And so it is...

Tuesday, July 19, 2011

Meleis MLM Parasite - They're Everywhere Man!


 .

Sambungannya korang boleh baca di
Parasite Transfer Factors, MonaVie, Herbalife, USANA, Avail, dll. 
Sume sume ada dey... Macam pundek sekor-sekor.

Yang kat bawah ni, ada orang email kat aku pagi tadi... sedih meh.


MLM PARASITES... MACAM HARAMJADAH DER. 
APA BOLEH BUAT? 

127 comments:

Harriz Izwan said...

ho yeah

Harriz Izwan said...

aku dpt 1st sial

mfamirs said...

aiyayayaa.. bila la nak sedar....

mfamirs said...

alamak aku lewat beberapa saat ja.. cess..

aku-alam said...

diorang lebih memikirkan keuntungan tanpa fikirkan risiko terhadap orang lain..

Jual dulu, dapat untung dulu.. risiko fikir nanti-nanti..
Kalau nak mati tu.. nak buat macam mana.. (ni kut yg diorang fikir)

ak47suk1 said...

Hapuskan Parasit2 MLM ni dari mempengaruhi anda. Depa bukan kesah pun apa nak jadi dengan pelanggan2 depa tu. Janji masyukkkk...

http://aniesandyou.blogspot.com said...

itu baru satu kes yg kita nmpk..yg tak nmpk?


Kerana LiverpoolFC episode 1

Kerana LiverpoolFC episode 2

Kerana LiverpoolFC episode 3

John said...

yehaha.. Hebak mung.. Haha

Moderator said...

mod's comment: well well well.. this is quite something eh?? the audacity of some people.. brainless people that is..

yeah! said...

http://wikimapia.org/#lat=2.9859899&lon=101.5410787&z=18&l=0&m=b

pusat rawatan islam kat kota kemuning ni.Boleh dia bagi pesakit dia yang sedang penat Maqui juice dengan pil ginseng.

Aku terpaksa bawa sebab orang yang sakit tu nak pergi sangat ke sana.Percaya sangat kat tempat ni.Doktor dia buat pembedahan batin.Last-last,kena ke hospital kerajaan jugak.Bahaya betul.

Sapa ada maklumat lagi tempat ni.Tolong sebarkan.Kalau betul dia berubat,alhamdulilah.

Kalau salah,kesian kat orang yang habis duit kat sana.

Bomoh Hujan said...

minum banyak2 lagi... geng monabiew tu kan sume nyer doktor2 claim bagai.. kasi jaga kesihatan... minum jang jgn x minum......kalau kojol jgn tanya kenapa... bilang aja itu urusan Tuhan... setel... minum jgn x minum...

Akim Kebal said...

aku minum benda ni lepas tu terus demam pulih.. hahaha... kini lebih bertenaga, duit pon banyak tarahal. downline yang kerja penat, gua duk atas gua makan angin ja.. LOL

yeah! said...

oh ya.anda boleh google untuk tahu apa itu maqui juice.lahanat betul.habis beratus duit.

Sicher said...

:'(

Innalillah makcik....

mrsyuk said...

macam celaka la juice maqui tuh...

aku tengok website die bukan nak promote barangan, tapi lebih kepada penjanaan pendapatan..bak kata tuan tanah, suke gambo yang ade kipas-kipas duit..

kang ade trollol yang pangkah ni kang...

Moderator said...

mod's comment:
@yeah!: personally i don't think its such a crime for those who would like to try those spiritual healing for small fee, as long as it doesn't burden the patients too much.. if that crackpot is charging too much for this non-clinically proven method, better go to the doctors (not the mickey mouse ones) to be on the safe side..

p.s: that guy got slaughtered the the forum page..heheh serve you right!!

matsom said...

Pusat Rawatan Herbapaty yang kini berubah nama menjadi Pusat Rawatan Islam, blah-blah...
"...Klinik yang unik karena hanya memiliki seorang dokter yang akrab dipanggil “Cik Man”"
"beliau bisa mengetahui bermacam penyakit hanya dengan memegang pergelangan tangan tanpa harus bertanya kepada pasien. Percaya atau tidak, semua penyakit yang “terbaca” oleh Cik Man jika dibandingkan dengan hasil diagnose rumah sakit akan sama persis! Tapi beliau hanya butuh 30 detik, ditambah 30 detik lagi memaparkan tindakan yang harus dilakukan; dioperasikah, mengkonsumsi obat saja atau tidak dilakukan tindakan apa-apa (jadi Cik Mat juga tidak mau memaksa melakukan apa yang beliau tidak bisa lakukan)."
"Biaya operasi bervariasi; RM 500 – RM 4000 tergantung kesukaran operasi yang dilakukan"

pehhh... IMO ni jenis merapu nih, agaknyew namew dulu takberapew komersil, tukew namew baru letak "Islam"

re. the topic, Monavie supporters are more than welcomed here... mai masok mai...

Neotoxin said...

opis aku pun dah dijangkiti virus monababi nih.... siap ada yg cuti tanpa gaji 3 bulan nak kumpul duit haram banyak2 sebelum menda ni crash

BellaGrey said...

Was out last nite at a random warung. Lookin at d drinks menu...

Orang juice RM 5
Tembikai susu RM 5
Apple juice RM 5
Teh C special RM 5
Jus Monavie RM160

'Effing 'orrible, I say!

didie said...

hi...i just nk cakap i akan baca everyday aidid muadib punya blog...
nak tdo n nak pegi keje... good job bro! insya allah, akan diberkati ..Amin

MAS said...

dah jadi camnie.. depa senyap plak.. memang ajal ketentuan Allah. tak di nafikan.. asbab amik benda2 gini .. keadaan jadi lebih teruk... hah..apalagi upline2 MLM tolong bagi penerangan kat depa nuh.. for sure depa kata dah ajal... hampeh 200x

didie said...

kite tak bleh summon ker orang yg jual n advise makcik tu minum monavie...bring to da court...tak bleh ker?....cos sampai org meninggal dunia...too much kan...
just my 2 cents...

izzNatta said...

Yup... proven yet again & again that alternative herbs & juice especially from MLM's = FAILS...

This poor makcik lost her life for beliving that this miracle juice CAN REALLY cure her diabetes... haih

Apa agaknya perasaan "usahawan" monavie ni apabila mengetahui MIRACLE JUICE mereka bertukar menjadi KILLER JUICE? Tak rasa bersalah dengan nasihat kesihatan yang telah disogokkan kepada arwah? Makanlah duit ANIAYA ORANG tuhhh. Semoga malam dapat tidur dengan lena...




*"usahawan"<-- eceh eceh eceh... berangan...

azwan said...

