And so it is...

Tuesday, September 27, 2011

QuestNet - Koleksi Flyers


Rentetan daripada kedunguan mat rempit dan minah klepet meleis yang suicidal yang singgah kat wall aku, gilababi bongok nak mampos mengalahkan cipan terencat akal, nak cuba jugak menegakkan ilmu kejadah ntah hape-hape, terus-menerus nak scam orang Melayu demi skim piramid QuestNet, demi duit seciput dan demi hindu debab kesayangan dia orang... fuckshit! Dasar meleis anak hindu punya bangsat - jadi aku buat flyers QuestNet lepas satu-satu kat facebook. Nah aku share kat sini...








I'll chase these sick fuckers to the end of the world if I have to... seriously man!


Nanti aku sambung lagik... I haven't finished with this shit.


113 comments:

cek chun said...

another hall of shame..
geeshhh....

I wong (依之汉) said...

Kenapa la nak pakai kopiah tu? Aish. Buat malu cikgu fizik aku jer yang pakai kopiah time sekolah dulu.

amhami_a said...

berat puak puak nihh

Kue said...

bongkarkannnnn bro... gua mmg x berkenan benda ni..katanya bleh jimat minyak ngan elektrik..letak je brhampiran punca letrik ngan petrol...

Sicher said...

Nama Allah dia buat bende macam tu? Ini buleh membawa kepada syirik

Restu Ummi said...

6th.....

ActiveX said...

sama la nih macam Fusion Excel... hampeh...

Rozy said...

bukti pengilangan/pengedaran sudah mari... al-kopiah masa ambik SPM dulu suma budak sastera kelas hujung/corot kot, diaorang tak pernah belajar thermodynamic. mesti seksa diaorang nak digest bukti saintific. nama je khatam belajar agama, siap bawak title ustaz/ustazah, tapi useless, memperdagangkan agama, melacurkan Islam.

Maria Estralita said...

Try to get from Jakim about this but no result. But I found a similar issue that may explain a little bit about this. http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=99956

budoxesquire said...

i like it~ yeah

Tulang said...

Dlm banyak2 scam MLM rasanya product ni paling xmasuk akai n mengarut.

matsom said...

Hm, ni link ke darul ifta' pasal perkembangan terbaru kes QNet. (arabic, credit: Anti-Qnet Egyptians)

Google translate:
Q: Peace and mercy of God. Fatwa issued by the advisory opinion on 12/3/2011 on the company network marketing with Quest. One of the brothers told me that the fatwa has stopped working and the house in the process of issuing a new opinion. I would like to make sure of the validity of this information.

A: This topic is [being] discussed [again] because it involves several transactions [that] are complex and interrelated.

yang dalam square brackets tu tambahan aku...

Apepun takyah berlindung dengan kopiah ler dols.

@AM, lanyak lagi dan lagi dan lagi dan lagi... heheh

Adinda said...

Memang mencirit la masing-masing lepas ni.
Tak kan datang mengendap jer bang ostat? Meh le berbalas chat kat sini.

izzNatta said...

Mau tersedak & terkentut si ustazz baca...

Receptionist said...

Bro Aidid,
Aku nak pinjam artikel ni nak letak dalam blog...aku nak sebarkan kebenaran...amacam Okay...

azwan said...

hhahahaHAHAHhaha!! Elok la jolok sarang tebuan.

Sibukla dgn darul ifta'..tak habis2. Warganegara mana ustad2 neh. Sekalipun ada percanggahan pengeluaran hukum antara ulamak berlainan negara, yg paling penting sebagai pengikut kita mesti follow ulamak di tempat kita tinggal, bukan di arab, indon, somalia, wtf? Itu pun susah nak paham.

Kajila setiap perincian fatwa MLM dari Jakim tuh...konfem 1000% Questnet TAKKAN HALAL! Get it alkopiah? still sibuk dgn Darul Ifta'. Gebeng gebeng bahlol gak.

NoName said...

abam aidid, tlg wat 1 short article about this(in my humble opinion, a bullshit) product and business. I"d like to confirm with y'all wether this is truly bullshit or not.. thnx!

http://i-intelligent.com.my/iintelligent/index.php
http://i-intelligentgroup.blogspot.com/

*sorry if this is old news, please ignore it in that case.

blogtilldrop said...

wow...gilabeb...ada magic disc...tak masuk dek akal , tapi ramai yang terjebak..oh negaraku...

5c1d said...

buang2 ler kopiah tuh..bikin malu ajer weihhh..same ler mcm org letak perkataan ISLAM besar2 pastuh bismillah ayat Quran bagai kat keta tp bwk keta mcm org takder agama kuang ajor nak mampos..bikin malu agama jer..tak malu kat org malu ler sket dekat Allah S.W.T kot yer pon

5c1d said...

eh silap patt malu kat Allah lagi patut dar i malu kat org..tp depa nih tau malu ker???menjaja benda dungu piang kat org ramai?

Rojak Punya said...

ustaz keje jaga tandas minta 30 sen sekali masuk lagi mulia dari ustaz join MLM Qnet dungupiang. siap ada orang tak mengaku Qnet ada sistem piramid tu yang tak tahan hahoha!

Rojak PUnya

nurfauzi said...

Bengang....sebab jauh2 belajar luar negara sampai mesir. Cakap arab berbuih fasih. Menelaah banyak kitab. Tapi percaya pada scam bodo tu..

Tak tahu mana letak IQ dengan EQ. Golongan ni yang buat malu pada ilmuan Islam. KAsi cop nama buruk pada lulusan agama luar negara.

Entah dibaca ke tak garis panduan JAKIM tu.

