And so it is...

Friday, May 20, 2011

Ads4Bingai - Tak Pueh Ati Lagik Ko Jang?

   
Ko Jang? Uih! Kojang otot poghut den... kehkehkeh! Pekabo sume? Waras? Aku dapat love-letter daripada mangkok-hayon Ads4CabaiMasak semalam. Sesaje la nak share dengan korang.




I seemed to be a bit lost here huh? Now, which part of the picture below tells you Ads4BarackObama is not a pyramid-scheme? Are these people sengap-bingai or what? Anyway, please refer to my earlier entries concerning this particular stupid scam. These deluded Ads4Jentolak people really make me sick... over and over and over again. Fucking assholes palejadah btol! Sekor-sekor tak sekolah sampai abis, dan sekor-sekor dah perasan nak jadi jutawan. Yeah right... jadi JUTAWAN SCAMMER boleh leeee.... mat rempit pun boleh buat. Kalau berjaya rompak bank, pun jadi jutawan jugak dol. 

Ini ha... screen-capture daripada video Youtube yang bahalol kat atas tadi email kat aku. Korang tengok si bahalol kepala ketapi Ads4Brahaks Group69z (sekor-sekor buat 69 kat downline masing-masing kut... punya la otak porno gilabab anak-anak yahudi penganut agama Ads4Porno tu semua ek?) lukis kat whiteboard tu. Depan-depan dah lukis struktur asas skim piramid. Ada level, ada sistem 1 downline 3, ada duit-duit-duit... apekehenye yeop? Memang dungu-piang betul la mala'un-mala'un yang join skim piramid kejadah yang ini? What the hell boy? Nak kasi suluh macamana lagik dik? Masih tak cukup terang jugak lagi ke? You're all just soooooo freaking hopeless. Cuba la korang ahli Ads4Lalat terjun gaung ramai-ramai. Lagik banyak pekdah.


Itu belum masuk bab kad plastik nanofak yang boleh kasi sehat tubuh-badan dan kasi pokok kobis dan bayam subur lagi tu...These damfaks mafakkas really kill me, man! Hahaha...





142 comments:

cek chun said...

Pasni aku nak kasi luv letter gak la...
Errr..kat gitar tuh

plunox said...

meleis jenis apa la mamat ni. tak sedo2 diri tul ~

Devisenhändler said...

bomb ja mangkuk tingkat ads4gay tu (ouch mcm mengugut plak!)

~nadyahoney~ said...

4th!hehehe

~nadyahoney~ said...

diorang ni xsedar diri lagi gamaknya...

Izwan Sahari said...

5th...ranking tertinggi setakat ini...

Sicher said...

Depa memang xda modal lain asik2 "Eh bahasa Aidid kasar la asik mencarut, iii yek"

Cuba kalau tengok cekgu disiplin deal dgn budak2 nakal. Kalau guna perkataan lemah lembut tak jadi. Naik kepala ada la. Sedangkan ustaz Zaharuddin buat dengan berhikmah, dengan nas-nas pun tak jadi jugak? heh

"Eh awak....jangan laa ponteng sekolah. Tak baik taw. meh la belajar matematik..."

akuatik said...

kejap kata takkan kaya..kejap kata cara nak mendapatkan duit tanpa perlu susah payah membanting tulang menoreh getah dan makan gaji...gena dey?

Azuera said...

AM,

I nk gak klau bley u come out with facts psal DCL which owns by husband n wife dato stapa n dato azlina tu..tu MLM gak tu but they really dare to show segala kemewahan mcm org x besalah..so if u can come with facts about their MLM..

mentari said...

diorang tak faham2 lagi eh.....tak reti bahasa melayu kot...

Fiffy said...

x habis2 nano. x habis2 nano. jadah apakah itu? cuba tanya dia, nano tu seploh kuasa negatif berapa dia tau tak?

AndroiX said...

wtf btul la budak2 ads4butt ni.. dah terang2 skim piramid, drg blh sangkal kn lagi... ni lulus periksa darjah berapa ni dol? sudah2 la tu menipu org...

p/s kad bio-l energi derang tu KMM x siasat eh? sukati jer claim mcm org x otak.. haiihhhhh.... bodo2

decade said...

hahaha nih budak dungu piang nih tk pham pyramid tu ape kot tp pandai plak nk ngajar AM hahaha lawak2
ko nih jenis tk baca soalan tk pham soalan tu tul2 terus nk jwb je soalan priksa time sekolah dulu2 kan?? p hentok kepala kat white board tu br nk pham kot

It Just Me..... said...

ni mcm kes, misti wat karangan masa SPM kuar tajuk nih....

TU yg jadi camni.....

ko dapat berapa matematik? G?

Hopeless...

Aidid,ko tak nak mintak ka kad nano tu banyak2, phtu letak kat pokok getah..fuh...jutawan getah ko pahni...tak yah masuk MLM...kuang2...

http://aniesandyou.blogspot.com said...

puak2 yg seangkatan dgn mamat ni kalu dicelup kat sungai citarum @ jawa barat pn x kn sedar2 jg

uculer said...

Aku rasa, yang sebenarnya mereka ni tak tau bentuk piramid tu mcm mana. itu yg asik in denial.

ida said...

suka baca hasil tulisan aidid.. wlaupun sy rasa dia bukan student eko, biz , akaun @ seumpamanya tapi sume yg dia tulis memang make sense..
pasal MLM ni msa study dulu selalu gak discuss tapi still xfaham nape ramai sangat yg tertipu & tergoda masuk MLM ni..yg bestnye ntah2 MLMers tu sndri xfaham MLM tu apa, sebab tu duk pretend it's not pyramid-scheme.

hyemynameisrasyid said...

ish2.,masih lagi x sedar tu.,
aku kenal sgt la wei ads4bullshit ni., mmg sistem piramid.,komphom!
benci gila sial!!!!

