And so it is...

Thursday, December 23, 2010

E-Dymium... Nah Ko Mangkok-Hayon!




Banyak pulak request daripada pembaca blog aku pasal isu yang ditimbulkan daripada sorang Melayu (yang tanpa segan-silu memalukan Al Pacino), yang aku suspek macam baru keluar dari zoo Taiping. Aiyo! Letih meh nak layan semua orang. Siap ada entry blog yang tak keruan, buat cerita palat pasal aku kat http://www.papahentamkromosamdolgomo.com/. Jadi, aku pun tinjau la blog tu. Awat low quality sungguh meh? Macam yang omputeh cakap - "trash-talking low-class turd". Banyak cerita politik, siap cakap berdegar nak bela orang Melayu, tapi orang Melayu geng mana yang nak diperkasakan tu bang? Orang Melayu low-class? Dey gomoi, kalau ko baca entry aku ni, meh sini aku bagi advice kalau nak berpolitik. Bila ada hasrat nak sokong mana-mana pihak tentang sesuatu kontroversi, pastikan ko lebih menyokong masyarakat secara umum dan jangan pulak sokong orang perseorangan yang tengah mengencing masyarakat tadi - tak kesah la apa topik perbalahan politik sekalipun. Kalau ko rasa takleh bawak isu tu pulak, jangan sokong mana-mana pihak. Kalau masyarakat, iaitu penyokong ko tu naik berang, berpolitik dalam gua aje la ko akhirnya dol. Ko faham prinsip berpolitik tak neh? Haiya!

Jadi dalam isu AC Mang yang ko nak sokong bagai nak rak ni - bang, dah jajap cerita kelentongan mangkok-hayon tu dah bang. Abis semua orang Melayu se Malaya tahu boy... dia sendiri pegi hebah kat Harian Membiol - dan berduyun-duyun orang baca blog Aididleaks, sampaikan ada dalam bulan November baru ni, hampir 40,000 orang singgah kat sini dalam satu hari! Bukan aku punya kerja tu dol. Itu kerja masyarakat. Mesti bela hak dan welfare masyarakat, baru la betul politiknya tu. Kalau ada pilihanraya, ko dapat satu undi daripada AC Mang, satu undi daripada Salima AF - tapi kalau ko back-up masyarakat, ko akan dapat undi setengah juta. Dey... ko ni boleh bawak ilmu yang aku turunkan ni ke tak? You know, ilmu politik yang real?

Anyway, barua papagomo ni sapa ha? Macam terencat akal aje aku tengok. Tapi bukan aku takleh nampak muslihat mamatnya, timbulkan isu AC Mang the badut, sedangkan aku dah ceraikan mala'un gelang keramat tu dengan talaq 4, bulan lepas lagi. Mamat gomoi ni ada tanya kat blog dia, kenapa aku stop lanyak AC Mang, "main cabut macam tu je"... Dey, nak continue berapa lama dey? Ko nak kasi aku muntah hari-hari, cirit-birit hari-hari tengok muka mangkok-hayon yang perasan hebat tu? Udah la muka seposen. Ko biar betul dol? Kan aku dah cakap dulu (oops! bahalol ni bukan pandai baca), AC Mang is a big fish, but there are so many other fish to fry. Oh ya, pasal muslihat budak hingusan gomoi ni.



Aku lagi popular meh! Hahahaha! Mau tumpang populariti ka dey? Aku tengok graf kat Alexa, memang blog dia naik sejak sebulan-dua ni, sebelum tu murung aje. Setakat ni, ada 1.2 juta pageview dalam 2 tahun lebih kat blog si gomoi, tapi aku kat sini dah ada setengah juta pageview dalam masa 2 bulan... and growing fast. Why? Bukan sebab Aidid Mu'addib popular tu. Itu sebab ada ramai orang Melayu yang risau pasal isu MLM dan isu halal-haram dalam perniagaan sekarang ni. Nak kata fans aku ramai sebab Aidid Mu'addib glamour, takde sapa kenal aku pun (except a few) dan muka aku pun orang tak kenal. Dan aku pulak tak pernah pun keluar TV jadi badut macam AC Mang. Kalau la aku memang encem, atau tak encem... it doesn't make a difference boy. Dan pulak, followers aku lagi ramai ghope nye - twice-over! Hahaha!

Tapi, aku mengaku, aku takleh sangkal isu mamat cikai (yang tak sepopular aku) tu. Mana entry pasal isu E-Dymium kat Aididleaks ni? Sebenarnya, memang ada isu E-Dymium aku mention kat sana kat sini, tapi takde entry khas. Sapa-sapa yang dah khatam baca blog aku, sure akan jumpa flyers dan isu E-Dymium, cuma budak gomoi ni nampak gaya macam malas membaca, atau memang takleh bawak bila ada ilmu sains, matematik atau ekonomi diperbincangkan. Diagnosis: Attention-deficit-hyperactive-disorder. Memang ramai budak Melayu (low-class dengan ADHD) macam gitu berkeliaran, itu sebab ada ramai yang join blog si gomoi, ramai yang join skim piramid, ramai yang join MLM putar-alam, ramai yang beli gelang keramat daripada AC Mang, dan itu jugak sebab Salima AF jadi sasau. Cun sket-sket, tapi memang clear sasau. Berbalik kita kepada isu si gomoi ni, hari-hari mala'unnya sebok nak diskus politik, tapi ilmu dalam kepala lutut - zero. OK, takde la zero terus - tahap budak darjah 3 gitu. Pegi la tuition dulu dik, tingkatkan ilmu tu dulu... ajak Salima sekali. Daftar kat kelas tuition cikgu Mariyam pun boleh jugak tu. Nanti bulan depan bila sekolah start balik, pegi la daftar dol. 

Ini sedutan daripada blog si gomoi cikai tu : 
Amboi amboi amboi.....Dah lanyak dengan Fitnah pada Ac Mizal lepas tu main cabut macam tu je? He he he..Aidid Aidid...hang memang Blogger Berbayar. Berapa ribu Edymium Bayar bro? Kalau Edymium boleh untung sampai 55 juta Sah lah 1 Juta dalam tangan lu.
Ops, Gomo lupa nak tanya kepada peminat Aidid dan Aidid sendiri. Mengapa di dalam Blogg Aidid tidak ada Artikel yang mendedahkan Syarikat Edymium??? Syarikat yang menjual Gelang magnetic yang mana bekas Syarikat yang menaja Ac Menjadi Duta???
Apakah Aidid terlepas pandang mengenai Syarikat Edymium ini? Edymium dah bertahun jual Gelang Megnetic dan memang SAH menggunakan Sistem MLM namun si Aidid sedikit pun tidak mendedahkan akan penipuan Syarikat Edymium ini. Kenapa???
Syarikat Konsortorium Ac Mizal yang berasaskan perniagaan Jual Gelang yang mana bukan Skim MLM di serang bagai nak Gila oleh Aidid. Edymium??? Apa cerita?
Untuk makluman semua, pihak Maybank dan Sraikat Ac Konsortorium telah mencapai persetujuan dalam perniagaan mereka ini pada bulan September. Satu kejayaan yang besar buat syarikat Anak Melayu untuk memajukan diri dalam perniagaan yang sememangnya kita tahu sentiasa di monopoli oleh bangsa asing.

