu yang diwarwar kan oleh upline suatu masa dahulu...

Iris said...

@ red-daddy: Kalau masih samar2 tang hujung pangkal belog ni & isu2yg pernah dibincangkan/kupas to the core, ai cadangkan you shut your trap & rrruuun Forrest ruuun.... Sebelum kemaluan anda jadi lebih besar.

Azwani Shaari said...

salam all..dok baca je selama ni, nak menyampuk malu..maklum la, kita drebar van angkut budak gi skolah je..

btw, xyah la guna bahasa lembut..sapa yg follow blog us zaharuddin sure tau mcmana berhemahnya teguran beliau kat puak pengamal MLM ni..tp xde yg berubah jugak..ustaz tu dicabar utk buat MLM sendiri yg patuh syarak plak ada la..

papepun, keep it up bro aidid..nk mntk bongkarkn HPA lak..yg tu xde cinapek x istinjak..hihi

Mr Freak said...

kalau betoi la kena buat loan untuk jual kroset hamjadah tu..maka dengan itu gua facepalm sebab akak gua beria sangat jual benda tu..

not only that, dia ada lagik hutang kat uni kat tronoh tu..hope dia tak menambahkan hutang lagi..150k plus 20k..berak berdarahhh..face palm..kencing manis, jantung berair..wicked sick..sapa la brainwash akak gua ni..

really guys..keje makan gaji tak cukup ke??gua dah freak out nih..

lanjiau to MLMers..short and precise..

cek chun said...

freak,
ur sis mesti ingat kroset tu boleh membantu dia bayar loan. dapat extra income macam yang dipompang dalam belog hanishaizi n d gangs, n tak lupa gak incik hapit dan red daddy di atas ni.

hey!! at least u dah advise dia kan. bagi jer la link aididleaks ni. orang dah tua ni memang payah sikit nak makan cakap orang muda.

Iris said...

Mr. Prik, bek hang basuh kepala akak hang ngan clorox & industrial bleach cukup2.

izzNatta said...

red-daddy said...
"Bila teringat balik ceramah Fadzilah Kamsah, Irfan Khairi... mmg jauh lagi la mentaliti kome ni. Jauhla kalau nak jadi usahawan macam Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary, Saidina Uthman, Saidatina Khadijah, apatah lagi Junjungan besar kita."

Hey red-brainwashed-daddy
Kau jangan samakan perniagaan diaorang dengan PERNIAGAAN KAU YANG PENUH DENGAN PENINDASAN DAN PENIPUAN PRODUK!!!

BUKA MATA DAN BUKA HATI!!!
- Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary = Sistem PYRAMID dan penipuan produk? You tell me if he did it...
- Saidina Uthman = Sistem PYRAMID dan penipuan produk?
- Saidatina Khadijah = Sistem PYRAMID dan penipuan produk?
- Nabi Muhammad SAW = Sistem PYRAMID dan penipuan produk?

Ada PERSAMAAN dengan perniagaan kau? Jangan gunakan agama untuk menutup kemungkaran... Berlagak suci konon... arkk puiii!!!
Tepuk dada tanya iman...

Mr Freak said...

gua tak tau nak buat apa bai..bagi gua biar pengalaman mengajar dia..gua malas nak cakap lebey..ebery day status dia cakap dapat bonus..gua cam..adoiii..

gua harap crash cepat benda ni..and gua harap bapak gua tak pecaya benda bangang ni..kalau tak mampuih gua..

nak mencarut skit leh tak..asyik2 mencarut omputih je...bosan..

'so hai' lu HAI O..short and acute..sejak kebelakangan ni gua suka mencarut cina..namun gua bukan racist..

zyra said...

huhuuu.. berdebar2 lak baca entry inchik adib arini...

anyway, thanx... dh tau camne nk menjwb ngan dorg nt.. hikhikk~

Johey Oak said...

Inikah yang red-papa maksudkan:

Alah losernya... Buat loan utk meniaga MLM, kalau tak pandai mengelentong salah siapa?

Salah empunya diri lah... Ramai pulak orang yg bukan takat balik modal, untung lagi sebab diorg sanggup menipu. Kalau nak menipu, menipu betul2 macam MLM. Tak berjaya jgn salahkan orang lain. Mmg betul ada kes yg kena tipu mcm kes Taipan 181, tapi ada jugak yg betul2 hebat menipu.

Bila teringat balik ceramah Fadzilah Kamsah, Irfan Khairi... mmg jauh lagi la mentaliti kome ni. Jauhla kalau nak jadi usahawan macam Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary, Saidina Uthman, Saidatina Khadijah, apatah lagi Junjungan besar kita.

Takde siapa cakap makan gaji itu salah. Yang salah orang yang keadaan hari ini sama atau lebih teruk dari hari semalam. Malas cari downline dan takut menipu tiada ubat.

Damon Salvatore said...

