And so it is...

Sunday, November 27, 2011

TabungUmrah.com - An Update


Nak tengok camane mastermind skim piramid haramjadah neh menjalankan tugas, untuk kasi pengikutnya terus kekal dungupiang, supaya scam-nya dapat diteruskan... well, sebelum scam ni kena serbu dengan pihak berkuasa? Gilos punya amatur... siap ada pop-quiz tu brader. Dapat RM10... keh keh keh! Bongok nak mampos. It looked like a joke... but the real dum-dum boy actually got RM10. Aiyooyoo thambi dey! Yang pengikutnya pun satu hal la pulak. How stupid-dum-dum can one meleis be man? Quite estupido-tonto actually. Hopeless punya dum-de-dum-ke-de-dum-dum species. Anyway, you all wanna see it first hand? Go here in FB: TabungUmrah.com

P/S: See how long my comments will last in that FB group's wall. 
Meh kita tengok sapa sebenarnya yang ada telo... dan sapa yang ada pepek.
_________________________________

Update: 
Komen aku tahan sejam-dua jek. Scammer nya memang tarak teloq whatsoever... seperti yang telah diduga. Komen orang lain pun tak dapat bertahan lama... duh! Hari ini - wall FB nya terus jadi "restricted"... hanya admin boleh post. HAHAHAHAHAHA!

Si bahalol scammer@mastermind TabungUmrah.com telah dijumpai.

No. HP : 013-2309000

It leads to here: Mohd Husmawi Husain
Then it leads here: http://cvtampang.tripod.com/



Duktuuurrr Perubatan Alternatif... Kunuuuuun. Alahai Dogtor Miki Maus, PhD beli online. PhD scam daripada Open University Colombo (universiti borak yang tak pernah wujud di bumi nyata - ada website sahaja). Uik! Sori, tarak PhD, hanya "advanced diploma", terus letak title "DR" syok sendiri - HAHAHAHAHAHAHAHA! Ini Pengikut si barua Professor Emeritus Taik Kucen Dr Sir Norhisham Wahab neh. KehKehKeh! Adeeeessss! Patut laaaaa...


UPDATE:

P/S: Thanks to S.

________________________________

Perkara Hangit Lain Yang Berbangkit...


Ciao bebeh!



231 comments:

1 – 200 of 231   Newer›   Newest»
Muhamad Amirsyafiq said...

harsh word...mmg kadang2 kena cakap kasar..tapi ni dah mcm kasar sgt bro..

Muhammad Afifi said...

pergh..panjang btol...

Siam Mari said...

woooo.....bab umrah pun nak menipu!

jojo said...

Nombor 4!

Gua pon nak tengok sapa yang ada testis & sapa yg ada nonok.

matsom said...

miahahah, moral of the story: diaorunk sebok nak jadi katak jadilaa... kalu scam yang ni fail lompat ke acmang, kalu acmang katol lompat ke herbalife, kalu herbalife tergolek lompat mary kay/lampeberger/unstoppably bebal/cosway/zhulian/semen pak kordi, kalu lingkup gak pegi sana pegi sini sampai kojol.

Jangan melingkup sensorang, ajak sekali laki/bini/anak/cucu/sepupu/dua pupu sampai tigablas pupu, membe uni/sekolah/tadika, cikgu/ketua kampung/JKKK/atenden pam minyak/tok imam/tok siak/ex-gf/bf... manade sampai infiniti???

Aidid Mu'addib said...

Bro MA...
Ko tahu kenapa si yahudi Albert Einstein diiktiraf sebagai seorang genius yg tiada tolok-banding, dan fakta ini diakui dan diterima secara universal oleh beribu-ribu physicist dan saintis serta org2 terpelajar... sejak lebih seratus tahun selepas wujudnya ilmu fiziks quantum mechanics dan relativiti?
Sebab... semasa teori nya diterbitkan, Einstein itu hanyalah kerani cabok di sebuah jabatan kerajaan di Bern, Switzerland - dan dia takde kemudahan makmal, universiti, atau pertolongan sapa2 (saintis2 lain) utk memikirkan dan menerbitkan ilmu fiziks yg amat kompleks dan yg sudah tentu memerlukan pembuktian fizikal di alam nyata. Dia hasilkan kiraan matematik dan penerangan fiziks tentang quantum mekaniks, fotoelektrik dan relativiti hanya menggunakan imaginasi dan daya intelek... dan semua ilmu itu kemudiannya dibuktikan berpuluh tahun kemudian bila dunia ini tambah moden dan perkembangan sains tambah meningkat. You follow me here?
Of course... I'm no Einstein - but I hope you people can use your intellect and imagination to think about all these:
How much Malay's money is drained out whilst all these MLM and PS is running rampant in our society... here in Malaysia? How many millions of ringgit? ...Billions ringgit? How many Malay kids are doing shitty things to their fellow Malays and fellow Muslims... and are actually oblivious to the after-effects of all these scams? Come on... you all can think for yourselves. This is no theory of relativity - it's all simple maths and economics.
So, concerning the harsh words...
Anyone of you have my kind of imagination? Anyone of you feel the urgency like I do?How long do these scams need to go on people? How much money should all we Malays waste day after day? How sweet it is my mouth do you all want it to be? Well, fuck it! I need to fight this, and not sit around... and watch, and watch and watch... never-ending. You may not fathom my urgency as yet... but I hope you all do... soon.

Posoik said...

Dah delete pun aidid....

Dogi Bunny said...

Sweet!

Mr Freak ; gatal tengkok mu said...

ni dogi bunny ni cam sweet je..

anuway, diorang mesti tak baca punya aidid apa hang tulis..dia mesti skimming..ni la masalah sebenor kita, skimming pastu assume..pastu habis tak masuk elmu satu pong..

salman faris hamat said...

bro buat iklan kat sebelah ' letak countdown sampai mac2012' tabungumrah.com nak colapse!
dasar scamerr, ada hati nak cabar mencabar....

En.Mat.Adam said...

buat analogi katak konon nak kasi nampak innocent aktiviti scam tu. very funny.

MZIskandar said...

Sekiranya katak2 tersebut berakal. Pasti ada katak yg berfikir.

1. Tujuan pertandingan
2. Siapakah penganjur (trackrecords/profile/etc)
3. Pros/Cons terhadap warga katak
4. Kemampuan untuk melompat (keupayaan diri: skills/knowledge)
5. Ketinggian tembok
6. Risk management/injury/ada ambulan standby ke tidak.
7. Yang paling penting, apa ada disebalik tembok (Restoran sup katak?)

Alih-alih.. datang sorang mat rempit menghampiri katak-katak tersebut. "Lu lompat terrer beb! Lu bleh willie? Weekang? Superman? Malam nie ada game! Nak join? Jom aa join.. sesajer je.."

Tetiba organizer pertandingan lompat tembok tersebut tampil ke depan. "Chantek.. Wa on je bro..! Bleh buat duit!". Maka, beliau pencapai mic dan buat announcement. "Sesaper nak join game nie malam, bayor 5k. Carik lagi 5 ekor, ko dapat 5 rat utk 1 ekor.. so, 5 rat darab 5 ekor.. dapat 2.5k. Jangan lupa buat posting gambar pegang duit, gambar gie holiday, gambar rumah/keta online untuk carik downline". "Waa.. 2.5k! bestnyeerr!" said the crowd (time tu, terlupa lak kena bayar 5k(loss) utk dpt 2.5k(profit)).

Maka bermulalah satu lagi scam pyramid barua (yg leading pun katak-katak yang sama).

Tiba malam game, race ngan showoff pun bermula sambil menyusahkan/mengganggu pengguna jalanraya yang lain. Kemalangan berlaku. Mat rempit eksiden. Ambulan tarak - maklumla race haram. Kakinye putus tak dapat diselamatkan. Namun nyawa beliau masih panjang.

Keesokanya, beliau ditemui oleh tukang sapu yang makan gaji. Dengan ihsan tukang sapu (yang makan gaji) tersebut, beliau dihantar ke hospital. Bos tukang sapu (yang makan gaji) tu tak marah sebab bukan tukang sapu (yang makan gaji) tu sesajer nak buang masa hantar mat rempit ke hospital - sesekali takpe. Mat rempit mula insaf dan bertaubat. Beliau melakukan solat dalam keadaan duduk atau baring kerana tiada kaki - itu adalah kemampuan beliau (mengikut kemampuan beliau).

Apa jadi pada katak-katak yang dah bayar 5k tu?
Tiada siapa yang tahu. Organizer dah lompat jauh hilang entah kemana. Munkgin dah develop skim baru. Yang pasti katak-katak nak start enjin motor pun tak bleh. Nak jadi pomen motor, takde skill. 5k tu baik buat modal sambung blaja, dapat kemahiran/ilmu atau bukak kedai jual burger nyamuk aedes untuk warga katak.

Sekian sahaja perkongsian kisah fiction minggu ini.

nurfauzi said...

analogi katak yang kelakar...
entah ape-ape la...

lokokoko said...

aku baru update ko punye update ni kat page diorang..kekekekeke

Kebun Getah Idamanku said...

aku suka penggunaan stupid-dum-dum tu...

kalo nak lagi bagus, pakai stupid-dumb-dump...baru sesuai sangat...

vw: stupid-dumb-dump; bodoh+bangang+sampah

lokokoko said...

alahai baru je post diorang dah delete..siap buang aku dari page diorang..cakap ade telo sgt

Aziz Riadi said...

Aku tengok dah tak de entry post yg Aidid taip panjang lebar...kalau dia betul, mesti diaorg biarkan post tu kat wall. Aku siap dok scroll date yg dia post kat wall tu.tak jumpa...

ApeKeHeLL said...

ha ha ha wrong person to make fun with ... ok dari kita memekak kat sini jom sama sama buat lapuran kat KPDNKK amacam ada bran? kalau

Adinda said...

cerita katak pekak ni memang femes dengan geng MLM gamaknya.
maklumlah hari-hari telinga disumbat dengan sumpah seranah dari orang keliling.

ni cite katak pekak versi puak haiyon.

http://www.hanishaizi.com/2011/11/pekak-atau-buat-buat-pekak.html

Sicher said...