Apakehenye sengkek akal mamat ni? 1 juta hengget tu! Kalau la E-Dymium nak kasi aku satu juta (aku rasa Bobie Farid takde la bangang sebegitu sekali)... yeuurrghh! Duit MLM tu bang. Duit yang menjijikkan pada Aidid Mu'addib. Kalau la aku dapat, aku sedekahkan aje kat gomoi ni sudah. Duit low-class untuk trash-talker. Dan kalau korang baca komen-komen pengunjung blog mamat psycho tu, dah berpuluh orang kasi tahu pada dia yang aku bukan sahaja belasah AC Mang, aku jugak belasah selagi ada MLM dan skim piramid kat Malaysia ni. Tapi memandangkan perwatakannya yang lebih-kurang AC Mang jugak, dengan IQ 76 (1 point atas terencat akal), dan memang low sket dalam bab baca-membaca dan bab ilmu sains dan ekonomi, nasihat followers dia tak lut langsung. Hahaha! Tarak sekolah punya bhai!

Anyway, korang pembaca blog ni, jangan pulak salah anggap bahawa entry aku ni disebabkan aku nak kasi mamat cikai kat atas puas-hati. Memang E-Dymium ni dah ada dalam draft aku, cuma banyak isu lain yang keluar dulu, sebab... ntah, aku pun takleh nak explain. Mungkin sebab AC Mang kut... sebab cerita mangkok-hayon tu dah terlalu banyak, jadi aku pun malas la nak kupas cerita yang lebih-kurang sama. AC Mang ni kan asalnya duta produk E-Dymium? Lepas tu dia tahu selok-belok biz, terus cha alip boat, buat markas lanun dia sendiri dengan kuncu-kuncu dia. Pastu diheretnya sekali bebudak AF yang satu sen tak laku dan yang asyik nyanyi off-key tu semua jadi speakers - jadi jurucakap/jurujual Captain Barbossa ('sian Salima ku). Mamat lanunnya dengan penuh kreatif, terus buat bzns gelang sendiri dan tanpa segan-silu kencing sepuas-hati orang E-Dymium yang tengah mulut ternganga luas. He whipped it out, then he jizzed it down, yeay! Bersepah-sepah air kencing AC Mang kat mulut dan muka orang E-Dymium tu semua. Mana orang E-Dymium tu sume tak ngamuk sampai tak hengat dunia dibuatnya, sampai diarrhea bersepai wei. Besa la tu, cerita klasik lanun-lanun yang buat kerja mungkar... nothing new there. E-Dymium ni sememangnya jual gelang keramat jugak, selain daripada banyak produk lain. Produk-produk yang pelik dan takde scientific-reasoning, dan produk yang sarat dengan testimoni (=kelentong). Kehkehkeh! Apa nak dikenang?


Korang ingat pricelist/quotation daripada Syarikat HotTime kat Guangzhou tu? According to my informer, E-Dymium pun dapatkan gelang keramat/keparat lebih-kurang kat situ jugak. Tapi aku takde confirmation... jadi ini kira "hearsay" sahaja, ya. Jangan terima bulat-bulat. Kilang HotTime adalah sebuah kilang besar yang menghasilkan gelang magnetik bermacam bentuk dan menepati citarasa setiap jenis manusia di Malaysia ni. Daripada satu kajian perubatan di Guangzhou, didapati pekerja-pekerja kilang HotTime yang seramai 2,387 orang tu, adalah manusia paling sihat di China - "Sangat menakjubkan", kata Emeritus Professor Dr Sir Jet Li dari sebuah universiti di Beijing yang kena transfer ke Guangzhou (sebab dia kritik president Hu Jintao - muka president tu muka skema, katanya). Beliau menghuraikan bahawa pekerja-pekerja HotTime tu sihat trangtangtang (indirectly) sebab dikelilingi oleh aura magnetik daripada produk-produk yang mereka hasilkan kat kilang tu. Siap ada FIR bagai. Siap ada aura daripada gulungan logam tungsten yang buat filamen menthol tu ha! (Ada yang lurus bendol kat sini?).

Anyway, ini ha produk gelang E-Dymium. Pegi tengok kat website kalau nak tahu "full-range of products". Ini contohnya aje. Tu dia! Lagi hebat meh. Mesti boleh cure kanser, gout, ischemic heart disease, COAD dan stroke... dan sampaikan dapat janjikan sapa-sapa yang pakai gelang keramat ni boleh terus masuk syurga kat akhirat nanti! If you wear this bracelet, you're gonna get a "get-out-of-jail-free" card.



Aku ni nak cepat, dan isu gelang magik ni dah lemau dan berkarat, jadi kalau nak tahu cerita lanjut tentang isu bracelet magnetik ni daripada segi saintifik, sila pergi ke entry pertama AC Mang di Disaster Waiting To Happen. Dan kalau korang pergi ke website E-Dymium, produknya memang banyak. Salah satu yang menarik, ini ha.

Untuk kaum lelaki yang bini masing-masing ada komplen, "Bang... abang punya adik sedara tu ce'nonet sangat la bang! Cari la ubatnya kasi mende nya panjang, tebal bak lengan baby dan penuh berwibawa. Nanti saya cari balak lain la pulak bang oi!". Jangan risau dengan ugutan sebegini sebab syarikat E-Dymium memang ada produk yang boleh membantu anda untuk mengembalikan "self-esteem" yang dah punah-ranah dikerjakan oleh bini anda yang gersang tadi. Yabedabedoo! "Walaupun muka aku macam Ron Jeremy, tapi barang aku macam Roc.....". Udah lah, maleh aku nak elaborate.

Banyak produk, banyak la biz...beribu-pejabat di Puchong, macam Avail Beauty jugak, dengan alamat - E-Dymium Network Sdn Bhd Suite 3A -18, 19,20,21 & 22, Staircase 5, Menara KLH, Pusat Perdagangan KLH, Bandar Puchong Jaya, 47150, Puchong, Selangor, Malaysia. Tel: 03 8076 3645, Fax: 603 8076 3655. So, dengar cerita E-Dymium buat sales lebih daripada RM50 juta hengget setahun. Mak ai! Makan la duit shubahah tu manyak-manyak, ya dol... eh, pehal shubahah nya pulak? Pandai-pandai aje la ko neh!

Untuk plan pemasaran terperinci, sila download di sini: edymium marketing-tools. Paling asas, plan pemasarannya menjanjikan 8 jenis/punca bonus (yeay!) yang boleh dicapai oleh sesiapa sahaja yang bongok statistik.


 

Tentang isu riba' dalam plan pemasaran MLM, sila fahami entry aku 3 hari lepas tentang minuman penyembuh kanser eXfuze - jadi, tak mo ulang lagi. Ini tipikal keje syarikat MLM, janjikan 8 jenis bonus, tapi duit bonus tu bukan datang daripada poket CEO, CFO dan board-of-directors, dia orang apa kesah? Serentak dengan jualan produk yang dilakukan, terdapat pergerakan wang riba' diantara downline ke upline tanpa henti (kalau berhenti, maksudnya downline tu dah resign sebab dah tak tahan bau hancing kencing, atau dia dah dapat hidayah pasal isu riba') di antara downline ke upline, serta duit daripada keuntungan jualan produk-produk yang diimport daripada planet Zuhal, (lepas planet Musytari, belok kanan). Memandangkan kadar anugerah bonus ni "out-of-this-world", jadi aku harap janganlah korang masih terkejut tentang gelang tungsten dengan kod DTG2024A kat atas tu yang dijual dengan harga RM2,630.00 - ada germanium dan FIR maaa!