La..red-faced daddy, delete sume komen ke? Didn't you learn from Pewaris/Cik Rose that deleting is futile? We have your comments safe and sound..

kaklimah said...

ramai org komen org2 yg jual pb ni gemuk2. tapikan sebenarnye derang ni dulu (kalau ikut betul2 blog diorang dari dulu ) mmg pernah kurus dek pB nih. cuma bila derang dah start ada downline ramai, jadi ddm, dsm, watever suma dah tak pakai corset or senang hati sgt sampai makan tak ingat lalu kesan pb tu pun dah takdak dah. yelah semua masing2 mengejar cari downline. dah lupa tujuan asal pakai pB.
niat awal2 nak promote kat org lain sbb pb tu berkesan kat diri sendiri, pastu dah nampak duit banyak depan mata, lupa daratan.
ada ramai kawan saya yg pakai pb n kurus . mmg corset tu tak dinafikan berkesan tapi bukanlah disebabkan teori2 merapu yg diwar2kan FIR, termoline pejadah tu.its merely a corset, which functions as one. maybe sbb material n fabric dia bagus boleh heat up lemak2 badan, pastu structure dia bagus boleh betulkan posture bla bla. itu jela kot. tapi sadly bila di MLMkan harga jadi melampau sbb nak salurkan duit kat upline. kaaalau la dia buat jual cara biasa kan ke bagus. dah lama cek beli.
hehe

hyelbaine said...

Uiks? Delete comments lagi? Is Pewaris using yet another I'd or is the poor dogtor hiding behind another nick?

Sapa nak baca komen2 red yg dah sekarang red-faced after being schooled here, let me know ;)

Johey Oak said...

Shoot! Troll did it again. Now, it's look like those words are coming from me.

azwan said...

Babun red deddy, cakap biar berisi. yg pujuk rayu buat modal tu sapa...upline gak. pujuk rayu bukan main sanggup bukan main macam la mampos kalau tak masuk. bila dah gagal, cakap salah sendiri. bila nak ajak, cakap downline ada potensi diri tersembunyi. kepala fuck punya cara. ini bukan soal product, ini soal bisnes tu bergantung pada downline baru. bila untung, sama2. bila rugi, lu punya pasal. apa punya manusiaa??

"kalau nak meniaga, meniaga betul2". ko kalau tak lalui ape yg dalam kisah kek coklat tu tak payah cakap banyak la. meniaga betol2 setakat pegi seminar, cakap berapi2 atas stage, complete order tak payah la bai. itu mainan budak2.

Berniaga dan personality development mesti sama2 develop. Syed Mokhtar mula cara susah, takdenye buat MLM bangang. takdenye nak tayang kereta BMW kat blog. aku meeting dgn dia 5 tahun lepas buat charity programme, dia datang drive sendiri, bawak kereta waja hitam je. org kaye yg hebat ikut resmi padi, makin berisi makin tunduk. tak payahla ko sebut sahabat2 Nabi, sebab prinsip asas berniaga pun ko dah salah. Asas terpaling paling paling paling pentingnye nak start buat any type of business, is do your business plan. Ade MLM belaja buat business plan? Jgn harap la fucker. Yg bab tu pun MLMers tak lepas!

Babun merah, ko yg malas dan penakut nak susah buat bisnes. Mamat jual burger kat tepi jalan tu wayyy ahead daripada sampah macam ko! Yg buat MLM ni penakut, nak jalan pintas duit, jual product sampah tanpa sanggup belajar buat business plan pun. Tu la MLM, sanggup saja pasal duit, nilai2 bisnes tu langsung lari.

Memang Aidid pukul semua skali, sebab MLM tu buat sistem piramid bahlol, samada pure money game, atau cover2 dgn product sampah mcm corset. Focusnye duit. Yg pro nye Board dan senior management. Level sampah macam ko jadi lembu, terawang2 dalam suasana "positive thiking" yg dicipta oleh management tu sendiri. tersangatlah positivenye kononnye sape yg tak join rugi.

Tu sumer authority bagi greenlight sajaa. yg lurus bendol sebijak kayu macam ko tu yg jadi kepala hangguk je.

Dahla babun, ko ni loser sebenarnye. hahaHAHAHhaha jgn perasan sgt aku nak layan ko. ko ni jadi bahan sebab aku tau ade budak2 naif yg tak tercemar mindanye lagi bace post aku ni. Org macam ko ni, don't deserve any respect. Yg boleh ajar ko, ialah bila ko gagal.

Selamat maju jaya. keh keh keh..

! Sam Posmen ! said...

doqtor hafiz al maunah ni rupanya. teringat lagi sebelum ni pernah komen dekat satu entri aku. ayat sikit punya gempaq konon nak membimbing ke jalan kebenaran. haha

scam lol. mattfuckar u deserved to get it! if u read this comment, do u still remember me? :)

cayalah bro aidid!

karlxyz said...

Bro aidid,

Wa rasa lu kena defibrillate skit kat kepala hotak doghtor samdol ni,, bg elok skit..hahhaha

SC said...

choih!!! komen macam bagus...letak nama sahabat nabi bagai walhal semuanya surface semata-mata..yg menipu dan menindas takde pulak ko nak cari sahabat nabi...nak mengalihkan topik ataupun benak sebenarnya...lepas tu delete komen...sampah betul

wv: pitiv - pity u!

DoDoBiRd said...

oit2 kasi post sket ape red papagomok tu post cni.. ak trtinggal bas post ni. xsmpt nk folo up komen tu

Damon Salvatore said...

Baine,
I don't think Pewaris is that stupid...I mean she is Dork Hapiz's flunky, but nah...red does not sound like a budding breast type girl. Probably the good ole dork himself...

