And so it is...

Wednesday, October 5, 2011

Dah Setahun Beb... Berasap Bontot Blom?


klik gambor bior besor yeop...


Komentar Aidid Mu'addib

Aku dah diskus aspek perjudian dalam MLM dengan panjang-lebar di entry - Meh Berjudi Macam Lahanat Meh - Apa Kesah?. Sapa-sapa yang "miss the bus", silalah ke sana.
 
Secara kasarnya sempoi aje der. Kalau ko nak melabur dalam sesuatu perniagaan, dan ko dapati sistem perniagaan itu mempunyai sifat "gharar" (bak kata ustaz-ustaz) atau sifat ketak-tentuan dalam menghasilkan keuntungan yang diingini, dan ada berkemungkinan ko akan mengalami kerugian disebabkan pelan pemasarannya yang suspek, maka ianya adalah sejenis perjudian dan orang Islam yang waras (dan bukan Islam cap ayam) akan pasti menghindarkan diri daripada perniagaan sebegini.
 
Bak kata Datuk Nadzlim Johan, daripada 110 buah syarikat - 99 daripadanya didapati kuat kelentong dan kuat mengencing... eeerrrr... berapa banyak kali aku dah cakap benda ni kat blog ni brader? Ingat Aidid Mu'addib sembang-menyembang keluar ikut bontot ke apa selama hari ni dik?
 
But anyway... daripada semua artikel di atas, pehal industri MLM ada kesah berkait dengan syariah, halal-haram dan kata-kata berbau "Islamic"? Sejak bila bzns MLM dan skim piramid ada unsur-unsur Islam? Ramai manusia di Malaya yang berfikir dan bertanggapan bahawa Malaya adalah sebuah negara Islam yang berwibawa dan kalau kerajaan sudah membenarkan perniagaan berunsurkan riba', perjudian dan scam yang ada bersepah-sepah sekarang neh... maka industri MLM itu boleh dan elok dilakukan oleh orang Islam beramai-ramai ka? Sejak bila Malaya ni sebuah negara Islam? Ada korang nampak ulama' atau tok guru atau bapak lebai yang jadi PM atau menteri kat negara kita ni beb? Kalau la ada ulama' yang berhasrat nak jadi PM... you can bet your bottom dollar... akan ada berduyun-duyun juta-juta umat Melayu yang akan menentangnya (termasuk la korang ha?), sebab orang Melayu tu majoriti nama aje "Islamic" tapi hati-perut atas sket daripada hindu... or whatever religion you prefer (I'm not paying any inclination to any religion, btw... it can be christian, buddha, shinto, rastafarian... whatever).

Lets just face the fact people... most Malays just do not have the guts to be Islamic... who're you trying to kid anyway man? Kalau ramai yang nak jadi orang Islam, takde korang boleh tengok keadaan politik, perniagaan dan sosial yang ada sekarang der. Masing-masing orang Melayu sebok nak jadi hindu, kristian, buddha, sakai, monkey, dan macam-macam lagik... except Islam. Daripada ahli politik, ahli perniagaan, artis-artis dan orang awam, korang boleh tengok kat paper dan TV... semua mahu tunjuk belang buat kerja "unislamic" macam lahanat... and damn proud of it! Yabedabedoo!
  
Stop living in La-la-land dear readers - stop thinking that Malaysia is your fantasy Islamic country... just admit it, then move on. Takde nya ulama' tersohor dengan nama Najib dan Muhyidin akan tunggu korang kat Padang Mahshar untuk payungkan korang kasi sejuk sket sebelum naik bas ekspres ke syurga darul na'im. You're making a freaking joke or what? Freaking shit funny, ain't it? Ada bahalol meleis (eg. MataHati, MataKutu, MataPundek, dll) yang kasi alasan bahawa kerajaan Malaysia dah ada akta AJL1993 yang membenarkan perniagaan berunsurkan MLM - maka bzns MLM tu dah kira halal dunia-akhirat la kiranya. How naive can you be? How STUPID can one dickhead be... rather? Ada korang sini yang nak bersandarkan AJL1993 untuk kasi korang tiket masuk syurga? Meleis IQ level are just so pathetic sometimes... huh? It's mind-boggling!

Face it people. Perniagaan MLM dan skim piramid tak pernah berkait whatsoever dengan apa-apa Islamik. Takde perniagaan yang penuh kelentongan, pengencingan, riba' dan perjudian itu ada berkait apa-apa dengan syariah dan unsur-unsur yang berkat dalam kehidupan kita ni... how could it be anyway? Dalam apa-apa perniagaan MLM/SP, untuk mengayakan seorang parasite, ko kena korbankan 10,000 orang atau lebih lagik - what is so islamic about that? Oh ya... Islam cap ayam la kut.

Apa yang benda Islamik sebenarnya dalam industri MLM neh? Unsur-unsur Islamik itu adalah salah-satu kaedah yang diguna-pakai untuk melariskan skim piramid dan produk scam - dan daripada pengalaman di serata dunia (dalam agama-agama lain), penggunaan unsur-unsur berbau agama adalah sememangnya satu kaedah pemasaran yang sangat efektif. Why? Sebab berlambak manusia tu perasan dia nya ya amat la kuat agama... atau perasan dia la candidate utama yang akan masuk syurga lebih daripada semua orang lain. Jadi, bahalol sebegini sure mahu join bzns yang lulus syarak (katanya dengan penuh perasan... tak sedar dirinya kena scam). So... kalau ada mastermind seperti dalam kes HPA, ScoreAsshole, or whatever else out there... yang war-warkan perniagaan skim piramid dia orang ada patuh syariah - well, that's one way you promote the scam - that is all to it. Nothing complicated about it. Ini kes mahu untung dan ngompol harta dunia manyak-manyak, dan bukan pulak kes mahu kasi orang manyak-manyak masuk syurga. Sometimes I just laugh out loud when I think about all these methods they used to propagate whatever MLM scams these mastermind psychos put up for the masses. So many people out there are just sooooo... hmmm... (how do I say this?)... lurus-bendol. Jokers sekor-sekor.

Sejak bila kebudayaan scammers, pengelentong, parasite perniagaan dan manusia yang sekular suka makan duit riba' itu semua adalah orang Islam? Think about it... get over it... stay away from it... moving on. 


ONE YEAR OF BUTTHURTING MLM/SP SCAMMERS - IT'S BEEN A HELL OF A RIDE MAN! AND IF ANYONE OUT THERE THINK I'M GONNA STOP DOING THIS... WELL, YOU'VE GOT ANOTHER THING COMING.



 Domo arigato... Budokan

107 comments:

Metafora said...

1st!!

Rose said...

Dah setahun yek? Kalau baby dah leh jalan n tumbuh gigi kot....May next year will be another thrilling, MLM ass kicking, butt hurting year!

Lin said...

setahunnnn??? woahhhh :D terus berusaha!

Metafora said...

berjaya jugakkk aku dapat 1st!!! gerammmmmm!!! yeahhhh!!! aku 1st!!! yeahhhh!!! hahahahahaha!!!! ulangtahun kelahiran blog AM aku dapat 1st!!! yeahhh!!!

mat ezat said...

panaih punkoq.. Muaahhahahaha

zulfadhlimansor said...

apo nak dikato? ostad pun ada terlibat dgn scam pendant magic dan menjual agama atas nama agama...