OK... apa lagik? Oh ya... pasal testimoni. Aku cukup suka bila baca testimoni produk MLM - salah satu sumber jenaka lewat malam tu. Lepas aku layan David Letterman, aku layan pulak baca testimoni syarikat MLM yang bersepah tu. Kengkadang gelak guling-guling sampai terkencing dalam kain pelikat. Aku kan suka berjenaka? Aku jugak suka jenaka orang lain. Dey Gomoi... ko tanya pasal apa aku ada 14 entry pasal AC Mang? Sebab mamatnya memang badut 1st class meh! Antara tukang lawak terhebat dekad ini, 2nd only to KhairolR. Itu sebabnya aku buat entry manyak-manyak bro. Bukannya sebab E-Dymium upah aku, E-Dymium tu sendiri berbulu bagai nak rak kat Aidid Mu'addib lama dah. E-Dymium dah pernah kena belasah besar-besaran kat Say NO TO MLM di facebook dalam bulan Mei ke, bulan Jun tahun ni, tapi group Say No To MLM yang itu dah dimusnahkan oleh mala'un Avail Beauty (mala'un dengan namanya Dajjal bin Setan). Sampai CEO E-Dymium dan kuncu-kuncu terdekatnya yang level 1 dan 2, semua datang beramai-ramai mau "damage-control" bzns dia orang kat group SNTM. Sapa ke namanya budak yang buat onar kat SNTM tu? Ada sapa korang ingat? Tuah ke, Jebat apekebendanye ntah. Dah lupa la pulak, tapi aku masih simpan gambarnya kat flyer E-Dymium aku (aku buat flyer ni ~6 bulan lepas, sebelum affair aku dengan AC Mang lagik, gomoi). Muka macam penyangak baru kena sunat dengan smartklamp, dah sebok nak jadi jutawan. Jutawan taik kucen!



Aiyaaaa ane, amende belok pulak neh? Aku nak kasi contoh testimoni-testimoni yang high-class dan benar-benar saintifik kat website E-Dymium ni. OK, let's go baybeh!

 Mamat migraine ni dah dihuraikan banyak kali - kesian pulak aku tengok.

Saintifik sungguh la tu, dengan mengetengahkan pendapat budak form 2 pasal penyakit influenza. Susah aku nak describe kualiti marketing officer E-Dymium ni. Yea! Thumbs-up!

Penyakit dalaman tu penyakit apa kak? Produk Z tu pulak minuman apabenda, daripada syarikat MLM mana, dan kenapa tak jumpa doktor aje... sampai boleh menyebabkan keluar nanah daripada badan? Wait! Nanah tu keluar dari lubang mana? Atau nanah keluar daripada.... aku kompius meh! Anyway, gelang keramat E-Dymium telah menyelesaikan masalah kakak Mala kita dengan jayanya. Hebat gila bab!

Waaaah! Ibu mithali ni... kasi anak dia magnetic bracelet. Terus sembuh dari surgeri dan got up and play with his brother. Oh ya... btw, kadar penyembuhan luka atau surgeri untuk anak kecil bawah 5 tahun adalah dalam lebih-kurang dua kali ganda lebih cepat daripada orang dewasa (dengan syarat tiada komplikasi jangkitan). That's common knowledge in medicine beb.

Heels get so "painfull"... and after reading the whole testimony, it really made my migraine even hurt some more. Gomoi... ajak kakak ni pegi tuition English dengan ko sekali.. dan jangan lupa Salima tu. Kang merajuk pulak dia - sampai bila problem typo dia nak berterusan?

>>>>>>>>>>    <<<<<<<<<<<

OK... sapa-sapa ada contact dengan mamat gomoi yang sebok pasal PAS dan PKR dan ntah pasal apa lagi ntah... tapi tak sudah-sudah kasi orang UMNO malu dengan kelakuan dia saban hari, tolong sampaikan salam Aidid Mu'addib. Tolong tanya dia, "Puas-hati ke dol"? Lepas tu, untuk orang UMNO kat luar sana, aku diberitahu, mamat terencat akal yang jadi liabiliti untuk korang... ini ha dia:




Aku tak sure, iye ke tidak ini mamatnya. It doesn't make a difference one single bit to me. Who the f**k cares, man? But anyway, ini advice aku. Sapa-sapa orang UMNO yang power yang dah baca blog aku ni, ko cari mamat ni sampai jumpa... sekeh aje. Pastu, suruh bodyguard ko campak budak hingusan ni masuk longkang.

Aidid Mu'addib - roger and out! Aku nak gi lunch...



_________________________________________________


Pesanan sahabat Zafran Yusrin (ada mengomen di bawah): Sebarkan everywhere!




118 comments:

Bomoh Hujan said...

1st!!!!!!!!!1

nik said...

2nd

Piah Becok said...

yes!! berjaya abes bace dengan tenang. saba ye inche aidid... orang yang kurang berilmu dan tidak berusaha mencari ilmu memang selalu memberi ulasan yang kuang logik. teruskan usaha anda, saye sokong anda dengan menyebarkan url blog anda kepada sume yang saye kenal.

Zam DiEnd said...

nice info, mohon share

Laila said...

I'm 1st , 2nd ..and infinity bitches!

Faizal said...

Hahaha! Nailed the coffin!

teacherzai said...

caya la aidid.. ni yg papagomok tunggu2.. aku nk tgok apa reaksi dia.. good info..

aeroz said...

amik ko papagomo...ahaha....xDDD

Pinnacle Urban said...

Cayalah Aidid....
love your posts...stick to the cause...
do not stray!

chaiyok!

Manja Kucen said...

baru je drop comment kat blog gomo tu tadi.
gile tuduhan melulu..
ape ape pun,
layan blog ni gak yang best.
kipidap aidid!

@rep said...

aididleaks katanya..

Bomoh Hujan said...

mari....tengok lukisan tok moh http://www.facebook.com/photo.php?fbid=120948807971852&set=o.154618694571313

Izza-Crystal said...

superb!!!

teacherzai said...

aku suka cara penulisan kau.. urutannya tersusun lengkap dgn pendahuluan, isi ngan penutup skali.. klau baca mula2 mesti nk baca smpai abis.. mak aku pun dh mula suka ngan blog kau ni.. tahniah aidid...

Rx Seven said...

bravo bro aidid..

ramai yang nak slap muka papagomo ni tapi tangan tak sampai..

bro punya entry bikin hati kami senang...hahaha..

kipidap....

Santo said...

aku pun dh cemuih bace pasal gelang ni Aidid.
papagomo ni mmg bebal skit. aku penah bace skali blog dia and that's it. pegi byk2 kali kang dia perasan dia hot plak.

ape la susah sgt, bila dah kate gelang tungsten tu tipu, smua jenis gelang tungsten la menipu. Aidid dh kupas sampai ke tulang sumsum gelang tu, dh x de can gelang tu berkuasa ajaib.

lemah la abg santo jumpa melayu yang lurus bendul mcm ni.

encik azuwan said...

papa gomo.jgn dilayan.org mcm papa gomo ni mana kenal halal haram.fitnah sana sini.bukti tarak.keje die bakar line je.so jgn bazir masa dgn papa gomo tu.

rudy said...

haha, the best has came out from you bro,

anyway, i think that gomol guy is expecting something from you to comment on the statement he made about you..any minute now someone will post this one to his "blogg"(wonder why keeps spelling blog that way)...really wanna see his face at that time, wakaka..

muhammad khairul said...

aaaaaaaaa...aku lmbt update!!!skali da besepah komen!(xbace lagi nih)..haha..jap2 eh.nk bace dulu.jpg aku mai balik komen2 skit

muhammad khairul said...

hahaha..aku dh lame tunggu bile aidid nk counter balek papagomok.at last..aleh2 aku yg puas ati gile papagomok kene hentam balek biarpun aidid yg kene maki.haha.btw,testimoni tu dh tak larat bace daaa..bdk merempit mane die rembat tah.lesen pn takde lagi tu..ape2 pn bgus gk,xyh kupas byk2..klau defects die,same je ngan gelang acmang tu.sape nk tau defects,bace je entry acmang.same je defects.

Meda-Emelda said...

PADAN muka PAPAGOMOK..
aku pegi kat blog dia sekali je..
pastu tak nak pegi dah...

hyelbaine said...

