And so it is...

Monday, October 10, 2011

QuestNet Email - Entertainment Macam Hareeemmm


Perbualan maya yang berlaku di antara Aidid Mu'addib dan penganut QuestNet anak hindu scammers haremjadah, almunafiqun musuh dalam selimut umat Melayu dan umat Islam... yang wujud di Malaya sekarang. Ini contoh orang yang lebih sayangkan duit dan lebih sayangkan anak hindu scammers yang debab macam khinzir tu... sayang lebih daripada bangsa dan agama dia sendiri. Ini semua berlaku demi duit seciput yang boleh dia dapat daripada scam skim piramid QNet yang menganiaya sedara-mara-sahabat-handai dia sendiri, sekaligus demi untuk kasi juta-juta pada itu hindu khinzir di Hong Kong. 

This is no joke people! These kind of meleis species exist in our midst. I'm angry, sure... but at least, I'm entertained too... I can't help myself. Sue me... hahahahaha!





Sambungan...



 HAHAHAHAHAHAHA! I killed myself sometimes...



85 comments:

Monkey Business said...

First!Woohooo!!!!

Malik Ramli said...

Second! Semoga Allah memberi hidayah kepada mereka

matsom said...

3rd. Seriously AM, the QNet saga is part of your greatest hits

...thanks to the devo trolls too, kalu dierang tadok sapelagilaa nak memeriahkan blog (&fesbok) keparat nih

Akim Iqbal said...

LOL

RiseTogether said...

P.A.R.A.H

Azuan Abdullah said...

buta hati ;)

Adinda said...

Saya suka trolls mangkok hayon tak reti baca dan faham fakta

azwan said...

Babi dengan lembu pun tak boleh beza.

razif said...

abang aidid,kantoi di kotak last tu.hehe

hyelbaine said...

Not sure what's the big deal with this group of holy ustaz and all. Seriously, where in the holy Quran did the term even mentioned in the first place?

Blind leading the freaking blinkered...

Monkey Business said...

Wahai Aidid yang mental, berhentilah menabur fitnah, bertaubatlah! Repent Aidid, repent!

Classic. Bwahaha.

Aj said...

buta hati,buta mata,buta segalanya

Sicher said...

Dia banyak guna singkatan, the email registered them as domains.

SEBEGINI.ORG

FITNAH.SY

Not actual websites, lol

Cik Sizu said...

depa ni memang ketegaq nak mampoihh...kabur pandangan kerana duit. aku pun dah naik rimas nak menepis jadi downline. style psiko & paksa org plak tu

aku-alam said...

saya tengah cuba mencari gambar babi dengan gigihnya di Blog Aidid ni.. Mana Aidid sorok babi tu ??
Haishh !!

Rojak Punya said...

mamat MLM dungupiang qnet tak boleh diubati dulu, kini, selamanya???

Rojak Punya

onguard said...

Mungkin lepas ni restoran tom yam seafood akan ada menu tom yam pok tek biodisc, atau pun sup gearbox biodisc, air buah biodisc gelas besar, atau pun air basuh tangan biodisc....

syockit said...

Kalau pakai 9-key nak tulis SMS tu faham jugak la aku kenapa nak tulis singkatan. Tapi yang dia hantar tu e-mail, atas phone canggih yang ada full keyboard! Tak faham betul aku perangai manusia nih.

Asyraf said...

Kat mana yang depa dok kata fitnah ni?????

aku tak pandai membaca dan memahami ka tulisan dan post dalam blog aidid ni......


depa baca macam mana?????

konfius la aku......

Monkey Business said...

aku-alam, wa pon tarak nampak itu gambar babi. These people live in an entirely different world. They see (/feel) things that other people don't. Tu yang lembu nampak cam babi, batang kuyu rasa cam tegang mencanak, benda takder nampak cam ada ..The absurdity knows no bounds.

Greed leads to blind faith. Blind faith breeds ignorance & delusions.

Reminds me of pengikut Kerajaan Langit Ayah Pin.

Nizam said...

bodoh punya kuli batak mlm!humban kan jela kat neraka ke-7!

lokokoko said...

sembuh sakit Jantung!!!! walawei

Asyraf said...

patut la deorang tengok molecule air nampak molecule salji....

Lembu nampak Babi.....

kalau tengok mamat yang duk pusing2 biodick tu kat petro pump tu.... tak ke mcm gaya hindu duk pusing api keliling rumah....

lawak giler.... ammak...

