And so it is...

Friday, September 30, 2011

QuestNet - Ustaz Hindu Mengajar Bebudak Hingusan Buat Scam

Kalau aku celoteh pum pang pum pang maki hamun meleis scammers penganut MLM/SP, sure ada orang yang tak setuju dan mesti ada yang cakap aku buat-buat fakta-fakta (uik! fakta boleh dibuat-buat ka?)... sedangkan apa-apa yang aku bentangkan kat blog neh, semuanya aku dah research dan fahami dulu, baru aku post. Ramai meleis yang butthurt kritik keje aku, tapi takde sekor yang pernah buktikan apa yang aku tulis ada yang tak benar. Semua yang sakit tersontot tu mesti pertikaikan benda lain, macam-macam akan keluar - except isu pokok tentang sesuatu scam yang aku terangkan. Except fakta yang menyatakan bahawa industri MLM itu adalah industri SCAM dan haram-laknat.. sebijon macam makan daging-panggang-ayam-kaki-empat-idung-pesek.

Okeh! Aku tak payah tulis panjang-panjang - sebab kalau ada korang yang rajin nak mendalami bagaimana scam QNet ini dilakukan oleh si talibarut hindu, ko akan perlukan masa yang panjang untuk tengok video di bawah ni semua, sekaligus menilai sendiri bagaimana seorang Ustaz Hindu menerangkan secara terperinci bagaimana skim piramid QuestNet dilakukan... step by step.

Thank you Ezaman for this leg-work.

video












 
Apa susah-susah nak belajar tinggi-tinggi beb? Ustaz Hindu cakap... "what for boy?". Apa susah-susah nak kesahkan kualiti produk atau harga produk atau scam produk... who the hell cares? The trick is: cari aje downline bebanyak (macam si ustaz) - buat aje skim piramid QuestNet neh, kelentong aje umat meleis yang ada. Sure boleh beli 5-Series, Merc S-Class... sure boleh jadi kaya-raya - macam ustaz al-hindu fucking dumbshit. I kid you not man! Ingat satu benda beb, contoh produk yang nak dijual kepada meleis yang dungupiang di luar sana, adalah kejadah neh...


Aidid Mu'addib never play-play one brader...



Tuesday, September 27, 2011

QuestNet - Koleksi Flyers


Rentetan daripada kedunguan mat rempit dan minah klepet meleis yang suicidal yang singgah kat wall aku, gilababi bongok nak mampos mengalahkan cipan terencat akal, nak cuba jugak menegakkan ilmu kejadah ntah hape-hape, terus-menerus nak scam orang Melayu demi skim piramid QuestNet, demi duit seciput dan demi hindu debab kesayangan dia orang... fuckshit! Dasar meleis anak hindu punya bangsat - jadi aku buat flyers QuestNet lepas satu-satu kat facebook. Nah aku share kat sini...








I'll chase these sick fuckers to the end of the world if I have to... seriously man!


Nanti aku sambung lagik... I haven't finished with this shit.


Monday, September 26, 2011

QuestNet Revisited - Meleis Hindu Masih Berkeliaran Der


Pernah rasa bagaimana perasaan seorang cikgu mengajar budak yang benak gilabab kat sekolah? Aku rasa ramai cikgu baca blog aku, seriously I don't envy you guys. It's like... ko bersyarah kat monkey 7 hari 7 malam - 7 hari kemudian, monkey tu graduate masih sebagai monkey. No change whatsoever. Gilos der!

Anyway, QuestNet aku dah cite sedikit sebanyak 6 bulan lepas kat sini - Questnet - It's So Stupid, Lantak Ko La Dol. Cite nye sempoi ya amat. Ada geng scammers besar-besaran yang beribu-pejabat di Hong Kong yang buat skim piramid di serata dunia, dan dah kantoi jugak di serata dunia... yang sama. Cuma ada segolongan meleis bawaan hindu yang tak sekolah baru aje keluar hutan belantara yang sebok tengah kena kencing dan mengencing sesama meleis yang masing-masing tak faham bahasa melayu atau pun bahasa omputeh... tengah berkeliaran di luar sana. 2-3 hari ni satu geng mat rempit QNet (siap pakai kopiah brader... anak hindu pakai kopiah ka wei?) singgah kat wall aku - so I went fishing (kehkehkeh!). The result? It's hilarious like bloody shit man!


Imagine this - ko tuang air atas kaca made-in-china tampung masuk dalam kole, pastu ko minum. Ianya menjanjikan air tu akan jadi lebih bertenaga (i.e. tenaga kelentongan), akan meningkatkan jumlah oksigen dalam darah, akan kasi sembuh penyakit low IQ (yang memang banyak melanda mat rempit dan minah klepet meleis), boleh kasi hilangkan sakit sendi, dan banyak lagik pekdah yang menakjubkan la brader. Menakjubkan? Yup... as in, begitu menakjubkan berapa ramai manusia dungu dalam dunia ni yang terencat akal dan tak pernah faham pasal sains, matematik dan ekonomi. Yang dia orang tahu - camane nak ngencing sedara-mara dan sahabat-handai dan ntah sapa-sapa lagik. Kalau boleh dia orang scam anjing, kucing, kambing, lembu... memang siap anjing, kucing, kambing dan cipan tu semua kena scam. I kid you not people. Real pathetic deluded people I tell ya. Suka ya amat diperkudakan oleh hindu debab dari Penang - sampai takleh nak terkata kebangangannya. Aiyooyoo thambi dey! 

Ini aku ambik daripada page aku kat FB - Koleksi Maklumat anti-MLM dan Skim Piramid oleh Aidid Muaddib (no edit). Panjang sket, tapi kalau korang sabar dan rajin, korang boleh "evaluate" sendiri penyakit yang melanda sesetengah anak meleis terencat akal yang ada di Malaya sekarang neh. Real pathetic... but hilarious gilabab. That I promise you.

  • Panji Sengketa woi mangkuk Qnet DEVO....Ian lyon tu ada bagi dalil Naqli kat kau kah yg kau percaya benda bodoh itu berguna pada maknusia? wakakakaka
    Friday at 2:48pm · 
  • Panji Sengketa jgn dilupa jugak adakah Vijayaswaran ada memberi Dalil Naqli kepada ente bahwa muamalah beliau menepati Al-Quran dan Rasul terakhir? Sila lah memberi pencerahan kepada antum yg suka berkhalwat di dalam gelap ini?
    Friday at 3:08pm 
  • Ranger Kundur inilah org pecaya mudah2,asalkan dia tu tau ckp arab skit,kuar fatwa songsang suma nk ikut, kalau dia suh ko makan babi,ko mau makan gak ke redzuan amira IQ lembu sapi
    Friday at 3:46pm 
  • Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib Pathetic gilababi piang... curah air atas kaca ntah hape2 made-in-Guangzhou... terus boleh jadikan air tu penuh magik kasi sihat tubuh-badan ka samdol alkopiah wadefak? Kalau la ada badan ulama' tak kesah kat Masir ka, kat Mekah ka, kat Tel Aviv ka... ada keluar kata benda sebegitu BUKAN SCAM - yep, memang ulama' itu DUNGUPIANG... Useless hopeless satu sen tarak guna punay bahalol. That's all I'm saying... tak payah nak kupas kejadah sampai ke bulan dol.
    Boleh tangkap maksud statement aku neh?
    Ke aku kena pakai Google Translate kasi tulis al-arabia?
    Friday at 4:37pm ·  ·  1 person
  • Panji Sengketa ente antum lupa makan Nestum?
    Friday at 4:39pm
  • Ranger Kundur ente makan taik unta kuikuikui
    Friday at 4:44pm
  • Panji Sengketa kusian sama ente, kusiaaaannnnnnnn......hummmmmm....
    Friday at 4:45pm
  • Redzuan Amira Devo alhamdulillah.. mcm ni rupanya bahasa orang2 yg ada dlm group ni.. ana xkisah dgn serangan peribadi terhadap ana.. mmg tiada manusia yg sempurna kat dunia ini.. tp kalau seragan tu kepada darul ifta' sehingga menghina ulamak, semoga Allah tunjukkan mana yg benar dan yg batil.. xpayah nak hujah apa2 pun la ana rasa.. kalau ada rs Qnet ni scam, dakwa je.. heret je ke mahkamah.. suruh PM negara2 yg kata Qnet ni scam haramkan Qnet kat negara dia.. sumbat je Vijay Eswaran ke dalam penjara.. boleh buat?
    Friday at 5:13pm
  • Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib 
    Sri Lanka sudah, US sudah, India sudah, Indon sudah, Kenya sudah... Malaysia? Tertinggal bas... as usual... ko tertinggal bas gak ke dol? Anyway... org yg perasan dia lebih alim dan lebih baik dari org lain tu perlu check balik tu dol... ada screw loose somewhere or not... You get what I'm saying? The end.
    Friday at 5:18pm ·  ·  1 person
  • Redzuan Amira Devo ok.. apa tindakan negara2 tu terhadap Qnet? knp Qnet masih boleh aktif sehingga sekarang termasuk negara2 yg anda sebutkan seperti indonesia khususnya.. tahun hadapan V-Con (pengumpulan Qneter2 seluruh dunia) akan diadakan di indonesia.. mcm mana boleh dapat lesen buat kat sana? ana just nak tahu lebih lanjut mengenai tu.. xkisah la nak kata ana lambat tertinggal bas ke apa..
    Friday at 5:26pm
  • Daing Norzainah Zailani ni ada few questions yg QNeters x jawab when ppl ask around.. to those doubtful about biodisc, boleh la tlg tambah apa2 soalan yg patut. pada Qneters, tlg jwb lah soalan2 yg org duk tanya ni. visit here -->http://soalanbiodisc.blogspot.com/
    Friday at 5:26pm
  • Redzuan Amira Devo ustazah daing, klu soalan2 tu xterjawab, kita boleh kata Biodisc tu tipu.. mcm tu?
    Friday at 5:45pm
  • Redzuan Amira Devo kalau ada org jual sesuatu product pada ustazah, product ni fungsinya sekian2, cara guna sekian2, dapat pengesahan2 drpd badan2 sekian2, pengesahan2 institut sekian2, pastu ustazah ckp kat dia, benda ni tipu, knp xde sekian2, knp hak ciptanya xterpelihara, knp xde warranty.. pastu ustazah umumkan kat orang ramai product tu tipu dan xde apa2 fungsi pun.. cara macam tu betul?
    Friday at 5:56pm
  • Following the alert from our Observer, the FRANCE 24 editorial team examined QuestNet's activities.