Bro, you spent time writing about a blogger who does nothing but talk politics? You should know that POLITICS stand for nothing more than People Of Little Intelligence Talking Ignorant Childish Stuff.

Besides, 99.999999% of SoPo bloggers are crap bro; very few are actually good to read and the fella ain't 1 of the 0.00001% believe me.

ps>> "serta duit daripada keuntungan jualan produk-produk yang diimport daripada planet Zuhal, (lepas planet Musytari, belok kanan)"

That deserves +10 for your excellent comedic relief ;)

Hanafi said...

yeahhh....

ko mmg idola....

pembenci MLM paling tegar...

ramai sgt org bodoh belagak pandai...

Aidid Mu'addib said...

Again... don't bother about that clown.
The most important part about this entry is about that MLM company...
People need to know about this MLM...

Zafran Yusrin said...

Salam,

Nice entry, as always.

Germanium?? buat gelang? sesetengah gabungan germanium dengan unsur lain, contohnya germanium klorida boleh mendatangkan mudarat pada kulit, mata dan tekak manusia!!

stupidos laa diorang nih...

hanzo said...

AKU SOKONG AIDIDMUADDID..pendedahan yg jarang2 org kite berani buat..zaman skrg nie..byk cara org pandai mnipu..SO kite sbgai pngguna yg bijak dzaman yg maju..kene r pandai berfikir beb..jgn mudah prcaya dgn propa produk2 yg entah ape2 tu..rakyat negara maju mcm US,korea,jepun,sgpore,xde pown aku tgok diaorg guna brg2 MLM..tp sihat jgk.okey jew aku tgok diaorg..malah otak diaorg pandai2 sume..xprlu pki gelang brmagnet segala,minum air manggis yg entah ape2..

mr edz said...

syabas bete (hindustan he)

Bomoh Hujan said...

dear aidid..
- biler ko masuk kan Hang Lekir ngan Hang Lekiu dalam entry nih ....tok moh teringat cite P.Ramlee "Seniman Bujang Lapuk.."xjadi hang jebat pun tak apa lah..jadi hang kebun pun boleh lah~~~" wakakaakakakak lawak2 janji popular..pelakon beb wakakaakakaakak
- moralnya- isu gelang nih dah lapuk....puppygomok jer nak menyalak hahahahhaha....

Oh Oeya said...

erkkk!! dak gomok ni dh 'taksub'.. kalau nafsu dh mempengaruhi akal, camni la jadinya.. kalau dh gila duit cam dak ni..hukum-hakam belakang kira..ermmm..

cek chun said...

tu diaa.. aidid suda hot. kompem kodomo lion tu datang usya blog ni. mesti ada jer hujah dia menepis aidid ni. itu aku sangat sure.

me too p baca sekali saja blog tu. tu pun sebab nak tau wat d fuss about. sangat lah low the cikai punya kualiti. buat bahan nak gebang kat kedai kopi boleh la.


aiseyyy.. macam mana tok moh boleh p first nih. tak puaih ati den. dok telek kat teh ais ke tok :P eh,tok moh. mu komen apa kat kodomo lion tu sampai kena delete weh.. hehe

kiri said...

hambik ko gomo..wat malu bangse je..pakai la gelang AC tu kt kaki..xla jd bengap sgt

http://aniesandyou.blogspot.com said...

eeee... PAPA GOMO? mai dr planet mn tu?

@mal12 said...

i like...da pueh ati lom si gomol tu ngan "BLOGG" entry kali ni?..kalo da, syuh..syuh..g main jauh2..

Wahida Nasution Thakhrim said...

entry panjang pun sanggup baca tau.. sokong juga komen teacherZai..

Sylarius said...

:facepalm:

Abg Aidid, tak baik taw cakap macam tu kat papa gomo. Cian beliau. Mesti dia sentap nanti.

Kahkahkah!

Ada muka Al-Pacino yang aku tak tahan tu. Mungkin cita-cita beliau ingin menjadi seperti Tony Montana bila dah besar nanti.

Meda-Emelda said...

PAPA GOMO...
tukar je la nama blog tu jadi PAPA KEDANA...

teacherzai said...

klau dak gomoi tu dh komen.. tlg sapa2 bagitau.. sbb aku tk ghomar poie blog dio.. tk best langsung.. tah apo2 tulih eh.. mcm pendek akal yo..

Webmaster said...

Lol,Ron Jeremy :P

DiriPerkara said...

hahahah...
die mai dah...lama dh duk tnggu post ni ha.....

nice bro...tabik skit!!!

menanahla ko papagomo ke ape jadah......makanlah enty ni puas2x........

joe said...

secara logiknye mmg papuagomol tu saje nak tarik hit ke 'blogg' dia, what kinda stupidity spelling blog like that *sigh

dari aritu lagi kate dia da ade bukti, nak kaitkan bro aidid ngan 'edayyummium', tapi smpi ke arini takde ponn, maybe dia baru pas format harddisk, terdelete 'maklumatÂȘ penting', tu yg tak kuar2 bukti smpi skrg, tapi yg paling berjaya dibuktikan ialah "papuagomol gile glamer, dan blog sampah dia membuktikan kebodohannya yg takde sape boleh challenge" enough said ;D

Laila said...

A bit underwhelmed actually but (ironically) this entry has cemented my love for this blog.

Underwhelmed because that attention whore Gomol gets what he wanted , a full blog page feature no less. And i bet he'll provoke another follow-up entry.

But the trashing of the "subject" (Gomol)in this entry,on the hand, is .."orgasmic". (macam tom yam makcik kiah).


WTG beb!

.Gory. said...

Yeah. Sampaikan sanggup tuduh kau clown Aidid to alih perhatian. People come to this blog to read the issues la Gomo wey. Kami tak kesah pun clown ke ape. Politician-wanna-be. Lepas tu, kasi link tu, biar lah boleh klik. Takkan tak pandai kot. Haha. Gomo gomo.

Eh, Aidid, ni ada note riba aku jumpe dalam Harian Metro beberapa hari lepas. Hope boleh dikongsi.

http://www.hmetro.com.my/articles/Ribajahiliahmasihada/Article

Aidid Mu'addib said...

.Gory. - tak sangka HM ada artikel yg bagus jgk. hahaha! Thanks... great read.

muhammad khairul said...

gory:haha.ade gak informatic artikel dr metrofulus eh..igtkan sampah2 blaka.takpela.at least takdela rugi sgt kaki2 metro beli paper tu.

btw,as admin sntm penah post,"sedih sungguh bila kemahiran hang tu salah topik - S"..hahaha.

azwan said...

Salam Aidid,

Aku agree dgn Laila. Ni opinion aku as a lay person.

Pade aku entry ko pasal topic ni unnecessary la Aidid. Dia provoke ko, simply in this case he wins because of your response. Ko tak same level dgn dia bro, ko intellectual, kita deal dgn facts. Kita tgk cara org tu berhujah pun kita tau level dia. dlm hal ni bila ko respon, dia tepuk tgn beb. dia nak tumpang popularity ko tu.

Ko tak payah respon pun dgn dia, kalau ko perasan commentator dlm blog tu 99% backing ko. Dia yg malu ko. Ko dok rilek je, tak payah serabut pasal dia.

Yelah aku pun baru lagi dlm blog ko ni. tp aku rase useful. ko just keep position ko as intellectual person. ramai bdk2 luar tu nak info dari ko bro. tu unique selling proposition ko, revealing the truth, indirectly educate public.

Info dlm entry ni semua dah boleh digest dari entry yg lepas2. get something new bro, people over here can't wait to read your masterpiece.

Thanks.

Aidid Mu'addib said...

