And so it is...

Friday, August 19, 2011

Fiona... Terciptalah Irama Kelentongan Ini

video

HA HA... ek?

Ini mamat mangkok-hayon jenis yang tak ambik iktibar dari kesilapan yang dah lepas neh (is RMC so lousy? I don't think so). Dah buat skim piramid sekali gagal tergolek-dog, sekarang dah nak start skim piramid yang lain la pulak. SKIM PIRAMID BERPRODUK - as in produk yang takde makna whatever. Adakah orang meleis yang telah dikencing macam hujan lebat gilabab dahulu, begitu senang lupa scam gelang magnet yang cikai macam cipan cikai? Hey... probably, maybe. You never know... you know? Orang meleis dungupiang memang bersepah ada berlambak di luar sana beb. Nothing suprise me anymore der...
  

Hey... wait a tick!


Ha! Galakkan la kakitangan kerajaan meminjam duik gitu... kasi AC Mang dan kroni skim piramidnya kaya macam lahanat, pastu kasi korang kakitangan kerajaan yang dungupiang nak berbzns MLM kejadah hutang bertahun-tahun lepas tu. Ada Angkasa maaaa! Ini lagik satu scam yang diwujudkan khas untuk geng meleis yang ya amat dungu berniaga wadehel. 

Yabedabedoo yeay!

And you all know what is the most mind-boggling thingy here?


Your government said:
It's OK for a scammer that just crashed his pyramid-scheme and cause millions of ringgit loses among the Malay populace, to start a new MLM company, selling different lousy products other than those magnetic bracelets made-in-Guangzhou - because... this is a Bumiputra business baby-doll. Scammer or no scammer, the government wants to encourage Bumiputra entrepreneurship, ladies and gents. Scam or no scam, who the hell cares about the well-being of the rakyat maaaaaaaaaa....?

Bulan pose, aku maleh nak cakep manyak.


72 comments:

Malik Ramli said...

yeehaa!!!

marauhirang said...

Biar je kakitangan awam sangkut..depa nie kan orang kerajaan ..semua bijak-bijak..berpengaruh...

mr edz said...

aku tak tahu pun nama jalan tu wujud kat bandar baru ampang?

KhaiRin said...

elok la tu..kakitangan kerajaan lepas join..dpt la komisyen dua tiga lepuk pastu resign..bla da terkapai2 lepas tu sbb bisnes x menjadi, br la terhegeh2 nk g ngadap biro pengaduan..bla bla bla...

xsedo2 diri lg!

Ijeni said...

WEi geramnye, now they're giving personal loan. Memang obvious tehy just wanna suck money out of people, innocent-illetrate- denial people that is. Commonlah don't fall for AC's obvious scam.

Jual cara biase dahlah. Mcm simply siti. Takdenye die buat MLM.

Red Herring said...

red herring top 10

kambingbauashem said...

hi top 10

Asyraf said...

ohhh yea...... top 10

rayNVern said...

Top.
Lagi AC?
Bosan..

Frau Azmir said...

well he's a member of a ruling party.. he has the supports politically..

first (nama dulu) kebun getah (sekarang) said...

top eleven...jaadilah... 11...lawa no tu...

Rojak Punya said...

dulu dah fail dengan MLM gelang sekarang MLM produk lain lak? sudah2la tu AC woi jadi artis sudah tak payah nak buat MLM lagi.

sudah ada nama baru ka untuk ini MLM? Network Marketing? Direct Sales?
celaka betul orang yang masih dungupiang nak ber'MLM'.

Rojak Punya

oittt!!!sekolah atap jeee!!! said...

1.pada mc!!pila cari dua tiga tok lebai lapaq duit untuk jadi panel syariah!!halal la kot no!!
2.ramailah tok lebai yang boleh jadi panel syariah!!
3.ada AKAD sikit dalam penjualan!!HALAL la kot no!!
4.tirula cara HPA!!

first (nama dulu) kebun getah (sekarang) said...

betoi ka UTM yg research kan produk dier? n technology park jugak??

by the way, kalau lah produk dier ni datang dari mesia jugak...di buat dan di bangunkan kat mesia jugak...maka makin senang lah AM nak bongkarkan rahsianya...

p/s: produk kelentongan dari China and some from so-called US pon selamba jer AM reveal sehelai2...ni kan kalo setakat dari mesia... ape pon. GO AM go!!!!

mode: expecting someone from AC nyer company pulak singgah wat troll kat sini...