MZIskandar should post his own katak story on that wall hahah

also, I should post that old link saying that Indonesia bans MLM hajj scams.

brb

Pokwa said...

again.. bloody religion manipulators,exploiters and bloodsucker in the name of religion bollocks... memalukan golongan ilmuan islam je, be reminded.. Allah said in the Quran there will be groups from Muslim who define the Quran as they desire too. masyi(arabic word for familiar) ngn kitab tafsir ibn syatibi n sahih bukhari n muslim baru ko boleh ckp ko ustaz k hape ke.. truskn bro aidid, bongkarkn sume scam2 haram cengeni. may Allah bless u n y maki2 tu bro,lu handle sendiri nanti ha... hahaha

minah_stapler said...

MZIskandar... your katak story... I like!

Rojak Punya said...

hebat sangat ke dorang nak saman aidid? nak cerita pasal katak lak macam bagus je. dasar dungupiang tak sedar diri. aku tunggu tabungumrah scam ni lingkup. dungupiang MLM semakin banyak berlambak macam taik membusukkan malaysia.

Rojak Punya

a said...

Bro aM.. you are the best among the best.. puas dah aku dok belek wall derang tunggu jawapan..hehe

MZIskandar.. i really think you should post your story on their wall..haha

Le Chevalier said...

U ARE SIMPLY THE BESTTTT......

zeefahdhom said...

lol, Dhom Seirafas tu kawan sekolah aku, masa mula2 dia post pasal tabung umrah tu (kuar kat wall aku), kebetulan aidid tengah kupas isu ni, aku link la kat wall dia blog ni. tak sangka dia tengok dan tanya pada upline dia dan yang lebih xsangka lagi masih kena tipu lagi? isk3....

Adinda said...

Better than all the rest
Better than anyone..
Anyone that I've ever met

Encik KangKung said...

Jenis2 orang MLM nie memang suka pndang rendah orang lain dan memang xkan masuk dlm kepala otak diorang apa yg nk disampaikan. Buta dh ngn duit yg bertimbun2(akan dtg) kot.

Dan memang tiba2 spesis mat rempit, mat ganja jadi pro sains dan agama bila masuk MLM. Ini yahudi, itu yahudi. Wotak dia.

geronggang said...

go aidid go aidid go aidid... tibai kaw kaw ;P

Dogi Bunny said...

Yes, go Aidid go Aidid....tibai harder harder harderrrrrrrrr.

Rozy said...

simpan duit dlm bank, dah cukup gi umrah. kan ke bagus? ni sibuk nak scam duit orang (buat dosa), pastu gi umrah (konon bertaubat kat sana). balik, continue buat scam lagi... next time boley gi Mekah bertaubat.. takde life la orag MLM ni.

Metafora said...

aku terlepas bas...

adei la..xhabis2...

bila la dorang ni nk insaf

lompat2 mlm

mcm2 la...

xserik2 menipu orang..

demk laa

ape nk jadi dorang ni

menteri2 di jpm wat pe?

dadu betul la..

syuk said...

ini orang nya - tabungumrah.com.
https://www.upload.facebook.com/profile.php?id=100003094035697&sk=info
sengal je pun tak dak gaya dr. pun. dr mickey mouse agak nya. english pun bersepah saja..
taip Mohd Husmawi Husain kalau mau cari di fb

al-Ferro said...

Adehhh..kuar cerita juai beger lak kat page TabungUmrah.com. Konon nak tunjukkan 'exponensial' penjualan beger. Apa punya QaplaJingga!!!

azwan said...

Sama macam HPA, berselindung di bawah koperasi.

Aidid Mu'addib said...

Syuk...
Dr Miki Maus tu brader... Mohd Husmawi Husain.
Memang scammer cam kejadah punya species...
Siap ada title duktuuuurr... PhD borak drpd Open University Colombo 2004.
Patut la dungu nak mampos... dan tak reti bahasa.
SCAMMER THROUGH AND THROUGH.

azwan said...

Ape lagi aidid, update la dlm entry neh. Kasik gambo beso sket kalau ada.

Aidid Mu'addib said...

Speak of the devil... tu kat atas tuh... dah settled.

jojo said...

No. 40!

azwan said...

HAHAHHAhahahaHAHAA!!!

Halilintar Pembelah langit. Mampos ko aidid pasni...MLMers2 senang2 leh upah dia bunuh ko. Dari jauh beb leh target..

hahahhaHAHAHaha...kimak betol. MLMers memang standard gini. Inside out menipu tak sudah2. Kepala kartun samdol neh...bodoh bingai..

HAHAHAhahaahHAHAHAHHA!!

azwan said...
This comment has been removed by the author.
azwan said...

Opsss...terlebih gelakk..

Sorry brader..

Eliza said...

padang masyar tu speak like Aidid, sound like Aidid, smell like Aidid and it is Aidid. amirite? korek korek korek ;p

aaron said...

Padang Mahsyar is aidid's alter ego No.5 maybe..
See? How easy it is to con people (meleis especially)? Cakap bunga2, hamburkn ayat2 alim kt alam maya, umpankan dengan academic credential dr planet zuhal and voila..!

azwan said...

Wa cakap lu...yg dungu piang je buat kerja2 bahlol MLM ni. kesian aku tgk...

hahahhaHAHAHAHhahahah!!!

Of course, your son will be a businessman like you..dumbfuck. Typical MLMers bangsat. Yg konfem bab research taktau. Bisnes lagi pelik la...

Halilintar...bzzztttt!!

Alamak aidid..so far dah lebih setahun...yg ni paling lawak dol.

syuk said...

hahaha.. gotcha!
dude - link CVT tu broken.
memang halilintar pembelah langit marang kereiki kepundek marang scammer betul samadnya ..

Hevea Brasiliensis Rubber Tapper said...

wow!..jojo dan mona ternyata menghidap NPD
(narcissistic personality disorder)..korang tak pi melingkup lagi ka. kalo dah lingkup nanti,mai lar menoreh dengan aku..masyukk..2 hari kerja pun dah dapat RM300.kayo beb..dari jual jus babi dan dildo(jojo ler tu),sekurang-kurangnya cepat sikit kayo..tak payah login mana2 site affilate haramjadah pun. takdak laptop pun takpa. beli pisau toreh 15 ringgit leh guna 6 bulan,keja pun sampai tengah hari ja,petang leh lena dan buat amal ibadat(tu pun kalo hang ada agama).malam pun leh tidor pukul 9....meh!..meh! dogshit mona dan jojo.

Dogi Bunny said...

Latest discovery. Dope.

Echoing previous commentor that Encik Aidid is simply the best. And one mean, sick, nasty freak.

Adinda said...

Motif doc scammer ni ambik pic sendiri guna henpon macam perangai budak baru lepas bersunat??
Memang senggama minda betul ler.

Abe wan, jejaga, gelak lelebih kang kena buzzzz ngan lightning strike.

Eliza, korek jangan tak korek..heh

syuk said...

hahaha.. this guy is a complete jocker..
cardiologist is good at anything associated with jantung, but this taik palat umrah.com founder is not only capable of curing masalah jantung, taik palat ini juga boleh merawat masalah kandungan ibu (bayi songsang, janin diluar rahim, otot rahim lemah ) selalu keguguran, period tidak teratur, keputihan, masalah rahim. gout dengan resdung pun dia sapu bai. masalah cinta dan kemurungan pun boleh gua cakap lu - fuckin unbelievable.

kau orang pergi tengok kat link ni http://cvtampang.tripod.com/ under caj & rawatan

izzNatta said...

HAHAHAHAHAH HALILINTAR PEMBELAH LANGIT... PERINGKAT YANG KE 17... APOOOKEEE... KABABOOMM....

siot ah pecah perut ketawa... Doktor Colombo rupanya... Dah credential diri sendiri pun tipu... apa lagi orang lain, dah dasar penipu nak harap apa lagi kerja dia... menipu aje...

azwan said...

Tepatttt...dasar penipu boleh digunapakai untuk semua spesis MLMers. keh keh keh...

Adinda said...

Rawatan Aromatherapy dengan kaedah hideroterapi memberikan kesan teraupatik yang sangat efektif. Penyakit seperti halunisasi, migraine, pemarah, terkena gangguan tenaga luar, murung, insomnia, histeria dan pelbagai jenis penyakit dapat dipulihkan sepenuhnya dalam masa yang singkat. 

Dinda rasa jojo n mona patut dirawat guna kaedah ni. Ohh.. Jangan dilupa asskram juga.

hyelbaine said...

Hoh?! The most powderfull mickey mouse dogtor of them all?

Hahahahahahahaha

matsom said...

words fail me... facepalm+tablepalm+hantuk kepala kat dinding

...words still fail me

a said...

AM.. i am sooo impressed.. how the hell you are able to korek sape dia Tabung Umrah nii... hahaha..

Dr sangat laa konon dia ni.. Kalau dah namanya scammers,selama-lamanya akan sentiasa mengencing org malay..
Faaaakkkkkk uuuu laaa...

Cik Sizu said...

doktor? amboiihh senangnya ko dapt doktor

Swayhecker said...

"Seni Mempertahankan Diri: Halilintar Pembelah Langit"

LOLOL!!! Thor ke hape?

Nokia E66 (outdated? yes) said...

wow, open university dog-tor in da house!! cert beli online pastu ngaku Dr? ni konfem orgnye berkulit babi, dah le menipu kantoi lak tu, tapi still takde rase malu, aiyo amma yennadei

p/s jojo ade beli cert gak ke? nak tgk :D

Faerie_Princess said...

aiyooo... this husmawi ni sama course and batch kat itm johor tu ler. tak tahu lak dia sambung belajar sampai PHD ke apa2 ke lepas grad itm. setakat ni dia x penah lak ajak member2 same course utk join biz ni. tp kalo dia ajak pun sy x akan join since i dont trust any MLM like biz. nk g umrah dgn haji, simpan duit kat tabung haji ler.. lambat pun lambat ler.. janji duit sendiri

izzNatta said...

