And so it is...

Wednesday, April 6, 2011

Mobile Prepaid MLM - Mahu Kaya Macam Tony Fernandes Erk?




NOTA:
Perbincangan di atas tiada kaitan dengan flyers di bawah. Yang di atas adalah seorang hamba Allah bertanya kepada aku tentang business mobile-prepaid-reloads. Jawapan yang aku beri tidak menggambarkan keseluruhan bzns prepaid reloads tu, sebab info yang aku dapat tak lengkap. Anyway, the info about the whole dang thang is down in the comments section below. It's lengthy, and still unfinished it seems.

As, for the flyers below... these are the issues of local people (Melayu la tu) trying to scam other local people (Melayu jugak) to join a "pyramid-scheme" by the same theme... mobile prepaids.


  
Komentar Aidid Mu'addib: Dey.. Kok iye nak kaya macam Tony Fernandes, buat business pun nak ikut cara mungkar dia jugak ke dol? Buat business konvensional yang ada akad yang telus serta jujur dan takde muslihat, tak boleh jadi kaya ke apa mang? Mamat Tony tu dah book siap-siap Presidential-Suite kat hotel Al Jahannam, pehal korang bebudak Melayu sekarang ni pun sebok jugak nak book deluxe-room kat hotel yang sama? Emak-bapak korang tahu tak kerja korang neh? Nangis tak berlagu dia orang nanti kat sana dol... 
  
>>>>>>>>>>>>>     <<<<<<<<<<<<<<



Lazy day today...



391 comments:

1 – 200 of 391   Newer›   Newest»
blogger addict said...

dh masuk dh dlm nie...bongkar jgn x bongkar

Malik Ramli said...

1st ka

! Sam Posmen ! said...

3rd. haha. banyak lagi samdol rupanya

Hell`s Angel said...

4th hehehe

Rose said...

Ini macam kalu, mmg sume benda depa MLM kan, dari top ups to gelang to disc ajaib to kad magic to mushroom juize to pad serbaguna doraemon to air power meroyan to kopi tegang k@te to buah kelapa...

Wow!

hyelbaine said...

There are those who think Tony is such a brilliant CEO for bringing AirAsia to where it is today. While that maybe true he can't really claim all the credit like what he's doing right now.

One has to read more business/economics news and reports to know the other side of the story of AirAsia.

With regards to the MLM, some are just oblivious no matter how much it's staring in front of them.

cek chun said...

Nombot!
Nombot!

Laila said...

I just gotta post something sebab verification word sangat best.

vw: ashrole (asshole dalam pelat sengau).


Sambung baca balik.

nuke said...

top ten.yeahh

aku the great said...

top ten!!!!!!!!hehehe

rizal said...

yeargghh!!!! eleven is comingggg

Yudi said...

yo mother fucker Adidi before you give advice on other people business you yourself you should behave accordingly..... uneducated bastard. you call yourself a fucking muslim

Laila said...

Y(ah)udi,

Are you talking about yourself?

It seems to me, what you wrote there describes you perfectly.

Rose said...

Woohoo, one troll on a platter!

p/s somehow s/he reminded me of crisis n his pal, that was all talk, pastu kaboom...business go bust! Hehehe..

Laila said...

Bila baca balik komen aku, awatlah ayat omputih aku tunggang langgang macam bukan cakap org Hengland ah . Kena pakai Gugel Transleter lenkali.

Btw, ni touch and go punya troll, berak merata tapi tak basuh punya. Masuk pom pang2 macam samseng kampong dusun pastu belah.

Fitrix said...

@Yudi

LOL butthurt much?Call the BAWWWWMBULANCE!!!!

Ur business is in dire state because of HIM?I call that GRAET SUCCESS!!

Rose said...

Tu la psl Laila, ingatkan ada rezeki dapat real time troll...
Trolls nowadays are such wuss, they should stand up to what they believe (ie money). Boring la Yudi nie.

hyelbaine said...

This is the most pathetic troll yet. It has been pasting the same comments in all of the posts in the blog.

Pathetic wanker at its best.

azwan said...

"uneducated bastard"

WahhahaHAHAHAHahahahahaAHAHHAHA!!

Aidid Mu'addib said...

Kpd pengamal MLM suku-sakat Yahudi,
Kok iye pun nak hantar TROLL kat blog aku waktu maghrib masa org muslim tgh sembahyang tadi.., tak leh ke hantar troll yg pandai mengeja dan yg pandai mencarut sket bang?

Yours truly,
Adidi

Mr Freak said...

boring la yudi..gua nak contoh pak cik ali jual kelapa lagi..pleaseeeeee..yudi no no..go back home..we want contoh pak cik ali jual kelapa untung tingkat tingkat

cek chun said...

kehkehkeh
masa magrib la lagi tegar.
dah lama tak melihat terol-terol keudara. harap-harap yang sekor ni lama lagi la kat sini..

yudi oii.. gua sokong lu kat sini wehh.. dok la lama sikit

Mr Freak said...

fathul iman sapa weih..kasi la news skit..teringin gak berkenalan..lolzy

raptorarena said...

yudi yang ganjil..

at blogger,if profile not available tu maknanya anonymous ek..? ke they used to have a blog once then delete..? kompius la pulak..

izzNatta said...

Aididi Mu'addibi, azwani, rosei, hyelbainei, bomohi hujani... Yudi ni sakiti di bontoti

*eh... lain macam bunyi kalau ditambah "i" di belakang... eik...

Azrul said...

huh.. bowing la plakz lau xder troll..

xde diskusi = xder input.. Yudi, maner ko pegi.. meh la cni gosip²..

Iyerk...

Azwan, jgn garang sangat.. lari sumer troll² nnt. hehe...

WV latiess... pekemende nie??

Sicher said...

TAK PEWWWWWWWWWWWWWWWWWW

MASUK MLM JADI KAYEWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

Srsly bengang baca mamat samdol fathul iman tulis gitu.AAgh!

Prince Hafiz said...

adess..ade plak comment ak kat situ..haha..btw..ak x reti nak maki2 ni..y pnting no MLM!haha.. Maal salamah~

Nadia said...

Salam, Aidid!

Minta tolong research "Unicity International".

Thanks!

Aidid Mu'addib said...

Nadia...

The people that run Unicity International, Utah, USA.

Stewart Hughes - CEO
Mr. Hughes graduated from Brigham Young University, Utah, with a Bachelor of Arts degree in Philosophy and received his Master of Business Administration degree from the University of Utah’s David Eccles Graduate School of Business.

Brent D. Morrill - President
He received a Bachelor of Science degree in Economics and a Master's degree in Business Administration from Brigham Young University, Utah.

Christopher Hyunsu Kim - Executive Vice President
Mr. Kim received a Bachelor of Science degree in Sociology and a Master's degree in Business Administration with an emphasis in Corporate Finance from Brigham Young University in Provo, Utah.

Brian Lee - Chief Administrative Officer
Mr. Lee received a Bachelor of Arts degree in English (Magna Cum Laude) from Brigham Young University, a Master's degree in English from Northeast Missouri State University (now called Truman State University), and a Master's degree in Business Administration from Florida Southern College. He has been an adjunct faculty member at Northeast Missouri State University and Brigham Young University for courses in business and communications.

Nathan K. Tolman - Chief Financial Officer
He received a Master's degree in Accounting from the Eccles School of Business at Utah State University, graduating cum laude. Mr. Tolman is currently a licensed CPA in the state of Utah.

Curt A. Hedges - Chairman
Mr. Hedges has considerable experience in managing information systems departments and in implementing new software systems. He received a Bachelor of Science degree in Accounting from Brigham Young University and is a qualified CPA in the state of Utah.

>>>OK... what's my point here? Please read my entry:
http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/02/mlm-mormon-melayu-mangkok-nooo.html
It will explain everything... I hope.

www.tuanbri.com said...

macammana lah aidid boleh dapat info, korang tak boleh dapat ?

carilah sendiri dan share kat sini...

kau ingat aidid ni kerja utk bagi explaination je kat korang?
buatlah kerja sikit...

p/s: kang aidid bengang, kita dah tak ada info lak....bahaya

DHackerz said...

nak kata x sekolah..pandai menaip..tapi kenapa tak baca betul2
DAN SAUDARA AIDI KALO TAK CUKUP INFORMASI SILA TANYA DAHULU JGN MAIN FITNAH2 NI.. JGN SAMAKAN CARA SESEORG DENGAN CARA ORG LAIN.SAYA DAH BALAS DEKAT FB.MINTAK MAAF SYSTEM YG SAYA BUAT TAK ADA MULTI LEVEL.SEMUA SAMA TARAF. SEBAB SEMUA MANUSIA,BUKAN MACAM CIK AIDID,LEBIH DARI TUHAN..MENGETAHUI SEGALANYA. INFORMASI TAK LENGKAP DAH BUAT KESIMPULAN.SAYA TAK AKAN MAAFKAN SELAGI CIK AIDID TAK MINTA MAF SECARA TERBUKA DIATAS KESALAHAN MEMFITNAH DAN MENGELUARKAN KATA2 YG TAK SEPATUTNYA. LAIN KALI BACA BETUL2 SOALAN YG DITANYA.ORG MINTA PENDAPAT KITA BAGILAH PENDAPAT.ORG MINTA PERTOLONGAN,KITA BAGI LAH PERTOLONGAN..BUKAN PERGI TENDANG TERAJANG DIA.

hyelbaine said...

Maybe rather than running your mouth off, you might want to share which part of the info provided is wrong? You do know that people here can read right?

Share with us also your facts and views rather screaming like a little boy lost in a mall crying for his milk bottle. Just show us your facts and we'll see how it goes.

For someone who uses the nick of a hacker, not being able to fix a simple caps lock issue is pathetic, a wet behind the ear wanking pathetic type.

Neotoxin said...

OMG! OMG! the troll that created the system. This going to be very interesting.. I mean very very..

p/s: aku suka tgk perang ;)

abdul said...
This comment has been removed by the author.
raptorarena said...

caps lock bajet marah la tu..

point form kan sikit apa yang fitnah or info yang salah tersebut leh..?

boleh jugak saya baca dan terbukak minda la kononnya dengan perniagaan yang lain daripada yang lain tu..

Asyraf said...

kalau iye pun nak suruh orang mintak maaf... bagi tau la kat mana orangtu salah.....

ini.. ko takde sedikit fakta pun mengatakan orang tu fitnah.... so sapa fitnah sapa ni....


guna la otak.. jangan guna lutut nak berfikir.....

It Just Me..... said...

stooooooooooooooopido......

Word Verification:sessas(sesah je derang nih)

DHackerz said...

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=202129153141035&id=156116464408971&ref=notif&notif_t=feed_comment#!/permalink.php?story_fbid=202129153141035&id=100001236256322

tgk atas tuh.. dia tahu ke system saya mcm mana? yg dia cakap ada multi level sampai tingkat 14 tuh? system yg digunakan itu dia punya ke saya punya? kamu boleh tanya semua ahli dibawah saya dia org sama level or multi level? dah betahun berniaga,setahu saya system saya tak ada multi level, semua sama taraf.tak kira kamu org baru or org lama.tak kira kamu agen atau ahli biasa. semua same level.sama taraf.TAK ADA org lama level 1 org baru level2 mcm si aidid duk kata. dia amik resource kat mana? yang dia nak samakan system saya dengan system org lain?
suka hati dia je main tuduh2 dan buat fitnah.dah la tak pandai matematik.harga belian rm 9.70 dikatakan tidak menguntungkan sedangkan harga jualan rm10.00.budak darjah satu pon reti kira.dapat untung rm0.30.

tuh baca yg dia wat calculate mengarut dia..yg 50% akan rugi tu.. dia amik dari mana? dia tau tak system perniagaan yg saya jalankan? kalau rugi siapa mau berniaga? ahli mana nak masuk kalau rugi? ko ingat ini jual kad prepaid stater pack ke? system e-reload modal ahli tak akan lesap sampai bila2.dan banyak pelajar universiti yg guna bende ni.untuk diri sendiri.mereka tak bodoh mcm aidid ! sanggup beli topup kedai cina harga rm10.00.mereka masuk jadi ahli biasa dan guna utk diri mereka.kredit masuk rm10.00 tapi harga belian rm9.70. mereka untung rm0.30.

