And so it is...

Monday, January 31, 2011

Sapa Pernah Jumpa Dajjal?


Kengkadang aku perasan satu benda. Dalam penglibatan aku di blog ni dan di facebook, ramai orang Melayu yang nampaknya kuat agama, atau dia sengaja menjadikan agama sebagai topeng diri, atau orangnya perasan dia ada ilmu agama tapi sebenarnya tidak, atau mereka yang menggunakan agama untuk kasi rasa ada "feelgood factor" dalam hujah atau komen yang dia utarakan, atau orang yang keluar ayat berbaur agama supaya nampak diri dia lebih mulia daripada Aidid Mu'addib (mamat Aidid Mu'addib tu kan akhlaq buruk maaa!)... aku perasan banyak dia orang ni yang tak pass matematik masa SPM. Adakah dalam mempelajari ilmu agama, subjek matematik itu perlu FAIL? Adakah subjek matematik itu sendiri bukan cabang ilmu agama Islam? Think about it. Tapi, kalau nak dikira, semua mala'un yang bergelumang dengan MLM dan skim piramid tu semua fail maths tu. Kalau dah tak faham maths, camane nak faham isu statistik, isu ekonomi dan perkara-perkara yang berkaitan dengannya? Subjek sains pun kengkadang fail jugak. Itu yang aku tengok tu ramai yang bunyinya alim tapi sebok jual detox foot patch untuk manusia yang ada paip toksin kat tapak kaki, jual makanan kesihatan yang ada colostrum lembu yang disgusting tu, jual susu kambing mahu kasi paras kolesterol pembeli mencadak naik, jual pad wanita yang boleh cure kanser serviks, jual penapis air RM200 dengan harga RM3000, dan jual ntah apakejadahnya lagik... sebab dia mahu cari rezeki halal, mahu berniaga ikut sunnah Nabi, katanya. Tapi sains dan maths fail. Bloody 'ell man!

  

Anyway, topik aku kat entry yang ini bukannya sangat pasal sains dan matematik. Berapa kali nak ulang dan hurai berkenaan topiknya pun kat blog neh? Kiraan matematik bagaimana MLM dan skim piramid itu adalah penganiayaan, dan adalah haram mengikut kata ulama' (bukan ikut kata aku pun), itu aku dah diskus banyak kali, panjang-lebar. Penerangan terperinci tentang penipuan produk yang berasaskan kesihatan dengan kelentong hebat masing-masing tu pun aku dah diskus jugak sedikit-sebanyak. Entry yang ini aku nak diskus pasal dajjal... you know, the real thing, or metaphorically, whichever you'd prefer. Frankly, I can't make up my mind just yet. Let's see...

 
I wonder who's the mastermind behind this. Or, who really owns this business? Itu isu aku tadi tu, adakah orangnya beragama tapi dia tak pass maths, atau dia memang cekap maths dan economics, tapi dia tak beragama atau menggunakan agama itu untuk buat duit haram laknat sebegini. U follow? You know, orangnya perangai macam dajjal... dan dia menggunakan agama untuk scam orang Melayu lain buat skim piramid, demi untuk mengumpul wang-ringgit untuk bawak masuk liang-lahad satu hari nanti. Takut tak cukup duit buat bayar toll kat alam barzakh kut. Tak boleh masuk heaven pulak nanti... rugi dey.

 
OK, kalau sekor dajjal nak buat skim piramid dengan kaedah menggunakan sentimen agama untuk mengabui mata orang Islam yang terasa nak buat ibadah, tapi dalam hati nak buat biz jugak - apa benda yang nak dijual tu? Jual benda berkait dengan ibadah la kan? Tak kan jual minuman berkolostrum Transfer Factor satu-sen-tarak-guna tu? Dan berapa rege nya? RM100 je, murah beb... jadi sure ramai yang mampu sedekah duit free kat dajjal tu. Ada 3 pakej tuan/puan, terpulanglah nak pilih yang mana satu. Ada CD/DVD kursus haji dan bacaan AlQuran, ada komik super-hero Islam dengan CD bacaan Al-Quran dan ada pakej 7 CD pelbagai tajuk. Excellent stuff. Modal satu pakej dalam 4-5 hengget aje tu! Yeehaaa!

Bak kata promosi di website bakalhaji.com... daftarkan diri anda disini dengan bermodalkan RM100.00 mari kita memulakan langkah memasang niat menjadi tetamu Allah dan kita akan dibekalkan dengan sebuah DVD mengenai kursus Haji, Umrah Dan Ziarah, ajak keluarga kawan dan teman untuk mengiringi kita bersama-sama memijak bumi ambia’ yang sangat berkat. Hasil usaha yang anda perolehi daripada program istimewa ini anda boleh memilih untuk pakej bla bla bla... Niat baik dan ikhlas itu yang sangat penting. Kan? Kan? Kan? (Hanya dengan) 3 LANGKAH MUDAH UNTUK MULA MENJANA PENDAPATAN.
1. Mendaftar (Klik Daftar Online).
2. Membuat pembayaran RM100 (Bayaran Pakej Dvd dan Pendaftaran Free). Selepas mendaftar ada cara-cara membuat pembayaran melalui bank.
3. Mencari ahli baru (ahli berbayar). Gunakan referral url web anda untuk promosi atau mendaftarkan ahli baru http://BakalHaji.com/?ref=( id anda ).
Jadi tunggu apa lagi? Anda tidak akan rugi kerana DVD tersebut berharga pasaran RM88 (HAHAHAHA!) dan kami memberi 1 keping CD bacaan quran berharga RM15.90. Kini anda mampu untuk memperolehi lebih dari itu dengan BakalHaji.Com.  Meh la bang, mari join kak. Meh kita buat skim piramid ni sama-sama. Eleeehh... semua orang buat skim piramid sekarang, hobi orang Melayu dimana sahaja. Nak pegi haji pun boleh jugak buat dengan cara skim piramid kejadah laknat ni. Sempoi!


Aku tak nafikan, orang Melayu ni bila pasal matematik, statistik dan ekonomi, memang bebal first class tahap "elok humban masuk gaung aje". Ntah apa la gunanya disekolahkan masa kecik-kecik dulu... beats me man, I can't figure it out (sure I can figure it out, but where's the fun in that?). Kalau dah plan pemasaran macam kat kotak yang secantik kat atas ada diletakkan kat website bakalhaji.com - tak kan tak faham yang ianya adalah skim piramid? Dah siap dalam 900 orang join bakalhaji.com tu ha! Apa 900 orang Melayu yang join tu semua dungu nak mampos ke apa? Semua 900 orang tu belajar pengajian Islam sahaja kut, tapi matematik tak belajar langsung. Matematik tu bukan ilmu orang Islam pun... gitu dol?
  
Meh aku kupas skim piramid 1 cari 3 kat atas tu. Aku nak cite benda yang akan dan sedang berlaku kepada mana-mana mala'un yang dah join atau yang akan join kemudian hari:

1. Sapa join dulu longkah tu samdol. Jadi sapa-sapa nak join tu, join la cepat-cepat. Sapa join lambat, dia akan kurang dapat komisen daripada downline kat bawah-bawah tu, dan kemungkinan besarnya akan hanya jadi "feeder" sahaja untuk si dajjal dan mereka yang join terawal kalau ianya crash awal. "Feeder" maksudnya, kalau join dah kat level 9 dan kasi 100 hengget, jadi orang yang bersedekah duit aje la. Sedekah dengan ikhlas supaya orang lain yang terdahulu dapat pegi haji dengan duit skim piramid yang wangi bak taik ayam. Janji manis komisen daripada promoter skim ni, jangan harap nak dapat la dey woi. Kalau ko join dah level 9, dan ko berharap untuk dapat kadar keuntungan yang sama dengan level 1, maksudnya kena ada 18 level kesemuanya dengan ahli seramai 387 juta orang. Weeee! Hebat bak kamen rider.

2. No matter when it crash, plan pemasaran di atas akan tetap menjanjikan 66.67% ahli yang join rugi tak dapat apa-apa. Kalau crash level 5 ke, 66.67% akan kena kencing. Kalau crash level 25 sekali pun, still 66.67% akan kerugian jugak. Itu berlaku disebabkan oleh plan pemasaran skim piramid 1 cari 3 tu akan menyebabkan 66.67% ahli rugi.

3. Skim piramid 1 cari 3 ni adalah bersiri sebegini: 1 (si dajjal), 3, 9, 27, 81, 243, 729, 2187, 6561, 19683, 59049, 177147, 531441, 1594323, 4782969, 14348907, 43046721.... 10 billion orang! Itu kata plan pemasaran kat atas tu. Tapi untuk setiap orang dapat apa yang dijanjikan, jumlah 10 billion manusia pun masih tak cukup tu. Kalau 10 trillion manusia pun, masih tak cukup jugak. Bila nak cukupnya? Memang tak kan cukup punya, tapi dajjal tu bukan kesah? Who cares man? Money money money!

4. Kalau aku la yang join skim piramid kejadah ni, dan aku tunggu sampai jumlah ahli dah sampai level 9, aku akan dapat 88K, tapi si dajjal mastermind yang buat skim piramid hebat ni akan dapat berapa? Dalam 2 juta lebih sket.... 2 juta hengget! Longkah maaa! Sapa mau join? Weeee!

5. Macamana kalau seseorang join, dia bayar RM100, ada logik ke dia dapat RM88,575, apabila jumlah ahli kat bawah dia ada seramai 29,522 orang? Dan kalau la ada orang Melayu, orang Islam yang dungu seramai itu... ater yeop, ada logik ke duit 88K tu kadar keuntungan yang boleh didapati daripada modal RM100? Dan pulak, orang Islam yang dapat duit tu, akan terima aje ke habuan tu? Terima macam ianya adalah duit rezeki yang halal? What the f**k punya bangang orang Islamnya neh? Dulu sekolah kat dalam hutan di Papua New Guinea dengan sakai cannibal yang suka makan orang tu ke apa? Makan daging dan organ dan otak manusia sampai dapat Crutzfeldt-Jacob disease, dah psycho ya amat sebab ada penyakit "kuru", dan dah tak boleh diubat lagi dah?

