And so it is...

Thursday, August 4, 2011

Korang Ingat Orang Indon Bangang? Try Orang Meleis Beb!


Selamat berpuasa pembaca Aididleaks keparat. Eerrr... Aididleaks keparat ke, atau pembacanya yang keparat? To MLMers bangang, korang pembaca semua yang cuba menasihat tu memang manyak-manyak keparat der... no joke. Jangan harap MLMers akan faham apa yang korang nak terangkan tentang ciri-ciri piramid dalam perniagaan sebegini - dia tak kan faham punya. Dan kalau faham - duit tu lebih penting dari halal-haram dik, kalau agama wang-ringgit, begitulah adanya. Usahkan mat rempit dan minah klepet - pak ustaz ada Masters Muammalah pun takleh nampak skim piramid dalam MLM dik... apa nak dikenang?

Sori... lama tak update blog ni. Gua bz beb... belum sudah hacking MacOSX Lion lagi ni - it's almost driving me crazy man. Anyway, ada baca paper hari ni? Kat Star paper ada cite pasal keje bangang orang Indon, berbaring ramai-ramai kat trek ketapi yang ada arus elektrik. Kasi karen gitu. Dia orang mahu kasi penyakit-penyakit seperti kencing manis, darah tinggi dan penyakit low IQ boleh sembuh bang... gilos dowh! Actually, cite ni dah tersebar meluas ke seluruh dunia - tak silap aku Obefiend ada post entry pasal benda ni kat  Blog Serius (blog keparat gak tuh), siap ada banyak gambar mamat dan minah Indon bergelimpangan atas trek ketapi. (Obe beb, pinjam gambar) Like so...


So... dalam Star paper hari ni (better late than never eh?), ada cite pasal benda neh.


 
Jadi, berbalik kepada soalan aku tadi - Korang ingat orang Indon tu bangang? Why for man? Apa yang bangangnya? It's FREE electrotherapy... it's stupid, it's useless - but it's FOC! Wartawan Star ada tulis kat atas tu - "Malaysians, however, are advised not to try this". Dey... wartawan dey - ko duduk hutan mana dey? Malaysians are also doing it maaahhh! Tapi, 10 kali lebih bangang daripada orang Indon, dan 10 kali ganda lebih dungupiang macam kaum yang sengap-bingai - and I kid you not man! 

Have a look down here:



HAHAHAHAHA!
And this company down below too... 
Geng scammers haramjadah punya bahalol.


DR JISM 
JISM as in sperm, jizz, cum, air mani... what the hey?


Oh jangan lupa alat Family Dr - yang mana alat kat bawah ini, serta kaedah perubatan sebegini, takde seorang doktor perubatan berijazah MD atau MBBS yang bertauliah, ada terlibat dalam penghasilan alat scam ini, dan anda juga perlu beringat takde doktor perubatan yang waras ada mengamalkan kaedah rawatan merapu gilabab sebegini. It's just a pure plain whatthehellcrappyshit scam... FAMILY DOCTOR apekejadahnya? End of story. 


Dan kepada mereka yang banyak duit pulak - you know, emak-bapak korang yang dah bersara dan sekarang dah ada banyak duit EPF dan duit pencen berkepok-kepok - geng scammer AlJabbar daripada Prima Saujana Kajang ni ada jugak  mempromosi kerusi males untuk orang males, yang juga ada gadget elektroterapi yang diimport daripada Musytari - korang tengok fatfak kat bawah ni. Oh ya, bak sini 20K pakcik dey... or thereabouts.


Yang mana, setiap sekor bahalol kat bawah ni (especially CEO yang posing macam badut kat tengah tu), sememangnya takde kelulusan perubatan from wherever, whatsoever! Hebak mung! Mung memang hebak! Hebak gilo mung...


Sapa lagi bangang der? Orang Indon yang dungupiang, merempat dan miskin yang dah takde jalan lain untuk mendapatkan rawatan perubatan sebab negara Indon tu memang terlalu fak-ap - di mana mereka ini cuba mengubat diri sendiri dengan kaedah perubatan yang bersandarkan "false-hope" dan "placebo-effect" - atau ada lebih bangang dan bingai, seperti golongan orang meleis kat Malaya yang ada 3 kategori:

1. Adanya geng meleis (mala'un-malaun dalam gambar kat atas tu, contohnya) yang tak kesah buat scam untuk buat duit macam cilanat, kasi isi perut sampai boncit - yang takde etika kemanusiaan langsung, yang sanggup kasi "false-hope" dan "placebo-effect" - dengan rawatan takde makna whatsoever dari segi perubatan, pada pakcik-makcik yang tengah sakit kronik - sekaligus memastikan pakcik-makcik (yang hampir 100% orang Melayu, btw) tu semua mati awal (ya, ya, ya... takdir, qada' dan qadar - who do you think I am anyway?), sebab berubat dengan kaedah SCAM, dan tidak mendapatkan rawatan yang wajar ke atas sakit jantung, kencing manis, darah tinggi, dan lain-lain. Tak kesah la orang Melayu tua-bangka tu semua mati awal, janji Kamaruzaman Che Hussain kaya-raya - who the hell cares man? You all get me?

2. Atau golongan kedua - adanya pakcik-makcik yang tak berpelajaran (emak-bapak-pakcik-makcik korang le tu)  yang terlalu senang kena kelentong, yang boleh percaya buta-buta dengan kaedah rawatan alternatif SCAM sebegini, dengan rela-hati pergi buat terapi elektrostatik kejadah di AlphaOne dan di AlJabbar... dan berbelanja ribuan ringgit untuk terapi ini, ataupun membeli sendiri alat DrAirMani/DrJism untuk digunakan di rumah sendiri, dengan membeli alat scam tu dengan harga 15K, daripada syarikat scammer Aljabbar (sedangkan bahalol kat atas tu beli mesin tu kat China dalam harga RM3K... hahaha! scammer gilabab takleh challenge). You all getting all these or not? 

3. Dan tak lupa pada golongan ketiga, iaitu Kementerian Kesihatan Malaysia dan KPDNKK dan pihak kerajaan keseluruhan yang tengah mengangkang kat Putrajaya.
  
Pathetic, ain't it? Itulah Malaya namanya beb..
   
SEKARANG, SAPA LAGI BANGANG?
ORANG INDON TARAK SCAM SAPA-SAPA.
ORANG INDON TU TAK KELUAR DUIT WHATSOEVER.
SAPA LAGIK BANGANG BANG? 
ORANG INDON KE.... ATAU ORANG MELEIS?
 


150 comments:

paer_roslan said...

akhirnya aku pertama.. huhuh

Hasril.Husni said...

aduh..org kedua

Leo said...

wadefak la dr air mani fakap duit orang kasi buncit kaw kaw perut sendiri.. and they're based in kajang huh? mahligai baiduri fuki is just in the bangi neighbourhood.. i saw a 'nik' in al-jabbarfak management, just like in baiduri as well. these two kelantanese is making tons of money scamming meleis.. and wadefak is the gov doing? shit

Cinta Pakai Buang said...

dah... dah... pegi sahur!

Malik Ramli said...

selamat menyambut ramadhan. teringat pada salah satu episod orginal hawaii 5-0, pasal terapi elektrik.

Latifah said...

errr... tak tahu nak cakap apa dah.
kalau hati dah tak mahu terima kebenaran. nak buat macam mana kan...

~yeay!!! top ten. lama betul tak singgah sini :)

Mama Zharfan said...

1st para of this entry is so true about MLM-ers..memang diaorg takkan paham or buat2 bodo kan psl scam MLM ni..

Muhammad Affandi Adnan said...

no 8. manyak ong lor!

Metafora said...

aku no 9...ok la...top 10~~

Adinda said...

Lepas ni sohih aljubur print out the star tu buat testismoni. Guna gambar jer kasi tunjuk kat pakcik makcik kat kampung.

Tengok ni pokcik. Orang Indon sana sanggup gadai nyawa demi secebis shock.

Pokcik tak payah buat kerja gila tu. Kami ada. Segala mak nenek electric shock kami ada. Sana baring atas rel keras dan panas, pokcik baring atas kerusi empuk. Apa susah? Duit pencen pokcik kan banyak!!

Dang!! Dah macam MLMers dah ai nih. Memang keparat sungguh Aididleaks.