Amyz said...

Cer tgk gambo so AC ni kat sini:
http://www.klpos.com/news/2011/08/01/3_6.jpg
Duduk belagak mcm bos, mcm bagus, padahal penipu! tatau la kalo stil ade bongok malaun yg percaye..haih!

doobydoo said...

sudah2 la tuh ac..

Sicher said...

Holy turd.

NOT THIS SHIT AGAIN

Adinda said...

Kalau beli je sabun dan losyen tu, korang ingat ACmang boleh kaya ker?
Tarak laa.. MLM juga kasi guna. Baru boleh maintain bentley

Fiffy Syafiqa Hazirah said...

sial. product research uni aku pulak tuh. mcm ne dorg leh caye dgn mamat gila psiko ni?

musbiaggi said...

wut da fish..toottt..aku tak nak mencarut hari nih

Mama Zharfan said...

AC again? emmm...pelik kan bila ada org masih percaya benda2 MLM ni...buta hati sbb $$$

azwan said...

Bodoh nko AC. Satu kesilapan besar ko ialah....jeng jeng jeng...

KO TAK LANTIK PANEL SYARIAH MACAM HPA!!!

Barulah boleh living large dol.

wakli said...

UTM buat sabun..?..ajak orang supaya sokong produk malaysia konon..desperate husband ke ni?

anon said...

gilabab loan sampai 250k...

skim camni boleh lepas kat malaysia senang2 ja..

lepas jual gelang sakti, patut dah masuk jail AC-Mang...

siap boleh launch kali kedua plak mangkok ayon ni..

only in malaysia dude!

Rose said...

Sadly, UTM threw away any credibility of their research by joining forces with AC. Bad move UTM.

*Kinda like that medical collage using those six nobodies as mascots.

Encik Khairi said...

Ada kaitan dengan AC Mizal tak ni ke AC inzal?

raptorarena said...

actually..

not all malays yang rasa tertipu dgn scam gelang dulu lepas tu insaf..

i believe most of them cuma akan nampak ni as a new opportunity to be millionaire..

dalam scam gelang dulu, maybe dia ahli yang ke 10 ribu or 20 ribu..then bila tau ada scam yang baru ni, this is an opportunity utk dia jadik ahli yang ke 10 atau ke 20..u get what i mean..

they will never learn..selagi dibutakan hati dan mata dengan duit..

Asyraf said...

raptorarena,

so true.

"dalam scam gelang dulu, maybe dia ahli yang ke 10 ribu or 20 ribu..then bila tau ada scam yang baru ni, this is an opportunity utk dia jadik ahli yang ke 10 atau ke 20..u get what i mean.."

takde rezeki.... try again insyallah dengan usaha adalah nanti......

bobowong said...

Unilever's Aviance is comming to town.. nape kerajaan M'sia masih sokong industri MLM w.pun dah terbukti MLM is mostly skim piramid..
Nak untung collect tax aje ke ? Kat USA sendiri pun byk MLM biz dah kes saman.

~nadyahoney~ said...

tak habis2 la dia ni...terdesak sgt ker sampai sanggup tipu org lagi..

hyelbaine said...

Relax all. This is just a government ploy, you know the BIG CONSPIRACY.

Everyone knows that the government is OVER employed with people. So since participating in side business that "adversely effects" performance is an offense punishable by termination of employment AND the fact that many will be DUPED to think they can leave the stable job to become JUTAWANGs....

The government is able to RETRENCH the over employed workforce without worrying about labor laws, unions and stuff.

Smart eh Tok Jib kita tuh? :P

ps: And oh to make it all good with HIM, just make sure each termination is preceeded with an Aqad ;)

zeefahdhom said...

yang aku xtahan tu nak pergi global market tuh? henpon pun zaman tuk kaduk, baling anjing pun anjing xlebam, nak pergi global?? kahkahkah

Lilie said...

apa yg aku jumpa kat salah satu fakulti UTM adalah ini.

http://www.cepp.utm.my/product.php?v=l

mmg ada sebut pasal virgin coconut oil cosmetic. tapi, takde pulak dia mention directly product/logo ACLL. wallahualam... ada sesiapa yg volunteer nak email kat UTM utk dapatkan kepastian, silakan lah..

satu lagi, ACLL ada mention produk pelangsingan badan dia mendapat pengesahan jakim. tapi, bila check kat website jakim... zero result. baik nama produk (Collatrim) ataupun nama company (AC Living Large/ ACLL/ AC Konsortium/ AC Consortium) mungkin follower lain boleh double check balik. kot2 tangan aku jenis tak bedong tak boleh nak search.

azwan said...