Okla nak buat bisnes. Sampai skang aku tgk org2 yg buat bisnes traditional/complementary medicine taktau cara nak buat advertisement dgn betol. Maybe division TC&M ministry of health kena buat kursus 1-2 days pasal rules and regulations. kalau tak, sampai bila2 pun takkan paham. sebab even educated person pun taktau. at least authority ada alasan kalau nak kenakan tindakan, sebab dorang ni dah pergi kursus. tapi takkanla mlmers nak pergi kursus kot?...hhahahHAAHhahahah!!

hang jebat said...

semalam saya minum jus mobabiew ni...trus bertukar jadi power rangers warna merah...!!!! btul...xtipu...saya pun terkejut..!

u.n. said...

sedey dengar makcik tu meninggal... mesti ada sebab kenapa blood sugar dia shot up tinggi macam tu lepas minum monafendi jus [eeyeww]
walau pun ajal tetap ajal, but u know la....nak saman pun susah agaknya sebab tak ada post mortem report ....
i'm sure the doctors here can give some opinions, maybe?:)
kesian kat orang2 macam makcik tu....desperate times call for desperate measures....nak sangat jadi baik from kencing manis la, darah tinggi la....so apa2 yang mlmers sumbat kat telinga dia orang, semuanya nak beli, tak kira harga....[ask moi, coz she has been thru this for years]....

inmyownword said...

oh, mmg, if minum mobabi ni, mmg leh tukar jadi power ranger warna merah pun, so mmg percaya la. Tak terkejut pun... Lainla if ko jadi power ranger pink ke, hitam ke, polka dot ke... baru la aku tak caya... terkuzut sampai leh kene heart attack (tapi nnt aku minum monabie ni ah..)

webmaster said...

nasib ar sape yg mudah pcaya..yg rasa duit byk sgt mampu sedekah kat hantu mlm ni..konon nk sihat..

azwan said...

Nak determine cause of death memang kena buat postmortem. Kalau dah meninggal kat rumah camtu, first family kena call police, then ambulance datang untuk confirm death, pastu tengokla samada polis nak keluarkan p67 atau pun tak. kalau dah keluar p67 tu, wajib buat postmortem. ikut budi bicara polis. ape2hal, deal antara polis dan bahagian forensik hospital utk buat postmortem.

Susahla nak cakap dia memang meninggal exactly sebab jus MsAwin bahlol tu. sugar raised to 19mmol/L ni leh macam2 sebab. you know, benda macam ni pun testimonial jugak...testimoni buruk pasal monababi. hehehe..it does not carry any weight in terms of cause of death. but still, claiming it can cure cancer, DM, etc will definitely divert the patient from seeking professional help. And that is sooo not right.

azwan said...

hahhahHAHAhahaa...I am giving a fair opinion. benda yang salah, tetap salah. yg blur, tetap blur. yg pasti betol, konfem betol. kalau dah tau benda tu betol, lautan api pun sanggup ku renang. macam ape yg tuan blog ni buat, sebab dia tau ape yg dia tulih tu betol. ape nak takut. kiri kanan tunggang langgang tergolek dok...last2 betol gak. keh keh keh...

claim it can cure cancer, dm, hpt, etc...ialah benda yg clear cut salah.

nothing said...

aku baru baca majalah bisness..AVAIL MLM la punya hebat promote..

Oh Oeya said...

Blogger BellaGrey said...

Was out last nite at a random warung. Lookin at d drinks menu...

Orang juice RM 5
Tembikai susu RM 5
Apple juice RM 5
Teh C special RM 5
Jus Monavie RM160

Me:
Sebungkus seleri RM8.00+6 biji epal hijau RM4.80= >< 1 liter

RM8.00+RM4.80=RM12.80/per 1 liter

Tambahlah 30% karen, air utk cuci dan upah utk diri sendiri.. pon RM16.64 aje..

Kalau RM160?!!!

wammmboiii??!!!

Nur Amira said...

Benda ni pun berlaku kat aku. Member aku kena kanser kat tulang belakang. Minggu depan dia akan masuk Operation Theater kat HUSM Kubang Kerian.

Bila tau dia sakit kami gang alumni sekolah sains pakat pi melawat dia. Masa tu ada sorang mangkuk alumni batch dia cuba nak promote Monavie. Nasib baik dia bagi free. Kalau dia charge RM 135 tu, for sure kena pelempang dgn kitaorang.

mny said...

Aku nak tengok jugak aper kate MLMers terutamanya Monavie punya jawapan (as per manual diaorang " How to Answers to Public When You Are An Idiot"

Gila betol, diaorang nie x pernah fikir aper akan jadi kat customers diaorang.. Janji masyukk.. Sakit klau lama, lagi bagus, lagi banyak boleh jual.. Klau x baik sebab customers x amalkan ikut panduan yang di beri..

Mana Miss Sawan nie.. Jangan la jadi silent reader.. Aper kater join discussion kat sini.. tengok macam mana nak conter pulak..



Petrol Oh Petrol

ADeeB & Co. said...

bro aidid and kawan2... boleh tak siasat pasal "youth apprentice" malaysia. agak was2 pasal diorg ni... nampak cam SP tapi ade backup kementerian belia n involve in hari belia negara... bole tak sape2 yg ade info tolong selidik pasal youth apprentice ni?? ade group youth apprentice dalam FB

u.n. said...

well meaning friends and relatives biasanya akan beri/present product2 mlm ni....all in the name of kesian and nak tolong ...

fine, thank u, tima-kaseh...akak pun dulu ramai yang nak bantu akak cari penawar untuk anak


ada yang beri ikhlas "bagi lah kat anak makan/pakai ni,mana tau insyaallah sembuh, anggap je ni ikhtiar nak pulihkan anak ni"....ada yang beri lepas tu ehem-ehem, boleh tanya lak lepas tu "kalau u suka, i boleh bagi borang jadi ahli lagi best u dpt brg harga murah"....

donia oh donia....

Nizam said...

demson!blood money!burn in hell wei!

budoxesquire said...

ada lagih!!!!!!

FI3 said...

aiya tarak paham lagi ka korg kat sini, mmg monababi tu can cure cancer what, tu yg aidid bagi tu dah kire fakte ke ape? yes monababi can cure cancer with the cost of your life, any cancer or ape penyakit akan hilang termasuklah dgn tuan punya badan skali hilang lahhh, takziah kepada makcik tu.....

vw; avebri = ontahlah..

cek chun said...

Time-time ginilah ramai datang nak menolong.
Menolong penuhkan poket depa sebenornyer

Lola said...

Ish, ish..memang parasite betol meleis -meleis cenggini. Macam Warren Beatty, Axl Rose katalah.

hyelbaine said...

Takziah to the family of the deceased. To whoever that sold the product to the aunty and she did pass away because of it, satan will welcome you at the gates of hell. Welcoming you with a carpet made from they money you made from the sale.

Adinda said...

Hey ya... Hey yaaaa..
AM is shake it.. shake it...
nicely shake it..

Cer tj terai wat.
Can ker?
Can ker?

Mata Hati said...

