And so it is...

Friday, April 1, 2011

AlJannah Global Marketing - I'm On A Highway To Hell



I wondered many times before ... is it possible to write an entry in in Aididleaks in a minimalist fashion, and still get my readers to comprehend and understand fully the issue at hand? You all know how I always write long winding explanation in every entry, and although some like my writing style that way - they are numerous other readers who have an attention-span of a 5 year old hyperactive child... about 5 miliseconds thereabout. Of course, it depends on the person's mood too, ain't it? I sometimes do not want to read articles/books/whatever that are too long, especially if the topic doesn't interest me, or it has no implication on me. OK... too long, too long. 

Here's another pyramid-scheme selling ntah apakejadah. Musang berbulu pussy jugak barua-barua syarikat yang ini. Amalan skim piramid sesetengah Melayu fasiq@munafiq ni agaknya dah jadi darah-daging, susah nak tinggalkan kut. Memang tak abis-abis la orang Melayu species sebegini asyik alpa mengamalkan ekonomi ajaran sesat dan sekor-sekor dah tak tahu jalan pulang dah, nampok gayanye le yeop, yong. Aterrr... hari-hari sebok bertungkus-lumus cari rezeki dengan cara mengencing sesama Melayu dan Islam. Rezeki halal what the hell boy? FFFAAAAAAAAAAAAAAAA....



Sertai Pakej Usahawan hanya RM130 sahaja...
Percuma Sekotak Kopi Mahkota Dewa 14 dalam 1.
Percuma Web untuk melihat perkembangan kumpulan anda.
Taja Orang 1 hingga 4 dapat RM50 seorang.
Taja Orang Ke 5 dan seterusnya dapat RM100 seorang.


Dalam kopi ni ada buah goji, buah pala, buah manggis meh? Seriously dol?

Kebaikan Produk:
1. Mengurangkan lenguh-lenguh sendi
2. Meneutralkan toksin dalam badan
3. Menguatkan sistem imunisasi badan
4. Melancarkan peredaran darah
5. Mengurangkan kolesterol & berat badan
6. Mencegah diabetis & kanser
7. Mengurangkan kadar gula dalam darah
8. Menambah tenaga kelakian
* Produk ini bukan ubat, tetapi sebagai makanan tambahan untuk kesihatan... wadefak?

Komentar Aidid Mu'addib:
Aku peminum kopi tegar gitu. Kalau la kopi jenama ni sedap dengan adanya campuran 14 buah-buahan dan ada pulak khasiat daripada bahan makanan semulajadi anugerah Allah kepada manusia seperti khasiat yang boleh didapati dalam mengkudu, pala, kayu manis, goji, manggis dan lain-lain tu... apa yang terencat akal sangat sampai nak pasarkan produk ni dengan kaedah skim piramid wahai CEO AJGlobal samdolpiang? Memang suka sungguh mengencing sesama Melayu/Islam dan jadi kaya-raya kemudian hari dengan duit rezeki haram-lahanat sebegini eh? Pehal tak jual aje kat superket di merata Malaysia ni dengan kaedah konvensional? Ini produk berkhasiat ni kan? What the fuck la korang AJGlobal neh?



Join RM130, dapat sekotak kopi percuma. Lepas tu setiap ahli berhak untuk head-hunting - 4 downline yang yang pertama dapat riba' RM50 sekor, dan yang kelima dan seterusnya dapat pulak riba' RM100 sekor-sekor. Hey! Ini dah kira MONEY GAME @ SKIM PIRAMID buta-buta dah ni, memandangkan kopi tu FOC. Haiya aiyo ma dey! Businessman Melayu cikai dungupiang yang datang daripada hutan belantara mana neh? Kat situ aje KPDNKK dah boleh saman, dan hakim kat mahkamah dah boleh humban CEO syarikat ni masuk jail 2 - 3 tahun dah tu. Ini nak buat business ke nak buat scam skim piramid bulat-bulat ni abang CEO dol? Ko suka masuk jail erk?

Tu diaaaaaaaaa! Skim piramid di dalam pemasaran AJGloba2u.com sudah diperincikan secara terang-terangan tanpa segan-silu lagi dah. Kepada sapa-sapa mangkok-hayon yang akan datang sini kemudian hari untuk try SPIN topik entry ni - yang akan berhujah bahawa Aidid Mu'addib ni adalah seorang yang dengki kepada orang Melayu yang nak berniaga... aku dah siapkan jawapan kat sini awal-awal lagik. Adik, plan pemasaran dalam kotak kat atas tu adalah satu plan pemasaran skim piramid adik oi! Duit riba' penajaan sampai 5 level ke bawah adalah dilarang dalam Islamic commerce kerana ianya adalah skim piramid yang menganiaya orang yang lambat join. Yang level 5 seramai 32,768 orang tu memerlukan seramai 262,144 orang dan seterusnya memerlukan 2.1 juta orang, dan seterusnya memerlukan 16.8 juta orang pulak, dan seterusnya... lagik dan lagik, untuk dapat untung yang sama yang dijanjikan seperti kat level 1 atau level 2 atau level 3... bla bla bla. Ini sistem piramid 1 cari 8 pulak tu... adeeeh deehh deehh! Kalau ada adik-adik yang tak faham jugak isu skim piramid klasikal sebegini, abang sarankan adik-adik semua bunuh diri dengan kadar yang segera dengan kaedah terjun daripada bangunan macam KB Mall gitu - tapi pastikan terjun bangunan tu kasi mati terus, dan jangan tunggu sampai pasukan bomba Kota Bharu menunggu dengan tilam kat atas jalanraya. Biar kasi SPLAAATTTTT! Terus mati katak.