Fauzi said...

Eih, baru perasan.... profile updated siap gambar sekali. Viva la AM :)

hyemynameisrasyid said...

btw.,rse cm nk buat gak la MLM ni.,untung bai.,tp aku nk jd creater dia la.,hehe

aku petik spe2 suh join.,byr RM100,. cari org bwh, sorg ko dapat rm50 komisyen~ rm50 lagi aku la yg makap., hehe, kaye teman~

spe nk join.,??

Lin Linda said...

walaupun hari2 singgah blog ni (just to check ada x new entry) baru tadi perasan ada gambar aidid di profile... betul ke itu aidid hehehe... mcm x caya je.. anyway i love read what you wrote bro.. keep on writing..

shan said...

malaun tu tak tau bntuk piramid bro... x de piramid spt dkt egypt bkn piramid namanya... hahahaha bingai punya MLM...

Ummu Amisya said...

knapa la msih ada yg tk fhm2 lgi..dh terang2 piramid tu pon msih menafikn, ini la yg dinamakn gelap mata dgn duit yg tk seberapa...haih kesian org melayu...ooppsss, sy pon melayu gak.. hehehe

Dilla said...

Semoga Allah memberkati usaha Encik Aidid ni. Ini kira fardhu kifayah. Tabik dgn semangat Encik Aidid.

Bomoh Hujan said...

aidid hang guna bahasa bidayuh... bahasa melayu MLMer xpaham.... keh keh keh

Fitrix said...

Stupid is as stupid does.

Saya Bukan Terol said...

Ada ketikanya, kita berada di persimpangan jalan.
Jalan manakah yang harus dituju?
Adakah jalan lurus bernoda menuju piramid, lantas dipanah petir tatkala di puncaknya?
Atau jalan berliku penuh ranjau yang menjanjikan kebahagian telus dan hakiki.


Now, where are 'em hoes from ads4faks? Come out come out wherever you are dickwads.

aaron said...

ha ah... pussycat kunin tu dah jadi mamat encem lak ari ni... boleh caya ke tu si A.M?? ?? ???

azwan said...

Hoh, En Aidid yg hensem. Nasib baik aku bukan gay dol. Kalau tak....keh keh keh..Anyway Aidid, ko dah terima offer utk Thor 2 ke belum?

What the fuck la budak Hafizuddin ni. Anak pakcik Adenan yg tak sedar2 lagikk?? Meh aku pusingkal otak biol engko tuuhh. Ptuihhh zulfaizal...

1) Bila profit sharing tu berlaku lebih dari satu level, clear cut benda tu MLM yg amalkan skim piramid. tu 1 cari 3, ape yg tak jelasnye lagi. ko berjaye jual barang, even satu level atas ko pun dapat gak profit, tuh dah kira biggg question mark tu! Halal ke camtu hambik hak org? Ke ko ade agreement antara 4 org dalam piramid tu utk share profit? Kena selesaikan isu2 ni duluu..

2) Ape pasal zulfaizal leh jadi penyangak lagi hebat dari org2 sebelum dia? Apesal2? Ni aku bagitau korang sumer satu tips aku dapat dari taiko MLM, aku rase dalam 7 years back. hahhahHAHAHhahaa...
SECRET OF THE SECRET: Bila ko masuk mana2 MLM, just sebut Amway, Cosway, Highway, PLUS, ape2kejadah je laa..Kalau ko nak jadi penyangak terrrhebat, ko hanye perlu SEORANG CHAMPION dalam downline ko, thats it! You just need one champion. Seorang champion yg boleh meletup, cari downline byk gilebabat dalam masa singkat. Champion ni biase ada aura. Dia cakap je atas stage..fuhhhhhh 10 orang terus masuk downline dia. Itu yg dipanggil champion. bagi aku, champion dalam MLM ni sama level macam babi hutan, sebab main redah nak mengemis, kira wild boar la tu. hina tahap najis punya. So, kalau Zulfaizal ni betol la champion, no wonder kalau dia ahli ke 100,000 sekali pun dia bleh gak jadi penyangak terhebat. Dalam bisnes konvensional pun kita perlukan champion, aku sure Baine pun setuju kata2 aku ni. Aku nak invest dalam sesuatu start up company, antara due diligence yg aku akan buat ialah team assessment. tgk top management dia, especially CEO. CEO hebat, aku berani invest. People make things happen, not the business.

Dalam apa2 bisnes termasuk MLM, seseorang tu mesti a good instinct. MLMers somehow kalau dia dah lama menyangak, once dia approach potential downline tu, dalam few minutes dia boleh tau ko ni ada potensi besar atau tak. Dia buat personality profiling dalam few minutes. Ni semua skill. Dia boleh tau seseorang tu ada kualiti sampai level apa. Paling hina, dia jugak boleh tau yg seseorang ni kalau masuk, just nak cukupkan korum je, memang sah2 nak cukupkan order bulan tu je. keh keh keh..Same gak dalam bisnes konvensional, mesti ada good instinct. To develop this skill you need few years of experience.

3) But go figure...kalau Zulfaizal ni ahli ke 11k, 10k lagi ape jadi? lingkup ye dak? Si Hafizuddin ade statistic? Gile babi dari 11k manusia join Ads4Fucks, dia boleh pandang yg sekor hujung tu. Ni lembab tahap cipan ni. Kalau Hafizuddin leh buktikan dari 11k, 80% dah jadi jutawan, wahhhhh esok jugak aku sign masuk Ads4fucks! apekejadahnye email Hafizuddin ni jilat cirit sendirik? Otak kat tapak kaki nihhh..kalau bab gini nak pikir positive bukan main lagik. aku boleh jamin, dari 11k join tu, 80% hangus bungkus!