Sicher said...

Matahati wears ray ban

he will never see the light

blinded forever

CoolMan said...

Hahaha... baru diorg tau sekarang.. Skim MLM lepas ni mmg tak leh cari makan la.. lain la kalo org tu tak baca surat khabar..lepas ni tak tau plak ape yang nak di kata ole MLMers ni.. mungkin diorg mengaku yg skim diorg bukan antara 99 tu kut.. hahaha..

Owner hyprobulkshit trus pencen awal..skrg buka kedai RM2..hahaha...

Too Fazt said...

Setahun dah! Tahniah bro.

lea michele twins said...

yo bro aidid..
saye dah follow this blow from the very begining...actually tahun ni sy final year in my degree which is in accounting....
jadi sy kena come out dengan reaserch topic untuk bachelor thesisi sy..disebabkan sy berminat sngt dengan keraguaan dalam MLM ni..sy pon propose la topik mengnai how come there is an existance of syariah compliant MLM sedangkan in saudi arabia MLM ni haram to my supervisor which is at the same time she is my islamic finance lecturer..nak ataw ape die ckp..?die reject topic sy..mula2 sy follow je la sbb sy budak br blaja..but setiap kalu masuk kelas die berasap je telinga dengan ayat die "ulama dah keluar fatwa, kite sebagai manusia yang kurang ilmu kena terime je..ulama dah istiqarah sebelom keluar fatwa..jadi kite xde la dpt dosa kalau ade kesamaran dlm fatwa tu" what a crab!so one of my lecturer , actually dean of the graduate school yang aja sy accounting information system always stress me about mcm mana the whole system in banking temasuk la islamic financing and banking ni cuma fake je...there is riba..they just put the brand name as islamic untuk mengkelabui mata manusia...so, i stand up for my rights to do the topic i interested most..which is about this and there is one marketing lecturer yang accept me to be under her supervisions for my research...finally...br hari ni je sy settelkan hal ni....dari experience sy..sy tahu Allah tu berpihak pada yang benar....so kepade sesape yang nak tegakkan kebenaran, just do whatever it takes o.k!!!and also, wish me luck with my research..!
p/s: bro welldone with ur blog...this blog really inspired me to learn more !

azwan said...

Berani kerana benar bro. Dorang takut nak sue nko sebab ko buat benda betol bro. Ko cakap 1+1 = 2, bukan belit2 punya.

Ko memang buat benda betol. fakta, fakta dan fakta, memang takleh nak argue. Teruskan bro..

Adinda said...

Sangat bangga dapat tumpang sekaki membontotpanaskan MLMers walaupun hanya setompok cuma

gadisBunga said...

tahniah! jom makan kek!

jdmaster said...

tahniah diucapkan kepada blog AM ni..dah setahun rupanya kami jd follower&pembaca tegar blog ni..mmg terbaik dan banyak input2 berguna..kepada MLMers sekalian, padan muka korg xleh carik makan dah sejak ada blog AM ni..teruskan usaha murni ni bro..blog ni jgk byk menjadi sumber inspirasi untuk counter balik budak2 MLMers punya pujuk rayu tu..

izzNatta said...

Hehehe dah setahun daaa.... apa kabau AC Mizal?

The red budu said...

cukup2lah dah kena tipu dengan buluhmas. lps tu aku pun anti MLM jugak, memang nak merosakkan orang meleis

budoxesquire said...

yeah~ kasi terjah semua MLM yang ada

Zuraidah said...

yo bro Aidid ! Wow, its been a year ha..keepitup.

sy biasa jadi silent reader je. tp teringin nk komen kali ni.

supposedly kne study untuk final exam, tp sy duk baca blog ni xberenti2. haih. nevermind, ape la sgt final exam tu. haha.

i used to be those meleis yg sibuk nak kaya, sibuk "melabur" sana sini. bila pk2 balik, apa kebangangnye aku ni.
time kasih kat bro aidid, aku dah pilih jalan untuk berusaha dan kerja keras dan bukan cari jalan singkat nak kaya.

thnks bro !

*back to books.

Lola said...

My utmost respect to you sir.
Keep up the stellar work.

God bless you and your family.

MZIskandar said...

Waa dah setahun.. tahniah & terima kasih!

Apa yg best pasal blog Aidid?
1. SENANG FAHAM
2. Banyak screen cap + comments
3. Banyak Facts & numbers & diagrams
4. Blog/ulasan2 drpd tokoh2 yg membincangkan perihal MLM/business yg lain pun aku ada baca gak. Tapi, kurang feel - slow sket nak hadam, sebab banyak bona beralasnya (mungkin x nak ada pihak kocik ati) - n banyak terms2 arab yg susah sket nak paham (x dpt nak imagine sbb jarang digunakan)

Thanks bro.

wolfe_csi05 said...

selamat ulang tahun bro..gembira jadi pembaca blog ni..like (1000x)

Rojak Punya said...

asal kerajaan bagi lesen je terus halal? dungupiang betul talibarut MLM ni. wei mangkuk2 MLM, orang jual kuih tepi jalan takde lesen pun tetap halal kalau nak banding dengan buat MLM/SP walaupun ada lesen tapi tetap HARAM!!!!

Rojak Punya

blogtilldrop said...

nak mencelah sini..utk peminat apple..ada news..terkini dan sahih...pengasas apple meninggal dunia..check my blog! or apple.com

nurfauzi said...

bro aidid:
terima kasih daun keladi. jangan jemu ingatkan kami pasal MLM ni.

Rojak punya:
Itu alasan standard nak benarkan apa yang depa dah buat. Memang sakit hati mendengornye. Selalunye balas balik:
"judi tu terang haram, kerajaan bagi lesen jugak. apa hal?"
terkulat haa depa nak jawab.

Mitsuwira said...

Teruskan usaha yg suci lg murni nie bro supaya ramai org kat luar sana espcecially meleis x terjebak ker kancah MLM2 yg jahanam nie. Kpd dungu piang lepat pisang yg tak bleh terima hakikat tue, yg kpala hotak dia org asyik fikir duit senang jer biarkan dia org terjun dgn labu2nya..
semoga blog AM nie mekar sepanjang zaman chewah hehehe...

Asyraf said...

what i love about this blog is the writing style.....


Quotes from the Dead Poet Society

"Now I'd like you to step forward over here. They're not that different from you, are they? Same haircuts. Full of hormones, just like you. Invincible, just like you feel. The world is their oyster. They believe they're destined for great things, just like many of you, their eyes are full of hope, just like you. Did they wait until it was too late to make from their lives even one iota of what they were capable? Because, you see gentlemen, these boys are now fertilizing daffodils. But if you listen real close, you can hear them whisper their legacy to you. Go on, lean in. Listen, you hear it? --- Carpe --- hear it? --- Carpe, carpe diem, seize the day boys, make your lives extraordinary."

yanie anuar said...

saya tak suka MLM..ziarah n follow

Nizam said...

well said aidid!

MAS said...

dah kuar artikel kata HARAM.. so tak bermakna semua penganut MLM akan berenti... selagi ada ruang selagi tu akan ada scam macam ni... jangan berenti ya semua esp AM.. selagi tiada kata putus kerajaan... selagu mlmer akan teruskan usaha mereka walaupun dengan bontot yang PANAS..(hahaha).. kat FB aku masih ada penganut ini berkeliaran...