KhaiRin said...

raya aritu adik sy beria2 nk beli mende alah ni..sy igt apakebenda nyer yg dia beria2 nk beli bla tgk, laaaa benda ni ke? rs nk kasi pelempang sebijik!

now sy fhm, kenapa org melayu (mcm adik sy tu) mudah terpengaruh dgn benda2 mcm ni

knv said...

and they SERIOUSLY think that they were on the right path? SERIOUSLY
?

subhanallah.

and what's with the Allah pendant? gilo ke hapo?

i can feel your anger mr aidid. takde kata carutan yang paling sesuai untuk mereke2 ini.

demmit!

gua said...

MINUM AIR ZAM-ZAM JE LG BAGUS DR BELI MENATANG NGARUT2 NI. AIR ZAM-ZAM ADALAH AIR YG TERBAIK DLM DUNIA YG BLH CECAH 100++ph BANDING AIR BIASA KURANG DR 8ph.(hasil ujian aku sblm ni). PEJADAH PLAK WAK-WAK KOPIAH SENGAL TU NK PROMOTE KACA BODO TU? BUANG DUIT JEK SIOT. ADA JUGAK ORG SENGAL YG TERPEDAYA..XFAHAM AKU...

matsom said...

@gua: "100++ph"??? cemana ko wat testing neh? sebagai perbandingan study dari King Saud Uni kasi pH air zam-zam = 8 (slightly basic, macam air laut).

Ada paper ke ko buat?

Tuan Tanah said...

dulu laki sepupu aku jual menatang bio disc nih. siap eksyen lagi katanya "abg ader master, takkan abg leh kena tipu.." bila ditanya kesahihan produk haram jadah tu.

razak said...

@tuan tanah: kalau master dalam bidang lain.. memang blh la kena tipu.. sama la mcm ostad qnet ni.. pandai agama (maybe) tp pasal sains x mau amik tau.. :)

raptorarena said...

matsom..

mana2 air pn leh jadik 100ph kot..tambah jelah alkali secara keterlaluan kat satu sudu air dalam satu besen..akan jadik 100ph..tak..? hehe..

basic is the same..air zam zam is better..

hopefully disc-ikan (panggil disc ikan sbb rupa mcm game pancing ikan masa kecik2 dulu) tak masuk kat mana2 farmasi sama macam air masak ecpi tu..

ezaman said...

kindly silala luangkan masa anda semua selama hampir 1j 50min utk tonton ceramah aka seminar kecemerlangan qnet ni kt link youtube aku post kt bawah ni

http://www.youtube.com/ezaman1978

tengoklah dulu pastu nilaikan & ape lagi buat bahan la....


tengok dari PART 1 hingga PART 12


TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK TENGOK

Nur Amira said...

Tak sangka....ada jugak Melayu yg bodoh mereput. Siap tambah "Devo" kat hujung nama. Dari segi penggunaan bahasa Inggeris, devotee ni biasanya dalam banyak buku yg aku baca, ianya adalah di tujukan kepada "cult followers" atau pun utk pengikut agama daripada sebelah India dan China. Jarang "devotee" di guna pakai untuk pengikut agama ahli kitab.

Nur Amira said...

On second thought, kalau gelang magnet AC Mang pun orang Melayu beli......no wonder ada yg percaya kat bio disc.

Sama jugak dgn pil IQ. Kalau dah low IQ, makan pil banyak mana pun tak akan naik IQ tu.

matsom said...

@raptoarena, senang cerita, kalau ada fakta saintifik pasal apapon kenalaa backup.

Dalam claim "100++ph" tu:
1. takde backup langsung
2. tak masuk akal, ukur pakai apparatus mende? 'gua' tu ader trai rase ke air zam-zam "100++ph"

anyways, dah ditunjuk dalam studi lain yang pH air zam-zam tu 8; atau fakta 'gua' tu typo i.e pH yang dia dapat 10.0++ (takkan 1.00++ lak kot?)

------------------------------------

@ezaman, just fuck-off ler dol. adeke seminar ko buleh tangkis basic common sense? meh jawap 2 bende ni berdasarkan seminar yang ko dah pergi/tengok:

1. macamana piring kaca boleh tuko air paip jadi snowflake
2. macamana air snowflake tu buleh ubat sakit jantung, kencing manis, darah tinggi (kasik keras *** sekali?)

Rose said...

A question: ezaman ni one of the three Es in the original qnet entry ke? If so, soklan ku tak terjawab lagi...if not, malas nak komen banyak, baca je la entry dulu. Sama je isu n the comments. Still tak paham2 gak depa ni.

ps - pH tinggi sangat pun bahaya encik gua....

John Cussack said...

anal beads??? fapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfap

Aidid Mu'addib said...

Daripada "Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib":

Quote: Tengku Nasrique Sahari II:
"Tuan Aidid Mu'addib and the geng, anti-mlm, sebab asyik mengakji dan menyiasat kegagalan company dan individu dalm mlm, tapi tak pernah mecuba dan taj mahu mencuba mlm.. sebab tu pengalaman dan percakapan yang diluahkan melalui blog dan fb, merapu, kata2 kesat diluahkan lagi menyesatkan... kalau setkat melihat dan mengkaji jgn nak ckp lebih.. kalo ko, join mlm pun, aku rasa ko x habiskan betol2 kot... hehe.. ini aku akan post 1000 kali dalm wall kau,. bagi kau faham, kenapa dan mengapa kau anti.. kau sendiri pun x faham kenapa kau anti kan? sebab, aku pun mcm kau 2 tahun lepas.... bukannya kau anti-mlm sbnrnya, tp kau tak faham 100% ttg mlm.. kalo setakat mengkaji dan meneliti kegagalan org.. aku x percaya kau anti-mlm sepenuhnya.. ok.."

Reply:
Kalau sapa2 tak tahu kenikmatan buat seks dengan kambing... kena join geng mat rempit peminat seks kambing dulu... kaji betul2 cara menyontot kambing doggy-style, kena belajar dulu baru faham... kalau tak join geng rempit kambing seperti ini, sampai bila tak kan dapat merasa best nye seks kambing brader...
Tak payah ilmu sains, ilmu agama, ilmu kemanusiaan... no use beb. Join geng rempit kambing macam budak troll penganut MLM ni dua ekor neh... Siyes brader. Kena join dulu baru tahu... Aku x percaya ko akan anti seks kambing sepenuhnya... ok...