NETWORK MARKETING : BEBAS,COOL,MORE RM & SMART WORK!
MAKAN GAJI : CHAIN Of COMMAND(HAMBA ABDI+KULIBATAK),STRESS,LESS RM & HARD WORK!
So bagi sape2 yg perasan bagus krn kononnya TERPELAJAR,LULUSAN ‘U’,SPEAKING OVER MENGALAHKAN SLANGA ORG AMERIKA(BAHASA BAKU ENGLISH BRITISH) Mcm MOHD FUAD BAHARUDDIN..YOU GONNA END UP ‘MAKAN GAJI’..NOTHING MORE TO BE PROUD OF..Alahai..NK bangga mende gaji engkau pn kami yg BAYAR(CUKAI)..RASE TERHINA???..Kononnya nk mengenakan budak-budak Network Marketing last2 TERKONO BTG HIDUNG SENDIRI..PADAN MUKA ENGKAU FATSO & PUAK-PUAK MAKAN GAJI XSEDAR DIRI!..Dey,sudah faham ka skrg itu maksud ‘SARANG TEBUAN JANGAN DIJOLOK DGN PUNAI ENGKAU YG PENDEK’..BHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!
HALAL..BIO-TEKNOLOGI..KOS OPERASI..AJL93..WORLD HEALTH ORGANIZATION(ALTERNATIVE MEDICINE)..SAMBUTAN..ASET..KEBEBASAN ..ENGKAU TETAP KALAH!
FROM THE PAST,THE PRESENT & THE FUTURE U ALWAYS GONNA BE A LOSER..SO TERIMA HAKIKAT BAHAWASANYA ORG LAIN LEBIH SIHAT,HENSEM,KAYA & BERJAYA(NETWORK MARKETING) DARI ENGKAU..BE A MAN & TERIMA NASIB MALANG ENGKAU DGN SEADANYA..HANYA ORG-ORG YG DAIF PENGERTIANNYA MENGENAI NETWORK MARKETING SHJ YG SUDI MENELAN AIR LANCAPAN DARI BTG ENGKAU(MANNA FROM BIG UGLY GORILLA)..HANYA ORG-ORG YG DAIF PENGERTIANNYA MENGENAI NETWORK MARKETING SHJ YG SUDI MENTEKEDARAH BERAK BUSUK YG AMAT DARI LUBANG TAIK ENGKAU..
KIRAAN MATEMATIK YG HEBAT TETAPI ENGKAU TERLUPA MENGIRA JUMLAH JUALAN PRODUK YG PERLU SEIRING DGN PELAN PEMASARAN SERTA PASARAN GLOBAL..WHAT CAN I SAY..ENGKAU SENDIRIAN BERHAD TELAH MENUNJUKKAN YG ENGKAU MMG DUMB-ASS MOTHERFUCKER ELEPHANT..
TUA TERBARAI DH WEIII..SEDAR DIRI SKIT KUBUR KATE MARI DH TU..INGAT TUHAN..KE SBNRNYA TUHAN ENGKAU BOSS BERTANDUK TU???..ZIKIR ‘WEIL’..’WEIL’..TELAN DARAH KAMBING HITAM 2 GELAS SAMBIL MENGUNYAH BUAH TESTIS MENATANG TU KAH???
BY THE WAY..LET’S READ THIS PAGE FOR THOSE WANNABE PUNK-ASS BITCH..DI TUJUKAN KHAS BUAT PENGIKUT-PENGIKUT AJARAN SESAT , AL-BAGHAL MOHD FUAD FATSO AL-BARAI TUA...BHAHAHAHAHARUDDIN!!!

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/MATA-HATI-TEAM/205798989457978?sk=wall

azwan said...

Ko syok sendiri beb. cakap sorang2 kat facebook. supporter zero. ko berdebat secara langsung kat sini konfem ko kalah bahlol. meh la berdebat dengan aku celake babi....meh sini ko bangsat. cakap kias2 habuk pun tarak.

azwan said...

"1.1)PRODUK – Amezcua Bio-Disc diperbuat dari campuran 13 jenis logam mineral asli berkhasiat utk meningkatkan sistem imunisasi manusia,melancarkan peredaran darah(saluran darah dibuka) & memperbaiki kualiti makanan dgn menggunakan Teknolog...i Nano(Bio-Teknologi) utk mengecilkan molekul mineral asli tersebut menjadi satu..Kombinasi SATU MOLEKUL+TEKNOLOGI NANO tersebut menghasilkan TENAGA SCALAR iaitu sejenis tenaga yg boleh memindahkan khasiat mineral asli tersebut kpd jisim yg bersentuhan dgnnya..Gua bg cth : CUBA BUAT SATU EKSPERIMEN..Engkau pinjam Mangkuk Bio-Disc ni kt sapa2 yg beli kt QuestNet..Engkau letak sayur mentah kt atas tu..& Engkau tgk berapa lama sayur tu kekal segar..HEHEHEHEHEHE..(Ruju​kan : WHO)"

Ni ilmu sains belajar mana neh. hhahahHAHAAhaha...ni pikir guna bontot babi neh. guna sayur mentah lagi tu...rujukan WHO lagi tu...hahaHAHAHHhaahHAHAH!! Ni pemikiran tok bomoh neh. mata burit ko neh...

HhahahHAHHAhaha....nak ngaku hebakk yek...jadi samdol la nko fucker. hisap darah melayu tak sudah2. cari rezki halal la mangkuk!!

Mata Hati said...

LANCAU!..MASUK PAGE GUA..MENGENCIT GUA KERJAKAN NTI..HEHEHEHE

azwan said...

".SO CERITANYA DISINI..SEKIRANYA ADA TESTIMONI YG MENGATAKAN SESUATU PRODUK NETWORK MARKETING ITU BERKESAN..MAKNANYA ADALAH 100% BERKESAN!"

hahahAHAHhahaha....lagi satu point bahlol. gilabab bahlolan toyyiban!! ni kalau MLMers baca pun tepuk dahi neh. sah2 mata burit.

azwan said...

ni lagi lancau...

Gua bg contoh : Buah anggur adalah sumber asli & selamat utk di lahap..Tetapi jika ianya DISEBATIKAN akan menjadikannya minuman beralkohol Arak yg membahayakan kesihatan..

haahahHAHAHAhaha....ilmu chemistry ZERO!...Zero fucker. ko syok sendiri bahlol. sah2 mata burit...

Mata Hati said...

X BERANI masuk la tu..hehehehe..NGAKU JER LA TAKDE POINT..Xperlu corner sana sini..TERBUKTI ENGKAU BANGANG!..BHAHAHAHAHAHAHA!!!

azwan said...

Point2 ko sumer taraf bahlol la fucker. budak sekolah rendah tgk pun geleng kepala. ni lagi satu lancau..

