And so it is...

Friday, October 14, 2011

QuestNet Usual Modus Operandi - Legal Threat (As If I Care)



       Letter of Resist and Persist:  


P/S 1: Non-Existent Science For Fucking Retards.


P/S 2: Pyramid Scheme For Parasitic Retards.


P/S 3: Woi QNet Dumbfucks, I'm Reminding You People...
You Fucking Retards Will Have Bloods On Your Hands.



The End.

207 comments:

1 – 200 of 207   Newer›   Newest»
akuatik said...

glemer ko aidid.... aidid go international gitu... masa ngan ac & hai-o hari tu takat mesia je...hahahaha

akuatik said...

btw, pengakuan rasmi juga membuktikan claim geng2 questnet yg sesapa minum air bio disc tu boleh mengubati penyakit tu adalah menipu semata2.... takat feel refreshed and rejuvenated saja hahahaha

Monkey Business said...

Ayoyoo AM. Bro punya response kat depa is effin' LEGEN..wait for it..DARY!

It's time to suit up.

Monkey Business said...

Btw, bila lagi nak baca official/legal notice yang quote statement2 & bahasa2 puaka. You cant get it anywhere except from da legendary Aidid Muaddib.Hahahaha.

Yg paling menggeletek pankreas aku:We wish to inform you that it is defamatory to label our Exec Chairman Dato' V Eswaran as "kepala bapak scammer".....

Aidid..aidid..

nabilism said...

bro aidid ada kelass..berani kerana benar :) yeah..bangga sama kamu

indah said...

way to go aidid! we support you from back!

hahaha... nichelle dah mula berak darah, cirit birit.. ni baru aidid keluarkan artikel, takkan itu pun tak boeh handle

i'm waiting for questnet to be like AC mizal's gelang ajaib scheme

Ain-chan said...

ha, apa yang ahli Qnet nak jawab psl diorang duk kata minum air biodisc tu boleh sembuh penyakit mcm2 tu? Qnet pun secara rasmi nafikan menda tu, so secara logiknya, ahli Qnet menipu la kan? so ustaz2 keluaran Azhar yang jadi Qneters ni, tolonglah sedar, anda dah tertipu (ditipu upline, ditipu testimonial) dan menipu orang lain pula!

haeldehachenta said...

Nichelle je? No last name? Nichelle bin apa? Kehkeh

indah said...

aidid has written 15 articles, just after that AC mizal's scheme crashed!

currently, there are 8 articles on questnet's scheme in this blog. another 7 and vijay "kaf lam ya nga" can fuck his ass

::mekdebekz:: said...

dulu time skolah, ticer saya komen karangan saya. dia cakap tak boleh guna phrase "newly established" sebab...

HOW THE FUCK CAN YOU LABEL SOMETHING NEW AS "ESTABLISHED" YOU FUCKING RETARD. AS IF QUIP OR QIUP OR "QUIT GODDAMN IT" ADA PREVIOUS BRANCH YANG BERJAYA.


your english sucks. all you did was just using repetitive sentences, combined with several common rhetorical devices (trying too much here!) as if to say "now who's the smarty pant here?".

i'm done.who's next?

Burjacks said...

wow..aku terkesima..agak sengal questnet ni defend cara skema camtu.. last2 semua dah xde point..juz interpret ayat seratus peratus, pastu denied..memang sengal la..

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.nICHELLE ng!NAMA PUN KAPIAq!tak payah layanlah!puak KAPIAQ!
2.depa mana tau hukum HALAL dan HARAM!syurga depa didunia!mati nanti masuk NERAKA!
3.cuma sian kat cai-cai depa!terutama yang belajaq bidang agama!dok makan sumber HARam!

hyelbaine said...

What bloody idiots. They have just admitted that they, an MLM company, has an office in Singapore. A country that bans it outright.

None the less, this is the poorest legal notice ever. I didn't know Singapore lawyers had such poor English and when a lay person can read and understand it, you know that it wasn't written by legal people. Maybe the PA or something.

Fear no Sir, I got your back on this. Where else can one speak and not be censored by anyone than under oath in court ;)

Mr Freak said...

aku rasa, aku sokong aidid dengan memegang kedua-dua testis aku..mike memang legend ler..teman nih, baca dia tulih pon testis kedalam skit..
hahahaha..

aidid memang lagenda..(perkayakan bahasa melayu)..LOL

Mr Freak said...

dalam video tu ada obama mandi la..hak hak hak

Rose said...

Oh my, my, my. AM is on fire...Qnet has rejuvenated AM to become a fighting machine. Thank you, Qnet...

Eh..testimonial tu boleh pakai ka?

ps rasanya Nicelle tu berangan jadik Ally McBeal, with short skirts n all.

Neotoxin said...

hahaha... caiyookkk aidid... bagi menggigil kepala lutut mangkok kiunet sbb geram kat ko.. hahahhahhaa

Nizam said...

go aidid show em no mercy!penipuan mereka harus dihentikan!

Imran Malik said...

hahahahahaha

anyway download and buat la backup blog ko ni. simpan utk anak cucu incase kalau ada apa-apa jadik memandangkan ko pakai tapak orang

Rose said...

Wow, that Chez Republic doctor tested on just one guy yang minum water treated with biodisc n he let them quote him on that? Highly suspicious. A good researcher will always have at least one control and more samples. A better one will do a double blind study. Scam.

And we all know Emoto's bullshit, so what's more to say?

ps Mr Phreak, tu masa zaman Obama jadi model kot.. Hehehe

Mr Freak said...

wow..ni dah melampau..3 hari bermula hari ni maksudnya, termasuk sabtu ahad ke?atau 3 hari bekerja??..kalau legal kena persis..

hari sabtu pon kira ke? orang nak tengok bola, pegi mamak, enjoy karoke, layan awek, pegi dangdut, pegi tangkap ikan, layan cerita hantu monyet, beli spenda baru, beli ubat kurap..

bila nak start count down ni?
volunteer?

akuatik said...

loyer antar notis amaran pakai email je... aku rasa kalau google add tu ntah2 jumpa gerai sup tulang hahahahaha

Sicher said...

Singapore? I think if you track the IP of that email sender - it would be in Malaysia itself

huehuehuehue

Bring it on, Biodick faggots

Sicher said...

Also, check out this forum post

http://www.elakiri.com/forum/showpost.php?s=b2b226ddf8c0a2607fc3f6a9951f9f60&p=2338284&postcount=80

I can't believe it but I must. every MLM would send their fanboys into every forum mentioning their name, unsuccessfully defending their company's business. All over the fucking Internet. They'd come into your thread and cry CUBA DULU BARU TAHU / KEBEBASAN KEWANGAN / and all that shit, just to be kicked off the threads and banned.

Seriously. "Speak of The Devil, and He Will Come."

Asyraf said...

wooooooo......... legal action..... my ass......

what's the word? LEGEN-wait for it-DARY.

Wanita Bertudung Hitam said...

perghh bro AM, serious lu da jadi wa punya hero...seksi sungguh cara lu reply..kesian nichelle..penat dia compose email tu..

farah said...

bro aidid....my hero!...

semutbesar said...

nice one aidid, teach these asswipes who's in charge here, haha

onah onar said...

eheheheheee... seronok tengok orang yg nak menegakkan benang yang basah..doa kami sentiasa mengiringi perjuangan anti-MLM!!!

aku salah baca nama dia 'nikel..ng'hahahahahhahaaa.. sesuai sangat!! yien...na?!!!
(astagfirllah!)

azkramm said...

mantap aidid,
tu lah dulu aku suruh ko research lagi,
hahahhaha
kena jugak...

matsom said...

@ass cream, hapelaa mangkuk, loyer korang dah kata bekas kaca tu tade guna sikit pon kecuali wat coaster rege rm2k jerk.

& cemana puak-puak legal QNet ni bodo sangat pegi layan & jawap satire -ni sure pasal overdose minum air snowflake nih...

Aidid Mu'addib said...

"Kena jugak" palepundek nye samdol dol?
Sapa yang kena... dan sapa yang dikenakan?
Sapa yg dapat publisiti free... dan sapa yg "losing maaarnaaayy" sebenarnya?

Dumbass gilababi punya bingai.... no hope whatsoever.
Kalau dah dungu, sampai mampos akan kekal dungu...piaaaaaang 4eva!

onguard said...

QI Ltd Singapore? Website takde ke?

Asyraf said...

no 13.
We wish to clarify that no part in our brochure bla..bla..bla..can convert plain stinkin water into snowflakes.

pastu dalam video tu ade pulak tunjuk air tukar jadi snow flake.....

azkramm said...

hmm

azkramm said...

Aided lawan ac mizal = aidid menang sebab ac memang penipu
Aidid lawan QNET = QNET menang sebab aidid yang menipu

Asyraf said...

wow 200 countries eh?

http://www.qnet.net/about_qnet/worldwide_offices/en/

21 je kut....

Aidid Mu'addib said...

Menipu kejadahnya bingai?
Prove it... where and how did I lie?
Come on, don't shy shy... ha dumbass?
Where? How? When? Whaaaaat?
Where the fucking fuck did Aidid Mua'ddib lie?

Saya ulangi tuan-puan:
Kalau dah dungu, sampai mampos akan kekal dungu...piaaaaaang 4eva!

Ryo R6 said...

Menang kot mana tu?QNET sendiri dah deny fungsi produk yg ejen2 dia dok canang2kan..yg tu boleh sembuh, yg ni boleh sembuh..

tu pendant ada nama Allah..takkan diam saja bai?kat selipar crocs ada design nama Allah mesti lu org dah bising2..mai part kena batang hidung sendiri senyap sunyi pulak ek?kekeke :D

bro aidid..dia dah start main api, kasi dia terbakar abis..kasi forward ke KPDNKK..guys sapa yg ada kerja dgn kementerian tu boleh la offer apa yg patut..kita kasi habis ini co.

onguard said...

azkramm... saya tak rasa tertipu dengan Aidid, malah rasa bersyukur kerana pendedahan beliaulah yang menyelamatkan saya dari ditipu oleh scammers pyramide scheme...Subhanallah...

Jiji said...

Dia pindah opis pulakkkkk..

72 Anson Road
#13-01 Anson House
Singapore 079911


Kuenggggg@!~

azkramm said...

Aidid, setau aku pendant yang ada nama Allah tu tak dijual di Malaysia.
Biodisc ni sebenarnya dapat kebenaran dari KPDNHEP, tak caya cuba cek lah..
Yang pasal QNET menafikan bahawa biodisc ni bukan alat meyembuhkan penyakit, memanglah..itu ayat lawyer. Aku dah cakap dah dari hari tu biodisc ni bukan ubat..ia alat untk merawat air..
Cuma bila user pakai dan minum air biodisc dan dengan izin Allah, penyakit mereka sembuh, itu testimony.. mereka share pengalaman mereka..

RiseTogether said...

wooaahh makin best...can't wait to see, apa akan terjadi pasni?

azkramm bodo asshole :p

Aidid Mu'addib said...

Meaning?
Semua pengguna BioDisc kiranya memang betul2 dungupiang macam ko dol?
Menakjubkan erk? Gilababi wei!

P/S: Tak dijual di Malaysia? Dah tu di jual kat mana? Neraka?