Johey Oak,
No worries, you helped actually, coz you copied (and edited) Red's comments - it's wickedly funny by d way, thumbs up!

p/s Masih bangga dengan cerita kek cokelat Azwan - Chun jgn jeles lagi...

karlxyz said...

Tunggu gak doghtor samdol dtg nak defend, ghupenya xder teloq

Too bad he's a cunt now

farah said...

these buggers are weird bunch.. they come here to comment then delete it themselves. we go to their turf to comment, got deleted/screened as well. wussies

cek chun said...

hehehehe salvatore,
aku nak boh nama kekcoklatazwan la. kena bayaq royalti tak?

sam,
hg dah delete ka komen dia. bak mai la share sini

azwan said...

Ape ke bahlol la budak2 sangap MLM zaman nehhh. Diorang ni ingat nak buat bisnes ni lima enam bulan dah dapat modal balik. Kalau camtu for sure Warren Buffet dan Syed Mokhtar dah buat company MLM sendiri. Benda2 yg jelas tak nampak. Yg penting positive thiking positive thinking positive thinking positive thinking. Ni bukan thinking, ni tongok. Bodosla ai reality pun tak nak belaja. Ni semua kes baca buku self help lebih2, macam T Harv Eker, Millionaire Mindset. Baca baca tapi takde guidance, jadi la macam babun merah sekor nehh.

akuatik said...

@sam posmen, apa yg dia komen tu..share la kat sini..

@damon salvatore, eh bukan semalam kata nak sabatikal ke? addicted ke heheheheh

Johey Oak said...

Alahai kenapa nak bergantung sgt kat JAKIM & badan2 berkenaan yang lain2. Badan2 ni bukannye ramai sangat kakitangan, bilangan MLM ni lagi banyak dari bilangan kakitangan diorg. Tak cukup tangan nak siasat semuanya. So diorg pilih yang dah jelas skim piramid dulu untuk disiasat. MLM yang bersembunyi disebalik produk ni memang susah nak dikantoikan sebab bos2nye tau kelemahan2 dalam undang2 kat Malaysia ni. Maklumlah undang2 ciptaan manusia ni bukannye sempurna. Bos2 MLM yang penakut pulak akan panggil ahli2 politik yang tak tau ape2 untuk rasmikan pelancaran diorg untuk mengaburi mata org lain. Badan2 kerajaan ni bile ahli politik dah turun padang, diorg dah xberani nak sentuh. Tu semua taktik MLM. Takde rahsia di situ. Kompeni yang betul2 'legit' xde pulak yang jemput ahli2 politik untuk rasmikan (ade, tapi bilangan yang amat kecil).

Damon Salvatore said...

@akuatik
Rose je sabbatical, Damon tak jadi, tunggu Iris :P

azwan said...

HAHHAhahhaHAHHA..betol tu Johey. Budak2 MLM ni bangang2 belaka. Mentah scrotum pun tak habis kembang lagi. Dorang ni mana ada deal dgn badan2 tu, tau kena suap je. Bila kita deal, baru kita tau reality hidop. Ingat segala2 nye indah jek. semuanya straight forward. keh keh keh..

Johey Oak said...

@damon

I was trying to put myself in his shoes using only one leg and almost vomit because of the stinking smell of MLM. :p

akuatik said...

aku takde komen red-daddy yg memula tu..ada yg ni je


red-daddy has left a new comment on the post "Dogtor Bloodyfool Redux: Memang Sah Hai-O Itu SCAM...":

Alah losernyer... Buat loan utk meniaga, kalau tak balik modal salah siapa? Salah empunya diri lah... Ramai pulak orang yg bukan takat balik modal, untung lagi. Kalau nak meniaga, meniaga betul2. Tak berjaya jgn salahkan orang lain. Mmg betul ada kes yg kena tipu mcm kes Taipan 181, tapi ada jugak yg betul2 bisnes.

Bila teringat balik ceramah Fadzilah Kamsah, Irfan Khairi... mmg jauh lagi la mentaliti kome ni. Jauhla kalau nak jadi usahawan macam Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary, Saidina Uthman, Saidatina Khadijah, apatah lagi Junjungan besar kita.

Takde siapa cakap makan gaji itu salah. Yang salah orang yang keadaan hari ini sama atau lebih teruk dari hari semalam. Malas dan penakut tiada ubat.


red-daddy has left a new comment on the post "Dogtor Bloodyfool Redux: Memang Sah Hai-O Itu SCAM...":

Oh lupa... Aidid ni pukul rata semua skali. Ehemm... maksud saya meniaga. Islam menggalakkan umat berniaga. Oh lupa, Aidid keluar fatwa MLM semuanya HARAM. Ehem.. Aidid lagi Authority dari Security Commission? JAKIM? KPDNKK? Aidid? Aidid who?

Damon Salvatore said...

Who is this Irfan Khairi and why does the MLMers love him so much? Is he the real deal? Muka cam budak 2 je.

azwan said...

Ooo...aku ingat ko kenal dia Rose. Dia antara melayu yg terawal buat online business ni. Mula dengan jual peta malaysia, then expand to several other products. Generated RM 1 mil before he reach 30. Aku tak sure dia directly involve dgn MLM. tp dia pernah kata MLM tu tak salah. Memang jadi ikon kebanyakan remaja. tp suka popularity gak, ada tubuhkan boy band, jadi juri programme tv, motivator, etc.