"PRODUK : TONIK HATI adalah campuran 100% herba utk melancarkan darah & mengaktifkan lagi fungsi hati manakala DR JISM adalah mesin terapi yg juga boleh melancarkan darah(MEMBUKA SALURAN DARAH YG TERSUMBAT)melalui getaran elekrostatik..Secar...a automatisnya penyakit-penyakit peringkat pertama & kedua yg higgap di badan manusia disebabkan darah tersumbat boleh DIKURANGKAN PENULARANNYA..Utk penyakit peringkat SERIUS,adalah dinasihatkan mencuba tetapi tdk boleh berharap penyembuhan 100%..Ianya bergantung kpd TAHAP KAWALAN BADAN SESEORANG THDP GLUKOS(GULA)..Ianya adalah satu ikhtiar selain dari mkn ubat spital kimia dadah..JISM adalah JISIM(JASAD).."

Medical school mana ko masuk ni Mata Burit? nampak bodoh bebenor. babi hutan lagi bijak aku rase.

Mata Hati said...

WOI BANGANG..Engkau nk tunjuk pandai meh masuk page gua meh..Setakat engkau ckp kosong kt sini sama taraf mcm badut jer engkau..Meh gua chemistry kan kpala engkau tu smpi BERSIBAI meh..Tak berani pulak tu..MELALAK JER LEBIH SERUPA BAPUK PETALING STREET..PONDAN!..BHAHAHAHAHAHAHA!!!

azwan said...

Mengaktifkan fungsi hati? buka saluran tersumbat? ada vasodilator effects gak? hahaHAHAhahah...

dah la woi...bercakap dgn tok bomoh aku neh..

azwan said...

Bodoh...ko tu yg takde point fucker. dah buang jambak nko tu kat anjing kan? cakap pun berterabur. nampak bodoh sgt la bodohs. dari dulu sampai skang ko takde point, nak cube berdebat tapi terkial2. dari dulu lagi samdol ko memang bahlol. bapuk pun ade telor nak lempang. perasan masuk medical school ek fucker. cakap pun terkial2. kawalan glukos la, aktifkan hati la...

aiiii....geli aku....geli!!!

Adinda said...

Isk isk iskk mata hati..
Ingatkan kasi ko tempoh bertenang tu, boleh la UP sikit point-point nak lawan ahmad poad, ghupenyer tetap macam itu jugak komer yer. Sikit pun tak UP.
Bak sini tonik hati 10. Aku bancuh kasi ko minum dalam senafas. Kot terbuka pintu hati babi ko yg gelap tu.

Mata Hati said...

COPY & PASTE STANDARD BAPUK!..Suruh berdebat dlm page gua tarak mau..MENYALAK MCM PANDAI..Buktikan ilmu yg engkau ada dgn berdedat dgn gua di dlm page MATA HATI TEAM..TERKINCITKAH???..BHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Afiq said...

Weh mata BABI..Blah la ko weh,ungka pn xnak g kat page ko tu..Cam sial je kan..Org nak wat page ko nak wat gak..Tp page ko tu bengap tahap syaitooooonnnn hahaha..BUZZ OFF mata BABI!!!!!Downline da ramai lari ker??Hahahahaha...

azwan said...

mata hati TEAM?

TEAM ke fucker?? aku tengok ko syok sorang2 je kat situ bahlol. point takde sape sokong pun. memang bahlol. aku cakap dah lama ada berisi bahlol...ko tu yg terkial2 nak berdebat. dari dulu sampai skang macam budak tak sekolah.

bagila satu point...meh berdebat2. ko dan aku je. cepat2...tengok sape bapuk...hhahHAHAHhahaha!!

Mata Hati said...

APAHAL LU MAMAT???..UNGKA ITU ABAH KAU SB TU ANAKNYA BANGANG!..BHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Adinda said...

APAHAL LU MAMAT???..UNGKA ITU ABAH KAU SB TU ANAKNYA BANGANG

Tu je point ko boleh kasi matababi? Duhh!!!!
Tido lagi sedap de.

Afiq said...

*Berdedat????
Hahaha sah2 ko yang ungka,duk lam utan..Mcm mane la blh typo eja berdedat,ko nie mmg dilahirkan bangang ea..Cian mak ko uhukuhuk..Lain kali beli macbook,ada lampu kat keyboard tu..Kata kaya,xkan xmampu kot ahaks ahaks..Lupa plak kalau da mata BABI tu pakai spotlight pn still xnampak gak hahahahaha...

Aidid Mu'addib said...

Dear Samdol Dol Mata Babi...
Seronok ke dol cakap sorang2 kat wall sendiri?
Post sendiri... komen sendiri... LIKE sendiri... and nobody cares.
Kan aku dah cakap byk kali kat ko dol... syok sendiri tu tanda psycho.
Dah pernah consult psychiatrist kat mana2 Hospital ke bahalol?
Schizophrenic erk? Dah makan ubat anti-psychotic ke belum?
Pakai gelang AC MangkokHayon tak berkesan kasi sembuh eh?
Jgn terjun bangunan udah la erk....
Uik! Terjun terjun cepat2 dol... who the fuck cares?
Gilababi macam haramjadah punya badut.
Nobody fucking cares dol? Sian ko erk...

Yg benar,
Mohd Fuad Baharuddin

HAHAHAHAHA...
Siap kasi nama ntah sapa2 yg tak tahan tu...
HAHAHAHAHAHAHAHAHA...

azwan said...

"TRANSFER FACTOR yg mana menghasilkan molekul imunisasi antigen(agen p...elindung) utk menentang agen virus,bakteria & MENGURANGKAN RISIKO kanser secara semulajadi(tanpa bantuan ubatan kimia dadah spital)didlm badan manusia..Kiranya mcm minuman kultur(Melalui tapisan utk mendapatkan antigen tersebut)"

ntah ape mamat burit ni paham pasal antigen. hahahHAHAHahhah..loser!!

Adinda said...

Minuman kultur?
Ai tau yakult n vitagen jer. Jadi baik beli ni je la dari beli Transfer Factor. Hahahaha. Gitu eh??

Afiq said...

Yay!!!Bro AM da bersuara..Tau xpe,g terjun bangunan nuh mata BABI..Kalo owg bangang cam ko mampus,ungka pn tepok tgn tau hahaha..

Bro Azwan,biakan aje la si mata BABI tu sorg2..Sakit otak dah tu..Nie lulusan U kat sri lanka tu kot hahahaha...

azwan said...

Nih entertainment, maneleh bior. hahahahHAHAHhaaha...

lagik banyak dia cakap, lagik terserlah kebebalannye..

Afiq said...

Oiittttt mata BABI..Da senyap ker??Ke tgh duk closing ngan prospek hahahaha..Udah2 la tu menipu org,makan duit haram..Xingat mati ke..Ajak org berDEDAT (ayat mata BABI)..Die plak yg senyap..NOW CAN U DIG IT SUCKAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

Metafora said...

that mata hati useless damfish still here meh? come here babeh..give us journal or medic paper for ur damfish useless product..come babeh..come to papa..