Ultra Gorgon said...

There's a quote for this kind of retarded person.

"When a stupid man is doing something he is ashamed of, he will always declare that it is his duty.”

by George Bernard Shaw quotes (Irish literary Critic, Playwright and Essayist. 1925 Nobel Prize for Literature, 1856-1950)

This is the best to describe this QNet Guys! Haa..Haa.. Stupid forever!

raptorarena said...

memang org questnet anggap suma org kat website aidid ni useless dumbshit je..depa lagi percaya entah sapa2 yang bagi depa duit yang depa pun tak ushar latar mereka..

that's y aidid terpaksa terkantoikan dirinya..hahaha..abis dia carik kat prai pusat perubatan mana ada unsur2 aidid nanti =P

anyway..kita suma ni budak-budak-baru-naik-berkepak-usung-awek-kulu-kilir ke ek..? baru abis upsr terus pura2 pandai kat sini..? baru pandai main condition zero terus nak berlagak? baru naik sangat ke sampai consider cerita american pie tu cerita lucah tahap tertinggi..?

do we..? hahaha..kelakar lah rakan2 questnet ni..oh ya..depa je yang educated kannnnn..depalah engineer..depalah ustaz..depalah degree holder..depalah yang ahli matematik, kimia, fizik, biologiahli DNA bagai..kita ni sapa je lah..................

sedih..sobsobsob~~

[low self esteem mode]

Ultra Gorgon said...

Hahahah.... Mcm Abe Wan kate, Lembu dengan Babi pun dah tak boleh bezakan. Dah dekat nak 'khatam' lah riwayat tu gamaknye.!

azwan said...

Bila bahlol2 MLM nak percayakan gambar profile aidid tu babi, jadi keluar la gambar babi dalam otak dorang.

Bila nak percayakan "kehebatan" biodisc boleh jadi pada diri dorang, walaupun asas ilmu ZERO, maka jadila effect biodisc tu kat dorang. Sampaikan kalau nak bulu ari-ari gugur sendiri pun, boleh jadi lepas minum air biodisc. Semua ni sebab "BELIEVE". Sampaikan kebetulan2 lain pun boleh dikaitkan dgn biodisc. Hmphhhhh...

aaron said...

Ha ha! Aku ingatkan ape la babi, lembu jd pedebatan kt sini. Jd off topic le plak.
Itu lembu hisap rokok tu. Hidung dia memang merah sket. kalu ko tgk idung lembu kt tepi jalan tu mmg merah and wet sbb dia jilat hidung dia sendirik to kill off time..hu hu.. masin maa..
Tu katun Barnyard tu. Feveret tuan tanah. Check profile dia. Tapi lembu tu memang berkawan dgn babi pun..
Ni pedehal off topik lagi.. err fuck off bio disc!

ixora said...

yg menipu MLM ni penyangak..yg kena tipu ni bodoh akal pendek otak singkat...kedua-duanya saling memerlukan saling melengkapi...

yg kena tipu pun satu hal...kenapa bodoh sangat?layak lah kena tipu dah ada otak taknak pakai!

Rose said...

Hehehe...again without fail, the qnetters made me laughed out loud. Profile pic babi tu memang classic la....Kena pakai biodisc kat mata kot, ala spec lobang2 profit network (or something).

TheBentPencil said...

i dunno why they cannot understand this simple fact...a glass disk cannot do anything to the water, the same way an elephant cannot fly...

Common sense, please have one.

TheBentPencil said...

ps. wei...double meaning doh...tajuk header kau tu...

master debater kan? nah tisu. TROLOLOL

LnD said...

kesian dekat Qnetters! apa guna google... they all should read this:

http://szezeng.blogspot.com/2007/08/amezcua-bio-disc.html

Metafora said...

kepada MLMers QNET,

Kalu takat hantar email nk kata AM fitnah dan lain-lain,baik hantar kat tv3suku..

Korang pi la patahkan hujah-hujah 'fitnah' AM di FB dan blog ni...bukan duk tunjuk dungupiang kat email dan wall fb..

pls la...tolong la patahkan hujah bro AM..aku nk sangat2 tgk bro AM kata "yes, this MLM is not SCAM..good for all muslims and our country"

jangan serlahkan sgt diri tu kurang cerdik..atau dungupiang pls...fight facts with ur own facts (if u all got fact for it to prove that biodick is not scam..then tell us here..)