    QuestNet's business model is simply a PYRAMID SCHEME: a non-sustainable system in which the products are phoney and the salespeople deceived. The QuestNet managers con potential salespeople into believing that they will easily find others willing to sell the products too and therefore receive regular commission. However, while the first few of those involved do earn some money from the system - an outcome used to convince others that it works - there soon become too many salespeople and not enough buyers to purchase the product. The large majority of people who buy the Bio Disc or the Chi Pendant have no chance of recruiting enough salespeople in order to make back the money they spent on it and let alone gain any profit.
     
    The system is illegal in many countries, including France, Belgium and Canada. QuestNet takes advantage of loopholes in certain national legislations however in order to continue the scam. As soon as their dealings begin raising suspicions in a country, they find a new one to establish themselves in.

    Banned in Dubai and India
    The geographical origin of QuestNet is unknown, although online records show that the company originated in the US, when it worked under the name of "Gold-Quest International", selling coin collections to indigenous Americans.
    The US authorities clamped down on the company (in 2008 the founder's assets were frozen after a court order - see conclusion by the US Securities and Exchange Committee). But they were already operating elsewhere; adapting products to the local market, but always using the same business model. As early as 2002 the company had been closed down in Dubai. It was investigated in 2004 in Cambodia, and just a few months ago, the company was sentenced in an Indian court.

    Selling coasters that protect you from HIV
    Today, the company is making tracks in Africa. Its first targets were Uganda, Kenya and Rwanda, where it tried to commercialise coasters that supposedly protect you from contracting HIV. In Rwanda, an investigation launched by the National Bank of Rwanda quickly saw the company banned by order from the finance minister.

    Targeting the poorest of society
    QuestNet presents itself as a miracle money maker, despite the model having been proven scientifically unsustainable. The sale of the products is fraudulent and targets the poorest of society - those who are desperate to make money quickly. The scam destroys relationships, because it's to family and friends that recruited salesmen then sell the scheme to themselves. They convince their friends into indebting themselves in order to enrol in the scheme, and later find themselves responsible for both their own and their friends' financial struggles when the pyramid collapses.
    Friday at 6:08pm
  • No need to open an office

    QuestNet is very efficient when moving to a new country. There's no need to open an office. The company begins by holding an introductory meeting, usually in a hotel. It attracts its first salespeople by offering them the best tariffs. Once they've been recruited, word of mouth does the rest. QuestNet quickly transfers its earnings outside of the country, before the number of salespeople becomes too high and the pyramid collapses.

    The company is very skilled at handling communication and uses the Web to respond to any attacks. It posts FAQ pages specific to each country online (see here for the Ivory Coast) and has a number of sites and blogs which are well referenced by Google. Pages written by QuestNet itself come up first if you search for "QuestNet fraud" or "QuestNet scam". If you click on the results you will find out that QuestNet is simply a "multi-level" marketing company, a "legitimate business" and not a pyramid scheme. Most of the countries it's worked in, however, seem to think otherwise.
    Friday at 6:08pm
  • QNet formerly known as QuestNet has been banned in many countries. Among the countries that consider it illegal and a form of fraud.

    1. Afghanistan (2008)
    2. Rwanda (2009)
    3. Iran (2005)
    4. Sri Lanka (2004)
    5. USA & Canada (2008)
    6. Syria (2009)
    7. India (2010)
    *Dates indicate the year Quest was banned/shutdown, for the following reasons:

    Afghanistan:
    - QuestNet worked in the country without a legal license from any governmental Ministry of Administration.
    - QuestNet activities has damaging effects on the people and the country including:
    1.Huge economic loss of the country.
    2.The outflow of foreign currency outside the country.
    3.Economic loss of families joining the business.
    - General export/import licenses for individuals DO NOT authorize pyramid activities.

    Rwanda:
    The government believes Quest Net is illegal and fraud.
    Quest Net DOES NOT follow the companies and tax laws imposed by the country.
    The National Bank of Rwanda (BNR) believes that Quest is operating under a pyramid scheme and could be involved in money laundering.
    Quest IR representatives declare that they do not need an office because it’s an e-commerce business, which contradicts the Companies Act of Rwanda that it is COMPULSORY to register the in the Registrar General’s office. It only takes 7 days to register a business.
    Income tax by individuals is not reported.
    QuestNet use of illegal commercial transactions.
    Individuals joining QuestNet destabilized the status and welfare of their families.
    The outflow of the money is distributed outside the country in uncontrolled and unsupervised ways.
    Government accused QuestNet of sending $500,000 out of the country untaxed.

    Iran
    · Gold Quest is described as a pyramid scheme and a form of fraud and deception.
    · Gold Quest was banned in 2005.
    · Gold Quest agents has been arrested in Iran at the Imam Khomeini International Airport (IKA) in 2009.
    · GoldQuest has led to the outflow of half a billion dollars outside of Iran.
    · Anyone who participates on those companies is legally responsible and disturbs the economy of the country.

    Sri Lanka
    · Sri Lanka banned pyramid schemes and network marketing to encounter Gold Quest and Quest Net.
    · Pyramid schemes in Sri Lanka has led to the outflow of $50 million.
    · Since many investors borrow to invest, they resulted in great debt.
    · The Central Bank of Sri Lanka warned for the damage it can hit the country for the outflow of the money without any corresponding return of goods or services of the same value.
    · Pyramid schemes target poor countries because they are more attracted to the promised high returns and thus so hard to resist.

    USA & Canada
    · Canada regulators declare that Gold Quest is both a classic Ponzi scheme and Pyramid scheme.
    · Gold Quest raised US$29 million from 2940 investors.
    · The Securities and Exchange Commission accused Gold-Quest of cheating US and Canadian citizens.

    Syria
    · QuestNet in Syria collected millions of Syrian pounds, shutdown their offices and disappeared from the country without any prior warning.