It Just Me..... said...

aidid pakai prepaid beli kedai cina?

hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

(back to silent mode)

cantekk said...

da lama tak komen kg blog AM

*hari2 ada je bisnes baru muncul.
maju betul rakyat M'sia ni. Kaya.

cantekk said...

typo lak

*kg=kt

nik said...

ate mari le kira ramey2 bako....soley soleyyyyyyyyy

Aidid Mu'addib said...

This anak Jepun seemed to miss the whole point of his own compensation plan like a virgin boy on the first night... I think everyone here understand what I was explaining about... Everyone understands, except to the one who is doing the business... Mangkok-hayon gilabab... OK, just in case anyone here is still confused about this whole shenanigans - this is what the guy above wrote on my page:

>>>ok , ini system jualan prepaid,topup celcom,maxis,digi dan macam2. sytem ini juga mempunyai agent,ahli dan mempunyai pembayaran sama seperti imbuhan sekiranya mencapai target2 yg ditetapkan. dan bg mereka yg memperkenalkan system ini kepada ahli baru atau mencari ahli baru mereka akan mendapat imbuhan berupa upah yg dipotong dari wang pendaftaran ahli baru sebagai upah mengajar ahli baru. sbgai cth, syarikat menetapkan wang pendaftaran ahli baru seumur hidup adalah rm20.00, org yg memperkenalkan atau mencari ahli baru akan dibayar sebanyak rm10.00 dari wang pendaftaran ahli baru. setiap ahli yg mencapai target jualan akan mendapat rebet yg ditetapkan.

"Mencari ahli baru" - that's where you're missing it boy.

Mudahbots said...

dhackers,

cuba terangkan tentang sistem anda dgn lebih lanjut... dari segi pencarian ahli, pembahagian komisyen... etc..

den kita leh diskuss kat sini secara terbuka..

nik said...

aidil cerita ni dah basi..yuna menang ABP..ko mesti undi dia kan....soley soleyyyyyyyyy

Neotoxin said...

Ekceli, apa kelebihan PRODUK ToneExcel ni berbanding TuneTalk?

Setelah aku ssemak di website masing-masing:

Untuk ToneExcel:
Call rates are: -
RM0.32 per minute
RM0.15 per SMS
RM0.10 per 1MB

Untuk TuneTalk:
Enjoy our super low flat rates, 16sen* per minute and 5sen per SMS to anynumber, anywhere and at anytime.
Data rate takde sbb dlm FAQ dia ada tulis:
"At this moment of time, Tune Talk does not offer GPRS services. This may be a feature we will offer in the future"

Comraing those rates offered by both companies, TuneTalk is definitely the cheapest (product-wise)

raptorarena said...

dhackerz..

u r A..u have ahli called B..and that B ada ahli called C..

do u get bonus from C's business even though u r not involved at all with C..?

Mudahbots said...

Dhackers,

contohnya

Setiap level adalah infiniti, ini bermakna anda boleh sponsor seberapa ramai yang anda mahu pada mana-mana level.

Contohnya:

Jika anda sponsor seramai 10 orang di L1 (level pertama), maka setiap bulan sekiranya mereka topup minimum iaitu RM30, maka anda akan dapat:

RM30 x 6% x 10 orang = RM18.00

Sekiranya 10 orang sahabat anda tadi sponsor 10 sahaja, maka di L2 (level kedua) anda sudah ada 100 orang, sekiranya mereka topup sebanyak RM30 setiap bulan, maka anda akan mendapat komisyen sebanyak:

RM30 x 3% x 100 orang = RM90.00

Sekiranya 100 orang tadi sponsor 10 sahaja setiap seorang, maka di L3 (level tiga) anda sudah ada 1000 orang, maka komisyen anda setiap bulan jika mereka topup sebanyak RM30 adalah:

RM30 x 11% x 1000 orang = RM3300.00

Maka jumlah keseluruhan komisyen yang akan anda perolehi adalah:

RM18.00 + RM90.00 + RM3300.00 = RM3408.00

RM3408.00 sebulan!!

DHackerz said...

TAK ADA org lama level 1 org baru level2 mcm si aidid duk kata.



so yg mana satu betul nie... ker saya salah SEKIM.. Apa nama bisnes awak tadi Dhackerz??

DHackerz said...

Aidid Mu'addib said...

This anak Jepun seemed to miss the whole point of his own compensation plan like a virgin boy on the first night... I think everyone here understand what I was explaining about... Everyone understands, except to the one who is doing the business... Mangkok-hayon gilabab... OK, just in case anyone here is still confused about this whole shenanigans - this is what the guy above wrote on my page:

>>>ok , ini system jualan prepaid,topup celcom,maxis,digi dan macam2. sytem ini juga mempunyai agent,ahli dan mempunyai pembayaran sama seperti imbuhan sekiranya mencapai target2 yg ditetapkan. dan bg mereka yg memperkenalkan system ini kepada ahli baru atau mencari ahli baru mereka akan mendapat imbuhan berupa upah yg dipotong dari wang pendaftaran ahli baru sebagai upah mengajar ahli baru. sbgai cth, syarikat menetapkan wang pendaftaran ahli baru seumur hidup adalah rm20.00, org yg memperkenalkan atau mencari ahli baru akan dibayar sebanyak rm10.00 dari wang pendaftaran ahli baru. setiap ahli yg mencapai target jualan akan mendapat rebet yg ditetapkan.

"Mencari ahli baru" - that's where you're missing it boy.


ko yg tak paham aidid, sebab itu ko kene tanya..usul periksa..jgn buat kesimpulan dgn melulu.. ada akal pakai la.

ni cth dia. kamu dah jd ahli dlm system aku..kamu dapati ia bukam multi level,bukan skim piramid. dan menguntungkan.. walaupun kamu pakai utk diri kamu. then takkan kamu seorg je hidup atas dunia? tak kan kamu tak ada kawan2 ? tak kan kamu tak ada adik beradik? kamu tahu system ini bagus dan menguntungkan kamu.tak kan kamu tak nak beritahu dia org? takkan kamu nak rahsiakan pada diri kamu shj? pasti kamu akan beritahu mereka... sebab ia nya sesuatu yg bagus. tak seperti yg kamu fikirkan. so kamu beritahu dia org..then dia org berminat.that mean itu ahli baru. dia ada 3 package. 1 package FREE, 2 package reseller,3 package agen. tapi level tetap sama.tak kira org baru or org lama.walaupon agen itu ada berjuta2 ahli bawah dia, kalau dia tak ada jualan,dia tak akan dapat SATU SEN pon.hak ahli dia tetap boleh ke ahli,tak akan dapat ke agen.wang pendaftaran rm20 untuk reseller. jika dia introduce adik beradik dia sendiri,dia nak amik rm10.00 atau tak nak ambil itu hak dia. yg perlu dibayar hanya rm10.00 sbgai pendaftaran.rm 10.00 pendaftaran itu utk syarikat.bayar gaji pekerja semua.tetapi rm 10.00 lagi itu di beri kepada introducer sebagai wang upah..bagi mengajar cara dan teknik utk guna system ini kepada ahli baru.terpulang kepada introducer tersebut..dia nak amik ke tak nak ke..tu hak dia.bukan dia kene bayar rm20.00 terus ke server dan server akan masuk ke account dia.dia akan masuk rm10.00 shj utk syarikat.bukan suruh ko pergi promot kat org merata2. lain kali bertanya kalau tak beberapa faham, jgn buat spekulasi awal2.

RudyShahrin said...

budak hackers,

the point is actually that system that u're running...produknya tak salah, but the way u're running the system has similarity with MLM...kalau betul jual top up, why not just register with the telco?? adik aku authorized topup dealer digi celcom, telco siap bagi surat authorized lagi, tapi dia takder kedai...so dia jual sikit2 je la, kat jiran kampung, kekwn...

and so, if a person want to try a topup biz, why should he go to all this trouble, bayar fee la, dapat rebet la, bila dah jual dpt komisen...you get it?? your winding merry go round system is the main point, playing it like MLM...the focus of this blog...get it boy!?although u asyik cakap its not not a MLM, but your system biz IS!! u cant deny it...

remember the point, what with the system, what's with the rebate, register, member, commission?why cant we just do straight forward topup biz? (buy from telco, sell to customer)

remember is also, MLM company USUALLY used everyday items as their product, change the concept/name/function, into other OWN produt, selling it with some catch, in this case, the topup system (rebate,commission,registration fee)..

and then cara ko terangkan tuh, siyes....100% sama dengan apa yang seorang MLMer akan ceritakan, dengan package nyer, "takkan ko takde adik,ko saorang jer dalam dunia ni kerh" and all that sort of thing ler...

dan atas sebab tuh peratusan ko kene maki kat sini adalah 90%...tuh pun nasib baik pasal bro azwan tak komen pasal ko lagi..hehe

word verication : precolo (piccolo-dragonball!)

raptorarena said...

"lain kali bertanya kalau tak beberapa faham.." hehehe..weirds sentence~

i paste again..this is a question YES or NO,

u r A..u have ahli called B..and that B ada ahli called C..

do u get bonus from C's business even though u r not involved at all with C..?

raptorarena said...

oppss..my bad..sorry..

mr dhackerz..please answer it ya..

DHackerz said...

Mudahbots said...

dhackers,

cuba terangkan tentang sistem anda dgn lebih lanjut... dari segi pencarian ahli, pembahagian komisyen... etc..

den kita leh diskuss kat sini secara terbuka..


ok dia sebenarnya bukan pencarian..sebab kalo ko cari ramai mana pon tak guna. bukan dapat apa kelebihan pon. cuma bila sesuatu benda yg baik,bagus dikongsi2kan.cth: selama ni beli prepaid kat kedai harga rm10.00 kene bayar rm10.00 malah ada yg kene rm10.50 pon ada.
tapi system ini kita bagi harga discount sebagai ahli. dan ahli biasa pendaftaran percuma.dan banyak budak uni join. sbb FREE. tapi kita sedia maklom, kita org malaysia ada yg berniaga,spt kedai runcit, so dia org boleh pilih package dia. reseller atau agen. keuntungan dr segi product still sama tak kira kamu ahli,reseller atau agen. tetapi rebet berbeza.utk sebagai reseller, kami bg dia rebet(keuntungan syarikat dikongsi sebanyak 0.0002%) diatas setiap jualan yg dilakukan. manakala agen pula (keuntungan syarikat dikongsikan sebanyak 0.003%) diatas setiap jualan dilakukan.search internet kalau ada org bagi mcm ni.tak ada satu syarikat pon yg beri mcm sy bagi ini. nak jadi ahli biasa pon rm40 - 60.00.sedangkan sy bg free shj.

tentang rebet ni.. cth sales reseller bagi bulan ini rm1000.0 syarikat akan bayar dia rm2.00 sebagai menaikan semangat dia org.

dan kene ingat org jual topup dia tak cari org... org cari dia.ada ke kedai jual topup dtg umah ko adid.."yo mr adid mau beli top up ka ini hari?". ke ko nak top up ko pergi kedai beli?

harga belian dan harga jualan..
harga belian adalah harga yg kami bg discount mengikut jenis2 topup yg ditetapkan oleh PROVIDER kepada ahli.

harga jualan merupakan harga jual kepada PEMBELI.

celcom 3% bermaksud setiap product celcom harga belian adalah 3% discount dripada harga sebenar. jadi kalau topup10 harga dia rm10.00, maka harga belian adalah rm9.70.ahli beli dengan harga itu..dan di jual ke pembeli dengan harga rm10.00

Panji said...

abis tu kenapa bezakan ahli dengan bukan ahli...bagi je la diskaun kat semua...lagi ramai customer....

Kucing said...

top 100

DHackerz said...