Selamat bersahur aidid mu'addib

Muhammad Affandi Adnan said...

siap baring2 atas railway mcm lepak tepi pantai yg tak thn tu.

ada lg satu mesin bro Aidid; Dr Health 9000 yg mana duta produknya adalah Dato' Hj Aziz Satar. mgkin patut dimasukkan sekali dlm entry kali ni.

hyelbaine said...

There's an even better way. Just go into one of the many TNB 'pencawangs' and give yourself a right old good shock of a treatment. Sine you'll be dead, u don't have to worry about trespassing charges.

myjamnapari said...

bole try lps ni..depan umah aku ada stesen komuter..bole lepak2 sambil ilang kang lenguh2 badan pastu esok nanti tgk pic aku dlm the star plak...hehehehe glamer aku glamer...embekkkkkkkkkkkkkk

mny said...

wahh.. top 20. post dulu, baru baca..

Beli Baju Baru, Bantu Mereka Yang PErlu

ScaniaZ said...

Pedasnye bro...huhuhu..macam makan cabai jew hihihhi...
Hot Post...Malek Noor : Tak Pernah Puasa Sehingga Umur 46 Tahun

Akim said...

cettt. hahaha

Nizam said...

model yg pegang machine tu cun jugak.tapi sayang nye dia tooottt!(tak baik kutuk bulan posa ni)

Nur Amira said...

Dr Jism....pandai dia bagi nama. Only in Malaysia, a real land of opportunity, where they sell "hope" for a living. And they are very successful at it.

mny said...

Ouch, Point ke 3 yg meghala ke Putrajaya or Putarjaya, that's hurt a lot of people..

Will always have reason when you ask, but hey, truth is always hurt, either you like it or not..

btw, pembaca aidid leaks nie, awalnya bangun bersahor.. aidid x per la, nak g siap2 motong getah, pasal tue post kuar awal pagi.. :)


Beli Baju baru Sambil bantu Mereka Yg Perlu

ummuamisya said...

Slmt Berpuasa Tuan Tanah..

Mmg kesian bila difikirkn betapa mudahnya org melayu trtipu, trutama orgtua yg sgt mngharapkn kesihatan yg baik, ank2 jdi serba slh bila diminta belikn ubat2an dn mesin yg camni, kang dikatakn tk syg mak ayah...sigh
Paling sedih bila ada org tamak yg ingin kaya dgn penipuan sebegini...

Aspire said...

ala... orang bangun awal tolong bini... hehheee...

Sicher said...

Apa kata kalau kita campak je Dr Jizz tu kat landasan keretapi. Mesti dia jadi Blanka (Street Fighter). Rambut pun dah tercacak tu.

Dia tak tau ke, setiap saat dia mendedahkan client dia kepada risiko electrocution? Bahaya weh, salurkan arus elektrik secara terus ke dalam badan. Our muscles and nerves work with electrical current, that Dr JIZZ therapy is just going to cause it to fuck up and short circuit.

BZZZZZZZ BZZZZZZ BZZZZZZZZTTTTT

http://aniesandyou.blogspot.com said...

hrp2 nyer d bln pose yg penuh berkat ini, manusia2 d ats ni akn mendapat hidayah dan kembali ke pangkal jalan... aminnnn

T J said...

correction....xbaek tau cakap al-jabbar penipu....Al-Jabbar xtipu...siyes wa cakap...yang petipu tu name dia KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN n de GENG!!!...dorg ne yang kaki putar alam....

ALJABBAR satu nama yang sangat hebat...dalam erti yang sebenar....

wa cadangkan jangan disebut/kutuk Aljabbar tapi kutuk, tu berok yang name dia baru jer wa postkan kat atas nun....

ari2 kuar paper...cari publicity murahan...nak glamer mcm abg dia Rafie Hussein (dah arwah..xpulak dia suh abg dia guna mesin tu)!!!...tunggu org filem offer dia belakun eleek...hmmm...layan syok sendiri ler tayang muka dalam paper....

wa pernah sembang ngn ex-staff dia, budak ne ckap bos dia ne kununnye bila tengok muka org tu bole kasi tau apa penyakit n masalah org tu n dia bole kasi rawatang tenaga bating (kate org gannu)...wa rase ne sitcom senario yang berlaku...

"Assalamualaikom"...sapa sorg pakcik (PC Bahar)??...

"walaikumsalam"...jawap KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN...
"Ye pakcik,..boleh saya bantu"?..tanya si KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN pulak.

"oh..takpe pakcik...saya dah tau pakcik ada masalah aper"...sambung si KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN lagi...

"gine pakcik...dari air muka pakcik ne saya tau pakcik menderita sakit kencing manis dan jantungkan"...kata KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN sambil membelek2 muka kedut pakcik tu...

"ye, nak...tau jer pulak anak ne pakcik sakit apa ye"...jawab pakcik tu dengan muka yang berkerut kehairanan.

"Hehehe...saya memeng tere dalam bab ne pakcik"...KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN nyambung...

"Saya bole bantu pakcik, tapi pakcik kena lah bantu diri pakcik jugak ye...mcmne pakcik"...kata KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN lagi sambil menarik tangan pakcik tu n dudukkan org tua tu kat atas kerusi yang dialaskan dengan pelapik 'elektrostati'.

"Haa..pakcik tau tak dah ramai org yang ader penyakit mcm pakcik ne dirawat dengan kaedah terapi elektrostatik, meh saya tunjukkan mcmna mesin Dr.Jism ne berfungsi"...sambung KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN lagi sambil mengsettingkan alat Dr.Jism tu.

"Err..pakcik ader rase getaran tak pada kaki pakcik??, kalau tak cuba pakcik letak tangan pakcik atas kertas ne"...KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN mengarahkan pakcik tu...

"Eh, betol laa...pakcik ada rase getaran"...kata si pakcik...

"Haa...getaran ne dihasilkan oleh mesin ne pakcik...ada 60 getaran per saat...ini dapat menbantu memperbaiki system perjalanan darah...mencair dan menulinkan darah dalam salur darah pakcik...bila darah pekat kita dah cair pakcik...tak tersumbat lagi, jantung pakcik tak perlu bekerja kuat untuk ngepam darah...jadi jantung pakcik akan kembali normal"...terang si KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN kepada prospek beliau.

"lagi pakcik, mesin ne pun ader proses membantu membakar lemak,..skrg kita cuba yang bakar lemak pulak ye"... sambung KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN lagi.

"Nanti saya gosok tangan pakcik, pakcik hidu ok"....arah KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN.

"Ha ah la..bau hanggit"...si pakcik nggangok2 sambil menghidu tangan dia...

"Berapa hage mesin ne nak"??...tanya si pakcik.

"Murah jer pakcik, hage pasaran...RM15K, tapi kerana saya ne suka membantu org, saya bagi pakcik RM13K...tapi kena bayar cash"!...offer KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN sambil tersengih...

Jeng..Jeng..Jeng...

"HAA!!!RM15K???...pakcik tadi tiba2 terjatuh, sesak nafas n ninggal kat ctu gak!!!...

Kesimpulannye, pasal dek ngaggungkan wang ringgit...mangkok (ayon a k a tingkat) ne lupa nak fikirkan status pakcik tadi...

pengajaran????

~ LU PIKIR LA SENDIRI ~

Jefri said...

huu..ngarut ngarut tol [ejadah elektrik nih...eh, skang syarikat AlJabbar tu ada buat diskaun..... precaution tuh nak stabilize perniagaan dan moneyyyyyyyy

Adinda said...

Thanks dear
Aljabbar or the restorer, the repairer, one of Allah's name.

But in this case, its the destroyer. So ai fak kamaruzaman for his wrongdoings.

Btw, nais story. rozmey is looking for a script writer. Intrested?

Oh Oeya said...

ingatkan..
"gini pakcik...dari air muka pakcik ni saya tau jantan betina nye.."
ahakss!! :D

Oh Oeya said...

Utk tittle "Putar Alam The Movie"?!!
erkkk!!

azwan said...

Bila aku tgk kat buletin utama, terus guling2 gelak. Pastu ade gak Dr Indon bagi komen, kate memang takde pekdah dorang buat sumer tu. Boleh kena heart attack lagi, silap2 ventricular tachycardia/fibrillation. Ade troll sanggup defend? tempah maut la dey..

raptorarena said...

pasti follower cikgu syida pun sibuk cakap aidid kaki carut + menjatuhkan 'bisnes' orang melayu dengan keluarnya post ini..

who cares..

mereka sepatutnya jatuh sebelum naik sebelum ramai orang melayu jatuh lebih teruk..

orang said...

being stupid is not a crime.. that applies to the indons.. but the meleis, they're not only stupid, they commit crimes..