RiseTogether said...

azkramm ko kata pendant tu tak dijual di malaysia.. tapi dah jelas qnet ni mempermainkan, merendahkan, memperlekehkan agama Islam ngan buat n jual pendant tu..atau ngan ayat yang paling straight to the point qnet ni sesuka hati ja wat pendant tu tanpa tau betul2 tentang agama Islam.. kalau ko seorang Islam, ko tak rasa lain ke cari rezeki ngan company yang mempermainkan agama ko? dah tu ko pertahankan lagi company tu...dude, seriously, ko tak rasa lain ke? atau duit lebih penting?

Jiji said...

Betul jugak ye azkramm ni..

Patutlaa buat Biodisk ni berskala besar.. kasi cucuh kat paip umah kat senang.. tak pon kasi cucuh kat loji paip air..


Kesian kawan aku kat jepun belajar sampai ke Ph.D nak belajar cara merawat air.. patut soh beli biodisk je tak?

AKU SOKONG AZKRAMM!!

Go GO Go AZKRAMmmmmmmmmmmmmmm@!~


.
.
.

Azkramm.. when u r in deep shit.. do not open ur mouth.

As simple as that.

indah said...

woi azkramm!

mak ko pelacur ke apa? bapak ko gigolo? aku ingat mak bapak ko tak patut kahwin, so kurang sikit orang bodoh mcm ko kat dunia ni!

feel butthurt? go fuck yourself!

Jiji said...

Rasa mcm nak main Carrom jeee bila baca komen sik Azkrammm ni...

Jom main carrom!! sapa ada bedak?

izza said...

wheww...kompem ustad2 qnet panas bontot...pandai2 claim utk sembuh penyakit bagai..management sendiri claim air utk refreshment & rejuvenation je...LOL..
I love ur reply aidid! 1st class ^_^

wv: whorse..worse? horse? whores?

hyelbaine said...

Asscramp you dumb shit. An email is NOT a summons writ. Go learn something useful for once. Start with removing your head from your anus

azkramm said...

mantap aidid,
tu lah dulu aku suruh ko research lagi,
hahahhaha
kena jugak...

bila aku cakap aidid kena saman???
hek eleh...

onguard said...

Teringin gak nak tengok ostard devo dan zaujah pakai kalung Hoo Allah kat tengkok masing-masing...

delluzzion said...

way to go AM...

we r all got ur back, this is like David vs Goliath dah ni ahhaahaha..

asscramp..

gua rase lu ni memang tak reti bahase laaa..mesti lu ni keje gomen yang paling tinggi pun takat gred 17 je...pastu gi keje naik kapcai selalu lambat smpi opis..tahap edukesyenel lu pun paling tinggi adela cert itu ini kalo tak spm je..
gua justify dari lu punye gaya pemikiran dan respon untuk AM..lu ni memang takkan ngaku kalah walau dah terang2 lu tu salah..
kalo betul Qnet ni dah hancus, lu akan hilaaaaaaang bagai angin lalu gitu, takkan ade orang kenal lu and tahap kebodohan lu...am i right?

hopeless..id really2 hope theres one good hacker who can trace this asscramp, n show this motherfuckin retarded ass id in public...n i would humiliate him like a badass psychopath myself..

azkramm said...

aidid,

Antara subjek terhebat dan teragung yang dikaji beliau sebagai asas untuk menghasilkan BIODISC termasuklah air zam-zam, air yang paling mulia sekali di dunia ini dan menurut Al-Quran, air zam-zam adalah penawar kepada segala jenis penyakit. Menurut Dr.Ian Lyon pula, air zam-zam mengandungi 26 jenis mineral yang dapat membantu merawat pelbagai jenis penyakit. 13 daripada 26 jenis mineral ini telah ditanam melalui teknik pelakuran kedalam kaca biodisc untuk menghasilkan medan tenaga yang positif.

Sehingga tahun 2010, Dr.Ian Lyon masih merahsiakan teknologi untuk menghasilkan BIODISC daripada umum. Kami berpandangan, ianya akan tetap dirahsiakan pada masa akan datang.

Untuk memahami dan mendalami ilmu BIODISC bagaimana ia berfungsi secara saintifik, seseorang itu mestilah memiliki latarbelakang fizik yang tinggi. Dari segi saintifiknya, BIODISC berkait rapat dengan bidang Quantum Fizik, iaitu salah satu peringkat kajian fizik yang tertinggi sekali pernah difahami oleh manusia.

Sesunguhnya tugas dan tanggungjawab kita sebagai pemilik BIODISC adalah menggunakannya sebagai ikhtiar dan usaha untuk merawat penyakit. Kita mampu membantu ramai kenalan-kenalan kita yang sedang sakit di luar sana..InsyaAllah.

Harus diingat, apa yang paling penting BIODISC hanyalah alat atau asbab untuk merawat penyakit. Tidak ada satu pun benda di dunia ini yang boleh digerakkan kecuali dengan izinNya. Maka serahkanlah kuasa penyembuhan kepada Allah SWT.

Segala apa yang berlaku di alam ini adalah berasaskan kepada prinsip sebab dan akibat. Dari prinsip asas ini, banyak ilmu yang lahir khusus membincangkan tentang rahsia-rahsia kejadian alam. Sains adalah ilmu yang berasaskan hukum ini. Apabila berlaku akibat, manusia mencari sebab. Dari ketekalan sebab, maka manusia meramal pula akibatnya. Pada hakikat yang sebenarnya, sebab dan akibat adalah ilmu Allah SWT, pencipta alam ini.

Sains tidak sanggup dan tidak mampu member jawapan kepada semua persoalan ilmu. Ini kerana ada ilmu ladunni, yang merupakan ilham kepada para nabi dan wali. Ilmu-ilmu ini penuh rahsia dan tidak terdaya dibongkar menerusi kaedah ujikaji moden. Maka jika satu ilmu tidak dapat dikaji secara saintifik, tidaklah bermakna ia tidak boleh diterima atau dipelajari langsung. Ilmu tidak terhenti kepada pembuktian saintifik semata-mata. Manusia diberikan hanya sedikit dari perbendaharaan ilmu. Hanya Allah Yang Maha Berilmu. Anda hendaklah berdoa agar ditambahkan ilmu, sambil sentiasa berusaha mencari. InsyaAllah dipertemukan.

azkramm said...

Semasa di suatu seminar yang rata–ratanya dihadiri oleh bukan Islam, Prof. Masaru Emoto menunjukkan beberapa molekul air yang buruk rupanya. Kemudian yang terakhir beliau menunjukkan molekul-molekul air yang begitu indah, berbentuk kristal yang bercabang-cabang dan berkilauan. Beliau kemudiannya bertanya kepada hadirin tentang molekul air tersebut. Hadirin senyap. Dengan yakinnya seorang peserta seminar dari Malaysia bangun dan berkata “Itu molekul air zam-zam, air yang paling mulia”.

Prof. Emoto menggangguk “Saya tidak pasti sama ada itu adalah air yang paling mulia atau tidak tetapi memang benar itu adalah molekul air zam-zam”. Dr. Emoto akhirnya mengelilingi dunia melakukan percubaan dengan air di Swiss, Berlin, Perancis, Palestin, dan ia kemudian diundang ke Markas Besar PBB di New York untuk membentangkan hasil penemuannya pada bulan Mac 2005 lalu. Ternyata air boleh ”mendengar” kata-kata, “membaca” tulisan, dan boleh “mengerti” pesanan.

Persidangan Air Sedunia baru-baru ini di salah sebuah Universiti di Malaysia membuktikan segala fakta tentang air. Sewaktu persidangan itu, air dari merata dunia diambil dan diperiksa akan “kehebatannya“. Kamera berfrekuensi tinggi berjarak jauh digunakan untuk melihat akan gambaran yang terjadi kepada air yang sedang di uji itu.

Maka air dari Sungai Ganges dan juga termasuk Air Zam-Zam diuji dan dikenal pasti. Sesuatu yang nyata adalah Air Zam-Zam sahajalah air yang begitu kukuh dalam merakam segala perubahan pada kadar gelombang alam semesta ini dan strukturnya begitu kukuh (segi tiga).

Keunikan Air Zam-Zam ini juga adalah strukturnya tidak berubah, ia tidak akan terjejas di dalam apa sekali pun tekanan yang sedang diberikan padanya. Ia tetap utuh sehinggakan seorang Professor dari Jepun memeluk agama Islam kerana keunikan Air Zam-Zam yang beliau ketahui hanya ada di Kaabah. Lagi satu kehebatan air Zam-Zam ini adalah ia sahaja didapati boleh merakam dengan tepat gelombang warna alam yang sering bertukar pada waktu-waktu yang tertentu.

RiseTogether said...

azkramm bodo.....stop using Islam in promoting your useless crappy bioldisc shit!!!!!!! BODOH!! TAK BOLEH DIAJAR! MANGKUK!

azkramm said...

hopeless..id really2 hope theres one good hacker who can trace this asscramp, n show this motherfuckin retarded ass id in public...n i would humiliate him like a badass psychopath myself..

hmmm...??

izza said...

bro azkram,

u're talking about air zam-zam..
kami sedang bincang pasal air biodisc..pehal ko nak samakan dua2 nya pulak? bebal tul..

BTW, can u clarify the source of your story? Molekul air zam-zam sama dgn molekul air lain..ada 2 hydrogen and 1 oxygen atom...ape yg bezakan dia adalah kandungan dalam air zam-zam tu..

Quoting from you:
"Semasa di suatu seminar yang rata–ratanya dihadiri oleh bukan Islam, Prof. Masaru Emoto menunjukkan beberapa molekul air yang buruk rupanya. Kemudian yang terakhir beliau menunjukkan molekul-molekul air yang begitu indah, berbentuk kristal yang bercabang-cabang dan berkilauan."

Ain't that snowflake?

azkramm said...

hopeless..id really2 hope theres one good hacker who can trace this asscramp, n show this motherfuckin retarded ass id in public...n i would humiliate him like a badass psychopath myself..

tak payah susah2,
nama aku ariff,
jom kita ramai-ramai ke amcorp mall pada hari isnuin ni,
boleh jumpa kalau nak berkenalan

QNET Office
3A, Menara Amcorp
Amcorp Mall PJ..


see you there 9 malam..

nak datang ramai-ramai pun boleh..

Aidid Mu'addib said...

Woi AssKream... I thot I already explain to you that "13 minerals" thing is a lie from QNet... as usual, as always... surprise, surprise!

>>>13 different minerals palepundeknya dol? The freaking QNet BioPundek scam glass is a clear-coloured glass like any normal everyday glass... Glass manufacturer put trace metals/minerals into glass to make them in certain colour... and the glass colour will be produced according to whatever said metals or minerals that were added to the mixture of the glass... during the manufacturing process in the factory.

I repeat, the QNet BioPundekDisc is as clear as any glass can be...
And we know that even minute amount of trace mineral will cause certain colour in glasses:
Fe Oxide = light green tinted glass
Fe Oxide + Chromium Oxide = green glass
Sulphur + carbon + Iron = amber glass
Cobalt = blue glass
Copper = turquoise glass
Cadmium + sulphur = yellow glass
Titanium = yellowish-brown
Uranium = fluorescent yellow

Shit man! Ko ni main copy-paste jek tapi tak baca apa2 aku explain balik kat ko ke samdol dol? Padan la komen ko macam pundek tak tentu hala aku tengok... dang!

WHAT IS FUCKING WRONG WITH YOU BOY?