Blanktone said...

bukan saja 'Islam Cap Ayam', Pak Imam Kopiah Longaq pun join MLM. gua ingat Hacker saja yg selalu guna 'Social Engineering' gangs MLM pun dah tere 'S.E' utk mengeksploitasi pengguna secara halus. orang yang tak dak 'torch light' terang boleh la depa tipu.

Izza-Crystal said...

Been a year!!! Semoga mata-mata dan matahati mereka dan mereka-mereka terbuka

Congrats bro aidid!!

Blanktone said...

Manusia telah diberi akal, di akhirat nanti tiada alasan jika berkata 'aku tidak tahu', kerana kita telah disuruh belajar dgn diberi masa [umur panjang] didunia utk belajar. [bacalah 'wahai muhammad' dgn nama tuhanmu yag menciptakan sekalian makhluk.] Al-Alaq 96 - 01

minah rempit said...

tahniah bro dah setahun ekk...
gua ingat mlmer dh berasap bontot mcm ekzos motor aku haa...
harian membiol bila nak publish berita camni??? asyik duk iklan syarikat mlm/sp jer...
anyway ayat ko yg 'Ada bahalol meleis (eg. MataHati, MataKutu, MataPundek, dll)' tu memang klalar abis...hahahahahahaha....
gua duk terbayang kalau si MataHati tgh baca mesti dia paling bengkak hati...hahahahahahaha

cek chun said...

congrats doc
a blast year i must said.
glad to be part of your blog. tiny tiny part je sebab aku merapu jer banyak.
glad to know few cool friends from here.
dan paling penting, ramai dah terselamat dari MLMer keparat dan celanat tuh!!!

RiseTogether said...

psst...takda sapa ka yg nak bagi buffday kek kat tuan tanah sempena 1 tahun ni? kek gambo batman..haha

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.dah jangkit pulak "tourette syndrome" ni noo!jangan marah noo!!!cuma nak pesan kat hangpa semua!kalau buat masters atau Phd!kantoi nanti!!!bagi yang dah dapat msc sampai sijil dah kuning tu!!biaq pi la noo!!kih!kih!kih!
2.sebenarnya dah lama dok pikiaq hubungan MLM yang HARAM ni dengan perangai puak muda melayu islam yang mula jadi perangai jahilliah RASUAH!rupanya faktor MLM juga punyai hubungan yang SIGNIIKAN dengan perangai jahilliah anak muda sekarang!!
3.rupanya duit mlm yang HARAM ni akhir sekali akan jadi darah daging anak-anak pengamal mlm ni!maka lahirlah generasi muda islam yang merempit!mengamalkan sexs bebas!minum araq macam minum ayaq!
4.yang paling dikesali ialah puak-puak tok lebai yang balik dari al-azhar dll juga terlibat untuk MENGHARUSKAN mlm yang HARAM ni!!maka lahirlah mlm syariaah seperti yang dibuat oleh HPA!maka lahirlah MLM syariaah HPA!!halalla kunun bagi tok-tok lebai HPA ni!!
5.kalau MLMS HPA juga sah-sah pak man telo!piramid!HARAM!!apatah lagi dengan mlm puak kapiaq macam hai-o!Qnet! dan sebagainya!!
6.yang ganjilnya puak-puak tok lebai jugaklah yang jadi tukang promosi mlm kapiaq ni!
6.hangpa dah tau!!pasai apa tulisan ini dipenuhi dengan unsur kemarahan!!sebab tok lebai macam HPA nilah yang akan menjahanamkan generasi islam seterusnya!depa sedaq atau tidak!!entah!!!!atau depa telah dikelabukan dengan wang HARAM MLM!!!!!!!!!!!!!

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.pembetulan SIGNIFIKAN ganti SIGNIKAN !!
2.mata dah rabun jauh!

CikMingMing said...

thanks aidid...

Bomoh Hujan said...

boring dah ngan anak ikan MLM nih..troller bengong.. nak bapak ayam.. mak ayam MLM plak... anak2 ikan MLM.....eeeeeuuwww ilang selera u...psttt...AC Mizal ada berapa bijik kete lagi? title "dato" aper cerrr??? setahun dah? "watikah2" @ surat lantikan tu buat pekasam ke atau kasi frame gambar lekat kat dinding jer? sori lama x update AC mangkuk hayun tu....lalalaalala seksi bila AC berkemban @_@ ai like!!! @_@

~fadz~ said...

thanks bro aidid for your works and perseverance...

Manja Kucen said...

dah setahun da eh..?
macam baru semalam je kisah AC Mizal tu... :))
Aidid vs AC Mizal saga adalah kisah epik yang akan sentiasa diingati sepanjang zaman

enriquedemalacca said...

well said aidid!

azkramm said...

setahun sudah berlalu dan blog ni dah banyak membantu QNET mengembangkan biz nyer ke serata malaysia melalui fakta berkualiti dan mantap mengenai biz MLM yang menipu rakyat malaysia. saya menyokong usaha anda..

secara tak langsung mereka yang membuka minda akan bersama dengan company yang benar2 mantap dan mengharumkan nama negara macam QNET.

terima kasih kepada Blog AIDID..

sejak setahun lepas, QNET malaysia telah berkembang dengan pantas dan tidak dapat dibendung lagi ..

insyaAllah.. kami menyokong usaha blog ini .. tutup kan semua MLM yang menipu itu..

onguard said...

Teruskan usaha tuan doktor untuk menyembuhkan penyakit bangsa kita hari ini, penyakit "Mahu Wang Mudah Tanpa Fikir Halal Haram"...

@mal12 said...

Kerja bagus abang @ good job bro..
tahniah utk 1 tahun yg penuh dengan maklumat yg berguna utk mereka yg mencarinya..
utk azkaramsinghheywaley2..sudah2la..xyah nk berterima kasih kate blog ni tolong biz korang..gebang jek lebat..

CikMingMing said...

CikMingMing confuse ler dgn azkramm tu! peliknya kamu... ishk! pelik ler...

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

Vincent Goh
Acting General Manager
Email: vincent.goh@qnet.net

1.ish!mau azkramm menjadi barua mlm HARAM puak kapiaq ni noo!!
2.apa jenis orang ni!!

9W2ORB said...

hantu gebang "askaram" dilaut duk merapu apa lar neh..belom cukup lagi ka pelempang oleh fakta..lepas neh penuhlah tanjung rambutan dengan psycho yang menyalahkan orang lain atas kebodohan depa sendiri..
jangan harap aku nak layan orang gila buat2 macam depa neh sama dgn schizoprenic dan bipolar yang wujud akibat brain chemical imbalance. so,mlmers tu..korang memang dah tak dak tempat yang selamat untuk lari lagi dari mangsa2 korang.

onguard said...

biarlah dia karam di dalam takungan air biodisc nya tu...

9W2ORB said...

takungan air bioldisk setaraf dengan takungan tangki septik

onguard said...

napa tak bancuh sekali dengan biodiesel? Lagi mujarab dan afdhol gitu...