Bukan setakat si Husmawi jadi Doktor "Sijil Palsu" beb... Pengasas Colour Vibration Therapy punya credential lagi hebattt....

"HALILINTAR PEMBELAH BUMI (UPGRADE) PERINGKAT KE-20!!!..."

Prof.Emeritus Dr.Sir Norhisham Wahab
Ketua Pegawai Eksekutif CVTSB

Knight Commander of the Knight of Malta
PHD, The Open International for Complementary Medichines (OIUCM)
M.D (M.A), (OIUCM)

Prof kencing Colombo laaa jugak siap dapat SIR Kinght Rider tu... perghhhhh.... Dasat-dasat....

*Penipu + Penipu = Sama-sama buat duit cara NIPU...

Aldan said...

Seni Mempertahankan Diri: Halilintar Pembelah Langit

ni mesti jurus mcm boboi boy buat..


ade sape2 nak jadi master reiki? (master key dtg dari sini ker?)

What training is involved?

Reiki does not require excessive discipline or years of training to develop the healing ability. Reiki comes to us rather as a gift. The ability to channel the Reiki energy comes immediately to the student upon receiving attunements at various levels from the Master. The attunement's energy is guided by the Higher Intelligence and makes adjustments within itself for each student so that each receives exactly what they need in order to begin channeling reiki immediately. During the attunement, the Higher Intelligence actually adjusts and heals the student's chakras and energy fields and connects the student directly to the source of Reiki.
(http://reawakeningreiki.com/reiki.shtml)

sempoi jek..

dayang Citra said...

Tak kira apa bukti dan gaya bahasa yang en. Aidid bagi,mereka yang buta hati dengan duit tetap tidak nampak kebenarannya. Semoga en Aidid tidak putus asa dalam membongkar kegiatan MLM yang mengelabui mata hati orang-orang kita.

Latifah said...

Errrr... nak gelak tak sampai hati~~~

Tapi memang kelakar la... Master Reiki??? Adeh... Ni mesti banyak sangat tengok cerita jepun kot~~~ Paling tak lupa cerita Maskman~~ huhuhu...

Orang Islam, mana leh percaya reiki reiki ni, tengok incik wiki kata apa:
Reiki (霊気?, English pronunciation: /ˈreɪkiː/) is a spiritual practice[1] developed in 1922 by Japanese Buddhist Mikao Usui. The teaching was continued and adapted by various teachers. It uses a technique commonly called palm healing as a form of complementary and alternative medicine and is sometimes classified as oriental medicine by some professional bodies.[2] Through the use of this technique, practitioners believe that they are transferring universal energy (reiki) in the form of ki through the palms that allows for self-healing and a state of equilibrium.[3]

Tak kan tak faham. Udah-udah la tu. Nak kaya? Rajinkan diri bangun malam; solat tahajud, solat tasbih. Solat Dhuha jangan tinggal, insyaAllah akan ada rezeki dari Allah.Tak payah joinT MLM segala ni, buang masa je~~~

Lagi satu, cerita katak tu dah basi kot... Dari zaman dulu pun guna cerita katak gak... Adehhh~~~

Faeiz.com said...
This comment has been removed by the author.
syuk said...

brader,
ini dogtor miki maus club haus come inside let's come inside suda report sama cybersecurity daaa.. ha ha ha..
pathetic loser

En.Mat.Adam said...

kah..kah..kah..

kantoi sudah....

agak-agaknya antara jurus halilintar pembelah langit Vs jurus maharagu johari mansor ni sapa yang hebat ya?

http://www.youtube.com/watch?v=by8PyVa9Gjc

http://www.youtube.com/watch?v=bFHhcoq5Pnc&feature=related

Danish said...

JOJOlokbaruayahudi pun terkedu terbaca Jurus Halilintar Pembelah Babi si HushPuppies Mawi nih. Terhenti setakat tulis no.40 ja.
Monabaruababi langsung terdiam???
Hebak sungguh jurus nih.
Mahaguru lak Knight Rider... Orang MLM nih kalau dah bertuhankan duit, Iblis pun dah jadi malaikat. Janji pendapatan produktif. Dah brapa kilo daging haram dalam tubuh tu untuk diwarisi anak bini nanti yek.

zeefahdhom said...

saja gatai tangan pegi website tabung umrah tu, tgk kat wallpost FB dia ada catat benda ni..

TabungUmrah.com
Kami baru sahaja selelsai membuat report tentang blogger aidid kepada : http://www.cybersecurity.my/ yang suka menaburkan fitnah. Kita nak mintak EN Aidid yang sangat hebat ini untuk pergi berjumpa kami di pejabat cybersecurity untuk menyelesaikan beberapa perkara yang patut mengikut Undang-Undang Malaysia. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami ditalian: 013-2309000
http://www.cybersecurity.my/
www.cybersecurity.my

aku rasa sapa yang akan kena getah nanti ni, jadi macam ACmang tu kang, lol

Nizam Mahmud said...

Giler punyer kejer skim nih.

Katala crash pasal dah tepu sgt. Crash pada peringkat ke 5, maknanya dah ada 19,607 orang dah bayar RM1,400.

Tapi dari 19,607 yang sama2 bayar RM1,400, cuma 2,800 ajer yg dpt pg umrah dgn bayaran murah. Baki 16,807 orang kena la tambah bayar sampai RM6,500 baru dapat pergi umrah. Kalau tak dapat, duit kira hilang la psal tak dpt nak mintak refund.

Konsep tolong orang nie, yg senang tolong yg susah. Tapi boleh gerenti ker dalam 17 ribu orang itu semua hidup lebih senang dari 3 ribu orang yg telah dapat pergi atas bayaran RM1,400 ajer?

Memang celaka siapa buat skim nih.

Kata la tak tepu lagi psal meleis kan pandai sangat, 16,807 kena cari 117,649 orang supaya dapat pergi umrah dgn murah. Jadi 17 ribu orang dah dpt pergi umrah tapi kita ada pulak 117 ribu orang yg dah bayar Rm1,400 tapi tak dpt pergi umrah psal kena cari lagi orang bawah.

117 ribu orang nie kena cari berapa orang pula? Kena cari sebanyak 823,543 orang yg bayar RM1,400 (setiap sorang kena cari 7)

117 ribu orang dah dapat pergi umrah dgn murah, sekarang nie 823,543 orang ni dapat ker nak cari 5 juta, 7 ratus 6 puluh 5 ribu orang (823,543 X 7=5,764,801)

Giler eh. Kalau dah tepu dan crash, ramai la yg duit lesap macam tue jer.

onguard said...

Report cybersecurity? napa tak pakai je jurus halilintar pembelah langit tu?

onguard said...

Menabung sambil mengajak kawan-kawan menabung untuk mengerjakan umrah!

Komisyen DAPAT, pahala pun DAPAT!
Makin cepat anda menabung makin cepat anda dapat pergi umrah
dan dapat komisen....

komisyen tu dari mana sumbernya??? adakah halal atau syubhah?

guardnconserve said...

Bile baca screenshot (screenshot pertama) tu, rasa cam ada mende pelik sket..

Komen dari TabungUmrah.com berkenaan analogi katak: Friday 10:00 am

Komen dari Dhom Seirafas memuji leader dari Seremban: Friday 09:48 am

Soalan:
Camana komen pujian di'post' 12 minit sebelum cerita katak disampaikan?

there could be logical explanation for that, just, it's funny to notice =P

a said...

"100% halal, ini bukan makanan, ini ujrah, konsep ujrah ini direct jer, ada buat sales adalah ujrah, tak ada buat sales kosong sen laaaa ujrah dia, tiada komisen level betingkat-tingkat"

Ini komen mamat mawi ni dlm post dia td.. cait!!! halal kata kau?? u are the most stupid faaakeers....

Mummy said...

setahu sy menunaikan haji dan umrah hanya bila mampu...kalo tak mampu tak wajib pergi lar...tp kalo melancong kemerata tempat luar negara mampu maka ke mekah lagi lar mampukan...

kalo rasa ada 1400 jer utk pegi umrah...baik kumpul duit tuh bagi cukup then pegi ler sensorang..tak menyusahkan orang lain...

ni diorang nih bukan nak pergi umrah sangat pun...yg diorang nak adalah seramai mungkin orang yg bagi duit 1400 tu jer...dpt lak skang nih org tak percaya lagi dah pada produk2...maka diorang cari strategi baru berlandaskan agama plak...seeloknya org sebegini ditembak dgn senapang gajah....

saper yg dah terjebak harap hentikanlah dari cari orang bawahan...biarlar kiter rugi 1400 tuh...janganlar jadikan diri kiter sama macam org atasan yg makan duit haram tuh...

rahman said...

dumbfuck pnya katak.

haza sabili said...

emm.. banyak lagi sebenrnya bisnes2 yang jual agama sekarang die ..dalam surah al-baqarah ada sebut

[16]
Mereka itulah orang-orang yang membeli kesesatan dengan meninggalkan petunjuk; maka tiadalah beruntung perniagaan mereka dan tidak pula mereka beroleh petunjuk hidayah.
[17]
Perbandingan hal mereka (golongan yang munafik itu) samalah seperti orang yang menyalakan api; apabila api itu menerangi sekelilingnya, (tiba-tiba) Allah hilangkan cahaya (yang menerangi) mereka, dan dibiarkannya mereka dalam gelap-gelita, tidak dapat melihat (sesuatu pun).
[18]
Mereka (seolah-olah orang yang) pekak, bisu dan buta; dengan keadaan itu mereka tidak dapat kembali (kepada kebenaran).
[19]
Atau (bandingannya) seperti (orang-orang yang ditimpa) hujan lebat dari langit, bersama dengan gelap-gelita, dan guruh serta kilat; mereka menyumbat jarinya ke dalam telinga masing-masing dari mendengar suara petir, kerana mereka takut mati. (Masakan mereka boleh terlepas), sedang (pengetahuan dan kekuasaan) Allah meliputi orang-orang yang kafir itu.
[20]
Kilat itu pula hampir-hampir menyambar (menghilangkan) penglihatan mereka; tiap-tiap kali kilat itu menerangi mereka (dengan pancarannya), mereka berjalan dalam cahayanya. Dan apabila gelap menyelubungi mereka, berhentilah mereka (menunggu dengan bingungnya). Dan sekiranya Allah menghendaki, nescaya dihilangkanNya pendengaran dan penglihatan mereka; sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.
[21]
Wahai sekalian manusia! Beribadatlah kepada Tuhan kamu yang telah menciptakan kamu dan orang-orang yang terdahulu daripada kamu, supaya kamu (menjadi orang-orang yang) bertaqwa.

jiwakacau said...

muka pun nampak muka malaun/scammer. ada hati nak buat pakej umrah. tak nampak muka suci langsung.