The red budu said...

diorang marah ar,,, sbb nanti xde orang nak beli biodisc tu, nanti takdela duit dorang tu...ish2...

teringt my instructor said..

The sky is too high, the pig cant fly

Monkey Business said...

biodick? as in bionic dick? the one that can go 200 mph? Hallelujah!

pcbahar said...

Teruskan Aidid.. Dema ni memang golongan muka dah tebal.. Teman dah tak tahu nak kata apa dah.. Bodoh bangang tak boleh diajor.. Teman nak ngajor tak reti.. Tapi sedih sesangat bila ada tunjuk kelaku macam bangang (pusing-pusing plastik kat hose minyak--> the top of the bangang).. Aduhhhhh...

kuzumi-sama said...

kat blog szezeng.blogspot.com tu pun dah penuh perbalahan mengenai Bioldisc neh sejak 2007...orang melayu memang senang tertipu pasal kurang IQ

I wong (依之汉) said...

aku tak faham si troll email tu kata apa. Huh!? Belajar takat darjah 1 agaknya sampai tak tau nak mengarang ayat dengan betul. Aish.

retarded or what?

vw: duckl - duck laugh out loud.

Kue said...

AYAQ BIODISC 1 BANG DEVO... MEREKA MENGAGUNG2KAN AYAQ BIODISC... KALAU MCM 2 JUAI JA KAT HOSPITAL2 SELURUH DUNIA, GANTIKAN UBAT DGN AYAQ MUJARAB TU...MCM2 PNYAKIT BLEH RWT...HALUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSSSSSSSSSSS...HAHA KELAKA LA MAMAT YG EMAIL KAT ATAS 2.. DIA PN DNGAQ CKP ORG...GAMPANGGGG

Kucing said...

kalau biodick dipusing2 kat celah testical, apa akan jd pada air tersebut (either urine or semen)?

drpd aku beli menatang ni baik aku beli tangkal kebal dari tok moh siam...kompom tak mati dilanggar lori...kan benda ni hanya ikthiar, yg membenarkan Allah.

alaa cik ustaz, xnampak ke dh mcm tangkal ajaib dah menatang ni..

cek chun said...

have we got what it takes to advance
did we peak to soon
if the world is so green
then why does it scream under a blue moon

*memalam karoks sedap nih

tiada kata seindah bahasa
nak ku kata kat qnetters
harap datang lagi dan lagi
hingga terserlah kebengonganmu selalu

nafra said...

diakui pakar fizik konon..yo o je tu..mesti duk ulang ayat upline la tu.. mlmers ni jenis yang orang cakap apa pun terima bulat2..

kat facebook member aku duk share pasal sardin boleh kena fibroid la kanser la, aku kelik tngok sape tulis..hahhaha 'pengedar HPA bertauliah'....jeng jeng jeng...

MOK said...

Macam mana pengguna boleh percaya dengan produk scam ni? Sedangkan tak pernah ada bukti pun bahawa produk ini yang menjadi asbab penyembuhan (sembuh Allah yang bagi). Testimoni testimoni tu semua hanya cerita, tanpa rekod bertulis yang bebas dari ralat. Come on lah. Tolong lah ada sikit sifat empirikal dan skeptikal dalam diri tu. Jangan jadi bodoh sombong sangat.

Aku tak suka betul kalau ada orang komen suruh kita cuba Biodisk ni, Allah yang menyembuhkan, biodisk ni salah satu usaha kita, selebihnya doa kat Allah, all those crap. Korang sedar tak korang cakap macam tu macam korang menghina ilmu yang Allah dah turunkan kat doctor2 dan pengkaji ilmu perubatan? Kalau macam ni senang nak ubat satu2 penyakit, apa guna doctor2 dari dulu buat kajian, research, studies, merantau seluruh dunia untuk ubat penyakit?

OK. Katalah korang demam. Korang pun minum air biodisk dan dengan izin Allah korang sembuh. Terus korang assume biodisk tu asbab? Tu bangang namanya. Kena kaji at least ape punca kat biodisc yang boleh kasi sembuh tu. Allah tak kan bagi sembuh buta buta macam tu. Semua yang Allah bagi ada sains dan matematik di sebaliknya. And please dont start with "Ilmu kita ni setitik air di lautan je compare dengan ilmu Allah. Yakin je lah!" Ayat macam ni same macam korang menghina ahli ahli ilmuan islam yang bertungkus lumus zaman empayar Islam dulu cari ilmu duniawi.

aku dah jumpa biodisc ni tahun 2007 lagi. suruh rasa garam lah, tukar rasa rokok lah. Bila aku cakap rasa sama je, aku pulak yang die cakap lidah tak sensitif. zzz

azwan said...