I wonder who's that freaking human that is the dajjal here... just a curiosity, you know?


p/s: Dari Imran bin Hushain r.a ia berkata : Rasulullah s.a.w. bersabda: "Barangsiapa mendengar berita tentang dajjal, maka menjauhlah darinya!." (beliau mengulanginya hingga tiga kali), kerana orang yang mendatanginya, nescaya ia akan mengikutinya kerana menyangkanya sebagai orang yang benar dengan syubhat (kesamaran) yang dajjal bawa." [Sahih, Riwayat Ahmad]
  
p/s 2: Cannibalism has also been implicated as a transmission mechanism for abnormal prions, causing the disease known as "kuru", found primarily among women and children of the Fore tribe in Papua New Guinea. While the men of the tribe ate the body of the deceased and rarely contracted the disease, the women and children, who ate the less desirable body parts, were 8 times more likely to contract the disease from infected tissue.
 
p/s 3: satu lagi kumpulan orang Melayu yang tak sekolah yang guna sentimen agama buat skim piramid:
 


 
>>>>>>>>>>>>     <<<<<<<<<<<<

UPDATE: 
 
Ada lagik rupanya dajjal bahalol nak buat bzns jual ibadat pakai sistem penganiayaan perniagaan skim piramid. Dari mana dia orang ni semua datang ni? Menakjubkan tahap IQ masing-masing. Nak jadi kaya buat bzns, tapi matematik dan ekonomi tak faham langsung ke apa? Gilbab punya barua orang Melayu yang sesat dah tak jumpa jalan pulang dah neh. Excellent sungguh!




Apekehenye dah jadik pade oghang Ipoh ni weh? Saso ke ape? Ateeer... nak buat bzns bawak oghang pegi umrah, tapi plan pemasaran nye buat style skim piramid... kejadohnye yeop? Dan apekejadohnya blazer warne hijo pastel ceghah weh? Bute mate silo nanti yeop! Haisshh!


OK... sapa-sapa yang ada hasrat nak pergi umrah dengan duit haram laknat, silakan mendaftar dengan bahalol berkopiah ada janggut encem kat atas tu. RM300 aje beb, tak kan tak mampu bang, kak? Dengan RM300 sahaja, tetapi pastikan dapat 5 downline, dan kalau ada rezeki yang 5 orang tu pulak dapat cari 25 orang dan pastu dia orang pulak cari 125 orang bahalol lagi dan jumlah downline tu membesar lagi sampai ada 625 orang kat level 4.... poof! dengan RM300 tadi dah cukup belanja untuk pegi umrah! Lantak la kalau yang 625 orang tu memerlukan 390,625 orang downline lain untuk dapat jugak pergi umrah. Agihan dan pembahagian secara adil dan berkesan kepala hatok lu! Kiranya sapa yang lambat join bzns menatang ni, support orang yang join lebih awal la kiranya. Perniagaan cara Islam alaf baru neh! Plan pemasaran zaman jahiliyyah terkini. Pastu kalau takde aral apa-apa, dah boleh berangkat ke Arab Saudi untuk mengerjakan ibadah umrah dengan penuh tawadduk dan khusyuk... kalau tak kena sambar petir atau plane-crash la.

What the fuck? 


p/s lagik: Itu yang aku ni asyik nak mencarut aje tu. Itu yang bahalol pengamal MLM dan skim piramid di kalangan meleis suka jadikan modal untuk attack personaliti Aidid Mu'addib tu pulak. Sebab dia orang takde idea lain selepas perangai lintah-darat tak beragama dia orang dah tergelabak terkangkang didedahkan kat blog aku neh. Dan itu jugak disebabkan oleh sifat masing-masing yang sememangnya bangang-bahalol-bingai-sengap nak mampos, tarak sekolah punya olang! Well, FUCK ALL OF YOU MLM-SP PEOPLE! Kalau aku ngamuk sekali pun keluar kata kesat, at least aku takde hasrat atau terhingin nak ambik satu sen pun duit daripada orang Melayu lain dengan cara bzns korang tu woi samdol wei... you useless no good greedy dajjal Malays! Freaking fucking shites you are!



Friday, January 28, 2011

Transfer Factor Revisited - Still Smell Like Shit!

  


I don't get it some people, you know... gilabab punya poyo tak bertempat, tapi tak sedar-diri yang diri sendiri tu sebenarnya dah dikelentong bulat-bulat oleh omputeh alkafirun dengan dakyah MLB suruh telan menatang apa ntah yang datang daripada bancuhan colostrum daripada tetek lembu dan yolk telur ayam. MLB? Oh! Multi-Level Bullshitting! Cuma, ramai sekarang ni orang dah tahu, tujuan asalnya bzns 4Life Transfer Factor tu hanyalah untuk dapatkan duit downline sebanyak mungkin daripada bzns MLB tu, dengan menjual produk kelentongan terang-terangan like nobody's business. Lepas tu ada ke minah rempit tak sekolah datang pulak ke sini attack aku, kat blog aku sendiri, dan siap kasi link blog yang dia sendiri pun nampak gaya tak faham kejadah topik yang dipersembahkannya... crazy!

OK, apa cer? Kat entry Transfer Factor dalam blog ni, semalam ada barua ntah datang dari hutan-belantara mana ntah, kasi libas sama gua dengan komen di atas. Masih ramai yang tak faham modus operandi Aidid Mu'addib ya? Topik yang berpotensi untuk aku persembahkan kat blog keparat aku ni memang terlalu banyak, sampai kengkadang aku pun tak tahu nak attack MLM yang mana satu. Jadi aku perlukan satu sumber inspirasi, yang selalunya akan datang daripada email ke, daripada komen di blog ke, atau daripada post kat Say No To MLM di facebook... mana-mana pun bleh beb. Aku ni pun sebenarnya tengah mengarang topik lain, tapi minah kat atas mintak aku highlight topik dia dulu. Mari kita usha sesama... yeay! 



Sapa troll blog aku tu? Ni ha dia. Kalau minahnya doktor la, aku akan hambat sampai aku jumpa, dan aku akan komplen ke MMC dan KKM. Tapi kalau staff nurse, tak kose aku derr... lantak ko la. Kengkadang staff nurse ni memang bebal nak mampos, tak leh nak tolong doh. "Automaton" - that's what they are. Tapi bukan semua ya, don't get me wrong. Anyway, staff nurse or any kind of medical people in general, should know better than to get involve with an MLM outfit like 4Life. Dia orang patut dah cukup belajar pasal ilmu perubatan yang asas dan dah faham isu dasarnya dan dapat menghindari daripada melibatkan diri dengan bzns kejadah MLM macam skim piramid berproduk 4Life Transfer Factor. Btw... yang aku suka bab staff-nurse ni dolu-dolu, satu jer... kalau misi nye cun dan masih ramping dan pakai body-hugging uniform yang putih tu. Pheeww! (Aku pernah mintak wife aku cari/pakai uniform nurse, aku nak ajak dia main doktor-doktor lepas anak-anak semua tido, tak dilayannya permintaan aku tu - kena ketawa ada la... chaiish!). 

"Ada white cap, uniform putih jenis skirt, mahu yang ketat, dan skirt tu paras peha, dear...", uiks! Where was I? Oh OK... blog-troll ni mintak aku kupas dia punya blog tentang kehebatan Transfer Factor, dengan rujukan yang tersenarai aje kat blog tu aje melebihi daripada 1,400 - hebat gilabab dowh! Korang pegi la survey kat sini: http://themiraclemolecule.blogspot.com/. Aku kasi contoh, dah screen-capture siap-siap.



Sapa sini faham apa yang berlaku neh? Dah boleh tangkap dakyah bahalol 4Life yang pakai tudung dan bagi salam macam orang Islam ni tak? Aku rasa sapa yang follow blog aku dari mula ingat lagi si badut Fendy382347596621 kan? Perangai yang sama jugak. Dan ada jugak penjajap 4Life yang lain di merata tenet, yang promote Transfer Factor style ini, buat kerja lahanat yang sama macam ni jugak. Buat blog dan website bincangkan topik "transfer factor" dan peranannya dalam melawan penyakit, lepas tu kias-kias secara tak langsung bzns bull-shit 4Life Tansfer Factor dia... of which I think, they themselves couldn't really grasp, because I think, they really think they know what they were doing. Oh man! Really f**ked-up, these people! Do you all know what I really think? Aku dah tinggalkan komen kat blog minah ni... hey, aku 1st! Yeehaa!


Apa nak jadi orang Melayu yang jadi kuli-batak omputeh yang nak mengencing pengguna seantero dunia dengan multi-level bullshitting seperti syarikat 4Life - yang memasarkan produk yang dijenamakan sebagai TRANSFER FACTOR yang tiada kaitan langsung dengan molekul sebenar transfer factor yang dikaji oleh para penyelidik perubatan tersebut. Kalau korang atau pengguna-pengguna lain di Malaysia ni yang takde back-ground perubatan, memang free-free aje kena kelentong dengan blog-blog sebegitu. Aku rasa mesti dah ada yang dah termakan dengan penipuan buta-buta sebegini.... sori, sori, sori, korang faham tak setakat ni, apa yang aku nak sampaikan?
  