Damon Salvatore said...

Whoa, impressive...Selama ni dok ingat just a guy who make millions by selling motivational seminars/talks/books. Patut la idola MLMers...He's a real millionaire..ka..ching..

DoDoBiRd said...

Buat loan utk meniaga, kalau tak balik modal salah siapa? Salah empunya diri lah... Ramai pulak orang yg bukan takat balik modal, untung lagi. Kalau nak meniaga, meniaga betul2.

oi dadyhell. jgn nk samekn MLM ko ngn berniaga. MLM ni mcm mkn duit atas angin je ko taw x? kes yg bangunan runtuh sbb kontraktor main sub2 tu bkn nye PERNIAGAAN tp MKN DUIT ATAS ANGIN dri downline2 kamu. yeah, of course ko lepas tgn bile downline ko x dpt cari prospek, sbb duit dier da dpt kt ko kn? da kenyang perut sndiri lpas tgn la. cmtu ka ko BERNIAGA dol? agak2 ikut sunnah nabi x? Ko igt mkn duit ats angin tu halal ke haram? ckp nk baik je pki name Rasulullah s.a.w la ape la tp tgk la ko ikut x sunnah n ajaran dier dlm PERNIAGAAN yg ko ckp tu. sndiri pkir la wei.

! Sam Posmen ! said...

cek chun,

ni antara petikan komen dia

'Pada saya kita janggan cepat labelkan orang. Saya rasa saudara perlu tarik semula kata-kata saudara mengatakan orang lain blogger yang bodoh. Hebat dan pandai sangatkah kita dengan mudah melabelkan orang lain bodoh. SEntiasa cari sisi yang positif. Setiap orang ada kepuasan sendiri dalam berblogging. NIat dan keikhlasan hanya Hanya Allah yang lebih mengetahui. KIta insan tak mampu menilai keikhlasan orang lain. Banyak cermin diri sendiri'

ang cakap pon tak serupa bikin doqtor. seperti kebiasaan mempergunakan agama as a back up. tak boleh blah. haha

hikmat nasihat dari posmen lapok: aku tau apa yang aku tulis dan poskan. dan ang sebagai pembaca yang menerima 'surat', sila pahamkan apa yang di tulis. lol

-Faridz- said...

yeah. POSITIFF~!! HEBAT~!! <-- ayt bese pki utk MLM. da leh bace da haha

cek chun said...

weih sam
padan la dia nasihat hang. hg kutok bes fren dia..kehkehkeh

Johey Oak said...

Irfan Khairi ni memang idola MLMers, tapi kalau nak diletak sebaris ngan nama Nabi Muhammad SAW, tu komfem tak boleh. Korg MLMers, niat untuk mengikut sunnah iaitu meniaga tu bagus, tapi janganlah korg bandingkan niat korg meniaga ngan niat sahabat2 nabi inikan pula niat Nabi Muhammad SAW. Sedangkan cara meniaga nabi & sahabat pun kita tidak mampu ikut inikan pulak niat nabi & sahabat. Kalau korg yakin iman korg setanding ngan sahabat2 nabi tu lainlah (kita semua tau tu mustahil di zaman ini).

Aku tak suke betul org yang membandingkan MLM ngan perniagaan nabi & sahabat2 ni. Perbandingan tu bagai langit dan bumi.

Johey Oak said...

Silap pulak, perbandingan perniagaan nabi & sahabat dgn MLM ni bukan bagai langit dgn bumi tapi bagai membandingkan nilai emas dgn tahi hidung.

! Sam Posmen ! said...

cek chun. patutla. tak perasan. hehe.

ngaji tinggi tinggi jadi doqtor. nak beza ayat sinis, troll, fakta, kutuk pon susah.

cek chun said...

aku dulu pun tersilap sangka jugak dengan hang. maklom la low lifer..
all d best in ur pensuratan world.

! Sam Posmen ! said...

besa la. pandangan orang lain macam-macam. nway tq :)

ASAR said...

looser lah anak latok osman neh. blog dia pun dah diprivatekan. mmang tak dak teloq mangkuk hayun anjingtor nyer pun. dimwit

Meda-Emelda said...

blog dia dah private... dia segan agaknya visitors yg masuk ke blog dia tiba2 ramai... aku sempat la baca semalam... ayat ayat dia sumer bajet bagus jek... ekekek

LeOn said...

blog yang dah diprivate @ entri yang dah didelete pun boleh baca - guna google cache

yana halim said...

bro Aidid....orang MLM nie mmg kaki sentap. Bila tak mau join, bukan kawan dah. Siap buang dari fb friendlist. Bengong betul. Memang elok diorang nie kawan sama puak2 MLM je. Diorang kan golongan positif...hehe

sero said...

pagi ni dah nak masuk 48 jam dah dogterr... ape ni?, ape yg ko nak buat ni kat entry menghina(educate org lain) ko, "No Ball No Cock, Talk Only" la tuan Dogterr MLM ni

Mama Rocks said...

salam bro Aidid....
teruskan perjuangan...
BERANI KERANA BENAR!! TAKUT KERANA SALAH!!!
kami semua ni saksi yang MLM ni dok aniaya orang...
keep up bro!!