>>>These meleis scammers kids just cracked me up man... shit!

ezaman said...

oit!!! aku upload bidio tu pasal suh korang tengok sendiri mende alah ni diterangkan kt org dok dalam kelas mendengar ceramah merapu tu....(betapa sakitnye ati aku & org yg tak tau)...pasal baru tau mengarut aku sebarkan mende nih.. bukan soh korang percaya... korang nak dengaq ke tak nak lantak la....apa barang dengar org cite? baik dengaq teruh dari yg menyebarkan fahaman qnet ni.. janji korang dah tau ape bende yg depe gitau & hasut kt dalam qnet nih.. beladihel betol la...

Aidid Mu'addib said...

TQ brader... Very interesting...
Memang scammer QNet lahanat macam barua!

Adinda said...

Hihihihi
Chileks rr ezaman.
Orang berniat baik memang selalu disalahertikan

azwan said...

ezaman,

free2 ko kena maki dgn aku kat previous entry. len kali clarify betol2. heh!

Admin said...

em...aku rasa abg ezaman saja nak share ja macam mana seminar berlangsung,sebab rasanya ada dia comment dekat sini kata dia pernah join tapi dah tinggalkan dalam masa 2 minggu sebab baru perasan ketahian MLM.Lagi satu cuma nak bagi gambaran betapa ketahian nya makhluk ponggong dalam vid tu asyik cita pasal harta,duit,kereta,cari orang.(baru tengok sikit2)

:D

Adinda said...

Kehkehkeh
Abe wan niiii...
Tersentot mamat tu tau

Admin said...

oopsss...lambat lak comment,ahahhaa

azwan said...

Padah comment time maghrib. keh keh keh...

matsom said...

@ezaman,
1. ko buat stail spam

2. ko tak cerita bebetol tujuan ko upload video tuh

3. watpe nak kasi semak youtube dengan cerita mungkar Qnet/scammers

4. membazir bandwidth aku, dahla streamyx aku bangang dekat sebulan dah neh

Apapun aku mintak maaf secara formal, I'm sorry, Please forgive me :-)

encik nazri said...

ezaman .. hahahaha.. hadoi .. aku paham maksud ko. trima kasih kerana upload. at least taw la modus operandi dia macam mana. aku baru layan no 1 ja. haram tak sembang pasal produk pun. dan trang trang bersuluh tu piramid bro.

Rose said...

Hehehe, skali skala di anggap troll, ezaman. Ai pun pernah merasa. Anyway, maaf zahir batin.

hyelbaine said...

All's fair in MLM and trolling? Hehehhehehe

Yes chun, I'm still here don't worry ;)

Neotoxin said...

What does DEVO stands for anyway? DEVOTION?

Pierre said...

ustat jual pendant OM hindu?? ni ke dia blaja kt al-azhar...

first (nama dulu) kebun getah (sekarang) said...

Saya tak faham kenapa orang kafir boleh jual agama kita sebegitu mudah?

Entahlah, dulu yang saya tahu, nak beli biji tasbih ka, kepiah ka, lebai ka, songkok ka, khat ayat kursi ka, arwah tokwan saya bawak saya p Pekan Sabtu p beli kat lebai Din tu...

Tapi la ni jadi pelik, aku sendiri pon 'seriau' bila tengok depa jual pendant Allah tu...aku speechless dan aku tak tahu nak cakap apa...

Tapi yang penting, aku rasa 'semacam' dan rasa kurang senang...tambah2 bila tahu bahawa ianya "manufactured by" orang kapiaq...lagilah aku rasa x sedap...

Depa yang dok buat bisnes tu tak rasa lagu tu ka aih????? um....

belajarlah, jangan malas said...

Kesian la pulak kt org yang dah terpercaya dgn benda sebegini. Aku rasa kita patut contact org2 yang jadi tokan menatang biodisc ni bagitau cara baik supaya xyah buat keje ni lagi. X perlu maki2 dierang. Kesian mereka. Kita kan manusia, tak sempurna. Kalu buat silap boleh patah balik. Don't worry.

Hanif said...

Ak rase macam nak burn DVD full surah yassin pstu ambik air curah kat dvd tu pstu biar mgalir masok cawan pstu minum.. moge moge hati aku ni semaken suci.. rase rase bekesan tak ? sedangkan bio disc bekesan npe DVD x bekesan ye x ? disc jugak tu 4 gb lagik.. klu nak lagi suci burn pkai blu-ray lagi besar storage die.. knape la org mlayu dungu piang adooi... knape knape =__=

raptorarena said...

that sex-kambing-metaphore really makes my day..

mesti org2 kopiah qnet sdang cakap, 'astagfirullah..apa nak jadi anak2 muda sekarang ni..' sambil jual pendant OHM online..

aaron said...

G0shh.. and just I thought anal bead is too much for these comments and then aidid came with his seks ngn kambing. Hua ha ha! tersembur breakfast aku did!
and that is why in my opinion apesal la skrg ni senang sangat org dapat title ustat. Aku ingat baru abis satu sem kat Al-Azhar balik kg org dah gelarkn ustat gamaknye. Sebab aku rasa gelaran tu cukup eksklusif dan carry so much weight utk pembawanya. Orgnya mestila cukup ilmu, bijak, berpengalaman dan dihormati. Macam ustat sekolah agama aku dulu. Bukan sidungu yang minum air yang dicurah dari cakera ajaib untuk minuman makan malamnya sekeluarga..

CikMingMing said...

aidid, kalo hasil drpd MLM tu haram, kalo org MLM belanja kita makan n dia mmg fulltime buat MLM, adakah makanan tu halal?