Great insight MOK. Malangnye cipan2 di atas tak berpikir macam ko. Tak perlu ilmu, cuma cara berpikir yang betol.

izzNatta said...

Lerr tak abis-abis biodisc lagi?....

Ada bio/benda hidup kat disc? .... Ada kuman & bakteria kot...

Kan baik biodisc tu di buat disc 7 layer bole la burn data ke, lagu ke, movie ke etc... etc...

Metafora said...

those MLMer only got repeat what their upline told them...repeat n repeat...

no knowledge..only repeat scam from the liar up above so fucking rich...

whos stupid? some? many?... muslims

why stupid? lazy during high skol

still stupid even degree holder? too many copy paste assgmnt..

still dungupiang even seeing facts? copy saying what their upline told them before

why dark heart? too many HARAM MONEY inside body

Wan Two Thee said...

Abg Aidid,

Sejak saya pakai biodisc, brek motor saya menjadi lebih mengcengkam dan daya inersia motorsikal saya kurang 11.53% ketika mengambil selekoh sambil menekan brek. Itu saja kebaikan biodisc yang terbukti dan tak payah ada testimoni untuk buktikan keberkesanannya.

Lagi satu, semua orang cakap biodisc ni boleh sembuhkan segala penyakit yang kronik, tapi satu penyakit je yang tak boleh disembuhkan oleh biodisc ni. Penyakit Bodoh join MLM and Questnet Scam ni, pepatah melayu ada cakap macam ni : Kalau diri sendiri bodoh, jangan disimpan kebodohan itu seorang diri, kongsilah kebodohan itu dengan kawan2, saudara mara dan jiran tetangga.

Sekian.

NoName said...

lembu samakah dengan babi?
halal samakah dengan haram???
either way they can't understand this, it's in their nature..

malay people have a knack at getting cured through placebo effect though.. Subhanallah, Praise the Lord for this Miracle.!!

onguard said...

rupanya amalan khurafat tangkal,batu geliga tok dukun zaman nenek moyang kita dah muncul semula,cuma diberi penjenamaan baru...

Kotak Kata said...

أعوذ بالله من الشيطان الرجيم
|اﻗْﺮَاْ ﺑِﺎﺳْﻢِ رَﺑِّﻚَ اﻟَّﺬِىْ ﺧَﻠَﻖَ
|
“Hai Musa, ketahuilah bahwasannya ada sebuah pelajaran berharga dari semua kejadian yang telah engkau alami, wahai Nabiku.”

“Hikmah apakah yang Engkau maksudkan, ya Robb?”

“Tentang ikhtiarmu yang keliru.”
|
|
“Kemudian,” lanjut Tuhan, “Setelah selang beberapa waktu saat engkau mengalami sakit yang sama seketika itu pula engkau segera mencari tanaman yang terlanjur engkau anggap sebagai sang penyembuh sakitmu itu, bukan?. Dan setelah engkau menggunakannya sebagai obat ternyata tidak manjur seperti dahulu, bukan? Nah disinilah letak kekhilafanmu, wahai Musa. Engkau lupa bahwasnnya yang bisa menyembuhkan segala penyakit adalah Aku. Obat hanyalah sebagai perantara saja. Terserah mau ku letakkan dimana bentuk kesembuhan dari sebuah penyakit. Semua itu kulakukan untuk melihat sejauh mana manusia berikhtiar menjemput kesembuhannya. Ingat, berbagai bentuk obat hanyalah sebuah perantara karena hak untuk menyembuhkan hanyalah di tanganKu. Mengertikah engkau Musa?”