Pada aku UTM dan AC Mangkuk dua pihak berbeza. UTM memang indirectly support bisnes AC, tapi dorang manufacturer. AC packaging, branding, marketing and sales. Its purely a B-B relationship.

matsom said...

Fuhh... baru siott! Berkilat-kilat, shiny, mmmuahhhh!!!

So all the AAK's, Borois, Origamis in the world: mai masok mende baru nih dol! Sure dok dekat-dekat [clone firaun] puncak piramid. Takde panel syariah? Takpe, MLM (tanpa S) harus/syubhah/masih boleh dibincang...

Mai-mai semua matrempit, bohsia, sakai, samdol, mangkuk hayun! Join cepat banyak dapat, join lambat kena sabor, kalu collapsed AC(ilakok) akan buat piramid baru.

Peace!

Izza-Crystal said...

ada lagi ker??? alahai

Mr Freak said...

aku rasa, tertakluk kepada
demand..selagi ada mangkuk
yang join benda ni, selagi
tu la beliau dapat isi petrol
dan polish kereta beliau..

kalau takde orang join,
opis dia kena tutup sebab
takde luit nak bayar gaji..
takde duit nak polish kereta..

so kita kena educate rakyat
malaysia terutama yang masih
belasan tahun agar berusaha
walaupon menjadi penjual sayor..
usaha tangga kejayaan..
malas tangga kebonggokkan..
join MLM tangga masalah

uculer said...

mungkin kita semua patut fail saman, baru dia panas bonto.

aku teringin nak jadi penjual sayor. berbudi pada tanah ni byk manfaatnye. apa kan daya, tanah hanya ada di dalam pasu.

mny said...

hahaha.. giler laa.. Ac ckp dia x kan jilat ludah dia balik (sebab marah kat bdk2 yg keluar dr ack).. Ac x jilat ludah dia, tapi nak meludah kat orang lain yang rela dludah berkali2.. ohhh... meleis..

harap2 acll nie x dapat sambutan supaya x der orang yang akan jadi mangsa penipuan lagi.. paling x tahan, siap sediakan personal loan supaya kakitangan kerajaan akan terus bekerja untuk bayar hutang kat ac mang nie..

gile2.. gile2.. donia oh donia..



Jangan Bazirkan Bonus Anda

Maria Estralita said...

Dia ni memang !@$~*&%+(! Lagi rela bayar lawyer mahal2 dari bayar duit nafkah anak2. La ni nak menipu orang lak ngan jual barang cap biawak.

Faris_Ahlamiyy said...

tutup merah tu bekas air untuk budak sekolah rendah ke?

Etit said...

expansion game the sims ape ?

cek chun said...

Weh AC, kot ye pun nak berniaga, kasi ler packaging cecomel gitu. Harap ke website jer cun, tapi packaging macam hawaq, tak kona gak jang oii.

Kau upah sapo tu ambil gambar produk? Buruk la weh. Duit dah habih ka nak upah profesional? Mu ambik gambo sendiri ka? Cer cuba belajar ambik gambo ngan aidid muaddib pulak lepas ni. Heh.

ahin2960 said...

Abang AC,

Yang lelama nyer hutang tu dah bayar lom? abes tu nak pegi suruh orang buat hutang lagi ni heh? Kenapa kau tak belajar dari kesilapan.

Buat la bisnes lain, ternak ayam ker, bela kambing ker. Ini nak lagi buat skim malaun ni. haih

I wong (依之汉) said...

AC sepatutnya yang menang maharaja lawak sebab lawak ni memang bangang tahap giler. Lawak menipu tahap yang boleh untung berjuta2 masuk saham dosa. Sedar lah AC oiiii. Malu aku tengok ko dalam maharaja lawak. Dah tu tinggal dekat dengan kampung aku lagi tuh.

vw: mushedor (mu sedor la AC)

BellaGrey said...

Aidid is the black n white cow, so who is d black one? Azwan? Heh.

cek chun said...

Kekekekeh

blogtilldrop said...

oh he is back.. with product!

AsrulSaniMdNinggal said...

semalam tgh cat rumah aku nampak kat news buat alas....
http://bahagiaworld.com/...lagi kecewa tengok

AZAM said...

damm...

En. Ganas said...