Diki said...

Sedih sya lihat keadaan.... kebelakangan ni banyak sangat scammer yg selindung guna ugama. Macam2 skim / produk yg depa keluarkan, tapi sebenarnya nak kaut duit downlines, nak kaya cepat dgn menipu/menganiaya orang bawah. Itu lah tanda2 dunia akhir zaman, gunakan ayat quran / hadis ikut selera sendiri demi melindungi penipuan yg depa jalankan.
Sedih... melayu tipu melayu... islam tipu islam. Ya Allah berilah petunjuk kpd orang2 yg demikian itu.

izzNatta said...

"Kami baru sahaja selelsai membuat report tentang blogger aidid kepada : http://www.cybersecurity.my/ yang suka menaburkan fitnah. Kita nak mintak EN Aidid yang sangat hebat ini untuk pergi berjumpa kami di pejabat cybersecurity untuk menyelesaikan beberapa perkara yang patut mengikut Undang-Undang Malaysia. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami ditalian: 013-2309000"

No HP: 013-2309000 tuh NO HUSWAMI...husss...mawi...mawi...

Cybersecurity? Perghhh.....

Aidid kau ade ke godam web atau FB si huss...mawi ni? Ada eik?... Ohhh... jiwa, perasaan & downline digodam rupanya.....

Baik saman je si Aidid kalau betul dia buat fitnah... Biar masuk mahkamah, boleh kasi bogel kau punya "Kedoktoran Halilintar Pembelah Mahkamah" (Colombo)...

Ada Berani? Hussss...?

Daisy Biru said...

apa rasanya kalau kita bagi 1400 kepada upline kita dan dengan duit kita dia cukupkan amaun bahagian dia dan dapat pergi Umrah (atau haji) dulu. sedangkan kita kena cari lagi downline untuk cukupkan amaun kita untuk pg Haji/ umrah pulak. bila nak sudahnye weh? kalau inilah kaedah berniaga yang dituntut Islam, dah tercatat dah dalam Al-quran. Tak pun Rasulullah dah buat dulu dah

Bomoh Hujan said...

hahahhahaha entry kali nih memang lawak2... siap pengaruh komik pun ada.... hahahahahh... repot2 polis ikut jejak AC MANG.... tapi acmang x seteruk peminat buku pendekar laut ni..... heuheuheuheuheuheu adoiiiiiiiii aku ingat masa dia buat report polis tu.. mesti dah masuk 35 petala langit tahap aura nya hahahhahahahaha..... goku xnak ajak ke? dah jadi supersaiya ke 5 beb.. kah kah kah kah kah kah

Nokia E66 (outdated? yes) said...

bertukar menjadi ultramannn, halilintar pembelah langit!!!

langit pun terbelah...

n then, lepas langit dah terbelah, what will happen to the earth, to us? 0_o

Aldan said...

direct komisen sampai 42%..

ujrah paleotak die..

ko tau ke tak sebenarnya ni husmawi? err dr. husmawi?

Hell`s Angel said...

pathetic... aku nak belajar jugak la jurus pembelah halilintar tu... boleh bunuh yahudi dari rumah je senang wakakakakakaka

arsenumber4 said...

satu lagi bisnes dr husmaswi

http://www.introducer2u.com/

Nokia E66 (outdated? yes) said...

Hell's Angel,

aku rase jurus tu seswai untuk mamat tu bunuh diri la, sbb perangai dia lagi lahanat dari yahudi, dah la scam orang gune agama, pastu buat kat bangsa sendiri pulak tu, ape punye manusia la makhluk ni

Ultra Gorgon said...

Hah.... siapa panggil aku tadi tu? En. NokiaE66 ke? Nak aku fire siapa ni??:)

Nokia E66 (outdated? yes) said...

arsenumber4 (sounds like..nevermind)


From the link given

"Experience in International Bangking line more than 15 years"

Bangking line is maybe something lookalike a kuih bingka, bangkahulu or somewhat we called pembangkang, nay should i laugh to this

Bottom line "scammer is always a scammer"

Nokia E66 (outdated? yes) said...

Ultra Gorgon,

haha, anytime bro, dont kill him yet, i want him to suffer till the doomsday, and then he will continue suffering in hell, owh like hell

Adinda said...

Cepat sket fire sebelum lampu merah menyala. Heh

Ultra Gorgon said...

lampu merah I dah nyala lah Dinda, belum fire apa-apa pun!! Oh lupe.... Ultra 7 belum lunch lagi.:) Later friends!

Teacher Ina said...

Bahasa yang kasar..macam mana dpat melambangkan orangnya yang tulus?Sume perkataan yang haram disebut,awak sebut..tapi kalau dah tak suka sangat benda haram ni MLM,perkataan2 yang tak elok tu boleh pulak diulang-ulang.ada pulak pengikutnye..sekarang ni,betul ke hidup awak sangat tenang dan bahagia dengan mengutuk,mencaci orang mcm ni.ke setiap masa dok serabut fikir nak caci sape lagi..
tak elok la buat macam tu..rezeki masing2..saya tak involve pon dlm MLM ni..tapi,kalau fikir2 balik,dlm company besar pon ade MLM..ade bos..ade staf..staf rajin dapat bonus..abis?sume org mkn duit haram ke?
Mengumpat..mengata...mencaci benda haram awak buat boleh pulak?

Nokia E66 (outdated? yes) said...

cikgu tertinggal bas? *facepalm

Adinda said...

teacher tertinggal train???
*hantukmeja*

guardnconserve said...

Teacher Ina:

mmg le staff rajin dapat bonus, tp bukan disedut dari gaji staff bawahan die =p

p/s: perkataan yang haram disebut?

Jz sharing my 2cents :D

Aldan said...

teacher ina

scam org tu kira rezeki masing2 jgk ker?

so x yah la nak combat skim gores & menang jgk yer..

dah rezeki diorg, mana leh kacau..

mmm..tadika mana ni tadi?

Nokia E66 (outdated? yes) said...

Teacher Ina,

This is only a simple situation for your better understanding, let say im an engineer, people below me are junior engineer and fresh graduate engineer, tell you what, my boss NEVER asked us to find another engineer and let them be our downlines, ok dont make me laugh because i already have, lol (lol stands for laughing out load in case you're wondering what lol is stand for)

Too much spoonfed is not good for our health, seriously

Teacher Ina said...

kalau tak suka org scam..kan leh wat privacy..sy didik anak2 kecil utk bercakap elok2 dgn org...dgn sume org..sy xkisah korg xsuke MLM ke..bisnes ape ke..tp bahasa tu kn dijaga..dari kita lahir mak ayah dh didik cakap elok2..jgn guna bhs tidak elok(lainla kalau mak bapak tak ajar)
tp mcm mane nk ajar anak berkelakuan dan bersopan kalau parents nye sendiri mnggunakan bhs tidak elok??

Adinda said...

Don't just use bitara pintar for ur tuition centre. U too have to be bijak bistari O_o

Teacher Ina said...

saya betul2 tak kisah korg ni tak suka MLM ke ape ke..NokiaE66..yes,you're now an engineer..sooner or later..u will have kids..so,you will teach your children behave like this..talk about other people using nasty words??or even speaking with u with those shit words??
ade ke sy ckp MLM tu bagus??tujuan saya komen cuma nak tegur..mayb one day,anak saya akan melayari blog2 mcm ni,dan turut menggunakan bahasa di dlm ini..dia akan kata org tu ckp mcm tu xde salah pon..

Aidid Mu'addib said...

Fucking lame-ass dumbshit meleis scammer asshole freaks-of-nature crappy dickhead fuckshit dumbfuck... TEACHER? Who the freaking fuck gave a teaching degree/diploma to this kind of lame shithead person who has a life's motto - "I prefer to watch and not do anything, while other people rob, steal, lie, scam... or fuck doggy-style... because it doesn't concern me"?

Come ooooonnnnn... why do some people wanna declare that they're so proud to be some USELESS DICKHEAD-DUMBFUCKS? Hopeless gilababi punya cikgu.... shiiiiit man!

Woi resign woi... The Malays DO NOT NEED useless teachers. Go fly a kite...
Atau pun... pi balik masuk hutan, bergayut dgn monkeys... best gak tuh.
Or... you can always go to hell. Who the fuck cares anyway?
Because you yourself don't care about your own people...

azwan said...

Menyamakan company besar pun ada MLM merupakan point terbangang abad ni. Tu guru besar kira upline ko ek? Cekgu cikgi...still don't get it? No wonder melayu senang masuk mlm, sebab cekgi nye pun lembab..

Teacher Ina said...

mungkin korg ni sume xfaham lg kot..saya xkisah pon psl MLM ni.oo..prinsip company equal to MLM mmg slh la kan..sy fhm..yg sy tegur penggunaan bahasa di sini..kita org melayu..kalau sekalipon nk dedahkan keburukan MLM ni,guna bahasa yg elok..

Nokia E66 (outdated? yes) said...

Cikgu,

dah ade byk blog yg tegur pengamal MLM ni gune bahase yg sopan santun lemah gemalai berbunga2, tapi yg join MLM tetap ramai, dan blog2 yg sopan macam tu takde sape ambil peduli, do you have one? Please tell me

Sy x nmpk pon Aidid mencarut, gune nasty word, yg sy nampak, dia tgh sedarkan masyarakat ttg bahaya MLM dan skim piramid, can you see that? not? *sigh

Eliza said...