RudyShahrin said...

budak hackers,

the point is actually that system that u're running...produknya tak salah, but the way u're running the system has similarity with MLM...kalau betul jual top up, why not just register with the telco?? adik aku authorized topup dealer digi celcom, telco siap bagi surat authorized lagi, tapi dia takder kedai...so dia jual sikit2 je la, kat jiran kampung, kekwn...

and so, if a person want to try a topup biz, why should he go to all this trouble, bayar fee la, dapat rebet la, bila dah jual dpt komisen...you get it?? your winding merry go round system is the main point, playing it like MLM...the focus of this blog...get it boy!?although u asyik cakap its not not a MLM, but your system biz IS!! u cant deny it...

remember the point, what with the system, what's with the rebate, register, member, commission?why cant we just do straight forward topup biz? (buy from telco, sell to customer)

remember is also, MLM company USUALLY used everyday items as their product, change the concept/name/function, into other OWN produt, selling it with some catch, in this case, the topup system (rebate,commission,registration fee)..

and then cara ko terangkan tuh, siyes....100% sama dengan apa yang seorang MLMer akan ceritakan, dengan package nyer, "takkan ko takde adik,ko saorang jer dalam dunia ni kerh" and all that sort of thing ler...

dan atas sebab tuh peratusan ko kene maki kat sini adalah 90%...tuh pun nasib baik pasal bro azwan tak komen pasal ko lagi..hehe

word verication : precolo (piccolo-dragonball!)


register with telco? digi ngan celcom? bro aku ada 12 jenis topup bro bukan 2 jenis bro, bro registered? pergi buka AT Network voucher club bro. apa yg tak register kat situ bro? tolong bagitahu sikit...

raptorarena said...

dhackerz..tolonglah jawab soalan saya..tolonglah..tolonglah..

saya buat pertanyaan ni..

Mudahbots said...

dhackerz,

ahli biasa dpt discount berapa percent?

DHackerz said...

sbb itu si aidid kene paham apa soalan aku mula2?
aku minta pendapat,yang dia duk bambu tak tahu apa2 kenapa? tak paham ke apa itu pendapat? ke tak sekolah?anak dia pergi mintak pendapat kat dia..ayah nak paki baju mana satu? dia duk bambu anak dia. pekehal tuh???

tak boleh ke jawab dgn baik, "owh pada pendapat saya ia spt skim MLM, boleh bg sedikit detail lagi utk saya kaji." tak de pon org nak marah. nie duk F**k2 org.. mak bapak ko tak ajar ke.duk F**K2 last2 anak dara sendiri kene F**K baru padam muka.

Mudahbots said...

masksud saya yg free registration laa..

apa benefit yg diaorang dpt?

DHackerz said...

raptorarena said...

"lain kali bertanya kalau tak beberapa faham.." hehehe..weirds sentence~

i paste again..this is a question YES or NO,

u r A..u have ahli called B..and that B ada ahli called C..

do u get bonus from C's business even though u r not involved at all with C..?

apa bonus2??? ko jual ko yg dapat,pesal org lain plak yg dapat nya.kalo ko duk bawah A tapi ko jual . sales ko capai target utk dapat rebets, so ko lah yg dapat. A tak akan dapat satu sen pon. dia nak dia usaha sendiri lah.

Aidid Mu'addib said...

You all realise that this SPIN has been done by these MLM people over and over again... just in different form and different bzns product. Tong yg sama diketuk2, bunyinya sama aje keluar. It's just that the guy is so dense beyond comprehension...

Korang try la kasi pep-talk... tak kan berjaya punya. Dia dah suka bzns sebegini, dan dia tak kan nampak apa yg korang nak sampaikan... biar la sampai mana korang nak cerita. Ayat yg akan keluar - "ko join, baru ko tahu" atau "tanya dulu org yg tahu (dia la tu), baru kasi komen"... wadefak?

Oh ya... btw, org TM dan Digi ada email aku yg dia org tak terlibat dlm peng-MLM-an mobile prepaid ni. TM siap ada cakap, kalau nama dia org buruk, TM mahu saman mala'un yg spin tu kasi dia org SPIN betul2 like crazy.

Akhir kata...
jew, adew, katew, lembew, dungew, mangkokhayew, bloodyfewl, baruayew, fuckyew...
Memang trash betul bebudak Melayu sekarang.

cek chun said...

Makin menarik..

Mudahbots said...

pastu ader contoh kat atas yg saya bagi amik kat website.. tue awk punya ker bukan?

Jika anda sponsor seramai 10 orang di L1 (level pertama),

Sekiranya 10 orang sahabat anda tadi sponsor 10 sahaja, maka di L2 (level kedua) anda sudah ada 100 orang,

Sekiranya 100 orang tadi sponsor 10 sahaja setiap seorang, maka di L3 (level tiga) anda sudah ada 1000 orang


yg nie camna pulak eh... boleh tolong terangkan skit tak..

DHackerz said...

Mudahbots said...

masksud saya yg free registration laa..

apa benefit yg diaorang dpt?

free registratin dia sama seperti reseller dan agen. kelebihan pon sama. hanya free registration tak dapat rebet itu shj.rebet adalah hak syarikat, bukan hak dia, cuma kita bagi rebet sbgai saguhati/hadiah utk reseller dan agen. yg lain semua sama.tak de beza.kalau reseller boleh jual product ke pembeli...so do ahli biasa.. dia pon boleh jual.

II: kebanyakan ahli biasa guna utk diri sendiri, sekali dep rm100, tapi guna utk 3 bulan.rm30/month.

raptorarena said...

oh..

so..A dapat tak apa2 komisyen/rebat/bonus/what-so-ever drpd C..?

hyelbaine said...

@DHackerz,

Can you share with me your company's website please? I've been trying to search for GTE Networking buat have found no luck either via Google and Bing.

I'm sorry but I'm not into reading spin and stuff. I don't mind reading but do share with me and the rest here the COMPLETE picture of your whole marketing plan.

We like numbers more than words mind you.

raptorarena said...

i search..and this might resembles what tone talk is..either true or not..not sure..depends on mr hackerz..

http://www.bisnesprepaid.com/default.asp

wv : bekas (mangkuk?)

DHackerz said...

Mudahbots said...

masksud saya yg free registration laa..

apa benefit yg diaorang dpt?


Aidid ko join YG FREE.. yaitu members/ahli. bukan kene bayar? MLM kene bayar,piramid kene bayar.apa yg ko takut?
ada aku paksa ko jual product?
kalo ko guna prepaid, ko topup kat kedai harga tetap fix.kalo ko ahli, ko nak topup prepaid ko harga discount. cuba bg tahu aku kat man rugi?kalau kat kedai ko beli rm10. tetap bayar rm10. ko jadi ahli ko beli topup rm10. ko bayar rm9.70 shj.rugi ka untung tu aidid?sbb tu aku ckp ko lemah math..kene masuk sekolah semula.aku buat bisness ni..aku bagi ko org sbgai ahli, harga belian murah dari kedai ..ko kata MLM.ko jd ahli.. ini bukan level.ko buka website org join ko nyer website.. jd level kew? duduk ahli tetap ahli..tak akan naik jd moderator, kecuali ko lama sgt..sebati kot ngan web tu.

raptorarena said...

tonetalk? tunetalk? tuneexcel? toneexcel..? ohh..whatever..

cek chun said...

Ini ke yang dikatakan MLM setingkat yang halal tu?
Si yasser banyak blog takmau datang beking ka

DHackerz said...

ko yg x dapat menerima hakikat.
ko duk buka cerita mcm2..
open mind la..
aku post kat wall ko ,hanya nak minta pendapat. bukan aku nak cari ahli.aku dah ada ramai ahli,bukan takat community..lebih drpd community lagi ada.cuma aku minta kamu punya pendapat shj.. cakap baik la..org berbudi kita berbahasa. kalau ko tak reti nak bg pendapat baik diam.tu ko blom mintak maf secara terbuka lagi.ko ckp aku ada multi level...sedangkan aku tak ada multi level. aku bukan ikut dia org..dia org..dia org nyer server, aku..aku nyer server tak de sangkut paut dgn dia org.

hyelbaine said...

@DHackerz,

I asked you a simple question. Where is your complete marketing plan, you're company's website.

Is this the one as stated by a previous commentor?

http://www.bisnesprepaid.com/default.asp

DHackerz said...

Oh ya... btw, org TM dan Digi ada email aku yg dia org tak terlibat dlm peng-MLM-an mobile prepaid ni. TM siap ada cakap, kalau nama dia org buruk, TM mahu saman mala'un yg spin tu kasi dia org SPIN betul2 like crazy.

Akhir kata...
jew, adew, katew, lembew, dungew, mangkokhayew, bloodyfewl, baruayew, fuckyew...
Memang trash betul bebudak Melayu sekarang.

abish ko guna line apa skrg? kenapa ko guna line dia org... kan ko dah tau dia org guna skim MLM. kenapa ko support dia org. mana perjuangan ko? jgn cakap tak serupa bikin la kawan... ko kata TM..kat rumah ko ada line TM,ko kata mobile prepaid ni MLM..ko guna nset line dia orng.. pe lah ko nie.. bikin malu la..takyah nak cakap keperluan....jgn cakap lebih dr ular la kawan.ko kutuk dia org...ko ckp macam2 tg product dia org..tapi ko guna.. ko ckp ko benci..tapi support dia org..

DHackerz said...

Mudahbots said...

pastu ader contoh kat atas yg saya bagi amik kat website.. tue awk punya ker bukan?

Jika anda sponsor seramai 10 orang di L1 (level pertama),

Sekiranya 10 orang sahabat anda tadi sponsor 10 sahaja, maka di L2 (level kedua) anda sudah ada 100 orang,

Sekiranya 100 orang tadi sponsor 10 sahaja setiap seorang, maka di L3 (level tiga) anda sudah ada 1000 orang

yg nie camna pulak eh... boleh tolong terangkan skit tak.

mana ada level gak..tak paham kew..ingat ini multi level kew..

-----------------------------------

sama tarf Flat tak paham

dfuk level2 dari td x habis2 level2

hyelbaine said...

@DHackerz,

Again, for the second time of asking, please share with us your company's website. Is this it?

http://www.bisnesprepaid.com/default.asp

If it isn't that please provide accordingly because if not, whatever analysis that is going to come out from me will be based on that website.

Aidid Mu'addib said...

Mintak maaf wadefak? GTH you asshole... sedar diri sket woi parasite org Melayu! Ko yg datang kat WALL AKU dgn sombong... bukan aku ygmerempat pegi wall engkau. Dah kena belasah, skrg butthurt macam mangkok-hayon. Ingat... bukan aku yg datang merempit kat wall engkau macam mat rempit. Ko faham tak ni samdol? Dan ko faham tak fungsi Koleksi dan blog aku ni? Pengguna Melayu perlu tahu benda sebegini.

Komen yg kat atas yg mengatakan aku pakai line TM tu... yg itu mind-boggling. Cakap tak serupa bikin kejadahnya? Whatever the fuck did he mean... people? Do you all notice and comprehend this retard's arguments? What the 'ell boy?

Ko ni bebal macam org Unstobebal ek?

hyelbaine said...

Oi you mother-fornicating flying wanking c***! I asked you for your company's website 3 times. How hard is it to give it?

What the hell are you hiding behind?

Kata VB punyer fan, website pun takder kaaa?

cek chun said...

Sy rasa awk dah silap tafsir ni
Bila masa aidid tu dok kata TM ngan mobile MLM
Awk kena cool kalau nak present facts kat sini
Ni baru sikit depa saiko awk
Jangan melalut tak ketahuan punca
Cuba terang dan jawab soalan elok2

DHackerz said...

ko pergi lah percaya pada abg ko tuh si adid loyar buruk. apa dia ingat server e-reloads ni semua sama.wtf la 2 u man, server hak masing2..lu mana tau..lu bukan ada server.lu jgn sama kan server gue ngan server lu.
dan utk org lain dgr lah ckp abg ko tuh..dia je betul..takyah usul periksa..sebut topup..dah MLM. ape ko ingat server topup ada satu kew.

lu guna otak.. kedai jual topup 10 = rm 10.00 x de kurang.
lu jadi ahli = free pendaftaran.. x bayar pon utk pendaftaran. tapi lu beli top up10 dgn harga rm9.70

kalau lu otak budak darjah satu pon lu boleh nampak apa beza.

tiu na ma hai lo..

hyelbaine said...

"org lain dgr lah ckp abg ko tuh..dia je betul..takyah usul periksa"

TIU NIA MA CHAO HAI lu lar cibai kia. I've been asking you 3 freaking times for your website but did you reply? NO.

Or do you purposely skip reading my question because the website may not be able to spin the words like you do.

This is not about protecting Aidid, I AM looking to investigate your claims.

So either you put up or shut up aights?

It Just Me..... said...

chek chun,

tu la tu, nampak benor die yg tak paham.....payah....

raptorarena said...

mr hackerz..plz response to mr hylbaine here and stop moaning like everybody is against u..me too want to know what is the real deal about ur bisnes..