Musa yang sedari tadi termangu mendengar “Khotbah” Tuhannya mendadak terkesiap dan sadar. Ia pun kemudian beristiqfar atas kekhilafannya dan bertasbih memuji ke –Maha Suci- an Tuhannya.
|
|Astaghfirullah Rabbi Min Kullay Zambin Aznabtuhu Amadan Au Khat An Sirran Au Alaniatan Wa Atubu ilaihe Minaz Zambil Lazee Aalamu Wa Minaz Zambil Lazee La Aalamu innaka Anta Allamul Ghuyubi Wa Sattaarul Oyubi Wa Ghaffaruz Zunubi Wala Haula Wala Quwwata illa billahil AliYil Azeem

'' I beg forgiveness of Allah, Who is my Creator and Cherisher, for each and every sin which I committed consciously or unconsciously, secretly or openly; I also seek His forgiveness for sins which I know or do not know; O' Allah! Undoubtedly, You are the best Knower of all the unseen, the best Coverer of (our) failings and the best Forgiver of (our) sins and it is only the blessing of Allah, which helps (us) to avoid sins and do good; He is indeed the Most High, the Most Great ''

slk said...

salam
bio disk ni saya penah jumpa dlm taun 2009..masa tu agak teruja gak tentang kelebihan dia tapi yang tak lojik nya harga dia...saya ada refer pada orang orang alim (org alim ngan ustaz2 ada bezanya atau pun uztaz politik jauh sekali atau pun uztaz syariat saje)..dia ada menyatakan benda2 cam disk ka gelang2 ka sama jer cam batu..keris..tangkal..ada shubahat walaupun ada khasiat..sebab setan suka duk benda cam ni atau suka berdamping walaupun kita x memujanya...hati2 dengan permainanya..walaupun belajar tinggi melangit bab agama ka teknikal ka perubatan ka..selagi mata hati buta..selagi itu kita mudah dipermainkan.

slk said...

ketahuilah perangkap iblis didalam agama dan ilmu cukup banyak sebab ia halus berbanding duniawi sebab ia tampak nyata...maka berdamping lah kita pada orang2 soleh kerana mereka melihat dengan mata hati..

slk said...

http://jiwasufi.blogspot.com/2011_10_01_archive.html

izzNatta said...

Aku terlepas pandang.... Ada 2 orang hidap HIV dah cure guna bio-disc... serious? Ada bukti black & white... serious?

Serious KelakarISH...

Kalau HIV DAPAT diubati gerenti dah kecoh seantero dunia: BIODISC IS THE H.I.V. CURE... Front page every newspapaer in the world....

Perghhh.... Serious KelakarISH...

Wanita Bertudung Hitam said...

pasal bab* n lembu tu tak reti beza mmg lawak gila la...guling2 gelak ni..sumpah lawak..lawak dari sepah mahupon mr bean

Monkey Business said...

Saudara azkramm, di mana kamu?

Sila tampil ke hadapan bagi menjelaskan kemelut dan kekeliruan yg melanda sahabat Qnet saudara mengenai isu lembu yang dikatakan babi itu.

Adakah keajaiban dan transformasi haiwan2 ini hasil dari kosumpsi air biodisk dan bukan kerna dia tidak bisa membedakan di antara keduanya.

Keren banget itu Qnet biodisk.

Musafir Maya said...

Musuh utama kita pada zaman ini ialah 'pseudoscience'; benda yang dengar macam canggih-canggih gitu, yang orang tak terpelajar senang diperdaya. Jugak boleh diguna untuk menipu orang yang belajar tak habis dan tak mau menghabiskan pelajaran atau tak dak inisiatif nak cari maklumat yang boleh membuktikan kesahihan sesuatu tu.

Lagi satu musuh utama kita, kejahilan yang bercampur dengan rasa sombong. Orang yang jahil tapi nak menegakkan kebenaran akan kaji sesuatu sampai dia menemui jalan yang betul. Orang yang jahil tapi terlalu tinggi ego sampai tak mau mengaku bodoh akan terus sesat dan menyesatkan orang lain yang sama dengan dia.

Jangan malu mengaku jahil. Kita cuma manusia yang kebanyakannya bukan mempunyai memori semacam komputer; cuma 'search' saja dan boleh cari data selagi tak delete atau harddisk tak rosak. Belajar dari kejahilan dan cari ilmu dari saluran yang bertauliah dan dipercayai, bukan orang-orang syak yang hanya boleh berceloteh dengan testimoni yang boleh direka.

...Malangnya, tak ramai dari kalangan kita yang sanggup, sebab tu MLM masih buat duit. Tiada istilah 'aniaya' dalam kamus setan-setan ni.