Seorang sahabat FB telah postkan soalan ini di wall CEPP UTM...
*****************************
Black Vulcan:
Salam...saya lihat produk CEPP telah pun mula "dijaja" oleh syarikat MLM. Kita sedia maklum, produk2 MLM, banyak (tidak semua) overprice dan overclaimed, malah sesetengah MLM menjalankan skim piramid berproduk. Saya berharap pihak CEPP berhati2 agar nama baik CEPP dan UTM tidak terjejas.

UTM CEPP:
Untuk makluman, product Living Active kami tak dijaja melalui MLM. Tapi ada reka produk untuk syarikat tertentu yang mana kami tak boleh nak kawal kaedah penjualan mereka.

Black Vulcan:
well understood...cuma saya mohon dipantau dakwaan2 mereka tentang khasiat tersebut agar tidak ada dakwaan melampau terhadap khasiat produk tersebut...untuk mengelakkan masyarakat tertipu kerana nama UTM sendiri sudah cukup untuk membeli kepercayaan masyarakat tentang satu2 produk...sbg seorang bekas pelajar FKKKSA UTM, saya concern ttg nama baik UTM...
*****************************

setakat ni AC tak bagi detail pasal produk tu...once dah ada dakwaan tahap dewa dia tu nanti pasal khasiat produk tu, aku rasa korang boleh lapor kat laman FB UTM CEPP kat sini http://www.facebook.com/profile.php?id=100001460350933

En. Ganas said...

eh silap...
tu profile mamat tu...
ni page UTM CEPP
http://www.facebook.com/pages/Chemical-Engineering-Pilot-Plant-Universiti-Teknologi-Malaysia/110951222572

Mohd.SamsuL said...

Bro thanks, blog ko seyeshyt best aku baca. Dah lama aku cari blog camni. Thanks, harap ko selalu menulis camni. Aku masih kagum....

lokokoko said...

aku rase ko dah tolong dia tambah page view AC living large dia aidid..hahaha

zulfadhlimansor said...

Ac still at large...

Lilie said...

aku dah email CEPP ttg produk VCO yg ACLL punya. diorg dah confirmkan 5 produk VCO keluaran ACLL adalah hasil pembagunan formulasi diorang. produknya:
1. VCO Hair Care
2. Relaxing Shower Gel
3. Refreshing Shower Gel
4. Revitalizing Moisturizer
5. VCO Hand & Body Lotion

selain dari tu (product slimming yg mahal beratus hengget tu), bukan hasil pembangunan formulasi CEPP UTM.

cam azwan cakap sblm ni, UTM hanya bagi formula/produce product. hal2 packaging, branding, teknik pemasaran semua AC punya hal.

taufique said...

people cant even see the company name speaks volumes.. AC livin large? of course! only AC will be livin large and the rest will suck dirt

Fitrix said...

ONCE A SCAMMER ALWAYS A SCAMMER.

Go eat shit la AC.

5c1d said...

denggggg..blom paper dah aim kat staff gomen yg sesetengahnyer sng btol nak terjoin yg mmg sah2 dungu piang...nmpk sgt mmg nak scam..drpd jd agent kene labur beriban2 baik labur buat jual beger kat pasar malam atau jual murtabak lagi bagusss

T J said...

Wat der (gula2) Hacks!!!

Bangang tol laa....macam ci___!!!

Bia la miskin di dunia ne...daripada papa di akhirat c nun...

T J said...

salam sume....

ne ader 1 artikel wa jumpe kat blog respek2008...

~ Lelaki Haram Bergelang Tangan ~

Kejahilan dan kedangkalan utk tidak mendalami ilmu agama boleh menyebabkan seseorang itu terikiut-ikut dengan tindakan, penerampilan cara hidup orang kafir.

Musuh Islam merancang termasuk dalam bidang perubatan agar orang Islam terjebak untuk menerima cara yang diperkenalkan. Sebagai contoh mereka menciptakan alat bagi mengurangkan tekanan darah dalam bentuk gelang tangan, bagi orang Islam yang tipis imannya akan menerimanya sebagai satu kaedah perubatan terkini.

Hakikatnya banyak cara lain yang boelh di gunakan, tetapi kerana memakai gelang itu adalah dilarang untuk dipakai oleh lelaki Muslim, maka itulah cara terbaik diperkenalkan oleh musuh agar Muslim dilaknat oleh Allah s.w.t.,apabila dilaknat mereka tidak akan menjadi umat yang kuat untuk menghadapi kemaraan musuh mereka.