    India
    · The Central bureau of Crime Investigation Department (CB-CID) has filed a charge against Gold Quest.
    · 265,757 IRs has been cheated from all over India.
    Friday at 6:11pm
  • Daing Norzainah Zailani can u give us the source, encik aidid?thnx
    Friday at 6:16pm
  • Redzuan Amira Devo thanks atas perkongsian sumber2 di atas.. tp ana pelik.. klu betul la kena scam atau banned, kenapa Qnet masih wujud? maksud ana kenapa tiada tindakan ke atas Qnet? tiada ke cara nak pupuskan Qnet skiranya Qnet ni betul2 scam atau banned?
    Friday at 6:41pm
  • Redzuan Amira Devo contohnya klu mcm di Malaysia ni wujudkan satu suruhan jaya ke siasat dan dakwa Qnet.. atau negara2 yg di sebutkan di atas bergabung untuk dakwa Qnet ke..
    Friday at 6:55pm
  • Daing Norzainah Zailani sila JAWAB soalan di blog yg saya bagi sblm ni, encik redzuan. INI DAH KALI KETIGA SAYA MINTA NI.
    Friday at 8:03pm
  • Awie Éclair redzuan...udah2 le tu...dah byk bukti2 yg menunjukkan QNET ni scam..nk pusing kot mana lg? tgk cara produk tu berfungsi pun dah pelik..xpernah pk ka? nak dakwa pe nye...Qnet ada byk wat pelaburan dalam pelbagai bidang..petroleum oil n gas, F1...tp yg menjadi persoalan bukan pelaburang mereka tu..tp produk aneh ngan sistem piramid je...ada faham? pernah teliti ke sistem MLM qnet cmne? produk yg berkaitan ngan sistem tu? cuba pk dan cari journal kat engineering site..xjumpa pun...
    Friday at 8:32pm
  • Hanafi Azhar sistem perundangan negara byk loophole... org yg terang2 membunuh pon boleh terlepas.... manusia2 yg ada disebalik Qnet ni semuanya genius, tapi x de agama---> kejenye mmg menipu je.... sedara redzuan ni pulak mungkin ada ilmu agama tapi xde ilmu duniawi sbb tu kene tipu....... tlg la buka minda... jgn ikut buta tuli je....
    Friday at 9:07pm
  • Ranger Kundur takleh terima kenyataan ke celaka, dh org dh bg negara contoh, masih lg xnk terima kenyataan, asal seumur hidup ko nk memperhambakan diri kt questnet ke badigol sood samdol
    Saturday at 12:25am
  • Redzuan Amira Devo sebab tu ana bertanya.. nama group ini pun koleksi maklumat anti MLM & skim piramid.. jadi ana rasa ana bertanya kepada admin yg sudah tentu mempunyai banyak maklumat.. pada ana, dakwa tanpa tindakan adalah masih belum boleh dijadikan hujah.. itu pada pandangan ana la.. pandangan tuan2 mgkin berbeza.. contoh2 dakwaan banyak tapi tiada tindakan.. sebagai contoh, tentang media2 kerajaan yg sering memburukkan pemimpin2 lawan dgn pelbagai dakwaan.. ana bukan mahu menyimpang ke tajuk yg lain.. cuma ana mahu gambarkan situasi bilamana sesuatu dakwaan tu tiada tindakan, rakyat susah nak terima.. ana rasa semua maklum pelbagai fitnah dan dakwaan rasuah, penyalahgunaan kuasa, penyelewengan dll kepada tuan guru nik aziz.. sampaikan ada yg kata tok guru sesat dan sebarkan fahaman sesat.. bertubi2 media memainkan isu ini sejak tuan guru memerintah negeri kelantan.. org yg bijak tidak akan percaya terus betul x? pernah tuan guru masuk mahkamah dgn isu2 ini? pernah beliau diheret ke penjara atas dakwaan2 tersebut? sedangkan dakwaan2nya masuk paper, masuk TV dll.. tambahan pula kerajaan ada kuasa sebagai pemerintah jika mahu dakwaan2 mcm tu dibicarakan.. kenapa x ambil tindakan walaupun dah banyak laporan2 polis dibuat? ana lihat tuan guru masih memerintah mcm biasa.. sekali lg ana ingatkan just nak memberi gambaran shj.. bukan isu ini yg menjadi pointnya.. jika ya Qnet pernah dikenakan tindakan atas dakwaan2 tersebut, katakan ya.. kalau tiada katakan tiada.. itu sahaja.. pada ana jika tiada tindakan, bermakna hanya fitnah2 yg sama mcm kes tuan guru.. maaf la, ini just cara ana mengesahkan sesuatu dakwaan tu benar atau tidak.. mungkin tuan2 di sini caranya berbeza..
    tentang Biodisc, ana bukan pencipta Biodisc, dan ana bukan ahli sains.. mcm ni la secara ringkasnya.. Qnet jual Biodisc sama seperti syarikat2 lain menjual product2 mereka xkisah la syarikat MLM atau tidak.. syarikat akan menyatakan diperbuat drpd apa, apa fungsinya, mendapat pengesahan drpd sekian2, mendapat pengakuan drpd sipulan2.. pastu kita sebagai pembeli bertanya mcm2.. ye betul itu hak kita sebagai pembeli untuk bertanya.. namun bila ada sesetengah pertanyaan kita seperti contoh persoalan2 dlm blog yg ustazah daing bg diatas, kenapa tiada perlindungan hak cipta, kenapa tiada jaminan atau warranty, siapa penciptanya hebat manakah dia, dan pelbagai2 lg soalan yg berkaitan dgn saintifik dll.. contoh la sekiranya soalan2 tu xdapat dijawab, kita boleh ke kata product tu tipu? tiruan atau sebagainya.. kemudian kita keluar drpd kedai tu membuat pengumuman kata product ni tipu la, tiada apa2 fugsi la dll tanpa mencuba keberkesanannya terlebih dahulu.. betul ke tindakan seperti itu? ana rasa tiada yg dlm group ni yg pernah guna Biodisc (just andaian).. dan ana yakin kalau ana ceritakan pengalaman ana mandapat pelbagai manfaat drpd Biodisc ini, pasti tiada yg percaya.. betul x? lebih teruk sampai ada yg kata ana syirik sbb percaya benda ni blh sembuhkan mcm2 penyakit.. persoalan ana, ini ke tindakan kita yg sepatutnya kita buat?
     
    tentang soalan2 tu, siapa boleh bagi jaminan jika sesuatu product yg ada perlindungan hak cipta ianya benar2 berkesan fungsinya? ana rasa ada product yg ada perlindungan hak cipta tiada memberikan apa2 kesan dan mencuba alternatif lain untuk sembuh.. habis kalau tiada perlindungan hak cipta, product tu penipu mcm tu? knp kita xtanya org yg jual pisang goreng tepi jalan tentang sijil halalnya, tentang perlindungan hak cipta tentang sijil kesihatan dan sebagainya.. sekali makcik tu ckp takde, kita nak kata pisang goreng tu bahaya untuk kesihatan, ada unsur2 DNA yg haram2 dll? pastu bg tau org sekeliling yg nak beli pisang goreng.. mcm tu ke tindakan kita? tentang warranty pun mcm tu jgk.. apabila sesuatu product tiada warranty, kita boleh kata ianya tipu dan tidak berkesan mcm tu? pastu pertikaikan kelulusan penciptanya plak mcm kita ni lebih hebat drpd dia.. ana xblh nak salahkan sesiapa di sini.. perkara tu masing2 la ada pendirian dan kefahaman masing2.. jgn bila org lain tidak bersefahaman dgn kita, kita kata dia xbetul, penipu dan sebagainya.. cukuplah kalau kita tidak setuju dgn sesuatu, contoh dlm hal sebegini kita ragui sesuatu product, kita keluar kedai dan xyah beli.. kalau betul nak selamatkan orang ramai drpd kena tipu, pergi kat farmasi2 tanya ubat2 yg farmasi jual knp xde pengesahan dr sekian2.. klu org jual tu ckp ubat ni just ada pengesahan dr sekian2 je.. pengesahan dr badan yg awak minta tiada.. pastu xkan kita nak ckp, ubat ni tipu dan sebagainya.. ana rasa klu diteliti balik ubat2 yg kat farmasi, byk yg sangkut dgn soalan2 knp knp dan knp.. malah ada ubat2 yg memberi kesan sampingan buruk pun ada..
     
    wallahua'lam..
    Saturday at 1:39am
  • NazHmy Masketsensei DEvo MasyaAllah.. berbudi bahasanya kalian.. kan? satu je sy mintak encik2 anti-MLM dan anti ape2 lah pun..

    Persoalan saya thadap encik2 bijaksana sekalian :

    1. Cub encik nyatakan sikit "TAHUN BILA" pny statemnt yg encik2 kluarkan itu..? cuba nyatakan SUMBER YG JELAS sape yg mnulis bnda2 tersebut? cuba juga encik2 dapatkan PROSEDUR PERBICARAAN mahkamah yg mgatakan Qnet bersalah dlm smua pkara yg dinyatakan? itu smua bnde lame bro.. Qnet dah menang pun smua kes tu.. copy paste mmg sdp bro.. tp nk copy paste tu, pastikan dlu itu adalah mklumat terkini, SOHIH dan BENAR.. cub fkir, klu bnde xbtul kita sebarkan, dikira sbg fitnah.. dan klu stiap org yg dgr pcaye pulak tu.. MasyaAllah syeikh.. besar SAHAM anda syeikh..
     
    2. Cuba encik nyatakan KES TERBARU yg mnunjukkan qnet ni mnipu? kalau ade, kes tersebut mstilah SAHIH, bukan direka oleh INDIVIDU2 yg dengki kpd Qnet.. cubalah senaraikan.. nak tau jgk kalau ade..
     
    3. Saya "TERTARIK" sgt dgn statement encik aidid yg ni :
     
    "Org kapiaq pun dah berlambak declare QNet (yg diasaskan oleh hindu Malaysia dgn ibupejabat di Hong Kong) itu scam gilabab dan pure pyramid-scheme...
    Sooooo... tahniah kpd ulama' Darul Ifta' yg masih dungu... gitu."
     