Boutique Daisy said...

xpe la kalau income sy ckup smpi hjg bln je
xpe la kalau kaki sy xmerasa kasut2 designer
xpe la kalau body sy xpakai corset riban2 or baju2 branded
xpe la kalau sy cuma makan nasi + telur goreng..
xpe la kalau travel setakat ke thailand je..

sng citer bg sy semuanya xpe..no prob at all kalau hidup sederhana..tp u all MLMer yg dl konon hdup happy duit byk skrg mcm cacing kpanasan..puncanya u all pikir la sndri..

syafiq said...

Bagus bro aidid. gua harap lu bogelkan lagi MLM ni..omak gua da kena tipu ngn so-hai-o ni..gua nak sound die lebih2 kang derhaka pulak..bio-aura ke PB ke melambak kat umah tu..cam haram la geng2 taipan ni racun omak gua...lancau la geng2 taipan.

! Sam Posmen ! said...

morning everybody. kelvin-planck & carnot in the house. panas la pagi ni. kl jerebu. nak singkir haba dari badan? senang je. minum air hai-o.

dah cergas? let's sing a song.

one and two, two and three, three and one...only one. i hate u. (*chorus oh my blog 3x)lalala...

ops! sory. tak bek menci-menci orang lain.

Mama Rocks said...

be careful bro aidid!! they might be hunting for you!! i pray for your safety

azwan said...

Fakhruddin,

Dr dari Indon most of them surgical skill bagus. Dorang banyak exposure buat surgical case even masa pre-clinical lagi. Yela manusia Indon lebih 200 juta, lagi ramai yg miskin, of course byk peluang nak practice kat patient.

One thing for sure yg grad Indon ni ada masalah teori dan bahasa bila practice kat malaysia. medical term pun lain, buku pun guna bahse indon. memang terkial2 dorang masa houseman, cuba nak adapt cepat2. tapi overall, dorang bolee laa. surgical skill bagus, teori so-so.

Aku sure Aidid only referring to this one particular dumbass. Sampai refer journal pun yg alternative medicine! Besar kot pengaruh Indonnye ye pak! ntah dia pernah denga pasal Pubmed ke tak. keh keh keh..

azwan said...

Uik,
Apesal ko delete din? Rileks, mamat Aidid bukan jenis yg tak bleh terima komen. Aiyaaa...

Din said...

ahahaha... segan la pulak...

ni aku repost balik

"Pendedahan yang baik bro...

Cuma da satu yang kurang manis. Penggunaan istilah (yang berlegar - legar dalam thread ini) Indon made Dr, Dr dari Indon dll...
Tidak semua Dr dari indon macam ni dan tidak semua dr dari europe bagus... same goes to local grad drs.
Semoga lebih matang dalam menggunakan kata2 agar tidak mengguris hati orang2 yang tidak bersalah.
Teruskan perjuanganmu bro Aidid!!"

terima kasih.

azwan said...

Haaa..bagus2. takdo sapo nak hontam ko punyolah.

Din said...

hehehe... azwan...

kesimpulan ko pun aku tak berapa setuju... sweeping statemnet jugak tu...
rambut sama hitam... ilmu lain - lain... ehehehe

p/s: jangan fire aku... hahaha

Aidid Mu'addib said...

Apekehenye yeop? Mende komen nye? Come on... don't worry about the made-in-Indon-thingy... there're all rhetorics - I have known personally doctors graduated from Indon who are excellent individuals - personally and professionally...

It is up to the individual, not the university nor the country to mould a person into a good and ethical medical personnel... THIS BLOODY CREEP OF A DOGTOR... KULIBATAK APEK HAI-O MEMANG TERUS EPIC FAIL!

azwan said...

Kuang kuang kuang..
Ko grad Indon ke din. No prob. Takpo, doctor sama doctor kita treat macam adik beradik, kecuali dumbass sekor tuh..

Din said...

Takde mende nyer yeop... susoh2 kite bakor jer... ahaha

yeah!!! Bro Aidid, I'm one of your "silent followers" since months ago. Keep it up bro!! Semoga cilanat2 MLM ni akan sedar dan simpan muka depa kat dalam mangkuk tandas.

p/s: terima kasih untuk penjelasan yang sangat profesional berkenaan "made in indonesia"... hehe

Din said...

Azwan, ehehehe... aku made in thailand... ekekeke...

Grad mana pon yang penting aku tak makan duit sapa2 untuk beli BMW... hahahaha...

azwan said...

Gilos, tak penah aku denga made in siam!! takpo, ramai kwn aku made in indon dah jadi physician, surgeon.

Org kaye tak payah tunjuk dia pakai BMW, kipas2 duit. Ko tgk badigol2 Hai-O sumer poyo buat gitu. Last2 cakap org lain jeles. keh keh keh..

n3scaf3_ais said...

hahaha..terbaik lah..

Negara Paling Banyak Membunuh

Feekey said...

Din comment ko ade sikit kelakar lah, it does not mean for all dr from indon, its mentioned specifically to that 'dr from indon' so i hope u get the drift. eleks lah john....