Korang sumer boleh tgk trend berfikir MLMers ni camner. Pemalas nak belajar realiti hidop. Loser!! keh keh keh..

I wong (依之汉) said...

AM dah ada muka! OMG! Nak wat wanted poster la camni... hehheh

cek chun said...

bravo incik wan..
sekarang tunggu je incik hafizudin datang untuk balas point kau satu-satu sampai dia tercirit.

niway, aku tetap rasa kau pun hensem, sama naik ngan aidid gak..

Saya Bukan Terol said...

Baru pasan gambor AM. Pewwwwiiittttt!!

Tapi aku lebih gerrram kat pussy tu.

akuatik said...

budak-budak mlm ni sebenarnya paham ke tak konsep berniaga biasa dengan mlm ni...

penat azwan tulis pepanjang nanti isu lain yang dibangkitkan...

hang jebat said...

babi la!!! aku pantang tul MLMer ni ngutuk kejer mkn gaji ni xkemana...xde future...jd boss konon...WTF!!! at least org kejer mkn gaji ni pkai otak, pkai kelulusan pnat lelah blajar kt u or whatever, rezeki halal bg anak bini mkn...bknnyer mkn duit org buta2...bzns konon...taik la bzns!!! mber aku sorang MLMer kalu sembang lebat jer cm gmpang,income ribu2,untung sokmo...utang aku 300 dh 2 taun xbayar pe citer...ke dh tergolek dog msuk longkang,kalu aku ni along dh lama aku bakor je rumah dier (tu pun umah sewa share rmai2...)

JuanYuan said...

Hafizadin Adenan?? mmber sekolah aku dulu tu...

demm..apesal boleh jd camtu?malu aku...malu....

#salcolo
#seade

yana halim said...

dah letak gambo bro aidid kita nie. hehe. kesian kat bebudak ads4b tu. tak nampak lagi piramid mcm mana (sebab tulis dlm kotak)gamaknya. Kena lukis sebijik piramid firaun tu kot baru nampak. hahaha..

aaron said...

Hafizadin Adenan?? Nasib baik dia bukan member sekolah aku dulu dulu hu hu...

aaron said...

Ye betul Azwan.. selain dr champion yang diberikan gelaran CEO la..Emerald Manager la.. Diamond Manager ni kengkadang ada yang mengupah orang terkenal (artis, datuk tu, datuk ni) untuk jadi maskot. Sain Kontrak setahun guna muka dia wat promosi...
Bisa la org kita. "dah artis pun join, mari la kita join skali tanpa byk cer.." - Sok-sok artis tu abis kontrak - blah, org kta dok nganga..
Ishh.. I really miss that yellow cat dowh... Ada yang tak leh tido mlm ni...

Neotoxin said...

seriously, kalau betul nak jual barang/perkhidmatan melalui internet bukannya susah sangat nak setup website sendiri (siap ecommerce lagi). FREE dan tak perlu kuar duit sesen pun utk hosting.

sebagai contoh hosting yg bagus adalah di 000webhost.com. Ada support PHP+ Mysql dan tak ada iklan. Hosting dia pun stabil. software utk ecommerce? Prestashop free dan cuma perlu PHP + MYSQL support - so compatible ngan 000webhost.com punya hosting... Kat situ dapat la sub-domain sebagai URL (bukan virtual directory). Kalau nak domain sendiri, kuar modal sikit utk register domain - murah je setahun ~100.

WV: sesiases <-- plural utk sia-sia?

hyelbaine said...

Yes Azwan, aku concur with your point on the 'champion'. Tapi masalah org Melayu nie kalau champion tuh actually tak champion mana pun tapi ada title Sir Professor Doctor Duke Datuk Haji Emeritus Tetikus, terus layu jer.

Those who interview people often can spot a con even before they open their stinking mouths sadly for some Meleis, pekung dah terkangkang pun tak dapat tangkap lagi.

Rose said...

Hafizadin Adenan?? Nasib baik dia bukan bofren aku dulu dulu hu hu...

@saya bukan terol: hidup berliku2 dahulu dapat ajar kita jadi survivor..

@Azwan,
Words of wisdom baek punya

@Baine
Dok imagine you interview orang gaya2 godfather...ngeri tul! Dulu ingat Aidid camtu gak, ngan misai lentik...rupanya lelaki terakhir Malaya.....hehehe....

ilufne said...

1. gambau sape aje yang ko letak tu bang? umangggg glamer harammmmm :P

2. another bingai's story. sometimes i really feel sorry for them. dulu masa kecik2 mak suruh belajar rajin2 takmo. ilmu tak cukup. pastu dah besor ada hati pulak nak jadi jutawan. i've got a friend, dah elok2 kerja menejer fastfood chain. kena saiko ngan bebudak MLM ni,labur duit ke situ. last2 bungkus berhenti kerja balik kampung. subhanallah buruk perangai. ada hati pulak tu mensaiko aku suruh join group dia. ko nak mampus?

phreak_scooter said...

apsal lak ada gambar ensem tu ... hahahahha

ach van diel said...

Laila.. apsal you tukar nama tak bagitau I pun. Tak cute la nama tu. Terasa macam you jantan berbulu lebat di dada pulak. huhu.

YuS said...

dasyat betul org kalau pikiran da kene brainwash dek MLM nih .....da tk nampak benda betui dah....mudah2an di beri petunjuk

abunz2011 said...

silent reader ,,,

yeah meh kita sama2 hapuskan skim MLM berpiramid nih ...

Mek Lela Majenung said...

Encik Aidid yang pewwwwwiit, bila nak wat artikel Mormon part deux? Or revisit the Malay State in light of the burgeoning MLM cult groups which seem to be producing more & more Meleis dumbasses, hemorrhaging these dumbasses of their brain cells and what's left in their paycheck/nest-egg.