TRANSFER FACTOR YANG SEBENAR MENGIKUT SAINS PERUBATAN:
  
Transfer factor adalah sejenis molekul imun yang menyebabkan "antigen-specific cell-mediated immunity", di mana ia juga dapat membentuk kesan hypersensitivity, boleh menyebabkan penghasilan lymphokines dan juga berfungsi untuk "bind" dengan antigen yang menyerang badan manusia. Ianya bersaiz lebih-kurang 5000 hingga 12,000 Daltons dan dibentuk sepenuhnya oleh asid amino. Ianya ditemui oleh Henry Sherwood Lawrence pada tahun 1949 dan seterusnya telah kaji dengan terperinci oleh saintis lain di serata dunia sampai la ni. Setiap jenis transfer factor adalah spesifik kepada satu antigen, dan ianya dapat dihasilkan dengan pendedahan sampel reservoir kepada agen penyebab penyakit (pendedahan kepada manusia atau lembu atau ayam atau mat rempit X atau Fendy8294762271 atau snaff nurse tak keruan) dan kemudiannya molekul itu diekstrak daripada darah atau bendalir badan seperti darah si Fendy7375237612 atau misi tadi, atau dari kolostrum lembu, atau yolk telur, dan ianya perlu ditulenkan, supaya hanya antigen-spesifik transfer factor itu sahaja yang diperolehi (sekaligus dapat mengelakkan penyakit bahalol salesmen 4Life tidak berjangkit pada orang lain, sebagai contohnya la kan), dan dapat digunakan kepada makhluk lain (manusia la tu) untuk melawan penyakit tertentu. Itu kira teorinya... cuma, in real life, it doesn't really have that much effect. Sure ada kesan, cuma kesannya tak kow langsung. Kesan yang tak cukup untuk kasi para saintis melompat kegembiraan dan kesan yang "just a little bit" cikai yang menyebabkan conglomerate farmaseutikal seperti Glaxo, Pfizer atau Merck tak hingin nak join research dan mengharap untuk memasarkannya kepada doktor-doktor yang sentiasa memerlukan ubat pelbagai jenis, di mana sahaja di dunia neh.

Transfer factor ni (sebenarnya, hanyalah) diwar-warkan oleh mereka yang ada kepentingan wang-ringgit (especially lanun-lanun MLM) dalam merawat berbagai penyakit seperti kanser, multiple sclerosis, amyotrophic lateral sclerosis, HIV, Alzheimer's disease, autism, diabetes, infertility, muscle weakness, genetic and infectious disease, herpes, Epstein-Barr virus, hepatitis, asthma and chronic fatigue syndrome. Tetapi walau bagaimana pun, ianya tidak pernah dibuktikan secara klinikal dapat menyembuhkan penyakit-penyakit di atas. Kalau ada efek pun, para saintis masih tak confident untuk menggunakannya dalam rawatan manusia. Dan dalam pelbagai kajian perubatan yang melibatkan penggunaan transfer factor sebagai agen untuk menyembuhkan penyakit, setakat ini tiada kajian yang menghasilkan satu keputusan yang bermakna dari segi statistik, atau pun cost-effective untuk kegunaan kepada manusia. 

US FDA meletakkan produk berasaskan transfer factor sebagai makanan kesihatan (food supplement) dan mengeluarkan WARNING, bahawa mana-mana syarikat komersial TIDAK BOLEH mempromosi produk yang berasaskan transfer factor sebagai sejenis ubat untuk menyembuhkan apa-apa penyakit. Tiada permohonan lesen atau permohonan ubatan baru yang berasaskan transfer factor, yang diterima daripada mana-mana syarikat farmaseutikal oleh US FDA sampai ke hari ini. 

Kesan sampingan: transfer factor (dalam bentuk suntikan) yang diambil daripada sumber manusia didapati selamat untuk digunakan (walau pun tidak efektif dalam melawan penyakit) sehingga julat 2 tahun, dan transfer factor daripada sumber lembu pula sehingga 3 bulan. Kesan sampingan termasuklah demam, allergi dan pembengkakkan pada tempat suntikan. Ramai saintis yang memberi amaran bahawa terdapat risiko jangkitan Mad Cow Disease (Bovine Spongioform Encephalopathy) atau penyakit-penyakit lain akan timbul, jika sumber transfer factor adalah daripada haiwan. Aku pulak memberi amaran bahawa kalau sumber transfer factor tu datang daripada Fendy8264541723 atau misi tak keruan tadi, sapa yang telan produk tu mungkin dijangkiti penyakit multi-level bullshitting permanently. Oh ya... makanan kesihatan yang ada transfer factor di larang sama sekali untuk diberikan kepada ibu mengandung.


 
Tapi, apa kata 4Life dan salesmen syarikat yang sama yang terencat akal yang promote menatang multi-level bullshitting neh?
 
TRANSFER FACTOR ACCORDING TO 4LIFE:
 


 
OK... soalan aku sekarang: sapa yang cakap ikut bontot kat sini dan dah terbau pekongnya ya amat la pekong, sampai ke bandar Kepong? TRANSFER FACTOR itu adalah istilah sains yang menerangkan tentang sejenis molekul imun (seperti penerangan di atas), tetapi 4Life Transfer Factor adalah satu jenama produk makanan kesihatan. In a sense, itu aje la kaitan kedua entiti tu, sebab transfer factor daripada segi sains perubatan sememangnya bercanggah gilabab daripada konsep transfer factor jenama produk bull-shit 4Life. Tapi, 4Life berharap pengguna yang dungu boleh dikelentong bulat-bulat dengan kaedah yang sepaling simple sebegini. Dan seperti ramai yang korang tahu, fakta tentang hobi syarikat omputeh mengelentong pengguna untuk jadi kaya-raya tu memang dah jadi perangai intrinsik syarikat-syarikat multi-level bullshitting yang bersepah sekarang ni sejak zaman-berzaman... apa nak dikenang.

Macamana proses penghasilan satu molekul yang mengandungi asid amino yang berbelit-belit dan spesifik kepada satu-satu penyakit sahaja, digunakan untuk menghasilkan satu sebatian yang boleh dicampurkan dalam minuman seperti Transfer Factor Riovida yang harganya sebotol RM245 dengan kadar minima riba' 58% multi-level, dan di promote sebagai jus kesihatan untuk meningkatkan imuniti manusia? How samdol? Dalam RioVida Juice Blend ada campuran buah a├žai (yabedabedoo!), pomegranate, blueberry, elderberry, grape, apple dan Vitamin C (why the hell do you need to add Vitamin C in fruit juice?) dan dicampurkan dengan ekstrak transfer factor daripada kolostrum lembu dan egg yolk... wadefrak? Seriously? Doesn't sound disgusting to you? Seriously? Wadefook? (Did you hear an echo in here?).

Ini komen daripada saintis dan pakar perubatan:

1. In Lawrence’s work, transfer factor referred to “an extract of human white blood cells that could transfer a type of immunity called cell-mediated immunity,” says Dr. Burton Zweiman, a professor of medicine at the University of Pennsylvania who worked in Lawrence’s lab 40 years ago. “Investigation of TF has been somewhat erratic over the years, with both supporters and deniers of its biologic importance.” “I am not aware of any studies of transfer factor being obtained from cow colostrum and [transferring] immune reactivity to humans,” says Dr. Zweiman. “Nor could I find any reference to it in a Medline search of the medical literature.”

2. A spokeswoman for the National Center for Complementary and Alternative Medicine, a division of the National Institutes of Health, says, “NCCAM has not funded any research on this therapy, nor have I heard of it before now.” The conclusion,” Dr Fudenberg says forcefully, “was that the commercial firms making this for humans were invariably run by people who were not scientists and who didn’t care whether their products were harmful or not.” Fudenberg insists there is nothing to support the supposed efficacy of products made from cow’s colostrum — and even contends they are potentially harmful to people with allergies to lactose or any other substances derived from cows. "Beware of any transfer factor not made from human cell lines," he warns. 

3. A transcript of 4Life’s promotional audio cassette “From Here to Immunity,” which was distributed at the seminar in Valley Forge, to various immunologists, microbiologists and biochemists. Those who responded were skeptical. “Speaking from a standpoint of mainstream medicine, there is not a lot of familiarity [with] or support for this kind of practice,” says Dr. James T. Li, professor of medicine at the Mayo Medical School in Rochester, MN, and member of the American Academy of Allergy, Asthma and Immunology. “This is a form of alternative treatment,” he says, which, he adds, almost by definition means there is little evidence to support its proponents’ claims — at least not the kind of evidence doctors and scientists generally like to see. Li hesitates to call 4Life’s claims misleading or false, but says, “I would be skeptical, and I would advise others to be as well.”

4. “Most of the clinical studies of transfer factors have been based on the specificity of each transfer factor,” says Dr. Charles Kirkpatrick, professor of medicine at the University of Colorado Health Sciences Center, Division of Allergy and Clinical Immunology — who says he once declined 4Life’s offer to act as a consultant. For example, he explains, “a transfer factor that is specific for Herpes simplex will prevent recurrent infections with this virus. The approach being used by 4Life and other companies is to ignore the specificity issue and make non-specific claims for boosting the immune system.”

Syarikat 4Life, true to it's lanun keparat MLM nature, secara sengaja buat tak tau aje tentang fakta yang mengatakan bahawa setiap molekul transfer factor yang terhasil secara semulajadi daripada interaksi sel darah putih terhadap antigen - adalah berguna hanya pada patogen tertentu sahaja. Maknanya, kalau seekor lembu atau Fendy87346353845 atau Nora Sani qualified nurse/doctor tu didedahkan kepada virus Herpes simplex (Virus penyebab penyakit kelamin. Macam mana dia orang boleh dapat? Mana aku tahu dey?), sel darah putihnya akan menghasilkan molekul transfer factor terhadap virus Herpes itu sahaja, dan ianya pula perlu diekstrak secara teliti untuk mengelakkan kontaminasi penyakit-penyakit lain yang mungkin jugak wujud dalam badan dia orang... you all get what I am saying here? Bahalol nak mampos company nye, dan bahalol nak mampos penyokong business kelentongan sebegini! That's for Fendy4982176217846 dan Nora Sani... memalukan orang Islam betul. Mahu cari rezeki halal konon.

THERE IS NO UNIVERSAL TRANSFER FACTOR - NO SUCH THING SAMDOL DOL! Kalau 4Life nak promote produk kelentongan yang mengatakan ianya boleh mengelakkan penyakit dan meningkatkan sistem imuniti manusia, mereka perlu pakai beribu lembu atau beribu Fendy8746315317 atau beribu misi sasau yang telah didedahkan kepada beratus jenis virus dan bakteria, dan daripada koleksi transfer factor yang terbentuk, yang ada dalam kolostrum yang sedikit dan disgusting tu, ianya perlu dikumpulkan dan semua transfer factor itu perlu pulak diperah keluar dan ditulenkan, sebab bahayanya manusia lain untuk dapat penyakit bahalol-putar-alam si Fendy dan Nora itu mesti dielakkan dengan sedaya mungkin. Gilabab nanti semua orang jadi bahalol-putar-alam di merata-rata tempat. Lepas tu lagik, campuran transfer factor itu perlu mix dengan minuman atau makanan, dan seterusnya ditelan oleh pengguna, di mana hampir semua transfer factor itu akan hancur kepada asid amino yang asal bila ianya kena penangan jus perut kita yang boleh menghancurkan paku besi 6 inci dalam masa 5 minit... U follow me here?

