And so it is...

Thursday, December 16, 2010

ECPbersepai - Air Jamban Lagi Baek Bro


The first rule of fight club is, you don't talk about fight club. The second rule of fight club is, you don't talk about fight club. The third rule of fight club is, when someone says "stop" or goes limp, the fight is over. Fourth rule is, only two guys to a fight. Fifth rule, one fight at a time. Sixth rule, no shirts, no shoes. Seventh rule, fights go on as long as they have to. And the eighth and final rule, if this is your first night at fight club, you have to fight.  - Tyler Durden.


My last entry was a hit! Lots of comments, lots of emails. I'm glad you all like it. It was a piece on the issue of HEALTH-FOOD which has little connection with health, but more on dollars and cents. Money rules, baybeh! Consumerism - the disease that plague our modern life. That reminds me of that "Fight Club" movie. It'll be forever a cult-classic to me. I always enjoy Brad Pitt's movies, starting from "Legends of the Falls" (you know, that hunky Tristan) up to the latest "Inglourious Basterds" (Lt. Aldo Raine). His take on Mickey O'Neil the crazy bare-knuckle gypsy in "Snatch" was hilarious, and way back, he was David Mills in "Seven", that was pretty disturbing. Ya... gals ogles over him, but I find his take on those characters were really off-beat and crazy. In Fight Club, Tyler Durden's lines were: "Right. We're consumers. We're by-products of a lifestyle obsession. Murder, crime, poverty - these things don't concern me. What concerns me is celebrity magazines, television with five hundred channels, some guy's name on my underwear. Rogaine, Viagra, Olestra. F**k Martha Stewart. Martha's polishes on the brass of the Titanic. It's all going down, man! So f**k off with your sofa units and your green stripe patterns. I say never be complete. I say stop being perfect. I say let's evolve and let the chips fall where they may. But that's me, I could be wrong, maybe it's a terrible tragedy. THINGS YOU OWN, END UP OWNING YOU. But, do what you like, man".

Things we own, end up owning us. The obssession of money leads a lot of people to do many weird things in order to earn it, even though the things they do may turn out to be unethical, or just plain wrong. That's the gist of the MLM culture to Aidid Mu'addib. These MLM companies are selling the same 'ol things to consumers, with the same method of bragging their products' miniscule, negligible, or even non-existent benefits. Why do most of our fellow Malays fail to see that they're being played around, I could never understand. Malays are mostly the consumers of MLM products, and Malays are mostly the lowly resellers too. Who owns most of these companies by the way?

Kenapa MLM itu wujud dan berleluasa di dalam masyarakat kita sekarang? Kerana ada segelintir manusia itu nak ambik kesempatan kepada sejumlah besar manusia yang lain, dan yang anak murid dajjal tu tak kesah ambik duit orang lain tu, sebab dia lagi smart maaah... katanya. Dan memandangkan umat Melayu tu senang sungguh kena pujuk dengan magic daripada produk cikai, kemewahan yang seciput dan ntahapekebendanya lagi - Malaysia sekarang memang diiktiraf sebagai sebuah negara yang cukup mewah dengan MLM dan skim piramid... You'll always walk alone! Yeehaw! Macam-macam cara dan kelentongan saban hari berlaku di kalangan masyarakat Melayu kita - daripada gelang hikmat, kad kredit nanotech yang boleh kasi pokok dan manusia berdaun/bulu lebat, uncang abu yang boleh kasi bahan toksik yang tak pernah wujud keluar bagai paip air daripada kaki korang yang kematu, hinggalah kepada slimming corset yang ada plutonium... It's just a corset, you dumbass! Dan masalah terbesar sebenarnya adalah tamak wang-ringgit - itu yang iye nya. Tak kesah la skim piramid ke, MLM berproduk yang skim piramid jugak... janji aku dapat duit. Tapi, tunggu dulu. Korang ingat si AC Mang tu mangkok? Korang ingat si KhairolR tu badut? Korang ingat bebudak Ads4Faks tu bahalol? Wait till you see this!


Satu produk yang tak logik langsung kini melanda negara anda! Kehebatan yang tidak boleh ditandingi oleh mana-mana negara di dunia. Why? Sebab takde negara lain dalam dunia ni yang akan benarkan sapa-sapa mala'un buat bzns sebegini... that's why. Negara-negara lain tu semua takut kena brand sebagai negara kelentongan. ECPI water - which is just water, you know, dua atom hidrogen bergabung dengan satu atom oksigen. It's just plain old water. H2O... got coding some more ha? "Wave particle duality" kepala hatok dua pupu belah emak mertua dia! Korang boleh google "ECPI" dan bacalah mana-mana website atau blog yang bersepah tu - dey! Orang Melayu ni memang ramai sungguh yang bangang ka dey? At least AC Mang boleh kelentong pasal magnet, tapi kelentongan pasal air minuman macam yang syarikat (dan mastermind psycho) ni buat, beats everything I've encountered, so far. Ini aku kasi contoh website, tapi macam aku dah cakap, google aje: http://ecpinetwork.com/default.aspx, http://www.gesundheitlabs.com/, http://www.ECPIShahAlam.com/, http://www.ecpi.my/.



Diambil daripada website promosi (semua website cite mende yang sama):

KENAPA AIR ECPI? 
Air minuman ECPI keluaran Gesundheit Laboratories and Pharmaceutical Sdn.Bhd kini semakin mendapat tempat di kalangan pengguna (ye ke dol?). Setiap hari hanya memerlukan satu botol air minuman bukan sekadar makanan tambahan biasa sebaliknya pelbagai khasiat yang sudah digabungkan dengan menggunakan kaedah saintifik. Ia kombinasi revolusi pemakanan terbaik dunia dan mengandungi 1,732 gelombang elektromagnetik (hahaha!), malah turut memiliki khasiat pelbagai herba, antiosida dan vitamin, seperti Ginseng collegen, Propolis, Royal jelly, Alfalfa, Madu, Colloid (ha?) dan lain-lain. Ramai pengguna berpuas hati dengan kesan yang ditunjukan. Berkesan dalam masa 15 minit. Molekul air minuman ECPI lebih halus (kelentong berapi yang tiada tandingan) kerana melalui 14 kali sistem tapisan dan menjadikannya tidak seperti air minuman biasa. Ia dihasilkan melalui proses yang sangat unik yang menggabungkan sistem rawatan seperti berikut; Activated carbon filteration, Ultra violet light disinfection, Ozone disinfection, Reverse Osmosis, Alkalinization, Oxygenation, Electro Magnetic Wave Technology. Kesannya boleh dilihat dalam masa terdekat kerana ia berfungsi secara semula jadi (dah pulak.... tadi cakap lain kat atas tu).

Teknologi Gelombang- Elektromagnetik di dalam Air ECPI. 
Di dalam proses ini, gelombang tenaga makanan tambahan, multivitamin, pro hormon, kod organ telah dimasukkan kedalam molekul- molekul air ECPI (dah tercirit aku dalam spenda). Gelombang-gelombang tenaga ini akan menghasikan rangkaian memori yang stabil di dalam air ECPI dan seterusnya menambah tahap tenaga (Aiyo ma! Aiyo pa!). Apabila anda meminum air ECPI ini, sistem saraf tunjang (central nervous system) akan membaca gelombang tenaga di dalamnya dan seterusnya menghantar gelombang tenaga ini ke seluruh bahagian badan mengikut keperluan tertentu. Air ECPI mengembalikan tenaga kepada sel-sel ditubuh badan kita untuk berfungsi semula dan menyembuh segala jenis penyakit (nukilan samdol paling hebat dalam sejarah). Seperti Kencing Manis, Darah Tinggi dan lain-lain.