Dumbasses, whose brains are tight bolted with cashflow mantera that any capital outlay they donated upwards will make them 10x richer or melonaire , among other hallucinations.

Oklah, citer hantu momok malam Jumaat pon jadilah.

ps Ai tak sukalah orang lelaki berbulu lebat kat dader.

MAS said...

wow ensem AM.. muka innocent je..tapi writing..perghh.. berapi-rapi...
Go AM..go semua..

id said...

LOL Aidid punya profile pic tu betul ke? cam tipu giler haha!

BTW, can anybody give some comments/insights about this scam called Formula Kelab Jutawan, http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=legofan1981

What is it really about?? my friends tak habih2 dok promote bende nih, mls nk lyn tp xgheti nk counter balik, pls help guys!

Y bother said...

hai mek lela
ai takde bulu dader.

i do like to read aidid's version of malay dilemma.. i'l bet it will be full of sarcastic remarks, entertaining to read and easily digest by the mat and minah rempits dan professionals out there.

suhaila-ab said...

macam2 cara manusia nak duit ni..gali lobang..tutup lobang...aku?..nak tunggu duit MLMers ni tercicir..nanti aku pungut gi anto zakat...bleh ke??

Mek Lela Majenung said...

Y bother, totally.

AM's debut "pic" stirs quite a reaction from da gals and even da guys. Nasib baik dia bukan rock star. Kalu tak, he'll be having a hard time dodging used undergarments thrown at him.

Btw Y bother, are you straight?

Daniel Darius said...

AM, mcm tipu je gambar tu. Betul ke Am punya gambar. haha

Mem said...

go go aidid go.. ads4warks ni x sedar langsung ke ape kehe nye yeop...

Suhaib said...

Haha AM hati LEGEND tp muke cute... X sabo nak tgk AM naik pentas kat DIGI WOW! awards.

AM one example of ordinary Malaysians who are doing extraordinary things online

Aldan said...

good job bro..
just nak share. gua de kenal smbody ni. sume org curious die keje pe. smpi mak bapak adk beradik die pun x tau. kejap kata jual X la, kejap kata jual Y la. kejap kata ajar org cr nak jd kaya la..( ni le hint word yg aku trs suspect mamat ni join piramid).
then 1 day die pki BMW. tp seken la, biasak..
aku maleh nak tanye sendiri die wat ape, kalau biz betul sure explain proudly..bukan berahsia mcm org masuk ajaran sesat tul tak?
smpi la wa scroll blk kat page nie..
tadaa..familiar betul la ngan face mamat nie.. tgh kipas duit yg x tahan tuh..

http://aididmuaddib.blogspot.com/2010/12/unstobebal-memperkenalkan-geng-badut.html

thank bro, hebahkan lg menatang pengkhianat melayu sume nie..may Allah bless u..

BellaGrey said...

Bitchin' face Aidid. I'm so totally gonna camp outside your house..

ps Y bother, care for some coffee?

Fauzana said...

Doc,
I've been a silent reader all these while.. but since you put your photo in your profile its compel me to leave a comment or two.. :)
1. I have friends who joined many MLM/scam companies.. some are successful but majority aren't.. obviously I am against these MLM/scam companies.. your blog gives me some insight infos which I can use to show my hatred toward those MLMers.. I've been unfriended by my MLMer friend becoz giving a link of your blog to him.. thank you for being a reason for him to be away from me..
2. I think now it's a time for the fight against MLM to be in a mainstream.. no more undercover.. u just did that.. majority of Malaysians are with you.. perhaps brings the issue to parliament having you as its member.. :).. Prai is under Permatang Pauh parliamentary?...

Mek Lela Majenung said...

Y bother tgh check if he's straight or bengkok. kuang kuang kuang..

Neways, calling for Muhd Hafizuddin Denan. You have been summoned.Sila masuk kesini untuk buat pembelaan diri.

cek chun said...

Fauzana,
I will vote for aidid anytime.YB AM.
Meh nak wat banner beso-beso macam kat bieber's concert recently.
Kehkehkehkeh.

osip said...

peh...hot!!!

azula said...

"alhamdulillah...income campur bonus bulan ni rm 20k...syukur sangat...nanti nak pegi shopping...weeehuuuu...eh...pumps ALDO hari 2 pon tak pakai lagi..ishkk..owh but can't help it. ohhh and can't wait trip to Gold Coast with group member..tapi duit bukan segalanya...syukur kepada Allah'......

korang tak pernah came across ayat persis ayat diatas ke...? punya la letak ayat2 kasi nampak islamik sikit. tapi showing off harta tu islamic ke. selling overpriced goods for the sake of nak cepat kaya islamic ke? fucking bunch of hypocrites. ah rasa nak tampar je muka kau time jumpa! tapi nak wat cane..member.

Mek Lela Majenung said...

ALDO tu cam dildo ker?

ok, that's besides the point. Nope tak pernah came across directly or indirectly. Kalu pernah terbaca pon dari link yg kena tepek kat sini, blog minah jakun mana tah dok menunjuk2 brg shopping.

ach van diel said...

Laila.. I dah jatuh cintan dengan you. Nape you nak flirt2 dengan Y Bother? YOu tak kesian kat I ke?





p/s: Sorry AM, just bored because there's no trolls under the bridge.

akuatik said...

azula,
aldo tu tak masuk mlm pun boleh pakai hehehehe... geng2 mlm ni yg aku tau jenama biasa tu yg mana selebriti pakai yang tu la derang teringin nak pakai...obsessed..harga diri adalah sama ngan barangan jenama mewah...harga diri derang adalah bila dapat bercuti obersi dgn duit org yang ditindas....

takde fakta nak membalas fakta, jadi balik2 modal derang adalah kekesatan bahasa dan dosa mengumpat...kalau dah sesat barat tu mmg payah nak disedarkan...fakta depan mata pun boleh melencong lagi...orang ckp pasal penindasan sebab beli barang china dengan rega murah tapi jual mahal, dia paham kita mengutuk barangan china...