Beb.. itu aku cakap, E-Dymium has been in my radar for the last 6 months, tapi isu ACM kacau daun dulu. Dia pulak yg hog the spotlight... which turned to be the ticket... hahaha!
Kira mamat gomoi ni jadi catalyst utk aku siapkan entry ni aje la, that's it. He's useless, really. Dah jadi punching-bag, sorry to say. Aku sendiri takleh tahan tiap kali aku survey blog dia - merapu ntah apa-apa...

phreak-id said...

Takpe takpe. lets see apa response dia lepas ni. Kalau fakta kita fikir, kalau ayat kelentongan, kita gelak aje. Hehehe

Terbaru > Celebrity Best Chest List > Pergi Office Nuffnang > Bruno Mars adalah kawan aku.

osip said...

aidid,

gomo ni memang akal tahap sampah,
cukup je entry ni untuk dia,
lepas ni takyah peduli pasal dia lagi,
he dont deserve your time,
kalo ade 1 orang backup entry dia pasal acmang tu, ada lagi 999 orang backup ko,
ko tak payah buang masa layan laknat tu,
go on bongkar deception2 lain,

aku cukup berminat dengan geng2 dr mickey mouse yang guna title prof/dr tipu diorang tu untuk bisnes,
kalo ko still berminat dgn isu tu, aku try cari lagi,
aku support ko beb,

http://getoffthebox.blogspot.com

Laila said...

Gerenti punya si gomol tepong gomok tu respon gn kembang kuncupnya. Aku masuk link blog dia few days ago, skim entry dia yg sub-standard & low class tu, habis baca i felt like chugging a bottle of liquid laxative (kalau boleh campur 10 bijik ActiFast sekalik)...

Sebab tu aku agak kuciwa sikit ngan entry ni (sorry bang Aidid..)

The Office Mice said...

sure ramai x sabar tunggu respon dr BLOGG papagomol kan? tp kalo asyik msk BLOGG die, nnt kaunter hit die meningkat pulak.. ape kate sorg je dr cni p BLOGG die, pastu print screen letak respon (kalo ade) tu kat fb SNTM.. blh org len bc tanpe up kan kaunter hit die :-P

Wan Yuslan said...

http://www.vakoou2u.com/
tolong terjah!

palakminar said...

Salam Aidid,
Aku sokong kau. Gelang ni banyak kakitangan kerajaan beli. Siap demo, luruskan tangan. Tangan pakai gelang akan nampak panjang punya. Malam.. malam jangan cerita la. Power dan malam yang panjang. Woi yo.
Tapi aku tak beli la, lebih baik aku buang tatal getah sekerap lagi baik. Dapat juga duit lebih.
Aidid tolong tengok sikit RX-Water, betul ke dia punya 'claim' atau sekadar air filter biasa saja. Aku dah beli 2 unit dah, maintenance agak mahal la; tiap-tiap tahun.
Memang pagi-pagi sebelum motong getah, akau minum dan bawak bekal air ni. Setakat ni ok lah badan rasa sihat. Dah pakai dekat 4 tahun rasanya. Atau aku tertipu.
Ok.

Xora said...

sokong osip. saya pun nak tau lebih ttg title Dr MMC (Mickey Mouse Club) tu.

Bomoh Hujan said...

gelang magik- panjang tangan??? wakakkakka demo pelik2..
satu la tok moh nak tanya...gelang yang xda kene mengena sumber cecair untuk diserap kedalam badan yang boleh mengubah bendalir/horman atau sistem imum dalam badan...ada kesan ke?? pelik2.. hahahah kajian dari pakar2 ada x??? mahal magnet tu..dari london hahaha..magnet cina xpower ek??? wakakaaka tok moh suke sangat entry nih...pasal terserlah kebengongan AC Mizal dan blogger upahannya..lawak sampai terkentut2..amik ko tumpah teh ais tok moh...wakakakakak..
sedangkan ubatan yang ada kat farmasi/hospital pun belum tentu dapat membantu sebab kene ikut tahap dan kesesuaian penyakit..ini kan gelang magnet...pastu harga....wakakakak....beli la pakcik, makcik derma kat poket AC Mang dan Edymium...puppy gomok nanti dapat la komisen sikit2..25%~~~(dalam cite 3 Abdul) hahahahhaha...entry paling best...2 syarikat gelang dijadikan satu..permintaan puppygomok...apa dah jadi wehh....
tu pasal "khasiat" gelang...cara penjualan nya plak???? kah kah kah..bukan terang lagi disuluh tu....memang rabun kambing atau memang buta kayu la....ehhh puppy gomok pas x ujian UPSR kertas B.Melayu???? nasib aidid guna B.Melayu dalam entry nih...kalu aidid guna B.I..mau juling puppy gomok nak paham wakakakka...dey....xkira...AC Mang atau Edymium
sama jer.....wakakakkak beza nya...edymium cerdik sikit jer....x upah puppygomok hahahhhaa...puppy2...
dey puppy gomok..suruh la AC Mang saman Edymium...kan puppy ada bukti hahahahahah....jap2 xsopan nih..nak kentut lagi hahahhaha...puppygomok dah sarapan pagi nih????

Bomoh Hujan said...

hahahah typo horman >> hormon*

Ummu Amisya said...

Mr. Aidid,

As usual mmg tak sayang mulut punya orang..
You never fail to amaze me with your entry.
Keep it up, bro...

atie said...

sekalipun die balas entry ni kan..aku harap tak ada la yg nak tukang report di sini..paste link ke apa ke..bukan bdk skolah nak report2 nak balas2 entry..nak lawan2.. lg pun paste entry orang tu wat lg ramai yg click n pi tgk blog die je..

setahu aku ni blog SNTM..bukan blog nak bincang isu orang yg mmg dahagakan click orang-orang malaysia ni...

mabong said...

aidid,
gambar yg berkepit dgn TunFaisal tu betul ler gambar gomo, aku kenal dia (tapi IQ aku lagi tinggi skit dari IQ76 tuu)
Dulu penah gak laa lepak kedai mamak ngan dia dan bloggers lain2 cam parpukari tu that's y aku kenal.
tapi gambar yg baju merah dgn parpukari tuu nampak mcm orang lain, bukan dia.

Bomoh Hujan said...

dear atie...- jangan pening2 hihih
aidid lebih fokus kepada perkara berkaitan MLM bukan mcm si puppygomok yang diupah untuk trash talker..- biasanya kategori yang xda pendapatan tetap jer mcm ni hahahhaa...benda dah terang2...produk mengarut termasuk harga dan caj mengarut.... rasanya aidid wat entry nih sambil pakai kain pelikat kot...hahah sebab entry nih xjauh beza sangat ngan entry pasal gelang AC Mang..cuma disebabkan ini permintaan biol puppy gomok....hahaha..samada Edymium atau AC Mang sama jer...-gelang besi berani dan MLM-
nah amik ko puppygomok...sekali ngan rating cikai blog ko masuk...baca la entry nih dari atas sampai bawah...nak sangat kejar popular..menumpang plak tu...memang trash-talker...
dey sini bukan pasal politik..sini pasal berkaitan MLM jer..puppy gomok..suh suh suh suh...

mabong-
boleh klik kat sini dan lihat sendri pic2 puppygomok yek http://www.facebook.com/pages/Kelab-PapaGomo/131080396953853

Lina said...

Aidid pun tak kuasa nak cerita dan ulas panjang lebar benda yang sama berulang kali dalam entry dia..cukup la ACK tu yg boleh jadi wakil Edymium atau mana-mana syarikat jual gelang bermagnet sebagai gelang berunsur kesihatan...