Beruk said...

HAHAHAA... bro Aidid, lu lupa taruk satu barang...

dalam metro, SIRIM announce siap itu balang nggak ada cop sirim. HAHAHAHA.

wa tulut muatkan satu video maaa... baek punya!

Rose said...

Mesin cam nie, bofren Lola pun jual. dR Prestige. Hebat gak claims dia, sehebat rambutnya.

Bomoh Hujan said...

aku suke stail indon tu...
-lebih semulajadi hihih
-tiada unsur scam...
-tiada pembelian...
-cuma baring sambil bawak lappy dan -berpesbuk...hihihi
-sambil2 tu cuci mata....awek ramey...
-tidak kira masa...bile2 jer boleh..sambil kencing berdiri pun boleh...
-kalau terlelap pun rasanya... xmenyesal kot.. hihihihi

btw...lagi teruk kalau...
-kene scam dengan produk entah ape2
-lepas tu nak report bagai...
-menyesal xsudah..
-sumpah seranah..
-bukan suh sihat...kebetulan jer lebih..
-RM melayang~~~~ yeaaa


kesimpulannya...sebongok2 Indon tu... bongok lagi.. meleis...percayakan.... hihihiiih
Malaysia nih.... banyak kemudahan perubatan..sampai ceruk desa..-klinik desa- xmcm indon tu kot..serba serbi kekurangan... maybe..jgn lah membongokkan diri sendri yek....duit tok beli produk cikai tu.. bek guna beli baju raya anak bini awek gundik.. sekian..

Abu Huzaifah said...

bro aidid...terbaik!!! Inilah yang aku nanti2kan

cik kompas said...

http://www.fuuubook.com/2011/06/masalah.html

cek chun said...

semua pakat guna nama hebak yer.
nak tunjuk barang hebak,
nama pun kena hebak.
hebak...hebak...

pcbahar said...

Amender kata?
Teman ingatkan Aidid udah pencen..

Teman kalu pakai mesin tu tak tahu le apa nak kata.. Gamaknya kawen sorang lagi la teman yek...

I wong (依之汉) said...

Terasa cam main pokemon lak.

KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN (KCE)
Patient (diseases infected)

Judge: Let the battle begin!

KCE: Are you ready? I choose you, pikachu!

Patient: Then I choose..' lickitung go go go!

KCE: I bet you will electrified by my pikachu thunderbolt tech!

Patient: I bet you will astonished by my Lickitung licking ass tech!

and they both fight till the end. The winner? One who can cure diseases with electric of course!

p/s: tak sabar troll dari geng2 electro therapy. Al-Jabbar maybe?

Rozy said...

kat Felda Bukit Besar (Kulai), makcik-pakcik felda ni berbaris2 panjang kat balairaya menunggu giliran kena electrocuted secara percuma (10units menatang ni ditaja oleh sorang politician - percuma beb sbb nak meraih undi dacing). makcik-pakcik felda siap bawak balik air magic... alah, plain water with electrocuted element le kononnya... paling kesian sebab mereka percaya akan khasiatnya... padahal... aku rasa mereka ni cuma relief dari segi emosi/believe saja. penyakit2 tu masih bermaharajalela dalam badan diaorang... suma prospek2 tu tua-tua... umur dah 70-80tahun...tau2... sampai ajal, mati gak...

opicity said...

bro aidid

MLM cmni mmg jelas keparat lg bahlol

ape kate bro fokus kat MLM yg berasaskan investment forex la, gold la

yg cmni la yg sangat3 meragukan org melayu n ramai gile dah join

contoh bro, Speedline

siap ade Young Dynamic Club nk menipu org2 muda Melayu

tgk ni, https://www.facebook.com/groups/189375727759349/

yg ni lak link kepale bapak dia
http://www.speedlineforall.com/

serius bro, MLM cmni lg bahaye sbb baru nk naik n dia berasaskan investment forex n gold

Papa Chang said...

takde sape plak nak tazkirah brade AM dok berkata kesat di bulan ramadhan kekeke...

yerpp... mende nie secara saikologinye akan bagi effect.. bile believe system dh terarah kepada percaya hebatnye eletrik ini..

Tulang said...

Perghhh.....kalau sekali kena lenyek ni disaster ni.....tak muat peti sejuk hamba....

Jangan lepas ni ramai2 orang Malaysia buat kerja ni sudah.....ye lar, nak beli Dr Jism AM tak bagi....MLM...hahahahah...

WE LOOK, WE ANALYZE, WE CONCLUDE, WE REPORT

FaRahJuana said...

Greattttt....finally kuar gak pasai Dr JISM nehh slama ni gwe slalu lalu dpn econsave sek 7 bangi mesti ternmpk papan iklan sebesor alam muka di mamat Kamaruzaman...gwe hanya pkiq another dR Rozmey? skali tgk ja papan iklan tuh dah tau dah depa kaki ngarut ahahaha lame la ada org2 melayu mcm neh...

razak said...

nak sgt getar2?? bagi aje poker vibrators guna utk konkrit 2..baru terasa getaran nya.. hahaha...

fairuzdanu said...
This comment has been removed by the author.
fairuzdanu said...

salam

Dr Jism. ha ha. first time saya tengok iklan pasal benda ini saya tergelak gelak. WTF?!! Serious ah? sapa yang kasi nama ni? haiye. maybe they are really just taking the piss. Malays are so easy to fool,boh nama camni pun claim magic2 mesti beli punya. hu hu

but I suppose bila bercakap pasal this Al Jabbar group, tak sah kalau tak bercakap pasal satu lagi produk diaorang yang sangat diagung agungkan, siap kuar tv segala.Tonik hati al jabbar.

bangun2 tidur pagi ni terdengar la dalam 'nasi lemak kopi o'.

kurus posa sebab mencarut2 dalam hati.

this guy(apparently one of ceo of this aljabbar group) sedang dengan semanagatnya menceritakan pasal this tonic hati.

Included in this penerangan are medical terms that make it sound genuine eg viral load, pcr, ast, alt and ggt. All the while it is very clear that this guy also dunno WTH he's talking about. memang panas la aku pagi ni.

A brief look at their website will lead you to their minisite for this tonic hati. ho ho
baca la, segala claim magic tonic ni. Siap ada diagram to explain mechanism of action lagi.

Everything( i mean everything that can goes wrong with the liver) can be cured, from Hepatitis A(self limiting disease la abang)B and C(!). Liver cirrhosis pun boleh sembuh. Ada ke, if this doesnt fall under the category of perbomohan or magic drug tak tau la.

And ini semua takde cover2 or imply imply. Ayat dia direct je cakap boleh sembuh. Tapi tak de plak saya nampak sijil ubat ke ape ke kat website tu, jauh la lagi kalau nak cari research paper nak support all the claims. semua pakai testi(s)monial je.

I mean come on la, if it really works for liver cirrhosis, jual la kat america or UK nun. Besar market tu, tak yah sibuk sibuk nak liver transplant ke ape. I mean the cost for liver tonic is what , like Rm 2k for something like ten bottles or something, roughly around 700USD je. murah tu. hu hu.
Geram betul la saya.

Only in malaysia la kot blatant scam macam ni boleh keluar prime time tv.

Anyway, rant of the day. tak de point pun tapi melepas geram.

Muhamad Zaki Mustafa said...

Lama tak follow. Keep on rocking bro aidid. Unsung hero. :)

T J said...

Salam...

Wa pernah sembang dengan sorg Hj...dia ne ketua staff 1 hospital di satu daerah di Negri Pahang....

Dia cakap ada kawan dia makan Tonik Hati KAMARULZAMAN CHE HUSSEIN ne....

kata dia lagi kawan dia tu hepatitis C...makan habis sekotak...ninggal...

but ader kawan dia yang ada hepatitis A or B dah cure makan mende alah tu....

Wa angguk2 n geleng2 jer laa....

"ANGGUK2.....GELENG2....SIAPA TERSENGUK.....KENA TEMPELENG"....

SAKIT HATI?

BUSUK HATI?

HATI...HATI? tapi yang wa tak ble layan...tu...c MATA HATI...hahahaha....

pcbahar said...