Adinda said...

Soalan untuk ustaz azwan takde ker?
Hihihihi

hasmn said...

cik ming ming,

kalau org MLM ajak makan tu baikla jgn pergi.. diorg tu slalunya nak joinT MLM la tu.. hahaha

matsom said...

uih... ade soal jawab agama lakk. first time for everything eh?

@aaron, setau aku kat orang meleis je suka kasi panggilan/gelaran macam-macam nih dahtu main taram je.

Nampak pakcik pakai kopiah dok bawah pokok main dam aji die panggil 'pak haji' (yang betul: taik dam), yang suka pegi surau dia panggil 'lebai' (yang betul: Muslim yang standard), kalu berjanggut, suka pakai kopiah, mata bercelak dan-dan je panggil ustaz -tak kira aa mamat tu join/minat boy-band nasyid ke, tabligh ke etc. blabla.

Anyways ada sesapa grad Azhar kat sini yang nak betulkan statement ni silakan:
"Ustaz" dalam sistem akademik Islam/Azhar diberi kepada graduan yang ada sekurang-kurangnya post-graduate/MA. Diaorang ada uniform sendiri gak, especially kopiah dan jubah -lebih kurang macam korunk tengok Pegawai Masjid Negara ari Jumaat, jubah hitam+kopiah putih/merah.

CikMingMing said...

cmana pulak dgn duit raya? org MLM tu bagi duit raya pada budak2 kecik...

Red Herring said...

Lagi senang kalau beli air mineral dalam botol, pastu pancarkan electromagentic wave seperti infrared (kononnya technologi Hai-O) atau jemur je bawah matahari (ada UV, frequency electromagnetic wave lagi kuat), takpon bagi je X-ray atau gamma rays, pastu curah air atas botol tu, maka dapatlah air yang bertenaga electromagnetic

lepas tu minum, maka akan sihat segar bugar dan otak anda semakin bijak dalam bidang menipu dengan menggunakan MLM.

saya nasihatkan aidid dan azwan cuba buat ni. confirm anda akan jadi penganut MLM daripada pembenci MLM

HAHAHAHAHA

Adinda said...

Cer cuba tanya imam muda ashraf.
Takpun kat blog kereta mayat.
Tak pun tanya geng wonderpet dulu.
Mana tau dorang ada jawapan

cek chun said...

Hai ya baine :-)
dah jadi soal jawab agama la pulok blog ni.
Macam-macam

CikMingMing said...

semalam ada hardcore MLM dtg rumah... cite itu ini itu ini mempromotekan MLM dia. bawak anak2 sekali. bila dorang nak balik, i bg anak2 dorang duit raya. ye laa... walaupun dorang dtg utk promosi, tapi i treat sebagai dtg berayalah. mungkin sebab pancing tak kena n i pun bukanlah mengharapkan balasan pulak... tapi anak i sorang jer... dorang tak bagi pun... hehehe... cakp income rm20k sebulan...

Afiq said...

CikMingMing bole share x die promote MLM ape?TQ :) ..

CikMingMing said...

Afiq said...
CikMingMing bole share x die promote MLM ape?TQ :) ..

tak pasti... dorg byk berbual dgn my husband...

Rojak Punya said...

Whai qnet member yang dungupiang...daripada susah payah mendungupiangkan diri untuk qnet dungupiang ni baik susah payah tolong orang... Tengok Sini konfem bukan MLM...

SoutulMujahid said...

aku pun benci gak MLM ni. tapi agak2 r bro sampai memaki hamun mcm ni. jagalah akhlak ko.

dan ko jugak telah membogelkan ustaz2 ni. baik ko mintak maap


Muslihat Puak-puak MLM [Bhg. 1]

Muslihat Puak-puak MLM [Bhg. 2]

Asyraf said...

Aku rasa ustaz tu yg patut mintak maaf sebab menghalalkan yg haram...

BellaGrey said...

Somebody mentioned ustaz vogel? Mana? Mana? Wanna feast my eyes while enjoying my cupcakes. Yum.

first (nama dulu) kebun getah (sekarang) said...

kalau lah aku boleh menterjemahkan perjuangan ini...akan aku gambarkan bahawa ini adalah suatu peperangan yang dipanglimai oleh AM dalam menentang 'penjajahan' minda umat Melayu ni...

Sejarah pernah membuktikan, dalam peperangan punyai tali barut, pejuang dan juga penjajahnya...

Tali barut akan tetap mendokong penjajahnya...kekuatan pihak lawan adalah kekuatan ganda dua..penjajah (otai2 mlm, selalunya bangsa2 x sunat dan istinjak, namun ada juga melayu)...

Manakala kekuatan pejuang terletak hanya pada kapasiti tentera yang berada di belakangnya...kalau 100, seratuslah...kalau 1000pun, seribulah..sekadar yang ada...

kerajaan, undang2, segalanya memihak pada penjajah...

Tapi, akhirnya..pejuang akan tetap menang sebab apa yang di buat pejuang adalah benar...

Masa itu pasti akan sampai...

matsom said...

@SoutulMujahid:
1. Here we go again, balik-balik cerita akhlak dan gaya bahasa... Aku setuju dalam hidup nih kena banyak berbudi bahasa, tetapi kena pada tempatlaa.

Kalu nak berdakwah (macam awal-awal dulu) memang kena cakap elok-elok, explain dengan comel-lote.

Sekarang dah masuk situasi perang (siber) dol, takyah cakap elok-elok dengan spesis penyangak neh, lanyak dan maki dulu baru tanya khabor :P

2. Isu bogel/bukak aib orang, ni pon non-issue pasal:

* diaorang sendiri pegi jolok sarang tebuan, sendiri. mau. ingat. lerr.