Oh ya... AJGlobal2u ni ada lesen tak? Oh... ada laaa! Cuma, daripada plan pemasaran kat atas tu - ianya adalah plan pemasaran Multilevel Marketing tu (bukan skim piramid... kata mereka-mereka yang suka ngompol rezeki haram sebegini). You know, jenis sistem perniagaan yang mana kerajaan sekular negara Malaysia ni sentiasa luluskan untuk syarikat-syarikat lintah-darat MLM yang bersepah tu semua, walau pun akibat akhirnya rakyat marhaen Malaysia yang berbangsa Melayu tu jugak yang kena kencing dan seterusnya akan jadi sumber kekayaan CEO alkafirun omputeh, chayanunalip dan Melayu fasiq@munafiq tu semua. Yeay! Go go the secular government of Malaysia yeah! Demi meningkatkan dan menggalakkan lagi perkembangan industri dan entrepreneurship Bumiputra - luluskan aje semua permohonan syarikat MLM tu semua ye Dato' ye? Tak kesah yang apply tu semua adalah lanun, lintah-darat, cacing kerawit, musang berbulu pussy, AC Mangkok Hayon, CEO yang pernah ada rekod buat scam macam Hairul Nizam Hashim atau Hisham Lintah Bangi dan sapa-sapa sahaja - luluskan aje permohonan dia orang tu semua. Demi untuk mengembangkan lagi Bumiputra Entrepreneurship la katakan. Janji lebih ramai pengusaha Bumiputra dapat berkembang dalam bidang perkilangan dan perniagaan di Malaysia ni. MLM ke, skim piramid ke, scam ke... luluskan aje semua permohonan tu - yeah baby yeah!

Eh, dah sampai ke mana dah ni? Janji tadi nak buat entry minimal. Apa mesej aku dalam isu AlJannah Global Marketing ni? Syarikat MLM Bumiputra yang ini takde lesen AJL93 langsung. Meh kita ramai-ramai buat business yang haram akhirat, dan haram undang-undang dunia jugak. Kalau betul-betul nak buat palat dengan skim piramid mengencing sesama orang Melayu... meh la kita buat mungkar sungguh-sungguh gilabab beb. Janji pakcik kayo! Woohoohoo!

P/S: Takde ke pegawai-pegawai KPDNKK nak pegi buat lawatan ke Lot G2, Blok G, Kompleks Kilang SME BANK, No. 15, Jalan Tahana, Kawasan Perindustrian Tampoi, 81200 Johor Bahru, Johor... Tuan/Puan? Atau boleh aje telefon 07-2329177 atau fax 07-2379177 - tanyakan kat CEO AJGlobal tu, "Kabare wak? Waras?".

Cali ini olang:


>>>>>>>>>>>>>>     <<<<<<<<<<<<<<
 





117 comments:

minah_stapler said...

ehem...

mazlan said...

accooomm..

izma sofea soffean said...

wooohaaa..

alonthegreat said...

Terbaik..music apa tu bro..

Rose said...

Kopi 14 in 1? Arghhhhh...nak sakit jantung baca...

leLabu said...

tuan,

harap ramai-ramai dapat buat aduan kpd kpdnkk melalui e-aduan@kpdnkk.gov.my atau e-aduan.kpdnkk.gov.my

mungkin kpdnkk belum sedar akan hal ini.

gua dah emelkan satu copy ke e-aduan@kpdnkk.gov.my lg ramai yg buat aduan lagi terbukak mata mereka gamaknya.

leLabu said...

juga telah hantar komplen melalui eaduan.kpdnkk.gov.my no aduannya adalah 01103346.

ach van diel said...

The Cranberries - Promises.

Aidid aku nak Salvation dalam next entry boleh?

Panji said...

Fuyooo..ada konsert..
Menyokong pembongkaran yang menjahanamkan Melayu...

http://aniesandyou.blogspot.com said...

so bila ngantuk tahap gaban, pasni anda bleh pilih kopi dungu piang or layan video aidid..

minah_stapler said...

macam mana lagi lah nak educate dorang ni.

Melayuuu oooh melayuuu... why????

WV: autaling

cek chun said...

its the long winding road that make you hit at first place..
so bang, please don't singkat-singkat. kurang urmmmm. nanti dah tak rasa macam kopi tumbuk Baling, rasa macam kopi 140 in 1 ni plak..

joke dekat neraka tu paling tak bleh blah. aku nak klik LIKE sepuluh kali

AZAM said...

kopi lagi...tadak minuman lain ka...sirap ka..cendol ka..

Mr Freak said...

frankly we are quite addicted to your writing/makian/lawak.. can you write longer than this because i will refresh 10 times a day to make sure there is no new posting..

press 'like' to send this meset to aidid

Connieliscious said...

How many guitars do u have Aidid? prefer the tummy shot than the thighs..nice...i mean the way u played

kr555zal said...

salam..aku org bru kt sni...tima ksh kt tuan blog sbb wjudkn blog cmni.yg prtma di malaysia.rasanya ssuai dh utk msukkn nama tuan blog dlm malaysia book of records sbg org prtma yg buat blog ttg pembongkaran skim piramid...

btw,sebesar mna pn piramid yg dorg buat,xkn ada transformers yg dtg menyerang.hawhawhaw!

Stammofa said...

masih sabar menunggu entry pasal Stormreader dgn Herba Prima Al-Wahida.

Sicher said...

Gilababeng laa kopi RM140 siap buleh cegah kanser. buleh jadi hepatotoxic tu...tengok la banyak natural product disumbat ke dalam kopi tu. Nama pun tahap dewa, MAHKOTA DEWA tu

Memang pergi syurga terus lepas minum, sebab dah kojol. erkkkkkk

Al Jannah!

Bomoh Hujan said...

hihiihihi...sume org dah komen mcm2..tang pewut aidid xnak komen ke :P

cek chun said...

tok moh,
nak wat gena, bini dia pandai masak
meh teh ais satu

Aidid Mu'addib said...

Uik! Gue slim deh!
Video tu compressed vertically masa edit dong...
OK, permisi... gue mau kluar ya.
c ya later... u one-eyed monster.

Rose said...

@Sicher,

Exactly! Depa ingat letak banyak2 NP lagi bagus la produk tu...arrgghh..mmg stress memikirkannya....

@Stammofa
Same la cam kite n Laila...hehehe...sabar...

@AZAM
Cis, dah aku stat teringin nak minum cendol mamak lak..mana nak cari mamak nie?

@leLabu
Good idea!