9W2ORB said...

apa kena mengena air zam2 dengan lurut biodick kat hose pump minyak badigol azkaraaam..terbukti ko memang kencing bercabang

delluzzion said...

fucktard1= theres no single device on earth currently which can snap a picture of molecular structure of any water..PROVES yang ko ni memang bodoh n xde ilmu dalam fizik or any cabang2 science..

fucktard2= ape2 mineral as perclaimed which is undergone a fusion process, cant simply dissolve just by letting the water flow through it..PROVE yang MLMers hanye tau menggunakan scientific2 terms tapi sepatah haram pun tak paham..

fucktard3= self claimed prof emoto has been PROVEN aint prof himself...tu pun tak tau lagi ka asscramp??

fucktard4= "gelombang warna alam"...?? hahahahaha....seriously dude??

fucktard5= asscramp teramat bodoh and retarded and cannot paham simple ENGLISH...

fucktard6= kalo 40 orang kat sini dok cakap asscramp retarded n bodoh, maka insyaAllah akan btambahla lagi sorang MONGOLOID kt meleisia ni

yess...imma psychopath...pakai kasut kulit manusia punye orang...why??

pcbahar said...

Go go Aidid..

Jangan takut menyatakan kebenaran..

Ni mesti geng-geng MLMers tarik nafas lega sebab Aidid dah nak kena.. Tapi malangnya bukan nafas depa makin lega tapi dah makin nak semput pun..

Go go...

jiwakacau said...

azkramm, kalau nak cerita pasal asbab penyembuh penyakit... air taik pun boleh jadi asbab kalau dgn izin ALLAH.

Cuma dungu piang kau tu belum lagi ALLAH izinkan untuk jadi pandai walau ko telan biodisc hamjad kau tu...

Saya said...

aidid da masuk satu level baru nie.

kita kena wat sesuatu nie. ada kebarangkalian, walausikit, blog aidid akan ditutup ( ulang balik, kebarangkalian ). ye lor u know la bila legal issue tak kira la org tu betoi ka dak. blogspot ni pun alkafirun punya pun.

jadi, mohon semua org download content dalam aidid muaddib nie simpan mana-mana. contoh wikileaks. data dalam tu merata ada dalam dunia walau domain dia dah down.

ini kebarangkalian saja, so no need puak azkramm tegar or what so ever shitties nak bannggakan. korang bole berharap jek.

harapnya aidid ada simpan dia punya text, graphic etc kat Mac Os dia. nanti kot bole wat buku koleksi ka.

to azkram .. please, kalau buat statement tu, kuarkan la bukti sekali macam Aidid buat, or ko buat blog penangkis aidid dan buh video, gambarrajah, fakta dalam tu. jangan dok telan apa yang dengar dan diberi oleh upliner tu. sian.. sadistic je baca.

wonder .. when dr ian lyons akan convert ke Islam cos dia da jumpa rahsia alam.

FiNNa said...

aku ada baca dalam forum nie.. posts dia since 2007 lagi... tinggal bas 4 taun ye azkramm?

kredibiliti dr. ian lyons tu sangatlah diragukan. background check cannot be traced. and rupa2nya dr. emoto tu dr mickey mouse ekk? LMFAO!!

klaw setakat "refreshing and rejuvenating" to baik beli 100 plus je... baru 2hengget...

lagi satu, ape nie barang mahal2 tp xde warranty? kate pengasas "doktor" ...??

anyway i support bro AM... i like your reply!

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.azkramm!!sebenarnya tak be3rapa kisah sangat tentang produk bertaraf doremon tu!!hanya puak yang guna akai dikepala lutut je yang akan belinya!!
2.masalah pokoknya ialah sistem yang digunakan oleh Qnet!MLM yang HARAM!kalau juai air zam-zam pun!guna kaedah MLM yang HARAM!HARAMla jugak hukumnya!!
3.itulah persoalannya disini!sepatutnya teranglah dan yakinkan pengikut antiMLM disini bahawa Qnet tak guna sistem MLM yang HARAM!!yang pusing sana sini!apa kisah bhaii!!

aiman said...

Senang citer mcm ni la..air zam-zam air dr syurga..xkan la air yg kita lalukan kt biodisk 2 leh jd mcm air zam-zam...baek pki air zam-zam je..npe nk beli mahal2 biodisk nie..kite org islam dh terang2 diberitahu kelebihan air zam-zam..xpn air yg dibaca dgn surah yasin..ap susah..lg jimat..xyah keluar wang ringgit bertambah pahala lg.
p/s: jangan guna Islam untuk kebaikan sendiri..merana diri nanti

Rose said...

azzkram, tempat saya bekerja ada satu team pakar quantum physic. So, jangan malu-malu bagi saya the real details. I can check and verify them.

Soalan2 saya bila nak jawab ni asskramm oiii...

azkramm said...

Ayam? Babi?
Yang mana haram?
Babi haram ler
Pernah makan ayam kan?
Ayam tu halal ke haram?
Mestilah ayam tu halal..
Tapi bila masa ayam tu jadi haram dimakan?
1. Jika ayam tu tak disembelih
2. Jika duit beli ayam tu adalah dari sumber yang haram
Networking biz ni bukan semuanya haram, kena tgk ler..
So, boleh ke korang kata MLM itu haram? MLM tu akan jatuh haram bila tak patuh hukum syarak..
Kena tgk dan periksa dulu, korang selamba je cakap QNET ni haram,
Padahal darul ifta dah keluarkan fatwa bahawa hukum menjalankan biz qnet adalah harus..

Bro aidid ni pun satu hal, aku cakap BIODISC ni boleh bantu merawat penyakit kronik dia tak percaya. Macam mana nak percaya, dia tak pernah try pun..
Try ler dulu baru komen berkesan ke tak..
Sapa sapa nak ke amcorp mall hari ni pun boleh..
Email kat aku ariff_azk@yahoo.co.uk

Ahmad Ghazawi Abdul hamid said...

salam,

Boleh bagi pendapat tentang produk GTC (G-Trade Capital)
www.g-tradecapital2u.biz.ni scam jugak ker?thanks

delluzzion said...

geng...tak yah nak risau2...kita akan jumpa si retard ni isnin nanti..

woi retard bacul asscramp, challenge accepted. kita akan berkenalan nanti hari isnin ni yaa...jangan tiba-tiba banyak dalih and drama pulak nanti yaa...(tapi boleh diagak, memang takkan muncul or takkan mengaku empunya diri laaa)..

Asyraf said...

bhahahahahhahahahahahhaha....

Azkramm.... seriously?

cenderawasih_kayangan said...

rose: azzkram mesti x leh jawab la.. tunggu jadi black rose pun belum tentu dia blh jawab.. dok pusing aje ayat.. cakap pasal bioldisk, tukar plak cite air zam-zam...

azkramm said...

Ok, macam nil ah
Sebenarnya macam aku cakap dulu, aku sokong kerja² aidid ni membongkar scam MLM di Malaysia, ini bukan kerja yang mudah, perlukan masa dan tenaga. Aidid Berjaya menyedarkan rakyat Malaysia tentang bahaya skim cepat kaya dan system pyramid. Aku pun banyak belajar dari dia sebenarnya.

Cuma masalahnya skrg, aidid dakwa biodisc ni adalah scam. Ini tidak benar.
Aidid dakwa QNET ni adalah scam, ini tidak benar.

So bila aidid dakwa benda yang tak betul, aku rasa kena beritau dia..

pomenpokokceri said...

macam mana nak percaya sex dgn kambing tu best kalau tak cuba ye tak?..

asyik asyik kalau tak cuba tak percaya..dol..tak guna la belajar dan mencari ilmu kalau asyik semua nak kena cuba,..rujukan bersepah..

kalau mcm tu nak tau mcm mana bahayanya siflis..kena cuba dpt dulu la..

azwan said...

heh...tak best tertinggal bas.

Aidid, ko roger aku kalau turun court.

pomenpokokceri said...

seekor malaun telah nyaris terpijak taik lembu..


"isskk amende nih nampak mcm taik lembu"

lalu si malaun pun mencium"bau mcm taik lembu"

still tak puas hatilalu si malaun pon calit sikit dgn jari dan merasa" tuihhhh!!!! taik rupanya..nasib baik aku ni cerdik cuba dulu..kalau terpijak tadi kan ke naya"

azwan said...

azkramm,

Kalau cakap ikut burit, baseless tak payah la tambi oi. Ko tu otak follower dey, ilmu satu haram level cipan. Hoh, perlu ke aku tulih berjela jela lagi semata2 nak buktikan Qfuck ni scam? terang bersuluh gilabab tu scam. Biodisc pun scam. Bahlol tak sudah2 la dey.

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.azkramm!tu yang aidid bagi diatas tu bukan pelan pemasaran Qnet ka!kalau betul!mestilah berasaskan pelan piramid dan MLM yang HARAM!
2.kalau tidakpun!tolong bagitau sat!bagaimana pelan pemasaran MLM Qnet!kot-kot HARUS!!

azkramm said...

Ok,
Sapa² yang nak ke amcorp mall pada hari isnin ni, boleh datang..
Sila datang ke amcorp mall PJ,
QNET office tingkat 3A,
Jam 9 malam..

Firstly datang dengan niat nak cari kebenaran, jangan datang niat nak cari gaduh.
Apa salahnya kita kongsi2 ilmu yang kita ada, mungkin anda semua ada ilmu yang saya tak tau, maka saya boleh belajar dari anda.. no problem…ok..
So this is my hf no: 013-3776743
Siapa nak datang call saya, kita set appointment kat sana…
Jangan lupa yer 9 malam di office QNET isnin ni..

azwan said...

Wey fucker,
Kalau dah lama ko nak belajar "something", baca dan baca blog ni suda. banyak ko boleh dig.

Biodisc = scam
Qfuck = scam

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1. Bonus Tajaan Dibayar kepada ahli yang menaja ahli baru lingkungan RM100 - RM170..
2. Main Plan dibayar kepada kita berdasarkan rangkaian dibawah kita samada kita taja atau tidak.. kita akan dibayar dalam bentuk USD pada kadar 250USD. Pengiraan dibuat berdasarkan pairing 3 kiri dan 3 kanan..perkembangan rangkaian ini adalah tanpa henti ataupun infiniti…


1.azkramm!!bandingla dengan syarat-syarat oleh JAKIM!
2.satu lagi!malaslah nak pi dengaq benda-benda yang HARAM!macam hangpa ajak pi berjudi kat gentingla pulak!!

pomenpokokceri said...

tau pulak cakap kongsi ilmu..ha ha ha

ilmu cuba rasa taik baru tau itu adalah taik..


WORD VERIFICATION

thokin

cenderawasih_kayangan said...

azzkaram: kalau dah x leh debat nanti, jgn la plak guna ayat agama utk cover. atau ayat paling lahanat, "kamu x tau sbb x join"..

FiNNa said...

funny how amezcua biodisc sold @ $500 but bioexcel biodisc only $64.90 ..? they look exactly the same!!

LOLOLO

azwan said...

Azkramm,
U wanna gain more knowledge here right? Ok la aku bukak satu peluang. Kita discuss secara ilmiah kat sini. Aku free sampai kul 10mlm. Table point ko, then aku bagi all the reasons why Qnet is scam, why Biodisc is scam, why it is Haram.