Byk lagi MLM lain yang tak dihebahkan dan dikupas..isu Dr Mickey Mouse pun menarik juga..ramai kat Malaysia ni PERASAN DOKTOR..kalau boleh gali lagi nama-nama penyamar tu..saya pun tak sangka dan terkejut dgn pendedahan Aidid pasal isu Dr Mickey Mouse ni..

syzlerz said...

i have a question on unstoppable marketing claim on their getting 30% return from asb. what is this all about?

anyone can enlighthen me about this subject or this is purely unstoppable marketing gimmick.

Bomoh Hujan said...

lina ~~~
brader yang main cucuk2 kat bwah jambatan pun xngaku diri doktor walaupun dorang pandai cari urat2 yang mau kena kasi cucuk hahahahha..ini kan yang PERASAN DOKTOR.mau kasi gah produk la tu...xda class langsung..~~~..adessss dunia2~~~

hyelbaine said...

@syzlerz,

ROI of 30% or more is normally only achieved by MLM and Ponzi schemes. If these MLM bigots claim that can get 30% ROI, they're certainly in the wrong field.

They should ply their trade in Wall Street where they could earn more in a day that they do in a month doing MLM. They should be working for BoA or JP-Morgan rather than selling pathetic magnetic bracelets.

Lina said...

Bomoh Hujan...

Berkemungkinan masyarakat Malaysia atau pihak berwajib tidak kisah sekiranya ramai "DOKTOR CELUP & PERASAN" ni berkeliaran menjual produk / servis melalui media. Atau mereka masih tidak sedar akan penipuan-penipuan ni ? Patutnya pihak-pihak tertentu educate masyarakat dengan ada pendedahan di tv...tapi jarang kita lihat rancangan-rancangan mcm ni kat tv...asyik hiburan jer..kalau nak buat rancangan berbentuk hiburan yg mempunyai ilmu hasil case study pun bagus..tapi di Malaysia kurang rancangan tv yg mcm tu...sudahnya satu Malaysia kena tipu dengan doktor celup yang keluar di MHI, WHI,akhbar,majalah dan sewaktu dengannya..

Tahniah pada Aidid..sekurangnya blog ni boleh jadi platform utk educate masyarakat2 dan pengguna dan boleh disebar-sebarkan pada yang lain..

Semoga Aidid terus menulis dan dedahkan..

My Blog said...
This comment has been removed by the author.
My Blog said...

Maklumat mengenai Germanium;

------------------------------------------------

"Earlier inorganic forms, notably the citrate-lactate salt, led to a number of cases of renal dysfunction, hepatic steatosis and peripheral neuropathy in individuals using it on a chronic basis. Plasma and urine germanium concentrations in these individuals, several of whom died, were several orders of magnitude greater than endogenous levels. The more recent organic form, beta-carboxyethylgermanium sesquioxide (propagermanium), has not exhibited the same spectrum of toxic effects." - Baselt, R. (2008). Disposition of Toxic Drugs and Chemicals in Man (8 ed.). Foster City, CA: Biomedical Publications. pp. 693–694."

"As early as 1922, doctors in the United States used the inorganic form of germanium to treat patients with anemia. It was used in other forms of treatments, but its efficiency has been dubious. Its role in cancer treatments has been debated. - "Germanium". American Cancer Society. http://www.cancer.org/docroot/ETO/content/ETO_5_3X_Germanium.asp. Retrieved 2008-08-31.

U.S. Food and Drug Administration research has concluded that germanium, when used as a nutritional supplement, "presents potential human health hazard". - Tao, S. H.; Bolger, P. M. (June 1997). "Hazard Assessment of Germanium Supplements". Regulatory Toxicology and Pharmacology 25 (3): 211–219.


"Germanium is not thought to be essential to the health of plants or animals. Some of its compounds present a hazard to human health, however. For example, germanium chloride and germane (GeH4) are a liquid and gas, respectively, that can be very irritating to the eyes, skin, lungs, and throat. - Gerber, G.B.; LĂ©onard, A. (1997). "Mutagenicity, Carcinogenicity and Teratogenicity of Germanium Compounds". Regulatory Toxicology and Pharmacology 387: 141–146.
------------------------------------------------

E-Dymium & ACKMang pulak pandai buat gelang ade Germanium untuk kesihatan pemakai..

sepatutnya orang2 dalam E-dymium & AC yang patut jadi doktor pakar, silap2 boleh jadi punah-nasihat dokter2 pakar malaysia


...bodohnya doktor2 pakar malaysia ni haram langsung tak tau gelang ade germanium ni boleh rawat 1001 penyakit...
*sarcasm*

harap2 sapa2 yang ada gelang magic yang confirm ade substance germanium ni, lekas2 la pikir masak2 utk buang gelang tu...its a freaking toxic substance that can destroy u slowly

My Blog said...

anyway, for that papagomoclown guy...

err....

nothing to talk much bout him...no..actually, nothing worth to talk bout him

info; rubbsih
talent; rubbish
reliability of source; rubbish
IQ; rubbish
humor sense; rubbish

seriously, nothing to talk bout

im more concern with that germanium thingy

Roslan said...

masih menunggu respone dari papagomol...syabash aidid..

Abgcengkih said...

My Blog

Aisey... aku neh pemakai gelang germanium coz kawan aku Shamsul Othman(jiran masa aku dok klang dulu- ex Engineer Toshiba)sedekah kat aku.

Skang ni dia full time juai gelang germanium yang dia beli sendiri kat Narita.(Refer ge32.blogspot.com)

Beberapa kampeni MLM dah himpit dia, tapi dia tak suka hanky panky biz.He become a sole distributor in Malaysia. Testimonial pertama yang dia letak dalam blog dia adalah hal dirinya sendiri.

There are issues as pasted by you. Quote:

...role in cancer treatments has been debated.

...when used as a nutritional supplement, "presents potential human health hazard...

Am I going to tell Encik Shamsul Othman, Germanium tak guna la...its a freaking toxic substance that can destroy u slowly as what you sarcastically conclude about germanium?

My Blog said...

dear Abgcengkih

Saya tak tau. Saya bukan pakar, saya bukan doktor, saya copy-paste dari rujukan yang boleh dipercayai.

tentang ini;

"...role in cancer treatments has been debated.

...when used as a nutritional supplement, "presents potential human health hazard..."

ntah..cuba en Abgcengkih tanya kepada mereka yang duduk dalam website ini;

http://www.cancer.org

lnik berkenaan Germanium;
http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/ComplementaryandAlternativeMedicine/HerbsVitaminsandMinerals/germanium

Saya ambil rujukan dari sana. Mungkin mereka tau apa yang perlu En Abgcengkih bgtau kat En Shamsul Othman tu tentang Germanium.


& no. Im not sarcastically said that. That's actually for my previous statement. Im afraid u read it wrong, sir

cendol said...

http://bongkarmlm.blogspot.com/ mungkin papa gemuk tu terclap blog kot... dy clap masuk blog fake ni rasanya, ha3 gila glemer punya orang...

Abgcengkih said...

My Blog

Apa yang saya petik tu semata mata menunjukkan status ayat yang bersifat non-conclusive. Iaitu tidak muktamad.Pro and cons.Risk and benefit. Bergantung kepada bentuk, kondisi dan cara kepenggunaannya. In which a person with clear conscience should be aware.

Sorry for pointing "...you sarcastically conclude about germanium?" indeed I took it wrongly .

I taught your conclusion is pertaining germanium itself since its your concern. It never come across me that you are referring to the germanium base gelang or ?!

I put up that question in consideration of my freind, En Shamsul. Gremanium product dah jadi periuk nasi dia (selain dari jadi Six-Sigma consultant). Kut ye lah memang betul orang Jepun pun auta Miki Mause, dia pun kena auta dan mengauta, aku pun kena auta! Aku pakai gelang getah dan rantai getah germanium maaa(on and off)!