RudyShahrin said...

rasa nya ko tak paham apa yang aku cuba sampaikan...

bila aku sebut register dengan telco utk jual prepaid voucher, maksud nya register direct dengan digi telecomunications and celcom untuk diberikan hak untuk menjual topup voucher...ini adik aku yang register..dia bukan register dengan company lain k, direct kepada telco...buat aper aku nak sibuk dengan topup telco lain? ko jual 14 ker, 20 ker 32 ker jenis prepaid pun kira bagus lah, tapi aper kaitan sistem tuh? aku dah cakap, bukan isu register ker, product ker.. but the issue is the system itself...

you're trying explain the same system that we're been trying to fight in here, get it? takde issue pun pasal product..

and then, bila ko maksudkan "ko tak cari org, org cari ko" , although it is the other way around, the fact of the system is still the same...cuma the urgency of the product yang company ko tuh mainkan kan...padahal sistem dia sama dengan MLM lain..

sebab tuh lah, bila aku cakap pasal biz nih, aku akan tanya soalan " what's with the rebate, commission" what's with the registration(to the company,not the telco),) and everything...why can it be just a plain, u buy u sell ...

lagi satu, memula ko cerita ko anti-MLM, but the ko pun wat MLM...so aper cerita? MLM, tak kira besar (waterfilter, buah kordi, gelang magic) atau besar ( topup,cermin mata doreamon, tisu!!!??) tetap MLM, tak kira la ko kata aper...

cek chun said...

IJM
Tu aku cakap sopan tu. Pelik beno lak aku dia taip hala ke TM pulak.
Bagi je la kat baine website. Kasi baine siasat. Kot-kot abg aku ni salah tafsir.

DHackerz said...

tak guna bg web pon..aku mai sini cara baik.. mintak tlg org yg mengaku dia pandai ..serba tahu ttg MLM dan Piramid.. mintak pendapat. mana tahu takut salah ke hapa ke.sbb tu minta pendapat..tapi..aku tersalah pilih..tersalah pilih lowyer, aka lowyer burok. tak tau apa 2 pakat hentam kerapu.siap buat fitnah system aku ada level2 lagi sampai 14 tingkat. ternyata silap...dah la tak buat kajian betul2..main ckp suka hati dia jew..kalu dia ada anak la..harap tak ikut jejak dia la... nanti hancur masa depan anak dia.. dan utk mak bapak dia, saya ampun kan dia demi mak cik n pakcik..walaupon saya tak suka dia dah sekarang.. aku tersalah jadi pengikut setia rupanya. sbb dia x kaji.. dia main teory keanakan dia dlm menilai sesuatu perkara.

dan aku bukan dtg sini nak cr ahli.kami tak memerlukan org bodoh sombong. aku nyer group ramai dr uni,org2 miskin , ibu anak 3/4,mencari pendapatan sampingan demi menampung keluarga dan anak2.

sorry aidid..lu blom kenal sapa gue..gue pon pengkritik mcm u. tp no respect la utk u..tak PRO

DHackerz said...

RudyShahrin said...

rasa nya ko tak paham apa yang aku cuba sampaikan...

bila aku sebut register dengan telco utk jual prepaid voucher, maksud nya register direct dengan digi telecomunications and celcom untuk diberikan hak untuk menjual topup voucher...ini adik aku yang register..dia bukan register dengan company lain k, direct kepada telco...buat aper aku nak sibuk dengan topup telco lain? ko jual 14 ker, 20 ker 32 ker jenis prepaid pun kira bagus lah, tapi aper kaitan sistem tuh? aku dah cakap, bukan isu register ker, product ker.. but the issue is the system itself...

you're trying explain the same system that we're been trying to fight in here, get it? takde issue pun pasal product..

and then, bila ko maksudkan "ko tak cari org, org cari ko" , although it is the other way around, the fact of the system is still the same...cuma the urgency of the product yang company ko tuh mainkan kan...padahal sistem dia sama dengan MLM lain..

sebab tuh lah, bila aku cakap pasal biz nih, aku akan tanya soalan " what's with the rebate, commission" what's with the registration(to the company,not the telco),) and everything...why can it be just a plain, u buy u sell ...

lagi satu, memula ko cerita ko anti-MLM, but the ko pun wat MLM...so aper cerita? MLM, tak kira besar (waterfilter, buah kordi, gelang magic) atau besar ( topup,cermin mata doreamon, tisu!!!??) tetap MLM, tak kira la ko kata aper...



agak2 la nak tipu pon....lu register digi lu man boleh register celcom... lu register maxis lu man bleh register digi and celcom.salah satu je bloleh register ma. kecuali lu ada system macam gue ma. baru boleh register banyak2.

It Just Me..... said...

cek chun,

Sebab tu org salu bagitau, baca dulu habis2. khatam dulu, digest baru komen...kita bukan nak mara pun kalau die bg fact yg betul...., and kta semua bukan bias pun kan..kan..?

Ni dari tadi abg baine tanye, tak bagi pun...

Baine, tak angkat kon trafik ari ni?

hyelbaine said...

"tak guna bg web pon..aku mai sini cara baik

Bro, tak mau byk ckp lar wei. Aku tanya kau cara baik 2 kali, 3rd time baru aku melenting.

Kau cakap Aidid buat fitnah tapi dia bagi facts from a website not his own.

Kalau setakat ckp jer then baik ko blah ler. Aku tak kenal Aidid tapi dia kasi facts so aku boleh interpret on my own.

Aku tak kenal kau tapi ko tak kasi facts, just your words. I'm a man of numbers and not much for words.

So stop giving lame excuses about your website and just give it. Settle this once and for all.

You claim to be a professional? Then let your website and its fact speak for itself just like how this blog and the facts speaks for itself.

@IJM, Raptorarena & Chun,

Korang pun nampak soalan simple aku.

raptorarena said...

tak guna bagi website..?? lagi penting kalau sebut tak guna gaduh perasaan ni..rasa terhina lah..rasa salah bertanya lah apa lah..baik kita cakap guna facts..and usually fact comes from website..

so will u says that this website,

http://www.bisnesprepaid.com/default.asp

is your business..?

Aidid Mu'addib said...

Kan aku dah cakep kat korang tadi?
Self-righteous trash-troll like no other...

>>Lu blom kenal sapa gue? Sapa yg nak kenal lu samdol? Kok perasan hebat gitu... dari semalam lagik. Itu yg kena belasah tu... tapi, sampai skrg masih belum boleh tangkap apa yg berlaku... hahaha

DHackerz said...

cek chun said...

IJM
Tu aku cakap sopan tu. Pelik beno lak aku dia taip hala ke TM pulak.
Bagi je la kat baine website. Kasi baine siasat. Kot-kot abg aku ni salah tafsir.


cek chun, ko nak sia sat apa? takat ko tgk blog/web apa ko tahu? ibarat ko spt tikus tgk besi..

nak tahu join..rsa sendiri..pastu bgtahu aidid abg ko tuh sama ke ap yg dia ckp.

bukan kene bayar pon pendaftaran.. free aja utk jd ahli. apa yg ko takut?

nak join pm aku kat FB num tel dan nama ko. tapi kalo ko bagi num tel tipu... mmg ko tak tau ap2 pown ttg server ini.

pm aku kat FB kalu mau

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=202129153141035&id=156116464408971&ref=notif&notif_t=feed_comment#!/home.php?sk=group_170192289698923&ap=1

hyelbaine said...

"takat ko tgk blog/web apa ko tahu?"

And you're so proud of your IT skills eh? The fact that you have your own 'server' makes you ohsem? Tell me, is VB really relevant in today's world anymore?

Are you on VB.Net or still stuck in the stone-age with VB6 or worse, VB in itself? Don't think you're the only IT expert in the world lar, budak macam kau nie aku interview hari-hari lar woi.

So please, give me that website of yours. I can know a lot from a website and webpage. I can know who you are, where you're logging in from, what form of mode you're logging into via SSL or tunneling.

I can know who's paying for the website/server and where it is hosted. I can know how much bandwidth that you've utilized and such.

I can know because I've got a host of people like you in my team and infact, some of the commentors here are pretty good at it too.

So yeah, while Cek Chun might not have a clue on the details behind that server of yours, I do.

Just give it to us lar. Those without technical skills can read the words and figures on it while people like me can get my coders to dig up the info on that server you're so proud of.

RudyShahrin said...

oi budak hackerz..

aku dah try cakap bebaik,and since its doesnt really matter to you , so its pointless being polite anymore lah...

ko pedulik apa kalau dapat authorization dari 2 telco tuh pun, mcm mana adik aku dapat pun ko pedulik aper? kan aku dah terang cakap, adik aku ada surat dari 2 telco, pasal aper lak aku nak tipu ko, ada paedah buat aku ker? wa tipu lu pun wa dapat aper bai., takkana ku nak balit sarawak gi scan surat tuh tunjuk kat muke ko, wadehel!?

..ade ker promote biz adik aku kat sini, walhal aku dah cakap dia takde kedai pun, jual kat jiran2 kampung jer..ko pedulik apa dengan kpg aku?

aku cuba nak cakap dengan ko yang masih lagi tak paham nih, pesal plak wa nak register ngan company lain , kalau wa leh direct dengan telco...pasal nak pusing2, register nih, topup nih dapat nih..byk cerita la lu, pusing lebih...

raptorarena said...

makanan dalam website ada tulis emngandungi daging rusa yang tak halal..siap ada fan club utk pemakan yang tegar..

"buat apa tgk website..nak tahu join..rasa sendiri.."

even dalam website ada tulis mengandungi daging tidak halal..

u get what i mean..?

at 1st..i believe that u hav ur idea that might ok..bu now..im starting to believe that u r MLM scammers whatever ur products is..

n not because aidid told so..but because u dont have all the facts that makes me believe u r on the right path..

DHackerz said...

RudyShahrin said...

oi budak hackerz..

aku dah try cakap bebaik,and since its doesnt really matter to you , so its pointless being polite anymore lah...

ko pedulik apa kalau dapat authorization dari 2 telco tuh pun, mcm mana adik aku dapat pun ko pedulik aper? kan aku dah terang cakap, adik aku ada surat dari 2 telco, pasal aper lak aku nak tipu ko, ada paedah buat aku ker? wa tipu lu pun wa dapat aper bai., takkana ku nak balit sarawak gi scan surat tuh tunjuk kat muke ko, wadehel!?

..ade ker promote biz adik aku kat sini, walhal aku dah cakap dia takde kedai pun, jual kat jiran2 kampung jer..ko pedulik apa dengan kpg aku?

aku cuba nak cakap dengan ko yang masih lagi tak paham nih, pesal plak wa nak register ngan company lain , kalau wa leh direct dengan telco...pasal nak pusing2, register nih, topup nih dapat nih..byk cerita la lu, pusing lebih...


bagi num reg kedai dia kat aku cukup..nanti aku bgitau x boss aku kat celcom headquaters, nak tgk dia mengaku tak dia ada supplier lain selain dari celcom. itu undang2 telco. setiap kedai hanya ada 1 telco shj. kalau celcom..ianya celcom.., maxis..hanya maxis.. digi hanya dg.. topup mmg ko bleh jual. tapi direct hanya 1 shj.ko tgk la mana 2 kedai tambi ada tulis ka maxis ,celcom,digi atas satu signboard?

DHackerz said...

hyelbaine said...

"takat ko tgk blog/web apa ko tahu?"

And you're so proud of your IT skills eh? The fact that you have your own 'server' makes you ohsem? Tell me, is VB really relevant in today's world anymore?

Are you on VB.Net or still stuck in the stone-age with VB6 or worse, VB in itself? Don't think you're the only IT expert in the world lar, budak macam kau nie aku interview hari-hari lar woi.

So please, give me that website of yours. I can know a lot from a website and webpage. I can know who you are, where you're logging in from, what form of mode you're logging into via SSL or tunneling.

I can know who's paying for the website/server and where it is hosted. I can know how much bandwidth that you've utilized and such.

I can know because I've got a host of people like you in my team and infact, some of the commentors here are pretty good at it too.

So yeah, while Cek Chun might not have a clue on the details behind that server of yours, I do.