Ibnu Ahmad said...

syukran ya en. aidid..

terima kasih juga kepada followers blog aidid.. memang terbaek..

azwan, rose, oii sekolah atap jer, cek cun dan semua2 la..penambah rencah blog aidid.. terbaekkk!!!

encik nazri said...

"setahun sudah berlalu dan blog ni dah banyak membantu QNET mengembangkan biz nyer ke serata malaysia melalui fakta berkualiti dan mantap mengenai biz MLM yang menipu rakyat malaysia. saya menyokong usaha anda.."

gila ah statement tak ble blah.

bro.. mazhab mana kata boleh pakai rantai/pendant ada tulis nama Allah?

tuang air atas kaca dapat buat air bertenaga?

nie jenis mlmers tegar tahap dewa nie. harap terbuka la minda tu mikir pasal benda tahyul mahyul nie.

Sicher said...

@azkramm

Eh tapi kan Qnet tu MLM jugak? Saya tak dengar pun Qnet berkembang sejak blog aidid ada? Saya rasa sejak keluar artikel di blog ini, Qnet mesti lagi susah cari 'ikan'.

Else, it's opposite day for him

farah said...

salam bro aidid....thanks for enlightening us on MLM scams for the past year....
Got a favour la bro...care to explore abt this MLM scam - PROJEK MEB...a friend of mine is trying hard to get me to attend a "talk" at a hotel here.... appreciate ur advice. Thx!!

azwan said...

Aku rase lagi 10 tahun pun blog ni takkan settle kupas pasal MLM. Sebab kat boleh-land ni macam2 boleh buat, asal ada fulus, asal pandai politik.

Malaysia ni sistem kehakiman, perundangan dan eksekutif sentiasa bertindih-tindih. Takde ape yg transparent. Kuasa mutlak kat PM. PM jadi law, jadi CEO Malaysia, jadi hakim. Nak banteras MLM kat Malaysia, kena PM yg cakap. Bukan Jakim yg cakap, bukan blog ni yg cakap. Thats the reality..lets face it.

Mona said...

Hohoho...baru setahun dah eksyen. MonaVie dah enam tahun and still going on strong....ok je still ramai clients yang puas hati. Cuba lagi la ye Aidit.

Mona said...

Oh ya, kalau 10 tahun pun, still Azwan akan pumpang pumpang eksyen dia hebat di alam maya. Cuba MV sket, baru ko hebat di reality gak dol.

Adinda said...

Pretty pretty pleaseeee stay longer Mona.
Ai need my evening entertainment.

azwan said...

On going strong bukan ko OWN company pun. Ko kan setakat pencacai najis monavie yg cakap takde substance. keh keh keh...

Camne..dah try kat customer ko yg pregnant? Ke ko masih kesahkan tikus-tikus ko lebih dari clinical evidence?

Cakap biar berisi dey. Bodoh tak bertempat..

hyelbaine said...

Congrats to Aidid on the blog's anniversary. May many more butthurts would do justice indeed.

I thank you too for the avenue to allow me, this poor LDP traffic cone mover to spew his mental farts at times together with the likes of Azwan, Rose, Chun, matsom and so many of us.

Onward I say!

Adinda said...

Orang haiyon tak nak datang bekap company dorang ker?
Dr shukri ke apantah hari tu?
Hanis haizi?
Meh ler buat reunion kat sini

azwan said...

Oh ya Mona...

At least ko dah lepas kentut kat sini, dah clarify ke Monavie bangsat nko tu memang patuh syariah?

Dr.Thoughts said...

All hail to Aidid Muaddib!!

matsom said...

hahah ade gak pencacai a.k.a scammers a.k.a perampok datang ek? any publicity is good publicity kan dol(s)? atopon ulang cerita karut korang sampai 7000x sure ada mangkuk yang nak dengo & percaya...

@AM (& other great contributors*) here's to another year of butthurting MLMers and taking down their pyramids. Rome wasn't built in a year yada-yada...

*esp. azwan-Rose-baine combo == Messi-Xavi-Iniesta, hahaHahah

Metafora said...

mona

pls come back...play with us..plss..we need u here..

Admin said...

Terima kasih tak terhingga bro aidid..

Blog ni bukan ja mengingatkan orang pasal MLM,tapi menghiburkan,juga mengingatkan orang pada tuhan.

Pada aidid n para pengomen,trima kasih jugak,dapat jugak belajar n improve BI,belaja quote2 best and belaja ilmu baru.

Pada che chun,hi,cek kat sp,jom ronggeng

Pada mona,monav tu apa??cik mona punya vigina ka??hahaha

Mona said...

Azwan,
Ko pun setakat pencacai blog Aidit jer, sedarla sikit. Macam la ko cakap bagus sangat, setakat kutuk dan gelak aje aku tengok. Hampeh. Dah pi balik bukak buku basic science ka? Hohohoho..

admin, kalau setakat eja vagina pun salah, apa kelas ko ni ha?

Metafora, careful what you wish for. You might get it.

azwan said...

Fuck off sama Aidid. Gua tarak kesah sama dia. Dia buat bisnes dia, gua buat bisnes gua. Manusia berotak cipan shj yg join MLM.

Tak berani nak letak point lebih2 la tu..bacul ke beb? Letakla fakta ko byk2. Berdebat dgn aku, org lain dok diam. Tgk basic science sape yg goyang. copek2..

onguard said...

Acai berry? sounds like pencacai monavie???

Flammenwerfer said...

Tagline.
Kalu dah dinobat cunning linguist dah tak payah jadi master debater betul tak? betul.. betul...betul..

Aidid Mu'addib said...

The liguist will become the debater erk beb?
KAH KAH KAH KAH KAH.... priceless!
HAHAHAHAHAHAHA!

Adinda said...

But that asskram guy not even close as a cunning linguist.

Borrrringggggg!!!!

Flammenwerfer said...

Boring?
Dia lebih minat lambung ulam kot?

azkramm said...

Msg ni khas buat pembaca yang ingin mencari kebenaran. Saya harap anda dapat baca dengan tenang. This is from my heart.
Saya sebenarnya menyokong usaha Aidid Blog menelanjangkan penipuan sykt2 MLM di Malaysia. Ini patut kita sokong 200%.
Saya memang follow blog ni agak lama, Cuma dalam 2 minggu ni Aidid blog telah mendakwa QNET adalah sykt MLM yang menipu orang, khususnya orang melayu. Produk QNET iaitu original Biodisc didakwa sebagai kaca biasa dan tak ada apa apa kegunaan.
Ini adalah dakwaan yang tidak berasas. Semua berita negative QNET aidid kutip daripada internet. Aidid pun belum pernah cuba guna biodisc original dari QNET. Jadi aidid tak ada pengalaman minum air biodisc sebab dia sendiri tak pernah rasa air biodisc ni.
Sikap aidid yang menyerang QNET dan biodisc didorong oleh sentiment negative terhadap industry MLM. Nasihat saya mudah ajer, apa kata Aidid beli satu biodisc original dari QNET atau nak pinjam saya punya sendiri pun boleh..
Aidid ambil biodisc ni dan buat experiment sendiri. Cara paling mudah, sediakan 3 liter air paip. Dan 1 ikat sayur sawi atau kubis yang dah layu, (layu bukan kering, kalau kering tak jadi apa sebab sel-sel dah mati) Kemudian alirkan air paip itu di atas biodisc. Kemudian sila rendam sayur tersebut di dalam air rendaman biodisc lebih kurang 1 jam atau 2 jam. Aidid akan dapati sayur yang layu itu akan berubah menjadi segar seperti baru dipetik dari ladang.

azkramm said...

