And so it is...

Thursday, January 20, 2011

Say No To MLM

 .
 .





I'm inviting you all to this group in facebook:


This is where I hang-out everyday for almost a year now. A place where I learned and researched the issue-at-hand, and a place where people (mostly Malay kids really) share ideas and experiences in the field of anti-MLM and Pyramid-Schemes. This is Say No To MLM version 3... it has been sabotaged twice before. The last one was just a few days ago, when the group had almost reached 10,000 fans... But, we started over, and we had ~1,000 fans back in within the first 24 hours... eat your heart out you MLMshit! And to those dumbf**ks that think MLM and pyramid-schemes are a way to make money, be aware - we are relentless and cantankerous, and you all can sabotage all you want a thousand times over, we will come back up... back in front of your ugly faces. I personally, can promise you that!

For Our Race, For Our Country, For Our Religion!





35 comments:

hyelbaine said...

Hahahaha... I can't believe this and this will be my first and last.

I AM FIRST!

MUAHAHAHAHAHHA...

Keep it going bro ;)

ps>> Bro, might want to check your timezone settings kat Blogger. I think you're still using US nyer time zone ;)

From your dashboard go to Settings > Formatting > Time Zone

Rasyid said...

Theres nothing to comment...just-- 2nD!

wolfe_csi05 said...

Ok..don't give up..

Laila said...

Congrats hyelbaine bro! LOL. I've booked da 200th spot.

ps Mcm seganlah pulak saya nak joinT Say No 2 MLM group ni.

east8071 said...

gud job bro...

trackers said...

yeah bro..sntm is like my 2nd encyclopaedia after ur blog to find about the scam of MLM..Go Go SNTMv3!!!!!!!!

~nadyahoney~ said...

yup..say no to MLM coz sy jgk salah seorg manusia lurus y pernah tertipu..hajat nak bantu keluarga, alih2 hidup makin susah...mmg dh xleh dgr dh bler org nk bercerita byk2 sal MLM ni..

Kamsiah said...

sapa yg masuk MLM tu amat bodoh kerana anda susah payah jual produk,tebalkan muka ketuk pintu rumah org....org atas yg senang2 dpt duit...

defog171 said...

hah... siot tol... sape lah yang mangkuk pergi banned... aku percaya SNTMLM boleh pergi lagi jauh..

afrohead said...

ke arah MLM sifar!

@rep said...

Mcm ANTM season 3!

kakLuna said...

kdg2 boleh putus saudara kerana MLM! tidak ada kebaikannya terutama dr sudut 'infinity' tu. mmg sy bersetuju dgn smua entry dlm blog ni dan dah Likes SNTM tak kira version berapa.

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

Uchi kay-f @hmad said...

1 bid HI3...

Danny Mikhail said...

MLM oooo MLM..hairan btol la aku...makin aidid bongkar makin galak plak diorg iklan kat newspaper...mcm si dr jism tu..skang dah berpage2 iklan..makin beso..sama la dgn dr tunjuk kepala otak mindpower tu...makin menjadi2..klu sesapa join gak aku tak tau la nak ckp ape..

www.kacang.my

Elyaz said...

i'm with aidid, bro pernah dengar tak omega trend, saya pernah jadi mangsa dulu, upline saya macam nak gila, hari2 sampai mengigau cakap akan tolong orng cari orang bawah, last2 kena pukul dengan orang kelate, (peristiwa ni berlaku dikelate)hahaha sekarang dah insaf kot heheh. MLM is bullshit!!!

Elyaz said...

is a good move bro, bagi saya bro memang dah berjaya buat MLM kecut tahap gaban, bro ni bukan tugas main2 bro, dah selamatkan individu, keluarga dan masyarakat...banyak tu pahala!bro memang kena panjangkan isu ni sebabnya bro dah dapat pahala free jika jadi apa. 1) ilmu yang diajar 2) anak yang soleh 3) sedekah.
bro bagi ilmu, bayangkan ilmu bro ni kalau masih diingat dan diguna walau 20 tahun lepas ni,SYABAS!!

Kamsiah said...

haha..ada yg makan cili kut...sampai kutuk saya kat my blog...dek komen pedas saya diatas...btw tak perlu layan 'guest' yg pengecut mcm tu...berani kutuk tp tak berani ltk url...

azwan said...

Salam,

Hm..good effort Aidid. I don't have any facebook account. I should have one. Hahahah..

TQ

B3@r D 3@73r said...

still remember that day...try to click SNTM few times with no success...messaged GHA, and he gave me the link to SNTM v3...i would like to see those MLMers dumbface who delete SNTM....ggrrrrrrr...

ilufne said...

joined!

en aidid, nanti create la satu search box kat blog ni. senang sikit nak cari tajuk2 berkenaan. takyah nak scroll satu satu.

thanks. semoga allah mudahkan usaha2 kamu untuk terus berdakwah. :D

izzNatta said...

LOL azwan... I also dont have FB account...

But keep it up Aidid...

hyelbaine said...

At the top left corner of the blog there's a search box. I think that would suffice for most requirements to search specific key words in this blog

phreak-id said...

Even kalau SNTM ver 99 pun, kitaorang tetap join dan support. Yeah!

Terbaru > Email Gembira 1 - Astro PVR > Nidji - Dosakah Aku > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

Laila said...