Aidid, bila nak keluar entri terbaru nih?

skylar said...

so it's ok to scam people as long as they say things nicely?

and it's not right to be freaking mad and furious - hence, all the necessary words - to the scammers?

get your priority straight cikgu.. you think it's cool your 'downline' call you "teacher ina"? shouldn't it be miss ina or mdm? FUCK! ko takyah ajar anak melayu la.. melingkupkan generasi bangsa je!

Mona said...

Yeah Aidit, when is your next entry? Somebody needs to exercise her "brilliant brain". Hohohoho.

Saya sangat setuju dengan entri kali ni. Scammers yang menggunakan agama untuk menipu are the lowest form of life!

Aidid Mu'addib said...

Shit maaaan! Have I lied to any of you in this blog?
Have I not researched and presented all the information correctly?
This is not about Aidid Mu'addib should be nicer... handy-dandy.
THIS IS ABOUT RIGHT AND WRONG.
Get all your fucking priority straight next time.
Don't be a dumbass.

izzNatta said...

Cikgu Ina, aku bagi 1 soalan mudah...

Kalau anak ckigu tengah bermain-main tanpa dia disedari, lagi 5 langkah dia akan menghampiri di tepi kolam / perigi yang dalam. Kita sebagai orang tua akan....

a) memanggil anak kita "Sayang sini la, ada perigi dalam...bahaya tuu... jangan main sana... auw"

b) Menjerit "ADIK WOI!!!KE SINI KAU!!! PERGI BUTA!!! BAHAYA!!!

c) Berdoa kepada Allah agar anak kita selamat...

d) Buat bodoh ala-ala muka tak bersalah macam muka Husmawi sambil tengok anak tu....

Jawapannya...?

Persoalan tambahan...
Sekiranya apa pun kita buat dia buat tak kisah, lagi 3 langkah dia akan terjatuh ke kolam / perigi, kita yang nampak apa yang bakal berlaku...

a) memanggil anak kita "Sayang kan mama dah cakap.., ada perigi dalam...bahaya tuu... jangan main sana... auw"

b) Menjerit "ADIIKKKKK!!! MAMA BABAB KANG!!! NAK BABABB!!! SINI!!!

c) Berdoa kepada Allah agar anak kita perasaan ada perigi di situ...

d) Masih lagi buat bodoh ala-ala muka tak bersalah macam muka Husmawi sambil tengok anak tu....

?

Eliza said...

Mona scammer tak dapat prospek baru since ada blog Aidid. Let her wandering everywhere here. That shows no prospek/downline to kawtim maaa...Produk cikai tak laku doh.

Bisnesman perasan(kihkihkih) at last mengaku jugak sbg side income. I thot i'm dealing with Jutawan MLM. *sigh*

cenderawasih_kayangan said...

adoi..ada lg yg tegur bahasa tetapi saja lepas pandang atau tanggungjwb bila ada pihak nak jahanamkan bangsa melayu...

cikgu: murid-murid, hari ni cikgu nak beri tahu kepada murid2 semua, jangan masuk blog aidid mu'addib kerana bahasa yg digunakan dalam blog itu tidak sesuai utk tatapan murid2.. tetapi kalau murid2 suruh mak ayah masuk MLM cikgu tidak halang kerana itu rezeki mak ayah kamu..faham x murid2...

murid2: faham cikgu!!
(dalam hati: cikgu ni x tau ke kita slalu buka porn atau 3gp dlm internet)

Siam Mari said...

sekarang ni golongan cikgu cikgi ramai yg terlibat dgn MLM....Teacher Ina ni pun sama kut.

Can you prevent your kids from browsing porn? can you prevent your kids from browsing Aidid blog? Nasty language is part of life. If your kids are properly educated, they wont use it in their daily communication. I dont think this blog would impact your kids.........

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.cikgu ina!dalam islam terdapat tiga cara menegur orang yang melakukan kesalahan!yang pertama dalam hati!yang kedua,tegur secara baik/kasar!yang ketiga!penampak jeee!!kira aidid tegur puak mlm yang makan duit HARAM ni!kira oklah!sepatutnya terajang jee!!
2.ginilah cikgu ina!dari ditegur secara kasar atau dok bagi makan anak dengan sumber HARAM mlm!mana yang lebih baik!!
3.siannnn!dok ajaq anak supaya berbahasa dengan baik!dalam diam dok bagi makan benda HARAM mlm!!

Nokia E66 (outdated? yes) said...

i'm still young and innocent (dont bother haha), but reading aididleaks wont makes me mencarut2 tak tentu hala, sebab ape? in real life you should know the limit, you cant simply accuse others just like typing in front of them, make sense? should teach your child that way, if not they will fall into scammer's trap on and on and lodge a police report because of their stupidity :/

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.kalau lihat keruntuhan moral remaja islam kini!gerun!mat rempit!mat gian!buang bayi!minum arak!apa puncanya!
2.rasanya mlm/mlms yang yang diamalkan oleh umat islam dimalaysia punyai hubungan yang signifikan dengan keruntuhan sosial remaja islam kini!
3.hasil dari mlm yang HARAM!bagi makan anak!jadi darah daging!membentuk perlakuan anak!
4.ada sapa-sapa kisah!nak harap ustaz!lebai macam lebai hpa!depalah pengamal totok mlm dimalaysia!
5.pikiaq tenguk cikgu ina no!!

aku_ein said...

sebab cikgu ina aku nak komen gak..

Ya..aku setuju dengan cikgu tentang bahasa Aidid guna..kasar..oo, takut anak cikgu surf blog Aidid ek.."set"kan la cikgu punya internet supaya xboleh bukak sebarang blog..

Jadi hanya maklumat dari ".blogspot" xboleh diakses..setel..abis kalau anak cikgu bukak website yg xsenonoh tu per cerita..

Berapa ramai ahli politik cakap bukan main baeeeekkk punya..senyap2 songlap duit rakyat..sapa?..sori..ini bukan blog politik..banyak blog politik cikgu boleh cari..pilih je..yang sebelah sana atau sebelah sini..dah besar kan..boleh fikir sendiri..ohh..lupa..dah set block .blogspot..hohoho

untuk kawan yang lain xyah keje..sebab tu semua MLM..kalau korang jadi assisstant pun kena cari "downline" supaya boleh dapat bonus..SUNGGUH BIJAK..

cikgu mesti kakitangan kerajaan kan..SKT tu kena cari downline ke..markah tu dapat sama ada hasil kerja cikgu atau kipas penyelia..cuma beza kakitangan kerajaan xde bonus prestasi (setakat yang aku tau la), cuma PM je yang bagi bonus dalam belanjawan..

nape la masih ada yang nak samakan konsep makan gaji dengan MLM..aku harap cikgu ina xajar anak aku..

fulltimesinner said...

aloo cikgu ina.. kat tepi blog ni sebelah kanan ada tulis 18sx .. so blog ni hanya untuk tatapan 18 tahun ke atas sahaja. Untuk menghalang anak-anak(<18) cikgu ina daripada melayari blog ini atau yang seumpamanya, sila aktifkan ACL(access control list) pada komputer atau pelayar yang berkenaan. Untuk maklumat lanjut sila layari www.cybersecurity.my atau micro site www.cybersafe.my.

kerjasama anda sangat dihargai. :D

hyelbaine said...

I read somewhere that the "pahlawan" or someone spent 15 years in the finance industry? Really?

Sebagai apa tu agaknya?

aku_ein said...

Yeaa..fulltimesinner dah tunjuk cara yang tepat..tq..hehehe

bila bukak introducer.com, rasa nak pengsan ketawa..bangking?..wahaha...bisness?..wahaha..lawak maharaja mega ke apa?

cikgu aku pernah kata, orang engineering kurang utamakan spelling n grammar sebab diorang lebih utamakan calculation n technical studies/review/characters..

berbeza dengan orang admin/business, spelling n grammar sangat penting..

mungkin orang akan kata apa yang cikgu aku kata ni xtepat, ok..aku boleh terima..tapi kalau orang yg ada title DR + pengalaman berbelas tahun dalam "bangking line" pun boleh buat camni..xtahu nak kata pe..

Rizal DITC said...

minta tolong jangan libatkan company lain yang beliau like ... tolong gelapkan ...

saya tiada kena mengena dengan perniagaan beliau, tetapi nama syarikat saya terpampang di gambar profile beliau ...

harap saudara Aidid lebih sensitif lepas ini ... nak tembak orang lain, tak pasal2 orang Melayu lain pulak yang kena ...

Aidid Mu'addib said...

Uik! What the fcuk? Nama syarikat apekehenye yeop?
Laporan ttg scam dan scammers pun kena sensitif jugak ka? Gitu? Duh!
Mau kaber kaber mende nye der? Wadehel?
Cer suruh si scammer tu delete whatever yg ko tak nak supaya mende nye tak keluar kat sini...

Rizal DITC said...

Salam ... dia like page aku .. so nama company aku ada terpampang kat profile dia ...

sebelum ko nak letak gambar dia, tolong gelapkan nama company aku yg dia like ... aku tak de kena mengena ... ko nak menjahanamkan orang aku sikit pun tak peduli ....

tapi bila kawan2 aku dah tanya, aku ade kena mengena ke dengan MLM dan scam, tu dah lebih ... bertanggungjawab sket ... sekali lagi aku mintak, tolong gelapkan nama company aku dari gambar tu ...

biar jadi orang yg betanggungjawab sket ... nak hentam orang ko punya pasal ... jangan libatkan nama company aku yg takde kena mengena dengan MLM ...

Dia like page aku, aku tak halang ... sesiapa boleh like page aku. Dia scammer ke tak, aku tak peduli.

Aku tak peduli tentang ko, aku tak peduli tentang dia ... cuma ko tolong respect sket nama company aku ... tolong hitamkan nama company aku ...

faham tak??

jdmaster said...

humawi: buat report kat cybersecurity pun bukannya cybersecurity nak layan kes2 mcm ni..bukan kes kena hack ke pe? apa da...

WV: pencin = g pencen la humawi

Aidid Mu'addib said...

You don't care? Well... Bingo!
P/S: A report is a report... that's it.

Rizal DITC said...