Just give it to us lar. Those without technical skills can read the words and figures on it while people like me can get my coders to dig up the info on that server you're so proud of.

ko ni zaman biler..berapa biji pc dah ko hack? kalo takat deface tak yah la..

kalo ko nak masuk website dia ko kene jadi ahli. ko paham tak bahasa melayu? kan aku suh pm aku kat fb. bagi nama dan number tel. pastu ko boleh masuk la website tu. apa sangkut paut ngan vb nyer? ko ni budak2 la..

Neotoxin said...

website yg ni ke http://ereloads.blogspot.com/

DHackerz said...

raptorarena said...

makanan dalam website ada tulis emngandungi daging rusa yang tak halal..siap ada fan club utk pemakan yang tegar..

"buat apa tgk website..nak tahu join..rasa sendiri.."

even dalam website ada tulis mengandungi daging tidak halal..

u get what i mean..?

at 1st..i believe that u hav ur idea that might ok..bu now..im starting to believe that u r MLM scammers whatever ur products is..

n not because aidid told so..but because u dont have all the facts that makes me believe u r on the right path..


sbb website itu secure ko paham tak.. ia system macam system bank. bukan bleh masuk2 suka hati ko jew. selagi ko tak register dia tak akan bg links website kat ko..kalau bagi pown ko dapat buat apa? x boleh aksess

It Just Me..... said...

OMG......

Pathetic....

DHackerz said...

http://voucherclub.atnetwork.biz/

apa yg ko bleh buat? ko nak eksess pon tak boleh? kalau ko register baru ko boleh aksess.dan baru ko akan nampak. baru senang nak bagitahu. cakap macam ni bukan nya ko paham.

Aidid Mu'addib said...

Spin jgn tak spin...
Pengamal MLM semua macam tu boy.
Penyakit berjangkit tu... HAHAHAHA HIK!

hyelbaine said...

Where did I say I wanted to deface your website? Itu semua keje budak2 jer, mcm main DDoS.

I asked for the website to view it, is that difficult? We just want to read the marketing plan. We want to see the facts because we're tired of your spin,

Just give lar, susah sangat ker?

Aidid Mu'addib said...

This one?
http://www.atnetwork.biz/node
Kalau sembunyi2 tu, besa la... apa lagik?

DHackerz said...

hyelbaine said...

Where did I say I wanted to deface your website? Itu semua keje budak2 jer, mcm main DDoS.

I asked for the website to view it, is that difficult? We just want to read the marketing plan. We want to see the facts because we're tired of your spin,

Just give lar, susah sangat ker?


sapa yg buat susah? kamu atau saya?
utk tgk website tu dgn lebih terperinci kamu kene register.
kalau tgk kat luar. apa yg kamu nampak? x ada apa2. kamu kene register baru boleh nampak segalanya. register percuma. apa kamu takut? bukan suruh jual ke hapa lagi? register masuk tengok sendiri. baru bleh complain.ni ko tgk dari luaran dah ko nak nilai. org suruh masuk ko tak nak.mcm a2 alasan ko bagi. cuba masuk dulu.berani kerana benar.jgn jd budak2 mcm aidid. masuk dan tgk. kalo ko rasa ia system piramid bg tahu aku. aku leh delete ko nyer account. apa susah. x ada susah kan.nak check..checking betul2. jgn main hentam kerapu.kalau ko tak berani nak join jgn ko ckp ko tahu system dia mcm mana.bukan kene bayar kalau jd ahli.

DHackerz said...

Aidid Mu'addib said...

This one?
http://www.atnetwork.biz/node
Kalau sembunyi2 tu, besa la... apa lagik?


jgn ko layan si aidid ni.. dia tahu ap tg system.. dia ingat semua system sama. nak tahu register baru complain.

DHackerz said...

I asked for the website to view it, is that difficult? We just want to read the marketing plan. We want to see the facts because we're tired of your spin,

apa marketing2 plan? ko ingat ni system marketing ke? pergi jual kat org merata2.. perghhh..

ini system org cari kita la.. bukan kita cari org. ko buka kedai runcit, takkan ko nak bawa semua brg runcit ko pergi bg kat org suh beli... apa da.. duduk kat kedai sudah la.. org dtg kedai " abg celcom RM5.00" ko pun suruh dia tulis num tel. ko pon taip2 mesg ..hantar... x sampai 10 saat tooot..toootttttttt tepon dia bunyi. "you have been succesfully top up rm5.00." itu je. yg tukang jual duk releks shj. modal x sampai rm5.00. nak buat apa marketing plan nyer.. korunks masih blom paham system aku. tak de sangkut paut dgn marketing.jgn ambil apa yg aidid cakap..dia suka ambil spekulasi. dah x bleh pakai da.. expired..kene cari org lain yg lebih berwibawa utk meneruskan perjuanagan anti MLM & Piramid.

raptorarena said...

mr hackerz..

u OWN this ATNetwork..?

FI3 said...

oooo pasal prepaid je, takleh la nak joinT pasal aku guna postpaid, hmmm layan je lah,.... pada DHackerz sila kemukakan bukti lagi ek agar diorg ni dpt pencerahan ttg maklumat yg ingin disampaikan oleh anda.....eden tak leh nak joinT pasal den guna POSTPAID.... (uiks capslock, tak pepasal tuan tanah kedaung kang label kan den pulak) adiossss

! Sam Posmen ! said...

lagi di layan DHackerz ni, lagi menjadi-jadi 'fakta' yang di keluarkan #moronmelayu

word verification : oduck. oh! duck

hyelbaine said...

Ok, I've got the picture now. DHackerz's VoucherClub is actually a software used by him that is provided by an Indonesian company called ATNetwork.

Please do not laugh at ATNetwork's English on its websites, try not too ok ;)

So now we have the supplier of the software and the 'owner' in DHackerz.

Now that we have that established, let's see if DHackerz may share with us if:

1. How does his 'business' provide retail discounts when he is not attached as a reseller of the mobile companies? How does one attain the 'discount' by not registering with the telco?

2. Say that I join up (highly unlikely as I'm on postpaid), If I top-up, DHackerz gets his 'profit', is that correct? So by some freak of nature I 'sell' the same thing to Aidid and he signups and tops-up, do you get anything DHackerz? And if his 8 daughters all sign-up too, do I get a share of his 'profits' and you too?

3. If I sign-up and do nothing, what happens to my membership? If I don't top up at all for the entire time, does it render my membership void. If this is so, what conditions must I meet so I don't void my 'membership'

Let's start with that, 3 simple questions. Not so hard eh?

raptorarena said...

mr hackerz..

could u differentiate between ATNetwork and that TuneTalk ToneExcel..?

as far as im concern..ATNetwork provides that top up services..but this TuneTalk..having access to ATNetwork..and does MLM for it..

same like takakful ikhlas and MXM..

is that so..? any comment..?

Abu Huzaifah said...

nampak benor niponye Dhackerz ni...



wv=exper(expert?)

raptorarena said...

i would like to ask question..but let this guy answer to mr hyelbaine 1st..hehehe..

Rose said...

Ish, teruknya korg nie...

Go Dhackerz go! Jawab soklan Hyelbaine tu. Dia tak tau sapa Dhackerz. Korang tahu tak, kalau nama ada word hacker with a z, tu maknanya skill IT hebat di alam maya. So, go, Hackerz, you can do it! Believe!!!

FI3 said...

Rose; waaa skill it hebat di alam maya ek. he he he.....
kalu aku tau budak ni duk area mana n then cabut fuselink or fuse carrier kat feeder pillar tnb or substesyen, gerenti hilanglah kehebatan die di alam maya tu

Rose said...

F13,
Eh, tak nampak ke ada huruf z kat belakang nama Hackerz tu? Tu la tanda2 kehebatan..Buang fuse pun, dia boleh buat link sendirik, wa cakap lu...

hyelbaine said...

Errkk..hhmm...no response to my simple 3 questions DHackerz? Please don't tell me you expect me to translate that for you.

I think a lot of people are looking forward to your response to my three simple questions.

Can't be THAT difficult right?

FI3 said...

maksud den, fuse carrier n fuselink tu gunenye utk supplykan eletrik ke rumah korg, kalu aku cabut salah satu rumah/tmpt korg takde bekalan letrik daaa....
sehandal mana pun kat alam maya kalu bekalan letrik takde nak buat camne ek?????? he he

Rose said...

F13 tak faham irony la..

cek chun said...

Amboi hackerzzzzz...
Mentang-mentangla nama ai takde hacker,
Makna kata ai tak reti tengok website la yer.
Iskk u ni..tak baik tau cakap ai macam tu. Noti la u ni..

Dari tadi dok mintak website tu sebab nak tengokla peluang berniaga.
Kena la ambik hadam dulu cara-cara, baru boleh nak jadi ahli.
Apa salahnya share kat sini. Kalau-kalau abg ai tu salah,
Boleh gak ai kutuk2 dia balik...uitt!!

FI3 said...

hah tak paham, ish2 ni yg susah nak terangkan ni, kalu bekalan letrik dah takde die bule ke lg megah dgn kehandalan di alam maya die tu, kalu takat pakai bateri berapa lama sngt la bole tahan pun, zaman skrg ni kite bergantung sngt pada bekalan letrik utk kehidupan seharian, kalau aku kacau je gerenti tak tentu arah la korg nak marah kat tnb wa ka ka (ish tak baik tul den ni ado niat jahat plak)

wv; ountell (ontah apo kenamo eh)

Rose said...

F13,
Nama kalau ada huruf z, hebat di alam maya. Di tambah plak ngan ada huruf D, tu memang dah tak yah pakai karen tau...

p/s adakah aku di anggap trollz? (ada huruf z tu, jgn memain)

Mudahbots said...

baine,

aku dah dapat acces ke dalam website tue... bukan ader aper pun.. mung nak password dgn username? bg email mu, nanti aku email..

Mudahbots said...

x bleh tahan.. no ekor 4d pun ader? ker aku salah website..

raptorarena said...

i still confuse..

this hacker with Z guy (hehe..) represents ATNetwork or TuneTalkToneExcel?

he never talk about his business plan nor denying the point inside http://www.bisnesprepaid.com/default.asp website..

still curious what is the point of his arguments..

cek chun said...

He don't get it la rose
Kehkehkeh

emil-emilda said...

tuan tanah tumpang lalu...

en(kalau layak berencik laa) hackers cakap....
apa marketing2 plan? ko ingat ni system marketing ke? pergi jual kat org merata2.. perghhh..

ini system org cari kita la.. bukan kita cari org. ko buka kedai runcit, takkan ko nak bawa semua brg runcit ko pergi bg kat org suh beli... apa da.. duduk kat kedai sudah la.. org dtg kedai " abg celcom RM5.00" ko pun suruh dia tulis num tel. ko pon taip2 mesg ..hantar... x sampai 10 saat tooot..toootttttttt tepon dia bunyi. "you have been succesfully top up rm5.00." itu je. yg tukang jual duk releks shj. modal x sampai rm5.00. nak buat apa marketing plan nyer.. korunks masih blom paham system aku. tak de sangkut paut dgn marketing.jgn ambil apa yg aidid cakap..dia suka ambil spekulasi. dah x bleh pakai da.. expired..kene cari org lain yg lebih berwibawa utk meneruskan perjuanagan anti MLM & Piramid


chop...chop....
saya ni bukan biz/marketing graduate...tapi apa yg saya paham, marketing plan bukan bermaksud g cari orang...marketing plan adalah perancangan bagaimana sesuatu produk akan dipasarkan...tak kira laa nak bukak kedai duk kat kedai tunggu customer dtg beli top up ker...nak pasang signboard besar2 ker...letak maskot kat depan kedai ker...tu semua bukan marketing plan ker???

tak semestinya bila nak pegi jual merata-rata (pinjam ayat eh hackers) tu yg kena ada marketing plan kan???

that is what i understood...as i've mentioned before, i'm not biz/marketing graduate..but that is what i understood...

and i think that is what most of us were asking for...how the product being marketed..what is the plan...

any opinion....

Mudahbots said...

website yg dia bagi konon2 nak kena register tue pun aku dah masuk... hehehe... tapi aku pun x paham ape motif dia bagi website tue.. malas nak pikir..

hyelbaine said...

@Mudahbots,

Actually I'm not interested because for all of DHackerz claim for the site to be secure, it doesn't even have basic HTTPS, what more SSL.