Dedahkan segala-galanya..
Geram bila tengok bangsa tipu bangsa ni.. Tak malu ke hidup dengan menipu?

lagi sekali nak tanya.. Yang menipu salah ke yang kena tipu salah?

Pokcik kompius lagi...

p/s Moh jumaat oiiii...

T J said...

Dr.Rozmey dah dapat ler script writer die....anyway, try dis....(but b remind dat kalau nak layan produk mangkok ne kena amek kurang2 3 kotak)

"Dik, kalau adek makan jamu aku ne...yang mane ramuanyer dirumus khas untuk adek2 yang otak senget mcm adek ne, aku gerentee lepas 3 kotak adik makan, otak adik yang senget tu akan dok tegak"...temberang Dr.Rozmey kepada sorg budak terencat akal a k a pekak sket!.

"APA??...jemu sebab otak kau penyet??. kata si terencat akal...

"bukan cam tu dek....jawab Dr.Rozmey. 'adoi..tak paham ler budak ne'...bisik hati Dr.Rozmey

"hiss...sapa nak bodek dia tah!!...bertak budak terencat akal.

"Aku suruh adik makan JAMU aku ne!!"...kata Dr.Rozmey dgn nada yang agak tinggi

"bukan jemu ke penyet ker"... sambung Dr.Rozmey lagi sambil menunjuk2 kotak Dr.IQ keluaran kilang dia di Lot manatahguapuntaktau, Jln kalaukorgtau off Jln bagilatau,
poskod takdenombo,

"elehh...kalau takat jamu IQ senget ko tu...tak payah laa nak promote2...wang mase jer...aku dah selesa laa dok kat cne"...perli si terencat akal. Tangan dia menunding keliling bilik tempat dia tinggal...

"Hiss, ingatkan hospital bahgia...rupanye tempat sakit jiwa"!!...runggut Dr.Rozmey. "ke...aku yang bengong, tak baca sign board"!! sambong Dr.Rozmey lagi sambil membetulkan rambut dia yang hampir terjatuh di tampar oleh si terencat akal a k a pekak sket.

Kesimpulannyer...kalau kita nak jual barang/produk pastikan dulu produk kita tu ada kaitan dengan prospek.

Tak nanti org hilang respek...lu jadik mat rempek...

Adinda said...

Tj dear,
Please stop.

T J said...

Aramak aiii....stoberi dah liceng ler....lu pose ke tak ne dinda???

Adinda said...

Bulan ni tokleh makan dikhalayak. Kang kena naik van mayat.

Baca skrip lu, rambut wa pun boleh luruh tau!!

T J said...

Heh...

Amirul hafiz said...

aidid........
cube post pasal says.my plak........
what your opinion.......

mae1000 said...

Salahsatu taktik pemasaran ialah penjenamaan.

pcbahar said...

Ni lagi satu pokcik heran awat doktor mickey yang tunjuk-tunjuk kepala hotak tu tak hinsap-hinsap lagi.. Sekarang jadi pakar motivasi nombor satu pula menyemak kat iklan radio.. Lemas la pokcik dengor suara dia.. Siapa bagi title nombor satu dia tu?

Metafora said...

korang nk tau tak tips2 nk kenal geng2 MLM/produk scam/ape2 yg seumpama dgnnya?

1. kawan lama yg xpernah tegur selama ni, tetiba je sms tanya kaba berita..tanya perkembangan terkini korang..bau sesuatu yg ikan, kan? (smell something fishy rite?

2. dorang akan putus kawan,bermasam muka bila ajakan dorang utk ke ceramah ntahpekejadah tu korang reject mentah2..clashh!!!

3. yg ni sume orng tau...dorang akan gitau yg produk dorang adalah sepaling canggih,penemuan terbaru leh sembuh penyakit MAK AYAH korang..miracle invention!! (SHIT!)

4. dorang gak akan gitau korang yg koranglah melayu sepaling bodoh sebab tak joinT jd downline dorang SEKARANG (time dorang tgh sembur2 air kat korang la maksudnya)u r stupid meleis..come la join us now..bcome stupid like us! dun wan money ma? sedap ma makan duit haram nih!

5. tunjuk keta mewah,kasut mewah, jam mewah, baju mewah, suar mewah, gadis mewah, kubur mewah,kain kapan mewah, liang lahat mewah..i life for eva..never die lo..

6. dorang gitau yg orng keje makan gaji ni lambat kaya,hidup susah,penuh hutang, keje sepenuh hari/xde life..bla bla bla...keje makan gaji bodoh..something like that la...u wanna be slave like ur father ma? dun la..join us..bcome god of devil..come,come..lai lai...

7. FREE-DOOM!! eh silap..FREEDOM..ayat biasa dorang "FREEDOM DARI MASALAH KEWANGAN"..this words so damfak rite? u know who...meleis..this type of person see money,money,money..

8. "korang nk bawak mak bapak korang pi mekah tak tahun ni?"<--ni ayat kalu dorng jumpa budak2 sek agama tahfiz..tak pun budak2 innocent baru pas abis blaja kat unibersiti

9. "aidid is sucks..all he say is nonsense la..u jgn dgr cakap aidid tu ma..meh join kitorang..sedap oo..ko caya cakap aidid mana dapat income..ada dia bg ko duit? ada? ada?"

azwan said...

No trolls? Selamat berpuasa semua..

Metafora said...

azwan

xde la bro azwan...mybe bulan posa,dorang tak brani nk pusing2 statement..hahahaha..i means, they scared to cheat people..ramadhan ma..

azwan said...

Bulan pose ni MLMers amik peluang utk rapatkan hubungan antara "business partner". leh buka pose same2. Lapar same2. Susah senang same2.Duit aku, duit aku...duit ko, duit ku jua...

Bace entry neh, aku baru teringat salah satu treatment utk Psychiatry problem is electroconvulsive therapy. Further info leh tengok kat http://en.wikipedia.org/wiki/Electroconvulsive_therapy. Sesuai utk major depression, dan untuk manic patient macam CEO Jabbar ni pun boleh. Kasik dia tekejut sampai pengsan. Sedar2, buat scam lain plak. So, electric treatment ni sesuai utk org gilos jek, termasuk MLMers. keh keh keh...

Adinda said...

Kang dorang gi jual kat hospital tg rambutan plak.
Sambutan pasti hebak.

pcbahar said...

Komer tahu bila MLMers ni nak ligat balik? Tunggu musim dekat-dekat nak haji esok..

Bawa ayor ni pakcik, elok untuk lutut senang buat tawaf.. (bangang punya jurujual, ada ke samakan ayor dia dengan air zamzam..)

Susu kambing ni bagus, boleh menyejukkan badan semasa di Mekah.. (Ye la, kambing mana ada mandi, ye dak...)

Gelang taknak bawak?

Lagi... Ni wayar karan ni...

T J said...

Jgn ader jurujual yang suh bwk rel dah ler....tercungap kapaitebang nanti...: )

Adinda said...

Nak gelak ke idak dengan lawak lu nih..

first said...

my late grandfather...suffered heart cirrhosis for the last few years before he passed away... i don't mean that he died because of their heart tonic product, instead Allah loves him and knows better for him...

but what comes to my mind know, i don't know how much money had my uncles DONATE into their pockets because of their so-called can-cure tonic....and still those bottles are still at my grandma's house.. indeed, i can remember that inside their package, they will promote for another pack...one after another...for promising false hope.....

p/s: btw, mang betul ler...Kamarulazaman tu ada gaya romzey...

T J said...

jangan digelakkan....sengeh jer...huhu

cek chun said...

tj, aku tulung sengeh seploh minit k.

first,
aku macam boleh selami hang punya prob tu. the same thing happened to my uncle. sebab kencing manis dan jantung, semua benda yang orang jual dia beli. kalau anak tak beli, cakap tak sayang dia pulak. bila aku nasihat tanak dengaq. ya lah.. aku ni bukan doktot. aku harap info kat doc aidid ni jer.

yang teruknya ada doktor swasta pi habaq kat dia yang tu semua suppliment. boleh la kalau nak try.

tak habih jus manggis, dia hentam herbalife pulak. dekat 3 botol baru dia behenti. sebab doktor kat GH advised him to stop. tu pun sebab anak dia sengaja tanya depan doktor pasai benda tu. sekarang guna ubat doktot saja.

kalau sapa-sapa punya problem yang sama, hampa try la guna cara ni. tanya kat doktor depan mak ayah. orang tua ni payah sikit. kena lak time sakit, sensitif manjang. niat kita baik, harap-harap Allah permudahkan.