Itu sebabnya 4Life ada disclaimer maaa! 4Life states that “Transfer Factor and Transfer Factor Plus do not claim, nor should it be interpreted, to cure, prevent or mitigate any serious disease.” Ada lagik: “These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.” Senang aje nak buat business lahanat dalam dunia ni. Especially kalau business multi-level bull-shitting. Really fucking dumbassholes these fucks! Shit! Aku dah mencarut balik! Fuck!

Jadi, kepada pengguna di Malaysia (kat negara lain, lantak korang la):
JANGAN JADI DUNGU, BONGOK DAN BAHALOL PERCAYAKAN
APA-APA KELENTONGAN SATU-SEN-TARAK-GUNA DARIPADA
SYARIKAT ALKAFIRUN 4LIFE (YANG MENGAMALKAN MLB)
DAN JANGAN TELAN APA-APA PRODUK YANG
BERJENAMA TRANSFER FACTOR
 

Ulangkaji:

Prinsip multi-level freaking-marketing 4Life: Produk tansfer factor kelentongan merapu perlu dijual dengan harga mahal merapu gila-babai jugak, sebab nak bayar komisen multi-level sampai 10-levels deep. Jadi untuk setiap RM100 produk yang pengguna bayar, 58 hengget atau 58% (at least tu... tapi, kata Fendy84894325832753276 kadar komisennya sampai 65%!) daripada harga itu dikhaskan untuk diagihkan kepada ntah sapa-sapa upline sampai 10 levels ke atas. Sapa Gold International Diamond memang boleh jadi millionaire beb... sapa la agaknya yang berjaya sampai berjaya dengan gah jadi anak angkat dajjal sehebat itu? Kuncu-kuncu mormon David Lisonbee la dol. Harapkan si Fendy890327948721648727564364355234621 atau Nora Sani nak naik sampai jadi GID... what the fuck? Jadi kuli-batak yang kena kelentongan di siang hari boleh la. Apa nak jadi ntah bahalol sebegini?


>>>>>>>>>>>   <<<<<<<<<<<


Aku diberitahu, ini suami si nurse MLM ni... doktor tu ha! What the fark? International diamond woohoohoo! Mamatnya dapat komisen sampai 8 level ke bawah, duit riba' bloody-shit bagai nak rak daripada kuli-batak beratus orang kat bawah yang dia tak pernah jumpa. Boleh manyak-manyak dapat duit, boleh bayar BMW, beli rumah besar dan kasi baby makan makanan berkhasiat. A real fucking asshole, that's my personal opinion. Just throw that education down the drain behind the big house... useless.
  
Holistic success my ass!




REFERENCES:
1. Rozzo SJ, Kirkpatrick CH. Purification of transfer factors. Mol Immunol. Feb 1992;29(2):167-182.
2. Estrada-Parra S, Nagaya A, Serrano E, et al. Comparative study of transfer factor and acyclovir in the treatment of herpes zoster. Int J Immunopharmacol.Oct 1998;20(10):521-535.
4. De Vinci C, Levine PH, Pizza G, et al. Lessons from a pilot study of transfer factor in chronic fatigue syndrome. Biotherapy. 1996;9(1-3):87-90.
5. De Vinci C, Pizza G, Cuzzocrea D, et al. Use of transfer factor for the treatment of recurrent non-bacterial female cystitis (NBRC): a preliminary report.Biotherapy. 1996;9(1-3):133-138.
6. Raise E, Guerra L, Viza D, et al. Preliminary results in HIV-1-infected patients treated with transfer factor (TF) and zidovudine (ZDV).Biotherapy. 1996;9(1-3):49-54.
7. Ellis-Pegler R, Sutherland DC, Douglas R, Woodfield DG, Wilson JD. Transfer factor and hepatitis B: a double blind study.Clin Exp Immunol. May 1979;36(2):221-226.
8. Fog T, Pedersen L, Raun NE, et al. Long-term transfer-factor treatment for multiple sclerosis. Lancet. Apr 22 1978;1(8069):851-853.
9. Valdes Sanchez AF, Martin Rodriguez OL, Lastra Alfonso G. [Treatment of extrinsic bronchial asthma with transfer factor]. Rev Alerg Mex. Sep-Oct 1993;40(5):124-131.
10. Stevens DA, Ferrington RA, Merigan TC, Marinkovich VA. Randomized trial of transfer factor treatment of human warts. Clin Exp Immunol. Sep 1975;21(3):520-524.
11. Ashorn R, Uotila A, Kuokkanen K, Rasanen L, Karhumaki E, Krohn K. Cellular immunity in acne vulgaris during transfer factor treatment. Ann Clin Res.1985;17(4):152-155.
12. Miller LL, Spitler LE, Allen RE, Minor DR. A randomized, double-blind, placebo-controlled trial of transfer factor as adjuvant therapy for malignant melanoma.Cancer. Apr 15 1988;61(8):1543-1549.
13. Goldenberg GJ, Brandes LJ, Lau WH, Miller AB, Wall C, Ho JH. Cooperative trial of immunotherapy for nasopharyngeal carcinoma with transfer factor from donors with Epstein-Barr virus antibody activity. Cancer Treat Rep. Jul-Aug 1985;69(7-8):761-767.
14. Whyte RI, Schork MA, Sloan H, Orringer MB, Kirsh MM. Adjuvant treatment using transfer factor for bronchogenic carcinoma: long-term follow-up. Ann Thorac Surg. Mar 1992;53(3):391-396.
15. Hancock BW, Bruce L, Sokol RJ, Clark A. Transfer factor in Hodgkin's disease: a randomized clinical and immunological study. Eur J Cancer Clin Oncol. May 1988;24(5):929-933.
16. Gilchrist GS, Ivins JC, Ritts RE, Jr., Pritchard DJ, Taylor WF, Edmonson JM.Adjuvant therapy for nonmetastatic osteogenic sarcoma: an evaluation of transfer factor versus combination chemotherapy. Cancer Treat Rep. Feb 1978;62(2):289-294.
17. Thestrup-Pedersen K, Grunnet E, Zachariae H. Transfer factor therapy in mycosis fungoides: a double-blind study. Acta Derm Venereol. 1982;62(1):47-53.
18. Fujisawa T, Yamaguchi Y, Kimura H, Arita M, Shiba M, Baba M. Randomized controlled trial of transfer factor immunochemotherapy as an adjunct to surgical treatment for primary adenocarcinoma of the lung. Jpn J Surg. Nov 1984;14(6):452-458.
19. Wagner G, Knapp W, Gitsch E, Selander S. Transfer factor for adjuvant immunotherapy in cervical cancer. Cancer Detect Prev Suppl. 1987;1:373-376.
20. Steele RW, Myers MG, Vincent MM. Transfer factor for the prevention of varicella-zoster infection in childhood leukemia. N Engl J Med. Aug 14 1980;303(7):355-359.
21. Pineda B, Estrada-Parra S, Pedraza-Medina B, Rodriguez-Ropon A, Perez R, Arrieta O. Interstitial transfer factor as adjuvant immunotherapy for experimental glioma. J Exp Clin Cancer Res. Dec 2005;24(4):575-583.
22. Sudhir K SR, Sizemore A, Gottleib A. Immunomodulatory components present in IMREG-1, an experimental immunosupportive biologic. Bio/Technology.1988;6:810-815.
23. Alvarez-Thull L, Kirkpatrick CH. Profiles of cytokine production in recipients of transfer factors. Biotherapy. 1996;9(1-3):55-59.
24. Rozzo SJ, Merryman CF, Kirkpatrick CH. Murine transfer factor. IV. Studies with genetically regulated immune responses.Cell Immunol. Aug 1988;115(1):130-145.
25. Kirkpatrick CH, Hamad AR, Morton LC. Murine transfer factors: dose-response relationships and routes of administration. Cell Immunol. Sep 1995;164(2):203-206.
26. Letter from FDA. www.fda.gov/cder/warn/cyber/2004/CL108e.pdf (Accessed June 25, 2007).
27. Fudenberg HH, Fudenberg HH. Transfer factor: past, present and future. Annu Rev Pharmacol Toxicol. 1989;29:475-516.


p/s: a reader-friend told me just now, the title is wrong... it's supposed to be: 
 
MONEY TRANSFER FACTOR REVISITED -
 SMELL LIKE TEEN SPIRIT!


>>>>>>>>>>>    <<<<<<<<<<<

UPDATE:

I'm just totally pissed-off, man!


Down in the comments below, someone reminded me of the unfortunate case of a boy who suffered severe burns injury from an alleged freak accident where a live-wire electric cable dropped onto him (?), back in late November last year. You can all have a look at the unfolding story at some other blogs and news channels.








When I read about the fate that had befallen this poor boy, I literally cried for a bit this afternoon... who wouldn't, I guess. It reminded me of a few cases I had seen and cared years ago, and in one case, where I personally declared the death of a patient who had a severe 75% burns, suffered in a stove explosion in a pasar malam. He was a young man with a wife and a small child. But... that was years ago, man. I thought I wouldn't have to see such cases again in this latter time. It's a harrowing experience, even for me, a bystander. What more for the family, and in this boy's case, especially he, himself who suffered the excruciating pain and torture. I pray the boy will recover, though the bleak possible outcome of this tragedy is still up in the air. 

In many blogs of sympathetic people such as those I listed above, and many more, I have read many calls for donation to help the family who is now burdened with a mounting cost of medical treatment. Then, I was told just now of these quackery of a treatment that would make anyone cry harder (if you know what the hell is going on, that is). Who the hell did these stupid things, and who is making a killing in terms of huge amount of profit from the suffering of a clueless patient? WHO THE FUCK are these heathens? Why oh why, commercial parasitic MLM products which has no basis in modern medical care were given as a mandatory care (it seemed) in this case? Are they necessary, or even really helping this poor boy? And at what cost my dear readers? 