    Saya agk tkjut dgn statemnt ni.. xsangka en. aidid ni lebih pcaya kpd "org kapiaq" (spt yg dinyatakan diatas) berbanding dari Jumhur ulama' di Darul Ifta'... knp org KAPIAQ declare encik pcaye pulak? Bile Ulama' declare, dikatakan dungu? Msti ILMU en. aidid ni "LEBIH TINGGI" dan kedudukan en.aidid mst "LEBIH MULIA" dari para Ulama' d darul ifta' tu kan? smpai Ulama'2 tu boleh dikatakan dungu.. saya KAGUM la dgn KEBERANIAN encik.. yg pcaya pada en. aidid pun saya KAGUM jgk.. sbb korg pun mnuntut ILMU yg sama mcm dia..
     
    4. Untuk pengetahuan encik jugak, market Qnet yg pling MELETOPP adalah di INDONESIA dan INDIA.. ini adalah waktu SEKARANG!!! sy ulang kalu xjelas, SEKARANG...ni bukan statement da basi dan berkarat.. harap maklum.. kalu x pcaya, join la Qnet.. anda akan tau bhw sgala statemnt yg dkeluarkan tu adalah fitnah smata-mata.. bnde buruk, kalu dibaca mmg seronok kn? nk sebarkan pun seronok.. tp bnd baik yg byk xnk sebarkan pulak.. xnk bkongsi plak.. ^_^
    Saturday at 3:15am
  • NazHmy Masketsensei DEvo lagi stu encik, bukan smua MLM haram... ni sy bagi lagi satu link utk tatapan smua.. sila baca dan hayati ye smua..ESPECIALLY sub tajuk sblum PENUTUP tu..subtjuk die "SIKAP, PERANAN DAN TINDAKAN KITA".. sy bgi ni khas kpd en. aidid yg tggi ilmunya..

    p/s : klu dah bace ni, klu msih xpcaye jgk, pergilah DAKWA JAKIM.. ok? Saudara, MLM xboleh dinilai dr segi nama.. asal MLM je, trus haram..MLM je, trus haram.. dalam islam, smua jnis muamalat asalnya adalah harus, dan yg mmbuatkannya haram adalah sistem muamalat tu.. En. sedar x, pbuatan encik ni boleh mndtgkan mudarat kpd syrkat MLM/direct selling yg btul2 mgamalkan sistem yg halal... en da mnutup pintu rezeki dorg? Pernah terfikir x? cube la introspeksi dri kita sndri.. pintu rezeki Allah tu luas.. hanya Allah yg MAHA mgtahui..
    Saturday at 3:33am
  • Daing Norzainah Zailani hmm...saya dh minta dgn jelas, nk ustaz jwb soalan yg ditanya dlm blog tu. if xleh jawab, just say u cannot answer it and then pass those questions to another Qneters. better yet, ask the CEO of Qnet to give us the answers! Takkan diorg xleh bg info lgsung? Focus, please!
    Saturday at 3:36am
  • Daing Norzainah Zailani en nazhamy, tlg bgth apa kenyataan yg ada drpd Qnet yg MENAFIKAN berita2 di atas? bg link/kenyataan akhbar/memo kpd downline...nak bukti, bukan bebelan ya...
    Saturday at 3:54am
  • Redzuan Amira Devo ustazah daing.. mcm yg ana ckp td, klu soalan2 tu tiada jawapan, ustazah nak kata Qnet penipu, Biodisc penipu.. mcm tu ke cr ustazah membuat keputusan.. ana nampak soalan2 dlm blog tu lebih menjurus kpd bentu PERMINTAAN para pembeli kdp perniaga yg diolah dalam bentuk persoalan.. bila permintaan kita xdapat dilaksanakan, klita katakan ianya tipu? kalau Qnet laksanakan semua permintaan ustazah pula, ustazah br nak beli Biodisc dan katakan Biodisc ni betul.. mcm tu? lihat balik semua PERMINTAAN2 dlm blog tu sy persoalkan balik ape rasionalnya permintaan2 tu dilaksanakan? cntoh pasal hak cipta terpelihara, warranty dll.. ustazah masuk kedai apa2 product pastu buat permintaan2 mcm ni kat org jual tu.. agak2 ape jawapan dia pada ustazah? maaf puan product ni sekian2 fungsinya sekian2, pengesahannya drpd sekian2.. puan nak beli ke x sebenarnya ni? klu puan nak beli, puan beli la.. klu xnak beli its ok.. dan klu puan nak product yg betul2 perfect dgn semua permintaan2 puan, puan buat la product sendiri.. ustazah daing, ana banyak bertanya perkara usul kpd admin sbb pada ana admin seorang yg mempunyai byk maklumat2 sehinggakan membuka group 'Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid'.. ana just inginkan penjelasan yg lengkap.. sedangkan ustazah minta penjelasan perkara furu' berkaitan Biodisc yg pada ana tidak lebih kepada PERMINTAAN pengguna semata2.. ana nak tanya ustazah, apakah sesuatu product tu bila ada hak cipta pelihara ia benar2 berfungsi dan berkesan? begitu juga soal warranty.. ana tidak rasa permintaan2 tu merupakan sesuatu perkara yg mesti dibuat untuk mengeluarkan sesuatu product..
    Saturday at 9:35am
  • Aina Soleha Kamaruzaman maaf la mencelah...sy pn slh seorng pengguna biodisc...ape y sye niatkn semase membeli..hnye la sekadar ushe mencri penwr...sume kuasa Allah...alhamdulillah...berkesn...wlupn smpai skang ni...alhamdulillah...biodisc msih elok..dan mmg xde warranty..x slh kite berushe...sebenanye terpulang pd kite...sebagai pembeli...nk beli o xnk..ase nye..x perlu kite nk burukkn ape y kite semua x pasti....tu pendapat sy...
    Saturday at 9:47am
  • Qnet Khairul Khafiz Mazlan Redzuan Amira Devo lalat lalat yg banyak mcm ni lain kali jangan dlayan nasihat saya, langau ni kalau banyak kat sampah dengar bunyi dia mcm mane. ibarat mcm tu lah sbb kesian sgt diaorang tak nak usaha nak ubah hidup so jadi langau mcm ni lah..
    Saturday at 10:03am
  • Kamal Ibrahim Devo klu fitnah atas orang lain pun Islam larang..ini pula atas DARUL IFTHO' tempat keluarnya fatwa seluruh dunia..(mungkin anda tak guna fatwa untuk hidup kot)..heh..okeh look..kita tgk Qnet ade sijil AJL, akta jualan langsung yg akan tamat pada 2015. dari segi undang2 perniagaan sudah sah dan tak ada masalah..mungkin para group ini tak faham dan tak mau faham sebab korang2 takde ilmu tentang berniaga..saya andaikan anda di group ini (kecuali ahli Qnet) tak faham konsep berniaga..dan kenape nak dengki sesama peniaga? (jika anda peniaga)..

    - mungkin korang bermasalah bilamana Bos besar bukan Islam tapi korang salah dalam menilai...Benar Islam tidak membenarkan mengambil orang kafir sebagai pemimpin,tapi dalam hal perniagaan ini tiada bentuk penipuan dan penindasan yang berlaku,jadi tidak ade masalah,ia tidak berkaitan dengan akidah,dan Qnet datu cabang uruf/ kebiasaan bekerja....malah ulama di malaysia pun ada yang dah join sebab keistimewaan Biodisc (one of benefit prodouk)..jadi kepada sesiapa yang mengatakan Qnet ini planing sistem dia haram sebab gune sistem pyramid..u'll memang silap dan cube kaji dulu..
    Saturday at 12:19pm 
  • Kamal Ibrahim Devo Panji Sengketa: namapun dah serabut..saya tak nak kate spe2 bodoh,tapi bagi saya,kita perlu menilai dalam kontek ilmiah bisnes ini,kita buka mana2 kitab fiqh muamalat dan bandingkan planing bisnes Qnet ini,nak2 lagi group DEVO berkat ini..tak ada satu pun yang bercanggah..anda meragui dan mengatakan fatwa itu terbatal..jika begitu datangkan bukti yang mengatakan Qnet ini scam dan sistem pyramid..orang yang menuduh kene buktikan,bukan orang yang dituduh kne kemukan bukti,,itu prosudur keadilan..