Missqistina said...

dah lama ina confuse pase produk ni..memang dah agak produk ni scam..
Mekacih aidid kerana memberi pengesahan dan pendedahan disini..aiyoo berapa juta duit pokcik2 mokcik dah kene tipu macam produk permata hijrah tu..

~fadz~ said...

Assalam.... soryy off topic sket. just nak tanya betul ke produk2 kecantikan yg digembar-gemburkan ada formulasi Nano Emas 24K betul-betul ada gold?? bila belek kat kandungan ada Acetyl Heptapeptide-Gold, is this truly gold? bila saya google, tgk result semua web utk produk kecantikan. is this just hype or betul2 ada gold dalam produk depa...i wonder why so cheap ??

Mohd Aizat Bin Mohd Saleh said...

Salam, Bro.

Saya minat dan seronok dengan pendedahan saudara. Teruskan usaha-usaha yg macam ni. Saya suka orang-orang diluar sana mendapat maklumat alternatif supaya dapat berfikir dan membuat keputusan.

Tapi bahasa saudara adjust sikit, kadang-kadang kurang fahamla..

Terima kasih dan selamat maju jaya.

Mohd Aizat.

Azrul said...

Salam bro..

Sory nk jadik troll bahase..

harap bro dpt gune bahase yg sopan sbg mhormati bln ramadhan nie. hehe..
Xrugi pn bro..

azwan said...

Fadz,

Tu memang betol2 gold. Gold macam makcik India Jalan TAR yg pakai sampai ke siku tu. Sama macam yg dalam jongkong jugak. Tapi bezanya size gold (aurum) tu dalam nano particle, sangatla keciknye aii. Jadi bila size kecik, price pun jadi kecik, jadi cheap. Berapa banyak nano particle gold pun diguna dalam setiap bekas produk kecantikan tu?...tersangatla sikit maa. jadi soo cheap maa.

Gold ni bukan setakat perhiasan. Sape chemist sini tau la. Gold diguna jugak dalam bidang perubatan, sebagai drug carrier. tak silap aku one of cancer drug guna gold. Sebab size nye amat kecik, toxicity tak jadi isu besar. Sebab nano size, jadi gold ni bagus untuk bantu absorption sesetengah benda. Gold yg disebatikan dgn kolagen, kira kolagen+gold lebih mudah diserap, sebab bantuan gold yg size bapak kecik nano tuu. Jadi bukan gold yg bantu tegang kulit, tapi still kolagen jugak. Dorang tgk kadar absorption kolagen lebih tinggi pada kulit bila disebatikan dengan gold. Tapi of course, yg paling masyuk, suntik kolagen kat muka ko terus sebab terus direct masuk bawah kulit. hehehe...

Dah namanya gold, kenala manfaatkan betol2 nama "gold" tu untuk branding. Ada beza letak "Acetyl Heptapeptide-Gold" dengan "Acetyl Heptapeptide-Aurum". So bila popuan baca, mulut terlopong, mata terjojol. Branding pun jadi hebakkk. Aku rase Safi Rania Gold pun guna benda ni.

Adinda said...

Amboi abe wan..
Dinda nengok gold tu semua takde la terjojol terlopong..

Cuma yang tak sekolah je banyak impress tengok perkataan gold tu. Tapi baik pakai Safi dari produk MLM. Takdola mark up tinggi bebenor. Setakat ambik rozita terjojol che wan jadik model murah maaa..

azwan said...

HAHAAHhahaHAHA...
Ni mesti adinda punya gold dah sampai ke ketiak. tu yg tak heran dah. Sape kalau tgk rozita che wan mau terjojol mata jejaka oi..haishhhh..bulan posee.

Suria said...

Saya cuma nk share cite dia alpha one..sy bukan regular customer pegi sekali sekala tu pun sambil tunggu anak tuition sblh premis alpha one ni
- one of my freind buat treatment 6 days nonstop as suggested by them, hari ke 7 pagi2 br bgn dksuruh tadah first urine then biarkan dulu dlm setengah jam..boh dlm botol mineral la nk tgk apa jadi..according to my friemd memang betul ada layers of oil...n habuk2 hitam
- di tempt tu dibuat carta dan ditampal nama2 pesakit yg kronik..saya tgk bacaan mrk semua semakin baik xde yg makin teruk..
- sy pernah syare cite ni sblm ni..setiap kali sesi pekerja tu akan interview setiap sorang..yg ada masalah lah..blh kata mostly dtg hari2 sbb masalah kesihatan yg kronik..org mcm sy x masuk carta..alhamdulillah..sbb xde penyakit serius semua tu
-saya bukan nk promote as i dont knw how good this machine is..cuma share stories pesakit yg dtg duduk atas kerusi ambik treatment tu
- oen taxi driver just letak air je satu tong besar ats meja tu utk bg ayah dia yg bed ridden akibat stroke..sy kerap nampak dia..so sy tanya pekrja tu dia nak buat apa dgn air tu? Staff tu ckp utk ayah dia di syah alam kut..dari x boleh angkat tgn dh blh angkat..dulu terbaring aja siap maid indon jaga..now dh blh angkat kepala..n tgn..
- satu makcik tu dh baik darah tinggi n kencing manis..infact katanya br blk clinic jumpa regukar dr nya, dr tu terkejut tgk readin dh turun..dr tanya ada mkn apa2?
- one man aft 3 weeks ambik treatment, he said dulu 3x seminggu pegi cuci darah now dah sekali je..

Ada byk lg kes setiap kali ke sana semua ada improvement..tp sy dh jarang pegi sbb susah nk dpt parking sbb org semakin ramai yg pegi ...sbb its free..

So kan i really dont knw ...when people are getting treatment for free n there r good result too..should u really..condemning these people...

Al jabbar i hv no comment xde experience. But alpha one i witness it..so many people did recover..infact this machine is also being used in hospital..dia ada mentioned la ehich hospital yg guna..sy x ingat dh lama x pergi..

Aidid Mu'addib said...

yes I should really condemn those bangsat... and I should also condemn meleis like you too... for being lurus bendol and tak sekolah properly.... dang!

Kok tak pahom cito ko apo nyo kak?
Patuit la cinapek Alphaone mengikik ketawa kigho duik.

Suria said...

Di bulan yg mulia ni buat sekian kalinya sy nk berpesan..sebenarnya u blh dpt byk pahala dgn menyampaikan ilmu yg baik2 secara baik..like most teachers did..sebab itu mostly org2 yg bergelar guru ni biasanya dirahmati dan diberkati..proff muhaya often qoute in her talks ..saya sgt suka merawat guru or bekas guru..sgt mudah merawat mrk ni..mungkin rahmat allah utk org2 yg menyampaikan ilmu..

So i m going to qoute a few dalils..so that anda tidak menjadi org yg rugi dan terus...terusan menjadi rugi..
Firman Allah bermaksud: “Allah tidak suka kepada perkataan buruk yang dikatakan terang-terang.”
Sabda Rasulullah saw bermaksud: “Sesungguhnya seseorang itu akan bercakap-cakap dengan kata-kata yang diredai Allah, dan dia tidak menyangka bahawa kata-katanya itu akan menyampaikannya ke suatu tingkat tertentu, maka dicatatkan oleh Allah kata-kata itu mendapat keredaan-Nya hingga ke hari kiamat.

“Dan seorang lain akan bercakap-cakap dengan kata-kata yang dimurkai Allah, dan dia tidak menyangka bahawa kata-kata itu akan menyampaikannya ke satu tingkat tertentu, maka dicatatkan oleh Allah dengan kata-kata itu kemurkaan-Nya ke atas orang itu hingga ke hari kiamat.” – (Hadis riwayat Ibnu Majah dan Tarmizi).

Dalam masyarakat Melayu yang tinggi pegangan agama, mempunyai cara yang halus untuk memperkatakan perkara buruk. Nenek moyang kita mengajar menggunakan bahasa kias dan sindiran untuk menegur keburukan orang lain. Ini jelas pekerti orang Melayu sangat luhur seperti ditetapkan ajaran agama. Rasulullah saw menyatakan antara tanda keimanan kepada Allah ialah menjaga tutur kata.

Sabda Rasulullah saw bermaksud: “Sesiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah dia berkata yang baik atau dia diam.” – (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).