I supposed the second memo was written by a houseman or an medical officer as a letter of support for the family to seek for donation from the public. It also means that those 4Life Transfer Factors products was started in-house, back in Tg. Karang Hospital. You all get the picture here? As you've read from my article above, Transfer Factor the food supplement has no place in medical treatment for the likes of such cases... I wonder who's the crack-pot quack of a stinking freak of a doctor or whoever the heck that suggested these kind of useless products that cost a huge amount of money, with no proven scientific application to start with... to be used for this unfortunate boy? What the hell! 

How much money are we talking about here? How much misery for the poor orphaned patient and his siblings to try to find this kind of money, when they themselves are so poor? You know with that fucking pirate MLM outfit like 4Life which sells useless products as in Transfer Factors, and with that 58% "donation" to 10 levels of uplines, plus the profit for the parent company itself - how much unnecessary burden would that be, man?
 
Try... RM9,488 per month!

  


Who are the team of doctors who took care of this boy back in Tg. Karang Hospital I wonder. Since when Transfer Factors the food supplement (or even the transfer factors the real immune molecular compound thing) is a mode of treatment for burns injury? Where did these doctors graduated from? And really man.... pati ikan haruan dan gamat is needed here ha? Okay, some would say why not? So I digress. And as for that pink guava drink, that I'm okay with... if it is the real thing - and not a crappy product from yet another MLM company. That Sunrise Pink Guava drink is an MLM shit too - a RM3 product selling for RM12.70. And the clincher, that 4Life TF products, the ultimate parasite MLM thingy... shit! Who are these freaking lousy not-funny-like-AC-Mizal-funny jokers? Who's making the kind of obscene money like you'd won a lottery here? Who's the freaking "boss" in Hospital Tg. karang that allowed this to happen for God's sake? Someone has to be responsible for this swindling fiasco!

RM9,488 from the cost above (monthly!) is not needed, people. The boy needs high-protein high-fibre diet and all sorts of fruits and whatever thousand-and-one things to eat to make him strong and healthy again. He needs lots of nutrient, and appropriate medication, and whatever, except useless 4Life Transfer Factors products for goodness sake. He needs proper care in a hospital, and he needs a certified dietician to sort out his food requirement. He needs competent medical personnel, and high quality medical service, and he definitely does not need these crack-pot commercial multi-level bull-shitting quackery product like 4Life Transfer Factors being shoved down his throat... What is the world coming to, people?

OK, I rephrase... ada seorang mala'un, atau mungkin sekumpulan orang Melayu parasite telah mengambil kesempatan di atas kesusahan dan kesakitan yang dialami oleh adik Hairuman dalam kes ini. Kejadahnya dah jadi dengan orang Melayu sekarang? Ramai sungguh yang dah nak jadi pengamal MLM dan skim piramid berproduk ciptaan yahudi ni, tanpa mengira etika, logik dan nilai-nilai kemanusiaan lagi dah ke? Agama Islam tu atas nama aje ke beb? Gilabab sasau dah sesetengah orang Melayu ni wei? Bloody freaking crap these shitty people... celaka betul!



Wednesday, January 26, 2011

Monday, January 24, 2011

MonaVie - Bzns Shubahah Ya Alkafirun, Jus Keramat Untuk Si Badut Lurus Bendol Dan Aidid Mu'addib Masih Belum Jugak Mencarut... Pheeuww!




3 hari aku balik kampong, nampak gaya ada troll Monaviecreep singgah kat blog aku ni ya? Omboih! After I declared in my last entry that I wouldn't curse, one after another you people started cursing like a two-bit whore ha? Stop it! This blog is not a brothel. Rasa nak basuh aje mulut korang sengsorang dengan feminine wash "Blyss" pH 4.5 - mahu kasi wangi balik aku punya blog. Kasi bersih itu semua fungus dan bakteria yang mendatangkan bau kurang enak di bawah sana. Anyway, aku selalu balik kampong - at least sebulan sekali tengok orang tua, dan dengan iPhone aje aku takleh nak reply dengan komen merapu minah rempit "sakai" MsAwin tu... bukan sakai Malaysia, sakai dari Papua New Guinea, tarak abis sekolah punya orang. Jenis masuk sekolah, kena tendang separuh jalan sebab cikgunya takleh tahan dengan perangai merapu minah rempitnya. Tak padan dengan pompuan, mulut mengalahkan "drunken sailor on shore-leave". Lain yang diajar, lain yang dia faham agaknya. Suruh baca buku, supaya jadi orang yang berguna kemudian hari, akhirnya jadi distributor Monavie... wadefreakingdumbass? Siap ada pemikiran yang saintis dan doktor kat dunia ni ada manyak-manyak konspirasi maaa... wuhuhu! Memang terencat akal dowh! Seriously man, para saintis dan doktor kat dunia ni boleh ada konspirasi illuminati dan freemason jugak ka samdol? Korang rasa orang terpelajar yang sebok mengkaji pasal sains ada nak berkonspirasi dan buat komplot jadi anak angkat dajjal dan nak control dunia macam Bush and The Gang ka? The retarded girl tengok The Arrival sampai tak hengat dunia ke apa neh? Lurus-bendol percaya setiap benda orang ntah sapa-sapa suap. Takde perangai saintis langsung - tu sebab fikir para saintis pun ada konspirasi jugak tu. Dan pulak, disebabkan USFDA tu ada konspirasi - jadi, jawapannya meh ramai-ramai jual MonaVie? What the fu... (sabar bang)? SakaiPNG terencat akal betul.

Banyak kemusykilan dan ketidak-puasan hati timbul sejak aku bercuti ni ya? Pehal korang rasa? Dah berasap bontot ke sakai Monavie tu semua? Jangan gusar, no problem... meh aku kasi terangkan sikit kegelapan bawaan dajjal Monavie buatan alkafirun neh. Sebelum tu, satu benda la kan... pengamal-pengamal perniagaan shubahah MLM ni takde keje lain ke daripada "character assassination"? Dah berapa kali dah barua ntah datang dari mana pertikaikan karektor dan personaliti yang empunya diri si Aidid Mu'addib - the heck do I care dol? Boring nya la ya amat, perangai mat rempit tak sekolah betul la lahabau korang (pengamal MLM) neh. I have my track-record here man, my blog speak louder than words... as in 800K pageviews in 3 months. Korang lanun MLM di luar sana cuba la buat blog sendiri promote MLM or whatever - try dapatkan 800K pageviews in 3 months. Bukan nak riak, sori - tapi kalau aku merapu kat blog ni, rasanya ada tak orang nak datang baca karangan aku ni semua 800,000 kali? Seriously? Dan kalau nak datang sini lain kali, nak kasi komen begitu-begini, make sure bawak team terpelajar yang betul-betul ada degree, masters atau PhD - jangan bawak ilmu mat rempit sakaiPNG korang tu kat sini. Nak layan pun rasa tak berbaloi sungguh. Hoi! Mangkok-hayon mat rempit sakaiPNG MLM? Paham tak apa aku cakap ni? Mat rempitnya memang nak cari nahas btol. Mahu kasi aku cerita pasal MonaVie lebih lanjut ke kak? Dey, yenadey?


SakaiPNG nya ada cakap Monavie ada 10 produk. Uik! Aku ingat ada 11. Monavie akan release produk baru tak lama lagik dengar cite. Namanya: MONAVIE AIR! Hasil ciptaan Dallin Crappy McLarsen, ianya adalah rekaan proprietary gabungan oksigen dan karbon dioksida yang dikumpulkan di hutan Amazon dan juga di USA. Acai berry, yang menunggu untuk di petik untuk dijadikan bancuhan jus MonaVie dan MonaVie Emv tersebut memang sentiasa mengeluarkan karbon dioksida 24/7 di tengah hutan banat tu ha. Jadi, karbon dioksida itu di "harvest" dan disimpan dengan penuh kasih-sayang oleh kuli Indian Amazon dengan upah 5 sen US, untuk setiap bag ce'nonet 5 ml, yang kemudiannya di bawa ke Utah dengan kapal laut dan kapal terbang Cessna untuk dicampurkan dengan formula MonaVie, dan seterusnya beg angin tu di chop dengan logo hebat MonaVie Air, sebelum dipasarkan ke seluruh dunia, termasuklah juga ke Malaysia neh. Di pasarkan khas untuk mat rempit Melayu yang tarak sekolah dan jugak untuk sakaiPNG yang sesat macam MsAwin. 

But, that's not all! MonaVie jugak telah ikat kontrak dengan Black Diamond terunggul, Orrin dan Laurie Woodward (bekas barua terulung Amway), Brig dan Lita Hart, Robert Dean, Randy Schroeder dan banyak lagi barua MLM-skim piramid dari seluruh dunia, untuk menyumbang gas pernafasan mereka sebagai gabungan formula tercanggih MLM-skim piramid ke dalam produk MonaVie Air. Sebagai penghargaan kepada distributor yang dapat naik tangga piramid MonaVie sampai ke peringkat Black Diamond, Dallin Crappy McLarsen telah berjanji akan kasi distributor yang bertuah itu selain daripada satu Mercedes S-Class mainan dan cheque perhiasan yang sebesar signboard kedai runcit, dia juga akan kasi satu "Black Diamond MonaVie Air Extractor" - yang mana, mesin sebesar excavator ini akan dapat mengumpulkan udara pernafasan distributor hebat tersebut untuk dicampurkan dengan pernafasan mala'un-mala'un di atas tadi, sebagai formula yang sentiasa di-updated untuk produk MonaVie Air bagi musim jualan produk tahun 2012-2013. Tambahan lagi, Dallin Crappy McLarsen sendiri akan menyumbangkan setitik peluh jantannya untuk kasi itu MonaVie supaya ada ooomph!