It's just water you freaking idiot! Macamana nak kecilkan lagi saiz dua atom hidrogen dan satu atom oksigen? Spacetime Technology konon... kalau begini gayanya, spacetime-continuum pun boleh terbelah dibuatnya - kena "Go Back To The Future" dengan Doc Emmett Brown, kasi sambung balik. Ada jugak orang Melayu percaya sains yang sebegini punya karut-marut? Serius beb? Aku ingat Malaysia antara negara di dunia yang menitik-beratkan pelajaran untuk rakyatnya, tapi tak sangka la pulak, ramai orang Melayu tak pegi sekolah. Tabika Kemas pun tak pegi ke bang? Aku nak tanya korang ni - sapa yang bertanggung jawab, sampai begini sekali jadinya tahap pelajaran orang Melayu. Ater kalau ada mala'un cite kat kome pasal sains ntahapekemende, terus percaye aje ke yeop?

Ada lagi ajaran sesat daripada Marikh, sila baca lagik:

Asas Kajian Perubatan Elektronik 
1. Asas Tenaga
Kajian terhadap teknologi konvensional menunjukkan jisim (mass) digunakan sebagai punca kepada sesuatu tenaga. Asas teknologi ini bertepatan dengan teori relativiti yang dikemukakan oleh Albert Enstein E = mc2. Persamaan ini menunjukkan tenaga hanya boleh terhasil dengan adanya jisim (mass). Peningkatan tenaga perlu diikuti oleh peningkatan jumlah jisim yang digunakan. Persamaan ini didapati tidak tepat memandangkan tenaga juga boleh terhasil dari unsur yang bersifat "microscopic particle" (e=hf) seperti yang dijelaskan oleh Max Planck. Kajian ini menjelaskan bahawa tenaga juga boleh terhasil dari unsur yang tidak bersifat jisim (mass).

These are really crazy freaking stupid stuff, man! Aku rasa aku boleh faham teknik marketing sebegini yang dilakukan oleh company ni (yang mastermind nye gila baboon punya psycho, dan baboon tu sendiri tak psycho macam CEO ni). Korang faham tak? Memandangkan orang Melayu rata-rata banyak yang tak tinggi pelajaran dan senang di ayat dengan bahasa sains, mamat tu ingat kalau dia cerita sesuatu aspek sains dengan gah dan berdegar-degar, jadi boleh nampak hebat gila bab produk yang nak disuapkannya ke mulut orang Melayu tu semua. Ramai yang sepatah haram tak tahu pasal Einstein's theory of relativity atau tak pernah dengar nama Max Planck, akan terus diam dan nganguk-nganguk leee! "Ini best punya produk ni... tapi aku sendiri tak faham sepatah haram", kata Samdol Bin Cikai.

Sedap-sedap aje mamat psycho tu nak menyanggah Einstein... "persamaan ini didapati tidak tepat".... hahahaha! Badut mangalahkan KhairolR jugak neh. Kalau betul ada la kaitan E=mcdalam produk cikai ni, kan elok jangan minum, sebab formula tu secara amnya mengatakan bahawa jisim yang sedikit dapat ditukarkan kepada jumlah tenaga yang sangat banyak - itu isu tenaga nuklear tu beb! Kok nak bunuh diri ke minum air radioaktif. Tapi yang paling aku tak tahan tu, isu Max Planck tu... hahahaha! Formula e=hf tu tak wujud langsung dan penerangan kat atas tu ntah datang dari mana ntah. Dari mimpi masa CEO tu terbongkang atas sofa kut. Max Planck tak pernah buat postulasi pasal "microscopic particle"... dey mamat CEO, Max Planck adalah bapak kepada Quantum Mechanics (lebih awal daripada Albert Einstein, Werner Heisenberg, Max Born, Wolfgang Pauli,  Paul Dirac dan Neils Bohr) dan formulanya bukan kat atas tu, tapi E = hν, di mana h ialah Planck's constant (diterbitkan pada tahun 1900). Formula E=hv terhasil dalam kajian Planck tentang isu black-body radiation, di mana dia mendapati tenaga elektomagnetik hanya boleh wujud dalam bentuk "quantized" (the energy could only be a multiple of an elementary unit E = hν, where h is Planck's constant, also known as Planck's action quantum, and ν is the frequency of the radiation). Tetapi kajian Planck yang ini, tidak pernah ada kaitan secara direct dengan E=mc2, tetapi berkait kemudiannya dengan satu lagi kajian Einstein, iaitu tentang photoelectric effect (diterbitkan pada 1905). Kajian tentang photoelectric effect ini yang seterusnya membawa kepada kefahaman tentang ciri quantum cahaya dan elektron, dan kemudiannya mempengaruhi ahli sains lain dalam pembentukan konsep wave-particle duality dalam quantum mechanics. 

Apa kaitan quantum mechanics dan nuclear power dalam pembotolan air paip masuk dalam botol plastik? You f**king retarded ass! (I have the answer later on... diharap bersabar). Aku perkenalkan syarikat ni lebih lanjut dulu... sket-sket.



Produk-produk sebegini yang aku dah bincangkan dalam entry aku 2 hari lepas adalah typical untuk kebanyakan syarikat MLM - lots of smokescreen, but very little substance. Banyak kelentong daripada kebenaran. Memang bukan kerja typikal orang Islam yang sebenar yang berniaga. Menipu orang bulat-bulat dengan harapan pengguna telan aje apa sahaja cerita yang dia nak buat, dan suruh aje pengguna telan apa saja produk dia nak jual. Janji duit masuk poket. Mari kita tengok pulak plan pemasarannya.


Buat kerja mungkar "skim piramid berproduk" puas-puas bang, kak. Sampai 9 level tu ha! Si CEO mengikik ketawa dapat 9 peringkat kuli-batak, sebab dia dipuncak piramid. Sistem 1 downline 5, yang aku anggarkan akan collapse pada level 6 hingga 7.... jangan la mimpi nak sampai level 9 pun. Ada ke orang Melayu kat Malaysia ni sampai dekat 2 juta orang tak abis sekolah menengah? CEO syarikat ini hanya boleh harapkan mamat samdol dan minah sengal yang tak berpendidikan aje untuk jadi reseller, sebab orang yang at least ada sikit berpelajaran tak kan boleh senang sungguh kena kelentong bulat-bulat sebegini.

Aku ada satu secret yang aku nak cerita kat korang tentang organisasi atau orang perseorangan tertentu ECPI ni yang memang kepala hotak dah bersepai gila babai. Korang tengok aku screen-capture beberapa stockis dan pusat jualan dia orang ni. Banyak doktor buat bzns ni beb. Lepas tu banyak jugak klinik yang promote kejadah air spacetime-continuum neh. Masing-masing doktor Mickey Mouse... aku tak kelentong korang punya. Senang sungguh nak dapat MD, tak pass SPM pun tak apa, aku boleh dapatkan korang ijazah MD dan lepas tu korang boleh letak Dr. kat depan nama masing-masing. Aku tak tipu punya... aku cakap kau.


Mana nak dapat ijazah MD (Hom) ni? Kat sini: http://www.oiucm.org/... hahaha!



HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Sekarang semua orang boleh dapat title doktor, siap dengan DR. kat depan nama masing-masing. Tak payah susah-susah bertungkus-lumus 6 tahun kat universiti, 4 tahun mandatori government service, lupakan itu semua. Ada cara yang lebih mudah. Open any time, kasi aje duit kat mamat Ceylon sana, nanti dia print scroll ijazah sebijik... yabedabedoo!