Tech Comm Team said...

tak faham betui la... knp kpdnkk blh benarkan jenis perniagaan mcm ni... 20% ja org leh jd kaya raya... 80% lg x... kaya pn sbb 80% tu sumbang... 20% tu kejam cuma bg smgt motivasi sesat... n then menunjuk2 mcm pandai mcm encem mkn duit haram pn nak belagak suck ar... Menteri pn satu tak pikir ke masa dpn negara... dunia2... aku pernah dgr org MLM(uptrend) ckp hg tau x MLM ni yg bg smbng kt ekonomi negara (incometax) brp byk industri ni kat m'sia. aku pn hngguk ja la sbb depa ni pandai ckp ms depa push aku srh msk pn aku dok bg alasan aku xpandai nak cakap bg org yakin... dia dok push sngt2 aku ckp xpa sy blk pikir dulu bt2 ada org call ak ckp ada hal esk kita jmpa lain... pastu sms pn tak layan dah... hahahahahahaha

hyelbaine said...

"6. Mencegah diabetis & kanser"

Any supporters of this company, please share with me how does your product claims to achieve this. The other things about this I will leave to the rest but I'm only interested in this point.

And please, I'm not interested in user testimonials but only unbiased, independant and clinically proven testing results.

So, please bring it on. You have nothing to fear me, I'm just an LDP traffic cone mover.

Rose said...

Any doctors out there who has came across water intoxication cases? My fren dok amek high protein diet n consuming up to five litres of water everyday. Told her about water toxicity tu, but she said "a well known dietician" yg tell her to take that much water. So, just wondering, ada x kes2 water intoxication kat Msia nie?

emastempawan7 said...

@ toh moh ujan - pewut tu tanda kemakmuran.. kan kan bang aidid kan..dah mengkontribut 8 horang tuh, jgn memain..

@ bang aidid kuar petang2 nak ngutip ojol ye bang..kehkehkeh..

haiya tu olang yg perasan tahap dewa tu kalo banding ngan bau ojol..fuuuh lebey sdap bau ojol lagik..

wv - anchneud (encem dude..!? bang aidid le tu..)

azwan said...

First, aku nak komen pasal nama syarikat nih. Mentang2 lahanat sumer ni tambah AL, kire automatically staff2 syarikat, MO, product sumer jadi baik, bagus? Nih dah kire satu pengaburan tahap tolol. Syurga tu maksudnya al-jannah. Senang2 guna untuk MLM.

Dua, tak habis2 pasal tenaga lelaki nih. sumer nak jadi peter north kah? aku rase ini punya MLM mmg untuk org yg not really bahalol la, but uneducated. kalau camni kalau aku campo kopi hijjaz + kopi aljannah + jus kordi, mau keras kote aku 80 hari.

Tiga, kurangkan kolesterol, CEGAH kanser dan diabetis memang claim yg super duper fucker. non sense punya product.

Rose, very rare to get water intox case in Malaysia. Usually patient with high risk/underlying medical problem, such as renal failure may get fluid overload. but thats not really water intox. kalau banyak sgt minum air, which is more than 2 liters per day, it may cause blood dilution and the fluid may shift into the cells. otak bleh bengkak dan boleh mati. 5 liters is too much..she better watch out.

cek chun said...

wan,
kalau campur kopi kampung tumbuk, tegak baper hari lak
kehkehkeh

Rose said...

@Azwan.
Tq for d info. Dah warned her, but dia confident dgn dietician dia tu, so nak buat camne...at least she now knows if ada symptoms2 excessive water, dia boleh refer to docs.

Tambah sket rantings Azwan,
Bab cholesterol tu, paling aku sakit jiwa bila tengok marketing claim produk2 dari tumbuhan (eg AC Mang's minyak kelapa dara) that the product is cholesterol free! Geram betul, coz mmg la tumbuhan xde cholesterol..tak
payah cerita la..

@Baine
When pigs fly Baine, when pigs fly...

azwan said...

Cek Chun,
kalau campur kampung tumbuk, jus tok guru...alamat tak turun2 la...keh keh keh!

ana murid said...

AC Mizal dah bankrup kot, sampai terpaksa carik makan jadi pengacara Maharaja Lawak.. udah le tak kelakar.. baik Man Belon je jadik host...

hyelbaine said...

Aidid touched on the issue on government agencies seemingly falling asleep on the job. It's either what Aidid says its true, the urge to encourage supposed Malay businesses has clouded their judgement or just like most Malaysian laws and policies, enforcement is just weak. Either way, Malay's lose.

When it comes to MLM and it's 'victims', the laws of economics don't lie. For as long as there is a 'demand' for it, the supply will keep on rolling along. The 'investors' continue to demand for a way to get rich quick, the easy way out so the scammers need only provide the supply accordingly.

Just like the famous WWF motto of 'when the buying stops, the killing will too', the same applies to MLM and pyramid schemes too.

Basic demand vs supply rule is applicable for most things in life, MLM included. Question is, how do you stop the demand or will the demand just stop when it has reached saturation point.

The latter would be difficult especially when they're repeat offenders in the case of MLM.

orang said...

jual la single level bro..baru tau gempak x gempak..buat pelaburan besor2 klu betul produk tu hebat...
balik2 kopi,t/jawab la sket..
ni sumer produk2 tepi jalan jer bro..
udah2 ler tue...

hyelbaine said...

It has also occurred to me. What's with all this 'enhancing' coffee lar? Kalau just by looking at the amount of different types of 'coffee' being sold in Malaysia, one might think that we have the most impotent society on earth! :P

Roslan said...

Aidid ...next entry buat cover album Helloween_Keeper of the 7 key boleh..?

kr555zal said...

bru td AC Mang 'kna' dgn Zizan dlm Maharaja Lawak..Zizan buat lawak psl gelang bertukar jadi robot...hawhawhaw!

Laila said...

Setuju ngan Incik Baine tang demand/supply tu. Masa i memula joinT blorum ni (blog cum forum) , ai pernah made similar comment, well more or less to the same effect.

Meh nak tepek semula apa ai komenT, malas nak reinvent the wheel. Nak reserve mental energy untuk launch projek wat kopi secara gangbang next week.