Assalamualaikum ... yg dikatakan Melayu tu adalah mereka yang beragama Islam dalam perlembagaan persekutuan. Orang Islam wajib bagi salam jika menegur. Tapi, mungkin ko ni orang Sakai pedalaman yg tak reti bagi salam.

Aku mintak dengan ko baik2, tapi ko jawab macam akal mat rempit ... padahal aku yg takde kena mengena dengan MLM ni pun ko fcuk kan ...

Ko nak fcuk kan MLM satu dunia ni aku sikit pun tak kisah ... sukati ko la nak meroyan berlagak cam orang pandai pun ...

Cuma, bila nama company aku ada dalam blog sampah ko ni, dan ramai pulak yg bertanya adakah aku buat MLM dan scam, itu dah jadi hal bagi aku.

Kalo sorang-dua bertanya, senang aku nak explain. tapi kalau dah lebih 10 orang, ni dah jadi masalah buat aku.

yang ko nak fcuk kan aku pesal pulak?? Aku bukan buat bisnes MLM.Aku tak tipu orang. Dan aku hantar ko email dan komen dengan permulaan yang baik. Kenapa ko jawab cam akal mat rempit?

Oh, mungkin ko asal dari orang Sakai pedalaman yg merempit, lepas tu dah puas kena hina dan maki sebab merempit... so ko berlagak pandai macam doktor dan hina semua org kat dunia ni supaya dapat respect ...

ingat sket, respect is earned not demanded. So, kalo ko nak orang respect ko dgn cara macam ni, minta maaf lah ... hanya geng2 mat rempit ko jer yg akan respect ko ...

Orang buat filem porno jepun kat tempat public pun akan blurkan muka orang awam yg takde kena mengena dengan filem tu ... tak sangka pulak aku ko ni lagi hina dari filem porno ... macam anjing!

AKu tak perlukan promosi percuma dari ko, sebab nama taik ko ni akan membusukkan nama company aku ...

Kalo ko tak nak hitamkan nama company aku, aku faham ... sebab anjing dam sakai spesis pupus cam ko ni mmg tak faham bahasa Melayu ... cakap nak tolong orang Melayu, tapi orang Sakai cam ko ni ada yg percaya ke nak tolong Melayu??

dei, Sakai jual petai kat Pahang tu lagi bersopan-santun la dari anjing cam ko ni!!

Tak pasal2 aku yg buat bisnes secara jujur ni pun kena tempias maki hamun ko ...

Yes, a report is a report. Kalo di TV pun, yg tiada kena mengena akan di blurkan ... tapi hanjing macam ko ni bukan reti pasal ethics ... ko nak hentam orang, yg takde kena mengena pun kena sekali ...

selamat menghentam orang ... dan pada aku tiada kena mengena dengan MLM dan scam, tak pasal2 teraniaya sebab ko ni, ko jawabah dengan Nya nanti ... itu pun kalau ko Islam lah ... kalo ko kafir ko pegilah jawab dengan lembu ...

Adinda said...

Dari tadi cari nama company rizal ni. Kat mana nya?

Rizal DITC said...

Lihat di profile tersebut, di bawah activities and interests ....

dia like fb page saya, saya takkan halang. Siapa sahaja boleh like my fb page.

Cuma, anjing yg takde ethics cam Aidid ni yg tak reti nak cakap sopan, dan tak reti nak blur kan my company's name ...

Adinda said...

Dah settle tu :)
Moga bisnes anda makin sukses lepas ni.

Diki said...

En Rizal,
Salam, dh lihat kat profil si Asmawi kt atas posting ni, Aidid dh hitamkan dah. Syabas... settle satu m'sia.

Anyway, sya dh tengok lama dah DITC tu ada kat activities tu, tp tak pikir lah macam en azhar cakap tu... ie- company tu ada kaitan dgn Asmawi ni.

Adinda said...

tu pasal. tak pernah terpikir lak sampai kesitu. almaklumlah semua pengikut aidid pikir macam mat rempit.

blog yang tak guna ni la yang banyak sedarkan orang melayu. baik jadi penoreh getah macam aidid dari jadi ceo macam rizal yang tak peduli nasib orang melayu yang tak kena mengena dengan companynya

Arya Dröttningu said...

-Thumbs up for Adinda!

-like Japanese porn eh, Rizal DITC?

*suddenly remembered a freaky guy who is also into Japanese porn....

Aidid Mu'addib said...

Fucking hell man!
Aku dah gelapkan... ini barua kepundek jenis apa neh?
Well fuck it... aku letak balik gambar asal.
Dumbfuck...

ApeKeHeLL said...

wakakakakaka Rizal amek ko ...walaupun aku kesian kat ko tapi nak buat cam ner bro ....

ApeKeHeLL said...

alamak aiiii baru ada 431 like jer jat ditc nih https://www.facebook.com/diplomatik.ittc?sk=app_190322544333196#!/diplomatik.ittc?sk=wall

weyyy aku kena hentam ngan aidid ni pun dulu takde meroyan gila babi mcm ko ni la .... aku ada 240 ribu ahli la weyyy ... ni mesti member dia nih wakakakakkaakakakaka

Adinda said...

Dasat tu. Yu bisnes apa lak?

Life Learner said...

mamat rizal tu minta aidid ni tolong padamkan nama kompeni dia yg si scamer ni like, tp ms first comment dia, dia tak bgtau plak nama kompeni dia..mana la si aidid ni nk tau..dia ingat aidid ni ada kuasa psikik kot, boleh bc fikiran dia..blh tak lain kali ckp tu bior terannggg..."salam, en aidid, blh tak tlg padamkan nm kompeni sy iaitu "Diplomatik IT Training Centre" yg dia like sbb kompeni sy xde kena mengena dgn MLM"..kan senang...entry ni tgh panas krn ada faktor agama dlm MLM, sbb tu la aidid emo..bukan dia sorang je, ramai lg yg emo...sbb tu la rizal tu kena sedas secara tak sengaja...pastu boleh plak kerek maki hamun tak tentu arah..maki hamun xde hujung pangkal..apa ni bro?? pada saudara rizal, blh tak ko mengaku salah ko??? kalo ko tak nk mengaku, aku sokong apa yg aidid buat skg ni iaitu xblur nama kompeni ko... p/s:ayat maki hamun ko cm sama je ngn ayat dr husmawi..kawan karib kaa???

azwan said...
This comment has been removed by the author.
azwan said...

Yg takde kena mengena pun panas bontot meraung2, apetah lagi pengkhianat2 mcm si mona pelacur dan jojo pondans. That explains a lot...

hahahahhaHAHHAHAHAhahahaha!!!

MZIskandar said...

Hehe.. Kes lupa nak refresh/reload/clear cache browser..

Mick's Mama said...

what the fish? orang camni pun wujud lagi ke kat dunia ni!?!!

Rizal DITC said...

Assalamualaikum ....

Untuk pengetahun semua, aku dah hantar email (siap attachment gambar dan highlightkan nama company aku)dan juga letak komen, cakap baik2 dan sopan ... so, kenapa Aidid tak boleh reply dan cakap baik2 jugak?

so, aku assume, mamat ni tak faham bahasa orang bertamadun ... terpaksa la aku ikut jugak bahasa rempit dia ...

Yang aku tak faham, kenapa aku sekali di fcuk kan?? Bukan aku yg buat MLM??

I'm off!! Ni blog ego tapi sebenarnya ownernya akal rempit!!

I will not argue with someone stupid like u, because u will drag me down until ur level!!

Cybersetan said...

Religion is being manipulated over-and-over again~... Now its Haji/Umrah scam...

Inilah lagi satu celaka yg suka mengambil kesempatan~

dan lagi satu perkara...~

OUICM tu TIDAK DIIKTIRAF kerajaan Malaysia - pergi rujuk laman web Traditional and Complementary (TCM) Malaysia...

Penyalahgunaan title "Dr" atau "klinik" pun adalah salah dibawah Akta Perubatan 1971, rujuk seksyen 33. Hukuman 2 tahun penjara atau/dan denda Rm5000.

Kumpulkan bukti2 dan dakwaan2 'kelayakan' dan pengakuannya sebagai 'Dr' - dan juga 'klinik' nya tuu... dan buat laporan POLIS...

Akta Perubatan 1971 boleh dipakai keatas si laknat diatas tu.

Orang yg ada niat nak menunaikan ibadah haji/umrah dan orang2 sakit pun hendak ditipunya...

Mari tengok dia ada berani atau tidak bawak hal ni ketengah...~

Siam Mari said...

Aku pun baca jugak article aidid ni..tapi tak terfikir lansung nak kaitkan DITC dgn MLM...malah aku tak berminat pun nak browse whatever page yg mamat Husmawi ni LIKE!

Rizal DITC said...

"ni mesti member dia nih wakakakakkaakakakaka"

"p/s:ayat maki hamun ko cm sama je ngn ayat dr husmawi..kawan karib kaa???"

Ayat typical Malay ...

Aidid hentam husmawi, aku hentam Aidid, aku = kawan husmawi??

Bijak algorithm orang Melayu ... patutlah tak maju ....

F A R Y N said...

kadang2 ckp lembut org tak kisah..tapi kalau penipuan mcm ni elok maki je...

double q said...

Alah encik rizal, benda kecik je tuh.. x kan 'sakit bontot' kot...

Saya x perasan langsung pasal company encik rizal, bler baca topic ni.. tapi bler encik rizal dah dok menyalak pasal benda tu...br saya perasan...

lagi satu x kan pembaca blog aidid ni x pandai nak menilai...

adoiii.... ini mcm pun ada ka...

MAS said...

Aku memenag suka bangat ngan blog nie. bila argue hal2 tak berkaitan jadi tak berapa best... aidid ada benarnya & rizal pun ada benarnya... aidid terus usaha anda hentam geng2 MLM.. n penuhi lah permintaan rizal tu... Kita nak kasi "sedar" geng MLM je... sekadar pendapat...

Aidid Mu'addib said...