OK... begini ceritanya. Aku dah sangsi asalnya kenapa ramai doktor buat bzns ni, so research punya research, rupanya mala'un perasan tu semua "Doctor in Alternative Medicine". Tapi, kat mana universitinya? Aku pun nak jugak ada title Dr. kat depan nama Aidid Mu'addib... mesti gah meh! Boleh jual air Star Trek, mesti longkah bzns nya kalau doktor yang jual. So, aku hantar email ke Sri Lanka Ministry of Education - punya la cokia' ministry nya, mail server setiap department Kementerian Pelajaran Sri Lanka reject email aku - central server tak berfungsi langsung. Kesian pulak aku rasa pasal negara Sri Lanka ni. What to do? What to do? Jadi, aku email Jabatan Vice Chancellor 5 universiti di Sri Lanka... aku dapat reply beb!


Vice Chancellor The Open University of Sri Lanka personally jawab email aku... hahaha! That bogus university does not exist in the University Grants Commision list! So, selidik punya selidik, rupanya ini kes pasal "Universiti Mickey Mouse and Friends" ni dah tersebar luas kat merata dunia.





So, sapa-sapa yang berminat nak jadi doktor, tapi tak lulus SPM, sila hubungi The Open University of Complementary Medicine, Colombo, Sri Lanka, dengan kadar yang segera. Tak lama lagi nama anda akan bertukar daripada Samdol Bin Cikai kepada Dr. Samdol Bin Cikai. Yahoo! Ada title Dr. maaaaa! Berapa rege beb? Berapa kupang itu orang Ceylon mau? Tak mahe yeop....



Woohoohoo! Easy-peasy-lemon-squeasy! Yang dah sedia ada Dr. kat title nama, tapi masih tak puas hati, sekarang korang nak PhD pulak? No problemo brutha! Gimme USD850, I can get you a PhD - So now you can put your name like so... Dr. Samdol Bin Cikai MD, PhD. Kencang seeeehh!

OK... Sapa yang mengajar bahalol ni semua buat kerja lahanat ni? Mana-mana orang Melayu yang sebok nak jadi doktor Mickey Mouse ni untuk kasi gah dan dapat buat bzns jual produk satu-sen-tarak-guna ECPI, dan boleh pulak bukak klinik dengan signboard KLINIK PERUBATAN ELEKTRONIK SAMDOL yang terpampang megah kat Kapar, Klang... sapa punya idea ni semua? Nah ini lahanatnya: EMERITUS PROFESSOR DR. SIR HAJI AMIR HAMZAH ABDUL HAMID, pengasas syarikat ECPI yang bersepai, gila baboon ya amat cikai, tak tahu macamana aku nak explain bhai! Emeritus professor bhai... hahaha! Personal Physician to the First Lady of SUDAN... what the FCUK!



Do you all know what we call this in psychiatry? Psychotic. Egomania. Narcissistic Personality Disorder. Orang Melayu cakap... hmmm, meroyan macam monkey. Eh, iye ke? Tengok tu, tak pasal-pasal gambar Max Planck dan Albert Einstein duduk sebelah mamat psycho ni. Mamat ni ada keluar TV3 MHI promote produk ECPI beb! Si pengacara yg kiut-miut siap panggil orang tua tak sedar diri psycho baruanya... Emetikus (u know, Mickey Mouse) Professor Doctor Sir f**king shit taik kucing meh!



Oi! Orang Melayu... This has been one
HUGE HUMONGOUS EPIC SCAM!!!


I thought I've seen it all - well, there's a first time for everything.


p/s: Kasi la aku relaks sket... sapa-sapa orang KKM, KPDNKK, PDRM, dan mana-mana jabatan yang berkaitan... buatlah sesuatu. Tak kan la aku nak buat semua mende? (macam la iye aku buat semuanya... hahaha). Sampai bini aku pun dah moncong sebab aku asyik mengerjakan blog. Dia pun nak dilayan jugak. Cuma satu aje permintaan aku - jangan la badut kat atas tu dihumban masuk jail. Letak kat wad psikiatri HKL sudahlah ya? Takut Tanjung Rambutan takde katil kosong. Oh ya... nape tajuk aku tu kata air jamban lagi baik? Sebab air jamban tu tak melibatkan apa-apa penipuan dan air jamban tu aku confident bendanya 100% jujur beb.

OK... Selamat. Aidid Mu'addib out!


266 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 266 of 266
azwan said...

*&%^@#$ Fcuk %^&@@#$!! Assalamualaikum...

Ape ke bebal budak nih. carut2 bagi salam. carut2 bagi salam. wtf?

Anyway, dah umo pun 16 tahun, patutla pun bebal. Dari mana warisnya neh...mak ke bapak? Habeskan SPM dulu bahlol, baru ko layak membebel kat sini. Ataupun umo ko 36? takdak beza...mcm 16 gak akainya.

Stupid hopelesss..

abglong83 said...

air campur madu...itu yg nabi saw amalkan.. terabyte dan dpt pahala sunnah...

http://terapi.imamuda.com

http://madusidir.com

alKhattab Batik - Classic Elegant Unique said...

Mungkin mamat msuk mhi tu ada ilmu lebih sket dari downline die.. Tapi,kalau betul die menipu, tambah pulak pd manusia2 yg sedang dlm proses berikhtiar..hmm,hny Allah yg tahula.. baru terbaca artikel ni, tak pnh pon beli air ni, cuma prnh berdepan dg situasi terdesak, yg mana janji Allah selalu dipegang. Kun Fayakun. Kalau Allah kata jadi, jadilah ia.. Manusia wajib berikhtiar, selagi berlandaskan syariah & halal. Waallahua'lam. Soal tipu tu, antara si penipu dgn Allah.

Ira said...

antara yg terbaek dr Aidid Mu'addib..
lepas ni apa yg keluar kat tv tak bole terus percaya... mcm product al jabbar, ecpi semua ni pn dh keluar kat WHI tv3.. tapiiii..

klw bole saudara aidid bongkarkan pasal product yg setiap minggu ke udara di WHI tv3 (jumaat klw tak silap). kesian sbb ramai yg akan tertipus.. 1 kotak product tu dekat2 RM300

nama tak igt.. tapi product tu ada 2 yg femes: AdamHawa dan BeautyUmairah

please mr Aidid..

Own Studio Artwork said...

Kita kena betulkan pemahaman orang melayu yg tak bijak2 nih...

Korang leh contact mamat kat bawah ni utk penjelasan dari mana datangnya segala pangkat "rekaan" bangang mamat nih... Senang2 nk pakai "Sir" mcm haram... "Sir" tuhhhh.. pokemon tol lah..

Prof. Emeritus Dr. Sir. Norhisham Wahab

Colour Vibration Therapy (CVT) Malaysia
Email : umar5999@yahoo.com
Hubungi : Umar Bin Misnan

(Copy paste dari page si penipu)

Aku dengar nama pun dah meluat mcm haram lahanat nya melayu-tipu-melayu. Yg bodoh pun, orang meleis jgk sbb bertindak tanpa berfikir...

DoYourResearchYouHaters said...