I kinda like Butterfly's suggestion to have related links at the end of each entry.

Aidid Mu'addib said...

I try to keep my blog lay-out as simple as possible (after a learning process in a few days of blog-surfing those months ago) before my own blog materialised - some blogs really gave me a spinning headache with all those unneeded and useless bells & whistles... not to mention some creepy and unsightly thingy and colour...
Anyway... some of your suggestions are still greek to me - can help ah?
Explain to me step by step... say, by emailing me at aididmuaddib@gthang - I'm still a noob (actually too bz researching, and never bothered about making a blog properly).

Business For New Future Life said...

nak tanya....ada org introduce satu network marketing...nama dia Questnet...apa pendapat aidid...

Ezi Kefli said...

tgh kecewe dgn majalah Nur keluaran february :-(
ade 2 articles featuring KEHEBATAN 2 dr mickey mouse "DR." Azizan & "PROF EMERITUS DR. SIR" Norhisham..

so sad.. so sad..

boyarque said...

We are live n kickin' MLM asses all over the place!
Tally ho! *dives

It Just Me..... said...

aku dah join awal2 lagi lepas kene banned tu...biarlah derang nak hacked ke apa...kita buat la balik...pe susah...heheh

Mama Kay Wedding Gallery said...

why create new SNTM at FB sbgai fan pages, why xcreate sebagai group pages.

asbesstos said...

mmg bnci gile huh!

http://asbesstos.blogspot.com/2010/01/mlmer-kamu-menjengkelkan-kami.html

NEAL IZHAM SHARIFUDIN said...

Hi Salam Aidid..

I personally want to thank you for really providing these useful materials, it worths the homework and research.

I've been following your blog for 2 years for now, memang u've done incredible jobs and really sedarkan para MLMers yg masih GIGIH mengamalkn head-hunting.

Saya buat Score A, dah 2 tahun Alhamdullilah x merekrut seorang pun..teke kenape? saya lebih berhati-hati setelah saya membaca blogpost anda, again thank you!

ini bukan nk jd sarcastic ke pe, ni sy mmg bilang betul2, from the bottom of my heart. Eventhough some of your words agak kasar it doesnt matter, atleast ada jugak org yg terbukak mata baca

Silap distributor Score A dorang jumpe je bende2 yg against dorang tupp tros melatah..cabar sane cabar sini..instead i believe the best way is to THINK. Muhasabah diri..betul ke aku mcm ni? betul ke aku mcm tu? tengok diri sendiri jgn nak main melenting dan keluarkan ayat2 typical MLM..

kalau boleh izinkan comment saya ini untuk diluluskan kerana bagi saya personally, Score A ni INDAH sebenarnye sekiranya kita betul2 membimbing dan fokus on the PRODUCT's POTENTIAL not on the recruiting side..

So disini saya dan team telah membuat satu system yg mana process pengenalan Score A akan dilakukan dengan lebih santai, maknenye xpayah nak kidnap bwk g denga ceramah BOOM(Business Opportunity Official Meeting).

Ini akan menjimatkan masa pengguna yg berminat untuk menggunakan Score A. Really straight to the point. Khas untuk membantu student2 PMR n SPM.

Strictly No RECRUITNG

sbb atas pemahaman saya setelah 2 tahun mengkaji blog aidid, saya dapati pusing2 balik the two main reasons org benci Score A are
1.cara di-approach
2.bertindak utk MERECRUIT bukan untuk MENJUAL.

to everyone yg comment kt atas juga thanks...pandangan anda semua saya akan usulkan kearah pembaikkan "cara" penyampaian.

Interested to know about me just google my name Neal Izham, i'm happy to connect with you guys.

maaf sekiranya ada terkasar bahasa, be blessed and havva nice day ahead!

Neal Izham Sharifudin, UM
013-6180749

azwan said...

Dol Izham,

Dengan penghapusan yg ko claim 2 main reasons tu belum cukup untuk menidakkan keburukan mana2 mlm.

Kalau ko tak kidnap pun, jika pelan pemasaran tu still mendahului kepentingan produk, then thats it...back to square one. Sistem keuntungan melaui berbilang tingkat tu yg bermasalah, yg mana menyebabkan company growth curve tu jadi exponential. Tak kesahla 1 cari 1, 1 cari 2 ke, atau downline boleh atasi upline ke, ape2 je la. Yg paling teruk ialah wujud unsur paksaan bila seseorang dah terjebak dalam sistem mlm. Suka tak suka, nak dapat komisen kena menten.

Penekanan pasal potensi produk, bukan recruitment boleh memanjangkan jangka hayat sesebuah syrkt mlm, tapi ia takkan memusnahkan fakta dan isu ketepuan dalam mlm.

Isu MLM tak semudah yg ko pikir. Buat konvensional je la dey kalau ko betol2 nak fokus produk...hahhahHAHAHAhahahah..

shivkumar said...

I have been reading your entries all through my morning break, and I must admit the whole article has been very enlightening and rather well written. I assumed I would assist you to recognize that for some reason this weblog does not view well in Internet Explorer 8. I wish Microsoft might stop converting their software. I’ve a query for you. Could you thoughts replacing weblog roll hyperlinks? That would be in point of fact neat!
MLM Leads
New MLM