Anyway, as usual most of this MLMers know jack shit about business let alone about agama. Jangan cakap sebarang cakap ler, u know what, now the MLMers are saying they doing business, selling stuff and its nothing wrong (dari segi islam). ade 3 hujah nak kene cerita kat korang nie, walaupun korang degil.

1. dari segi business itu sendiri, what is so business about your business?
2. your product credibility and functionality, weather its a scam or its a real deal that really works.
3. ahh ini bab agama, nampak sangat orang melayu tak semesti nyer faham agama islam, rata2 well we are islam, but understanding islam requirement on business and riba/usury is way deep my friend.

So pergi lah belajar semua bende2 ni sikit2, bukak buku business sikit, bukak buku agama sikit, bukak buku material ke engineering ke or what ever stuff u guys selling to lah.

concept of corset ni dah lama dah orang pakai, memang lah kurus, tapi what u selling is not the concept of corset. my grandmother, mother and wife wear this kind of stuff, we orang kampung call it bengkung. and walau, it works!!!! event in the europe the use this method to keep in shape, fat boys wrap themself in the plastic wrapper. so the concept is correct, what i c mr aidid is against is MLM concept of

1. selling things that dont work to what u promoting, i.e FIR, what ever jackshit heat wave, microwave nano nano mobby dick!!
2. money required to invest on buying your products is more like killing the investor. and the blame is on yourself if we failed to get downline? this dont not promotes proper business model, more like a scam.
3. if i make money my upliner up to 3,4,5 levels make the same money? common this make no sense. i made sales of 50k and you guys share my profit? but if you guys make 50k will u guys share your profit with me? this is not a 2 way business. so this is also a type of riba.
4. small investment and high return is not how islam promotes business and money making. this is also call riba/usury.

frankly, i would suggest that you guys selling what ever u selling go find out more on the stuff u selling, rather then listen to your upline talking 'kok'. seriously!!!

anyhow, about ppl condemning each other, swearing, wrong spelling and all, i think that is insignificant, becos this is not a library/grammar class nor we are in court where ppl around here have to address politely.

read somewhere about nak tegur n mengajar manusia nie ade 3 cara.

1. cara cakap baik
2. cara cakap perli
3. cara cakap marah

i guess the swear can all come in cakap marah.. ahahahaha, aku pun tak sure in hadith sahih ke hadis daif ke or bukan hadis... whatever it is, i think u guys MLMers ade prob ler... the genuinity of selling product and asking money is so no rite!!!

peace u all out there, may Allah bless all of us and show us a better path.

Ijeni said...

I tgk ade juge other MLM co.s/non MLM selling corset/underwear with FIR at much lower price. Eg:

http://www.nuyunbizhouse.com/search/label/ETERNAL%20CORSET

http://www.my1stop.com.my/v2/mall/index.php?lot=33&item=883

http://kedai2ekin.com/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=19

boleh google je.

sume cakap ade the so called FIR. i think hai-o's corset is just the same. sebab nak nampak gempak, mark up like crazy utk tujukkan corset kelas atas sikit la selain boleh bg byk moolah pd uplines.

Any hai-o salespeople want to defend this?

nummerzwei said...

tahniah diatas pendedahan berani ini..hari2 aku lalu klinik dr tu..

vertq said...

Ijeni

ala.. kalo ko tanya pendapat kuli bata hai-o tu mesti dia cakap yang tu low quality, fabrik x best, FIR x bagus, made in china (walaupun dorang pnya pn made in china), harga murah mesti x bagus, bla... bla... bla... mesti banyak punya alasan kalo dah hati batu + kena brain wash ngan cinapek... kahkah...

ahfook said...

1. kebanyakan MLMers ni diaorg buat MLM as part time mula2

2. segala reta bende yg diaorg tunjuk tu bknnya dr duit MLM ponnn.seme dr hasil makan gaji diaorg tu

3. most of them pegi melancung tu sebenonya dpt sbb diaorg top up sales guna duit sendirik dgn paksa org bwh top up sales utk achieve target dpt gi melancong pastu tampal gambo2 dlm blog...tak malu sungguh

4. so dh lepas gi melancong baru la kepanasan nk cover balik duit topup

so kesimpulannya...kepala diaorg dh senak kena brainwash ari2.kita cuma bleh mencegah newcomer je.yg dh terjebak nak wat camne. diaorg akn insaf sendirik lps dh takleh cover balik segala reta bende yg dh terkorban.

Meda-Emelda said...

tu belum lagi korang tgk majalah hai-o... apa nama tu futuristik kot... hmm asik gambar dorang posing dgn bmw dgn melancong sana sini... kononnya dengan memasukkan diri dalam hai-o je kita boleh pegi melancong obesi... kalau tak masuk tak boleh melancong obesi... pigiii daa..

Aeti Amira said...

alah kete kete tu pun kadang2 bukan dorang punya pun. sewa je nak bagi nampak gempak. tak maluuuu.

Dzul said...

oh nak tau tak, dulu makcik aku ade dpt sms frm upline uptrend dia (mkcik aku join pasal nak suh minah tu berambus dari idup dia coz minah tu x paham bahasa)

sms tu berbunyi, " sama²lah kita hadiri sesi beramah mesra dengan pengedar kereta BMW di Damansara"

mkcik aku tunjuk kat aku pastu aku gelak mcm org gile. sbab,aku rasa camtu rupanye MLMers claim diorang 'miliki' Bas Mini Wilayah tu...


kekasih ati aku plak, pernah cite, yg pemilik kdai kreta tpakai suka org masuk MLM ni.. coz diorang dapat beli keta BMW drpd MLMers (yg dah kering duit pasal tak dpt jual barang)dgn harga yg murah gilbabs!

eera said...