Do your research before posting such disgraced-spoon-fed-ungrateful piece of !@#$
Dont just "google" and then proudly yelling to your ignorant little world that "u've done your research!" *Vomits*

U wana debate on something, show scientific proof(s). U do know right, in that tiny brain of yours, that there's almost 7 billion of us in this world, and not even ONE freaking SANE person said anything against this for almost 10+ years?! For your information, this product has been in the foreign market (YES! not only in Malaysia imbecile) for the past few years. And they've been shipping by the millions... So if it aint good brutha, how come people consumes it?? Dont give me that placebo-effect bullshyt. And dont even say its bomoh! Freaking haters with jealousy issues! U'd wish its YOU thats piling up those cash dont ya. Dream on, and bring your dreams into your puny rotten grave!

Aidid Mu'addib said...

Samdol dol,
Dah manyak amek minum ayer jamban ECPI ke apa dol? Mamat CEO ECPI si tua nyanyuk tu ada PhD Mickey Mouse dari Sri Lanka tu dol... USD850 sekeping scroll. Takde susah2nya der... Where've u been asshole matrempit dol? Selama ni duduk dalam utan erk? Duh!

azwan said...

Ade jugak malaun backing Prof Emeritus. hahahaHAHAHhaha...lawak2. Samada otak kat jubor atau memang takde otak.

DoYourResearchYouHaters said...

Haha, takde nak buat research da ke? bullshyting crap... so what if usd850 skeping scroll? so what if he got a PhD Mickey Mouse? so what if he earn millions? Tgk diri baik2 cermin kat ruma, CAN U DO IT? The focus isnt about Prof. Emeritus, its about u and your bunch of imbecile followers who have serious problems looking at a successful person/business. Even if he is that "bad" which u claimed he is, so why the heck the government not doing anything about it huh? So stop being a jealous arse!

azwan said...

Dol fucker, cakap melayu sudah..english nye pun mcm paria tak skola. Ko nak research menda dol..meh argue dgn aku ye fucker. Point satu demi satu.

of course gomen takkan buat ape. well known. lembu mcm ko just accept sajaa..

Kalau dah pengasasnye corrupt, product apepun yg kluar dari jubor dia pun ko telan yek. Manusia jenis hape ko neh...integriti tolak tepi, yg penting duit jadi ukuran. Sape mak bapak ko neh...? Sure dorang nyesal lahir lembu mcm ko. Jenis takdak nilai punya lembu. Otak dan jubor sama saja.

hahahah..research dol..research..

Nan said...

Astaghfirullah...

Ada rupanya manusia sebodoh DoYourResearchYouHaters.

Ok thats it. Now I've seen everything.

XiahouKan said...

azwan:

"english nye pun mcm paria tak skola" LOL! Look at your melayu lar bangsat! tunggang tebalik buat malu ja. puii! ni tak sedar diri lg buka blog camni. My english is 100% grammatically error-proof for your info. So cut the crap about changing topic about my language.

Mau ckp pasal integriti? LOOK AT THIS BLOODY BLOG! Moral values - ZERO! Ethical principles - ZERO! The purpose of this so-called "blog" is to tarnish and belittle almost everything u have your hands on. INCLUDING your own race! WTF dude!! Kalau tak paham maksud integriti jgn nak blagak pandai!
Its you people that made org melayu mcm hina ja. Save your comment elsewhere!

Ni nak banding dgn pengasas ECPI, yg you claim corrupt & pentingkan duit aje? NOT A SINGLE CASE that leads to the fact that ECPI caused any kind of sickness whatsoever. <-- Nah prove this!

If you want to debate on this matter, do it properly lah at least!

p/s: Nan - dont comment if you dont have anything good to point out. You're adding the statistic of fools poking around.

azwan said...

Sekor cinapek sesat melilau kat blog neh. Suda makan babi? Pegi suntut babi banyak2nyer scammer woi..

pukimak prof emeritus taik kucing claim air ECPI senget neh leh sembuh SEGALA jenis penyakit. DM? HPT lagi? nak muntah aku.

Emeritus dohhh....dan ade clown bongok mcm ko leh backing tua bangka corrupt mcm dia. hahahhahaHAHAHhaha.... bodoh...ko tak mampu nak debate pun. Background pun zero. Takyah la dol. manusia mcm ko terjun gaung je elok.

Wanita Bertudung Hitam said...

pergh inbox penuh,byk clowns plak singgah sini..komen ajak debate,tp lebih pada maki hamun ,mana point nyer..bagi point dulu,nanti aidid n azwan kasi patah satu2..

XiahouKan said...

aku maki hamun sbab kwn kamu aidid ni hah yg mula. blog dari mula smpai last tdk abis2 merendah2kn org lain.

ok nak ckp baik, fine...

"azwan said...
Sekor cinapek sesat melilau kat blog neh. Suda makan babi? Pegi suntut babi banyak2nyer scammer woi..

pukimak prof emeritus taik kucing claim air ECPI senget neh leh sembuh SEGALA jenis penyakit. DM? HPT lagi? nak muntah aku.

Emeritus dohhh....dan ade clown bongok mcm ko leh backing tua bangka corrupt mcm dia. hahahhahaHAHAHhaha.... bodoh...ko tak mampu nak debate pun. Background pun zero. Takyah la dol. manusia mcm ko terjun gaung je elok."

- Nape tukar topic? nak ckpkan aku maki hamun, ni lg teruk. ckp aku tak mampu debat, komen lgsung tak ade isi.

"Wanita Bertudung Hitam said...
pergh inbox penuh,byk clowns plak singgah sini..komen ajak debate,tp lebih pada maki hamun ,mana point nyer..bagi point dulu,nanti aidid n azwan kasi patah satu2.."

-scroll atas tue, dah byk point aku. so just prove it!

pomenpokokceri said...

NOT A SINGLE CASE that leads to the fact that ECPI caused any kind of sickness whatsoever. <-- Nah prove this!


ekk elehhh..dah nama pon H2O..air biasa je pon..nak sebabkan sickness pekejadah..

bulat said...

nk komen baik2?? kah3 takdenya klu kat dalam blog bingai nie... yg peliknya bingai2 mcm nie pun ramai followersssss.... bila ketua bingai caci maki org lain semua bangga terasa kembang buntut2 semua... ntah hapa2 je... konon nk cerita bab kebenaran, padehal jauh sekali...

jadi mmg tak heran laa kalu bangsa lain lebih maju dari bangsa melayu sendiri, saintis2 kafir pulun buat research yg malaun2 kaki bingai kata "alaa semua tipu je, dh berpuluh2 tahun depa buat research mesti dh matang dh tkde rahsia lagi dh" tak sedar2 lagi yg diri mereka sendiri belum matang...

azwan said...

Dol bahlol2 mlmers..as if aku cakap baik2 engkorang sume akan berubah? Tersedar gitu? Pukimak korang la wey! Kalau korang betol dah khatam blog neh..korang tau yg aku penah cakap baik2 awal2 dulu. Tp useless.

Fucking dumbfuck korang ingat ade 0.0001% possibility yg bangsat2 mcm korang ni akan tersedar melalui blog ni ker? No way bahlol woi...kejadahnye antimlmers dan mlmers boleh setuju sebulat suara pasal certain issue melalui BLOG? Face it...dah kat seminar tu kena brainwashed, belasah cukup2..suddenly datang merempat sini dapat kesedaran. WTF?

Kat sini 1000% for sure antimlmers dan mlmers takkan ade titik pertemuan...paham fucker? Thats why words fuck jubor pukimak ialah khas spesel purposely dedicated untuk lancau2 mlmers mcm korang. You guys are parasite, deserve no respect. Bongok tahap cipan kerja kulibatak basic income pun tarak...sumer based on false hope.

Pada sesiape yg kelabu asap, ape2 pertanyaan aku takde hal boleh jawab dengan penuh berhemah pjg lebar berjela2. But not for mlmers yg hitam pantat kuali, fucking uselesss.