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

UNSUR-UNSUR YANG DILARANG DALAM PERNIAGAAN JUALAN LANGSUNG BERBILANG TINGKAT
10. Unsur-unsur yang dilarang dalam perniagaan jualan langsung secara berbilang tingkat atau multi-level marketing (MLM) adalah seperti yang berikut:

(1) Mengandungi Unsur Skim Piramid
(a) Skim piramid atau skim cepat kaya adalah tidak mematuhi prinsip- prinsip Syariah kerana berteraskan unsur perjudian atau pertaruhan (qimar) melalui permainan wang (money game) iaitu downline yang baharu ditaja oleh upline akan kehilangan wang penyertaan jika tidak berusaha mencari downline yang lain.
(b) Kontrak bertulis antara syarikat dan peserta tidak disediakan.
(c) Pelan memfokuskan kepada pencarian atau perekrutan ahli baharu (downline) semata-mata atau terutamanya dan bukan dengan tujuan menjalankan perniagaan melalui aktiviti pergerakan produk kepada pengguna-pengguna akhir secara sewajarnya.
(d) Pendapatan peserta dan syarikat dalam skim piramid atau skim cepat kaya dijana daripada yuran penyertaan ahli baharu semata- mata atau terutamanya dan bukan hasil daripada penjualan barang atau perkhidmatan.

1.yang diatas tu!dari JAKIM!cuba azkramm banding tenguk!ada PERSAMAAN dak dengan pelan pemasaran Qnet!
2.budak tadika pun boleh nampak persamaanya azkramm!tak payah belajaq quantum physics pun!!

azkramm said...

ok bro azwan start dulu
silakan..

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.ginilah azkrammm!!azwan tu dah sedia semua kitab!kitab agama dan kitab saintifik!jaga-jaga!puak-puak lebai HPA pun dah tak berani nak pertahankan bahawa MLM S depa adalah HARUS walaupun panel syariahh depa terdiri dari orang-orang "hebat" dalam bidang agama!
2.penatlah copy syarat JAKIM!aidid pi deletela pulak!!
3.tunggu apa lagi!bagi fakta!puak-puak yang lulus Msc selalunya nilai berdasarkan fakta!

azwan said...

Orait, satu2 bro...

1. PRODUCT
Anda sibuk mengatakan biodisc adalah asbab untuk menyembuhkan sesuatu jenis penyakit kronik. Tanpa bukti2 klinikal, adakah anda tahu ia adalah satu kesalahan dalam mempromosi barang2 kesihatan. Mengikut Akta Jualan Dadah dan Etika Promosi pun salah. Ape stand anda pasal benda ni?

Asyraf said...

oit azkramm

bro azwan tu suruh ko bagi point ko yang biodick tu bukan scam.... MLM ko rang tu patuh syariah....

asal pulak ko suruh dia mula dulu.... ape ke bengong tak faham bahasa ke?????

azkramm said...

hmm

matsom said...

Tak habis-habis kopipes ayat bahlol nih:

Untuk memahami dan mendalami ilmu BIODISC bagaimana ia berfungsi secara saintifik, seseorang itu mestilah memiliki latarbelakang fizik yang tinggi. Dari segi saintifiknya, BIODISC berkait rapat dengan bidang Quantum Fizik, iaitu salah satu peringkat kajian fizik yang tertinggi sekali pernah difahami oleh manusia.

Sesapa nak tengok aplikasi sebeno QM buleh tengok wiki jer samdol ass-cream weii, kalu malas klik link tu, aku letak sket:
* laser
* transistor & microchip
* electron microscope
* magnetic resonance imaging

tapi takpe, kalu ko ariff alias ass-cream rasa gah nak cerita pasal QM teruskan... pebenda kaitan BioDisc ngan
* The quantization of certain physical properties
* Wave–particle duality
* The uncertainty principle
* Quantum entanglement

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.awat tak mula lagi!mula dengan perkara POKOK dulu!sistem yang digunakan oleh Qnet!
2.soal barang qnet yang scamm tu perkara RANTINg jee!!
3.ha azkramm!!mula dulu!pihak yang dituduh berniaga secara HARAM!bela diri dulu!!

azwan said...

Hai korang neh...hahahah...mcm2. karang dia karam susah. biar dia tarik nafas dulu. keh keh keh..

hmm

Doll said...

Lama tarik nafas..or tgh test rasa taik lembu tadi...har!!har!!har!!harr!!harramm!!!

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.pada azkramm dan azwan!mula dari perkara POKOK dulu!sistem!penentu mlm itu harus atau HARAM!
2.barang jualan!isu no.2!
3.dah batal nak pi MTB lepas asar ni!!

Asyraf said...

lama betul nak kelaur hujahnya pun.... dok pusing pusing biodick kat kepala la tu.... tak pun terus gam kat dahi....

azwan said...

Adui la pengadil oii..penatla patik. Ok2...sistem la pulak. Ok2 tuan, pasal halal haram dulu. Ok ke azkramm?

Aidid Mu'addib said...

Quote from AssKream: "Untuk memahami dan mendalami ilmu BIODISC bagaimana ia berfungsi secara saintifik, seseorang itu mestilah memiliki latarbelakang fizik yang tinggi. Dari segi saintifiknya, BIODISC berkait rapat dengan bidang Quantum Fizik, iaitu salah satu peringkat kajian fizik yang tertinggi sekali pernah difahami oleh manusia..."

>>KEPALA HATOK BAPAK KO LA QNET SCAMMER NAK KAITKAN SCAM KACA PUNDEK NI DGN QUANTUM MECHANICS!!!

Kat mana pasal kaca scam ni ada kaitan dgn kejadah saintifitik sebegini? Ko boleh kasi statement sebegitu pada mat rempit - but you're talking to Aidid Mu'addib here man! Cuba aje la cakap terus-terang yg korang scammer QNet main cakap ikut bontot sesuka-hati, (sebab bahalol yg sama dungu akan ternganga erk?)... tapi sepatah haram tak faham apabenda yg dicakap. Kan senang gitu samdol dol? Quantum physics konon... haarrgghhhttuuii!

Apekejadahnya kaitan "QUANTIZATION" dlm penghasilan kaca scam BioDisc ni... tak payah Quantum Mechanics, Basic law of Thermodynamics pun dah kantoi awal-awal... fucking dumbass. You wanna discuss about Quantum mechanics... sure, I'm up for it. Woi dol... tunjukkan apa yg scammers kepala hatok QNet ni ajar ko kaitan Quantum Mechanics dgn penghasilan kaca BioDisc, dan bagaimana transfer of energy berlaku dlm scam korang ni? Come on... I'm up for it.

1. Cuba explain kat mana "Heisenberg's Uncertainty Principle" ada terlibat dlm "pelacuran" kaca scam korang kat Shenzen... err... Germany? Explain dlm bentuk kiraan matriks matematiks spt Werner Heisenberg, Pasqual Jordan dan Max Born terangkan dlm teori mereka (yg dikarang pada 1925). Kalau nak bercakap pasal quantum physics (seriously asshole?)... kasi bukti kiraan matematiks dan kaitannya dgn "wave-particle duality of matter and energy" dlm energy transfer yg berlaku drpd kaca RM10 korang neh... ke dalam air minuman yg dituangkan ke atasnya. Where? How? When? Why? What the fuck?
Show it in real numbers... and explain the numbers in context with the PELACURAN kaca tersebut.

2. Explain kaitan Max Planck's quantum theory dlm pengekalan tenaga dlm kaca Bio- Disc... dan bagaimana ianya boleh berpindah secara QUANTA ke dlm air... berpandukan h=fv.

3. Explain Neils Bohr's atomic structure dan susunan orbit yg di "quantum"kan... dan apa connection nya dgn Kaca scam Bio-Disc korang? Apa 13 mineral tu punya quantum state dibekukan kat dlm kaca, dan dikeluarkan bila korang jampi dan jirus air... ha?

4. Which part from "Pauli's Exclusion Principles" is applicable dlm teknologi scam QuestNet? You know (since you brought this up)... where the fuck is the connection dumbass?

Ko faham tak sepatah-haram apa2 yg aku tanya kat korang scammers QNet ni dol?
Kalau tak faham atau tak tahu, get me a QNet scammers yg tahu... bring him/her here. Explain to me in QUANTUM MECHANICS LANGUAGE. If you talk, you better not talk crap and shit...
WOI ASSHOLE, GIVE ME THE QUANTUM EXPLANATION IN THIS FUCKING SCAM!

Rojak Punya said...

dah agak dah...asal ada register dgn gomen malaysia je terus jadi legal. dungupiang betul si nichelle ni..sesiapa je yang pertahankan qnet dengan sistem MLM memang dungupiang yang dah tak boleh diubati lagi..

Nak tunggu Qnet dah runtuh macam AC mang baru nak "boleh diubati"? cukup2lah dungupiang tu woi Qneter dan segala pembela hindu MLM taraguna punya!!!!

Rojak Punya

azwan said...

HAHAHAhahahAHHAA...

Quantum2 camne pun, kalau takde bukti klinikal tak boleh claim gak. Tu je prinsip nye.

pomenpokokceri said...

deeemmmm

aidid potong setim laa.. biar la dia cuba dulu berkongsi ilmu dan berbincang..

aku pon hebat gak pasal mechanic-mechanic nih..kalau nak belajar cara jetting carburator pon boleh

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.Origami HPA pi mana!lama tak dengaq berita!
2.pada azwan dan aidid!bincang perkara POKOK dulu!sistem pemasaran!harus atau halal!!
3.tentang barang!azkramm dah pakai "Allah Chi Pendant"!siap hangpa!!

azkramm said...

1. PRODUCT
Anda sibuk mengatakan biodisc adalah asbab untuk menyembuhkan sesuatu jenis penyakit kronik. Tanpa bukti2 klinikal, adakah anda tahu ia adalah satu kesalahan dalam mempromosi barang2 kesihatan. Mengikut Akta Jualan Dadah dan Etika Promosi pun salah. Ape stand anda pasal benda ni?
Jawapan:
Terlebih dulu saya maklumkan ini adalah pandangan saya bukan QNET.
saya setuju dengan statement “Tanpa bukti2 klinikal adakah anda tahu ia adalah satu kesalahan dalam mempromosi barang2 kesihatan. Mengikut Akta Jualan Dadah dan Etika Promosi pun salah.”
Setiap ubat yang dijual mesti mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Qnet tak pernah mendakwa biodisc adalah ubat. Oleh itu QNET tak perlu dapatkan kelulusan KKM. QNET cakap dalam brochurenya “The information provided in this booklet cannot be, and should not be, substituted for the advice of your medical practitioner nor for any diagnosis or as a substitute for any medical opinion, evaluation or treatment.”
So apasal ramai ahli QNET promote biodisc boleh sembuh penyakit? Dalam QNET ni ada yang berilmu, ada yang tidak. Ada yang hanya kejar duit, ada yang memang ikhlas nak bantu orang.
Yang mana nak kejar duit, maka dia akan cakap “Biodisc ni boleh sembuhkan penyakit” ini statement yang bahaya bukan sahaja kepada QNET malah jika dia seorang ISLAM, ia boleh membawa kepada Syirik.
Yang berkuasa menyembuhkan penyakit hanya Allah sahaja. Kita kena faham Biodisc tak boleh sembuhkan penyakit. Ia adalah alat untuk merawat air. Dengan asbab minum air biodisc, maka Allah sembuhkan penyakit tersebut.
Sebab tu saya cakap, biodisc ni boleh bantu merawat penyakit kronik. meRawat adalah kerja manusia,ikhtiar dan usaha. Menyembuhkan adalah daripada Allah.
Doctor sekalipun tak boleh dakwa dia mampu menyembuhkan. Apa yang dia buat ialah merawat.
Bila orang Tanya saya, berapa percent biodisc ni boleh sembuhkan penyakit? Sebagai orang islam, saya cakap 0%. Ini kerana memang saya pun tak tau. Kalau Allah izinkan, maka sembuhlah dia..
Tapi dari segi pengalaman, memang dah ramai yang sembuh bila guna biodisc ni dengan izin Allah.. boleh tgk sendiri di youtube, saya harap bro azwan faham penjelasan saya ni..