Kita patut jadi role model pada anak2 muda..whats wrong of saying nice words? Remember..allah said, setiap perkatan yg kita ucapkan ini ada penilaiannya di sisi Allah..ada marks..so start collecting them..

Btw u should try one of alpha one outlets if u really want to condemn them..see it fr yrself first.. I v seen result amkng those people...outlet tu terpaksa ditutup now..pindah tmpt lain sbb kedai2 lain complaint org parking kereta merata.blocking their customers x dpt dtg..kalau x berkesan kenapa makin ramai yg dtg..after all its FOC..u nk condemn org bg rawatan percuma! U sendiri ada buat free treatment?

Sy bukan agent alpha one cuma share stories yg sy dgr dr mulut customers yg dtg amb treatment..

I am only a humble teacher..

I leave u in god's care

Adinda said...

Free sampai bila-bila yer cikgu suria?
Tak payah beli mesin ke air tu semua ek?
Baiknya tokei.

azwan said...

Minah Suria ni asikla dengan pendirian atas pagar dia. Dari dulu lagi. Ko nak berlakon innocent? Kalau ko nak support ape2, just say it. Dari dulu lagi ko ni kias2. takut pekena macam troll lain ker?

Anyway...sumer org dah besar kat sini. Dengan meletakkan Hadis, Ayat-Ayat Al-Quran sebagai introduction ko, tak bermakna ko sentiasa di pihak yg betol. Tu satu take home message yg ko kena ingat, kalau ko nak la. Secondly, kalau Aidid dan lain2 dah cakap fakta, terima je la dol. Kalau 1+1 = 2, ape nak sanggah lagi? takde guna beb. fakta tetap fakta. Yg ko emo dgn bahasa2 carut, ape ko susah sgt? Just go away...nobody cares about you.

Pasal hujah ko tu...tu sumer testimonial...so sumer tak carry any weight kalau ko bercerita pun. Kalau dari mulut ko cakap 1,000,000 org cakap product tu bagus, sape kesah beb? tu bukan fakta pun.

Meh aku bercakap something pasal nak treat patient neh. One most important take home message...those who are not in professional medical line, they don't understand what is sign, symptom and diagnosis. The fact is they think whenever they treat the symptoms and signs, they also cure the disease. So, kalau sibuk nak berhujah pasal penyakit2 moden/kronik...pahamkan dulu ape itu sign, symptoms dan diagnosis.

azwan said...

Perenggan 1: Hadith
Perenggan 2: Ayat Al-Quran
Perenggan 3: Hadith
Perenggan 4: Ayat Al-Quran
Perenggan 5: Jom masuk MLM

Others....uihhhhh betol la mamat nih. Dia memang HEBAKKKK. Jom masuk MLM. Jom...jom...jom!!!

Adinda said...

Cer tanya students cikgu Suria kat sekolah tu. Korang mencarut belajar dari mana ni?
Blog aidid eh?

Metafora said...

cikgu suria

emmm...dun use that way la cikgu...u do ur own job as a teacher more better la...think how to teach ur student,think how to make ur student cannt be cheat in future by MLMers, teach ur student how to think wisely..dun think do MLM la..and then,in room teacher, u spread story bout ur witness seeing people recovery from this n that disease..what for ha? testimony only la...for what? to get buyers plus get downline among ur colleagues, rite? u teach what, cikgu? biology? math? Pendidikan Islam? come on la cikgu..wake up...hanya jauhari yang kenal manikam..means? during this day, only doctor know bout medical things..

Joslay MJ said...

Adoii laa Cikgu Suria nih. Biar betoi Beb! Buat malu warga Cikgu semalaya aje dia nih. Hopefully when ever there is one bloody stupid wadefak teacher like this in a school, there should be at least 20 smart and sober teachers with real IQ. Otherwise... I am sure the education system will go down the drain. Pity those kids..

Keep hammering those scumbags Bro Aidid. No mercy!

syuk said...

ah.. cikgu suria. bosan la kau ni.
kau baca ni. http://faridahmohdali.blogspot.com
MLM tegar. kalau aku jumpa tak dak aku nak nasihat elok2. memang layak dimaki. ada sapa2 nak pegi bom mailbox dia?

nurfauzi said...

Tumpang lalu ye tuan rumah @ Bro Aidid.

CIkgu suria.

Saye juge seorang cekgu sekolah. Tapi tidak pula saye mempercayai itu semua. Pasal mesin "renjatan elektrik" ni, ramai yang nak tahu berkenaan:

1) Kenape harge mahal benar sampai ade berbelas ribu? Mahal sangat ke kos untuk keluarkan seunit? Atau seperti kes corset beli kat china harga Rm100, jual harga RM2000? Dalam blog ni BRO AIDID ade letak kes mesin aljabbar tu ade yg jual murah-murah jauh dari harga drjism tu. jd kenape die iklan jual harge mahal?

2) Setakat mane jaminan keselamatan yang diberikan? SIRIM takde pun bagi approval. Jadi maksudnya mesin ni tak selamat? Bahaye guna peralatan letrik gini takde pengesahan SIRIM. Jadi ape2 sape yang nak bertanggungjawab? SIRIM? Kerajaan Malaysia? Kementerian Kesihatan? Atau pembeli yang rentung sendiri?

3)Kajian keberkesanan rawatan mesin letrik ni. maksudnya kajian yang benar-benar dijalankan dan disahkan. testimoni orang boleh kelentong dan reka dengan sesuka hati. boleh letak name sesiape dan gambar sesiapa.
Walaupun ada testimoni yang benar, pesakit yang berpuas hati dengan 'rawatan' itu, perkara itu tidak menggambarkan mesin itu benar-benar berkesan dan selamat untuk digunakan oleh semua orang.


Dan bermacam lagi kemusykilan....

*isu bahasa: ini blog/rumah orang. jadi sukalah die menggunakan gaya seperti mana yg dia mahu. Kalau kita rasa dia dosa cakap gitu, tu hal dia dengan Allah. Klau kite tak setuju, tinggalkan saje rumah/blog ini.

hyelbaine said...

Hey Cikgu Sunshine,

Rather than trying to correct other people's language, why not you look at yourself first.

The way to spell it is SHARE and not sYare. Where are you teaching again?

~fadz~ said...

thanks to en.azwan utk penerangan ttg nanao gold =)

K_H_Y said...

Quote
- oen taxi driver just letak air je satu tong besar ats meja tu utk bg ayah dia yg bed ridden akibat stroke..sy kerap nampak dia..so sy tanya pekrja tu dia nak buat apa dgn air tu? Staff tu ckp utk ayah dia di syah alam kut..dari x boleh angkat tgn dh blh angkat..dulu terbaring aja siap maid indon jaga..now dh blh angkat kepala..n tgn..

nice...x payah buat MLM...bawak teksi bole pakai maid...halal pun halal...ahaha

matsom said...

(nak jadi troll bahasa menaip pulok)

cikgu pekebenda gitu posting guna bahsa SMS(iamang), nape payoh bebenor nak taip "saya", "nak", "tak", "have" etc.?
yang aku laaaagi tak paham bila guna stail "[ayat]...[ayat]" -sekolah mana yang ngajo menulis macam (insert your preferred makihamun here) neh?
payoh bebenor nak guna noktah/koma/tanda seru/etcblabla?

I wong (依之汉) said...

Dear teacher Suria,

I was one of a kampong school student. I do respect teachers. They taught me well how to become a great student. Though some of them really piss me off that time, but when I a bit older now I realize that they all just love me as a student. But in your case, I smell something wrong.

As a teacher you should know that this blog has all kind of readers. Mostly adults. They can differentiate between good and bad. Readers here don't give a damn about how this blog writer write. As long as his message understand by the readers.

If you care so much, please write your own blog or visit other blog that is more soft in countering this DAMN-MOTHER FUCKER MLM-SP. If you can do that, I will promote you blog for sure. It might end up more viewers than this damn blog.

Or if you see one, please, do tell me cuz I really want to know and read about that blog. If good, I'll eave this DAMN-MF blog. If not, please, troll more about your opinion of DAMN-MF MLM-SP.
___________________________________

Lepas tu, cuba la tulis penuh sikit. Saya rasa cikgu Suria ni masih muda lagikan? Jarang cikgu tua tulis SMS seperti itu, sepanjang yang saya kenal la. Kalau nak nasihat bahasa orang tu, nasihat diri sendiri tu dulu eak.

p/s: Love to read Tun Dr. M writing. No short form at all!

ps: tak habis2 troll isu bahasa AM. duh.