Ni last time aku cakap pasal bahase....dah penat, boring layan lameass argument korang yg ntah hape2. Aku table facts, korang merapu...hapaaaaala. Amenda mcm aku ni cakap dgn budak drjh 6 ka? Bongok isu punye sempoi..punyela lembab lembam tak paham2. Asik2 ulang isu sama. Kasikla fakta sket...baru menarik nak hentam korang. haiyaaa choiii.

ps: Ape jadi kat fusion excel? Aku denga akaun dah beku. Bodoh nak mampus melayu memang tak sedar2.

Nan said...

Salam 1Malayisa saudara XiahouKan,

I'm sorry if you thought I was commenting like a fool before. But such blatant stupidity caused my jaw to drop in sheer amazement. I'm sure you've had moments like those yourself.

But I'm sure you can see why; the gist of what the previous commentator posted was that the scammer earns millions and is 'succesful' so that makes it okay. Come on bro, even Stevie Wonder can see something's wrong with that statement.

And to your point that your tap water has caused any illness the answer is NO. What it has caused is financial loss for a lot of people that joined your scam. You can't say, "Hey what I'm selling is harmless, so its okay to scam you."

Really bro?

XiahouKan said...

"pomenpokokceri said...

ekk elehhh..dah nama pon H2O..air biasa je pon..nak sebabkan sickness pekejadah.."

-seriously?? bro, jadi daging babi tak haram lar, dah nama pon DAGING kan? please lah... sedih.


to Nan:

To clarify, i NEVER said i was backing up MLM schemes, or ECPI MLM so-called 'scam'. My entire arguments are purely on defending the validity of ECPI as a health product (including the founder that developed it for that matter) and nothing more. READ up what I've posted! Dont just assume...

Yes i introduce people to ECPI water to promote health, and so it does, wonderfully.

So let me rephrase it: Does ECPI cause an increase in one's health?

Now, concerning scamming people and caused financial losses, yes it isnt okay to sell something that is harmless to earn millions. But what if the so-called 'scam' product is actually beneficial? How do you 'scam' people if laboratory tests showed otherwise? Im talking about hard proof here, not just quoting some hearsay from other ill-intention individuals.

So to get this into perspective, a 'scam' with beneficial properties isn't a scam, unless some quarters made it into something opposite. That can actually happen, so i don't blame you if you got mud on your face.

The reason i dare to say all this is because i have hard evidence to back me up (again, scientifically, and not "MLM")

azwan:

pernah tak mkn asprin? ubat batuk? panadol? multi-billion MLM bro... Nak table facts? there u go... tak habis2 kita mkan PAINKILLERS, tapi pernah sembuh tak? NO! tapi masih jgk beli kan? Mkan smpai mampus pun masih tak sedar2. Open your eyes bro! Kita yg bodoh jd pelanggan tetap MLM dorang. Get yourself informed about this and stop being narrow minded!

Nak facts?? aku ada blambak medical records 4u! Unless u have FACTS that u tabled somewhere that can prove otherwise, stop your
comments!

Arya Dröttningu said...

Yo XiahaoKan,

Quit yapping and give us the "facts" or proof already! Scared?

;)

Arya Dröttningu said...

Oh, remember, scientifically, and NOT MLM

:-*

azwan said...

Dol, kejadahanye jual panadol multibillion MLM? Ko dari planet mane nih? What the fuckkk ko neh bangang nak mampos.

Ubat batuk?
Painkillers tak pernah sembuh?

Medical record menda plak babun sekor neh?

What the.....? People...should i entertain this clown?

Shitttt....ko ni babun ke kambing?

- hahahahHAAHAHhahahahHAHAHAH :P -

Nan said...

XiahouKan...

And for a second there I thought he actually had a brain.

Sigh.

azwan said...

hahahaHAHAhahahahHAHA...

Nan, berangan la engko nak dapat "hard evidence" dari pundek sekor neh. Dol, aku penat dok ulang menatang yg sama. No wonder tuan blog dah stop writing. Yolah, mcm cakap dgn tunggul, si pundek bukannye paham evidence based medicine pun. Apetah lagi interpret journal. Clinical lagila ptuiii..Prof sir babun dijilat2 jubornya. Dah kate produk scam, golongan bodoh je beli. HAHAHAhahahahha!!!

XiahouKan said...

even if i present proofs here, i doubt u guys will ever learn to accept. Hardness of hearts will never "see" even when if it is right in front of u. Im not gonna waste my time explaining anymore. Relativism really got u guys big time, aint that a sad thing. Sigh.

p/s: wait till u get sick, i mean real sick, then i hope that will get u thinking.

azwan said...

Woi kimak mlmer,

Biar aku yg cakap something straight forward ek. takpayah tunggu engko sakit otak.

1) defend founder ECPI yg jugak bapak scammer adalah satu bukti yg engko tu biol. "prof emeritus" taik kucing alkimaks tu title prof emeritus dan sir nye pun dah memang scam. Golongan gini kalau engko defend same jugak mcm suruh penagih dadah jadi PM. Paham idak fucker woi!!! Ko nak belit ape lagi lancau? Kalau foundernye pun dah badigol psychotic grandious gitu, ko nak defend productnye apenye. Integriti pun tarak..dgn tak tahu malunye takde kotenye mengaku prof emeritus lahanat, kluar pulak produk bapak bangang. Hati dah pantat kuali...benda sesempoi cibai gini pun ko takkan boleh paham kan.

2) ECPI beneficial kepala hangguk ko dapat mana??...kalau benda sesempoi placebo effect pun tak dapat tangkap, sampai bila2 la guna testimony as hard evidence. Lab evidence plak? LOL....kalau takde journal nak support ECPI, takde basic clinical research, takpayahla berangan nak claim lebih2. benda alah tu just h20, tu je samdol.

3) Aspirin penadol ubat batuk MLM? Kejadahnye CCM dgn Pharmaniaga jual generic dgn system MLM. Bodoh giler ko ni. Ko ni babi ke tenuk? Its purely about patent yg dah expired...jadi melambak2 drug company jual. Patent pun dah takde value...skang more of branding.

4)Tak sembuh tu depends on type of analgesics la dol. Mechanism of action pun lain2. Cth, kalau pesakit kanser ko bagi panadol konfem la hancus, at least kena bagi morphine. Ko ni bahlol la dol...basic science pun tarak, sah2 buka mulut bau longkang.

Memang patut pun ko jilat jubor prof emeritus ko tu...dua2 dumbass!! hhahahahaHAHHAHhahahaah...

ps: lagi 10 melayu gini aku budget elok PM bagi kat cinapek.

Arya Dröttningu said...

Hahahaha! Look who got his tail between his legs.....I am so right! XiahaoHan is a chicken! Hahahahaha...

* gotta admit, that tried and tested reason of not wanting to share the so called 'hard evidence' coz it would be a waste of time - is so last season. We've heard it before XiahaoHan..oops....sorry...chicken...hahahaha...

Nan said...

Salam 1Malaysia Mr. XiahouKan,

Don't be disheartened by the negative comments here. You must understand that we find it difficult to believe that tap water has 'magical' properties. Much less be related in any way to the study of quantum physics.

If you have any concrete evidence or proof please post them. I'd be happy to look them over, and I promise to be unbiased.

But I have to warn you that you're starting with a big negative, since the founder of ECPI is obviously a scammer. Why?

His name is listed as EMERITUS PROFESSOR DR. SIR HAJI AMIR HAMZAH ABDUL HAMID

1. Emeritus means retired, and professor is a title given to university lecturers and/or instructors. Where did he teach and when did he retire?