MonaVie mencadangkan para pelanggan untuk hisap dengan penuh nikmat, satu bag Monavie Air di waktu pagi sebelum gosok gigi dan satu lagik sebelum maghrib! Harganya hanya RM13.50 satu beg, dan dalam satu pakej jualan ada 10 beg, siap ada chop MonaVie Air bagai kat uncang warna silver. Dengan essence peluh sial Crappy McLarsen dan koleksi udara pernafasan sekumpulan parasite Black Diamond tu sume, dicampur dengan karbon dioksida daripada buah acai berry dari Amazon, dan oksigen daripada persekitaran kilang MonaVie di Utah, MonaVie menjanjikan bekalan tenaga 30 joule (bagi satu dose MonaVie Air) dan vitamin serta berpuluh jenis anti-oksidan untuk kasi pengguna sihat macam monkey yang hepi bergayutan di hutan Brazil tu. Report untuk clinical studies dah siap dirangka sebelum produk tu keluar pasaran lagik. Tak payah research kat mana-mana - gilbabs dowh! "Untuk ramai distributor, peluang untuk menghidu bau Black Diamond jantan dan betina yang tengah estrus tu, serta dicampur dengan bau peluh jantan CEO si McLarsen adalah jarak paling dekat untuk mereka merasa bau kehebatan distributor pangkat Black Diamond," kata Orrin Woodward, dan MsAwin si sakai PNG terus angguk-anguk aje, sebijik macam monkey Amazon tadi.

MonaVie Air: Smell It, Breath It, Share It! - itulah tagline kempen MonaVie yang akan dilancarkan serentak di NBC, HBO, ABC, Fox, SkyUK dan Astro sedikit masa lagik. Tengah tunggu approval FDA yang penuh konspirasi Illuminati aje tu.

MonaVie Air akan mula dipasarkan mulai 1 April 2011, sempena sambutan April Fool's day serentak di seluruh dunia. Rege satu bag RM13.50, jadi untuk satu kotak 10 bag, harganya 135 hengget (non-negotiable). Anda boleh order sekarang daripada sakaiPNG MsAwin, atau suku-sakat terdekat yang sama terencat akal dengannya. Amaran - bekalan tidak mencukupi, tapi order anda pasti akan sampai jugak... eventually.

Hikhikhik! This is what MonaVie has become after 5 years selling junk... meaning junk-juice and junk-dreams. In the mean time, Dallin Larsen and Orrin Woodward and all their all his closest disciples are reaping the big-bucks. And now, MonaVie has become the jokes of Late Night America - and you all can find these kind of jokes everywhere. And I do like their sense of humour, so I also wanna join in.... hahahahaha! The same kinda sense of humour that Monaviesakai MsAwin brought to my blog in the last 2 days. Anyway, cite pasal Oprah camane boleh spin sampai cakap aku fitnah dol? Sure, Oprah did sue more than 40 companies, but the biggest one was definitely Monavie. I read it was settled out of court in April 2010, dan kak Oprah terus jadi bertambah kaya (duitnya masih tak cukup lagik kut). Fitnah kejadahnya Monaviesakai dol? 2010 bukan recent ke? The lawsuit was filed August 19 2009 in New York. After about 8 months negotiations/litigation, MonaVie tersungkur dan mintak hampun. Kasi Oprah duit - sweep the issue under the carpet. Tapi, untuk orang yang berfikir, this is a big issue, ain't it?

Dan seperti besa, Dallin Larsen kasi "the standard excuse" (macam perangai Amway jugak - Orrin Woodward ada kat sebelah kasi coaching), distributor MonaVie tu semua yang buat hal tuan-puan. Distributor kejadahnya punya salah dey? Yang dapat untung paling besar dalam fiasco ni still Dallin Larsen... sapa pulak la lagik? Ater... mike ingat senong sangat ke nak ngelentong oghang ramei yeop? Ko ingat pembaca aku kat sini sama IQ dengan ko ke sakaiPNG woi? Does it really matter it was settled in April 2010 - the implication of MonaVie parasitic and manipulative behaviour is clearly manifested here. Korang pegi google "MonaVie Oprah" - berapa results korang dapat? Aku dapat 67,800 - gilabab punya distributor punya salah jugak ke, kalau syarikat induk MonaVie tak encourage benda tu dan biarkan ianya berleluasa? Sapa yang paling banyak untung dalam hal ni tadi, please kasi tahu kat sini? Berapa banyak Dallin Larsen boleh dapat sales jual jus cikai ni agaknya selama ~2 tahun isu Oprah jadi modal promosi produk MonaVie? Ratus juta USD? Oprah mungkin mintak 10-20 juta pocket money - tapi, pada Monavie this was an excellent marketing strategy - masih longkah woo! Sapa budak akhil baligh yang korang rasa nak dikelentong kat blog aku ni? Pembaca blog ni aku yakin memang kebanyakannya terpelajar. They all can read between the lines. Bukan macam sesetengah sakai Melayu yang lurus-bendol selurus-lurusnya. Dey sakaiPNG MsAwin... apa punya terencat akal daaa?


If anyone interested to read the full-transcript, go here: Sue them Oprah baby yeah!




Oh! SakaiPNG ini ada accused aku timbulkan isu Amway dengan Monavie - uik! Who here knows what this retard was talking about? Beats me man! Mana ada aku diskus pasal isu Amway dengan MonaVie - the closest thing rasanya kat bawah-bawah sekali, yang mana aku tulis: OK, apa-apa yang selepas ini aku copy-paste aje daripada wikipedia, malas nak translate. Bendanya pun simple sangat, tak perlu penerangan sangat pun.... bla bla bla. Aku kopipes dari wikipedia bulat-bulat dan memang aku tak kose nak diskus pun, suka hati la pembaca nak selidik lebih lanjut pasal lawsuit tu semua. Camane aku boleh fitnah sedangkan aku tak diskus langsung tentang isunya - SakaiPNG ni bior betui? You sure you have all your marbles with ya girl? Psycho ka?

Anyway, since we're on the subject - apahal isu lawsuit ni penting dalam sejarah MonaVie? Dalam 5 tahun adanya parasite MonaVie ni dalam dunia ni, selain daripada mengelentong pengguna di seluruh dunia sebagai satu modus operandi bzns MLM nya, hobi utama syarikat adalah melayan lawsuit after lawsuit. Sama ada Dallin Larsen buat palat personally, atau kuncu-kuncu dia ikut perangai bos buat crap kencing berlari jugak. Quote: "Litigation: The company, its executives, and various senior distributors were involved in 5 lawsuits between 2007 and 2009. MonaVie was the plaintiff in trademark infringement suits against rival companies Fruitology (2007) and Amazon Thunder (2007) and was the defendant in false advertising suits filed by Amway (2008), Imagenetix (2008), and Oprah Winfrey/Mehmet Oz (2009). End of Quote. Doesn't really matter to me when these all happened - it happened man! Memang CEO dan kuncu-kuncu MLM-skim piramid company ni cari makan cara sebegini. Tak abis-abis, lepas satu-satu melayan saman. Tapi, apa mesej aku nak mention ni semuanya kat sini sebenarnya? Kata si sakaiPNG, aku saja aje buat fitnah (of which the explanation really defy believe). Yang aku nampak, MsAwin punya IQ takleh tangkap sejauh mana isu ni penting dalam konteks MLM kepada orang Islam. Ramai pembaca blog AididLeaks dah tangkap awal-awal dah. Korang pun tahu bahawa kalau sesebuah syarikat itu banyak litigation dan berderet dengan rekod buruk saman-menyaman, ianya adalah sesuatu perniagaan yang gharar dalam konteks Islamic Commerce. Jadi orang Islam wajib untuk jauhkan diri daripada benda shubahah sebegini. Ini bzns style alkafirun - etika ka, kelentong ka... dia orang tak kesah, janji dapat jadi millionaire. Apa culture sebegini OK untuk peniaga muslim ka? Kok itu pun tak faham ka samdol? 


2.75 biilion lawsuit beb! Gilbabs punya marah Imagenetix tu! Btw, ada lagik lawsuit lain rupanya yang aku missed. Xowii vs Monavie Lawsuit.



Satu isu yang si sakaiPNG utarakan 2 hari ni adalah aku tak diskus dengan menyeluruh pasal IDS (Income Disclosure Statement) untuk penjajap Monavie - kira aku kelentong korang la tu... hikhikhik. Aku ingat nak kasi pembaca senang faham - tapi dia spin aku pulak yang kelentong. Tapi aku sendiri tak letak carta IDS tu pada entry sebelum ni. Carta yang aku letak adalah kesah MonaVie di Kanada. Isu yang aku diskus pulak takde kaitan dengan isu "work-hour-per-week" pun. Sebenarnya, sapa yang nak spin sapa neh? Bloody crap matematik SPM tak pass punya mala'un. Nah aku copy-paste IDS 2008-2009. Ingat, ini IDS yang dikeluarkan oleh MonaVie sendiri, bukan aku buat-buat punya. We get the story straight from Dallin Crappy McLarsen's ass.


Ini penerangan aku sebelum ni - haiiish! Nak diulang lagik jugak ke? Aku dah diskus: "Syarikat MonaVie memang berharap sungguh sipenjual tak pass matematik masa SPM, sebab daripada data yang dicatat melalui Monavie 2009 Global IDS (Income Disclosure Statement), dan dengan mengambil-kira penjual juga adalah pelanggan jus keramat ni, kita boleh lihat bahawa jumlah semua penjual adalah 713,139 (dengan 620,431 atau 87% daripada keseluruhan ahli tidak layak untuk dapat komisen). Pangkat Royal Black Diamond ke atas sehingga Bronze Executives (2,570) adalah bersamaan dengan 0.36% jumlah penjual. Untuk 0.36% ini, dia orang dapat 53% daripada jumlah komisen - gilbabs yahudi betul punya perangai. Untuk pangkat Star1000 hingga ke distributor level (90,138) atau 12.64% daripada semua ahli, mereka mencatat jualan sebanyak USD37.33 seminggu. Of course, kalau korang ambil-kira duit minyak penjual, duit makan dia, duit nak belanja prospek dan macam-macam lagi semasa menjajap produk ni, USD37.33 tu dah dikira LOSS. Ingat yang 620,431 tadi tu dapat ZERO. Jadi, untuk mengayakan 0.36% ahli Monavie, kita perlu merugikan 99.64% daripada semua penjual jus keramat ni. That's the beauty of MLM (oops! MLB maaa! Bullshit without compromise!) according to Monavie! Quadruple gilbabs man! 