Antara teknologi terhebat di abad ini adalah penemuan rahsia tenaga alam semesta melalui satu alat yang di namakan BIODISC. Ilham untuk mencipta alat ini di anugerahkan Allah SWT kepada seorang manusia bernama Dr.Ian Lyon. Di atas kesungguhan dan usaha intensif beliau mengkaji kaedah alternatif merawat penyakit berasaskan air selama 25 tahun maka terhasillah BIODISC. Secara asasnya, dapatlah diringkaskan BIODISC adalah alat untuk memindahkan tenaga. Medium yang digunakan untuk memindahkan tenaga ini adalah melalui air, cahaya atau nur, dan udara.

Antara subjek terhebat dan teragung yang dikaji beliau sebagai asas untuk menghasilkan BIODISC termasuklah air zam-zam, air yang paling mulia sekali di dunia ini dan menurut Al-Quran, air zam-zam adalah penawar kepada segala jenis penyakit. Menurut Dr.Ian Lyon pula, air zam-zam mengandungi 26 jenis mineral yang dapat membantu merawat pelbagai jenis penyakit. 13 daripada 26 jenis mineral ini telah ditanam melalui teknik pelakuran kedalam kaca biodisc untuk menghasilkan medan tenaga yang positif.

azkramm said...

Sehingga tahun 2010, Dr.Ian Lyon masih merahsiakan teknologi untuk menghasilkan BIODISC daripada umum. Kami berpandangan, ianya akan tetap dirahsiakan pada masa akan datang.

Untuk memahami dan mendalami ilmu BIODISC bagaimana ia berfungsi secara saintifik, seseorang itu mestilah memiliki latarbelakang fizik yang tinggi. Dari segi saintifiknya, BIODISC berkait rapat dengan bidang Quantum Fizik, iaitu salah satu peringkat kajian fizik yang tertinggi sekali pernah difahami oleh manusia.

Sesunguhnya tugas dan tanggungjawab kita sebagai pemilik BIODISC adalah menggunakannya sebagai ikhtiar dan usaha untuk merawat penyakit. Kita mampu membantu ramai kenalan-kenalan kita yang sedang sakit di luar sana..InsyaAllah.

Harus diingat, apa yang paling penting BIODISC hanyalah alat atau asbab untuk merawat penyakit. Tidak ada satu pun benda di dunia ini yang boleh digerakkan kecuali dengan izinNya. Maka serahkanlah kuasa penyembuhan kepada Allah SWT.

azkramm said...

Beri peluang kepada diri anda untuk memahami BIODISC dan teknik-teknik aplikasi untuk merawat penyakit. Ilmu ini tidak terhad dan ia akan sentiasa berkembang mengikut peredaran zaman dan penemuan ilmu baru sentiasa muncul.

Anda bertanggungjawab menggunakan BIODISC dan ilmu ini secara optimum untuk mendapatkan hasil yang terhebat. Bantulah manusia dan beri manfaat kepada mereka. InsyaAllah usaha anda akan di berkati dan diredhai Allah SWT, insyaAllah.

Segala apa yang berlaku di alam ini adalah berasaskan kepada prinsip sebab dan akibat. Dari prinsip asas ini, banyak ilmu yang lahir khusus membincangkan tentang rahsia-rahsia kejadian alam. Sains adalah ilmu yang berasaskan hukum ini. Apabila berlaku akibat, manusia mencari sebab. Dari ketekalan sebab, maka manusia meramal pula akibatnya. Pada hakikat yang sebenarnya, sebab dan akibat adalah ilmu Allah SWT, pencipta alam ini.

Sains tidak sanggup dan tidak mampu memberi jawapan kepada semua persoalan ilmu. Ini kerana ada ilmu ladunni, yang merupakan ilham kepada para nabi dan wali. Ilmu-ilmu ini penuh rahsia dan tidak terdaya dibongkar menerusi kaedah ujikaji moden. Maka jika satu ilmu tidak dapat dikaji secara saintifik, tidaklah bermakna ia tidak boleh diterima atau dipelajari langsung. Ilmu tidak terhenti kepada pembuktian saintifik semata-mata. Manusia diberikan hanya sedikit dari perbendaharaan ilmu. Hanya Allah Yang Maha Berilmu. Anda hendaklah berdoa agar ditambahkan ilmu, sambil sentiasa berusaha mencari. InsyaAllah dipertemukan.

Aidid Mu'addib said...

>>>Aidid ambil biodisc ni dan buat experiment sendiri. Cara paling mudah, sediakan 3 liter air paip. Dan 1 ikat sayur sawi atau kubis yang dah layu... blablabladalabla bala bala bala...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Aiyoyoooo meleis kepalapundek punya bahalol...
I won't dignify such absurdity with any comment, less I become more hostile... eerrrrrr....
Fucking fuck bloody shit dumbass kulibatak pencacai QNet haramjadah penganut hindu... talibarut si gemok bak khinzir Vijayeswaran bloody hell munafiq fucking shit fuck meleis dungupiang kejadah anak sakai hindu mana yg singgah blog aku ni woi.... fuuuccckkk!

Shit! There goes the neighbourhood....

azkramm said...

senyum jer lah baca carutan aidid ni :)

azkramm said...

bila ada dakwaan, mesti ada bukti

KELEBIHAN, KEHEBATAN DAN CIRI-CIRI BIODISC

• Membantu merawat segala jenis penyakit fizikal, mental, emosional dan spiritual dengan teknologi NANO sebagai kaedah rawatan alternatif yang mudah, murah dan berkesan. InsyaAllah sembuh dengan izin Allah SWT yang maha menyembuhkan.
• Tiada tarikh luput dan boleh digunakan sepanjang zaman, bukan sunrise,matured atau sunset. Memenuhi keperluan asas manusia iaitu : air = kehidupan sejak dulu hinggalah kini dan selamanya..
• Pasaran yang sangat luas meliputi 6 billion penduduk dunia, sentiasa berkembang setiap hari kerana setiap manusia adalah pengguna biodisc.
• Menjimatkan kos minyak petrol, diesel,gas memasak, gas NGV sehingga 30%-50% dimana harga minyak dunia sentiasa naik setiap tahun.
• Boleh digunakan oleh manusia, haiwan dan tumbuh-tumbuhan oleh itu, kadar penolakan yang rendah dan permintaannya sangat tinggi
• Tiada persaingan daripada mana-mana produk yang menawarkan fungsi yang serupa. Bersifat eksklusif di dunia ini.
• Jika pecah, jangan buang serpihan biodisc, ia masih boleh dibaiki dan masih boleh digunakan seperti biasa.
• Tenaga gelombang biodisc boleh ditambah dengan frekuensi ayat-ayat suci Al-Quran dan zikir. (sama konsep dengan air Yassin)
• Harga yang sangat berpatutan dan mampu dimiliki oleh semua orang. Menang membeli, menang memakai.
• Produk ini akan menjadi percuma apabila anda menggunakan sepenuhnya dan menikmati faedahnya.

azkramm said...