2. His doctorate is fraudulent from a bogus university.

3. Sir. Now this is where it takes the cake. The title of "Sir" means that you have been knighted, and to be even considered for knighthood you must be a BRITISH CITIZEN. Foreign citizens occasionally receive honorary knighthoods; they are not dubbed, and they DO NOT use the title 'Sir'.

So, please get back to me. Yes?

pomenpokokceri said...

adoyai..apa kena mengena H20 dgn daging babi pas tu hala haram pulak dah..

dekat botol hijau tu terang terang dah tulis TAP water yang di proses..

dia ni bengap ke atau memang faktor genetik dah bangang..masa kelas rampaian sains dulu tidor ke dol

Akukah? said...

and i thought the "Emeritus Prof" is only conferred to very few selective peeps who have had done great deal for the education industry??!!

enough ridiculing the noble title, please...

my deepest sympathy to those who blindly defend such goons!!

Nan said...

That's also true bro. Yang aku bagi tu cuma the most base definition yang boleh jumpa dalam kamus (Dewan, Google Translate dsb). The other criterias aku simpan for later, nak tengok apa reply saudara XiaHouKan dan/atau lain MLMers dulu.

azwan said...

Ni lagi sekor macam bangkai Reynold...cakap pum pang pum pang hard evidence. Last2 mangkuk hayun senyap terus.

AzliMax said...

ECPI;Emak Cina Papa India=Melayu Tertipu
LOLLLLLLLLLLL!!!

DoYourResearchYouHaters said...

Pathetic and sad... I just wish all of you who criticized about MLM marketing will eventually see that its not about how "good" an MLM system is, or how "effective" (or'halal') the product that comes with it. Its how HONEST (again, or 'halal') as an individual does it. Period. I wont say 100% of MLM products are "as-good-as-it-says", but most of them actually do benefit in one way or another.

Since most of you who are here are "followers of anti-MLMers", let me post you these questions:

Can u, on behalf of all the employees in Malaysia (regardless of government or private agencies) say that 100% of all employees are doing a so-called "halal" working ethics?

If you would boldly answer a big YES, then why the heck does scandals/ethic & moral issues/corruptions are rampantly on the front pages of our local newspapers daily? Not to mention those unrecorded ones and explicitly being covered-up especially when a certain high-ranking personnel is involved.

Guess what, it applies to businesses and MLMs too. Yes scammers are everywhere and are getting richer the bad way, while the poor getting poorer. But that doesnt mean EVERYONE is a shithole bad-ass money-sucker.

There are people out there who are doing a very honest (and halal) way to earn a living; FYI i dont want to include myself in it cos as human as i am, i have my flaws and greedy moments.

So for you guys who kept on bashing and lashing with all sorts of rationalizing facts (not to mention religion quotes and laws) and whatnot, think again. It aint a pretty world to live in even in the so call 'kerja-makan-gaji' industry.

All of us are trying to improve our way of living and earnings through various means. Some may opt for the conventional and safe way of working for an employer/boss. And yes, some are risk-taker who indulge themselves in businesses. Either way, its a respected choice.

Its just a question of whether it is an "honest" endeavor or not.

Blog like this is good, only if it serves its purpose of educating and listing down the risks and challenges that may/will to those prepare to risk it. But i doubt it will ever be like what its meant to be.

"...siapa yg makan cili, dia lah yg rasa pedasnya..."

azwan said...

Oho... berak merata2 ye..

Hoi fucking shit,

The only one freed from any mistakes is our Prophet, who is maksum. Get it..punk? Your statement about honesty is baseless.

In MLM industry, the real actual biggest issue is the fucking MLM system. That is why you still able to find ulamak in MLM. Do your research you fucking mlmer.

Baca guna bontot ka? researcher? really? cakap melayu sudaaa.
wakakakaKAKAkaka!!

DoYourResearchYouHaters said...

Hahaha azwan u lazy piece of cow dung.. copypaste je ke yg ko mampu?

http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/01/lets-score-pyramid.html?commentPage=3

Tak ya lah buang masa buat alasan yg ko ni teda masa nak layan org yg cam ak. Save your smelly breath elsewhere.

Let me remind u: "Ko tu dah takde value kat sini...takde maruah. Kalau aku jadi ko baik dok diam2. hahahha... f@#$ing uselesss piece of malay dung.."

p/s: kalo keja tu, jgn buang masa & resource komen kat blog org. nanti bos pulak ckp kena scam oleh pekerja (yes YOU!) sbab kerja nda siap2 lol. <----tu pun IF u bkerja lah duh.

DoYourResearchYouHaters said...

My sincere apologies:

http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/01/lets-score-pyramid.html?commentPage=3

azwan said...

Woi fucking dumbfuck,

Ko ni buat research ke tak? Guna nick buat research, tapi masuk blog antimlm buat perangai mcm pukimak. Ini blog antimlm paling mantap, dan ko plak selaku bangsat mlmer datang sini membebel mcm puki mak nenek, tapi isi tarak.

Tak payah aku nak ulang2 komen aku dlm blog ni. Ko nak tau capability dan siapa aku....ko baca satu persatu setiap komen aku dlm blog ni. Baca...then ko argue ape yg ko rase tak betol.

Ini masuk membebel2 pasal honesty. What the fuck la ko neh? kepala pantat mak nenek ko la fucking dumbass mlmer lancau anak haram butoh fuck you!! Series budak2 mcm ko elok kena sepak je. Kalau abah ko kat sebelah ko....ko dgn dia aku sepak2 skali. ada paham fucker?

Buat research yek? Teruskan jadi bangang mengemis buat mlm. Aku tak perlu desperate mcm ko bahlol.

Then bole pulak tibe2 mintak maap. bodos....kalau maksum sgt delete je la komen ko. Bodoh...ko memang tak mampu nak table point kat sini pun.

bulat said...

hek eleh mcm bagus je suruh org buat research, diri sendiri pun research tak habis, melalut ntah kemana nk cerita pasal point konon, bru suruh buat perbandingan dh jd tukang karut, pastu nk menyalak kat org lain... jenis otak tk boleh fikir luar kotak, antiMLM yg bangang nielah org nyer..

azwan said...

Dey paria pondan, sukahati mulut ko la nak kate aku buat research tak habis, ke apemenda ke. Tp kat blog nie, satu hakikat yg semua org akui dan tak boleh nafi...ko sendiri pun memang takde ilmu dan keupayaan nak discuss pasal research dgn aku. Fakta2 dlm blog ni ko tak mampu nak cantas pun. Org dah lame nilai benda tu sejak dari awal ko membebel benda2 useless. Dan kat luar pun, ko memang bukan researcher. hahahahaHAHAhaha...

Sape lebih bangang..? hahahahHHAHhaah...ko ni memalukan dunia mlm dol. fucking hopeless.

Fuza Marquis said...

LOL. Dahsyat.

oliviapo said...

Malays are nzedtab.com mostly the consumers of MLM http://manspillnz.com products, and Malays are mostly the lowly http://www.amourfaisible.com resellers too. Who owns most of these companies by the way?

Dr (EM) Hjh Wan Shuri Bt Hj Ghazali said...

Dapatkan air ecpi sekarang di shah alam. mahal? rokok mahal pun org isap.

Wanita Bertudung Hitam said...

at least iklan rokok tak tipu.."isap rokok anda jadi superman!!"

Nur Amira said...

Dr (EM) Hjh Wan Shuri.......hg ni Doctor apa? Dr ECPI ka!

onlinesportsshops said...