Does it really matter how many hours the distributors work if the numbers of potential customer is finite? You get me? That's why it wasn't relevant in the discussion before. Even if someone work 100 hours a week, but there's only 5 customers that are stupid enough to believe the crap that Monavie distributor said in a small town like Pokok Sena, Kedah, does it really matter then? Diskusi sebelum ini adalah isu plan pemasaran dan plan kompensasi MonaVie yang mengutamakan "all those diamonds", that's all. Ingat yang 7 Royal Black Diamond dalam carta kat atas tu betul-betul kerja >40 jam seminggu ke? Sapa sini yang lurus-bendol terus terima fakta ni bulat-bulat? Ingat kenapa 7 orang tu dapat duduk "at the top of the pyramid"? Becos they were there first, they were closest to Dallin Crappy McLarsen... that is all. Dan, korang percaya dia orang bekerja cari downline manyak-manyak >40 jam seminggu ke dey? Seriously? 7 orang ni la kerja yang tak kerja langsung dol - goyang kaki saban hari sunbathing kasi tanned lepak kat yatch rege juta-juta, beromen dengan mistress kat Bermuda macam takde bini dan anak kat rumah, main golf (handycap 24) tiap hari kat exclusive golf clubs, shopping sakan mengalahkan Paris Hilton, perasan hebat bak kamen rider kat distributor MonaVie yang kat bawah-bawah.... what the shit? Apa nak dikenang? Woi sakaiPNG - are you stupid or something? Mau spin jugak ka ini isu dey?

Sapa ada baca komen yang ini 2 hari lepas? Kira nak tunjuk terer la minah rempit sakaiPNG nya, mau kasi gempaq seehhh! Ingat pembaca Aididleaks sekolah separuh jalan macam dia jugak ka?

MsAwin said...
AididLeaKelentong suka membodohkan pengikutnya... buat conclusion dulu dan buat selective fact to achieve the conclusion...so, pengikutnya semuanya jadi bodoh...Ni aku nak crite pasal antioxidant capacity dan free radicals yang mana Si AididLeaKelentong dah banyak bohong kat korang.Human body is complex dan produce so many free radicals, known and unknown, good and bad.
To name a few types of free radicals DAN testing procedures to measured them.
1) Peroxyl Radical dan untuk ketahui antioxidant capacity, kita guna Peroxyl ORAC.
2) Hydroxyl kita guna HORAC test.
3) Peroxynitrite kita guna NORAC test.
4) SuperoxideAnion kita guna SORAC test.
5) Singlet Oxygen kita guna SOAC test.
Bukan itu sahaja, banyak lagi cara kita nak test antioxidant capacity sesuatu makanan/buah-buahan samada in vitr atau in vivo...contohnya, TEAC test, CAP-e Test, dan macam-macam lagi...

Senang-senang aje minah sakaiPNG ni tuduh pembaca blog aku ntah hape-hape. Korang pembaca blog ni pengikut aku kejadahnya. Siyes? Takde aku nak korang ikut aku dalam apahal sekali pun, and I won't insult your intelligence by thinking I can brainwash you all that easily. Ingat senang ke nak brainwash berpuluh ribu orang yang dah singgah baca artikel komedi aku kat Aididleaks? Komedi tentang orang Melayu yang lurus bendol dan terlalu senang kena brainwash oleh duit seciput dan kelentongan omputeh dan chayanunalip. Aku pun tak sure pembaca blog aku ni aku dapat influence ke tidak dalam mengelakkan mereka daripada join bzns lagha seperti MLM dan skim piramid ni - but I pray it does make a difference. Yang aku sure, satu aje. Aku sure bahalol seperti MsAwin si sakaiPNG tu yang senang ya amat kena kelentong dengan dakyah MonaVie, sebab dah banyak sungguh telan jus Amazon made in Utah kut. Atau pun, dah banyak sangat telan duit shubahah skim piramid MonaVie, itu yang iye nye. Anyway, aku cakap-cakap aje neh. Tak payahlah nak sebok-sebok cakap aku fitnah la, apakejadah la lepas ni ya. Tak payah sebok-sebok samdol... sebab walau apa sekali pun si MsAwin tuduh aku lepas ni, she's still FULL-OF-SHIT!
  
Oh ya, meh kita jadi orang saintifik sket kat part yang ini. Aku mahu cerita pasal ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) mengikut kata saintis, dan bukan ikut kata brochure MonaVie, atau eXfuze, atau Xango, atau whatever the hell the MLM companies are peddling right now. ORAC adalah satu kaedah untuk mengukur tahap kapasiti anti-oksidan dalam sampel biologikal "in vitro". Istilah "in vitro" tu penting - maksudnya dalam tabung-uji (ujikaji makmal) dan bukan berlaku dalam badan manusia. Kalau dalam badan manusia ianya dipanggil sebagai "in vivo". Banyak makanan yang sudah diuji dengan kaedah ini dan ORAC sesuatu makanan itu telah dikenal-pasti, tetapi secara amnya, ORAC hanyalah satu kaedah biochemical-assay yang tidak bersangkutan dengan sihat ke tidak seseorang manusia itu kalau dia makan makanan yang tinggi ORAC, sebab perkara ORAC adalah perkara ujikaji di makmal dan bukan merujuk kepada kebaikannya kepada kesihatan manusia.

Dari segi fisilogikal, walau pun ujian in vitro menunjukkan polyphenols itu adalah anti-oksidan yang baik, sebaliknya kesan in vivo pula adalah terlalu sedikit atau tiada langsung. Daripada interpretasi kajian oleh Linus Pauling Institute dan EFSA (European Food Safety Authority), polyphenols daripada makanan mempunyai kesan yang sangat sedikit atau tiada langsung pekdahnya pun, selepas kita memakan makanan yang mempunyai molekul anti-oksidan. Tidak seperti ujian in vitro, hasil serapan polyphenols in vivo menunjukkan konservasi yang terlalu sedikit (<5%) dan apa yang diserap itu pula akan bergabung dengan metabolites untuk dikumuhkan dengan segera. Peningkatan anti-oksidan dalam darah yang diperhatikan selepas memakan makanan ORAC-rich tidaklah disebabkan oleh polyphenols secara "direct" tetapi hanyalah disebabkan peningkatan penghasilan uric acid daripada metabolisma flavonoids tersebut. Secara dasar, benda yang paling utama yang datang daripada syarikat MLM seperti MonaVie adalah nilai BORAC nye... iaitu berapa tahap borak/kelentongan sesuatu statement tentang ntahapakejadah yang bahalol tu semua nak kelentong pengguna yang lurus bendol. B dalam istilah BORAC tersebut merujuk kepada BAHALOL atau BONTOT (as in bercakap melalui bontot, macam Dallin Crappy McLarsen dan Orrin Woodward yang sentiasa suka melepas angin ikut suka dia orang - sesuatu yang cuba diemulasi dengan sungguh-sunggguh oleh sakaiPNG MsAwin).


OK... apa maksud semua statement kat atas tu? Tak kesah la ORAC makanan begitu-begini tinggi sekian-sekian. Apakebendanya ORAC tu tak penting langsung in vivo. Itu semua measurement dekat lab, dalam isu kesihatan tak masuk book sangat pun. It's all hype man! Badan manusia tak berfungsi seperti itu tuan-puan. Ikut carta, coklat mempunyai kandungan ORAC tertinggi, tapi sapa sini yang berani makan coklat ori daripada buah koko setiap hari? Seriously man? 

Apa isunya di sini, sebenarnya? Berlambak syarikat komersial dan khasnya syarikat-syarikat MLM lintah-darat (MonaVie? Helloooo) yang tak pernah kenal erti etika jujur berniaga menggunakan isu ORAC untuk jadi marketing tool dalam memasarkan produk cikai masing-masing. Sebagai contoh MonaVie ni la kan - sebok cakap ORAC ini-itu bagai nak rak - tapi satu kajian "peer-reviewed" pun tak pernah dilakukan sebenarnya. Boleh kasi tumpang-tumpang kajian orang lain pulak tu... hahaha! Mana ada kajian pernah dilakukan untuk setiap 10 produk Monavie di mana-mana pusat penyelidikan di mana sahaja dalam dunia ni. Yang dia kasi hanyalah link kepada website lain yang buat kajian tentang anti-oksidan, kajian tentang ORAC dan kajian tentang buah berry yang itu yang ini, ntah kat mana-mana. Banyak kajian, except kajian terhadap produk MonaVie itu sendiri. What the shit? Senang sangat la pengguna kena kelentong? MonaVie tu sendiri pun memang tak kose nak buat apa-apa... relax la beb. Kira duit shubahah (yang pasti memang tak shubahah pada alkafirun) lagi best maaa! Kecoh-kecoh nak buat ujikaji produk... apa cer?

Last sekali, aku kompius statement yang ini:
MsAwin said...
Ada yang anggap Blog Aidid ni macam Kitab turun dari langit. Aidid kelentong pun korang percaya jugak. Aku dah rasa Aidid just copy and paste then translate...itu aja...
1) Berkenaan paper ni, 
http://www.scopus.com/record/display.url?eid=2-s2.0-77950464462&origin=resultslist&sort=plf-f&src=s&st1=monavie&sid=QwGohWZaBJJil8fllQwzY-d%3a30&sot=b&sdt=b&sl=22&s=TITLE-ABS-KEY%28monavie%29&relpos=1&relpos=1&searchTerm=TITLE-ABS-KEY%28monavie%29#
- macamana Dr yang published report ni boleh katakan ianya disebabkan Monavie Active? Adakah perempuan tu berada dalam lab 9 bulan? brape orang test vehicles? Sorang ajer...perempuan tu sorang jer...ini macam Design of Experiments tak valid. Ini dah kontra bila dia nak kaitkan jumlah Anthocyanins dalam Monavie Active yang tinggi menyebabkan kandungan nya jadi macam tu? 
AididLeakelentong pulak kata Juice PowerBerries yang harga Rm5.30 tu lagi tinggi kandungannya berbanding Anthocyanins dalam Monavie. So, lagi dangerous la minum jus yang rm5.30 tu dari minum Monavie...sebab Monavie just amik 2 Oz ajer tapi PeelFresh yang kadar Antocyanins yang sangat tinggi tu segelas sehari kot...