FiNNa said...

there are a lot of debate in forums, blogs, etc on the net about Quesnet but nothing is as bold as AM.. i hope this can truly kick those QNetters ass off... and permenantly banned QNet in this country.

RudyShahrin said...

azkramm,

WTF? ko tak perasan ke ko sorang jer backing Qnet kat sini? and tak satu pun point ko boleh diterima pakai? ko gila eh?

u need some mental evaluation bro..

azwan said...

Jap2...tarik nafas...kekekke..

Hmmmmmmm.....

cenderawasih_kayangan said...

ok, teruskan lg azzkaram dgn point ko..pas 2 jawab soalan bro aidid plak..

Aidid Mu'addib said...

Mental evaluation bro?
The retarded ass needs to learn the syahadah again... if that is important to him laaaa... I have a feeling money is more important. Sebok palejadah macam haramjadah menyokong hindu kapiaq jual produk scam kat umat Islam... biar pun produk khurafat/syirik sekali pun... fuck man! Hopeless punya munafiqun... elok kambus dlm lubang taik. Hina sehina2 manusia aku pernah tersua...

pomenpokokceri said...

kalau dah doktor yang ada ilmu dan belajar medical siap di sokong dgn alatan dan ubat yang dah diuji secara klinikal pon tak berani nak jamin boleh sembuhkan sakit..inikan pulak what so called piring kaca ni..

ngko sendiri dah tau peratusan kebarangkalian piring kaca ni boleh menmyembuh yang bongok pi juai gak buat apa..sebab duit kan??? adoyaiii.. analogi mat rempit sexkambing tol lah

matdarts said...

sekali ASSKREAM tu dah KARAM kot.......diam ja kena tembak kaw2...hahaha ASSkream ASSHOle...

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.pada azkramm bincang tentang perkara POKOK dulu!SISTEM pemasaran!Paling penting untuk tentukan MLM Qnet!HARAM atau harus!
2.tentang barang!subjektif!macam doremon jee!!adaka pulak kata bukan ubat!TAPI kata dapat menyembuhkan pelbagai penyakit!!lainla kalau rasul dan nabi!masing-masing dapat mukjizat dari ALLah!!
3.tentang barang!dah kantoi dari mula lagi!

akembeyr said...

tahniah aidid. teruskan usaha. memang ramai puak2 ustaz kat johor ni jadi scammer qnet ni.mcm2 testimoni. ramai cikgu2 yg tertipu.senangnye guna title ustaz.haramjadah tol!

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.kadang-kadang nampak azkramm ni macam goh tong pulak noo!!dok pertahankan bahawa JUDI adalah HARUS!!
2.kot-kot Qnet ada panel syariah azkram!!

matsom said...

Biodisc tak boleh sembuhkan penyakit. Ia adalah alat untuk merawat air. [...]
Sebab tu saya cakap, biodisc ni boleh bantu merawat penyakit kronik.


Tulaa hang bodo dan spesis kakaktua/tape-deck/CD -reti regurgitate hape taik yang disumbat upline ngan kopipes jer, dah berbuih-buih dah tulis dalam blog ni (dan respon-respon yang berkaitan), macamana ko kata/tulis (yang tepatnya 'claim') BioDisc boleh

1. rawat air -pakai prinsip QM? scalar energy? guna ilmu sihir? cemana air yang dirawat tu buleh jadi "power" macam kristal air (kahahahhak!)

2. air yang di'rawat' BioDisc boleh "bantu merawat penyakit kronik" -cemana? air tu ada kuasa fire kat HIV kasi mampos? air tu kasi lemas sel-sel kanser?

bila nak letak cerita karut guna BioDisc nak kasi jimat minyak plok?

azwan said...

Saudara Azkramm,

Kategori biodisc samada ubat atau bukan ubat bukan isu dalam hal ini. Kalau ia bukan ubat sekalipun, non poison product skalipun, tak boleh sama skali dikaitkan dengan soal PERAWATAN penyakit jika tiada bukti saintifik yang kukuh.

Dalam KKM skang, setiap peralatan perubatan mesti didaftarkan dengan KKM dan mendapat kelulusan melalui saluran yg betol. Kalau ikutkan kategori biodisc, ia termasuk dalam Medical Device. Registration dan kebenaran adalah perlu, termasuklah dengan MDB dan HTA, lebih2 lagi jika ianya ada "medical claim".

Statement:
“The information provided in this booklet cannot be, and should not be, substituted for the advice of your medical practitioner nor for any diagnosis or as a substitute for any medical opinion, evaluation or treatment.”
Bukanlah satu alasan untuk qnet tidak mendapatkan kebenaran dari KKM, mengikut saluran2 yg saya cakap tadi. Kalau pergi BPFK, tak betol. Pergi dapatkan info dari MDB.

Penggunaan SEMBUH / RAWAT tidak timbul sebab masalah MLM tu sendiri yg betuhankan wang ringgit, bukan pada kekuatan produk.

Azkramm tahu garis panduan buat testimoni yg betol? Kena rujuk pada Lembaga Piawaian Pengiklanan Malaysia. Mereka ada garis panduan do's and don't dalam buat testimoni.

Ada paham? clear tak clear? kalau tak...leh masuk next point dalam product.

High Octane said...

All the best bro!!! Gua sokong lu!!!

nurfauzi said...

Tak mengaku silap lagi tu.
Rasa ni bukan warganegara Malaysia kot.
Garis panduan dah keluar tapi buat tak tau je lagi.

Azrul said...

Nie best bro...

Alamak, tespam plakz..

cenderawasih_kayangan said...

doc azwan begitu berhemah melayan pesakit mental disorder.. :)

RudyShahrin said...

asskramm,


Y U NO UNDERSTAND !!!??

fUCKTARD!

pomenpokokceri said...

sembang merawat air pulok dowh...pi tanya indah water mcm mana dia rawat air..

sponsor F1 boleh tak kan la tak mampu nak register dan daftar dgn MDB dan HTA..opsss lupa pulok..tak dak kajian secara intensif pon dah tau kebarangkalian boleh menyembuh adalah ZERO....yilek..sifar

WORD VERIFICATION

'koster' nasib baik bukan korset

azkramm said...

hmm

azwan said...

Oh yaa...

Bila dah register dengan MDB, lalui HTA KKM, dorang akan keluarkan kebenaran ape yg boleh claim dan tak boleh claim bagi sesuatu alatan perubatan/medical device. Mereka akan pantau, kalau buat juga claim tak betol, sijil ditarik balik. Means tak bermakna qnet boleh terlepas dari claim yg tak betol.

cenderawasih_kayangan said...

Alhamdulillah..ada juga ilmu dpat belajar ari ni.tq 2 dr aidid and doc azwan..

azwan said...

Aiya ceri,
lu kena paham wa bukan nak sgt educate dia maaa. Ramai budak2 berhingus baca blog neh. Biar dorang tau ape yg patut loo..

pomenpokokceri said...

saudara azwan..saya ada satu soalan..

katil kat hospital tu di kategorikan sebagai medical device ke perabot..saya pomen moto kapcai sekadar nak tahu

azwan said...

Pasal katil, tu register dengan MDB maaa, simplek. nanti dorang buat product classification. Kalau ada medical claim, MDB akan consult HTA.

Aidid Mu'addib said...

Aku nak jawab bro.... hahahaha!

Ada jenis katil dikategorikan sebagai perabut... dan ada pulak jenis katil yg yg diklasifikasikan sbg alat perubatan, khasnya katil di ICU, di unit ortho/physio... dan katil dlm bilik medical officers... keh keh keh!

p/s: MO dapat ubat atas katil... kengkadang... if he's lucky.

pomenpokokceri said...

aiiyaarrkk itu katil pon boleh lejister..apsai itu piling latak muleh..

so kesimpulannya..katil mempunyai peratusan kebarangkalian menyembuh yang lebih tinggi dari itu piring..(kalau piring itu boleh diklasifikasikan sebagai medical device)

azwan said...

Itu katil ICU dalam 50k ke 100k dol.

Kalau katil kayu cengal, yg utk buat seks kat umah tu, register dgn qnet.

Hanif said...

seandainya aku ni bukan beragama Islam dan tidak percayakan Allah.. apekah jawapan bagi produk biodisc itu ? sbb yang apa yang aku nmpak azkram menggunakan Allah sebagai alasan bagaimana produk itu berfungsi.. malah ia sendri mengatakan keberkesanan produk itu adalah 0% tp dgn bantuan Allah semuanya boleh.. tapi bagi aku jika menganuti agama lain yang tidak mempertuhankan Allah dan ingin menggunakan produk ini bagaimana ? mohon pencerahan please ?

MZIskandar said...

Mcm best je.. Nak join! nak join!..

Senarai IPTS
Kalau wa declare pentium.. pastu jual qentium.
Register proton.. pastu jual qroton.
Bleh?

Tujuan org beli emas adalah utk investment - supaya ada nilai yg stabil. Kalau nak jiwang2 baik beli kad memorylane yg ada muzik..

BioDisc(Registered) is water treatment system.
Schott http://www.schott.com/uk/english/ ..google Schott Bio Disc banyak citer menarik - declared as architecture product?
..atau yg ni?

Wa beli ayam.. ayam special baek punya! Harga tinggi tu..
Wa tanya supplier. "Brader, nie ayam special halal ka?"
Brader tu ckp, "wa tatau.. kena tanya upline gua."
Brader tu pun gie tanya upline dia. Upline dia cakap.. "Alamak.. wa pun tatau.. nanti wa tanya upline gua"
...dan seterusnya. Sampai beberapa tingkat.
Ada la pulak sorang mamat nie cakap. "Ohh.. itu rahsia. Lu makan halal, kira halal la.. tarak hal la."

Dalam mencari ikhtiar hidup samaada rezeki: $$$, kesihatan, dll.. pastikan drpd sumber yg nyata facts n figures - Adakah umat Islam yg sanggup berguru/merawat kerohanian dgn mahaguru yg bukan Islam yg menggunakan teknik yg dirahsiakan?

Semoga Allah memberi kita semua petunjuk & hidayah.

Cara2 backup blog.. Control panel > Setting > Others > Blog tools > Export Blog (pastu sesenang jer bleh migrate kemana-mana blog/cms)

pomenpokokceri said...

aku tak suka katil cengal..terantuk sakit..pakai divan la superb

azwan said...

Hanif,

Soalnya kat sini Qnet tak pantau ape yg customer(yg masuk MLM) dorang buat. Nichelle sendiri cakap "refresh & rejuvenate". Itu sahaja.

Dorang training2 takdak maa. qnet tak train MLMers, tapi Upline yg train downline. Upline buatla claim bangang2..

Nothing they can offer bro...except testimonial. Tapi bila claim nye "refresh and rejuvenate" sahaja, kalau ikut guideline lembaga iklan, hanya tu je leh letak pun dalam testimonial. Paham?

Hanif said...

oo paham loud n clear haha

tp product tu sndri xde pengesahan yg btol2 ia berfungsi "refresh and rejuvenate" btol kan ?

azkramm said...