Salam.

greetings peeps,my fellow malaysian.
few questions to ask.

1)How exactly all these waves treatment helps in making the water better?well in biochemical field the molecules of water is indeed a strange yet very interesting - it exist almost everywhere in this planet.Yang aku tahu,as long as air itu selamat,hampir 100% bebas dari bendasing(bahan kimia,bakteria,partikel2 berbahaya).Menurut seorang pakar(x sure apa pangkat/Dr/Prof or anything,tapi for sure he got some recognition in water treatment fields) aku diberitahu kalau molekul air,terutama air paip dirawat diberikan tenaga haba(seperti tenaga haba dari memasak air paip) akan menyebabkan free radical dibebaskan,dan berpotensi menyebabkan kanser(check for the role of free radicals in thinning of ozone layer).just sharing.so xkan ke proses ni membebaskan free radicals,sebab mengikut hukum thermodynamics 1 or 2,bukan semua tenaga ditukar ke bentuk lain - byk juga terbebas ke bentuk tenaga haba - oleh itu tidakkah ia merbahaya - boleh jadi free radicals terbebas juga??

2)aku tertanya-tanya juga,kenapa perlu molekul air itu dikecilkan?adakah itu bermaksud molekul air (2 hidrogen 1 oksigen ) itu dikecilkan lebih kecil dari saiz asalnya?how exactly will this happen and what are the consequences of this?setahu aku,setiap molekul air diikat dengan ikatan hidrogen yg kuat(strong hidrogen bond),di mana berbanding dengan kuasa ikatan antara molekul ia lebih kuat.Begitu juga ikatan antara atom oksigen dan hidrogen di dalam molekul air - ikatan hidrogen juga.Untuk mengecilkan molekul air ini(seperti yg didakwa),aku berpendapat itu bukannya tidak boleh dilakukan ,tetapi amat sukar - untuk membuang beberapa elektron drpd elektron valens yang telah penuh(hasil ikatan hidrogen tadi) amat sukar kerana ikatan yang kuat,dan pemisahan elektron2 drpd tarikan nucleus atom2 di dalam molekul air memerlukan tenaga yg kuat.
Salah satu topik yg cukup aku minat dulu ialah perkaitan kimia dengan penggunaan serta economics sense of it.Penggunaan tenaga yang terlalu tinggi agak mustahil kerana kos akan meningkat(highly unlikely),dan memerlukan modal yg besar juga.walaupun bukan mustahil,diulangi,bukan mustahil,tapi ia juga highly unlikely kerana faktor kos.Namun aku amat-amat berminat untuk mengetahui bagaimana setepatnya proses pengecilan molekul air dilakukan.

akhir sekali,aku nak tekankan kepada semua orang yg sibuk maki memaki kat sini,hentikan perangai ni baik penyokong mahupun penentang.since this has involve a person from science community,aku berasa terpanggil untuk menerangkan bahawa amalan mempersoalkan kesahihan kajian seseorang telah dpraktikkan dan diterima secara meluas dalam komuniti sains.xde nya alasan2 mcm "melayu x boleh tengok melayu naik","kesian la melayu nak meniaga" dan lain-lain lagi.Sebaiknya pengasas ni keluarkan balik thesis dia,beri contoh kajian,hasil sampel,hasil kajian dan semua bukti2 yg menunjukkan dia di pihak yang benar.Tunjukkan bukti2 yg rasa2nya boleh menjawab hujah2 bro AM.tunjukkan bahawa ijazah dia bukan ijazah yg 'dibeli' online.Komuniti sains AMAT-AMAT MEMBENCI golongan short-cut mcm ni - mcm kes degree jual drpd USM baru2 ni.Aku pun sokong perubatan alternatif,tapi biar dengan jalan yg betul,mcm beberapa universiti terkemuka di China yang menawarkan perubatan alternatif China seperti akupuntur dan lain2.Tapi kalau dr ini memang sahih penipu,Sekali aku nak tekankan,MELAYU JANGAN GUNA ALASAN SEBANGSA,SEAGAMA NAK HALALKAN CARA DEMI MENCAPAI MATLAMAT,sedangkan Nabi Muhammad saw sendiri bersabda kalau Fatimah anaknya mencuri,baginda sendiri yg akan memotong tangannya!
sekian,wasalam.

rose said...

aidid:bangg..mcmanee ko boleh kaji smpai ke tahapp tuh?giler arr hebat!suspect,respect ar sama u aidid!

Abgpiee Orglama said...

org melayu melayu ni selalu nya khianat bila tengok ada org melayu lain berjaya....klu dia ni ni penipu mcm2 penguatkuasa dari pelbagai kementerian ada...kenapa tak tangkap dr hamzah ni dan dakwa saje dia di mahkamah....klu org melayu ni tak buang sifat dengki ni...sampai bila pun melayu akan jadi satu bangsa yg bangsat dan hina

Nan said...

Betul kita jangan dengki tengok orang Melayu berniaga. Aku pun kenal sorang kawan ni, jual dadah. Banyak budak sekolah beli. Makin meningkat maju aku tengok. Sekarang dah pakai Mercedes. Tapi kesian aku tengok; ramai Melayu dengki. Tak cukup polis dengan kastam, sedara-mara dengan kawan-kawan pun ramai yang dengki, cakap bukan-bukan. Patut kita sokong bisnes Melayu.

Tak gitu?

bulat said...

komen yg bodoh dari org bodoh, tk reti nk beza yg betul n yg salah...

Mona said...

Hohoho, Nan, ko memang ekselen. Meh join company aku. Takde unsur penipuan. Hanya untuk menolong sesama insan.

Nan said...

Ai En. Bulat, meludah langit ka? Hahahaa...!

Mona, ada bonus tak? Pairing reverse two up sideways tumble backflip sommersault ke ape ke?

azwan said...

bulat, merata-rata ko berak yek...ko kate org bodoh, ko bukan tau ape pun..dah buat blog ni mcm rumah sendirik ye fucker.

Dan ko mona..dah kaye blom?

bulat said...

bodoh laa tuu klu tk reti nk beza yg kompom2 salah n yg betul.... apa daa itu pun tk tau kaa, haiya azwan ko nie lebih babi dari babi... kahkahkah

Nan said...

Keep it up bulat. Esok one day kalau aku perlukan role model untuk ajar anak aku sebodoh mana manusia boleh jadi aku boleh tunjuk komen-komen kau sebagai contoh. Meh jumpa nak? Aku nak ambik gambar sebelum ko mati diabetes minum air Monavie ke ape ke...

bulat said...

kahkahkah nan nan

benda yg betul pun tk bleh nk terima hakikat... klu dh bapaknya pun cara pikir mcm nie, ko tk payah nk salahkan sesapa laa klu anak ko jadi pengedar dadah yg berjaya nnt... time tu boleh laa ko berbangga dgn komen ko pasal kawan jual dadah ko tuu...

baik ko framekan gambar kawan dadah ko, buat besar2 sebagai tanda ko support bisnes org melayu, mesti anak ko bangga giler sbb dia pun xsangka betapa cerdiknya bapak dia nie.... huahuahua

azwan said...

Fuiyoo... buat blog antiMLM macam blog bapak dia..taiko MLM ni. Power siotttt....pantat ko la dumbfuck!

Nan said...

Alahai bulat,

Sekali lagi dengan bangga dan hidung kembangnya kau mempamerkan kebodohan kau yang ulung kat sini. Aku yakin yang lain faham "sarcasm" tu apa. And no, bulat, it has nothing to do with orgasm.