Metafora said...

journal for engineering electrostatic product al jabar... u have that mata hati? give me one pls...owh..if u wan,u can try search it at science direct..or..springerlink can? give me one pls..

medic paper,journal of food boichemistry,or biothecnology or whatever journal for monavie,TF or what so ever supplement that u called healthy product..give me one pls...pls baby~~plsss

Rose said...

Wow, MH di malukan idup-idup semalam. Sangat2 terhibur. Datangla lagi yek, Mata Hati...

(Nak bisik ni, takut MH malu lagi): kalau MH nak join kelas basic chemistry/science (level tadika), cakapla. Akak ada buat kelas untuk mamat (troll entry lepas), but I'm sure mamat won't mind you joining in. Join yek? Sedih sangat tengok level science MH ni takat budak umur dua tahun stengah.

Azrul said...

Huh.. Page gambau mate sebijik..
Cam simbol dajal pong ade.
His.. Orang mende dier nie.

pcbahar said...

Ni lepas ni mesti penyokong-penyokong tegar MLM akan berbangga sakan ada orang macam MH berani berdebat dengan AM and the gang.. Lepas ni depa canang depa hero.. Ramai yang baca blog ni akan bersemangat balik nak buat MLM.. Jom kita buat MLM hoi... MLM halal.. MLM tak haram.. MLM boleh kaya.. Jangan makan gaji.. jangan jadi kuli orang..

Come on MH.. Go on..

ScaniaZ said...

Papehal nak jadi pun..janji untung dapat dulu!!!! beb...hihi...dunia...dunia...
Scaniaz Hot Post ---->>
Antara Gambar Kecederaan Dalam Sukan Yang Paling Sengsara!

yanafia said...

MH, makan gaji tu hina la? sampai tak kira halal haram..yg penting nak KAYA SIHAT HENSEM, BEBAS, COOL & SMART WORK?? Meh aku nak cakap…SMART WORK PALA BAPAK KO NAK MAMPOS. Smart la sangat ganggu hidup orang cakap pongpangpongpang pasal bisnes kau, TAGIH DUIT org nak jadik downline sampai cakap mcm2 pasal bisnes kau bleh jadikan kaya la,sampai bila nak makan gaji la..smart work kepalahotak makbapak kau. Mcm nil ah…kau teruskanlah mlm kau tu, biar nanti kau telanlah produk2 yg mmg utk makhluk mcm ko..kalau kau kena kanser ke sakit syphilis ke, tak yah berubat.telan je produk2 kau tu.kalau kau jahanam dgn mlm tu one day, KAU JGN MINTAK KERJA LAIN, KAU BUAT LAGI MLM SAMPAI KAU BETUL2 MUFLIS, TINGGAL SPENDER JE, PASTU KAU TEMBAK KEPALA SENDRI…MAMPOS! Boleh?
NAZA world, kaya tak payah MLM bhai. Bukhari kaya tak yah MLM…sebab dorang ni kaya dgn bisnes.kuar modal sendri, pasang strategi dan kerja keras secara bijak dan BERMARUAH. Bukan mcm puak2 mlm YG NAK KAYA CEPAT CARA BANGSAT DAN TAGIH DUIT ORANG JADIK DOWNLINE…ahhaihaihai..bangang lak ko ni..
Agak2 la nak panggil yg makan gaji ni hamba abdi,kulibatak bagai.KAU PAHAM TAK ISTILAH HALAL? MENGUCAP PANDAI TAK? KECIK2 DULU SUNAT TAK?? kalau kau kaya sgt, takde makne kau nak melepak online ni.kau mesti sibuk kehulur kehilir ngan bisnes kau tu. Gaji kami kau yg bayar iaitu cukai? Alah alah alahhhhhh..bangangnye.kau ingat GNP tu dari cukai la.kami memang lulusan U. apsal? Sakit hati ko takde pendidikan? Baca kau punya ayat mencarot je manjang..mcm budak pmr tak lepas. Kau pagi2 buat hati gua panas….ayat macam mat rempit sekolah fail pastu taip guna2 capslock.mcm bangang.kalau kau BERJAYA SANGAT DGN MLM….tahniahlah.booking first class hotel suite kat neraka jahanam.di dunia?? Mungkin la kau tengah golek2 tido atas duit..kau faham tak istidraj tu apa?
Wait…..cakap ngan ko buang masa je sebab otak kau dekat telur kau.

matsom said...

Lepas baca fesbok MATA HATI TEAM aku rasa nak buat 2 benda (among other things):
1. bukak akaun fesbok supaya aku bole like postings dia; kesian woo sendiri post sendiri like. isk...
2. beli keyboard baru untuk ganti keyboard MATA HATI TEAM, Caps Lock rosak eh bang/kak? bisnes masyuk ribu-riban setiap jam, takkan takleh beli keyboard baru?

Lempok Durian said...

aku pun jenguklah page Mata Hati yg hebak sgt tu. cam gampang je page mamat ni. syok sendirik. nama page bukan main ada sebut 'TEAM'. tp aku tgk dia yg post, dia yg komen, dia jugak yg like. cam dah terkena sampuk je. paling aku tak tahan Asia Herbal Biotech yg lesen AJL AHB tu dah kena tarik pun dia mau sokong. kui kui kui.... silent reader cam aku ni pun tak tahan nak komen dgn kebingaian mamat ni.

Guest12345 said...

peh setiap kali azwan komen, aku asyik terbayang dia pakai kot dokter sambil mencarut2 hahaha, ngeri betul...rilek azwan, kang kena sakit jantung melayan MankukLaMangkuk ni semua

Adinda said...

Nehhh..
Ai dok imagine abe Wan senyum-senyum jer sambil geleng pala n hirup kopi dia tu.

Eliza said...

Serius Lawak page MataHati tu kan?. Aduhai..tak henti nak gelak dah nih..Komen2 and like2 semuanya dari MH sendiri? Dia tanya soklan pastu dia sendiri yg jawab. hihihi...

Komen sini guna CAPSLOCK pulak tu..mcmlah readers Aididleaks takleh baca komen ntahpape dia.

ps: Now i know Aidid = Foad Baharudin. Nak sain otograp... Bleh? bwahahaha..

RudyShahrin said...

Mata Hati Team?

Apa benda yang ko merepek nih setaaaaannn!!!???

dari post dulu sampai sekarang ko dok merepek macam orang dah tak siuman...dok menyemak kat sini wat pa, gi mampus!

inmyownword said...

Alahai, kesian MH ni...
Apala korg hentam dia cam tu..tak kesian ke... tau tak skg dah susah cari prospek utk join 'busines'? Dahlah satu hal nak pujuk org masuk, baru nak masuk jarum, ada lak pihak tertentu( korang la tu- termasuk aku gak) yg bagi link ke blog ni... tak pasal2 bakal prospek taknak join lak... penat tau...

azwan said...