I'm still waiting for DHackerz to answer my 3 simple and basic questions. All 3 can be answered with either Yes or No.

My boys managed to get a few screenshots of how the system looks like after login, nothing fancy. In fact, my boys even found a report printed by the following:

Terminal ID FA100328001
MsISDN 0145136939
Desc **Faiz - Master Deposit Acc

I'm not sure if DHackerz is this guy or not. All I want and also other people here want are for him to answer my simple Yes/No questions.

Tapi if kau nak kasi, boleh passing kat bixantine[at]gsurat[dot]com

emil-emilda said...

aiseyyyy....

sy type tak letak pun D and z tu....
hilang laa kehebatan IT yg dibangga kan tu...

Mudahbots said...

baine,

dah anto.. hahahaha..

secure aper, aku masuk pakai uncle google ajer.. cam haram secure..

x yah register pun dgn dia.. hahaha..

DHackerz said...

x de la benda ni salah paham sebenarnya.. aku dtg minta pendapat dan teguran..mana tahu kalau betul system aku itu mlm or piramid, aku akan ubah.sabab aku anti mlm & piramid.tapi yg aku duk sedih , tak usul betul2 duk sumpah maki haku..pastu kat atas tu.. tu skim apa? aku bukan system itu. aku nyer mana ada jual ereload.ko tak guna pon tak kisah. duit dep ko tak luak.tak ada wajib ko guna sebulan rm30.00 tak wajib.itu aku punya system.ko nak topup ko topup la, apa ssh..bg kesenangan utk kamu.x perlu nak keluar kekedai.ko nak guna ke tidak itu hak engkau.

and motif utama..minta pendapat..
kalau confirm me nyer system piramid or MLM,so gtau kita org balik..supaya dapat di ubah. itu motif utama.bukan nak dengar korunk sumpah maki suka hati korunk je.

Rose said...

@Chun,
Tu la psl..

@F13
Sorry bro, ai perli nama DHackerz. Tu la irony nya (opposite of what we say). Tak sangka u ingat ai trollz.

p/s seronot gak jadik trollz skali skala..

hyelbaine said...

@DHackerz,

Conveniently ignoring my simple, basic, 3 Yes/No questions now are we?

A lot of people are waiting for either 3 Yes or 3 No's....

Come on, can't be that hard...

DHackerz said...

raptorarena said...

i still confuse..

this hacker with Z guy (hehe..) represents ATNetwork or TuneTalkToneExcel?

he never talk about his business plan nor denying the point inside http://www.bisnesprepaid.com/default.asp website..

still curious what is the point of his arguments..
April 7, 2011 3:27 PM


no ini tak sangkut paut ngan tune talk tone excel..addib tu yg tak faham...aku tak ckp pon tg tune talk itu. yg dia pergi cari yg tu pesal.

dan ini tak ada bisness plan. ini jual prepaid.

sebab tu kene paham soalan..

DHackerz said...

Mudahbots said...

website yg dia bagi konon2 nak kena register tue pun aku dah masuk... hehehe... tapi aku pun x paham ape motif dia bagi website tue.. malas nak pikir..


sbb tu aku cakap..kalo tak faham ssh..ko masuk ko tgk besi...tak tau apa nak buat.sbb tu kalo ko register baru boleh ajar ko apa yg perlu ko tahu.ok ko ckp ko dah masuk,bg user id ko..
bagi password ko

ko buka dan aku buka acc yg sama, so aku bgtahu ko apa sebenarnya..

boleh.. bila ko paham..bleh la ko terang kat addib, so aku mahu feedback..kalo system tu ko rasa MLM or piramid, bagitahu kat mana, supaya bleh adjust. paham?sebab korunk ckp korung tahu system MLM dan piramid.

DHackerz said...

hyelbaine said...

@Mudahbots,

Actually I'm not interested because for all of DHackerz claim for the site to be secure, it doesn't even have basic HTTPS, what more SSL.

I'm still waiting for DHackerz to answer my 3 simple and basic questions. All 3 can be answered with either Yes or No.

My boys managed to get a few screenshots of how the system looks like after login, nothing fancy. In fact, my boys even found a report printed by the following:

Terminal ID FA100328001
MsISDN 0145136939
Desc **Faiz - Master Deposit Acc

I'm not sure if DHackerz is this guy or not. All I want and also other people here want are for him to answer my simple Yes/No questions.

Tapi if kau nak kasi, boleh passing kat bixantine[at]gsurat[dot]com


the answer is NO

nescaholic said...

jual beli tp xde biz plan.. pecite ni bro??

Mudahbots said...

Dhackerz,

hehehehe... ape nama bisnes ko nie.. aku takut salah website laa..

ker bisnes ko x der nama??

naper ko nak user id dgn password lak..

P&C tue..

RudyShahrin said...

Blogger DHackerz said...

bagi num reg kedai dia kat aku cukup..nanti aku bgitau x boss aku kat celcom headquaters, nak tgk dia mengaku tak dia ada supplier lain selain dari celcom. itu undang2 telco. setiap kedai hanya ada 1 telco shj. kalau celcom..ianya celcom.., maxis..hanya maxis.. digi hanya dg.. topup mmg ko bleh jual. tapi direct hanya 1 shj.ko tgk la mana 2 kedai tambi ada tulis ka maxis ,celcom,digi atas satu signboard?


and RudyShahrin akan jawab mcm nih..

ko nih bute huruf ker? ker tak reti baca? tak tau la hackers zaman sekarang tak suka bace, hanya baca coding n script jer..kan aku dah cakap, adik aku takde kedai bengong..yang ko gi spin pasal adik aku pesal?aku cakap lain, ko gi pusing tempat lain watper?

aku cakap pasal sistem ko bengong, memula ko cakap ko anti-MLM, tapi ko sendiri wat MLM style punyer biz...

comprende?

so skrang nih bukan kes salah paham, kes skrang jadi kes orang yang tanak paham..kalau betul ko mintak pendapat, mintak teguran..mmg boleh...tapi bila dah jadi "sudah terang lagi bersuluh" pastuh buat perangai kerek, mmg sah2 la kene maki kat sini...


mcm yang bro aidid selalu cakap, u dont like it here, get the f**k outta here...

hyelbaine said...

@DHackerz,

Hello friend, No is for which question. No to answer that the ID I shared belong or my earlier 3 questions?

Do you need help with the questions again? Here, aku yg buta IT (tak macam kau kan) kopipes utk kau yg terrer IT tahap DEWA.

1. How does his 'business' provide retail discounts when he is not attached as a reseller of the mobile companies? How does one attain the 'discount' by not registering with the telco?

2. Say that I join up (highly unlikely as I'm on postpaid), If I top-up, DHackerz gets his 'profit', is that correct? So by some freak of nature I 'sell' the same thing to Aidid and he signups and tops-up, do you get anything DHackerz? And if his 8 daughters all sign-up too, do I get a share of his 'profits' and you too?

3. If I sign-up and do nothing, what happens to my membership? If I don't top up at all for the entire time, does it render my membership void. If this is so, what conditions must I meet so I don't void my 'membership'

So, your NO was for which one again? Just to make sure no 'salah faham' right? I'm pretty sure the 1st question can't be answered with a Yes/No only while the following 2 can.

Mudahbots said...

DHackerz said...
http://voucherclub.atnetwork.biz/

apa yg ko bleh buat? ko nak eksess pon tak boleh? kalau ko register baru ko boleh aksess.dan baru ko akan nampak. baru senang nak bagitahu. cakap macam ni bukan nya ko paham.


der, apsal ada 4D magnum kat website tue eh... cuba terangkan skit...

DHackerz said...

Mudahbots said...

Dhackerz,

hehehehe... ape nama bisnes ko nie.. aku takut salah website laa..

ker bisnes ko x der nama??

naper ko nak user id dgn password lak..

P&C tue..

-------------------

benda ni 1 malaysia pakai tau.. 1 web tu je ko register je kat web tu sbb ini direct telco.ko masuk dlm tu ko create 1 account, aku ajar step by step.. pakai account yg ko dapat tu tak apa. semua link ke AT Network.AT Network ni main server utk server reloads, yg jual reloads direct dari telco.

cek chun said...

Encik hackers
Sebab itu la ai dan mereka2 ni mintak website u.
Kami pun tak pecaya cakap abg tu bulat-bulat.
Jadi nak siasat la. Teringin lama ni nak jdi macam CSI grissom.

Mana de ai maki-maki. Ai pun nak belajaq juga. Kalau u nak tau MLM ke idak, u kena la jawab soalan mereka2 ni. Simple je kan.
Mana tau abg ai tu silap, boleh suruh wife dia babap sikit.

Santo said...

dhackerz..kalau nak berniaga tu biarlah telus..show us you marketing plan. simple. jgn gebang2. buat satu website yang tunjukkan plan pemasaran ko. kalau x de website pun, tunjukkan pamplet2 plan pemasaran. bukan susah nak buat pun.

DHackerz said...

Mudahbots said...

DHackerz said...
http://voucherclub.atnetwork.biz/

apa yg ko bleh buat? ko nak eksess pon tak boleh? kalau ko register baru ko boleh aksess.dan baru ko akan nampak. baru senang nak bagitahu. cakap macam ni bukan nya ko paham.

der, apsal ada 4D magnum kat website tue eh... cuba terangkan skit...

-------------------

memang ada pon.. tapi atas diri masing2, sbb cina pon ada pakai.. susah nak cakap atas nawaitu org la..

ok ko da nampak dia nyer interface...

lepas 4D ada Check | PIN | Bal.&Price <--- click bal& prize

Mudahbots said...

Dhazkerz

cuba jawap soalan hyelbaine dulu..

apsal ko x mo jawap soalan dia...

wv: unpok (hempok @ un pork)

hehehehe

DHackerz said...

Santo said...

dhackerz..kalau nak berniaga tu biarlah telus..show us you marketing plan. simple. jgn gebang2. buat satu website yang tunjukkan plan pemasaran ko. kalau x de website pun, tunjukkan pamplet2 plan pemasaran. bukan susah nak buat pun.


--------------------

kemudian..
motif utama, bukan nak cari ahli aku buka topic ini.aku nak mengenal pasti adakah system yg aku guna ini tergolong dlm MLM atau piramid. itu motif utama aku..sekiranya jawapan mereka " YA " aku nak tahu dekat man..so aku boleh ubah supaya tak jadi MLM or piramid. << itu motif utama aku usul perkara ini. tapi korunk masuk sumpah maki haku, tapi kalo x bleh bantu baik diam. wat apa aku minta pendapat dari korunk kalau aku nak kene sumpah maki?

DHackerz said...

Mudahbots said...

Dhazkerz

cuba jawap soalan hyelbaine dulu..

apsal ko x mo jawap soalan dia...

wv: unpok (hempok @ un pork)

hehehehe
April 7, 2011 4:13 PM

----------------------
soalan apa itu?

tg website kew?

rasa dah jawab atas tu..

semua dr itu..ia ada satu website shj utk 1 malaysia.

Panji said...

aku nak beli topup Zahari? ko dah buat dah janji ada komisyen pastu ko nak ubah? tanya pendapat ke?

w.v: ductions (duct tape in the stesen)..baru la ku paham..hehe

Mudahbots said...

Baik Dhackerz...

Boleh tak ko bg link promosi @ sistem pemasaran bisnes encik.. so, kita boleh tengok dan bg komen sama2..

okay..

raptorarena said...

dia akan YA kepada yakult!

eh..sori2..

dia akan YA kepada MLM seperti yang pernah kita bincangkan sebelum ni..u as A..introduce B..then B introduce C tapi tak pasal2 u pulak dapat komisyen daripada perniagaan yang dijalankan C..

so jadik camtu tak..?

either than that bro..u can answer mr hyelbaine questions..he will explain to u much more that u can chew for sure..

DHackerz said...

im waiting...
lepas click ballance and price dia akan bg code voucher dan harga..print screen tu paste kat sini.. so semua bleh nampak..
aku tak nak paste aku nyer nanti korunk cakap aku tipu apa.so kita base on itu shj. so aku akan terangkan ko apa itu semua.

dan sekiranya kalau korunk rasa ia MLM or Piramid, bg tahu kat aku balik..

Mudahbots said...

hyelbaine said...

1. How does his 'business' provide retail discounts when he is not attached as a reseller of the mobile companies? How does one attain the 'discount' by not registering with the telco?