And I'm certain the others know what my "penjual dadah" analogy meant. And no, bulat, analogy has nothing to do with anal sex. Just so there's no confusion.

It is my sincere hope kau ni tak sebangsa dengan aku. If you are, it is my sincere wish that you don't procreate. The idea of a whole generation of idiots spawned by you buat aku malu ada makhluk macam kau.

ms suki said...

mmm...good research...ni kalau bayar ni mahal ni...actually every produk mesti ada kelebihan dan kebaikan. Tapi i sebagai pengguna air ECPI byk melihat kelebihan produk ini. Contohnya my foreign workers yg x lepas fomema coz diabetes tinggi i bg minum selama 4 hari terus lulus. seramai 6 org pekerja asing i hidap denggi i bagi minum 3 hari terus baik.(no hospital n no medicine, bcoz habis la bos i kalau pej kesihatan tau) dan testimoni terdekat, my husband n my lovely dotter pernah terkena denggi berdarah (only take 1 week diorang terus baik, hospital pun tak masuk jugak) tak tahulah kalau diorang bernasib baik ke atau dari kelebihan air ECPI. Wallahulam.

Miss Lavender said...

good job aidid.


aku memang x beli pun air tue sebab mahal sgt kot.
setuju sangat dengan entry nie bermacam-macam teknologi konon gah la bunyi. UV, osmosis, ozonation. x payah nak canang semua teknologi tue la. actually semua teknologi tue main point untuk disinfection (bunuh kuman, bakteria). mcm kat msia nie, kita taruk chlorine jer sbb chlorine murah. yang mampu wat uv singapore jer. yg pasal alkali tue memang lawak. air bukan memang almost neutral (pH=7) ker? . apsal nak bg lagi alkali pulak. pastu guna pulak pasal fizik yang xdek kaitan pun. betul kata aidid, mnum air mineral biasa jer ok. lagipun air osmosis bukan elok (sebab tak dek mineral dalam air tue). dah jadi cam air suling pulak.

oh..patut la ramai doc yang buat.scammers jugak semua tue. ijazah pun beli.mereka nie tak tahu malu, tak tahu dosa ker? letak tittle Dr sesuka hati, claim emeritus (what a shame). pakcik ingat senang ker nak dpt emeritus (toksah menipu boleh dak).

goverment please la buat tindakan undang2 to those scammers.

aidid, pernah dengar pasal produk2 yang cerita pasal glutathione (yg konon untuk kulit cerah). masih teringat my lecturer from university of manchester ada cakap glutathione nie plant akan keluarkan sebagai respons bila ada attack from disease. mcm mna lak boleh jadi agen untuk cerahkan kulit. i believe nie pun scammers gak produk yg ckp psl nie.

bulat said...

kesian...

Acap Majid said...

Thx for the info bro...

ahmad fahmi said...

power la aidid mu'addib pnye research

ISKANDAR AHMED said...

Assalamu alaikum...
Sy x pernah minum air ECPOPIAQ ini.. Fahami betul2 perintah Allah spy kita makan dan minum adalah bende yg halalan tayyiba..

Halalan tayyiba adalah dua sifat yg sama sekali xboleh dipisahkan.. seperti wajib sifat halal pd makanan yg bersifat tayyiba.. begitulah juga wajib sifat tayyiba pada makanan yg halal..

Siapa pun anda, melanggar salah satu sifat tersebut akan menanggung akibatnya. Siapa yg makan makanan tayyiba yg tidak halal, dia akan masuk ke dlm neraka dan sesiap yg makan makanan halal yg tidak tayyiba maka walaupun makanan itu halal dia akan tetap masuk ke dalam HOSPITAL.

PERKARA HALAL RAMAI ORG CEPAT FAHAM, tetapi tidak sedikit org masih keliru dan confused dalam mengamalkan pemakanan tayyiba..

Supaya kita mudah faham dan satu hati dlm memahami apa itu makanan tayyiba, maka lihatlah orang yg pertama sekali yg mengamalkan ayat tayyiba, iaitulah RASULULLAH SAW...

Dalam hal ini kita hanya fokus pd bab air.. sebab kita semua gaduh pasal air ECPOPIAQ ini. Maknanya kita akan fokus pada air zamzam yg diminum oleh rasulullah saw yg confirm tayyiba... Sekiranya di tempat kita tidak ada air zamzam maka kita mesti mencari sesuatu air yg sifat tayyibanya sama seperti air zamzam...

Berdasarkan menu makan rasulullah saw, maka sifat tayyiba itu bercirikan :
1. Hi pH
2. Hi minerals
3. Hi Nutrien
4. Kaya vitamin
5. Powerful antioxidant..
Kesemua ciri-ciri di atas adalah unsur2 yg diperluakan oleh sel dlm badan kita..

ECPOPIAQ water tidak memenuhi spec di atas, sebab diproses dengan sistem RO.. bila saja lalui RO FILTER structure air jadi bersepai.. tu kot sebabnya air ini berjenama ecpi..

So, itulah sebabnya aku x pernah minum air ECPOPIAQ ini.
Ingat, Allah perintah kita makan dan minum yg HALALAN TAYYIBA.....

WAS SALAMU...

ISKANDAR AHMED said...

Assalamu alaikum...
Sy x pernah minum air ECPOPIAQ ini.. Fahami betul2 perintah Allah spy kita makan dan minum adalah bende yg halalan tayyiba..

Halalan tayyiba adalah dua sifat yg sama sekali xboleh dipisahkan.. seperti wajib sifat halal pd makanan yg bersifat tayyiba.. begitulah juga wajib sifat tayyiba pada makanan yg halal..

Siapa pun anda, melanggar salah satu sifat tersebut akan menanggung akibatnya. Siapa yg makan makanan tayyiba yg tidak halal, dia akan masuk ke dlm neraka dan sesiap yg makan makanan halal yg tidak tayyiba maka walaupun makanan itu halal dia akan tetap masuk ke dalam HOSPITAL.

PERKARA HALAL RAMAI ORG CEPAT FAHAM, tetapi tidak sedikit org masih keliru dan confused dalam mengamalkan pemakanan tayyiba..

Supaya kita mudah faham dan satu hati dlm memahami apa itu makanan tayyiba, maka lihatlah orang yg pertama sekali yg mengamalkan ayat tayyiba, iaitulah RASULULLAH SAW...

Dalam hal ini kita hanya fokus pd bab air.. sebab kita semua gaduh pasal air ECPOPIAQ ini. Maknanya kita akan fokus pada air zamzam yg diminum oleh rasulullah saw yg confirm tayyiba... Sekiranya di tempat kita tidak ada air zamzam maka kita mesti mencari sesuatu air yg sifat tayyibanya sama seperti air zamzam...

Berdasarkan menu makan rasulullah saw, maka sifat tayyiba itu bercirikan :
1. Hi pH
2. Hi minerals
3. Hi Nutrien
4. Kaya vitamin
5. Powerful antioxidant..
Kesemua ciri-ciri di atas adalah unsur2 yg diperluakan oleh sel dlm badan kita..

ECPOPIAQ water tidak memenuhi spec di atas, sebab diproses dengan sistem RO.. bila saja lalui RO FILTER structure air jadi bersepai.. tu kot sebabnya air ini berjenama ecpi..

So, itulah sebabnya aku x pernah minum air ECPOPIAQ ini.
Ingat, Allah perintah kita makan dan minum yg HALALAN TAYYIBA.....

WAS SALAMU...

«Oldest ‹Older   201 – 266 of 266   Newer› Newest»