Cacamarba said...

Terbukak sikit minda aku baca blog ni. Teruskan bongkar SCAMMER2 yang ada kat malaysia ni tak kira melayu,cina,india atau apa2 bangsa!

Sukasuki said...

Dear all, check this out:

https://www.facebook.com/groups/gengcikgu/

It is called Geng Cikgu Berbisnes.

I bet a lot of them will promote MLM products there.

Banyak sangat masa lapang cikgu zaman sekarang ye? I thought they say teachers' workload is too much, especially admin jobs. Now they can do business while marking students' homework is it?

May all these teachers do teach with responsibility, to educate students supaya menjadi insan yg pandai berfikir, bukan sekadar mengajar utk menghabiskan silibus with the attitude 'lantaklah-apa-nak-jadi-dengan-bebudak-janji-aku-dah-cover-silibus'.

Oh Oeya said...

Bagus kalau tau cikguMLM dlm kelompok tersebut tu mengajar di sekolah mana huh!

doktor bebal tipu duit melayu said...

barisan bos-bos al-jabbar seperti dalam gambar & kelulusan akademik masing-masing:

rosni azita rashid, pengarah sumber manusia. katanya ada degree dari UM & pernah jadi lecturer di UM. ntah la betul ke tidak.


mohd khairul amal bin md akhir, ceo anak syarikat. spm je.


mohd kamaruzaman che hussain, ceo kumpulan. spm je.


nik affandy, timbalan ceo kumpulan. pernah keje kerani bank.


hasniah hashim, ceo anak syarikat (al-jabbar healthcare). dulu kerani je kat situ. sekarang jadi ceo.

doktor bebal tipu duit melayu said...

si kamaruzaman ni memang kuat kentot duit org melayu. dr jism tu ada org bole jual RM4300 je. http://eforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=507369
maksudnya kat china baru berapa je harga modal mesin ni.

Lola said...

Dalam ramai2 warga indon tu, ada tak pasangan2 yang cuba bersenggama atau berfornikasi (to put it politely cos if i say it in bahasa pasar nanti tak pasal2 ader komen suruh ai kembali ke jalan benar, because i care. ) atas rel keretapi tu untuk kasik sembuh masalah/penyakit yg berkaitan. Ya know, quick fix..ya know tak yah minum kopi bergelen2, ya know what i'm sayinnn'..

azwan said...

Aku rase mesti ade. kopi + elektrik = the best.

RiseTogether said...

to Kamaruzaman Chait Hussain,
alang-alang dah riba, napa tak jual ja 100k? sighhh.......

Lola said...

Fuyyo..orgasmisma (if there's such word) berelektrik tu.

wv: metak (wth?)

azwan said...

Well, 40% of Malaysian women never experience orgasmisma. Maybe they should try..keh keh keh..

Adinda said...

Abe wan nak tambah jual mesin letrik pulok??

Ai yakin kombo kopi+letrik bisa buat kamarudey chait nages tersedu-sedu kat dada rozmey. Naper dia tak terpikir srupa gitu sebelum ni?

maverick said...

Kat Giant Putra Heights dah ada showroom

Latifah said...

Nak sangat rasa renjatan elektrik? Silalah buka mana-mana peralatan elektrik yang ada kat rumah tu, cari wayar warna coklat, dan pegang, memang berbaloi... Rasa macam diawang-awangan sekejap dan pasti blank. Pastikan suiz ON ye. Free je, bukan kena bayar pun. ^_~

~ tak tahu dah berapa puluh kali 'terKENA' renjatan elektrik dari zaman sekolah sampai sekarang. baru-baru ni kat rumah masa repair kipas. hahaha...

wv: noccal --> nakal? ish, mana ada. heee

T J said...

fuff...lasat la lu LATIFAH....
lee pea kipas sendili oooo....wa lase lu mestee sehat hoo...selalu kena lenjatan kalen...

T J said...

cik 'd b t d m'....

link yang lu kasik tu dah ader org post sblm ne...dah x valid mamat 'wee640' tu...dah kiok agaknye...

member wa pernah try call/contact...'xdpt d hubungi'...

labahlabah said...

Xde entry baru?

Adinda said...

Aiii.. Member lu ke lu yg call tu tj?
Berminat nak kalen kat mana tu?

anon said...

apa kata bulan posa ni kita lak jadi troll... ni ha group facebook murtad tegar >>> Murtads in Malaysia and Singapore<<<

Azham Ariff said...

Assalam bro aidid,

and pembaca2 setia blog ni and keparat2 mlm di luar sana :D

bro, mintak tumpang iklan. Jangan mara.

Hati2 dengan investment baru ibarat swiss cash gitu. Tapi diorang guna forex and gold as medium of investment. walhal if im not mistaken, it is totally wrong to do so in Malaysia.

The return is crazzyyy...

There is one group been promoting rigorously about speedline.

I know, coz one of em is my friend. Bro, baru 6 bulan da bawak kuar BMW 3 series...

http://www.speedlineforall.com

ini dia pny link.

Do make some coverage regarding this matter. sebab, jadah ni baru nk berkembang.

Thank you

azwan said...

Azham,

Aku setuju dengan ko bro.
Bila tengok website dia si Hasbi Charming tgh online...

HahahHAHAHhahaha...

Lola said...

Hasbi mamat jambu so-called CEO yg kalu cakap pasal FOREX selalu tergagap-gagap tu?

azwan said...

Yeshh...itu dia Hasbi. Aku taktau plak dia jambu.

Adinda said...

Chomei woo abe wan. Tapi tj lgi chomei la

Lola said...

Dlm gambar propail komen dia kat sini hari tu "nampak macam" jambu.

Rose said...

Off topic.

Dear all, please pray for the safety of our fellow Malaysians in the UK. The riots are every where now. Di London, dah ada seorang Malaysian cedera, kena surgery esok (if I'm not mistaken). Cedera di rahang.

azwan said...

Yeke Rose. Hopefully semuanya OK. Moral kepada sesiapa yg suka buat rusuhan...

sayyidalarizie said...

http://www.facebook.com/ac.mizal?sk=wall

whiteorange said...

bomoh Do Re Mi moden

gua cadangkan kalau nak murah lagi, buat satu kawasan rawatan bawah kabrl bervoltan tinggi, just minta izin kat TNB pas tu charge RM2,00 satu minit.

Kalau nak lagi mujarab, just cucuk karen je kat badan, semua penyakit hilang ....

Cybersetan said...

Ini mmg kelemahan dalam penguatkuasaan Kementerian Kesihatan...

Ramai PEMBOHONG muncul dgn mcm2 cara nak menipu~

Boroi said...

kehkehkeh, mcm2 ada... ramai pulak penyokong tegar dalam blog nie (teruskan menjilat bontot si tuan tanah)....

aku percaya korang sekarang mmg sihat walafiat, bertenaga... jgn lupa menjaga kesihatan... sekarang mmglah kutuk sana kutuk sini, apa laa produk tuu haramjadah je, apa laa minuman tuu baik beli jus kedai mamak je, bila diuji ALLAH SWT dengan masalah kesihatan lepas tuu doktor kata "maaf tuan kami dah cuba sebaik mungkin, elok laa tuan cuba IKHTIAR cara lain... time tuu laa baru nk mencari IKHTIAR time tuu laa baru nk faham kot...

matsom said...

@Boroi: Sakit ke sihat ke, kaya ke miskin ke, Allah SWT yang bagi semua tu, apa-apa jadi mintak kat Dia dulu nak sembuhke, nak sakit, nak kaya, nak miskin, nak kurus, nak boroi atau nak apepun.

Takpe, kalo ko rase blog ni dah kutuk melebih-lebih ko bagi laa apa produk ajaib yang ko nak backing dan nak aku (dan orang lain) sokong -tak payah susah-susah pusing merata-rata, give us the name of your miracle product, ko kan nak cari downline ramai-ramai kan? Nak cepat buleh bayo downpayment Stream 3rd/4th hand tu kan? Sini ada 2-mil++ viewers market, ko kasi aje pebenda produk ajaib ko tu, buleh kiteorang tulong market seluruh dunia!

hang jebat said...

a'ah encik boroi...cube bgtau produk apa yg ko dok jajap tu...kitorang nak tau gak...nk gak try kot2 leh jd otromen ke...

dr. azwan,
komen skit ayat en. boroi ni ""maaf tuan kami dah cuba sebaik mungkin, elok laa tuan cuba IKHTIAR cara lain..."...hehehe...ni mesti ayat doktor MLM gak neh...