@feekey

betul2... tak pyh nk letak tourmaline / bioceramics / FIR kt bengkung tu... bdn still mengancam gitu... jg pemakanan, wat diet seimbang, senaman konpom kurus n cutting cantik..

@din

tu namanya kritikan yg berguna. tak mcm MLMers kritik tp satu sen tak guna.. hampeh nyiok..

azwan said...

Feekey said,
"1. dari segi business itu sendiri, what is so business about your business?" You are damn right Mr. You need to feed and develop your business just like the way you take care of your family. Kind of polygamy. They simply don't understand what is business.

They need go through the normal life cycle of a business person before they are qualified to call themselves a business owner, and ultimately an investor. Normal cycle should be worker-->manager-->business owner-->investor. They must, i repeat they must go through this cycle first. How fast you can become an investor? depends on various factors..talent, skill, knowledge, etc and sometimes luck.

Ini baru pegang 10k-20k dah berangan cakap diri investor. Invest ape? MLM!...hahahHAHAHhahahaHAHAHAH. And true enough, MLM makes the people feel like they own a business.

hasmn said...

@feekey,

you beat me to this 'bengkung'.. cheh.. tak payah beli PB tuh.. gi kedai nagoya ke kamdar ke ape ke.. gi mintak kat amoi tu 5 meter kain belacu.. semeter tak sampai sploh ringgit.. ko belah dua.. pastu jahit kelim kiri kanan n sambungkan.. voila! sudah dapat satu bengkung sepanjang 10 meter.. untuk yg badan saiz M boleh bungkus dari perut sampai peha.. yang saiz XL mungkin kene topap lagi 5 meter..

pakai 3 - 4 jam je sehari.. tak payah lame.. gerenti ramping selepas 44 hari.. makan ala kadar, senaman serba sikit.. gerenti cun macam anak dara.. PB? Pi blah laaa...

Emie Jipang. said...

bro, makin hari aku tengok makin ligat la orang orang bisnes hai-o ni. sukati la kan, dah dorg nk masuk gak hai-o. tapi yang aku rase makin dah tak paham, mule2 dulu sebuk dok promote kebagusan korset ntah mende-mende tu (kalau betul bagus la), tapi in the end nampak dorg lebih menonjolkan2 income dorang yang cecah konon 6 8 angka tu, kete besar, barang branded, melancong ke hulu ke hilir etc. konon ngan join bisnes ni bole dapat laa cenggitu. dah tak paham, sebenarnye ape yang cube dorang perjuangkan dalam bisnes hai-o ni.

ntah ape ape

hasmn said...

@emie,

diorg ni memang target cari yg gemuk2 dulu.. no offence untuk yg berbadan beso.. sebab awek adik aku yg agak berisi ni dah jadi mangse PB ni.. sanggup ngangkut bawak gi kampong nak jual kat bakal mak mertua dan sedara mara..

mujur belum jadi adik ipar lagi.. kalau dah jadi adik ipar, memang aku bahasa-bahasa kan..

eera said...

@emie

duit je yg diorg nmpk.. klu nk tunjuk kebagusan korset tu dh ramping2 dh diorg sume tu..

ska said...

Hai-O academy taipan 181 :

http://kartinimatyaakob.blogspot.com/

kite baakorrrr jee...

bap4k_jin said...

nampak muka tak macam doktor pon, macam pembantu perubatan a.k.a misi tuuu ada laa
hahahaa

zarul666 said...

ni lg best...korset PB ni blh serap bhn2 dlm rokok yg buatkn org ketagih.

http://i1118.photobucket.com/albums/k615/zarul666/KorsetHai-O.jpg

mamat ni jgk claim yg Ziana Zain & Siti Nurhaliza pkai PB ni..btul ke?

blubangg said...

dogtor tu kununnya nk biarkan isu ni berlalu..lps tu org akan lupakan..sbb tu dia privatekn blog dia tu..pala hotak hg, jgn mimpi la woi..kitorang akan hentam hai-o nih sampai bungkus..sampai gugur dprd papan bskl..

next hai-o taipan 181 lak..
http://kartinimatyaakob.blogspot.com/

bakoorrr...

Cucuatoks CASS Accessory said...

bro.. blh x tlg siasat ttg yg nie lak.. mlm haprak gak nie..http://www.k-ayurveda.com/products/AYUVITA/

Aidid Mu'addib said...

Cucu.... Ini dakyah K-Link utk buat pyramid-selling.
http://www.k-link.com/business_opportunity/plan_b.htm

Macam besa... mana2 MLM perlu diversify, perlu ada konsep/produk baru utk dipasarkan, sebab bzns MLM ini ada cycle... bila pasaran tepu, syarikat akan start jual produk lain pulak - dan kelentong kumpulan org lain yang buta-huruf pulak... sampai cycle tu tepu jugak...