    Daing Norzainah: kamu juga perlu kemukakan bukti kukuh (keratan akhbar,tahun rencana/bila tarikh artikel itu/dan siapa penulis artikel tersebut) jika puan boleh kemukakan bukti atas tuduhan dan mampu meragukan kebenaran Qnet,keadilan akan tertegak di atas bahu puan,jika tidak puan telah membuat fitnah besar keatas ahli2 Qnet ini...saya agak musykil,apa bezanya kamu kamu yang mengatakan Qnet ini scam?sedangakan ada bukti dan hujah2 yang kukuh tidak mampu disangkal lagi,tetapi tidak mahu menerima.Ia umpama kebenaran datang kepada kaum Jahillayah masa dahulu dan anda sedang ulanginya kembali...JANGAN BIARKAN KEJAHILAN ANDA MENYEBABKAN ANDA TERUS DIBELENGGU KEPAYAHAN HIDUP..wallahua'lam..
    Saturday at 12:30pm
  • Daing Norzainah Zailani Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib dah bg link yg banyak kat atas tu. en kamal, pengguna yg bijak akan tanya sampai puas hati sesuatu brg tu berbaloi utk dibeli. tp biodisc ni, kena beli dulu baru tau ok ke x??? kalau x ok, boleh dpt balik ke 100% duit tu? dah la warranty pun xde.
    Saturday at 12:58pm
  • Daing Norzainah Zailani lagi satu, warranty is not as the same as patent product. en redzuan, saya tanya psl patent produk, BUKAN warranty. en kamal, di bloghttp://soalanbiodisc.blogspot.com/ tu dah ada soalan yg saya nk tau jwpnnya..my right as a consumer and a potential customer is to ask as much as i want..so jawab lah, bukannya duk pusing tu ini, nak kait2 psl jahiliyah la apa la...what kind of a salesman u r??!
    Saturday at 1:04pm
  • Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib Gilabab dungu sekor2 lepas minum ayaq tuang atas kaca made-in-china... dah berlambak aku kupas SCAM n dah woii... mahu spin jugak lagik ka? Duit laknat bzns scam jugak yg diutamakan eh? Lantak korang la bahalol meleis lauk hindu... Korang taknak terima, you all can GO TO HELL... The fuck do I care? Bukan aku ada kepentingan kejadah neh... Aku dapat berapa hengget? Kalau dah scammer skim piramid ilmu fiziks dan perubatan zero... mmg akan jadi hopeless forever. Typical meleis, no surprise there... none at all. Cuba terjun gaung ramai2, ada gak pekdahnya. Kurang jumlah org Melayu dungupiang di masa depan. Zuriat korang lupus... that would be just excellent. Bongok nak mampos... what the hell?
    Saturday at 1:43pm
  • Redzuan Amira Devo ustazah daing, kalau pembeli tu xpuas hati dgn sesuatu barang, xyah la beli.. pastu xpayah nak berdiri depan kedai bg tau kat semua org yg barang tu penipu hanya sebab ustazah xpuas hati.. sedangkan org yg dah pakai puas hati je.. klu yg rasa2 kena tipu tu, dakwa jela penjual heret ke mahkamah.. lg satu xkisah la pasal warranty ke patent product ke, apa2 ke, klu xpuas hati ke apa ke, xyah la beli.. xperlulah nak kata product tu penipu tiada fungsi.. dan yg plg penting xperlulah kata orang yg guna product tu bodoh atau sebagainya sbb percaya benda2 karut dll.. org lain dah pakai tp ustazah xpernah pakai pun dan kata yg macam2.. betul ke cara mcm tu?
    Saturday at 1:44pm
  • Daing Norzainah Zailani saya xkan pakailah sbb info biodisc tu x sama mcm apa yg saya fhm (melalui imu sains dan medic yg saya ada). bila x sama, pada pdpt saya ianya menipu org ramai. sbb tu saya sebarkan pada orglain, supaya mereka tak tertipu pula, esp org2 yg takde basic science mcm ustaz lah. tp ustaz xnak terima scientific explanation, nak percaya testimoni saja, terpulanglah. knp ustaz beria2 suruh saya tutup mulut? kita bg hujah masing2 (except aidid yg mmg emo,hehe)...then terpulanglah pada orgramai nak percaya pada siapa.
    Saturday at 2:22pm
  • Redzuan Amira Devo ‎'terpulang pada org ramai nak percaya pada siapa'
    ayat yg terakhir tu yg sepatutnya mula2 sekali ustazah fikirkan sebelum keluarkan mcm2 kenyataan.. ana xpernah menyesal beli Biodisc.. ana berpuas hati dgn Biodisc.. dan ana xpernah rasa yg ana kena tipu dgn membeli Biodisc.. apa2 pun syukran atas perkongsian dakwaan2 keatas Qnet yg tiada bukti menunjukkan Qnet di heret ke mahkamah ke, org atasannya kena sumbat dlm penjara ke, kena saman ke dan sebagainya walaupun nama group ni Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid.. apa2 pun selamat hari raya maaf zahir dan batin ana ucapkan kepada semua yg ada disini.. maaf zahir dan batin.. :)
    Saturday at 2:56pm
  • Mohdazizan Zainie geng2 Devo..takyahh layan org2 yg mcm ni..teruskan je perjuangan kauorg..dia org taknak sudah..bnyak lagi yg nak kat luar tu..kita tak rugi pa2 pun klau dia org taknak...so teruskan lh perjuangan kalian...kita mana mampu nak puaskn hati semua pihak..kita org Qnet hanya manusia biasa..hanya Allah yg mampu puaskn hati semua manusia..
    Saturday at 5:11pm
  • Hanafi Azhar sebab ni la golongan intelektual benci org2 yg kononnya tinggi ilmu agama... pemahaman korang kat ilmu matematik, sains, ekonomi, & teknologi sangatlah fail.... jgn asik nak baca majalah mastika, variasi, & kosmo..... korang terus la pakai produk2 scam & placebo efek tu... teruskan la jadi bebal... kayakan org kapir yg jadi dalang mlm2 semua ni.... dah org lain terang2 tunjuk qnet ni scam, x paham2 jugak.... tahniah kepada penyokong2 qnet, anda setapak lagi menuju ke tahap bebal...
    Saturday at 8:10pm
  • Redzuan Amira Devo habis tu ulamak kat darul ifta' konon2 je ke mereka tggi ilmu agama sampai golongan konon2 intelektual ni sesuka hati gelar mereka dungu.. mcm tu?
    Saturday at 8:25pm
  • Hanafi Azhar sebab tu la ilmu duniawi ni pon kene tuntut jugak... manuasi hidup dekat dunia ni based on hukum logik.. even Rasullullah pon penah kalah perang, berjuang macam manusia biasa... siap merancang stratergi lagi.. xde pon nak mintak pertolongan Allah semata2.... golongan intelektual bukan omong2 kosong... mereka bijak dalam bidang meraka.... there are gray area in Islam, contohnya isu hamba abdi... kalau dalam al-Quran tidak dinyatakan haram, correct me if i'm wrong... tapi skarang ulamak menetapkan yg perhambaan adalah haram.... saudara ridzuan, silalah keluar dari kepompong kejahilan....
    Saturday at 10:00pm
  • Daing Norzainah Zailani ulama darul ifta' mmg berwibawa dlm bidang agama mereka. tapi berkaitan questnet, IMO mungkin maklumat yg ada pd mereka terhad (cth info yg baik2 aje drpd org qnet sendiri) atau too general (cth mereka lihat qnet secara umum terlibat dgn petroleum perlancongan, jual brg kesihatan dll) --->leading them to announce fatwa yg memihak pada qnet. so saya sendiri bersangkabaik dgn pihak darul ifta'.
    Saturday at 10:27pm
  • Daing Norzainah Zailani tapi saya dah susah nk bersangka baik dgn en redzuan n the gang sbb bila org mcm saya minta jwpn bg soalan2 spesifik, mcm2 ceramah pulak yg diorg bg. hmm~~
    Saturday at 10:30pm
  • Redzuan Amira Devo saudara hanafi.. ana xpernah ckp ilmu dunia xpenting.. dan ana xpernah ckp org belajar ilmu dunia ni mcm2.. apatah lagi menghina mengutuk dan sebagainya.. ana xpernah menolak mentah2 pandangan golongan intelektual dlm perbincangan ini..dlm perbincngan ini mula2 skali puan daing post "untuk Questnet ada fatwa harus berniaga dgn Questnet, fatwa dari Darul Ifta' (Mesir). Any comment?" dan apa komen yg mula2 skali? dr situ nampaknya siapa yg tidak terima siapa, siapa yg tolak mentah2 dan memaki hamun, siapa yg guna kata2 kotor.. kalau mcm ni perbincangan kita dr mula ana rs ianya menjadi satu perbincangan ilmiah.. ana berterima kasih pd admin sbb berkongsi pelbagai maklumat psl Qnet.. tp seperti apa yg ana komen dan minta di atas, dakwaan semata2 tanpa penyiasatan bg ana xblh jadi hujah.. sbb tu ana minta klu2 admin ada rujukan atau info mengenai tindakan2 ke atas Qnet.. nama group ini pun koleksi maklumat.. xkan kerana ana berpendirian mcm tu saudara dan lain2 nak kata bebal, bodoh, cilaka dan sebagainya? dlm hal ni saipa yg dakwa dan siapa yg inginkan penjelasan? yg dakwa kenalah bg bukti yg kukuh br blh sabitkan.. kalau setakat dakwaan2 je byk, hatta laporan polis byk skali pun tp xsiasat kita xboleh nak tentukan siapa2 yg benar atau salah.. ana tanya ada atau tidak tindakan ke atas Qnet.. itu shaja.. tp dibalas mcm2 bukti dah byk dll sedangkan benda2 tu just dakwaan semata2..
    puan daing, ana fahan puan sorang ahli medic.. tp xbermaksud apa yg puan xjumpa dlm pembelajaran puan, puan tolak mentah2.. byk benda yg kita xtahu dlm dunia ni.. ilmu Allah tu maha luas.. byk mana ilmu kita nak kondem ilmu org lain? sehingga bila sesuatu perkara tu tidak seiring dgn ilmu puan tahu, puan kata penipu dan sebagainya.. berlapang dada la bila org akui Biodisc tu berkesan dan sebagainya walaupun ianya tidak sefahaman dgn puan.. berapa byk rawatan2 alternatif yg para doktor xboleh terima dr sudut sains lama kelamaan mereka akui juga.. jgn la terus ckp tipu dan sebagainya.. pasal darul ifta', klu betul ulama' kata mcm tu, knp harus gelar yg xelok2 hanya kerana xsependapat dgn kita.. ingat mudah ke nak putuskan sesuatu hukum.. pastinya mereka kaji sedalam dalamnya.. pastinya mereka bertanya pada yg ahli.. dah sudah pasti mereka kaji juga dakwaan2 xelok keatas Qnet seperti ini sebelum mereka keluarkan hukum.. mereka bertanggungjawab atas fatwa mereka.. siapa yg tidak berlapang dada sebenarnya? siapa yg tidak boleh terima pandangan siapa sebenarnya? wallahua'lam..
    Yesterday at 12:29am
  • Hanafi Azhar sedara redzuan masih x dapat menerima hakikat yg qnet ni scam, kencing, tahi & seangkatan dengannya... mlm hanya melemahkan status ekonomi mangsa<--- bangsa melayu la byk kena.... mlm lahir daripada kelemahan sistem kapitalis yg diguna pakai hari ni... loophole ni byak dieksploitasi oleh founder & golongan atasan utk mengaut keuntungan yg berlipat kali ganda dgn menekan sipembeli (golongan bawah)... kenapa mesti mlm... susah sgt ke nak penetrate market kalau produk tu bagus & hebat... produk sampah je yg susah nak penatrate market, sebab tu kene pakai sistem mlm...
    Yesterday at 12:48am
  • Daing Norzainah Zailani ustaz ada tgk saya tulis x elok ke pasal ulama? dlm PM saya pada ustaz ada guna bhs x elok ke? aidid is that kind of person, his language is bad. but i focused on his points. and saya dah tulis yg saya bersangka baik dgn ulama darul ifta. wassalam.
    Yesterday at 12:51am
  • U.S. SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION

    Litigation Release No. 20557 / May 7, 2008
    Securities and Exchange Commission v. Gold-Quest International, et al., United States District Court for the District of Nevada, Civil Action No. 2:08-CV-00566 LDG-LRL

    SEC Stops Multi-Million Dollar Ponzi Scheme

    The Securities and Exchange Commission yesterday obtained a court order halting a $27 million fraudulent scheme involving investors in the United States and Canada. The SEC sued Las Vegas-based Gold-Quest International and its principals, David M. Greene, age 54, John Jenkins, age 62, and Michael McGee, age 52, all residents of Las Vegas, NV, for allegedly running a Ponzi scheme and misappropriating investor funds. The Honorable Lloyd D. George, United States District Court Judge for the District of Nevada, issued an order freezing assets and appointing a temporary receiver over Gold-Quest and its affiliates.

    The SEC's complaint, filed in federal court in Las Vegas, alleges that since May 2006, the defendants have raised and misappropriated more than $27.9 million from more than 2,100 investors in the United States and Canada. The complaint further alleges that, undisclosed to investors, the defendants paid more than $19.1 million as returns to other investors in this Ponzi scheme. According to the SEC's complaint, Gold-Quest and its owners claim they are not subject to the jurisdiction of the United States or Canada because they are members of the Little Shell Nation Indian tribe, purportedly headquartered in North Dakota. However, the Little Shell Nation is not in fact recognized as a sovereign tribe or nation.

    In its lawsuit, the SEC obtained an order (1) freezing the assets of Greene, Jenkins, and McGee; (2) freezing and repatriating the assets of, and appointing a temporary receiver over, Gold-Quest and its affiliates; (3) preventing the destruction of documents; and (4) temporarily enjoining Gold-Quest, Greene, Jenkins, and McGee from future violations of Sections 5(a), 5(c), and 17(a) of the Securities Act of 1933 and Section 10(b) of the Securities Exchange Act of 1934 and Rule 10b-5 thereunder. The Commission also seeks preliminary and permanent injunctions, disgorgement, and civil penalties against all defendants. A hearing on whether a preliminary injunction should be issued against the defendants and whether a permanent receiver should be appointed is scheduled for May 14, 2008 at 2:00 p.m.

    The SEC acknowledges the assistance of the Alberta Securities Commission, the British Columbia Securities Commission, the Manitoba Securities Commission, the Ontario Securities Commission, and the Nevada Secretary of State, Securities Division.
    Yesterday at 1:00am
  • GoldQuest Dubai offices served closure notice

    Local "partners" yesterday thronged the Dubai offices of Hong Kong-based GoldQuest International, which was served a 48-hour closure notice by the Dubai Department of Economic Development (DED) on Tuesday. The notice period ends today.

    The company's website - which was used by "partners" to register new members and thus earn commission - was also barred. This stopped the flow of commission to resident "partners" who yesterday flocked to the company's offices in Bur Dubai to seek clarifications.

    A company spokesman confirmed that local operations were "under investigation" but stressed that the firm did nothing illegal. A DED spokesman, meanwhile, said: "The warning was given to the company, and if it does not close down its operations today, we will (close it down)." DED inspectors are at the company's office to make sure its closes down the operations on time. "DED and Etisalat barred the company's website from being viewed. It was used for registration," added the spokesman. He pointed out that a representative office is not entitled to make any deals within the emirate. It can only promote its mother company's services.

    "We had received complaints about such activities. Many people brought to the company 15, 40 and even 50 clients."

    Whether DED can stop similar activities in the future, the spokesman said: "DED will be able to find out about such activities through random inspections or complaints. Besides, for fear of being discovered, those firms will not advertise in the media."

    GoldQuest has been active in the UAE for over a year. It markets numismatic coins for $800 per coin through referrals. It has over 16,000 members, called "partners", who, each in turn arrange the sale of the coins to ten members at the same rate.

    Once, a partner sells coins to ten customers, he becomes a 'tracking centre owner' (TCO) and gets a number through which his referrals are booked on the company's website.

    The credit for the ten referrals goes to the TCO, who gets a weekly pay cheque from GoldQuest International, Hong Kong.

    "For each booking, the TCO gets a commission. A partner can earn unlimited amount of money per week," said a TCO on condition of anonymity.
    Yesterday at 1:03am
  • Hanafi Azhar payah benar penyokong2 mlm ni nak fahamkan ilmu sains, matematik & ekonomi asas ni, mase sekolah dulu selalu ponteng ke ape... lepas tu fail... kita kene faham yg bukan semua ulamak betul.... diorang pon manusia, kadang2 ade jugak salah faham... hukum baca doa qunut pon 'ulamak2' boleh nak berbalah sampai sekarang.... ini pulak pasal ekonomi.... lagi la fail... penat da aku dengar fatwa dari ulamak Darul Ifta' (Mesir)...
    Yesterday at 1:06am

  • 1- the fact that the company is a 10 Years old one (a fact they stress on so consistently) is actually because it regularly changes it's name and goes from one country to another like grasshoppers , mainly third world countries where there're no laws to fight or detect this kind of scams and many poor peeps desperate to get rich.
    Pyramid schemes are based on simple mathematics: many losers pay a few winners. A nine-level pyramid, which is built when each participant gets six "friends" to join, would involve over ten million people!
    6
    36
    216
    1,296
    7,776
    46,656
    279,936
    1,679,616
    10,077,696

    2- The fact that questnet sells products doesn't mean that it's not a fraud (which is another claim by the questnet guys). Why ?
    Because there are Product-based pyramid schemes where participating persons not only contribute money to a person identified at the top of the pyramid but also are encouraged to sell a product associated with the person at the top of the scheme. These product based pyramid schemes are often disguised as “business opportunities.” Product-based schemes are harder to detect.