HAHAHAHAhhahaHAHHA...guest123456789,

Who the fuck cares dol. Melayu gini jgn kasi can. makan duit melayu gilabab punya. no mercy dol. syukur takde MLMers sampai skang sudi approach aku. bagi dorang middle finger jek habes ceghita. memang takkan sedar sampai tua. what so business about their "business"? fucking asshole satu basic business pun tak paham. perasan sungguhhh.

What...antigen? aktifkan hati? gilos...macam tok bomoh cakap pasal sains. HAHAHhahaHAHAHA!!!

didie said...

Mata hati funny..buat I ketawa..I yang headache, MC today (org makan gaji) pun sengih2 baca comments korang..syabas Adinda, Azwan, Yanafia n others..best sgt..

Restu Ummi said...

isk,isk,isk kesian org yg seagama dengan aku si MH nie(kalau islam la bkn islam dalam kemunafikan)...kengkawan pedulikan org yg xdpt hidayah nie...ckp mcm nanapun..dia tetap dgn statement khurafat dia tuh...why???coz bila hati dah hitam dengan benda2 lahanat nie...ckp mcmna pun tarak guna kengkawan...

razak said...

haha..lawak nak mampus MH 2..ayat x boleh blah..mcm haram...by the way, tq 2 tuan tanah, dr azwan,rose.. byk buka minda kepada org melayu terutama pasal perubatan..skrang ni susah la dah MLM nak tipu..janji bagai nak rak tp tin kosong..kpd MH, udah2 la 2..masing2 ada kepakaran dlm bidang masing..aku x tau pasal perubatan tp suka baca..kalau pasal construction cost dan estimate, aku tau.. :)

kr555zal said...

ptt le beriya-iya si Mata Hati ajk org msuk page dia...aku tgk dia sndri yg post,dia sndri jgk yg komen...hawhawhaw!

wv: despar = desperate?

aaron said...

Korang kena paham, keja MLM tu je la yg MH pandai buat. Dia sekolah tak tinggi, tingktn 3 kantoi merempit sambil hisap ganja ngn buntingkan anak dara org. Ckp cikgu ngn mak bapak taknak dengar - korg ingat MH nk dgr ckp korg.? hanya bisnes MLM yg dia pandai buat dr dulu hingga jd kaya raya yang buat dia wat komitmen beli keta besar, rumah besar, invest sana sini, makan sedap, keja 2 3 jam selebihnya melepak selama ni.

Tp skrg biz dah tak mcm dulu beb. AM suda kacau periuk nasi dia. Skrg dia kena bangun sblum subuh utk berusaha lebih cr prospek dan make sure masuk tido lepas 3 pagi (lepas check blog AM). Komitmen tiap2 bulan nk kena byr mcm besa tp duit makin kurg masyuk. MH rasa terancam. Dia gelak besar Bhahahaha! tapi pinggir mata meleleh air mata sedih tu..

Metafora said...

MH

i glad if u give me what i want above...some of paper work for few useless product for outer and inner usage..can give me 1 paper report? can?

so hard to find prospek ka woi? ko nye page tu budak2 tgk pun nk muntah..merapu tak abis2...ko hina orng makan gaji? ko lagi hina tipu duit orng~~but, who cares right? asalkan leh bergambar kipas duit haram then upload ur page~~damfish u!

yanafia,

this guy dunno what the meaning of istidraj..he only know kipas duit haram hari2,tunjuk kat prospek

cik bilis said...

http://www.tasly.com.my/mainpage.html <--nie pun sama, bezanya..banyak kaf lam ya nga

u.n. said...

when push comes to shove...

alhamdulillah, bro aidid's relentless campaign against mlmers dah mula tunjuk kesan yang penuh dgn AWESOMENESS sepatah kata Po]hehehehe

coz it showed in every little word by that mata hati, that desperate tone which i think echoes his/her worries that donia network marketing dia is taking a tumble...yee-haaa!

pcbahar said...

Mengkomer jangan la kutuk kaw-kaw MH tu.. MH tu kan positif orangnya.. Hidup berdikari, tak perlu makan gaji.. Downline banyak.. Boleh ajak downline lepak sini ramai-ramai

Adinda said...

Siang2, cari downline
Malam2, belajar dari upline
Pagi2 buto, menyondol di blog ahmad poad

Soalannya: apakah nama sebenar matahati?

Time tutup: 12 malam kang
Hadiah:
No 1: kopi UP tajaan abe Wan
No 2: kelas anatomy n basic science tajaan cik Rose (boleh bawa partner, senang nak check2)
No 3: makan yogurt dengan Lola

aaron said...

adinda..

matahati = atihitam? (mcm synonim je..)

Tulang said...

Jenuh nak membaca semua komen2 kat entry ni, discussion kat FB MAKNA, page Matahati.....

Cancer is a VERY serious disease, many have fought and succumb to it, few survive and still haunted and people like us yang belum kena lagi pray hard supaya this monstrous disease tak lekat kat kita...

Unfortunately ada plak orang yang kaut untung sesuka depa jer kan. Tolonglah, kalau tak tau hujung pangkal pasal kanser jgnlar sedap2 mulut claim whatever juice, drink, food apekejadah can help CURE cancer. Guna perkataan cegah ok lar sikit but our natural daily food pun ada cukup anti-oxidant what....

Penat2 MAKNA and NCSM buat macam2 kempen kesedaran, fund raising, support group dan macam2 lagi....korang MLMers suka2 menangguk di air keruh...

ish...ish...ish....

Annette Michelle said...

Mak dia tak kena kanser boleh la dia cakap gitu. Mak aku kena kanser, ubatnya hanyalah rawatan hospital. Takdepun doktor suruh makan tu minum ni. Ubat kanser cuma rawatan hospital ok. (aku emo ni)

MAS said...

Ingatkan buka FB Mata hati ada la info... ZERO..BUANG MASA..patut la takde org layan MH tu.. MH yang tulis sendiri..komen sendiri.. pergh tak tau malu punya MH... siap ajak berdebat plak tu... tgk FB dia pun dah tau.. memang takde point kalau debat dengan dia...USELESS..

Tulang said...

Oh ya by the way....

Azwan said..

Nak determine cause of death memang kena buat postmortem. Kalau dah meninggal kat rumah camtu, first family kena call police, then ambulance datang untuk confirm death, pastu tengokla samada polis nak keluarkan p67 atau pun tak. kalau dah keluar p67 tu, wajib buat postmortem. ikut budi bicara polis. ape2hal, deal antara polis dan bahagian forensik hospital utk buat postmortem.

-->pembetulan sket yer Abang Azwan...ihiks...it is P61 instead of P67

sesapa yang belum baca, can check this out kenang yang pergi

Cik Kiah said...