Laila said...
Selagi ada org yg desperate/tamak nak ambik jln cepat untuk dapat(hypothetical)duit banyak , these MLM or related schemes will be around for a very long time. Vulnerable people are everywhere & money clouds their judgement. And it doesn't take much effort to convince these poor souls. Just throw them few "success" stories (props mesti ada-gambar2 dok depan flashy cars , wang berkoyan2), promise a bit of instant gratification and eventual (hypothetical)returns that'd change their life, they're sold. They are the enablers. Satu MLM lingkup, 10 lagi datang, and the scums are gonna keep re-inventing/coming back sebab "market/enablers" ada. Vicious circles.

Kopi-Pasta said...

@baine

"one might think that we have the most impotent society on earth! :P"

OR

one might think that we have the most sex maniac society on earth! :p

hyelbaine said...

@ Kopi-pasta,

Either of those is nothing to be proud of if you ask me :P hehehehe

5c1d said...

sumer pakat2 nak keras kote..tenaga lelaki bagai sumer tuh..tenaga natural campur senaman dah takbleh ker..depa nih tak takot ker side effect kalo minum benda2 mcm nih selalu..kang ader yg kene kidney failure kang....mahcham2 hal ar...

Laila said...

@5c1d keh keh keh... Fenomena yg sungguh mengheran-ajaibkan.Senang kot nak jual bendalah cenggini sebab sumer pakat dok sibuk nak "mempehebatkan kasih-sayang" untuk kerohanian rumah tangga (or tak bertangga).

izzNatta said...

Ahhh.. there's a saying bout a basic marketing for major ethnics in Malaysia.

" Nak jual dengan Cina mesti ada ciri-ciri boleh meyihatkan & memanjangkan umur"

"Nak jual dengan India mesti cakap orang kenamaan, berpangkat atau Sultan guna barang tersebut"

"Nak jual dengan Melayu... asal SEKS mesti laku..ada dua ayat power yang selalu digunakan... TAHAN & KUAT"

Things that make u go... hmmm....

Pierre said...

great blog...byk info dgn bukti2 yg munasabah...tq...

Laila said...

Mantera marketing sejagat is sex sells. Org melayu jer kot yg terlebih "switched on" kalu bab produk2 yg berelemenkan seks dan ajaib ni.

(Well selain dari nak cari duit byk cepat) Either there's a major issue associated with "sexual health/life " that plagues da general malais to warrant solutions to be made available in da mkt,at the same time making them easy prey for MLM leeches, or "sex" is too important of a “life staple ” that it’s placed above health, longevity & anything else, or they’re simply switched on to anything sex-related .

Or, they are just plain gullible (stewpeed) to any “wonder products”, which has been extensively discussed in dis blog.

ps Marathoning S. Redemption Island eppies. Can't get enough of BosRob.

azwan said...

Laila,
Consider this fact. Based on research, they note that only 60% of Malaysian wife feel satisfied with their partners in terms of sexual intercourse. The 40% never reach the desired level. Perhaps this 40% is the "silent" market in Malaysia. Unlike the westerners, this problem is not openly discussed in the public, and the doctors find it difficult to probe it. It is a big market, and 40% of married man willing to give a try. And guess..what is actually Pfizer best selling product so far? The answer is Viagra.

Meh sini kopi, kopi, kopi...keh keh keh..

azwan said...

Bear in mind, there can be few other causes that lead to 40% unsatisfied sexual intercourse, but still, this group are willing to try.

If the product works, this 40% group will spread the great news from mouth to mouth. Which is exactly suits with the modus operandi of MLM. Its going to be killer product if its really works. keh keh keh...

Laila said...

azwan..so tol lah, it's a creeping issue. That explains the "huge opportunity" these MLM co.s nak take advantage of & kasik alternative solutions .

Sian kat 40% bini2 tu ek. Keh keh keh.

azwan said...

Sex industry worth billions. It relates with addiction and desire, which leads to never ending repetitive consumers. Rasa sekali kopi, nak lagi.

HahahaHAHAHHahahaa..that statistic i think 5 years back. Now maybe more, i don't know. Its a serious marriage issue anyway..

Aidid Mu'addib said...

mouth to mouth..... erk?

Laila said...

Hahhahaha.. "Tajam" sungguh mata AM ni. Tak pasal2 aku tervisualise org MLM spread news mouth-to-mouth, literally.


Memang azwan maksudkan word of mouth lah tu. Dia sajer jer tu nak kasik dramatik.

azwan said...

Hoh...nampak sajer ko Aidid. Word of mouth ler dude.

Biler nak buat entry pasal ddR nihh bro?

Laila said...

Soklan cepumas. Kuang kuang kuang.

hyelbaine said...

Sex sells make no mistake. It's the whole reason why prostitution is one of the oldest business in the history of man-kind.

I'm going a bit of tangeant here but could all these 'kopi' type ads have some correlation with the rise in sexual abuse cases such as khalwat and sumbang mahram and cases like atuk rogol cucu and shit?

I know my theory is kinda way out there :P

azwan said...

I don't think so. Itu semua kerja porn video punya..

Laila said...

It's also all the whole reason why Papagomol blog is a "hit" , majalah Mangga laris sebab ada artis2 seksi posing kat swimming fool and also da reason to teens popping out illegitimate offsprings & dump 'em behind da bushes, inside the public toilets, trash dumping sites..erkk? etc etc ...so yeah, sex sells.

And , sex jokes never get old. :p

Aidid Mu'addib said...

Paddy and his two friends are talking at a bar. His first friend says: "I think my wife is having an affair with the electrician. Last week I came home and found wire cutters under our bed and they weren't mine."

His second friend says: "I think my wife is having an affair with the plumber. This week I found a wrench under the bed and it wasn't mine."

Paddy says: "I think my wife is having an affair with a horse." Both his friends look at him with utter disbelief. "No I'm serious. Yesterday I came home and found a jockey under our bed."

emastempawan7 said...

@ azwan & baine, err laila too..
been wondering with these stats "if your sex machine seems to have run out of gas, the reason may be in your mind. You might not realize it, but your brain is your largest sex organ. So if your brain isn’t healthy or you’re not in the right frame of mind, you’re going to have trouble getting your motor running."