Apakah Yang Dimaksudkan Teknologi Nano?

Teknologi Nano adalah teknologi yang teruji mampu memecahkan zarah sehingga ke ukuran yang sangat kecil / halus pada skala nano. Kewujudan nano itu sendiri terletak di dalam dimensi 1/10,000,000 meter sehingga 1/1,000,000,000 meter. Pelbagai bidang telah menggunakan teknologi nano ini, bermula dari bidang ilmu pengetahuan, teknologi, kesihatan / perubatan dan lain-lain.

Teknologi nano telah dikenalpasti memiliki nilai positif yang sangat berguna kepada manusia, sama ada melalui hasil dari kajian penemuan mahupun dari hasil-hasil kajian teruji dan selamat, yang telah dihasilkan secara besar-besaran seperti yang terdapat pada air biodisc ini.

Aidid Mu'addib said...

Ko nak lagik ke dol?
Fucking asshole dumbass shite, son of a freaking scammer that bred a scammer fuck, penganut hindu satu sen tarak guna, bawaan ajaran sesat bangsat hindu dari Hong Kong... belajar subjek sains sampai peringkat kindergarten... tujuan idup utk mengencing org melayu, demi duit seciput untuk diri sendiri, tapi kasi million/billion kpd hindu scammer palepundek haramjadah...

Fuck man! Inilah contoh bahalol yg sayangkan org kapir lebih drpd sayang kpd bangsa sendiri, lebih sayangkan anak hindu drpd anak2 Islam... yg mana org Islam itu mmg ramai sgt senang kena kelentong oleh janji untung, janji wang-ringgit drpd scam haramjadah neh - masing2 uneducated dan desperate nak cari duit.... buat bzns jual produk scam ntah hape2... tuang air atas kaca, boleh transfer energy alien from outer space... kasi sembuh kencing manis dan penyakit low IQ.... fucking hell freaking fuck dumbshit bullshit horseshit dogshit donkey's bred... emakbapak in-bred probably... but I digress... bloody hell.

Come back later... I've got some more in store... ass!

azkramm said...

KRISIS PENYEMBUHAN BIODISC

Konsep Perubatan semulajadi BioDisc adalah ia akan meyembuhkan penyakit dari dalam ke luar. Bermakna penyembuhan adalah berkekalan dan juga tanpa kesan sampingan memudaratkan kepada organ dalaman yang lain. Seorang pesakit perlu dibimbing untuk memenuhi semua syarat penggunaan biodisc yang betul supaya mendapat hasil optima dan khasiat yang diamalkan. Syarat Penggunaan adalah seperti berikut :-

1. Keyakinan
2. Amalan yang berterusan
3. Munculnya krisis penyembuhan (Healing Crisis)
4. Dos yang mencukupi dan teratur

1. KEYAKINAN (CONFIDENCE / BELIEVE)
Pertama kali, pesakit harus faham bahawa setiap penyakit itu pasti ada ubatnya. Ini adalah janji Allah SWT dan manusia hendaklah berusaha tanpa jemu untuk berubat dan air biodisc yang diberikan kepadanya merupakan rawatan yang sangat berkualiti dan berkesan. Keyakinan ini adalah sangat penting kerana ia merupakan pintu penyembuhan yang perlu dibuka terlebih dahulu.

Keyakinan akan membangkitkan tenaga dalaman yang amat penting untuk membantu mengembalikan sistem imuniti. Pengambilan air biodisc dalam keadaan yang tidak yakin akan hanya menjadi usaha yang sia-sia. Hukum asas kuantum fizik menyatakan bahawa tenaga positif akan menarik tenaga positif. Ini bermakna jika pesakit itu berfikiran positf dan mempunyai keyakinan yang tinggi, dengan sendirinya tubuhnya akan menarik tenaga positif alam dan dengan ini proses penyembuhan akan menjadi lebih mudah dan cepat.

Harus diingat bahawa kuasa yang menyembuhkan itu datangnya dari Allah SWT yang maha menyembuhkan. Tugas dan tanggungjawab kita adalah merawat dan kemudian berserah kepada Allah SWT.

2. AMALAN BERTERUSAN (CONTINIOUS PRACTICE / CONSUMPTION)
Ertinya kita harus istiqomah dan sabar menantikan tubuh yang sedang menjalani proses penyembuhan bagi seluruh tubuh secara menyeluruh (total healing). Penyakit selalu terjadi akibat permakanan kita yang tidak sihat. Apabila kita menyedari bahawa sumber penyakit datang dari makanan harian yang mengandungi toksik (zat beracun), maka sudah semestinya pengambilan herba menjadi perkara rutin dalam kehidupan seharian.

Penyakit timbul setelah sekian lama gangguan terhadap organ dalaman seperti limpa, hati, buah pinggang dan lain-lain terjadi. Begitu juga perubatan biodisc memerlukan tempoh atau waktu untuk memulihkan sel-sel yang telah rosak. Kerana itu bagi pengguna biodisc, dinasihatkan mengambilnya secara intensif setiap hari.

Rose said...

AM, maybe dia tak blaja basic science kot. Takpe, biar cikgu Rose ajar.

azkram said
Aidid ambil biodisc ni dan buat experiment sendiri. Cara paling mudah, sediakan 3 liter air paip. Dan 1 ikat sayur sawi atau kubis yang dah layu, (layu bukan kering, kalau kering tak jadi apa sebab sel-sel dah mati) Kemudian alirkan air paip itu di atas biodisc. Kemudian sila rendam sayur tersebut di dalam air rendaman biodisc lebih kurang 1 jam atau 2 jam. Aidid akan dapati sayur yang layu itu akan berubah menjadi segar seperti baru dipetik dari ladang.

Rose said: cuba adik akramm buat control gak. Maksudnya, buat satu di rawat dengan air biodisc, and satu lagi dengan air biasa. Cuba tengok, hanya sayur di rawat dengan air biodisc saje ke jadi segar? Ke dua-dua jadi segar? Haa, baru la betul eksperimen adik.

Nape boleh segar? Sebab tindakan osmosis, sel-sel dalam sayur dah kurang air (tu sebab dia layu). Bila dah letak dalam air, air di luar akan masuk ke dalam sel-sel sayur tu, jadi segah balik.

Hehehe, kelalar la adik akram nie..

azkramm said...

3. KRISIS PENYEMBUHAN
Anda rasa tidak selesa selepas mengamalkan minum air biodisc? Tahniah! Jangan bimbang. Anda sebenarnya sedang mengalami krisis penyembuhan...

Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan? Secara umumnya ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau simptom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.

Mengapakah krisis penyembuhan selalu terjadi selepas mengamalkan minum air biodisc?
Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien itu akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan. Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses pembersihan, penyingkiran, menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru dan lain-lain lagi dengan berkesan. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin.

Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu. Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru.

Antara krisis penyembuhan yang akan terjadi termasuklah bertambah keluar penyakit. Seringkali kita menjumpai seseorang yang menggunakan biodisc mengalami healing crisis, dimana nampak semakin bertambah penyakit yang keluar, seperti Migrain, gatal-gatal di kulit, dan sakit di sendi bertambah.