Haram jadah tul monavie.
Ntah-ntah air sirap campor gula sekilo je. Jual 135. Pundek! _EMO_

Bomoh Hujan said...

Mata Babi- 23/8 nih jumpa aku kat kl foodcourt Taman Melawati-sebelah tapak pasar malam Taman Melawati... aku nak taji ko boleh x? aku siyes nih...pm aku kalau nak...siap aku offer ko leh tunda tarikh...sehingga bulan 11 nanti...ada bran? tambah ko bawak geng sekampung skali.. aku ngan rakan bomoh tunggu ko nanti....pm ai jika serius...noted meluat dah aku nengok ko nih...ko hidup pun bukan leh buat baka elok....

T J said...

BH....23/8...Hari Selasa...Bulan tu kita tengah Puasa...badan pun dah xberapa sasa...MH tentu xkuasa...sebab katanye xselesa....

Tapi kalau bulan 11 tu...Gua pun nak ikut lu....kita tibai c MH ne sama2 eh!!...

sapa nak ekot...angkat tangannnn...

T J said...

errr...Dinda xyah ekot!!!

nanti takut terkena gas pemedih mata hati....

Adinda said...

Cissss.. Ai baru nak angkat tangan tau

T J said...

Jangannnn...

nanti jatuh etu strawberry....dah cun dah dinda posing cm tu...jangan ubah2...

CK...

pekata cilie yang lu gigit tu kita giling n sumbat kat lobang edong MH ah??

Bomoh Hujan said...

bereh lalu.... lepas raya ke 5 pun jadi.... senang nak jengok kat sepital lak pastu kuikuikuikui...sembang hebak sangat si mata babi tu.... nyampah ai...

Adinda said...

Ai nak joinT boleh tak tok moh?

Lola said...

Chi to the bai tol lah Mata Pundek neh. Bukannya apa dia ni, saja nak kasik gempak jer.

Cam psycho flasher, suka dok flash pundeq kat orang, makin org jerit makin dia excited.

azwan said...

You are right bro tulang. It is Pol 61, not 67. I am totally jumbled up. The last time I did my post mortem was many many many years ago...keh keh keh. Nice blog bro. Best deal dgn dead body bro, org tak komplen. keh keh keh...

Oh Oeya said...

azwan said...

"Best deal dgn dead body bro, org tak komplen. keh keh keh..."

erkkk!! serammm!

hasmn said...

Semalam dengar talk by Dr. Azlina Firzah about breast cancer.

lepas dia cerita-cerita what, how, why, when. etc etc.. dia buka soalan. so ade sorang akak ni tanya "doc. macam mana dengan claim b17 dan jus2 yang claim boleh rawat cancer?"

terbeliak mata dr. ni and she said this "B17 tu racun! makanla kalau nak mati cepat. tak payah jumpa I or any dr. B17 contained cyanide which will poisoned you slowly."

die memang agak sedih sebab most of her patient especially yg melayu datang bila dah stage 3/4. lebih percayakan bomoh, MLM dan kaum sekufu dengannya. and she also mentioned that during their conference, these doctors cracked their head thinking why such mentality still exist. yang paling mengejutkan ialah, golongan yang cerdik pandai ni laa yang paling bangang percaya kat MLM, bomoh etc.

haiishh.. melayu jugak..

Tulang said...

Huh....B17???
Pagi tadi tengah lepak2 kat kaunter tunggu kes sampai ternampak ada salinan photostat pasal biji aprikot yg ada B17 boleh rawat kanser....menyirap darah hamba!!!!!

nak pg siasat mangkuk mana yang bawak ajaran sesat ni....

MARI KITA LAWAN KANSER

Bomoh Hujan said...

Bomoh Hujan mcm ai???? hahahaaa

Adinda said...

Kalo pecaya bomoh ni, jawabnye kena tangkap basah ler.

Kena hujan.

Mata Hati said...

Pondan-pondan & gay-gay didlm blog ini..mari masuk ke page MATA HATI TEAM..BHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Rose said...

Hmmm, ajak pondan n gay je masuk team dia. Mata Hati takde unsur2 nak cover langsung. Dah keluar kloset yek? Tahniah.

Adinda said...

No wonder he has this hottie towards our dear AM. Good taste la yu ni matababi. Eheh

hasmn said...

kalau bomoh hujan macam you ok lagi.. ni bomoh temberang.. charge sampai 2 - 3 ribu skali jampi + air sejuk sbotol..

Pakar perniagaan internet said...

Gua dah jadi peminat blog ni plak ades....Setakat produk tahap cikai ni blah la woooi...aku ada ijazah kesihatan pun tak galakkan patient makan benda bukan-bukan namun ada gak doktor-doktor bangang yang syorkan benda ni kat patient aku..what the hell!Aku tau kau dr tp cara korang salah!Non Ethical.Taubatlah woooi...mujur aku dh nasihatkan ramai pt aku elakkan benda-benda yang macam bodoh ni!

xara said...

Assalamualaikum tuan Aidid.

Sebulan-dua lalu, saya terbaca artikel tuan berkenaan produk Monavie. Malangnya, makcik saya antara orang yang terpengaruh dengan Monavie ini. Siap ajak join bisnes dia, supaya ahli keluarga saya boleh dapat beli dengan harga yang lebih murah. Gile ah, nak jadi ahli kena bayar Rm700, boleh dapat sekotak jus tu.

Saya takde di rumah semasa makcik saya datang promote. Akibat daripada mengambil Monavie ni, kencing manis ayah saya semakin meningkat dan paling best, kakak saya period tak berhenti selama setengah bulan, sampai kena masuk wad sebab tekanan darah rendah sangat. Saya perlu bercuti dua minggu berturut-turut untuk menjaga mereka. Yep, ini kisah benar. Serius, rasa nak lempar je botol jus mahal tu. Mujurlah tak sampai kronik mcm arwah makcik tu.

Memang lepas tu saya bahan cukup-cukup diorang, sebab ambil ubat yang bukan-bukan. masalahnya, nak bahan makcik tu balik... haih, ni la masalah paling besar. Sebab dah tak tau berapa banyak produk MLM dia cuba jual.

Eliza said...

xara...

Thanks for sharing ur story here. Nnt saya nak kaborkan kat parent saya kesan Monavie nih. Sometimes, serba salah nak elak bila ada ahli kuarga yg terpengaruh dgn scam begini.

Minggu lps, my niece promot Monavie pd ayah saya. Nak tak nak beli jugak sbb takmo kecikkan ati anak sedara. Takes time jugak dia nak pujuk suruh try dulu. Depa nih berckp mengalahkan tuan doktor tau. Tak pkir lgsg side effect pd org2 tua kalo amik sesuatu tanpa konsult doktor betul. MLMers nih mmg jenis tak reti bahse, kulit tebal. Org ckp taknak pun depa paksa gak. Tak malu betul...