Boroi said...

wahh tudia ayat2 power penyokong tegar he3... buka laa minda tuu skit, dh tepu sgt otak korang nie dgn ilmu matematik tuan tanah... ALLAH beri akal pada manusia untuk menilai sesuatu bukan mengutuk sesuatu derr...
matsom matsom sabar yer jgn gelojoh, mmglah ALLAH yg menyembuhkan tetapi melalui suatu perantaraan, contoh ubat ke buah2an ke sayuran ke, yg nie pun susah nk faham... tarik nafas dlu gunakan akal yg dianugerahkan ALLAH untuk melihat dengan jelas sesuatu perkara bukan EGO semata2...
hang jebat ohh hang jebat... mcm tk faham je ayat aku tuu, cuba tanya tuan tanah IKHTIAR tuu maksudnya mcm mn?

Aidid Mu'addib said...

Ikhtiar menyembuh penyakit dgn produk scam MLM?
Ko sekolah dalam hutan belantara mana dol?
Ko ni mat rempit yg tertinggal convoy geng rempit erk?
Jauh sgt tertinggal motor dah tu dol....
Study lagik, kasi advance sket... pastu datang balik sini kasi komen yg lebih berwibawa...

matsom said...

@Boroi: Ok, ko kata aku ego pasal tak dengo kata ko? Ko kata Allah (takyah all caps) sembuhkan dengan perantaraan -adake wajib Allah guna perantaraan atau macamana? Ko kata aku gelojoh? Ko kata buah tu ubat? Apalagi ko nak kata? Tarok aa...

Atau, kita discuss elok-elok, pilih manasatu sopik yang ko nak jelaskan (ego/psikologi? takdir/theology? ubat/'medikologi' (:P)?). Bagi point ko dahlaa, takyah nak pusing-pusing membanyakkan post tak guna...

beruangkalerbiru said...

mangkuk tul... Al-Jabbar tu da diheret ke mahkamah 3 kali la wei... by KKM... 2008, 2009 & 2011... BATASAN UNDANG-UNDANG, GOT IT!!!! aku org KKM pon lagi panas dari korang la bile tgk iklan ni...

azwan said...

Boroi samdol...boroi dengan rezeki bangsat MLM? Hujah pun main agak2, ada hati nak melalak kat sini dol. Ni mindset tahap kelas apa dol... takat putar2 perkataan. Aku sumbat najis anjing dalam mulut ko tu, kasi tune kan otak ko yg bengap tu..itu pun kira IKHTIAR jugak. Gitu samdol..??

Boroi said...

wahhhh bravo2... td aku terbaca ada org tulis ayat yg berwibawa??? hmmmm, tak sangka berwibawa sungguh ayat2mu mr.azwan....
matsom matsom, klu ko tak percaya semua tuu ko boleh sarankan sesapa guna kaedah darussyifaa'...
owhhh ada org kkm rupanya, 3 kali al-jabbar masuk mahkamah ish3, tak patut betul tuuu, 2-3 bulan lagi kena palang laa syarikat tuu...

mintak maap laa tuan tanah, motor gua nie kecik je, moto passola timbang kati punya...

matsom said...

Alahai Boroi, nape neh nak cerita pasal apa aku percaya dengan tak percaya? Watpe nak tarik nama darussyifa' plok?

Kanke aku dah tulis toksah nak pusing merata-rata, bagi aja nama produk ajaib yang ko nak suruh aku guna bila doktor dah give-up? Ato ko nak cerita pasal Tibb Nabawiyyah? Takpon pasal ilmu makrifat? Or chemistry?

Ikut suka, asal tak merapu, buleh aje discuss kat sini, nak google dulu pon takpe...

azwan said...

Standard la set2 gini cakap kosong. Dasar pengecutt. Case close. Sape sudi melayan troll boroi bertaraf cipan, silakann...

Boroi said...

pengecut... uih takutnya auuuwww, seram mak dengar... cakap penuh isi pun tapi gagal melihat dengan jelas is nothing... tp tulaa kan terkejut aku dengar bila matsom suruh aku bg tau produk "AJAIB" hehehe... lu ada akal beb, jgn sebab ianya dari MLM, korang kata produk tuu rubbish... Produk tetap produk... ala malasnya nk tulis panjang2, nnt laa smbung....

matsom said...

Nape? Aku kate produk ko rubbish! There... produk ko rubbish sama macam air xxxxxx pak kordi, air $$$$$ hani85, dan air **** Oprah -opps! Oprah pon reject menantang neh...

wv: chill (waheyy!)

azwan said...

Malas nak tulis panjang2 ke takut nak sebut product ape? keh keh keh.. dah tau benda salah, tu yg malu nak sebut. tong sampah kosong. kecut scrotum sampai keluar kat uvula la tu. berani kerana benar.

Boroi said...

hmmmm... air pak kordi yek, tahu ke cordyceps?? cuba kasi tau skit apa dia cordyceps???

T J said...

Guys....

please laa....korang x yah ler layan abg / akak?? Boroi ne...xde pekdahnye...lau dah be ngapp...tu be ngapp gal ler...tak usah nak dingajikan...

woi...penat ler!!!

Adinda said...

Puasa mana boleh penat tj wehh..
Hang in there..

matsom said...

Lerr mamat neh, nak click weblink pon tak reti? patot aa keje promote air ajaib ubat berkulat ek?

Pasal arini birthday Fidel Castro dan mood aku baik... let's try this once again... click on these blue colored words yer fucking asshole!

Lola said...

Dah lah wat MLM, boroi pulak tu. Disgusting.

Boroi said...

hmmm takde pun yg bg tau apa yg korang tau pasal cordyceps...ke mmg tak tau pape pun?? ikut bontot org je laa nie... pak turut je ramai dalam nih... weblink tu weblink punya cerita laa, tp apa ilmu yg korang dapat pasal kordi nie... cecite2 jgn malu jgn segan...

BellaGrey said...

My oh my, Kordi got himself a fan? Boroi (ya might wanna buy some Haiyon corsets, by d way), Kordi got his own sty. Feel free to frolic there. He'll be happy for some company. All your Cordyceps questions will be answered there ;) Have fun and don't come back!

Toddles Boroi....

matsom said...

Fuck you, Boroi. Aku takde masa nak ngurat & layan ko. Ko nak gebang pasal kulat ko, ko cerita ajelaa. Tanak cerita pon ko punya suka, bukan blog aku pon nak menyibuk lelama kat sini.

Ramai lagi manusia terencat akal dalam dunia ni perlu perhatian & pertolongan masyarakat. Babai. t(^_^t)

Adinda said...

Dia dahagakan kasih sayang yu matsom. Hihihik


Wv: melapank (yu tak rasa nak lempang?)

matsom said...

Tulaa pasal... aku ni jenis manusia yang tak suka bagi kasih sayang online. Silap orang lerr...
Baik layan El Comandante...

The Obefiend Blogs said...

aduh sakit perit aku adidi

GOOD ONE

Adinda said...

Woww.. u managed to tickle obe's stomach sampai eja nama u pun salah.

Or is that u guys punya pet name?
Wink! Wink!

Zasyram said...

rasa2 korang..Tonik Hati al-jabbar tu berkesan ke tak utk bengkak hati atau tumor dlm hati?
sape2

Akukah? said...

@Boroi
minta maaf ye.. my own experiences dealing dgn few immediate family members yang mmg tahap chronic/dying stage, x pernah sekali pun doctor bagi advice mcm yang En Boroi type tu. Perhaps jari/remark yang En Boroi point ke AM, rasanya bole apply kat diri sendiri kot??

@Zasyram
Kalau nak lagi berkesan membengkakkan hati/tumor tu, sila la jgn malu2 gunakan tonik tu ye... u x know what exact rubbish they put inside the tonic. Just try to stay away dari fermented foods & products yang menjanjikan moon & stars and... go see a doctor, a Hepatologist!

Aku Pencinta said...

nauzubillah..

baik2 sungguh ayat2 diatas.,...
moga allah beri petunjuk pada anda semua..

al-fatihah