..teringat bang aidid nye version 'feel young and promiscuous'..main doktor2 & nurse ngan missus die..boaster yg hebat tuh..

cek chun said...

aku silap masuk blog ke nih

hyelbaine said...

@ chun,

Nope you got the right blog. It just goes to show the diversity of its readers ;)

cek chun said...

baine
hehehe
agree.. i've learned a lot so far
d MLM - from A to Z, trolls included.
d coffee - my Baling kopi tumbuk lagi kaw.
d sex thingy -jokes, north, no i dont watch d video la wan. nanti mak marah.
n lastly d people in this blogorum. dari cerdik sampai ke bodoh-bodoh alang.
ehh.. d guitar. courtesy of tuan tanah.

Laila said...

Che chun, alalala, wat2 kompius salah masuk belog plak.:P

Baru sat hang tanya azwan kalu kopi MLM/jus kordi campur kopi kg. tumbuk, benda tu boleh berdiri baper lama. keh keh keh.

Jangan marah , gurau jek che chun..muahhhhhhhhhhhhhs!

cek chun said...

kehkehkeh
hg ni laila
aku baru nak berlagak innocent

kr555zal said...

ni lg 1 yg aku bru dpt dlm email aku.bakal meletup dlm thn 2011 ni katanya...sel stem dri buah epal.anti-penuaan katanya.nk tau lbh lnjut,ni aku bg link: stemcell2u.net

hav fun!

Bawang Besar said...

Aididleaks masuk Harian Metro pasal Akhil Hayy :)

http://www.hmetro.com.my/articles/Perniagaanikutsyarak/Article/artikelMA

Laila said...
This comment has been removed by the author.
Laila said...

Sheikh Aidid, apa ente sudah buat?

Sekali lagi, metafora jadi literal. Can't complain much, dah standard mymetro journalist & E-list celebrity cam AH takat tu jer..

azwan said...

Keh keh keh..
Nanti ade lagi satu entry balas pasal mamat Akhil. Kena tunggu lagi la ko Laila...

Metro ni defend artis sungguh2 yek. Artis makan taik, metro pun sama..

Ayah Pin tu saje je utk buat lawak bangsat, khas utk Akhil Hai. keh keh keh.

Laila said...

azwan, tulah..berjanggutlah aku tunggu. By then, DDR dah produce sequel 20 Alam, cipta korset ajaib fleksibel yg leh kembang kuncupkan body/boobs seikut rasa & tukar pesen rambut cendawan ker dreadlocks a-la Bob Marley.

Takper, guwe sabar nungguin enteri itu yg guwe kira bakal jadi satu nukilan yg keren banget & ngetop.

cek chun said...

Laila
Kalau aku jadi model drjug
Masuk metrobiol n everythig
Agak2 korang nak banned aku tak??

Laila said...

chek chun ,

Kalu ko berpaling tadah jadi model Doc Jugs, aku paksa Aidid wat enteri baru spesel untuk ko , di bawah label Psycho Bitches Part 2. Muahahhaha.

cek chun said...

Kahkahkah
Hampeh hg laila, gua baru mau berangan jdi heroin cite 20alam tu.
Smalam aku mimpi kat taman cendawan. Subliminal mind aku kata ni rambut drjug nih. Hmm..adakah entry akan kluaq dlm masa terdekat?

Wan,
Berdasarkan survey, pembaca metro suka
1.cite mistik -hantu,ufo,ayah pin(ada kerajaan langit)
2.cite artis -cerai,kawen, gado tarik rambut pasai jantan, gado laki bini
3.cite exciden ngeri n how sebelum kejadian mangsa termenung, ucap 'lepas ni kita tak jumpa lah yer'

Maka tak heranlah dlm artikel diatas, wartawan yg dua org tu ambik part ayahpin n ditranslate literally.
Walhal banyak lagi benda kat aididleaks dia pandang sebelah mata. Naper tak highlight ayat aidid yg mengatakan itu MLM?
Malangnya ayat aidid tu tak menepati citarasa survey. Survey nak ayat yg ada punch. Yg boleh bikin gamat.

Adoih. Payah beno guna hp nih. Nti aku on lappy

hyelbaine said...

Harian Metro, a paper not worth the paper it is printed on. Nak buat bungkus kain lampin anak aku pun tak layak.

Nothing but crap news and gossip entertainment junk. Whoever believes in this paper should commit harakiri and save humanity from further shame.

Muhamad Shafiq said...

ustaz akhil dah kuar statment tu kat metro. bila aidib nak jawab nih. takan diam ja

cek chun said...

bayangkan kalau aidid buat entry pasai dr jugs. he alone dah contribute beribu sebulan kat metro in term of bli 2-3pages untuk promote jusmate.

lagi cepatlah org harian metroll buat coverage. sedangkan akhil yg tak sumbangkan apa-apa revenue pun depa boleh letak front page.

Laila said...

Guwe rasa usahlah tuan tanah balas dalam entri baru. Cukuplah sekadar update kat addendum dee dam kat entri Ostad rock kapak yang sedia ada. Tak sanggup lagi guwe tengok gambar Ostad rok tgh menadah langit mintak hujan (bagi jer kejer ni kat Bomoh Hujan).

Well...Unomyname said...

Tuu dia nko semua dah mula salahkan suratkabo pulaknya..

Macam penyokong fanatik PAS aje, pukul rata semua yang tak sependapat dengan pemimpin keliru ko.

Dah sain borang masuk sorga ke dol?

Fitrix said...

@Unomyname

La rupanya ko peminat Metroseks,butthurt ke suratkhabar feveret ko kena hentam kuikuikui?

Patut la jadi terencat dgn join MLM dan x tau iPad x support Flash,baca sgt Metroseks yg byk cite seks,gosip artis,tahyul mahyul sebab tu la otak x berkembang hahahaha

Rose said...

Well UNO, jeles pulak ker? Tu la psl, nape x jadi artis? Kale x, senang2 ko dah boleh masuk paper buat cerita about AM...kesian kat ko, UNO..

cek chun said...

ni bukan hentam suratkabar
dah memang nature paper tu untuk cari cite sensasi. kalau tak,tak laku

ko paham ke tak pak kordi?
well.. mesti tak punya..