Larangan memakai gelang tangan wlpun untuk tujuan kesihatan, telah ditegaskan oleh Rasullulah s.a.w.: Hadis Imran bin Hussein r.a., bahawasanya Rasullulah s.a.w. telah melihat pergelangan tangan seorang lelaki yang memakai gelang yang diperbuat daripada tembaga, maka baginda bertanya kepada lelaki berkenaan.
"Apakah bendanya ini"?Lelaki itu berkata,"Ia adalah gelang perubatan".
Rasullulalah bersabda,"Sesungguhnya benda itu tidak memberi apa-apa(faedah wlpun utk tujuan perubatan),buangkan benda itu drp. diri anda, jika sekiranya anda mati dan benda itu ada pada diri anda, maka anda tidak akan berjaya (selamat) untuk selama-lamanya." Hadis Sahih yg ke-19,885 Riwayat Imam Ahmad.

Pemakaian gelang pada hari ini, melibatkan ustaz2,pegawai2 kerajaan, menteri2 bahkan perdana menteri sekali pun...sesungguhnya mereka semua telah tertipu dengan perancangan musuh yang mahu menghancurkan pegangan akidah umat Islam.

Di Malaysia trend ini bermula di mana gelang hitam diberikan sebagai hadiah orang yang baru balik dari Mekah.Sekarang ini dibenarkan oleh Tabung Haji kepada jemaah haji apabila berada di Tanah Suci supaya faktor mudah di kenali atau sebarang kes hilang , kemalangan dsb.

Jenis-jenis gelang yang di haramkan bagi lelaki :-
1) Gelang Kayu koka
2) Gelang Kristal
3) Gelang Tasbih
4) Gelang Getah plastik
5) Gelang Besi magnet
6) Gelang Besi Tabung Haji (apabila berada di Malaysia)

Jenis2 gelang yang diharuskan :-
1) Gelang pesakit semasa berada di hospital (di tanda nama pesakit dan wad)
2) Gelang pesalah/penjenayah (dipakai oleh penjenayah yg telah di tangkap polis)
3) Gelang kaki bagi pesakit gila/jiwa.

Sekiranya ada yang hendak pakai sangat, maka dia hendaklah berusaha menjadi salah satu daripada 3 golongan ini .

wallhualam.

Ustaz Zainuddin Hashim

hyelbaine said...

So I guess the guys who wear the gelang's suffer from mental illness than :P

Adinda said...

Gelang emas poh kong tarak ka?
Nak pakai raya ni

T J said...

Poh Kong dah tutup kedai ler dinda...

Hey all,

Wa nak ucapkan "Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir Sahaja"... where ever you are....

Batin wa mtk kat B one N one wa jer...

calooo....

Adinda said...

Beruntung la b 1 n 1 tu yer.

Selamat hari raya. Maaf selalu kaco aka ngutok lu

matsom said...

Aiyoo Adinda, itu gold sula naik rege aaa ini semua pasat Obama (the *%*%^$#) manyak tamak haloba (or bodoh piang)!

Tapi kalu amoi mau jugak pakei geylang ini wa ajo cara buat itu geylang bermagnet...

Have fun and a jolly and prosperous Aidilfitri you guys and gals.

Adinda said...

Hoh! Bukan setakat gelang, cincin bertunang pun boleh buat!

Nyesal tak borong masa pak habib buat sale dulu.

Miecyber said...

Janganlah ada mangsa yang masuk perangkap sampai 2 kali....



Kantoi
Taman Negara Package
Travel Online Shopping

aisya abdul said...

nak tekena nak wat cane..skg ni tau benci je la..seb bek x labur ngn loan2 sekali..hampeh punya bangsat melayu

najwa said...

ade la bukak web acll ni....pelik mmg pelik bile bace antara syarat2 utk bukak m7 (the so called '7/11' which in long run will become like hypermarket like tesco etc)
- PEMOHONAN MESTILAH DIATAS NAMA SEORANG PEREMPUAN -
y must use name pompuan???
nway, i paste the syarat2 for reading pleasure....enjoy!!!

http://ac-living-large.blogspot.com/p/m7-family.html

DENGAN HANYA BERMODALKAN RM12,799.00 ANDA TELAH LAYAK UNTUK MEMBUKA m7 Family.
RENOVATION KEDAI DITANGGUNG, DEPOSIT DAN SEWA KEDAI DITANGGUNG, BARANG JUALAN DIBERIKAN, BIL API/AIR DITANGGUNG...ANDA CUMA URUSKAN KEDAI DAN BAYAR GAJI PEKERJA.. ANDA AKAN AMBIL KEUNTUNGAN RUNCIT DAN BONUS SISTEM COMPANY SAHAJA!!!