By the way terimakasih atas rujukan tersebut. Sekali lagi maaf ya.

Laila said...

Korang best tak pakai gelang germaniun ni. Rasa camana eh? Ada rasa tingling2 tak...or some kinda sensation in body parts..electric surge? or tiny spasms?

Nevermind.

Ninja-san said...

Papa Gomo ? kah kah kah ..

modal politik ambik port pasal bisnes Melayu ? kah kah kah ..

fakap la gomo .. naharom ... kah kah kah

GST = Papa Gomo lahabau ... kah kah kah

lurve honeyspinoza said...

bagus blog aidid nih..
kupas abes2an..
siyes..memang btol2 membuka mata..
kalau x ramai lagi yang akan tertipu n membazir duit untuk benda tah hapa2..

thanks aidid!

Abgcengkih said...

Laila

My personal experience. Nada! Tak ada tingling, electric surge and not even a tiny kuchi little bloody spasm. Tak da jugak tetiba jadi Badang atau menaikkan hormon mengawan!

Releif sensation/ burning sensation/ sense of freshness- yes, conditionally, subject to your activities chores and even your meals..bla bla bla.

Kalau gelang tangan getah tu, very minimal improvement over a considerably longer period of time. Say in one to two weeks, itupun kalau kita observe betul betul. Otherwise, as if nothing happens.

Klau rantai leher tu yes...at times you'll feel burning sensation, even rasa dedar cam nak demam. In particular , kalau lilit diret kat tempat yang ada masalah arthritis memang terasa ada beza,temporarily. But then kadang kadang tak rasa apa pun (or perhaps gone unnoticed).

Shamsul claim 100% customer dia yang mengidap gout notice significant reduction of symptoms (as if cured)and the are all happy. Feel free to ask the person himself.

Klau nak pinjam test rasa tah cemana -ada rantai kat umah aku neh...nak pinjam boley, tapi tak boley lelama, kena angkat sumpah, kalau langgar sumpah -mati ngeri..huhu..pastu pulang balik haaa!

Fahmi said...

Who is en shamsul? Why is he so important? He is just another salesman selling his product. Seriously, his testimonies should not carry any weight. Same as other sellers claiming their product is more superior to other. It feels funny when u shout 'en shamsul' in each of your post like he is a very well known person

Laila said...

Thanks, but no thanks. Sajer curious, manalah tau lepas pakai terus epileptic.

p.s sensing that thunder is starting to roll..*scoots*

pingu said...

hahahahahahahahaha papa gomo ni mmg cari publisiti murahan lah.. dia dari dulu mesti buat entry yg memualkan n fitnah orang. dah takde orang nk visit blog dia. rubbish. setuju dgn aidid. aku rasa pasni kalo dia tak delete lagi entry dia tu, mmg dasar taktau malu dah jilat bontot AC Mang.

Lady Caca said...

aidid kau tau tak pasal MLM lam berger.. arghhh tak tau name betui dia..
aku baru termasuk perangkap member aku..dia bawak aku dengar pasal MLM tuh.. dia cakap yang masuk lamp berger ape kename nye ntha ni orang2 professional je.. macam engineer, lawyer, arkitek, etc..
please komen.. orang2 professional pun same jerrrrr

apex said...

@lady caca..
schlumberger pnh gak dgr..byk buat keje kat oilfield..tapi lam berger tu company pe tu

Tergagah said...

berger big mac selalu la dgr... lam berger.. berger baru ker

azwan said...

Salam,

Lampe berger is just another stupid MLM and stupid cheese burger. Kawan aku quit government, commit utk lampe berger ni, then skang diisytihar bangkrap. Masak wehh..dah la mak bapak org susah.

Modus operandi agak unique sket, bwk mangsa jalan2, makan free, feeling2 kat boutique diorang, tgk and test minyak wangi, test spa, bagi ko rase hype. Pastu last2 suruh join, cari downline. Hahaha.

Schlumberger: a well established multi-billion O&G company, provide Oilfield services.

TQ

Ummi Talhah said...

SAYA TEERRRRRRRR SANGAT SETUJU... KEEP IT ON AIDID...
I DOAKAN YOU AGAR TERUS BERJAYA DAN DITAMBAHKAN LAGI ILMU PENGETAHUAN DAN KSIHATAN YANG BERPANJANGAN AGAR DAPAT TERUS BERBLOG SAMPAI KE AKHIR HAYAT...

Waris said...

Lady Caca,

Aku ada pglmn ngan Lampe Berger (LB) ni. Membe aku ada masuk dulu. LB ni syarikat MLM jugak. head hunting. Kalo ko google pasal ni byk perbincangan forum dan dan ada juga blog yang membongkar.

Contoh, http://antilampeberger.blogspot.com/

Selalunya geng LB akan target staf gomen sebab senang nak wat lon bank. member aku wat loan bank rakyat RM30k sebab nak join menatang LB ni. Mula-mula berlagak pastu skang dah senyap. So, jgn tertipu dgn dajjal MLM nie. Jauhkan diri.

Kalo geng LB ajak koin, suh diaorang byr untuk ko masuk n then ko byr bulan2 kat doairang. haha..Takpun ko suh depa masuk blog Aidid nie..baca betui2..hehe..

Just my 2 cents

Jimmy said...

ni lah blog yang memberikan kupasan secara saintifik + rasional. Keep up the good work Mister!

Aku xleh blah la blog shitface called papa gomo. baca isi kandungan blog + comments geng2 dia, dah bleh agak mcm mn orangnya si dumbfuck & the co.: perangai keji, sifat tercela, jahil, bodoh, hati kotor, sampah, bangang, cetek ilmu (bodoh v2).

Asyraf said...

i agree with Jimmy..... bodoh piang sungguh geng deorang.... tulis blog cari publicity... dengan cerita tak mendatang faedah lansung.....

keep up the outstanding job aidid....

Breakeven said...

MLM REACH TO RICH apa cerita plak? sy nak tahu ttg tu..~ please..

dotblogspotdotkom said...

itu la ...bila orang melayu cuba cerita mende yang elok... mereka menententang... bila bangsa lain buat mende yang sama macam org melayu buat... mereka ikut...

lepas tu kata plak bangsa lain lagi hebat....

gitu le susah nak meMERDEKAkan minda mereka nih.... tak tau le macamana lagi nak diterangkan....

walaupun dah terang jelas..... mereka tetap juga tidak mahu terima.....

sebab tu orang cerdik pandai agama mengatakan.... jangan membiasakan diri melakukan perkara yang haram.... bila dah biasa... tak pe rasa la......seronok je la...

jiwakacau said...

Suka dgn statement ni [Kalo geng LB ajak koin, suh diaorang byr untuk ko masuk n then ko byr bulan2 kat doairang.] dari [Waris].

Kalau depa sanggup buat mcm ni, beranilah sy nak join. Sbb bukan sy yg tanggung risiko pun. Tapi, kalau depat sangap dan byk cengkadak, blah je la...

Eliza said...

Salam...

Dear Aidid, its good u clear everything up about the e-dymium things. Lets don't be bothered with that Gomo guy again will ya..What's hot on Aididleaks, next??

"You have brains in your head. You have feet in your shoes. You can steer yourself in any direction you choose. You're on your own. And you know what you know. You are the guy who'll decide where to go."

PAPA GOMO said...