Kita juga akan sering melihat perubahan beberapa penyakit seperti orang yang menderita asthma setelah minum air biodisc akan mengeluarkan kahak yang sangat banyak. Terasa sakit di bahagian pinggang dan telapak kaki. Sistem saraf yang mempengaruhi keadaan ini dimana rasa sakit akan terasa seolah-olah berpindah turun ke bawah terutama di sekitar pinggang dan langsung ke telapak kaki. Telapak kaki dihubungkan ke wilayah refleksi bagi perawatan seluruh tubuh.

Kerap buang air kecil melebihi kadar biasa. Air kencing berbau dan bewarna kuning keruh sebelum berubah menjadi warna putih. Mengalami cirit-birit, pening kepala dan terlena dengan nyenyaknya.

azkramm said...

Berikut adalah antara krisis penyembuhan dan tanda-tanda penyakit yang berkait dengan tubuh badan anda.

MATA
Bertindak balas dengan keadaan hati. Mata menjadi merah maknanya hati mengandungi paras toksin yang tinggi. Mata menjadi merah juga menandakan badan kita sedang dalam proses pembuangan toksin. Jika mata menjadi kabur yang sering berlaku pada waktu pagi, itu menandakan proses penyeimbangan hati sedang berlaku.

Keluar tahi mata, ini menunjukkan fungsi hati lemah, pembuangan toksin sedang berlaku. Ini juga menunjukkan badan mengandungi asid berlebihan. Jika keluar air mata, ini adalah gangguan emosi yang bersangkut dengan hati atau bebanan kerja atau anda sedang memotong bawang di dapur.

HIDUNG
Hidung mempunyai hubungan rapat dengan paru-paru dan kerongkong. Jika anda selsema, ini adalah proses pembuangan toksin di bahagian kerongkong. Badan anda mengandungi asid berlebihan dan biasanya suhu badan meningkat dan kemudian akan disusuli dengan demam.

Jika hidung anda terasa sebu, ia dikaitkan dengan paru-paru yang mengandungi toksin berlebihan. Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung. Jika anda kerap bersin, ini menunjukkan proses membuang toksin di bahagian kerongkong. Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung.

Jika anda batuk dan mengeluarkan kahak (balgham), ini menunjukkan proses membuang toksin di bahagian kerongkong sedang berlaku. Kahak putih menunjukkan penyakit anda tidak terlalu serius manakala kahak yang berwarna kuning kehijauan dan pekat atau berketul-ketul menunjukkan masalah pernafasan anda adalah serius.

Jika anda batuk tanpa mengeluarkan kahak, ini menunjukkan paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan. Biasanya kahak pekat keluar selepas beberapa hari minum air biodisc yang telah dialirkan dengan biodisc sebanyak 6 kali.

Jika anda batuk dan berasa gatal di kerongkong, ini sebenarnya adalah proses membuang toksin di bahagian kerongkong dan paru-paru, biasanya berlaku pada orang yang banyak merokok atau terdedah kepada udara yang tercemar. Maka anda hendaklah berhenti merokok dan sentiasa minum air biodisc secara konsisten. InsyaAllah sistem pernafasan anda akan kembali pulih dan dapat menikmati pernafasan yang lebih selesa.

KERONGKONG
Kerongkong anda kering selepas minum air biodisc yang telah dialirkan dengan biodisc sebanyak 6 kali? Ini adalah proses membuang toksin yang sedang berlaku di seluruh badan. Ini adalah tanda bahawa badan kita memerlukan banyak air untuk membuang toksin. Teruskan minum dan jangan berhenti mengamalkan walaupun anda terasa kering di kerongkong.

Jika anda sakit kerongkong, sama sahaja seperti di atas. Paras keracunan lebih serius. Teruskan minum air biodisc.

BIBIR
Berkaitan dengan fungsi sistem penghadaman. Jika bibir anda pucat, ini adalah tanda sistem penghadaman anda yang lemah. Perut mengandungi angin. Kurang darah yang disebabkan oleh sistem penghadaman yang kurang sempurna dan mengakibatkan kekurangan zat besi. Sepatutnya diperkuatkan fungsi penghadaman dahulu. Jika bibir kering dan pecah itu tandanya perut mengandungi banyak bahan toksin.

MULUT DAN LIDAH
Berkaitan dengan fungsi jantung dan sistem pengedaran darah. Jika lidah atau gusi bengkak, sakit, itu menunjukkan jantung mempunyai masalah seperti lemak yang berlebihan, injap menjadi lemah, saluran koronari tersumbat dan lain-lain lagi. Jika lidah, tisu mulut atau gusi menjadi pecah-pecah (ulser), itu tandanya darah mengandungi asid berlebihan. Jika mulut berbau busuk, maka proses penyeimbangan fungsi perut untuk pembuangan toksin sedang berlaku.

TELINGA
Berkaitan dengan buah pinggang. Jika telinga terasa tersumbat, itu tandanya buah pinggang mengandungi toksin berlebihan dan jika telinga anda kerap berdengung, itu tandanya badan sedang merawat buah pinggang yang lemah. Biasanya tapak kaki terasa sakit ketika bangun pagi dan sakit itu hilang setelah berjalan-jalan.

Rose said...

akramm said lagi
Pengambilan air biodisc dalam keadaan yang tidak yakin akan hanya menjadi usaha yang sia-sia

Haaaa...that's the key word kan? Kena yakin. Perasaan yakin tu la boleh bawak ke placebo effect - memang penyakit boleh baik, walaupun guna batu jalanan atau sampah macam biodisc. Your mind is a powerful thing, adik akramm, tak payah guna biodisc bebeh! Rugi ribu raban...

akramm, akramm, banyak betul ko kena tipu ye. Kesian lak akak tengok...Moga Allah bukakan minda akramm, hilangkan nafsu duit, biar dia nampak jalan yang benar. Amin..

Rose said...

Prof Yoshio Niwa, Dr Ian Lyons - kenapa bila google search tak jumpa pun their formal webpage or at least the university or research center they are attach to? Sebab kalau nko tu pensayarah atau penyelidik, bila google nama, for sure ada. Nama ai pun ada, tak kan orang femes cam Niwa and Lyons takde?

Yang ada kebanyakan dari website-website questnet sendiri atau blogs promosi questnet or biodiscs.

Things that make you go hmmm....

Rose said...

akramm said lagi
Jika anda batuk dan berasa gatal di kerongkong, ini sebenarnya adalah proses membuang toksin di bahagian kerongkong dan paru-paru, biasanya berlaku pada orang yang banyak merokok atau terdedah kepada udara yang tercemar. Maka anda hendaklah berhenti merokok dan sentiasa minum air biodisc secara konsisten. InsyaAllah sistem pernafasan anda akan kembali pulih dan dapat menikmati pernafasan yang lebih selesa.


Dik, kalau berhenti merokok dan banyak minum air biasa secara konsisten pun pernafasan bekas perokok tu akan lebih selesa.

Sigh.

Flammenwerfer said...

Phwoarrr hebatlah ass cramp.
Agak kalo aku telan skeping biodisc tak payah lagi makan aspirin hari hari untuk menjauhkan barah dan sakit jantung.

cek chun said...

hahahaha
ini sangat fun dari tengok belanjawan!!

sila jangan gibab rose

Rose said...