I have blanked-out the fucking thing, and this freaky retard still wasn't satisfied... so, I put the damn thing back as it was. Not happy? Well... not my fault. It's his fault. I can't be bothered with every single worm and cockroach that drop by the blog, you know.
Go fuck yourself asshole. Moving on...

ilufne said...

jangan risau en rizal. saya yakin bisnes en rizal takkan terkesan pun in long run. sabar ye.

takkanlah Allah nak niaya orang-orang jujur yang berniaga. kalau rasa teraniaya, maka inilah masa untuk doa banyakbanyakbanyak. saya pun doa biz en rizal akan makin maju lepas ni.

mana tau sebab blog aidid ni tetiba en rizal dapat lagi banyak customer dari biasa?

all the best!

matsom said...

bwahahah, ade cerita tambahan lak kat saga mahaguru penyelamat dunia a.k.a scammer guna sentimen agama neh???

some observations:
* CEO pekejadahnye emo taktentuhala nie? baru kena ragging ngan [sepuloh orang] member dah meraung-raung komplen kat blog orang

* kalu pro: kasi e-mel, cakap elok-elok nak mintak blur/hitamkan apa-apa yang nak dihitam/blurkan, pastu kasi tempoh blog owner (or other offending parties) untuk betolkan statement, sambil tu letak statement penafian kat web/fb/blog sendiri, dan kalu kes extreme giler wat e-mail kat semua clients/prospective clients pasal kes gini. kalu tak pro, buat macam kat atas... (facepalm)

* like several posters above, the name "domestic it training center" has never register in my limited and confabulated brain as a scam company -I simply never cared.

hapepon any publicity is good publicity -barcelona/kerajaan malaysia/parti Melayu/parti Islam/etc. pon ade association ngan produk-produk tak guna, tapi takdelaa melingkup. Hanya orang yang berfikiran lurus bendol je nak judge sesuatu berdasarkan guilt by association chenggini

hapepon selamat majujaya kat DITC (though I personally question the wisdom of sending one's staff for 'fesbok design training' :3)

matsom said...

oops! "diplomatik"

hyelbaine said...

Giler emo...

Tak suka saman jer...take a number and queue up because there are many out there who wants to sue Aidid for every last drop of his spe.... I mean of his getah that he earns a living off...

ilufne said...

kahkahkah! last drop of his WHATTTTT?

MAS said...

:) ok aidid, u r the boss..

Rizal DITC said...

Ok ... Mungkin ade yg terlepas baca ... Saya sebenarnya dah hantar email kepada Saudara Aidid dgn bahasa yg sungguh sopan ...

Tapi, mungkin mat rempit ni jenis tak reti nak hormat org, dia ingat semua org buat MLM dan patut dimaki. Tak pasal2 aku pun di fcuk kannya??

Selalunya Aidid ni akan bagi komen panjang berjela, tp kes ni dia dah tau dia tersilap fcuk orang, so aku tgk komen dia pendek2 jer...

Aku x kisah kalau x de yg perasan. Tp kawan2 sms aku tanya aku ade kena mengena ke dgn MLM dan Scam org?

Jadi aku serahkan kepada Allah utk mengajar org yg EGO TINGGI (tp akal mat rempit) cm Aidid neh ...

Sham said...

Rizal DITC said...

"ni mesti member dia nih wakakakakkaakakakaka"

"p/s:ayat maki hamun ko cm sama je ngn ayat dr husmawi..kawan karib kaa???"

Ayat typical Malay ...

Aidid hentam husmawi, aku hentam Aidid, aku = kawan husmawi??

Bijak algorithm orang Melayu ... patutlah tak maju ....

- so husmawi like page ko = kawan ko?

kalau bukan, ko nk meroyan pasal name syarikat ko de lam tu kenape? ko sendiri cakap ko xkisah sape2 pon like page ko kan. aku rasa aidid ni xde sentuh pon pasal business ko tu. dia cakap pasal husmawi ni je kan? jadi, kenapa panas bontot? O.O

Rizal DITC said...

Salam Encik Sham ...

Saya tidak kisah langsung apa yg nak diperjuangkan oleh Aidid. Tapi, seperti yang saya dah banyak banyak kali explain, bila ramai yg bertanya pasal company saya ade kena mengena dengan MLM or scam ppl, saya terpaksalah hantar email dengan cara yg sopan, meminta agar Aidid blurkan nama company saya.

Selain itu, saya juga letak di komen dgn bahasa yg bertamadun supaya Aidid blurkan nama company saya.

Namun, malangnya, beliau tidak faham bahasa orang bertamadun dan terus memaki saya ...

Harap yg lain2 faham situasi ni ... baca dulu apa yg telah saya tulis ye ... ok ... orang lelaki Islam kena gi semayang jumaat sekarang... yg Islam lah ... yg bukan boleh gi sembah lembu ...

Aidid Mu'addib said...

Yg scammers... gi sembah duit.

Adinda said...

Incik ni emo tahap lembu. Apa kata incik dok diam je. Lagi banyak incik jawab, lagi terserlah keemoan incik itu.

Dari tak tau, sekarang satu malaysia dah kenal DItc. Macam matsom tulis tu, any story is a good promotion to your company.

Readers kat sini ada kutuk your company tak sebelum ni? Ada kat sini kutuk rizal buat MlM?
Nak butthurt emo sebab u have to explain to ur friends? Sedih tul dapat friends yang akal singkat


So, wanna be dinda first butthurt cream's customer? Kalau MLMers dinda rub dengan kaki, dengan u ai kasi spesel, rub ngan jari.
Ada mau?

Mona said...

Yo Rizal, like matsom the poodle said, any publicity is good publicity. What are you whining for, wuss?

Adinda, give one for Rozmey the second. My treat.

Adinda said...

dang! I am right!! I told ya abe wan.. Mona is sooo into ya.. Kihkihkih..

Mona said...

Dear Adinda aka snooki the stoberi muncher, aku dah cakap, kalau di seru aku datang. Hohohoho.

ilufne said...

udah2 la tu rizal oii.

kalau betul2 rasa teraniaya masa solat jumaat doa ajelah banyak2 agar si aidid disambar petir sebab runtuhkan bisnes ko.

bitter bebenor aku nengok hah!

get on with it boy!

Aidid Mu'addib said...

Ilufyu...
Ko patah balik kat atas, tengok kronologi komen mamat tu pasal isu neh... sapa yg kurang ajar macam kepundek dulu sebenarnya? HAHAHA! Cam harreeeemmmm... apekehenye yeop nak berbzns tapi personaliti kurang-ajar macam cipan? Dan alasan email bersopan tu pulak takleh diterima sebab aku dah 5 hari tak check email aku... and I still haven't seen his email. Kejadahnya? Macam la keje aku check inbox gmail 10 kali sehari... duh! Like I said... I can't be bothered with all the worms and cockroaches that pass through my floor every single day. I've got bigger fishes to fry.
But it's funny though... I have to admit that. Dang!

Rizal DITC said...

Apa yg aku nak simple jer, blurkan nama company aku. Tak perlu nak maki2 dan keluarkan kata2 kesat kat aku ...

Aku minta cara baik, dan ko sepatutnya buat cara baik jugak... kalo ko tak maki aku dulu, rasanya masalah ni takkan timbul ...

azwan said...

Sape maki dulu neh? Ko ke tuan blog. Dari statement dia, dia tak reply email ko pun.

Atau dia reply sebenarnye? Kalau dia reply, ko tepekkan la kat sini..membuktikan dia maki ko dulu.

Benda ni isu darjah 6 je bagi aku.

ilufne said...

hahahha.. aku siyes nak tergelak ngan budak rizal ni. dik oo dik. as aidid put it, we've got bigger fish to fry here. sorry to say but your PROBLEM is seriously nil compared to all the bloodsuckers aidid been trying to trample. but of course you wouldn't even realise that because your STAND IS NOT TO CARE ABOUT ANYTHING ELSE except for your biz kan?

so come on now. be wiser. grow up. shits like these happens in life every now and then.

please understand that the world DOES NOT REVOLVE AROUND YOU.

be gone dik. it certainly will save you all the heartache.

azwan said...

Takde pulak tepek. Takkan lama sgt nak tepek. Ko kan budak IT..kalau aku leh tepek 30 saat, ko sure leh buat 2 saat.

Nampaknye tuan blog betol. First komen rizal dah macam cibai. Dah aidid, ko tak payah blurkan company dia tu. Memang patut dia kena. Kah kah kah... good for you..

GENE FAROUK said...

hehehe... tuan rizal, tuan perasan tak... secara tidak langsung, blog ni sudah pun mempromosikan syarikat tuan, bila tuan melenting secara tak rasional, orang akan tertanya2 dan orang akan klik pada thread tuan..... sebab saya dah buat.... tinggal lagi reaksi saya.... laaaaaaaa.... macam ni je ke ropa website syarikat IT...

oh ya.... rasanya dah berapa kali tuan pertikaikan perkataan fcuk yang aidid gunakan atas tuan... sebab pada saya la.... seorang entrepreneur, kena rasional.... tuan lebih pada emosional.... balik2 pertikaikan benda kecil macam tu... tak matang langsung

sekian tuan

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA

double q said...

woi, x abis lagi issue rizal..

mcm ni jelah encik rizal anggap je benda ni 'colleteral damage' kan senang hahahah

Aidid Mu'addib said...

Okay laaa...
Aku tolong pomot bzns mamatnya... FOC!
Tak pueh ati juo... den tak tau nak buek apo laei doh...

double q said...

aku rasa aidid, ko kena buat satu topic khas untuk encik rizal, br pueh hati dia..

encik rizal pasni blog ko / website, konpem mencanak naik visitor..

Cik Puan Peah said...

ok je ngn bahase cik aidid...tadehal punye...anything that helps the malays i will giv my 110% support...u go cik aidid!!!

matsom said...

Erk??? bwahahahahah!!! Komplen bebanyak dapek iklan peree! Macam orang kampong aku suke sebut: C'est la vie

Nokia E66 (outdated? yes) said...

hah, panjang lebar cerite incik rijal

kalau awal2 comment yg simple kan senang, dia punye comment lebih kepada forever alone dude raging about his tiny little wee wee

keep it to yourself la bro

contoh ayat yang mudah dan sopan

"salam aidid, mintak tolong blur atau remove nama company saya Dickplomatic IT training center whatever sbb company saya takde kene mengene dgn MLM dan juga Scam"

Pastu letak disclaimer
"saya bukan kawan Musmawi, Husmawi dan dot dot dot"

Done

Rizal DITC said...