    3. Some other FACTS about pyramidal scheme companies, like Questnet:
    a. It looks too good to be true! (Because it isn't true.)
    b. How could it promise these huge incomes? (It only makes promises. It does not deliver on them.)
    c. Where does the money come from? (From you and all the other new recruits, the newer ones pay the seniors!)
    d. 99% of involved people end up losing all or some of their investments.
    e. These companies carry their death certificate within their own structure... they're gonna die sooner or later, because they pay you from the money they collect from newer ones, so at a time when no more people joins the company it will simply die... making 1% very rich and making 99% robbed.
    Yesterday at 1:10am
  • Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib Oh ya... satu aje problem nya. Nampak gaya mat rempit dan minah klepet meleis scammers Questnet ni tak faham sepatah haram baca omputeh... hancus. No hope... garbage.
    Yesterday at 1:28am
  • FazLey DeVo assalamualaikum....saya rasa tak payahlah kita sesama Islam, mengata n bergaduh sesama sendiri...yang penting kita tahu apa yang kita buat, ikhlas ke tak ikhlas hanya Allah s.w.t yang tahu...kalau sesuatu perkara tu baik maka terimalah dan jikalau sesuaatu perkara itu buruk maka tinggallah...tiap2 orang ada cara2 tersendiri untuk menentukan kehidupan masing2..tak kiralah dia manager ker, dia buat MLM ke, dia buka kedai makan ke, dia ustaz ker...semua itu dah ditakdirkan kepada kita dan kita hanya perlu berusaha ke arah tersebut. Kerana itu tak hairanlah ada bodoh dan pandai, ada kaya dan miskin, ada pendek dan tinggi dan lain2 lagi, yang membezakan hanyalah usaha masing2...
    Yesterday at 3:50am
  • Redzuan Amira Devo tuan admin.. laporan2 mcm ni (yg just copy paste), walaupun fakta skali pun, walaupun ada laporan polis skali pun, org ni kata itu ke org ni kata ini ke, knp tiada tindakan? tuan bg la byk mana fakta pun, bg la byk mana laporan pun, persoalan saya knp tiada tindakan? sbb apa, apa yg tuan berikan jauh berbeza dgn realitinya skrg.. negara2 yg tuan kata scam dan sebagainya, makin tambah pesat Qnet disana.. apa cerita? bukan tuan sorg sahaja yg keluarkan statmnt2 begini, tp bersepah yg keluarkan.. agak2 la kan, klu bwk statmnt2 mcm ni ke mahkamah, boleh menang x? boleh kasi Qnet tutup atau lingkup x?
    Yesterday at 8:59am
  • Sabar Afifuddin Qnet Devo Wahai Saudaraku sekelian.. Orang dalam qnet dah banyak buat duit. dah banyak jutawan. anda semua bersoal jawablah dalam facebook nie.. semua belajar tentang hukum hakam. Dah rasa was-was, syubhah. xyah buat nanti jatuh haram. apa susah. Tak perlu bertengkak nak tegakkan jika anda sendiri tak berada dalam dunia Qnet yang sebenar. Hanya bercakap seperti menanam tebu di bibir mulut.Saya hanya ambil satu saja... Kalau benda Qnet menipu, anda adalah Golongan yang paling TERBAIKKKKKKKKKKKKKKKKKK menyelamatkan manusia dari kejahilan. Tapi kalau Qnet betul, xlanggar syariat & yang tahu Allah sahaja... Saya dan Qnetter seluruh dunia akan berdoa agar fitnah yang dilemparkan nie menjadi Fitnah terburuk di dalam hidup anda. Anda bukan Perfect nak kata Qnet/MLM buruk. Bagi saya orang yang mempersendakan MLM dan Seanggkatan dengannya adalah orang yang tak berlajar BETUL222222222222222222222222222222222 pasal ni. Jangan bercakap kalau takda Ilmu. Nanti badan binasa. Ingat Allah banyak2 kawan2ku. Kita ISLAM... BuKan orang kafir nak fitnah antara ISLAM... Ilmu kita ni macam air di hujung pen nak bandingkan dengan lautan. Tengkar sana.. Tengkar sini.. takda faedah langsung. itulah manusia.. Ada akal.. tak nak guna semaksmum. Lepasni saya bgtau kalau nak soal siasat macam POLIS. Anda kaji macam Hakim kat mahkamah. Anda buat Qnet atau MLM pun tak. Nak bincang2 pasal nie... Bawak Mengucap & beristigfar.. Allah melihat segala apa yang anda katakan... Selamat Beramal..
    Yesterday at 11:21am
  • Hanafi Azhar adussss... gile bab laaaaa..... redzuan ni masih x paham modus operandi qnet ni macam mane.... facepalm..... redemption is not meant for everybody...
    23 hours ago
  • Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib Sebok nak jadi talibarut barua anak hindu... apa nak jadi meleis bahalol skrg ntah? Pathetic gilababi... duit punya pasal, terus jadi dungu. Kalau la ada yg perasan bala dan musibah tu sentiasa follow korang ke man pegi...please tanya hindu debab macam babi CEO QNet tu macamana nak settle kan. Kalau dah tak boleh faham matematik MLM/SP, selagi mana dikupas pun tak kan faham2 jugak - sesetengah manusia itu terlalu dungupiang utk diselamatkan. As if I get anything from all these? Can't see the situation huh? Aiyoyooo tambi...
    22 hours ago
  • Hanafi Azhar mlmers.... godaiplis....
    20 hours ago
  • En Matt kenpa xbwk hal neyh ke mahkamah ? sbbnya org kat mlaysia neyh sume mata duitan .. n bile tau scam2 mcmneyh bole bwk duit .. mane la diorg nk bwk sume neyh ke mahkamah .. skunk pointnya .. QNet punya modus operandi .. dh terang2 skim piramid + scammer .. Encik Redzuan xbaca entri MLM syariah ?
    19 hours ago

  • 47/F Bank of China Tower
    1 Garden Road
    Central, Hong Kong
    Tel: +852 2263 9000
    Fax: +852 2802 0981

    Room 1204-06
    12/F Jubilee Centre
    18 Fenwick Street
    Wan Chai, Hong Kong
    Tel: +852 3669 0606
    Fax: +852 2865 1028

    Azerbaijan,
    18/7 Metbuat Avenue, Block 539
    Baku City, Azerbaijan
    Tel: +994 12 439 50 82

    Indonesia,
    Indonesia-Bali
    Ruko Sunset Indah II, Blok A4
    Jl. Sunset Boulevard
    Kuta, Denpasar
    Bali 80361, Indonesia
    Tel: +62 361 76 7630
    Fax: +62 361 75 8936

    Indonesia-Jakarta
    World Trade Centre, 12th Floor
    Jl. Jend. Sudirman 29-31
    Jakarta 12920, Indonesia
    Tel: +62 21 5268660
    Fax: +62 21 5268663
    +62 21 5268664

    Indonesia-Surabaya
    BRI Tower, 5th Floor, Suite 500
    Jl. Jenderal Basuki Rachmat 122
    Surabaya 60271, Indonesia
    Tel: +62 31 5480020
    Fax: +62 31 5480019

    Philippines,
    7th Floor, Tower 1
    Rockwell-Meralco Business Centre
    Block 4, Meralco Compound
    Ortigas Avenue, Pasig City 1605
    Philippines
    Tel: +632 626 2200
    Fax: +632 626 2201

    Singapore,
    15 Hoe Chiang Road
    #08-04 to 06
    Tower Fifteen
    Singapore 089316
    Tel: +65 6491 0777
    Fax: +65 6491 0778

    Taiwan,
    15th Floor, No. 88, Sec. 2
    Zhongxiao E. Road
    Zhong Zheng District
    Taipei 100, Taiwan
    Tel: +886 22393 0588
    Fax: +886 22393 0300

    Tajikistan,
    Office No. 517
    5th Floor, Poitaht Service Centre
    45 Mirzo Tursun-zade Street
    Dushanbe, Tajikistan
    Tel: +992 44 640 1111
    Fax: +992 44 620 8888

    Thailand,
    55 Wave Place Tower, 13th Floor
    13.08 Room, Wireless Road
    Lumpini, Pathumwan
    Bangkok 10330, Thailand
    Tel: +66 2655 1526 to 28
    Fax: +66 2655 1529

    UAE,
    C901, Building C6
    Bainona Street 34Al Bateen, Abu Dhabi
    United Arab Emirates
    Tel: +971 2 652 4888
    Fax: +971 2 652 4890

    Turkey,
    Qnet Promotion, Marketing and Tourism Limited Corporation
    Büyükdere Cad.
    Likör Fab. Sok.
    78/80 Mecidiyeköy
    İstanbul, Turkey
    Tel: +90 212 356 56 76
    Fax: +90 212 356 56 51

    Armenia,
    Armenia
    Mix Trade LLC
    24 Moskovyan Street
    Yerevan 0002, Armenia
    Tel: +374 77 552655

    Burkina Faso,
    Burkindi Sarl
    1568 Avenue Kwame N'Kruma
    01 BP 1713
    Ouagadougou 01
    Burkina Faso
    Tel: +226 70 02 8302
    +226 70 20 5532