* benda aib nih biasa orang tutup & malu nak tunjuk, tu pasal Islam larang kita pegi bukak aib orang. Tapi meon-meon DeVo ni takde nak cover dan langsung tak rasa malu ikut "sunnah" Mormon-cum-penyangak nih, e.g tarok "Devo" kat nickname tanda setia dengan kompeni Hindu-penipu orang dan guna status sebagai graduan Azhar nak tarik duit sedekah kat upline memasing sambil tarik duit downline yang lagi bangang dari derang wat kasi makan anak-bini

/rant over.

(post ini takde maki hamun yang melampau-lampau, cuma 2-3 patah jerk sebagai mencantikkan ayat :P)

SoutulMujahid said...

memanglah dalam berdakwah ada lembut dan ada kasar. nabi saw pun ada berkasar jugak

tapi adakah nabi saw sampai memaki-hamun mcm yg ko wat ni? aku pun giler punya benci kat MLM ni. tp kebencian aku x menghalalkan aku utk memaki hamun diorang ni

harap ko jelas.

Ibnu Ahmad said...

benci lagi orang mlm yang cakap lemah lembut, bersopan santun tapi penuh tipu muslihat,
respek lagi en.aidid yang cakap kasar, memaki hamun tapi nak menyedarkan orang yang dia x pernah jumpa n kenal pun..

keutamaannya ialah point2 en. aidid ni..

azwan said...

HAHAHAhahahaHAHA...

Teringat kat group nasyid sekolah zaman dulu2...soutul himar.

Brader mujahid, lain org lain cara. Kalau ko rase care ko lebih terkesan menusuk hati, teruskan..teruskan. Takde sape kesah aidid, takde sape kesah ko brader.

Aidid Mu'addib said...

Aku masih tak faham pehal ada org cakap aku mencarut...
Bila masa aku mencarut bang?

Laila said...

Abe Aidid suka mencarut. Tak baik tau.

Aidid Mu'addib said...

Please learn sentence structure, etymology and contextual expression in English properly...

"Fuck" is an English word that is generally considered obscene which, in its most literal meaning, refers to the act of sexual intercourse. By extension it may be used to negatively characterize anything that can be dismissed, disdained, defiled, or destroyed.
"Fuck" can be used as a verb, adverb, adjective, command, interjection, and noun. It has various metaphorical meanings. The verb "to be fucked" can mean "to be cheated" (e.g., "I got fucked by a scam artist"), or alternatively, to be sexually penetrated. As a noun "a fuck" or "a fucker" may describe a contemptible person. "A fuck" may mean an act of copulation. The word can be used as an interjection, and its participle is sometimes used as a strong (not necessarily negative) emphatic. The verb to fuck may be used transitively or intransitively, and it appears in compounds, including fuck off, fuck up, fuck you, and fuck with. In less explicit usages (but still regarded as vulgar), fuck or fuck with can mean to mess around, or to deal with unfairly or harshly. In a phrase such as "don't give a fuck", the word is the equivalent of "damn", in the sense of something having little value. In "what the fuck?!", it serves merely as an intensive. If something is very abnormal or annoying "this is fucked up!" may be said.

>>>I have never used the word "fuck" in any obscene expression in this blog...
I had never said: "I fuck your mama"... or "that mat rempit fuck a goat"... or whatever, as such.
Stop being dirty-minded and misinformed... and start learning English properly please.
Okay... moving on.

Laila said...

But..but..but the word is still dirty. And i'm not dirty minded and well-informed. And me iz spoken Hengland. Heh.

Ya bro, screw those Questnet motherfuckers! All hail Darth Muaddib!

Adinda said...

ai no speak henglish but ai know that a friend of mine name fakrul.
Everyday call him fak only. Yu know like what de fak la yu fak, yu such a nice man la fak etc.

Is that means I'm mencarut? Nehhh.. Don't think so.

matsom said...

@SoutulMujahid, ko reply post aku kerr?

"memanglah dalam berdakwah ada lembut dan ada kasar. nabi saw pun ada berkasar jugak"
>> hih, nak kasik naik jugak ko punya view ek? lagi sekali ulang, ni bukan situasi dakwah dowh! dah habis dah zaman cakap bahasa baku ngan mangkok-mangkok berkopiah tu, explain memacam tapi taknak terima, pastu sesaja cari pasal masuk blog & fb orang & bawak geng; kalu Aidid taknak maki derang pon aku buleh tulong maki...

Remember:
dakwah := cakap elok-elok;
perang := takde masa nak susun ayat bunga-bunga; bagi je sedas dua, kalu takreti bagi lagi sampai dia blah

"...sampai memaki-hamun mcm yg ko wat ni? aku pun giler punya benci kat MLM ni. tp kebencian aku x menghalalkan aku utk memaki hamun diorang ni"
>> response to the italicized part: lehh aku tulis "downline yang lagi bangang dari derang" pon nak emo? bangang tu kata yang direct/straight to the point -ganti dengan bodoh/takde hotak/baghal/bahlol pon boleh dol...

Apologies to AM for straying away from the real topic. Saja je ske layan adik-adik comel kiut-miut yang dok kat atas kuda tinggi neh >:-)

Lee & Zila said...

Sibbaik xde button like!

CikMingMing said...

saya n hubby saya rasa perangai aidid ni mcm someone yg kitorg respek gila! outspoken tapi bernas. orang tu ialah Tun M.

pcbahar said...

Balun Aidid jangan tak balun..

Teman pun meluat sangat dengan geng alkopiah scam ni.. Dulu memang dah meluat, sekarang tambah meluat.. Dia merosakkan imej orang pakai kopiah (teman pun pakai kopiah oiii pergi noreh, tu yang takleh tahan tu...)

Ngapa ramai sangat orang menipu dalam dunia Mesia ni haa...? Tak habis-habis menipu... Daripada pucuk atas lagi kerja menipu sampai la orang bawah-bawah banyak yang menipu... Apa nak jadi dunia ni...

raptorarena said...

hmm..

xde sorang pun orang qnet datang membalas..

adakah benar ilmu al azhar mereka lebih kuat drpd org HPA yang mudah butt hurt..

ataupun org qnet cuma kuat dan berani bila ramai je..

misteri..