Rose said...

Ach VD,
Nak kak Rose jadi wakil ke? Leh jer, kena sediakan kasut Johnny Choo, bag Hermes, Burberry dress and some Tiffany trinkets....

Now, for Laila's stuffs...

cek chun said...

ALDo hebat ka??
Last time I check, manjang ada less 70%.

Rose,
Trinkets Chanel cun gak. Kat flea market lagi cun n murah

ach van diel said...

Kak Rose nak jadi wakil saya? Bagus gak tu. Saya pun takde mak bapak nak gi hantar cincin risik. Setakat barang2 tu loan Bank Rakyat ada. Tak payah nak join MLMs. Nanti pas kawin bayar la sama-sama. Hahaha.

cek chun said...

kekekekekeh
pandai hang ach.


vw: dowersi. dowry from oversea??

Mek Lela Majenung said...

Ach VD baby, Y bother is gay.

And sorry to dissapoint you, i'm gay too. ;P. Jeng jeng jeng.

Tapi kalu nak jugak, ai minat Aldo tak pun Carlo Rino jer. Takpun recycle jer guni beras. Time to downsize & reduce carbon footprint baby!

ps Sorry bro AM, just like Ach vd, i'm bored too. Takder trolls wehh.

cek chun said...

as to what wan said earlier,
its the sign for AM's next entry.
lagipun, takkan datang mohd hafizuddin adenan tu aih. baik rela skodeng and lurking dari jaoh

AidahT said...

aiks, Aididleaks dah jadi tempat carik jodoh nampaknya? haha

boyarque said...

Assalamualaikum,

Skang ada skim laknat baru:
http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=legofan1981

Yg sedihnya, kawan saya tgh gelap mata dek dipengaruhi ahli keluarga, takmau dengar cakap dah. Baru je kawin, dah nak kasi bini makan duit haram....

bidadari suamiku? said...

o o aidid walaupon kawanku ini tak berani nak promote kat kami... tapi saya memang kasihan kat dia.... apa2 pon semoga dia sedar...

buka blog ini rasa malas plak nak baca bila tengok gambar-gambar kipas duit, kereta besar-besar

http://wwwbbteam.blogspot.com/

ikhsan said...

salam bro aidid..nk tny pandangan bro mengenai site ni..

http://www.klife.com.my/kglobal2u/

ke-MLM-an nye terserlah lah jugak... -.-

dorg ni mmg menipu ke ape?aku tengok yg testimoni user tu jadi xcaye..xde bukti2 saintifik gitu...

jdmaster said...

itu belum di kira website yg ad4sengal kasi lak.aritu ada member tunjukkan web ads4sengal tu kat saya. bila diamati betul2 design dia mmg menggunakan sistem opencart (free shopping cart system) just tukar warna skit2 dengan interface skit. leh rujuk kat www.opencart.com utk tgk demo dia dan comparekan sendirik dgn website yg ads4sengal bg tu.

jdmaster said...

lupa lak..klu nak compare dgn web ads4sengal bagi tu leh tgk listing kat sini. http://www.ads4bucks.com/browse_malls.php mmg sah2 guna sistem opencart yg free of charge tu

Adelena asyiqin said...

byk2 u post pasal MLM nih, makin i suke about this industry.what a beautiful industry.tqvm aidid.u really make my day

Mek Lela Majenung said...

Adelena, citerlah part industry yg mana yg Aidid tulis yg you suker and what so beautiful about MLM industry. Mana tau i bakal teruja. I is wanted my day to be made two.

Aidid Mu'addib said...

Suke erk?
Jadi org yahudi mmg best.
Nanti aku post lagik pasal MLM yg lain pulak.

p/s: butthurt kena doggy ke dol?

Mek Lela Majenung said...

eeeeeeee...mulut!!

p.s tiap kali aku tengok profile pic baru AM, terus berdebar2.

BellaGrey said...

Whoa, a genuine money whore blatantly selling herself here! YOU made my day, Adelena!

Adelena asyiqin said...

konon menegakkan keadilan pasal ketidak baikkan industry ini, @ fisrt, i mmg sokong u aidid,tapi bile tgk penulisan u....kata2 u...bahasa yang di gunankan u, "pujian2" u...i trus ilang respect pada anda aidid.

p.s: kalau nk menegur, biarlah berhemah dan penuh pekerti.bukan mcm yang "p/s: butthurt kena doggy ke dol?"..same je bahasa dgn yahudi kafir.tiada beza rupanya.

TQ k aidid

Adelena asyiqin said...

oh.kpada sesiapa yang ada lawat my blog.tq k. appreciate :)

BellaGrey said...

And the whoring begins ;)

Mek Lela Majenung said...

That's what it's all about ennit? Pimpin' your blog eh Adelena.
And at da same time you've da audacity to go all self-righteous on da blog writer. Part lucah jer masuk lam benak, kinki hang neh. What a class act.

Y bother said...

mula tu sokong - sebab belum kena balun.

lepas tu tak respect - sebab dah kena balun sampai berasap bontot comei tu, downline pun tak nak kiss dah sebab hangit hitam habis.

rupanya nak promot blog jadah.. kakakakakah.. lepas ni ramai la join invesment hang weh.

punah anak melayu macam ni. tak reti nak tengok or baca beyond the lines. semua nak kena hadap sebijik-sebijik. pathetic.

hai adik lela ;)

azwan said...