Luckily, my parent mmg jenis tak percaya pd supplement selain dari ubat doktor. Happened before, ada jiran mak saya meninggal dunia sbb komplikasi makan supplement MLM brand ape tah.

Sejak berkenalan dgn blog nih, baru saya tau betapa byknya MLM dan scam piramid yg ada kat M'sia. Byk info dan ilmu kita dpt dari sini. Kan? Thanks a million to our unsung hero Aidid Muaddib (echewah..). May God bless him ;)

hafiz said...

memang aidid ni bodoh tak tahu apa2 pun. berlagak pandai tapi bodoh nak mampus. hehehehehhehehehehe. psl apa tanyalah si aidid bodoh ni.

azwan said...

Ni mamat samdol sekor senang kena tipu. Sebab manusia macam ko la melayu mundur. Orang2 bijak takkan terpalat dgn VGMC ko tu. memalukan...

Cybersetan said...

...Bahagian Penguatkuasaan Farmasi? mana korang haa?

Cybersetan said...

u.n. said...

"sedey dengar makcik tu meninggal... mesti ada sebab kenapa blood sugar dia shot up tinggi macam tu lepas minum monafendi jus [eeyeww"


...Ada kemungkinan yg minuman tu mengandungi corticosteroid dalam kandungan tinggi...

Corticosteroid - akan meningkatkan aras gula dalam darah, dan akan menerukkan lagi keadaan pesakit kencing manis...

Mmg banyak "ubat2an" haram ni menyalahgunakan bahan tersebut dalam ramuan...

Para pengguna boleh melaporkan perkara ini ke Bahagian Penguatkuasaan Farmasi, Kementerian Kesihatan Malaysia...

CikMingMing said...

salam... my mother in laws ada minum jus monavie ni. ok! sebelum tu, saya nak info yg my in laws mmg hardcore pada biznez MLM ni... mmg dorg join n survive dgn hasil drpd MLM. daripada amway sampailah ke biznez yg paling terkini which is kata my in laws produk n brand MLM ni belom launching pada meleis. juz my hubby je yg tak sukakan MLM cuz we understand that MLM ada elemen penindasan. tapi dia teramatlah serba salah dgn family dia.

ok! berbalik pada my mother in law yg minum jus ni few months ago, kata dia mmg ada prubahan positif. dia jadi lebih sihatlah! tapi nak dijadikan cerita, baru2 ni my in laws dtg KL (rumah saya) n dorg from penang utk promote brand new MLM di sekitar klang valley ni. n masa dorg promote kat hubby saya, my hubby terpaksalah menjaga perasaan parents dia n tunjukkan minat. tapi my hubby adalah shoot beberapa soalan panas... dia tanyalah what happen to monavie? n my in laws jawab dgn ayat cover line bahawasanya jus tu buat my mother in law sembelit n jus tu tak bagus after before ni dorg promote gila2 kat kitorg sampaikan my father in law siap tuang dlm piring tunjukkan biji acai berry tu pada kami. lucky, my hubby lebih prefer utk minum vitagen. sebenarnya, bukan sebab sembelit je yg my mother in law kena... sekali kena tipu dgn org yg perkenalkan jus tu pun!

tapi, what we are so surprised, my in laws never give up for this MLM biznez.. they such a MLMers yg tegar! terbaru, dorg promoting new MLM brand Jeunesse Global yg mempertaruhkan anti-ageing produk nama Luminesce. my hubby geleng kepala jer... dlm kereta, as usual, dia akan luahkan perasaan dia cmana nak memperbetulkan mind set parents dia pasal biznez MLM yg hasilnya dtg drpd elemen penindasan-HARAM.

saya pun rasa serba salah dgn mertua cuz kadang2 taktau nak buat reaksi apa bila dorg keep talking about the produk, pairing, downlines, hmmmmmmm... just to share... pada sesiapa yang ada jumpa org dok promote Jeunesse Global tu, plz think! hasil tu tak 100% halal... and! my in laws suruh kami jadi antara pioneer meleis utk biznez tu cuz kata dia, dia adalah meleis pertama dlm malaysia yg join n target dia pada org meleis. atas2 dia semua chinese... SEDIH!

Conan said...

"Kenapa tak research n minta KKM luluskan sebagai ubat? Saya tlg jawapkan sbb dah faham politik kesihatan sejak 2002.
Mana2 gomen di dunia ni akan cuba menghalang supplemen2 yg setaraf dgn ubat sbb tekanan dari sykt ubat."

Kat atas ni jawapan dr Monavie hardcore. Minta para doktor kat sini bagi pencerahan, betul ke sepertimana yg mamat ni katakan. Nanti sedap jer dia kelentong org lain.

ANTI SCAMMER - SCAMMER INVESTIGATOR said...

salam kepada pelayar internet,

Jika anda ada 10 juta USD anda boleh trading gold di platform forex boleh untung juta juta lagi. Modal besar tak kena margin call, buy gold and biar floating je sbb emas akan menaik je sejak tahun 2000 harga emas 176 usd/oz sekarang dah 1800 usd/oz peningkatan 900% dalam masa 11 tahun average 84% per year. Nanti emas akan naik 10,000 usd/oz pada tahun 2015.
VGMC paying 15% monthly dividen, bonus tajaan 10%, binary matching, daily gold live trading get daily income, banyak untung vgmc bayar kpd investor VGMC.Tiap bulan saya dapat dividen vgmc.

Pelaburan di VGMC adalah hanya untuk yang berani SAHAJA . Kalau yang jenis PENAKUT TAKUT rugi jgnlah melabur di VGMC.

Boleh baca VGMC di http://vgmc.webs.com .

Dan untuk yang PENAKUT LABUR TAKUT Rugi , bolehlah melabur di UINVEST http://uinvest.webs.com
modal kecil 20 USD je boleh beli saham REAL business UINVEST . Boleh pakai alertpay liberty reserve.UINVEST bayar monthly dividen ada pejabat di UKRAIN dan CALIFORNIA USA.

Dan bagi yang NAK DUIT FREE JE dan taknak keluar MODAL LANNGSUNG boleh join BROWSERCASH tengok iklan dapat duit, boleh juga beli referal share dpt 2% daily. Ref link dibawah FREE REGISTER

http://www.mybrowsercash.com/index.php?refid=13509

Kalau nak DUIT FREE juga join TCN
EARN UP TO $5000 MONTHLY
The 5-5-5 Plan
Receive 5 Text Messages Daily.
Find 5 To Do The Same.
Invest 5 Minutes A Day.
IT'S 100% FREE - Get Paid To Save
klink link bawah utk register
http://norazimah.textcashnetwork.com
TEXTCASHNETWORK MELETUP GLOBAL 5000 orang baru register TCN setiap hari. JOIN FREE NOW

Salam Financial Preedom .

Aidid Mu'addib said...

Mat rempit meleis tertinggal bas erk?