Saudara Azwan,
Saya rasa lebih tenang baca reply bro daripada orang lain, saya rasa bro memang ada point dan saya akan belajar daripada bro..
“Kategori biodisc samada ubat atau bukan ubat bukan isu dalam hal ini. Kalau ia bukan ubat sekalipun, non poison product skalipun, tak boleh sama skali dikaitkan dengan soal PERAWATAN penyakit jika tiada bukti saintifik yang kukuh.”
Bukti saintifik di Malaysia belum ada lagi, Cuma yang saya tau bukti saintifik dari Negara luar seperti:
1. Institute of Electrophotonic, germany
2. Centre for Biofield Sciences, india
3. PROGNOS, MedPrevent GmbH & co, germany
4. PSB Laboratory, Singapore
Membuktikan penggunaan biodisc member kesan positif pada tubuh manusia.
Dalam KKM skang, setiap peralatan perubatan mesti didaftarkan dengan KKM dan mendapat kelulusan melalui saluran yg betol. Ini saya setuju. Cuma biodisc bukanlah peralatan perubatan. Dr. Ian sendiri telah memberi amaran, “if you promote the biodic as medical devise, you will face trouble later”
QNET sendiri telah mendakwa Biodisc bukan Medical Device. Jadi tak perlu ada kelulusan KKM. Ahli QNET yang mendakwa biodisc adalah medical devise dan boleh sembuh penyakit memang tak ikut garis panduan QNET.
Azkramm tahu garis panduan buat testimoni yg betol? Kena rujuk pada Lembaga Piawaian Pengiklanan Malaysia. Mereka ada garis panduan do's and don't dalam buat testimoni.
Ini saya tak tau dan tak boleh komen. Bro tolong citer sikit..
Penggunaan SEMBUH / RAWAT tidak timbul sebab masalah MLM tu sendiri yg betuhankan wang ringgit, bukan pada kekuatan produk. Ini kurang tepat. Banyak MLM yang bertuhankan wang ringgit. Tapi bukan QNET. Ini kerana ada yang hanya beli biodisc dan tak berminat dengan biz QNET. Kita tak paksa.

Aidid Mu'addib said...

1. Institute of Electrophotonic, germany
2. Centre for Biofield Sciences, india
3. PROGNOS, MedPrevent GmbH & co, germany
4. PSB Laboratory, Singapore

ALL THESE ARE CRAP... AND DOES NOT EXIST.
THEY MAKE UP STORIES LIKE FAIRY TALES... PARASITE PUNYA MANUSIA!

azwan said...

MZIskandar,

Good point. Fact and figure kat sini takde isu bro. Ko tau apesal? Sebab "fact and figure" pasal biodisc tu sendiri datang dari saintis yg diragui latar belakangnya.

Sebab ape2 pun fakta tu mesti la dari sumber yg kukuh. Kalau pencipta biodisc tu sendiri dan Emoto tu sendiri tak diakui kredibiliti mereka dalam dunia sains moden, jadi apa2 fakta dari mereka pun tidak boleh diambil sebagai rujukan untuk sains moden.

Nak cakap pasal "chi", tenaga dalam, petala langit, haa tu ikut suke laaa.

Aidid Mu'addib said...

ONet tak train MLMers.... eerrrrrr....
Tapi begitulah Vijay Eswaran berulangkali escape drpd pertuduhan skim piramid di byk negara di serata dunia... dan tak dihumban masuk jail (kecuali 2 minggu mamat parasite tu kena masuk lokap di Indon).
Alasannya: Dia jual produk, tapi upline kat negara tersebut yg memandai buat skim piramid... "I dunno, I dunno, I dunno...." HAHAHAHAHA!
Dasar kap lam ya nga puter-alam palejadah yg cuba di ikuti oleh AssKramm...
Where did this people come from I wonder?
Really no sense of right and wrong huh?

azwan said...

hmmmm..

keh keh keh...orgasm jap.

Mr Freak said...

bro azwan, alang2 tanya pasal perubatan..aku nak tanya..

mandi memalam boleh jadi paru2 berair ke? aku ni biasa la student, suka main air malam2..tapi aku pakai air panas la..maksud aku mandi, bukan main lain..

azkramm said...

seandainya aku ni bukan beragama Islam dan tidak percayakan Allah.. apekah jawapan bagi produk biodisc itu ? sbb yang apa yang aku nmpak azkram menggunakan Allah sebagai alasan bagaimana produk itu berfungsi.. malah ia sendri mengatakan keberkesanan produk itu adalah 0% tp dgn bantuan Allah semuanya boleh.. tapi bagi aku jika menganuti agama lain yang tidak mempertuhankan Allah dan ingin menggunakan produk ini bagaimana ? mohon pencerahan please ?

untuk yang bukan islam atau ateis, inilah peluang nak dakwah kat dia. Firstly, kena cakap semua yang ada di langit dan di bumi Allah yang cipta. Allah maha berkuasa di atas seseuatu. Allah tak izinkan sesuatu tu berlaku kecuali dengan izinnya..
Sama jer dengan biodisc ni, semuanya dengan izin Allah. Kalau si kafir ni tak boleh terima, ini maknanya hati dia tak terbuka nak terima bahawa Allah itu maha berkuasa atas sesuatu. Allah belum bukakan hati dia nak terima.. itu tak mengapa, asalkan bro beritau kat dia dulu, tanggungjawab bro dah selesai.
Tapi benda ni bukan mudah nak fahamkan dia..minta bro azwan tambah point lagi..
Kasi pencerahan

azkramm said...

Apa fakta yang menyatakan biz QNET haram bro azwan?

Aidid Mu'addib said...

Haiyyyyaaaaa!

azwan said...

Saudara Azkramm,

Bukti-bukti saintifik dari institut dan centre yg anda bagi tu, jika ditunjukkan kepada siapa2 yg tahu basic research, akan geleng kepala. Anda sebagai jurujual akan terpedaya. Satupun daripada sijil2 dalam http://amezcua.com/Evaluations.html sangat meragukan jika sesiapa researcher baca. Ayat2 dalam sijil tu pun lebih kepada harmonize energy, chi, bla bla bla...yg mana2 saintis hanya akan cakap ni semua tahyul, retorik. Takda satu fact and figure pun dari semua sijil2 tu.

"You will face trouble later" sebab Dr Ian sendiri tahu biodisc tak boleh dikaitkan langsung dengan sebarang bentuk perawatan penyakit. Dia scammer, mestila dia nak elakkan sebarang bentuk interference dari authority.

Hehehe....kena la bang register dgn MDB. Abeh tu biodisc ne ape benda? Sebarang bentuk alat, kaca, permata besi, yg ada kaitan dgn kesihatan adalah medical device. Saya sendiri register maggot kat MDB. Sekarang ni MDB buat voluntary registration. Tak lama lagi dorang akan buat enforcement sape2 yg tak register product. keh keh keh...

Itu garis panduan anda kena tanya sendiri la bro. Mati aku nak suap semua. Generally yg ni: http://www.asa.org.my/pdf/code_BM.pdf. Details tatacara contact dorang la beb.

MLM Qnet sah sah sohih betuhankan pencarian downline dan wang ringgit. Ustaz Harif tu bukti jelas.

Azkramm...
Aku taula ko ni follower. Tp kalau teringin sgt nak buat bisnes, buatla betol2. hhahahaha!!

azkramm said...

hmm

Aidid Mu'addib said...

hmm?
Ko sambil blowjob, sambil komen ke apa?

azwan said...

Oii Freak,
Mandi malam2 buat hidung ko berhingus sebab sejuk. Paru2 berair ni samada jantung ko bengkak, ada infection kat paru2, ada kanser, bla bal bal...nothing to do with air kolam malam2.

Ko nak main lain pun takpe...

azwan said...

"Tapi benda ni bukan mudah nak fahamkan dia..minta bro azwan tambah point lagi..
Kasi pencerahan"

Taknak la, aku nak kasi penggelapan. Super positive la ente Azkramm neh. Kalau benda tu pun scam/meragukan, elok ke digunakan sebagai alat utk berdakwah?

MatchMaker said...

successful troll is successful, lol.
power sial mamat ni.

Wan Two Thee said...

Salam Azzkraamm,

Saya rasa nak join lah Qnet ni and beli BioDisc utk rawat air kat rumah.
FYI, Saya dari Felda Taib Andak dan air paip kat kawasan rumah saya amat teruk sekali.
Ye lah, tau2 je lah, Air kat felda ni bukan bagus sangat, kadang2 kuning dan berkarat jugak. Rumah Mawi pun air dia kuning jugak, so kesian lah dekat wife dia yang tengah mengandung sekarang ni, terpaksa minum air tak bersih.
Kalau BioDisc ni berkesan nanti saya recommend kat Mawi dengan wife die. Saya dengan Mawi ada bau-bau bacang sebelah mak dia.

So kalau saya beli BioDisc ni pastu bagi mengalir kat air paip kat rumah, terus boleh minum ke air tu?

Memang facts yang Azkramm bagi tu betul dan bernas, ini pertama kali saya mendapat hidayah selepas membaca hujah2 Azzkramm. Saya tahu orang lain semua asyik cakap Azzkramm bodoh and dungu piang. Tapi saya percaya dan saya berpihak kepada Azzzkram dalam hal ini.
Tidak adil semua orang layan Azzkramm macam tu.

So kat mana boleh saya dapat info2 pasal Biodisc ni?

Rojak Punya said...

mudah2an azkram diberikan petunjuk dan terus berhenti dari buat MLM tak kira samada MLM Qnet, UnionStockholm etc..

Rojak Punya

Wan Two Thee said...

Salam Azzkramm,

Kalau Azzkraamm ni nak trolling kat sini please pakai account sebenar ye.
Your account is October 2011.
Not sincere enough eh?

Saya betul2 berminat dengan BioDisc ni. Berapa harga and kat mana nak beli kat Felda Taib Andak ni? Ade stokis x area sini?

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

"untuk yang bukan islam atau ateis, inilah peluang nak dakwah kat dia. Firstly, kena cakap semua yang ada di langit dan di bumi Allah yang cipta. Allah maha berkuasa di atas seseuatu. Allah tak izinkan sesuatu tu berlaku kecuali dengan izinnya".. azkram

1.kau nak dakwah kat depa!kau ni betui ketidak azkram!!
2.kot depa dok gelak kat hang jee!!depa kata hang pun dok makan sumber HARAM!!
3.tula dari tadi dah kata kat hang!tolong bagi fakta tentang perkara POKOK!sistem mlm Qnet bhaii!!

azwan said...

Wey sekolah atap. Ko jerit2 dia tak reply la dey. Nanti dia hmmmmm...hmmm... hehehe.

takpa..sabaq. Pasni kita masuk system plak.

pomenpokokceri said...

kalau nak best lagi..tapis air kuning tu pakai biol- auta..lepastu alirkan kat atas biol-dish..baru mustajab..saya tak jamin menjadi tapi ramai org kata menjadi..tak caya cuba tanya upline saya
WORD VERIFICATION

pancr---pancut kot

Wan Two Thee said...

Azzkraamm is a troll !

exactly as planned eh ?

Hutan said...

bro Aidid Muaddib,

kamu memang berani.. memang hebta.. aku salute.. teruskan usaha murni kamu ni walaupun ayat kamu keras....

kalau jadi mereka seret dan saman kamu di mahkamah.. jgn malu jgn segan..

kita buka tabung sumbangan.. aku yakin percaya ramai follower dan silent reader kamu akan tolong kamu.... percayalah..

kerja begini memang banyak cabaran...

hyelbaine said...