Kalau tu point ko bitch...then ko same level like MLMers, the lowest life form.

Don't talk about how to be rich if you don't think and act like one, you dumb bitch. Yes, rich people don't talk bad about other people, but they see things the way it is, they foresee the reality. But you, are just another dumbass, only see the negative side of this blog. That explain a lot about you..HahahHAHAhahaa...

Dah mangkuk, mangkuk gak...

aaron said...

You call that industry?? Shame...
Dan byk2 information tu, carutan Aidid jugak yang buat ko turn off?.. Pity..

Laila said...

What can we say..she's not the sharpest tool in the shed.

Typical Fart-and-Go MLM troll dak Adelena neh. Masuk2 kentut se das dua pastu belah, leaving the blog reeking of moral farts & trail of stench.

Does anyone have an air freshener?

Mr Freak said...

babi datang sini nak suruh
orang bukak blog dia..
what a pathetic life u have
adena whatthehell..LOL..
haa skang gua troll lu balik..
u sick!

Rose said...

Hehehe...macam2 readers blog AM nie...Selain dari kongsi info dan pengalaman, ada gak cintan cintun, ada gadis memperagakan belog, ada kes saman menyaman, ada kes nangis sebab kena marah, ada kes gi ngadu kat polis sebab takut kat AM, pastu tuan tanah lak dah show case muka jambu nye...

Cam cerita drama swasta lak. Apakah akan terjadi selepas ini? Jeng jeng jeng (akak pinjam sat ye, word Lela).

ejump said...

Woha...:)

Hi Miss Laila... 'Nama Mu Teratas! (Di alam cyber)?!hehehee

P/S: Ach Van Diel - May the best win!! Huh!!!

Rose said...

Hahaha...dah kata dah....

Aidid Mu'addib said...

Ye laaaa... I may be wrong.
It just sounded like someone was butthurt on the account of being doggied.... looked like it what?

cek chun said...

kehkehkehkehkehkeh

Laila said...

Who're you talking to AM?

Adelena asyiqin said...

:).tq guys.fyi, i am not MLMer pon.saya agent hartanah.i jual rumah.jual hartanah.tapi takdelah kluarkan kate2 nista kat MLMers. so i tak butthurt sikit pon bile u guys bang pasal MLM nih.im not one of them poon..tapi kalau tak suke pon, tapyah la nk caci mencaci, maki memaki, ramai orang baca blog anda nih, tak psal2 mereka terikut2 cara percakpan, penulisan, dan mcm2 lagi. senang2 je dapat dosa free kan?just sharing. oh. tak payah la label orang bitch ke..whore ke.that really not cool.aite? peace.

Aidid Mu'addib said...

Was talking to whoever it was ntah...
You know, the butthurt asshole blog-whoring clown just now...

aaron said...

we don't give a damn about the carutan in here. Sebab kitorang ke sini bukan pasal tu pooonn.. The main subject is kemungkaran MLM and sorts. Kalu u tak tak suka poon... tak yah la nak mengajar kat sini.. Dah byk yg troll kt sini bg nasihat. Tak berbekas poonn... duhh...

ejump said...

@Adelena
Fuck with your justifications!! Walau kau agent hartanah or pencacai angkat najis sekalipun, kau harus ingat & faham akan erti 'perjuangan bangsa'!! Kalau kau sorang jer yg selamat dari bahana MLM & lain2 melayu tumbang, kau masih nak katakan yg kau bagus!! Hell with you!! Ha.. Kan dah keluar bahasa aku!!

P/S: Aku sekolah tak tinggi, tp aku ni CFP (certified financial planner) dan tak pulak aku rasa MLM ni ada di landasan yg benar!! Yg benar hanya Miss Laila ku...m:)

Laila said...

Adelena, kiterang tak terikut percakapan Aidid pon. Ours were self taught. Some of us're born with it, while others picked up the words while living in rough neighbourboods (not all of us are blessed with good life ya knowwww) . Muehehe.


ps elo ejump..pekabo? I jump, you jump?

ejump said...

I'm smiling all the way!!!
Hi... My Miss Laila!! Sure dear, any where u'll jump, I'll be there to follow!

P/S: not sure now whether I'll be able to sleep or else... Cek Chun & Kak Rose, your guidance please!!

Adelena asyiqin said...

perjuangan bangsa? kesian...semoga terus dapat mmperjuangkan bangsa dgn kata2 rahmat anda ejump. bagus la kalau ramai bg nasihat.walau tak berbekas, masuk telinga kanan keluar lubang keramat sekali pon, yang penting kita sesame manusia kena la slalu ingt menginatkan. kan??? btw ejump.. u re financial planner??? ehe.gud luck k.nk beli rumah sila la PM.TQ

Rose said...

Dahla tu Adelena, dah ramai masuk blog adik. Misi berjaya. Tahniah.

ps ejam, akak team Ach VD..sorry ye..hehehe..

ejump said...

@Adelena
:) well, sarcastically I would say TQ to u, but lubang keramat awak sy tak mau!! Belum taruk listerine! Wekkk!!! Fuck off dear, u r not in this league yet. And may I wish u the best in your future dealings & hope that u can still swindle other stupid malays to buy anything from u! (If that's u call success).

My Miss Laila... Dah Mamam ker?:)

Aidid Mu'addib said...

Cakap aje banyak... What have you done for your people lately?
Hari2 sebok nak cekau duit org lain suruh join ntahapekejadah, so you get more money... what a hipocrite - so shut the **** up.
Ada aku dapat satu sen kat blog ni ke? You can go to h.....

Anyway people, aku dapat love-letter from SKMM suruh wangikan entry yg lepas - so, aku dah wangikan dah - ada org buat aduan aku buat fitnah. I deny it was fitnah... so, kalau rajin, pegi la tengok.

http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/05/doctor-bloodyfool-dungu-piang-macam.html

ejump said...