    Ivory Coast,
    Trading CI
    Codody 2 Plateaux Vallon
    Rue Des Jardins, Villa 2094Abidjan, Cote D’Ivoire
    Tel: +225 22 42 84 84
    +225 02 64 20 07
    +225 07 48 47 27

    Jordan,
    Al Faori and Abu Hamour Company
    14 Ibn Khozayma Street
    Assalheen Avenue
    Khalda, Amman, Jordan
    Tel: +962 79 5555366
    +962 77 7344000
    +962 79 5261234

    Kazakhstan,
    Diamond Agencies LLP
    No. 111a, Zheltoksan Street
    Almaty, 050000
    Republic of Kazakhstan
    Tel: +7 727 330 2979

    Kyrgyzstan,
    Romax LLC
    No. 80, Timeryazeva Street
    Bishkek, 72001
    Kyrgyzstan
    Tel: +99 63 1264 6391

    Nigeria,
    No. 2B River Palata Close
    Off Euphrates Street
    Maitama, Abuja FCT
    Nigeria
    Tel: +234 80 3284 3199

    Tanzania,
    Q & G Tanzania Ltd
    1st Floor, Arcade Building
    Plot No. 72, Block D
    Mikocheni, Old Bagamoyo Road
    PO Box 77734
    Dar Es Salaam, Tanzania
    Tel: +255 754 360055
    +255 715 360055

    Turkmenistan,
    MELEK DASH Economic Society
    100, Bitarap Turkmenistan Avenue
    Ashgabat 744013
    Turkmenistan
    Tel: +993 12 21 86 50

    Malaysia,
    QNet Malaysia
    QNet (M) Sdn Bhd
    3A, Menara Amcorp
    Amcorp Trade Centre
    18, Jalan Persiaran Barat
    46050 Petaling Jaya
    Selangor, Malaysia
    Tel: +603 7967 9800
    Fax: +603 7967 9801

    QNet Malaysia - Kuching
    QNet (M) Sdn Bhd
    Unit No. 1, 1st Floor
    Lot 2989 Wisma Keretapi
    Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce
    93200 Kuching, Sarawak
    Malaysia
    Tel: +60 8 2231 800
    Fax: +60 8 2235 800

    ni ada alamat dan no telefon.. try call dan tanya office boy tu untuk mengesahkan dakwaan2 kalian.. tanya mcm ni, korg buat Qnet ni sah ke dr undang2 negara korg? kami ada bc statmnt2 dan artikel2 ckp Qnet ni scam, tipu org ramai, haram dan sebagainya.. tanya skali berapa ramai dah ahli kat negara dia.. agak2 la apa office boy tu ckp kat kalian? bak kata nabil raja lawak la kan, lu pk la sendiri.. tentang Biodisc yg kalian kata sampah tu, syarat sah menjual sesuatu barang tu antara cirinya hendaklah berfaedah dan bermanfaat.. bukannya syarat sah jual sesuatu brg tu mesti selari dgn sukatan2 pelajaran medic.. org yg dah guna Biodisc puas hati je dorg.. cuma kalian yg xpernah guna Biodisc je yg xpuas hati xtentu pasal.. mcmni la, klu kalian rs syarikat A x ok, syarikat B x ok, product A x ok, Product B x ok, kalian bergabung la buat satu syarikat xkisah la syarikat MLM ke bukan dan keluarkan product yg betul2 perfect yg kalian rasa xakan ada org2 mcm kalian yg akan kondem.. bagi kami Qneters, yg penting Qnet ni sah disisi undang2 negara dan yg paling penting ianya halal dr sudut syariah.. wallahua'lam..
    18 hours ago
  • Daing Norzainah Zailani biodisc--->usaha menjadikan kesihatan lebih baik --->so utk tau bermanfaat atau tak--->kaji melalui sains dan medic (sbb berkaitan kesihatan kan) ---> so how come nak jual biodisc TAK PERLU SELARI DGN MEDIC???
    17 hours ago
  • Daing Norzainah Zailani para ulama' nak keluarkn sesuatu hukum, ikut asas/guideline yg ada dlm bidang syariah, kan? so Qnet nak keluarkn dan jual brg kesihatan..x perlu ikut asas sains/medic?
    17 hours ago
  • Daing Norzainah Zailani kalau en redzuan kata ianya perubatan alternative yg xde dlm modern medic, boleh tlg explain ttg pertikaian org terhadap inventor biodisc yg diakatakan mempunyai ijazah palsu? kalau ijazah palsu--->kajian palsu-->produk palsu.
    17 hours ago
  • Daing Norzainah Zailani Jadi adakah jual biodisc masih halal dlm kacamata para ustaz? (produk tu sendiri mmg la halal sbb bukan dibuat dari babi or brgn yg haram. it is just a piece of glass).
    17 hours ago
  • Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib Ada alamat ofis jadi QNet bukan scam? AC Mizal ofis kat Ampang, Hyprobulksms ofis kat Damansara, Pak Man Telo pun dulu ada alamat ofis kat Taiping... What the fuck is your point thambi yenadey?

    Kan baru aje aku cakap? Dungu nak mampos anak2 hindu Questnet sekor2...
    Scammers inside-out gilababi neh... hopeless beyond saving. Manyak minum air magik tuang atas gelas kut? Dey, kalau minum ayaq magik tuh... jgn lupa baca doa, mintak tuhan... krishna atau gajah tangan 8 or whatever tuhan korang terus murahkan rezeki mengelentong jual scam products... ajaran anak hindu questnet yg kaya-raya sebab adanya meleis spt korang. You all must be so very very proud.
    Meleis scammers agama hindu... they're everywhere nowadays. What can anyone do anyway?
    17 hours ago
  • Hanafi Azhar yang kat atas mengikik gelakkan umat melayu yg kene kencing buta2..... scammers A:hey, try this water that treated by biodisc... it could improves your health & cure fatal diseases. scammers B:bio.. what??? scammers A & B:hahahahahaha..... -----> I bet you could hear this dialogue every day in qnet founders office....
    16 hours ago
  • Daing Norzainah Zailani saya ada silap kat atas tu..yg dikatakan ada ijazah palsu ialah Dr Emoto, pengasas IHM Institute di Jepun (slh satu institut yg iktiraf biodisc menurut website Amezcua).
    15 hours ago
  • Mohd Hisam kalau aku kata bangang marah.. org dah pakai Biodisc ni bersepah la kat tempat aku.. family aku pakai dah lama benda alah ni.. semua puas hati je xde yg nak menyalak2 mcm korg.. korg ni miskin sgt ke xmampu nak beli? pakai pun xpernah tp melalak lebih2.. setakat rm2k berapa la sgt klu nak bandingkan dgn kesihatan korg.. xkisah la nak kata xde dlm sukatan pelajaran medic korg ke apa ke, tp ramai yg sakit2 kronik dah sembuh dgn izin Allah..
    13 hours ago
  • Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib Banyaknya org bangang low IQ bersepah kat tempat ko? Semua puas hati tak menyalak? Wow! Geng meleis hindu erk?
    12 hours ago
  • Farhan Johor Devo wei banggang. ko tngok btol2 kat rumah ko, garam pon cap tong kok fong,baju jenama apa? sluar jnama apa??. jgan nak persoalkan la hindu ke apa. ora yang xnak mmg banyak bunyik. klau ko dah pandai sains ko blaja lagi la ckap je pandai tpi apa pon xda, lu cakap serupa tin kosong yg tiada apa2 didalamnya . guna pon x, lgi mau bising.. serupa itu langau.. .
    8 hours ago
  • Koleksi Maklumat anti MLM & Skim Piramid oleh Aidid Mu'addib Tapi tak serupa cacing kerawit QNet species meleis... ha brader? Suck suck suck... scam scam scam. Yang kaya hindu debab CEO QNet... bangga erk?


The thread is on-going...
 
Pastu... ada la pulak mat rempit hindu scammers lain yang singgah melepas sedas-dua kat wall aku. Siap declare income tu beb... hahahaha! I wonder sometimes, Malaya has so many scammers and jokers running around everywhere huh? No wonder QNet CEO debab macam khinzir. Dia punya "feeder" punya la ramai bang... hahahaha! (again).


Btw... aku ada survey sampai ke Mesir (DNZ leads). Sila lihat:


Last sekali, ramai yang tanya aku, mana aku dapat info ni semua? Aiyoo! Research aje la beb, apa susah? Semua ada kat internet, link sana, link sini... gunakan aje la IQ yang ada untuk fahamkan bendanya - that is if you have the IQ to start with. Ramai bebudak meleis bongok nak mampos, memang no hope. Anyway, aku kasi contoh:
Ada nampak apa-apa yang menarik brader? Pahang? University cap ayam? Errrrr...
I told ya it's been hilarious... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HIK!