APA TUNGGU LAGI?

HUBUNGI SAYA SEKARANG!!!

TIADA YANG MUSTAHIL...ANDA BOLEH LAKUKANYA!!!





APA YANG PERLU ANDA LAKUKAN??




LANGKAH PERTAMA


- Menjadi Ahli VIP dengan mengambil Pakej yang telah disediakan.


Pakej A = RM2,799.00.
a - 5 Unit Vakoou + 4 Unit Collatrim + 1 Unit MBI i7 (7" Tablet).


ATAU


Pakej B = RM2,900.00.
a - 1 Unit Archos 10i (10" Tablet) + 10 unit B-Young.
b - 1 Unit Archos 10i (10" Tablet) + 2 Unit Vakoou + 2 unit Collatrim + 3 Unit B-Young.
c - 1 Unit Archos 10i (10" Tablet) + 8 Unit Collatrim.


LANGKAH KEDUA


- Membayar deposit RM10,000.00 @ RM30,000.00.
* RM10,000.00 ( perlu 2 orang penjamin yang bergaji pokok RM5,000 keatas ).
* RM30,000.00 ( tanpa penjamin )
- Tunggu panggilan dari pihak pengurusan untuk temuduga pertama.
- Kursus motivasi ( diberi percuma ).
- Latihan sistem perniagaan francais ( diberi percuma ).
- Latihan untuk pengurusan kedai ( diberi percuma ).
- Dapatkan maklumat kedai dan gambar dan serahkan kepada pihak pengurusan untuk tidakan pihak syarikat.


LANGKAH KETIGA


- Tunggu panggilan dari pihak pengurusan untuk temuduga kedua.
- Jika BERJAYA, syarikat akan memulakan proses penyiapan kedai.
- Jika TIDAK, deposit akan dipulangkan semula.


LANGKAH KEEMPAT


** ANDA MULA BERNIAGA **






SYARAT-SYARAT PERMOHONAN

* PEMOHONAN MESTILAH DIATAS NAMA SEORANG PEREMPUAN.
(boleh guna nama isteri, ibu, kakak atau adik perempuan).


* BERUMUR LINGKUNGAN 21 - 55 TAHUN.


* HARUSLAH BERMINAT DALAM PERNIAGAAN.

* BOLEH MEMBERI KOMITMEN.






** SELAMAT MAJU JAYA USAHAWAN BARU M7 FAMILY **


** HUBUNGI 012-6175603 ( RIZAL ) UNTUK MAKLUMAT LANJUT **



"Kejayaan bukan datang bergolek ke tangan kita , Kita tidak boleh mengharap kejayaan tanpa berusaha , berpenat lelah siang dan malam!!"
- Tan Sri Tony Fernandes -


Kami juga mempunyai laman sosial sendiri seperti Facebook, Myspace dan Tweeter iaitu Mface

Eudaemonia - Books 'N' More said...

Bro Aidid tadi saya sdg mkn2 di M7family...convenient store mcm 7-Eleven... tiba2 ada org dtg pada saya... mula2 saya igt dia buat survey pasal servis dorg ke apa? mula2 dia tanya tahu tak nak bkk 7 eleven perlu modal brp.. saya ckp saya tatau...dia ckp lg "percaya tak kalau anda boleh bukak kedai mcmni bermodalkan RM3600"... saya cakap saya tak percaya... dia trgkan kata cari downline la2 MLM terms... saya mls nak amik port sbb mmg MLM... saya kata saya prefer g modal rm350k bukak kedai trs... saya tak minat nak berckp2 market MLM stuff... tapi saya attended the talk... mmg typical MLM.. tepuk tangan kuat2 loud music menari2 sbg warm up... blk2 saya bukak their website www.mbiv2u.com... mcm pelik.. dlm premise tulis AC Living...check kt google... owned by AC Mizal...trs sah2 tau geng2 menipu... mohon bongkar ttg company ni ye bro... kesian tgk org2 Melayu terjoget2 cam org tak btl.... hahaha... kene tipu idop2... sib baik saya jns suka cek satu2 benda sebelom keputusan... invest property lg bgs

abd_30_6 said...
This comment has been removed by the author.