@Rose
Janganlah camtu... Come back to my team... I'll do anything!! Just not my arch enemy!!

@Cek Chun
Where you put your legion to!!?? I'll buy u ais cream hagen daas nak!!

cek chun said...

Hohh!! Patut aku dok sedak dari tadi. Ada orang dok sebut rupanya. Ijam, aku ok jer. Hagen daz vanilla k. Pecan n walnut topping please

Y bother said...

agak-agak kalau aku carot kat sini, skmm suruh aku tulis balik tak?
pehal minah bontot panas ni tak habis-habis lagi nak menegak kebenaran ni? apa ko tak baca habis ke tujuan blog ni?

kalau ko rasa berdosa baca, by all means, get ur pretty ass out from here. tak payah nak datang berhujah pasal carut ke tidak kat sini. tak payah la cik adik nak gantikan MLMers yang lain, yang tadak modal lain selain mencarut untuk bantai aidid.

ya, thanks for your reminder. umat islam memang kena ingat mengingat. tapi tengok la jugak situasi nya.
dah.. dah.. blah.. syohh.. fuck off.. ass off.. shove off..

Bomoh Hujan said...

hihihihihihi..... tumpang lalu....sopan nih(sambil tunduk jalan depan korang) hihihihihi

Shahrizat said...

kebanyakan peserta mlm yang berani komen kat AM semua komen pasal bahasa AM je . mereka takde pula buat huraian yang menyangkal ebnda yang diorang buat tu bukan MLM dalam bahada sendiri. semua main copy paste apa yang di dengar masa talk MLM tu. Sebab mereka pun tak faham sebenarnya sebab mata dah nampak RM kat hujung hujung tu. Isu yang diorang nampak AM belasah kaw-kaw punya..itu je.
saya memang benci kalau tetiba la semua jadi hati mulia ahli sufi mati-mati mempertahankan MLM diorang tu. Kesian kan...ye kesiannnn

cek chun said...

kok yer pun, janganla sampai cecah lantai tu tokmoh oiii..

meh teh ais tiga lapis segelas.

azwan said...

Adelena asyiqin,

Ko ingat ko cakap dgn budak2 ke?

Meh aku ingatkan ko sikit, almaklum kita ni sesama Islam. Ape kate ko pakai tudung? Berdosa dedah aurat gitu. Pakaila tudung, hukumnya HARAM dedah aurat. Berdosa. Aurat untuk wanita Islam camne dik? Elok ko pakai tudung, at least leh tutup bentuk breast tu. Aurat!!

Aaaa ade rase aku nyibuk life ko tak? Ko rase tak selesa kan? Berambus la deyy...

Laksamana Keris said...

Hey Y'all MLMers,

Y'all tahu tak yang "bisnes" yang y'all buat tu tak betul dan bende tu skim piramid. So better y'all berenti ok. Jangan buat lagi taw...

And then, Ai ada letak gambar mereka yang buat infiniti bawah garisan ni. Korang2 semua jangan join derang okay. Tak mau taw...

Situasi 2
Untuk pengetahuan anda semua, bisnes infiniti garisan bawah ini adalah skim piramid. Ia merupakan bla bla bla .....

P/s: Agak2 kalau AM tulis camni dah kira cakap elok2 tak? Agak2 melekat kat benak tak klu cakap camni?

missatieah said...

aiseh adelena.....xde benda lain ke ko nak komen... asyik2 pasal mencarut... cer cari point2 yg lebih penting drp ayat2 carut bro aidid n the geng...lg pun bukan semuanya mcm tu...haish...

phreak_scooter said...

adelena .. weh pelacur blog .. apa yang ko buat setakat ni untuk nasihat orang Islam? Setakat datang nak advertised blog .. elelellele .. lempang nak? nak citer pasal dosa .. tu rambut tu ape citer? pelacur blog betul

Mr Freak said...

holy crap!!
dato Sharizat komen kat AM..
gua kena tulis sopan2 pas ni..

cek chun said...

Adelina,
Tima kaseh pesan memesan sesama Islam.
Ada lagi blog tak?
Mai la promot yang lain pulak?

ASAR said...

adelina,

jadi hebat macam nabi yer. main bola pangkal peha pun terselak apa kes?
are you sure you're the property investor? you don't sound/look like one though.
A property agent essentially will make an attempt to find sellers who wish to sell and buyers who wish to buy a property. Leaving a mobile no. on your blog and hoping people to call you to find out more? definitely not how property agent works. - macam typical MLM jer bunyinya. sebijik macam faridahmaddali @ http://faridahmohdali.blogspot.com/

MAMA KAY said...

baru perasan AM dah update pix. Ni betul2 anak j**t*n.Hidup AM

Dzul said...

weeeEEEeeee saja nak express kan keseronokkan membaca comment.

now, nak comment:

1. cinta ati aku baru je smalam beli henbag. jenama 'teka'. takdemasalah pun nk kuar duit. dia tak join mlm pun...ni MLaMers pakai aldo? smlm aku tgk ade jek discount 70%. cinta ati aku tu keje makan gaji n ada legitimate business, tak kecoh pun pakai those things (aku yg sibuk nak kecoh). n she's a REAL entrepreneur. miliner yang buat rekaan sendiri. bkan amik barang orang lain n jual pastu claim they r entrepreneurs(more to entremanure) or 'investor'

2. oh yeah. me talking bout u adelena. tak silap, property investor ni kene pandai cakap n ada point kalau nak jual hartanah. but u? nada. ape kes focus on ayat carut je. akupun tak stuju gak org carut ni tapi.. again, kalau kamu kena rogol, n kamu jumpa pesalah kamu tu kemudian hari, adakah kamu nak cakap "wahai awak, insan yang rogol aku, insafla. tak baik taw wat camtu kat i.. syukur u tak kena hukum gantung alhamdulillah. cheers ya"... sungguh tak relevant.

jgn malukan profession property investor ye.