Over and over and over and over.... bole manyak buat duit maaa!
Halal-haram? Apa kesah?

zarul666 said...

oic..so recycle byk kli pn xpe aslkn duit msyuk...

agknya jus monavie tu aslnya cmpuran 5 jnis buah tpi sbb dh recycle byk kli,so mkin lma mkin byk buah yg dicmpur.tu yg jdi smpi 100 lbh jnis buah tu ekk..?sbb recycle byk kli ekk...

ahfook said...

dzul said 'kekasih ati aku plak, pernah cite, yg pemilik kdai kreta tpakai suka org masuk MLM ni.. coz diorang dapat beli keta BMW drpd MLMers (yg dah kering duit pasal tak dpt jual barang)dgn harga yg murah gilbabs!'

bro, kenalkan aku kat bekasan MLM yg nk jual beemdablew siri 5 ke siri 3 ke. aku nk beli nak kasi staff aku pakai.sure dpt murah dr market price kut

Fitrix said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

Dr Mickey Mouse dh privatekan blog dia la.Mcm mana nk promote corset ajaib kalau orang ramai x blh baca blog dia yg blh ceritakan kehebatan corset tu?Lps ni semua kuli Hai-0 privatekan blog promosi masing2 ya.Lps tu susah la nk promote corset tu sbb cerita2 kehebatan corset x dpt dibaca olh org ramai.Tapi bagus jugak kurang laa sikit org yg terpedaya kuikuikui

A job well done Sir Aidid.Hats off 2 u

zeefahdhom said...

aiseh, fitrix dah cakap dulu ah, blog dogtor tu da prebet dah, hehe. aku rasa sehari 2 ni mesti naik pageview blog tu sbb geng2 aididblog mengusha manja kat situ, tmasuk aku

aku the great said...

ada lg sorang dogtor klinik yg bongok. hr tu pakcik sy didiagnose sakit kat bahagian hati. dog tu ckp sakit pakcik sy x dpt diubati lagi. tapi dlm masa yg sm blh plak dog tu rekemenkan ubat tonik hati (produk aljabar kot) kat pakcik sy! hampeh tul. bukannya murah. ada rm 1000 kot.

Johey Oak said...

@aku the great,

Itu la produk yang aku dengar kat radio hari tu. Kalau tak silap, dia claim tonik hati ni sesuai untuk ubati segala jenis penyakit hati termasuklah segala hepatitis. Aku bukannye doktor so aku tak tau la betul ke tak, tapi kalau dah memang produk MLM memang aku susah sket nak percaya.

jxhisam said...

panas.. Panas.. Panas.. Hahaha padan muko..

ska said...

aku sbenarnye nak minah hai-o ni pon kene fire.. gile riak...

www.hanishaizi.com

nk kate aku hasad dengki sbb die pakai brand new 5series F10.. mungkin gak la sbb aku suke kete tu..hehhehe

AngeL BeaR said...

buat pasal Nuskin la pulak bro...kononnya product Ageloc tu betul2 berkesan~~~~ puik...

Mek Lela Majenung said...

Nampaknya citer dokter anak dato ni akan tergantung indefinitely. Punyalah tunggu kesinambungan cliffhanger, habuk pon tarak.

So warning to MLM parasaits: Don't piss off the pemotong gotah.

Time for a new entry doc!

ahfook said...

bro ska,
ye keee keta dia. mana tau keta pinjam ke. ada ke sesapa tau pasal tabung keta hai-0? aku dgr la down payment mlmers tu kluarkan, monthly payment ikut sales hai-o.kalau tak achieve taget camne ye?keta kena tarik ke?

Rose said...

Agree with Pussycat,
Time to leave this dork behind..

ASAR said...

http://faridahmohdali.blogspot.com/
baca jenayah kepada diri sendiri..
ayat dia macam ayat ceramah motivasi yg aku kena pegi kat UKM utk pelajar bermasalah sebelum PMR dulu - back in 1995.
Kalau set2 yg jumpa minah ni pemikiran dia macam aku tahun 1995 dulu, memang masuk perangkap la. too bad. feel sorry for them.
Kalau aku jumpa org mcm ni mmg kuacungkan jari tengah saja sebelum dia berpeluang berkata2

Mek Lela Majenung said...

@AJ : Totally!


ps Anxiously waitin' for Kamasutra to say something.

azwan said...

Keh keh keh ASAR,
Aku telah membuat sedikit onar di blog minah Faridah, kepala penyamun. keh keh keh...

Aeti Amira said...

this doctor hafiz dah curi limelight semua orang. anyone still remember che da(doctor plagiat tu who came up with the article "when the doctor says all")? rupanya blog tu pun dah ditutup. i wonder if they had a meeting and decide tutup blog beramai-ramai.

but sesiapa nak refresh pasal blog ni boleh bukak

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ajxZXSokj3IJ:lifechanges-talk.blogspot.com/2011/04/when-doctor-says-it-all.html+http://lifechanges-talk.blogspot.com/2011/04/when-doctor-says-it-all.html&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=my&client=firefox-a&source=www.google.com.my

and

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:vTMpW3NfDOEJ:lifechanges-talk.blogspot.com/+http://lifechanges-talk.blogspot.com&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=my&client=firefox-a&source=www.google.com.my

kwang kwang kwang

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 283   Newer› Newest»