Bomoh Hujan said...

well Unofak

watdefakoff politik menyemak2 kat sini....pi jer kat blog papapgumuk tu.....deyyyy....salah parking ka.....suh suh suh politik tu entah ape2 mengarut...menyalak kat paerlimen jer lebih..gado mcm budak kecik x dapat cekedis kat parlimen...
kalau ada sepuluh lagi org kat malaysia mcm ko ni...abis2 politik..lingkup negara pasir berdengung....uikkk dengung ke?? dengung kat parlimen lebey...dah2 suh suh suh....jgn ko carik publisiti murahan untuk politik kat sini....menyampah aku.....entah ape2 mcm la ko jaga kat pintu sorga..ape ko jaga check tiket wayang kat sna ke??? dey bebal...sian...harktuih...

hyelbaine said...

Alamak, the swine has managed to escape its sty. Run! Run away for your cleanliness' sake :P

cek chun said...

errr.. pakai baju hujan boleh kot baine

hyelbaine said...

Baju hujan? Not enough I'm afraid. Even an air-tight bio-hazzard suit could not keep you clean from this swine. Avoid at all costs.

Laila said...

Aku dah bersiap sedia, raring to go, vroom vroom, untuk baca entri baru. Apa2 pon boleh.

Rose said...

@Laila..
Sabar...

Tadi terbaca news pasal baby milk factories in China yg kena banned sebab letak melamine dlm susu tepung and buat few babies mati n lots sakit...Bukan satu company, banyak. The government x dapat nak monitor semua factories for the quality..

SO, terfikir, banyak produk2 MLM datang dari China...seriously tak percaya kualiti produk2 tu. Baby milk pun boleh guna melamine sebab nak untung, inikan pulak herbal2, food stuffs...sorry, wa x sanggup..

Rose said...

by d way, ni link dia, if anybody is interested. Dlm tu ada gak sebut pasal pet food from China pun contaminated, kira teruk la reputasi China as a supplier..

It's actually a good point to give to MLM kalau product dia from China, me thinks.

http://topics.nytimes.com/top/reference/timestopics/subjects/m/melamine/index.html

Bomoh Hujan said...

siap sedia pemende????? laila oitttt

Laila said...

@ Rose, craazzyy...ada yg kena recovered tu stock lama masa memula kena banned from way back in 2008 when this issue was first uncovered. Ni tamak nyer pasal nak cut corners pakai melamine at the cost of human lives.


@ Tok Moh: Siap sedia nak baca entry baru pasal..jeng jeng jeng.

cek chun said...

firasat gua kata ada new entry/addedum.
kucin comey ngah tekun mengarang.
jangan ada anak burung kacau sudaaa

anna said...

etiqa takaful(pelan mesra/pelan takaful)ape pndpt u?

It Just Me..... said...

nak kopi satuuuuuuuuuuu..........

Alif said...

Aku malas nak komen pasal business plan dia. Tapi nak komen pasal food.Banyak je skg ni minuman yang claim mencegah kanser. Memangla cancer consider one the factors contribute kepada kematian rakyat Malaysia.lagi2 bila different types of cancer newly discover.thanks to advancement of technology.
Kdg2 pelik dgn seller yang claim food high in antioxidant. Diorang pun taktau menatang apa antioxidant.bila org kate boleh cegah kanser,dia pun dok canang sana sini kata boleh cegah kanser. Tapi persoalan yang penting, berapa percent je antioxidant yang dia masukkan.lepas tu kalau single compound memangla dia boleh claim mcm tu, tapi kalau dia kata ada 2-3 jenis food yang dia masukkan then claim high antioxidant, ada ke lagi synergistic effect atau last2 jadi toxic balik kat human?
Persoalannya skg ni untuk food product, mcm mane dia tau antioxidant yang masuk tu boleh dihantar terus ke target sites?takde ke dia nak singgah mane2 tempat dulu.let’s say,before reaching target sites, antioxidants yang consume tends to accumulate at 1 site sebab similar surface characteristics dgn affected cells, bukan ke at the end of the day, jd cancer balik.maksudnya tempat yang tak perlukan antioxidant tetiba dah terlebih pulak free electrons. Bila free electrons terlebih,faham2 je la kan.
I’ve attended one seminar on nanotechnology. Ada 1 professor present pasal encapsulate antioxidant in nano size and send them to target sites. Again,my question is,how much?
Dlm food, hanya 10% je antioxidant yang kita consume.not effective as compared to prescribed antioxidant. Sebab tu food yang claim high in antioxidant kena complement dgn pharmacology studies. (yg ni aku quote dr professor tu)
Bukan aku kate food research yang dah published tu tak bagus.paper tu mgkn bagus dlm food punya point-of-view je cthnya processing,manufacturing, storage etc. scope dia pun terbatas kat food sahaja. Ni la yg seller selalu tak amik peduli. Bila ada paper kata high in antioxidant,terus claim kat products. Lepas tu tipu pakcik2 makcik2 yang taktau pape.
Untuk medical practitioners kat sini, korg ada prescribed antioxidant ke utk treat cancer patients from stage 1 up to critical stage?

AkuMuzikFilem said...

boleh ke komen syurga neraka cam kat komen fb tu? takpela, abaikan. cam sore voc cranberries, mesti salah kan

Aidid Mu'addib said...

I was making a joke. Lawaknya dekat isu tentang janji org MLM yg selalu melampau2... bukan pada syurga-neraka-malaikat. Anyway, kalau ada yg komplen tak suka dgn sentimen joke tu... sure, I'll delete it. Didn't have any intention to blaspheme or whatever some people may try to spin the issue... it was just a joke.

hyelbaine said...

I pitty you Aidid. Some don't understand jokes, some take things too literally and some are too serious.