Dzul said...

btw, MLaMers... aku nak kongsi ngan korang petikan lagu nih.

Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Peribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutuplah hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

'Anak Kecil Main Api'

vw: blisc = bliss mlm=blisters

hyelbaine said...

Adelena,

If you're indeed a property agent, can you help to answer some of the queries I have? Because you didn't leave any phone contact details (shocking isn't it?), hope you're still stalking here.

Do you agree that the SRP scheme is nothing more than a subprime mortgage in the making? I believe the climate of low interest rates and government initiatives are all precursors for us to face our own subprime mortgage crisis.

And what do you have to say about reports that people like you are in cohorts with developers and bankers to ramp up property prices and building a healthy bubble in the main and sub-sale markets?

How about some feedback on BNM's effort to cool the market. Do you really think that imposing a LVR of up to only 80% is really going to help stem the rising speculative influences on the propert mart?

And how come despite the strong MYR against the greenback, property developers are still using the excuse of high raw material costs to increase prices of property. Do you see a plateu being reached in the condominium market and how about landed properties? The difference between freehold and leasehold is quickly diminishing.

See, no curses right? So let's engage in a healthy and clean debate about property.

Dzul said...

HEE:D

sure best tgk adelena ni (troll, teroll, telor?) jousting dgn incik baine.

Aldan said...

Adelena asyiqin,

sedeyla nengok ko..seriously!

Affis Ashari said...

Ads4BarackObama?

Ads4Brahaks Group69z (sekor-sekor buat 69 kat downline masing-masing kut... punya la otak porno gilabab anak-anak yahudi penganut agama Ads4Porno tu semua ek?)?

HAHAHAHAHAHAHA!! AM, bro mmg lucu! HAHAHA!!

pasal a4b tu dah tau dah merepek tak tentu pasal. nak jadi millionaire lah, melancong lah, itu lah, ini lah, macam2. budak2 69z berhutang dgn aku RM30 (tu pun dah banyak reduce tapi TAK MAMPU JUGAK NAK BAYAR). nak jadi jutawan konon.. hark ptuih!

wv: nogyble (no doggy syllable?) means no 69z kut. :p

onguard said...

adelina. dosa carut dengan dosa makan duit orang mana lagi besar???

Mint said...

@hyelbaine
your english always blown me away.nk sing up jd ank murid leh x?lately my english very rusty.huk huk...cant wait for the healthy debate between u and adelena..

hyelbaine said...

@ Mint,

Sign up for lessons? Believe me that my English is pretty poor, especially when it comes to spelling. Thankfully there's word processors :P

I'll give you free lessons if you can get the 'property agent' to involve in a healthy, clean and intellectual discussion ;)

FI3 said...

@hyelbaine,

property agent lg aku menyampah, price markup tinggi n kekadang nampak mengarut jek, i think la diorg ni pun hampir ade persamaan gak dgn mlm in marking up price so high....

vw; poids = poit???

Mr Freak said...

english mung power hyelbaine..
gua ak uuu ak uuu je ngan omputih..

cek chun said...

ko gagap ke freak

hyelbaine said...

I don't know if this is a good idea but some say that listening to Era's "How can I help you" can also improve one's English.

Is it true? I've only heard it a few times :P

Mudahbots said...

melencong suma orang.. boring xde troll eh..

Mudahbots said...

oh btw,

bidadari suamiku? ,

http://wwwbbteam.blogspot.com/ ==> uptrend daaa.. konpem mlm..

aaron said...

Mmmaakkk... Hyelbaine.. aku respect ko.. Pebenda yg ko soal kt Minah tu?? Ha ha!! SRP tu scheme ke? aku ingatkan Sijil Rendah Pelajaran yg aku amek dulu? Pre cursor? Aku tau cursor yg aku pegang neh... Sub Prime?? Eh Bulan 7 nanti kuar kan?? Optimus Prime... :) Ha ha!! Mujur aku belajar tak tinggi.
Ha minah! Mane ko nak pegi?? Jawab jawab....

BellaGrey said...

Hyelbaine,
Oohh baby when u talk like that, you made a woman go mad..


Bet Adelena is mad as heck but too much of a wuss to answer your questions..

Adelena baby, come back, we'll play nicely. Promise (a little white lie won't hurt, innit?)

bidadari suamiku? said...

Mudahbots :

http://wwwbbteam.blogspot.com/ ==> uptrend daaa.. konpem mlm..

Thanks la... bersorok sangat kawan ku ini dan aku pon malas nak bersemak-semak kat blog itu... rajin ko yer..

Terima kasih daun keladi,
lain kali tolong la lagi yer
hehhehe...

Terima kasih...

Aidid..... Ko dapat surat benar yer dari SKMM.. aku ingat ko kena macam blogserius.com tu yang entah betul ker idak bagi komen kat situ..

Mint said...

@hyelbaine
yikes???y me?u think i can poke her hard enough to be able to ask her to engage in ur debate?nah~~~dun think so.i think she will be having a hard time just to understand ur question(just like i did...took me a more than half an hour just to understand the main point)
the thing that bugging me the most:
she claim that she is a property agent,but yet she didn't leave any contact number instead she is asking people to leave their phone number.call it an anti MLM instinct, but i do think her approach remind me of some typical MLMers...hmmmm!!!

hyelbaine said...

Sadly I don't think she's coming back to the blog to indulge us with her brain farts. Maybe that's a good thing in the end?

hafeez said...

hidup melayu doc