Asyraf said...

Pcbahar,

yang menipu tu biasanya anggap dia betul... tu masalahnya..... dah kena brainwash ngan upline.... bengkang bengkok jadi lurus.....

itu pentingnya education.......

Mama Zharfan said...

yg peliknya ada plak org percaya geng2 scammers ni...nonsense sungguh..

pcbahar said...

Betoi tu Asyraf, bila yang menipu tu rasa dia betoi tu yang payahnya.. Patut la pihak berkuasa tak berapa nak layan aduan mangsa penipu.. Depa akan kata, awat hang bodo sangat senang kena tipu? Lama-lama yang menipu teruskan menipu, dari satu cara ke satu cara.. Tak tahu ke yang malaikat sedang menulis segala perbuatan kamu tu...? Geram, geram...

nurfauzi said...

azwan:
ade ke name group name shoutul himar?
kelakar betul hahaha

Zul said...

at the end of the day, DUIT adalah segala2nya... utk apa benda2 tu? sudah semestinya duit... punishment is not on the spot, so that's why ramai yg sanggup ketepikan soal halal haram klu bab duit... dah termaktuk hkum alam, nk duit kena kerja...nk pahala kena bebuat baik..tu jer yg aku pegang...

@lutfihambalimr. said...

aku dah pernah bergaduh dengan si Redzuan Amira nih. aku siap buat entry dalam blog aku lagi.

http://lantak-kau-la.blogspot.com/2011/05/nak-kenal-mangkuk-ini-la-nama-nya.html

hidup lagi ye Redzuan Amira Devil ni?

azkramm said...

HARGA BIODISC MURAH KE MAHAL
Murah atau mahal biodisc ni perkara subjektif. Kepada yg takde duit atau cukup2 makan aje memang mahal. Begitu juga pada orang yg takde sakit kronik.

Bagi orang yg berhabis ribuan ringgit malah puluhan ribu utk mencari penawar kpd sakit mereka, setakat RM2000 sangatlah sedikit. Mungkin ramai tak tahu pelakon tenkenal Azean Irdawaty atau dikenali sbg Kak Yan pernah menyatakan rawatan kanser payudaranya sama nilainya spt sebiji banglo. Begitu juga kos pembedahan, hemodialisis, kemoterapi - semuanya melebihi ribuan atau puluhan ribu.

Tahun lepas ada kawan wife beli biodisc semata-mata untuk cucu saudaranya yg menghidap sakit lukemia. Minggu lepas kanak-kanak berumur 4 tahun tersebut meninggal dunia setelah beberapa kali menjalani rawatan kemoterapi. Apa yg dikesalkan oleh kawan wife yg belikan biodisc tu ialah, bapa kanak2 itu tidak mahu menggunakan biodisc sbg rawatan. Ibunya boleh terima, tapi si bapak ni tak terima, walhal atuk sedara ni sanggup keluarkan kos kerana kasihankan budak tu. Apalah salahnya cuba...bukan ada side effect pun. Satu sen pun si atuk sedara ni tak minta bayaran. Guna ajelah. Tapi tak nak. Bukan kita nak lawan takdir atau gerenti mesti baik..tapi sekurang-kurangya cubalah dulu...sebab dah ada org yg sembuh lukemia ni asbab guna biodisc. Berdosa ke kalau cuba?

Saya sendiri dah jumpa doktor pakai biodisc dan menyatakan sendiri ia berkesan menyembuhkan sakit sendi dia. Begitu juga dia dah berjaya membantu pesakit stroke di Perlis. Kita siapa? Dr, lawyer, majistret?

Berbalik cite pasal kos ni, ada org sibuk kata harga biodisc ni mahal sbb diMLMkan. Saya nak tanya sikit, ada kita kisah harga kerusi urut RM4000, mesin elektrostatik RM6000, kos rawatan pelangsingan lebih RM2000 dan banyak lagi produk lain yg mahal2. Semua produk ni tak diMLMkan pun. Tapi kenapa mahal sgt. Kadang2 tu boleh promosi beli 1 dapat 1 pulak. Nampak sgt kosnya tak sampai separuh. Nasib baik tak 2 seringgit.

Sebenarya bercerite pasal kos pelangsingan badan ni, sebenarnya dari pengalaman saya dan wife sendiri. Dah bayar seribu lebih utk rawatan tapi dia kata tak cukup. Kena beli kopi dia yg harganya RM210 15 sachet. Purata 1 sachet RM14. Logik ke? Pulak tu tak cukup 1 kotak. Kena ambil at least 5 kotak, so total RM1050. Total keseluruhan RM2000 lebih utk kelihatan langsing.

Biodisc ni utk kesihatan yg tak ternilai harganya. Bak kata En Azri dari Skudai, Johor yg pulih drpd sakit buah pinggang "anda kalau saya nak beli buah pinggang kasi tak? Berapa nak letak harga?"

Seisi keluarga pula boleh guna, dari baby hinggalah org tua. Takde expired date pula. Kawan saya ada 2 org beli mesin elektrosatik. Harganya RM7000. Takde pula dengar diorang kata mahal. Mmg banyak juga testimoni alat ni, tapi 2 golongan tak blh pakai. 1, org sakit kanser atau nak kena, nanti makin merebak. 2, org yg pakai bateri utk pam jantung.

So, tepuk dahi, fikirkanlah yg terbaik utk kesihatan kita.

azkramm said...