Buat ler apa yg terpatut bro. Facts will always be facts ;)

AkuMuzikFilem said...

haha. no, no, no need to delete. janganlah take serious sangat, wa sikit pun tarak kisah, tahu itu sarkastik saja, tanya saja, erm some take things too literally and some are too serious. payah tul komen kat blog ramai penyokong tegar ni. dan saya juga seorang dari pembaca tegar, cuma silent saja. point komen aku ialah nak tahu lagu sape dalam vid tu, itu saja. tulisan blog ni memang tak pernah aku betah, semua sejiwa dan sekepala. hehe. dan lawak syurga neraka itu sangatlah tercapai dek akal saya.

faidzal_zainal said...

Jannah itu syurga. Jadik apa yang adalah dalam syurga sumenye halal..so berlakulah perkara2 yang menghalalkan cara..biasalah tu especially di Malaysia..Syurga pun ada level..1st class (leader2 lah apa lagi) 2nd class..3rd class..

Banyak ajaran sesat dalam kepercayaan dan banyak juga orang sesat kerana kekayaan..sebab itu syaitan mudah cipta syurga di dunia..

syurga yang ada jerat sembat..ngap dari kebarangkalian org gagal..kayo pakcik..kayo pakcik...

Miya Doffa Lara said...

::sape anda untuk menilai seseorg??anda tuhan?bkn kn??anda menfitnah org tuh org islam sejati ker??i dunt think so..before u fitnah n mengata org bek anda muhasabah dry tuh~da bnyak sngt ker amal??assalamulaikum..
berfikir sebelum menbuat sesuatu membuat sesuatu perkara yg buruk!

Aidid Mu'addib said...

Ko bercakap dgn sapa ni dik? Mana hujung mana pangkal ko nih? Fitnah kat mana dan apakejadahnya yg difitnah atau memfitnah? Sapa yg perasan jadi tuhan tu... haish? Sapa yg menilai org dan sapa org yg ni dinilai? Cuba tulih balik... tujukan betul2 pada sapa, apa topiknya, dan sapa yg tercirit... u know, cakap Melayu telus gitu. Kasi pencerahan sket.

cek chun said...

alaaaa.. tengah2 malam baru nak mai..
ceh..
pastu blah gitu jer..

Laila said...

Miya Dufus Lara,

::sape anda untuk menilai penulis??anda tuhan?bkn kn?? anda menfitnah penulis memfitnah org tuh org islam sejati ker??i dunt think so..before u fitnah n mengata penulis bek anda muhasabah dry tuh~da baca ker semer enteri dalam belog ni & fikir banyak2??assalamulaikum..
berfikir sebelum membuat penilaian nanti anda akan kelihatan seperti dufus!


ps haiya baru jer aku nak wat new resolution nak tulis secara bersopan santun. Ok ni last last.

Kopi-Pasta said...

Miya Duka Lara, are you a sad girl? or boy? If you took the joke seriously, you won't be able to see the points there. My advise to you, please take some time to "digest" the information before jumping into conclusion.

ps: the name looks like a girl's but...you know, Mak Nyah also likes this kind of name...I don't want to jump into conclusion soon...

ps2: just because I ask you to "digest" doesn't mean that you should print the article and eat it...please be reasonable...

Kopi-Pasta said...

56,664 Visitors from 76 Countries and still increasing.

WV: censas (censors? sensasi?)

cek chun said...

Tak sabar guwe menantikan d sopan version of laila. Kehkehkeh..
Yu go girl, ai mengikut ajer.. Pasni kuranglah vocab ai dalam ilmu pemakian berhemah..kehkehkeh

Kopipasta,
Nasihat kat miyalunamayalara ni pun tak berguna punyalah. Direpeat beratus-ratus kali sudah dalam ini belog. Guwe udah pancit, penat mau bilang, baca yang tersurat dan tersirat udah la, kok lagi mau diungkit pasal islam ke idak islam?
Kamu punya fikiran ke idak ya dong maya? Apa brain kamu udah diselimuti dek lemak nasi bebet??

faidzal_zainal said...

Aidid..
Sesekali bidadari "syurga" turun bawa pesan dengan bahasa "syurga" dimana dibawahnya terdapat sungai2 (wang besar) yang mengalir.
Tentunya Miya tu antara bidadari yang ada rank kat "syurga" tu..
Dalam "syurga" mana ada haram...Weiii bukan senang nak masuk syurga oooo...
Cadangan: Bila nak masuk "syurga" kenalah berbahasa syurga...pasni bole lah buat puisi ke pantun ke..seloka ke..gurindam kelunak sikit..Macam ni:

Muuuuuuusannnnnng algojo..
uuuuuuuu.....nanti dulu...
Engkau lihat dari mata burung..
Atau lihat dari dalam tempurung
Yang mana satu engkau pilih..

Miya,
Meow..meow..nasib baek ini bukan kertas SPM..bole jadi fail tau...
Apalagi klu ada point baek..hentam balik je bro Aidid ni..tp jgn off topic la..nnti x pasal2 kena tapau..

faidzal_zainal said...

Hi Miya,
I think miya ni mesti kenal i la..pas i comment x alih2 je u masuk..mcm ada chemistry jer..mcm ada sejarah silam jer..mcm marah je..

If miya lunak maya kenal i..so good lah..klu x kenal so wish u selamat berkenalan lah dgn geng2 kat sini..i pun baru je join conteng2 kat sini..asal x conteng arang di muka dah lah..

Amacam u bole kata fitnah?? Kan abg aidid tu study plan hebat belebat tu..dan diperjelaskan terperinci..

Mintak refer to pakar2 ttg Islamic Commerce..bukan Islamic Banking.

Jangan tanya Harussani..x leh jawab..(Poco2 compem haram)

Miya oh Miya,
KAN kopi 14 dalam 1 tu asalnya resepi yang diambil alih dengan cara paling berhemah dan penuh fitnah..mengeksploit orang kan mmg dah jadi asam garam dan rempah ratus idup..dari haji singapore ke haji "b" ke mr"y" ke mr"f"...yang tak diketahui bla bla bla..pastu ms"s" ke mr pasar borong blah..blah blah..tapi alhamdulillah kita x cacai cite2 buruk ni pasal bukan rezki kan..