Heheh, Cek Chun, ai terkesima tengok akramm ni. Tak cukup belajar gamaknya. Tapi so far, akramm tak pernah nak jawab soklan ai or bagi feed back kat komen ai. Sedih tau...

cek chun said...

ni namanya benak peqhot.
kena kasi bukak, basuh dan rendam dengan biodisc dulu tu.

ekekekeke

hai admin. now i know who u are :p
jom ronggeng kat RFC.. akakakakakah

azkramm said...

senyum jer ..:)

Aidid Mu'addib said...

Senyum palehareemmmjadahnya bang?
Senyum berasap bontot macam lepas kena sontot dgn gayboy QNet erk? Ada gambar? Kasi la share muka ko tgh steam kat sini...
Kok iye pun nak menyumbang info kat blog aku neh, kasi la info yg berwibawa yg ada unsur2 sains yg tak boleh disanggah, dan berita2 terkini yg datang drpd public domain dan news agency yg dipercayai. You know... macam yg aku buat kat atas tuh... Apadaaaa luuu?
Setakat copy-paste drpd website QNet... apekejadahnya scammer hindu woi? Itu kira... masuk bakul sendiri, ensut-ensut sendiri, terjun gaung solo... sendiri sendiri jugak.

Ko memang tak abis sekolah menengah ke dol? Sekolah rendah?
Ko nak aku start mencarut balik? Fu.............. bla bla bla dalabla bala bala bala...

azwan said...

Alahai...

Fucking hilarious!!!

Okla Azkramm, skang aku nak iktiraf ko satu benda. Ko ni dah 80% MsAwin. Memang lawakla hai..

Ade satu tips la. Ikhlas aku nak share. Ko leh abai statement aku yg lain, kecuali yg neh:
Kalau kok ye pun ko nak defend biodisc tu...jgn byk sgt bubuh. Sebab benda tu memang scam. Ikut style mcm kebanyakan troll lain, cakap sket2 sudah. Cthnya troll Mona. Sebab lagi byk ko bubuh, lagi jelas keSCAMan biodisc tu. Serius weh..baik ko rilek2. Ko bubuh semua, ko rasa puas copy paste je..tp fakta lari. Tp at the same time, makin jelas product tu scam. Background ko tak cukup nak defend product tu, sebab ko salesperson je. Memalukan Qnet weh...turun gear 1 la beb.

keh keh keh..

azwan said...

"Keluar tahi mata, ini menunjukkan fungsi hati lemah, pembuangan toksin sedang berlaku. Ini juga menunjukkan badan mengandungi asid berlebihan. Jika keluar air mata, ini adalah gangguan emosi yang bersangkut dengan hati atau bebanan kerja atau anda sedang memotong bawang di dapur."

Eeeee...hihihihihihihihihihihihi!! Ni yg paling aku tak tahann. Memang sebijik mcm Emoto dorang neh..Dahlaa...knock out la samdol sekor neh.

cek chun said...

"senyum je kat azwan"..
kata asskram. heh

hyelbaine said...

Azkramm,

You're trying too hard. None of the stuff u spewed were from independant and verified resources. That's like saying that your arse hole is so big from being liwat by ur upline without anyone able to verify it.

Not that anyone wants too :P

Siam Mari said...

Pergh ilmu laduni....yg di turunkan pada para wali dan nabi. Vijay Eswaran dan Dr lyon ni taraf wali rupanya, Padan lah mangkuk asskram doh wala kat depa dua ni.

La baru aku paham. Cuma bila dia terang bab Nano Technology tu tak nampak kaitan dgn air yg mengalir melalui biodisc. Does not make sense.

Siam Mari said...

Asskram said.."13 daripada 26 jenis mineral ini telah ditanam melalui teknik pelakuran kedalam kaca biodisc untuk menghasilkan medan tenaga yang positif."

Teknik pelakuran utk buat biodisc.....hg paham ka apa yg hg tulis ni? Kalau pakai prinsip Quantum Physics pun fail.

Asskram said.."Sehingga tahun 2010, Dr.Ian Lyon masih merahsiakan teknologi untuk menghasilkan BIODISC daripada umum. Kami berpandangan, ianya akan tetap dirahsiakan pada masa akan datang."

Ya lah ilmu laduni. Cerita pun orang tak faham. Tapi kilang yg buat kaca ni adakan...cuba bagi tau Company mana yg QNet outsource nak buat kaca ni.

Aidid Mu'addib said...

13 different minerals huh?

The freaking QNet BioPundek scam glass is a clear-coloured like any normal everyday glass... Glass manufacturer put trace metals/minerals into glass to make them in certain colour... and the glass colour will be produced according to whatever said metals or minerals that were added to the mixture... during manufacturing in the factory.

I repeat, the QNet BioPundekDisc is as clear as any glass can be...
And we know that even minute amount of trace mineral will cause certain colour in glasses:
Fe Oxide = light green tinted glass
Fe Oxide + Chromium Oxide = green glass
Sulphur + carbon + Iron = amber glass
Cobalt = blue glass
Copper = turquoise glass
Cadmium + sulphur = yellow glass
Titanium = yellowish-brown
Uranium = fluorescent yellow

Shit man!
KALAU DAH SCAMMER HARAMJADAH TARAK AGAMA KAKI KELENTONG...
MEMANG NO HOPE LEEEE...
Problem nye satu jek? Meleis hindu kat Malaya memang senang kena kelentong...
dan suka pulak mengelentong bangsa sendiri atas arahan hindu kat Hong Kong.
MEMANG DASAR SPECIES YG DUNGUPIAAAANG.... SUKA YA AMAT JADI LAUK.

I rest my case... dang!

Rozy said...

Asskram, time Aidid belasah MLM lain, ko sokong Aidid. Time Aidid belasah Qnet, ko tak sokong Aidid pulak. Padahal, MLM semuanya sama kat mana2 muka bumi ni. Ko cakap la Dr. whatever merahsiakan cara biodisk di buat, padahal minah2 cina kat kilang di China tu yg buat. tak percaya gi la visit kilang Biodisk kat China sana. pendant ka, apa ka, diaorang langkah2 je masa packing & susun kotak kat warehouse. Asas chemical biodisk ni sama je dengan kaca. Tak percaya, ko hantar pergi lab analysis. satu lagi, tolong jangan jual benda tak berfaedah ni pada orang Islam. Rosak akidah umat Islam dek Qnet.

Rozy said...

eh, lupa nk ckp Hepi Bday to this blog. kalau tuan tanah dekat dlm daerah aku ni, harus aku hantar kek coklat satu, kek carrot satu, tanda penghargaan untuk usaha beliau yang gigih. Tapi, Penang tu jauh la Aidid... aku bagi online PPA 1 je la. boleh gitu? he..he.. he..

Le Chevalier said...

waduuhh....sepanjang aku tgk channel discovery, scientist duk citer ttg quantum mechanic bla...bla...bla...tapi belum pernah aku tgk komen mengenainya yg sebangang ni.

istiqamah sungguh scammer ni....hahaha

btw, biodisk haramjadah ni aku jumpa kt midvalley ada jual kt kedai jual patung anime. ilmu laduni sgt la tu, hasil pelakuran bla...bla...bla (mcm haramjadah) nk ajer aku mencarut

insan yang mencari said...

boleh buat research x tentang qmg