Salam Bro Aidid? Sapa tumpang Populariti siapa???
huhuhu.....
meh sini baca....
http://www.papagomo.com/2010/12/papadiva-ac-mizal-papa-gomo-menumpang.html

My Blog said...

damn this papagomo guy is really annoying

duh, pehal pulak ko nak sembg pasal sapa tumpang populariti sapa ni, papagomo?

panjang leabr pulak artikelnyer, yang dalam isinya HANYA semata-mata nak argue sapa tumpang populariti sapa?

damn lousy & childish

& mintak pulak Aidid buat comparative E-dymium & ACMang gelang tipu

DOOOLLL

orang cerita lain, hang cerita lain..

orang cerita pasal piramid scheme, hang cerita pasal nak mintak bezakan biznesplan antara E-dymium & ACKMang...padahal dua2 pakai piramid scheme


~oh my god this is getting lame~ *facepalm*

It Just Me..... said...

Selama ni saya cuma membaca dan memerhati. Tapi for this thing pasal papagomo....rasa macam dah lari tajuk je papa ni.....err... i dont think u got the whole picture here...or perasaan saya je...huhuh...

Daufdamha said...

merepek tol r kau ni papagomo..
mmng mati r kau lepas ni.. dgn jwpn aidid
bomoh hujan teh ais satu!!!!!!
penat ni bnyk sgt ketawa kat blog papakedana sorang ni ^O^

sepat said...

papa gomo ni keja dia membusukkan org dan memfitnah so jgn di layan bro adid .. ayat pun tak semenggah.. maybe dia kawan sepergelangan tangan dgn abg AC keh keh keh

Laila said...

Thot so....waddaya know..that asswipe is indeed provoking Aidid for another follow-up entry. Hope you don't retaliate bro. Don't stoop to his level.

east8071 said...

pope gomo,suuuudahla,ko punya komen langsung tak boleh pakai,kosong macam otak ko yang empat segi tu....Aidid,jgn layan budak ni,dia dah gila.

Awie Zawawi said...

harap2 PAPA GOMO nye blog lebihkan ilmiah serta fakta di dalamnya..bukan sekadar omong kosong yang tiada ilmiah...jika berkaitan pendedahan salah laku politik, sertakan bukti2...

kepada AM; terima kasih kerana sering peka dengan penipuan2 di kalangan peniaga2 yang nk sangat kaya dengan cara haram...terima kasih sangat2..

kiri said...

xberminat aku nk p blog ko puppy gomol..xde manfaat lgsung..ko bace la sendr

Lina said...

woo..papa gomo persoalan siapa tumpang populariti siapa? nampak sgt gomo tumpang populariti Aidid..siap kasi link suh jenguk baca blog sendiri kat sini ..motif ??
Skg baru sedar..gomo cuba tarik trafik dari blog Aidid...
Dulu saya selalu dtg berkali2 jenguk blog gomo pasal ACK kat sana utk tahu perkembangan terbaru(tak berminat baca entry lain..mual)..tapi nan ado hasilnya...malah gomo masih tak terima nasihat lagi pasal penipuan, isu mlm dan pyramid dlm ack ni

Aidid pun dah tulis entry khas utk gomo & edymium...jadi, tak perlu la lepas ni buang masa belek blog gomo lagi...ternyata gomo ambik kesempatan mencari publisiti atas kes ACK dgn Aidid ni...keji..

azwan said...

Salam,

See Aidid, you don't even have to reply. These people know you did the right thing. Stay still and don't repeat the same mistake. Sometimes...the best way to answer is do nothing.

TQ

Roslan said...

tak yah reply aidid....just concentrate untuk next issue lagi baik...focus bro focus..,biasalah pengkhianat selalu menggunakan tipu helah dan berbagai muslihat untuk menumpulkan semangat org lain..tajamkan keris bro...

Bomoh Hujan said...

daufdamha- hahahaah lai lai lai..lama dah tokmoh xspam kat sini..lai lai lai...amik teh ais
------------------------------------------------------------
yuhu.....ada blogger yang hilang daulat ke??? keh keh keh....anggap jer papagomok tu nyamuk tiruk..kasi ridsert jer...saja nak tarik trafik blog hahahahha...dey setakat nih aidid cuma fokus kepada MLM bukan mcm papagomok....keh keh keh keh.. apa nak heran ngan papagomok tu...silap2 aidid pun tergelak mengekek dengan kain pelikatnya keh keh keh keh...

psttt papagomok dapat gelang free lagi x???

Aidid Mu'addib said...

Mende berlaku beb? Aku baru balik rumah. Cuti 4 hari - my father discharged from GH last Friday. He's doing well, thanks for all the prayers guys.

Anyway, pehal kat atas tu ada mala'un mangkok hayon kasi komen kat sini? Bloody 'ell! Tercemar blog aku dah - Suey betul laaa...

Org cite MLM dan bzns mungkar - sebok pasal sapa lebih popular? Wadefak? Gila bab punya bahalol budaknya ke? Aku mmg dah agak mamatnya low-class turd (btw, ada org tanya aku "turd" tu apa... turd=crap=shit=feces). Just get lost boy, do not come back.

Jgn sesekali ko cemarkan lagi kesucian blog ni.

DiriPerkara said...

http://drazimuthbioherbal.ning.com/

doc mesia makin bertambah...hahahaha

oh malaysiaku~

viosk said...

papagondol, aku rasa baik ko g belaja pasal SEO dlu sblm ko nk tulis entry mcm tu..apa yang ko tulis tu terang2 menunjukkan akal ko mmg cetek mcm budak x lepas SRP. Entry tu jugak berjaya memalukan diri ko sendiri..hahaha

kayu said...

Salam Bro..teruskan usaha membongkar yg baik ini. Berita terbaru yg diterima CVT telah di gantung daripada OIUCM kerana salah laku.

AnBu said...

tak heran la aku kalau papa gomol ni sokong acmang.orang2 yg dia sokong selama ni pun sama je modus operandi nya.SCAM Muthafucka.

zon hijua said...

aku dh tgk jawapan balas si gomol thdp entri ko ni....aduhai...betul la ape ko kata,memang...

mohd razman said...

abaikan je si papa gomo tu...saje nak tumpang populariti je...boikot je...lidah berbelit,akal bercelaru mamat tu...mcm yahudi pun ada jugak...putar alam shah betul

@mal12 said...

blah la gomol..menyemak jek kt sini..org byk isu nk kupas lg pasal kemungkaran mlm..apekehe lak sibuk pasal beza plan pemasaran wuteva wuteva..da sah2 mungkar nk ape lg?..cuma org yg nakkan ilmu yg bermanfaat dan kebenaran jek dibenarkan kt sini..ko sibuk ngan politik g main jauh2 kt blog ko yg x semenggah tu..
p/s: bro aidid, it's good to hear 'bout your father and hope he continues to do well..

zon hijua said...

amende si gomol nie....bila nak pulang semula ke tg Rambutan nie???huhu..nurse dah panggil tue..

CL said...

eh papagomo ni yg kantoi berpm kat fb ngan tuan punya badan kena sondol tu kan kan kan....

Laila said...

Sapa kena sondol?

Dum dee dam.

Darling said...

uwaaaaaaaaaa i loike this entry, muekekekeke aidid dalin de simpan rakaman puak e-dymium kalau nak boleh mintak bebudak sntm korek arkib sntm, ada kat situ...eiyyy si bahbbi puppygemok sini jugak meh? rasa mau kencing je kat muka dia...mmg bodoh piang punya gemuk! gemuk makan duit haram !

Bomoh Hujan said...

malam nih tengok malaysia vs indonesia.. maleh layan papagomok...dah la x ensem perut kedepan...perasan macho..xdok kesedaran sivik keh keh keh..aidid..masuk gear satu sampai top~~tok sah layan puppy montel tu...buat semak jer...-sah sah puppy gemok x tahan daulat...pi sibuk2 kat sini pesal??? keh keh keh loser blogger puppy gomok

nur ashikeen said...

Assalamulaikum , saya ade terdengar tahun lepas mengenai Xak menjado XOX... dan saya bernasib baik....tidak menjadi pelanggan XOX..