Astaghfirullah hal-azim ...

Kenapalah sampai camni .. siapa yang budak2 sekarang ni ... hurmm .. bapak budak anak 8 buat camni?

Diplomatik tu nama tempat di Putrajaya - Presint Diplomatik ... tiada kena mengena dengan ENglish ... itulah ... tunjuk pandai, tapi akal rempit ... hurmmm ...

baca balik ...

Blogger Rizal DITC said...

minta tolong jangan libatkan company lain yang beliau like ... tolong gelapkan ...

saya tiada kena mengena dengan perniagaan beliau, tetapi nama syarikat saya terpampang di gambar profile beliau ...

harap saudara Aidid lebih sensitif lepas ini ... nak tembak orang lain, tak pasal2 orang Melayu lain pulak yang kena ...

Dan ini yg Aidid reply ...

December 1, 2011 10:14 PM
Blogger Aidid Mu'addib said...

Uik! What the fcuk? Nama syarikat apekehenye yeop?
Laporan ttg scam dan scammers pun kena sensitif jugak ka? Gitu? Duh!
Mau kaber kaber mende nye der? Wadehel?
Cer suruh si scammer tu delete whatever yg ko tak nak supaya mende nye tak keluar kat sini...

Baca dgn hati yg terbuka, siapa yang kurang ajar?

Kata nak tolong orang Melayu, tapi tujuan dah tersasar ... nak melingkup bisnes orang Melayu ... aku tak buat MLM pun kena ngan ko ...

Teruskanlah melingkupkan bisnes orang Melayu ... mungkin ko ni jenis tak reti nak hormat orang kerana kurang kasih sayang dari MAK BAPAK ko dulu ... semoga Allah memberikan Hidayah .... Amin ...


Istighfar banyak2 ... aku dah stay out from yr blog, tapi ko masih nak provoke ...

sukatilah ko lah ... tapi aku mmg nak tergelak besar, sebab ko tak tau pun kat MAlaysia ni ade nama tempat PRESINT DIPLOMATIK!! Orang sakai duduk hutan mmg lah tak pernah gi Putrajaya ... hahah!

Nokia E66 (outdated? yes) said...

Nape awal2 tak gtau terus name company sedare tu ape? Pastu suke comment panjang2, yang org akan kate TL,DR

Adinda said...

Incikkkk...
Lagi mau butthurt ka??
Haiyooo.. Tarak payah cerita panjang2 la dey!! We can read maaa..

Mula2 ayat incik manyak sopan.. Sampai ayat last manyak cilakak jugak bunyik.

Ni apa point cakap pasal putrajaya semua ni?? Ko umur berapa sebenarnya incik?? 28? 38?
Child play betul!!

aku-alam said...

Rizal DITC - sukatilah ko lah ... tapi aku mmg nak tergelak besar, sebab ko tak tau pun kat MAlaysia ni ade nama tempat PRESINT DIPLOMATIK!! Orang sakai duduk hutan mmg lah tak pernah gi Putrajaya ... hahah!

**Uikss !! En Rizal.. kenapa pulak nak cakap macam tu ?? Saya pun tak tau ada nama tempat tu kat Putrajaya.. Bukan semua orang hafal nama-nama tempat kat Malaysia ni..**

Mona said...

Aku pun tak tau ada Presint Diplomatik kat Putrajaya. Area tak laku kot? Hohohohoho

Nokia E66 (outdated? yes) said...

Kitorang tak peduli pon tempat tu ade kat mane, tapi yg terluke pungggung sgt2 incik rijal ni knape? and yeah, frankly speaking website kau tak mencerminkan seorang web designer yagn professional, ianya sgt amatur dan takde selera nak jengah skali lagi, ape kursus ditawarkan? buat website, main facebook?..err

Aidid Mu'addib said...

Didn't I just write... "Go fuck yourself asshole"? Now which freaking part did you not understand... der?
You seemed to miss the boat BIG time. I treat assholes like assholes... and you're a fucking asshole like no other. Again... go and fuck yourself... errr... with a broomstick. And the heck do I care if you only know a little bit of Henggelish? It's a branding problem you've got there... with that "DIPLOMATIK" thingy. It's not a problem of Putrajaya, and it's not a problem of innocent intention. It's a problem of stupid Henggelish branding. Well anyway... it's your problem... not mine. My problem here is only - YOU'RE ONE FUCKING ASSHOLE. So hard to understand huh? Can't admit you're an asshole... is it? I am an asshole... yes Aidid Mu'addib is an asshole. Ask any MLMers and anak hindu... I'm an asshole. I will attack you, if you attack me first. So lurus-bendol neh... apekejadahnya dol? Admit you're an asshole... then I'll blank-out whatever you want... asshole. So hard to do ka?

If not... well... I'm movin' on.
You're one fucking weirdo... if I ever met one.

matsom said...

Aiyoyo!!! Dah kasik komplen panjang lebor, dah comply (pastu tarik balik), dah kasi iklan peree, masih sebok nak komplen??? Seriously dol? Ko masih nak cerite pasal kurang ajo ato kurang asuhan makbapak?

Ahah count me in as another person who never heard of Presint Diplomatik. But wait, address kat Puchong tapi pakai nama area putrajaya? Makin penin lak layan mamat manja neh...

azwan said...

Ala rizal oi. Ko ni romantik diplomatik sgt la..amek tisu neh lap hingus.

Aidid sebut what the fuck je. Tu pun cover2 FCUK, bukan FUCK pun. WTF tu tande terkejut je. Baru sikit, ehh bukan sikit..tapi sipi. hahahahHAHAHhahaa rizal..sungguh ribena la nko.

Hebat penangan ko aidid. Patut la ramai scammers terbang kat sini. Pelacur ada, jubor ada, mcm2 adaa. Merata2. Semuanya panas bontot sebab "bisnes" terjejasss. Good for them too...

Arya Dröttningu said...

AM, I love your bird!

GENE FAROUK said...

hahahaha.... dah di promot sampai tahap macam tu... kalau dok meroyan juga... pakai kito sengkelet yo lah ramai2 kopalo eh tu... omat aka den dek eh...

izzNatta said...

Huh? Aku tertinggal bas ke ape...

nafra said...

entah hai diorang ni trauma sungguh kalo dengor perkataan fuck tu..hahahahahaa teros terasa tak tentu pasal..

ni blog la bukan cakap in person pun..sikit2 nak kutuk cara aidid tulis..point yg bagus taknak terima pulak..

Ryo R6 said...

aduh..ni dah meleret pasai kes lain pulak..c'mon la bro rizal..benda dah setel..tak perlu panjangkan cerita..

aa..harap ini scam cepat2 la terkubur..dulu makcik saya dok promote scam pegi umrah 400..kepala hangguk dia.scam tu pun dah masuk paper..harap pasni scam ni pulak..

Ryo R6 said...

aa..baru paham yg part last entry aidid..hahaha..sabo je la..iklan free :D

ApeKeHeLL said...

erkkkk adalak gambar husmawi nih amik sijil kat ditc tu wakakakakakakaka

Siam Mari said...

La ingat kan businessman serious...rupanya part time businessman. Dok kerja dgn orang lagi rupanya Rizal ni.

syuk said...

husmawi memang scammer thru & thru..
ada biznezzzz ternak cacing, http://jarihijau.blogspot.com, tanam serai, http://mypetani.blogspot.com, francais ice blended Vzam, http://wiezam.tripod.com/, master kelab reiki malaysia.. http://reikimalaysia.tripod.com/, ada klinik rawatan segala macam mak nenek penyakit http://cvtampang.tripod.com

semua alamat sama. yang terkini tabungumrah.com yang ada bau2 agama.

memang lubunag buntut sungguh orangnya

syuk said...

bai ada satu lagi page https://www.facebook.com/husmawi

Siam Mari said...

Apa pasal kat Malaysia banyak sungguh mangkok ayon pakai PhD cap palang ni....tu lah dulu suruh belajar, hg pi tidog dlm kelas.

Dlm zaman ICT, pls lah stop using PhD cap palang, senang sangat orang nak check. Tak ada integrity, buat malu orang Islam saja....then ada hati nak buat business umrah.

Aldan said...

en rizal..

lu pun satu la..
lu dh ckp yg lu x kisah pun sape yg LIKE page lu. scammer ke, striker ke, lu dont care..

so lu jwb je la mcm tu kat member2 lu yg prihatin yg tanya tue..

ssh2 jawab je gini; mamat parasite scammer tu yg LIKE page institut latihan teknologi maklumat diplomatic aku, bukan aku yg suruh..

die scammer ke steamer ke tu die pnyer psl..ade aku kisah?

ha..ce terai..

Cybersetan said...

Orang2 tak tahu malu/muka tembok mcm Husmawi Husain dan yg segolongan dengannya tu sahaja yg BANGGA dgn PhD temberang...

Lepas tu.. letak plak title "Dr." tak lama nanti.. letak pulak title "Professor"...

Manusia takde maruah mcm tu sahaja yg suka bermegah2 dgn gelaran2 dan ijazah2 palsu PhD, ilmu dalam otak = KOSONG - bila ditanya berbagai2 soalan - mulalah terkebil2 tak tau nak jawab...

PhD temberang tu pulak digunakan utk MEMPERDAYA dan MENIPU orang ramai.. Memang LAKNAT betul mereka2 ni.

Ini merupakan suatu bentuk penghinaan kepada para ilmuan yg benar2 bersusah payah belajar siang malam utk mendapat PhD yg sebenar...

Latifah said...

haaaa... amik kau~~~
giler banyak biz yang dia join. dari tahun 2007 kot...

kalau yang lain tak buka mata lagi, tak tahu la... buta hati dah kot...

*baru perasan bro Aidid promote DITC tu. kikiki~~~

Aisha Mohamood said...
This comment has been removed by the author.
«Oldest ‹Older   1 – 200 of 231   Newer› Newest»