Kitab? Huiyo! wohoho! Aku masih belum mencarut neh... orait man! Anyway, sapa yang kelentong sapa neh? Bila masa aku pakai report saintifik daripada Scopus? Nak masuk login name dan password pun aku tarak. Fu... (seb baik tak teruskan) asshole punya sakai! Gilbab punya putar-alam mala'un minah rempit yang ini. Ini kes pasal ibu mengandung dapat anak sakit jantung tu ke? Aku dapat report tu kat PubMed... you know, depository kajian saintifik dan perubatan yang dikawal oleh US government yang penuh dengan ahli Illuminati dan Freemason tu. Ada .gov kat hujung url tu beb. Takde report sebarangan boleh masuk PubMed dey, korang tahu tak neh? Only the highest quality report and only the real thang is allowed!



Scopus kejadahnya? Report yang aku rujuk adalah datang daripada PubMed, itu yang aku komen 2 hari lepas:

Aidid Mu'addib said...

hikhikhik... 1st time aku dgr ada org pertikai report kajian kat Pubmed... ini mat rempit tak abis sekolah neh... itu yg Monavie s'ka tu...
dey, application ke Med School dolu-dolu kena reject ka dey?
Anyway, aku cuti kat kpg... carry on people... layanz la korang sakai yg ini...
shoot! marah sakai nanti... ada sakai yg dah dapat degree dah skrg...
sori tok batin yek....

Satu aku nak komen yang paling penting kat sini - kalau dah sakaiPNG tu, jangan la sebok nak baca laporan kajian saintifik samdol, karang ko takleh la bawak pulak baca report sebegitu - migraine kepala lutut tu nanti dey. Laporan di atas bukan "kajian statistik perubatan", tapi ianya adalah satu "case report". Takde isu satu kes ia jadi takde makna, ianya memang sangat bermakna daripada segi perubatan, sebab ada baby yang sakit tenat angkara MonaVie. Itu la sebab sakaiPNG ni tak sepatutnya komen pasal benda ni sebab minahnya memang tak tahu langsung pasal ilmu perubatan. Kecoh aje lebey, ilmu zero! Tiada ubat farmaseutikal atau terapeutik yang akan dikaji directly pada ibu mengandung - that's the most rigid rule in pharmaceutical experiment the world-over sejak zaman-berzaman. 

Semua ilmu pengetahuan tentang ubat yang ada berkenaan ibu mengandung secara amnya didapati "after-the-fact". Saintis dan penyelidik perubatan tidak akan test apa-apa agen atau ubat farmaseutikal pada ibu mengandung, sebab kita tak nak jeopardise kesihatan janin, no matter what - jadi dalam case-report yang ini, walau pun satu kes, ianya sangat bermakna daripada segi perubatan. U all follow me here or not? Satu kes di atas sudah cukup untuk doktor perubatan keluarkan statement, "oi! orang mengandung, jangan sekali-kali tonggak botol MonaVie tu!". That's it! Kalau korang bukan doktor perubatan, korang akan ingat ini bukan kajian yang bermakna. You're wrong! Ianya sangat bermakna dari segi perubatan. Sebab ibu tu mengandung dan dia minum MonaVie sepanjang mengandung, kecacatan itu terhasil, dan ianya menyeksa baby tu seseksa-seksanya - itulah akibatnya daripada penjajap MonaVie yang takde kesah etika dan memandai-mandai buat sesuka hati jual jus lahanat tanpa memikirkan kesan pada pengguna. Bahalol nak mampos! 
 
May Allah pay them back for all the mischief they had brought upon this earth!



You all know where I stand.... I'm going home for lunch.




Rujukan:
http://www.fda.gov/OHRMS/DOCKETS/98fr/FDA-1995-N-0400-GDL.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8458588
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15019969
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-03/osu-sfn030507.php
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20351708



Tambahan:




Sambungan: 

When we first got involved in Mona-vie and being so analytically minded, my goal was to tear the product and company apart and see what the hype was all about. The science behind the product was truly astonishing. Knowing that the vitamins and minerals we get in vegetables can also be obtained by a vitamin pill. There will never be a vitamin pill that will give us the necessary anti-oxidant and phyto-nutrients (phyto meaning plant derived) needed found inone serving of Mona-vie. Two servings give us the nutrient equivalence of 13 fruits a day. That is a fact. Most people believe that just eating the common fruits which are apples, bananas and oranges is enough. But after researching the fruits in Mona-vie which are not massed farmed, which contributes todepleting the nutrient value are not organic but wild. Wild is better than organic nutritionally. Our proprietary blend of fruits are from some of the most remote regions of the world that the toxic levels of pollutants has to be measured in parts per billion as compared to parts per million (ppm). That’s wild! Organic fruits and vegetables contain such a minimal difference in nutrient value as compared to wild, that most people waste their money purchasing organic as compared to regular store bought. Today we are seeing more over weight people and health issues then ever before in our history.

Which now makes the sickness business a huge money maker. We want to keep people out of the doctors office. Mona-vie can not make medical claims because as soon as we do the government wants to get their hands on the product. But with one of our new products, Pulse, we can state a medical claim. Don’t you know that the government can mess up a good thing? So lets keep their hands off. It’s not FDA approved, it’s God approved! The body was made naturally to heal itself, we just have messed it up for so long it took medical science to try to fix the mess we made of it. That’s another fact. Keep the government out of Mona-vie unless they want to initiate a great Health Care Plan and get everyone on the product. Praise God for doctors, but I knew of one doctor that actually stated he did not want his patients to get on Mona-vie because of the kick backs he was getting from the pharmaceutical companies. That’s a fact and sad.

A product generally goes from the Manufacturer to the wholesaler, to the jobber and then on to the retailer. Which ends up in our home. When I first looked at Mona-vie with a very skeptical and analytical mind and then read the reports and then did the research myself, I could not find anything bad on the product, company and their business model to market the product. What an amazing product! Finally a product that in my eyes if our government wanted to develop a health care plan they need to put everyone on Mona-vie. The sickness business, which by the way we are in the wellness business, is the only trillion dollar a year industry. Mostly generated from the pharmaceutical business which is killing 105,000 people annually. And these are medications taken as prescribed by their doctors. Amazing fact. The propriety blend in Mona-vie is what makes it so loaded with nutrients it allows our bodies to get back in balance. The acai berry has been proven to be the only food that can sustain the human body with life. It has the protein profile of an egg and contains the necessary amino acids and nutrients needed for the body to survive. No other food has ever displayed this life sustaining profile.

The product VIBE may have some health benefits, but it’s the proprietary blend that sets Mona-vie apart. Our ORAC value of the acai berry that is part of this blend stands at 1,027 when freeze dried. Any other product that claims more is not factual with their harvesting practices, if you can find out how it is harvested. And we need to remember that the body will only assimilate so much in one serving and the rest will end up in our septic system. A solid pill form vitamin only has the absorption rate of 17-20% into our body. That’s one reason after taking a multi-vitamin our urine is so yellow in color. We own the patent process to harvesting our acai berry. That is big. Companies jumped on the band wagon with the acai berry after discovering the amazing super food that it is. Put the acai berry freeze dried to keep its high pure ORAC value with 18 other wild exotic fruits and you have a nutritional product that no one can touch. Mona-vie went under years of research before being marketed. This gave the company an infrastructure scientifically, medically and in leadership that no one can touch. We had a Medical Advisory Board in place and the scientific research to back our product before the company was ever introduced to the general public. As a Christian one area of the company that intrigued us was knowing that before the company was rolled out, they had their eye’s on people. Before they made their first dollar the M.O.R.E. Project was being introduced. Mona-vie Operation Rescue. Getting kids off of the streets, teaching trades, feeding people and giving people hope that the enemy wanted to keep them from.. Key Note: People can mess up a good thing. On the Oprah Winfrey show Dr. Nicholas Perricone stated that the number one “super food” is the acai berry. Dr. Perricone has revealed the secrets of youthful, perfect skin and is known as the Dr. of the Inflammation Theory. Ever wonder why the Brazilian’s have such beautiful skin? They live near the equator where you would expect their skin to appear more aged. It’s because their consumption of the acai berry almost in their every day diet in pure form. Their disease rate is low and life long. People have taken the fact that Dr. Nicholas Perricone stated that the acai berry is a “super food” on the Oprah Winfrey show, mixed her name with it as someone who endorsed the product, which has led to controversary. We can not control what people say and if anyone follows Oprah to any degree knows that she has a cult like following.. You can YouTube Oprah and witness her stating that Jesus Christ can’t be the “only way to God”. She has a following of over 2 million people with this New Age belief that is totally contrary to Gods unchanging word. So whatever comes out of her mouth, unless it’s repentance, has to be taken with a discerning spirit.

Mona-vie is generating hope and health for people and a lot of money. It has blessed my family financially and we have the tax statements to prove it. You can not take a percentage of people making money based on the number of people that have been sponsored. Only 1% as stated by a recent article mathematically incorrect. The numbers would be skewed by the fact that the actual people working Mona-vie is not in any comparison to the actual number of working distributors. Business takes work. It’s a business and those that quit have lost their vision or have been poisoned by what they have found on the internet or ignorant words of another. You can search on the internet the word Christianity or Santa Claus and guaranteed to find junk from somewhere. Our lives from Mona-vie has been changed. Since our first month in the business we have never paid for a case of the product because we saw the business model and quickly got to the point where our work paid for the juice. We could not afford it in the beginning, but we had hope in Christ and Mona-vie, God did the rest.

The product works and it is going to attract “ambulance chaser” lawyers to just lay and wait for the moment that someone makes a claim that is not approved by Mona-vie. Mona-vie has more going for them than against. And one with God is a majority. Attached is a little information that we hope you can find useful. Don’t let dream stealers steal your vision. Remember, people without vision will perish. Obama stated that our country was no longer a Christian nation. We know where that lie came from. We were founder on Christian beliefs and principles and no one can ever take that away.

Mona-vie is a company worth talking about.

Blessings,
[Name Withheld]
Mona-vie Gold Executive
[Email Withheld]
P.S. If you want to scientific facts, we can provide them.