Asscramp,

You're clearly out of depth here. Nothing you have presented could stand up on its own without your pathetic hhmm's to prop it up.

Take my earlier advise, remove your head from your anus and move along.

sopansantunberbudibahasa said...

woi solat maghrtib la sial..korang ni..

Saya said...

margrib setel da .. dok nunggu org post ja nie.

Nur Amira said...

ass ram, agaknya Kapiag mcm dr Lyon ni boleh dpt ka ilmu laduni yg mcm hg sebut tu? hebat jugak ilmu laduni dia sampai boleh melakurkan 13 jenis mineral ke dlm kaca bio disc tanpa perubahan warna Kat kaca biodisc....hebat tu!!!

Leo said...

Dear Mr. Ass-fucking-dumshit-cram-in-the-hole,

ko ni mmg super loser ke ape cerita ni macha?

aku google no. ko (3776743 - gune google malaysia), mcm2 gak ko cube scam orang kan dengan air wadefak kejadah ni?

case in point:
comment about Benda ke 8 Ajaib Dunia - Biodisc — Kuala Lumpur

"salam, en.hamdan, insyaAllah adik cik hamdan yang kena kanser tahap 3 tu kami bleh rawat. biasanya rawatan dan khidmat nasihat kami free jer, call saya 013-3776743. insyaAllah kita jumpa, saya jelaskan satu persatu dan en.hamdan nilai sendiri. terima kasih"

duit nye pasal ko tak kisah kan nak tipu orang sakit kronik kaw kaw nye.. wtfish?

http://www.testimoni-vemma.wawwi.com/profile/azkramm/

profile registered 2006. macam dah lame je lu buat bende haram ni.. demm sudah2 la dol.. nak bisnes, bisnes btol2 la. ni ape lanco unsustainable 'business' korang buat ni? makes me want to puke..real bad!

dah le main ustaz2 aje? apahal weh.. ustaz ni tau semua quantum2 mechanics tu ke macha? dem! jem!

chibai ko cakap kat diorang kalo dah tamak duit sgt tak payah la panggil diri sendiri ustaz. fucking embarassing man.. macam bomoh je dol.. exactly like a modern shaman (modern ke, pikiran kuno nak mampos). Cerita P.Ramlee tu (do re mi) dah tunjuk realiti bomoh tak kisah le zaman bile pon.. it's all about the money!

azwan said...

Just have a look at the slides presentation. Its clearly show a classical MLM-PS marketing strategy.

http://www.slideshare.net/nmbuzinfo/network-marketing-business-plan-3332128

Azkramm, dari segi business, 110% unsustainable. Dari segi hukum, aku bukanla ahli, but its clearly against few criterias as pointed out by Jakim.

Susahla bro...ko memang KO.

cek chun said...

ahahahahahhahaha
mak aiii.. rugi gila terlepas ni.

aku sokong azwan. korang dok speaking london pun bukan asshole tu paham. kena go slow ngan dia ni. cakap melayu sudah..

masih dok gelak kat so many hmmm here and there. hampeh abe doc. u r so wicked.

Aidid Mu'addib said...

Asskramm memang WAWWI... as in babi erk?
Fucking asshole punya almunafiqun... janji rawat kanser damn shit bagai!
Bloody fucking asshole punya budak...
Kalau ko ada kat sini depan aku anak hindu dey, memang aku hayun ko mangkok-hayon... fucking pig!

azwan said...

Oh yaaa...lupelak nak komen.

Azkramm said:
Sebab tu saya cakap, biodisc ni boleh bantu merawat penyakit kronik. meRawat adalah kerja manusia,ikhtiar dan usaha. Menyembuhkan adalah daripada Allah. Doctor sekalipun tak boleh dakwa dia mampu menyembuhkan. Apa yang dia buat ialah merawat.

Jawapan Dr Azwan:
Tapi doktor cakap, bertindak ada asas. Bukan ikhtiar, gitu2 je dol. Ikhtiar pun mesti kena cara bro...guna ilmu, ada prefessional training, ada discussion, planning. Pilih treatment modality pun ada sebab. Bukan gitu2 je, main agak2 je.

Ginila Azkramm, dari gaye ko neh, aku rase elokla ko belajar cara yg proper Perubatan Islam. Bagus tu. Ustaz Sharhan bagus gak tu kalau ko try nak search. Ini guna product scam, meragukan. Vemma some more? Aiyoooo...

Metafora said...

azzkramm

for the engineering part,about how all mineral mix,bounding,saturated,effect during pouring the water at the disc, or what ever,pls reply what Mr.AM asking u before..im curious...

RiseTogether said...

azkramm cakap betul2 ko ni jantan ke betina? ko bagitau nama ko ariff tp apsal kat wawwi tu ko letak betina? apa, bioldisc tu berkemampuan tuk tukar kote pegi pepek ka? Menipu aje la keja ko ni eh? Menci!

Sari said...

Hohoi... gelak guling2 aku baca ayat2 asskramm nih.

Harapnye pencerahan abg. azwan tu mencerahkan otak asskramm yg gelap tu. Tak guna pun ko bg no fon alamat ofis rumah bagai. Sudah2 la tu jd hamba duit asskramm oiii..

azkramm said...

Bro azwan
nk tau marketing plan yg sebenar?
Saya boleh present face to face

nurfauzi said...

Mr Azkram..or should i call Aiskrim?

1. moga kamu diberi hidayah dan jauhkan diri dari mlm serta mencari rezeki halal.

2. don't talk crap about something you don't really understand. people will easily know it is bullshit.
Tak pandai pasal 'quantum' menda alah tu, teori2 sains tu, jangan buat2 pandai. senang2 kena pangkah dengan orang.

3. Qnet dengan garis panduan JAKIM macam langit dengan bumi. Jauh beza dol. Kalau kau ni ustaz, meh bagitau aku dengan penjelasan kau sendiri macam mana Qnet tak kontra dengan Jakim. Jangan copy paste dari qnet.
Bagi hujjah kamu, satu demi satu.
Kemukakan dalil quran/hadis/ijmak/qiyas/ kaedah fiqh yang digunapakai dalam menghalalkan Qnet itu.

Aku bengang kalau ada ustaz ambik kesempatan hal macam ni. Mencemar nama baik golongan agama.

If you have degrre in Islamic Studies, let us debate about qnet according to syariah.

Adinda said...

Dengan ai u tanak jumpa ker arif

azwan said...

bro Azkram,

Ko leh paste link ko kat sini. Biar ramai tahu plan "sebenar", kalau tu yg ko nak. Jumpa? Aku tak jumpa org MLM bro. hehehe...

Cannot go la bro. Ko followers..readers kat sini tau dari akar bro, hujung pangkal punya. Ko sebut A, dorang tau KENAPA A, bukan ambik bulat2 A jek. Semua ada sound qualification bro. Ko tau part ranting jek. Haiya memang susah mau explain sama org mcm ko bro. Vemma ko layan gak? Monavie camne? Ape ko ni pejuang tegar product MLM ke bro...

Nur Amira said...

ada lagi ka mamat asskram ni? lepaih ni bagi la point yg lebih mendalam pasai scalar, nano technology nak buat kaca n pendant...marketing plan quest yg sebenar kalau tak sama mcm dlm homepage tu pls la share Kat sini! zaman ict face to face dah tak perlu....

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

ezonemillion.blogspot.com

1.tu diatas tu ada pelan pemasaran Qnet!belambaq lagi dalam internet!semua piramid belaka!HARAM belaka!
2.sebab azkram dok buat pekak je!dia tidak menafikan bahawa Qnet amalkan mlm yang HARAM!
3.itu je POKOKnya!tak payah belit-belit cerita yang ranting-ranting!buat buang masa saja!!

Sulaiman said...

salam..

bro AM..

good job..it's blown out of mind entry by so far..and they found out that, their shits just hit the fan, and the consequence? VIRAL..

this is superb Marketing tools to MELEIS MIND, to remind them that, people out there are coming to you and steal your money without ur concern, since u r stupid enough to join them...

straight forward, these stupid MLM-SCAMs are done purposely to those people out there who put their brain INSIDE his/hers' knee and then,and once they notice they have been scammed, their put their mind in state of denial....

full of shits..i did expose and gave AM 1 article before and so far, the respond was really good.people out there really need AM as informer in this underworld MLM-scam oriented..

To Aidid-we support you..incase that u've been summoned and need legal action fund to fight them, let WE,US,KAMI,KAWE and those readers, silent readers, FB follower out there, combine together, and God willing, we create fund to cover all legals action made by these scammers..send them a message that, we are not alone...

May Allah Bless You..

Regards

Adinda said...

Ranting?
Ranting?
Bwahaha

pomenpokokceri said...

repair motor pon sama macam rawat org juga..kena belajar, training, tau simptom, mcm mana nak diagnos cuma beza takde jururawat akan nurse yg comey tolong pfftt bukan main ikhtiar sondol tak pakai helmet..

aku syorkan daripada pening kepala belajar medic baik belajar repair motor bawah pokok ceri dgn aku wahai encik aiskrim

hyelbaine said...

Did I just read that the arsecramp said the product can cure CANCER?

Dear azkramm, aku tanya kau elok2 nie. Was what the earlier commenter said about you true?

Because if it was you who told that poor soul that I would like to offer you something.

Was it you?

first (nama dulu) kebun getah (sekarang) said...

every troll wants to defend their own business.. that is the pattern that we have seen here... that is just so lame...

one more thing, they will keep saying "I don't...what I know is this bla3 product is bla3..." every troll has failed to give Scientific explanation when they are asked to..in the name that that they didn't invent it..but they are just RE-SELLERS...that is so lame too..

semuanya "LAME" bila berkaitan dengan trolls ni...lame lame lame...

tapi aku mang excited dan nak sangat-sangat tengok, satu hari nanti ada orang ngaku...dan cakap..

"to bro aidid, bro azwan n readers...gua lah si polan dan si polan (mebi matahati ka, azkramm ker, sapa2 je lah MLMers tegar tu) tu dulu..sekarang gua dah taubat...lu orang betul maa..." hah, yang itu x lame..yang tu mang MAGIK...lagi magik dari ilmu magik snowflake tu...

btw, bro azwan mang sangat sabar melayan troll... aku teringat ada sorang budak tu yang cakap

"cari lah aku kat akhirat nanti sebab korang fitnah aku bla3..." ... sapa ntah nama budak tu... hahaha....

nawzahs said...

http://szezeng.blogspot.com/2010/11/ian-lyons-bio-disc-scalar-energy-and.html

macam bodoh je,pengasas dia ni aku suspek dr miki maus la.

Leo said...

@hyelbaine refer this link

http://kualalumpurcity.olx.com.my/itc/comment-about-benda-ke-8-ajaib-dunia-biodisc-id-25042044-c-202

ariff says: salam en hamdan bla bla bla.. (note the two ff's in ariff)

they declared bidick the 8th wonders of the world mind you!

And AM, if (not when), if on the outside chance these scammers decide to push through, we will rally with you bro. Know that you're not alone. this fight is not finished until the scammers are driven out of the country.

hyelbaine said...

Thanks Leo.

So azkramm, the biodisc can treat aka rawat cancer stage 3 ya?

So what type of cancer can it treat aka rawat ya?

And please leave Allah out of this. If He wills it without you or your product He can cure it.

So tell me, how is it that a product like yours rawat aka treats cancer?