2. Say that I join up (highly unlikely as I'm on postpaid), If I top-up, DHackerz gets his 'profit', is that correct? So by some freak of nature I 'sell' the same thing to Aidid and he signups and tops-up, do you get anything DHackerz? And if his 8 daughters all sign-up too, do I get a share of his 'profits' and you too?

3. If I sign-up and do nothing, what happens to my membership? If I don't top up at all for the entire time, does it render my membership void. If this is so, what conditions must I meet so I don't void my 'membership'


April 7, 2011 4:06 PM



soalan kat atas nie laa.. adoii

Santo said...

hackerz ckp: x de plan pemasaran sbb aku jual prepaid je.

-----------

if you tell me, beli kat aku top up rm10, tapi aku jual kt ko rm9.70 je. then i will need no marketing plan coz it straight fwd.

tapi bila ko ajak aku register jadi ahli, ade package A,B,C. I am definitely need to see how your business really is before i join it.

paham tak? paham tak? Paham tak?

hyelbaine said...

@Mudahbots,

Thank you for helping me to kopipes my earlier questions. Al-maklumlah, aku nie tak terrer IT like DHackerz.

@DHackerz,

Everyone here knows that the questions being referred to are those 3. So, what are you waiting for?

Do not disappoint everyone ya.

DHackerz said...

raptorarena said...

dia akan YA kepada yakult!

eh..sori2..

dia akan YA kepada MLM seperti yang pernah kita bincangkan sebelum ni..u as A..introduce B..then B introduce C tapi tak pasal2 u pulak dapat komisyen daripada perniagaan yang dijalankan C..

so jadik camtu tak..?

either than that bro..u can answer mr hyelbaine questions..he will explain to u much more that u can chew for sure..

------------------------
ada skype tak? senang on talk,
penat main taip2..

sebenarnya plan ni x ada mcm tu dkt saya la..dekat org lain mmg ada..sbb tu saya cakap yg saya punya sama level.. so jgn samakan server saya dengan server org lain. dia org nak buat cara tu kita org tak boleh larang sbb itu server dia org. dekat saya, saya yg set..supaya semua sama level.

Panji said...

jjnetworkofflinecontact.blogspot.com

http://ereloads.blogspot.com/

yang ni kan?

ana murid said...

Oi DHackerz,
korunk, korunk.. takleh ke tulis korang?.. 6 huruf gak.. kira gothic habis la tulis korunk tu?

Santo said...

hackerz..

i know u didn't try to make a sale here. u want our opinion on your system.

so my question is: how is it your system?

why i need to ask same question more than once? and, yes u did some explanation about your system but i am a dump person so i cannot understand it, that is why i am asking you to give us a better picture. kapish?

Mudahbots said...

hehehe.. sesama en. baine... klau x bagi, nanti ada org bagi alasan x tahu soalan mana pulak..

klau ko x terrer it, aku nie kira level buta it wehh...

DHackerz said...

Panji said...

jjnetworkofflinecontact.blogspot.com

http://ereloads.blogspot.com/

yang ni kan?
April 7, 2011 4:29 PM


yup kat situ kami bg cara nak topup, cth normal ahli yg duk jauh..dia org ada internet dia org boleh belajar cara2 nak topup dan code2 topup dekat sana.

korunk x de skype ke?

ttg package nanti sy terang kemudian..yg penting tgk dahulu system saya tu ada MLM or piramid ke?

Mudahbots said...

Santo...

aku setuju dgn mu.. aku pun x paham jugak.. hahahaha


wv: irabu (khamis la arini - mlm jumaat weii)

raptorarena said...

hahaha..skype takde ah..lagipun akan melambatkan komputer..jumud sikit teknologi ni..komputer buat main game je :P

anyway..u too talk about company..so then the merrier ur linkage is..the heftier u got..ek..?

means C D E..who pays RM20 per person to be an ahli..RM10 will go to ur company..and it means that u got Rm10 per head regardless any level they are in..

is it..?

hyelbaine said...

Hhhmm....would like to ask everyone else if they can read my comments. I'm just wondering if my 3 questions are displayed in invisible fonts because while DHackerz can seem to answer everyone else, not my question.

I'm pretty sure everyone can read my question, how come DHackerz cannot?

Santo said...

ya rabbi..ape punye website http://ereloads.blogspot.com/ nih? ni zaman 1990 ke? anyway, x jumpa la system ko kat ctu hackerz..cepat la kasi tunjuk, kate nak suruh org verify

vw: luisi (lu isi la sendiri)

DHackerz said...

system dia mcm nie
semua org..tak kira ahli,reseller,atau agent..
semua sama rate
C3% Mx2.5% D1.5% IT9%
then same level.
FLAT >> ------------------ << FLAT
x de level2.
x kira org lama or org baru
sama level semua org.

1) ahli << pendaftaran percuma : mereka selalu guna utk persendirian...

2) reseller << mereka guna utk jual, cth kedai2 runcit biasa.

3) agen << mereka jual : cth mcm kedai2 telepon

ahli = percuma
reseller = pendaftaran rm20 (* dapat share proffit syarikat x 0.002%) x dgan sale jualan dia
agen = pendaftaran RM50 (*dapat profit syarikat 0.0003*) x dgn sales jualan dia

jelas tak?

Santo said...

aku x de benda nak komen, tapi vw kat sini sungguh la lucah.

vw: gurit

Panji said...

tunjuk jangan tak tunjuk...kata tererz zahari dhackerz..

catho..(qadha puasa der..)

NarolCollection said...

http://ereloads.blogspot.com/

gile serabut pening ak @___@

dcrackerz jawab la 3 soalan hyelbaine tuh.. ke ko x reti bi @___@ ?

Mudahbots said...

sabo baine..

sesajer jer wat x nmpk tue..

emil-emilda said...

baine...
i can read your questions...actually has been waiting for the answer ever since it was voiced out...

kalau ada kucing dah bertanduk gamaknya

DHackerz said...

hyelbaine said...

Hhhmm....would like to ask everyone else if they can read my comments. I'm just wondering if my 3 questions are displayed in invisible fonts because while DHackerz can seem to answer everyone else, not my question.

I'm pretty sure everyone can read my question, how come DHackerz cannot?
April 7, 2011 4:39 PM


-----------------

sabar bro satu2..sbb bro tanya td rasa dah jawab..

tp kalo blom jawab tu paste la balik

Santo said...

1) ape beza agent dgn reseller? nampak mcm same

2)apa itu C, MX, D1 and IT?

Panji said...

C3% Mx2.5% D1.5% IT9%
apa tu?

hyelbaine said...

@DHackerz,

"tp kalo blom jawab tu paste la balik "

No you haven't answered and Yes everyone is waiting. I think this is the 4th time I'm kopipes the questions, 3 times by me and once by Mudahbots. I've lost count how many people have asked you to answer the questions.

1. How does his 'business' provide retail discounts when he is not attached as a reseller of the mobile companies? How does one attain the 'discount' by not registering with the telco?

2. Say that I join up (highly unlikely as I'm on postpaid), If I top-up, DHackerz gets his 'profit', is that correct? So by some freak of nature I 'sell' the same thing to Aidid and he signups and tops-up, do you get anything DHackerz? And if his 8 daughters all sign-up too, do I get a share of his 'profits' and you too?

3. If I sign-up and do nothing, what happens to my membership? If I don't top up at all for the entire time, does it render my membership void. If this is so, what conditions must I meet so I don't void my 'membership'

This the 5th time, everyone is hoping for an answer.

raptorarena said...

hmm..

mr hacker with Z,

i think u should answer mr hyelbaine questions..if u answer it..might be u can know either ur system is MLM or not..

wv : first (FIRST normal word in WV..hoho..)

DHackerz said...

Santo said...

1) ape beza agent dgn reseller? nampak mcm same

2)apa itu C, MX, D1 and IT?

-----------------

yup x ada beza..beza hanyalah rebet yg di beri oleh syarikat sebagai sagu hati kat dia org.

reseller = 0.0002%
agen = 0.0003%

itu shj.

2)apa itu C, MX, D1 and IT?

tu code topup
c= celcom
mx = maxis
DG = digi
IT = italk

c3% = harga belian dari server dapat discount 3% dari harga sebenar.

cth celcom 10 = harga belian rm9.70
harga jualan = harga pasaran rm 10.00

jadi ahli/reseller/agent akan dpt untung rm0.30 atas setiap prepaid celcom 10.

Mudahbots said...

Dhackerz,

member get members tue macam mana pulak?

tp, jwp soalan baine due kay..

cek chun said...

baine,
boleh tak u ubah soalan ke BM?
tak paham ler..

kat belog pun tulis macam nih --->*After finnish Register The Acounts , Sent your sms to 0148233548 by typing the "ONLINE REGISTRATION"

u get me or not baine?

DHackerz said...

1. How does his 'business' provide retail discounts when he is not attached as a reseller of the mobile companies? How does one attain the 'discount' by not registering with the telco?

selepas kamu register kamu akan nampak semua, siapa yg topup, kalau celcom,maxis,digi,italk..direct provider yg topup bukan kami.


2. Say that I join up (highly unlikely as I'm on postpaid), If I top-up, DHackerz gets his 'profit', is that correct? So by some freak of nature I 'sell' the same thing to Aidid and he signups and tops-up, do you get anything DHackerz? And if his 8 daughters all sign-up too, do I get a share of his 'profits' and you too?

bukan dari anda..tapi dari telco, dan keuntungan dari telco bayar dekat kita itu selepas -/+ semua..itu yg kita akan share dekat reseller dan agen.

kami kira ia saguhati kepada reseller dan agent.mengikut rate yang kami tetapkan.

cth: samad Agen, minah reseller bawah samad.

samad cuti x lakukan jualan sebulan.manakala minah reseller di bawah samad menjual dan sales bulanan beliau mencecah rm1000.00

so kami akan bayar minah bonus la.rm2.00 base on sales dia.
tapi samad x dapat 1 sen pon. sebab dia tak jual or berniaga.

dan sekiranya samad berniaga tetapi rm100 shj bulan itu . kami bagi bonus dia rm0.30 utk sales dia bulan itu.



3. If I sign-up and do nothing, what happens to my membership? If I don't top up at all for the entire time, does it render my membership void. If this is so, what conditions must I meet so I don't void my 'membership'

dekat saya FULL LIFE TIME MEMBERSHIP. cth anda jadi ahli..dep anda ada rm20.00.
so kalau anda tak aktif pon/tak berniaga selama 1 thn sekali pun. deposit tetap ada dekat situ rm20.00. dan cth tahun seterusnya anda baru guna, so itulah jumlah anda

Panji said...

sah lah enngelish dia ni pakai Googl Translate

wv:babses (BABI Obses)

cek chun said...

ooooooo paham dah.
now macam mudahbot tanya lak
member gets member tu macam mana lak

hackerz
check balik la website tu. ejaan dengan sentence structure tonggang langgang..

hyelbaine said...

@Cek Chun,

Hhhmm...do I really have to? Nie mcm nak kenakan aku jer, tau ler BM aku tak terrer. Ok lah, for the benefot of DHackerz, I translate my 3 simple and basic questions to Malay, ok?

Satu. Bagainama sesuatu perniagaan itu boleh mendapat diskaun daripada operator rangkaian mudah-alih sedangkan pihak tersebut tidak berdaftar dengan mana-mana operator rangkaian mudah.

Dua. Katakanlah saya masuk menjadi ahli (kebarangkalian yg amat rendah memandangkan saya menggunakan pasca-bayar), jika saya top up, DHackerz akan mendapat keuntungan, betul? Jadi kalau ditakdirkan pussy bertanduk dan saya berjaya meng-ahli-kan Aidid dan dia top-up, adakah DHackerz mendapat apa2? Dan jika kelapan-lapan anak Aidid juga menjadi ahli dan top up, adakah saya akan mendapat bahagian saya dan anda juga?

Tiga. Jika saya menjadi ahli dan tidak melakukan apa2, apakah terjadi pada keahlian saya. Jika saya tidak top up langsung, adakan ia akan membatalkan keahlian saya. Jika ya, apakah yang perlu dilakukan utk tidak membiarkan keahlian saya terbatal.

Hope I get an answer this time around.....

Aidid Mu'addib said...