BIODISC?
Biodisc? Tak pernah dengar pun. Saya pun macam anda juga. Tapi sekarang saya dah guna biodisc dan dah dengar serta lihat sendiri orang yang dapat manfaat daripadanya. Ia bermula dengan ex maktab isteri saya, Ust Nazree (sekarang bersara awal). Dulu Ust Nazree dan isterinya mengajar kat Sibu. Masa tu isteri dia tengah pregnant. Tapi dlm masa yg sama ada batu dalam perut. Susah, sebab nak operate ada baby kat dalam. Hinggalah ada kawan dia yg syorkan guna biodisc. Alhamdulillah, dalam tempoh beberapa bulan guna biodisc, batu dlm perut hilang dan baby pun sihat sampai hari ni.
Bermula dari sinilah Ust Nazree dan isterinya sharing this miracle's product.
Sekarang mereka menetap di Seremban.


Kami tak janjikan apa2 penyembuhan tapi suka saya tegaskan kat sini, testimoni tu bukan tipu atau lakonan. Kalau tak percaya, kami ada sahabat2 yg boleh set appoinment. Anda boleh dengar dan tengok sendiri penerangan dari kami face to face. Company kami bukan maya. Co kami, QNET ofisnya kat Tingkat 3A, Amcorp Mall PJ. Silalah ke sana. Sekarang ni ada F1 kat Sepang. QNET ada kereta sendiri bersama Virgin.

Sekali lagi saya ingin tegaskan BIODISC dan QNET bukan scam/fake/tipu dan seumpamanya spt yg didakwa sesetengah pihak atau orang. Ini kerana orang dah sihat yg guna biodisc ramai. QNET pula ada ofis tetap, tak lari ke mana. Malah co induk QNET, QI buat bangunan baru tak jauh dari Amcorp Mall. Nilai bangunan tu USD60 juta untuk operasi global market. So, kalau tak percaya tepulang kepada anda, kami tak paksa.

Tapi suka saya jelaskan, anda boleh guna biodisc sebagai rawatan alternatif. Ubat hospital, anda sendiri tahukan kesannya. Tak payah saya ceritakan kat sini. Tapi jangan pula tak makan terus. Ubat doktor kena teruskan. Ikut nasihat doktor. Dalam masa yg sama gunalah biodisc. Sebagai ikhtiar kita. Kitakan org Islam. Kita hanya berusaha, yg sembuhkan Allah. Biodisc ni asbab aje untuk sembuh.

So, jika anda, emak, ayah, adik, kakak, sedara mara yg ada sakit kronik atau kritikal dan anda sedang cari satu rawatan alternatif, bolehlah cuba biodisc. Saya tak paksa, cuma sharing aje. Anda bayangkan kalau kaki anda atau kaki sape2 saje dapat diselamatkan, tak payah potong, ada harga ke kaki anda. Org nak beli 1 juta pun kita tak nak jual. Kalau anda lihat video, org yg kalau kita nak tengok kaki dia pun kita tak sanggup, tapi alhamdulillah setelah guna biodisc, kaki yg tak ternilai tu dapat diselamatkan dan dia sekarang berjalan mcm org lain. So anda fikir sendirilah berbaloi tak miliki biodisc.

Sama juga dgn org yg sakit buah pinggang, kanser dan lain2 yg kos rawatannya cecah bukan ribuan malah puluhan ribu ringgit.

Selain kawan2 yg boleh terangkan lebih lanjut, kami juga ada buat taklimat di bebrapa lokasi seperti di Amcorp Mall sendiri,

Nur Amira said...

azkramm ni sapa? dr, lawyer, magistrate! or just another dungu piang! this biodisc is based on fake technology..Cuba terangkan scalar tu apa n nano tu apa?

Rose said...

azkramm ni tukang promote biodisc yang hebat. Sure kalau jumpa memang terbang RM2000. hehehe...

Anyway, I've asked some questions concerning the scientific research of biodisc in the provious entry. Hope azkramm can answer them. Banyak lagi soklan nak tanya nie... Bukan senang nak dapat penjual biodisc berhemah kat belog nie...

Toodles

matsom said...

uihh an explosion of cut-and-paste testimonies, nape tetiba jerr datang merapu neh?

@Rose, hahah takdenye dia nak menjawap. spesis ni memang jenis suka ikut ilmu sesat, takde masa nak belajo pasal medic, science, physics, maths, economy etc.

janji boleh kelentong orang [yang desperate] cukop lerr

Wanita Bertudung Hitam said...

ek elleh,boleh komen copy paste je la...bila tanya lebih specific, secara scientific..tak dapek nye..tgk hero anti-mlm, details sume prepared...kona pi kona mai camna pon takleh lepaih la..go bro aidid..tlg put a stop on this scammers, skt ati la tgk!

Rose said...

@matsom,

I love a good science fiction or a fairy tale. It's fascinating how people can come up with so many theories using pseudoscience to support their products. Creativity at its best! Hehehe...

matsom said...

hahah, if you really love fairy tales then go and read One Piece ler... >:P

seriously, penulis-penulis testimoni ni memang ada masa depan yang cerah dalam bidang:
* tulis skrip cerekarama/drama swasta/akademi fantasia
* tulis cerpen/novel
* advertising
* pencacai kepada politician -yang ni grey area sket, tapi takdela gamble dengan nyawa orunk [= orang+ungka?] macam jual jus buah/bekas kaca berlubang, a.k.a spin writers/artists
* PR kepada pelakon/penyanyi
...dan macam-macam lagi

azkramm said...

sebenarnya banyak dalam blog ni fakta MLM yang AM tulis tu betul.. aku tak bantah pun,

cuma bila dia cakap biodisc ni tak memberi kesan, itu tak betul..

Adinda said...

Yeahh right!!!

azkramm said...

apa yang dia komen pasal Qnet PUN BANYAK FAKTA YANG TAK BETUL..

Asyraf said...

Azkramm,

kalau ko rasa fakta dia salah.... bagi la hujah yang menunjukkan fakta dia salah......

kat mana salah????

Aidid Mu'addib said...