Santo said...

mcm mane nak detect scammers yg dh ade skrip? Bila dia kate: ko ni mesti dh gagal dalam BLA BLA BLA, sbb tu ko maki ktiorg.

LAME.

Ramai meleis x tahu pasal placebo effect or pseido-science..tu lah,ade youtube, guna utk tgk klip 3gp :D

Faris_Ahlamiyy said...

Bodoh dungu betol dah tu kalau menyerupai air zamzam, apesal tak pilih air zamzam terus? Masih nak pertahankan benda bodoh tu. Apa ko ingat air dia lebih terer dari air zamzam ke?

Dari RM2000 dihabiskan beli benda bodoh tu, baikla beli bertong2 air zamzam. Tak pon tambah duit sikit lagi pegi umrah. Minumla air zamzam puas2 kat masjidil haram.

Aku budak engineering je, bukan ustat. Tak pandai nak fatwa2.

Celakalah mereka yang cuba merendah2kan dan xmengaku ketinggian martabat air zamzam. Kerana ia adalah semulia2 air di atas muka bumi ni. Aku marah giler kat puak2 macamni.

Guest12345 said...

Musuh kita, orang yang bermuka2, gunakan imej nak bagi orang percaya. Kita nak cakap banyak pun xguna sebab ayat kita agak lahanat, ayat dia ayat2 cinta. Ni lah kawan2, antara ciri2 En. Dajjal.

CIK TOM said...

salam aidid...saya nak minta awak ulas isu ROKOK ELEKTRONIK boleh x??saya nak kepastian sama ada betul atau tak rokok elektronik tue bahaya atau x??kat blog saya pernah buat entry yang rokok elektronik ni bahaya based on paper sinar harian..tapi teruk saya kena hentam dapat komen yang marah2 kat saya n mengatakan rokok elektronik tue tak bahaya malahan satu alternatif untuk berhenti merokok..betul ke??harap aidid dapat ulas isu rokok elektronik ni utk entry akan datang..thanks...

**maaf komen xberkaitan dgn entry ni..

aaron said...

Ha ha... sekali tuan tanah tampal lembu tu jadi head page daa. Tengok la puas-puas. Yg kt perut tu kantung susu ye. Jgn ada Qnetter kata kepala bu**h lak. ha ha!

Adinda said...

Eh eh.. Ada babi main gitar lerrr
Hakhakhak..

aaron said...

Uikk.. dah berjaya mengcure HIV diorg nih. Dasat. Dah tu pehal jual RM 2K je? Up la sket bagi juta-juta gerenti ada org yang beli. Tak yah la penat2 jual sesama kuncu bengap korang.
Atau kenapa bapak hindu tu tak patentkan je cakera tu? Pas tu jual kt seluruh dunia - duduk goyang telur, duit masyuk. Takdenye dia nk jual kt korg rega 2 ribu kalu dia blh jual jutaan dollar si dungu oi..!!

Metafora said...

aaron

u got the point,aaron..bila kita paternkan invention kita yg dapat cure,dapat bg khidmat masyarakat setempat dan dunia,maka kita akan menjadi mahsyur, mungkin boleh dapat nobel...kaya tu toksah cakap la..kompem jutawan munawan...

apepun, babi kat header blog ni ada corak2 la badan dia...pelik aku tgk..hahahaha..babi kat atas tu pun leh hasilkan susu perahan~~

net said...

aku syorkan vijay eswaran pusing2 kan biodisc kat perut buncits dia... mana la tau, kut2 bole cure obesity..

azwan said...

"qi dah masuk 200 negara"

Kepala pundek ko 200. Mana ada jumlah negara sampai 200. Exaggerate mcm sial. Mule2 confuse lombu, disebut babi.

Pointnye ialah typical barua MLMers, memang suka exaggerate lebey2 mcm dia own company. Gilos dia perasan jadi shareholder ke ape?

Satu benda aku nampak budak2 masuk MLM ni perasan mcm dia yg own company. Dari upline sampaila ke downline, semuanya customer dungu yg kena tipo. Customer dol, bukan owner. Mcm ko layan makan ayam KFC, pastu nak bangga2 KFC dah lebih "200" negara, bangunan doploh tingkat. Haiyaaa choyy...

Hopelessss..

Metafora said...

tu kn sifat dorang~~hopeless

Metafora said...

"I also tried to dechlorine tap water, which BIODISC suppose to eleminate chlorine from tap water, it fail to do so, chlorine tester can be obtain from fish shop or water filtration supply shop. just try it out and see."

izzNatta said...