Kalau drpd e-reloads punya website kuno tahun 1997 tu... http://ereloads.blogspot.com/, bendanya ada tulis "members get members" - meaning ada elemen pyramid-selling keewwwww teewwwww? Wadefak...?

Pehal butthurt sgt dol? Kat Koleksi semalam, bukan aku tak cakap I need more info... then when you give your info, it was a tad inadequate, and you DID NOT specify which scheme you were promoting - so, tanggungkan aje la belasahan aku bang. Kalau cakap macam org Melayu dari awal, kan senang? Ini cakap macam keling. Macam To.... Uik!

Sekarang dah berjela macam ni, baru la nak keluar info begitu-begini... in case you didn't notice, I'm this antiMLM-SP guy... and you came to my wall. Again... jgn nak marah macam ko tu anak kucing kena humban dalam longkang. Drpd info seciput yg ko bagi, aku dah komen seperti screen-cap di atas, bahawa deskripsi yg ko dah beri - ianya ada elemen pyramid-selling. That's all.

P/S: Anyway, I've been away for the last few hours... some old lady just passed away. Went to pay a visit. Mintak sedekahkan Al-Fatihah padanya (although she's stranger to you all... and me)... kalau sudi. Thanks... people.

DHackerz said...

Mudahbots said...

Dhackerz,

member get members tue macam mana pulak?

tp, jwp soalan baine due kay..
April 7, 2011 4:57 PM

member get member ini inisientif shj sbnar. cth la awak sudah register sbgai reseller. kemudian awak rasa bende ini bagus dan tak menipu, tentu awak nak ajak kakak/family awak join sama.kalau dia org masuk dibawah ahli biasa ia nya free.. so x ada caj. cth makcik awak nak berniaga,so dia jd sbgai reseller.. supaya dia akan dpt imbuhan juga. pendaftaran harga = rm20, tetapi anda sudah menjadi ahli.jadi harga dia rm10 shj. rm10 ringgit lagi itu sebenarnya terpulang pada anda sendiri.nak amik atau tak mahu.kami tak paksa.tapi kalau anda amik kami pulangkan kepada anda,sebagai wang upah mengajar makcik anda.ia terpulang pada anda.yg rm 10 kami ambil adalah kos hendak register dibawah nama makcik anda.itu procedure telco.

ach van diel said...

Haiya..Its totally MLM dude. Whatever you try to spin. Most common MLMs consist these words in their explainations;

1) 'cari ahli baru'

2) 'Minah diBAWAH anda'

kenapa tak paham-paham lagi?

cek chun said...

thanks baine
lama sungguh hg translate yer.. hehehehe
mana ada nak pekena aihh. kesian tengok mamat nya. tak paham pun apa yang hg tanya tadi tu.
tu yang merata dia pi tu..

alfatihah untuk makcik

hackerz again,
kiranya kalau dapat member lagi, dapatlah sepuluh hengget yer.

muna said...

mintak maaf tumpang menyampuk, aku pun rasa dhackerz ni tak faham soalan baine tu. pehtu dia belum menuntut ilmu ngan well camne nak guna google translator. takpun dia guna tapi tetapp tak faham.

mmm, nak rephrase balik soalan orang2 lain kat atas ni untuk dhackerz:

untuk reseller register rm20 and agent rm50, duit rm10 and rm40 tu (tambahan kepada rm10 registration pada syarikat) sapa yang dapat?

sekian terima kasih

wv: lakybusl (hoh? laki busy?)

raptorarena said...

inisientif..

initiative or incentive..? keLaLar la u ni mr hacker with Z..macam salima AF..hehehe..

there's spin and turn throughout this session..i think u need a better website plus gambarajah supaya tak menimbulkan kekeliruan lagi..

DHackerz said...

ado kan dah jawab..

Satu. Bagainama sesuatu perniagaan itu boleh mendapat diskaun daripada operator rangkaian mudah-alih sedangkan pihak tersebut tidak berdaftar dengan mana-mana operator rangkaian mudah.

berdaftar, kalau x berdaftar mcm mana telco nak topup awak.bende ini bukan baru la.pergi mana2 kedai runcit,7e,stesen minyak semua pakai e-reload. beza dia direct topup dan softpin itu sahaja.

Dua. Katakanlah saya masuk menjadi ahli (kebarangkalian yg amat rendah memandangkan saya menggunakan pasca-bayar), jika saya top up, DHackerz akan mendapat keuntungan, betul? Jadi kalau ditakdirkan pussy bertanduk dan saya berjaya meng-ahli-kan Aidid dan dia top-up, adakah DHackerz mendapat apa2? Dan jika kelapan-lapan anak Aidid juga menjadi ahli dan top up, adakah saya akan mendapat bahagian saya dan anda juga?

kan dah g contoh..

semua akan dapat bahagian masing2

kamu berniaga hak kamu.. tak kan nak bg kat org lain...
sama gak dengan anak2 aidi..itu hak dia org..kenapa dia nak bagi kat aidid plak.
saya dibayar oleh telco, itu bahagian saya, saya tak akan amik duit dari kamu pula. itu hak kamu.


Tiga. Jika saya menjadi ahli dan tidak melakukan apa2, apakah terjadi pada keahlian saya. Jika saya tidak top up langsung, adakan ia akan membatalkan keahlian saya. Jika ya, apakah yang perlu dilakukan utk tidak membiarkan keahlian saya terbatal.

kan dah bgtahu keahlian seumur hidup. tak kira kamu tak topup bertahun2 pon selagi kamu hidup, itu hak kamu. cth lagi 2 thn kamu tak topup, kemudia kamu mesg beritahu kamu nak tukar number, bagi detail kamu, mana dgn betul..dan num tel lama dengan betul..kami tukar kepada number baru.dia org tak akan batal keahlian selagi ahli itu sendiri yg menyatakan bahawa dia nak keluar.mana tahu ada server yg lagi bagus, itu hak anda bukan hak kami.

hyelbaine said...

"selepas kamu register kamu akan nampak semua, siapa yg topup, kalau celcom,maxis,digi,italk..direct provider yg topup bukan kami."

Stop spinning lar and answer the simple question. Telco's will only give discounts to resellers who buy in bulk, resigered one at that. I've seen inside your 'secure' website of yours. How does being able to see who tops-up justify the discount. Do you understand the question or not?

"bukan dari anda..tapi dari telco, dan keuntungan dari telco bayar dekat kita itu selepas -/+ semua..itu yg kita akan share dekat reseller dan agen."

How can you do business by just "selepas -/+ semua, itu yang kita share dgn reseller"? Where's the transperancy in doing business. What's stopping you from claiming you didn't get paid from the telco but when in actual fact you did and pay pittance to your resellers?

"kami kira ia saguhati kepada reseller dan agent.mengikut rate yang kami tetapkan."

Hello friend, what rate are you talking about? You mean it changes from time to time? Depending on what? Sales, members? Come on, in muaamalat there cannot be any hidden or uncertainty in any transaction. It's what seperates muaamalat from conventional economics. Everything must be clear.

You wanted an honest assessment and there you go. I'm just dissapointed that you cant answer simple questions straight after much waiting. To be honest, I can't be bothered to know if and when you answer the other questions here, like the member get member thingy.

Dzul said...

Mak aih. Nak check biz plan kt website kena rgister dulu. Tamo ler. Register tanpa tau apemenda isi. Mcm sign contract without bc d fine prints. Silap silap leh ilang duit.

P/s: ulang bnda sama je. Adoi. Dah jd siratkhabar metrosbalikkampung. Jwb je soklan baine tu.

DHackerz said...

Aidid Mu'addib said...

Kalau drpd e-reloads punya website kuno tahun 1997 tu... http://ereloads.blogspot.com/, bendanya ada tulis "members get members" - meaning ada elemen pyramid-selling keewwwww teewwwww? Wadefak...?

Pehal butthurt sgt dol? Kat Koleksi semalam, bukan aku tak cakap I need more info... then when you give your info, it was a tad inadequate, and you DID NOT specify which scheme you were promoting - so, tanggungkan aje la belasahan aku bang. Kalau cakap macam org Melayu dari awal, kan senang? Ini cakap macam keling. Macam To.... Uik!

Sekarang dah berjela macam ni, baru la nak keluar info begitu-begini... in case you didn't notice, I'm this antiMLM-SP guy... and you came to my wall. Again... jgn nak marah macam ko tu anak kucing kena humban dalam longkang. Drpd info seciput yg ko bagi, aku dah komen seperti screen-cap di atas, bahawa deskripsi yg ko dah beri - ianya ada elemen pyramid-selling. That's all.

P/S: Anyway, I've been away for the last few hours... some old lady just passed away. Went to pay a visit. Mintak sedekahkan Al-Fatihah padanya (although she's stranger to you all... and me)... kalau sudi. Thanks... people.


----------------------------

aidid.... aku tak marah ko , tapi ko bg aku fuck dulu aidid. pastu ko post kat blogs ko and ko kata apa kat aku. ko mintak info aku bagi..then silent, ko tak jawab..mcm aku sorg2 je.sbb aku perlukan penjelasan,tiba2 pagi tadi aku buka ko dah prap2.. mcm2. aku minta pendapat ko aidid. pas tu semua anak2 buah ko duk keluar maki hamun kat haku. siapa x naik angin aidid.yg ko samakan aku dengan server lain la apa la.. tak nak terima apa aku ckp la.

aku just need answer..
kalo korunk rasa owh bende tu system MLM or piramid, so dkt man..owh member get member, so aku just disable member get member. that is what i wants.

cek chun said...

macam aidid kata la. awai-awai lagi info hackerz dah mengkonpiuskan orang. hang dok pi cerita kat wall dia, ayat ala-ala rekrut MLM. memang la kena bantai kaw-kaw punya.

kat belog ni pulak, bila orang kondem, hang dah sesak napas. depa ni tanya sebab nak tolong hang. punya la pusing kona baring semua cukup, baru nak bagi website. padan la kena maki seranah pun. penat orang nunggu nya.

mai sini nak habaq sikit lagi. kat sini, cakap tak boleh kona-kona. kalau tak paham soalan, sila tanya. kalau tak paham BI, boleh guna BM. semua yang ada sini pun majoritinya nak belajaq. cari ilmu macam hang la jugak.

cuba kalau tadi hang cepat-cepat kasi url, tak ke dah boleh bagi jawapan pada persoalan hang tu. bila tengok website, orang dah boleh kaji. bukan harap cakap pumpangpumpang. pastu bila kena maki. baru nak sedih. tak rock la dear. salah hang jugak. datang dengan info ala-ala MLM.

ok last nih, tolong yer dik. hang pi la repair sikit BI dalam belog tu. ehh... bukan sikit, banyakk...

*thanks to be with us
*Nobody will gave you like we give you
*This Tutorial will teach you how to activated the phone
*For Celcom and Maxis its can be reloads as lowest RM3

tak larat kopipes dah. apa-apa pun dalam proses belajar, jadikan kritikan tu motivasi.

Aidid Mu'addib said...

Oi dol...
When I say, "Dear anak jepun---> YOU'RE FUCKED MAN!"
Ko tak faham istilah ini ke dik? Aiyayaya amma... HAHAHA!
Itu sebab ghopenye matrempit ni melenting...
Come on... can someone please explain to this guy what the above term means? Did I "fuck" him... or did I curse at him?
HAHAHAHAHA..... baru aku faham.... kehkehkeh!

DHackerz said...

mmm, nak rephrase balik soalan orang2 lain kat atas ni untuk dhackerz:

untuk reseller register rm20 and agent rm50, duit rm10 and rm40 tu (tambahan kepada rm10 registration pada syarikat) sapa yang dapat?

sekian terima kasih

wv: lakybusl (hoh? laki busy?)

rm 10
telco rm 10 kami
rm 10 telco nak activate acc
rm 10 kami utk syarikat,bayar bill ke,gaji pekerja,internet,api,sewa

agent rm50
telco tetap rm10
40 kami syarikat.
sbb tu share dia tinggi

rm0.00 << free masuk yg ni.anda pilih. kami ada tanggungan juga.


rasanya kami paling murah. sbb ada free registration.

DHackerz said...

tak apa kalau rasa ia seperti mlm or piramid bgtahu..so sya bleh ubah. itu yg saya mahu. bgtahu kat mana anda rasa sebulat suara bahawa ia mlm or piramid.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 391   Newer› Newest»