Wingzer0 said...

ass-keramp ni mula2 cakap pung pang pung pang yang biodish ni hanya alat & asbab..

alik2 boleh plak offer orang nak cure cancer..

punyala para pengkaji selidik tu buat kajian betahun2 nak cure cancer.ko senang2 kata kaca tu boleh cure...puuiii!!pfffttt!!!

what the fish!!!ayoyo kadeivalley...

Leo said...

dey azkramm,

very simple question:

macam mana biodisc sembuhkan penyakit kronik sampai kanser, hiv bagai ?

contoh jawapan ko (ni yang Islam suruh percaye/cari/ikhtiar jugak tau, Ibnu Sina tu bapa perubatan moden kot)

cause and effect:

salah satu sebab demam adalah jangkitan bakteria/kuman. ubat kat farmasi / yang doktor prescribe akan melawan dan membunuh jangkitan tu, so dah takde underlying cause, kesannye demam tu baik.

camne cerita biodisc. don't fucking ask me to use my faith. i know what i believe in. and it certainly is not some crap glass with 'magic healing power'. this is 2011 already.
And as a Muslim i want to see proof. I've seen, read & understand the quran and i believe it.
Make me a Qnet believer if you believe so much abt it, enough to declare you can cure cancer free of charge. my ass!

Noob Nerd said...

Nak tanya kat si Nichelle nih. Korang punya office kengkonon QI Ltd kat Singapore tu, imaginary ke apa? A quick look online aku jumpa lah directory company2 yang ada kat Tower Fifteen tuh and unit number office ko tu belongs to "Straits Asia Engineering Pte Ltd". Nak bukti? Nah, click this link and see for yourself.

http://imageshack.us/photo/my-images/193/screenshot20111015at227.png/

Dahtu quick search korang nyer domain kat GoDaddy pon dah tunjuk yang korang nyer office kat Hong Kong. Ni lah scammer. Nak membohong, scam orang, tapi sendiri bodoh tak bertempat.

Noob Nerd said...

Although to be fair, diorang memang ada office in Singapore kat Tower Fifteen tuh, ni aku jumpa kat DSAS. Camne company bapak hindu scammer ni bleh lepas kat Singapore??

http://imageshack.us/photo/my-images/843/screenshot20111015at244.jpg/

Conan said...

Sori bro semua, off topic jap tp still kepada research. Hujah yg diberikan oleh penyokong tegar MLM:
"Kenapa tak research n minta KKM luluskan sebagai ubat? Saya tlg jawapkan sbb dah faham politik kesihatan sejak 2002.
Mana2 gomen di dunia ni akan cuba menghalang supplemen2 yg setaraf dgn ubat sbb tekanan dari sykt ubat.
Ertikata lain kalau dah sembuh rugi better makan ubat jangkamasa yg panjang. Buka saje supplemen tapi
perubatan alternatif pun mendapat halangan yg sama, apa yg aku nak share ialah kalau ada ahli keluarga yg
sakit & penyakitnya susah nak diubati atau terpaksa makan ubat berpanjangan better cari jalan alternatif.
jangan disebabkan membenci MLM esp MonaVie anda tutup mata hati terhadap alternatif, so tak kesah lah tak nak beli
MonaVie tapi jgnlah berhenti mencari perawatan yg sesuai jika cara mainstream menemui kegagalan.
Tentang supplemen2 yg tidak mendapat kelulusan malah diharamkan ialah:
Red Yeast Rice baik utk mengawal kolestrol kerana struktur kimianya sama dgn ubat2 Statin. Diharamkan di US tapi diberikn sebagai perawatan pilihan di hospital kebangsaan Singapura
V-1 ialah supplement utk pesakit aids buatan pharmacist Thailand ditentang oleh persatuan aids thailand & kem kesihatan thailand walaupun diberi secara percuma. Buat masa ini tiada ubat utk penyembuhan sedangkan di dunia alternatif sudah ada maka jika dibenarkan sykt ubat yg membekalkan utk penahan sakit (bukan sembuh) akan rugi berjuta2.
Tasly Dan Shen Plus dah mendapat kelulusan sebagai ubat setaraf GTN di China n melepasi 2 ujian FDA tapi hanya dikelasifikasikan sebagai TCM shj oleh KKM.
Mineral Drops Revell boleh pecahkan batu karang secepat 2hari tapi x didaftarkan sebagai ubat & tiada ubat pun utk batu karang hanya operate @ ultrasound.
Jgn kerana hanya 1 pihak yg punya kuasa veto menyebabkan minda tertutup utk menkaji kebenarannya.
Sebagai tambahan MonaVie bukanlah ubat tapi apabila tubuh badan mendapat zat2 yg baik yg x pernah
dirasai oleh badan itu maka akan berlaku sesuatu. Apa kata cuba minum jus marigold tu sendiri utk seminggu
then compare minum MonVie utk seminggu."

Kawan nak kan kepastian sebelum kawan lawan balik. TQ

Faris_Ahlamiyy said...

Woit Azkram

Ko xpayah citer merapu2 pasal BIOL-DISC la. Klu ko ustat, baek ko bahas marketing plan je dah cukup. Halal ke haram. Cer citer mana nas atau dalil2 utk menyokong?

azwan said...

Conan, ko paste neh:
_________________________

Orang yg layak cakap banyak pasal drug registration ni actually pharmacist, yg ada lesen Class A. Mereka yg biasa deal dgn BPFK/NPCB untuk register drug.

Dalam bisnes pharmaceutical, setiap satu milestone tu akan offer cabaran2 yg tersendiri. Maknanya kalau processing ko gempak macam mana pun, ada USFDA/EMA accreditation pun, tak bermakna ko senang2 boleh register drug. Pre-clinical, Clinical Trial, Registration, Marketing & Sales masing2 offer cabaran yg berbeza.

"Mana2 gomen di dunia ni akan cuba menghalang supplemen2 yg setaraf dgn ubat sbb tekanan dari sykt ubat."
Satu benda ko kena sedar pasal drug registration kat Malaysia ni, kita hanyalah FOLLOWER kepada negara2 tertentu. Ada 7 negara yg menjadi rujukan utama/benchmark BPFK; US, UK, France, Aus, Sweden, Swis, dan Jepun. Means kalau sesuatu new drug tu dah dapat approval antara 7 negara ni, BPFK most probably, i can say 90% tiada masalah untuk approve di Malaysia. Ni hakikat. Aku dah biasa meeting dgn dorang.

Kalau pun drug tu bagus gilabab, dah register ke few countries, tapi tak termasuk 7 negara ni, then you are going to face a biggg hurdle untuk convince BPFK. So ni semua bukan soal kuasa Veto, dan aku pun bukan org BPFK. Aku bercakap atas kapasiti org industri, deal bab-bab ni dari A sampai Z.

Kalau betol drug tu ada potential, dah lama MNC akan grab. Ko tak payah nak market sendiri. Buat licensing, claim royalti 5-10% daripada net sales. Dah kaya beb. Ada cara, industri pharma ni bukan mcm industri lain. Mcm aku cakap, setiap milestone kena ada org yg expert.

Perubatan alternative memang satu potensi lain. Tapi cara kita buat bisnes tu pun satu bab lain. Kalau betol pun monavie ada potensi, etika berniaga mestila cara yg betol. Masalahnye Monavie memang scam, dan akan kekal sebagai jus. Sape claim lebih2 memang bahlol.

Red yeast rice tu isu lama. Walaupun chemical structure sama dgn lovastatin, tapi red yeast rice bukan drug, jadi ia tak dihasilkan melalui control condition. Tidak ada dose standard, sebab kalau dose berlebihan. Ditakuti jika pengambilan berlebihan boleh menyebabkan kesan sampingan pada kidney dan liver, tu sebab physician buat regular LFT dan RP. Ini semua sebab penyelidikan, clinical trial berpuluh tahun. Yg jelas, Allah cipta red yeast rice utk manusia, termasuk saintis islam kaji, supaya leh hasilkan lovastatin. Somehow till now our muslim scientist are no match with the 1st world country's. They grab the opportunity. Kita sampai API je bang, drug discovery memang tak pernah jadi kat Malaysia. Kalau ada boleh menang anugerah Merdeka dey.

Tasly Dan Shen Plus. Ape maksud ko 2 ujian FDA? Clinical trial ke? Phase 2 ke? Kalau ade paper meh share sini.

Mineral Drops Revell. Kalau pun boleh pecah batu karang, mane clinical research nye dik? Kalau cakap2, testimoni tak boleh dey. Ni soal nyawa pesakit, modern medicine. Ko cakap sepatah mesti based on fact and figure. Kenapa 20%, bukan 30%? Gitula persoalan2 yg researcher bangkitkan..10% beza pun kenapa? Ni semua ilmu, sebab fokusnye satu, nak selamatkan pesakit.

"zat2 baik yg x pernah dirasai". Ape bendanya tak rasa. Ini semua assumption. Kalau ada 20 jenis mineral/zat dalam monavie, cari la sumber tu kat pasar tani. Apehalnye dol tak penah rase? hahahaha!!
_______________________

keh keh keh Conan, jadi barbaric sket..

Leo said...

i like this part:

"Kalau betol drug tu ada potential, dah lama MNC akan grab. Ko tak payah nak market sendiri. Buat licensing, claim royalti 5-10% daripada net sales. Dah kaya beb. Ada cara, industri pharma ni bukan mcm industri lain. Mcm aku cakap, setiap milestone kena ada org yg expert."

These large pharmaceutical company got tons of cash kot stashed in their coffers. they certainly wouldn't pass the opportunity to make more $$$! they don't have to buy the whole company pun, just the drug, patent etc.. if it's good, they'll have their hands on it, no doubt!

Conan said...

TQ abg Azwan...Satu lagi perkara baru yg kawan bleh belajar ari ni.Kawan pastekan kat sana jer nanti. Bab medical ni kawan memang fail sebab tu tanya kat sini dulu. Nanti post merapu dah jd cam troll ler plok.

ska said...

WOI... ISNIN 9 MALAM JGN LUPE BAWAK CAMERA VIDEO. RAKAM SEGALA STATEMENT DIORANG (AKU YAKIN AZZWIPE TAKKAN JUMPA SORANG2). THEN LETAK DALAM YOUTUBE PASTU LETAK DALAM BLOG NI. WOW...THIS GONNA BE LEGEN.. (wait for it..)... DARRRY! whaaattttuppppp!!!

Bomoh Hujan said...

Aidid Mu'addib said...
Aku nak jawab bro.... hahahaha!

Ada jenis katil dikategorikan sebagai perabut... dan ada pulak jenis katil yg yg diklasifikasikan sbg alat perubatan, khasnya katil di ICU, di unit ortho/physio... dan katil dlm bilik medical officers... keh keh keh!

p/s: MO dapat ubat atas katil... kengkadang... if he's lucky.
October 14, 2011 5:21 PM

tuan tanah penah dapat luck itu macam ka? :P keh keh keh keh keh

Rose said...

Salam, just nak mencelah about red yeast rice. Coz it's a research matter very close to mine. Actually lovastatin pun isolated from a natural product - Aspergillus terreus (a fungus). The active compound from red yeast rice (sebab rice tu dah infected with a fungus called Monascus purpureus) is called Monacolin K, which actually has the same chemical structure as lovastatin (sama la tu).

So, sebenarnya active compound yang sama, only red yeast rice is used for consumption whereas lovastatin is the pure product.

izza said...

alaaaa..azkram dah menghilang...
semua jawapan tak terjawab...
sunyi pulak rasa...
haha~~

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 207   Newer› Newest»