Gambar otis kat header tuh akan diterjemahkan qnters dan mlmers sebagai "babi dengan koteh berkepala 4...."

ado?... ko ada kepala 4?

nafra said...

haha mlmers hidung lembu kaler pink teros dikatenyer babi...so no wonder la masuk qnet...

Afiq said...

Rasulullah s.a.w telah bersabda:

“Akan datang kepada manusia suatu zaman di mana manusia tidak lagi mengambil-kira apa-apa yang mereka perolehi, apakah rezeki itu daripada sumber yang halal ataupun haram.”

(Bukhari & An-Nasa’i)

Encik KangKung said...

Mlmer nie x sedar yg dorang nie bodoh dan ditipu oleh orang2 bodoh yang juga ditipu oleh orang2 bodoh dan... Kalau ulang banyak2, xkan abis. Itu lah diorang. Kebodohan mereka itu tiada limitnya.. Haha.

Asyraf said...

dah lama aku tengak cartoon ni... confius.... lembu tu jantan ke betina???

MIBS said...

wahahahah tgk kat :
http://kedaionlineanda.com
Ade jual biodisk tanpa harga MLM hahahahduiii agak ntah berape la harga asal

Saya said...

http://kedaionlineanda.com/harunyahya/component/page,shop.product_details/category_id,16/flypage,shop.flypage/product_id,144/option,com_virtuemart/Itemid,50/


haaa ustat qneters jawab ustat. lepas nie tak perlu promote masuk qnet lagi. cos ada option yang lagi murah. kata Nabi jangan membazirkan.

pi keluar sana promote yang biodisc murah ni pih. kata bagus sangat. jangan dok carik pasal promote qnetnye biodisc. ye la korang nak tolong org kan, bukan nak duit dari downlinekan ..

Saya said...

aihhh geram aih .. rasa nak post lagi. Credit to MIBS pasal pendedahan qnet yang sangat 'lame' nie.

so jumpa promote kat DEVOtees tu .. post kat FB dorang suh dorang feedback kat blog aidid nie, bahagian komen.

Conan said...

@MIBS

Nanti Qnetters kata "yg kami punya ori tau yg tu haramjadah nyer tak tulen....kalau tak caya try pusing2kan kat pam minyak, kalu tak nampak b***h cam Qnetters sahlah tak ori"....aduiyaaa

onguard said...

"qi dah masuk 200 negara"

termasuklah negara Tarkistan, Hindustan, GoHead Gostan, Konggostan, Titistan, Popostan, Tanjung Rambutan...

MIBS said...

heheh tu la pasal, padahal dari ebay ade jual USD100 ~ ±RM300 itupun ade untung agak² harga asal RM100kut?

Saya said...

Bro MIBS .. tengok gelas kaca kat JJ or carefour dah ler. lagi susah nak buat gelas kaca dari sekeping kaca ja.

Dr Siti said...

total number of countries in the world tak sampai 200, cemana "qi dah masuk 200 negara"???

Aidid Mu'addib said...

As of 2011, The world currently contains 204 "countries" or "sovereignty".
The states are divided using two distinct methods:
The membership within the United Nations system divides the states into three categories:
a. 193 member states of the United Nations.
b. 2 states that are not UN member states but are either a UN observer state or a member state of a UN specialised agency,
c. and 9 other states.
The sovereignty disputes divides the states into two categories:
a. 13 states whose sovereignty is disputed.
b. and 191 other states.

>>>AS IF QNET SCAMMERS KNOW ANY OF THESE STUFF BEFORE TALKING THRU' THEIR ASSES. THEY DRINK PLAIN CRAP WATER POURED OVER A MAGIC GLASS... OH MAN! OH FOR GOODNESS SAKE!

Aidid Mu'addib said...

Dalam 200 negara QNet dah masuk (you know... in their fantasy) - mereka dah kantoi dan pernah dihambat keluar macam anjing kurap dan pencacainya siap masuk jail.... di Filipina, Sri Lanka, India, Bhutan, Afghanistan, Turki, Kenya, Rwanda, Ivory Coast, Emiriyyah Arab Bersatu, Syria, Indonesia, Canada, Amerika Syarikat, Azerbaijan, Iran, Burkina Faso, Uganda, Somalia, Ethiopia, Mesir... as of 2011.