Apapun Miya..segalanya jelas bagi Allah..I x lah warak sgt...tp halal jelas haram pun jelas..Allah x akan menurunkan hukum kabur kepada manusia..kecuali yang haram jadah je kot yang kabur..

Perjelasan kan je..buktikan lesen..buktikan dato buktikan prof buktikan sistem..buktikan ianya bukan satu FITNAH..

(Pssttt..siap cite kat panel doctor org yang buat kopi tu ada bini dua ikh ikh ikh .. shhhhhhh..)

(pssttt..panggil abg jer..kita kuar makan..shhhhhhh)

cek chun said...

faidzal
kalau kompem jadi ngan maya,
aku boleh rekmen wedding photographer..kehkehkeh

n3scaf3_ais said...

hehehe...b0ongkar!!!!

Cara Dapatkan No Tel Member Facebook

faidzal_zainal said...

cek chun
bukan senang nak dapat bidadari Jannah..naik highway pun lum tentu dpt..aku apa level??

Takut... FITNAH..kahkahkah..

cek chun said...

nescafe ais.
merata hang promot blog eh..

faidzal,
jannah jugak yg dicari dalam hidup kat duniya ni.
kalau jadi, aku sokong ajer.
kakakakakakah

sandwich said...

Sapa cakap sykt nie xda lesen AJL, semasa diorang niaga memang diorang dalam proses mendapatkan lesen AJL, skng diorang dah ada lesen AJL iaitu 931902 dan no. siri sijil ialah 006884 http://www.ajglobal2u.com/images/aj_global_ssm_small.jpg
http://www.ajglobal2u.com/images/ajl_license_small.jpg

KITA RASA KITA BETUL TAPI BETUL SAJA TAK CUKUP KALAU TAKDA ILMU.. BIARLAH JADI BODOH YANG BOLEH DIAJAR DAN PANDAI YANG BOLEH DIIKUT. JADILAH ORANG YANG BERFIKIRAN POSITIF DARI MENGENETIFKAN SESUATU YANG POSITIF.

Aidid Mu'addib said...

Semasa ahli2 mangkok-hayon dah sebok cari downline, syarikat pundek ni memang takde AJL... sekor2 bahalol dikalangan org Meleis tu semua buat keje haram laknat, dunia-akhirat. AJL memang belum lulus lagik masa tu... KPDNKK tak tahu menahu kewujudan syarikat ni waktu tu. Lepas tu baru AJL keluar... ntah macamana boleh dapat... fikir2 aje la sendiri. Korang tu mmg perangai yahudi suka telan la rezeki kelentongan sebegitu tanpa segan-silu pada manusia kat dunia ni... You all think you can get away with it huh? Dipshit...

Dol... korang tu buat skim piramid jual kopi cokia' dgn harga ratus ringgit dgn bermotifkan utk untung drpd pencarian downline... KO TU BETUL KEJADAHNYA DOL? Anak yahudi sekor2... fikiran positif kepala hatok ko buat skim piramid berproduk... Cuba keluar hutan belantara tu dol... masuk sekolah kebangsaan gitu... kasi diri tu terpelajar sket. Berkat nanti rezeki masing2 kasi anak-bini makan. What a dumbass...

evo freedom international said...

apa sal ni Aidid, tak nak buat sudah la, macam2 la kau ni. tolol

Aidid Mu'addib said...

That's it dol... aku tak buat - now, sapa yg lagik tolol?
Sedap erk makan duit haram-laknat...
Mmg barua nak mampos generasi meleis haramjadah.
Btw... bulan pose ni, bzns still on ke? Elok leeee tuuu...
Aniaya org dol, jgn tak aniaya... dpt downline, boleh buat duit raya erk?
Asshole.

Me said...

Aku tak buat MLM watsoever ni. Tp tgk pd bahasa yg ko gune utk kutuk org2 MLM ni,aku rs setan pon berlepas diri dr nko ni sbb takut balasan Allah swt nnt..sblm
kutuk org, tgk diri sendiri dulu beb.
Allah ade sebut dlm Al-Quran, kdg2
perkataan yg kita sebut ni rs mcm remeh,
tp pd sisi Allah,besar die punye dosa..
ngeri aku bc blog ni..cabutt!!!

Aidid Mu'addib said...

Ada aje la alasan bebudak meleis utk tidak buat apa2, sedangkan anak bangsa sendiri tak abis2 kena scam... dan duit org melayu terus dibazirkan kpd benda2 yg takde pekdah.
YES, GOOD RIDDANCE TO YOU TOO... NO BIG LOSS.

Mobilespeed said...

Idea untuk diorang jual kopi Mahkota Dewa ni datang dari bapak aku. Ye, bapak aku sendiri start tanam sendiri pokok mahkota dewa ni kat ladang dia. Buah tu pekerja bapak aku sendiri keringkan, dibuang biji dan diproses menjadi kopi melalui orang ketiga. Al-Jannah masa tu tak silap aku tolong jualkan aje, sama gak macam kengkawan bapak aku yang lain. Aku pun kengkadang ada tolong meniaga jugak kopi dia. takde pun guna skim piramid MLM...

Bila bos Al-Jannah dapat tahu yang kopi bapak aku ni dibuat oleh orang ketiga, tu yang dia apporach sendiri dan potong bisnes bapak aku. Bos dia curi resepi dan hasilkan sendiri. Namun apa yang dikatakan 14 herba dalam 1 pun semua BULLSHIT. Takde benda apa pun. Bapak aku sendiri test kopi dia, malah dia sendiri kata kopi dia lagi bagus, Aku pun dah try. PAHIT. Ini ke dikatakan kopi yang 'luarbiasa'. Gah marketing je lebih. Try tengok testimoni pelanggan kopi bapak aku camne. Lagi best dari testimoni Al-jannah ni..

Aku bukan nak dengki, tapi kalau tengok dari cerita aku di atas, siapa yang banyak main dengki dalam bisnes ni. Nama je orang Melayu, produk nak letak nama syurga. Ntah bau syurga tu pun dapat cium ke tidak dengan kerja nak menipu aje. Ni dengar dah beli HQ baru, yang asalnya dimiliki anak Sultan Johor kat Damansara Aliff...hebat!