Komen part mana yg tak betul samdol scammer meleis dungupiang?
Come on asshole... jgn cakap ikut bontot... without substance.
Tell me exactly and in detail... where the fuck it was wrong.
Air tuang atas kaca boleh kasi sihat badan dan sembuh penyakit low IQ --> IS THAT WRONG?
QNet dah kantoi dgn skim piramid di merata dunia --> IS THAT WRONG TOO?
Ko dan species meleis mmg ya amat dungu beragama wang-ringgit --> IS THAT WRONG ASSHOLE?
Hopeless punya anak sakai... pathetic like crap.

Sidratul Muntaha said...

bapak aku dulu2 tukang cari besi buruk
klu dia baca artikel mlm besi buruk nih
confirm dia sengih jer sbb mmg bodoh la sape2 pergi minum rendaman besi ni..
sudah2lah tu menjual agama..

azkramm said...

Dah setahun dah blog aidid membongkar penipuan mlm
Ramai leader mlm yang panas dgn fakta dan hujah bernas dari aidid. Banyak sykt macam ac mizal,uptrend,hai o dan lain lain menerim penangan aidid ni.

Sykt mlm yang niat mereka menipu orang skrg ni dah macam cacing kepanasan. Sales drop dan leader mereka banyak yg give up dan drop out dari business mlm mereka.punca utama mudah,sesiatu yang dibina berasaskan penipuan dan scam pasti musnah bila sykt tak mampu lagi bayar komisen yang semakin menggila.

User di malaysia skrg semakin well educated dan berhati jati sebelum mereka melaburkan duit dan join sesuatu mlm.

Usaha aidid dalam menyedarkan masyarakat adalah usaha yang baik.

Dalam pada semua sykt mlm semakin tenat akibat penangan aidid,qnet semakin berkembang dan maju dan kukuh.
Bukan sahaja di malaysia malah di seluruh dunia.

Aidid dakwa ramai orang melayu bodoh yg join mlm. Sebenarnya dalam qnet tak ramai orang melayu yang join. Yang paling ramai ialah india dan cina.
Org melayu nak senang jer,duit nak kerja tak nak.
Sebab tu mereka mudah terjebak dalam mlm yang menipu mereka.

Dalam qnet,siapa yang benar2 berusaha baru akan berjaya.
Tipulah boleh jadi jutawan sekelip mata.

So, kepada blog aidid saya sokong usaha anda membongkar penipuan mlm,
tapi anda kena ingat qnet bukannya mlm macam sykt2 lain.
Semakin anda mencari kelemahan qnet,
semakin banyak kehebatan qnet yang anda akan jumpa.

So teruskanlah bongkar.,

Aidid Mu'addib said...

Dari sebuah negara ke sebuah negara QNet dah kena hampot... ko nak gebang apakejadahnya lagik dol? Ko mmg tak baca apa2 berita yg aku tepek kat sini ka apa samdol dol? Ko mmg tak tahu baca punya omputeh olang ka dey yenadey anak hindu dey? Or still sleeping?

Best erk buat skim piramid menganiaya sesama bangsa ko atas drpd tunjuk ajar anak hindu vijayeswaran? Fucking freaking fuck man... where the bloody fuck did you come from by the way? I mean... which jungle?

azwan said...

Masalah ko ni Azkramm ialah ko tak pernah dan mengelak2 dari menjawab soalan. Kalau ko rase ko betol, jawab satu2 soalan. Jgn berangan tak tentu pasal..

Aidid Mu'addib said...

http://www.theregister.co.uk/2005/07/26/microsoft_trumpets_pyramid/

MS website trumpets 'pyramid' company
Quest for gold turns nasty
By John Oates
Posted in Financial News, 26th July 2005 08:47 GMT

A case study on Microsoft.com is unwittingly promoting a company which has been accused of operating a pyramid scheme targetting people in south-east Asia and Africa.

This page on Microsoft's website explains how Hong Kong-based GoldQuest International Ltd made big savings by moving to Windows Server 2003. The page proudly trumpets GoldQuest's achievements and "500,000 active customers in 120 countries".

"GoldQuest has grown into a ecommerce powerhouse, generating 70 per cent of its $200m annual turnover online," the page gushes. Microsoft claims it has saved the company $82,000 a year in IT costs and helped it increase revenue by $10m a year.

The only trouble is, GoldQuest has been accused of operating a form of pyramid-scheme targetting gullible folk in some of the world's poorest countries.

The company, based in Hong Kong, sells "commemorative" gold and silver coins. But people are encouraged to gain commission by getting more people to sign up. If you can sell coins to two other people, who in turn must recruit two more, then you start receiving commission.

A spokesperson for the Central Bank of Sri Lanka's legal department told The Register that it was investigating GoldQuest with the assistance of the police.

A campaigner in Sri Lanka told us: "It's a nasty scheme. I first heard about it in 2003 and even quite educated people have fallen for it." He explained that the company had also targetted Ethiopia, Sudan and Tanzania.

Sri Lanka's central bank has made four separate appeals to the public to avoid such schemes.

In Bhutan, the Royal Monetary Authority reportedly warned the public about GoldQuest, saying: "The pyramid will collapse eventually when more members cannot be found, besides it does not generate any productivity."

According to Iranian state media, authorities in the country recently arrested "some key members of this group," while Iran's central bank declared GoldQuest activities were illegal and against Islam.

A spokeswoman for Microsoft told us that GoldQuest is "managed by a partner" and the case study was prepared by a partner for the launch of Windows Server 2003.

We asked GoldQuest for comment, but it did not return our calls.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Nur Amira said...

Azkramm, woooo hebat sungguh QNet. Makin Aidid bongkar makin hebat. No wonder hg sanggup jadi kuli batak hindu ni......

azkramm said...

Lagi aidid?

Aidid Mu'addib said...

Yep... which jungle?
Google Translate: Hutan mana yenadey?

Lenny Kravitz said...

azkramm, go jerk off somewhere else dude!